Förtydligande av: Anbud grundläggande betaltjänster dnr

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Förtydligande av: Anbud grundläggande betaltjänster dnr 07-10977"

Transkript

1 1 Förtydligande av: Anbud grundläggande betaltjänster dnr KI Kuponginlösen AB och ICA Banken AB får härmed med anledning av PTS begäran av den 6 mars 2008 förtydliga vårt anbud avseende rubricerad upphandling enligt följande. 2.4 Krav på tjänst som tillhandahålls på ort 4. Som betalningsmedel skall kund kunna använda något av följande: - Bankkort, betalkort och kreditkort som accepteras i de svenska bankernas generella betalningssystem för kontokort. Anbudsgivare skall minst acceptera kort med symbolerna VISA och MasterCard. - Kontanter i SEK. Kuponginlösen och ICA Banken uppfyller skallkravet. Kuponginlösen och ICA Banken kommer att tillhandahålla Ombuden en kortterminallösning för ändamålet. Kortterminallösningen möjliggör betalning med samtliga bankkort, betalkort och kreditkort som accepteras i de svenska bankernas generella betalningssystem för kontokort. Samtliga Ombud kommer att acceptera svenska bankkort med symbolerna VISA och Mastercard som betalningsmedel. Lydelse i kravspecifikationen 5. Anbudsgivare skall minst kunna ta emot upp till kronor i kontanter per betalning. Svar: Kuponginlösen och ICA Banken uppfyller skallkravet. Kuponginlösen och ICA Banken kommer att tillhandahålla Ombuden ett slutet kontanthanteringssystem från CashGuard som är integrerad med datorapplikationen Kassagirot i syfte att tillgodose berörda medarbetare hos Ombuden en god säkerhet vid kunds erläggande av kontantbetalning.

2 2 Förtydligande av PTS från den 3 mars 2008 Som betalningsmedel skall kund kunna använda bankkort och/eller betalkort och kreditkort som accepteras i de svenska bankernas generella betalningssystem för kontokort (anbudsgivare skall minst acceptera kort med symbolerna VISA och MasterCard) och kontanter i SEK. Ovanstående innebär att Ombuden kommer att kunna ta emot upp till kronor i kontanter per betalning vilket innebär att Kuponginlösen och ICA Banken uppfyller kravet i Kuponginlösen och ICA Banken har i anbudet antagit att man därmed klargjort att man även uppfyller kravet i på att kund skall kunna använda kontanter i SEK som betalningsmedel. För tydlighetens skull förklarar Kuponginlösen och ICA Banken att kund kommer att kunna använda kontanter i SEK som betalningsmedel i enlighet med vad som anges i punkten Krav på tjänst som tillhandahålls i område Mot bakgrund av att Kuponginlösen och ICA Banken offererat orterna enligt sidan 4f ovan så täcker anbudet i vart fall följande områden som kan kopplas till orter enligt bilaga 1.2 och bilaga 1.3 i förfrågningsunderlaget: 3-9, 11, 13-16, 18, 20, 25-33, 35-36, 38-39, Kuponginlösen och ICA Banken uppfyller skallkraven 1 till 6 samt börkravet 7 avseende ovanstående områden, eftersom de strängare kraven enligt punkten 2.4 ovan uppfylls. Kuponginlösen och ICA Banken kommer, vid avtalsstart, att kunna tillgodose tjänsten betalningsförmedling genom Ombud på de områden enligt bilaga 1.2 i förfrågningsunderlaget som inte framgår ovan. Med anledning av att tiden från den 7 januari till den 3 mars varit alltför kort har Kuponginlösen och ICA Banken i detta skede prioriterat att kontakta Ombud på de orter som anges i bilaga 1.1 i förfrågningsunderlaget.

3 3 PTS tolkning av Kuponginlösen och ICA Bankens svar har uppfattats korrekt. För det fall Kuponginlösen och ICA Banken vinner rubricerad upphandling kommer vi kunna tillgodose tjänsten i samtliga områden, som anges i bilaga 1.3, vid avtalsstart genom avtal med Ombud på ort i området. 3.1 Definition av tjänsten Lydelse i kravspecifikationen Uttag av kontanter i SEK med kort kopplat till bankkonto samt inlösen av utbetalningsavi från PlusGirot eller Bankgirot. Kuponginlösen och Nordea Bank AB (publ) har sedan 2006 avtal som möjliggör för privatpersoner att lösa in sina utbetalningskort från PlusGirot i de dagligvarubutiker som är Ombud för tjänsten PlusGirot Utbetalningskort/Värdeavi. I avtalet regleras bland annat att Ombudet skall acceptera skall godkänna inlösen av Utbetalningskort helt eller delvis mot kontant betalning under förutsättning att kontanter finns i Butik. Inlösen får inte ske av Utbetalningskort som medför kontantutbetalning på belopp överstigande SEK Inlösen är möjlig årets alla dagar mellan kl och ICA Banken har för närvarande avtal med följande kortutgivande banker som möjliggör uttag av kontanter med svenska bankkort kopplat till bankkonto: Nordea Bank AB (publ), Swedbank AB (publ), Länsförsäkringar Bank AB. Den beskrivning som anges i första stycket av Kuponginlösen och ICA Bankens svar ovan är en generell beskrivning av hur de tjänster som idag finns i bruk är reglerade i avtal. För det fall Kuponginlösen och ICA Banken vinner ifrågavarande upphandling kommer det att finnas ett krav på att det skall finnas kontanter hos Ombudet (i Butik) för att tillgodose efterfrågan. Det möjliggörs med den CashGuard-lösning som beskrivits i anbudet och som kommer att finnas hos samtliga Ombud.

4 4 Något förbehåll om att kontanter skall finnas i butik kommer således inte att finnas avseende de Ombud som kommer att tillhandahålla tjänsterna. 3.4 Krav på tjänst som tillhandahålls på ort 3. Tjänsten skall bestå av uttag av kontanter i SEK med hjälp av något av följande betalningsmedel: - Uttag med maximalt kronor per uttagstillfälle på kort kopplat till kortbärande konto. - Inlösen av utbetalningsavi från PlusGirot eller Bankgirot med minst upp till kronor per uttagstillfälle. Kuponginlösen och ICA Banken uppfyller skallkravet. Kuponginlösen och ICA Banken kommer att tillhandahålla ombuden en kortterminallösning med så kallad Cash Advance-funktion kopplad till ett slutet kontanthanteringssystem från CashGuard i syfte att tillgodose en god säkerhet för berörda medarbetare hos ombuden vid uttag av kontanter. Kuponginlösen och Nordea Bank AB (publ) har sedan 2006 avtal som möjliggör för privatpersoner att lösa in sina utbetalningskort från PlusGirot i de dagligvarubutiker som är Ombud för tjänsten PlusGirot Utbetalningskort/Värdeavi. I avtalet regleras bland annat att Ombudet skall acceptera inlösen av Utbetalningskort helt eller delvis mot kontant betalning under förutsättning att kontanter finns i Butik. Inlösen får inte ske av Utbetalningskort som medför kontantutbetalning på belopp överstigande SEK Inlösen är möjlig årets alla dagar mellan kl och Förtydligande av PTS den 3 mars 2008 Tjänsten skall bestå av uttag av kontanter i SEK med hjälp av följande betalningsmedel: - Uttag med maximalt kronor per uttagstillfälle på kort kopplat till kortbärande konto och - Inlösen av utbetalningsavi från PlusGirot eller Bankgirot med minst upp till kronor per uttagstillfälle.

5 5 Den beskrivning som anges i sista stycket av Kuponginlösen och ICA Bankens svar ovan är en generell beskrivning av hur de tjänster som idag finns i bruk är reglerade i avtal. För det fall Kuponginlösen och ICA Banken vinner ifrågavarande upphandling kommer det att finnas ett krav på att det skall finnas kontanter hos Ombudet (i Butik) för att tillgodose efterfrågan. Det möjliggörs med den CashGuard-lösning som beskrivits i anbudet och som kommer att finnas hos samtliga Ombud. Något förbehåll om att kontanter skall finnas i butik kommer således inte att finnas avseende de Ombud som kommer att tillhandahålla tjänsterna. 3.5 Krav på tjänst som tillhandahålls i område Mot bakgrund av att Kuponginlösen och ICA Banken offererat orterna enligt sidan 4 f ovan så täcker anbudet i vart fall följande områden som kan kopplas till orter enligt bilaga 1.2 och bilaga 1.3 i förfrågningsunderlaget: 3-9, 11, 13-16, 18, 20, 25-33, 35-36, 38-39, Kuponginlösen och ICA Banken uppfyller skallkraven 1 till 4 samt börkravet 5 avseende ovanstående områden, eftersom de strängare kraven enligt punkten 3.4 ovan uppfylls. Kuponginlösen och ICA Banken kommer, vid avtalsstart, att kunna tillgodose tjänsten uttag av kontanter genom ombud på de områden enligt bilaga 1.2 i förfrågningsunderlaget som inte framgår ovan. Med anledning av att tiden från den 7 januari till den 3 mars varit alltför kort har Kuponginlösen och ICA Banken i detta skede prioriterat att kontakta ombud på de orter som anges i bilaga 1.1 i förfrågningsunderlaget. PTS tolkning av Kuponginlösen och ICA Bankens svar har uppfattats korrekt. För det fall Kuponginlösen och ICA Banken vinner rubricerad upphandling kommer vi att kunna tillgodose tjänsten i samtliga områden, som anges i bilaga 1.3, vid avtalsstart genom avtal med Ombud på ort i området.

6 6 3.7 Övriga krav 1. Anbudsgivare bör ge anbud på båda tjänsterna dvs. både betalningsförmedling och kontantuttag för respektive ort och/eller området. Kuponginlösen och ICA Banken uppfyller börkravet, dvs. ger anbud för både tjänsten betalningsförmedling och kontantuttag för respektive ort. 2. Anbudsgivare bör ge anbud på de områden som enligt bilaga 1.3 eventuellt omger respektive ort. Kuponginlösen och ICA Banken kommer att, vid avtalets start, att uppfylla börkravet, se punkten 2.5 samt 3.5 ovan. Kuponginlösen och ICA Banken kommer att kunna tillgodose tjänsten betalningsförmedling och tjänsten kontantuttag genom Ombud på de områden enligt bilaga 1.3 i förfrågningsunderlaget som inte framgår av avsnitt 2.5 ovan. Med anledning av att tiden från den 7 januari till den 3 mars varit alltför kort har Kuponginlösen och ICA Banken i detta skede prioriterat att kontakta Ombud på de orter som anges i bilaga 1.1 förfrågningsunderlaget. För det fall Kuponginlösen och ICA Banken vinner rubricerad upphandling kommer vi att kunna tillgodose tjänsten i samtliga områden som anges i bilaga 1.3, dvs. även Område 34, Område 37 och Område 43, vid avtalsstart genom avtal med Ombud på ort i området. Övrig information De utökade tjänster som Kuponginlösen och ICA Banken omnämnt i anbudet, som PTS inte har kravställt, omfattas av anbudet såvitt avser att vi kan tillgodose insättning av Ombudens, övriga näringsidkares och föreningars dagskassor på ett säkert sätt via

7 7 CashGuard-lösningen. Kuponginlösen och ICA Banken har dock inte lämnat ett högre pris i anbudet med anledning av att vi även kan tillhandahålla dessa tjänster. Möjligheten att erbjuda de tjänster som omfattas av upphandlingen även på andra orter än de som omfattas av förevarande upphandling ingår inte i anbudet och därmed inte heller i priset för detta. För KI Kuponginlösen AB och ICA Banken AB Annika Hernodh Chefsjurist ICA Banken

Kravspecifikation, upphandling av grundläggande betaltjänster

Kravspecifikation, upphandling av grundläggande betaltjänster DATUM VÅR REFERENS 008-0-07 Dnr 07-0977 ERT DATUM ER REFERENS Kravspecifikation, upphandling av grundläggande betaltjänster POSTADRESS Box 5398, 0 49 Stockholm BESÖKSADRESS Birger Jarlsgatan 6 TELEFON

Läs mer

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977

Upphandling av grundläggande betaltjänster. Diarienummer 07-10977 Upphandling av grundläggande betaltjänster Diarienummer 07-10977 Innehåll 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 4 3.1 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.1.1 Underleverantörer...

Läs mer

Kravspecifikation. Upphandling av värdetransporter. Post- och telestyrelsen 1

Kravspecifikation. Upphandling av värdetransporter. Post- och telestyrelsen 1 Upphandling av värdetransporter Post- och telestyrelsen 1 Bilaga 1 till förfrågningsunderlag för upphandling av värdetransporter Diarienummer 12-xxxx Författare Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49

Läs mer

Grundläggande betaltjänster- nya förutsättningar. Den 15 juni 2011

Grundläggande betaltjänster- nya förutsättningar. Den 15 juni 2011 Grundläggande betaltjänster- nya förutsättningar Den 15 juni 2011 Bakgrund Staten har sedan länge tagit stort ansvar för att det ska finnas möjligheter att betala räkningar ta emot betalningar tillgången

Läs mer

RAPPORT. ISSN1400-0792 Nr 2010:9. Studie av grundläggande betaltjänster på landsbygden i Södermanlands län

RAPPORT. ISSN1400-0792 Nr 2010:9. Studie av grundläggande betaltjänster på landsbygden i Södermanlands län RAPPORT ISSN1400-0792 Nr 2010:9 Studie av grundläggande betaltjänster på landsbygden i Södermanlands län 2 Titel: Studie av grundläggande betaltjänster på landsbygden i Södermanlands län Utgivningsår:

Läs mer

Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar

Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar Prislista för våra vanligaste tjänster företag och föreningar Gäller från den 1 januari 2015 tills vidare Vill du få mer information om våra priser eller våra erbjudanden är du välkommen att ringa Kundcenter

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken i Karlshamn Kontobeteckning: Lönekonto Servicekonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Vimmerby Sparbank Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Servicekonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Södra Dalarnas Sparbank Kontobeteckning: Sparbankskonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna

Läs mer

DOM 2014-03-14 Meddelad i Malmö

DOM 2014-03-14 Meddelad i Malmö Lena Palmér DOM 2014-03-14 Meddelad i Malmö Mål nr 1326-14 1 SÖKANDE Nordea Bank AB, 516406-0120 105 71 Stockholm Ombud: Karl Nilsson Tenders Sverige AB Nygatan 34 582 19 Linköping MOTPART Malmö stad 205

Läs mer

Utvärderingsrapport Efterbetalda korttjänster

Utvärderingsrapport Efterbetalda korttjänster RAPPORT 2017-03- 20 Dnr 2016/1206 Utvärderingsrapport Efterbetalda korttjänster Innehållsförteckning 1 Resultat från utvärderingen... 1 2 Allmänt om upphandlingen... 1 2.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte... 1

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Västra Mälardalen Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Roslagens Sparbank Kontobeteckning: Privatkonto Servicekonto Personalkonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-16 Detta dokument innehåller information om avgifter

Läs mer

Avgiftsinformation. Ungdomskonto. Datum: Allmänna kontotjänster. Betalningar (exklusive kort)

Avgiftsinformation. Ungdomskonto. Datum: Allmänna kontotjänster. Betalningar (exklusive kort) Avgiftsinformation Kontohållarens namn: Kontobeteckning: Datum: 2018-10-31 Sörmlands Sparbank Ungdomskonto Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till huvudtjänsterna på ditt betalkonto.

Läs mer

2010-09-22. Utvärderingsrapport. Upphandling av betalningstjänster m.m. för statliga myndigheter

2010-09-22. Utvärderingsrapport. Upphandling av betalningstjänster m.m. för statliga myndigheter för statliga myndigheter 1( Upphandlande myndighet: Riksgälden Norrlandsgatan 15, 103 74 Stockholm Tel. 08-613 45 00 www.riksgalden.se 2(14) Innehåll 1 Allmänt om upphandlingen... 4 1.1 Bakgrund... 4 1.2

Läs mer

Upphandlingsrapport. Bakgrund. Tilldelningsbeslut Dnr 2007/1669 Bilaga 1, Upphandlingsrapport 2008-05-15

Upphandlingsrapport. Bakgrund. Tilldelningsbeslut Dnr 2007/1669 Bilaga 1, Upphandlingsrapport 2008-05-15 Tilldelningsbeslut Dnr 7/669 Bilaga, 8-- Bakgrund Riksgäldskontoret har i uppdrag att upphandla och ingå ramavtal avseende betalningstjänster för statliga myndigheter. Befintliga ramavtal för betalkort,

Läs mer

Mer kort mindre kontanter

Mer kort mindre kontanter Mer kort mindre kontanter Korttjänster i ramavtalen Björn Wallgren Jan Maarten Dijkgraaf Agenda 1. Förbetalda kort Ramavtal, bakgrund, strategi, funktionalitet 2. Korttjänster Genomgång av olika kort 3.

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Rekarne Kontobeteckning: Privatkonto Private Banking Servicekonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som

Läs mer

1 Begäran om förtydligande i upphandling portofri befordran av blindskrift

1 Begäran om förtydligande i upphandling portofri befordran av blindskrift Frågor Frågor och svar Datum Vår referens Sida 2012-01-11 Dnr: 11-9515 1(8) Konsumentmarknadsavdelningen Elin Emsheimer 08-678 55 61 elin.emsheimer@pts.se 1 Begäran om förtydligande i upphandling portofri

Läs mer

Våra tjänster. Prislista. Som nyckelkund har du många fördelar!

Våra tjänster. Prislista. Som nyckelkund har du många fördelar! Våra tjänster Prislista Som nyckelkund har du många fördelar! är en förmån endast för våra helkunder. Om man är helkund har man möjlighet att ansluta sig för 25 kr per månad. Utan kostnad om man är mellan

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Norrbärke Sparbank Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Hälsinglands Sparbank Kontobeteckning: Lönekonto YoungVisionkonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Tjustbygdens Sparbank Aktiebolag Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Datum: 2018-10-11 Detta dokument innehåller information om avgifter som är

Läs mer

Grundläggande betaltjänster

Grundläggande betaltjänster PROMEMORIA Sida Datum Vår referens 2010-05-19 Dnr: 10-4001/9.68 1(21) Grundläggande betaltjänster delredovisning av regeringsuppdrag Kommunikationsmyndigheten PTS Post- och telestyrelsen Postadress: Besöksadress:

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Skaraborg AB Kontobeteckning: Ungdomskonto Datum: 2018-10-12 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till huvudtjänsterna

Läs mer

Välkommen till eplusgiro!

Välkommen till eplusgiro! Välkommen till eplusgiro! Användarhandledning Privatpersoner gäller från 20 januari 2011. Med eplusgiro kan du göra dina betalningar både inom Sverige och till utlandet direkt från datorn. Med vår säkerhetslösning

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Lidköping AB Kontobeteckning: Datum: 2018-10-12 Privatkonto Ungdomskonto Lidköpingskonto Detta dokument innehåller information om avgifter

Läs mer

Tryggad tillgång till kontanter (SOU 2018:42)

Tryggad tillgång till kontanter (SOU 2018:42) Yttrande 1 (5) Enheten för landsbygd, mark- och företagsutveckling Sara Ehrenberg Direkt 010-22 50 381 sara.ehrenberg@lansstyrelsen.se Finansdepartementet fi.remissvar@regeringskansliet.se fi.fma.b@regeringskansliet.se

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sala Sparbank Kontobeteckning: Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till huvudtjänsterna på

Läs mer

Kravspecifikation till upphandling av taxitjänster

Kravspecifikation till upphandling av taxitjänster Dnr 12-4628 Datum 2012-05-07 Kravspecifikation till upphandling av taxitjänster Bilaga 1 till förfrågningsunderlag Författare Marlena Molak-Brindell Dnr 12-4628 Post- och telestyrelsen Box 5398 102 49

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Skåne Kontobeteckning: Ungdomskonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till huvudtjänsterna

Läs mer

Riktlinjer för utvärdering av anbud

Riktlinjer för utvärdering av anbud Riktlinjer för utvärdering av anbud - Standardmodell för Sundsvalls kommun I Lagen om offentlig upphandling finns två tilldelningsgrunder. Vilket som ska användas måste bestämmas innan förfrågningsunderlaget

Läs mer

Grundläggande betaltjänster 2010 - En fallstudie i Gotlands län. Rapport nr 2010:17

Grundläggande betaltjänster 2010 - En fallstudie i Gotlands län. Rapport nr 2010:17 Grundläggande betaltjänster 2010 - En fallstudie i Gotlands län Rapport nr 2010:17 Titel Författare: Kontaktperson Grundläggande betaltjänster 2010. En fallstudie i Gotlands län Robin Pettersson Robin

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Sparbanken Lidköping AB Kontobeteckning: Ungdomskonto Lidköpingskonto Datum: 2019-05-01 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna

Läs mer

Våra tjänster. Prislista. Som nyckelkund har du många fördelar!

Våra tjänster. Prislista. Som nyckelkund har du många fördelar! Våra tjänster Prislista Som nyckelkund har du många fördelar! är en förmån endast för våra helkunder. Om man är helkund har man möjlighet att ansluta sig för 25 kr per månad. Utan kostnad om man är mellan

Läs mer

PlusGirokonto Privat Användarhandledning Privatpersoner

PlusGirokonto Privat Användarhandledning Privatpersoner PlusGirokonto Privat Användarhandledning Privatpersoner Innehåll Enkelt att använda ditt PlusGirokonto Privat 2 Redovisning 4 Övriga tjänster 5 Insättning och uttag på kontot 6 Till ditt plusgirokonto

Läs mer

Frågor och svar. Beskrivning: Livsmedel till Borås Stad, Bollebygds kommun, Svenljunga kommun, Tranemo kommun och helena.savefjard@boras.

Frågor och svar. Beskrivning: Livsmedel till Borås Stad, Bollebygds kommun, Svenljunga kommun, Tranemo kommun och helena.savefjard@boras. Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Borås Stad Namn: Livsmedel Handläggare: Helena Sävefjärd Referensnr: 2011/IN0001 Telefon: +46 (0)33 35 71 69 Beskrivning: Livsmedel till Borås Stad, Bollebygds

Läs mer

UPPHANDLING AV RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER FRÅGOR OCH SVAR

UPPHANDLING AV RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER FRÅGOR OCH SVAR UPPHANDLING AV RAMAVTAL FÖR JURIDISKA TJÄNSTER FRÅGOR OCH SVAR Svenska Spel vill med detta meddelande lämna svar på frågor avseende förfrågningsunderlaget i rubricerad upphandling. I det fall fler frågor

Läs mer

Prislista Privatkund 2017

Prislista Privatkund 2017 Prislista Privatkund 2017 PAKETERBJUDANDE Ung i Syd Från 0-21 år Studerande utan avgift förutsatt att det sker CSN-insättning på kontot. - Privatkonto Ung - Barnsparkonto - Internetbanken Ung - Telefonbanken

Läs mer

Prislista Företagskund 2016

Prislista Företagskund 2016 Prislista Företagskund 2016 PAKETERBJUDANDE Företagserbjudande 1 10/år I erbjudande ingår: - Företagskonto - Placeringskonto Företag - Internetbanken Företag - Telefonbanken - Bankgiroanslutning - Betalkort

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Falkenbergs Sparbank Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Datum: 2019-03-06 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Westra Wermlands Sparbank Kontobeteckning: Privatkonto Ekenkonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information om avgifter som är knutna till

Läs mer

Utvärderingsrapport Förbetalda kort

Utvärderingsrapport Förbetalda kort RAPPORT 2017-03- 20 Dnr 2016/1206 Utvärderingsrapport Förbetalda kort Innehållsförteckning 1 Resultat från utvärderingen... 1 2 Allmänt om upphandlingen... 1 2.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte... 1 1.3 Upphandlingens

Läs mer

Föreläggande att upphöra med tillståndspliktig verksamhet

Föreläggande att upphöra med tillståndspliktig verksamhet 2015-02-17 BESLUT Autocash A TM System AB Att. Verkställande direktören Amalia Jönssons gata 21 42131 VÄSTRAFRÖLUNDA Fl Dnr 14-16780 Delgivning nr I Finansinspektionen Box 7821 SE-1 0397 Stockholm [Brunnsgatan

Läs mer

Överföringar. Överföringar via personlig service. Kontoutdrag, månadsvis. Kontoutdrag, månadsvis 0 SEK

Överföringar. Överföringar via personlig service. Kontoutdrag, månadsvis. Kontoutdrag, månadsvis 0 SEK lista Privat Gäller från och med 2014-12-10 PRISLISTA PRIVAT KONTON Privatkonto via personlig service 5 Kontoutdrag, månadsvis Sparkonto via personlig service Kontoutdrag, månadsvis 5 Länskonto via personlig

Läs mer

Riksgäldskontorets författningssamling

Riksgäldskontorets författningssamling Riksgäldskontorets författningssamling Utgivare: chefsjuristen Charlotte Rydin, Riksgäldskontoret, 103 74 Stockholm ISSN 1403-9346 Föreskrifter om ändring av Riksgäldskontorets föreskrifter och allmänna

Läs mer

Dokument med avgiftsinformation

Dokument med avgiftsinformation Dokument med avgiftsinformation Kontohållarens namn: Bergslagens Sparbank AB Kontobeteckning: Privatkonto Ungdomskonto Transaktionskonto Servicekonto Datum: 2018-10-31 Detta dokument innehåller information

Läs mer

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226

Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr: 08-1226 Upphandling av utbildning i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr: 08-1226 2(7) 1. Om PTS... 3 2. Upphandlingens syfte... 3 3. Krav på anbudsgivaren... 3 3.1. Teknisk förmåga och kapacitet...

Läs mer

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72

Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice. Dnr /72 Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling av Svensk Kassaservice Dnr 08-160/72 Innehåll Upphandling av mediebyrå för annonseringsaktiviteter i samband med avveckling

Läs mer

Prislista Privatkund 2016

Prislista Privatkund 2016 Prislista Privatkund 2016 PAKETERBJUDANDE Ung i Syd Från 0-21 år Studerande utan avgift förutsatt att det sker CSN-insättning på kontot. I erbjudandet ingår: - Privatkonto Ung - Barnsparkonto - Internetbanken

Läs mer

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät

Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan fast eller landmobilt nät UPPHANDLINGSRAPPORT Datum Vår referens Sida 2009-06-01 Dnr: 09-1166 1(5) Administrativa avdelningen Charlotte Murray 08 678 55 16 charlotte.murray@pts.se 1. Upphandling av telefoni till abonnenter utan

Läs mer

Prislista Företagskund 2017

Prislista Företagskund 2017 Prislista Företagskund 2017 PAKETERBJUDANDE Företagserbjudande 1 10/år I erbjudande ingår: - Företagskonto - Placeringskonto Företag - Internetbanken Företag - Telefonbanken - Bankgiroanslutning - Betalkort

Läs mer

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen... 3 1.1 Beskrivning av området 3 1.2 Beskrivning av avropsprocessen 3

1 Kortfattad introduktion till området och avropsprocessen... 3 1.1 Beskrivning av området 3 1.2 Beskrivning av avropsprocessen 3 Datum 2011-09-30 Kvalificering tekniska utredningar avseende tillämpningar och användning av informations- och kommunikationsteknik (IKT) för konsumenter, bilaga 1e till förfrågningsunderlag för upphandling

Läs mer

Prislista Företag/Lantbruk

Prislista Företag/Lantbruk lista Företag/Lantbruk Gäller från och med 2015-05-01 PRISLISTA FÖRETAG/LANTBRUK BASPAKET BANK Rörelsekonto Ett Bankgiro Ett Bankkort Företag Betaltjänst i Internetbanken 500 utbetalningar ingår, därefter

Läs mer

Post- och telestyrelsen (PTS), Box 5398, 102 49 Stockholm.

Post- och telestyrelsen (PTS), Box 5398, 102 49 Stockholm. Upphandlingsrapport Datum Vår referens Sida 2009-02-18 Dnr: 09-190 1(10) Upphandlingsenheten Anna-Karin Hellsten anna-karin.hellsten@pts.se 1. Upphandling av tekniska konsulttjänster 1.1. Bakgrund PTS

Läs mer

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar.

Skellefteå kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Nyckelfri hemtjänst -, enligt nedanstående instruktioner och bifogade handlingar. 1 Föreskrifter 1.1 Upphandlande myndighet Trädgårdsgatan 6 931 85 Skellefteå 212000-2643 Hemsida: http://www.skelleftea.se 1.2 Upphandlingen inbjuder till anbudsgivning gällande - -, enligt nedanstående

Läs mer

RAPPORT Dnr 2015/918. Utvärderingsrapport

RAPPORT Dnr 2015/918. Utvärderingsrapport RAPPORT 2016-05-09 Dnr 2015/918 Utvärderingsrapport Innehållsförteckning 1 Allmänt om upphandlingen... 1 1.1 Bakgrund... 1 1.2 Syfte... 1 1.3 Upphandlingens omfattning... 2 2 Prövning av kraven på tjänsterna...

Läs mer

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten.

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten. E-dagsavslut Med hjälp av e-dagsavslut går det att bokföra dagskassor på ett enkelt och säkert sätt. När inställningarna är gjorda i e-bokföringen fylls siffrorna för dagens försäljning i under respektive

Läs mer

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190

Upphandling av teknisk konsult. Diarienr 09-190 Upphandling av teknisk konsult Diarienr 09-190 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll... 3 3.3 Sanningsförsäkran...

Läs mer

2. Kvalificering och obligatoriska krav

2. Kvalificering och obligatoriska krav Förfrågningsunderlag 2012-06-11 Upphandlingsansvarig Gotlands kommun Upphandling Företagshälsovårdstjänster Carina Westergren Larsson SF 2012/23 Sista anbudsdag: 2012-07-09 Symbolförklaring: Texten/frågan

Läs mer

2. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Krav på hårdvaran Lennart Halvarsson Dnr

2. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Krav på hårdvaran Lennart Halvarsson Dnr Förfrågningsunderlag 2014-05-08 Upphandlande organisation Arvika kommun Upphandling Nattillsyn - Hemtjänst Lennart Halvarsson Dnr 2014-206 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2014-06-02 Texten/frågan innehåller

Läs mer

Grundläggande betaltjänster delredovisning av regeringsuppdrag

Grundläggande betaltjänster delredovisning av regeringsuppdrag PROMEMORIA Datum Vår referens Sida 2011-03-30 Dnr: 10-7697 1(13) Grundläggande betaltjänster delredovisning av regeringsuppdrag Kommunikationsmyndigheten PTS Post- och telestyrelsen Postadress: Besöksadress:

Läs mer

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter

A) Upphandlingsföreskrifter Vindkraftverk 12KS/0282. A) Upphandlingsföreskrifter 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 3 1.1 Benämningar 3 1.2 Omfattning 3 1.3 Avtalsform och antal leverantörer som tilldelas kontrakt 3 1.4 Upphandlingsförfarande 3 1.5 Förfrågningsunderlag 3 1.6 Tillhandahållande

Läs mer

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172

Upphandling av inkassotjänster. Diarienr 07-12 172 Upphandling av inkassotjänster Diarienr 07-12 172 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Upphandlingens syfte... 3 3 Krav på anbudsgivaren... 3 3.1 Inkassotillstånd... 3 3.2 Teknisk förmåga och kapacitet... 4 3.2.1

Läs mer

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning.

Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Bilaga 1 - Upphandlingsrapport Sida 1 (7) Dnr 2.2-14/2016 2016-05-16 UPPHANDLINGSRAPPORT Upphandling av: Lokalvård och fönsterputs i enskilda hem inom hemtjänsten i Norrmalms stadsdelförvaltning. Inledning

Läs mer

DOM Meddelad i Malmö

DOM Meddelad i Malmö DOM 2016-01-15 Meddelad i Malmö Mål nr 13260-15 1 SÖKANDE Sydöstbagerierna ekonomisk förening, 769604-6239 Industrigatan 20 291 36 Kristianstad MOTPART Region Skåne 291 89 Kristianstad SAKEN Överprövning

Läs mer

Regeringsuppdrag till FI: bankernas serviceavgifter

Regeringsuppdrag till FI: bankernas serviceavgifter 2006-04-28 Finansdepartementet FI Dnr 06-202-000 103 33 Stockholm Finansinspektionen P.O. Box 6750 SE-113 85 Stockholm [Sveavägen 167] Tel +46 8 787 80 00 Fax +46 8 24 13 35 finansinspektionen@fi.se www.fi.se

Läs mer

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni

1. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni Förfrågningsunderlag 2010-12-23 Upphandlingsansvarig Upphandling Halmstads kommun Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Ellinor Nilsson KS 2010/0468 Sista anbudsdag: 2011-02-10

Läs mer

Riktlinje för hantering av privata medel inom Vård och omsorg (VoO)

Riktlinje för hantering av privata medel inom Vård och omsorg (VoO) Bilaga 142 Socialförvaltningen 140930 1 Riktlinje för hantering av privata medel inom Vård och omsorg (VoO) Innehåll Inledning... 1 Syfte... 1 Ansvar och roller... 1 Huvudregel... 2 Skriftlig överenskommelse...

Läs mer

Förfrågningsunderlag för upphandling av Banktjänster med ärendenummer A 11-048 f.

Förfrågningsunderlag för upphandling av Banktjänster med ärendenummer A 11-048 f. 1 Allmänna uppgifter 1.1 Beteckning och benämning Förfrågningsunderlag för upphandling av med ärendenummer. 1.2 Upphandlande myndighet Stab Upphandling Nygatan 16 891 88-Örnsköldsvik Handläggare: Arnold

Läs mer

Umeå Kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Taxiresor -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU).

Umeå Kommun inbjuder till anbudsgivning gällande - Taxiresor -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 1 Allmänt inbjuder till anbudsgivning gällande - -. Upphandlingen genomförs enligt Lagen om Offentlig Upphandling (LOU). 2 Information om upphandlande myndighet är den upphandlande myndigheten och agerar

Läs mer

Prisförfrågan. - Eco-Driving utbildning för personalen på SMHI

Prisförfrågan. - Eco-Driving utbildning för personalen på SMHI Prisförfrågan - Eco-Driving utbildning för personalen på SMHI INNEHÅLLSFÖRTECKNING PRISFÖRFRÅGAN... 1 1 ALLMÄN INFORMATION... 1 1.1 OM SMHI... 1 1.2 OM DENNA UPPHANDLING... 1 1.3 VOLYM OCH UTVÄRDERING...

Läs mer

Vässa ekonomin i vinter

Vässa ekonomin i vinter Du öppnar väl ditt orange kuvert? Nu kan du göra bankärenden på nya sätt och på nya platser. Smart Safety: enklare för dig svårare för tjuven. Vässa ekonomin i vinter Januari 2009 Nytt år nya möjligheter

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm Avdelning 04 DOM 2017-01-19 Meddelad i Stockholm Sida 1 (5) Mål nr 2222-16 KLAGANDE Onninen AB, 556371-9474 Ombud: Advokat Magnus Wiktorson Advokatfirman NORDIA Göteborg KB Kungsportsavenyen 1 411 36 Göteborg

Läs mer

Upphandling. Livsmedel 2013

Upphandling. Livsmedel 2013 Upphandling Livsmedel 2013 Inför vår upphandling Informationsträffar för leverantörer Marknadsanalys Besök hos leverantörer Annonsering i databaser och press Vår strategi Dela upp i åtta olika upphandlingar

Läs mer

Upphandling av växtskötsel och fruktleverans

Upphandling av växtskötsel och fruktleverans Rapportnummer Datum 2009-03-09 Upphandling av växtskötsel och fruktleverans Upphandling av fruktleverans och växtskötsel Rapportnummer Diarienummer 09-629 ISSN 1650-9862 Författare Anna-Karin Hellsten

Läs mer

Frågor och svar. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service. Alla. Catrin Isacsson/Halmstads kommun

Frågor och svar. Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service. Alla. Catrin Isacsson/Halmstads kommun Frågor och svar Köpare Upphandling Köpare: Halmstads kommun Namn: Mobiltelefoner och telefoner för analog telefoni samt service Handläggare: Catrin Isacsson Referensnr: KS 2010/0468 Telefon: E-post: 035-13

Läs mer

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är

FRÅGOR OCH SVAR. Sista dag för att ställa frågor är Sida 1 av 6 FRÅGOR OCH SVAR Sista dag för att ställa frågor är 2013-01-16 Frågan besvarades 2012-12-19 av Maria Larsson Vi har ändrat i Bilaga1 Anbudsformulär Under punkt 2.1.1 Generella krav till Mätintervallet

Läs mer

Finansdagen 5 april Ramavtal

Finansdagen 5 april Ramavtal Finansdagen 5 april Ramavtal Mikael Bergman Jan Maarten Dijkgraaf Tre ramavtal 1. Laddningsbara kort Leveransperiod 1 januari 2018 ICA Banken 3 + 1 år 2. Betalkort och resekonto Leveransperiod 1 januari

Läs mer

Svenska folkets betalningsvanor 2018

Svenska folkets betalningsvanor 2018 Svenska folkets betalningsvanor 18 Maj 18 2 SVENSKA FOLKETS BETALNINGSVANOR 18 Svenska folkets betalningsvanor 18 Svenska hushåll använder i allt större utsträckning elektroniska betalningsmedel som bankkort

Läs mer

Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni. Diarienr 09-1376

Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni. Diarienr 09-1376 Upphandling av tekniska konsulttjänster inom området telefoni Diarienr 09-1376 Innehåll 1 Om PTS... 3 2 Bakgrund och syfte... 3 3 Ekonomisk kapacitet och intyg... 3 3.1 Registreringsbevis... 3 3.2 Skattekontroll...

Läs mer

Hantering av omsorgstagares medel och ekonomi

Hantering av omsorgstagares medel och ekonomi Rutin för hantering av omsorgstagares medel och ekonomi Gäller för Personal inom omsorgsförvaltningen Samverkan Överförmyndarnämnden, kommun jurist Plats i ledningssystemet Rutiner A-Ö Beslutad av Förvaltningschef

Läs mer

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten.

Vid uppstart ställs ett e-dagsavslut in utifrån vad som säljs och hur pengarna kommer in. Inställningarna anpassas till den aktuella verksamheten. E-dagsavslut Med hjälp av e-dagsavslut går det att bokföra dagskassor på ett enkelt och säkert sätt. När inställningarna är gjorda i e-bokföringen fylls siffrorna för dagens försäljning i under respektive

Läs mer

Tilldelningsbeslut avseende upphandling av Paketförmedlingstjänster för staten

Tilldelningsbeslut avseende upphandling av Paketförmedlingstjänster för staten éläh Skatteverket Inköpsenheten Nils-Gunnar Sträng Dalum Dnr 2011-03-29 132 440409-10/21 Tilldelningsbeslut avseende upphandling av Paketförmedlingstjänster för staten 1 BAKGRUND Efter begäran från Statlig

Läs mer

Rapport 2010:23. Bevakning av grundläggande betaltjänster Länsstyrelsens årsrapport 2010. Näringslivsenheten

Rapport 2010:23. Bevakning av grundläggande betaltjänster Länsstyrelsens årsrapport 2010. Näringslivsenheten Rapport 2010:23 Bevakning av grundläggande betaltjänster Länsstyrelsens årsrapport 2010 Näringslivsenheten Foto: Janne Eriksson. Tryck: Länsstyrelsen Dalarnas tryckeri, november 2010. ISSN: 1654-7691 Rapporten

Läs mer

Autogiromedgivande. 1 Kunduppgifter. Kunduppgifter. Sida 1 av 5. * Obligatoriska fält. 1.1 Personnummer* 1.2 Förnamn* 1.3 Efternamn* 1.

Autogiromedgivande. 1 Kunduppgifter. Kunduppgifter. Sida 1 av 5. * Obligatoriska fält. 1.1 Personnummer* 1.2 Förnamn* 1.3 Efternamn* 1. Autogiromedgivande * Obligatoriska fält 1 Kunduppgifter Kunduppgifter 1.1 Personnummer* 1.2 Förnamn* 1.3 Efternamn* 1.4 Gatuadress* 1.5 Postnummer* 1.6 Ort* 1.7 E-post 1.8 Telefon 1* 1.9 Telefon 2 1.10

Läs mer

Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött

Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött DIARIENR UE/120027 Bilaga 4 - Mall för upphandlingskontrakt Upphandling av Färskt hängmörat kött Anm: Texter med blå teckenfärg kommer att fastställas i samband med upprättande av upphandlingskontraktet.

Läs mer

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter

Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Offertförfrågan - Direktupphandling av begagnade tjänstebilar Kontaktuppgifter Länsstyrelsen Värmland Kontaktperson: Naturvård Margareta Åkerman Adress Telefon: 010-224 72 49 Våxnäsgatan 5 E-post: margareta.akerman@lansstyrelsen.se

Läs mer

Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden

Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden Förfrågningsunderlag: Marknadsföring och försäljning av snickeriprodukter på den nordiska objektmarknaden Datum: 2010-03-09 AVSNITT I: IUC TRÄ I VÄSTERBOTTEN AB OCH WEWOOD PROJEKTET IUC Trä i Västerbotten

Läs mer

Upphandling av ramavtal: Upphandlings- och inköpskonsulter

Upphandling av ramavtal: Upphandlings- och inköpskonsulter 1 [8] Upphandling av ramavtal: Upphandlings- och inköpskonsulter Upphandlingens omfattning Upphandlingen avsåg: Ramavtal avseende upphandlings- och inköpskonsulttjänster Ansvarig för upphandlingen: Sara

Läs mer

Om filen innehåller flera olika avsändarkonton, ska man välja alternativet Hämta avsändarkonto från filen.

Om filen innehåller flera olika avsändarkonton, ska man välja alternativet Hämta avsändarkonto från filen. Filimport lämpar sig för kunder med ett begränsat antal betalningar, högst 1000 per fil. Förutsättningar För att en fil ska accepteras ska den vara baserad på Layoutbeskrivning för Leverantörsbetalningar

Läs mer

2010-08-26 Dnr: 10-6510/9.72 1(5)

2010-08-26 Dnr: 10-6510/9.72 1(5) Upphandlingsrapport Datum Vår referens Sida 2010-08-26 Dnr: 10-6510/9.72 1(5) Upphandlingsenheten Caroline Sandlin caroline.sandlin@pts.se 1. Upphandling av ramavtal för auktionskonsulttjänster 1.1. Bakgrund

Läs mer

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE

ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 1 (10) UPPHANDLINGSPROTOKOLL OCH BESLUT OM TILLDELNING AV KONTRAKT ALTERNATIV UTBILDNING I SVENSKA FÖR INVANDRARE SID 2 (10) Innehållsförteckning 1 INLEDNING... 3 1.1 BAKGRUND... 3 1.2 ADRESS TILL

Läs mer

ANBUDSFÖRFRÅGAN - tjänstekoncession Kommunikationsoperatör

ANBUDSFÖRFRÅGAN - tjänstekoncession Kommunikationsoperatör 1 ANBUDSFÖRFRÅGAN - tjänstekoncession Kommunikationsoperatör 2015-07-16 Växjöbostäder AB Vidingehem AB 2 Anbudsförfrågan Växjöbostäder och Vidingehem infordrar härmed anbud på Kommunikationsoperatör (KO),

Läs mer

2 Fråga: Vad avses med positionsgrupp 1 i förfrågningsunderlaget ? Vilka positioner avses?

2 Fråga: Vad avses med positionsgrupp 1 i förfrågningsunderlaget ? Vilka positioner avses? Fråga/Svar Läst 1 Fråga: Ni har angett att ni kommer att ha ett behov av 765 pumpar under avtalsperioden. Kan ni bekräfta att det är den volymen som är i enlighet med ert prognositserade behov. Angivna

Läs mer

RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringsklass: Oppen

RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringsklass: Oppen RIKSGÄLDEN BESLUTSPROTOKOLL 1(2) SWEDISH NATIONAL DEBT OFFICE Hanteringsklass: Oppen 2012-04-27 Dnr 2011/2214 Beslutande: Jennv Rolling Föredragande: Björn Wallgren Övriga närvarande: Jan Maarten Dijkgraaf,

Läs mer

3. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Avtalsvillkor Uppdragets omfattning

3. Kravspecifikation. Förfrågningsunderlag. Upphandlande organisation Avtalsvillkor Uppdragets omfattning Förfrågningsunderlag 2015-02-11 Upphandlande organisation Skatteverket Upphandling Bemötandeutbildning Maj Välimaa 13144496-15/21 Symbolförklaring: Sista anbudsdag: 2015-03-05 23:59 Texten/frågan innehåller

Läs mer

1/5. BILAGA Frågor och svar Dnr Frågor och svar

1/5. BILAGA Frågor och svar Dnr Frågor och svar 1/5 Frågor och svar Fråga 1: Enligt p. 7 Pris så ska: "Pris ska anges i SEK exklusive mervärdesskatt..." men lite längre ner i samma stycke så står: Pris för efterfrågade rekryteringtjänster, ska anges

Läs mer

En tidning från KASSAGIROT OCH VÄRDEAVIN 10 ÅR!

En tidning från KASSAGIROT OCH VÄRDEAVIN 10 ÅR! En tidning från KASSAGIROT OCH VÄRDEAVIN 10 ÅR! KASSAGIROT OCH VÄRDEAVIN 10 ÅR! Tio framgångsrika år med Kassagirot o 2017 firar Kassagirot och Värdeavin tioårsjubileum. I dag är Kassagirot den självklara

Läs mer

Nacka kommun. 1.0 Krav på anbudsgivaren. Introduktion. Krav 1.1. Skallkrav Juridiska tjänster (KFKS 2014/ ) Diarie KFKS 2014/

Nacka kommun. 1.0 Krav på anbudsgivaren. Introduktion. Krav 1.1. Skallkrav Juridiska tjänster (KFKS 2014/ ) Diarie KFKS 2014/ Nacka kommun Skallkrav Diarie KFKS 2014/892-055 Namn Juridiska tjänster Detta dokument är en kopia på upphandlingens elektroniska skallkravsformulär. Skallkravsformuläret ska besvaras elektroniskt genom

Läs mer