Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb, 155 Charlotte Adler, Gyttorps Ridklubb, 155 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Per Andreasson (S) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Tom Rymoen (M) Justerande... Per Andreasson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Tom Rymoen, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 154 dnr 208/2011 Koncernbokslut för tiden januari-juni 2011 med helårsprognos. Ekonomiavdelningen har upprättat koncernbokslut för tiden januari-juni 2011 med helårsprognos. Prognosen visar på en avvikelse gentemot budget med mkr. att lägga koncernbokslutet till handlingarna.

3 Kommunstyrelsen Ks 155 dnr 225/2011 Gyttorps Ridklubbs anhållan om ekonomiskt stöd Representanter för Gyttorps Ridklubb informerar om rubricerat ärende. Klubben har överlämnat en skrivelse med anledning av de ekonomiska problem som uppstått i samband med att klubben bygger nytt ridhus. Kommunfullmäktige beslutade , 69, bland annat att bevilja Gyttorps Ridklubb ett ränte- och amorteringsfritt lån på 1 mkr för att bygga ridhus och att lånet avskrivs med kronor årligen. Gyttorps Ridklubb anhåller i första hand om att det tidigare beviljade ränteoch amorteringsfria lånet ökas från 1 mkr till 1,7 mkr. I andra hand anhåller klubben om att det ränte- och amorteringsfria lånet ökas till 1,35 mkr och att kommunen ställer borgen för ett lån i Bergslagens Sparbank på kronor. Kommunstyrelsen ajournerar sig ca 15 minuter. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingarna. Ordföranden yrkar på att ärendet återupptas vid kommunstyrelsens sammanträde och att under tiden ska ytterligare information i ärendet inhämtas. Solveig Oscarsson (S) yrkar bifall till ordförandens förslag. Solveig Oscarsson (S) yrkar vidare på att det ränte- och amorteringsfria lånet ökas från 1 mkr till 1,2 mkr för att säkerställa åtgärder inför vintern. Helena Vilhelmsson (C) yrkar bifall till ordförandens yrkande. Camilla Andersson (V) yrkar bifall till Solveig Oscarssons yrkande. Ordföranden ställer proposition på sitt eget yrkande och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Solveig Oscarssons tilläggsyrkande och finner att detsamma avslås. Omröstning är begärd och ska verkställas. Ordföranden ställer följande omröstningsproposition vilken godkänns. Den som bifaller Solveig Oscarssons tilläggsyrkande röstar ja och den som avslår tilläggsyrkandet röstar nej.

4 Kommunstyrelsen Efter avslutad omröstning meddelar ordföranden att kommunstyrelsen avgivit 7 ja-röster och 8 nej-röster. att inhämta ytterligare information i ärendet och att ärendet återupptas på sammanträde

5 Kommunstyrelsen Ks 156 dnr 229/2011 Förslag till nybyggnad av gång- och cykelväg i anslutning till kvarteret Väghyveln. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. I samband med etablering av ny ICA-butik i kvarteret Väghyveln har det sedan en tid diskuterats att förbättra tillgängligheten till området med en ny gång- och cykelväg i förlängningen av vändplatsen vid Alvägen och ca 294 meter norrut. Bergslagens Kommunalteknik har kalkylerat kostnaden för vägen till ca kronor. Kommunchefen har fört diskussioner om medfinansiering av vägen med representanter för ICA som dock avböjt att delta i finansieringen. Finansiering av ovanstående gång- och cykelväg kan ske genom att omdisponera medel som i år inte kan tas i anspråk på grund av att statlig medfinansiering ännu inte beviljats för gång- och cykelväg Esstorp-Hagby och Timglasbusshållplats vid Järntorgsskolan. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att kommunchefen får i uppdrag att fortsätta förhandlingarna om medfinansiering med representanter för ICA. Thomas Jansson (S) yrkar på att det i beslutet inte anges vilken summa kommunen anslår till nybyggnationen utan enbart att man anslår medel till nybyggnation för gång- och cykelväg i anslutning till kvarteret Väghyveln. David Stansvik (S) yrkar bifall till Thomas Janssons yrkande. Ordföranden ställer proposition på kommunchefens förslag med Thomas Janssons förslag till ändring samt sitt eget tilläggsyrkande och finner att desamma bifalls. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anslå medel för nybyggnad av gång- och cykelväg i anslutning till kvarteret Väghyveln att finansiering sker genom omdisponering av medel i investeringsbudgeten från anslag för gång- och cykelväg Esstorp-Hagby och Timglasbusshållplats vid Järntorpsskolan samt att kommunchefen får i uppdrag att fortsätta förhandlingarna om medfinansiering med representanter för ICA.

6 Kommunstyrelsen Ks 157 dnr 234/2011 Projekt för att öka andelen unga vuxna i arbete. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerar ärende. Ungdomsarbetslösheten i Nora kommun ligger fortfarande på en hög nivå. Det är av största vikt att snarast vidta åtgärder för att öka andelen unga vuxna i arbete. I Nora kommun hanteras dessa frågor inom bildningsförvaltningens vuxenlärandeenhet. För att åstadkomma en påtagligt positiv utveckling på det här området räcker inte kommunens resurser. Det krävs samverkan med många aktörer, såväl privata som offentliga och andra på både lokal som regional nivå. Vuxenlärandeenheten bör därför få ett uppdrag att snarast ta fram en projektplan med den inriktning som anges ovan och som har sin utgångspunkt i kommunens strategiska mål. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Helena Vilhelmsson (C) på att uppdraget ska ges till bildningsförvaltningens vuxenlärandeenhet och socialförvaltningens vuxenhet gemensamt. Ordföranden ställer proposition på kommunchefens förslag med Helena Vilhelmssons tilläggsyrkande och finner att desamma bifalls. att uppdra till bildningsförvaltningens vuxenlärandeenhet och socialförvaltningens vuxenenhet att gemensamt till ta fram en plan för ett projekt som ska syfta till att, i samverkan med andra aktörer, öka andelen unga vuxna i arbete i Nora kommun med utgångspunkt i kommunens strategiska mål.

7 Kommunstyrelsen Ks 158 dnr 170/2011 Yttrande över Trafikverkets remiss om förstudie Nora-Örebro. Inom ramen för samverkansprojektet Mer Koll har Trafikverket genomfört rubricerad förstudie. Förstudien har som syfte att utreda bättre kollektivtrafik på sträckan Nora-Örebro. Örebro kommun, Länsstyrelsen i Örebro län, Transportstyrelsen, Nora Bergslags Veteran Järnväg, Länstrafiken Örebro AB samt Nora kommun har getts möjlighet att yttra sig över förstudien. Länstrafiken har upprättat ett förslag till yttrande. Ordföranden föreslår att kommunstyrelsen ställer sig bakom Länstrafikens förslag till yttrande såsom eget yttrande. att ställa sig bakom Länstrafiken Örebro AB:s yttrande såsom eget yttrande.

8 Kommunstyrelsen Ks 159 dnr 17/2011 Val av tre ledamöter till kommunstyrelsens personalutskott för tiden Kommunstyrelsen beslutade , 93, att inrätta ett personalutskott bestående av tre ledamöter varav en ordförande. att utse ledamöter enligt nedan. Ledamöter Monika Aune (MP) Järle Gård Nora kommun Helena Vilhelmsson (C) Bäcketorp Gyttorp Svenerik Nykvist (S) Brunnsgatan Nora Ordförande: Monika Aune

9 Kommunstyrelsen Ks 160 dnr 212/2011 NTF Örebro Läns anhållan om bidrag för kampanjen Lyktgubbar. NTF Örebro Län har inkommit med en ansökan om bidrag med kronor till kampanjen Lyktgubbar i Nora. Syftet med kampanjen är att göra människor synliga. Kampanjen har pågått under ett antal år och resultatet visar att antalet personer som använder cykellyse och reflex ökar. Kommunstyrelsen beslutade , 129, att bevilja NTF Örebro Län ett bidrag med kronor för 2009 års kampanj. På grund av missförstånd inom organisationen genomfördes inte någon kampanj i Nora Med anledning av detta beslutade kommunstyrelsen , 135, att avslå föreningens ansökan om bidrag för 2010 och att de anslagna medlen för 2009 skulle användas för 2010 års kampanj. NTF Örebro Län genomförde under november månad 2010 aktiviteten Lyktgubbar i Nora kommun. Aktiviteten omfattade två delar, dels information till allmänheten och dels information utanför några av kommunens förskolor. att bevilja NTF Örebro Län kronor för kampanjen Lyktgubbar i Nora i november 2011 samt att medlen anslås från kommunstyrelsens förfogandemedel.

10 Kommunstyrelsen Ks 161 dnr 80/2011 Förändringar i kommunens bolagskoncern. Kommunchefen överlämnade en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunfullmäktige beslutade , 89, att bilda ett holdingbolag som blir moderbolag för nuvarande Norabostäder AB och Nora Utveckling AB. Samtidigt beslutade kommunfullmäktige att verksamheterna näringsliv, turism och marknadsföring återförs från Nora Utveckling AB till Nora kommun och organiseras under kommunförvaltningen. Fullmäktige beslutade också att uppdra till holdingbolaget att återkomma med förslag till ytterligare förändringar samt att beslutet gäller under förutsättning att erforderliga fackliga förhandlingar genomförs enligt gällande lagar och avtal. Kommunchefen har anlitat konsultfirman PWC för konsultation vid genomförandet av förändringen i bolagsstrukturen. Konsulten föreslår att förändringen genomförs genom att bolaget bildas med ett aktiekapital av kronor, att Norabostäder AB och nuvarande Nora Utveckling AB säljs till bolaget till bokfört värde. Kommunchefen föreslår att holdingbolaget (koncernbolaget) ges namnet Nora Rådhus AB då detta namn ansluter till en tradition i svenska kommunägda bolagskoncerner. Kommunchefen föreslår dessutom att Nora Utveckling AB namnändras till Nora Fastigheter AB. Kommunstyrelsen föreslog kommunfullmäktige besluta att bilda Nora Rådhus AB att upprätta en civil- och skatterättslig koncern där Nora Rådhus AB är moderbolag till Norabostäder AB och Nora Utveckling AB som namnändras till Nora Fastigheter AB att uppdra till styrelsen i Nora Rådhus AB att förvärva aktierna i Nora Utveckling AB och Norabostäder AB till bokfört värde att uppdra till kommunens ombud, kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M), att genomföra nyemission i Nora Rådhus AB genom kvittning av kommunens reversfordran att anta upprättat förslag till bolagsordning, med redaktionell ändring, för Nora Rådhus AB att anslå kronor ur kommunens rörelsekapital som aktiekapital i Nora Rådhus AB att bolagets verksamhet ska starta

11 Kommunstyrelsen att styrelsen för Nora Rådhus AB utses genom val av kommunfullmäktige att styrelsen består av 11 ledamöter varav sex representerar majoriteten och fem representerar oppositionen att kommunchef Jan Norlund ska vara VD i Nora Rådhus samt att samtlig personal anställd inom Nora Utveckling AB:s näringslivsverksamhet och turistbyrå genom så kallad verksamhetsövergång erbjuds anställning i Nora kommuns kommunförvaltning från och med Vid kommunfullmäktiges sammanträde , 90, yrkade Svenerik Nykvist (S) på att ärendet skulle återremitteras för att förtydliga ändamålsbeskrivningen och på grund av osäkerhet omkring LOU-lagstiftningen. Man skulle också utreda risken för förlorade samarbetsvinster för bolagen, att kostnaderna för holdingbolaget preciseras, bland annat arvodering av styrelsen samt mötesfrekvensen. Ett förslag till ägardirektiv ska tas fram för beslut och dessutom ska arbetstagarkonsultens rapport lämnas innan beslut fattas. Kommunfullmäktige beslutade att återremittera ätendet genom sk minoritetsåterremiss. Vid dagens sammanträde togs ärendet åter upp för behandling och ordföranden yrkade på samma beslutssatser som tidigare med revidering av tidpunk då verksamheten ska starta samt när personalövergången ska ske. Nytt datum föreslås till Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bilda Nora Rådhus AB att upprätta en civil- och skatterättslig koncern där Nora Rådhus AB är moderbolag till Norabostäder AB och Nora Utveckling AB som namnändras till Nora Fastigheter AB att uppdra till styrelsen i Nora Rådhus AB att förvärva aktierna i Nora Utveckling AB och Norabostäder AB till bokfört värde att uppdra till kommunens ombud, kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M), att genomföra nyemission i Nora Rådhus AB genom kvittning av kommunens reversfordran att anta upprättat förslag till bolagsordning, med redaktionell ändring, för Nora Rådhus AB att anslå kronor ur kommunens rörelsekapital som aktiekapital i Nora Rådhus AB

12 Kommunstyrelsen att bolagets verksamhet ska starta att styrelsen för Nora Rådhus AB utses genom val av kommunfullmäktige att styrelsen består av 11 ledamöter varav sex representerar majoriteten och fem representerar oppositionen att kommunchef Jan Norlund ska vara VD i Nora Rådhus samt att samtlig personal anställd inom Nora Utveckling AB:s näringslivsverksamhet och turistbyrå genom så kallad verksamhetsövergång erbjuds anställning i Nora kommuns kommunförvaltning från och med

13 Kommunstyrelsen Ks 162 dnr 243/2011 Sammanträdestid för tema-au hösten Ordföranden föreslår möte för tema-au kl att godkänna ordförandens förslag till sammanträdestid för tema-au enligt ovanstående.

14 Kommunstyrelsen Ks 163 dnr 244/2011 Information om förslag till gemensamt ägardirektiv för samtliga kommunägda bolag i koncernen Nora Rådhus AB. Ordföranden informerar om att kommunchefen har tagit fram ett förslag till gemensamt ägardirektiv för samtliga kommunägda bolag i koncernen Nora Rådhus AB. Förslaget delas ut och kommer att behandlas på kommunstyrelsens sammanträde

15 Kommunstyrelsen Ks 164 Delegationsbeslut , 27. Kommunstrategen Bifall till ansökningar om upplåtelse av allmän platsmark under vissa förutsättningar. (dnr 7/2011) , Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsprövningar. (21/2011) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. (dnr 39/2011) Kommunchefen Attestant och ersättare för undertecknande för ansvar 55003, Ishallen Hagby. att lägga delegationsärendena till handlingarna.

16 Kommunstyrelsen Ks 165 Delgivningar Ekonomiavdelningen Efterkalkyler, BKT. (dnr 345/2009) Ekonomiavdelningen Efterkalkyl, bildningsförvaltningen. (dnr 15/2011) Protokollsutdrag från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde , 2, Konsekvensanalys budget (dnr 138/2011) För kännedom: BMB Yttrande till Miljödepartementet över Miljömålsberedningens betänkande Etappmål i miljösystemet samt Naturvårdsverkets rapport Miljömålen på ny grund. (dnr 144/2011) Protokollsutdrag från Örebro läns landstings sammanträde , 97, Överenskommelse avseende regional kollektivtrafikmyndighet. (dnr 150/2011) För kännedom: NBVJ Remissvar på Trafikverkets förstudie angående eventuell pendeltrafik Örebro-Ervalla-Nora. (dnr 170/2011) Protokollsutdrag från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde , 189, Delårsrapport per den 31 augusti (230/2011) Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde För kännedom: Bergstaten Underrättelse till Botnia Exploration AB om frånträdande av undersökningstillstånd enligt minerallagen Protokollsutdrag från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde , 188, Internkontroll Protokoll från Överförmyndarnämndens sammanträde Protokoll från Nerikes Brandkårs direktionssammanträde

17 Kommunstyrelsen Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Helena Vilhelmsson (C) och Svenerik Nykvist (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Helena Vilhelmsson (C) och Svenerik Nykvist (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-10-26 166 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-10-26 kl 18.00-19.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg, 139 Peter Björklung,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl Sammantrådesdatum 2015-03-04 17 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2015-03-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17,18,24 Thomas Johansson,

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2018-05-03 2018-05-18 1 (1) Punkt 7c på dagordningen Bilaga 3 Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar Hällefors kommun och Nora kommun har beslutat att ansöka om medlemskap

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Marie-Louise Bäckman (KD)

Marie-Louise Bäckman (KD) 2016-10-19 1 (6) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Onsdagen den 19 oktober 2016, kl 16.30-18.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-11-09 206 Plats och tid Hjernet, 2011-11-09 kl 08.30-12.20 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2016-03-09 7 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2016-03-09 kl 13.00-14.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Bram Corthals,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantra.desdatum 2014-06-04 126 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2014-06-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB,

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

... &-,..,.,.,.,.::...,.

... &-,..,.,.,.,.::...,. Sammantrådesdatum 2017-12-20 240 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2017-12-20 kl 13.00-13.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2017-03-08 22 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-03-08 kl 8.30-11.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Peter Warman, ekonomichef, 22-23 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2016-04-06 11 Plats och tid Tingshuset, 2016-04-06 kl 13.00-15.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Ulf Smedberg, Nerikes brandkår,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-09:15 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Kurt Scharnke (C), ersättare för Bo Bäckman (C) Tuula Marjeta (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-02-15 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-15 kl 8.30-12.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Joakim Skoglund, näringslivschef, 4 Håkan Ceder, turistchef, 12 Lars-Göran

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum 2008-02-19

PROTOKOLL 1(5) Sammanträdesdatum 2008-02-19 1(5) Plats och tid: C-salen, Medborgarhuset, Alafors, kl 08:30-09:00 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Elaine Björkman (s), ordf Jan Skog (m) Thor Eliasson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-06-17 80 Plats och tid Stadshotellet, 2009-06-17 kl 19.00-20.00 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista.

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 20 Plats och tid Tingshuset, 2015-03-03 kl. 08.30-11 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 15-20 Anna Gästrin, 1:e socialsekreterare,

Läs mer

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V)

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2018-04-11 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2018-04-11 kl 8.30-12.10 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) 1(10) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Peter Svensson (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-09-08 141 Plats och tid Hjernet, 2010-09-08 kl 08.30-12.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Christina Hellström, bibliotekarie, 128 Lars-Göran Gawelin, ekonomichef,

Läs mer

Förslag till koncernbildning

Förslag till koncernbildning PROTOKOLLSUTDRAG KS 130 2019-06-18 1/4 Dnr KS/2019:281-001 Förslag till koncernbildning Beslut föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. bilda ett aktiebolag med namnet Strängnäs Kommunföretag AB, 2. bildandet

Läs mer

Tingshuset, , kl

Tingshuset, , kl NORAKOMMUN Sammantradesdatum 7 Plats och tid Beslutande Tingshuset,, kl. 8.30-11.00 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörade ersättare enligt bifogad närvarolista. övriga

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare

Johan Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Marie-Louise Lindström (S) Per Borg, kommunchef Susanne Ohlsson, mötessekreterare Kommunstyrelsen 2014-12-18 1 (7) Plats och tid Forum, Hyltebruk. Kl. 16:00-16:30 Beslutande Henrik Erlingson (C) ordförande Gunnel Johansson (S) Karin Åkesson (C) Micael Arnström (S) Carl Larsson (M) Maria

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 27 februari 2012 kl 9:00-10:00 Beslutande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), ersättare för Arne Arvidsson (KD)

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare

Barbro Johansson, kontorschef Nina Thiel, resultatenhetschef Väsby Vård och Omsorg Lidia Wasniewski, controller Jenny Magnusson, nämndsekreterare Produktionsstyrelsen 2012-05-15 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvists torg 1, lokal: Ragnvald Tisdagen den 15 maj 2012, klockan 19:00-21.40 Ledamöter: Johan Hjelmstrand (M), ordf. Kent Hjalmarsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Spinnerskan i Mark AB 2014-01-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Svansjörummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 08.30 11.30 Beslutande M Tomas Johansson S C S Barbro Petersson Anders Andersson David Berglund KD Ola Andreasson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-06-12 kl 18.00-19.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg, ordföranden i revisionen, 77 Jan Norlund,

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6)

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Nr Sida (6) 2013-12-04 12 1(6) Plats och tid Åre gymnasieskola i Järpen, skolsal 1, kl 17.00 17.30. Beslutande Leif Nord, M, ordförande Egon Eriksson, M Daniel Danielsson, C Mats Tysk, C (ersättare Åke Granlöv, C)

Läs mer

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson

Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas Furuskog (S) Patrik Köhler(M) Folke Karlsson och Stefan Carlsson 1 Sammanträdesdatum 2007-12-04 Plats och tid Kommunhusets tingssal, tisdagen den 4 december 2007 kl 09.00-12.10. Beslutande Ewa Engdahl, (C), ordförande Stefan Carlsson, (C) Folke Karlsson (S) Andreas

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2017-03-13 Tid och plats 13 mars 2017, 18:30-20:30 Sessionssalen Ajournering 19:35-19:45 KF 19 Beslutande Se bilaga 1. Övriga närvarande Caroline Depui, kommunchef Lotta Strömbäck, kommunikationschef

Läs mer

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S)

Caroline Depui, kommunchef Margareta Persson, kommunsekreterare Birgitta Kahn (MP) Louise Warnqvist (M) Per Aspengren (S) Kommunstyrelsen 2015-05-18 1(5) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, Skoghall, kl 17:30 18.05 Beslutande Siw Gidlöf (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander Johansson-Pettersson (S) Lillemor

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Tingshuset, , kl

Tingshuset, , kl NORAKOMMU N Socia lutskottet SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 20 17-08-29 26 Platsochlid Beslutande Tingshuset, 20 17-08 -29, kl. 13.00-1 5.45 ordi narie ledamöter jämte tj änstgörande ersättare samt icke tjänstgörande

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS

Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-05-02 136 Motion om att utarbeta en långsiktig utdelningspolicy för de kommunägda bolagen. KS 2016-533 KS, KF Förslag till beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-02-02 1 Plats och tid Räddningscentralen, 2011-02-02 kl 08.30-11.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17, 20, 28 Jan Norlund,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Tingshuset kl S.S0

Tingshuset kl S.S0 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantrådesdaturn 2016-02-18 3 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2016-02-18 kl 13.00-1S.S0 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Lars Winell, ekonomichef NBAB, NFAB, 2

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 arbetsutskott 2012-03-07 1 (12) Plats och tid Osby, onsdagen den 7 mars 2012 kl 08.30-12.15, 13.00-17.05 Beslutande Anders Pettersson, ordförande (C) Erland Nilsson (S) Dag Ivarsson (M) Marika Bjerstedt

Läs mer

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl

Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl Kommunstyrelsen 2015-03-03 Plats och tid Beslutande Förvaltningsbyggnaden i Övertorneå, tisdagen den 3 mars 2015, kl 16.00 16.45 Tomas Mörtberg (c) ordförande Tomas Vedestig (öfa) Robert Grape (c) Jörgen

Läs mer