Projektplan W-dagen 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Projektplan W-dagen 2015"

Transkript

1

2

3

4

5 Projektplan W-dagen 2015 Författare: Victoria Eriksson Russo, Emelie Johansson Datum godkänd: (11)

6 Innehållsförteckning Projektbeskrivning...3 Syfte...3 MålochVisioner...3 Kommitté...4 Urvalsprocessen...4 Kommittéstruktur...4 Samarbetenutanförkommittén...4 Förberedelserochefterarbete...5 Möten...5 Teambuildings...5 Efterarbete...5 Avslut...5 Tidsplan...6 Bilagor...8 Kommittéstruktur...8 2(11)

7 Projektbeskrivning W-dagen är W-sektionens årliga arbetsmarknadsdag. Dagen äger rum i februari och ordnas av och för studenter på civilingenjörsprogrammet i miljö- och vattenteknik vid Uppsala Universitet. Under dagen hålls en arbetsmarknadsmässa samt föredrag från företag och inspirationsföreläsare. W-veckan är en eventvecka med fokus på arbetslivsanknytning och inspiration. Veckan innehåller lunchföredrag samt kvällsevent och avslutas med en sittning på nation för studenter, alumner och medverkande företag. Hållbarhet och miljöfokus ska genomsyra alla aktiviteter under veckan. Det huvudsakliga eventet under W-veckan är W-dagen. Ansvariga för genomförandet av projektet är W-dagspresidiet (hädanefter kallat presidiet) beståendes av W-dagsansvarig, Vice W-dagsansvarig tillika ekonomiskt ansvarig samt Företagsansvarig. Till sin hjälp tillsätter presidiet en W-dagskommitté (hädanefter kallat kommittén). Denna projektplan avser W-veckan som äger rum 2-7 februari 2015, och W-dagen den 6 februari Syfte Syftet med W-dagen är att ge studenterna möjlighet att komma i kontakt med framtida potentiella arbetsgivare samt att ge företag tillfälle att marknadsföra sig mot miljö- och vattenteknikstudenter. W-dagen är även en dag där studenterna får möjlighet att träffa gamla W:are, så kallade alumner, och andra personer med anknytning till programmet. På så sätt fås kontakter samt inspiration till tänkbara arbeten efter avslutad utbildning. Syftet med W-veckan är att erbjuda sociala och roliga evenemang för studenterna som är tänkta att ge inspiration samt bidra till sammanhållningen på programmet. Evenemangen ska ha koppling till hållbarhet och miljö. MålochVisioner W-dagen och W-veckan är redan uppskattade event av studenterna på programmet och det är därför viktigt att inte bryta ett vinnande koncept. Samtidigt vill årets presidie våga utmana gamla mönster och sätta en personlig prägel på veckan. Den främsta visionen med årets W-vecka och W-dag är att genomföra projektet med stor hållbarhetsprägel. Målet för inköp och sponsring av livsmedel är 100% ekologiskt, med svenskt, närproducerat och vegetariskt i så stor utsträckning som möjligt. Ett annat mål är att begränsa användandet av engångsartiklar. 3(11)

8 Kommitté Urvalsprocessen För att välja kommittén ska presidiet utlysa de aktuella posterna som sedan kan sökas av intresserade studenter på W-programmet. Ansökningar görs genom att skriva ett motiveringsbrev till presidiet. Efter sista ansökningsdag kommer presidiet att hålla kortare intervjuer med de sökande för att slutligen välja en kommitté. Kommittéstruktur Bilden nedan visar den övergripande kommittéstrukturen. De olika posterna i kommittén har arbetsuppgifter efter vad som står i dokumentet kommittéstruktur (se bilaga). Samarbetenutanförkommittén Presidiet, främst projektledaren, ansvarar för att upprätthålla en god, kontinuerlig kontakt med W-sektionens styrelse. Detta för att alla parter ska vara medvetna om arbetsprocessen, beslut, viktiga datum och förväntningar. Sektionens alumnansvarig ska, enligt styrdokument, samarbeta med W-dagskommittén för att bjuda in alumner och eventuellt anordna speciella aktiviteter med/för alumner under W-dagen. Detta sker främst i samråd med PR-ansvarig. Sektionens miljögrupp ska rådfrågas och delta i W-dagens arbete i den mån miljögruppen vill och W-dagen finner lämpligt. Miljögruppen kommer främst att samarbeta med personen som innehar posten logistik- och miljö för att se till att W- dagens miljömål uppnås. 4(11)

9 Förberedelserochefterarbete Möten Under projektets gång kommer möten att hållas kontinuerligt inom kommittén. Möten kommer oftast hållas mellan mindre grupper i kommittén, men för att alla ska känna sig delaktiga, uppdaterade samt få chansen att lära känna varandra kommer även möten att ske med hela kommittén. Lunchmöten kommer att vara den främsta mötesformen, och dessa ska strävas efter att hållas på en fix dag. Det är viktigt med variation, så möten kommer så långt som anses praktiskt hållas på olika ställen. Rörande kommittémöten skickas en dagordning ut senast två dagar innan, anteckningar förs under mötet och en sammanfattning skickas ut efteråt. Teambuildings För att få en bra sammanhållning inom hela W-dagskommittén ska presidiet bjuda in till flera teambuildings, TB:s, under projekttiden. TB:s ska hållas allt eftersom kommittén växer under projektets gång. Syftet med TB:arna är att ha kul tillsammans och att lära känna alla inom kommittén så att kommunikationen och arbetet inom gruppen kan bli så bra som möjligt. En TB kan vara allt ifrån att äta middag tillsammans till en heldagsaktivitet. Efterarbete Efter W-dagen och W-veckans avslutande återstår visst arbete. Projektledare ska se till att projektet utvärderas både av kommittén och av besökarna till W-dagen samt W-veckan. Svaren sammanställs sedan så att sådant som eventuellt fungerat sämre, eller tvärtom upplevts som väldigt positiva kan lyftas fram till det kommande presidiet. Sammanställningen ska också redovisas för sektionsstyrelsen under våren. Företagsansvarig har till uppgift att skicka ut tackbrev till alla deltagande företag och föreläsare samt ge dem chans att tycka till om medverkandet. Vice projektledare har till uppgift att färdigställa projektets bokslut och redovisa det på ett av sektionens styrelsemöten där det också ska godkännas. Detta ska ske innan vårens ordinarie stormöte om möjligt. Alla kvitton av utlagda pengar ska återbetalas. Presidiet och gruppchefer ska även skriva personliga testamenten kontinuerligt under projektets gång vilka färdigställs efter projektets slut. I testamentena beskrivs allt det arbete som skett, med kommentarer och tips, i syfte att hjälpa nästa års kommitté. Avslut Som avslut på projektet kommer en tackfest att hållas för kommitté och volontärer. Detta event är till för att tacka de personer som varit med och möjliggjort W-veckan med arbetskraft, tid och engagemang samt ge ett roligt avslut på projektet. Tackfesten kan exempelvis vara en middag på Geocentrum eller en bowlingkväll. Pengar för att finansiera tackeventet kommer att finnas med i budgeten för W-veckan. 5(11)

10 Tidsplan Här följer en övergripande tidsplan med viktiga deadlines för arbetet som presidiet och kommittén kommer att utföra inför W-dagen och eventveckan. Tidsplanen ska användas för att strukturera arbetet, inte glömma bort viktiga moment och göra projektet så stressfritt som möjligt för kommittén. Presidiet ansvarar för att kommittén är medvetna om relevanta tidsmoment. Presidiet samt gruppcheferna kommer dessutom att skriva postspecifika tidsplaner. Innan sommaren Påbörja arbetet. Bestämma datum för W-dagen och gasquen (Preliminärt 13/2 och 14/2-2015) Maila Conny Larsson och Ingemar Messing (programansvariga) för att presentera planerna inför W-dagen. Skriva och få kommittéstruktur godkänd Innan terminsstart ht-14 Läsa utvärderingar Precisera posternas arbetsuppgifter (inför söket) Maila schemaläggarna för att få schemafritt Preliminärboka nation, Geocentrum samt EBC Söka gruppchefsposterna (I första nyhetsbrevet) Skriva individuella tidsplaner för hela presidiet (31 juli) Få projektplanen godkänd av W:s styrelse (Första styrelsemötet) September Boka lokaler permanent (2 sep) Sökstopp gruppchefer (6 sep) Söka kommittén (7 sep) Tillsätta gruppchefer (senast 11 sep) TB och uppstart med gruppchefer Sökstopp kommittén (20 sep) Tillsätta kommittén (senast 25 sep) TB och uppstart med kommitté (prel 27 eller 28 sep) Gruppchefers tidsplaner inlämnade till presidiet (26 sep) Intresseanmälan till alumner skickas ut (slutet sep) Oktober Pris och paketerbjudanden företag/föreläsare klara (första veckan okt) Ringutbildning (första eller andra veckan okt) Börja kontakta företagen (13 okt) Boka lokal (gasque) (mitten av okt) Institutionssponsring klart (slutet av okt) Gasqueanmälan för alumner (så fort lokal är bestämd) 6(11)

11 November Övergripande kostnadsförslag arbetsgrupperna (1 nov) Preliminär budget (datum bestäms av styrelsen) Alla föredragshållare och företag klara (29 nov) Mat- och kaffespons klart Volontärsök (slutet nov) December Alla avtal till företagen och föredragshållare utskickade (2 dec) Tillsätta volontärer Företagssponsring färdig (12 dec) Layout och tryck klart (5 dec) Materiallistor till logistik och miljö in från grupperna (5 dec) Januari Slutgiltig budget (Första styrelsemötet) Slutgiltig matbeställning Affischer och reklam på hemsidan upp Februari Slutgiltiga förberedelser Invigning av W-veckan (2 feb) W-Dagen (6 feb) Våren efter W-dagen och W-veckan Uppgifterna under rubriken Efterarbete ska genomföras 7(11)

12 Bilagor Kommittéstruktur W-dagskommittén 2015 W-dagskommittén 2015 kommer att bestå av 14 personer, fördelade på 3 arbetsgrupper och ett presidie. Nedan följer arbetsgruppernas utformning samt postbeskrivningar. Företagsgruppen Poster: Företagsansvarig (Gruppchef) Företagskontakt (2 poster) Inspiration och aktivitet (2 poster) Företagsansvarig (Gruppchef) Ansvarig för företagsgruppen med uppgift att strukturera och genomföra gruppens arbete innan och under W-veckan och W-dagen Tillsatt av W-sektionen på stormötet VT14. Sitter även i W-dagspresidiet och har arbetsuppgifter enligt sektionens styrdokument. Företagskontakt (2 poster) Aktivt samarbeta med företagsansvarig och övriga i kommittén samt medverka på regelbundna möten med dessa. Tillsammans med företagsansvarig välja ut och kontakta relevanta företag och föredragshållare för W-dagen samt inspirationsföreläsare till eventveckan. I samråd med företagsgruppen och ekonomiskt ansvarig ta fram en prislista och avtalsmall för företag, föredragshållare och inspirationsföreläsare samt tillsammans med företagsansvarig förmedla samarbetsavtal med dessa. Inspiration och aktivitet (2 poster) Aktivt samarbeta med företagsansvarig och övriga i kommittén samt medverka på regelbundna möten med dessa. Tillsammans med övriga i företagsgruppen och presidiet, välja ut lämpliga företag och föredragshållare. Ansvara för kontakten med inspirations- och specialföredragshållare samt aktivitetsanordnare. Tillsammans med kommittén planera aktiviteter under eventveckan, samt ansvara för genomförandet av dessa. I samråd med företagsgruppen och ekonomiskt ansvarig ta fram en prislista och avtalsmall för företag, föredragshållare och inspirationsföreläsare samt tillsammans med företagsansvarig förmedla samarbetsavtal med dessa. Jobba för sponsring till specialföredragen. 8(11)

13 Fest- och matgruppen Poster: Fest-och matansvarig (Gruppchef) Matsamordnare (2 poster) Gasquekoordinator (1 post) Logistik- och miljöansvarig (1 post) Fest- och matansvarig (Gruppchef) Ansvarig för fest-och matgruppen med uppgift att strukturera och genomföra gruppens arbete innan och under W-veckan och W-dagen Aktivt samarbeta med presidiet och kommittén samt medverka på regelbundna möten med dessa. Tillsammans med projektledare och vice projektledare tillika ekonomiskt ansvarig välja ut en arbetsgrupp för att kunna planera och genomföra tilldelade uppgifter inför och under både W-veckan och W-dagen Tillsammans med ekonomiskt ansvarig ta fram budgetförslag för gruppens aktiviteter. Bistå matsamordnare med att ordna mat och dryck under W-veckan och till W- dagen. Bistå gasquekoordinatorn med att planera underhållning inför gasquen, göra bordsplacering samt ordna spex. Söka sponsorer till mat och dryck. Matsamordnare (2 poster) Aktivt samarbeta med fest- och matansvarig och övriga i kommittén samt medverka på regelbundna möten med dessa. Ansvara för planering och beslut kring beställning, tillagning och servering av mat och dryck (frukost, lunch, fika) under hela W-veckan. Tillsammans med fest- och matansvarig söka sponsorer av mat och dryck. Sköta transporten av matvaror under hela W-veckan. Fungera som arbetsledare under W-veckan vid servering av mat och dryck. Gasquekoordinator (1 post) Aktivt samarbeta med fest- och matansvarig och övriga i kommittén samt medverka på regelbundna möten med dessa. Sköta nationskontakten samt planera gasquen i fråga om mat, tema och underhållning. Detta involverar även att utse sång och toast samt gör bordsplacering. Allt detta tillsammans med fest- och matansvarig. Ansvara för kommitténs spex till gasquen med hjälp från fest- och matgruppen. Arbeta med PR-ansvarig för informationsspridning samt eventuellt tryck av gasquehäfte. Medverka vid försäljningen av biljetter till gasquen. 9(11)

14 Logistik- och miljö (1 post) Aktivt samarbeta med fest- och matansvarig och övriga i kommittén samt medverka på regelbundna möten med dessa. Planera sopsortering och städning för W-veckan och tillsammans med övriga i kommittén genomföra denna. Ansvara för logistik under W-veckan, såsom material, transport, lokalbokning etc. Undersöka behov av eventuell utrustning till W-dagskommittén och ansvara för att denna finns tillgänglig. Ansvara för att W-veckan genomförs med stort hållbarhetsfokus med hjälp av sektionens miljögrupp. PR-gruppen Poster: PR- och rekryteringsansvarig (Gruppchef) Grafisk design (1 post) PR- och rekryteringsansvarig (Gruppchef) - Namnrevidering kan vara aktuellt Ansvarig för PR-gruppen med uppgift att strukturera och genomföra gruppens arbete innan och under W-veckan och W-dagen Aktivt samarbeta med presidiet och kommittén samt medverka på regelbundna möten med dessa. Tillsammans med projektledare och vice projektledare tillika ekonomiskt ansvarig välja ut en grafisk designer för att kunna planera och genomföra tilldelade uppgifter inför och under både W-veckan och W-dagen Ansvara för att sprida informationen om W-veckan, W-dagen, alumnaktiviteter och avslutande gasque till W-studenter, alumner, samtliga programsamordnare och studievägledare vid W-programmet samt andra berörda personer. I samarbete med informationsansvarig för sektionen uppdatera sektionens hemsida. Ska lägga upp aktuell information på den befintliga facebooksidan samt sprida information via sektionens nyhetsbrev. Samarbeta med sektionens alumnansvarig för att bjuda in alumner till W-veckan, W-dagen och gasquen. Bistå den grafiska designern med hjälp att designa och trycka aktuellt material. Söka eventuella sponsorer för PR-verksamheten. Tillsammans med ekonomiskt ansvarig ta fram budgetförslag för gruppens aktiviteter. I samråd med företagsgruppen och sektionens informationsansvarige undersöka vad som är möjligt att erbjuda företag gällande marknadsföring. Tillsammans med övriga arbetsgrupper och i samråd med presidiet bestämma antalet volontärer och deras arbetsuppgifter samt tillsätta dessa. 10(11)

15 Grafisk design (1 post) Aktivt samarbeta med PR-ansvarig och övriga i kommittén samt medverka på regelbundna möten med dessa. På bästa sätt sprida informationen om W-dagen och eventveckan till W-studenter, alumner och andra berörda genom olika medier såsom W-sektionens hemsida, nyhetsbrev och Facebook samt via tryckprodukter. Designa, utforma och trycka affischer och ev. banderoller och flygblad samt övrigt material som kan bli aktuellt. Tillsammans med PR-ansvarig ta fram den grafiska profilen för W-dagen genom att producera tryckprodukter såsom affischer, banderoller, flygblad, sånghäfte, programblad och inbjudan. Tillsammans med PR-ansvarig söka eventuell sponsring för tryckprodukter. För alla medlemmar i kommittén gäller att man ska hjälpa varandra, arbete över grupperna uppskattas mycket. Postbeskrivningarna beskriver enbart vad som minst ska göras 11(11)

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

DATUM: TID: PLATS: Å Vågtoppen styrdokument 2 Budget HT2012 reviderad

DATUM: TID: PLATS: Å Vågtoppen styrdokument 2 Budget HT2012 reviderad DATUM: TID: 12.15 PLATS: Å4004 BILAGOR 1 Vågtoppen styrdokument 2 Budget HT2012 reviderad Närvarande Håkan Emilsson, Ordförande Amanda Olsson, Vice ordförande tillika studiesocialt ansvarig Joel Nordin,

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 WAWE

Verksamhetsplan 2015 WAWE Verksamhetsplan 2015 WAWE W-styrelsen 28 november 2014 1 Innehåll 1 Studiebevakning 4 1.1 Kursutvärderingshappenings......................... 4 2 Ekonomisk redovisning 4 3 Ekonomiskt bidrag 4 4 Projektfond

Läs mer

Projektgruppsområden:

Projektgruppsområden: Sök Projektgruppen Chalmers Studentkårs Arbetsmarknadsdagar, CHARM, är Nordens ledande arbetsmarknadsdagar som arrangeras på Chalmers i februari varje år. Till CHARM kommer över 160 företag från många

Läs mer

Verksamhetsplan för WAWE vårterminen Emelie Larsson, Ordförande 2011

Verksamhetsplan för WAWE vårterminen Emelie Larsson, Ordförande 2011 Verksamhetsplan för WAWE vårterminen 2012 Emelie Larsson, Ordförande 2011 Innehåll 1 Syfte och åtaganden...1 1.1 Verksamhetsplanens syfte...1 2 Kontinuerlig verksamhet...1 2.1 Dokumentation...1 2.2 Medlemskap

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 WAWE. W-styrelsen 27 maj 2016

Verksamhetsplan 2016 WAWE. W-styrelsen 27 maj 2016 Verksamhetsplan 2016 WAWE W-styrelsen 27 maj 2016 1 Innehåll 1 Studiebevakning 3 1.1 Kursutvärderingshappenings......................... 3 2 Ekonomisk redovisning 3 3 Ekonomiskt bidrag 3 4 Projektfond

Läs mer

Verksamhetsplan för WAWE höstterminen 2011

Verksamhetsplan för WAWE höstterminen 2011 Verksamhetsplan för WAWE höstterminen 2011 Verksamhetsplanens ändamål Verksamhetsplanen skall näst efter WAWEs (föreningens) stadgar vara det högsta styrdokumentet för föreningen. De riktlinjer och bestämmelser

Läs mer

1 Kontakt:

1 Kontakt: 1 Områden Vice projektledare... 4 Personalansvarig... 4 Kommunikationsansvarig... 5 Grafisk formgivare... 5 Marknadsföringsansvarig... 5 Företagsansvarig... 6 Logistikansvarig... 6 Sponsoransvarig... 7

Läs mer

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande.

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet 2016

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet 2016 Verksamhetsplan Näringslivsutskottet 2016 Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka PULS kontakter och samarbete med näringslivet. Utskottet ska även främja samarbete både internt mellan arbetsgrupper

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Föreningen EnergisystemTeknologerna

Föreningen EnergisystemTeknologerna Föreningen EnergisystemTeknologerna, Sida 1 av (13) Innehållsförteckning INLEDNING... 3 FÖRENINGENS SYFTE OCH MÅL... 3 ORGANISATION... 3 STADGAR... 3 MEDLEMMAR... 4 STORMÖTEN... 4 STYRELSE... 4 STYRELSEMÖTEN...

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

<VERKSAMHETSPLAN> <2015> Förslag 2015-02- 06. Föreningen Energisystemteknologerna Verksamhetsplan 2015

<VERKSAMHETSPLAN> <2015> Förslag 2015-02- 06. Föreningen Energisystemteknologerna Verksamhetsplan 2015 Förslag 2015-02- 06 Föreningen Energisystemteknologerna Verksamhetsplan 2015 1 Innehåll Innehåll... 2 Inledning... 3 Föreningens syfte & mål... 3 Organisation... 3 Medlemmar... 3 Styrelse... 3 Styrelsemöten...

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2014

Verksamhetsplan för KogVet 2014 Verksamhetsplan för KogVet 2014 Samtliga utskott ska: Främja god gemenskap mellan medlemmarna. Bevaka och tillvarata medlemmars intressen i utbildningsfrågor. Vara officiell kontaktorgan gentemot universitetet

Läs mer

SFIS konferenslots UTKAST

SFIS konferenslots UTKAST UTKAST IoK Sammanställd av: Revidering xxxx2007 Dokument för konferensarbetet 3 Förväntningar 3 Syfte 3 Framgångsfaktorer 3 Mål 4 Roller i konferenskommittén 4 Aktiviteter 5 2 Dokument för konferensarbetet

Läs mer

Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-12-11. Styrelsen tillsatte en grupp som arbetade med underlag från det senaste stormötet.

Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-12-11. Styrelsen tillsatte en grupp som arbetade med underlag från det senaste stormötet. Stormöte, PROTOKOLL Stormöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: torsdag 11 december 2014 kl. 17.00 Plats: Hollywood, Kårhuset Ärenden: 1. Mötet öppnas 2. Val av mötessekreterare: Louise Lyckvik väljs

Läs mer

Verksamhetsdokument 2014-2015

Verksamhetsdokument 2014-2015 Verksamhetsdokument 2014-2015 N-Sektionen 2014-04-05 Innehåll 1. Inledning... 2 2. Sektionsstyrelsen... 2 2.1 Organisation... 2 2.2 Ansvarsområden... 2 2.2.1 Ordförande... 2 2.2.2 Vice ordförande... 2

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja S. Lahti och A.Backlund till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Jacob Fredriksson, Ordförande Anton Backlund, Kassör Sara Thorin, Festerichef Sebastian Lahti, Alumniansvarig Magnus Lundgren, Internrevisor Magnus Karlsson, Inspektor Erica Gunhardson, Sekreterare

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2013

Verksamhetsplan för KogVet 2013 Verksamhetsplan för KogVet 2013 Samtliga utskott ska: - Främja god gemenskap mellan medlemmarna. - Bevaka och tillvarata medlemmarnas intressen i utbildningsfrågor. - Vara officiellt kontaktorgan gentemot

Läs mer

Verksamhetsplan WAWE. Höstterminen

Verksamhetsplan WAWE. Höstterminen 2013-04-10 1 Verksamhetsplan WAWE 1 Innehållsförteckning 2 Innehåll... 3 3 Kontinuerlig verksamhet... 3 3.1 Studiebevakning... 3 3.2 Ekonomisk redovisning... 3 3.3 Dokumentation... 3 3.4 Överlämning...

Läs mer

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg Sektionen för Medieteknik Stockholm 20131022 Styrelsemöte den 23 oktober 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Kl 17:31. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Lukas,

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

1 Kontakt:

1 Kontakt: 1 Ansvarsområden Det generella arbetet... 3 Personalansvarig... 4 Grafisk formgivare... 5 Marknadsföringsansvarig... 5 Företagsansvarig (2 st)... 6 Logistikansvarig... 6 Hållbarhetsansvarig... 7 Sponsor-

Läs mer

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala

Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Uppsala den 13 januari 2014 Protokoll styrelsemöte, Utrikespolitiska föreningen i Uppsala 1. Öppnande av möte Mötet öppnades, klockan 18.06 Närvarande: Julia Yates, Linnea Wikström, Elina Ibo, Marta Lindström,

Läs mer

Grupper i Gloryfires. Välkommen till The Gloryfires!

Grupper i Gloryfires. Välkommen till The Gloryfires! Grupper i Gloryfires Kören bygger på alla körmedlemmars engagemang och att vi fördelar arbetsuppgifter mellan oss. Vi är organiserade i 6 beslutsfattande grupper som träffas kontinuerligt för att leda

Läs mer

Företagskatalog Datatekniksektionen

Företagskatalog Datatekniksektionen Företagskatalog Datatekniksektionen 01000100 01100001 01110100 01100001 01110100 00101 01101011 01101110 01101001 01101011 1 01100101 01101011 01110100 01101001 101110 01100101 01101110 00100001 01 01110100

Läs mer

Föreningen Energisystemteknologerna

Föreningen Energisystemteknologerna Föreningen Energisystemteknologerna, Sida 1 av (15) Innehållsförteckning Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3 Organisation 3 Stadgar 3 Medlemmar 4 Stormöten 4 Styrelse 4 Styrelsemöten 4 Stormöten 5

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54

Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Logistiksektionen styrelsemöte 2013-09-11. Tid 17:15-19:00, plats TP54 Närvarande: Lisa Roslund, ordförande samt festerichef Escort Erik Andersson, sekreterare Maria Modin, kassör Valerie Dahl, studienämndsordförande

Läs mer

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö STYRELSENS FÖRSLAG PÅ NYA REGLEMENTET Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 2 Innehåll 1. 1 Allmänt 3 1.1. Ändamål.....................................3 1.2. Reglementsändringar...........................3

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2013/2014, Medicinska Föreningen Styrelsemöte 2013/2014, 25 november 2013, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta Kron, Liisa Andersson, Anna Hansson Engbom, Anna Jadelind, Erik Levander, Jonas Lundgren, Boris Keselman, Fredrik Rabén, Albin

Läs mer

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR

BEFATTNINGBESKRIVNINGAR BEFATTNINGBESKRIVNINGAR Södertörns Förenade Ekonomer (SÖFRE) 2014 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 2 2. STYRELSEN... 3 3. ORDFÖRANDE... 4 4. VICE ORDFÖRANDE... 5 5. SKATTMÄSTARE... 6 6. SEKRETERARE...

Läs mer

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice Ordförande... 3 2.3 Sekreterare...

Läs mer

Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3

Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3 Föreningen Energisystemteknologerna Sida 1 av (15) Innehållsförteckning Inledning 3 Föreningens syfte och mål 3 Organisation 4 Stadgar 4 Medlemmar 4 Stormöten 4 Styrelse 4 Styrelsemöten 5 Stormöten 5 Föreningspolicy

Läs mer

TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006

TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006 TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006 1. ÖVERGRIPANDE... 2 1.1 Från början/uppstart... 2 1.2 Tidsplanering, kritiska datum och deadlines... 2 Januari... 2 Februari... 2 Mars... 2 April... 2 Maj... 2 Juni... 2

Läs mer

Förslag till proposition angående utökad budget anknuten till LARM

Förslag till proposition angående utökad budget anknuten till LARM Handlingar - Styrelsemöte Linköping, 2009-09-21 Vice kårordförande, LinTek Förslag till proposition angående utökad budget anknuten till LARM LARM är LinTeks arbetsmarknadsdagar och varje år kommer det

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95

Företagspaket. Umeå 27/1-30/1. Tema: mentorskap. Kontaktpersoner. Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Företagspaket datatjej 2005 Umeå 27/1-30/1 Tema: mentorskap Kontaktpersoner Projektledare: Stina Ingvarsson 070-381 15 87 Annelie Dammander 070-241 42 95 Hemsida: Mailadress: www.cs.umu.se/ datatjej datatjej@cs.umu.se

Läs mer

Organisationsschema för projektgruppen 2013

Organisationsschema för projektgruppen 2013 STOCKHOLM, 2013-01-10 Sida 1 (6) Organisationsschema för projektgruppen 2013 LOGISTIK OCH SYSTEM Logistik och systemgruppens primära uppgift är att ansvara för planeringen och genomförandet av det operativa

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-18:35 Plats: TP40

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-18:35 Plats: TP40 Protokoll vid möte 2018-11-07 Mötestid: 17:15-18:35 Plats: TP40 1. Mötets öppnande Victoria Eriksson öppnade mötet. 2. Val av justerare 3. Mötets behöriga utlysande Veronika Andrijević och Erik Johansson

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40

Protokoll vid möte Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40 Protokoll vid möte 2018-09-12 Mötestid: 17:15-19:20 Plats: TP40 1. Mötets öppnande Victoria Eriksson öppnade mötet. 2. Val av justerare Erik Johansson och Niklas Waldt valdes till justerare. 3. Mötets

Läs mer

Presidiet ARBETSBESKRIVNINGAR

Presidiet ARBETSBESKRIVNINGAR ARBETSBESKRIVNINGAR Kårhuset Lund, 12 december 2015 Presidiet Presidiet sköter den dagliga ledningen av Teknologkåren. Vidare ska Presidiet kontinuerligt utvärdera och planera Teknologkårens verksamhet

Läs mer

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4

Innehåll. Utfärdandedatum: Festerichefernas mål är att: ... 4 Innehåll Festerichefernas mål är att:... 4 1 Under 2016 har förändringar gjorts både inom styrelsen och dess utskott. Detta har resulterat i ett behov av en framtagning av en modernare verksamhetsplan.

Läs mer

KONGLIGA KEMISEKTIONEN KTH. Produktportfölj. Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT

KONGLIGA KEMISEKTIONEN KTH. Produktportfölj. Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT KONGLIGA KEMISEKTIONEN Produktportfölj KTH Kemisektionensnäringslivsutskott KNUT KNUT 2016/2017 Innehåll Produktportföljens innehåll... 2 Evenemang... 2 Allmänt... 2 Lunchföreläsning... 2 Studiebesök...

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016

Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Verksamhetsplan Uppsala Datavetare 2016 Innehållsförteckning Verksamhetsplan för Uppsala Datavetare, 2016 3 Inledning 3 Syfte 3 Omfattning 3 Användning 3 Organisationsmål 3 Mål gällande organisationen

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-09-18 Adress: (Hemma hos Amanda Sievers) Styrelsemöte nr 2, VÅ 2014/2015 Datum: 2014-09-18 Tid: 18.50 21.14 Närvarande: Amanda Sievers (Mottagningsansvarig),

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2011-04-20 Styrelsemöte, Onsdag den 20 april 2011, kl. 12-13 Rönnen Närvarande: Gusten Nyberg, Jakob Pälvärinne, Christopher Blacker, Johan Lundberg, Elin Pennegård, Anna Egardt

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM

Postbeskrivningar inför Val-SM Postbeskrivningar inför Val-SM Innehåll Styrelsen... 2 Ordförande... 2 Vice ordförande tillika sekreterare... 2 Kassör... 2 Kommunikationsansvarig tillika webmaster... 3 Ledamot med ansvar för studiefrågor...

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Vägledande dokument SSTSS

Vägledande dokument SSTSS 1 av 5 STS-sektionen, Senast uppdaterad 2015-07-15 Vägledande dokument Kapitel 1 STS-sektionens Projektfond 1 Projektfonden är på 5 000 SEK per termin. 2 För att söka pengar ur projektfonden måste de sökande

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping Logistiksektionens styrelsemöte Tid: 17.15 20.05 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Isabella Ostojic, sekreterare Karin Ström, kassör Therese Haga, studienämndsordförande KTS Nina Alfredsson,

Läs mer

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08

Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2013-01-08 Plats: Kårens styrelserum Närvarande: Simon Strid, Marcus Ljungdahl, Gustav Johansson, Helena Engström, Elin Karlsson, Karwan Nisstany, Patrik Sjöstedt,

Läs mer

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8

innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 Drömdeg innehåll Inledning 3 Projektplan 3 Tidsplan 4 Min tidsplan 5 Budget 6 Min budget 7 Marknadsföring 8 Redovisning 8 inledning Det ska vara roligt att genomföra ett projekt! Att göra förarbete med

Läs mer

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda

Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Postbeskrivningar inför Val-SM: Förtroendevalda Innehåll: Vice SNO... 2 Vice NLG... 2 Den som säljer grejer (DSSG)... 3 Sektionslokalsansvarig... 3 Valberedning... 3 Boll-Kalle... 3 Webmaster... 4 Revisor...

Läs mer

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar

Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar 2016 Nästa rev. 2018 ASTA Astma- och Allergi- och KOL sjuksköterskeföreningen Praktiska tips vid arrangemang av ASTA: s årliga utbildningsdagar Innehåll: Sidan Fas 1 Uppstart 3 Fas 2 Ett år före ASTA dagarna

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping

Tekniska högskolan Liu Campus Norrköping Logistiksektionens styrelsemöte Tid: 17.15 18:44 Plats: Tp41 Närvarande: Andreas Wikström, ordförande Karin Ström, kassör Nina Alfredsson, studienämndsordförande FTL Eleonor Gärdshagen, studienämndsordförande

Läs mer

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER

BIENNALENS VÄRDE I EKONOMISKA TERMER SCENKONSTBIENNALEN Scenkonsten i Sverige befinner sig i ett explosivt utvecklingsskede. Genrer och uttrycksformer korsbefruktar varandra på nya sätt. Scenkonstbiennalen är ett av naven i den konstnärliga

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2 (6) Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra.

Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har att skyldighet att utföra. Det här dokumentet beskriver vilka uppgifter varje heltidare samt vilka uppgifter alla medlemmar av presidiet har skyldighet utföra. Ursprungligen antagen under styrelsemöte S14-15/16. Uppdaterad följande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015

VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 VERKSAMHETSPLAN 2014/2015 Näringslivsutskottet Näringslivsutskottet (NU) verkar som en länk mellan Föreningen Ekonomernas medlemmar och näringslivet. Genom projekt och event skapar utskottet en bra kontakt

Läs mer

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-10-21

Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi 2014-10-21 Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi PROTOKOLL Styrelsemöte, Sektionen för Industriell ekonomi Tid: 2014-10- 21 kl. 12.00 Plats: Styrelserummet, M- huset Närvarande: Joel Oredsson (Ordf), Hedda

Läs mer

Nordpols Verksamhetsberättelse VT-14

Nordpols Verksamhetsberättelse VT-14 VT-14 Nordpols Verksamhetsberättelse Nordpols styrelse har under vårterminen 2014 genomfört en rad aktiviteter och lagt stort fokus på arbetslivsanknytning men också kommunikationen mellan styrelsen och

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

Arbetsordning för KogVet

Arbetsordning för KogVet Arbetsordning för KogVet sektionen för det kognitionsvetenskapliga programmet Verksamhetsåret 2017 8 november 2016 Sammanfattning Denna arbetsordning syftar till att ge styrelsen och ordföranden stöd vid

Läs mer

Utrikespolitiska föreningen i Uppsalas projektfinansiering

Utrikespolitiska föreningen i Uppsalas projektfinansiering Utrikespolitiska föreningen i Uppsalas projektfinansiering Ansökan Medlem i UF: Oskar Rydermark Utskott i UF Uppsala Model United Nations Sökt belopp: UMUN söker 12690 kr. Personuppgifter för kontaktperson

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-11-28 Tid 12:10 Plats Beslutande BIIF-rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Gabriel

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20

BILAGOR. Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20 BILAGOR Teknologkårens kårstyrelsemöte 2015-02-20 Bilaga 52.1.1 Kårfullmäktige 06 Sammanträdesdatum 2015-02-20 Sidan 1 av 3 Teknologkårens fullmäktige Förslag till beslut om ny policy 16. Policy för

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan

Verksamhetsbeskrivning. En sammanfattning av taktisk och strategisk verksamhetsplan ! Verksamhetsbeskrivning Ensammanfattningavtaktiskochstrategisk verksamhetsplan Sektionen och styrelsen Sektionen och styrelsen ska Verka för ökat sektionsengagemang Ett utbrett sektionsengagemang hos

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte 16 2013-04-09 Protokoll Styrelsemöte Styrelsemöte för föreningen Uppsala Peace and Development Students Association den 9 April 2013. Department of Peace and Conflict Research, Gamla

Läs mer

Verksamhetsplan 2019 WAWE. WAWE:s styrelse HT18

Verksamhetsplan 2019 WAWE. WAWE:s styrelse HT18 Verksamhetsplan 2019 WAWE WAWE:s styrelse HT18 21 november 2018 1 Innehåll 1 Studiebevakning 5 1.1 Sektionsråd.................................. 5 1.2 Kursutvärderingshappenings.........................

Läs mer

Logistiksektionens Verksamhetsdokument

Logistiksektionens Verksamhetsdokument Logistiksektionens Verksamhetsdokument Senast reviderad: 2014-03-03 Lisa Roslund Ordförande 2013/2014 Erik Andersson Sekreterare 2013/2014 Logistiksektionen Linköpings universitet 601 74 Norrköping www.logistiksektionen.se

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-03-15, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Elin Lindqvist, TM13 Övriga närvarande:

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-08-31, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016

INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 INBJUDAN TILL BRANSCHDAGEN 10 FEBRUARI 2016 Företagens stora chans att träffa studenter som snart ska ut i arbetslivet men även knyta kontakter med andra företag inom samma bransch. INFORMATION OM BRANSCHDAGEN

Läs mer

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET

FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET FÖRENINGEN EKONOMERNA VID STOCKHOLMS UNIVERSITET Styrelsemöte #6 Torsdag 18/9 2014 Styrelserummet, Smedjan Kl. 17.30 20.30.1 Mötets öppnande Christoffer Hintze förklarade mötet öppnat 17:33..2 Val av sekreterare

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg

VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg VERKSAMHETSPLAN 2018 Utrikespolitiska föreningen i Göteborg INNEHÅLL Verksamhetsåret 2018 Utblick Medlemmar Externa relationer Ekonomi Kommunikation Utrikespolitiska förbundet Sverige VERKSAMHETSÅRET 2018

Läs mer

Mikaela och Malin justeras in 16:25.

Mikaela och Malin justeras in 16:25. Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-06-06 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind, Elvira Eråker, Daniel Eriksson, Elinor Carlén Björemo, Malin Karlsson, Amos Friedman, Manfred Bergkvist, Johanna Sjödahl,

Läs mer

Produktportfölj Uniaden

Produktportfölj Uniaden Umeå arbetsmarknadsdag Sid 2 Produktportfölj Uniaden Uniaden arbetar för att ge studenter de bästa möjliga förutsättningarna att nå dit dom vill. Detta gör vi genom att erbjuda en plattform fylld av mötesplatser

Läs mer

Styrelsen beslutar att anta de nya rutinerna för KarlEkons kanaler. Styrelsen går till beslut att anta de nya rutinerna för KarlEkons kanaler.

Styrelsen beslutar att anta de nya rutinerna för KarlEkons kanaler. Styrelsen går till beslut att anta de nya rutinerna för KarlEkons kanaler. Sida 1 av 5 Protokoll från KarlEkons Styrelsemöte 2017-03-14 Plats: CAPS Närvarande: Mikaela Lind Edin, Elvira Eråker, Daniel Eriksson, Malin Karlsson, Amos Friedman, Johanna Sjödahl, Marcus Pfeiff, Malin

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2009-03-23, kl. 16.30 Plats: Blå rummet, EC Ordförande: Christer Gerdin, TM08 Sekreterare: Karin Andersson, TM08 Övriga

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer