Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller, 47 Jeanette Berggren, vd Norabostäder AB, Nora Fastigheter AB, 47 Gustav Björeman, Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, 49 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Gabrielle Peteri (FP) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Tom Rymoen (M) Justerande... Gabrielle Peteri ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Tom Rymoen, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 47 dnr 104/2012 Bokslut för Nora kommun och koncernredovisning för år 2011 Ekonomiavdelningen har upprättat ett förslag till bokslut för kommunen och koncernredovisning för 2011 års verksamhet. Resultatet för koncernen uppgår till -1,3 miljoner kronor och för kommunen till 6,7 miljoner kronor. Balansomslutningen uppgår till 755,5 miljoner kronor för koncernen och 298,2 miljoner kronor för kommunen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar VD för Norabostäder AB och Nora Utveckling AB om bolagens bokslut som visar på ett resultat på 3,3 miljoner kronor vilket i huvusak beror på diverse engångskostnader. David Stansvik (S) yrkar på ajournering. Kommunstyrelsen ajourneras 10 minuter. Efter ajourneringen återupptas förhandlingarna. att överlämna bokslut för kommunen och koncernredovisning för 2011 års verksamhet till revisionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna bokslut för kommunen och koncernredovisning för 2011 års bokslut.

3 Kommunstyrelsen Ks 48 dnr 105/2012 Årsredovisning 2011 för Nerikes Brandkår Direktionen för Nerikes Brandkår har den 8 mars 2012 behandlat rubricerat ärende. Direktionen föreslår kommunfullmäktige i medlemskommunerna att godkänna upprättad årsredovisning. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige beslut att godkänna årsredovisning 2011 för Nerikes Brandkår.

4 Kommunstyrelsen Ks 49 dnr 317/2011 Förslag till detaljplan för fastigheten Smedgården 1 med flera Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning har överlämnat ett förslag till detaljplan för fastigheten Smedgården 1 med flera, d.v.s. Nora folkets hus. Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, BMB, har fått i uppdrag av Norabostäder AB att ta fram ett förslag till ny detaljplan för fastigheten Smedgården 1 med flera. Planområdet ligger väster om Nora stadskärna och gränsar i söder mot Prästgatan. I centrala Nora finns det behov av lägenheter med god tillgänglighet.syftet med detaljplanen är att göra det möjligt att bygga bostadshus med verksamheter i bottenvåningen på fastigheten Smedgården 1. Den nya detaljplanen ersätter den gällande plan där fastigheten är planlagd för centrumbebyggelse och för allmänna ändamål. De nya funktionerna kan skapas genom att antingen bygga om eller bygga till den befintliga byggnaden eller genom att riva den och bygga nytt. Detaljplanen har varit utställd enligt Plan- och Bygglagen. Det har kommit in skrivelser från Trafikverket, Lantmäterimyndigheten i Örebro län, Byggfirman Lund AB och Länsstyrelsen i Örebro län. Endast länsstyrelsen lämnade synpunkter men dessa har dock inte gett anledning att revidera det utställda planförslaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättad detaljplan för fastigheten Smedgården 1 med flera.

5 Kommunstyrelsen Ks 50 dnr 67/2012 Förslag till ändring av kommunstyrelsens förslag till tilläggsanslag med anledning av 2011 års bokslut Ekonomichefen överlämnade den 23 februari 2012 en skrivelse med förslag till ombudgetering, omdisponering och tilläggsanslag med anledning av 2011 års bokslut. Ärendet behandlades på kommunstyrelsen den 14 mars 2012, 30. Enligt ekonomichefens skrivelse har det vid genomgång av bokslut för 2011 framförts förslag till ombudgeteringar i 2012 års budget. Merparten av de föreslagna ombudgeteringarna är investeringar som inte blivit färdigställda under 2011 och tidigareläggande av investeringar som budgeterats för Trafikverket har i februari 2012 beviljat Nora kommun statlig medfinansiering med 50 procent för gång- och cykelväg vid Hagbyån samt hållplats vid Järntorgsskolan. Medel för dessa investeringar finns inte budgeterade för år 2012 men finns upptagna i investeringsplanen för år För att få möjlighet till dessa bidrag måste beslut fattas senast den 27 april Ekonomichefen föreslog därför att investeringsmedel för Glasstorget 2012 disponeras om till dessa objekt kronor har ännu inte använts för att införa nytt ärendehanteringssystem. Bedömningen är att ytterligare kronor behövs för att genomföra projektet. De föreslagna ombudgeteringarna, omdisponeringarna och tilläggsanslagen innebar att nettoinvesteringarna för år 2012 kommer att budgeteras till kronor vilket är detsamma som den investeringsram som kommunfullmäktige tog beslut om i december Ekonomichefen har därefter, den 4 april 2012, överlämnat ytterligare en skrivelse om av rubricerat ärende. Anledningen är att bland annat föräldragruppen vid Gyttorpsskolan har framfört önskemål om en säkrare och tryggare miljö för barnens resor till och från skolan. Medel för detta finns i 2013 års investeringsplan. För att kunna genomföra detta redan under 2012 kan ytterligare kronor omdisponeras från ombyggnad av Glasstorget. Bergslagens Kommunalteknik och Statens konstråd har inga invändningar mot att starten av ombyggnationen av Glasstorget flyttas till Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna upprättat förslag till ombudgetering, omdisponering och tilläggsanslag med anledning av 2011 års bokslut.

6 Kommunstyrelsen Ks 51 dnr 82/2012 Förslag att upphävar beslut om köp och försäljning av fastigheten Gamla Pershyttan 2:8, sligdammen Kommunstyrelsen beslutade den 14 mars 2012, 31 och 32 att föreslå kommunfullmäktige besluta att köpa fastigheten Gamla Pershyttan 2:8, sligdammen av Sveaskog samt att därefter sälja samma fastighet till motorcrossföreningen Nora MX. Anledningen var att Sveaskog inte avsåg att teckna ett avtal med föreningen men kunde tänka sig att sälja markområdet till Nora kommun. Sveaskog har därefter meddelat att de nu kan tänka sig att sälja området direkt till föreningen. Detta innebär att ärendena inte ska behandlas i kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Med anledning av detta föreslås att kommunstyrelsens beslut från den 14 mars 2012, 31 och 32 upphävs. att upphäva besluten från den 14 mars 2012, 31 och 32 om köp och försäljning av fastigheten Gamla Pershyttan 2:8, sligdammen.

7 Kommunstyrelsen Ks 52 dnr 34/2012 Motion 1/2012 om datumparkering i Nora tätort Jan Rylander (NP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 29 februari 2012, 1. Motionären föreslog: att det inte ska vara någon datumparkering i Nora tätort under tiden under perioden 15 maj till 15 oktober. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna motionen till kommunchefen för beredning.

8 Kommunstyrelsen Ks 53 dnr 35/2012 Motion 2/2012 om översyn av tillåten parkering i centrala Nora Jan Rylander (NP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 29 februari 2012, 2. Motionären föreslog: att en översyn ska göras av tiderna för parkering i centrala Nora. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna motionen till kommunchefen för beredning.

9 Kommunstyrelsen Ks 54 dnr 38/2012 Motion 3/2012 om värdighetsgaranti i äldrevården Anna Magnusson och John Sundell (båda KD) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 29 februari 2012, 3. Motionärerna föreslog: att Nora kommun inför värdighetsgaranti i äldrevården. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna motionen till socialnämnden för beredning.

10 Kommunstyrelsen Ks 55 dnr 72/2012 Motion 4/2012 om rötning av matavfall Helena Vilhelmsson (C) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 29 februari 2012, 4. Motionären föreslog: att Bergslagens Kommunalteknik får i uppdrag att utreda och ta fram förslag på att kunna ta tillvara kommuninnevånarnas och näringsidkarnas utsorterade matavfall för rötning och biogasproduktion. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna motionen till kommunchefen för beredning.

11 Kommunstyrelsen Ks 56 dnr 81/2012 Motion 5/2012 om införande av social investeringsfond i Nora kommun Monika Aune (MP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 29 februari 2012, 5. Motionären föreslog: att Nora kommun ska utreda möjligheten att införa en social investeringsfond i kommunen samt att senast den 1 juni 2012 ska förslag till beslut om tidplan för att införa en social välfärdsfond överlämnas till kommunfullmäktige. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna motion till socialnämnden för beredning.

12 Kommunstyrelsen Ks 57 dnr 56/2012 Medborgarförslag 1/2012 om studentbostäder i Nora Erik Borg överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 29 februari 2012, 6. Förslagsställaren föreslog: att det skapas studentlägenheter i Nora. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

13 Kommunstyrelsen Ks 58 dnr 73/2012 Medborgarförslag 2/2012 om att ompröva beslut om nedläggning av kulturpedagogernas verksamhet Lisel Wulfstrand överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 29 februari 2012, 7. Förslagsställaren föreslog: att beslutet om att lägga ner kulturpedagogernas verksamhet omprövas. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till barn- och utbildningsnämnden för beredning.

14 Kommunstyrelsen Ks 59 dnr 76/2012 Medborgarförslag 3/2012 om att låta kulturpedagogernas verksamhet vara kvar Anita Rundqvist överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 29 februari 2012, 8. Förslagsställaren föreslog: att kulturpedagogernas verksamhet ska vara kvar. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till barn- och utbildningsnämnden för beredning.

15 Kommunstyrelsen Ks 60 dnr 77/2012 Medborgarförslag 4/2012 om att behålla den kulturpedagogiska verksamheten Marianne Rörick överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 29 februari 2012, 9. Förslagsställaren föreslår: att den kulturpedagogiska verksamheten ska finnas kvar. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till barn- och utbildningsnämnden för beredning.

16 Kommunstyrelsen Ks 61 dnr 240/2011 Medborgarförslag 9/2011 om natursköna Noras framtid Ronald Ahlgren överlämnade den 26 oktober 2011, 145, ett medborgarförslag till kommunfullmäktige med samma rubrik. Förslagsställaren föreslog då att Nora kommun ska göra om detaljplanerna för områdena norr om Klotstigen och väster om Fibbetorpsvägen så att Norabostäder AB eller annat bolag får möjlighet att bygga flerbostadshus i stället för småhus. På kommunfullmäktiges sammanträde den 29 februari 2012, 10, överlämnade Ronald Ahlgren ett reviderat förslag där förslagsställaren i stället föreslår att Nora kommun gör om detaljplanen för områdena dels söder om Herrgårdsgatan, dels direkt norr om Klotstigen men även på Fibbetorpsområdena. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

17 Kommunstyrelsen Ks 62 dnr 109/2012 Yttrande över projektet Mälaren en sjö för miljoner! Kommunchefen har den 30 mars 2012 överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Länsstyrelsen i Västmanland och Mälarens Vattenvårdsförbund har skickat en förfrågan till Nora kommun och övriga kommuner i Mälarens tillrinningsområde om att delta i ett projekt som syftar till att förbättra vattenkvalitén i Mälaren. I Nora kommun planeras redan omfattande utbyggnad av det kommunala VA-nätet för att förbättra vattenkvalitén i Norasjön och därmed även tillrinningen via Arbogaån till Mälaren. Kommunchefen anser att det inte i nuläget finns anledning att splittra resurserna genom att delta i ytterligare ett storregionalt projekt med det angivna syftet. Kostnaden för Nora kommun att delta i projektet är kronor per år under den treåriga projekttiden. Dessutom krävs engagemang i form av tid. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar David Stansvik (S) på att ärendet återremitteras till kommunchefen för ytterligare utredning. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner att detsamma avslås. Omröstning är begärd och ska verkställas. Ordföranden ställer följande omröstningsproposition vilken godkänns. Den som anser att ärendet ska återremitteras röstar ja och den som anser att ärendet ska avgöras i dag röstar nej. Efter avslutad omröstning meddelar ordföranden att kommunstyrelsen avgivit 7 ja-röster och 8 nej-röster. att ärendet ska avgöras i dag. Ordföranden ställer proposition på kommunchefens förslag och finner att kommunstyrelsen bifaller detsamma. att avstå från att delta i projektet med hänvisning till redan planerade aktiviteter för förbättrad vattenkvalité.

18 Kommunstyrelsen Ks 63 dnr 111/2012 Ansökan från Hopajola om verksamhetsbidrag för åren Hopajola har den 28 mars 2012 kommit in med en ansökan om verksamhetsbidrag med kronor per år för åren Hopajola är en ideell förening för naturskydd och naturvård i Örebro län. Hopajola bildades 1994 av länets kommuner genom Fritid T län, Landstinget och Naturvårdsföreningens kretsar i länet för att stärka upp naturvårdsarbetet i Örebro län. Hopajola har spelat en viktig roll för naturvården i länet, inte minst för alla kommunala reservat. År 2006 tog Naturvårdsföreningen i Örebro län över driften av Hopajola då Fritid T län gick upp i Regionförbundet. Naturvårdsföreningen har drivit Hopajola med hjälp av bidrag från sin riksförening och från Länsstyrelsen. I dag får Hopajola in pengar från insamlade medel genom enskilda givare och sponsorer och genom medlemsavgiften. Möjligheten att få fortsatt bidrag från Naturvårdsföreningens riksförening anses dock som liten. Medlemsavgiften är 500 kronor per år för alla medlemmar. Hopajola söker nu verksamhetsbidrag som föreslås vara olika stort beroende på medlemmens storlek där kronor är lägst bidrag och kronor är högsta bidrag. Hopajola kommer att söka bidrag från länets alla kommuner och landstinget. Örebro kommun har beslutat att lämna bidrag, enligt förslaget, med kronor per år för åren Efter år 2014 får medlemmarna utvärdera arbetet och insatsen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att kommunstyrelsen bifaller Hopajola ansökan om verksamhetsbidrag för åren samt att bidraget för 2012 ska anslås från kontot till kommunstyrelsens förfogande. att bevilja Hopajolas ansökan om verksamhetsbidrag med kronor per år för åren samt att bidraget för 2012 anslås från kontot till kommunstyrelsens förfogande.

19 Kommunstyrelsen Ks 64 dnr 114/2012 Svar på kultur- och fritidsnämndens remiss om kulturpolitiskt program Kultur- och fritidsavdelningen har tillsammans med bland annat kulturföreningarna tagit fram ett förslag till kulturpolitiskt program. Ett kulturpolitiskt program ska vara ett styrande dokument för kommunens ställningstagande för kulturpolitiska frågor. Kommunstyrelsen behandlade det kulturpolitiska programmet på sammanträde den 2 februari 2011, 2. Kommunstyrelsen beslutade att återremittera ärendet till kultur- och fritidsnämnden för att ta fram ett kulturpolitiskt program utifrån den nya majoritetens intentioner. Kultur- och fritidsavdelningen har arbetat om programmet och därefter har kultur- och fritidsnämnden beslutat att skicka det på remiss till de politiska partierna och nämndernas ordförande. Moderaterna och Socialdemokraterna har lämnat yttrande. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott beslutade den 30 januar 2012, 8, att skicka det kulturpolitiska programmet på remiss till samtliga nämnder. Kommunchefen har den 4 april 2012 lämnat ett förslag till yttrande över programmet. Programmet utgår från fem insatsområden och anger en inriktning om var en utveckling behöver ske. I flera fall finns det kostnadsuppgifter som anger tämligen exakt vad som ska göras. Kommunchefen anser att ett kulturpolitiskt program böra vara ett strategiskt dokument som i grova drag anger färdriktning på området. När det gäller vad som ska göras och när det ska göras bör vara föremål för prövning i budgetprocessen. Kommunchefen anser därför att kommunstyrelsen beslutar att föreslå kulturoch fritidsnämnden att omarbeta programmet så att det får en strategisk karaktär och att exakta uppgifter om vad som ska göras och kostnadsuppgifter lyfts ur programmet. att överlämna kommunchefens yttrande till kultur- och fritidsnämnden såsom eget yttrande.

20 Kommunstyrelsen Ks 65 dnr 279/2011 Yttrande över Mårdstigens samfällighetsförenings anhållan om bidrag Kommunchefen har den 30 mars 2012 överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunfullmäktige beslutade den 17 mars 1975, 24, att ge Mårdstigens samfällighetsförening ett årligt bidrag under 30 år. Samfällighetsföreningen vid västra Esstorp ansvarar för underhåll av mark och anläggningar som annars är kommunens ansvar. Enligt handlingarna i ärendet framgår det att hälften av det belopp som underhållningskostnaderna beräknades till för 30 år sedan låg till grund för reducering av tomtpriset med ca kronor. Tomtpriset var vid den tiden ca kronor. Under 1970-talet bildades flera gemensamhetsanläggningar i nya bostadsområden i kommunen. Syftet var i samtliga fall att reducera tomtpriserna genom att de föreningar som bildades skötte mark och anläggningar. Mårdstigens samfällighetsförening är den enda som fått årligt bidrag för skötsel och underhåll. Kommunchefen anser att det av likställighetsskäl inte ska beviljas fortsatt bidrag. att avslå Mårdstigens samfällighetsförenings ansökan om bidrag.

21 Kommunstyrelsen Ks 66 dnr 36/2012 Ekonomisk rapport, mars månad Ekonomiavdelningen har ställt samman en ekonomisk rapport för mars månad Kommunfullmäktige beslutade den 28 december 2011, 213, bland annat om budget för Enligt den ekonomiska rapporten per den sista mars bedöms resultatet för helåret 2012 bli 2,6 miljoner kronor vilket innebär 1,2 miljoner kronor sämre än det budgeterade resultatet. att godkänna redovisningen.

22 Kommunstyrelsen Ks /2007 Svar på medborgarförslag 13/2007 om introduktionskvällar för nyinflyttade Anita M Karlsson överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 31 oktober 2007, 107. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun anordnar introduktionskvällar för nyinflyttade med information om kommunens historia, rundtur, kommunal service, företagande och föreningsliv. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen som den 21 november 2007, 174, beslutade att lämna förslaget vidare till näringslivschefen för beredning. Dåvarande näringslivschef upprättade i september 2009 ett förslag till svar som dock aldrig togs upp till behandling på kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har därefter den 6 oktober 2010, 157, beslutat att överlämna förslaget till Nora Utveckling AB för beredning. Det har dock inte kommit något förslag till svar från bolaget. Kommunchefen gör bedömningen att resurser för närvarande saknas inom kommunen för att genomföra förslaget men att idén är god och att något av studieförbunden som är verksamma på orten kanske kan ta upp idén. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att överlämna förslaget till Örebro läns bildningsförbund samt att därmed anse medborgarförslaget besvarat.

23 Kommunstyrelsen Ks 68 dnr 137/2012 Årsredovisning 2011 för stiftelser förvaltade av kommunen Ekonomiavdelningen har överlämnat årsredovisning för stiftelser som förvaltas av kommunen avseende 2011 års verksamhet. att godkänna upprättade årsredovisningar för stiftelser förvaltade av kommunen samt att överlämna dessa till revisionen.

24 Kommunstyrelsen Ks 69 dnr 138/2012 Förslag till uppdrag att avveckla kommunstyrelsens personalutskott Ordföranden föreslår att kommunchefen får i uppdrag att till kommunstyrelsens sammanträde den 23 maj 2012 ta fram förslag till beslutsunderlag för att avveckla kommunstyrelsens personalutskott. att uppdra till kommunchefen att ta fram förslag till beslutsunderlag för att avveckla kommunstyrelsens personalutskott.

25 Kommunstyrelsen Ks 70 dnr 138/2011 Förslag till ändring av del av beslut om att fastställa budget för år 2012 Kommunfullmäktige beslutade den 28 december 2011, 213, att fastställa budget för år I första att-satsen beslutades att fastställa upprättat förslag till driftbudget för åren Ordföranden föreslår att kommunfullmäktige beslutar att fastställa driftbudget/ramar för år 2012 enligt följande: Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen Barn- och utbildningsnämnden Socialnämnden Kultur- och fritidsnämnden Finansiering Totalt: 669 tkr tkr tkr tkr tkr tkr tkr Gabrielle Peteri (FP) yrkar bifall till förslaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att, med ändring av första att-satsen i kommunfullmäktiges beslut den 28 december 2011, 213, fastställa driftbudget/ramar för år 2012 enligt ovan.

26 Kommunstyrelsen Ks 71 Delgivningar Trafikverket Beslut om fastställt bidragsunderlag och bidragsbelopp samt starttillstånd. (dnr 261/2011) Trafikverket Beslut om avslag om statlig medfinansiering. (dnr 262/2011) Trafikverket Beslut om fastställt bidragsunderlag och bidragsbelopp samt starttillstånd. (dnr 263/2011) För kännedom Beslut från Länsstyrelsen till Skandinaviska vargforskningsprojektet om tillstånd till allmän kameraövervakning enligt lagen om allmän kameraövervakning. (dnr 49/2012) Skrivelse från Lärkeskolan om barnens arbete omkring Earth Hour. (118/2012) Protokollsutdrag från Bergslagens Kommunaltekniks direktionssammanträde , 2 Revidering av avfallsplan och avfallsföreskrifter Protokoll från Nerikes Brandkårs direktionssammanträde Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde Protokollsutdrag, 44-45, från Bergslagens Miljöoch Byggnämnds sammanträde Protokoll från Arbogaåns vattenvårdsförbunds styrelsemöte att godkänna redovisningen.

27 Kommunstyrelsen Ks 72 Delegationsbeslut Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyler. (dnr 19/2012) ,30,04-03,04,16. Kommunstyrelsens ordförande Återbesättnings- och nyanställningsprövningar samt prövning av vikariat sex månader eller längre. (dnr 26/2012) ,26,30,04-04,12. Kommunstrategen Ansökan om allmän platsmark. (dnr 60/2012) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. (dnr 119/2012) att godkänna redovisningen.

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-05-09 52 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-05-09 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-02-29 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-02-29 kl 18.00-22.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-02-15 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-15 kl 8.30-12.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Joakim Skoglund, näringslivschef, 4 Håkan Ceder, turistchef, 12 Lars-Göran

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-02-02 1 Plats och tid Räddningscentralen, 2011-02-02 kl 08.30-11.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17, 20, 28 Jan Norlund,

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-04-11 31 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-04-11 kl 18.00-19.05 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Inger Multanen, kommunstrateg

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-06-12 kl 18.00-19.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg, ordföranden i revisionen, 77 Jan Norlund,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2017-03-08 22 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-03-08 kl 8.30-11.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Peter Warman, ekonomichef, 22-23 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-03-14 30 Plats och tid Hjernet, 2012-03-14 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, 29-30 Thomas Johansson, controler, 29 Håkan Gibson,

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-13 110

Kommunfullmäktige 2012-06-13 110 Kommunfullmäktige 2012-06-13 110 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-06-13 kl 18.00-21.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2018-05-03 2018-05-18 1 (1) Punkt 7c på dagordningen Bilaga 3 Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar Hällefors kommun och Nora kommun har beslutat att ansöka om medlemskap

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantra.desdatum 2014-06-04 126 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2014-06-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-06-17 80 Plats och tid Stadshotellet, 2009-06-17 kl 19.00-20.00 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-11-13 162 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-11-13 kl 18.00-20.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg (opol), ordförande revisionen Jan Norlund,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-05-25 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-12-12 258 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-12-12 kl 15.00-20.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-31 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult torsdagen den 31 maj 2012 kl 13.30-15.45 Beslutande Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP

Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson, 5 Per-Anders Westhed, C Torsten Larsson, KD Wahan Harutun, KP Vansbro Tid och plats Vansbrorummet, måndagen den 9juni 2014 kl. 17.00-18.00 Beslutande Karl Björklund, M Lars-Olov Liss, C Anders Edlund, 5 Nall Lasse Andersson, S Nils-Erik Edlund, S Camilla Andersson,

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl Sammantrådesdatum 2015-03-04 17 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2015-03-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17,18,24 Thomas Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-09:15 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Kurt Scharnke (C), ersättare för Bo Bäckman (C) Tuula Marjeta (C)

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-05-26 107 Plats och tid Hjernet, 2010-05-26 kl 08.00-10.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Pelle Granlund, stadsarkitekt BMB, 93 Göran Oldén, akritekt BMB,

Läs mer

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl

Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl , Ajournering kl 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 15-16.10, Ajournering kl 15.40-15.55 Beslutande: Övriga närvarande: Justerare: Christer Bäckman (fp), ordförande Ingemar Sandström (c) Kerstin Sjöström (c) Kent

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm Socialnämnden 2005-05-24 1 (14) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.00 Beslutande Ersättare Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Lars Johnsson (m) 2:e vice ordförande

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Kommunstyrelsen 2009-02-23 Sida 1 av 7 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 16.05-16.30 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (S), ordf. Birgitta Höijer (C) Bjarne Rasmussen (S) Annika Engelbrektsson (S) Roland

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Marie-Louise Bäckman (KD)

Marie-Louise Bäckman (KD) 2016-10-19 1 (6) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Onsdagen den 19 oktober 2016, kl 16.30-18.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2013 11 18 1 (8) Plats och tid: Astrakanen, kommunkontoret i Båstad kl 13.00 14.55. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande Pelle Höglund (M), ledamot

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare. Ulla-Britt Brandin Marianne Zackrisson. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.23, 19.32-19.45 1 (7) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Karolina Hansen, sekreterare Utses justera

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom

Sammanträdesdatum. Övriga deltagande: Lars Öfverström (m) Monika Bondesson, förvaltningschef Gerhard Bernhardsson (s), 166 Susanne Lundell, ekonom TJÖRNS KOMMUN Plats och tid: Tjörnshuvudet kl. 17.00 18.40 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Beslutande: Reidun Lorentzon (kd) ordf. Lars-Erik Lennartsson (ka) Ingela Jönsson (ka) Maria Hult (c) Mats Kristensson (c)

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Kommunstyrelsen 2013-03-21 31

Kommunstyrelsen 2013-03-21 31 Kommunstyrelsen 2013-03-21 31 Plats och tid Hjernet, 2013-03-21 kl 8.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Cornelia Liebl, BMB, 29 Gunnar Berglund, BKT, 31 Kjell Karlsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer