Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Räddningscentralen, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17, 20, 28 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Solveig Oscarsson (S) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-31 Eva R Stensson Ordförande... Tom Rymoen (M) Justerande... Solveig Oscarsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Tom Rymoen, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 1 dnr 340/2010 Barn- och utbildningsnämndens anhållan om tilläggsanslag för utökade barnomsorgsplatser. Det har under hösten 2010 visat sig att behovet av antalet förskoleplatser ökat i jämförelse mot samma period år I december 2010 fanns 37 barn för placering i januari Därmed kommer antalet placerade barn att vara 473 vilket är 35 barn fler än det reella maxantalet. Barn- och utbildningsnämnden bedömer att det ökade platsbehovet inte kan lösas genom förtätning. För att möte behovet samt uppfylla skollagens krav på plats inom 3-4 månader bör därför nya förskoleplatser skapas. Den preliminära kostnaden beräknas till ca 2 miljoner kronor. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 55. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta om tilläggsanslag i 2011 års budget med 2 miljoner kronor för att inrätta nya förskoleplatser. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Anna Magnusson (KD) på att ärendet återremitteras till barn- och utbildningsnämnden för att ta fram utförlig konsekvensbeskrivning. Ordföranden samt Helena Vilhelmsson (C) yrkar bifall till Anna Magnussons yrkande. Kjell Söderlund och Thomas Jansson (båda S) yrkar bifall till barn- och utbildningsnämndens förslag. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner att detsamma bifalls. att återremittera ärendet till barn- och utbildningsnämnden för att ta fram utförlig konsekvensbeskrivning. Solveig Oscarsson, Elisabeth Hoikkala, Kjell Söderlund, Per Andreasson, Thomas Jansson, David Stansvik (samtliga S) och Camilla Andersson (V) reserverar sig mot beslutet till förmån för barn- och utbildningsnämndens förslag. En skriftlig reservation kommer att lämnas.

3 Kommunstyrelsen Ks 2 dnr 345/2010 Kultur- och fritidsnämndens förslag till kulturpolitisk program. Kultur- och fritidsavdelningen har tillsammans med bl a kulturföreningarna, enskilda aktörer, studieförbund och politiker arbetat fram ett förslag till kulturpolitiskt program. Ett kulturpolitiskt program ska vara ett styrande dokument för kommunens ställningstagande för kulturpolitiska frågor. Förslaget innehåller en beskrivning av nuläget och en strategi för utveckling av kulturens roll i kommunen för åren Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 54. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till kulturpolitiskt program. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att ärendet återremitteras till kultur- och fritidsnämnden för att ta fram ett kulturpolitiskt program utifrån den nya majoritetens intentioner. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner att detsamma bifalls. att återremittera ärendet till kultur- och fritidsnämnden för att ta fram ett kulturpolitiskt program utifrån den nya majoritetens intentioner.

4 Kommunstyrelsen Ks 3 dnr 346/2010 Kultur- och fritidsnämndens anhållan om tilläggsanslag för vikarier. Kultur- och fritidsavdelningens antal medarbetare kommer att minska med anledning av pensionsavgångar på grund av sparkrav med anledning av det ekonomiska läget. Detta medför konsekvenser för öppettiderna på biblioteket. Då det inte finns några medel i budget anslaget för vikarier vid semester och övrig frånvaro anhåller kultur- och fritidsnämnden om ett tilläggsanslag på kronor för detta. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 55. Nämnden anhåller om ett tilläggsanslag på kronor för vikarier. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att ärendet återremitteras till kultur- och fritidsnämnden för att ingå i vårens arbete med budget för Thomas Jansson (S) yrkar bifall till återremissyrkandet. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner att detsamma bifalls. att ärendet återremitteras till kultur- och fritidsnämnden för att ingå i vårens arbete med budget för 2011.

5 Kommunstyrelsen Ks 4 dnr 232/2010 Svar på medborgarförslag 17/2010 om att bygga om Folkets hus till trygghetsboende. Jan Ulfberg och Johan Lundqvist överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 135. Förslagsställarna föreslog: att Folkets hus byggs om till trygghetsboende för äldre med direktkontakt med Tullbacken. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 190, att överlämna medborgarförslaget till Norabostäder AB för beredning. Norabostäder AB:s vd har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Tanken med att producera bostäder i Folkets hus är främst att skapa boende med hög tillgänglighet. När det gäller trygghetsboende måste frågan diskuteras med socialnämnden om samverkan i projektet. Norabostäder AB kommer att beakta medborgarförslaget i den fortsatta planeringen av projektet. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att därmed anse medborgarförslaget besvarat.

6 Kommunstyrelsen Ks 5 dnr 232/2010 Svar på medborgarförslag 18/2010 om att bygga seniorboende. Jan Ulfberg och Johan Lundqvist överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 136. Förslagsställarna föreslog: att ett nytt seniorboende byggs i parken nedanför Nora Vårdcentral. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 191, att överlämna medborgarförslaget till Norabostäder AB för beredning. Norabostäder AB:s vd överlämnade ett svar på medborgarförslaget. Parken nedanför Nora Vårdcentral är en av många platser som Norabostäder AB utrett för framtida bostadsbyggande. Medborgarförslaget kommer att beaktas i framtida planering av bostäder. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att därmed anse medborgarförslaget besvarat.

7 Kommunstyrelsen Ks 6 dnr 23/2011 Revidering av reglemente för ersättning till kommunala förtroendevalda. Kommunsekreteraren har upprättat ett förslag till revidering av reglementet för ersättning till kommunala förtroendevalda med anledning av ändrad sysselsättningsgrad för kommunstyrelsens ordförande och kommunfullmäktiges ordförande. Dessutom föreslås arvode till revisor i helägda kommunala bolag med kronor per bolag och år. Förändring föreslås gälla fr o m Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna upprättat förslag till revidering av reglemente för ersättning till kommunala förtroendevalda samt att ovanstående ska gälla fr o m

8 Kommunstyrelsen Ks 7 dnr 24/2011 Nora Utveckling AB:s anhållan om yttrande om försäljning av del av fastigheten Åshyttan 4:60._ Nora Utveckling AB har för avsikt att sälja del av fastigheten Åshyttan 4:60, Ås förskola, och önskar därför ett yttrande från kommunfullmäktige i ärendet. Anledningen till försäljningen är att Ås förskola flyttat sin verksamhet till Ås skola och att lokalerna därmed står tomma. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna att Nora Utveckling AB säljer del av fastigheten Åshyttan 4:60.

9 Kommunstyrelsen Ks 8 dnr 25/2011 Nora Utveckling AB:s anhållan om yttrande om köp av del av fastigheten Nora Residenset 3._ Nora Utveckling AB har för avsikt att köpa del av fastigheten Nora Residenset 3 och önskar därför ett yttrande från kommunfullmäktige i ärendet. Anledningen till köpet är att uppföra ett nytt resecentrum. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna att Nora Utveckling AB köper del av fastigheten Nora Residenset 3.

10 Kommunstyrelsen Ks 9 dnr 26/2011 Norabostäder AB:s anhållan om yttrande över köp av fastigheten Nora Smedgården 1. Norabostäder AB har för avsikt att köpa fastigheten Nora Smedgården 1 av Folkes Husföreningen och önskar därför ett yttrande från kommunfullmäktige i ärendet. Anledningen till köpet är att bygga om och till befintlig byggnad till lägenheter och affärslokaler. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna Norabostäder AB:s köp av fastigheten Nora Smedgården 1.

11 Kommunstyrelsen Ks 10 dnr 339/2010 Motion 14/2010 om barnomsorg under kvällar, helger och nätter. Solveig Oscarsson (S) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 187. Motionären föreslog: att Nora kommun utreder möjligheterna till hur man kan tillgodose behovet av barnomsorg under kvällar, nätter och helger. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsens för beredning. att överlämna motionen till barn- och utbildningsnämnden för beredning.

12 Kommunstyrelsen Ks 11 dnr 300/2010 Medborgarförslag 25/2010 om att asfaltera Stadsskogsvägen. Göran Persson med flera boende på Stadsskogsvägen i Nora överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 170. Förslagsställarna föreslog: att Stadsskogsvägen ska asfalteras. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till Bergslagens Kommunalteknik för beredning.

13 Kommunstyrelsen Ks 12 dnr 314/2010 Medborgarförslag 26/2010 om en allaktivitetspark utomhus. Gunbritt Lindén Parsmo överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 171. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun utreder förutsättningarna för att skapa en allaktivitetspark utomhus för alla åldrar. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till kultur- och fritidsnämnden att i samarbete med Bergslagens Kommunalteknik bereda ärendet.

14 Kommunstyrelsen Ks 13 dnr 338/2010 Medborgarförslag 27/2010 om belysning på gångväg mellan Dalstavägen och Heimdalsvägen. Gunilla Nielsen överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 188. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun utreder om det finns möjlighet till belysning på gångvägen mellan Dalstavägen och Heimdalsvägen. att överlämna medborgarförslaget till Bergslagens Kommunalteknik för beredning.

15 Kommunstyrelsen Ks 14 dnr 17/2011 Val av fem ledamöter och fem ersättare till kommunstyrelsens arbetsutskott för tiden Kommunstyrelsens arbetsutskott har inte en beredande funktion utan fungerar som tema-au, krisledningsnämnd, ungdomsråd, bygderåd mm. att utse ledamöter och ersättare enligt nedan. Ledamöter Ersättare Tom Rymoen (M) Monika Aune (MP) Lindesby Oskarslund 226 Järle Gård Nora Nora Helena Vilhelmsson (C) Gabrielle Peteri (FP) Bäcketorp 202 Västmannagatan Gyttorp Nora Anna Magnusson (KD) Christer Stromberg (NP) Kolmätaregatan 8 Rådstugugatan Nora Nora Solveig Oscarsson (S) Elisabeth Hoikkala (S) Rådstugugatan 15 Krutstampsvägen Nora Gyttorp Thomas Jansson (S) Per Andreasson (S) Söderlånggatan 4 A Skrikarhyttan Nora Gyttorp Ordförande: Tom Rymoen Vice ordförande: Helena Vilhelmsson

16 Kommunstyrelsen Ks 15 dnr 17/2011 Val av en ledamot och en ersättare till kommunalt handikappråd för tiden att utse följande ledamöter och ersättare. Ledamot Ersättare Tom Rymoen (M) Solveig Oscarsson (S) Lindesby Oskarslund 226 Rådstugugatan Nora Nora

17 Kommunstyrelsen Ks 16 dnr 17/2011 Val av en ledamot och en ersättare till pensionärsrådet för tiden att utse följande ledamot och ersättare. Ledamot Ersättare Karl-Holger Sjöberg (NP) Solveig Oscarsson (S) Rådmansgatan 32 Rådstugugatan Nora Nora

18 Kommunstyrelsen Ks 17 dnr 355/2010 Förslag till fördelning av driftbudget för kommunstyrelsens verksamheter. Kommunfullmäktige beslutade , 191, om budget för år Kommunfullmäktige beslutade bl a att definitiv driftbudget ska fastställas på nämndnivå. Ekonomiavdelningen har upprättat ett förslag till fördelning av kommunstyrelsens budget. att fastställa upprättat förslag till driftbudget för kommunstyrelsens verksamheter.

19 Kommunstyrelsen Ks 18 dnr 27/2011 Undertecknade av borgensförbindelser. att utse kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M), vice ordförande Helena Vilhelmsson (C) eller barn- och utbildningsnämndens ordförande Anna Magnusson (KD) samt kommunchef Jan Norlund och ekonomichef Lars-Göran Gawelin att, två i förening förtroendeval och tjänsteman, på kommunens vägnar underteckna borgensförbindelser.

20 Kommunstyrelsen Ks 19 dnr 28/2011 Firmatecknare. att utse kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M) och vid förfall för honom kommunstyrelsens vice ordförande Helena Vilhelmsson (C) eller barn- och utbildningsnämndens ordförande Anna Magnusson (KD) samt kommunchef Jan Norlund och vid förfall för honom ekonomichef Lars-Göran Gawelin eller bildningsförvaltningens chef Richard Linder, att två i förening förtroendevald och tjänsteman, teckna kommunens firma.

21 Kommunstyrelsen Ks 20 dnr 327/2010 Förslag angående Stiftelsen Ingrid Göthlins Minnes ansökan om bidrag. Ekonomichefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Stiftelsen Ingrid Göthlins Minne ansöker om bidrag på kronor ur Stiftelsen Leon och Elin Söderströms fond samt Stiftelsen Bertil Svidéns fond för investeringar i Göthlinska Gårdens sjöstuga som har byggts om från bostad till café. Ekonomichefen redogör för vad som står i stadgarna för respektive fond och föreslår kommunstyrelsen besluta enligt följande. att till Stiftelsen Ingrid Göthlins Minne lämna bidrag med kronor ur Stiftelsen Leon och Elin Söderströms fond samt att till Stiftelsen Ingrid Göthlins Minne lämna bidrag med kronor ur Stiftelsen Bertil Svidéns fond.

22 Kommunstyrelsen Ks 21 dnr 17/2011 Val av ledamot i Miljömålsrådet t o m Ordföranden föreslår att Monika Aune (MP) utses som representant för Nora kommun i Miljömålsrådet t o m år att utse Monika Aune (MP), Järle Gård 107, Nora, som representant för Nora kommun i Miljömålsrådet t o m år 2014.

23 Kommunstyrelsen Ks 22 dnr 29/2011 Förslag till samverkansavtal om krisberedskap och säkerhetsarbete mellan Nerikes Brandkår, Lindesbergs och Nora kommuner. Ett förslag till samverkansavtal enligt rubricerat ärende har tagits fram. Avtalet innebär att Nerikes Brandkår ansvarar för Nora och Lindesbergs kommuners planeringsarbete enligt lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser (2006:544) mm. Arbetet ska bedrivas i nära samarbete med respektive kommun. Arbetet ska dessutom omfatta hjälp med förebyggande arbete åt Nerikes Brandkår för att dels utgöra resurs och dels för att underlätta samverkan mellan parterna. För arbetsuppgifterna inrättas en anställning inom Nerikes Brandkår. Avtalet förslås gälla från och med och tillsvidare med en ömsesidig uppsägningstid på 1 år. Avtalet kan tidigast sägas upp att godkänna upprättat förslag till samverkansavtal om krisberedskap och säkerhetsarbete mellan Nerikes Brandkår och kommunerna Nora och Lindesberg.

24 Kommunstyrelsen Ks 23 dnr 30/2011 Förslag till ny säkerhetsskyddschef samt ersättare för säkerhetsskyddschef. Kommunstyrelsen har på sammanträde , 22, beslutat om samverkansavtal mellan Nerikes Brandkår och kommunerna Nora och Lindesberg om att Nerikes Brandkår ansvarar för dessa kommuners planeringsarbete enligt lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser (2006:544) mm. I och med avtalet tar Nerikes Brandkår över ansvaret för beredskapssamordning. Kommunstyrelsen beslutade , 11, att utse tillförordnad räddningschef till säkerhetsskyddschef. Från och med ingår Nora kommun som medlem i kommunalförbundet Nerikes Brandkår vilket innebär att fd tillförordnad räddningschefen har sin anställning där varför ny säkerhetsskyddschef bör utses. Förslaget är att utse kommunchefen till säkerhetsskyddschef. Kommunstyrelsen beslutade , 10, att utse beredskapssamordnaren som ersättare till säkerhetsskyddschefen. Då anställningen som beredskapssamordnare inte längre finns inom kommunen och ersättare som säkerhetsskyddschef bör vara den person som också är ersättande kommunchef föreslås att fd beredskapssamordnaren inte står kvar som ersättare för säkerhetsskyddschefen. att utse kommunchef Jan Norlund som säkerhetsskyddschef samt att som ersättare för säkerhetsskyddschefen utse personalchef Kerstin Folkesson.

25 Kommunstyrelsen Ks 24 dnr 272/2010 Förslag till svar på Regionförbundet Örebros remiss om Regional översiktlig planering. Regionförbundet Örebro fick i augusti 2009 i uppdrag av länets kommuner och landsting att påbörja ett arbete med regional översiktlig planering för Örebroregionen. Syftet med den regionala översiktliga planeringen är att lyfta fram de rumsliga perspektiven i Utvecklingsstrategin för Örebroregionen. Ett förslag till Regional översiktlig planering har varit ute på remiss i länets kommuner och landsting. Tillförordnad förvaltningschef på Bergslagens Miljöoch Byggförvaltning har på uppdrag av kommunerna i norra Örebro län, Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora, tagit fram ett förslag till gemensamt yttrande. att ställa sig bakom tf förvaltningschefens förslag till yttrande såsom eget yttrande.

26 Kommunstyrelsen Ks 25 dnr 347/2010 Kultur- och fritidsnämndens anhållan om medel och förprojektering angående anläggningsinvesteringar. Kultur- och fritidsavdelningen har tillsammans med förtroendevalda och representanter från föreningslivet tagit fram två olika förslag till idrottsområden/ centrum. Det ena förslaget omfattar Karlsängsområdet och det andra förslaget omfattar Norvallaområdet. Områdenas för- och nackdelar redovisas i utredningen. Investeringskostnader bör tas fram samt driftkostnader och möjligheter och hinder för byggandet. För detta bör en projektering göras. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 63. Nämnden föreslår kommunstyrelsen att anslå erfordeliga medel samt uppdra till Nora Utveckling AB att genomföra en förprojektering enligt uppdragsbeskrivningen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden avslag på kultur- och fritidsnämndens förslag och yrkar istället att Nora Utveckling AB får i uppdrag att ta fram ett kostnadsförslag till förprojektering enligt uppdragsbeskrivningen. Gabrielle Peteri (FP) och Ewa Turesson (M) yrkar bifall till ordförandens förslag. Thomas Jansson (S) yrkar på att Nora Utveckling AB beaktar det projekt som pågår om södra stadskärnan. Ordföranden ställer proposition på kultur- och fritidsnämndens förslag och finner att detsamma avslås. Därefter ställer ordföranden proposition på sitt eget yrkande och finner att detsamma bifalls. Ordföranden ställer därefter proposition på Thomas Janssons tilläggsyrkande och finner att detsamma avslås. Omröstning är begärd och ska verkställas. Ordföranden ställer följande omröstningsproposition. Den som bifaller Thomas Janssons tilläggsyrkande röstar ja och den som inte bifaller Thomas Janssons tilläggsyrkande röstar nej. Efter avslutad omröstning meddelar ordföranden att kommunstyrelsen avgivit 7 ja-röster och 8 nej-röster.

27 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen har således beslutat att Nora Utveckling AB får i uppdrag att ta fram ett kostnadsförslag till förprojektering enligt uppdragsbeskrivningen.

28 Kommunstyrelsen Ks 26 dnr 31/2011 Information om förändrad linjesträckning för busslinje 303, Lindesberg- Örebro._ Monika Aune (MP) informerar om rubricerat ärende. Kommunchefen kontaktades i slutet av december 2010 av boende i Järle med anledning av att linjesträckningen för rubricerad busslinje flyttats från gamla till nya riksväg 50. Följden av detta blir att samtliga boende i Yxe, Lindesbergs kommun och Järle, Nora kommun, tappar möjligheten att resa kollektivt på denna linje. Inför tidtabellsändringar har Länstrafiken regelmässigt samråd med kommunerna. Ett samrådsmöte hölis i september Nora kommun informerades dock inte om ändringar på linje 303 eftersom Länstrafiken såg denna linje som en Lindesbergslinje och därför enbart informerade Lindesbergs kommun. Den 18 januari i år hölls ett möte vid Svalbo som arrangerades av boende i Yxe och Järle. Tjänstemän från Länstrafiken deltog liksom representanter från Nora kommun men ingen representant från Lindesbergs kommun. Områdeschefen vid Länstrafiken lovade vid mötet att inom en månad ta fram ett förslag på hur området kan försörjas med kollektivtrafik som motsvarar i första hand två dagliga dubbelturer vardagar mot Örebro. Ett förslag har kommit till kontaktpersonen för de boende.

29 Kommunstyrelsen Ks 27 dnr 192/2010 Fortsatt handläggning av utvärdering samt reglemente för Bergslagens Miljöoch Byggnämnd. Ordföranden informerar om att arbetsgrupper inom majoriteten arbetar med ett förslag till utkast i ärendet. I arbetsgrupperna ingår majoritetens representanter i Bergslagens Miljö- och Byggnämnd och i direktionen för Bergslagens Kommunalteknik samt kommunstyrelsens ordförande. Ett förslag till svar ska lämnas till Bergslagens Miljö- och Byggnämnd senast den 15 februari Ordföranden föreslår att kommunstyrelsens arbetsutskott får i uppdrag att besluta i ärendet. Arbetsutskottet sammanträder den 14 februari att uppdra till kommunstyrelsens arbetsutskott att besluta i ärendet.

30 Kommunstyrelsen Ks 28 dnr 32/2011 Tilläggsanslag i investeringsbudget 2011 för överfallslarm i Rådhuset. Ordföranden informerar om att när överfallslarmet på Rådhuset testades upptäcktes att det inte fungerade. Detta innebär att ett nytt överfallslarm omgående måste installeras. Kostanden beräknas till kronor. Vid en eventuell inspektion av Arbetsmiljöverket kan kommunen bli dömda till ett vite eftersom detta klassas som en arbetsmiljöfråga. Ordföranden föreslår att socialnämnden får ett tilläggsanslag i investeringsbudgeten för år 2011 på kronor. Ordföranden föreslår vidare att mer information ska lämnas på kommunstyrelsens arbetsutskott den 14 februari. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bevilja ett tilläggsanslag i socialnämndens investeringsbudget på kronor för installation av nytt överfallslarm.

31 Kommunstyrelsen Ks 29 dnr 244/2010 Fortsatt hanläggning av Länsstyrelsens begäran om yttrande angående Larvik Granite AS:s begäran om tillstånd för bergstäkt. Larvik Granite AS har begärt tillstånd enligt miljöbalken till täkt av berg på fastigheten Skrikarhyttan 11:5 m fl i Nora kommun. Länsstyrelsen har gett Nora kommun tillfälle att yttra sig i ärendet. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd ska behandla ärendet på sammanträde Ordföranden föreslår att kommunstyrelsens arbetsutskott får i uppdrag att fatta besluta om den fortsatta hanläggningen i ärendet. Arbetsutskottet har sammanträde den 14 februari att uppdra till kommunstyrelsens arbetsutskott att fatta besluta om den fortsatta handläggningen av ärendet. Helena Vilhelmsson och Nils-Olov Johansson (båda C) deltar inte i handläggning och beslut på grund av jäv.

32 Kommunstyrelsen Ks 30 Delegationsbeslut Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyl för bildningsförvaltningen. (dnr 345/2009) , 09, 23. Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsprövningar. (dnr 13/2010) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. (dnr 179/2010) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. (dnr 311/2010) Kommunstyrelsens ordförande Beslut enligt pensionspolicyn. (dnr 336/2010) Kommunstyrelsens ordförande Beslut om avslut av anställning med avgångsvederlag över 3 månader. (dnr 337/2010) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende; Medfinansiering av Sommar med Ernst och Jul med Ernst. (dnr 353/2010) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. (dnr 2/2011) , 20. Fastighetscontroller Bifall till ansökan om upplåtelse av allmän platsmark. (dnr 7/2011) Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyler; IT-avdelningen, ekonomiavdelningen och bildningsförvaltningen. (dnr 15/2011) Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsprövning. (dnr 21/2011) att lägga delegationsärendena till handlingarna.

33 Kommunstyrelsen Ks 31 Delgivningar Regionförbundet Örebro Länsplan för regional transportinfrastruktur Örebro län (dnr 41/2009) Bergslagsdiagonalen Förbindelse om medfinansiering av Partnerskap Bergslagsdiagonalen. (dnr 214/2009) , 12-27, Ekonomiavdelningen Efterkalkyler, bildningsförvaltningen, socialförvaltningen och IT-avdelningen. (dnr 345/2009) Sveriges Kommuner och Landsting Resultat från ombudsval till kongress (dnr 12/2010) Länsstyrelsen Beslut om driftstörning vid Hagbydammen samt ägaransvar för Hagbydammen och Sågbladsdammen i Hagbyån. (dnr 84/2010) SBAB Förr kännedom: Beslut om exekutiv auktion. (dnr 126/2010) PTS Beviljande av medfinansiering; stöd till anläggning av kanalisering. (dnr 198/2010) NTF Rapport från aktiviteten Lyktgubbar i Nora (dnr 215/2010) Generalläkaren Beslut; Anmälan om mindre ändring av tillståndspliktig verksamhet samt anmälan om samråd enligt 12 kap 6 miljöbalken, ändrad lokalisering av handgranatbana Villingsbergs skjutfält. (dnr 291/2010) Länsstyrelsen Förordnande av borgerlig vigselförrättare. (dnr 309/2010) Länsstyrelsen Meddelande om gårdsstöd för år (dnr 322/2010) Länsstyrelsen Inspektion enligt förmyndarskapsförordningen av överförmyndaren i Nora kommun. (dnr 333/2010) Länsstyrelsen Förordnande av begravningsombud. (dnr 356/2010)

34 Kommunstyrelsen Migrationsverket Informations- och prognosbrev om asylsökande, mottagning av nyanlända och etablering på arbetsmarknaden Länsstyrelsen För kännedom: Tillstånd till ombyggnation av bro inom del av fornlämning Nora 8:1, Hovmanstorp 2: Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde , Protokoll från Nerikes Brandkårs sammanträden samt , 06. Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks direktionssammanträden samt Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde Bergsstaten Underrättelse om ansökan om undersökningstillstånd enligt minerallagen inom området Tandaberg Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks direktionssammanträde Tackbrev från Ove Sjölin, för uppvaktning vid avslut av anställning som kommunchef i Hallsbergs kommun Tackkort från Bo Andersson för uppvaktning vid avslut av anställning som landstingsdirektör vid Örebro läns landsting Länsstyrelsen För kännedom; Beslut om tillstånd till täkt av gråberg inom området för fornlämning RAÄ nr 48 i Vikers socken Länsstyrelsen För kännedom; Beslut om tillstånd till ingrepp i fornlämning RAÄ 12, Skrikarhyttan 8:26, Vikers socken Länsstyrelsen För kännedom: Beslut om tillstånd till ingrepp i fornlämning RAÄ 45 i Järnboås socken Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks direktionssammanträde Bergsstaten För kännedom: Undersökningstillstånd för området Tandaberg nr 100 i Nora kommun.

35 Kommunstyrelsen Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdag den 29 mars 2011, kl 08.30-10.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-02-15 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-15 kl 8.30-12.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Joakim Skoglund, näringslivschef, 4 Håkan Ceder, turistchef, 12 Lars-Göran

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

... &-,..,.,.,.,.::...,.

... &-,..,.,.,.,.::...,. Sammantrådesdatum 2017-12-20 240 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2017-12-20 kl 13.00-13.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantra.desdatum 2014-06-04 126 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2014-06-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB,

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2018-05-03 2018-05-18 1 (1) Punkt 7c på dagordningen Bilaga 3 Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar Hällefors kommun och Nora kommun har beslutat att ansöka om medlemskap

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare 12 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Hällefors Benny Jansson (s) ordförande Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Hans Hedborg (c) John Sundell (kd) Svante Fägerås (s) Lars-Göran Zetterlund (c) Pär-Ove

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden Plats och tid Brandstationen Lindesberg, kl. 15:00-17:10 ande Jonas Kleber (C), ordf. Gert Rydelius (C), ersättare för Agneta Nilsdotter (-) Farhan Kadir (C) Gunnar Nilsson (M) Jan Marne (M) Göran Gustavsson

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp)

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp) 28 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-05-31, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta

Läs mer

13 ordinarie ledamöter jämte 2 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

13 ordinarie ledamöter jämte 2 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-03-09 36 Plats och tid Hjernet, 2011-03-09 kl 08.00-10.45 Beslutande 13 ordinarie ledamöter jämte 2 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-12-19 135 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Barn och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) 2010-12-14 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Beslutande Rådhuset, lokal Bjällerup B, tisdagen den 14 december 2010 klockan 15.00 17.45. Annica Carlstedt (M), ordf Helene

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-03-17 Sida 1 (10) Plats och tid Askersunds bibliotek kl. 17.00-19.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Leif Grahn (s) Bo Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Barn- och ungdomsutskottet SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 33 Plats och tid Tingshuset, 2015-04-07 kl. 08.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 26-29

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-09-08 141 Plats och tid Hjernet, 2010-09-08 kl 08.30-12.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Christina Hellström, bibliotekarie, 128 Lars-Göran Gawelin, ekonomichef,

Läs mer

Kommunstyrelsen (13 )

Kommunstyrelsen (13 ) Kommunstyrelsen 2014-06-10 1(13 ) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet, kl 13.30 17.00 Beslutande Leif Sandberg (M) Charlie Weimers (KD), jäv 109 Thomas Otto (M) Margareta Ivarsson (C) Kent Hakefelt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-15 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret Kisa 2011-08-15 kl. 08.00-12.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Markus Hall (MP) Roger Rydström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 83 Plats och tid Hjernet, tisdag 18 oktober 2011, kl 08.30-11.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Henrik Perrin (NP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl Sammantrådesdatum 2015-03-04 17 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2015-03-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17,18,24 Thomas Johansson,

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunkontoret, Heby omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 148-150 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 148-150 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Heby brandstation, Heby kl 09:00-15:10 Beslutande Marie Wilen(C) ordf. David Olsson (M) Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Jan Andersson (S) 148-149 Anne-Charlotte

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-03-14 30 Plats och tid Hjernet, 2012-03-14 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, 29-30 Thomas Johansson, controler, 29 Håkan Gibson,

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-11-13 162 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-11-13 kl 18.00-20.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg (opol), ordförande revisionen Jan Norlund,

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm

Socialkontoret, Löjtnant Granlunds väg 16, Hässleholm Socialnämnden 2005-05-24 1 (14) Plats och tid Kasern Möller kl 15.00 16.00 Beslutande Ersättare Gunnel Persson (s) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Lars Johnsson (m) 2:e vice ordförande

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Beslutande: Stadshuset Ängelholm, sammanträdesrum 429, onsdagen den 4 mars 2009 klockan 08.30-10.55 Åsa Herbst (M), ordförande Lennart Engström (KD) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson

Läs mer