SID 1 (13) UTBILDNINGSNÄMNDEN. Arbetsplan 2013

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SID 1 (13) UTBILDNINGSNÄMNDEN. Arbetsplan 2013"

Transkript

1 SID 1 (13) UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN Arbetsplan 2013

2 SID 2 (13) Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid Mariatorget i hjärtat av Södermalm. Vi tar emot elever från förskoleklass upp till årskurs 9 i grundskolan. Vi tar även emot elever från förskoleklass till årskurs 9 i grundsärskolan. Vi har också en grupp med särskild inriktning för elever inom autismspektrat i årskurs 7.9. Vi har en samlad skoldag med fritidshemsverksamhet för förskoleklass till årskurs 3 och erbjuder en mellanstadieverksamhet för årskurs 4-6. Vi har korttidstillsyn för våra elever i grundsärskolan. Skolan är uppdelad på två skolbyggnader; Gamla Maria skolbyggnad, där förskoleklass till årskurs 3 finns, och Södermalmsskolebyggnaden, där årskurs 4 till 9 finns. Grundsärskolan är inkluderad i grundskolans arbetslag som egna klasser och eleverna deltar i grundskolans aktiviteter efter förmåga och behov. Vår grupp med särskild inriktning ligger i lokaler på Swedenborgsgatan. Skolans samtliga verksamheter samverkar för att skapa en helhet för eleven. Vi välkomnar alla elever. Alla ska trivas, vara trygga och känna arbetsglädje. Vi ser på eleven utifrån ett helhetsperspektiv där goda kunskaper är lika viktigt som sociala kompetenser. Gott lärandeklimat och lugn och ro på lektionerna skapar vi genom ett tydligt ledarskap och det pedagogiska rummets utformning. Alla elever har ansvar och inflytande över sin egen lärandeutveckling, klassens arbete och skolan som helhet. Södermalmsskolans värdegrund bygger på vår syn på förhållningssätt och förväntningar. Vi har ett positivt förhållningssätt. Vi uppmärksammar och förstärker det som är bra och bygger på var och ens inneboende resurser. Tillsammans skapar vi ett gott arbetsklimat! Vi respekterar varandra, bryr oss om och hjälper till. Våra förväntningar på varandra är höga; vi utgår ifrån att alla gör sitt bästa! Vi värnar om vår miljö. Genom regelbundna utvärderingar skapar vi förutsättningar för utveckling. Skolan har ett kvalitetshjul (se bilaga 1) som vi arbetar utifrån för att på ett systematiskt sätt kunna arbeta med kvalitetsarbetet. Våra mål och åtagande redovisas i denna arbetsplan och följs sedan upp i vår kvalitetsredovisning. All personal görs delaktiga i framtagandet genom vårt samverkansarbete. Föräldrar görs delaktiga genom vårt system för föräldrasamverkan. Eleverna görs delaktiga genom vårt system för elevdelaktighet. Vi är stolta över vår skola och jobbar för att ständigt utveckla oss. Att bli en skola i världsklass är en självklar vision för oss på Södermalmsskolan! Åtgärder för utveckling Södermalmsskolans resultat är bra och mycket är välfungerande. En av våra hörnstenar i värdegrunden är förbättring. Det betyder att vi självklart ska förbättra det som är bra till att bli ännu bättre. De områden vi prioriterar att utveckla är följande:

3 SID 3 (13) Inkludering - För att möta och ta tillvara olikheter och räkna med alla i alla sammanhang behöver vi fortsätta ha inkluderingstanken i fokus. Vi har genom målinriktat arbete blivit duktiga på inkludering mellan grundskola/grundsärskola. Vi har även tagit fram en handlingsplan för inkludering på skolan så att det blir tydligt hur vårt fortsatta inkluderingsarbete ska se ut. Vi ser att vi har utvecklat vårt inkluderingsarbete men har stött på vissa organisatoriska svårigheter som gör att vi inte har kommit så lång som vi önskat. IUP-processen - För att öka vår måluppfyllelse och höja våra resultat så måste vi försäkra oss om att IUP-processen är ett naturligt stöd i elevens lärande och utveckling. Personal, elever och föräldrar ska vara väl förtrogna med IUP-processen. Vi ser att vi behöver arbeta mer med de pedagogiska planeringarna och göra dessa till ett levande verktyg för elever, lärare och föräldrar. Eleven ska veta vad den behöver kunna för att nå de olika kunskapskraven i de olika ämnena. Lugn och ro på lektionerna - Vi behöver se till att alla elever kan arbeta i lugn och ro på lektionerna. Personalen i arbetslagen ska skapa ett gott lärandeklimat och lugn och ro på lektionerna bland annat genom ett tydligt ledarskap och det pedagogiska rummets utformning.vår definition på det pedagogiska rummet är att det ska vara ett rum där det tydligt finns en pedagogisk tanke med möblering och utformning av rummet. Digital utveckling - Vi fortsätter vårt påbörjade arbete med att bygga ut vår digitala utrustning så att vi kan ge förutsättningarna för att skolan ska ansvara för att eleverna kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande som läroplanen föreskriver. Möjligheterna med Smartboards i undervisningen behöver därför stärkas bland personalen. Elevernas användande av datorer i skolarbetet i de lägre årskurserna och i grundsärskolan behöver utvecklas. Vi har till detta läsår format en digital utvecklingsgrupp bestående av representanter från alla stadier samt rektor som leder det digitala utvecklingsarbetet på skolan.. Mål/Åtaganden Normer och värden NÄMNDMÅL: Samtliga elever i stadens kommunala skolor möter dagligen en god fysisk och psykosocial arbetsmiljö Indikator Årsmål Period Ogiltig frånvaro i grundskolan 0 % 2013

4 SID 4 (13) Indikator Andel elever som enligt skolundersökningen F-klass är nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan Andel elever som enligt skolundersökningen F-klass är nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna Andel elever som enligt skolundersökningen åk 2 är nöjda med - Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna. Andel elever som enligt skolundersökningen åk 2 är nöjda med - Jag känner mig trygg i skolan Andel elever som enligt skolundersökningen åk 5 är nöjda med Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna Andel elever som enligt skolundersökningen åk 5 är nöjda med Jag känner mig trygg i skolan, Andel elever som enligt skolundersökningen åk 8 är nöjda med Jag kan arbeta i lugn och ro på lektionerna Andel elever som enligt skolundersökningen åk 8 är nöjda med Jag känner mig trygg i skolan Årsmål Period ÅTAGANDE: Alla elever trivs, är trygga och upplever lugn och ro på lektionerna. Förväntat resultat Alla elever trivs, är trygga och upplever lugn och ro på lektionerna. Arbetssätt - Ett systematiskt och ständigt pågående värdegrundsarbete som gäller alla elever och all personal. - Trygghetsgrupper bestående av personal på respektive stadie som arbetar förebyggande och operativt med konflikter och eventuell mobbning. - Skolgårdslek för år F-3 med vuxenstöd och organiserade lekar. - Skolstöd (fritidspedagoger kopplade till mellanstadiet som stöd under raster och på lektioner). - Fritidshems- och mellanstadieverksamhet. - Elev- och personaldrivet café - Elevskyddsronder i alla år. - Skolsköterskan genomför hälsosamtal i årskurs 4, 6, 8. - Fritidsledare och fritidspedagog kopplat till rastverksamheten för årskurs F-6. - Rastvärdssystem - Schemalagd mentorstid årskurs 1-9.

5 SID 5 (13) - Elevråd och andra råd - Enskilt ansvarstagande för sin och andras arbetsmiljö genom klassänglar i årskurs Tydligt ledarskap i klassrummet - Det pedagogiska rummets utformning - Inkludering Skolans resurser används effektivt för att ständigt nå ökade resultat och bättre måluppfyllelse. Uppföljning Stockholms stads brukarundersökning, skolans egen trivselenkät, utvärdering av likabehandlingsplanen samt upprättande av ny sådan, utvecklingssamtal, elevråd och andra råd, mentorstid. Arbetslagens mål- och resultatdialoger. Det systematiska arbetsmiljöarbetet. Utveckling Skolans resursanvändning utvärderas ständigt för att säkerställa att de används på bästa sätt och att elevens bästa är i fokus. ÅTAGANDE: Vår verksamhet ska genomsyras av ett jämställt förhållningssätt Förväntat resultat Att medvetenheten kring jämställdhetsfrågor ökar Arbetssätt - Lärarna reflekterar över genus när didaktiska överväganden görs t ex vid val av författare, vetenskapsmän - Diskussioner kring stereotypa föreställningar om kön kopplas till undervisningen - Personalen har punkten jämtälldhet på dagordningen på arbetslagsmötena Skolan har ett jämställdhetsråd bestående av elever och personal - Ett arbetslagsmöte i månaden har punkten jämställdhet på dagordningen. - En gång i månaden träffas skolans jämställdhetsråd Uppföljning På arbetslagsmötena varje månad. Jämställdhetsrådet gör årliga utvärderingar kring jämställdhet på skolan Utveckling Utvärdera och analysera skolans jämställdhetsarbete årligen.

6 SID 6 (13) Kunskap/Bedömning och betyg NÄMNDMÅL: Samtliga elever i stadens kommunala skolor ska ges förutsättningar att utvecklas så långt som möjligt utifrån läroplansmålen Indikator Årsmål Period Andel elever i år 9 med behörighet till de nationella programmen Andel elever i år 9 som uppnått målen i alla ämnen, vid vårterminens slut. Andel elever som enligt skolundersökningen anser - Jag kan rekommendera min skola (åk 5) Andel elever som enligt skolundersökningen anser - Jag kan rekommendera min skola (åk 8) Andel elever som klarat samtliga delprov på det nationella provet i engelska i år 6 Andel elever som klarat samtliga delprov på det nationella provet i matematik i år 6 Andel elever som klarat samtliga delprov på det nationella provet i matematik i årskurs 3 Andel elever som klarat samtliga delprov på det nationella provet i svenska i år 6 Andel elever som klarat samtliga delprov på det nationella provet i svenska i årskurs 3 Andel elever som läser med flyt i årskurs 3 Andel elever som uppnått kravnivån i det nationella provet i engelska i år 9 Andel elever som uppnått kravnivån på det nationella provet i matematik i år 9 Andel elever som uppnått kravnivån på det nationella provet i svenska i år 9 Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen anser - Jag kan rekommendera mitt barns fritidshem (åk 2) Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen anser - Jag kan rekommendera mitt barns skola (F-klass)

7 SID 7 (13) Indikator Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen anser - Jag kan rekommendera mitt barns skola (åk 2) Årsmål Period Meritvärde i årskurs Poäng 2013 ÅTAGANDE: 1. Alla elever når minst kunsksapskraven för betyget E i alla ämnen i årskurs 9 2. Alla elever och vårdnadshavare rekommenderar Södermalmsskolan Förväntat resultat Alla elever når minst kunskapskraven för betyget E i alla ämnen i årskurs 9. Alla elever och vårdnadshavare rekommenderar Södermalmsskolan Arbetssätt - Skolan formulerar läsårsmål och arbetslagen formulerar arbetslagsmål. Dessa är kopplade till kunskapsresultat och brukarundersökning. Målen och resultaten stäms av under året och avslutas sedan med en mål- och resultatdialog. - Alla lärare, i samråd med fritidspedagoger, elevassistenter och elevhälsan, gör noggranna kartläggningar av elevernas kunskaper, utveckling och behov. - Kända, tydliga och mätbara kunskapskrav tillämpas. - Pedagogisk Planering (PP) utformas i alla ämnen/ämnesområden. Dessa ska vara begripliga för elever och vårdnadshavare och användas som ett levande verktyg i undervisningen. - Alla elever vet vad de behöver kunna för att nå kunskapskraven. - Individuella utvecklingsplaner (IUP) upprättas där elevens kunskapsutveckling i förhållande till kunskapskraven och utveckling i övrigt bedöms (skriftliga omdömen). Även en framåtsyftande planering för elevens fortsatta arbete mot läroplanens mål formuleras. - Pedagogisk utredning genomförs för elever vi befarar inte kommer att nå målen. - Åtgärdsprogram upprättas då särskilda stödinsatser krävs. - Specialpedagogerna arbetar systematiskt med lärarna, arbetslagen och eleverna kring elevernas utveckling och behov. - I ämnet matematik har vi satsat extra resurser i form av halvklass eller dubbla lärare på högstadiet. Vi har även lärare som i sin tjänst arbetar som extra matematikresurs vilket betyder att de handleder andra lärare, utvecklar undervisningsmateriel samt är resurser på lektioner där behov finns. - Kontinuerliga samtal mellan lärare och elev kring elevens arbete, lärande och utveckling. - Förskoleklassernas arbete sker tematiskt och utgår från förskolans pedagogik med leken som grund för lärande. - Lärararna ansvarar för att eleverna får en strukturerad och utvecklande

8 SID 8 (13) undervisning. - Ett tydligt ledarskap i klassrummet - Det pedagogiska rummets utformning - Lugn och ro på lektionerna - Inkludering - Använda digitala verktyg i undervisningen Skolans resurser används effektivt för att ständigt nå ökade resultat och bättre måluppfyllelse. Uppföljning Mål- och resultatdialoger utifrån uppsatta mål samt kunskapsresultat och resultat på Stockholms stads brukarundersökning, uppföljning av IUP-processen, utvecklingssamtal, nationella prov, LUS-kartläggning, schemalagda mentorssamtal, utvärdering av elevhälsoarbetet samt regelbundna verksamhetsbesök. Utveckling Skolans resursanvändning utvärderas ständigt för att säkerställa att de används på bästa sätt och att elevens bästa är i fokus. Elevens ansvar och inflytande NÄMNDMÅL: Samtliga elever i stadens kommunala skolor ska ha ett reellt inflytande över, ansvar för och förståelse för sitt eget lärande Indikator Andel elever som enligt skolundersökningen åk 5 är nöjda med Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena Andel elever som enligt skolundersökningen åk 8 är nöjda med Jag vet vad jag behöver kunna för att nå målen i de olika ämnena Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen F-klass är nöjda med Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen i fritidshem är nöjda med det inflytande mitt barn har över fritidshemmets aktiviteter Andel vårdnadshavare som enligt skolundersökningen åk 2 är nöjda med - Jag och mitt barn vet vad mitt barn behöver för att lära och utvecklas Årsmål Period ÅTAGANDE:

9 SID 9 (13) Eleven har huvudrollen i sitt eget lärande. Förväntat resultat Alla elever upplever att de har ett reellt inflytande över, ansvar för och förståelse för sitt eget lärande. Arbetssätt - Den pedagogiska planeringen (PP) ska vara utformad så att eleven klart och tydligt vet vad den behöver kunna för att nå kunskapskraven i de olika ämnena. - Lärarna planerar den pedagogiska planeringen och utvärderar undervisningen tillsammans med eleverna - Lärarna låter eleverna bidra med idéer på innehåll, arbetssätt och arbetsformer. - Den individuella utvecklingsplanen (IUP) används som ett levande verktyg där eleverna sätter mål och utvärderar sitt eget arbete. - Eleven har huvudrollen i sitt eget utvecklingssamtal. - I vissa mentorsgrupper provas elevledda utvecklingssamtal. Skolan har en utvecklingsgrupp där lärare arbetar för att utveckla IUP-processen och genom den öka elevernas inflytande, ansvar och förståelse för det egna lärandet. Uppföljning IUP-processen. Stockholms stads brukarundersökning. Arbetslagens mål- och resultatdialoger. Utveckling Arbetet med utvecklingsgruppen utvärderas. Elevernas upplevelse över inflytande, ansvar och förståelse för det egna lärandet utvärderas årligen. Samverkan NÄMNDMÅL: a Samverkan med andra aktörer ska öka såväl inom närområdet som internationellt ÅTAGANDE: Skolan samverkar med vårdnadshavarna för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevens utveckling. Skolan samverkar med socialtjänsten, polisen, BUP och förskolan. Förväntat resultat God samverkan med vårdnadshavare och andra aktörer.

10 SID 10 (13) Arbetssätt - Skolråd och arbetslagsråd. - Skolstartsmöte och föräldramöte - Utvecklingssamtal - Veckobrev, rektorsblogg och annan skriven information, hemsidan, skolwebben - Nätverksmöten med fältassistenter och närpolis - Närpolis stöttar med bekymringsstamtal vid behov - Fältassistenterna är involverade i inskolningen för åk 7 - Samarbete med socialtjänsten och/eller BUP i enskilda elevärenden - Förskollärarna besöker förskolor inför övergången till förskoleklass Handlingsplan för föräldrasamverkan där ett system för skolans samverkan med vårdnadshavare har utarbetats. Andra aktörer så som närpolisen och fältassistenter används i skolans arbete med eleverna. Uppföljning Skolrådets utvärdering, Stockholms stads brukarundersökning, Dialog i möten med föräldrar, e-post, synpunktshantering, protokoll Utveckling Handlingsplanen för föräldrasamverkan utvärderas och revideras årligen. Samverkan med andra aktörer bör utvärderas årligen. NÄMNDMÅL: b Samverkan med andra aktörer ska öka såväl inom närområdet som internationellt ÅTAGANDE: Skolan samverkar med näringsliv, utbildningar, högskolor och andra grundskolor. Skolan har kontakt med skolor utomlands. Förväntat resultat En fortsatt god samverkan med näringsliv, utbildningar, högskolor och andra grundskolor. Ett dokumenterat samarbete med vår grannskola Högalidsskolan. Ett ökat samarbete med skolor utomlands. Arbetssätt - Kontakter med näringslivet via ett utformat system för hur PRAO genomförs i årskurs 8. - Skolan tar emot VFU-studenter. - Skolan arbetar med att etablera kontakter med skolor i andra länder - Tar emot studiebesök från Stockholm, övriga Sverige och andra länder.

11 SID 11 (13) - Ett samarbete med vår grannskola Högalidsskolan där vi arbetar gemensamt kring olika områden. Resurser läggs på lärares kompetensutveckling för kontakt med skolor utomlands och antalet kontakter internationellt förväntas öka. Ett samarbete med Högalidsskolan kring rättning av nationella prov. Elever i årskurs 8 gör PRAO i två veckor. Uppföljning Skolledningens resultatanalys, utvärdering av PRAO, utvärdering av samarbetsprojektet med Högalidsskolan Utveckling Sambedömningen kring nationella prov förväntas leda till en mer likvärdig bedömning. PRAO ger eleverna en inblick i arbetslivet. Skolans internationella kontakter förväntas öka. Vi har under de senaste åren arbetat med att fördela och omfördela resurser inom verksamheten för att så effektivt som möjligt öka resultaten och höja måluppfyllelsen. Vi har utökat vårt elevantal i grundskolan och har nu en treparallellig grundskola från och med höstterminen Detta har resulterat i en effektivare lokalanvändning. I Södermalmsskolan går cirka 780 elever. Verksamheten är förlagd till Gamla Maria skolbyggnader för årskurserna F-3 och till Södermalmsskolebyggnaden för årskurserna 4-9. Vår grupp med särskild inriktning bedriver sin verksamhet i lokaler på Swedenborgsgatan. Skolbarnomsorgen är helt lokalintegrerad i skolan. Skolan är indelad i arbetslag. Kring de yngre eleverna, åk F-3, består ett arbetslag av tre lärare, en förskollärare och fem fritidspedagoger. Arbetslaget ansvarar för de 80 elevernas hela dag och planerar gemensamt kring skola och fritidshem. Det finns tre sådana arbetslag. Ett av dem inkluderar en grundsärskolegrupp. Grundskolans och grundsärskolans elever i åk 4-9 organiseras i fem arbetslag. Till ett av arbetslagen kan eleverna välja profilen Litteratur och Drama och ett av arbetslagen består endast av en särskild undervisningsgrupp med elever i åk 4-8. Gruppen med särskild inriktning är ett eget arbetslag. Vår elevhälsa består av skolpsykolog, skolsköterska, SYV, specialpedagoger och biträdande rektorer. Vi har fortsatt vårt arbete med implementeringen av skolreformerna som går under begreppet Skola Detta innebär att vi satsar på att kompetensutveckla lärarna inom de olika ämnena.

12 SID 12 (13) Vi har installerat Smartboards i alla klassrum från årskurs 1 till 9. Vi har också satsat på att köpa in Ipads främst för de yngre eleverna samt grundsärskoleklasserna. Skolan tillhör Stockholms stad Utbildningsförvaltningen och leds av rektor Nina Jonsson. Till skolans ledning hör fyra biträdande rektorer och en administrativa chef. Övrigt Omvärldsanalys Södermalmsskolan har som innerstadsskola i ett skoltätt område, sedan lång tid, erfarenhet av att konkurrera om eleverna. Vi står oss bra i konkurrensen och är medvetna om att vår skola håller en god kvalitet. Läget mitt i en storstad erbjuder ett mångfacetterat utbud av aktiviteter. Dessa aktiviteter har skolan att använda sig av som möjligheter och tillgångar, respektive att förhålla sig till och manövrera kring. Ett oförutsägbart informationssamhälle i ständig utveckling är en utmaning. Vi måste ständigt utveckla våra arbetssätt och samverkansformer kring våra elevers vardag och miljö, samt möta våra elevers behov av nya och fördjupade kunskaper. Oavsett hur omvärlden ser ut så handlar det för oss om att se möjligheterna och använda oss av dem till stöd för vidare utveckling. Det är viktigt att ständigt utvecklas och ta till oss nya utmaningar med ett positivt förhållningssätt. Bilagor Södermalmsskolans kvalitetshjul

13 Bilaga 1 Kvalitetshjulet SID 13 (13)

Arbetsplan 2014 UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan 2014 UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN SID 1 (14) 2013-10-22 Arbetsplan 2014 Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid Mariatorget på Södermalm. Vi tar emot elever från förskoleklass upp

Läs mer

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012

SID 1 (10) 2011-11-18 UTBILDNINGSNÄMNDEN. Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 1 (10) UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN 2011-11-18 Handläggare: Nina Jonsson ARBETSPLAN 2012 SID 2 (10) Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid Mariatorget i hjärtat av Södermalm.

Läs mer

Kvalitetsredovisning 2013

Kvalitetsredovisning 2013 SID 1 (18) UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN 2013-09-20 Handläggare: Nina Jonsson Telefon: 08-508 40 950 Kvalitetsredovisning 2013 SID 2 (18) Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2012

KVALITETSREDOVISNING 2012 SID 1 (20) UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN 2012-09-20 KVALITETSREDOVISNING 2012 SID 2 (20) Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid Mariatorget i hjärtat av Södermalm. Vi tar emot

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2011

KVALITETSREDOVISNING 2011 UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RMALMSSKOLAN SID 1 (14) 2011-09-15 KVALITETSREDOVISNING 2011 SID 2 (14) Inledning Södermalmsskolan är en F-9 skola som ligger vid Mariatorget i hjärtat av Södermalm. Vi tar emot

Läs mer

Inledning av rektor Nina Jonsson och biträdande rektorer Therese Moyano och Marie Nilsson Mingel i ljushallen Föräldramöte i klasserna

Inledning av rektor Nina Jonsson och biträdande rektorer Therese Moyano och Marie Nilsson Mingel i ljushallen Föräldramöte i klasserna Välkommen till Södermalmsskolans skolstartsmöte! Kvällens program Inledning av rektor Nina Jonsson och biträdande rektorer Therese Moyano och Marie Nilsson Mingel i ljushallen Föräldramöte i klasserna

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan 2013/2014. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN RÅLAMBSHOVSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000089/2013 SID 1 (6) 2013-10-23 Handläggare: Gunilla Olsson Telefon: 08-50808700 Arbetsplan 2013/2014 Inledning Rålambshovsskolan ligger på Kungsholmen

Läs mer

Inledning av rektor Nina Jonsson och biträdande rektor Anna Gustafsson Föräldramöte i klasserna

Inledning av rektor Nina Jonsson och biträdande rektor Anna Gustafsson Föräldramöte i klasserna Välkommen till Södermalmsskolans skolstartsmöte! Kvällens program Inledning av rektor Nina Jonsson och biträdande rektor Anna Gustafsson Föräldramöte i klasserna Södermalmsskolan 780 elever på F-9 och120

Läs mer

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012

Arbetsplan/Verksamhetsplan 2012 UTBILDNINGSNÄMNDEN ÅRSTADALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (8) 2011-11-04 Handläggare: Birgitta Fagerlund Telefon: 076-12 22 210 Arbetsplan/Verksamhetsplan Inledning Ledningsorganisation Årstadalsskolan

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HERRÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 202012 SID 1 (8) 2012-11-07 Handläggare: Gerd Geiryd Telefon: 08 50821900 Arbetsplan Inledning Herrängens skola är en F-5 skola belägen i Älvsjö.

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids

UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KARLBERGS SKOLA. Arbetsplan. förskoleklass skola fritids Arbetsplan förskoleklass skola fritids 2013-2014 SID 2 (11) Inledning "Så fort man kliver in blir man sedd och möts av en varm miljö brukar besökare säga. Karlbergs skola upplevs som den lilla skolan i

Läs mer

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan

Lokal Arbetsplan. F-klass och grundskolan Lokal Arbetsplan 2011 F-klass och grundskolan NORMER OCH VÄRDEN Skolan ska aktivt och medvetet påverka och stimulera eleverna att omfatta vårt samhälles gemensamma värderingar och låta dem komma till uttryck

Läs mer

ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA

ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA UTBILDNINGSNÄMNDEN KUNGSHOLMENS G RUNDSK OLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (9) 2013-11-07 Handläggare: Elisabeth Ollas-Paulsson Telefon: 08-508 082 20 ARBETSPLAN 2014 KUNGSHOLMENS GRUNDSKOLA SID 2 (9)

Läs mer

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag.

Skolans lärare är organiserade i arbetslag F-3, 4-6,7-8 och 9. Skolbarnomsorgen och särskolan utgör egna arbetslag. UTBILDNINGSNÄMNDEN FRUÄNGENS SKOLA Handläggare: Per-Arne Wigren Telefon: TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1 (8) 2009-11-19 Arbetsplan Inledning Fruängens skola är en kommunal grundskola F-9 samt grundsärskola 1-10,

Läs mer

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande

Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Adolfsbergsskolan F-6 s vision: Lika-unika, stolta barn och vuxna tillsammans för trygghet, glädje och lärande Arbetsplan 2017/2018 Adolfsbergsskolan F-6 inklusive fritidshem Inledning I denna arbetsplan

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄSSELBY VILLASTADS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000037/2012 SID 1 (11) 2012-11-23 Handläggare: Ylva Buhrgard Telefon: 08-50841651 Arbetsplan Inledning Inledning 1.1 Organisation Hässelby

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Arbetsplan. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning. Åtgärder för utveckling UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BLACKEBE RGSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 22-10-31 SID 1 (13) 22-10-31 Handläggare: Henrik Nöbbelin Telefon: 076-1242842 Arbetsplan Inledning Blackebergsskolan är en F-5 skola med ca 240

Läs mer

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14

Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Per Hansson, rektor Bromstensskolan 2013-10-31 A 1 (11) Arbetsplan Bromstensskolan 2013/14 Introduktion Den här arbetsplanen beskriver vilka arbetsområden vi på Bromstensskolan kommer att fokusera på under

Läs mer

Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden

Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden Resultatdialog Analys av elevresultat och andra resultat samt förslag på åtaganden Mall för arbetslag/ämneslag Skola Arbetslag/ämneslag (Ange skolans namn) (Ange lagets namn) Dataunderlag som använts Betyg,

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄSSELBY VILLASTADS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 000037/2012 SID 1 (15) 2012-09-21 Handläggare: Ylva Buhrgard Telefon: Kvalitetsredovisning Inledning 2012-09-17 Ylva Buhrgard 1.1 Organisation

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN SÖDE RHOLMSSKOLAN BILAGA 1 SID 1 (13) 2012-11-01 Handläggare: AnnMarie Taylor Telefon: 08-508 249 72 Arbetsplan Inledning Söderholmsskolan - en skola för framtiden - är en kommunal grundskola

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

LOVISEDALSSKOLAN Utvärdering av mål och resultat

LOVISEDALSSKOLAN Utvärdering av mål och resultat LOVISEDALSSKOLAN 2013 Utvärdering av mål och resultat 2012-13 Innehåll 1. Förskolan... 3 2. Grundskolan... 4 2.1 Egna mål... 4 2.2 Analys av resultat i matematik... 5 2.3 Analys av resultat i läs- och

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Arbetsplan Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN ÅRSTADALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (11) 2012-11-06 Handläggare: Birgitta Fagerlund Telefon: 076-12 22 210 Arbetsplan 2013 Inledning Ledningsorganisation Resultatenheten

Läs mer

Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011

Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 LÄRANDESEKTIONEN AMBJÖRNARPSKOLAN Kvalitetsredovisning för grundskolan läsåret 2010/2011 1 2 Innehåll 1 Verksamhetsbeskrivning (kortfattad) 4 1.1.1 Beskrivning av verksamheten... 4 1.1.2 Beskrivning hur

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN HÄGERSTENSÅSEN/HÄGE R STENSHAMNENS SKOLENH ET SID 1 (10) 2014-09-08 Handläggare: Helen Petersson Telefon: 0768250924 Kvalitetsredovisning Inledning Vår skolenhet består av två skolor,

Läs mer

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017

Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017 160921 Arbetsplan för Sollebrunns skola åk F-9 Läsåret 2016/2017, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Åsenskolan Rektor Johan Kronberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Lokal arbetsplan Läsåret 2018-2019 Åsenskolan Rektor Jan Setterberg 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar till att barn och elever

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Bredängsskolans mål och visioner En stabil grund inför framtiden med Språk och kommunikation i centrum

Bredängsskolans mål och visioner En stabil grund inför framtiden med Språk och kommunikation i centrum K V A L I T E T S G A R A N T I 2 0 1 0-2 0 1 1 Sid 1 (6) Bredängsskolan Bredängsskolans mål och visioner En stabil grund inför framtiden med Språk och kommunikation i centrum Bredängsskolan ska utveckla

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BANDHAGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1426-001-162/2013 SID 1 (12) 2013-10-25 Handläggare: Ylva Wikman Telefon: 08 508 48840 Arbetsplan Inledning Bandhagens grundskola, grundsärskola

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Datum 130909 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2012/13 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Fullersta rektorsområde

Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde Fullersta rektorsområde ligger i Huddinge i ett naturskönt område med närhet till skog, sjöar och idrottsplats. Rektorsområdet har ca 90 personal och ca 580 elever som är uppdelade

Läs mer

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12

Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 2012/10/16 Kvalitetsredovisning Läsåret 2011/12 Åkerö skola Flexgrupp 1 och 2 Särskola och Asbergerklass 1 Innehållsförteckning 1. Presentation av skolan 2. Beskrivning av årets verksamhet 3. Underlag

Läs mer

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se

Rapport med fokus på. normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning. Engelbrektsskolan våren stockholm.se Rapport med fokus på normer och värden elevhälsa undervisning styrning och ledning Engelbrektsskolan våren 2018 stockholm.se Anita Fagervall Bodil Torelm Utbildningsförvaltningen Stockholms Stad 1 Innehåll

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde

Kvalitetsredovisning. Läsåret 2012/2013. Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Kvalitetsredovisning Läsåret 2012/2013 Vallargärdets skola i Ulvsby skolområde Innehåll 1. Kvalitetsutvecklingsplan Planering Uppföljning Utvärdering och utveckling Analys och rapport Kvalitetsredovisning

Läs mer

Sida 1(8) Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde

Sida 1(8) Elevhälsoplan Knutsbo/Junibackens skolområde 1(8) 2(8) Elevhälsoplan 2018/2019 Elevhälsans uppdrag enligt Skollagen kap 2 25 För eleverna i förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan, sameskolan, specialskolan, gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN

LOKAL ARBETSPLAN LOKAL ARBETSPLAN 2015-2016 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva

Läs mer

Arbetsplan. Inledning

Arbetsplan. Inledning Arbetsplan Inledning Oxhagsskolan är en F 6-skola i Akalla/Kista. Skolan har cirka 315 inskrivna barn i grundskola, grundsärskola och förskoleklasser. Cirka 195 elever är inskrivna på fritidshem. Varje

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Bildningsnämnden Lokal arbetsplan Läsåret 2017-2018 Prästbols skola Innehåll Kunskap och kompetens...3 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag.3 Vision för grundskolan i Sunne kommun.3 Vad som ska

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN BANDHAGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR 1414-001-148/2013 SID 1 (17) 2013-10-18 Handläggare: Ylva Wikman Telefon: 08 508 48840 Kvalitetsredovisning Inledning Bandhagens grundskola, grundsärskola

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6

Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Utbildningsinspektion i Nordanstigs kommun Gnarps skola Dnr 53-2005:786 Utbildningsinspektion i Gnarps skola, förskoleklass och grundskola årskurs 1 6 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN LÅNGBRODALSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR SID 1 (11) 2011-11-29 Handläggare: Lis Wohlin Telefon: Arbetsplan Inledning Inledning Vår skola är en F-5 skola som ligger i södra Älvsjö. Vi har

Läs mer

Resursskola. - En del av särskilt stöd. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

Resursskola. - En del av särskilt stöd. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Resursskola - En del av särskilt stöd Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn- och ungdomsförvaltningen - 2013 1 Resursskola en del av särskilt stöd Enligt Allmänna råden

Läs mer

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar

RESURSSKOLAN. Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar RESURSSKOLAN Beskrivning av Resursskolans uppdrag och ansvar Karlskrona kommun Barn och ungdomsförvaltningen - 2014 RESURSSKOLAN EN DEL AV SÄRSKILT STÖD SÄRSKILD UNDERVISNINGS- GRUPP ENLIGT SKOLLAGEN:

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:5260 Göteborgs kommun lundby@lundby.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bräckeskolan F-6 i Göteborgs kommun 2 (9) Dnr 43-2015:5260 Tillsyn i Bräckeskolan F-6

Läs mer

Arbetsplan. Inledning

Arbetsplan. Inledning Arbetsplan Inledning Vision En skola Där alla är öppna för det livslånga lärandet Där alla vet att de kan och de duger Där alla känner glädje i arbetet, tar ansvar, är kreativa och kan samarbeta Där alla

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning 2008 Rosentorps platschefsområde Vellinge Rosentorpskolan Trädgårdsgatan 23521Vellinge 1 Kvalitetsredovisning för 2008, Rosentorpskolans platschefsområde, Grundfakta om Rosentorpskolans

Läs mer

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Kvalitetsanalys läsåret 2014/15 Klättenskolan Postadress Besöksadress Telefon Internet Giro och org nr Sunne kommun Stöpafors 0565-160 00 växel www.sunne.se 744-2684 bankgiro 79. Klättenskolan 686 93 Sunne

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Verksamhetsplan Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun

Verksamhetsplan Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun Barn & Utbildning Verksamhetsplan 2018-19 Grundskola, förskoleklass och fritidshem Tibro kommun Reviderad och fastställd 180920 Tibro kommun, 543 80 TIBRO, Barn & Utbildning, Besöksadress: Centrumgatan

Läs mer

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM

PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN GRUNDSKOLEAVDELNINGE N SID 1 (7) 2012-11-13 DNR 12-411/7073 BILAGA PLAN FÖR UTVECKLING AV FRITIDSHEM UPPDRAGET I skollagen står följande om syftet med utbildningen på fritidshemmet:

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Stavreskolans fritidshem 2014 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Stavreskolans fritidshem 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 4 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas...

Läs mer

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5

Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016. Grundskola årskurs 1-5 Skärhamns skola Arbetsplan augusti 2015 juni 2016 Grundskola årskurs 1-5 Ansvarig rektor Namn Lars-Eric Pettersson Datum 2015-09-01 Tjörn Möjligheternas ö Enhetens namn Skärhamns skola Enheten ansvarar

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3

Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Utbildningsinspektion i Lilla Edets kommun Nygårdsskolan Dnr 53-2005:1523 Utbildningsinspektion i Nygårdsskolan, grundskola F 3 Innehåll Inledning...1 Underlag...1 Beskrivning av skolan...2 Sammanfattande

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN

Kvalitetsredovisning. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN UTBILDNINGSNÄMNDEN TULLGÅRDSSKOLAN TJÄNSTEUTLÅTANDE SID 1 (13) 2014-09-17 Handläggare: Anna Magnusson Kvalitetsredovisning Inledning Tullgårdsskolan ligger på Södermalm. Skolan byggdes och invigdes 1995.

Läs mer

Arbetsplan. förskoleklass skola fritids

Arbetsplan. förskoleklass skola fritids Arbetsplan förskoleklass skola fritids 2012-2013 SID 2 (11) Inledning Den lilla skolan i den stora staden! Så fort man kliver in blir man sedd och möts av en varm miljö brukar besökare säga. Karlbergs

Läs mer

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F

Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F Arbetsplan för Högalidsskolans fritidshem F-3 2018-2019 1 2 Inledning Högalidskolan är en kommunal grundskola för elever från förskoleklass t.o.m. årskurs 9. På lågstadiet finns tre fritidshemsavdelningar

Läs mer

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015

Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016. Upprättad i juni 2015 Handlingsplan för Djursdala skola och fritidshem 2015/2016 Upprättad i juni 2015 Vi ska bli bäst! 2017 ska Vimmerby vara bland de tio bästa skolkommunerna. För Vimmerby kommuns barn och elever innebär

Läs mer

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN SOLHEMSSKOLAN OCH SOLHEMSÄNGENS SKOLA

Arbetsplan. Inledning UTBILDNINGSNÄMNDEN SOLHEMSSKOLAN OCH SOLHEMSÄNGENS SKOLA UTBILDNINGSNÄMNDEN SOLHEMSSKOLAN OCH SOLHEMSÄNGENS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (16) 2012-10-28 Handläggare: Susanne Barklund Telefon: 08-508 41262 Arbetsplan Inledning Solhemsskolan är en F-

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem

Pedagogisk vision och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Barn- och utbildningsnämnden 2015-08-24 1 (9) Barn- och utbildningsförvaltningen Förvaltningskontoret Anna Landehag, 016-710 10 62 och utvecklingsstrategi för Eskilstuna kommuns fritidshem Eskilstuna kommun

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Strandvägsskolan Rektor Maria Sjödahl Nilsson 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2016-2017 Brattfors skola Personal i arbetslaget: Ing-Marie Jonsson, rektor Lena Bjurbäck, lärare i förskoleklass-åk 1 Helena Admund, lärare i grundskolan

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014

Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ingela Dullum Rektor Systematiskt kvalitetsarbete Läsåret 2013-2014 Grundsärskolan Ferlinskolan/Strandvägsskolan Rektor Ingela Dullum 1 Innehållsförteckning: Kunskaper sidan 3 Normer och

Läs mer

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011

Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Sangis skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2010/2011 Volymer och nyckeltal Elevgrupp/åk Antal elever Antal lärare, heltidstjänster förskoleklass 9 0,6 100% 1 9 1,0 100% 2 9 1,0 100% 3 16 1,0 100%

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Kvalitetsredovisning. Inledning. Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning UTBILDNINGSNÄMNDEN

Kvalitetsredovisning. Inledning. Åtgärder för utveckling från föregående kvalitetsredovisning UTBILDNINGSNÄMNDEN UTBILDNINGSNÄMNDEN KARLBE RGS SKOLA TJÄNSTEUTLÅTANDE 001-189/2013 SID 1 (15) 2013-10-24 Handläggare: Karin Nord Telefon: 08-508 44 780 Kvalitetsredovisning Inledning "Så fort man kliver in blir man sedd

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Kronans fritidshem 2013

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem. Kronans fritidshem 2013 Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Fritidshem Kronans fritidshem 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG... 3 Varje barns kunskapsutveckling skall stärkas... 3

Läs mer

Arbetsplan för skolenhet 2

Arbetsplan för skolenhet 2 UTBILDNINGSNÄMNDEN KÄRRTORPS GYMNASIUM NA TJÄNSTEUTLÅTANDE DNR XDNRX SID 1 (7) 2012-10-30 Handläggare: Darko Krsek Telefon: 076 12 32 504 Arbetsplan för skolenhet 2 Inledning Skolenhet 2 består av: [NA]

Läs mer

Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Björn Svantesson Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2012 2013 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan

Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor. Strandvägsskolan Strandvägsskolan Maria Skoogh Rektor Strandvägsskolan Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013-2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Lokal arbetsplan Läsåret

Lokal arbetsplan Läsåret Barn- och Utbildning Lokal arbetsplan Läsåret 2014-2015 Strandvägsskolan Rektor Maria Skoogh 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Bakgrund tolkning av skolans kunskapsuppdrag Utbildningen inom skolväsendet syftar

Läs mer

Skolplan Med blick för lärande

Skolplan Med blick för lärande Skolplan 2012-2015 Med blick för lärande Antagen av barn- och utbildningsnämnden den 23 maj 2012 Sävsjö kommuns skolplan - en vägvisare för alla förskolor och skolor i Sävsjö kommun Sävsjö kommuns skolplan

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan

Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Regelbunden tillsyn i Landskrona kommun Västervångskolan Dnr 53-2008:1776 Regelbunden tillsyn i Västervångskolan Förskoleklass Grundskola årskurserna 1-9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Verksamhetsplan. Hagaskolan och fritidshem 2015/2016

Verksamhetsplan. Hagaskolan och fritidshem 2015/2016 Verksamhetsplan Hagaskolan och fritidshem 2015/2016 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Hagaskolans årshjul sid. 3 Hagafritidshem årshjul sid. 4 Utvecklingsarbete sid.

Läs mer

Hagsätra/Ormkärrsskolan

Hagsätra/Ormkärrsskolan K V A L I T E T S G A R A N T I Sid 1 (5) Hagsätra/Ormkärrsskolan Ing re ss Vår skolenhet består av två skolor. På Hagsätraskolan arbetar vi i fyra arbetslag, F-3 har med cirka 215 elever, 4-6 med 145

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling

Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Likabehandlingsplan Plan mot diskriminering och kränkande behandling Björkskolan 2015/2016 På Björkskolan arbetar vi aktivt med; Värdegrund under hela läsåret. Gott språkbruk samt artighet, trivsel och

Läs mer