Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet"

Transkript

1 Lokal överenskommelse i Kumla kommun för arbetsmarknadspolitiska insatser mot ungdomsarbetslöshet Parter Arbetsförmedlingen Hallsberg Kumla kommun Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas, långtidsarbetslösa och nyanlända. Mål Långsiktiga mål för projektperioden Att genom strukturerad samverkan mellan Arbetsförmedlingen och Kumla kommun minska arbetslösheten för ovan nämnda målgrupper. Utvärdering delmål som mäts vid årsskiftet 2016/2017 Nationell statistik visar att antalet elever skrivna i Kumla som fullföljer gymnasiet inom tre år minskade med 5% mellan 2015 och Orsakerna är svåra att analysera, eftersom ungefär 90% av eleverna går andra huvudmäns skolor. Inom ramen för länssamverkan om gymnasiefrågor diskuterar Kumla kommun de kommunala huvudmännens arbete med att förbättra resultaten. Antalet ungdomar som är registrerade inom aktivitetsansvaret har ökat mellan 2015 och Orsaken är huvudsakligen förbättrade rutiner. Antalet ungdomar som varken arbetar eller studerar har dock minskat till 15. Delmål som mäts årsskiftet 2017/2018 Öka andelen elever som fullföljer gymnasiet inom 3 år med 2% jämfört med läsåret 2014/2015. Minska antalet ungdomar med som är inskrivna i kommunens aktivitetsansvar för att de inte arbetar eller studerar med 20% jämfört med hösten 2016

2 10 av de ungdomar som idag finns på Arbetsförmedlingen och saknar gymnasiebehörighet ska ha gymnasiebehörighet årsskiftet 2016/2017. Målgrupp Alla unga i åldern 16 till 24 som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta. Arbetssökande som har fyllt minst 25 år och har varit arbetslös på heltid sedan 12 månader. Målgruppen för Trainee är utökad och gäller: Ungdom mellan år som varit arbetslös på heltid under minst tre månader. Arbetssökande som har fyllt minst 25 år och har varit arbetslös på heltid sedan 12 månader. Person som är ny i Sverige och har en pågående etableringsplan hos Arbetsförmedlingen enligt lagen (2010:197) om etableringsinsatser för vissa nyanlända invandrare: Person som är ny i Sverige sedan max 36 månader och har fått uppehållstillstånd som flykting, skyddsbehövande eller i vissa fall på grund av anknytning. Person som är ny i Sverige sedan max 36 månader och har uppehålls kort som anhörig till en EES-medborgare. Ett utbildningskontrakt kan personen få som är inskriven på Arbetsförmedlingen. Ålder år och saknar fullständig gymnasieutbildning samt inte deltar i etableringsuppdraget. Genom arbetet med kommunens aktivitetsansvar har det framkommit att inom gruppen finns ungdomar med utländsk bakgrund och relativt nyanlända till Sverige samt ungdomar med psykiatriska och neuropsykiatriska diagnoser. En djupare kartläggning av målgruppen har gjorts. Arbetsförmedlingen bedömer att ungdomarnas behov ser olika ut. En grupp som har störst behov av stöd är de som ej klarat grundskolan. Här behövs insatser som kräver längre tid då det kan handla om 5-6 års studier att ta igen. Dessa ungdomar behöver stöd och motiverande insatser. Arbetsförmedlingen behöver samverka med skola för att identifiera vad man behöver ta igen och hur man kan lägga upp för plan. En annan grupp är de ungdomar som har gått igenom gymnasiet men som saknar slutbetyg/gymnasieexamen och istället fått ett studiebevis. Dessa elever har möjlighet att studera inom utbildningskontrakt 50% eller 100%. Idag erbjuder vi studier inom vuxenutbildningen. Ytterligare en grupp är de som har fullständigt gymnasium och men som ej etablerar sig på arbetsmarknaden p.g.a. att de saknar en yrkesutbildning eller gått en yrkesutbildning där arbetsmarknaden är mättad. Insatser riktade mot målgruppen år genomförs av gymnasieskolan och socialförvaltningen i Kumla kommun. Under 2016/2017 genomförs ett projekt i samverkan med INDA, socialförvaltningen och gymnasieskolan. Syftet är att eleverna kommer ut i arbete istället för till försörjningsstöd eller daglig verksamhet. Kommunen har också samverkansavtal med stiftelsen Activa.

3 Försäkringskassan har insatser mot vissa ungdomar inom målgruppen. Samordningsförbundet Finsam har möjlighet att erbjuda handledarutbildning på det arbetsplatser som anställer ungdomar på utbildningskontrakt eller traineejobb. Även vuxenutbildningen kan erbjuda handledningsutbildning för berörda handledare. Arbetsförmedlingen samverkar med vuxenutbildningens studievägledare för att genomföra studieplaner. Redovisning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten Arbetsmarknadsenheten i Kumla har som sin främsta uppgift att erbjuda sysselsättning för de kommuninvånare som står långt ifrån arbetsmarknaden. Genom samverkan med Arbetsförmedlingen, Finsam och kommunens socialtjänst ökas ungdomars möjlighet till framtida egen försörjning. Vid enheten arbetar 12 personer med att driva verksamhetens olika arbetsområden. Under år 2015 har 534 personer haft Kumla kommuns arbetsmarknadsenhet som arbetsgivare i olika praktik- och anställningsformer. Arbetsmarknadsenheten arbetar sedan flera år tillbaka förebyggande i samverkan med socialförvaltningen, för att ungdomar inte ska hamna i försörjningsstöd. Kommunens enhet ISU (individuellt stöd till utveckling) arbetar på egen hand med att erbjuda praktik och coaching genom egna arbetskonsulenter. För de som klarar kraven för en bidragsanställning erbjuds arbete under ett år i kommunala servicejobb inom kommunens verksamheter. Genom detta får man möjlighet att kartlägga behov och handleda ungdomarna mot framtida arbete eller kompletterande studier. Kommunen erbjuder även feriepraktik för ungdomar från 16 års ålder, i syfte att stärka ungdomarna mot arbetslivet och samtidigt visa på kommunens framtida kompetensförsörjningsbehov. Vuxenutbildningen I Kumla kommun ansvarar Nämnd för livslångt lärande för gymnasie- och vuxenutbildningen. Inom ramen för vuxnas lärande ryms utbildning på grundskolenivå, gymnasienivå samt svenska för invandrare (SFI). Inom den gymnasiala utbildningen finns dels behörighetsgivande kurser i teoretiska ämnen, dels yrkeskurser. Vuxenutbildningen anordnar i egen regi yrkesutbildningar inom fordons-, bygg-, restaurang- livsmedel, omvårdnad och barn/fritid. Genom regional samverkan kan även andra yrkesutbildningar erbjudas utifrån arbetsmarknadens och individens behov.

4 En central del av arbetet med de vuxnas lärande är studie- och yrkesvägledningen som guidar presumtiva elever i skapandet av individuella studieplaner men även hjälper till med ansökningar till utbildningar i andra kommuner samt övrig rådgivning och motiverande arbete. Studie och yrkesvägledningen har även regelbundna kontakter med Arbetsförmedlingen för avstämning av arbetsmarknads- och utbildningsbehov som efterfrågas. Vuxenutbildningen arbetar i dagsläget uppsökande mot personer som har behov av vuxenutbildning fram för allt genom samverkan med Arbetsförmedlingen och kommunens Arbetsmarknadsenhet. I det uppsökande arbetet ingår målgruppen tillsammans med andra grupper som har behov av vuxenutbildning. Gymnasieskolan och aktivitetsansvaret Inom ramen för kommunens aktivitetsansvar arbetar gymnasieskolan uppsökande mot ungdomar år som inte studerar. Genom att jämföra befolkningsregistret med ungdomar inskrivna i gymnasieskolor erhålls ett antal ungdomar, som sedan kontaktas för att efterfråga vilken eventuell sysselsättning de har. Ungdomar utan sysselsättning ska sedan motiveras till studier eller annan aktivitet. Utöver detta finns administrativ resurs, för att söka av, skapa listor och rapportera till SCB på vilka ungdomar som tillhör KAA. De som lämnat gymnasiet utan gymnasieexamen kontaktas på samma sätt. Ungdomarna erbjuds studie- och yrkesvägledning, studier inom gymnasieskolan eller vuxenutbildningen; samt i viss utsträckning motiverande samtal. Arbetet sker i samverkan med de övriga aktörerna i denna överenskommelse. Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen matchar ungdomar mot arbete via det interna systemstödet AIS. Ungdomarna har även möjlighet att erbjudas stöd- och matchningstjänster via kompletterande aktörer. I nuläget har Arbetsförmedlingen två arbetsförmedlare som jobbar med ungdomar upp till 25 år. En arbetsförmedlare som jobbar med långtidsarbetslösa över 25 år. Arbetsförmedlingen genomför även kontinuerligt arbetsmarknadsinformation i gymnasieskolans avgångsklasser. Inom ramen för befintlig verktygslåda har Arbetsförmedlingen möjlighet att erbjuda praktik, arbetsmarknadsutbildning, arbetsträningar, yrkesintroduktionsanställningar, nystartsjobb, lönebidrag bland annat. Via Arbetsförmedlingen rehab kan specialistinsatser erbjudas i form av psykolog, arbetsterapeut och socialkonsulent. Detta i klargörande syfte för att individen skall komma närmre arbetsmarknaden och för att hitta en lämplig planering mot arbete. Detta kan erbjudas i kombination med arbetsprövningar. I vissa fall när behov av anpassning klargjorts kan SIUS-stöd erbjudas.

5 Arbetsförmedlingen har inom ramen folkhögskolesatsningen möjlighet att erbjuda studiemotiverande insatser. Arbetsförmedlingen erbjuder också informationsträffar inför grundskolans gymnasieval. Verksamhet som bedrivs i samverkan Under perioden planeras förstärkta insatser mot målgruppen samt förbättrad samverkan mellan aktörerna. Gymnasieskolan och Vuxenutbildningen har utökat resurserna för uppsökande och motiverande arbete till 1,5 årsarbetare (från 0,5) Arbetsförmedlingen avsätter ökade resurser för arbetet med ungdomar genom att två arbetsförmedlare avsätter stor del av sitt arbete för målgruppen. Arbetsmarknadsenheten har anställt en handläggare som bland annat arbetar med DUA och ingår i samverkansgruppen och arbetsgruppen. Handläggaren informerar om insatsen, genomför kartläggning, ordnar med praktik/arbete inom kommunens verksamheter och coachar ungdomen. I och med den utökade målgruppen för Trainee, kommer Arbetsmarknaden se över sina personal resurser. Samverkan med etablerings handläggare från Arbetsförmedlingen bör utvecklas. Därutöver finns resurser inom socialförvaltningen, ISU, som beskrivits ovan. Kumla kommun har som mål år 2017 att fortsätta skapa yrkesutbildningsplatser på gymnasial nivå kombinerat med avlönat arbete i en reell arbetsmiljö i form av traineejobb. Samt platser för avlönat arbete i kombination med utbildning inom ramen för utbildningskontrakt. För Kumla kommun handlar det i första hand om traineejobb inom vård- och omsorg samt förskola och skola som enligt kompetensförsörjningsbehoven kommer att vara en bristvara i framtiden inom kommun och landsting. Kommunen har också möjlighet att utbilda inom andra bristyrken och medverka till att få fram anställningar inom samverkande företag. Vuxenutbildningen har möjlighet att utbilda inom vård- och omsorg, bygg, barn- och fritid samt restaurang. Vid behov kan utbildningsplatser köpas av andra kommuner. Arbetsförmedlingen arbetar förebyggande genom att besöka skolor för att tydliggöra arbetsmarknadens behov och förväntningar. Inom grundskolan ska eleverna få utbildning i arbetsmarknadskunskap senast i årskurs 8. Gymnasieskolan och vuxenutbildningen kommer att arbeta uppsökande mot ungdomar utan sysselsättning i syfte att motivera dem till studier, praktik eller annan åtgärd. Utifrån varje ungs individuella behov ska en planering kunna upprättas med åtgärder som succesivt förflyttar individen närmare arbetsmarknaden med slutmålet fullföljda gymnasiestudier och/eller kunskaper som gör den unge anställningsbar. Vuxenutbildningen ser över möjligheterna till studiestöd.

6 Former för samverkan mellan aktörerna har etablerats under 2016 En styrgrupp har etablerats med chefer inom Arbetsförmedlingen, Kumla kommuns socialförvaltning gymnasieskola-vuxenutbildning, Försäkringskassan och Samordningsförbundet i Sydnärke och träffas fyra gånger per år. En samverkansgrupp har bildats med personal som i sitt arbete möter unga vuxna år i Kumla kommun. I samverkansgruppen ingår personal som arbetar med Kommunens aktivitetsansvar, projektet #Jagmed, DUA, Socialförvaltningen- ISU, JN gymnasiet, Vuxenutbildningen och Arbetsförmedlingen. Syftet med gruppen är att sprida information inom kommunen som rör insatser för aktuella ungdomar, identifiera problemområden, utveckla och förenkla samarbetsvägar samt avidentifierat diskutera lämpliga individuella insatser för ungdom som finns att tillgå inom samverkansgruppen. Gruppen har träffar 3 gånger per termin. I arbetsgruppen för DUA ingår två arbetsförmedlare, en studie och yrkesvägledare från Vuxenutbildningen och en handläggare från Arbetsmarknadsenheten (AME). En arbetsprocess med respektive ansvars områden har arbetats fram. Gruppen har en bokad tid en gång i veckan och träffas om det finns behov. Arbetsförmedlingen är ansvariga och avgör om ungdomen tillhör målgruppen för DUA insatser. AF kallar till informationsmöten, skriver beslut och sköter det administrativa arbetet som är mycket omfattande. Studie och yrkesvägledaren (SYV) från Vuxenutbildningen och handläggaren från Arbetsmarknadsenheten gör en enklare kartläggning för att se vilka förutsättningar det finns för studier och praktik/arbete. Om personen är motiverad till insatsen så upprättas en studieplan av SYV och handläggaren från AME planerar och söker efter lämplig praktik/arbete. En gemensam planering upprättas med personen Det är viktigt att matcha rätt person med rätt plats via samverkan med ansvariga i kommunens verksamheter. Handläggaren från AME ansvarar för praktiken/ anställningen i kommunen och administrationen i KA webbstöd. SYV ansvarar för ansökan om studiestöd och följer upp studierna. Uppföljning av studier och praktik/arbete sker regelbundet. En media grupp har bildats, med syfte att sprida information om de olika insatserna som finns för målgruppen inom DUA i kommunen. Arbetsförmedlingen identifierar ungdomar med fördjupat behov och använder flera olika insatser tillsammans med utbildningskontrakt och trainee jobb. T.ex. arbetsträning/prövning, praktik, förberedande utbildningar och arbetsmarknadsutbildningar. Arbetsförmedlingen har inom ramen för folkhögskolesatsningen även möjlighet att erbjuda studiemotiverande insatser. Gymnasieskolan och vuxenutbildningen kommer att slussa ungdomar som identifieras genom det uppsökande arbetet till dessa insatser.

7 Utvecklingsområden Behov finns att utveckla insatser för hemmasittande ungdomar år. Metoder och resurser för att nå nya målgruppen inom Trainee. Studiestöd för studieovana ungdomar. Dokumentation och uppföljning Kommunen ansvarar för att löpande registrera deltagarens aktiviteter under placeringstiden och överföra denna information till Arbetsförmedlingen. Personuppgiftslagen (1998:204) med tillhörande förordning, ska iakttas vid all hantering av personuppgifter. Överenskommelsens varaktighet och revidering Överenskommelsen gäller fr.o.m t.o.m Överenskommelsen har reviderats i samband med att parterna träffas för en utvärdering och en avstämning av målen kontinuerligt 2017.

8 Bilaga 1. Statistik DUA Kumla kommun 2016 UTBILDNINGSKONTRAKT 9 BESLUT TRAINEE 4 BESLUT Studier 100% 2 Studier 50% + Arbete 50% 7 Omvård nad Äldrevår den 2 Barnsköt are Förskola 2 Arbetsgruppen har träffat ca 35 ungdomar för information om DUA. Utbildningskontrakt Trainee - Beslut 9 st - Beslut 4 st - Studier 100% 2 st - Studier 50 % + arbete 50 % 4 st - Studier 50% + praktik/arbete 50% 7st - Anställningar 4 st Anställningar 3st - Avbrott 1 st - Avbrott 3 st - Praktik inför Traineestart st - Praktik inför anställning st Ungdomarna praktiserar och har anställningar inom äldrevården, förskola och LSS omsorgen. Ungdomsarbetslösheten Januari-16 November-16 Riket 13,1 11,5 Örebro län 14,5 12,9 Kumla Kommun 11,9 10,1

9

Företagarna. DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag

Företagarna. DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag DUA delegationen för unga till arbete ett regeringsuppdrag Varför finns DUA? Många unga är arbetslösa (17 % Västernorrland 12 % riket). En stor del av gruppen har inte fullständig gymnasieutbildning (24%

Läs mer

Revidering av den lokala överenskommelsen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten

Revidering av den lokala överenskommelsen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten Sida 1(10) Revidering av den lokala överenskommelsen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten Parter: Nora Kommun, organisationsnummer 212000-2007 Arbetsförmedlingen Lindesberg, organisationsnummer

Läs mer

Se till att du alltid har följande blanketter/mallar innan du träffar en person för vägledningssamtal/inskrivningssamtal eller motsvarande samtal: o

Se till att du alltid har följande blanketter/mallar innan du träffar en person för vägledningssamtal/inskrivningssamtal eller motsvarande samtal: o 1 (7) ARBETE & FÖRSÖRJNING Maria Nässing Samordnare DUA - Sala 2017-01-12 BILAGA 3.1 SALA2000, v 2.0, 2012-08-02 N:\Arbetsmarknad\DUA\Operativa gruppen\rutin och flödesschema\dua_överenskommelse_bilaga

Läs mer

Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga,

Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga, 2018-05-02 Bilagor: Överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten bland unga, 2018-2020 Ånge kommun och Arbetsförmedlingen Ånge 2018-05-02 Bilaga 1: Kartläggningen av målgruppen bygger

Läs mer

Ö verenskommelse om samverkan fo r att minska ungdomsarbetslo sheten. Arbetsförmedlingen, Norsjö kommun och Skellefteå kommun,

Ö verenskommelse om samverkan fo r att minska ungdomsarbetslo sheten. Arbetsförmedlingen, Norsjö kommun och Skellefteå kommun, Ö verenskommelse om samverkan fo r att minska ungdomsarbetslo sheten Arbetsförmedlingen, Norsjö kommun och Skellefteå kommun, 2016-12-14 Parter Norsjö kommun, organisationsnummer 212000-2858 Skellefteå

Läs mer

Lokal överenskommelse

Lokal överenskommelse Reviderad 2017-12-20 Lokal överenskommelse Samverkan mellan Arbetsförmedlingen och Hässleholms kommun gällande alla unga i åldern 16 till 24 år, som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta.

Läs mer

Överenskommelse inom Dua

Överenskommelse inom Dua Överenskommelse inom Dua (reviderat förslag 2016 12 19) Parter Lekebergs kommun org. nummer: 21 2000-2981 Arbetsförmedlingen Hallsberg, org. nummer: 20 2100-2114 Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan. mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016).

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan.   mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016). 1(9) Bilaga 3 Verksamhet i samverkan http://rkdhs-kom/yta/a_2014_06/kommunmapp mm/194 säffle/rev ök 2016/bilaga 3 (2016).docx SÄFFLE KOMMUN Postadress Säffle kommun 661 80 Säffle Besöksadress Kanaltorget

Läs mer

Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar

Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar Överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Ljungby Kommun Unga som varken arbetar eller studerar Parter Ljungby Kommun organisationsnummer 212000 0670 Arbetsförmedlingen organisationsnummer 202100-2114

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Parter Ljusnarsbergs kommun, organisationsnummer 212000-1959 Arbetsförmedlingen Lindesberg, organisationsnummer 201200-2114 Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt

Läs mer

Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten:

Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten: Sida 1 av 5 Bilaga 2, revidering av redovisning av befintliga verksamheter 6.1 Beskrivning av befintlig verksamhet Arbetsmarknadsenheten: Arbetsmarknadsenheten är organiserad inom Tillväxt och utveckling.

Läs mer

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN IDENTIFIERADE BEHOV Kartläggningen har gett en bild över målgruppens sammansättning. Gruppen nyanlända ungdomar behöver vi kartlägga ytterligare inom ramen

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM SAMVERKAN FLER UNGA TILL ARBETE ELLER STUDIER LULEÅ Innehållsförteckning Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete eller studier. 1 Parter. 1 Syfte 1 Mål. 1-3 Målgrupp

Läs mer

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan

BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan 1(5) BILAGA 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Organisering och samverkan Den samverkande kommunen och Arbetsförmedlingen ska kartlägga alla unga 16-24 år som inte studerar eller arbetar i önskad

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten revidering 2018

Lokal överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten revidering 2018 Klicka här för att ange text. Lokal överenskommelse om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten revidering 2018 Gävle kommun och Arbetsförmedlingen Gävle 1 Parter Gävle kommun, organisationsnummer

Läs mer

Handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Vara kommun

Handlingsplan för det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) i Vara kommun Handlingsplan för det kommunala (KAA) i Vara kommun Gäller fr.o.m. 2019-03-01 Antagen av bildningschef 2019-02-19 (KAA) i Vara kommun Sidan 1 Uppföljning av kommunernas aktivitetsansvar Kommunerna har

Läs mer

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år

Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga år Bilaga 2: Lokal modell för verksamhet i samverkan för Unga 16-29 år 1. Bakgrund Parterna tecknade 2016 en lokal överenskommelse inom DUA där målet var att minska ungdomsarbetslösheten i Enköpings kommun.

Läs mer

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm,

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm, Nuläge och måluppfyllelse 2017 Hässleholm, 2017-12-20 2017-10-13 fanns det totalt 5352 ungdomar mellan 16-24 år folkbokförda i Hässleholms kommun, vilket är en minskning med 26 personer jämfört med samma

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan 1 (12) Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Arbetsförmedlingen, Trelleborgs kommun och Skurups kommun 2015-11-30 2 (12) Innehåll Verksamheter och insatser inom respektive identifierat fokusområde... 3 Insatskarta...

Läs mer

Stockholm 16 juni 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12

Stockholm 16 juni 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 Stockholm 16 juni 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser mellan kommuner och Arbetsförmedling om samverkan

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Delegationen för unga till arbete (A 2014:06) Dir. 2017:20 Beslut vid regeringssammanträde den 16 februari 2017 Utökning och förlängning av uppdraget Regeringen beslutade

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3)

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Verksamhet som ska bedrivas i samverkan (bilaga 3) Samverkan mellan Älmhults kommun och Arbetsförmedlingen i Älmhult Målgruppen unga i åldern 16-24 år som står utanför arbetsmarknaden är varierad med en

Läs mer

Lokal modell Örkelljunga kommun

Lokal modell Örkelljunga kommun Lokal modell Örkelljunga kommun» En kartläggning och en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet Bilderna nedan visar kompetensförsörjningsbehovet i Örkelljunga. Arbetsförmedlingens prognosundersökning,

Läs mer

Svar på skrivelse gällande traineejobb

Svar på skrivelse gällande traineejobb Arbetsmarknadsförvaltningen Utvecklings- och utredningsstaben Tjänsteutlåtande Sida 1 (5) 2017-11-09 Handläggare Albin Lindström Telefon: 0761247998 Till Arbetsmarknadsnämnden den 21 november 2017 Ärende

Läs mer

Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. 1 Parter Älvkarleby kommun 21200-0258 Arbetsförmedling Norra Uppland 202100-2114 Syfte Att genom samverkan och med gemensamma insatser, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Läs mer

Lokal överenskommelse

Lokal överenskommelse Lokal överenskommelse Parter Melleruds Kommun 212000-1488 Arbetsförmedlingen Vänersborg/Mellerud 202100-2114 Syfte Att genom samarbete, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten

Bilaga 3. Verksamhet i samverkan Arbetsmarknadsenheten Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Hemsida: www.dalsed.se E-post: magnus.akesson@dalsed.se 1 Innehåll Samverkan... 3 Arbetsbeskrivning i samverkan... 3 Samverkan/Förebyggande... 4 Tänkbara mål i fortsatt

Läs mer

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD

SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD SAMVERKANSAVTAL: ARBETSFÖRMEDLINGEN OCH SUNDBYBERGS STAD Lokala kompetensförsörjningsbehovet: Arbetsförmedlingens kartläggning av målgruppens behov visar att en stor andel av etableringssökande i Sundbybergs

Läs mer

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3

Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3 Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3 Innehållsförteckning Inledning...2 Organisering...2 Huvudsakliga metoder och verktyg...3 Ansvarsfördelning...4 Budget och resurser...5 Uppföljning...6 1

Läs mer

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas. Inledning Inom Arbetsförmedlingen och kommunen finns en rad verksamheter och

Läs mer

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden Sida 1 av 8 Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden 5. Lokal modell 5.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet, Nora

Läs mer

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE

LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Revidering av LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kiruna kommun, Arbetsförmedlingen, Lapplands gymnasium, Lapplands Lärcentra & Malmfältens Folkhögskola Lokal överenskommelse om samverkan för ungdomar 16-24 år Sverige

Läs mer

ÖK DUA+ Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala

ÖK DUA+ Gällivare, Jokkmokk, Kiruna och Pajala Beskrivning av hur verksamheterna i samverkan ska bedrivas och organiseras på lokal nivå. Så arbetar Arbetsförmedlingen med nyanländas etablering Arbetsförmedlingen skapar förutsättningar för att personer

Läs mer

Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas 2.1 Beskriv verksamheten i samverkan - en sammanhållen process

Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas 2.1 Beskriv verksamheten i samverkan - en sammanhållen process Bilaga 2 Hur arbetet ska organiseras och bedrivas 2.1 Beskriv verksamheten i samverkan - en sammanhållen process Samarbetet mellan parterna avseende denna överenskommelse sker i följande former: En styrgrupp

Läs mer

Bilaga 3. Verksamhet som ska bedrivas i samverkan

Bilaga 3. Verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bilaga 3. Verksamhet som ska bedrivas i samverkan En beskrivning av hur samverkan inom överenskommelsen organiseras utifrån de behov som identifierats. Inklusive de resurser som respektive aktör bidrar

Läs mer

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UNGA

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UNGA Promemoria 2017-03-14 Dnr: A2014:06/2015/12 Delegationen för unga och nyanlända till arbete A 2014:06 ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE OM UNGA Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser

Läs mer

VERKSAMHET I SAMVERKAN LULEÅ

VERKSAMHET I SAMVERKAN LULEÅ VERKSAMHET I SAMVERKAN LULEÅ Innehållsförteckning Organisering av samverkan utifrån överenskommelse 1 Budget och personella resurser för samverkan 1-2 Huvudsaklig ansvarsfördelning mellan parterna 2 Övergripande

Läs mer

Stockholm 2 september 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12

Stockholm 2 september 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 Stockholm 2 september 2015 Diarienummer: A2014:06/2015/12 ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser mellan kommuner och Arbetsförmedling om samverkan

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning. En kartläggning av målgruppen. som redogör för målgruppens storlek,

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning. En kartläggning av målgruppen. som redogör för målgruppens storlek, Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning En kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov Inledning Arbetslivet är navet i den svenska

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning. En kartläggning av målgruppen. som redogör för målgruppens storlek,

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning. En kartläggning av målgruppen. som redogör för målgruppens storlek, Bilaga 1. Kartläggning av målgruppens storlek och sammansättning En kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov Inledning Arbetslivet är navet i den svenska

Läs mer

Åmåls kommun. Kommunala aktivitetsansvaret KAA Studiecoach Jobbcentrum... 3

Åmåls kommun. Kommunala aktivitetsansvaret KAA Studiecoach Jobbcentrum... 3 Brev Lokal överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen och Åmåls kommun i Åmåls kommun Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Åmåls kommun och Arbetsförmedlingen i Åmål har identifierat verksamheter samt behov

Läs mer

Lokal överenskommelse

Lokal överenskommelse Arbetsmarknads- och socialförvaltningen Lokal överenskommelse mellan Trollhättans Stad och Arbetsförmedlingen i Trollhättan om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten 2017 1 1. Bakgrund I december

Läs mer

Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016

Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016 Halvårsrapportering till Finsam Sydnärke av #jagmed Perioden 1/1-30/6 2016 Vennerstrand, Jenny Jenny.vennerstrand@skola.kumla.se Innehåll Bakgrund... 2 Uppdatering beträffande arbetet med projektet...

Läs mer

Lokal överenskommelse för unga till arbete. Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Lokal överenskommelse för unga till arbete. Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Lokal överenskommelse för unga till arbete Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Uppdrag Delegation för unga till arbete (Dua) har i uppdrag att

Läs mer

DUA - LOKAL ÖVERENSKOMMELSE. Reviderade mål och analys av utfall 2016

DUA - LOKAL ÖVERENSKOMMELSE. Reviderade mål och analys av utfall 2016 DUA - LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Reviderade mål och analys av utfall 2016 Parter Falu kommun 212000-2221 Arbetsförmedlingen 2021100-2114 Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt

Läs mer

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm,

Bilaga 4 Nuläge och måluppfyllelse Hässleholm, Nuläge och måluppfyllelse 2016 Hässleholm, 2016-12-19 2016-10-13 fanns det totalt 5378 ungdomar mellan 16-24 år folkbokförda i Hässleholms kommun, vilket är en minskning med 118 personer jämfört med samma

Läs mer

Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten

Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten 2016-12-21 Revidering av Lokal överenskommelse mellan Hofors kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten Vi vill med denna revidering beskriva hur arbetet med DUA har

Läs mer

Bilaga 3, verksamhet som ska bedrivas i samverkan

Bilaga 3, verksamhet som ska bedrivas i samverkan Bakgrund till lokal överenskommelse Gnosjö hade höga siffror för ungdomsarbetslösheten i februari 2015. En handläggare på Arbetsförmedlingen fick därför i uppdrag att arbeta specifikt mot målgruppen unga

Läs mer

Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun.

Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun. Lokal överenskommelse gällande unga 16-24 år i Strömstadkommun. Parter Strömstads kommun organisationsnummer: 212000-1405 Arbetsförmedling Norra Bohuslän organisationsnummer: 202100-2114 Syfte Att genom

Läs mer

BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET

BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET ORGANISATION - SAMVERKAN Hösten 2015 bestämde sig Svalövs kommun för att skapa en egen samverkansgrupp kring ungdomsfrågorna, TUSS (Tillsammans Ungdomar Sysselsättning

Läs mer

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN

BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN BILAGA 3 VERKSAMHET SOM SKA BEDRIVAS I SAMVERKAN IDENTIFIERADE BEHOV Kartläggningen har gett en bild över målgruppens sammansättning. Genom kartläggningen har vi också fått en ögonblicksbild över de aktiviteter

Läs mer

Bilaga 2 Nuvarande verksamhet

Bilaga 2 Nuvarande verksamhet Sida 1 av 6 2015-12-21 Dnr: KS 2015-395 KOMMUNSTYRELSEN Bilaga 2 Nuvarande verksamhet Munkedals kommun och Arbetsförmedlingen har tidigare erfarenheter av att arbeta tillsammans kring olika grupper, inte

Läs mer

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet:

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: 1(5) BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: Ale kommun, Arbetsmarknadsenheten (AME) Inom AME erbjuder vi idag olika typer av stöd, både individuellt och i grupp. Individuellt erbjuds evidensbaserade

Läs mer

Kommunalt aktivitetsansvar Mål och riktlinjer

Kommunalt aktivitetsansvar Mål och riktlinjer Barn- och utbildningsnämnden Kommunalt aktivitetsansvar Mål och riktlinjer Antaget av Barn- och utbildningsnämnden (2015-10-01) Kommunala aktivitetsansvaret (KAA) Strömstads kommun Lagstiftning Skollagen

Läs mer

Bilaga 1 B. Kartläggning av målgruppens storlek, sammansättning och behov i Grums kommun

Bilaga 1 B. Kartläggning av målgruppens storlek, sammansättning och behov i Grums kommun Sida 1 av 12 Inför lokal överenskommelse mellan kommunen och Arbetsförmedlingen rörande insatser för att motverka ungdomsarbetslöshet Bilaga 1 B Kartläggning av målgruppens storlek, sammansättning och

Läs mer

Silvie Jalmsell, sektionschef unga vuxna Arlandaregionen Arbetsförmedlingen

Silvie Jalmsell, sektionschef unga vuxna Arlandaregionen Arbetsförmedlingen KONTAKTUPPGIFTER Hanna Bäck Enhetschef Vägval Ungdom 08-590 973 39 Hanna.back@upplandsvasby.se BEHÖRIGA FÖRETRÄDARE Upplands Väsby, 2015-12-31 Mathias Bohman, Kommunstyrelsens ordförande Upplands Väsby

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE angående utökat samarbete enligt kriterier DUA Unga till arbete (Reviderad )

ÖVERENSKOMMELSE angående utökat samarbete enligt kriterier DUA Unga till arbete (Reviderad ) ÖVERENSKOMMELSE angående utökat samarbete enligt kriterier DUA Unga till arbete (Reviderad 2019-04-01) Parter Tjörns kommun (212000-1306) Orust kommun (212000-1314) Arbetsförmedlingen Stenungsund (202100-2114)

Läs mer

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet:

BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: 1(5) BILAGA 2 Redovisning av befintlig verksamhet: Ale kommun, Arbetsmarknadsenheten, AME. Inom AME erbjuder vi idag olika typer av stöd, både individuellt och i grupp. Individuellt erbjuds evidensbaserade

Läs mer

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Överenskommelse Parter Eslövs kommun, 212000-1173. Arbetsförmedlingen i Eslöv, 202100-2114. Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Mål Den

Läs mer

KAA Det kommunala aktivitetsansvaret

KAA Det kommunala aktivitetsansvaret 2017 KAA Det kommunala aktivitetsansvaret 2017-03-27 Varför behöver vi ha en gemensam handlingsplan/strategi för KAA det kommunala aktivitetsansvaret? Det finns goda skäl för kommunen att satsa på ungas

Läs mer

Riktlinjer för det rekryterande arbetet avseende studiestartsstöd inom Stockholms stad

Riktlinjer för det rekryterande arbetet avseende studiestartsstöd inom Stockholms stad Sida 1 (5) 2017-08-17 avseende studiestartsstöd inom Inledning Riksdagen har i maj 2017 beslutat om att införa ett nytt studiemedel vid namn studiestartsstöd. Stödet kan användas av de kommuner som så

Läs mer

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE

ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE 2015-04-27 A2015/xx Delegationen för unga till arbete A 2014:06 Preliminär version ATT UTARBETA EN LOKAL ÖVERENSKOMMELSE Kriterier och stöd för arbetet med lokala överenskommelser mellan kommuner och Arbetsförmedlingar

Läs mer

Arbetsmarknadsdepartementet. 90-dagarsgarantin - en bra start på arbetslivet Pressträff med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson

Arbetsmarknadsdepartementet. 90-dagarsgarantin - en bra start på arbetslivet Pressträff med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson 90-dagarsgarantin - en bra start på arbetslivet Pressträff med arbetsmarknadsminister Ylva Johansson Återhämtning i svensk ekonomi Relativ arbetslöshet bland ungdomar respektive total arbetslöshet, 1987

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan Bilaga 3 till lokal överenskommelse mellan Eskilstuna Kommun och Arbetsförmedlingen i Eskilstuna Verksamhet i samverkan Eskilstuna kommun och Arbetsförmedlingen i Eskilstuna har identifierat samverkansområden

Läs mer

Jobbtorg Strängnäs. Jobbtorgets uppdrag ska omfatta

Jobbtorg Strängnäs. Jobbtorgets uppdrag ska omfatta Jobbtorg Strängnäs Jobbtorg Strängnäs är en satsning på ett integrerat samarbete mellan arbetsmarknadsåtgärder, ekonomiskt bistånd och arbetsförmedlingen. Ett nära samarbete ska också finnas med gymnasieutbildning,

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 Inflyttning och Arbete

Verksamhetsplan 2018 Inflyttning och Arbete Verksamhetsplan 2018 Inflyttning och Arbete Innehållsförteckning Verksamhetsplan 2018 1 Inflyttning och Arbete 1 1 Verksamhetsområdets mål 3 2 Förutsättningar 4 3 Nulägesanalys 5 4 Verksamhetsmål, uppföljning

Läs mer

Bilaga 2 - Beskrivning av befintliga verksamheter

Bilaga 2 - Beskrivning av befintliga verksamheter Bilaga 2 - Beskrivning av befintliga verksamheter Beskrivning av Introduktionsprogrammet (IM-programmet) i Lysekils kommun IM-programmet har flera olika inriktningar och nivåer. Preparandutbildning är

Läs mer

Handlingsplan med rutiner för Kommunalt Aktivitetsansvar

Handlingsplan med rutiner för Kommunalt Aktivitetsansvar Handlingsplan med rutiner för Kommunalt Aktivitetsansvar LIDKÖPINGS KOMMUN Antagen av Carina Bertilsson, chef för KAA, 160519 Innehåll HANDLINGSPLAN FÖR AKTIVITETSANSVARET... 3 Aktivitetsansvaret har tre

Läs mer

Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. ÖVERENSKOMMELSE Parter Forshaga kommun 212000-1819 Arbetsförmedlingen Forshaga 202100-2114 Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Mål Att

Läs mer

Kartläggning av befintliga verksamheter

Kartläggning av befintliga verksamheter Bilaga 2 Kartläggning av befintliga verksamheter Arbetsmarknadsenheten På gymnasieskolan Högsby Utbildningscenter arbetar lärare med att finna praktik eller andra vägar för de elever som har svårt att

Läs mer

Lokal modell. Ängelholms kommun

Lokal modell. Ängelholms kommun Lokal modell Ängelholms kommun Innehållsförteckning Lokal modell 1 Ängelholms kommun 1 En kartläggning och en analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet 2 En kartläggning och en analys av målgruppens

Läs mer

Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj

Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj Dialog med Kommunförbundet Skåne 14 maj Samverkan mellan kommun och Arbetsförmedlingen i Skåne Paul Andersson Arbetsförmedlingens grunduppdraginstruktionen för Arbetsförmedlingen Förordning (2007:1030)

Läs mer

Kartläggning av befintliga verksamheter

Kartläggning av befintliga verksamheter Bilaga 2 Kartläggning av befintliga verksamheter Hemsida: www.dalsed.se E-post: magnus.akesson@dalsed.se 1 Innehåll Kompetensförsörjningsbehov... 3 Inom Kommunen... 3 Resterande arbetsmarknad... 3 Näringslivsråd

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan Bilaga 3 till lokal överenskommelse mellan Strängnäs Kommun och Arbetsförmedlingen i Strängnäs Verksamhet i samverkan Strängnäs kommun och Arbetsförmedlingen i Strängnäs har identifierat samverkansområden

Läs mer

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet. En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas.

Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet. En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas. Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet En redovisning av den verksamhet som bedrivits innan överenskommelsen tecknas. Verksamheter för målgruppen hos Arbetsförmedlingen Arbetsförmedlingen i Uppsala

Läs mer

ÖVERENSKOMMELSE. Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet.

ÖVERENSKOMMELSE. Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. ÖVERENSKOMMELSE Parter Sala Kommun 212 000-2098 Arbetsförmedlingen i Sala 202100-2114 Syfte Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet. Mål Att Sala

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL DIALOGMÖTE 9 november 2018

VÄLKOMMEN TILL DIALOGMÖTE 9 november 2018 VÄLKOMMEN TILL DIALOGMÖTE 9 november 2018 AGENDA 08.00-08.30 Drop-in frukost 08.30-08.40 Extratjänster 08.40-09.10 Hemfrid berättar om sin verksamhet och sitt rekryteringsbehov 09.10-09.40 Utvecklad Sfi

Läs mer

Arvidsjaurs kommun. Bilaga 2. Befintlig verksamhet. Arvidsjaurs kommun

Arvidsjaurs kommun. Bilaga 2. Befintlig verksamhet. Arvidsjaurs kommun Arvidsjaurs kommun Bilaga 2 Befintlig verksamhet Arvidsjaurs kommun 2015-11-27 1 Innehåll Befintlig verksamhet 3-4 AME:S verksamhet.. 5 IFO.... 5-6 Arbetsförmedlingen. 6 Skolan. 7 2 Idag arbetar utifrån

Läs mer

Samverkan gällande unga som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta

Samverkan gällande unga som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta Bilaga 1 Samverkan gällande unga 16-24 som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta Inledning Det finns sedan tidigare, och inom ramen för DUA, en överenskommelse mellan Arbetsförmedlingen

Läs mer

Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition

Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition Af 00008_1.0_(2015-12-10, AF2000) Bilaga 1 DUA-nyanlända Bakgrund och ambition Version 1.0 Fotograf: Werner Nystrand 1 Innehåll 1 Inledning... 2 1.1 Bakgrund till överenskommelsens innehåll... 2 1.2 Målgrupper

Läs mer

s- )>--' s46 Aktivitetsansvar 2015 (UN 2015.078) 1. Tjänsteskrivelse, eor5-o9-15, Alitivitetsansvar 2015 2. Aktivitetsansvar2ols VALLENTUNA KOMMUN

s- )>--' s46 Aktivitetsansvar 2015 (UN 2015.078) 1. Tjänsteskrivelse, eor5-o9-15, Alitivitetsansvar 2015 2. Aktivitetsansvar2ols VALLENTUNA KOMMUN VALLENTUNA KOMMUN Utbild n i ngsnä m ndens a rbetsutskott Sa m ma nträdesprotokol I 2015-09-30 6 (1s) s46 Aktivitetsansvar 2015 (UN 2015.078) Beslut Arbetsutskottet noterar informationen. Ärendebeskrivning

Läs mer

Antal elever behöriga till gymnasieskolan (siris skolverket)

Antal elever behöriga till gymnasieskolan (siris skolverket) Målgrupp bilaga 1 Surahammars kommun och Arbetsförmedlingen i Surahammar/Hallstahammar har gemensamt gjort kartläggningar (2015) för att få ett grepp om målgruppens storlek samt att försöka kartlägga vilka

Läs mer

Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov.

Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov. BILAGA 1 MÅLGRUPP Kartläggning av målgruppen som redogör för målgruppens storlek, sammansättning och behov. MÅLGRUPPENS STORLEK OCH SAMMANSÄTTNING UNGA SOM INTE FULLFÖLJER GYMNASIET Antalet unga i som

Läs mer

BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET

BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET ORGANISATION - SAMVERKAN Sedan våren/sommaren 2015 har Svalövs kommun påbörjat ett samarbete med Landskrona stad inom ramen för LUST (Landskrona Ungdomar Sysselsättning

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Lokal överenskommelser mellan Skara kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten 2015-10-28 I bilaga 3 ska en beskrivning göras över hur

Läs mer

Livets skola, eller livet efter skolan?

Livets skola, eller livet efter skolan? Livets skola, eller livet efter skolan? Duas sammansättning och organisation Inrättades dec 2014, arbetar tom feb 2021 Delegation består av företrädare för Arbetsförmedlingen, SKL, Försäkringskassan, Skolverket,

Läs mer

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete

Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete Lokal överenskommelse om samverkan för unga till arbete UPPLANDS VÄSBY KOMMUN OCH ARBETSFÖRMEDLINGEN Bilaga 2. Redovisning av befintlig verksamhet SWECO STRATEGY Innehåll 1. Beskrivning av befintlig verksamhet...

Läs mer

Kartläggning av unga i åldern år, som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta. Bilaga 1

Kartläggning av unga i åldern år, som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta. Bilaga 1 Kartläggning av unga i åldern 16-24 år, som varken arbetar eller studerar, eller som är undersysselsatta Bilaga 1 Innehållsförteckning Utbildning...2 Grundskolan - slutbetyg årskurs 9...2 Grundskolan -

Läs mer

BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET

BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET BILAGA 2 REDOVISNING AV BEFINTLIG VERKSAMHET ORGANISATION - SAMVERKAN Hösten 2015 bestämde sig Svalövs kommun för att skapa en egen samverkansgrupp kring ungdomsfrågorna, TUSS (Tillsammans Ungdomar Sysselsättning

Läs mer

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppen

Bilaga 1. Kartläggning av målgruppen Bilaga 1. Kartläggning av målgruppen Översikt befolkningen 16-29 år Befolkningsutveckling i Håbo kommun år 2015-2030 enligt befolkningsprognos Antal invånare i Håbo kommun år 2015-2030 23 000 21 000 19

Läs mer

DUA Nyanlända Lund år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN

DUA Nyanlända Lund år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN DUA Nyanlända Lund 16 24 år BILAGA 2 KARTLÄGGNING OCH VERKSAMHET I SAMVERKAN Innehåll 1. Inledning... 3 1.1 Uppdraget...3 1.2 Styrning, uppföljning och målsättningar...3 1.2.1 Styrning... 3 1.2.2 Uppföljning...

Läs mer

Trepartsamverkan Irja Tiainen

Trepartsamverkan Irja Tiainen Trepartsamverkan Irja Tiainen Irja.Tiainen@Kommunal.se Arbetsmarknadsansvarig Kommunal Trollhättan Vänerväst 1 Regelbundna möten. Detta ställer krav på regelbundna möten med Arbetsförmedlingen, arbetsgivaren

Läs mer

Jobbspår- en arbetsmodell i samverkan

Jobbspår- en arbetsmodell i samverkan KS.2018.0057 2018-02-26 Annie Niubó 076-723 40 10 Annie.Niubo@eslov.se Jobbspår- en arbetsmodell i samverkan Överenskommelsen om fördjupad samverkan om nyanländas etablering innebär att Eslövs kommun,

Läs mer

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden

Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden Sida 1 av 9 Bilaga 1 till överenskommelse om fördjupad samverkan om nyanländas etablering på arbetsmarknaden 5. Lokal modell 5.1 Kartläggning och analys av det lokala kompetensförsörjningsbehovet, Nora

Läs mer

Bilaga 3 Verksamhet i samverkan

Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Bilaga 3 Verksamhet i samverkan Organisering av samverkan DUA:s samverkansgrupp i Emmaboda kommun består av representanter från Vilhelm Mobergsgymnasiet, individ- och familjeomsorgen, arbetsmarknadscentrum

Läs mer

Lokal överenskommelse gällande ungdomsarbetslöshet i. Sandvikens Kommun

Lokal överenskommelse gällande ungdomsarbetslöshet i. Sandvikens Kommun Lokal överenskommelse gällande ungdomsarbetslöshet i Sandvikens Kommun Reviderad MAJ 2016 Revidering av Lokal överenskommelse gällande ungdomsarbetslösheten i Sandvikens kommun DUA-arbetet har överlag

Läs mer

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet

Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet Uppdrag DUA Att genom samverkan, utifrån lokala behov, långsiktigt och varaktigt minska ungas arbetslöshet 1. Målgrupp 2. Mål 3. Genomförande Gunilla Bergström Casinowsky, forskare FoU i Väst/GR gunilla.bergstromcasinowsky@grkom.se

Läs mer

Kort om Arbetsförmedlingen Helene Ohlsson Arbetsterapeut AR Enheten Trollhättan

Kort om Arbetsförmedlingen Helene Ohlsson Arbetsterapeut AR Enheten Trollhättan Kort om Arbetsförmedlingen 160906 Helene Ohlsson Arbetsterapeut AR Enheten Trollhättan Uppdraget Vårt uppdrag kommer från riksdag och regering. Vi ska förbättra arbetsmarknaden genom att: Sammanföra dem

Läs mer

Revidering av Lokala Överenskommelsen Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1

Revidering av Lokala Överenskommelsen Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1 Revidering av Lokala Överenskommelsen Lokal samverkan mellan kommunerna Fagersta, Norberg och Skinnskatteberg samt Arbetsförmedlingen Version 1:1 Överenskommelse Parter Arbetsförmedlingen organisationsnummer

Läs mer

Verksamhet i samverkan

Verksamhet i samverkan 2015-11-24 1 (9) BILAGA 3 Verksamhet i samverkan Lokal överenskommelse mellan Falköpings kommun och Arbetsförmedlingen om samverkan för att minska ungdomsarbetslösheten 2 (9) I bilaga 3 görs en beskrivning

Läs mer