Detaljplan för AFRIKA 5 och 6:2

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Detaljplan för AFRIKA 5 och 6:2"

Transkript

1 1(14) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för AFRIKA 5 och 6:2 1 (14)

2 2(14) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för ytterligare ett flerbostadshus på fastigheten Afrika 6. Samtidigt ska planbestämmelserna som omfattar stadshotellet ses över så att de stämmer med befintliga förhållanden. Stadshotellet är en byggnad med höga kulturmiljövärden, dessa ska skyddas i detaljplan. Läge och omfattning Planområdet är beläget i centrala Sölvesborg och omfattar fastigheterna Afrika 5 och 6:2. Uppdrag och bakgrund Delar av stadshotellet är idag ombyggt till lägenheter, vilket strider mot gällande detaljplan. Den Norra delen av Afrika 6 är sedan tidigare bebyggd med flerbostadshus. Den södra delen är obebyggd. Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Afrika 5 och 6. Markägoförhållanden Hermanssonbolagen AB, Karlshamn äger fastigheterna inom planområdet. Handlingar Planhandlingar Plankarta med bestämmelser Plan- och genomförandebeskrivning inkl. behovsbedömning för MKB (= denna handling) Illustrationer Grundkarta Fastighetsförteckning Utredningar tillhörande planförslaget Bullerutredning Kulturhistorisk utredning av Stadshotellet. 2 (14)

3 3(14) Behov av MKB För den aktuella detaljplanen har ingen särskild miljökonsekvensbeskrivning upprättats. Se vidare i avsnittet Bedömning av miljöpåverkan och planens miljökonsekvenser. Planprocess Processen för en detaljplan regleras i plan- och bygglagen (PBL). Denna detaljplan handläggs med standardförfarande. Tidplan Uppdrag Byggnadsnämnden Godkännande för samråd Byggnadsnämnden Godkännande för granskning Byggnadsnämnden Antagande Byggnadsnämnden Laga kraft (tidigast) TIDIGARE STÄLLNINGSTAGANDEN Gällande planer Gällande detaljplaner För området gäller detaljplan 1083-P92/2 som vann laga kraft år Planens genomförandetid har gått ut. Planen anger användningen hotell- och restaurangändamål. Tomtindelning, fastighetsplan För planområdet gäller tomtindelningen 1083K-15. Den del som omfattar planområdet upphävs då detaljplanen vinner laga kraft. Översiktsplaner och fördjupningar Översiktsplanen anger området som kulturmiljö. Riksintressen Planområdet ligger inom riksintresse för kulturmiljövård. Riksintresset avser både Sölvesborgs gamla stadskärna med medeltidsstruktur och den nya stadsdel som anlades under slutet av 1800-talet. Nya staden utmärker sig med sin rutnätsplan med sin paradgata och med trädkantade gator. Stadshotellet ritades av Alfred Hellerström och uppfördes Han var stadsarkitekt i Helsingborg och ritade flera byggnader både där och i andra sydsvenska städer exempelvis 3 (14)

4 4(14) Helsingborgs rådhus och Lunds universitetsbibliotek. I Sölvesborg har han även ritat sparbankshuset. Det flerbostadshus som uppförts framför stadshuset har anpassats till de kulturvärden som finns på platsen. Det är i sin arkitektur underordnat stadshotellet. Natura 2000 Planområdet omfattas eller gränsar inte till något natura 2000 område. Planförslaget kan inte heller antas medföra väsentlig påverkan på något Natura 2000 område. Fornlämningar Under det planarbete som påbörjades 2008, och omfattade den södra delen av Afrika 6, gjordes en särskild arkeologisk undersökning på uppdrag av länsstyrelsen. I Länsstyrelsen yttrande skriver de: Den särskilda utredningen, som utfördes av Blekinge museum, har inte påvisat förekomst av fornlämningar på utredningsområdet av sådan omfattning att det föranleder ytterligare arkeologisk undersökning (se bifogad slutredovisning från Blekinge museum). Länsstyrelsen lämnar därmed ärendet utan vidare åtgärder. Om fornlämning ändå påträffas skall arbetet omedelbart avbrytas till den del som berör fornlämningen och förhållandet anmälas hos länsstyrelsen. Strandskydd Planområdet omfattas av inte av strandskydd. PLATSENS FÖRUTSÄTTNINGAR Mark och bebyggelse Planområdet är beläget i utkanten av stadskärnan. Bebyggelsen i söder och väster om planområdet består både av flerbostadshus uppförda under senare halvan av 1900-talet och av stora villor från tidigt 1900-tal. I söder avgränsas planområdet av Ungersgatan, en stenlagd paradgata som utgör siktlinjen mellan Sölvesborgs stationshus och stadens gamla tingshus. Ungersgatan är kantad av formklippta lindar. I norr finns ett flerbostadshus som är uppfört på den norra delen av Afrika 6, i öster Järnvägsgatan och stadens centrum och i väster Nygatan. 4 (14)

5 5(14) På planområdet finns stadshotellet, som idag rymmer hotell, bostadslägenheter och restaurang. Där finns också ett mindre flerbostadshus som tidigare inrymt bland annat stall. Framför hotellet finns en yta för parkering och en gräsmatta. Planområdet sluttar mot sydost. Områdets centrala läge erbjuder närhet till stadens service såsom förskola, vårdcentral och mataffärer. Geotekniska förhållanden Enligt SGUs jordartskarta består området av sandig morän och postglacial mellansand-grovsand. Ny bebyggelse skall uppföras radonsäkert om inte undersökning kan visa att det är obehövligt. Kulturmiljövärden Stadshotellet på Afrika 5 uppfördes 1910 och ritades av Alfred Hellerström. Byggnaden har höga kulturvärden både för sina välbevarade höga arkitektoniska kvaliteter och för den användning det har haft. Stadshotellet är uppbyggt framför stationshuset och dess pampighet och placering visar på en framtidstro och en betoning av Sölvesborg som en viktig stad. Ny bebyggelse inom fastigheten måste underordnas och anpassas till stadshotellet. Planförslaget följer de rekommendationer som föreslås i den kulturhistoriska utredning som har gjorts. Natur- och rekreationsvärden Planområdet bedöms inte ha några höga naturvärden eller användas för rekreation. I närområdet finns vackra promenadstråk bland kullerstensgator och uppvuxna trädgårdar. Vid hamnen finns fyra årstiders park och några hundra meter från planområdet finns naturområden med bokskog. Trafik Planområdet gränsar till ett vägnät av lokalgator med måttlig trafikmängd och till Järnvägsgatan som är en av stadens mer trafikerade gator (se bilaga bullerutredning). Längs Järnvägsgatan löper en gång och cykelväg. Avståndet till järnvägsstation och bussterminal är ca 100 meter. Teknisk försörjning Vatten- och avlopp Det finns en dagvattenanslutning till Afrika 6. För fastigheten Afrika 5 finns det idag ingen anslutningspunkt men det finns en dagvattenledning längsmed 5 (14)

6 6(14) Ungersgatan, se bifogad karta (sida 10). Eventuell tillkommande anslutning och förbindelsepunkt till denna ska bekostas av fastighetsägaren/exploatören. Fjärrvärme, el, tele och bredband Sölvesborgs energi är elleverantör för området. Planområdet är anslutet till fjärrvärme. Avfallshantering Väst Blekinge Miljö AB (VMAB) svarar för hanteringen av hushållsavfall i kommunen. Källsortering av hushållsavfall har införts. Vid utformningen av soputrymmen eller andra frågor som rör sophanteringen skall samråd ske med VMAB. Risker och störningar Planområdet gränsar till järnvägsgatan som är en av stadens mest trafikerade gator. En bullerutredning har genomförts av Soundcon (se bilaga) ÅDT ( genomsnittlig ÅrsDygnsTrafik) har där räknats upp till en framtidsprognos för 2037 och ger då ett värde på i ÅDT för järnvägsgatan och 500 för Ungersgatan som även den angränsar till planområdet. Bullerutredningen visar att fasaden mot järnvägsgatan på föreslagen ny bebyggelse inom Afrika 6 kommer att överskrida de riktvärden som finns för buller vad gäller bostäder. Möjlighet finns att där bygga små lägenheter om högst 35m 2 eftersom de omfattas av andra, högre riktvärden. Alternativt kan den delen av byggnaden användas för kontor. Bullervärden för kontor mäts på insidan och kan därför påverkas av en dämpande fasad eller fönster. I bygglov ska redovisas hur riktvärdena för buller klaras. Risk för översvämning eller erosion Planområdet ligger på en höjd mellan 3.5 och 7.3 meter och risken för översvämning och erosion bedöms därmed som låg. Farligt gods Planområdet gränsar inte till någon av länsstyrelsen rekommenderad väg för farligt gods. Däremot är järnvägen utpekad farled för farligt gods. Avståndet till den är ca 100 meter. Förorenad mark Planområdet är inte utpekat som område för förorenad mark. 6 (14)

7 7(14) PLANFÖRSLAG Planområdets avgränsning Planområdet omfattar fastigheterna Afrika 5 och 6:2. Planens huvuddrag Stadshotellet föreslås få användningen bostad, tillfällig vistelse-hotell samt kontor. Syftet är dels att detaljplanen ska överensstämma med befintlig användning för Afrika 5 och dels att på den södra delen av Afrika 6 möjliggöra för uppförandet av ett nytt flerbostadshus där även kontor tillåts. Kvartersmark för bostad, tillfälligt Markanvändning Markanvändningen för kvartersmarken anges till bostad och tillfälligt boendehotell och kontor. Bostad innefattar även möjlighet till bostadsansknuten service så som frisör. Bebyggelsens omfattning och placering Afrika 5 är bebyggd med Stadshotellet och en länga som idag rymmer bostäder och förråd. Byggrätten för Afrika 5 medger ingen ytterligare bebyggelse inom fastigheten. Afrika 6 är delad i två delar. Den norra delen är bebyggd med ett flerbostadshus och byggrätten är i gällande plan reglerad med prickmark. Den södra delen av Afrika 6 föreslås få en byggrätt som speglar den norra delen. Placeringen regleras med prickmark. Placeringen och omfattningen motiveras av att det befintliga flerbostadshuset är uppfört som en förlängd flygel från stadshotellet. Stadshotellet ska även i fortsättningen vara huvudbyggnad i kvarteret och ny bebyggelse ska genom gestaltning och placering underordna sig det. Bebyggelsens utformning och utförande Gällande plan avseende den norra delen av Afrika 6 medger en byggnadshöjd om 12 meter och tre våningar. Planområdet sluttar ner mot korsningen Ungersgatan och Järnvägsgatan. Stadsarkitektavdelningen bedömer att en högre byggnad i denna del är lämplig. Planförslaget möjliggör därför för en nockhöjd om 15 meter. För att den tillkommande bebyggelsen ska passa till befintlig bebyggelse regleras gestaltningen. Takutformningen ska vara mansardtak i rött tegel. Fasadmaterial puts 7 (14)

8 8(14) med färg anpassad till befintlig bebyggelse inom kvarteret Afrika. Fönster ska vara spröjsade. Fotomontage och illustration som visar hur det skulle kunna se ut med en ny byggnad till vänster, stadshotellet i mitten och befintligt flerbostadshus till höger. Skydd av kulturvärden En kulturhistorisk utredning har gjorts av stadshotellet för att i detaljplan kunna skydda de starkaste värdebärarna som byggnaden rymmer. Utredningen genomfördes i April 2017 av Byggkult. Utredningen finns som bilaga 2. Stadshotellets höga kulturmiljövärden skyddas dels genom följande bestämmelser: Q Användningen ska vara anpassad till byggnadens kulturvärden r Byggnaden får inte rivas q Byggnadens dekorerade putsfasader ska bevaras. Omputsning ska ske med ursprungliga material och kulörer, vilket innebär kalkputs och kalkfärg. 8 (14)

9 9(14) Byggnadens karaktärsdanande ursprungliga exteriör ska bevaras i form, utsmyckning och material. För beskrivning av bevarandevärda delar, se kulturhistorisk utredning. Byggnadens karaktärsdanande ursprungliga interiör i vestibul, trapphall/trapphus, matsal, tjänstetrapphus och korridorer ska bevaras. För beskrivning av bevarandevärda delar, se kulturhistorisk utredning. Byggnadens rundbågefönster (1a våning), jugendfönster i trapphuset och fönster i tjänstetrapphuset ska bevaras. Underhåll ska ske med ursprungliga material och kulörer. Fönstren får inte plåtavtäckas, sättas igen eller på annat sätt förvanskas. k1 Fönster i suterräng, 2a och 3e våning ska hanteras varsamt. Vid eventuellt byte ska de ha samma utförande, utseende och material som de befintliga. f Vid ändring av andra interiöra och exteriöra detaljer som inte är skyddade med q eller k ska dessa utföras i form och material enligt tradition med byggnadens ålder. Skydd mot störningar Planområdet är utsatt för buller från trafiken på Järnvägsgatan. I bygglov ska redovisas hur riktvärden för buller klaras. Allmän platsmark Markanvändning Det finns ingen allmän platsmark inom planområdet. Trafik och parkering Tillfart till området sker från Järnvägsgatan. Det innebär en marginell ökning av trafik på den gatan. Parkering Parkeringar ska lösas inom kvarteret Afrika. 9 (14)

10 10(14) Teknisk försörjning Vatten och avlopp Tillkommande bebyggelse ansluts till befintligt kommunalt VA-nät. Dagvatten Det finns en dagvattenanslutning till AFRIKA 6. För fastigheten AFRIKA 5 finns det idag ingen anslutningspunkt men längsmed Ungersgatan finns det en dagvattenledning som har kapacitet att klara en påkoppling av området. Eventuell tillkommande anslutning och förbindelsepunkt till denna ska bekostas av fastighetsägaren/exploatören. Fjärrvärme, el, tele och bredband Planområdet är anslutet till fjärrvärme. Sölvesborgs energi är elleverantör i området. Avfallshantering Väst Blekinge Miljö AB (VMAB) svarar för hanteringen av hushållsavfall i kommunen. Källsortering av hushållsavfall har införts. Vid utformningen av soputrymmen eller andra frågor som rör sophanteringen skall samråd ske med VMAB. Risker och störningar Trafikbuller (och vibrationer) Riksdagen har fastställt riktvärden för buller från spårtrafik och vägar som inte bör överskridas vid nybyggnation av bostäder (nya trädde ikraft 1/6-2015, men tillämpas i planer från 1/1-2015) Värdena ska även tillämpas för skolor, förskolor, vårdlokaler och liknande. Dessa riktvärden är 30 dba ekvivalentnivå inomhus och 55 dba ekvivalentnivå utomhus (vid fasad). Vid uteplats gäller 50 dba ekvivalent ljudnivå samt 70 dba maximal ljudnivå.(det finns undantag gällande fasadbullret för små lägenheter under 35 m2.) Bullerutredningen (se bilaga 1) visar att för del av ny byggnad överskrids riktvärdena för buller för bostäder. Genom att lägga små lägenheter om högst 10 (14)

11 11(14) 35m 2 alternativt kontor i den delen av byggnaden kan riktvärdena klaras. I bygglovsskedet ska redovisas hur riktvärdena klaras. GENOMFÖRANDE Genomförandebeskrivningen har ingen rättsverkan. Avsikten med beskrivningen är att den ska vara vägledande vid genomförandet av detaljplanen. Organisatoriska frågor Genomförandetid Genomförandetiden är 10 år från det datum då detaljplanen vunnit laga kraft. Genomförandetid är den tidsrymd inom vilken planen är tänkt att genomföras och fastighetsägare inom planområdet har en garanterad byggrätt i enlighet med planen under denna tid. Efter genomförandetidens utgång fortsätter planen att gälla men kan då ändras eller upphävas utan att de rättigheter som uppkommit genom planen behöver beaktas. Fastighetsrättsliga frågor Fastighetsindelningsbestämmelser För planområdet gäller tomtindelningen 1083K-15. Den upphävs automatiskt i samband med att detaljplanen vinner laga kraft. En gemensamhetsanläggning avseende parkering bör bildas för att tydliggöra skyldigheter och rättigheter för Afrika 5 och 6. Fastighetsägarna ska bekosta bildandet av gemensamhetsanläggningen. Ekonomiska frågor Kostnader för planläggning Planekonomi Planen bekostas av kommunen enligt köpeavtal daterat Någon planavgift i samband med framtida bebyggelse skall därför inte tas ut för tillkommande bebyggelse och andra anläggningar inom planområdet. Ekonomiska konsekvenser för enskilda fastighetsägare Alla anläggningar, utfyllnader, byggnationer och ledningsdragningar inom kvartersmark bekostas av exploatör/fastighetsägare, liksom eventuella kompletterande geotekniska eller andra erforderliga utredningar. 11 (14)

12 12(14) Tekniska frågor Behov av ytterligare tekniska utredningar De uppgifter om jordarter som SGUs jordartskarta uppger är, i det här fallet, tillräckliga för överväganden i plansammanhang. Inför detaljprojektering av kvartersmarken (husgrundläggning, uppfyllnader m.m.) kan ytterligare undersökningar behövas. Skydd av träd Allén längs med Ungersgatan, är utpekad som skyddsvärda träd i länsstyrelsens webb- GIS. Träden är utanför planområdet och skydd kan därför inte regleras i plankartan, men det är viktigt att hänsyn tas till dem och att de skyddas framförallt under byggskedet. STADSARKITEKTAVDELNINGEN Fredrik Wikberg Stadsarkitekt Hanna Emenius Planeringsarkitekt 12 (14)

13 13(14) BEDÖMNING AV MILJÖPÅVERKAN OCH PLANENS MILJÖKONSEVENSER Behovsbedömning Enligt bestämmelserna i 4 kap 34 plan- och bygglagen (PBL) samt 6 kap 11 miljöbalken (MB) ska en miljöbedömning göras av detaljplaner om dess genomförande kan antas medföra betydande miljöpåverkan. Som underlag för kommunens ställningstagande till detta görs en behovsbedömning med utgångspunkt från MKB-förordningens bilaga 4. Påvisar behovsbedömningen en betydande miljöpåverkan ska en särskild miljökonsekvensbeskrivning (MKB) upprättas till planärendet. Denna behovsbedömning utgör även en beskrivning av planförslagets miljökonsekvenser. Planens påverkan på platsens värden Planområdets naturvärden bedöms som låga eftersom marken till stor del redan är ianspråktagen. Däremot är planområdet en del av riksintresse för kulturmiljö. Under planarbetet har en kulturhistorisk utredning gjorts för stadshotellet för att i planförslaget kunna skydda byggnaden på bästa sätt. Stadshotellets kulturmiljövärde ligger både i dess arkitektur och i dess historia. Påverkan på riksintresse för kulturmiljö Stadsarkitektavdelningen bedömer att planförslaget kan genomföras utan att riksintresset skadas påtagligt. Eftersom planförslaget följer de rekommendationer som föreslagits i den kulturhistoriska utredningen menar stadsarkitektavdelningen att planförslaget främjar riksintresset. Dessutom måste eventuell tillkommande bebyggelse anpassas till befintliga byggnader inom planområdet. Påverkan på Natura 2000-område Planförslaget bedöms inte ha någon inverkan på något Natura område. Påverkan på fridlysta arter enligt Artskyddsförordningen Planförslaget bedöms inte innebära att någon fridlyst art enligt Artskyddsförordningen påverkas negativt. Planens påverkan på hälsa och miljö Planområdet är idag till stor del utbyggt. Planförslaget möjliggör för ytterligare ett flerbostadshus inom fastigheten Afrika 6. Bullerutredningen visar att det är 13 (14)

14 14(14) möjligt att klara riktvärdena för buller, men att delen närmast järnvägsgatan kommer att vara påverkad av buller. Den delen får antingen användas som en del av större lägenheter som kan få en tyst sida mot annat håll eller för kontor eller lägenheter under 35m 2 där andra riktvärden gäller. I bygglovsskedet ska redovisas hur riktvärdena för buller klaras. Tillstånds- eller anmälningspliktig verksamhet Planförslaget anger inte förutsättningar för en sådan tillståndspliktig eller anmälningspliktig verksamhet eller åtgärd som alltid ska antas medföra betydande miljöpåverkan eller som kan komma att bli bedömd som en sådan enligt 3 första stycket eller i bilaga 3 till förordning (1998:905) om miljökonsekvensbeskrivningar. Miljökvalitetsnormer Planförslaget innebär ingen risk för att gällande miljökvalitetsnormer överskrids. Planens förhållande till gällande miljökvalitetsmål Planförslaget främjar en hållbar utveckling genom att möjliggöra för förtätning av stadskärnan och genom att bygga i kollektivtrafiknära område. Planförslaget främjar också bevarandet av kulturmiljö genom att i detaljplan skydda en kulturhistoriskt viktig byggnad med k- och q-bestämmelser. Ställningstagande Bedömningen är att den befintliga miljön inte har sådana värden eller en sådan sårbarhet och att planens storlek och dess risker för människors hälsa och miljön inte är av en sådan omfattning att denna kan väntas leda till betydande miljöpåverkan. Detaljplanen utgör inte heller en del i ett sådant större utbyggnadsprojekt där de olika delprojekten sammantaget kan innebära betydande miljöpåverkan. Det innebär att en miljöbedömning med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning enligt bestämmelserna i 4 kap 34 plan- och bygglagen och 6 kap 11 miljöbalken inte behöver upprättas. STADSARKITEKTAVDELNINGEN Fredrik Wikberg Stadsarkitekt Hanna Emenius planeringsarkitekt 14 (14)

Sida 1(10) GRANSKNINGSHANDLING. Datum Dnr 2015/273 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1

Sida 1(10) GRANSKNINGSHANDLING. Datum Dnr 2015/273 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1 1(10) PLANBESKRIVNING Detaljplan för FASTIGHETEN Ärlan 1 2(10) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Syftet med planförslaget är att möjliggöra för att, på fastigheten Ärlan 1, sammanbygga bostadshuset med friggeboden

Läs mer

Detaljplan för FUCHSIAN 6

Detaljplan för FUCHSIAN 6 1(11) Granskningshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för FUCHSIAN 6 1 (11) 2(11) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Syftet med detaljplanen är att möjliggöra för en fastighetsreglering där fastigheten kan delas

Läs mer

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län

Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1(9) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för Kv. Indien 1 FASTIGHETEN Indien 1 och del av Sölvesborg 4:5 Sölvesborgs kommun, Blekinge län 1 (9) 2(9) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Planens syfte är

Läs mer

Detaljplan för. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för RATTEN 2 och del av Bromölla 11:1 SAMRÅDSHANDLING

Detaljplan för. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för RATTEN 2 och del av Bromölla 11:1 SAMRÅDSHANDLING 1(13) Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för FASTIGHETEN RATTEN 2 och del av BROMÖLLA 11:1 2(13) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Detaljplanens syfte är att utreda möjligheten att ändra användningen

Läs mer

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet.

Från berörda sakägare har inga skrivelser inkommit under granskningsskedet. Däremot kvarstår synpunkter från samrådsskedet. 2017-10-30 Sid 1 (5) dnr 2016/262 Detaljplan för DETALJPLAN FÖR AFRIKA 5 OCH 6 Sölvesborgs tätort, Sölvesborg GRANSKNINGSUTLÅTANDE Ärendet handläggs med standardförfarande planförfarande enligt plan- och

Läs mer

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11

i Stenungsund Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola Dnr: 0321/11 Dnr: 0321/11 Antagandehandling 2014-10-02 Justerad 2014-12-18 Tillägg till PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Hallerna, etapp 1 Ändringen avser fastigheten Kyrkenorum 5:67, bostad och förskola i

Läs mer

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018

Detaljplan- Samrådshandling. För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Detaljplan- Samrådshandling För del av Björken 4, Götene tätort, Götene kommun, april 2018 Handlingar Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta Bilagor Fasighetsförteckning Grundkarta Genomförandetid

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING Dnr:

ANTAGANDEHANDLING Dnr: ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1013-211 PLANBESKRIVNING Ändring av detaljplan för del av KV ÖRJAN Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun, Kronobergs län. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser,

Läs mer

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1

Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Planbeskrivning Detaljplan för Sangis 38:1 Kalix kommun Norrbottens län Samrådshandling juni 2019 Innehållsförteckning Bakgrund, syfte och huvuddrag... 2 Plandata... 2 Planområdets läge och areal... 2

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G HANDLINGAR Till detta planförslaget

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-09-26 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun

Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för del av Tomelilla 10:224 i Tomelilla, Tomelilla kommun TEAM SAMHÄLLSBYGGNAD TOMELILLA KOMMUN PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING 2 (6) Detaljplan för del av

Läs mer

Kvarteret Balder och Frigg

Kvarteret Balder och Frigg Upprättad 2016-08-29, reviderad 2016-11-04 Antagen av Kommunstyrelsen 20XX-XX-XX XX Laga kraft 20XX-XX-XX Dnr: KS 2016/00589 Antagandehandling Ändring av detaljplan för Kvarteret Balder och Frigg i Broby,

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av stadsäga 26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd för samråd: SBN

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun 1(6) Dnr.PLAN.2010.5 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för fastigheten Kalkonen 8 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2013-12-10 2(6) HANDLINGAR

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning

Tillägg till planbeskrivning Tillägg till planbeskrivning 1(12) tillhörande ändring av Förslag till ändring av stadsplan för kv. Bladet m.fl. inom Nordantill i Norrköping (Haken 16 och 18-21) den 17 januari 2019 SAMRÅDSHANDLING Antagen

Läs mer

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort

i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Röd text - förslag på ändringar Överstruken text text från gamla planbeskrivningen som föreslås tas bort Ändring av detaljplan för del av Holje 204:5 m. fl, i Olofströms samhälle, Olofströms kommun Ändring av P L A N - O C H G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Läsanvisning Röd text - förslag på

Läs mer

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling

Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling 2017-03-06 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande och ändring av detaljplan för del av Söderköping 2:1, Slussporten, Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-03-06 Godkänd

Läs mer

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Del av LÖBERÖD 1:123 Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING. Samrådshandling 1. tillhörande Samrådshandling 1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för PIONEN 1 Katrineholms kommun SAMRÅDSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2011-12-13 Samrådshandling 2 HANDLINGAR

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING Tillhörande ändring av detaljplan för Oskarströms fd stationshus, del av Oskarström 3:153 Bildkälla: Kulturmiljö Halland, Bebyggelseinventeringen i Halland Oskarström, HALMSTADS

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Granskningshandling Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 STANDARDFÖRFARANDE Program godkänt av

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun D 1 (7) Datum 2018-06-27 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING KROKOM1000, v1.0, 2012-10-09 Granskningshandling Krokoms kommun Postadress 835 80 Krokom Besöksadress Offerdalsvägen

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Sid 1 (12) Samhällsbyggnadsförvaltningen Stadsarkitektavdelningen

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Sid 1 (12) Samhällsbyggnadsförvaltningen Stadsarkitektavdelningen 2015-09-09 Sid 1 (12) SAMRÅDSHANDLING Plan 13/105 Detaljplan för NORJE 6:10, 6:30 OCH 6:31 Norje, Sölvesborgs kommun PLANBESKRIVNING 2015-09-09 Sid 2 (12) Planeringens syfte och huvuddrag Byggnadsnämnden

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29

Läs mer

Östra Hässleholmsgårdsområdet

Östra Hässleholmsgårdsområdet Ändring av detaljplan, upprättad 2017-04-07 Ursprunglig detaljplan, laga kraft 1990-01-15 Arkivnr: A 617 Dnr: BN 2015-864 Samrådshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Hässleholmsgårdsområdet

Läs mer

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län

Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län Detaljplan för Borrby 43:35, Borrby 43:40 samt del av Borrby 299:1 i Kyhl, Simrishamns kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar Plankarta daterad 2013-03-11 Planbeskrivning daterad 2013-03-11 Genomförandebeskrivning

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2018-12-04 Dnr2018-181 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande plan: Detaljplan för del av kvarteret Eldaren 1 (1497-P85, D154)

Läs mer

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE

SYFTE OCH BAKGRUND TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING 2012-10-25 ENKELT PLANFÖRFARANDE 1(8) Ändring av detaljplan för Område vid Lågedammsbadet för bowling, bad och gym (Hörby 41:5, del av, och Bergshamra 1, del av) Hörby kommun, Skåne län SYFTE OCH BAKGRUND Syfte Syftet med ändringen av

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Drothems-Broby 1:65 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-03-06 Reviderad: 2018-03-02 Godkänd

Läs mer

Sida 1(8) Datum Dnr 2013/621. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Istaby 9:46 Sölvesborgs kommun

Sida 1(8) Datum Dnr 2013/621. Samrådshandling PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FASTIGHETEN Istaby 9:46 Sölvesborgs kommun Sida 1(8) Datum 2019-02-13 Dnr 2013/621 Samrådshandling PLANBESKRIVNING Detaljplan för FASTIGHETEN Istaby 9:46 Sölvesborgs kommun ALLMÄNT Detaljplanens syfte Detaljplanens syfte är att öka byggrätten på

Läs mer

Detaljplan för BROMÖLLA 11:59, vid Östergatan/ Östra gränd

Detaljplan för BROMÖLLA 11:59, vid Östergatan/ Östra gränd 1(14) 2019-01-15 Dr:2017/169 Samrådshandling PLANBESKRIVNING BROMÖLLA 11:59, vid Östergatan/ Östra gränd Bromölla kommun, Skånes län. BROMÖLLA KOMMUN Postadress 295 21 Bromölla Tel 0456-82 20 00 vx Fax

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun. Dnr Plan.2014.1. tillhörande Dnr Plan.2014.1 PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för infart till del av fastigheten Lästen 4 Katrineholms kommun SAMRÅDSSHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2014-02-06

Läs mer

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad

Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Tranås kommun Detaljplan för Norrmalm 12 och del av Lövstad 2:1, (Tranåskvarnsgatan), Tranås stad Upprättad i juni 2011 av Plan- och byggavdelningen Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 27/10 Planområde Plan-

Läs mer

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.)

Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för Kalix veterinärstation (Kalix 9:47 m.fl.) Kalix kommun, Norrbottens län PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planförslaget redovisas på följande handlingar: Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX

Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län. 1(8) Dnr: SBF PLANBESKRIVNING DP XX 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av stadsplan för stadsäga 27 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Samrådshandling Upprättad: 2017-09-27 Godkänd för samråd: SBN 2016-11-29 109 Samrådstid:

Läs mer

Sida 1 (12) Datum UTS T ÄL L NINGSSHA NDL I NG. Dnr 2008 / 600 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FINLAND 19 1(12)

Sida 1 (12) Datum UTS T ÄL L NINGSSHA NDL I NG. Dnr 2008 / 600 PLANBESKRIVNING. Detaljplan för FINLAND 19 1(12) 1(12) PLANBESKRIVNING Detaljplan för FINLAND 19 1 (12) 2(12) ALLMÄNT Detaljplanens syfte Detaljplanens syfte är att möjliggöra för en ökad byggrätt på fastigheten Finland 19. Läge, omfattning och avgränsning.

Läs mer

ÄNDRING AV DETALJPLAN Ljung 1:19 mfl. KLÖVERVÄGEN. Herrljunga kommun, Västra Götalands län HANDLINGAR. Antagandehandling

ÄNDRING AV DETALJPLAN Ljung 1:19 mfl. KLÖVERVÄGEN. Herrljunga kommun, Västra Götalands län HANDLINGAR. Antagandehandling ÄNDRING AV DETALJPLAN Ljung 1:19 mfl. KLÖVERVÄGEN Herrljunga kommun, Västra Götalands län Antagandehandling 2018-10-31 HANDLINGAR Planbeskrivning med genomförandebeskrivning Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN

Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Upprättad 2016-02-17 Dnr: KS 2015/00884 Samrådshandling Planbeskrivning Detaljplan för del av Knislinge 43:1 FREJAGATAN Utskrift från Tekis-GI Knislinge, Östra Göinge kommun, Skåne län www.ostragoinge.se

Läs mer

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av del av detaljplan för del av Mariehov 5:26 m.fl., Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-23 Godkänd

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR FASTIGHETEN AXET 1 VALDEMARSVIKS KOMMUN Östergötlands län 2015-05-27 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget har följande handlingar upprättats: Planbeskrivning Plankarta

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Redaktionellt ändrad 25 januari 2019 Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 23 november 2018 Redaktionellt ändrad

Läs mer

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande

Tillägg till. Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348. Planbeskrivning och genomförande Tillägg till Detaljplan för kv. Murgrönan m.fl. i Tranås stad Lantmäteriets register nummer 0687-P348 Antagen av byggnadsnämnden 2009-05-19 med laga kraft 2009-06-23 med genomförandetid till 2019-06-22

Läs mer

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun

Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Detaljplan för kv. Glättaren f.d Annelundsskolan m fl, Säffle kommun Antagandehandling 03-0-3 PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Plankarta med bestämmelser Granskningsutlåtande

Läs mer

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (5) Detaljplan för KÖPMANNEN 11 Eslövs kommun, Skåne län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (5) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. Dnr Detaljplan för Nejlikan 19 och 20, del av Klippan 3:145 samt del av Klippan 3:117 i Klippans kommun, Skåne län. SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning

Läs mer

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande

Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun. Planbeskrivning. Samrådshandling Enkelt planförfarande 2013-01-24 Dnr PLAN.2011.33 Detaljplan för fastigheten Söderby 6:67 Inom stadsdelen Vendelsömalm Haninge kommun Planbeskrivning Samrådshandling Enkelt planförfarande Planbeskrivning 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Raus Södra, Ättekulla

Raus Södra, Ättekulla Ändring av detaljplan (1283K-12709) för Raus Södra, Ättekulla Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den "DAG månad ÅR" BEGRÄNSAT PLANFÖRFARANDE Program godkänt av stadsbyggnadsnämnden

Läs mer

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

395 Antagandehandling. Detaljplan för Granen 5 Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING. HANDLINGAR Planen består av följande handlingar: Ronneby kommun, Blekinge län Idrottsplats Gymnasieskola/ sporthall Blekan Fotbollsplan/ Brunnsparken Översiktskarta, planområdet markerat med rött PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planen består av följande handlingar:

Läs mer

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12

DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 SAMRÅD GRANSKNING ANTAGANDE LAGA KRAFT DETALJPLAN FÖR DEL AV NORRKÄMSTA TILLHÖRANDE FASTIGHETERNA NORRKÄMSTA 9:10, 9:11, 9:12 PLANBESKRIVNING LJUSDALS KOMMUN GÄVLEBORGS LÄN Datum 2017-05-31 Dnr 00016/2016

Läs mer

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort

Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Upprättad 2018-10-11 Dnr: BN 2016-1429 Granskningshandling Tillägg till planbeskrivning Ändring av detaljplan 11-HÄS-241/73, Östra delen av Hästveda tätort Hässleholms kommun, Skåne län www.hassleholm.se/dp

Läs mer

SÖDERBÄRKE STATION (del av Vad 4:18)

SÖDERBÄRKE STATION (del av Vad 4:18) SMEDJEBACKENS KOMMUN Miljö- och byggkontoret Detaljplan för SÖDERBÄRKE STATION (del av Vad 4:18) Smedjebackens kommun, Dalarnas län PLAN- OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Enkelt planförfarande Upprättad: 2010-11-29

Läs mer

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1

Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 2019-02-26 Dnr2018-181 D154 a Antagen av byggnadsnämnden 2019-03-05 Laga kraft 2019-04-04 Förslag till planbeskrivning för ändring av Detaljplan för del av kvarteret Eldaren, fastigheten Eldaren 1 Gällande

Läs mer

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun

Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Tillägg till planbeskrivning vid ändring av detaljplan PL 161 för Dåvö Berghagen, Köpings kommun Upprättad den 5 februari 2019 1 (6) 1 INLEDNING OCH BAKGRUND 1.1 PLANÄNDRINGENS SYFTE OCH HUVUDDRAG Syftet

Läs mer

Detaljplan för del av Svedala 63:3 m fl Församlingshemmet i Svedala, Svedala kommun, Skåne län (enkelt planförfarande) PLANBESKRIVNING

Detaljplan för del av Svedala 63:3 m fl Församlingshemmet i Svedala, Svedala kommun, Skåne län (enkelt planförfarande) PLANBESKRIVNING 1(5) 2007-11-30 Dnr 07.612 ANTAGANDE Detaljplan för del av Svedala 63:3 m fl Församlingshemmet i Svedala, Svedala kommun, Skåne län (enkelt planförfarande) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Planbeskrivning med

Läs mer

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1

PLANBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING. 1 Dnr:KS-SA.2013.66. Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 1 Detaljplan för fastigheten köpmannen 3 och del av Valdemarsvik 3:1 Valdemarsviks kommun, Östergötlands län. PLANBESKRIVNING 2 Innehållsförteckning 1 HANDLINGAR 3 2 PLANPROCESSEN- EN ÖVERSIKT AV NORMALT

Läs mer

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING

Borgholms kommun SAMHÄLLSBYGGNAD. Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10. Drivern. Planområde SAMRÅDSHANDLING Ändring av detaljplan för del av Halltorp 1:10 Drivern Planområde SAMRÅDSHANDLING 2015-09-10 Innehåll Förutsättningar 3 Planförslag 4 Plankarta med bestämmelser 5 Genomförandebeskrivning 6 Samråd av planförslaget

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING. Antagandehandling. tillhörande PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för del av kv. LÄSTEN 4 Katrineholms kommun ANTAGANDEHANDLING Upprättad på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Katrineholm 2012-09-25 2(10) HANDLINGAR Plankarta med bestämmelser

Läs mer

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Druvan 2 i Eslöv Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-05-15 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län

Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 1 (6) Detaljplan för Åkarp 29:15 i Marieholm Eslövs kommun, Skåne län ANTAGANDEHANDLING 2013-04-17 PLANBESKRIVNING ANTAGANDEHANDLING 2 (6) PLANBESKRIVNING HANDLINGAR PLANDATA

Läs mer

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1.

Sid 1 (5) Uppdrag Byggnadsnämnden gav i uppdrag åt Stadsarkitektavdelningen att påbörja planarbete för Hörby 42:1. 2014-06-24 Sid 1 (5) ANTAGANDEHANDLING Enkelt planförfarande Dnr: 2013/504 Upprättad: 2014-06-24 Laga kraft: 2014-09-22 Ändring av detaljplan för Hörby 42:1 i Hällevik, Sölvesborgs kommun Syfte Ändringen

Läs mer

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl.

Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Detaljplan för del av kv. Aktören m. fl. Antagen SBN 2011-05-24, 94 Laga kraft 2011-06-24 SAMHÄLLSBYGGNAD Plan-Bygg Detaljplan för del av Kv. Aktören m. fl., Lidköpings kommun Detaljplan för del av kv.

Läs mer

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län

Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län 1(8) PLANBESKRIVNING DP XX Upphävande av tillägg till stadsplan för Söderköping stad, Söderköpings kommun, Östergötlands län Granskningshandling Upprättad: 2017-09-27 Reviderad: 2018-02-22 Godkänd för

Läs mer

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun

Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun D 1 (9) Datum 18-08-16 Detaljplan för Hissmoböle 2:281, 2:334 och 2:20, Krokom, Krokoms kommun PLANBESKRIVNING Granskningshandling Reviderad 2018-08-16 (ändringar är i granskningshandlingen markerade i

Läs mer

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012

Planbeskrivning GRANSKNINGSHANDLING. upprättad i september 2012 Vår beteckning Dnr 2012/124 GRANSKNINGSHANDLING (Enkelt planförfarande) Detaljplan för del av kvarteret Sims inom centrumområdet i Borlänge kommun, Dalarnas län upprättad i september 2012 HANDLINGAR Planhandlingarna

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan II för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2016-12-20 TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING

Läs mer

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län

Planbeskrivning. Detaljplan för Gråsiskan 9, Bollnäs kommun, Gävleborgs län SAMHÄLLSBYGGNADSKONTORET Bashir Hajo Stadsarkitekt Tel: 0278-251 18 E-post: samh.bygg@bollnas.se Planbeskrivning, Bollnäs kommun, Gävleborgs län Gråsiskan 9 Dnr: 13-6489 Samråd: 24/3 16/4 2015 Granskning:

Läs mer

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun

Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Wennerbergsvägen SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN-BYGG Detaljplan för del av Kartåsen 2:3, Lidköpings kommun Handlingsförteckning Detaljplanen består av följande

Läs mer

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning.

Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning, och fastighetsförteckning. 1 ANTAGANDEHANDLING Dnr: 2006-1014-211 PLANBESKRIVNING SOLDALEN 7 Tingsryds samhälle, Tingsryds kommun. HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG Plankarta med bestämmelser, planbeskrivning, genomförandebeskrivning,

Läs mer

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län

SAMRÅDSHANDLING. Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län SAMRÅDSHANDLING Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län upprättad 2014-05-20 KS 99-2013 Detaljplan för AGEN 24:11 Slingan Degerfors kommun, Örebro län Upprättad 2014-05-20 PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde

Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Planområde Detaljplan för Trillan 2 och del av Hubbarp 2:1 i Tranås stad (Hubbarps industriområde) Upprättad i februari 2013 av Plan- och byggavdelningen, Samhällsbyggnadsförvaltningen Dnr 288/11 Planområde Antagen

Läs mer

Upphävande av tomtindelningar genom ändring av detaljplan A369 och stadsplan A165 i Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län

Upphävande av tomtindelningar genom ändring av detaljplan A369 och stadsplan A165 i Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län 2016-11-15 D n r : 2 0 1 5 / 3 7 0 2 S a m r å d s h a n d l i n g Upphävande av tomtindelningar genom ändring av detaljplan A369 och stadsplan A165 i Karlshamn, Karlshamns kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING

Läs mer

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan)

S 99A. Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) PÄ 16/2009a SAMRÅDS/UTSTÄLLNINGSHANDLING Ändring av detaljplan för Vapenhuset 13 m fl i Södra Sandby, Lunds kommun (Revingevägen Ringvägen Allégatan) Upprättad 2010-04-29 Innehåll: Planbeskrivning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19

Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 ANTAGANDEHANDLING 1(6) Detaljplan för TALLBACKEN Gällande fastigheterna Öregrund 4:53, del av 8:1, 54:4-10 samt 54:12-19 Östhammars kommun, Uppsala län Upprättad 2009-06-01 Reviderad 2009-11-11 Godkänd

Läs mer

Planbeskrivning. Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun P2018/ (7)

Planbeskrivning. Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun P2018/ (7) P2018/7 Ärendenummer 2017 B0418 2018-05-30 1(7) Miljö- och byggförvaltningen Oleksandra Polupan oleksandra.polupan@almhult.se Ändring av detaljplan för Olivia 7 centrum, Älmhults kommun Planbeskrivning

Läs mer

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

TILLÄGG TILL PLANBESKRIVNING OCH GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Ändring av detaljplan för Sydöstra delen av Gertrudsviks Sjöstad (C309) Västerviks kommun Kalmar län KOMMUNSTYRELSENS FÖRVALTNING Enheten för samhällsbyggnad 2014-04-17 Antagen: 2014-04-28 Laga Kraft:

Läs mer

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan

Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan LAGAKRAFTBEVIS 2011-08-18 Byggnads- och miljönämnden Dnr: 11BMN28 Handläggare: Sari Svedjeholm Norrtull 14:1 mfl, kv Ärlan Detaljplan för bostäder Gävle kommun, Gävleborgs län Detaljplanen antogs av Byggnads-

Läs mer

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad

Närlundaområdet, Planbeskrivning. Samrådshandling. Ändring av stadsplan (1283K-9482) för. Närlunda, Helsingborgs stad Upprättad 16 januari 2018 Ändring av stadsplan (1283K-9482) för Närlundaområdet, Närlunda, Helsingborgs stad Planområdets läge Planbeskrivning Upprättad den 16 januari 2018 BEGRÄNSAT FÖRFARANDE. Program

Läs mer

Åsen 1:69. Detaljplan för fastigheten. i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län

Åsen 1:69. Detaljplan för fastigheten. i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län Dnr KS 140/2007 Detaljplan för fastigheten Åsen 1:69 i Sköllersta, Hallsbergs kommun, Örebro län HALLSBERGS KOMMUN Upprättad 2007-11-19 Kommunkansliet Antagen 2008-03-11 Laga kraft 2008-04-14 2 (8) Dnr

Läs mer

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen

Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden, södra delen Upprättad 2019-03-01 Reviderad: 2019-03-13 Antagen av Miljö- och stadsbyggnadsnämnden 2019-XX-XX XX Dnr: BN 2016-954 Granskningshandling Planbeskrivning Ändring av detaljplan för Östra Finjasjöstranden,

Läs mer

DETALJPLAN GRANSKNING Dnr Enligt sändlista

DETALJPLAN GRANSKNING Dnr Enligt sändlista Datum Vår bet 2019-02-25 Dnr 2018-18 Er bet Adressat DETALJPLAN GRANSKNING Enligt sändlista Härmed översändes handlingar för: Tillägg till Detaljplan för Junkaremålen 2:1,(Junkaremålens strand) m.fl. i

Läs mer

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET

Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN BESKRIVNING AV PLANFÖRSLAGET 1(7) Behovsbedömning DETALJPLAN FÖR DEL AV SÖDERKÖPING 3:60 OCH 3:63, SÖDERKÖPING, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN Upprättad: 2015-10-21 Standardförfarande Antagen av SBN: 2017-12-19 I enlighet

Läs mer

Tillägg till PLANBESKRIVNING

Tillägg till PLANBESKRIVNING Antagandehandling Februari 2018 Laga kraft 2018-03-23 Ändring av del av stadsplan för del av Askersunds stad, Kv. Skolan m.fl. (Sjötomten 1 och 2) Askersunds kommun Örebro län Tillägg till PLANBESKRIVNING

Läs mer

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning

Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning 2014-08-04 Dnr 2014/TK091 Detaljplan för Ärlan 10, Vetlanda, Vetlanda kommun Planbeskrivning Handlingar Planhandlingarna utgörs av denna beskrivning och plankarta med bestämmelser. Planens syfte och huvuddrag

Läs mer

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län

Detaljplan för Hoby 1:23 m.fl. Ronneby kommun, Blekinge län Ronneby kommun, Blekinge län PLANBESKRIVNING Orienteringskarta 1(8) Innehållsförteckning PLANHANDLINGAR... 4 SYFTE OCH HUVUDDRAG... 4 PLANDATA... 4 Lägesbestämning/ Areal... 4 Markägoförhållanden... 4

Läs mer

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl.

Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. Samrådshandling Dnr:284/2019 2019-06-19 Upphävande av fastighetsindelningsbestämmelser för Lingonet 1 m.fl. i Köpings tätort, Köpings kommun Planbeskrivning Dnr 284/2019 1 Innehåll Inledning 3 Syfte och

Läs mer

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN

DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN 1(6) BEHOVSBEDÖMNING DETALJPLAN FÖR SÖDERKÖPING 3:65 M FL, SÖDERKÖPINGS KOMMUN, ÖSTERGÖTLANDS LÄN DP XX Upprättad: 2018-02-09 Standardförfarande Samrådstid: 2017-05-31 2017-06-15 Antagen av SBN: 201x-xx-xx

Läs mer

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL,

DEL AV JONSTORP 11:3 M FL, Dnr KS/2012/528 PLANBESKRIVNING Detaljplan för, i Jonstorp, Höganäs kommun, Skåne län Platsen för detaljplanen, juli 2012 LAGA KRAFT-HANDLING, 2013-05-28 FÖRORD OM DETALJPLAN En detaljplan styr hur marken

Läs mer

S 381 Lasarettet Laga kraft

S 381 Lasarettet Laga kraft Ändring av detaljplan för LASARETTET Karlskrona kommun. Blekinge län. Dnr: PLAN.2014.1457 Tillägg till PLANBESKRIVNING HANDLINGAR Till planförslaget hör följande handlingar: Planhandlingar fastställda

Läs mer

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde

Tillägg till. Planbeskrivning. Upprättad i januari 2016 av Plan- och byggavdelningen, reviderad mars 2016 Dnr Planområde Tillägg till Förslag till byggnadsplan för del av fastigheten Finnanäs 6:6 m.fl. (Ådala) i Tranås kommun (06-LIN-395) Antagen av kommunfullmäktige 1975-02-17, fastställd av länsstyrelsen 1975-11-07 Detaljplan

Läs mer

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun

Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun Datum Diarienummer 1 (5) PLANBESKRIVNING Detaljplan för Gräsanden 4, Andvägen 8 och del av Oxelö 8:20, Oxelösunds kommun UPPRÄTTAD PÅ MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN HANDLINGAR: Plankarta i skala

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING GRANSKNINGSHANDLING 2019-01-10-2019-01-24 Ändring av detaljplan A139 för Pepparriskan 1 m.fl. i Alvesta tätort ALVESTA KOMMUN KRONOBERGS LÄN Planområde Översiktskarta Skala 1:5 000 (A4) INFORMATION i anslutning

Läs mer

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun.

PLANBESKRIVNING. Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1. Katrineholms kommun. Granskningshandling 1(7) PLANBESKRIVNING tillhörande Detaljplan för bostadsbebyggelse vid TROLLE TRÄSKVÄGEN På del av fastigheten Trolldalen 1:1 Katrineholms kommun GRANSKNINGSHANDLING Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

ANTAGANDEHANDLING 2013 10 17

ANTAGANDEHANDLING 2013 10 17 Diarienr: 2011 0800 ANTAGANDEHANDLING 2013 10 17 DETALJPLAN FÖR Åseda 13:28 och 13:29 i Åseda samhälle Uppvidinge kommun, Kronobergs län. PLANBESKRIVNING HANDLINGAR SYFTE OCH HUVUDDRAG PLANDATA Plankarta

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Ändringar i planförslaget... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag

Läs mer

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län

Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län Dnr: 16.171 Projektnummer: D7276 Detaljplan för Värby 44:1, del av, i Bara, Svedala kommun, Skåne län PLANBESKRIVNING Handlingar: 1 Handling som finns på bygg och miljö Fastighetsförteckning 1 Planbeskrivning

Läs mer

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558

Samrådshandling. Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl. Lidköpings kommun. Dnr. SBN 2018/558 1055 Samrådshandling Ändring av detaljplan för del av Stenhammar m fl Lidköpings kommun Dnr. SBN 2018/558 Innehåll Planbeskrivning... 3 Planens syfte och huvuddrag... 3 Förslag till ändring av detaljplan...

Läs mer

GRANSKNINGSHANDLING

GRANSKNINGSHANDLING 1! (! 7) TILLÄGG TILL GÄLLANDE DETALJPLAN Detaljplan för VALDEMARSVIK 5:1 del av m.fl. GRÄNNÄS GÅRD Valdemarsviks kommun Östergötlands län GRANSKNINGSHANDLING 2016-05-10 P 93/15! 1 ! 2(! 7) Gällande detaljplan:

Läs mer

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG

BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Detaljplan för Liden 2:3 BEHOVSBEDÖMING SAMHÄLLSBYGGNAD PLAN BYGG Ingående handlingar: Behovsbedömning Checklista, behovsbedömning Handläggare: Bengt-Göran Nilsson Fysisk planerare 0510-77 02 21 Datum:

Läs mer