Mässinformation. Entreprenörskap på riktigt 2016 Södermanland

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mässinformation. Entreprenörskap på riktigt 2016 Södermanland"

Transkript

1 Mässinformation Entreprenörskap på riktigt 2016 Södermanland

2 Intro Den 5 mars är det äntligen dags för årets regionala UF-mässa, Entreprenörskap på riktigt 2016 Södermanland. Mässan är ett av de absolut grymmaste och roligaste eventen under hela UF-året och gymnasietiden. Därför rekommenderar vi er alla att ställa ut! För att ge er svar på så många frågor som möjligt och information inför er mässplanering publicerar vi nu detta dokument för er. Läs igenom mässinformationen noga så att ni vet vad som gäller på plats! Basic Info Entreprenörskap på riktigt 2016 Södermanlands regionala UF-mässa äger rum på Svenska hem arena i Strängnäs mellan 11:00-15:00 lördagen den 5 mars. Schemat för mässan och er utställare ser ut på följande sätt: 07:00-10:00 Monterbyggnation 10:00-10:45 Invigning av Entreprenörskap på riktigt :00-15:00 Mässan öppen för allmänheten 15:15-16:15 Prisceremoni (öppen för allmänheten) 16:15-17:30 Nedmontering av montrar Sista anmälningsdag till mässan är den 4 februari och det kostar 250 kronor per utställande företag. Pengarna skall vara inbetalda till Ung Företagsamhets bankgiro eller swishade till senast den 4 februari för godkänd mässanmälan. Ange ert Företags-ID i meddelandet. För mer information om tävlingarna var vänlig läs igenom dokumentet tävlingskriterier. Anmälan Anmälan till Entreprenörskap på riktigt 2016 Södermanlands regionala UF-mässa sker via och inloggat läge. Där finns ett anmälningsformulär som publiceras på sidan. Anmälan öppnar den 14 december och stänger sedan den 4 februari 2016 kl. 23:59. För att anmälan ska vara giltig krävs det att UF-företaget anmält sig via anmälningsformuläret samt att mässavgiften på 250 kr/företag betalats in senast 4 februari 2016 kl. 23:59. I mässanmälan ska företaget bland annat ange önskad montertyp, branschtillhörighet, antalet utställare och namn på samtliga. Anmälan är bindande. Avanmälan UF-företag som anmält sig till mässan men ej avser nyttja sin plats skall avanmäla sig via e-post till linnea.asklof@ungforetagsamhet.se senast den 4 februari 2016 kl. 23:59 Mässavgiften återbetalas ej vid eventuell avanmälan och företaget äger heller inte rätten att överlåta platsen till ett annat UF-företag. Detta görs av regionkontoret till företag enligt eventuell reservlista.

3 Avgift för avanmälan gjord efter den 4 februari UF-företag som avanmäler sig till mässan efter den 4 februari kommer att debiteras en administrativ avgift om 1000 kronor. Om UF-företaget tvingas avanmäla sin plats efter den 4 februari på grund av allvarlig sjukdom eller olycka ska företaget kunna styrka detta med läkarintyg för att den administrativa avgiften inte ska faktureras. Anmälningsavgiften betalas dock inte tillbaka. Straffavgift om UF-företaget ej dyker upp på mässdagen Om ett UF-företag som anmält sig till mässan inte dyker upp kommer UF-företaget att faktureras en straffavgift om 1500 kronor. Detta då Ung Företagsamhet inte får möjligheten att ersätta utställande UF-företag med annat företag från reservlistan samt att en monter kommer att gapa tom på Entreprenörskap på riktigt 2016, vilket kan komma att sänka mässans helhetsintryck. ALLERGIER Varje person på mässan ansvarar för sin allergi. Det kan förekomma gräs, växter, starka dofter och annat i montrarna på mässan. Belysning Ung Företagsamhet kommer inte att förse montrarna med belysning. Mässan kommer att äga rum i Svenska hem arena i Strängnäs. Mässhallen kommer att vara upplyst genom ordinarie belysning. Önskas egna lampor till montern ansvarar UFföretaget för att själva ta med detta. Bemanning i montern Montern på mässan skall vara bemannad så länge som mässan är öppen för besökare vilket är mellan kl och Kom ihåg att jurygrupper för de olika tävlingarna kan dyka upp när som helst så var aktiva i montern. Vid tävlingar som kräver att hela UF-företaget lämnar montern, vänligen kontakta UF-medarbetare i informationsdisken för hjälp. Ni har en fantastiskt rolig men även lång och intensiv dag framför er, så planera in raster för var och en i ert monterschema och använd sköna skor. Vi lovar att fötterna tackar er för det. Besökare Mässan är öppen för allmänheten och har fri entré för samtliga besökare mellan kl och lördagen den 5 mars Under mässan ska ni kunna berätta om ert UF-företag och vad det ger er för möjligheter under er skolgång, samt demonstrera och sälja era varor och tjänster till besökarna. Tänk på att ju fler ni bjuder in till mässan desto fler besökare och potentiella kunder kommer. Cykel och övriga transportmedel Det är inte tillåtet att använda cykel, skateboard, rullskridskor eller sparkcykel för förflyttning på Svenska hem arena.

4 Djur Inga levande djur får förekomma på mässan. Fiskar, sköldpaddor och vandrande pinnar i akvarium samt uppstoppade djur är dock undantag och går bra. El All el ska vara jordad. Ett eluttag finns i varje monter (behövs fler uttag måste ni ta med egna skarvsladdar). Elen är 10 A, 230 volt, 2000W enfas jordat grenuttag (ej trefas). Ni måste själva beräkna att den sammanlagda effekten (Watt) på de elektriska prylar som ni vill koppla in ej överstiger 2000W. Överstiger den 2000W bryter strömmen i hela montern. All elektrisk installation och utrustning ska vara utförd enligt gällande starkströmsföreskrifter. Eld/Levande ljus Levande ljus och eld i alla dess former är strängeligen förbjudet på mässan. Skulle ett UF-företag ha ljus till försäljning eller som en del i monterns inredning går det bra men dessa skall vara släckta innan, under och efter mässan. Explosiva varor Explosiva eller eldfarliga varor får inte medföras eller användas på mässan, varken inomhus eller utomhus, utan att skriftligt tillstånd först erhållits från säkerhetsansvarig på Svenska hem arena. Vänd er i så fall snarast möjligt till Ung Företagsamhet för mer information. Frigolit Frigolit får inte användas i montern på något sätt på grund av den extrema brandfaran samt möjligheten till rökutveckling vid eventuell brand. Försäkring Vid utställning eller transport till utställning har varje UF-företag ett skydd upp till kr. Överstiger värdet på egendom kr bör ni utöka försäkringen via Nordic Försäkring. Vänligen kontakta Paul Persson, paul.persson@nordic.se, telefon: Försäljning, Kvitto, Växel Ta med kvittensblock och växelkassa till er försäljning. Det finns inga möjligheter att växla eller ta ut pengar i informationsdisken eller på mässområdet. Inredning i montern Se till att skydda ditt material i montern och att trä, spånskivor, ej porös träfiberskivor, plywood och liknande ska vara typgodkänt. Alla eventuella anmärkningar på montern av personal från Ung Företagsamhet och Svenska hem arena skall åtgärdas innan mässan öppnar. Löst hängande tyger på väggen, torkade växter, papper, tapeter, kläder etc. måste brandskyddsimpregneras noggrant för säkerhetens skull. Tänk på att materialet inte får ligga mot spotlights. En brandvakt kan komma att inspektera er monter.

5 Inbjudan Se till att sprida ordet om mässan ordentligt. Bjud in er rådgivare, kompisar, släktingar, föräldrar och deras arbetskamrater, lärare och grannar de vill garanterat se vad ni lyckats åstadkomma med ert UF-företag! På och vår Instagram ufsodermanland hittar du mer information om mässan, där bjuder du också in dina kontakter. Ju fler besökare varje UF-företag bjuder in desto fler kommer att besöka mässan och köpa era produkter. Tänk även på att mässan är öppen till 15:00 och att prisutdelningen även den är öppen för allmänheten så uppmana era vänner och bekanta att besöka evenemanget. Om varje utställare bjuder in tio personer blir vi 5000 besökare kom ihåg att det är fri entré! Inflyttning/monterbygge Mässhallen öppnar för inflyttning och monterbyggnation kl på mässdagen och pågår fram till kl Innan detta är mässhallen stängd för utställande företag. När ni anländer till mässan utser varje företag en representant som går till informationsdisken och anmäler att man är på plats samt hämtar ut utställningsbadges och nyckelband. Senast kl ska alla utställande företag vara på plats och ha hämtat ut materialet från informationsdisken, i annat fall räknar Ung Företagsamhet företaget som ett no show och debiterar då en straffavgift på 1500 kr. Observera att montern skall vara helt färdiginredd innan ingivningen startar kl på lördagen. Portarna till mässhallen är under invigningen låsta och inga utställare har möjlighet att komma in så länge denna pågår. Tänk på att ha varma kläder på er under inflyttningen då lastporten står öppen flera timmar. Gångarna mellan montrarna ska vara tömda på allt material och städade efter inflyttningen, se till att ni hjälps åt att hålla rent och snyggt tillsammans med era montergrannar. Allt som står kvar i gångarna efter kl på inflyttningsdagen har Ung Företagsamhet rätt att forsla bort och lagra på UF-företagets bekostnad. Internet/telefonjack Trådlöst Internet finns ej att tillgå på plats. Ung Företagsamhet rekommenderar att UF-företag med behov av internetanslutning använder sig av mobilt bredband alternativt att de sparar ner materialet på hårddisk för att kunna visa upp det på skärmen den vägen. Om en hemsida ska visas rekommenderar Ung Företagsamhet att UF-företagen tar skärmdumpar på sidorna för att den vägen kunna visa upp dem på sin dator. Undersök även möjligheten att dela internet via mobiltelefoner. Invigning/prisutdelning Invigningen sker på lördagen den 5 mars mellan kl.10:00-10:45 och prisutdelningen sker på torsdagen mellan kl.15:15-16:15. Båda hålls i mässhallen på Svenska hem arena. Observera att prisutdelningen är öppen för allmänheten och att vi gärna ser att ni bjuder in kunder, rådgivare, föräldrar och bekanta hit. Under dessa tider tillåts varken besökare eller utställare att vistas i mässhallen.

6 Kopiering/utskrift Tryck upp ordentligt med informationsblad, visitkort och liknande i förväg så att ni kan dela ut materialet till besökarna på mässan. Det kommer inte finnas några möjligheter att göra detta på plats. Kunder En städad, snygg och proffsigt utformad monter lockar kunder till er. En monter som kan sysselsätta och behålla en besökare på något sätt är alltid en intressant monter (spel, tävlingar, rebusar, godis, gåtor, tester, provsmakning etc.). Träna på er säljteknik. Öva in bra öppningsfraser och bra säljargument. Prata igenom vilken strategi ni ska ha för att locka kunder till er. Kom ihåg att desto fler ni bjuder in till mässan desto fler besökare och kunder kan ni få till just er monter. Lager av varor Under mässan har ni endast ytan i er monter till förfogande att förvara era varor på. Det är vanligast att ha sitt lager av varor i montern i en kartong, plastkasse, väska eller liknande. Tänk på att gömma undan lagret så att montern ser städad och inbjudande ut. Förvara inga värdesaker obevakade i montern. Lunch Kom ihåg att äta och dricka ordentligt så att ni orkar vara aktiva under mässdagen. Ung Företagsamhet sponsrar med lunch till alla elever. Vi kommer dock inte ta hänsyn till allergier eller special kost och därför får ni som har något av detta ta med egen matlåda. Det kommer också finnas ett mindre café inne på mässområdet som säljer enklare smörgåsar och dryck. Marknadsföringsmaterial Dela gärna ut marknadsföringsmaterial om ert UF-företag och er produkt. På mässan finns inga kopierings- eller utskriftsmöjligheter så tänk på att ta med tillräckligt av materialet så att det räcker under hela dagen. Det är inte tillåtet att sätta upp flyers, affischer eller annat marknadsföringsmaterial i mässans lokaler, på inredningen eller på Svenska hem arenas område. Det är ej tillåtet att klistra dekaler eller annat på golven. Media & Press Kontakta gärna media i form av tidningar, tv och journalister före och efter mässan och berätta om ert spännande UF-år. Skriv en pressinbjudan och berätta att ert företag ska delta på Ung Företagsamhet I Södermanlands regionala mässa - Entreprenörskap på riktigt 2016 den 5 mars på Svenska hem arena. Mat att sälja Det är tillåtet att företag på plats säljer mat i sin monter inom ramen av företagets affärsidé. Mobiltelefoner, datorer och andra värdesaker Ung Företagsamhet och Svenska hem arena ansvarar inte för era värdesaker. Ha alltid uppsikt över era värdesaker (mobiler, datorer, mp3-spelare m.m.) under mässan och se till att ha god översikt över dessa även under invigning och prisutdelning.

7 Monter I mässanmälan får ni möjlighet att önska montertyp. De montertyper som finns att välja på är: Vänstermonter Mittmonter Högermonter Montertyp tilldelas efter önskemål så långt det är möjligt. Företagen kan komma att ställa ut branschvis vilket innebär att ni säljer era varor/tjänster med era konkurrenter närmast. Monterplats tilldelas slumpvis och kan ej påverkas. Ditt företags monterplats/monternummer kommer att sättas senast i mitten av februari (tydligare datum kommer) och meddelas via Om ni vid inflyttningen är osäkra på vilken monter som är er, fråga någon i personalen. Det är absolut förbjudet att byta montrar mellan UF-företag! Gör ni det kommer båda företagen att diskvalificeras från samtliga tävlingar. Det är viktigt att Ni behåller er tilldelade monter för att besökare och jury ska kunna hitta till rätt företag. Det finns både mittmontrar och hörnmontrar (höger och vänster hörn). Hörnmontern har en sidovägg och en bakre vägg, mittmontern har två sidoväggar och en bakre vägg. Alla montrarna har cirka 1x2 meter golvyta och väggarna är 2,5 meter höga. På monterkartan samt på ungforetagsamhet.se kan ni se vilken typ av monter ni slumpmässigt blivit tilldelade. All inredning som ni önskar i montern får ni ta med själva - en snygg monter säljer! Det går bra att ha t.ex. en soffa som inredning i sin monter, bara den är hel och inte stoppningen sticker ut. Det är förbjudet att ta utrustning/material (t.ex. växter, bord, stolar) från Svenska hem arena till sin monter. Monterväggarna är uppsatta när ni kommer till mässan och består av vitmålade masonitskivor på regelstomme. Varje skiva är ca.2,5 m hög, 1m bred och 4 cm tjock. Observera att måtten på väggarna kan variera beroende på att de har ändrat storlek genom alla gånger de har används. Vi kan därför inte garantera att dessa mått stämmer till 100 %. Målning, tapetsering eller limning direkt på monterväggarna är ej tillåtet. Det är inte tillåtet att bygga högre än monterns höjd av säkerhetsskäl. Höga byggen (max 2,5 m i höjd) måste vara stabila och inget får gå utanför monterns yta (ni får t ex inte låta bord/möbler gå utanför er monters yta eller göra fotspår på golvet som leder in till er monter). Väggarna håller inte för upphängning av tyngre föremål men lättare tavlor och reklammaterial kan sättas upp. Överst på bakre väggen kan det sitta en el-ramp. Ung Företagsamhet kan komma att inspektera din monter innan mässan och om Ung

8 Företagsamhets personal har synpunkter på montern skall dessa åtgärdas innan mässan öppnar. Ni riskerar annars att bli diskvalificerade från alla tävlingar. Ni får använda häftstift, tejp, häftmassa, häftklamrar och nubb på monterväggarna - men inte skruvar eller större spikar. Om ni gör skadan utan att återställa monterväggarna till ursprungligt skick debiteras ert UF-företag Ung Företagsamhets kostnad för att återställa dem. Observera att mässan ej tillåter för utställare att göra det själva. Om ni tillverkar moduler eller liknande i förväg som ska sättas upp på befintliga monterväggar bör ni bygga den med max 97x197x97 cm yttermått (mittmonter) eller 97 x 197 cm (hörnmonter), samt ha en täckskiva för skarven mot monterväggen. Målar eller tapetserar ni spånskivor och sätter upp kan ni använda skruvtving för att fästa dem. Monterkarta Monterkarta kommer att läggas ut på i mitten av februari (mer exakt datum kommer). Det går inte att ändra monterplats eller monter. Alla monterplatser är slumpvis tilldelade. Musik Musik får inte förekomma i montern. Musikanläggningar kommer att beslagtas av Ung Företagsamhet och återlämnas först vid mässans slut. Eventuellt ljud i presentationer, Tv-spel och dylikt får inte heller förekomma. Ett tips är att använda hörlurar om ni har ljud som ni vill spela för besökaren. Parkering Parkering finns på området. Det är förbjudet att köra in egna transportfordon, släpvagnar och bilar i mässlokalerna. Ung Företagsamhet och Svenska hem arena ansvarar inte för era värdesaker. Förvara inga värdesaker i bilarna, stölder kan förekomma. Rökning Rökning är ej tillåtet inomhus. Städning/utflyttning Utflyttning och städning av montrarna börjar på lördagen klockan 16:15, efter mässan och prisutdelningen. Observera att ingen får plocka ihop montern innan prisutdelningen! Företag som lämnar mässan i förtid faktureras 1500 kr. Senast kl. 17:30 lördagen den 5 mars måste montern vara städad och klar, även runtom. Alla måste plocka rent sina monterväggar från häftklamrar, tejp, häftkuddar, nubb och annat (medtag något att lossa klamrarna med). Alla sopor ska vara slängda innan ni lämnar mässan. Allt skräp ska sorteras och kastas i sopcontainrar som finns på mässområdet. När ni städat klart - gå till informationsdisken i mässhallen och hämta en funktionär som följer med och godkänner städningen. Om ni inte gör det kommer ert UF-företag debiteras av Ung Företagsamhet I Södermanland för städning av monter.

9 Farligt avfall såsom färgrester, lampor, lysrör, batterier, oljor m.m. ansvarar UFföretaget för att ta med från mässområdet och sortera i kärl för farligt avfall. Ni ansvarar själva för att montern är välstädad under mässan (om t ex frisörer klipper hår måste de själva ta bort alla hårstrån, dammsugare, sopkvast och övrigt städutrustning finns inte på mässan). Säkerhet/bevakning Mässhallen är stängd (låst) när invigning och prisutdelning pågår. Under dessa tider tillåts inte besökare eller UF-företag att vistas i mässhallen. När mässhallen är öppen ansvarar ni själva för säkerheten i er monter. Lämna inga värdesaker obevakade i er monter, det har förekommit stöld på tidigare mässor. Har ni en bärbar dator eller annat värdefullt ska ni inte lämna kvar föremålen i montern. Ung Företagsamhet i Södermanland ansvarar inte för värdesaker som lämnas kvar i montrarna under invigning och prisutdelning. Tjänsteföretag F.d. UF-företag som arbetat med tjänster har bett oss uppmärksamma tjänsteföretag på att det kan vara svårare att få kunder till montern och att visa upp sig då många inte har någon försäljning på mässan. Försök komma på ett bra sätt att förmedla er tjänst på så att den blir intressant för besökaren. Ett alternativ är att sälja något som kan ge extra inkomst till företaget under mässan eller att hålla någon typ av aktivitet såsom tävlingar m.m. för besökarna i montern. Tidsschema För utställande UF-företa gäller följande tidsschema: 07:00-10:00 Monterbyggnation 10:00-10:45 Invigning av Entreprenörskap på riktigt :00-15:00 Mässan öppen för allmänheten 15:15-16:15 Prisceremoni (öppen för allmänheten) 16:15-17:30 Nedmontering av montrar Tävlingar Under mässan avgörs många tävlingar. För att delta krävs att ditt företag lämnar in tävlingsbidrag enligt dokumentet Tävlingskriterier. Inlämning av tävlingsbidrag Tävlingsbidrag skall vara inskickade enligt bestämmelser i tävlingskriterierna, dvs. via vår hemsida i inloggat läge senast 15 februari Inkomna bidrag efter 15 februari samt ofullständiga bidrag kommer ej att nå juryn. Se till att era bidrag klarar den första granskningen genom att logga in på ungforetagsamhet.se och läsa reglerna för tävlingsdeltagande. Välj de tävlingar som passar företaget bäst pristagarna får gå upp på en scen och ta emot pris inför nära 1000 åskådare. Det går inte att boka tid med juryn utan jurygrupperna kommer att gå runt bland tävlande UF-företag under hela mässdagen. Kom ihåg att juryn bildat sig en uppfattning om Ert UF-företag utifrån ert inskickade tävlingsbidrag. Läs kriterierna till

10 tävlingarna noga och förbered er väl. Jurygrupperna i de olika tävlingskategorierna är helt oberoende av varandra. Varje tävling har en egen unik jurygrupp. Ung Företagsamhets Personal Vi på Ung Företagsamhet i Södermanland har mycket att göra under mässan och hinner kanske inte besöka alla montrar och träffa er alla. Däremot kommer det att finnas en informationsdisk i mässhallen dit ni kan vända er vid frågor. Vi har personal på plats med likadana tröjor under dagen som gör att du lätt hittar oss i arenan. Verktyg Alla verktyg, all utrustning och allt material som ni behöver för att bygga er monter och städa efter er måste ni ta med själva (t.ex. hammare, sax, tejp, sandpapper, dammsugare, sopkvast, tång, häftapparat, tråd, nubb, papper, pennor, sopkvast och skyffel m.m.). Ta även med verktyg till att ta bort eventuella häftklamrar till städningen. Tänk på att även ta med plåster och huvudvärkstabletter osv. Ung Företagsamhet kommer inte att ha några verktyg eller annat material att låna ut. Visning av videofilm Filmvisning får endast genomföras i enlighet med gällande upphovsrättslag. Det är tex. inte tillåtet att visa filmer som är inköpta eller hyrda i butik, eller filmer som är kopierade från TV. Det är tillåtet att visa s.k. trailerkassetter. Film som ni spelat in själva får ni givetvis visa. Eventuellt ljud ska vara avstängt eller avlyssnas i hörlurar. Avslutning Se till att förbereda er väl inför mässan och be er lärare boka in ett besök av Ung Företagsamhet i Södermanlands skolinspiratörer om ni vill få mer info, ställa frågor eller bara vill bli inspirerade inför mässan!

Mässinformation. Entreprenörskap på riktigt 2017 Södermanland

Mässinformation. Entreprenörskap på riktigt 2017 Södermanland Mässinformation Entreprenörskap på riktigt 2017 Södermanland Intro Den 18 mars är det dags för årets upplaga av Entreprenörskap på riktigt. Vårt mål är att göra UF-Mässan till ditt grymmaste och roligaste

Läs mer

Mässinformation Entreprenörskap på riktigt 2017 Södermanland

Mässinformation Entreprenörskap på riktigt 2017 Södermanland Mässinformation Entreprenörskap på riktigt 2017 Södermanland Intro Den 18 mars är det dags för årets upplaga av Entreprenörskap på riktigt. Vårt mål är att göra UF-Mässan till ditt grymmaste och roligaste

Läs mer

Mässinformation Entreprenörskap på riktigt 2018 Södermanland

Mässinformation Entreprenörskap på riktigt 2018 Södermanland Mässinformation Entreprenörskap på riktigt 2018 Södermanland Innehåll Basic Info... 4 Tidsschema den 17 mars... 4 Anmälan... 4 Avgift för avanmälan gjord efter den 1 mars... 5 Straffavgift om UF-företaget

Läs mer

Mässinformation. Entreprenörskap på riktigt 2019 Södermanland

Mässinformation. Entreprenörskap på riktigt 2019 Södermanland Mässinformation Entreprenörskap på riktigt 2019 Södermanland Den 23 mars är det dags för årets upplaga av Entreprenörskap på riktigt. Vårt mål är att göra UF-mässan till ditt grymmaste och roligaste minne

Läs mer

VIKTIG INFORMATION INFÖR

VIKTIG INFORMATION INFÖR VIKTIG INFORMATION INFÖR VÅGA VARA EGEN 2015 T E N N I S H A L L E N S Ö D E R H A M N FRI ENTRÉ 12 MARS ÖPPET kl. 12-18 UNG FÖRETAGSAMHET I GÄVLEBORG ETT ARRANGEMANG AV I SAMARBETE MED Innehåll Våga Vara

Läs mer

FAQ Information till dig som skall ställa ut på UF-Mässan2015 Ung Företagsamhet i Östergötlands

FAQ Information till dig som skall ställa ut på UF-Mässan2015 Ung Företagsamhet i Östergötlands FAQ Information till dig som skall ställa ut på UF-Mässan2015 Ung Företagsamhet i Östergötlands Innehåll Allergier... 3 Anmälan... 3 Bemanning... 3 Besökare... 3 Diplom... 3 Djur... 3 El... 4 Eld/levande

Läs mer

Den regionala mässan Entreprenörskap på riktigt 2016 är ett alkohol- och drogfritt arrangemang.

Den regionala mässan Entreprenörskap på riktigt 2016 är ett alkohol- och drogfritt arrangemang. FAQ Innehåll ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 1 AVANMÄLAN... 1 BEMANNING... 1 BESÖKARE... 1 BOENDE... 1 BYTE AV MONTER... 2 DJUR... 2 EL... 2 ELD/LEVANDE LJUS... 2 EXPLOSIVA VAROR... 2 FAKTURAN...

Läs mer

A-Ö. FAQ - Viktig info inför Våga Vara Egen 2015 Regional mässa i UF-företagande Arena Vänersborg

A-Ö. FAQ - Viktig info inför Våga Vara Egen 2015 Regional mässa i UF-företagande Arena Vänersborg FAQ - Viktig info inför Våga Vara Egen 2015 Regional mässa i UF-företagande Arena Vänersborg Tidsplan: 15 januari: Anmälning regional mässa i UF-företagande öppnar 5 februari: Deadline! Sista anmälningsdag

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE FAKTABANK OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar. Uppdaterad: 160208 Tänk på miljön, skriv inte ut faktabanken i onödan. Ung Företagsamhet Göteborgsregionen förbehåller

Läs mer

Information om. Halland 13/3 2015 13 mars 11.30 16.30 Halmstad Arena

Information om. Halland 13/3 2015 13 mars 11.30 16.30 Halmstad Arena Information om Halland 13/3 2015 13 mars 11.30 16.30 Halmstad Arena Innehåll Innehåll... 2 Viktiga datum... 3 Program 13 mars... 3 Anmälan... 3 Tävlingar... 3 Incheckning... 3 Utcheckning... 4 Montern...

Läs mer

Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari.

Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari. Mässan A-Ö AVANMÄLAN Er anmälan är bindande och ändringar kan enbart göras fram till den 7 februari. Skulle företag avanmäla sig efter 7 februari debiteras UF-företaget för mässavgiften (450kr/elev). Endast

Läs mer

ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG

ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG FAQ UF-MÄSSAN 2014 Innehåll ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 1 AVANMÄLAN... 1 BEMANNING... 1 BESÖKARE... 1 BOENDE... 1 BYTE AV MONTER... 1 DJUR... 2 DROGFRITT ARRANGEMANG... 2 EL... 2 ELD/LEVANDE

Läs mer

Obligatorisk information för dig som ställer ut på

Obligatorisk information för dig som ställer ut på Faktabank Obligatorisk information för dig som ställer ut på Med reservation för eventuella ändringar. Ung Företagsamhet Stockholmsregionen förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad

Läs mer

FAQ Entreprenörskap på riktigt 2015

FAQ Entreprenörskap på riktigt 2015 FAQ Entreprenörskap på riktigt 2015 Innehåll ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 1 AVANMÄLAN... 1 BEMANNING... 1 BESÖKARE... 1 BOENDE... 1 BYTE AV MONTER... 2 DJUR... 2 EL... 2 ELD/LEVANDE LJUS... 2

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE FAKTABANK OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar. Ung Företagsamhet Stockholmsregionen förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad om någon

Läs mer

Viktiga datum. Bygga monter - 11 mars: Program 12 mars: Anmälan. Tävlingar. Incheckning

Viktiga datum. Bygga monter - 11 mars: Program 12 mars: Anmälan. Tävlingar. Incheckning INSPIRATION 2 Viktiga datum 2015-01-01: Mässanmälan öppnar kl. 09.00 Anmälan görs i inloggat läge på vår hemsida.- Tänk på att kryssa i vilka tävlingar ni vill delta i. 2015-01-25: Sista anmälningsdag

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE. Med reservation för eventuella ändringar.

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE. Med reservation för eventuella ändringar. FAKTABANK OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar. Ung Företagsamhet Stockholmsregionen förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad om någon

Läs mer

Borås Lokala Mässa i UF-företagande

Borås Lokala Mässa i UF-företagande Borås Lokala Mässa i UF-företagande Viktig information till utställande UF-företag Den 31 januari är det dags för Borås lokala mässa Mässan för alla UF-företag i Borås. Mässan kommer att hållas i Skokanonens

Läs mer

INFORMATIONSHÄFTE 2011

INFORMATIONSHÄFTE 2011 FORZAMÄSSAN MED UNGA ÖGON!"#$%&'(!$")*+#(, ----------------------./00 INFORMATIONSHÄFTE 2011 Allergier Avanmälan Betalning Besökare Byte av monter Datorer Djur Eld och levande ljus Explosiva varor Förlängningssladd

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar Välkommen till världens största UF-mässa! Din monter En monterkarta kommer att publiceras på www.ungforetagsamhet.se

Läs mer

Faktabank 2015 Allergier/specialkost Avfallshantering/Sopor Belysning Bemanning Besökare

Faktabank 2015 Allergier/specialkost Avfallshantering/Sopor Belysning Bemanning Besökare Faktabank 2015 I denna Faktabank har vi samlat all information som är viktig inför ert deltagande på Våga Vara Egen 2015 i Lokstallarna, Karlshamn den 5 mars 2015. Har du några frågor som du inte hittar

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar Välkommen till världens största UF-mässa! Din monter En monterkarta kommer att publiceras på www.ungforetagsamhet.se

Läs mer

MÄSS- MANUAL. Obligatorisk information för utställare 25 MARS NOVA ARENA TROLLHÄTAN

MÄSS- MANUAL. Obligatorisk information för utställare 25 MARS NOVA ARENA TROLLHÄTAN MÄSS- MANUAL Obligatorisk information för utställare 25 MARS NOVA ARENA TROLLHÄTAN VILLKOR FÖR MÄSSDELTAGARE Redo för UF-mässan Entreprenörskap på riktigt 2017? Här hittar du information om vilka regler

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE OBLIGATORISK INFORMATION REGLER FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar Välkommen till världens största UF-mässa! Din monter En monterkarta kommer att publiceras på www. ungforetagsamhet.se

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE

OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE FAKTABANK OBLIGATORISK INFORMATION FÖR UTSTÄLLARE Med reservation för eventuella ändringar. Uppdaterad: 151104 Tänk på miljön, skriv inte ut faktabanken i onödan. Ung Företagsamhet Göteborgsregionen förbehåller

Läs mer

ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG 2 BEMANNING 2 BYTE AV MONTER 2 DJUR 2 EL 2 ELD/LEVANDE LJUS 2 EXPLOSIVA VAROR 3 FAKTURAN 3 FÖRSÄKRING 3

ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG 2 BEMANNING 2 BYTE AV MONTER 2 DJUR 2 EL 2 ELD/LEVANDE LJUS 2 EXPLOSIVA VAROR 3 FAKTURAN 3 FÖRSÄKRING 3 ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG 2 BEMANNING 2 BYTE AV MONTER 2 DJUR 2 EL 2 ELD/LEVANDE LJUS 2 EXPLOSIVA VAROR 3 FAKTURAN 3 FÖRSÄKRING 3 FÖRSÄLJNING, KVITTO, VÄXEL 3 HETA ARBETEN 3 HÖ/HALM/BJÖRKLÖV 3

Läs mer

AVANMÄLAN... 2 ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 2

AVANMÄLAN... 2 ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 2 AVANMÄLAN... 2 ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG... 2 BETALNING... 2 BEMANNING... 2 BESÖKARE... 2 BOENDE... 2 BYTE AV MONTER... 3 DJUR... 3 EL... 3 ELD/LEVANDE LJUS... 3 EXPLOSIVA VAROR... 3 FAKTURAN...

Läs mer

Faktabank. Allt ni behöver veta som utsällande UF-företag.

Faktabank. Allt ni behöver veta som utsällande UF-företag. Faktabank 2015 Allt ni behöver veta som utsällande UF-företag. Innehållsförteckning A... 3 Anmälan... 3 Affischer... 3 B... 3 Belysning... 3 Bemanning... 3 Beställningar... 3 Besökare... 3 Bevakning...

Läs mer

UF-MÄSSAN2014. 24 mars l conventum arena

UF-MÄSSAN2014. 24 mars l conventum arena UF-MÄSSAN2014 24 mars l conventum arena viktig Information och inbjudan till UF-företag www.ungforetagsamhet.se/orebro VÄLKOMNA! INNEHÅLL VÄLKOMNA ANMÄLAN & AVGIFTER TIDER MONTERN REGLER TÄVLINGAR VILLKOR

Läs mer

MÄSS- MANUAL. Obligatorisk information för utställare 22 MARS NOVA ARENA TROLLHÄTTAN

MÄSS- MANUAL. Obligatorisk information för utställare 22 MARS NOVA ARENA TROLLHÄTTAN MÄSS- MANUAL Obligatorisk information för utställare 22 MARS NOVA ARENA TROLLHÄTTAN VILLKOR FÖR MÄSSDELTAGARE Redo för UF-mässan Entreprenörskap på riktigt 2018? Här hittar du information om vilka regler

Läs mer

Välkommen till Regional mässa i UF-företagande - 12-13 mars 2014, Bombardier arena Västerås

Välkommen till Regional mässa i UF-företagande - 12-13 mars 2014, Bombardier arena Västerås Välkommen till Regional mässa i UF-företagande - 12-13 mars 2014, Bombardier arena Västerås Ung Företagsamhet önskar dig som utställare varmt välkommen till en fantastisk mässa som samlar över hundra UF-företag

Läs mer

FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKALL STÄLLA UT PÅ MÄSSAN

FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKALL STÄLLA UT PÅ MÄSSAN FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKALL STÄLLA UT PÅ MÄSSAN Allergier... 3 Anmälan... 3 Bemanning... 3 Besökare... 3 Djur... 3 El... 3 Eld/värme/levande ljus... 3 Explosiva varor... 4 Frigolit... 4 Försäkring...

Läs mer

FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKALL STÄLLA UT PÅ MÄSSAN

FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKALL STÄLLA UT PÅ MÄSSAN FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKALL STÄLLA UT PÅ MÄSSAN Allergier... 3 Anmälan... 3 Bemanning... 3 Besökare... 3 Djur... 3 El... 3 Eld/levande ljus... 3 Explosiva varor... 3 Frigolit... 4 Försäkring...

Läs mer

Faktabank. Allt ni behöver veta om UF-MÄSSAN 2014. Göteborgsregionens regionala mässa i UF-företagande. 17 och 18 februari 2014

Faktabank. Allt ni behöver veta om UF-MÄSSAN 2014. Göteborgsregionens regionala mässa i UF-företagande. 17 och 18 februari 2014 Faktabank 2014 Allt ni behöver veta om UF-MÄSSAN 2014 Göteborgsregionens regionala mässa i UF-företagande 17 och 18 februari 2014 Innehållsförteckning A... 4 Anmälan... 4 Affischer... 4 B... 4 Belysning...

Läs mer

Information till dig som ska ställa ut på Ung Företagsamhet i Östergötlands

Information till dig som ska ställa ut på Ung Företagsamhet i Östergötlands Information till dig som ska ställa ut på Ung Företagsamhet i Östergötlands FAQ Allergier... 3 Anmälan... 3 Bemanning... 3 Besökare... 3 Diplom... 3 Djur... 3 El... 3 Eld/levande ljus... 3 Explosiva varor...

Läs mer

Faktabank 2014. Viktig information som du måste veta inför ditt deltagande. på Våga Vara Egen 2014 i Jönköping den 27 mars

Faktabank 2014. Viktig information som du måste veta inför ditt deltagande. på Våga Vara Egen 2014 i Jönköping den 27 mars Faktabank 2014 Viktig information som du måste veta inför ditt deltagande på Våga Vara Egen 2014 i Jönköping den 27 mars Hej! Vad roligt att du vill ställa ut på vår regionala mässa, Våga Vara Egen! Faktabanken,

Läs mer

FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKALL STÄLLA UT PÅ MÄSSAN

FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKALL STÄLLA UT PÅ MÄSSAN FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKALL STÄLLA UT PÅ MÄSSAN Allergier... 3 Anmälan... 3 Bemanning... 3 Besökare... 3 Djur... 3 El... 3 Eld/levande ljus... 3 Explosiva varor... 3 Frigolit... 4 Försäkring...

Läs mer

FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2015. Regional mässa i

FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2015. Regional mässa i FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2015 Regional mässa i Välkommen till Våga Vara Egen Skåne 2015 Vad roligt att du vill ställa ut på den regionala mässan, Våga Vara Egen Skåne 2015! Faktabanken, som du just

Läs mer

Samlad information. till elever och lärare inför den regionala mässan 2015. Frågor? Lina Heimdahl 070-618 58 46 lina.heimdahl@ungforetagsamhet.

Samlad information. till elever och lärare inför den regionala mässan 2015. Frågor? Lina Heimdahl 070-618 58 46 lina.heimdahl@ungforetagsamhet. Samlad information till elever och lärare inför den regionala mässan 2015 Frågor? Lina Heimdahl 070-618 58 46 lina.heimdahl@ungforetagsamhet.se 1 INNEHÅLL INFORMATION OM MÄSSAN... 4 ANMÄLAN... 4 BOENDE...

Läs mer

Information till dig som ska ställa ut på Ung Företagsamhet i Östergötlands

Information till dig som ska ställa ut på Ung Företagsamhet i Östergötlands Information till dig som ska ställa ut på Ung Företagsamhet i Östergötlands FAQ Allergier... 3 Anmälan... 3 Bemanning... 3 Besökare... 3 Diplom... 3 Djur... 3 El... 3 Eld/levande ljus... 3 Explosiva varor...

Läs mer

Entreprenörskap på riktigt

Entreprenörskap på riktigt Entreprenörskap på riktigt 190307 Incheckning Får endast ske 08.30-10.00, anmälan sker vid infodisken. Inflyttning får ske från 08.30-10.45 Om UF-företaget inte har kommit vid 10.00 ringer vi dem och kontrollerar

Läs mer

MÄSS- MANUAL. Obligatorisk information för utställare MARS ARENA VÄNERSBORG

MÄSS- MANUAL. Obligatorisk information för utställare MARS ARENA VÄNERSBORG MÄSS- MANUAL Obligatorisk information för utställare 26-27 MARS ARENA VÄNERSBORG VILLKOR FÖR MÄSSDELTAGARE Redo för UF-mässan Entreprenörskap på riktigt 2019? Här hittar du information om vilka regler

Läs mer

Faktabanken. Information för dig som ska ställa ut på Stockholmsmässan den 11-12 maj under SM i Ung Företagsamhet

Faktabanken. Information för dig som ska ställa ut på Stockholmsmässan den 11-12 maj under SM i Ung Företagsamhet Faktabanken Information för dig som ska ställa ut på Stockholmsmässan 0 den 11-12 maj under SM i Ung Företagsamhet Innehåll Aluminiumfolie 1 Allergier 1 Anmälan 1 Ballonger 1 Belysning 1 Bemanning 1 Besökare

Läs mer

FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKA STÄLLA UT PÅ MÄSSAN

FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKA STÄLLA UT PÅ MÄSSAN FAQ INFORMATION TILL DIG SOM SKA STÄLLA UT PÅ MÄSSAN INNEHÅLL VILLKOR FÖR MÄSSDELTAGANDE ALKOHOL- OCH DROGFRITT ARRANGEMANG 1 AVANMÄLAN 1 BEMANNING 1 FAKTURAN 1 UNDER MÄSSAN FÖRSÄKRING 2 FÖRSÄLJNING 2

Läs mer

FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2014. Regional mässa i

FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2014. Regional mässa i FAKTABANK VÅGA VARA EGEN SKÅNE 2014 Regional mässa i Välkommen till Våga Vara Egen Skåne 2014 Vad roligt att du vill ställa ut på den regionala mässan, Våga Vara Egen Skåne 2014! Faktabanken, som du just

Läs mer

FAKTABANK 2014 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE. Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan!

FAKTABANK 2014 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE. Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan! FAKTABANK 2014 Allt ni behöver veta om ni planerar att ställa ut på mässan! VÅGA VARA EGEN 2014 ÄLVSBORGS REGIONALA MÄSSA I UF-FÖRETAGANDE 2-3 APRIL PÅ ÅHAGA I BORÅS Snart är det dags! Nu är det inte långt

Läs mer

Allt du behöver veta inför Entreprenörskap på riktigt. FÖR Kalmar läns regionala UF-mässa. UNG FÖRETAGSAMHET Årets produktutveckling 1

Allt du behöver veta inför Entreprenörskap på riktigt. FÖR Kalmar läns regionala UF-mässa. UNG FÖRETAGSAMHET Årets produktutveckling 1 Allt du behöver veta inför Entreprenörskap på riktigt FÖR Kalmar läns regionala UF-mässa UNG FÖRETAGSAMHET Årets produktutveckling 1 MÄSS- KOMPENDIUM Entreprenörskap på riktigt - en dag du sent kommer

Läs mer

FAKTABANK 2016 16-17 MARS ÅHAGA I BORÅS ALLT NI BEHÖVER VETA OM NI PLANERAR ATT STÄLLA UT PÅ MÄSSAN!

FAKTABANK 2016 16-17 MARS ÅHAGA I BORÅS ALLT NI BEHÖVER VETA OM NI PLANERAR ATT STÄLLA UT PÅ MÄSSAN! FAKTABANK 2016 ALLT NI BEHÖVER VETA OM NI PLANERAR ATT STÄLLA UT PÅ MÄSSAN! ÅHAGA I BORÅS 16-17 MARS Snart är det dags! Nu är det inte långt kvar! Hoppas att ni alla är riktigt laddade inför UF-årets höjdpunkt

Läs mer

Faktabank Skaraborgs Regionala UF-mässa

Faktabank Skaraborgs Regionala UF-mässa Faktabank Skaraborgs Regionala UF-mässa 13-14 mars Arena Skövde Ung Företagsamhet Skaraborg Innehåll Alkohol... 4 Allergi... 4 Anmälan... 4 Anmälningsavgift... 4 Avanmälan... 4 Bekräftelse... 4 Belysning...

Läs mer

Faktabank 2017 Allergier/specialkost Avfallshantering/Sopor Belysning (OBS! man måste anmäla om man vill ha eluttag i montern i sin mässanmälan).

Faktabank 2017 Allergier/specialkost Avfallshantering/Sopor Belysning (OBS! man måste anmäla om man vill ha eluttag i montern i sin mässanmälan). Faktabank 2017 I denna Faktabank har vi samlat all information som är viktig inför ert deltagande på den regionala mässan - Entreprenörskap på riktigt i Blekinge Convention Center, Ronneby den 15 mars

Läs mer

FAQ 2019 ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR ÅRETS REGIONALA MÄSSA. 14 mars 2019 Camp Igge Hudiksvalls Kommun

FAQ 2019 ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR ÅRETS REGIONALA MÄSSA. 14 mars 2019 Camp Igge Hudiksvalls Kommun Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. FAQ 2019 ALLT DU BEHÖVER VETA INFÖR ÅRETS REGIONALA MÄSSA. 14 mars 2019 Camp Igge Hudiksvalls Kommun INNEHÅLL Entreprenörskap På Riktigt 2019

Läs mer

Innehåll Innehåll 2 Viktiga datum 3 Program 16 mars 3 Anmälan 3 Tävlingar 3 Incheckning 3 Utcheckning 4 Montern 4 Viktigt att veta 5 Allergier 5

Innehåll Innehåll 2 Viktiga datum 3 Program 16 mars 3 Anmälan 3 Tävlingar 3 Incheckning 3 Utcheckning 4 Montern 4 Viktigt att veta 5 Allergier 5 Information om Innehåll Innehåll 2 Viktiga datum 3 Program 16 mars 3 Anmälan 3 Tävlingar 3 Incheckning 3 Utcheckning 4 Montern 4 Viktigt att veta 5 Allergier 5 Bankomat 5 Bemanning 5 Besökare 5 Bord 5

Läs mer

FAKTABANK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2019

FAKTABANK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2019 FAKTABANK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2019 FRÅN A TILL Ö: ALLA SVAR DU BEHÖVER INFÖR KRONOBERGS UF-MÄSSAN 21 mars 2019 TEXO, Stallvägen 2 Älmhult ungforetagsamhet.se/ufkronoberg UNG FÖRETAGSAMHET KRONOBERG

Läs mer

Vägg: 1,5m. Mittmonter

Vägg: 1,5m. Mittmonter Faktabank 2018 I denna Faktabank har vi samlat all information som är viktig inför ert deltagande på den regionala mässan - Entreprenörskap på riktigt i Blekinge Convention Center, Ronneby den 14 mars

Läs mer

Samtliga pristagare i de olika tävlingarna kommer att få ett diplom hemskickade efter mässan.

Samtliga pristagare i de olika tävlingarna kommer att få ett diplom hemskickade efter mässan. Faktabank Innehåll Entreprenörskap På Riktigt 2017 1 Anmälan 1 Allergier 1 Bemanning 1 Besökare 1 Buss 1 Cykel och övriga transportmedel 1 Datorer 1 Diplom 1 Djur 2 El 2 Eld/levande ljus 2 Explosiva varor

Läs mer

VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG

VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG UF-MÄSSAN2015 9 MARS l CONVENTUM ARENA VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO VÄLKOMNA! INNEHÅLL VÄLKOMNA ANMÄLAN & AVGIFTER TIDER MONTERN REGLER TÄVLINGAR VILLKOR

Läs mer

VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO

VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO UF-MÄSSAN2016 7 MARS l CONVENTUM ARENA VIKTIG INFORMATION OCH INBJUDAN TILL UF-FÖRETAG WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO VÄLKOMNA! INNEHÅLL VÄLKOMNA VILKOR OCH KONTAKT ANMÄLAN OCH AVGIFTER TIDER MONTER REGLER

Läs mer

Faktabank 2019 Viktig information som du måste veta inför ditt deltagande på den regionala mässan i Jönköping den 28 februari 2019

Faktabank 2019 Viktig information som du måste veta inför ditt deltagande på den regionala mässan i Jönköping den 28 februari 2019 Faktabank 2019 Viktig information som du måste veta inför ditt deltagande på den regionala mässan i Jönköping den 28 februari 2019 Hej! Vad roligt att du vill ställa ut på vår regionala mässa, Entreprenörskap

Läs mer

FAKTABANK. Regional mässa i. Välkommen till Entreprenörskap på riktigt 2018

FAKTABANK. Regional mässa i. Välkommen till Entreprenörskap på riktigt 2018 FAKTABANK Regional mässa i Välkommen till Entreprenörskap på riktigt 2018 Vad roligt att du vill ställa ut på den regionala mässan, med namnet Entreprenörskap på riktigt 2018. Den här Faktabanken, är ett

Läs mer

DIN FAKTABANK FÖR KRONOBERGS MÄSSA MED UNGA FÖRETAGARE

DIN FAKTABANK FÖR KRONOBERGS MÄSSA MED UNGA FÖRETAGARE DIN FAKTABANK FÖR KRONOBERGS MÄSSA MED UNGA FÖRETAGARE FRÅN A TILL Ö: ALLA SVAR DU BEHÖVER INFÖR DEN REGIONALA UF-MÄSSAN 21 mars 2018 TEXO, Stallvägen 2 Älmhult ungforetagsamhet.se/ufkronoberg UNG FÖRETAGSAMHET

Läs mer

UNG FÖRETAGSAMHET I KALMAR LÄN

UNG FÖRETAGSAMHET I KALMAR LÄN Under ett år då man startar, driver och avvecklar ett UF-företag får man vara med om en mängd saker som kommer att bli minnen och verktyg för livet. Allt från att träffa kunder som kan stanna lojalt om

Läs mer

Faktabank Regional mässa Ung Företagsamhet Skåne

Faktabank Regional mässa Ung Företagsamhet Skåne Faktabank Regional mässa 2019 Ung Företagsamhet Skåne Välkommen till Entreprenörskap på riktigt Skåne 2019! Vad roligt att du vill ställa ut på den regionala mässan med namnet Entreprenörskap på riktigt

Läs mer

ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016

ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016 Under ett år då man startar, driver och avvecklar ett UF-företag får man vara med om en mängd saker som kommer att bli minnen och verktyg för livet. Allt från att träffa kunder som kan stanna lojalt om

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMAION REGLER FÖR UTSTÄLLANDE UF-FÖRETAG

OBLIGATORISK INFORMAION REGLER FÖR UTSTÄLLANDE UF-FÖRETAG OBLIGATORISK INFORMAION REGLER FÖR UTSTÄLLANDE UF-FÖRETAG Under två dagar har du och ditt UF-företag möjlighet att profilera och marknadsföra er, sälja era varor/tjänster, träffa massvis med UF-företagare

Läs mer

Utställningsinformation Fastighetsmässan 2015. Inflyttning Utflyttning Öppettider Godstransporter

Utställningsinformation Fastighetsmässan 2015. Inflyttning Utflyttning Öppettider Godstransporter Utställningsinformation Fastighetsmässan 2015 Inflyttning Utflyttning Öppettider Godstransporter God planering premieras Det är viktigt för oss att ni vid ert deltagande på Svenska Mässan får bästa service.

Läs mer

VARMT VÄLKOMMEN TILL UF-MÄSSAN 2018!

VARMT VÄLKOMMEN TILL UF-MÄSSAN 2018! 8 1 0 2 N A S S UF-MÄ l 12 M A R S NA E R A M U T N E CONV VARMT VÄLKOMMEN TILL UF-MÄSSAN 2018! WWW.UNGFORETAGSAMHET.SE/OREBRO VÄLKOMNA! INNEHÅLL VÄLKOMNA VILKOR OCH KONTAKT ANMÄLAN OCH AVGIFTER TIDER

Läs mer

Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016

Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016 Information för utställande företag inför den regionala mässan 2016 Aktuella datum och tider: 22/3 monterbyggardag, 15.00-19.00 23/3- mässdag, 07.00-09.00 byggtid, 09.00-15.00 mässa, 15.00-16.00 prisutdelning,

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2018

OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2018 OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2018 1 Entreprenörskap på riktigt 2018 Den regionala mässan anordnas på Luleå Energi Arena den 22 februari 2018. På mässan har du och ditt UF-företag möjlighet att

Läs mer

Faktabanken Information till utställande UF-företag och deras UF-lärare inför UF-mässan den 18 februari på Löfbergs Arena 2016

Faktabanken Information till utställande UF-företag och deras UF-lärare inför UF-mässan den 18 februari på Löfbergs Arena 2016 Faktabanken Information till utställande UF-företag och deras UF-lärare inför UF-mässan den 18 februari på Löfbergs Arena 2016 Innehåll Mässkickoff... 2 Anmälan till mässan... 2 Schema mässdagen... 2 Nya

Läs mer

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 16 mars

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 16 mars Dalamästerskapen 2016 Lugnets sporthall Falun 16 mars Varför med på DM? Avslutning på UF-året Försäljning Kontakter för framtiden Tävlingar (48.000 kr i prispengar) Kval till SM Ca 140 UF-företag deltar

Läs mer

Teknisk information. Inflyttning Utflyttning Öppettider Godstransporter

Teknisk information. Inflyttning Utflyttning Öppettider Godstransporter Teknisk information Inflyttning Utflyttning Öppettider Godstransporter God planering premieras Det är viktigt för oss att ni vid ert deltagande på Svenska Mässan får bästa service. För att vi ska kunna

Läs mer

OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2019

OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2019 OBLIGATORISK INFORMATION INFÖR MÄSSAN 2019 1 Entreprenörskap på riktigt 2019 Den regionala mässan anordnas på Luleå Energi Arena den 26 mars 2019. På mässan har du och ditt UF-företag möjlighet att profilera

Läs mer

Dalamästerskapen Kupolen Borlänge 21 mars

Dalamästerskapen Kupolen Borlänge 21 mars Dalamästerskapen 2018 Kupolen Borlänge 21 mars Varför med på DM? Avslutning på UF-året (Driva-fasen) Försäljning Kontakter för framtiden Tävlingar (60.000 kr i prispengar) Kval till SM Ca 200 UF-företag

Läs mer

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 30 mars

Dalamästerskapen Lugnets sporthall Falun 30 mars Dalamästerskapen 2017 Lugnets sporthall Falun 30 mars Varför med på DM? Avslutning på UF-året Försäljning Kontakter för framtiden Tävlingar (54.000 kr i prispengar) Kval till SM Ca 140 UF-företag deltar

Läs mer

24-27 september 2009 MÄSSTIDER

24-27 september 2009 MÄSSTIDER 24-27 september 2009 MÄSSTIDER In- & Utflyttning Öppettider Godstransporter Beställningar bör vara oss tillhanda senast: Fredag 21 augusti Vi reserverar oss för slutförsäljning. Beställningar Beställningar

Läs mer

INFORMATION FÖR MÄSSDELTAGARE

INFORMATION FÖR MÄSSDELTAGARE MÄSS- MANUAL Obligatorisk information för utställare Ung Företagsamhet Halland förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad om någon utav förhållningsreglerna i faktabanken bryts. Med

Läs mer

UNG FÖRETAGSAMHET SVERIGE Faktabank SM

UNG FÖRETAGSAMHET SVERIGE Faktabank SM UNG FÖRETAGSAMHET SVERIGE Faktabank SM 2017 1 2 Faktabank SM 2017 UNG FÖRETAGSAMHET SVERIGE UNG FÖRETAGSAMHET SVERIGE Faktabank SM 2017 3 Aluminiumfolie Aluminiumfolie får användas i montern. Aluminiumfolie

Läs mer

Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. MÄSS- OCH TÄVLINGSHANDBOK. 9 mars 2017 Elite Stadshotellet Växjö

Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. MÄSS- OCH TÄVLINGSHANDBOK. 9 mars 2017 Elite Stadshotellet Växjö Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt. MÄSS- OCH TÄVLINGSHANDBOK 9 mars 2017 Elite Stadshotellet Växjö Om mäss- och tävlingsdagen: Plats: Elite Stadshotellet, Växjö När: 9 mars,

Läs mer

TIPS & PRAKTISK INFORMATION INFÖR UF-MÄSSAN

TIPS & PRAKTISK INFORMATION INFÖR UF-MÄSSAN - TIPS & PRAKTISK INFORMATION INFÖR UF-MÄSSAN UNG FÖRETAGSAMHET Årets monter 1 Datum: 27 mars Tid: Insläpp fr. 07:00 Plats: BCC Ronneby Program 27 mars 2019 07:00 - Insläpp till mässhallarna 10:00 - Montrar

Läs mer

MÄSSMANUAL. Obligatorisk information för utställare

MÄSSMANUAL. Obligatorisk information för utställare MÄSSMANUAL Obligatorisk information för utställare Ung Företagsamhet Göteborgsregionen förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad om någon utav förhållningsregler i faktabanken bryts.

Läs mer

4. Tävlingar. 5. Marknadsföring. 6. Avslutning

4. Tävlingar. 5. Marknadsföring. 6. Avslutning 1. Praktisk information Schema för mässdagen Monterdetaljer Beställningar 4. Tävlingar Varför tävla? Hur tävlar man? Prisutdelning 2. Monterinspiration Jurymedlem tipsar Montervinnare tipsar Bildspel 3.

Läs mer

4. Marknadsföring. 5. Monteragerande. 6. Avslutning

4. Marknadsföring. 5. Monteragerande. 6. Avslutning 1. Praktisk information Schema för mässdagen Karta över mässhallen Monterdetaljer Beställningar 2. Monterutformning Kriterier Årets Monter Juryn tipsar Att planera montern 3. Tävlingar Varför tävla? Hur

Läs mer

MÄSS- MANUAL Obligatorisk information för utställare

MÄSS- MANUAL Obligatorisk information för utställare MÄSS- MANUAL Obligatorisk information för utställare Ung Företagsamhet Göteborgsregionen förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad om någon utav förhållningsregler i mässmanualen

Läs mer

DIN FAKTABANK FÖR SM I UNG FÖRETAGSAMHET.

DIN FAKTABANK FÖR SM I UNG FÖRETAGSAMHET. DIN FAKTABANK FÖR SM I UNG FÖRETAGSAMHET. ALLA SVAR DU BEHÖVER INFÖR SM PÅ STOCKHOLMSMÄSSAN. 16-17 maj 2018 Stockholmsmässan Älvsjö ungforetagsamhet.se/sm2018 UNG FÖRETAGSAMHET SVERIGE Faktabank SM 2018

Läs mer

MÄSSMANUAL 2018/2019. Obligatorisk information för utställare

MÄSSMANUAL 2018/2019. Obligatorisk information för utställare MÄSSMANUAL 2018/2019 Obligatorisk information för utställare Ung Företagsamhet Göteborgsregionen förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad om någon utav förhållningsregler i mässmanualen

Läs mer

MÄSS- MANUAL. Obligatorisk information för utställare

MÄSS- MANUAL. Obligatorisk information för utställare MÄSS- MANUAL Obligatorisk information för utställare Ung Företagsamhet Halland förbehåller sig rätten att debitera en avgift på faktisk kostnad om någon utav förhållningsregler i faktabanken bryts. Med

Läs mer

Välkommen som utställare på Ras- och Specialklubbstorget på MyDOG 7-10 januari 2016

Välkommen som utställare på Ras- och Specialklubbstorget på MyDOG 7-10 januari 2016 Välkommen som utställare på Ras- och Specialklubbstorget på MyDOG 7-10 januari 2016 MyDOG 2016 närmar sig och med det även dina förberedelser. I detta brev följer viktig information om allt du behöver

Läs mer

Utställningsinformation för Ortopedteknik 2014

Utställningsinformation för Ortopedteknik 2014 Utställningsinformation för Ortopedteknik 2014 Inflyttning Utflyttning Öppettider Godstransporter Ni finner vårt utbud på www.monterservice.com Tekniska beställningar skall vara oss tillhanda senast torsdagen

Läs mer

Faktabank. Skaraborgs Regionala UF-mässa mars Arena Skövde Ung Företagsamhet Skaraborg

Faktabank. Skaraborgs Regionala UF-mässa mars Arena Skövde Ung Företagsamhet Skaraborg Faktabank Skaraborgs Regionala UF-mässa 9-10 mars Arena Skövde Ung Företagsamhet Skaraborg Med reservation för eventuella ändringar och feltryck. Senast uppdaterad: 2016-12-14 Innehåll Alkohol... 3 Allergi...

Läs mer

INFOBANK Våga Vara Egen 2014 regional mässa i UF-företagande

INFOBANK Våga Vara Egen 2014 regional mässa i UF-företagande INFOBANK Våga Vara Egen 2014 regional mässa i UF-företagande Grattis till beslutet att ställa ut på Uppsala läns häftigaste mötesplats Våga Vara Egen 2014. Mässan är en av höjdpunkterna på läsåret för

Läs mer

23-26 oktober Svenska Mässan, Göteborg MÄSSTIDER

23-26 oktober Svenska Mässan, Göteborg MÄSSTIDER 23-26 oktober, Göteborg MÄSSTIDER In- & Utflyttning Öppettider Godstransporter Tekniska beställningar skall vara oss tillhanda senast: Måndag 8/10 Vi reserverar oss för slutförsäljning. Beställningar Beställningar

Läs mer

Mässtider för EUROHORSE 2014. Inflyttning Utflyttning Öppettider Godstransporter

Mässtider för EUROHORSE 2014. Inflyttning Utflyttning Öppettider Godstransporter Mässtider för EUROHORSE 2014 Inflyttning Utflyttning Öppettider Godstransporter God planering premieras Det är viktigt för oss att ni vid ert deltagande på Svenska Mässan får bästa service. För att vi

Läs mer

Din faktabank för SM i Ung Företagsamhet.

Din faktabank för SM i Ung Företagsamhet. Din faktabank för SM i Ung Företagsamhet. ALLA SVAR DU BEHÖVER INFÖR SM PÅ STOCKHOLMSMÄSSAN. 6-7 maj 2019 Stockholmsmässan Älvsjö ungforetagsamhet.se/sm2019 UNG FÖRETAGSAMHET SVERIGE Faktabank SM 2019

Läs mer

Våga Vara Egen entreprenörskap på riktigt

Våga Vara Egen entreprenörskap på riktigt INFOBANK Våga Vara Egen entreprenörskap på riktigt Grattis till beslutet att ställa ut på Uppsala läns häftigaste mötesplats Våga Vara Egen 2015. Mässan är en av höjdpunkterna på läsåret för många UF-företagare

Läs mer

Faktabank 2017 allt ni behöver VEta OM ni PLanERaR att StÄLLa Ut PÅ MÄSSan!

Faktabank 2017 allt ni behöver VEta OM ni PLanERaR att StÄLLa Ut PÅ MÄSSan! Faktabank 2017 ALLT NI BEHÖVER VETA OM NI PLANERAR ATT STÄLLA UT PÅ MÄSSAN! Snart är det dags! Nu är det inte långt kvar! Hoppas att ni alla är riktigt laddade inför UF-årets höjdpunkt Entreprenörskap

Läs mer

vårens stora mötesplats för det lokala näringslivet

vårens stora mötesplats för det lokala näringslivet vårens stora mötesplats för det lokala näringslivet Detta dokument riktar sig till dig som utställare. Det innehåller information som är till nytta inför planering, inflyttning, under mässan och vid utflyttning.

Läs mer

Marknadskoordinator Stefan Hugosson 076-525 56 85 Stefan.hugosson@unibail-rodamco.com

Marknadskoordinator Stefan Hugosson 076-525 56 85 Stefan.hugosson@unibail-rodamco.com Kontaktpersoner Väktare Tel. 070-766 27 23 Avfall och sopor Ragn-Sells Tel. 076-888 05 57, 076-888 05 56 Brand Events Manager Nordic Linda Jensen 076-525 57 43 Linda.jensen@unibail-rodamco.com Marknadskoordinator

Läs mer

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ

företagsmässa 5.000 kr Älvdalen WOW! älvdalens HUVUDSPONSORER ARRANGÖRER ÄLVDALENS ISHALL 13-14 MAJ Boka monter och vinn 5.000 kr presentkort på s Sportcenter WOW! Har ni tänkt på hur bra vi är? En fantastiskt företagsam kommun, både historiskt och nu. Framtiden ser med andra ord ljus ut, för visst ska

Läs mer

FAKTABANK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT Regional mässa i

FAKTABANK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT Regional mässa i FAKTABANK ENTREPRENÖRSKAP PÅ RIKTIGT 2016 Regional mässa i Välkommen till Entreprenörskap på riktigt 2016 Vad roligt att du vill ställa ut på den regionala mässan, Entreprenörskap på riktigt 2016! Den

Läs mer

FAKTABANK. Regional mässa i

FAKTABANK. Regional mässa i FAKTABANK Regional mässa i Välkommen till Entreprenörskap på riktigt 2018 Vad roligt att du vill ställa ut på den regionala mässan, med namnet Entreprenörskap på riktigt 2018. Den här Faktabanken, är ett

Läs mer