Uppdragsbeskrivning utvärdering Hållbar värld för alla och Kyrkornas globala vecka 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppdragsbeskrivning utvärdering Hållbar värld för alla och Kyrkornas globala vecka 2018"

Transkript

1 Uppdragsbeskrivning utvärdering Hållbar värld för alla och Kyrkornas globala vecka 2018 Utvärderingen rör projektet Hållbar värld för alla och aktiviteten Kyrkornas globala vecka (KGV), som är ett tillfälle för kyrkor, församlingar och organisationer att uppmärksamma globala rättvisefrågor samtidigt och tillsammans. I sin nuvarande form har Kyrkornas globala vecka funnits sedan 2003 och firas varje år veckan fram till Domssöndagen. Veckan tar upp tråden från det som tidigare hette Ekumeniska u-veckan. Kyrkornas globala vecka firades första gången 2003, då under namnet Kyrkornas globala söndag togs steget till att göra söndagen till en hel vecka. Erbjudandet om att vara med och fira Kyrkornas globala vecka går ut till över församlingar och organisationer inom alla kristna traditioner i Sverige. Resultatet blir att hundratals kyrkor, församlingar och organisationer arrangerar aktiviteter varje år. SKR tillsammans med en arbetsgrupp kallad storgruppen tar fram tema och verktyg. Själva veckan äger sedan rum i november över hela landet där engagerade människor planerar och genomför olika aktiviteter. Sedan 2017 är KGV en aktivitet inom ramen för projektet Hållbar värld för alla (HVFA) som syftar till ökad kunskap, engagemang och delaktighet hos kyrkor, samfund och trosbaserade organisationer kring Globala målen och Agenda 2030 och dess uppfyllande. Projektet finansieras av Sidas informationsanslag via ramorganisationen Svenska missionsrådet. Kyrkornas globala vecka arrangerar tillsammans med Diakonia, Equmeniakyrkan, Kristna Fredsrörelsen, Life & Peace Institute, PMU, Sensus Studieförbund, Studieförbundet Bilda och Svenska kyrkan som alla representeras med en person var i projektets arbetsgrupp, storgruppen. Sveriges kristna råd och Svenska missionsrådet var tidigare projektets huvudmän, från och med 2018 är SKR ensam huvudman för projektet. Projektet har för 2018 en budget på cirka 1.4 miljoner kronor. Utvecklingsmålet ä att ge ökad kunskap, engagemang och delaktighet hos kyrkor, samfund och trosbaserade organisationer kring Globala målen och Agenda 2030 och dess uppfyllande. Det sker genom att nå de relevanta målgrupperna med utbildningar, föreläsningar, egenproducerat material och kampanjer i sociala medier. Se även SKR har några ytterligare verksamheter där kontakter finns med lokala församlingar och lokala ekumeniska råd. Det gäller Böneveckan för kristen enhet (januari), diplomeringen Kyrka för Fairtrade, Skapelsetid (september) och Diakonins månad (september) där SKR bidrar med inspirationsmaterial. Postadress Sveriges kristna råd Box Bromma Besöksadress Gustavslundsvägen 18 Alviks Torg, Bromma Stockholm Telefon: E-post: info@skr.org Webb: Bankgiro: Org.nr:

2 Varför och för vem? I april 2018 beslutade Sveriges kristna råds styrelse att i samband med förändringar i organisationens struktur avsluta projektet Hållbar värld för alla vid årsskiftet Då projektet hade beviljats finansiering till och med 2021 beslutade SKR i samtal med Svenska missionsrådet, som förmedlar anslagen, att göra förändringar i årets verksamhet samt att genomföra en utvärdering med syfte att se på effekter och ta till vara på de lärdomar som finns att få efter att ha genomfört ett ekumeniskt projekt i över tio år. Utvärderingen är främst ämnad att användas av SKR:s och SMR:s styrelser och kanslier. Syftet är att reflektera över hur SKR och SMR enskilt och tillsammans med olika samverkanspartners - kan bidra till fruktbärande engagemang och samarbete i våra nätverk. I ljuset av detta kan nya insatser utvecklas och arbetet i och genom redan befintliga arbets- och referensgrupper förbättras. Process och frågeställning Genom utvärderingen hoppas vi kunna få svar på tre övergripande frågor: Vilka förändringar har skett på lokal nivå med hänsyn till ökat engagemang i de frågor som lyfts genom KGV (främst globala målen) och hur har projektet bidragit till detta? Hur har KGV bidragit till lokal ekumenik? Hur har det interna samarbetet fungerat som ett stöd för att uppnå projektets mål och engagemang på lokal nivå? Vad kan vi lära oss för att förbättra samarbetet i liknande konstellationer framöver? Vi tänker oss att utvärderingen genomförs i tre steg. Steg 1 Inläsning av tidigare utvärderingar, ansökningar, rapporter, resultatmatriser, enkätsvar, sammanställning av arrangörsåterkoppling, och annat relevant material. Steg 2 Uppföljning av hur arbetet i KGV:s/HVFA:s storgrupp har fungerat i relation till SKR, de olika samarbetsorganisationerna och i kontakten med lokala församlingar och medlemmar. Exempel på frågor: Vilka delar av samarbetet inom HVFA:s storgrupp skapat engagemang inom respektive medlems organisation? Vad har hjälpt er att skapa engagemang? Vad har orsakat problem och/eller utmaningar?

3 Vad hade kunnat göras bättre? Vilka erfarenheter finns från medverkan i andra nätverk som är tillämpbara och kan tas tillvara? Finns exempel på att viktiga teologiska/ideologiska dokument spelat roll för arbetet i gruppen? Finns exempel på att brist på sådana dokument försvårat arbetet i gruppen? Finns exempel på god återkoppling mellan lokalnivån och de som sitter i storgruppen? Hur ser den i så fall ut och hur tas den tillvara? Steg 3 Uppföljning av lokalt engagemang. I denna del förväntas utvärderaren träffa lokala kristna råd och församlingar på ett antal platser i Sverige. Kartläggningen och kontakterna tas i samråd med SKR. Exempel på frågor: Utifrån några exempel på lokalt arbete, i församlingsmiljö och i ekumenisk miljö: o Skapa en bild av vad som har hänt lokalt och hur samverkan sett ut o Vad har förändrats? o Varför är detta intressant/betydelsefullt för de lokala aktörerna? o Hur har HVFA/KGV bidragit? o Hur har samarbetet fungerat med HVFA och lokalekumenik o I vilken mån deltar man även i andra SKR-verksamheter? Hur har Globala veckan och HVFA bidragit till hållbara ekumeniska samarbeten lokalt? Hur har församlingarnas/de ekumeniska rådens deltagande i andra SKR-verksamheter påverkat situationen (typ diakonins månad, böneveckan för kristen enhet, skapelsetid, kyrka för fairtrade etc)? Finns det exempel på att arbetet med globala rättvisefrågor stärks av att det även finns samarbete kring andra verksamheter? Hur uppfattar man på lokalnivå det inspirationsmaterial som producerats av SKR? Hur angeläget är det i fortsättningen med tryckt material (räcker det med digitalt?)? Utöver arbetet med KGV/HVFA är SKR även intresserat av att ta reda på följande gällande lokalt ekumeniskt arbetet: Hur fungerar det kristna/ekumeniska rådet på orten? Vilka kristna traditioner ingår och vilka saknas? Vilka ingår i styrelsen? Hur ofta möts ni? Vilka anges som rådets huvuduppgifter? Hur upprätthålls kontakterna med Sveriges kristna råd?

4 I vilka frågor söker ni stöd och material från SKR? Vilka förväntningar har ni på SKR? När ska utvärderingen göras? Tidsplan Augusti: Anbudsperiod September: Inleda samarbete med konsult november: Kyrkornas globala vecka Utvärderingen bör vara klar i januari 2019 Vem kommer vara involverad i utvärderingen? Förutom den konsult den här uppdragsbeskrivningen syftar till att identifiera, kommer koordinatorn för Kyrkornas globala vecka att bidra med arbetstid på genomförandet. En referensgrupp med representanter från SKR och SMR kommer stödja arbetet. Utvärderingen genomförs alltså i samarbete mellan konsult och personal från Kyrkornas globala vecka. Arbetsfördelningen mellan dessa måste vara sådan att konsult ansvarar för och genomför de delar som kräver särskild kompetens och bör genomföras av en utomstående person för att kunna säkerställa utvärderingens validitet, reliabilitet och trovärdighet. Personal från Kyrkornas globala vecka bistår med kunskap om projektet och genomför mer administrativa arbetsuppgifter. Rapportering Sveriges kristna råd beräknar att uppdraget kan genomföras på arbetsdagar. I detta ingår: Ett uppstartsmöte efter inläsning En dag för att rapportera initiala resultat efter del tre innan slutrapporten sammanställs Rapportseminarium efter fullgjord utvärdering För att jämföra samverkansmodeller önskar vi även att utvärderaren/na leder ett rapportmöte med samverkansorganisationen CONCORD där de får möjligheter att återkoppla och dela med sig av sina erfarenheter. Slutrapporten ska innehålla: Översikt av arbetet med KGV:s storgrupp Översikt av lokala kristna råds och församlingars arbete med Kyrkornas globala vecka och de effekter arbetet har haft på lokal ekumenik och samverkan Lärdomar och rekommendationer för hur arbetsgrupper som arbetar med lokal ekumenik och globala utvecklingsfrågor kan/bör organiseras Rekommendationer för hur SKR genom sina arbetsgrupper och inom befintliga verksamheter kan stärka lokal samverkan och ekumenik

5 Utvärderarens profil För att kunna genomföra utvärderingen i enlighet med våra önskemål ser vi att utvärderaren har: Lärandefokus Erfarenhet av att göra utvärderingar med fokus på deltagande Förståelse för hur kyrkor och trosbaserade organisationer i Sverige fungerar Kunskap om ekumenik och utmaningar med ekumeniskt arbete Anbudsförfarande Anbud disponeras på följande sätt: Fakta om anbudsgivaren (namn, adress, telefon, e-post, företag, etc.) Exempel på tidigare arbete Två referenser Intressebrev med utvärderarens intresse och erfarenhet av ekumenik och utvärderingsfrågorna Beskrivning av hur utredningen ska genomföras (kortfattat, detaljerad plan görs tillsammans med Kyrkornas globala veckas koordinator) Arvode per dag och timme. Anges inklusive moms för konsult med F-skatt. För fysisk person betalar Sveriges kristna råd arbetsgivaravgift, inom ramen för den totalbudget som anbudet gäller. CV skall bifogas En detaljerad arbetsplan och budget ska utvecklas i samarbete mellan koordinatorn för Kyrkornas globala vecka och den utvärderare som anlitas för uppdraget. Prövningsrätt Sveriges kristna råd förbehåller sig fri prövningsrätt av erhållna anbud och kan komma att ingå i förhandling med anbudsgivare. Anbudsgivare kan dock ej för sin del påfordra förhandling. Anbudstid Anbudet skall vara Sveriges kristna råd tillhanda senast den 9 september Anbudshandlingar, och eventuella frågor, sändes vänligen per e-post till Thomas Strömberg: Thomas.stromberg@skr.org

Utvärdering av Kristna Fredsrörelsens informations- och kommunikationsanslag 2013-15

Utvärdering av Kristna Fredsrörelsens informations- och kommunikationsanslag 2013-15 Anbudsförfrågan för konsultuppdrag: Utvärdering av Kristna Fredsrörelsens informations- och kommunikationsanslag 2013-15 Kristna Fredsrörelsen (KrF) utlyser konsulttjänst för utvärdering av måluppfyllelse

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Organisationsgenomlysning och systemgranskning av Läkarmissionen

Uppdragsbeskrivning för Organisationsgenomlysning och systemgranskning av Läkarmissionen 2014-06-30 Uppdragsbeskrivning för Organisationsgenomlysning och systemgranskning av Läkarmissionen 1 Bakgrund Svenska missionsrådets (SMRs) funktion som bidragsförmedlande ramorganisation regleras utifrån

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Systemgranskning av sex bidragsmottagande medlemsorganisationer i Svenska missionsrådet

Uppdragsbeskrivning för Systemgranskning av sex bidragsmottagande medlemsorganisationer i Svenska missionsrådet SIDA 1 av 8 Uppdragsbeskrivning för Systemgranskning av sex bidragsmottagande medlemsorganisationer i Svenska missionsrådet Bakgrund Svenska missionsrådets funktion som bidragsförmedlande ramorganisation

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för systemgranskning av ADRA Sverige, Ankarstiftelsen och Sveriges kristna råd

Uppdragsbeskrivning för systemgranskning av ADRA Sverige, Ankarstiftelsen och Sveriges kristna råd SIDA 1 av 8 Uppdragsbeskrivning för systemgranskning av ADRA Sverige, Ankarstiftelsen och Sveriges kristna råd Bakgrund Svenska missionsrådets (SMR) funktion som bidragsförmedlande organisation regleras

Läs mer

Rapport till Sida för informations- och kommunikationsbidraget år 2014

Rapport till Sida för informations- och kommunikationsbidraget år 2014 Rapport till Sida för informations- och kommunikationsbidraget år 2014 Ruth Bourke Berglund Sida Partnership Forum Härnösand Sida Svenska missionsrådet Box 14038 167 14 Bromma SMR:s kommunikations- och

Läs mer

Underlag för anbud/uppdragsbeskrivning avseende utvärdering av Diakonias arbete gentemot aktivister och unga.

Underlag för anbud/uppdragsbeskrivning avseende utvärdering av Diakonias arbete gentemot aktivister och unga. Underlag för anbud/uppdragsbeskrivning avseende utvärdering av Diakonias arbete gentemot aktivister och unga. S I D A 1 av (5) Utvärderingen önskas utföras under sep 2017 - dec 2017. Anbud önskas senast

Läs mer

SIDA 1 av Slutrapport till Sida för informations- och kommunikationsarbete i Sverige år 2016

SIDA 1 av Slutrapport till Sida för informations- och kommunikationsarbete i Sverige år 2016 SIDA 1 av 1 2017-05-15 Slutrapport till Sida för informations- och kommunikationsarbete i Sverige år 2016 2017-05-15 Susanna Elmberger Sida Partnership Forum Härnösand Sida Box 14038 167 14 Bromma SMR:s

Läs mer

Tio tumregler för god ekumenik

Tio tumregler för god ekumenik Tio tumregler för god ekumenik Att leva som kristen är att leva befriad. Ändå reser vi murar, misstänkliggör och skyggar för varandra också kristna syskon emellan. Gud kallar oss att bryta upp från dessa

Läs mer

Aktuella remisser, info till styrelsen 2014-03- 13

Aktuella remisser, info till styrelsen 2014-03- 13 Björn Cedersjö 2014-02- 19 Aktuella remisser, info till styrelsen 2014-03- 13 Jag noterar de utredningar som SKR fått del av, utredningar som SvK fått del av samt ev andra som jag finner intressanta att

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för System- och kapacitetsgranskning av medlemmarna i Svenska missionsrådets humanitära team

Uppdragsbeskrivning för System- och kapacitetsgranskning av medlemmarna i Svenska missionsrådets humanitära team SIDA 1 av 17 Uppdragsbeskrivning för System- och kapacitetsgranskning av medlemmarna i Svenska missionsrådets humanitära team Bakgrund Svenska missionsrådets funktion som bidragsförmedlande ramorganisation

Läs mer

Anbudsförfrågan processledarutbildning samt processtöd.

Anbudsförfrågan processledarutbildning samt processtöd. Skurup den 30 januari 2012 Anbudsförfrågan processledarutbildning samt processtöd. 1. Bakgrund Previa bedriver projektet ALERT (Arbete för Lärande och Engagemang som Resulterar i Trivsel och färre sjukskrivningar)

Läs mer

Förfrågningsunderlag, upphandling

Förfrågningsunderlag, upphandling Förfrågningsunderlag, upphandling Kartläggning gällande civilsamhället 1. Inledning Social Ekonomi Övre Norrland, som hädanefter benämns som SEÖN, inbjuder härmed till en upphandling av kartläggning gällande

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd

VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd VERKSAMHETSPLAN 2019 Sveriges Ekumeniska Kvinnoråd SEKs vision är en värld präglad av fred, rättvisa och respekt för skapelsen där alla människor har möjlighet att bidra till och bruka sina gåvor i samhälle

Läs mer

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

2011-04-11. Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial 2011-04-11 Anbudsförfrågan avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial Härmed inbjuds ni att inkomma med anbud avseende produktion av NärLjus informations- och marknadsföringsmaterial

Läs mer

OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING. Följeutvärdering av Mentorskapsprogram. Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö)

OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING. Följeutvärdering av Mentorskapsprogram. Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö) OFFERTFÖRFRÅGAN - DIREKTUPPHANDLING Följeutvärdering av Mentorskapsprogram Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF Malmö) 1 ALLMÄN ORIENTERING Internationella Kvinnoföreningen i Malmö (IKF i Malmö)

Läs mer

Fairtrade City. Jönköping är en PROGRAM FÖR FAIRTRADE CITY JÖNKÖPING 2015 2018

Fairtrade City. Jönköping är en PROGRAM FÖR FAIRTRADE CITY JÖNKÖPING 2015 2018 Jönköping är en Fairtrade City PROGRAM FÖR FAIRTRADE CITY JÖNKÖPING 2015 2018 Antaget av kommunstyrelsen 2015- Fairtrade City är en diplomering till kommuner som engagerar sig för rättvis handel och etisk

Läs mer

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga.

Ytterligare information om Sjunde AP-fonden finns på www.ap7.se, där också Sjunde APfondens senaste årsredovisningar finns tillgängliga. Bakgrund Sjunde AP-fonden har nöjet att bjuda in er att inkomma med anbud avseende hantering av fondens ekonomifunktion. Fonden efterfrågar en utkontrakterad ekonomitjänst där ni som leverantör ansvarar

Läs mer

Noteringar avseende bokslutsgranskning per 2014-12-31

Noteringar avseende bokslutsgranskning per 2014-12-31 Sveriges kristna råd Noteringar avseende bokslutsgranskning per 2014-12-31 1. Allmänt Granskning av årsbokslut samt förvaltningsrevision har utförts avseende verksamhetsåret 2014. Vårt allmänna intryck

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Digital Tentamen. Projektplan

Digital Tentamen. Projektplan Digital Tentamen Projektplan 1 Innehåll Innehållsförteckning Digital Tentamen Projektplan Innehåll Introduktion Avgränsningar Organisation Projektaktiviteter Tidsplan Kommunikation och information Budget

Läs mer

2013-09-23 Dnr: 1220/2013. Uppdragsbeskrivning för processledning av utbildningar inom ramen för Förvaltningspartnerskapet,

2013-09-23 Dnr: 1220/2013. Uppdragsbeskrivning för processledning av utbildningar inom ramen för Förvaltningspartnerskapet, 2013-09-23 Dnr: 1220/2013 Uppdragsbeskrivning för processledning av utbildningar inom ramen för Förvaltningspartnerskapet, 2013/2014 (se bilaga 1). Ungdomsstyrelsen söker en uppdragstagare att ta fram

Läs mer

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen

Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen OFFERTFÖRFRÅGAN 1(5) 2014-01-14 Dnr: 303-577-2014 Upphandling av Energikonsult för livsmedelsbutiker i Dalafjällen 1 INFORMATION OM UPPHANDLINGEN 1.1 Upphandlande myndighet Länsstyrelsen Dalarna, Näringslivsenheten

Läs mer

De tre fokusområdena blir synliga under våren

De tre fokusområdena blir synliga under våren De tre fokusområdena blir synliga under våren I början av det nya året kommer här en hälsning med ny information från de tre fokusområdena Bibel och Bön, Uppdraget och Trovärdighet. Den handlar om det

Läs mer

Upphandling av Projektledare för LEADER Mellansjölandets paraplyprojekt för miljö och klimat

Upphandling av Projektledare för LEADER Mellansjölandets paraplyprojekt för miljö och klimat ANBUDSINBJUDAN Dnr: MU2009 0141 Anbud skall vara inkommet senast 20091201 Anbud skall vara bindande t. o. m. 20091231 Upphandlingsform Öppet förfarande Upphandling av Projektledare för LEADER Mellansjölandets

Läs mer

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår En praktisk handledning för de som vill bilda en ny förening, som vill ansluta en redan befintlig förening eller som redan är anslutna till EFK UNGs Bidragsspår

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA

VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA VERKSAMHETSPLAN 2015 FRISK & FRI UPPSALA Verksamhetens syfte Frisk & Fri Uppsala verkar för ett samhälle utan ätstörningar där alla är fria att vara sig själva. Föreningens verksamhet syftar till att:

Läs mer

SMRs instruktion för bidrag till praktikantinsatser

SMRs instruktion för bidrag till praktikantinsatser SMRs instruktion för bidrag till praktikantinsatser Sida är huvudansvarig för praktikantverksamheten men har överlåtit handläggningen av ramorganisationernas och näringslivsorganisationernas ansökningar

Läs mer

PROJEKTBESKRIVNING. Luleå NETWORKS OLE2

PROJEKTBESKRIVNING. Luleå NETWORKS OLE2 LULEÅ KOMMUN Version. 1 (9) utvecklingsenhet 1.0-1 PROJEKTBESKRIVNING 2008-10-21 PROJEKTBESKRIVNING Luleå NETWORKS OLE2 Projektledare: Lars Mikaelsson 070-600 22 73 lars@projectservices.se POSTADRESS BESÖKSADRESS

Läs mer

Bilaga 14 1 (1) Datum 2015-09-29 Uppdragsbeskrivning kanslifunktion för samverkansnämnden Uppdrag Samordna och administrera samverkansnämndens sammanträden inklusive tjänstemannaberedningar. Administrera

Läs mer

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214

e-post: johanna.sahlin@equmenia.se telefon: 08-58003214 Equmeniakyrkans insamlingsdag till equmenia infaller på tacksägelsedagen den 13 oktober. Temat för insamlingen är att Växa Tillsammans. I denna kampanjguide har vi försökt samla lite tankar och idéer för

Läs mer

Effektrapport Frii 2013

Effektrapport Frii 2013 Effektrapport Frii 2013 P A G E 1 of (5) D A T E 30/09/2014 A U T H O R Krister Adolfsson 1. Vad vill er organisation uppnå? Diakonia är en biståndsorganisation grundad i kristna värderingar som samarbetar

Läs mer

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten.

Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Presentation av Framtidsveckan i Norrbotten. Bakgrund till projektet Den ekologiska krisen, klimatkrisen, energikrisen och den ekonomiska Vi ser att dessa kriser hänger ihop och att lösningarna på dem

Läs mer

Ansökan till Sida om förlängningsår. Informations- och kommunikationsarbete i Sverige 2016

Ansökan till Sida om förlängningsår. Informations- och kommunikationsarbete i Sverige 2016 Ansökan till Sida om förlängningsår Informations- och kommunikationsarbete i Sverige 2016 2015-09-29 Katrin Aidnell Sida Partnership Forum Avdelningen för partnerskap och innovation Sida Svenska missionsrådet

Läs mer

Att anlita en arbetstagarkonsult. Pappers

Att anlita en arbetstagarkonsult. Pappers Att anlita en arbetstagarkonsult Pappers Att anlita en arbetstagarkonsult Innehållsförteckning Att anlita en arbetstagarkonsult För vad kan ni anlita en konsult? När ska ni anlita en konsult? Vilken nytta

Läs mer

En gåva till församlingarna!

En gåva till församlingarna! 1% av din årsinkomst! Kyrkoavgiften dras på skattsedeln naturligtvis efter ditt medgivande. Det är ett bekvämt sätt att ge pengar till din församling och samtidigt hjälpa andra församlingar. Kyrkoavgiften

Läs mer

Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi

Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi Sidan 1 av 7 Strategienheten Datum Dnr Sid 2016-02-03 2015 KS 895 1 (3) Gräsöfondens styrelse Skrivelse gällande stiftelsen Gräsöfondens administration och ekonomi Bakgrund Gräsöfonden har sedan bildandet

Läs mer

Slutrapport. Socialförvaltningen Kvalitets och utvecklingsenheten. Förebyggande verksamhet inom Äldreomsorgen, projektnr 46347, ansvar 4990

Slutrapport. Socialförvaltningen Kvalitets och utvecklingsenheten. Förebyggande verksamhet inom Äldreomsorgen, projektnr 46347, ansvar 4990 Kvalitets och utvecklingsenheten Projekt Förebyggande verksamhet inom Äldreomsorgen, projektnr 46347, ansvar 4990 Projektägare Mariann Godin Luthman, Kvalitetschef Projektledare Christine Färnskog Bakgrund

Läs mer

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar.

2004-12-01. Härmed inbjuds Ni att lämna anbud enligt nedan angivna förutsättningar. 2004-12-01 Dnr 0411-0798-STAB-23 Anbudsinbjudan avseende Arbetsgivarverkets upphandling av konsultstöd för grafisk formgivning Arbetsgivarverket har för avsikt att i enlighet med 6 kap. lagen (1992:1528)

Läs mer

Att leda ideella medarbetare

Att leda ideella medarbetare Att leda ideella medarbetare Delaktighet I Bibeln framställs kyrkan bland annat som ett träd, vilket symboliserar visionen om människors gemenskap med varandra och Gud. När många människor inser att de

Läs mer

Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt

Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt Götenemallen Datoriserat projektstöd för dokumentation av samverkansprojekt Projekt inom ramen för Stimulansmedel Rådet för Trygghet och Folkhälsa Projektnamn och datum Kontaktperson: Telefon: Projektstöd

Läs mer

Riktlinjer för projektpaket och projekt inom Vindforsk III samt förtydligande av roller i programmet.

Riktlinjer för projektpaket och projekt inom Vindforsk III samt förtydligande av roller i programmet. Anders Björck PM RIKTLINJER FÖR PROJEKTPAKET OCH PROJEKT. Datum 2009-01-2907-24 utkast till styrelsemöte 10/9 2009Fastlagd vid styrelsemöte 1/09 1 (5) Riktlinjer för projektpaket och projekt inom Vindforsk

Läs mer

Grunddokument för Kyrkan i Enebyberg

Grunddokument för Kyrkan i Enebyberg Kyrkan i Enebyberg I originaldokumentet användes det dåvarande samfundsnamnet Svenska Missionskyrkan, men i denna webbversion har detta ersatts med det nya namnet Equmeniakyrkan. På samma sätt användes

Läs mer

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film.

Anbudsförfrågan Teckenspråksöversättning av de 16 miljökvalitetsmålen anpassad för webbaserad film. Anbudsförfrågan Datum Beteckning Sida 1/5 Jens Mattsson Naturavdelningen 036-395030 Postadress 551 86 Jönköping Besöksadress Hamngatan 4 Tfn 036-39 50 00 Fax 036-12 15 58 E-post lansstyrelsen@f.lst.se

Läs mer

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan

Ansökan om medel. Namn på verksamhet/ projekt/insats Bakgrund/Problembeskrivning. Beskrivning. Mål. Ansvar och relationer. > Implementerings plan Rutin för ansökan om medel från Samordningsförbundet i Halland (se även bilagan till denna blankett) Den 1 januari 2004 infördes en permanent möjlighet till finansiell samordning inom rehabiliteringsområdet

Läs mer

Equmeniakyrkans handlingsplan för Fred, Mänskliga Rättigheter (MR) och Omställning till en hållbar värld

Equmeniakyrkans handlingsplan för Fred, Mänskliga Rättigheter (MR) och Omställning till en hållbar värld Equmeniakyrkans handlingsplan för Fred, Mänskliga Rättigheter (MR) och Omställning till en hållbar värld 2018-20 Beslutad i EKs ledningsgrupp i september 2018 utifrån reviderad policy MÅL Policyns tre

Läs mer

Uppdragsbeskrivning. Utvärdering av VFSN: s projektverksamhet i Nicaragua

Uppdragsbeskrivning. Utvärdering av VFSN: s projektverksamhet i Nicaragua Uppdragsbeskrivning Utvärdering av VFSN: s projektverksamhet i Nicaragua 2006-2010 1. Bakgrund 2. Syftet med utvärderingen 3. Mål 4. Frågeställningar 5. Metod och tidsplan 6. Rapportering 1. Bakgrund Forum

Läs mer

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015.

Sammanställa en enkät som besvaras av trepartsgrupperna. (Koordinator/Arbetsgrupp) Tidsplan: februari 2015. Tidsplan: mars augusti 2015. Genomförandeplan 2015 Vårdsamverkan - Vuxna Psykiatri Utvecklingsområde Samarbete mellan huvudmännen lokala överenskommelser. Följa upp hur många överenskommelser som finns, innehåll och användning. Sammanställa

Läs mer

Följeforskning i programmet Innovatörer

Följeforskning i programmet Innovatörer UTLYSNING 1 (9) Datum Diarienummer 2017-09-28 2017-04712 Reviderad Följeforskning i programmet Innovatörer En satsning knuten till programmet Innovatörer VERKET FÖR INNOVATIONSSYSTEM - SWEDISH GOVERNMENTAL

Läs mer

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER

ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER Handling Sidantal 9 Förfrågningsunderlag ADMINISTRATIVA FÖRESKRIFTER FÖR KONSULTUPPDRAG SOM GENOMFÖRS ENLIGT RAMAVTAL 2008-11-01 till 2010-03-31 Utgivare Newsec Asset Management AB Datum: 2008-05-23 BET

Läs mer

UTVECKLING AV FRIVILLIGVERKSAMHETEN. Om du vill gå snabbt, gå ensam. Om du vill komma långt, gå tillsammans med andra. Afrikanskt ordspråk

UTVECKLING AV FRIVILLIGVERKSAMHETEN. Om du vill gå snabbt, gå ensam. Om du vill komma långt, gå tillsammans med andra. Afrikanskt ordspråk UTVECKLING AV FRIVILLIGVERKSAMHETEN Om du vill gå snabbt, gå ensam. Om du vill komma långt, gå tillsammans med andra. Afrikanskt ordspråk Strategin Vår kyrka 2015 Kyrkans uppgift är att kalla människor

Läs mer

Låt allt som lever och andas prisa Gud.

Låt allt som lever och andas prisa Gud. Förslag till Verksamhetsplan 2010 2011 Låt allt som lever och andas prisa Gud. Världsböndagen 2010 har temat Låt allt som lever och andas prisa Gud. Det får också inspirera oss i vår verksamhetsplanering

Läs mer

FOLKHÖG SKOLORNA. Styrdokument rörande Equmeniakyrkans och Equmenias huvudmannaskap för folkhögskolorna

FOLKHÖG SKOLORNA. Styrdokument rörande Equmeniakyrkans och Equmenias huvudmannaskap för folkhögskolorna 2017 FOLKHÖG SKOLORNA Styrdokument rörande Equmeniakyrkans och Equmenias huvudmannaskap för folkhögskolorna Antaget av kyrkostyrelsen 2017 09 17 och av Equmenias styrelse 2017 09 09 Det reviderade styrdokumentet

Läs mer

Utredning av ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet

Utredning av ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet BESLUT 1 2019-09-19 Dnr STYR 2019/1198 Rektor Utredning av ämneslärarutbildningen vid Lunds universitet Bakgrund I enlighet med beslutad Verksamhetsplan och resursfördelning 2019 (dnr STYR2018/16) ska

Läs mer

Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län

Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Börjesdotter Carina Datum 2016-01-18 Diarienummer KSN-2016-0063 Kommunstyrelsen Samverkansavtal mellan Uppsala kommun och Tryggare Uppsala län Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

SKAPELSEFRED. Rapport från KYRKORNAS GLOBALA VECKA 2010. Tema: Skapelsefred byggs inte med vapen

SKAPELSEFRED. Rapport från KYRKORNAS GLOBALA VECKA 2010. Tema: Skapelsefred byggs inte med vapen SKAPELSEFRED Rapport från KYRKORNAS GLOBALA VECKA 2010 Tema: Skapelsefred byggs inte med vapen Sofia Walan & Henrik Rosén 22 februari 2011 Innehållsförteckning Många modiga firade globala veckan Om Kyrkornas

Läs mer

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår

Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår Handledning för förening i EFK UNGs Bidragsspår En praktisk handledning för de som vill bilda en ny förening, som vill ansluta en redan befintlig förening eller som redan är anslutna till EFK UNGs Bidragsspår

Läs mer

GL BALA KOMMUNEN 2017

GL BALA KOMMUNEN 2017 GL BALA KOMMUNEN 2017 Vad är Globala Kommunen? Globala Kommunen är ett kommunikationsprojekt där kommuner, lokala organisationer och Sida samarbetar för att öka kunskapen om och intresset för en rättvis

Läs mer

Projektplan med kommunikationsplan för. Taltidningar och tillgängliga medier på folkbiblioteken i Värmland

Projektplan med kommunikationsplan för. Taltidningar och tillgängliga medier på folkbiblioteken i Värmland Projektplan med kommunikationsplan för Taltidningar och tillgängliga medier på folkbiblioteken i Värmland Projektägare Genomförs i Projektets syfte Region Värmland/Kulturcentrum, Biblioteksutveckling i

Läs mer

Leverantör för följeforskning av Projekt Moving Media Southern Sweden. Handling 1 Ramavtal. Koncerninköp

Leverantör för följeforskning av Projekt Moving Media Southern Sweden. Handling 1 Ramavtal. Koncerninköp Koncerninköp Per Löwhagen Inköpare 0704-200302 per.lowhagen@swepro.se Datum 2009-04-05 Diarienr 0900930 1 (9) Leverantör för följeforskning av Projekt Moving Media Southern Sweden Handling 1 Ramavtal Koncerninköp

Läs mer

Lärande om hållbar utveckling för barn & unga

Lärande om hållbar utveckling för barn & unga Lärande om hållbar utveckling för barn & unga Sveriges största nätverk för arbete med hållbar utveckling Vi på Håll Sverige Rent är övertygade om att arbetet med hållbar utveckling börjar med barn och

Läs mer

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12

Projektmodell. 1. Riktlinjer projektmodell 1 (6) 2010-03-12 12 1 (6) Projektmodell Projektmodell Projektmodell... 1 1. Riktlinjer projektmodell... 1 2. Projektförutsättningar... 2 2.1 Uppdragsgivaren... 2 2.2 Direktiv... 2 2.3 Förstudie... 2 2.4 Beslut... 2 2.5

Läs mer

DigIT. Analys och planeringsfasen. Information och lathundar. Till chef och koordinator 2016

DigIT. Analys och planeringsfasen. Information och lathundar. Till chef och koordinator 2016 DigIT Analys och planeringsfasen Information och lathundar Till chef och koordinator 2016 Innehåll 1. Information kring förankring och kartläggning i DigIT:s analys- och planeringsfas... 2 2. Workshop

Läs mer

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa

Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Kunskapsutveckling om och effektivisering av rehabilitering för personer med psykisk ohälsa Projektägare: Landstinget i Värmland Projektperiod: 2014 09 01 2015 12 31 1. Bakgrund Ohälsotalet är högre än

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till den nationella samordnaren för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism (Ju 2014:18) Dir.

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till den nationella samordnaren för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism (Ju 2014:18) Dir. Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till den nationella samordnaren för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism (Ju 2014:18) Dir. 2016:43 Beslut vid regeringssammanträde den 2 juni 2016 Utvidgning

Läs mer

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG

FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG UNDERLAG 2015-03-10 FÖRFRÅGNINGSUNDERLAG Postadress Gatuadress Telefon E-post Webbplats 351 86 VÄXJÖ Kungsgatan 8 010-223 70 00 kronoberg@lansstyrelsen.se www.lansstyrelsen.se/kronoberg 2 (9) Innehåll

Läs mer

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap. Skåneveckan för psykisk hälsa

Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap. Skåneveckan för psykisk hälsa Överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap Skåneveckan för psykisk hälsa 2019-2021 Idéburet offentligt partnerskap (IOP) Skåneveckan för psykisk hälsa Överenskommelse om Idéburet offentligt partnerskap/iop

Läs mer

Studiecirklar och kulturprogram

Studiecirklar och kulturprogram Studiecirklar och kulturprogram Välkommen till Sensus! Du kanske tillhör någon av de organisationer eller föreningar som Sensus samverkar med eller deltar i Sensus eget utbud. Du kanske samordnar en kör,

Läs mer

37-medel Länsstyrelsen Skåne. Skapa organisation Skapa kontaktnät för samverkan

37-medel Länsstyrelsen Skåne. Skapa organisation Skapa kontaktnät för samverkan Ägare: Finansiering: Tomelilla Kommun 37-medel Länsstyrelsen Skåne Projekttid: 140101 141231 Processledare: Johan Larsson Start Skapa organisation Skapa kontaktnät för samverkan Genomförande Organisera

Läs mer

Lidingö församlings förskolor Prästkragen förskola & Förskolan Kvarnen Kyrkans deltidsförskola

Lidingö församlings förskolor Prästkragen förskola & Förskolan Kvarnen Kyrkans deltidsförskola April 2015 Mars 2016 Lidingö församlings förskolor Prästkragen förskola & Förskolan Kvarnen Kyrkans deltidsförskola Lidingö församling POSTADRESS: Box 1029, 181 21 Lidingö BESÖKSADRESS: S:ta Annagården,

Läs mer

Kulturförvaltningens ansvar i anslutning till Malmö som ledande stad i organisationen United Cities and Local Governments

Kulturförvaltningens ansvar i anslutning till Malmö som ledande stad i organisationen United Cities and Local Governments Malmö stad Kulturförvaltningen 1 (2) Datum 2016-02-10 Vår referens Fredrik Elg Utvecklingschef Tjänsteskrivelse Kulturförvaltningens ansvar i anslutning till Malmö som ledande stad i organisationen United

Läs mer

BIDRAG TILL MISSIONSAKTIVITETER 1

BIDRAG TILL MISSIONSAKTIVITETER 1 FÖRENINGEN S:TA CLARA KYRKA ANSÖKAN BIDRAG TILL MISSIONSAKTIVITETER 1 Ansökningsdatum Den här blanketten är till för dig som vill söka ekonomiskt bidrag för finansiering av aktiviteter som har anknytning

Läs mer

KRAV PÅ REDOVISNING KOMMUNALT PARTNERSKAP FÖRSTUDIE. Gäller från och för projekt beviljade av ICLD.

KRAV PÅ REDOVISNING KOMMUNALT PARTNERSKAP FÖRSTUDIE. Gäller från och för projekt beviljade av ICLD. KRAV PÅ REDOVISNING KOMMUNALT PARTNERSKAP FÖRSTUDIE Gäller från 2009-01-01 och för projekt beviljade av ICLD. 2013-03-07 2 Följande krav på redovisning av beviljade medel inom ramen Kommunalt Partnerskap

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE

MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Oktober 2000 MEDARBETARSAMTAL SAMTALSGUIDE Samtalet bör inledas med att chefen redogör för arbetsplatsens Mål. Med utgångspunkt från denna inledning skall samtalet röra sig mellan de olika samtalsområden

Läs mer

Projekt Migration. Refleklera - & Agera

Projekt Migration. Refleklera - & Agera Projekt Migration Refleklera - & Agera Foto: thomas koch/shutterstock.com Flyktingläger nära gränsen mellan Turkiet och Syrien. Migration är en naturlig företeelse som har präglat hela mänsklighetens historia.

Läs mer

ANSÖKAN OM BIDRAG TILL FÖRSAMLINGSGRUNDANDE

ANSÖKAN OM BIDRAG TILL FÖRSAMLINGSGRUNDANDE INFORMATION ANSÖKAN OM BIDRAG TILL FÖRSAMLINGSGRUNDANDE Equmeniakyrkan fördelar bidrag till församlingsgrundande genom medel från kyrkoavgiften samt genom avkastning av olika fonder. Detta sker i enlighet

Läs mer

Underlag vid medarbetarsamtal

Underlag vid medarbetarsamtal Datum Dnr 1(5) 2015-01-21 Underlag vid medarbetarsamtal Mallar inför och under medarbetarsamtal Enheten för personal och kompetens 2015-01-21 Postadress: Besöksadress: Telefon: 08-519 540 00 Box 50007

Läs mer

L J U S p å k v a l i t e t Samarbete mellan Lidingö, Järfälla, Upplands-Bro, Sigtuna, Solna och Sundbyberg

L J U S p å k v a l i t e t Samarbete mellan Lidingö, Järfälla, Upplands-Bro, Sigtuna, Solna och Sundbyberg L J U S p å k v a l i t e t Samarbete mellan Lidingö, Järfälla, Upplands-Bro, Sigtuna, Solna och Sundbyberg Arbetsplan Gäller från 2011-07-01 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Syfte och mål... 4 3. Överlämning

Läs mer

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering

Avropsförfrågan. Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering AVROPSFÖRFRÅGAN 1 (8) Avropsförfrågan Verksamhetsutvecklare -uppdragshantering Innehåll Avropsförfrågan... 2 Inledning... 2 Elektronisk anbudsgivning och informationshantering i upphandlingen... 2 Administrativa

Läs mer

Vår förskola. Fylld av tillit och växtkraft

Vår förskola. Fylld av tillit och växtkraft Vår förskola Fylld av tillit och växtkraft Tillit känna sitt eget värde våga lita på andra Växtkraft våga vara sig själv ta ansvar ha inflytande erövra kunskaper växa genom utmaningar och erfarenheter

Läs mer

STARTPAKET. - för bildande av lokal anhörigförening. Härdgatan Varberg. Telefon vxl:

STARTPAKET. - för bildande av lokal anhörigförening. Härdgatan Varberg. Telefon vxl: STARTPAKET - för bildande av lokal anhörigförening Råd och anvisningar vid bildandet av en lokal Anhörigförening Anhöriga som träffats och lärt känna varandra - kanske med kommunens anhörigkonsulent som

Läs mer

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015

Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Vägledning till ansökningsblankett för Nordiska Ministerrådets Demografiprogram 2014-2015 Förutsättningar En förutsättning för att beviljas medel ur programmet är att projektet bidrar till Nordisk nytta,

Läs mer

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele

Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ansökan om medel från Samordningsförbundet Lycksele Ankomstdatum (fylls i av förbundet) Fyll i nedanstående ansökan. Observera att ett krav för att ansökan ska behandlas är att den tar upp samverkan mellan

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2013

Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Om Spädbarnsfonden Spädbarnsfondens är en ideell organisation som startades 1986 av familjer som förlorat ett litet barn. Idag har vi drygt 3000 medlemmar samt aktivitet

Läs mer

Strategi för Agenda 2030 i Väst,

Strategi för Agenda 2030 i Väst, Partnerskap för genomförande av de Globala målen i Västsverige Detta dokument tar sin utgångspunkt i visionen om ett Västsverige som är i framkant i partnerskap för genomförande av de Globala målen, och

Läs mer

Svenska kyrkan och landsbygdsarbetet. Sammanfattning. Kyrkomötet Kyrkolivsutskottets betänkande 2009:12

Svenska kyrkan och landsbygdsarbetet. Sammanfattning. Kyrkomötet Kyrkolivsutskottets betänkande 2009:12 Kyrkomötet Kyrkomötet Kyrkolivsutskottets betänkande 2009:12 Svenska kyrkan och landsbygdsarbetet Sammanfattning I detta betänkande behandlas motion 2009:31 om Svenska kyrkan och landsbygdsarbetet. I motionen

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

STADGAR FÖR UNIVERSAL KRISTNA RÅD (UKR)

STADGAR FÖR UNIVERSAL KRISTNA RÅD (UKR) STADGAR FÖR Antagna den 06 oktober 2012 2 1 Organisation (Namn och identitet), förkortat UKR, är en kristen- och en ekumenisk organisation, är en ideell, opolitisk förening och ett samarbetsorgan för Trossamfundet

Läs mer

Markanvisning för bostadsområde Svarta Hejan

Markanvisning för bostadsområde Svarta Hejan 1(5) Tekniska avdelningen Anette Persson Datum MARKANVISNING GENOM ANBUDSFÖRFARANDE Markanvisning för bostadsområde Svarta Hejan Sölvesborgs kommun bjuder in till lämnande av anbud på mark för bostadsbebyggelse

Läs mer

Markan/Ungdomens Hus - fortsatt utredning av framtida verksamhet

Markan/Ungdomens Hus - fortsatt utredning av framtida verksamhet TJÄNSTESKRIVELSE 1(5) Datum Diarienummer 2018-06-01 KLK 2018/57 Handläggare Projektledare Catharina Hjalmarsson Kulturförvaltningen 0451-26 71 03 catharina.hjalmarsson@hassleholm.se Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

ANSÖKAN OM BIDRAG TILL FÖRSTUDIE OM FÖRSAMLINGSGRUNDANDE ARBETE

ANSÖKAN OM BIDRAG TILL FÖRSTUDIE OM FÖRSAMLINGSGRUNDANDE ARBETE INFORMATION ANSÖKAN OM M FÖRSAMLINGSGRUNDANDE ARBETE Equmeniakyrkan fördelar bidrag till församlingsgrundande genom medel från kyrkoavgiften samt genom avkastning av olika fonder. Detta sker i enlighet

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2013

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2013 1(7) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): augusti 2013 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

KYRKOAVGIFTEN Ditt enkla sätt att stödja arbetet i församlingen

KYRKOAVGIFTEN Ditt enkla sätt att stödja arbetet i församlingen KYRKOAVGIFTEN Ditt enkla sätt att stödja arbetet i församlingen Anmäl senast 31 oktober Kyrkoavgiften! Equmeniakyrkans vision lyder: "En kyrka för hela livet där mötet med Jesus Kristus förvandlar mig,

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2013-2014 Förskolan Pärlan Cecilia Ström Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2013-2014...1 Innehållsförteckning...2 1. VÄRDEN/VERKSAMHETSIDÉ...3 2. REKTORS STÄLLNINGSTAGANDE...3 3. FÖRUTSÄTTNINGAR...4

Läs mer

Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna

Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna 2013-11-10 Dnr: 2011-3060046 Anbudsförfrågan avseende: Kursanordnare ESF projekt - Kompetensförsörjning för företag inom besöksnäringen i Dalarna Härmed inbjuds ni att lämna anbud på de kurser som ESF-projektet

Läs mer

Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv

Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv Projektbeskrivning: Strukturer för tillväxtarbete med ett rumsligt perspektiv 1. Sammanfattande projektidé Syftet med projektet är att undersöka hur samspelet mellan det regionala tillväxtarbetet och det

Läs mer

STADGAR FÖR EQUMENIAKYRKAN

STADGAR FÖR EQUMENIAKYRKAN STADGAR FÖR EQUMENIAKYRKAN (Antagna vid bildarmötet 4 juni 2011 och reviderade vid kyrkokonferenserna 2012 och 2013) 1 Equmeniakyrkan 1. Equmeniakyrkan är ett kristet trossamfund, en gemenskap av församlingar

Läs mer

Övergripande mål: Leda och utveckla ett väl etablerat arbete med syfte att göra Bibeln tillgänglig i Sverige.

Övergripande mål: Leda och utveckla ett väl etablerat arbete med syfte att göra Bibeln tillgänglig i Sverige. Rollbeskrivning Uppdrag: Direktor för Gideoniterna i Sverige Övergripande mål: Leda och utveckla ett väl etablerat arbete med syfte att göra Bibeln tillgänglig i Sverige. Strategiskt ansvara utifrån övergripande

Läs mer

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER

Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Inledande text UPPHANDLING AV REKLAMBYRÅTJÄNSTER Kommunförbundet Västernorrland inbjuder leverantörer att lämna anbud för upphandling av reklambyråtjänster i enlighet med angivna förutsättningar i detta

Läs mer

Ansökningsinbjudan. för upphandling av tjänster inom kommunikation och marknadsföring

Ansökningsinbjudan. för upphandling av tjänster inom kommunikation och marknadsföring Ansökningsinbjudan för upphandling av tjänster inom kommunikation och marknadsföring 1 1 Om Compare 1.1 Allmänt Compare är en stiftelse som stiftades år 2000. Vi är ett kluster på närmare 100 IT-företag

Läs mer

IT-kunskap för alla äldre Politikerinitiativ den 17 november 2014 Mats Gerdau (M)

IT-kunskap för alla äldre Politikerinitiativ den 17 november 2014 Mats Gerdau (M) 2015-02-02 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2014/979-008 Kommunstyrelsen IT-kunskap för alla äldre Politikerinitiativ den 17 november 2014 Mats Gerdau (M) Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar att i

Läs mer