Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-16:00. Ajournering kl. 14:05-14:25 samt 15:15-15:50. Plats Magistern Omfattning Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande Ola Erlandsson (S) Susanne Lenander (S) Helena Olsson (S), Gudrun Augustsson, tjänstgörande ersättare för Helena Olsson Nikolaos Strachinis (S) Niklas Hellström (C) Robin Apelqvist (S), tjänstgörande ersättare för Bo Hellström John Wahlgren (M) Birgitta Nordlöw (L) Micael Foghagen (SD) Ersättare Fredrik Sjömar (KD) Gudrun Augustsson (C), Övriga Lolita Persson, förvaltningschef Pia Axeheim, sekreterare Jimmy Rudelius, administrativ chef Jan Botö Röjås, verksamhetsutvecklare Per-Ola Johansson, verksamhetschef idrott, bad och friluftsliv Carina Eskelin, verksamhetschef kultur och bibliotek Cecilia Alm, kulturutvecklare Lars Hammar, enhetschef kulturskolan Anslaget på kommunens anslagstavla den 29 november 2018

2 2 (9) Sekreterare Pia Axeheim Justeras Marianne Dahlberg ordförande Nikolaos Strachinis

3 3 (9) Beslutsärenden 112 Tjänstgörande Helena Olsson (S) ersätts av Gudrun Augustsson (C) under och Bo Hellström (V) ersätts av Robin Apelqvist (S). 113 Godkännande av dagordning/kallelse Kultur- och fritidsnämnden godkänner den utskickade kallelsen/dagordningen. 114 Förra protokollet Det finns inga frågor eller synpunkter på förra protokollet som läggs till handlingarna. 115 Val av justerare Nikolaos Strachinis (S) väljs till justerare.

4 4 (9) Diskussions- och informationsärenden 116 Driftbidrag till föreningsägda anläggningar 2019 Verksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås informerar att det är 51 föreningar som äger sina egna anläggningar. Verksamhetschef Per-Ola Johansson informerar om att förvaltningen i samarbete med kommunledningskontoret och markoch planeringsenheten har i uppdrag att hitta en cricketplan till de två cricketföreningar som finns. Möre BK kan upplåta KV Borg-planen mot att de får driftbidrag. Beslut i kultur- och fritidsnämnden 13 december Folkets Hus och bygdegårdsföreningar 2019 Verksamhetschef Carina Eskelin informerar om de föreningar som finns inom norra respektive södra kommundelen. Det är sammanlagt 13 föreningar som har ansökt om bidrag. Beslut i kultur- och fritidsnämnden 13 december Kulturföreningar 2019 Kulturutvecklare Cecilia Alm informerar om att 28 föreningar har ansökt om bidrag. Det är tre nya föreningar som tidigare inte fått lokal- eller verksamhetsbidrag som har ansökt om bidrag. Det är konstnärsföreningen Skräp, Humanisterna Kalmar samt Vänskapsförbundet Sverige-Israel i Kalmar län. Beslut i kultur- och fritidsnämnden 13 december Sociala föreningar 2019 Verksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås informerar om de fyra föreningar som har ansökt om bidrag. Beslut i kultur- och fritidsnämnden 13 december Investeringsbidrag 2019 Verksamhetsutvecklare Jan Botö Röjås informerar om att det inkommit 72 ansökningar om investeringsbidrag. Det finns ca tkr att fördela och det är samma kriterier som gällde vid beslutet i april tidigare i år. Vid kultur- och fritidsnämndens sammanträde 13 december kommer även beslut tas om reservationer om överflyttning av beviljade medel till Det har inkommit 76 reservationsansökningar. Hittills i år hat 67 investeringsprojekt avslutats.

5 5 (9) 121 Övriga bidrag Förvaltningschef Lolita Persson informerar om att förvaltningen har i uppdrag att genomlysa och komma med ett förslag gällande det totala stödet till bidragsberättigade föreningar inom kultur- och fritidsförvaltningens verksamhetsområde. Uppdraget är ett ändamålsenligt bidragssystem, där bidragen ska stödja de kultur- och fritidspolitiska målen och vi ska ha en rättssäker handläggning som är transparant och tydlig. Uppdraget är komplext och har tagit längre tid än beräknat. Till 2018 års budget tog kommunfullmäktige beslut om en förstärkning på 2 miljoner kronor till föreningsbidrag. På grund av försening av bidragsutredningen kommer inte dessa bidrag ingå i den ordinarie bidragsutdelningen. Förvaltningen föreslår följande åtgärder: Att kronor i bidrag till samtliga hembygds- folkets hus och bygdegårdsföreningar. Detta bidrag ska gå till att öka och utveckla barn och ungdomsverksamheten i föreningen. Bidrag utbetalas efter att erforderliga handlingar inkommit. Beräknad kostnad kronor. Att premiera de föreningar som är anslutna till Säker och Trygg Förening certifieringen är en kvalitetsmärkning för bättre hälsa, minskad skadefrekvens och ökad säkerhet och trygghet i föreningen. Föreningar som certifierar sig, får bidrag med kronor samt de som nycertifierar sig, med kronor årligen. Beräknad kostnad ca kronor. Att av övriga bidrag förstärka investeringsbidraget då vi ser att vi har behövliga och bra ansökningar för att bifalla dem. För att möjliggöra detta krävs en förstärkning utöver det som finns inom ramen för investeringsbidrag. Beräknad kostnad kronor. Beslut i kultur- och fritidsnämnden 13 december Redovisning extern revision Kvalitet- och milösamordnare Pia Axeheim redovisar från årets externa revision. Kalmar kommun är certifierad enligt ISO 14001:2015 (miljö) och 9001:2015 (kvalitet). Under vecka 42 blev utvalda delar av kommunens verksamheter reviderade. Syftet med revisionen är att säkerställa att ledningssystemet underhålls, uppdateras och är effektivt för att möta verksamhetens mål. Inom kultur- och fritidsförvaltningen blev följande verksamheter reviderade: ledningen, verksamhet kultur-och bibliotek samt verksamhet idrott, bad och friluftsliv. Förvaltningen fick inga avvikelser och fick god feedback på vårt arbete.

6 6 (9) 123 Kulturkvarteret Förvaltningschef Lolita Persson informerar om att arkitektritningarna för gamla Posthuset är klara och de utgör grund för den ekonomiska kalkylen som ska vara klar i januari. Rivningen inne i lokalen har påbörjats. Arbetsgrupperna håller på med inredningen i de båda huset och arbetet löper på bra. 124 Bad- och friskvårdsanläggning Förvaltningschef ger en nulägesbeskrivning vad gäller bad- och friskvårdsanläggningen. Byggstart tidigast Uppdaterad dokumenthanteringsplan Nämndsamordnare Pia Axeheim informerar om att kultur- och fritidsnämnden ansvarar för vården av förvaltningens arkiv enligt arkivlagen och arkivreglementet. Det ska finnas arkivansvariga och arkivredogörare inom varje myndighet. Det är nämndens ansvar att ordna, beskriva och vårda sina handlingar samt verkställa beslut om gallring enligt fastställd dokumenthanteringsplan. Förvaltningen håller på att uppdatera dokumenthanteringsplanen och kultur- och fritidsnämnden tar beslut 13 december Bidragsutredningen Administrativ chef Jimmy Rudelius redovisar arbetet med förvaltningens bidragsöversyn. Målet är att det totala stödet till bidragsberättigade föreningar inom kultur- och fritidsförvaltningens verksamhetsområde ska vara ett ändamålsenligt bidragssystem på det sätt nämnden avser. Bidragen ska stödja de kultur- och fritidspolitiska målen och vi ska ha en rättssäker handläggning som är transparant och tydlig. Uppdraget är att det skall tydliggöras vad respektive bidrag har för avsikt att stödja och vilken koppling det har till det kultur- och fritidspolitiska programmet. Kriterierna skall vara tydliga, ha bäring i aktuell lagstiftning och ha en klar koppling till den politiska ambitionen. En konsekvensanalys skall tas fram för respektive bidrag. Kulturenhetens utmaning är att hantera de som inte är ideella föreningar men som berikar kulturlivet. De arbetar med förslag på projektstöd för ideella föreningar och för övriga så detta tydliggörs. En fördjupad jämställdhetsanalys ska genomföras på förslagen för att se om det finns ojämnställdheter.

7 7 (9) 127 Förvaltningschefen har ordet Förvaltningschef Lolita Persson informerar om följande: 1. Ordföranden och förvaltningschefen har fått information angående Vallens Soppteater gällande 2019 års verksamhet av Jonas Hallberg, som på grund av nytt arbete inte har den tid som krävs för att upprätthålla det avtal som vi gemensamt tecknat med Kalmar Teaterförening. 2. Ernst & Young har fått i uppdrag av kommunens revisorer att göra en förstudie om säkerheten på förvaltningens anläggningar. Ett antal personer ska intervjuas och förvaltningens dokument kring säkerhet gås igenom. Efter rapporten får vi veta om det blir en fördjupad revision. 3. Arbetet med KIFAB Arena fortskrider. Golvet är gjutet och taket är nästan på plats och tidplanen håller än så länge. 4. Fritidsbanken kommer att invigas av nämndens ordförande 8 december kl. 11 i Återbrukets lokaler på Verkstadsgatan 3. Alla är välkomna. 5. Sveriges kommuner och landsting (SKL) har under en längre tid arbetat med att ta fram underlag för ett nytt boknings- och bidragssystem där nästan alla kommuner har varit med. Anbudsförfrågan har gått ut men inga giltiga anbud har inkommit. I dagsläget är det osäkert hur förvaltningen ska hantera detta faktum Kultur- och fritidsnämnden fattar inga beslut i samband med informationen som läggs till handlingarna.

8 8 (9) 128 Kultur- och fritidsnämndens riskanalys och intern kontrollplan för 2019 Dnr KFN 2018/0231 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och administrativ chef Jimmy Rudelius skrivelse 31 oktober 2018, samt dokumentet Kultur- och fritidsnämndens Riskanalys och intern kontrollplan Bakgrund Fullmäktige fattade den beslut om reglemente för intern kontroll. Varje nämnd har en skyldighet att följa upp det interna kontrollsystemet inom nämndens verksamhetsområde och ska varje år anta en särskild kontrollplan för uppföljning och granskning av den interna kontrollen. Riskanalys En riskanalys för nämndens verksamheter är framtagen enligt reglementet och dess riktlinjer för intern kontroll. Riskanalysen uppvisar risker som inte uppnår 9 i riskvärde eller högre eller har konsekvens bedömd som 4:a men som nämnden ändå anser viktiga att följa upp för att säkerställa en god inre uppföljning och styrning. Dessa är därför med i nämndens internkontrollplan för 2019 trots att de inte når upp till risknivåer som reglementet satt upp. Beslut Kultur- och fritidsnämnden godkänner förslaget till intern kontrollplan för 2019 och överlämnar den till kommunstyrelsen för kännedom.

9 9 (9) 129 Delegationsbeslut Följande delegationsbeslut redovisas: Personal: 1. Maria Hjelm, badvärd på Äventyrsbadet 100 %, tillsvidare. Arrangemang, projekt och utvecklingsmedel: 1. Dnr KFN 2018/0230. Ansökan från Kåremo Bygdegård om bidrag till Opera i Kåremo. Bidrag beviljas med kronor. 2. Dnr KFN 2018/0225. Ansökan från Riksteatern Södra Sverige och Riksteatern Väst om bidrag till Expo:Scenkonst. Bidrag beviljas med kronor. Ekonomi: 1. Dnr KFN 2018/0227. Kultur- och fritidsförvaltningen. Fördelning av tider på Kalmar kommuns två nya konstgräsplaner. 130 Övriga frågor Inga frågor har anmälts.

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 juni 2018 kl. 13:00-15:40 Plats Ljungnäsvillan, Ljungnäs Omfattning 67-77 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 april 2018 kl. 13:00-14:25. Ajournering kl 13:55-14:15. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 38-48 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 januari 2018 kl. 13:00-16:10. Ajournering kl 15:45-15:55. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 1-8 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-14:10. Ajournering kl 13:40-13:55. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Omfattning 76-83 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M), vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(15) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA. Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl.

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(15) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA. Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl. 1(15) Tid Torsdagen den 13 december 2018 kl. 13:00-17:00 Plats Kalmar teater, klubbrummet Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-450604 eller pia.axeheim@kalmar.se senast den 10 december

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 oktober 2018 kl. 13:00 16:30. Ajournering kl. 14:20-14:40 samt 15:50-16:20. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 96-111 Beslutande Marianne Dahlberg (S),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 23 mars 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 15-29

Läs mer

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena

Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena UTDRAG 1 (2) Sammanträdesdatum 2018-09-27 90 Motionssvar - Ge fler föreningar möjlighet att sälja namnet på sin arena Dnr KFN 2018/0109 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och verksamhetschef Per-Ola

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 19 oktober 2017 kl. 13:00-16:20. Ajournering kl 14:05-14:30 och 15:40-16:00. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 87-102 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 april 2016 kl. 13:00-16:15. Ajournering kl 14:20-14:45 och 15:15-15:55. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 33-45 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 18 februari 2016 kl. 08:30 13:20. Ajournering kl 11:20-12:30. Plats Ungdomshuset UNIK, Lorensbergsleden 4-6 Omfattning 1-15 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Karl Holst (M),

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(7) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(7) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-17:00 Plats IOGT-NTO:s lokal, Trädgårdsgatan 12 Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast 12 november 2018.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast 12 november 2018. KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(2) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 november 2018 kl. 13:00-17:00 Plats Magistern, i huset bakom stadshuset Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl. 13:15-13:20, 14:30-14:50 samt 16:20-16:40. Plats Magistern Omfattning 1-17 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 februari 2017 kl. 08:30 12.30. Ajournering kl. 10.00-10.20 och kl. 11.20 12.00. Plats KalmarSalen, Skeppsbrogatan 49 Omfattning 1-14 Beslutande Marianne

Läs mer

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019.

Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn eller senast måndagen den 28 januari 2019. 1(8) Tid Torsdagen den 31 januari 2019 kl. 13:00-17:00. Plats Magistern, nämndhuset bakom stadshuset. Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast

Läs mer

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek

Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Anette Mellström 2016-10-12 KS 2016/0685 50029 Kommunfullmäktige Motion från Carl-Henrik Sölvinger (L) - Sportotek i Kalmar Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 19 juni 2019 kl. 13:00 15.30. Ajournering kl. 14:20 14:40. Plats Skälby, Vita villan Omfattning 61-73 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande John Wahlgren (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(5) Tid Måndagen den 22 augusti 2016 kl. 13:00-15:00. Plats Hotell Skansen, Färjestaden Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast den 19 augusti.

Läs mer

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen.

Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse 29 september 2016 samt den inskickade motionen. UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2016-10-20 114 Svar på Motion - Starta "Sund Smart Stark Senior" även i Kalmar Dnr KFN 2016/0202 Handlingar Förvaltningschef Lolita Persson och enhetschef Per-Ola Johanssons

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 14 december 2017 kl. 09:00-16:05. Ajournering kl 09:08-09:12, 10:45-13:00 samt 14:20-15:35. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 124-144 Beslutande Marianne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 februari 2018 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:40-15:00 samt 16:25-16:40. Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 9-21 Beslutande Pelle Sederkvist (M), ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 15 mars 2018 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:05-14:30 samt kl 15:50-16:05. Plats Kalmar teater, klubbrummet Omfattning 22-37 Beslutande Marianne Dahlberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 22 oktober 2015 kl. 9:00 13:50. Ajournering kl 11:40-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal Omfattning 101-120

Läs mer

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag

Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade bidrag TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2018-12-07 KFN 2018/0268 0480-45 06 61 Kultur- och fritidsnämnden Svar på revisionsrapport - Granskning av kommunens hantering av riktade

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-11 1 (11) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-16.00 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Björn Brändewall (FP) Magnus

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097

Kultur- och fritidsnämnden. Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs UTDRAG Dnr KFN 2017/0097 UTDRAG 1 (3) Sammanträdesdatum 2017-06-01 63 Svar på - Motion - FIFA-kvalitet på kommunens konstgräs Dnr KFN 2017/0097 Handlingar Förvaltningschef Lolita Perssons och enhetschef Per-Ola Johanssons skrivelse

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 16 november 2017 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:30-14:50 samt 16:10-16:25. Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 103-123 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 23 mars 2016 kl. 13:00-16:50. Ajournering kl 14:35-15:00 och 16:15-16:30. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Bibliotekets samlingssal Omfattning 16-32 Beslutande

Läs mer

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar

Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jan Botö Röjås 2012-11-08 KFN 2012/0010 0480-450625 Kultur- och fritidsnämnden Investeringsbidrag till föreningsägda anläggningar 2013 Förslag till beslut

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 20 oktober 2016 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl. 14:20-14:45 och kl. 16:05-16:15. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal

Läs mer

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-06-21 KFN 2016/0161 50661 Kultur- och fritidsnämnden Samverkansavtal mellan Kalmar kommun, Kalmar teaterförening och Vallens Soppteater

Läs mer

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Per-Ola Johansson Kultur- och fritidsnämnden 2014-05-01 1 (5) Delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Reglemente Kommunfullmäktige har fastställt reglemente för kultur- och fritidsnämnden. Reglementet

Läs mer

Pär Andersson (S) Christel Hedlund (SD) Kent Andréasson, förvaltningschef Catarina Månsson, kultur- och bibliotekschef 31 Martin Lind, sekreterare

Pär Andersson (S) Christel Hedlund (SD) Kent Andréasson, förvaltningschef Catarina Månsson, kultur- och bibliotekschef 31 Martin Lind, sekreterare 1 (8) Plats och tid Ekeby fritidsgård, onsdagen den 11 maj 2016 kl 18:30 20:55 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm (S) Bernt Drube (SD) Inga Bakken

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur och fritidsnämnden Administrativ enhet 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 15.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Kristina Kristiansson, Ordförande (S) Bernt Christoffersson, V. ordförande (C) Mårten Karlsson (S) Payman Garmiani (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius KFN 2016/

Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius KFN 2016/ TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2016-11-03 KFN 2016/0244 50661 Kultur- och fritidsnämnden Intern kontrollplan 2017 kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden

Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden Per-Ola Johansson 1 (5) Förslag till ny Delegationsordning för Kultur- och fritidsnämnden Senast reviderad av kultur- och fritidsnämnden i mars 2013 Reglemente Kommunfullmäktige har fastställt reglemente

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Kultur- o fritidsnämndens arbetsutskott. Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00. Beslutande ledamöter 1 / 14 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Prologen kl. 18:00-19:00 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sivert Åkerljung (KD) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) (vice ordförande)

Läs mer

en granskning av kravrutinen och föreningsbidragen inom kultur- och fritidsnämnden.

en granskning av kravrutinen och föreningsbidragen inom kultur- och fritidsnämnden. Per-Ola Johansson 2013-04-12 Kultur- och fritidsnämnden Granskning av kravrutinen och föreningsbidragen inom kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden beslutar att anta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:00 Ajournering: kl. 14:10-14:20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S) ordf Fredrik Jönsson (C) vice ordf Teddy

Läs mer

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS:

Sekreterare:... Madelene Johansson ANSLAGSBEVIS: 1/11 Utbildningsnämnden Sammanträdestid: 2018-05-29, kl. 14.00-16.00 Lokal: Ledamöter och tjänstgörande ersättare: Jeanette Janson (LP) vice ordförande Anders Söfting (S) ersätter Kent Olsson (M) Anders

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 maj 2016 kl. 8:30-8:55 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 49-51 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD)

Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran Claesson (SD) 2015-02-25 Sida 1 (av 14) Tid 2015-02-25, kl 18.30-19.50 Plats Beslutande Ledamöter Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Johan Ahlberg (S) Lisbeth Madsen (M) Irena Alm (S) Fredrik Andersson (FP) Sten Göran

Läs mer

Uppföljning. Kultur- och fritidsnämnden

Uppföljning. Kultur- och fritidsnämnden www.pwc.se Uppföljning Jörn Wahlroth Pär Sturesson 20 november 2013 Kultur- och fritidsnämnden Konst, kravrutin och föreningsbidrag Kalmar Kommun Innehållsförteckning 1. Inledning... 1 1.1. Bakgrund...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-12 1 () Plats och tid Kulturhuset, Hallstahammar, klockan 15.00 16.10. Beslutande Thure Andersen (S) ordf Anna-Karin Folkesson (S) Lennart Ahlström (S) Lennart Andersson

Läs mer

Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden

Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Jimmy Rudelius 2017-04-11 KFN 2017/0074 50661 Kultur- och fritidsnämnden Ny delegationsordning för kultur- och fritidsnämnden Förslag till beslut Kultur-

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 17 maj 2018 kl. 13:00-16:40. Ajournering kl 14:35-15:15 samt 16:00-16:20. Plats Skälby, Röda ladan Omfattning 49-66 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT

PROTOKOLL KS KULTUR- OCH FRITIDSUTSKOTT 2015-11-16 1 (5) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Anders Ståhl (M) Margareta Ölwe (M) Fredrik Johannesson (KD) Tjänstgörande ersättare Peter Graff (S) Övriga Sekreterare Förvaltningschefen Anneli Sjöborg

Läs mer

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl

Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl Kultur- och fritidsnämnden 2009-05-14 1 (7) Plats och tid Stadsbiblioteket, Tullslätten 4, Samlingssalen kl. 13.00-15.10 Beslutande Birgitta Axelsson Edström (V), ordförande Joachim Håkansson (FP) Magnus

Läs mer

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning

1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden. Anmälan noteras. Ärendebeskrivning Tyresö kommun, Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid: Lördagen den 12 februari 2011, kl 09.00 Smådalarö Gård, Dalarö 1 Anmälan av val av kultur- och fritidsnämnden Anmälan noteras. Kommunfullmäktige

Läs mer

Utförd intern kontroll 2014

Utförd intern kontroll 2014 TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Per-Ola Johansson 2015-01-15 KFN 2014/0031 50075 Kultur- och fritidsnämnden Utförd intern kontroll 2014 Förslag till beslut Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 18 juni 2014 kl. 9:00 11.05 och 13:00-13:20. Ajournering kl. 11:05-13:00. Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, Tullslätten 4, Bibliotekets samlingssal. Omfattning

Läs mer

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3

(13) Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön. 2. Ändring av regler för investeringsbidrag för föreningsanläggningar 3 2019-01-31 1 (13) Kallelse Nämnd och tid 2019-02-07 kl. 13.00 Plats Sekreterare Ordförande Östhammar, kommunhuset, sammanträdesrum Ormön Rebecka Modin Jonas Lennström (S) Ärendelista 1. Information från

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 17 Föreningsbidrag 2011... 19 18 Redovisning av intern kontrollplan för 2010... 20 19 Budgetramar 2012 2014... 21 20 Mål och satsningar 2011-2014... 22 21 Reglemente för fritids- och

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Kultur- och fritidsnämnden Nina Wikström Tiala Klas-Gunnar Appel Lars Pettersson Eva Asthage Sammanträdesprotokoll Blad 1 (11) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-15.00 Beslutande Patrik Renfors (V) Bror Sterner (S) Matti Koponen (M) Nina Wikström Tiala (S) Klas-Gunnar Appel (S) Lars

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 21 november 2013 kl. 13:00 Plats Kultur- och fritidsförvaltningen, bibliotekets samlingssal Gruppmöte Majoriteten torsdag 21 november kl. 10.00 12.00,

Läs mer

Regionstyrelsen

Regionstyrelsen PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsen 119-136 Tid: 2016-09-20 kl. 13:00-16:10 Plats: Regionens hus, sal A 125 Reglemente för intern styrning och kontroll Diarienummer: RJL 2016/2847 Vid protokollet Beslut Regionfullmäktige

Läs mer

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering

Socialnämnden PROTOKOLL. Omedelbar justering Socialnämnden Omedelbar justering Tid Tisdagen den 24 april 2018 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 10:50-10:55 Plats Socialförvaltningen sammanträdesrum plan 1 Omfattning 73, 75, 77 Beslutande Roger Holmberg

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess

Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulrick Hultman 2018-03-16 KS 2018/0162 0480-45 00 28 Kommunstyrelsen Svar på revisorernas granskningsrapport av Kalmar kommuns inköpsprocess Förslag

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 27 april 2017 kl. 13:00-16:20 Plats IOGT-NTO, Trädgårdsgatan 12 Omfattning 30-46 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Pelle Sederkvist (M), 1:e vice

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden

Innehållsförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fritids- och kulturnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-02-19 Innehållsförteckning Ärende 8 Uppföljning av intern kontrollplan för verksamhetsåret 2012... 11 9 Tillgänglighet till hembygdsförenings lokaler på Spinnet... 12 10 Bidrag

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Tid Onsdagen den 20 mars 2013 kl. 13:00 16.20. Ajournering kl 14.30 14.50. Plats Kalmar Teater, konferensrummet vån 2 Omfattning 15-35 ande Marianne Dahlberg, ordförande (S)

Läs mer

Revisionsrapport: Granskning av kommunens stöd till idrottsoch fritidsverksamhet, föreningsbidrag

Revisionsrapport: Granskning av kommunens stöd till idrottsoch fritidsverksamhet, föreningsbidrag PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2 april 2019 46 Paragraf KFN-2019/25.693 Revisionsrapport: Granskning av kommunens stöd till idrottsoch fritidsverksamhet, föreningsbidrag

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05 16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ajournering 14.27-14.36 Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande

Läs mer

Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige , 119.

Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige , 119. Reglemente för intern kontroll för Älmhults kommun Antaget av kommunfullmäktige 2015-06-22, 119. Detta reglemente fastställer ansvaret för den interna kontrollen, med utgångspunkt i kommunallagen och den

Läs mer

Mats Lindquist (S) Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson (C ) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Mats Lindquist (S) Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Kerstin Persson (C ) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-01-16 Sida 1 (av 11) Tid 2013-01-16, kl 19.00-22.00 Plats Billesholms bibliotek Beslutande Ledamöter Tjänstgörande Ersättare Mats Lindquist (S) Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Robin Olsson (M) Mårten

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 27 oktober 2015 kl. 8:30-9:45 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 86-91 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Bertil Dahl (V)

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 15 maj 2018 kl. 8:30-9:25 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 53-56 ande Ingemar Einarsson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Carl-Henrik Sölvinger (L) ordförande vice ordförande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden

HABO OCH MULLSJÖ KOMMUNER. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 2015-12-10. Miljönämnden 2015-12-10 56 Verksamhetsplan 2016 för miljönämndens verksamhet... 91 57 Uppföljning av det systematiska arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet 2015... 92 58 Handlingsplan för det systematiska arbetsmiljö-

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) 2013-03-20 Sida 1 (av 13) Tid 2013-03-20, kl 19.00-20.30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Lisbeth Madsen (M) Fredrik Andersson (FP) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Tid Torsdagen den 1 juni 2017 kl. 13:00-16:25. Ajournering kl 14:25-14:45 och kl 15:55-16:05. Plats Bjursnäs Bygdegård Omfattning 47-68 Beslutande Marianne Dahlberg (S), ordförande Jennie Uller (L), tjänstgörande

Läs mer

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M)

Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, biblioteket, kl. 13:00-16:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Janne Forsgren (C) Gun Byttner (M) Övriga deltagande Kristina Lundberg, sekreterare Anette Åhlenius,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sjuntorpsrummet, kl. 16:00 Beslutande Ledamöter Carina Lorentzon (S), Ordförande Christer Bohm (V), 1:e vice ordförande Jolanta Walkow (S) Robert Ottosson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden Turismansvarig Administrativ handläggare

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Kultur- och fritidsnämnden Turismansvarig Administrativ handläggare Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet 13.15-14.45 Beslutande Patrik Renfors (V) Carlinge Lindberg (S) Eva Asthage (M) Nina Wikström Tiala (S) Ann-Sophie Nygren (S) Lena

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(12) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA

Kultur- och fritidsnämnden. Föredragningslista 1(12) KALLELSE/ FÖREDRAGNINGSLISTA 1(12) Tid Torsdagen den 14 december 2017 kl. 09:00-17:00 Plats Kalmar teater, klubbrummet Förhinder Meddelas gruppledaren och Pia Axeheim, tfn 0480-45 06 04 eller pia.axeheim@kalmar.se senast 11 december.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Kommunens revisorer

MÖTESPROTOKOLL Kommunens revisorer Sammanträdesdatum Plats och tid ande ledamöter Mölndals stadshus, rum 101 kl. 17:00 Sluttid:19:00 Thomas Svensson (S), ordförande Claes Olsson (M), vice ordförande Jan-Erik Lindström (S) Birgitta Evans

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande Ersättare Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Ann-Britt Lord (KD) tjänstgörande för Lisbeth

Läs mer

Plats och tid: Folkets hus, Trosa, kl. 17: Margareta Wallin (M) Carina Helenius-Lindgren (M) Britt Larsson Gårdebäck (S) Eva Nordlöf (V)

Plats och tid: Folkets hus, Trosa, kl. 17: Margareta Wallin (M) Carina Helenius-Lindgren (M) Britt Larsson Gårdebäck (S) Eva Nordlöf (V) Humanistiska nämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-10-04 Plats och tid: Folkets hus, Trosa, kl. 17:00-19.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Helena

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-11 42 Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka

Läs mer

Ann-Britt Lord (KD) Christel Hedlund (SD) Kent Andréasson, förvaltningschef Katja Brandt, verksamhetschef Kultur och fritid Martin Lind, sekreterare

Ann-Britt Lord (KD) Christel Hedlund (SD) Kent Andréasson, förvaltningschef Katja Brandt, verksamhetschef Kultur och fritid Martin Lind, sekreterare 1 (11) Plats och tid Blosset, onsdagen den 24 augusti 2016 kl. 18:30-20:00 Beslutande Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Lisbeth Madsen (M), 2:e vice ordförande Irena Alm

Läs mer