Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2013-03-21 31"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Cornelia Liebl, BMB, 29 Gunnar Berglund, BKT, 31 Kjell Karlsson, BKT, 31 Jan-Erik Bäckerman, BKT, 41 Rolf Pettersson, WSP, 41 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg, Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera John Sundell (KD) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Solveig Oscarsson (S) Justerande... John Sundell ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Solveig Oscarsson(S), ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 28 dnr 55/2013 Nora Golfklubbs anhållan om förlängt borgensåtagande Kommunfullmäktige beslutade den 31 oktober 2000, 78, att teckna borgen för ett 15-årigt amorteringslån på 3 miljoner kronor för Nora Golfklubb i Bergslagens Sparbank AB. Kommunfullmäktige har därefter den 28 februari 2007, 8, den 28 oktober 2008, 103 samt den 25 maj 2011, 62, beviljat föreningen två års amorteringsfrihet. Krediten för kommunens borgensåtagande uppgår idag till 2 miljoner kronor. Nora Golfklubb bedömer att förutsättningarna för att bedriva golfverksamhet inte har förbättrats sedan 2011 men att klubbens ekonomi är stabilare än tidigare. För fortsatt ekonomisk återhämtnings- och uppbyggnadsskede ansöker klubben om fortsatt icke tidsbegränsad amorteringsfrihet alternativt årsvis amortering i förhållande till klubbens nettoresultat för ovan nämnda lån. Kommunchefen och ekonomichefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende och föreslår kommunfullmäktige besluta enligt följande. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Tom Rymoen (M) på att kommunen ska föra dialog med Nora Golfklubb om en amorteringsplan. John Sundell (KD), Svenerik Nykvist, Solveig Oscarsson (båda S) och Nils-Olof Johansson (C) bifaller Tom Rymoens yrkande. Ordföranden ställer proposition på förslaget samt Tom Rymoen yrkande och finner att de bifalls. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att tillstyrka två års amorteringsfrihet för Nora Golfklubb att förlänga borgensåtagandet på två år för Nora Golfklubbs amorteringslån i Bergslagens Sparbank AB att amortering på lånet återupptas samt att Nora kommun ska föra dialog med Nora Golfklubb om en amorteringsplan.

3 Kommunstyrelsen Ks 29 dnr 300/2009 Förslag till detaljplan för Östra Sund 2:4 med flera (Vagnskjulberget) Bergslagens Miljö- och Byggnämnd har behandlat rubricerat ärende den 21 februari 2013, 28. Flera markägare på det s.k. Vagnskjulberget har framfört intresse att stycka av tomter för småhus vilket kräver att en detaljplan upprättas. Under sommaren 2012 påbörjade Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning arbetet med en detaljplan. Planförslaget har efter samrådsskedet varit tillgänglig för granskning enligt 5 kap 18 plan- och bygglagen (SFS 2010:900) på biblioteket i Nora och på Bergslagens Miljö- och Byggförvaltningen under tiden 28 november till 28 december Under samma period har förslaget även varit tillgänglig på förvaltningens hemsida. Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning har sammaställt en redovisning över inkomna synpunkter under granskningsskedet samt vilka förändringar från de granskade handlingarna som eventuellt har gjorts. Synpunkter som kommit in men inte lett till någon förändring är också redovisade och kommenterade för att förklara de ställningstagande som gjorts. Planavdelningen vid Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning anser inte att det, utifrån de synpunkter som kommit in under samråd- och granskningsskedet, finns behov av att ytterligare revidera planförslaget från granskningshandlingen. Förvaltningen anser att planförslaget är färdigt för antagande. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd beslutade att överlämna detaljplanen till Nora kommun för antagande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förslag till detaljplan för Östra Sund 2:4 med flera (Vagnskjulet)

4 Kommunstyrelsen Ks 30 dnr 85/2013 Förslag till tilläggsanslag med anledning av 2012 års bokslut Ekonomiavdelningen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Vid genomgång av 2012 års bokslut har förslag lämnats om att ombudgeteringar bör göras i 2013 års budget. De föreslagna ombudgeteringarna i kommunstyrelsens och socialnämndens investeringsbudgetar innebär att nettoinvesteringarna för år 2013 kommer att budgeteras till kronor. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna upprättat förslag till ombudgeteringar i kommunstyrelsens och socialnämndens investeringsbudgetar.

5 Kommunstyrelsen Ks 31 dnr 383/2012 Svar på motion 21/2012 om fullständiga underlag för beslut vid kommande stora taxehöjningar för vatten och avlopp Jan Rylander (NP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 12 december 2012, 224. Motionären föreslog: att kalkyler upprättas och redovisas för de olika alternativen innan nya taxor fastställs för såväl anslutningar i Nora-Kungsheden som för nya VA-taxor för hela Nora. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har därefter, den 20 februari 2012, 18, beslutat att överlämna motionen till Bergslagens Kommunalteknik för beredning. Bergslagens Kommunalteknik redovisade på kommunstyrelsen den 23 maj 2012, 94, ekonomiska kalkyler för projektet Lejonbacken i Nora. Underlaget tar hänsyn till investeringar men även ökade driftskostnader som till exempel el, kemikalier, personal och övriga extra underhållskostnader. Bergslagens kommunalteknik fick i uppdrag att ta fram handlingar för att fastställa verksamhetsområde för VA-tjänster, att ta fram ny anläggningstaxa samt ta fram detaljprojekterade ritningar för sträckan kvarteret Pilen och fram till Vagnskjulberget. Bergslagens Kommunalteknik önskar få arbeta vidare med detta uppdrag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad.

6 Kommunstyrelsen Ks 32 dnr 228/2010 Svar på medborgarförslag 14/2010 om kolonilotter Dennis Widen överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 29 september 2010, 132. Förslagsstämmaren föreslog: att Nora kommun anlägger kolonilotter på golfbanan i Gyttorp, Hitorpsbadets del längs veteranjärnvägen samt på grönytorna mot Hitorpsvägen. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har därefter, den 10 november 2010, överlämnat förslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett förslag till svar på medborgarförslaget. Enligt förslagsställaren torde efterfrågan på kolonilotter vara stor då det ligger i tiden att odla sin egen mat. Han hävdar att kommunen kan tjäna pengar och dessutom få en trevlig miljö. Under 1980-talet anlade kommunen kolonilotter vid Åsbosjön intill området som disponeras av vattenskidklubben. Intresset för kolonilotter har varierat över åren men inte vid något tillfälle har alla kolonilotter varit uthyrda. Kommunen har hela tiden haft en kostnad, om än liten, för kolonilotterna. Sedan augusti 2007 har markområdet upplåtits till Åsbosjöns koloniträdgårdsförening som i sin tur hyr ut kolonilotter till allmänheten. Under 1990-talet anlade Norabostäder AB odlingslotter för boende i Gyttorps centrum. Enligt kommunchefen är kostnaderna för att anlägga kolonilotter inte försumbara och dessutom finns inte någon påtaglig efterfrågan. Kommunchefen anser att så länge de tillgängliga kolonilotterna vid Åsbosjön inte hyrs ut ska kommunen inte investera i nya kolonilotter. Däremot borde kommunen bättre marknadsföra de kolonilotter som redan finns. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget samt att marknadsföra befintliga kolonilotter på kommunens hemsida.

7 Kommunstyrelsen Ks 33 dnr 222/2012 Svar på motion 8/2012 om Bergslagens Kommunaltekniks budget för Gata-Park i Nora 2013 Jan Rylander (NP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 13 juni 2012, 103. Motionären föreslog: att Bergslagens Kommunalteknik får tillskott i budget för år 2013 för Gata-Park i Nora. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har därefter, den 12 september 2012, 126, beslutat att överlämna motionen till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett svar på motionen. Enligt motionären är Bergslagens Kommunaltekniks budget för underhåll av gator och parker i Nora för snålt tilltagen och att detta kan leda till att den yttre miljön förfaller. Därmed finns risk att personal som arbetar med underhåll sägs upp. Vid behandling av kommunens budget för 2013 har ytterligare ca kronor tillförts Bergslagens Kommunalteknik som förstärkning av underhållsanslaget för gator och parker. Kommunchefen föreslår därför att motionen bifalls. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionen.

8 Kommunstyrelsen Ks 34 dnr 360/2012 Svar på medborgarförslag 22/2012 om belysning vid korsningen väg 244 och väg 759 Per-Olov Pettersson överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 12 december 2012, 228. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun ställer sig bakom skrivelse till Trafikverket om belysning vid korsningen väg 244 och väg 759. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade därefter, den 20 februari 2013, 24, att överlämna förslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Förslagsställaren har formulerat en skrivelse till Trafikverket vilka har ansvar för den aktuella korsningen. Enligt skrivselsen bör belysningen i korsningen förbättras för att höja trafiksäkerheten för i första hand oskyddade trafikanter. förslagsställaren önskar att kommunfullmäktige ställer sig bakom skrivelsen. Enligt kommunchefen har frågan redan tagits upp med Trafikverket men det hindrar inte att frågans vikt kan understrykas genom att kommunfullmäktige ställer sig bakom förslaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla medborgarförslaget.

9 Kommunstyrelsen Ks 35 dnr 285/2012 Svar på motion 12/2012 om nora.se-adresser även till kommunstyrelsens och nämndernas ledamöter Johan Lundqvist (NP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 26 september 2012, 140. Motionären föreslog: att även ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen och övriga nämnder ska ha en nora.se-adresser. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har därefter, den 24 oktober 2012, 158, överlämnat motionen till kommunchefen för beredning. Kommunfullmäktiges ledamöter och ersättare har idag nora.se-adresser för att i första hand, på ett säkert sätt, ta emot möteshandlingar elektroniskt. Kostnaden per e-postadess är enligt kommunens IT-avdelning 500 kronor per adress. Det finns idag adresser till 59 ledamöter och ersättare. För att samtliga ledamöter och ersättare i kommunstyrelsen och nämnderna också ska få en adress återstår 38 adresser. Den totala kostnaden för detta är kronor. Finansieringen sker från IT-avdelningens anslag för IT-investeringar i 2013 års budget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionen samt att finansiering sker från IT-avdelningens anslag för IT-investeringar i 2013 års budget.

10 Kommunstyrelsen Ks 36 dnr 320/2012 Svar på medborgarförslag 16/2012 om att kommunernas verksamheter bojkottar inköp av varor från IKEA Solveig Pettersson överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 21 november 2012, 183. Förslagsställaren föreslår: att kommunens verksamheter bojkottar inköp av varor på IKEA. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beslut. Kommunens upphandlare har överlämnat ett förslag till svar på medborgarförslaget. Nora kommun har ett rabattavtal med IKEA som gäller inredningssortimentet. Avtalet är ettårigt och de flesta kommuner i länet är med i avtalet. Avtalet ger kommunen möjlighet att handla men det finns inget krav på att Nora kommun köper några produkter från IKEA. Enligt LOU, Lagen om offentlig upphandling, kan kommunen ställa etiska krav på möbler vid en ny upphandling. Miljöstyrningsrådets miljökriterier bör då användas. I dessa kriterier fastslås att skogen inte får skövlas utan kravet är att den skyddas om den är skyddsvärd eller återplantering vid en avskogning. Sedan år 1993 ingår det dock inte i den kommunala kompetensen att bojkotta företag eller länder. Kommunstyrelsen beslutar att avslå medborgarförslaget samt att kommunen vid nästa upphandling ska använda Miljöstyrningsrådets miljökriterier.

11 Kommunstyrelsen Ks 37 dnr 321/2012 Svar på medborgarförslag 17/2012 om att förskolor, skolor och andra områden inom kommunen bojkottar inköp av varor på IKEA Solveig Pettersson överlämnade rubricerat medborgarförslag på fullmäktige den 21 november 2012, 184. Förslagsställaren föreslog: att förskolor, skolor och andra områden inom kommunen bojkottar inköp av varor på IKEA. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beslut. Kommunens upphandlare har överlämnat ett förslag till svar på medborgarförslaget. Nora kommun har ett rabattavtal med IKEA som gäller inredningssortimentet. Avtalet är ettårigt och de flesta kommuner i länet är med i avtalet. Avtalet ger kommunen möjlighet att handla men det finns inget krav på att Nora kommun köper några produkter från IKEA. Sedan år 1993 ingår det dock inte i den kommunala kompetensen att bojkotta företag eller länder. Kommunstyrelsen beslutar att avslå medborgarförslaget.

12 Kommunstyrelsen Ks 38 dnr 37/2013 Kultur- och fritidsnämndens förslag om skulpturer Kommunfullmäktige beslutade i mars 2008 att anslå kronor för uppsättning av skulpturer som kommunen övertog från Åkerby Skulpturpark. Den totala kostnaden för att sätta upp skulpturerna är kronor. Enligt stadsträdgårdsmästaren finns det fler skulpturer förvarade i ett förråd. För att sätta upp dessa behövs ytterligare medel. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet den 4 februari 2013, 9. Nämnden beslutade att överlämna ärendet till kommunstyrelsen för beslut. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Tom Rymoen (M) på att ärenet ska återremitteras till kultur och fritidsavdelningen för fylligare beslutsunderlag. Nämnden ska också ta fram förslag till finansiering vilket även innebär att undersöka möjligheten till extern finansiering. Christer Stromberg (NP) yrkar avslag på att ytterligare medel ska avsättas för att sätta upp de återstående statyerna. Ordföranden och Svenerik Nykvist (S) yrkar bifall till återremissyrkandet. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner att detsamma bifalls. Kommunstyrelsen beslutar att återremittera ärendet till kultur- och fritidsnämnden för ta fram fylligare beslutsunderlag samt att ta fram förslag till finansiering vilket även innebär att undersöka möjligheten till extern finansiering.

13 Kommunstyrelsen Ks 39 dnr 86/2013 Revidering av kommunstyrelsens delegationslista Kommunens ledningsgrupp har sett över delegationslistorna för kommunstyrelsen samt nämnderna så att de i vissa delar ska stämma överens. Därefter har respektive chef inom kommunstyrelsens område gjort vissa revideringar i kommunstyrelsens delegationslista, enligt upprättat förslag. Revideringar har bland annat skett under rubrikerna Donationer/stipendier, Övergripande ekonomiärenden samt Ekonomiavdelningen. Ekonom/kamrer har tagits bort som ersättare och endast controller behålls. Under rubriken Yttranden tas stycket Yttrande angående antagande av hemvärnspersonal (totalförsvar) bort och flyttas över till socialnämnden. En ny punkt läggs till under rubriken Diverse, d.v.s. Att utse anbudsöppnare. Som delegat föreslås upphandlaren. Under rubriken Personalavdelningen, anställningsärenden, har två nya stycken tillkommit. Dels Uppsägning/entledigande/avsked pga arbetsbrist/personliga skäl och dels Vara kvar i anställning efter 67 år. I båda fallen är personalchefen delegat och i andra fallet är kommunchefen ersättare. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat förslag till revidering av delegationslistan.

14 Kommunstyrelsen Ks 40 dnr 319/2012 Jubileumshögtid i samband med byggnadsvårdsdagarna Kultur- och fritidsnämnden fick i oktober 2012 en skrivelse från privatpersoner i Pershyttan samt företagare vid kvarteret Bryggeriet om firande av 20-års jubileum av Europa Nostra-priset för Nora Stadskärna och Pershyttan. Nämnden beslutade att överlämna ärendet till kommunstyrelsen för beslut. Kommunstyrelsen beslutade den 27 november 2012, 220, att ge kommunchefen i uppdrag att återkomma med förslag på i vilken utsträckning Nora kommun kan delta i projektet. Kommunchefen har den 1 mars 2013 överlämnat en skrivelse i ärendet. Kommunchefen föreslår att Nora kommun ska delta genom att svara för scen och ljudanläggning i samband med jubileumsceremonin den 19 maj 2013 samt att svara för marknadsföring av evenemanget i olika sammanhang. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Tom Rymoen (M) på att man bör förtydliga att marknadsföringen sker på det sätt som kommunen normalt marknadsför arrangemang. Det vill säga bland annat genom annonsering på hemsidan. David Stansvik (S) bifaller Tom Rymoens yrkande. Kommunchefen föreslår att den totala kostnader för kommunens åtagande ska vara högst kronor. Ordföranden ställer proposition på Tom Rymoens yrkande och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på kommunchefens förslag vilket bifalls. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna förslag till Nora kommuns deltagande i firandet att marknadsföringen sker på så sätt som kommunen normalt marknadsför arrangemang samt att den totala kostnaden för kommunens engagemang i arrangemanget är högst kronor.

15 Kommunstyrelsen Ks 41 dnr 61/2013 Bergslagens Kommunaltekniks förslag till ombyggnad av Glasstorget Ett medborgarförslag inlämnades 2008 om att förändra parkeringssituationen vid Nora Stadshotell. Bergslagens Kommunalteknik fick 2009 i uppdrag att projektera Glasstorget utifrån ett tjänstemannaförslag och när kommunfullmäktige 2010 behandlade förslag till svar på medborgarförslaget beslutades att man ska beakta parkeringssituationen i samband med åtgärder av Glasstorget. Kommunen ansökte år 2010 om medel från Statens konstråd om gestaltningar av offentliga miljöer och beviljades en miljon kronor för Resecentrum och Glasstorget. Vid dagens sammanträde redovisar Bergslagens Kommunalteknik ett förslag till ombyggnad av Glasstorget. Förslaget har presenterats vid två dialogmöten och justeringar har gjorts efter dessa. Vid dialogmötena har det framkommit att behovet är stort av en offentlig toalett inom området. Bergslagens Kommunalteknik har ambitionen att börja bygga om Glasstorget efter Noramarken och vara färdiga innan julmarknaden. För att göra detta möjligt behöver kommunstyrelsen fatta beslut så snart som möjligt. Svenerik Nykvist (S) yrkar på att kommunstyrelsen fattar beslut vid dagens sammanträde. Ordföranden ställer proposition på yrkandet och finner att detsamma bifalls. Kommunstyrelsen beslutar att ombyggnationen av Glasstorget ska genomföras enligt Bergslagens Kommunaltekniks förslag med förändringen att förslaget ska innehålla en offentlig toalett.

16 Kommunstyrelsen Ks 42 dnr 87/2013 Förslag till strategisk överenskommelse om samverkan för bekämpning och förebyggande av brott mellan Nora kommun och länspolismyndigheten Folkhälsostrategen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Ett förslag till strategisk överenskommelse har tagits fram av en arbetsgrupp på uppdrag av välfärdsrådet, d.v.s. kommunstyrelsens tema-au. I arbetsgruppen har IFO-chefen, chefen för Resursen, rektor vid Karlsängskolan, tf polisområdeschef samt folkhälsostrategen ingått. Syftet med överenskommelsen är att minska brottsligheten, öka tryggheten och leda till operativa åtgärder mot vissa utpekade problemområden. Fokuserade problemomräden föreslås bli missbruk av cannabis och dopningsmedel samt våld i nära relationer. För vardera område ska handlingsplaner för ett mer operativt arbete tas fram samt även indikatorer för utvärdering av insatser. Överenskommelsen ska kontinuerligt följas upp i Nora kommuns välfärdsråd Förslaget till överenskommelse har behandlats av välfärdsrådet vid möte den 20 februari Kommunstyrelsen beslutar att anta förslag till Strategisk överenskommelse om samverkan för bekämpning och förebyggande av brott , Nora kommun och länspolismyndigheten

17 Kommunstyrelsen Ks 43 dnr 88/2013 Förslag till strategiskt och långsiktigt arbete med Medborgardialog i Nora kommun Folkhälsostrategen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Sveriges kommuner och landsting, SKL, driver sedan 2006 projektet medborgardialog. Bakgrunden är att den demokratiska utvecklingen är en utmaning för kommuner och landsting då skillnaderna i valdeltagande är stora mellan olika områden, få människor är aktiva i de politiska partierna och förtroendet för politiker och politiska institutioner är lågt. En allt viktigare fråga är att engagera medborgare och skapa former för delaktighet och dialog för det lokala samhällets utveckling. SKL beslutade på kongress 2011 att stödja medlemmarna i arbete med att utveckla dialogen med medborgarna och att integrera resultat i styrprocesser och verksamhetsutveckling. Inom projekt Medborgardialog har SKL startat ett flertal olika nätverk. Nora kommun deltar och har deltagit i ett antal nätverk inom projektet. Kommunfullmäktige antog i december 2012 ny vision och nya övergripande mål för kommunen. Ett förslag till styrmått utifrån vision och mål har tagits fram och ska behandlas på kommunfullmäktige i mars Flera av dessa bygger på olika former av dialog med kommuninvånare och brukare. I kommunens olika verksamheter pågår löpande olika former av medborgardialog. Till exempels genom möten, på hemsidan, genom nyhetsbrev och annan information, enkäter och olika typer av medborgarråd. Behovet av medborgardialog är i olika sammanhang stort. Flera genomförda undersökningar visar att förbättringsområdet när det gäller medborgardialog är stort eftersom förtroendet för politiker är lågt, många unga vet inte vart man ska vända sig för att påverka och tror inte heller att det hjälper att försöka påverka. Syftet för ett långsiktigt arbete med medborgardialog är att tydliggöra kommunens pågående arbete med Medborgardialog, att undersöka vilka möjligheter som finns för förbättring samt synliggöra politikers och tjänstemännens olika roller i processen. Målet är att fastställa en långsiktig struktur där medborgardialog ingår som en del av kommens ordinarie styrning och ledning.

18 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslås besluta att ge kommunchefen i uppdrag att bilda en projektgrupp som består av representanter från kommunens förvaltningar. Projektgruppen återrapporterar sedan förslag till strategiskt och långsiktigt arbete med Medborgardialog i Nora kommun till kommunstyrelsen under hösten Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Svenerik Nykvist (S) på att den av kommunfullmäktige utsedda organisationsgruppen ska vara styrgrupp. Nils-Olof Johansson (C) bifaller yrkandet. Ordföranden ställer proposition på yrkandet och finner att det bifalls. Kommunstyrelsen beslutar att anta ovan redovisat förslag syfte och mål för strategiskt och långsiktigt arbete med Medborgardialog i Nora kommun att kommunchefen får i uppdrag att bilda en projektgrupp som består av representanter från kommunens förvaltningar att organisationsgruppen ska vara styrgrupp samt att projektgruppen återrapporterar ett förslag till strategiskt och långsiktigt arbete med Medborgardialog i Nora kommun till kommunstyrelsen under hösten 2013.

19 Kommunstyrelsen Ks 44 dnr 396/2012 Yttrande över Finansdepartementets promemoria Förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting Kommunchefen och ekonomichefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Finansdepartementets promemoria innebär förändringar i inkomstutjämningen och strukturbidragen som skiljer sig från Utjämningskommittén.08:s förslag. Syftet med förändringarna i inkomstutjämningen är att minska inkomstutjämningens eventuella effekter på tillväxten genom att reducera marginaleffekterna i utjämningen för de kommuner som betalar inkomstutjämningsavgift. En enig utjämningskommitté bedömer dock att på grundval av forskningsresultat saknas belägg för att den kommunala inkomstutjämningen har tillväxthämmande effekter. För att kompensera sänkningen av inkomstutjämningsavgiften föreslår regeringen att ett särskilt bidrag införs inom ramen för strukturbidraget. Ändringarna föreslås träda i kraft den 1 januari Enligt finansdepartementets beräkningar efter 2012 års nivåer innebär förslagna förändringar att kommunen erhåller kronor mer per invånare i det nya systemet. Eftersom förslaget ger stora omfördelningseffekter i förhållande till nuvarande system måste förslaget hanteras skyndsamt så att goda planeringsförbättringar ges. Kommunchefen och ekonomichefen har upprättat ett förslag till svar på finansdepartementets promemoria vilket innebär att Nora kommun inte har något att invända mot de förändringar som redovisas i förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting (Fi2012/4726) Kommunstyrelsen beslutar att ställa sig bakom förslag till yttrande över Finansdepartemetets promemoria Förslag till ändringar i inkomstutjämningen för kommuner och landsting såsom eget yttrande.

20 Kommunstyrelsen Ks 45 dnr 89/2013 Förslag att utse ny styrgrupp för projektet förnyelse av torgen Kommunstyrelsen beslutade den 9 november 2011 att utse en styrgrupp för projektet förnyelse av torgen. Styrgruppen består av Jan Rylander (NP), Tom Rymoen (M), Camilla Sörman, Roine Franson (båda S) samt Birgitta Borg (FP). Styrgruppen föreslås upphöra och samtliga ledamöter entledigas därmed från sina uppdrag. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår ordföranden att kommunstyrelsens arbetsutskott utses till ny styrgrupp för projektet. Kommunstyrelsen beslutar att avsluta nuvarande styrgruppen för förnyelse av torgen att därmed entlediga samtliga ledamöter i styrgruppen samt att som ny styrgrupp för projektet förnyelse av torgen utse kommunstyrelsens arbetsutskott.

21 Kommunstyrelsen Ks 46 dnr 90/2013 Förslag om förändrat antal ledamöter i styrelsen för Nora Rådhus AB VD för Nora Rådhus AB, tillika kommunchefen, har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunfullmäktige har utsett elva ledamöter till styrelsen för Nora Rådhus AB. Enligt gällande bolagsordning ska styrelsen bestå av lägst 5 och högst 13 ledamöter. Med anledning av svårigheter att kalla samman en beslutsför styrelse föreslås att antalet ledamöter minskas till fem. Det innebär att kommunfullmäktige entledigar samtliga nuvarande ledamöter och därefter utser ny styrelse. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar John Sundell (KD) på att det ska vara sju ledamöter i styrelsen för att få med fler partier i styrelsen. Tom Rymoen (M) yrkar på ajournering. Kommunstyrelsen ajourneras under 5 minuter. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingarna. Ordföranden bifaller John Sundells yrkande. Ordföranden meddelar också att ledamöterna i styrelsen ska bestå av fyra från majoriteten och tre från oppositionen och väljas av de ledamöter och ersättare som finns i kommunstyrelsen. Kommunstyrelen föreslår kommunfullmäktige besluta att minska antalet ledamöter i styrelsen för Nora Rådhus AB till sju ledamöter att entlediga samtliga nuvarande ledamöter samt att utse ny styrelsen till Nora Rådhus AB.

22 Kommunstyrelsen Ks 47 dnr 351/2012 Svar på motion 18/2012 om informationstavla vid Pershyttans industriområde Jan Rylander (NP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 21 november 2012, 172. Motionären föreslog: att en ny informationstavla omgående sätts upp vid nya infarten till Pershyttans industriområde och att den gamla kompletteras. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har därefter, den 20 februari 2013, 15, överlämnat motionen till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett förslag till svar på motionen. Under 2012 färdigställdes den nya infarten till Pershyttans industriområde. Motionären anser att det behövs en informationstavla vid infarten till industriområdet. Motionären anser dessutom att den orienteringstavla som finns i andra änden av området delvis är inaktuell och behöver uppdateras. Kommunchefen anser att det finns behov av korrekta orienteringstavlor vid båda infarterna till industriområdet. Kostnaden för informationstavlorna inklusive bygglov för den nya skylten uppgår till ca kronor. Ytterligar kostnader på kronor tillkommer för skyltställ och uppsättning. Finansieringen av den totala kostnaden på kronor sker från anslag för näringslivsbefrämjande åtgärder. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionen samt att finansiering sker från anslag för näringslivsfrämjande åtgärder.

23 Kommunstyrelsen Ks 48 dnr 91/2013 Förslag till styrgrupp för arbetet med Länspendeln Ordföranden föreslår att kommunstyrelsen utser kommunstyrelsens tema-au till styrgrupp för det lokala arbetet med Länspendeln. Kommunstyrelsen beslutar att utse kommunstyrelsens tema-au till styrgrupp för arbetet med Länspendeln.

24 Kommunstyrelsen Ks 49 Delgivningar Länstrafiken Utdrag ur protokoll från den 13 februari 2013, 4. Beviljande av finansiering till investerings- och utvecklingsåtgärder inom kollektivtrafiken med medel kopplade till Citybaneavtalet. (dnr 104/2009) Länsstyrelsen Uppföljning av kommunernas och landstingens risk- och sårbarhetsanalyser (dnr 128/2012) Bergslags Diagonalen Förbindelse om medfinansiering av Partnerskap Bergslagsdiagonalen. (dnr 240/2012) Länsstyrelsen Information om inventering och riskbedömning av nedlagda kommunala deponier. (dnr 59/2013) Dokumentation från dialogmöte om ombyggnation av Glasstorget. (dnr 61/2013) Skrivelse från föreningen Kulturarbete i Nora, KAN, om kulturarbete i Nora. (dnr 62/2013) Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde den 15 februari Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning Skrivelser från om närvaro av ledamöter på nämndsammanträdena Utdrag ur Bergslagens Överförmyndarnämnds sammanträde den 6 februari 2013, 3. Verksamhetsberättelse Protokoll fört på Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde den 15 februari Protokoll fört på Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde den 21 februari För kännedom. Bergsstaten till Kopparberg Mining Exploration AB - Beslut om undersökningstillstånd för området Meshatten nr 1 i Hällefors och Nora kommuner Protokoll fört vid SOFINT:s sammanträde den 18 januari 2013.

25 Kommunstyrelsen För kännedom. Länsstyrelsen till ONE Nordic AB Tillstånd att företa markingrepp inom del av fornlämning Utdrag ur protokoll fört på Bergslagens Miljö- och Byggnämnd den 21 februari 2013, 45, Efterkalkyl Kommunförvaltningen, kostenheten. (dnr 43/2013) Kommunstyrelsen beslutar att godkänna redovisningen.

26 Kommunstyrelsen Ks 50 Delegationsbeslut ,03-08,11,18. Kommunstrategen Yttrande över begäran att begagna offentlig plats. (dnr 11/2013) Kommunstrategen Yttrande över allmän sammankomst. (dnr 11/2013) , Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsoch nyanställningsprövningar. (dnr 15/2013) Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyl. (dnr 43/2013) Kommunstyrelsen beslutar att lägga delegationsärendena till handlingarna.

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-04-11 31 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-04-11 kl 18.00-19.05 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Inger Multanen, kommunstrateg

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl Sammantrådesdatum 2015-03-04 17 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2015-03-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17,18,24 Thomas Johansson,

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2017-03-08 22 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-03-08 kl 8.30-11.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Peter Warman, ekonomichef, 22-23 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Val- och demokratinämnden

Val- och demokratinämnden 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 13.00-15.30 Beslutande Ledamöter Susanne Grundström (S) Jan Svärd (S) Samuel Eriksson (V) Robin Pleines (C) Bo Hedlund (C) Erkki Vuorijärvi (GL) Göran Strömqvist

Läs mer

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S)

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S) Sida PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 8:30-11:45 Beslutande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8.

2015-05-26. Anders Einarsson, kommunchef Anders Simonsson, sekreterare Susanne Glans, ekonomichef 38. Tisdagen den 2 juni, klockan 8. 1(5) Plats och tid Tisdagen den 26 maj, klockan 8.00-11.00 Ordförande Beslutande Övriga närvarande Tjänstemän Tid och plats för justering Emma Isfeldt (S) Christer Johansson (M) Anders Einarsson, kommunchef

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander (C) ledamot Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, klockan 09.00-10.15 Beslutande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Annette Linander

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare

Lars Rönnlund, kommunchef Henric Svensson 102 Britt Idensjö, sekreterare Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 25 april 2017 kl. 08:30-12.15 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet

Protokoll är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Arvika kommun, Allmänna utskottet Plats och tid Stadshuset, Lilla sessionssalen, klockan 08.30-11.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Aina Wåhlund (S), ordförande (S) Lars-Ove Jansson (S) ersätter Claes Pettersson (S) Sten

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45

Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45 Samhällsbyggnadsutskottet 2015-05-06 45 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Linnea Hedkvist, folkhälsostrateg, 40-41 Eva Jonsson, förbundschef

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2005-12-19 1 (10) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2005-12-19 kl. 19.00-19.10. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Eva Arvidsson (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (15)

Sammanträdesprotokoll 1 (15) Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Grönt Centrum, Grans Naturbruksgymnasium kl. 10:00-12:00 ande Se sida 2 Övriga deltagare Se sida 2 Utses att justera Hans-Olov Ullberg Justeringens plats och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum:

PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum: 1(6) Plats och tid Konferensrum 105, Ale Kulturrum, kl. 09:30-09:40 Beslutande Närvarande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Paula Örn (S), ordförande Dennis Ljunggren

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2018-05-03 2018-05-18 1 (1) Punkt 7c på dagordningen Bilaga 3 Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar Hällefors kommun och Nora kommun har beslutat att ansöka om medlemskap

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V)

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2018-04-11 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2018-04-11 kl 8.30-12.10 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-11-28 1 (6) Plats och tid Sammanträdesrummet Nasa, Tingsbacka, måndagen den 28 november 2011, klockan 08:00 09:45 Beslutande Britta Flinkfeldt Jansson (S), ordförande Jan Stenberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2004-12-17 1 Plats och tid BKT:s kansli kl: 10.45-12.03 Beslutande Benny Jansson (s) Ulla Karlsson (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Ingvar Johansson (s) ers Ingegerd Lööv (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2016-03-09 1 Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, Hallstahammar, klockan 15.00 17.05 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Thure Andersen (S),

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 1 () Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.30 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Olle Jansson

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19

Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Lars Månsson, S, Carina Kärrlander, S, Kenneth Nilsson, KD 17-19 Kultur- och fritidsnämnden 2014-06-09 1 (6) Plats och tid Högby, kl 14:00-16:40 Plats och tid Beslutande Göran Westerberg, S Roger Max, V Kristin Kellander, FP ersätter Maud Steen, C Birgit Ekström, S

Läs mer

Kommunstyrelsen 1(8) PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum: Dokument nr: OK KS 2019/

Kommunstyrelsen 1(8) PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum: Dokument nr: OK KS 2019/ 1(8) Kommunstyrelsen Plats och tid: Tingssalen, 2019-03-04 kl. 08:30 16.10. Ajournering kl 12:00 13:00. Beslutande: Mikael Thalin (C), ordförande tillika ordförande i utskottet för samhälle Susann Lindblad

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-10-14 15 Plats och tid Hagby Ängar, 2014-10-14 kl. 15.00-16.35 Beslutande Kent Nilsson (S), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Torbjörn Lindblom, FEB Gunbritt Lindén

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot

Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette Linander (C) ledamot Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, klockan 14.00-17.30 ande Cecilia Lind (S) ordförande Lena Emilsson (S) tgj ers för Tony Hansson (S) Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Karin Reinisch (M) ledamot Annette

Läs mer

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 1(11) Plats och tid Facklan, kommunhuset, Bjuv, kl 09.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ...

Andreas Trygg (V) Per-Inge Nilsson stadsarkitekt, 174-176 Marie Ekblad planarkitekt, 174 Ola Lindholm markchef, 176 Tage Hansson arbetschef, 178 ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 08.30 10.00 ande Elizabeth Salomonsson (S) ordförande Roger Eklund (S) v ordförande Andreas Trygg (V) ledamot Ola Saaw (M) ledamot Jenny Adolphson

Läs mer

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS

Thomas Carlsson (S) Lena Åberg, (L) Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Rolf Eriksson (S) Lena Åberg (L) ANSLAG/BEVIS Sida 1 (17) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 9 april 2019 kl 14:00-17:10, ajournering kl. 16:48-16:57 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Rasmus Hägg (S) Lina Dahm (S) Andreas Dahlborg (L), ersätter

Läs mer

... &-,..,.,.,.,.::...,.

... &-,..,.,.,.,.::...,. Sammantrådesdatum 2017-12-20 240 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2017-12-20 kl 13.00-13.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (12) Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-03-28 1(12) Plats och tid Kulturhuset Blohmé, Blohmésalen, Älmhult onsdagen den 28 mars 2012 kl 14.30-17.00 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg

Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg 1 (7) 00Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Kommunhuset, Kopparberg Tid: 09.15-10.2( Beslutande övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Maria

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Jan Demerud, ekonomichef 2012-02-27 10 Plats och tid Nygatan 8, Folkets Hus Emmaboda, 2012-02-27, 18:00 19:45 Beslutande Samtliga närvarande med undantag av Ingrid Jensen(c). Gunvor Karlsson(s), Emma Åhlander Hansson(m), Annchristin

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Christian Björkqvist. Lena Axelsson (S) Ann-Helen Nilsson (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Politikerrummet, kommunhuset, 2018-09-13, kl. 13.00 14.30 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Christian Björkqvist, kanslichef, sekreterare Justerade paragrafer 36-41

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 11 december 2017 kl 16:00-19:15 ande Per Gren (S), Ordförande Thomas Carlsson (S) Ewa Jägevall (L) Kenneth Grad (C) Peter Eclund (KD) Hampus Borg (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid: 8:30 10:10 Plats: Skeppet Beslutande Bo Pettersson (S), ordförande Sofia Westergren (M) Lisbeth Svensson (L) Roger Andersson (S) ersätter Janette Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer