HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning."

Transkript

1 PLANBESKRIVNING 1 (9) Planavdelningen Dp Niklas Zetterberg Tfn Detaljplan för fastigheten Täppan 1 mm i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Detaljplanen syftar till att möjliggöra påbyggnad av lägenheter på det befintliga bostadshuset vid kv Täppan 1 på Södermalm. Förslaget innebär ett tillskott på ca 12 nya lägenheter. PLANDATA Planområde Planområdet är ca 4300 kvm och omfattar kv Täppan 1 och 4. Det gränsar i norr till kv Täppan 3, i söder till Gotlandsgatan, i öster till Bjurholmsgatan samt i väster till Östgötagatan. Markägoförhållanden Fastigheten Täppan 1 ägs av HSB Brf Täppan i Stockholm. Fastigheten Täppan 4 ägs av AB Bjurholmsgatan. TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Översiktsplan ÖP99 Gällande översiktsplan har som ambition att stadens olika stadsdelar och områden skall bibehålla och utveckla en positiv identitet vad gäller såväl bebyggelse och yttre miljö som socialt liv. Promenadstaden Översiktsplan för Stockholm Promenadstaden - Översiktsplan för Stockholm, antagen av kommunfullmäktige 15 mars 2010, har som en av sina strategier att fortsätta att stärka det centrala Stockholm, bl a genom att skapa ett ökat utbud av bostäder och arbetsplatser som attraherar många. Med sikte på en hållbar tillväxt är det viktigt att befintliga markresurser utnyttjas effektivt och att man tar tillvara den höga tillgängligheten till kollektivtrafik. Man bör i planeringen arbeta för en förbättrad luft- och vattenkvalitet.

2 2 (9) Dp Detaljplan För fastigheten gäller detaljplan Pl samt tilläggsplan TDp som upphäver förbud mot att inreda vind. FÖRUTSÄTTNINGAR OCH FÖRÄNDRINGAR Ortofoto med förtydliganden Befintliga förhållanden Bostadshuset är ett 10-våningshus som ritats av HSB:s arkitektkontor genom arkitekt SAR Per Persson, Huset har 137 lägenheter och har omfångsrika källarregioner med garage för 235 p-platser och lokaler med mindre verkstadsföretag. I gatuplan mot Östgötagatan i en utskjutande envåningsdel ligger affärslokaler med bl a dagligvaruaffär. Längst upp i huset finns vindsförråd samt 4 ventilationstrummor. I anslutning till höghuset, mot Gotlandsgatan, ligger en lägre byggnad med kontorslokaler. Denna byggnad ligger på fastigheten Täppan 4. På andra sidan Östgötagatan ligger kvarteret Obelisken som vid tidpunkten för detta planarbete byggs om och på med två våningar möjliggjort i och med en detaljplan från Taken är där tänkta att utföras med ytor av vegetation. På andra sidan Bjurholmsgatan ligger Bryggartäppan, en liten park, samt kv Tegen 2. Bebyggelsen på kv Tegen 2 dateras från 1720-talet och hyste fram till 1960-talet lokaler för Katarina sjukhus. Numera finns här lägenheter och ateljéer. Grannfastigheten i norr, Täppan 3, upplåts med tomträtt till Stockholms kooperativa Bostadsförening (Skb). Det hästskoformade sjuvåningshuset är ifrån

3 3 (9) Dp Om- och påbyggnad Förslaget innebär att man skapar ca 12 nya etagelägenheter genom om- och påbyggnad av husets översta våning som idag består av vindskontor. De nya etagelägenheterna försörjs av existerande hissar och trapphus. Vindsförråden ersätts av nya förråd förlagda till källaren. I samband med byggnation byggs fläktsystemet om och förläggs även det till källaren. Befintlig skorsten bevaras. Flygbild, fotomontage.. Kv Obelisken (ombyggnad ej påbörjad vid tiden för fotografering) till vänster, Kv Tegen till höger och kv Täppan 3 längst upp i bild. Illustration: Lönnroth Arkitekter

4 4 (9) Dp Sektion genom kv Obelisken, Östgötagatan, kv Täppan 1, Bjurholmsgatan samt kv Tegen Illustration: Lönnroth Arkitekter Vy från Östgötagatan, fotomontage. (Ombyggnad av Kv Obelisken ej påbörjad vid tiden för fotografering). Illustration: Lönnroth Arkitekter

5 5 (9) Dp Vy från Gotlandsgatan, fotomontage. (Ombyggnad av Kv Obelisken ej påbörjad vid tiden för fotografering). Illustration: Lönnroth Arkitekter Mark och vegetation Ovanpå taket till de nya lägenheterna föreslås en levande och grön takterrass till för alla boende i huset. Väl tilltagna horisontala ytor på taket skall erbjuda möjligheter till rekreation, odling och planteringar. Detaljplanen fastställer att den översta terrassnivån skall bestå av minst 25% planteringsbara ytor. Detaljplanen anger också maximala totalhöjder för takets olika delar inklusive lokal höjdangivelse för den befintliga skorstenen samt trapphus och hisschakt till översta nivån. Utöver den maximalt tillåtna totalhöjden på den översta terrassnivån tillåter detaljplanen att det inom vissa begränsningar anordnas uthus, skärmtak/väderskydd och planteringslådor. Befintlig gårdsyta ovanpå garage ingår i planområdet men omfattas inte av några speciella åtgärder. Tillgänglighet, angöring och parkering De nya lägenheterna är i etage, men deras entrénivå nås av hiss. Bullernivåerna är relativt låga på båda sidor av huset vilket ger goda möjligheter att skapa trivsamma lägenheter med tysta sovrum i de nya lägenheternas entréplan. Takterrassen nås av alla trapphus som förhöjs i och med ombyggnad. I ett av trapphusen förhöjs även hisschaktet. Ny hiss är under byggnation i kv Täppan 4 vilken även kommer att serva boende i Täppan 1och förbättra access till garaget jämfört med idag och även de källarförråd som anordnas i samband med ombyggnad. Även p-platser för funktionshindrade får därmed direkt hissförbindelse. Angöring kan ske inom 10 m från portarna, från gårdssidan. Parkering Det befintliga garaget har även efter ombyggnad (nedflyttning av fläktrum, vindsförråd) tillräckligt antal parkeringsplatser för att kunna täcka behovet också hos nya lägenhetsinnehavare. Gator och trafik Kollektivtrafik och biltrafik Det centrala läget medför god tillgång till kollektivtrafik. Antalet p-platser i garaget blir i och med ombyggnad färre (plats som tas upp av nya källarförråd och fläktanläggning) vilket innebär något minskad biltrafik till och från fastighetens garage.

6 6 (9) Dp Friytor och rekreation På de nya takterrasserna är det möjligt att skapa tysta uteplatser (max 55 dba ekvivalent ljudnivå) som kan nyttjas av alla boende i huset. Nya lägenheter får utöver detta egna terrasser/balkonger. Närmaste mindre stadsparker är Bryggartäppan samt Bjurholmsplan (ca 100m). Inom m ligger Rosenlundsparken, Vitabergsparken, Eriksdalslunden samt Blecktornsparken. Gångavstånd till Nackareservatet är ca 4 km. KONSEKVENSER FÖR MILJÖN Behovsbedömning Stadsbyggnadskontoret bedömer att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra sådan betydande miljöpåverkan som åsyftas i Plan- och bygglagen eller Miljöbalken att en miljöbedömning behöver göras. Planförslaget överensstämmer med gällande översiktplan. Planförslaget bedöms vara förenligt med kommunala och nationella riktlinjer, lagar och förordningar. Planförslaget berör inte område av nationell, gemenskaps- eller internationell skyddsstatus. Den planerade verksamheten bedöms inte medföra väsentlig påverkan på miljö, kulturarv eller människors hälsa. Hälsa och säkerhet Ombyggnationen innebär att befintliga ytor på tak av kopparplåt ersätts av material med bättre miljöegenskaper. Planerade ytor av växtlighet kommer dessutom att kunna bidra till att binda partiklar, till ett gott mikroklimat på takterrasserna, till temperaturutjämning som kan lindra eventuella värmeötill effekter (urbana värmeöar eller Urban Heat Island UHI), samt fördröjning av dagvatten. Planritning. Princip för lägenhetsindelning med utrymning och trapphus. Illustration: Lönnroth Arkitekter Huset är även innan ombyggnad på grund av sin höjd försett med trapphus av TR2-typ, vilket är gynnsamt när det gäller att klara brandutrymning för tillkommande lägenheter. Utrymning från takterrassen sker via två av de befintliga trapphusen som förhöjs, varav ett har hiss till översta nivån.

7 7 (9) Dp Kulturmiljö Huset är enligt Stockholms stadsmuseum grönklassat vilket innebär kvarteret Täppan 1 är en fastighet med bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synvinkel. Eftersom fastigheten ligger i Stockholms innerstad omfattas den dessutom av Riksintresset för kulturmiljövård. Påverkan på närliggande bebyggelse i kv Tegen 2 bedöms bli marginell och främst handla om något förändrade solförhållanden. Utdrag ur solstudier, sommar 20 juni, resp. vårdagjämning kl. 14:30. Blå skugga = befintlig takvåning Röd skugga = med ny takvåning och påbyggnad. Illustration: Lönnroth Arkitekter Stadssilhuett Dagens byggnad på kv Täppan 1 tillhör ett av de högre husen i stadsdelen och syns därför vida omkring. Även om det i jämförelse med t ex Folksamhuset och Skatteskrapan är betydligt lägre bidrar konturen av dess tak till stadens silhuett; den högst belägna delen av Vitabergsparken är en av de platser varifrån huset syns tydligt. Påbyggnaden innebär i höjd endast ett marginellt tillskott men innebär en förändring av takkonturens karaktär; dagens tak med de fyra distinkta fläkttrummorna ersätts av ett brokigare taklandskap. Takets nya form speglar också dess nya funktion med ytor för rekreation och grönska. Ombyggnaden av taket skall gestaltas som ett tydligt tillägg till det ursprungliga huset definierat av dagens taklist. Påverkan på befintligt hus Ombyggnaden innebär att taket på det befintliga huset förändras och kommer att hysa en takterrass för de boende. Genom högklassig gestaltningg och kvalitet i genomförandet skalll tillägget svara upp mot, och framhäva, det existerande husets kvaliteter och ge huset en tydlig framåtblickande profil förenlig med byggnadens kulturhistoriska värde.

8 8 (9) Dp Täppan 1 Fotomontage. Illustration: Lönnroth Arkitekter Innan ombyggnad

9 9 (9) Dp TEKNISKA FRÅGOR Sophantering Sopsortering sker som idag med källsortering i speciellt anordnat utrymme på gården samt med sopnedkast i resp. trapphus för övriga hushållssopor. Buller Enligt bullerutredning för påbyggnaden klaras max- och ekvivalenta bullernivåer vid fasad enligt krav i Stockholmsmodellen. Utdrag ur bullerutredning. Våning 13, ekvivalenta bullernivåer MEDVERKANDE Niklas Zetterberg, projektledare stadsplanering Stadsbyggnadskontoret

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan 1 i stadsdelen Södermalm (ca 13 lgh)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan 1 i stadsdelen Södermalm (ca 13 lgh) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-04-23 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 27 335 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Täppan

Läs mer

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning.

Planhandlingarna består av plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning och denna planbeskrivning. 1(6) PLANBESKRIVNING Planavdelningen Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 2009-12-17 Förslag Detaljplan för område vid kv Granholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planhandlingarna består av

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen Dp Julia Nedersjö Tfn Laga kraft:

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen Dp Julia Nedersjö Tfn Laga kraft: PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2012-06-20 Dp 2011-07312-54 Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Laga kraft: 2013-06-13 Detaljplan för fastigheten Staren 18 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2011-07312-54

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra 30 i stadsdelen Södermalm (7 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2017-08-15 Handläggare Fredrik Meurling Telefon 08-508 27 225 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Mullvaden andra

Läs mer

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Dp HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING (5) PLANAVDELNINGEN Anna Rex 0-0-9 Dp 09-043 Tfn 0-50 2 596 Detaljplan för Lindansaren 2 m.fl. i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 09-043 Drottninggatan HANDLINGAR Planen består av plankarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i stadsdelen Hässelby Strand (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-24 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Triglyfen 1 mm i

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen S-Dp Erik Isacsson Tfn

PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen S-Dp Erik Isacsson Tfn PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-02-03 S-Dp 2009-17043-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Förslag Detaljplan för fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen i Stockholm S-Dp 2009-17043-54

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av fastigheten Grinden 21 i stadsdelen Kungsholmen (16 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-12-22 Handläggare: Monika Joelsson Vestlund Tfn 08-508 273 69 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av påbyggnad med bostäder av

Läs mer

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter)

Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt planarbete för Basaren 1 i stadsdelen Kungsholmen (50 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-06-29 Handläggare: Linda Palo Tfn 08-508 275 26 Till Stadsbyggnadsnämnden Redovisning av plansamråd och ställningstagande inför fortsatt

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET 2014-10-20 PLANAVDELNINGEN TARA NEZHADI Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-06-17 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby, Dp 2013-10279-54 Orienteringskarta

Läs mer

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh)

Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning av vindsinredning (2 lgh) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Dnr 2014-05168 Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för Violen 6, Midsommarkransen, planläggning

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-09-19 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Ursholmen 1 i stadsdelen Hammarbyhöjden, Dp 2013-10251 Orienteringskarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan)

Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen Bandhagen (35 lägenheter och bollplan) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-10-14 Handläggare: Erik Isacsson Tfn 08-508 273 41 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av fastigheten Örby 4:1 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN -54 SID 1 (7) 2014-05-19 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kadetten 29 (12 lägenheter)

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen S-Dp Emma Byström Tfn

PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen S-Dp Emma Byström Tfn PLANBESKRIVNING 1(9) Planavdelningen 2011-02-07 S-Dp 2010-03422-54 Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Förslag Detaljplan för Rågö 1 i stadsdelen Farsta i Stockholm S-Dp 2010-03422-54 HANDLINGAR Planen består

Läs mer

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus.

PLANENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet med planen är att ge planstöd till befintligt gårdshus. PLANBESKRIVNING 1(5) Planavdelningen 2010-10-01 Dp 2010-03063-54 Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Detaljplan för fastigheten Muraren 12 i stadsdelen Vasastaden i Stockholm Dp 2010-03063-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-02-11 Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Förslag Detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm HANDLINGAR Planen består av plankarta med

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA 50 LÄGENHETER) TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-05-20 Handläggare: Nina Åhman Tfn 08-508 275 44 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV DEL AV ULVSUNDA 1:1 I STADSDELEN ULVSUNDA (CA

Läs mer

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05

GULLRISET 6 m fl. Detaljplan för. Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län. Diarienummer SBN 2005/0181 214. Upprättad 2005-09-05 Diarienummer SBN 2005/0181 214 Detaljplan för GULLRISET 6 m fl Kinna, Marks kommun, Västra Götalands län Upprättad 2005-09-05 LAGA KRAFT 2005-10-21 1 (7) ANTAGNA PLANHANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm, S-Dp

Förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm, S-Dp Södermalms stadsdelsförvaltning Ekonomiavdelningen Dnr 869-2015-1.5.3. Sida 1 (6) 2015-10-26 Handläggare Agneta Pernu Olofsson Telefon: 08-508 13 034 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2015-11-19 Förslag till

Läs mer

Förslag till detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm, SDp

Förslag till detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm, SDp Södermalms stadsdelsförvaltning Administrativa avdelningen Sida 1 (7) 2014-02-10 Handläggare Agneta Pernu Olofsson Telefon: 08-508 13 034 Till Södermalms stadsdelsnämnd 2014-03-13 Förslag till detaljplan

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-03-14 Tfn +46 08-508 27 300 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka, S-Dp 2013-20197 Box 8314, 104 20 Stockholm.

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN KUNGSHOLMEN

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN KUNGSHOLMEN STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-02 Handläggare: Anders Berg Tfn 08-508 273 16 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING AV RODDAREN 8 I STADSDELEN

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp Stadsbyggnadskontoret Planbeskrivning Planavdelningen Joel Berring 2015-04-29 Telefon 08-508 27 387 Sida 1 (9) Planbeskrivning Detaljplan för Koralen 7 och Bassångaren 13 i stadsdelen Långsjö, Dp 2014-13247

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp

Planbeskrivning. Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen Riksby, S-TDp Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Ellinor Wik 2015-06-08 Telefon 08-508 27 400 Sida 1 (8) Planbeskrivning Detaljplan för del av fastigheten Riksby 1:1, område vid kvarteret Prästkragen i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen Eneby, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen Eneby, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Christian Bleckman 2014-03-31 Tfn +46 08-508 27 340 1(6) Laga kraft: 2014-07-15 Planbeskrivning Detaljplan för Lillfingret 1 m.m. i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen Södermalm ( lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen Södermalm ( lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-11-26 Handläggare Thomas Jansson Telefon 08-508 27414 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Gurkan 1 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden

Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (7) 2014-03-21 Handläggare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till tillägg till stadsplan Pl

Läs mer

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter)

Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo 5 m.fl. i stadsdelen Stureby (ca 50 lägenheter, totalt ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2013-12-12 Handläggare: Linda Scherdin Tfn 08-508 27 322 Till Stadsbyggnadsnämnden Kompletterande startpromemoria för planläggning av Gamlebo

Läs mer

Stadsbyggnadskontoret

Stadsbyggnadskontoret Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Carla Hedberg 2017-06-27 Telefon 08-508 27 239 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för av del av fastigheten Ladugårdsgärdet 1:8,

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor)

Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm (påbyggnad kontor) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-06-03 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-508 266 57 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Förrådsbacken 1 i stadsdelen Östermalm

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt 1:16 i stadsdelen Marieberg (ca 100 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2013-01-21 Handläggare: Julia Nedersjö Tfn 08-508 27 585 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Marieberg 1:29 samt

Läs mer

Planbeskrivning Tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden, TDp

Planbeskrivning Tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp för fastigheten Geten 25 i stadsdelen Vasastaden, TDp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-02-21 Tfn 08-508 27 251 1(10) Laga kraft: 2014-05-31 Planbeskrivning Tillägg till stadsplan Pl 5293 samt detaljplan TDp 2002-11171-54 för fastigheten

Läs mer

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

HANDLINGAR Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2012-01-03 Dp 2008-02230-54 Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm Dp 2008-02230-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341

PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341 PLANBESKRIVNING 1(6) Ytterstadsavdelningen 2008-01-16 S-Dp 2007-36186-54 Erik Isacsson Tfn 08-508 27 341 Förslag Detaljplan för del av fastigheten Ålsten 1:1 (Äppelviken/Smedslättens Tennisklubb) i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget 24 och 25 i stadsdelen Bromsten (fritids, förskola)

Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget 24 och 25 i stadsdelen Bromsten (fritids, förskola) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-10-04 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Torget

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen Norrmalm, Dp (23 studentbostäder) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (5) 2015-09-14 Handläggare Tony Andersson Telefon 08-508 27 318 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Apeln 13 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset 25 i stadsdelen Norrmalm (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-25 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Barnhuset

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård, Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2014-11-10 Tfn 08-508 27 251 1(8) Laga kraft: 2015-01-10 Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Riksskattmästaren 45 i stadsdelen Skarpnäcks Gård,

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen Bandhagen (10 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2011-06-16 Handläggare: Emma Byström Tfn 08-50826657 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Ramsökaren 2 i stadsdelen

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659

PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 PLANBESKRIVNING 1(8) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-15100-54 Renoir Danyar Tfn 08-50826659 Detaljplan för Bjälken 20 i stadsdelen Södermalm i Stockholm Dp 2010-15100-54 HANDLINGAR Planen består av

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-08-28 Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kurland 14 (1-2 lägenheter) Förslag

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av takpåbyggnad med kontor

Startpromemoria för planläggning av takpåbyggnad med kontor Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2014-02-19 Handläggare Renoir Danyar Telefon: 08-508 26 659 Startpromemoria för planläggning av takpåbyggnad med kontor Förslag till beslut

Läs mer

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Ytterstadsavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-08-13 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheterna Hedvig 1, 2 och 3

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (6) Innerstadsavdelningen, plan S-Dp Arne Fredlund Tfn

PLANBESKRIVNING 1 (6) Innerstadsavdelningen, plan S-Dp Arne Fredlund Tfn PLANBESKRIVNING 1 (6) Innerstadsavdelningen, plan 2008-08-22 S-Dp 2007-36910-54 Arne Fredlund Tfn 508 28 230 Förslag Detaljplan för fastigheten Hjorten 7 i stadsdelen Östermalm i Stockholm S-Dp 2007-36910-54

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren 10 i stadsdelen Stadshagen (ca 90 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-09-20 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Gångaren

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-09-26 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, S-Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta med

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus)

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen Sundby (2 parhus) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2010-09-29 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Dorotea 16 i stadsdelen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för del av Killingen 20 m fl i stadsdelen Vasastaden (11 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen -54 Sida 1 (8) 2015-10-05 Handläggare Martin Schröder Telefon 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för del

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2011-04-28 Dp 2010-09766-54 Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Detaljplan för fastigheten Figaro 3 i stadsdelen Kälvesta i Stockholm Dp 2010-09766-54 HANDLINGAR Planen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen (3 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2011-03-14 Handläggare: Johan Filipsson Tfn 08-50827252 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Nässlan 4 i stadsdelen Midsommarkransen

Läs mer

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö

som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö 2011 03 04 Dp 5156 BESKRIVNING som tillhör detaljplan för fastigheten MILANO 7 i Innerstaden i Malmö HANDLINGAR Planhandlingarna omfattar plankarta med bestämmelser, genomförandebeskrivning, fastighetsförteckning

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

PLANBESKRIVNING 1 (7) Planavdelningen S-Dp Niklas Zetterberg Tfn

PLANBESKRIVNING 1 (7) Planavdelningen S-Dp Niklas Zetterberg Tfn PLANBESKRIVNING 1 (7) Planavdelningen 2010-06-11 S-Dp 2007-38224-54 Niklas Zetterberg Tfn 08-508 27 335 Förslag Detaljplan för delar av fastigheterna Vinsta 4:1 m fl, Blåeldsvägen i stadsdelen Hässelby

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för område vid Diktsamlingen 1 i stadsdelen Abrahamsberg (ca 25 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-11-21 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 38 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för område vid

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER)

STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN (CA 200 BOSTÄDER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-11-25 Normalt planförfarande Handläggare: Torbjörn Johansson Tfn 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR TIMOTEJEN 17 M.M INOM STADSDELEN TELEFONPLAN

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola)

Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen Årsta (förskola) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-05-23 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Ånimmen 2 mm i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby

Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5 m m i stadsdelen Rinkeby STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2012-10-19 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 272 51 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Storkvarnen 4 och 5

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen Östermalm (18 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2016-04-04 Handläggare Catarina Holdar Telefon 08-508 274 44 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Älgen 5 i stadsdelen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager)

Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks gård 1:1 i stadsdelen Skarpnäcks gård (kontor och lager) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2012-03-05 Handläggare: Anna Forsberg Tfn 08-580 275 28 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Skarpnäcks

Läs mer

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn

TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Dnr Per Wilhelmsson Tfn TJÄNSTEUTLÅTANDE 1(5) Planavdelningen Normalt planförfarande Per Wilhelmsson 2008-10-02 Tfn 08-508 27 333 Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Hedvig 19 m m i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan

Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Detaljplan för Chalmers studenthem vid Gibraltargatan Antagandehandling December 2009 Innehållsförteckning Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Samrådsutlåtande Plankarta Illustrationsritning Grundkarta

Läs mer

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING FÖR DEL AV LUMA 1 I STADSDELEN SÖDRA HAMMARBYHAMNEN (60 LÄGENHETER)

STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING FÖR DEL AV LUMA 1 I STADSDELEN SÖDRA HAMMARBYHAMNEN (60 LÄGENHETER) PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2009-04-01 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 27335 Till Stadsbyggnadsnämnden STARTPROMEMORIA FÖR PLANLÄGGNING FÖR DEL AV LUMA 1 I STADSDELEN SÖDRA HAMMARBYHAMNEN (60 LÄGENHETER)

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av del av Farsta 2:1 m fl. vid Nykroppagatan i stadsdelen Farsta (ca lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-03-22 Handläggare: Eva Nyberg-Björklund Tfn 08-508 27 249 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Farsta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Kometen 3 i Vasastaden STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2013-03-26 Handläggare: Torbjörn Johansson Telefon: 08 508 27 352 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57 (Färgarplan), i stadsdelen Södermalm (50 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-07-10 Handläggare Andreas Björklund Telefon 08-50827581 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Södermalm 8:57

Läs mer

Startpromemoria för planläggning för del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Tallkrogen (ca 125 studentlägenheter)

Startpromemoria för planläggning för del av Gubbängen 1:1, i stadsdelen Tallkrogen (ca 125 studentlägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-03-24 Handläggare: Niklas Zetterberg Tfn 08-508 273 35 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning för del av Gubbängen

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen Bromma Kyrka (0 lägenheter) STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (6) 2013-12-05 Handläggare: Christian Bleckman Tfn +46 08-508 27 300 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Klocktornet 6 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) Handläggare: Helena Hultgren Tfn 08-508 27545 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Kristineberg 1:10 (kontor) i stadsdelen Kristineberg

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter)

Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i stadsdelen Kungsholmen (165 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (9) 2015-03-02 Handläggare Emma Engleson Telefon 08-50827370 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Murmästaren 3 i

Läs mer

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun

Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun PÄ 42/2006a Detaljplan för Landsdomaren 9 i Lund, Lunds kommun Upprättad 2007-09-24 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning Detaljplanekarta med planbestämmelser PLANBESKRIVNING 1 (8) Detaljplan

Läs mer

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning.

Planen består av plankarta med bestämmelser. Till planen hör denna planbeskrivning samt genomförandebeskrivning. PLANBESKRIVNING 1 (5) Strategiska avdelningen 2004-12-21 S-Dp 2004-04194-54 Anna Signal Tfn 08-508 27 565 Plankonsult Sofia Westerlund, Nyréns Arkitektkontor Tfn 08-698 43 75 Förslag Detaljplan för område

Läs mer

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET

c1( 4 0 0, t STADSBYGGNADS KONTORET c1( t STADSBYGGNADS KONTORET _+_ T Ag. Planavdelningen Peter Jacobsson Tfn 8-58 269 6 PLANBESKRIVNING 1 () 29-11-13 Dp 26-171-5 Enkelt förfarande Detaljplan för fastigheten Gladan i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm

Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret 1 i stadsdelen Södermalm Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (5) 2017-05-30 Handläggare Sophia Norrman Winter Telefon 08-50827264 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Hönsfodret

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Förarsätet 8 i stadsdelen Örby (0 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-11-11 stadsplanerare Tara Nezhadi Telefon 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten

Läs mer

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret Biografen i stadsdelen Alvik, S-ÄDp

Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret Biografen i stadsdelen Alvik, S-ÄDp Stadsbyggnadskontoret Granskningshandling Planavdelningen Carla Hedberg 2017-05-09 Telefon 08-508 27 239 Sida 1 (8) Planbeskrivning Ändring av detaljplan för del av fastigheten Alvik 1:13, område vid kvarteret

Läs mer

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret

Detaljplan för fastigheterna Styrpinnen 15 och 19 Näckströmsgatan/Kungsträdgårdsgatan/ Hamngatan svar på remiss från stadsbyggnadskontoret NORRMALMS STADSDELSFÖRVALTNING PARKMILJÖGRUPPEN NOR RA INNERSTADEN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (5) 2009-01-29 Handläggare: Liselotte van den Tempel Telefon: 08-508 09 245 Till Norrmalms stadsdelsnämnd Detaljplan

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal).

Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18 i stadsdelen Norrmalm, (ca 42 lägenheter + lokal). STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (10) 2013-11-20 Handläggare: Maria Sahlstrand Tfn 08-508 27 482 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Sabbatsberg 18

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet)

Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen Östberga (lager- /industriverksamhet) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (6) 2015-02-09 Handläggare Torbjörn Johansson Telefon 08-508 273 52 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av del av Godståget 1 i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Vilan 24 och 25 i stadsdelen Vasastaden, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Vilan 24 och 25 i stadsdelen Vasastaden, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Sofia Eriksson 2015-01-21 Tfn 08-508 27 360 1(14) Planbeskrivning Detaljplan för Vilan 24 och 25 i stadsdelen Vasastaden, S-Dp 2014-09783 Box 8314,

Läs mer

PLANDATA Planområdet omfattar del av Skärholmen 2:1. Planområdet är ca 4 ha stort. Marken inom planområdet ägs av staden.

PLANDATA Planområdet omfattar del av Skärholmen 2:1. Planområdet är ca 4 ha stort. Marken inom planområdet ägs av staden. PLANBESKRIVNING 1(7) Planavdelningen 2013-02-01 Dp 2008-02230-54 Inge Almqvist Tfn 08-508 273 82 Laga kraft: 2014-03-26 Detaljplan för Moské vid kv Harholmen i stadsdelen Skärholmen i Stockholm Dp 2008-02230-54

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2017-11-20 Handläggare Anna Lina Axelsson Telefon 08-508 27 430 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl

Läs mer

DP Dnr MSN 2011/

DP Dnr MSN 2011/ 1 (5) DP 532 2012-09-02 Dnr MSN 2011/135-214 Tillägg till PLANBESTÄMMELSER PLANBESKRIVNING PLANKARTA och GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring genom tillägg till Detaljplan 19, del av Kummelnäs (Kummelnäs III),

Läs mer

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG

UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG 1(6) Dnr 198/2014 FASTIGHETEN DANMARK 29 SÖDER, HELSINGBORGS STAD UNDERLAG FÖR PLANUPPDRAG SÖKANDE Ansökan om planändring inkom från fastighetsägaren Fastighets AB Danmarkshuset den 6 februari 2014. SYFTE

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger)

Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen (upphävande av förbud mot inglasning av balkonger) Stadsbyggnadskontoret Planavdelningen Sida 1 (7) 2015-08-01 Handläggare Suzanna Tsygankova Telefon 08-508 27 568 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Flanören 2 i stadsdelen Stadshagen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Kurland 14 i Vasastaden, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Kurland 14 i Vasastaden, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Torbjörn Johansson 2014-04-22 Tfn 08-50827352 1(9) Planbeskrivning Detaljplan för Kurland 14 i Vasastaden, S-Dp 2013-04452 Planområdets läge i blått, planområdet omfattar

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter)

Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7 i stadsdelen Södermalm (ca 10 lägenheter) Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (6) 2016-11-05 Handläggare Karin Norlander Telefon 08-508 27 410 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för Pahl 7

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 2 m m i stadsdelen Tensta

Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes 2 m m i stadsdelen Tensta STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (7) 2010-03-22 Handläggare: Renoir Danyar Tfn 08-508 266 59 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av fastigheten Lackes

Läs mer

Planbeskrivning Tillägg till detaljplan Dp för del av fastigheten Danmark 2 i stadsdelen Kista, TS-Dp

Planbeskrivning Tillägg till detaljplan Dp för del av fastigheten Danmark 2 i stadsdelen Kista, TS-Dp STADSBYGGNADSKONTORET PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 SAMRÅDSHANDLING 2013-05-30 1(10) Planbeskrivning Tillägg till detaljplan Dp 2006-11915 för del av fastigheten Danmark 2 i stadsdelen

Läs mer

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29

Detaljplan för SJÖBY 3:40. Horred, Marks kommun, Västra Götalands län LAGA KRAFT 2010-07-23. Diarienummer PBN 2010/0086 214. Upprättad 2010-03-29 Diarienummer PBN 2010/0086 214 Detaljplan för SJÖBY 3:40 Horred, Marks kommun, Västra Götalands län Karta 1-1. Fastigheten Sjöby 3:40 i Horred omringad med svartlinje Upprättad 2010-03-29 Behnam Sharo

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Fristaden 5 i stadsdelen Stadshagen (Kontor och butiksyta)

Startpromemoria för planläggning av Fristaden 5 i stadsdelen Stadshagen (Kontor och butiksyta) STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (8) 2012-02-15 Handläggare: Oskar Bergström Tfn 08-50827130 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Fristaden 5 i stadsdelen

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp

Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp STADSBYGGNADSKONTORET BETÄNKETIDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Tara Nezhadi 2013-12-12 Tfn 08-508 27 251 1(7) Planbeskrivning Detaljplan för fastigheten Lingonriset 6 i stadsdelen Solhem, Dp 2013-11655-54 Orienteringskarta

Läs mer

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård.

Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25, stadsdelen Norrmalm. Mindre påbyggnad på hotell med 2 våningar, inbyggnad av gård. Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Planavdelningen Sida 1 (8) 2014-05-22 Handläggare Helena Wessberg Telefon 08-508 27 331 Till Stadsbyggnadsnämnden Startpromemoria för planläggning av Barnhuset 25,

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING. Utställningshandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun UTSTÄLLNINGSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med

Läs mer

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem

Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran 20 i stadsdelen Solhem STADSBYGGNADSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE PLANAVDELNINGEN SID 1 (5) 2013-07-02 Handläggare: Tara Nezhadi Tfn 08-508 27 251 Till Stadsbyggnadsnämnden Antagande av förslag till detaljplan för fastigheten Ängsskäran

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm, S-Dp

Planbeskrivning Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Oskar Bergström 2014-01-15 Tfn 08-508 27 130 1(14) Planbeskrivning Detaljplan för Obelisken 25 i stadsdelen Södermalm, S-Dp 2011-16754 Röd markering

Läs mer

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214

fril DP 537 Planenheten i aug 2011, rev. jan 2012 Kvartersmark UTNYTTJANDEGRAD/FASTIGHETSINDELNING Utformning Utseende MSN 2010/78-214 PLANBESTÄMMELSER Följande gäller inom områden med nedanstående beteckningar. Endast angiven användning och utformning är tillåten. Bestämmelser utan beteckning gäller inom hela planområdet. Underliggande

Läs mer

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp

Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm, S-Dp STADSBYGGNADSKONTORET SAMRÅDSHANDLING PLANAVDELNINGEN Nils Sylwan 2014-06-30 Tfn 08-508 27 253 1(5) Genomförandebeskrivning Detaljplan för fastigheten Tobaksmonopolet 3 i stadsdelen Södermalm i Stockholm,

Läs mer

Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl.

Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl. MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2010/43.318 Dp 7-A-3-II:1 Planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING Planområdet (markerat på ortofoto från 2009) Tillägg till detaljplan för Ålen 1 m.fl. Kommundel:

Läs mer