Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV"

Transkript

1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/ Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Aros Stödgrupp AB Nämnden för personer med funktionsnedsättning Uppföljning av Aros Stödgrupp, leverantör av boendestöd, SoL, enligt LOV Förslag till beslut Godkänna uppföljningsrapporten med de krav på åtgärder som framgår av den. Senaste den 23 juni 2018 ska kompetenskraven för tillförordnad verksamhetschef och boendestödjare var uppfyllda. Skriftlig bekräftelse och redovisning av kompetensen för dessa personer, skickas till beställaren senast den 23 juni Skriftlig handlingsplan som redovisar hur bristerna i rapportering av utförda egenkontroller samt bristerna i följsamhet till Regler för ersättning av utförda insatser i ordinärt boende ska åtgärdas, skickas in senast den 15 augusti Muntlig redogörelse av utföraren för handlingsplanen vid nämndens för personer med funktionsnedsättning sammanträde den 26 september Ärendebeskrivning Aros Stödgrupp är leverantör enligt lag om valfrihetssystem, LOV, av Boendestöd enligt Socialtjänstlagen, SoL sedan Under april 2018 genomförde tjänstemän från Sociala nämndernas förvaltning uppföljning av kontrakt. Samtal genomfördes med tillförordnad verksamhetschef och styrelseledamot/boendestödjare. Samtal genomfördes med verksamhetschef och personal på en arbetsplatsträff. Inför uppföljningen har utförarens egen rapport, kompetensförteckning, rutin för upprättande och uppföljning av genomförandeplan, rutin för avvikelsehantering, rutin för egenkontroll, utförd egenkontroll under de senaste 12 månaderna begärts in. Förvaltningens egen kontroll inför uppföljningen har omfattat ekonomisk ställning, rapportering av avvikelser Sol/LSS och följsamhet till Regler för ersättning av utförda insatser i ordinärt boende boendestöd.

2 VÄSTERÅS STAD Datum Diarienr NF 2018/ Sida 2 (2) 16 områden granskades och bedömdes vid uppföljningen. För 13 av dem bedömdes att leverantören följer kontrakt varav ett med förbättringsmöjligheter. Vidare utveckling av det området bedöms kunna ske i dialog mellan beställare och utförare. För tre områden, kompetensförteckning, egenkontroller under de senaste tolv månaderna och följsamhet till regler för ersättning bedömdes leverantören inte följa kontrakt. Den inskickade kompetensförteckningen visar att det finns brister i kompetens för tillförordnad verksamhetschef som saknar utbildning enligt kompetenskrav. Tillförordnad verksamhetschef arbetar även som boendestödjare utan adekvat utbildning vilket även gäller för två vikarier. Dessa personer uppfyller inte kompetenskraven enligt villkoren i kontraktet. Vidare har utföraren inte skickad in utförda egenkontroller under de senaste 12 månaderna enligt begäran. Förvaltningen ser också brister i följsamhet till Regler för ersättning av utförda insatser i ordinärt boende boendestöd. Utföraren har många efterregistreringar av utförd tid vilket, enligt utföraren, beror på att rapporteringssystemet fungerar dåligt och att personal har svårt att lära sig rapportera. Enligt kontraktsvillkoren har leverantören fullt ansvar för att det finns IT-stöd som fungerar med Västerås stads verksamhetssystem och ansvarar också för att personal har kompetens att rapportera i systemet. Förvaltningens förslag på åtgärd är att utföraren säkerställer att kompetenskraven för eventuell tillförordnad verksamhetschef och boendestödjare uppfylls och skriftligen redovisar detta till beställaren senast den 23 juni Utföraren ska redovisa handlingsplan som beskriver de åtgärder som gjorts för att rätta till bristerna i redovisning av utförda egenkontroller samt bristerna i följsamhet till Regler för ersättning av utförda insatser i ordinärt boende boendestöd och skriftligen redovisa den till beställaren senast den 15 augusti Handlingsplanen redovisas muntligt av utföraren på nämndens sammanträde den 26 september 2018.

3 Uppföljningsrapport med bedömningsöversikt Uppföljning av: Aros Stödgrupp AB Dnr: NF 2018/ Beskrivning av verksamheten: Aros Stödgrupp AB är leverantör av Boendestöd, SoL, enligt LOV. Datum: Ekonomisk ställning F-skatt, arbetsgivaravgifter, momsregistrering och eventuella skulder hos Kronofogdemyndigheten är kontrollerade. Utföraren har inga förfallna skulder för skatter och avgifter. 2. Avvikelser SoL/LSS Inskickat enligt begäran. 3. Kompetensförteckning Inskickad enligt begäran. Den person, som är tillförordnad verksamhetschef och har verksamhetsansvar samt personalansvar har inte adekvat avslutad högskoleutbildning enligt kompetenskrav för verksamhetschef i kontrakt. Den personen och två vikarier som arbetar som boendestödjare saknar utbildning enligt krav i kontrakt för boendestödjare. Följer inte kontrakt Förvaltningens kommentar: Utföraren måste omgående se till att kompetenskrav för en eventuell tillförordnad verksamhetschef och för boendestödspersonal uppfylls. Förslag på åtgärd: Utföraren ska säkerställa att kompetenskraven för eventuell tillförordnad verksamhetschef och boendestödjare uppfylls och skriftligen redovisa detta till beställaren senast den 23 juni Rutin för upprättande och uppföljning av genomförandeplan Inskickad enligt begäran. 5. Rutin för avvikelsehantering Inskickad enligt begäran. 6. Rutin för egenkontroll Inskickad enligt begäran. 7. Egenkontroll utförd under de senaste 12 månaderna Ej inskickad enligt begäran. Förslag på åtgärd: Utföraren ska skicka in egenkontroll utförd under de senaste 12 månaderna senast 23 juni Egenkontrollen ska visa vad som granskats, vilka avvikelser som hittats och vilka åtgärder som gjorts. Följer inte kontrakt Utföraren ska skriftligen redovisa en handlingsplan som beskriver åtgärder för att rätta till bristerna avseende rapportering av egenkontrollsenaste den 15 augusti 2018 och muntligt redovisa den på nämndens sammanträde den 26 september 2018.

4 8. Följsamhet till regler för ersättning Utföraren gör många efterregistreringar av utförd tid. Skälet till detta anger utföraren vara att rapporteringssystemet de använder fungerar dåligt och att personal inte har lärt sig att hantera det. Enligt Regler för ersättning av utförda insatser i ordinärt boende boendestöd, får efterregistreringar endast ske när aktiviteter utanför hemmet sker i syfte att uppnå målet för insatsen. Följer inte kontrakt Förvaltningens kommentar: Enligt kontraktsvillkor är det utförarens ansvar att införskaffa och bekosta ett IT-system som ska kunna integreras med beställarens verksamhetssystem. Det är utförarens ansvar att utbilda personal i att använda detta IT-system vid registrering av tid hemma hos den enskilde. Utföraren ska därför säkerställa att efterregistreringar endast får ske i enlighet med Regler för ersättning av utförda insatser i ordinärt boende. Förslag på åtgärd: Utföraren ska skriftligt till beställaren redovisa en handlingsplan som beskriver de åtgärder som gjorts för att rätta till bristerna avseende efterregistrering av tid senaste den 15 augusti 2018 och muntligt redovisa den på nämndens sammanträde den 26 september Systematiskt kvalitetsarbete Personalen deltar på veckomöten för att kunna diskutera och kvalitetssäkra verksamheten både när det gäller kunder och verksamheten i övrigt. 3-4 gånger/år har personalgruppen APT. Egengranskning genomförs en till två gånger per år av styrelse och verksamhetsansvarig/samordnare. Det som granskas är genomförandeplaner med mål och datum för uppföljning, handlingsplaner och övrig dokumentation gällande verksamhetens rutiner och riktlinjer samt riktlinjer som finns enligt kontrakt med Västerås stad. Avvikelser rapporteras till verksamhetschef som ansvarar för att reda ut vad som har hänt och sätta in eventuella åtgärder. Varje avvikelse tas upp på veckomöte för diskussion och förebyggande arbete. Avvikelser gällande arbete enligt genomförandeplan dokumenteras och detta ansvarar samtliga medarbetare för att göra. All personal ansvarar för att rapportera misstänkta missförhållanden till verksamhetsansvarig som sedan utreder detta vidare, detta görs utan dröjsmål. Vid allvarliga fall görs anmälan till IVO. Denna process ska dokumenteras av verksamhetsansvarig. Hur brister i verksamheten enligt Lex Sarah uppmärksammas och rapporteras tas upp som punkt på arbetsplatsträffar och finns som skriftlig rutin tillgänglig för samtlig personal. 10. Kompetensutveckling och handledning Medarbetarsamtal tillsammans med ledningen där egna mål och kompetensutveckling ingår. Utifrån de enskildas behov får personalen kompetensutveckling inom arbetsmetoder och bemötande. Personalen erbjuds också att gå på föreläsningar. Handledning utförs av verksamhetschef. 11. Genomförandeplan och dokumentation Genomförandeplanen upprättas för den enskilde vid första besöket om detta är möjligt. Den enskilde är delaktig vad gäller innehåll samt mål som upprättas i

5 genomförandeplanen och uttrycker vad denne önskar få stöd med utefter sin situation, förmåga och biståndsbeslut. Det är den enskildes utsedda kontaktman som är med och upprättar genomförandeplanen tillsammans med den enskilde. Därefter tas detta upp på veckomöte så att samtlig personal får informationen. 12. Kontaktman, stöd för ekonomi och inköp Till varje ny kund utses två kontaktmän. Kontaktmannen ansvarar för att fråga kunden om denne är nöjd med utformandet av sitt stöd. Vid klagomål/missnöje ansvarar denne för att tillsammans med kunden fylla i en förbättringsrapport som tas upp på återkommande möten och APT. 13. Självbestämmande och integritet Samtal om målet med insatsen för ett aktivt arbete med den enskildes delaktighet och självständighet utifrån biståndsbeslut. Mål och delmål sätts i genomförandeplanen, som följs uppregelbundet. Vid första besöket läggs fokus på att samla information om den enskildes nuvarande situation samt eventuella tankar och önskemål denne har om sitt stöd. Tillsammans med den enskilde görs preliminär planering för hur stödet ska utformas och utföras. 14. Bemötande och förhållningssätt Verksamheten har rutiner och en policy för bemötande samt arbetssätt med de enskilda. Nyanställda introduceras i detta som kontinuerligt tas upp på arbetsplatsträffar och medarbetarsamtal. Återkommande möten och samtal med personalen där man diskuterar synpunkter och förbättringsområden. Personalen uppmärksammar eventuella förändrade och nya behov under besökstid med den enskilde vilket vidarebefordras till ansvarig biståndshandläggare. Om behov finns kan den enskilde byta boendestödjare. 15. Metoder och arbetssätt Under veckomöten och återkommande arbetsplatsträffar diskuteras hur man kan möta nya och förändrade behov hos den enskilde. På veckomöten och arbetsplatsträffar tas det upp hur man kan arbeta för att minska insatser och öka självständigheten hos den enskilde. Utföraren tar hjälp från andra professionellt verksamma inom psykiatrin, kommunen och framförallt biståndshandläggare för att kunden ska få annat stöd än bara boendestöd. Utföraren arbetar kontinuerligt med att uppdatera kunskapen om de appar och olika hjälpmedel som finns, för att ta upp dem med den enskilde. 16. Samverkan Samverkar med biståndshandläggare. Medverkar på uppföljningsmöten, nätverksmöten, möten med myndigheter som Försäkringskassan, arbetshandledare inom Västerås Stad samt socialtjänsten. Arbetar aktivt med att följa med kunder till träffpunkter, sysselsättning samt myndigheter om kunden har önskemål om detta. Deltar alltid och initierar även till SIP-möten i samråd med den enskilde. Deltar även i olika samverkansgrupper exempelvis samverkan mellan men behöver förbättras

6 olika utförare av boendestöd och samverkansgrupp ledning inom psykiatrin. Förvaltningens kommentar: Boendestöd är ett individuellt utformat stöd med utgångspunkt i den enskildes bostad. Boendestöd som utförs utanför den enskildes bostad måste ha ett tydligt syfte att det ska leda till ökad självständighet, ökad delaktighet i samhället och ökad social delaktighet. Utföraren måste säkerställa att boendestöd utförs enligt kontrakt och inte tenderar att bli en insats av en ledsagande karaktär. Förvaltningens förslag på åtgärd: I dialog med beställaren ska utföraren redovisa hur det säkerställs att stödet som ges har ett tydligt syfte att det ska leda till ökad självständighet. Återkoppling sker under september 2018 i form av skriftlig och muntlig redovisning till beställaren. Beställaren kallar till möte. Bedömningsöversikt Aros Stödgrupp AB Avvikelser SoL/LSS 2. Utförd egenkontroll 3. Systematiskt kvalitetsarbete 4. Brandskydd Genomförandeplan och 7. Kontaktman, stöd för ekonomi, 8. Information och kommunikation 9. Självbestämmande och integritet 10. Bemötande och förhållningssätt Kost och hälsa 13.Kultur och fritid 14. Samverkan 15. Översyn klagomål 16. Översyn för ökad tillgänglighet Följer inte uppdrag Följer uppdrag men kan förbättras Följer uppdrag

Uppföljning av LOV-kontrakt, Boendestöd, SoL, OmsorgsCompagniet

Uppföljning av LOV-kontrakt, Boendestöd, SoL, OmsorgsCompagniet TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-02-28 Sida 1 (1) Diarienr NF 2019/00059-1.6.2 Vård och omsorgsförvaltningen Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till OmsorgsCompagniet i Norden Nämnden

Läs mer

Uppföljning av basansvar personlig assistans, Humana Assistans AB

Uppföljning av basansvar personlig assistans, Humana Assistans AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-10-31 Sida 1 (1) Diarienr NF 2018/00110-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Patrik.Ahlvin@humana.se Caroline.Nogelius@humana.se

Läs mer

Uppföljning av uppdrag daglig verksamhet LSS, i grupperna Café Mässen, Fallhammaren, HMC-gruppen, Sigurdsloppan, Västerås stad Vård och Omsorg

Uppföljning av uppdrag daglig verksamhet LSS, i grupperna Café Mässen, Fallhammaren, HMC-gruppen, Sigurdsloppan, Västerås stad Vård och Omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2016-08-31 Sida 1 (2) Diarienr NF 2016/00095-702 Sociala nämndernas förvaltning Marianne Fall Epost: marianne.fall@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och omsorg, leverantör

Läs mer

Uppföljning av uppdrag vid Plåtslagargatan 1B psykiatriboende, Västerås stad Vård och omsorg

Uppföljning av uppdrag vid Plåtslagargatan 1B psykiatriboende, Västerås stad Vård och omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00018-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Magnus Eckerborn Epost: magnus.eckerborn@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och omsorg Nämnden

Läs mer

Uppföljning av uppdrag vid Svarvargatans servicebostad (SoL), Västerås stad Vård och omsorg

Uppföljning av uppdrag vid Svarvargatans servicebostad (SoL), Västerås stad Vård och omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00014-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Magnus Eckerborn Epost: magnus.eckerborn@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och omsorg Nämnden

Läs mer

Uppföljning av gruppbostäder, LSS, InDies Omsorg AB

Uppföljning av gruppbostäder, LSS, InDies Omsorg AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-03-28 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00007-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till InDies Omsorg AB Nämnden för personer

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/123-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Inger Andresson, proaros Helene

Läs mer

Uppföljning Korttidsverksamhet enligt LSS

Uppföljning Korttidsverksamhet enligt LSS TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2016-09-29 Sida 1 (2) Diarienr NF 2016/00059 Sociala nämndernas förvaltning Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och Omsorg Nämnden

Läs mer

Datum Uppföljning uppdrag - Öster Mälarstrand Allés servicebostad, Västerås stad Vård och Omsorg

Datum Uppföljning uppdrag - Öster Mälarstrand Allés servicebostad, Västerås stad Vård och Omsorg TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-05-22 Sida 1 (2) Diarienr NF 2018/00191-1.6.2 Vård och omsorgsförvaltningen Helena Vesterlund Epost: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Vård- och omsorgsförvaltningen

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/122-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/122-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-12 Dnr: 2014/122-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Ulf Johansson, proaros Helene Öhrling,

Läs mer

Uppföljning LOV-kontrakt, daglig verksamhet DraóThea

Uppföljning LOV-kontrakt, daglig verksamhet DraóThea TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-05-24 Sida 1 (1) Diarienr NF 2019/00005-1.6.2 Vård och omsorgsförvaltningen Marie Frisk Epost: marie.frisk@vasteras.se Kopia till DraoThea Aros Kulturcenter Nämnden för personer

Läs mer

Förslag till beslut Individ och familjenämnden beslutar att godkänna rapporten om uppföljning av uppdraget vid Skogsgården HVB.

Förslag till beslut Individ och familjenämnden beslutar att godkänna rapporten om uppföljning av uppdraget vid Skogsgården HVB. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 017-03-08 Sida 1 (1) Diarienr IFN 017/0000-1.6. Sociala nämndernas förvaltning Magnus Eckerborn Epost: magnus.eckerborn@vasteras.se Kopia till Skultuna kommundelsförvaltning Individ-

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-04 Dnr: 2014/124-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.

Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-04 Dnr: 2014/124-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2014-11-04 Dnr: 2014/124-NF-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Ulf Johansson, proaros Helene Öhrling,

Läs mer

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd

Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd 2015-05-17 1 (6) PM Anna Spångmark och Susanna Dennerlöv Sociala kvalitetsenheten Granskning av Curanda Vård Assistans AB - boendestöd Uppföljning genomförd genom: Besök 2015-03-23 Intervju med arbetsledare

Läs mer

Bilagor Rapport uppföljning Gråsparvsvägen

Bilagor Rapport uppföljning Gråsparvsvägen TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2016-01-07 Dnr: 2015/202-NF-702 Helena Vesterlund - bh998 E-post: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till Västerås stad Vård och Omsorg Nämnden för

Läs mer

Uppföljning Bromma Personlig assistans

Uppföljning Bromma Personlig assistans Bromma stadsdelsförvaltning Rapport Sida 1 (6) 2014-09-18 Uppföljningen gäller insatsen personlig, enheten arbetar även med avlösar- och ledsagarservice. Adress: Tunnlandsvägen 91 B 168 36 Bromma Enhetschef:

Läs mer

Uppföljning av avtal Västeråsvägen HVB Attendo

Uppföljning av avtal Västeråsvägen HVB Attendo TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2016-10-04 Sida 1 (1) Diarienr IFN 2016/00544-1.6.2 Sociala ernas förvaltning Magnus Eckerborn Epost: magnus.eckerborn@vasteras.se Kopia till Attendo Individ och familj Individ-

Läs mer

Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS 2011:5

Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS 2011:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-04-24 Sida 1 (1) Diarienr AN 2017/00105-1.3.2 Sociala nämndernas förvaltning Ritwa Frang Epost: ritwa.frang@vasteras.se Äldrenämnden Rutiner för tillämpningen av lex Sarah SOSFS

Läs mer

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse

Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Veroma Omsorgs kvalitetsberättelse Enhetens namn: Veroma Omsorg VD: Veronica Forsberg-Meurling Enhetschefens namn: Eva Torgestad/ Veronica Forsberg-Meurling Telefonnummer till enheten: 0705850067 E-post

Läs mer

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012

KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 1 Vård och omsorg 2011-04-12 Beställarenheten Dnr VON 95/11 KONTAKTPERSON LSS, SoL INTERN KRAVSPECIFIKATION Antagen av Vård- och omsorgsnämnden den 26 maj ( 63) Gäller from 1 januari 2012 Utförare = Driftansvarig,

Läs mer

Förslag till beslut Nämnden för personer med funktionsnedsättning godkänner redovisningen av avvikelser i form av klagomål och synpunkter.

Förslag till beslut Nämnden för personer med funktionsnedsättning godkänner redovisningen av avvikelser i form av klagomål och synpunkter. TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2017-09-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2017/00129-1.3.5 Sociala nämndernas förvaltning Johan Crusefalk Epost johan.crusefalk@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun

Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun Kvalitetskrav för daglig verksamhet och sysselsättning i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för daglig verksamhet enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS) och för

Läs mer

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun

PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR Solna Kommun PROFFSSYSTERN I STOCKHOLM AB KVALITETSBERÄTTELSE FÖR ÅR 2018. Solna Kommun Verksamhetsbeskrivning bedriver verksamhet inom vård och omsorg av äldre och personer med funktionsnedsättning. Proffssystern

Läs mer

Rutin för hantering av avvikelser

Rutin för hantering av avvikelser LERUM2000, v2.1, 2013-02-21 RUTIN 1 (9) Dokumentbenämning/typ: Rutin Verksamhet/process: Sektor stöd och omsorg Ansvarig: Majed Shabo Fastställare: Anette Johannesson, Maria Terins Gäller fr.o.m: 2014-09-01

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshusets Boendestöd Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Enhetschef: Ann Wickström Telefon:

Läs mer

Granskning av hemtjänst/lov 2014

Granskning av hemtjänst/lov 2014 Granskning av hemtjänst/lov 2014 Sammanställd av Margareta Sjögren, kvalitetsuppföljare/utredare Kvalitets- och utvecklingsenheten 2014-08-28 Bakgrund Lagen om valfrihetssystem (LOV) reglerar vad som ska

Läs mer

Patientsäkerhetsberättelse

Patientsäkerhetsberättelse Patientsäkerhetsberättelse för Långskeppets socialpsykiatriska boende, särskild boende År 2011 Datum och ansvarig för innehållet 2012-04-13 Jaana Wollsten 1 Innehållsförteckning Sammanfattning 3 Övergripande

Läs mer

Avtalsuppföljning - Nytida, Eken

Avtalsuppföljning - Nytida, Eken TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2019-01-22 Sida 1 (1) Diarienr IFN /00690-1.6.2 Individ- och familjeförvaltningen Anna Aldén Sahlin Epost: anna.alden.sahlin@vasteras.se Kopia till Nytida Individ- och familjenämnden

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Upphandling av boendestöd för personer med funktionsnedsättning

Upphandling av boendestöd för personer med funktionsnedsättning för personer med funktionsnedsättning Lagen om valfrihetssystem (LOV) INNEHÅLLSFÖRTECKNING Del 1 ALLMÄN ORIENTERING OM UPPHANDLINGEN 1.1 Insatsen boendestöd 1.2 Valfrihet för kunden 2 Så här ansöker du

Läs mer

Rutin för rapportering och handläggning av missförhållanden Lex Sarah

Rutin för rapportering och handläggning av missförhållanden Lex Sarah Handläggare Per-Ola Hedberg Rutin för rapportering och handläggning av missförhållanden Lex Sarah Socialnämnden (kommunstyrelsen i Töreboda) ska enligt 14 kap. 3 SoL och 24 b LSS ansvara för att de som

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Awiljas kvalitetsberättelse för personlig assistans för år 2017

Awiljas kvalitetsberättelse för personlig assistans för år 2017 Awiljas kvalitetsberättelse för personlig assistans för år 2017 Sammanställd 2018-01-25 av VD/verksamhetsansvarig Gunilla Andersson Inledning Enligt Socialstyrelsens SOSFS 2011:9, 7 kap 1, Socialstyrelsens

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS

Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt 9 9 LSS sida 1 (9) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Nytidas gruppbostäder på Furuvägen, Kärreberg och Laxvägen enligt

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-15 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Adeocare AB Adress: Bryggavägen 100, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hilde Knapasjö, tfn: 08-731 7707

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-13 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Proffssystern i Stockholm AB Adress: Bagartorpsringen 26, 170 64 Solna Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Hengameh Azari,

Läs mer

Riktlinje för rapportering och handläggning av missförhållanden enligt Lex Sarah

Riktlinje för rapportering och handläggning av missförhållanden enligt Lex Sarah Godkänd av (Namn,, Enhet ) Utfärdat av (Namn,, Enhet) RIKTLINJE 1(5) Riktlinje för rapportering och handläggning av missförhållanden enligt Bakgrund Socialnämnden (kommunstyrelsen i Töreboda) ska enligt

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-05-12 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälaröarnas Hemtjänst Adress: Tegelbruksvägen 8, 178 30 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Ulla Johansson, tfn:

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning SOLLENTUNA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Sollentuna Omsorg

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/296-NF-755 Helena Vesterlund - bh998 E-post:

Sociala nämndernas förvaltning Dnr: 2014/296-NF-755 Helena Vesterlund - bh998 E-post: TJÄNSTESKRIVELSE 1 (2) Sociala nämndernas förvaltning 2015-01-07 Dnr: 2014/296-NF-755 Helena Vesterlund - bh998 E-post: helena.vesterlund@vasteras.se Kopia till proaros.vardomsorg@vasteras.se Nämnden för

Läs mer

I rutinen används begreppet missförhållande genomgående i texten men avser både missförhållande och risk för missförhållande.

I rutinen används begreppet missförhållande genomgående i texten men avser både missförhållande och risk för missförhållande. Lex Sarah rutin för ansvarsfördelning och hantering 2013-11-06, rev. 2015-03-30 1(6) Linda Svensson 046-35 64 55 linda.svensson@lund.se Lex Sarah rutin för ansvarsfördelning och hantering Dnr VOO 2013/0191

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Vi Omsorg i Sverige AB 556042-8517 Kvalitetsdeklarationen gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg Awilja Management AB 556872-5864 Kvalitetsdeklaration gäller för 2017 Att arbeta med kvalitet är en

Läs mer

Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice

Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice OSN/2018:173 Mall för uppföljning av personlig assistans inklusive ledsagar- och avlösarservice Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig: Telefon:

Läs mer

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016

SVANEN HEMTJÄNST AB KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 KVALITETSBERÄTTELSE 2015/2016 Verksamheten leds av verksamhetsansvarig, fyra enhetschefer, fyra arbetsledare och två samordnare. Kompetenserna inom företagets ledning är socionom, jurist, ekonom och IT.

Läs mer

Uppföljning av samverkan mellan gruppbostäder och daglig verksamhet enligt LSS

Uppföljning av samverkan mellan gruppbostäder och daglig verksamhet enligt LSS TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-09-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2018/00093-8.5.3 Sociala nämndernas förvaltning Helene Karlsson Epost: helene.karlsson@vasteras.se Kopia till Utförare och leverantörer i berörda

Läs mer

Uppföljning av kontaktperson sammanfattning av enkätuppföljningar, april 2016

Uppföljning av kontaktperson sammanfattning av enkätuppföljningar, april 2016 Dnr 2016/0166 VON Uppföljning av kontaktperson sammanfattning av enkätuppföljningar, april 2016 En kontaktperson är en medmänniska som ska göra det lättare för en person med funktionsnedsättning att leva

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst

Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0034 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 HS - hemtjänst Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner Kvalitetsberättelse

Läs mer

ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF:

ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF: ENHETENS NAMN OCH ANSVARIG CHEF: Formulär för kvalitetsuppföljning av verksamheten Fyll i formuläret så korrekt och sanningsenligt som möjligt. Syftet är inte bara att kvalitetssäkra verksamheten utan

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Hur ska man förhindra att allvarliga missförhållanden uppstår?

Hur ska man förhindra att allvarliga missförhållanden uppstår? 2009-09-28 Dnr SON 97/2009-79 1 (5) Rutin för anmälan och handläggning av allvarliga missförhållanden enligt 14 kap. 2 SoL (Lex Sarah) Inledning Som huvudman för socialtjänsten har Täby kommun, socialnämnden,

Läs mer

Sociala nämndernas förvaltning 2015-06-03 Dnr: 2015/49-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se.

Sociala nämndernas förvaltning 2015-06-03 Dnr: 2015/49-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se. TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) Sociala nämndernas förvaltning 2015-06-03 Dnr: 2015/49-ÄN-702 Cecilia Tollbom Lindh - ay340 E-post: cecilia.tollbom.lindh@vasteras.se Kopia till Andrea Gummesson enhetschef Lotta

Läs mer

System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV

System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV Bilaga 7 System för uppföljning och granskning av verksamheter som omfattas av valfrihetssystem- LOV 2010-10-26 1 Innehåll 1. System för uppföljning och granskning... 3 Styrdokument... 3 Grundsyn för uppföljning...

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ADELA OMSORG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 5 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Adela Omsorg har varit

Läs mer

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro

Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan för verksamhet: Oskarsro Utvecklingsplan upprättad (17-02-08): Datum för omvårdnadsförvaltningens uppföljning: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidspla n Ledning och

Läs mer

Uppföljning av utförare - Hemtjänst

Uppföljning av utförare - Hemtjänst Datum 2013-04-16 Uppföljning av utförare - Hemtjänst Uppföljningen avser: Mälarö Omsorg Adress: Bryggavägen 5, 178 31 Ekerö Verksamhetschef (namn och kontaktuppgifter): Johanna Eriksson, 08-560 243 66

Läs mer

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER

LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER LOKALA VÄRDIGHETSGARANTIER Äldreomsorg, Vadstena Kommun Antagen av socialnämnden den 16 oktober 2012, 117 Dnr 2012/100-730, 2012.1036 INNEHÅLL Bakgrund... 3 Nationellt... 3 Vadstena... 4 Värdegrund för

Läs mer

Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet

Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet Äldre och handikappnämndens plan för uppföljning av verksamhet Inledning Arbetet med uppföljning ska identifiera områden för uppföljning och säkerställa att nämnden erhåller det resultat som förväntas

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet

Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Dokumentnamn: Uppdragsbeskrivning för Demensteamet Skapad av: Bodil Evertsson, MAR, Christina Taraldsson, handläggare Beslutad av: Robert Brandt, biträdande förvaltningschef Gäller från: 1 januari 2013

Läs mer

Enhetens namn: Frösunda Slussen. Uppföljande nämnd: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Verksamhetschef: Telefon: E-post: Insats:

Enhetens namn: Frösunda Slussen. Uppföljande nämnd: Södermalm. Enhetens adress: Företag: Hemsida: Verksamhetschef: Telefon: E-post: Insats: Enhetens namn: Frösunda Slussen Uppföljande nämnd: Södermalm Enhetens adress: Magnus Ladulåsgatan 61, Stockholm Företag: Frösunda Hemsida: http://www.frosunda.se/sv/funktionsnedsattning/daglig-verksamhet/slussen-stockholm/

Läs mer

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig

Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Utvecklingsplan för verksamhet: Hallens vård och omsorgsboende Utvecklingsplan upprättad (ååmmdd): 2015-01-23 Uppföljning genomförd av kvalitetsutvecklare: Rubrik Förbättringsområde Mål Åtgärd och egenkontroll

Läs mer

Riktlinjer för handläggning enligt SoL för personer med psykisk funktionsnedsättning

Riktlinjer för handläggning enligt SoL för personer med psykisk funktionsnedsättning Datum Nämnd, förvaltning 2016-02-29 Socialnämnden Riktlinjer för handläggning enligt SoL för personer med psykisk funktionsnedsättning Beslutad av socialnämnden 2010-06-22 Reviderad 2014-05-20, 55 Reviderad

Läs mer

Utvecklingsplan Hallen

Utvecklingsplan Hallen 2013-01-14 Utvecklingsplan Hallen Rubrik Förbättringsområde Mål med åtgärder Åtgärd och egenkontroll Tidplan Ansvarig Ledning/organisation Verksamheten behöver tydligare struktur gällande information gällande

Läs mer

LEX SARAH RIKTLINJE GÄLLANDE LEX SARAH ENLIGT SOL OCH LSS

LEX SARAH RIKTLINJE GÄLLANDE LEX SARAH ENLIGT SOL OCH LSS LEX SARAH RIKTLINJE GÄLLANDE LEX SARAH ENLIGT SOL OCH LSS KARLSTADS KOMMUN Beslutad i: Ledningsstaben Ansvarig: Vård- och omsorgsförvaltningen, socialt ansvarig samordnare Gäller fr o m: 2015-06-24 Uppdateras

Läs mer

Lex Sarah rapport och anmälan av missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande

Lex Sarah rapport och anmälan av missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande Vård- och omsorgsförvaltningen Riktlinje Gäller för Vård- och omsorgsförvaltningen Dokumentansvarig Godkänd av Monica Holmgren, chef vård- och omsorgsförvaltningen Diarienr VON 198/15 Version 1 Gäller

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2014

Kvalitetsberättelse 2014 Kvalitetsberättelse 2014 AB OmsorgsCompagniet i Norden Hemtjänst/avlösning/ledsagning/boendestöd/personlig assistans/ stödboende Kvalitetsavdelningen 2015-01-10 Innehållsförteckning Kvalitetsberättelse

Läs mer

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst

Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Äldreförvaltningen Utvecklingsavdelningen Sida 1 (5) 2019-01-02 Inför verksamhetsuppföljning hemtjänst Bakgrund Kommunfullmäktige beslutade år 2017 om ett nytt inriktningsbeslut gällande stadens uppföljningsmodell

Läs mer

Uppföljning av gruppbostäder, LSS, InDies Omsorg AB

Uppföljning av gruppbostäder, LSS, InDies Omsorg AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-06-04 Sida 1 (1) Diarienr NF 2018/00007-1.6.2 Sociala nämndernas förvaltning Marianne Fall Epost: marianne.fall@vasteras.se Kopia till Nämnden för personer med funktionsnedsättning

Läs mer

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen. sida 1 (11) Kvalitets- och utredningsavdelningen Socialförvaltningen Kristina Privér Kvalitetscontroller Resultat från kvalitetsuppföljning i Attendos verksamheter på Baldersvägen, Utmarksvägen och Vesslevägen.

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ATTENDO 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 4 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Attendo har varit verksam

Läs mer

Kvalitetskrav på externa utförare inom hemvård enligt LOV Bilaga 3

Kvalitetskrav på externa utförare inom hemvård enligt LOV Bilaga 3 Kvalitetskrav på externa utförare inom hemvård enligt LOV Bilaga 3 Område Kvalitetskrav Uppföljningsform När görs uppföljningen God och säker vård Verksamheten skall svara upp till de krav som Planerade

Läs mer

Kvalitetsrapport hemtja nst

Kvalitetsrapport hemtja nst Kvalitetsrapport hemtja nst 2018-08-13 1 1 Innehåll 1 Inledning... 3 1.1 Kvalitetsrapporten... 3 2. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 2.1 Riskanalys... 3 2.2 Egenkontroll... 4 2.3 Utredning av avvikelser,

Läs mer

Lex Sarah rapport och anmälan av missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande

Lex Sarah rapport och anmälan av missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande Lex Sarah rapport och anmälan av missförhållande eller påtaglig risk för missförhållande Styrdokument Riktlinje Dokumentansvarig SAS Skribent SAS Beslutat av Förvaltningschef dnr VON 137/18 Gäller för

Läs mer

Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah. En del av kvalitetsarbetet

Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah. En del av kvalitetsarbetet Lokala rutiner vid hantering av rapporter och anmälningar enligt lex Sarah En del av kvalitetsarbetet Fastställd av Individ- och familjenämnden 2014-11-18 Innehåll Skyldighet att rapportera 1 Skyldighet

Läs mer

Verksamhetsbeskrivning

Verksamhetsbeskrivning Verksamhetsbeskrivning Fyrislundsgatan 62 plan 1, 4 och 5 Kontaktuppgifter Besöksadress: Fyrislundsgatan 62 Telefon: 018-727 69 45 vardochomsorg.uppsala.se www.sober.uppsala.se www.uppsala.se Sida 2 av

Läs mer

Kvalitetshandbok Fel och Brister. Bilaga 8. Dokumentansvarig Kvalitetsutvecklare. Dokumentnamn Rutin för Lex Sarah. Reviderat

Kvalitetshandbok Fel och Brister. Bilaga 8. Dokumentansvarig Kvalitetsutvecklare. Dokumentnamn Rutin för Lex Sarah. Reviderat Kvalitetshandbok Fel och Brister Dokumentansvarig Kvalitetsutvecklare Dokumentnamn Rutin för Lex Sarah Utfärdat av Linda Asplund Utfärdat 2009-05-14 Giltigt from 2009-06-01 Reviderat 2010-02-02 Diarienr

Läs mer

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET

UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET UPPFÖLJNING AV ENTREPRENADDRIVEN VERKSAMHET BASUPPGIFTER Verksamhetens namn: Tantolundens dagliga verksamhet Adress: Maria Bangata 17, 1tr Telefon: 0768-32 23 09 Epost: -- Hemsida: --- Regiform: Entreprenad

Läs mer

Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2017 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp

Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2017 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp www.ljungby.se Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2017 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Metod... 3 Resultat, kommentarer

Läs mer

Uppföljning av korttidsvistelse - Bambi ekonomisk förening

Uppföljning av korttidsvistelse - Bambi ekonomisk förening SOCIAL- OCH ÄLDREOMSORGSFÖRVALTNINGEN TJÄNSTEUTLÅTANDE DATUM DIARIENR SIDA 2015-02-03 SN-2014/2962.729 1 (3) HANDLÄGGARE Maria Jonsson 08-535 378 47 Maria.Jonsson@huddinge.se Socialnämnden Uppföljning

Läs mer

Rutiner för tillämpning av lex Sarah

Rutiner för tillämpning av lex Sarah 2017-11-09 1 (5) RUTIN AFN 2017/98 Rutiner för tillämpning av lex Sarah Vad är lex Sarah? Lex Sarah brukar man benämna de bestämmelser i socialtjänstlagen, förkortad SoL, och i lagen om stöd och service

Läs mer

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet

Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Mall för uppföljning av hemtjänst inom valfrihetssystemet Avtalet omfattar utförande av hemtjänstinsatser i Lidingö stad Grundläggande uppgifter Datum för uppföljningen: Verksamhetens namn: Adress: Verksamhetsansvarig:

Läs mer

Rutiner enligt lex Sarah

Rutiner enligt lex Sarah 11-09-01 1(7) Antaget av sektorschef Lärande och Omsorg sept. 2011 Reviderade mars 2013 Rutiner enligt lex Sarah 2(7) Lex Sarah Lex Sarah kallas de bestämmelser i socialtjänstlagen, SoL, och i lagen om

Läs mer

Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700

Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700 2014-11-13 Inger Norin Utvecklingsledare 08 560 397 98 inger.norin@ekero.se Socialnämnden Verksamhetsuppföljning boendestöd och resultat av NSPH:s brukarundersökning Dnr SN13/82-700 Förslag till beslut

Läs mer

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun

Kvalitetskrav. i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun Kvalitetskrav i bostad med särskild service för vuxna enligt LSS exklusive annan särskilt anpassad bostad i Varbergs kommun RIKTLINJER Följande kvalitetskrav för bostäder med särskild service för vuxna

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS

Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS 2008-07-04 Socialnämnd Eva Martinsson Andersson Planeringsledare Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS Bakgrund År 2006 utkom socialstyrelsens föreskrifter och allmänna

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (12) Enhetens namn: Söderberga gruppbostad 68:an Enhetens adress: Söderberga allé 68 Företag: Frösunda Omsorg AB Hemsida: www.frosunda.se Föreståndare: Kerstin Heineborg Telefon: 010-130

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning ENKLARE VARDAG 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Enklare Vardag har

Läs mer

Stödet kan vara både praktiskt och socialt och utgår från ditt hem, men kan också omfatta situationer utanför hemmet.

Stödet kan vara både praktiskt och socialt och utgår från ditt hem, men kan också omfatta situationer utanför hemmet. Boendestöd Vad är boendestöd? Boendestöd ska vara ett praktiskt och pedagogiskt stöd. Stödet kan ge dig struktur i vardagsrutiner och syfta till att du så långt som möjligt ska kunna möta och hantera

Läs mer

Verksamhetsbesök på Arbetscentrum

Verksamhetsbesök på Arbetscentrum 2015-03-04 1 (5) Verksamhetsbesöket är genomfört av: Emelie Berglund och Susanna Dennerlöv Verksamhetsbesök på Arbetscentrum Intervjuade: enhetschef Sepideh Erfani före detta enhetschef Elisabeth Axelsson

Läs mer

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning

Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning 1 Lokal lex Sarah-rutin Norrmalms stadsdelsförvaltning Reviderad juni 2016 Innehåll Vad är lex Sarah 2 Att medverka till god kvalitet 2 Missförhållanden ska rapporteras 3 Skyldigheten att rapportera 3

Läs mer

Rapport: Avtalsuppföljning

Rapport: Avtalsuppföljning Rapport: Avtalsuppföljning HUMANIORA HEMTJÄNST 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Sammanfattad bedömning... 3 Bedömning... 3 Underlag bedömning... 6 2 Inledning Verksamhetsbeskrivning Humaniora utför

Läs mer

Uppföljning av LSS-verksamheter

Uppföljning av LSS-verksamheter -verksamheter Sida 1 (13) Enhetens namn: Tranebergs dagliga verksamhet Enhetens adress: Tranebergsplan 1 Företag: Helalivet Omsorg AB Hemsida: www.helalivetomsorg.se Föreståndare: Annica Åström Telefon:

Läs mer

Lagstiftning Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd; SOSFS 2011:5

Lagstiftning Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd; SOSFS 2011:5 1 Ledningssystem för kvalitet Äldreförvaltningen Ronneby Kommun Ansvarig: Förvaltningsschef Ärende: Rutiner för identifiering och anmälan Lex Sarah Handläggare: Kvalitetsutvecklare Datum: 2014-04-15 Ersätter

Läs mer

Uppföljning boendestöd

Uppföljning boendestöd Sida 1 (10) Enhetens namn: Omsorgshuset BOENDESTÖD 2016 Enhetens adress: Kärrtorpsvägen 9, 121 55 Johanneshov Företag: Omsorgshuset Stockholm AB Hemsida: www.omsorgshuset.se Ansvarig chef: Ann Wickström,

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg OP Assistans AB 556553-5910 Kvalitetsdeklaration avseende 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet

Läs mer

Rutin för avvikelsehantering inom hemvården och handikappomsorgen

Rutin för avvikelsehantering inom hemvården och handikappomsorgen Sid 1 (5) Socialtjänsten Ansvarig Utfärdad av Berörda verksamheter Version Medicinskt ansvarig Hemvård och sjuksköterska Avvikelsegrupp handikappomsorg 2010-12-21 Dokumentnamn Rutin för avvikelsehantering

Läs mer

Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2018 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp

Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2018 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp www.ljungby.se Rapport Avtalsuppföljning hemtjänst LOV 2018 Sammanställd av socialförvaltningens kvalitetsgrupp Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Bakgrund... 3 Metod... 3 Resultat, kommentarer

Läs mer

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care

Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Thomas Johansson 2018-04-10 ON 2018/0035 53515 Omsorgsnämnden Kvalitetsberättelse 2017 Gertrude Care Förslag till beslut Omsorgsnämnden godkänner kvalitetsberättelse

Läs mer

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans

Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans 1 Kvalitetsdeklaration Personlig Assistans En översikt för att underlätta ditt val av vård och omsorg RTFL Care AB 556824-9915 Kvalitetsdeklaration 2017 Att arbeta med kvalitet är en självklarhet för offentliga

Läs mer