Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Joakim Skoglund, näringslivschef, 4 Håkan Ceder, turistchef, 12 Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 19 Thomas Johanson, controller, 19 Mona Forsberg, socialchef, 21 Kent Fält, upphandlare, 21 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Per Andreasson (S) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer 1-25 Eva R Stensson Ordförande... Tom Rymoen (M) Justerande... Per Andreasson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Tom Rymoen, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 1 dnr 309/2011 Förslag till reviderad sammanträdesplan för tema-au, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för år 2012 Kommunstyrelsen beslutade , 171, om sammanträdestider för kommunstyrelsen och tema-au för år Kommunstyreslen beslutade också att ge tema-au i uppdrag att göra en översyn av sammanträdestiderna för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och nämnderna. Ett förslag till reviderad sammanträdesplan för tema-au, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige har tagits fram som innebär att antalet sammanträden minskas från nio till sju för kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Tema-au (onsdag em) 15 februari 12 september 18 april Kommunstyrelsen (onsdag fm) 15 februari 5-6 september budgetberedning 14 mars 12 september 18 april 10 oktober 23 maj + budgetberedning på em 21 november Kommunfullmäktige (onsdag kväll) 29 februari 26 september 28 mars 21 november 9 maj 12 december 13 juni att godkänna sammanträdesplan för kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna sammanträdesplan för kommunfullmäktige

3 Kommunstyrelsen Ks 2 dnr 16/2012 Nominering av ledamöter till Intresseföreningen Bergslagets styrelse för år 2012 På Intresseföreningen Bergslagens årsmöte i april 2012 ska styrelse och revisorer väljas. De väljs för ett år i taget. För att bredda nomineringsunderlaget till den nya styrelsen vill intresseföreningens valberedning att föreningens medlemmar lämnar förslag på ledamöter. Valberedningens ambition är att styrelsen bör ha en så jämn könsfördelning som möjligt. Styrelsen ska också representera medlemmarna i samtliga fem län som är med i föreningen. Dessutom ska den spegla den samlade politiska kartbilden hos medlemmarna. Intresseföreningen ger därför samtliga medlemmar möjlighet att nominera ledamöter till föreningens styrelse och som revisorer. Svar ska lämnas senast den 19 mars Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Solveig Oscarsson (S) på att ärendet tas upp vid kommunstyrelsens nästa sammanträde för att Socialdemokraterna ska ha möjlighet att genomföra en nomineringsprocess. Ordföranden ställer proposition på yrkandet och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt detsamma. att ta upp ärendet vid kommunstyrelsen nästa sammanträde den 14 mars.

4 Kommunstyrelsen Ks 3 dnr 59/2012 Uppdrag till kommunchefen att göra en sammanställning och utvärdering av vilka organisationer som kommunen är delaktig i att ge kommunchefen i uppdrag att göra en sammanställning och utvärdering av vilka organisationer och samarbetsgrupperingar som Nora kommun är delaktig i.

5 Kommunstyrelsen Ks 4 dnr 52/2011 Medfinansiering 2012, Business Region Örebro Kommunerna i Örebro län har bildat ett partnerskap för att samordna sitt näringsbefrämjande arbete, Business Region Örebro, BRO. Syftet med verksamheten är att bland annat utveckla kommunernas service mot företag, att skapa förutsättningar för att öka nyföretagandet i hela Örebroregionen och att fokusera på att få flera företag att växa, starta och etablera sig i regionen. Kommunstyrelsen beslutade , 100, att teckna partnerskapsavtal med BRO. Dagens ärende handlar om medfinansiering under 2012 med 10 kronor per kommuninnevånare vilket för Nora kommuns del innebär kronor. Solveig Oscarsson (S) yrkar på ajournering under 10 minuter. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingarna. Ordföranden och David Stansvik (S) yrkar bifall till förslaget. att godkänna medfinansiering för partnerskap i Business Region Örebro för år 2012 med kronor samt att medlen ska ta från kontot för kommunstyrelsens förfogandemedel.

6 Kommunstyrelsen Ks 5 dnr 317/2011 Förslag till försäljning av fastigheten Älvestorp 11:12 till Nora Fastigheter AB Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Vid Pershyttans industriområde har Nora Fastigheter AB byggt ett produktionskök som motsvarar Nora kommuns behov. En tomt på m 2 har avstyckats för köket. Enligt den värdering som utförts av NAI/SVEFA är värdet ca 45 kronor per m 2, vilket innebär ett pris på kronor. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att sälja fastigheten Älvestorp 11:12 till Nora Fastigheter AB för kronor.

7 Kommunstyrelsen Ks 6 dnr 1/2012 Teckningsrätt för bank- och plusgirokonton mm Ekonomichefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Med anledning av förändringar i organisationen på ekonomiavdelningen föreslår ekonomichefen följande beslut. att utse ekonomichef Lars-Göran Gawelin och vid förfall för honom controller Thomas Johansson eller ekonom Håkan Gibson att i förening med assistent Annika Carlsson eller assistent Ylva Nilsson eller assistent Lena Gunnarsson eller assistent Lena Skogsmo teckna Nora kommuns och dess stiftelsers samtliga bank- och plusgirokonton och att kvittera ut checkar och betalningsavier ställda till kommunen samt att upphäva kommunstyrelsens beslut , 126.

8 Kommunstyrelsen Ks 7 dnr 128/2010 Svar på medborgarförslag 5/2010 om ungdomsgård Josefin Salonpää, Alexander Westberg och Josef Straumits överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 80. Förslagsställarna föreslog: att den lite äldre ungdomen får en ungdomsgård. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 120, att överlämna medborgarförslaget till barn- och utbildningsnämnden. Nämnden har , 38, gett förvaltningschefen i uppdrag att bereda svar på medborgarförslaget. Nämnden har , 82, behandlat ett förslag till svar på medborgarförslaget. Nora kommun har två fritidsgårdar. En i centrala Nora som vänder sig till ungdomar mellan 13 och 17 år och en i Gyttorp för barn och ungdomar mellan 10 och17 år. Den kommunala fritidsgårdsverksamheten vänder sig till barn/elever mellan 10 och 17 år vilket är ett medvetet val utifrån forskning som säger att äldre ungdomar, över 18 år, inte ska inkluderas i verksamheten eftersom det ibland kan ha negativ inverkan på de yngre ungdomarna. Vid 18 år är ungdomarna dessutom myndiga och det innebär svårigheter att samverka med vårdnadshavare vid behov. Fritidsgårdsverksamhet för ungdomar över 20 år ligger inte inom barn- och utbildningsnämndens ansvar. Sedan augusti 2011 finns en föreningsdriven ungdomsgård i centrala Nora, Mitt andra hem. Ungdomsgården drivs för närvarande ideellt med hjälp av föreningsbidrag. Gården vänder sig till den målgrupp som förslagsställarna åsyftar. Bildningsförvaltningen föreslår att medborgarförslaget avslås med hänsyn till att verksamheten inte ryms i budget och inte är lagstadgad. Ansvaret för verksamhet för ungdomar från och med det år de fyller 21 år ingår dessutom inte i barn- och utbildningsnämndens verksamheter. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget.

9 Kommunstyrelsen Ks 8 dnr 56/2011 Svar på medborgarförslag 4/2011 om individuell läkemedelsgenomgång för brukare i hemtjänsten och särskilt boende Siv Gustavsson överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 20. Förslagsställaren föreslog: att den medicinska ansvariga sjuksköterskan, MAS, tillsammans med läkare och farmaceutisk personal tar individuell läkemedelsgenomgång för alla som har hemtjänst och särskilt boende. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 78, att överlämna medborgarförslaget till socialnämnden för att besvara densamma. Socialchefen har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Inom socialförvaltningen pågår det redan arbete inom de områden som medborgarförslaget tar upp. På särskilda boenden har man redan i dag regelbundna läkemedelsgenomgångar. Dessa kommer att utvecklas tillsammans med vårdcentralen och apoteket. Kommunen ska utse en sjuksköterska som har ansvaret för läkemedelsgenomgång, LMG. Sjuksköterskan ska i dialog med enhetschefer ansvara för att regelbundet följa upp arbetet med läkemedelsgenomgångar, stödja kollegor i genomförandet och utveckla strukturer. De ska också regelbundet återkoppla till berörda. Hemsjukvården ska ingå i uppdraget och därmed är hemtjänsten en naturlig part. Ärendet har diskuterats i pensionärrådet. Socialnämnden har behandlat ärendet , 69. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att anse medborgarförslaget besvarat. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Solveig Oscarsson (S) på att medborgarförslaget ska bifallas. Ordföranden ställer proposition på socialnämndens förslag mot Solveig Oscarsson (S) yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt Solveig Oscarsson yrkande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla medborgarförslaget.

10 Kommunstyrelsen Ks 9 dnr 313/2011 Motion 9/2011 om att inrätta ett Äldres Hus på Hagby Ängar Elisabeth Hoikkala (S) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 169. Motionären föreslog: att en utredning genomförs om möjligheten att inrätta ett Äldres Hus på Hagby Ängar. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna motionen till socialnämnden för beredning.

11 Kommunstyrelsen Ks 10 dnr 299/2011 Medborgarförslag 12/2011 om att bevara Nora Folkes Hus Göran Forsberg överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige Förslagsställaren föreslog: olika förslag för att bevara Nora Folkes Hus för det ändamål det är avsett för. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

12 Kommunstyrelsen Ks 11 dnr 333/2011 Direktionen för Nerikes Brandkårs förslag till ändring i förbundsordningen Direktionen för Nerikes Brandkår har lämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Direktionen beslutade vid möte i november 2011 att föreslå medlemskommunerna att utöka antalet ledamöter i direktionens presidie med en andre vice ordförande. Det finns flera anledningar till förslaget. En anledning är att antalet medlemskommuner ökat från fyra vid starten 1998 till att numera vara åtta medlemskommuner. En annan anledning är att det uppstått nya partigrupperingar i kommunerna. En utökning av presidiet med en andre vice ordförande ska säkerställa en bredare representation av de olika partierna inom direktionen för Nerikes Brandkår. Förslaget innebär att förbundsordningens paragraf 10 måste ändras från nuvarande lydelse, det vill säga att det inom direktionen ska finnas ett presidium som består av ordförande och vice ordförande. Det ska i stället stå att presidiet består av ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna direktionens förslag till ändring i förbundsordningen enligt ovanstående.

13 Kommunstyrelsen Ks 12 dnr 297/2011 Tursam i Bergslagen ekonomiska förenings förslag till gemensam turiststrategi för Bergslagen Tursam i Bergslagen ekonomisk förening har arbetat fram ett förslag till gemensam strategi för kommunerna i norra länsdelen. Styrelsen beslutade i oktober 2011 att antaga strategin och har därefter skickade ut den till medlemskommunerna Nora, Hällefors, Ljusnarsberg och Lindesberg för beslut i respektive kommun. Arbetet har pågått sedan hösten Styrelsen består av en representant från vardera kommun och destinationsgruppen av tjänstemän från dessa kommuner. Man har också tagit in synpunkter från besöksnäringen i de fyra kommunerna och intervjuat och samtalat med olika aktörer i omvärlden. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta Tursam i Bergslagens ekonomisk föreningens förslag till gemensam turiststrategi för Bergslagens samt att strategin ska gälla från och med att den antagits i de fyra medlemskommunerna.

14 Kommunstyrelsen Ks 13 dnr 327/2011 Förslag till risk- och sårbarhetsanalys för Nora kommun En risk- och sårbarhetsanalys har tagits fram i samarbete mellan bland annat Nora kommun, Bergslagens Kommunalteknik, Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, landstinget, Svenska kyrkan i Nora, företag i Nora och polisen. Säkerhetskoodinatorn vid Nerikes Brandkår som också är gemensam säkerhetssamordnare för de fyra kommunerna i norra länsdelen har därefter sammanställt risk- och sårbarhetsanalysen. Kraven på kommunerna ökar hela tiden vad gäller förmågan att förebygga och hantera kriser. Även allmänhetens förväntningar på kommunerna ökar. Samtidigt ökar påfrestningarna på samhället bland annat beroende på klimatförändringarna. Risk- och sårbarhetsanalysen ska vara ett hjälpmedel för de som arbetar i kommunen och för dem som kommunen samarbetarer med för att förebygga och hantera kriser av olika slag. Analysen är inte heltäckande och ska hållas levande och kompletteras när behov finns. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förslag till risk- och sårbarhetsanalys för Nora kommun.

15 Kommunstyrelsen Ks 14 dnr 16/2012 Fyllnadsval: ny ledamot i Miljömålsrådet t.o.m att utse kommunstyrelsens ordförande Tom Rymoen (M) som representant för Nora kommun i Miljömålsrådet.

16 Kommunstyrelsen Ks 15 dnr 16/2012 Fyllnadsval: ny ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott t.o.m att som ny ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott välja Tanja Söberg (MP), Söderlånggatan 1 B, Nora.

17 Kommunstyrelsen Ks 16 dnr 16/2012 Fyllnadsval: ny ledamot och ny ordföranden i kommunstyrelsens personalutskott t.o.m att som ny ledamot i kommunstyrelsens personalutskott välja Gabrielle Peteri (FP), Västmannagatan 5, Nora samt att som ny ordförande i kommunstyrelsens personalutskott välja Helena Vilhelmsson (C).

18 Kommunstyrelsen Ks 17 dnr 271/2011 Ny ledamot i styrgruppen för förnyelse av torgen att som ny ledamot i styrgruppen för förnyelse av torgen välja Birgitta Borg (FP), Skrikarhyttan 305, Gyttorp.

19 Kommunstyrelsen Ks 18 dnr 16/2012 Fyllnadsval: ny ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott t.o.m att som ny ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott välja Per Andreasson (S), Skrikarhyttan 405, Gyttorp samt att som ny ersättare efter Per Andreasson välja David Stansvik (S), Rådstugugatan 50, Nora.

20 Kommunstyrelsen Ks 19 dnr 27/2012 Förslag till fördelning av driftbudget för kommunstyrelsens verksamheter Kommunfullmäktige beslutade , 213, om budget för år Kommunfullmäktige beslutade bland annat att definitiv driftbudget för respektive nämnd fastställas i början av Ekonomiavdelningen har upprättat ett förslag till fördelning av kommunstyrelsens budget. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Solveig Oscarsson (S) på ajournering i 5 minuter. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingen. Ordföranden ställer proposition på förslag till driftbudget och finner att densamma bifalls. att fastställa upprättat förslag till driftbudget för kommunstyrelsens verksamheter

21 Kommunstyrelsen Ks 20 dnr 31/2012 Förslag till revidering av Reglemente för ersättning till kommunala förtroendevalda Kommunsekreteraren har upprättat ett förslag till revidering av reglementet med anledning av ändrad sysselsättningsgrad för kommunfullmäktiges ordförande. Nuvarande sysselsättningsgrad är 25 %. Förslag till ny sysselsättningsgrad är 5 %. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna förslag till revidering av Reglemente för ersättning till kommunala förtroendevalda samt att ovanstående ska gälla från och med

22 Kommunstyrelsen Ks 21 dnr 280/2011 Socialnämndens förslag att lägga ut servicetjänster inom hemtjänsten på entreprenad Hemtjänsten i Nora kommun erbjuder biståndsbedömda servicetjänster i form av städ, tvätt, inköp och matutkörning. En del brukare har enbart servicetjänster andra har det i kombination med vård- och omsorgstjänster. För detta finns fastställd taxa som debiteras brukarna såvida de inte räknas in i maxtaxan. Personer över 80 år erbjuds vissa servicetjänster utan biståndsbeslut. Det har de senaste åren varit en skillnad mellan beviljade biståndstimmar och faktiska antalet personaltimmar. Antalet brukare och volymen har ökat under en följd av år utan att extra personalresurser har tillsatts. Dessutom har revisionsrapporter visat att en brist på korrekta utvärderings- och uppföljningsinstrument för socialnämndens styrning av verksamheten. Den politiska majoritetens bedömning är att kommunens personal i första hand ska arbeta med vård- och omsorgsfrågor. Servicetjänsterna bör tjänsteföretag utföra. Detta bör gynna småföretag inom sektorn samt medföra vissa optimeringsvinster. En upphandling av servicetjänster kan leda till att företag lämnar anbud på delar av eller samtliga förfrågningar. En förändring som denna bör ses som en del i LOV-reformen, Lagen om valfrihet, och kan innebära att även kommunen kan vara en av utförarna. Socialnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 63. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att uppdra till socialnämnden att lägga ut servicetjänster inom hemtjänsten på entreprenad samt att reformen genomförs inom ramen för LOV, Lagen om valfrihet. Kommunstyrelsen har behandlat ärendet , 193 och kommunfullmäktige , 195. Kommunfullmäktige beslutade, genom minoritetsåterremiss, att återremittera ärendet till socialnämnden för att ta fram en kvalitets- och konsekvensanalys som visar bland annat vilka kvalitetsnormer som ska gälla, vad som händer med befintlig personal och hur förslaget påverkar kommunens ekonomi. Socialnämnden har behandlat ärendet , 10. Socialchefen har ställt samman en redovisning enligt återremissyrkandet. Enligt socialchefen ska samma kvalitetsnormer gälla som redan i dag gäller för verksamheten och som är antagna av kommunfullmäktige genom de strategiska målen. Socialchefens bedömer är att införandet av LOV inte ska innebära några förändringar i personalbemanningen.

23 Kommunstyrelsen Socialchefen anser att arbetet kommer att vara som intensivast i införandefasen av LOV då förfrågningsunderlag ska tas fram, utförare ska godkännas och information ska tas fram till brukare och tänkbara företag. Nora kommun kan ansöka om pengar från Socialstyrelsen för att införa valfrihetssystemet LOV. Socialchefen anser därmed att Nora kommun inte får några ytterligare kostnader för de extra resurser som krävs. Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att uppdra till socialnämnden att lägga ut servicetjänster inom hemtjänsten på entreprenad samt att reformen genomförs inom ramen för LOV, lagen om valfrihet. Under kommunstyrelens behandling av ärendet yrkar Elisabeth Hoikkala (S) avslag och anser i stället att kommunen ska satsa på kvalitets- och kompetenshöjande åtgärder för kommunens egen personal genom till exempel utbildningssatsningar och individuella kompetensutvecklingsplaner. Brukare som har behov av tjänster som kommunen i dag inte kan erbjuda kan anlita sociala företag med rutavdrag. Christer Stromberg och Stefan Bååth (båda NP) meddelar att de inte deltar i beslutet. Camilla Andersson (V) och David Stansvik (S) yrkar bifall till Elisabeth Hoikkalas avslagsyrkande. John Sundell (KD), Gabrielle Peteri (FP), Eva Turesson (M) och Helena Vilhelmsson (C) yrkar bifall till socialnämndens förslag. Ordföranden meddelar att kommunstyrelsen ajourneras under 15 minuter. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingarna. Ordföranden ställer proposition på socialnämndens förslag mot Elisabeth Hoikkala med fleras avslagsyrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt socialnämndens förslag. Omröstning är begärd och ska verkställas. Ordföranden ställer följande omröstningsproposition vilken godkänns. Den som röstar enligt socialnämndens förslag röstar ja och den som röstar enligt avslagsyrkandet röstar nej. Efter avslutad omröstning meddelar ordföranden att kommunstyrelsen avgett 6 ja-röster och 7 nej-röster.

24 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår således kommunfullmäktige besluta att avslå socialnämndens förslag. Christer Stromberg och Stefan Bååth deltar inte beslut och handläggning av ärendet.

25 Kommunstyrelsen Ks 22 dnr 138/2011 Uppdrag med anledning av den fastställda budgeten för åren Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunstyrelsens utökade arbetsutskott, ksau-tema, hade sammanträde för att diskutera olika åtgärder för att förstärka budgeten för år Kommunchefen fick i uppdrag att till kommunstyrelsens sammanträde ta fram förslag på förtydligande av vissa av de uppdrag som kommunfullmäktige beslutade , 213. att uppdra till ksau-tema att göra en översyn av den politiska organsationen med syfte att minska de politiska kostnaderna med kronor och redovisa resultatet av översynen senast att uppdra till barn- och utbildningsnämnden att senast redovisa förslag till strukturförändringar inom sitt verksamhetsområde enligt kommunfullmäktiges beslutade uppdrag. Målsättningen bör vara att från och med 2013 minska verksamhetskostnaderna med minst 2 mnkr som helårseffekt och med bibehållen kvalité samt att uppdra till socialnämnden att senast redovisa förslag till förändrad struktur för äldreomsorg där målsättningen är att från och med 2013 minska kostnaderna med 1 mnkr med bibehållen kvalité.

26 Kommunstyrelsen Ks 23 dnr 80/2011 Förslag till ändring av bolagsordningen för Norabostäder AB Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunfullmäktige beslutade , 89, att fastställa principorgansation för kommunens bolagskoncern enligt konsultrapport av Gejhammar Management AB. En förslag i rapporten är att Norabostäder AB och Nora Fastigheter AB bör ha identiska styrelser. Respektive bolagsstyrelse ska ha sju ledamöter och två suppleanter. Därför måste Norabostäder AB:s bolagsordning, 8, ändras enligt följande. Styrelsen ska bestå av sju ledamöter och två suppleanter. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta förslag till revidering av bolagsordning för Norabostäder AB enligt ovanstående.

27 Kommunstyrelsen Ks 24 Delgivningar Beslut från Länsstyrelsen om ansökan om tillstånd om enligt lagen om kulturminnen, ombyggnad av Nora Resecentrum inom byggnadsminnet Nora veteranjärnväg. (dnr 82/2010) Ekonomiavdelningen Efterkalkyl, bildningsförvaltningen. (dnr 15/2011) Rapport från NTF Örebro län om aktiviteten Lyktgubbar i Nora (dnr 212/2011) Bergslagens Kommunalteknik och Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning remissvar på förslag till vattenplan för Örebro kommun. (dnr 278/2011) Remiss från Polismyndigheten i Örebro län. (dnr 342/2011) Protokoll från Länsstyrelsen Örebro län om inspektion enligt 20 förmyndarskapsföreningen av överförmyndarnämnden för kommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora. (dnr 50/2012) Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde Protokoll från Nerikes Brandkårs direktionsmöte Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde Protokoll från Överförmyndarnämndens sammanträde För kännedom: Beslut från Länsstyrelsen till Eon Elnät AB om tillstånd till ingrepp inom del av fornlämning Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde Protokoll samt utdrag, 58, från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde

28 Kommunstyrelsen Protokollsutdrag, 241, , från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde Protokoll samt protokoll utdrag, 1, från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde Protokollsutdrag från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde , Protokollsutdrag från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde , 5. att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

29 Kommunstyrelsen Ks 25 Delegationsbeslut Kommunchefen Attestant och ersättare för projektet Besökscentrum Pershyttan. (dnr 172/2011) Kommunstyrelsens ordförande Yttrande över förlängning av nätkoncession. (dnr 277/2011) Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. (dnr 326/2011) , 26. Kommunchefen Attestanter och ersättare inom kommunstyrelsens verksamheter samt för biblioteket. (dnr 15/2012) Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyl, socialförvaltningen. (dnr 19/2012) Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsprövning, bildningsförvaltningen. (dnr 26/2012) att lägga delegationsärendena till handlingarna.

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-02-29 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-02-29 kl 18.00-22.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2012-02-09 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-09 kl. 13.00-15.15 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Britt Alderholm (M), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2014-03-20 18 Plats och tid Hjernet, 2014-03-20 kl. 13.00-14.55 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Margareta Pettersson (S), tj ers Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Håkan Boman

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8

Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Kommunala pensionärsrådet 2013-05-21 8 Plats och tid Hjernet, 2013-05-21 kl. 10.00-11.25 Beslutande Övriga deltagande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-16 144 Plats och tid Hjernet, 2013-10-16 kl 8.30-12.25 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 131, 145 Jukka Tekonen, projektledare,

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

... &-,..,.,.,.,.::...,.

... &-,..,.,.,.,.::...,. Sammantrådesdatum 2017-12-20 240 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2017-12-20 kl 13.00-13.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-02-02 1 Plats och tid Räddningscentralen, 2011-02-02 kl 08.30-11.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17, 20, 28 Jan Norlund,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-11-13 162 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-11-13 kl 18.00-20.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg (opol), ordförande revisionen Jan Norlund,

Läs mer

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2018-05-03 2018-05-18 1 (1) Punkt 7c på dagordningen Bilaga 3 Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar Hällefors kommun och Nora kommun har beslutat att ansöka om medlemskap

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2017-03-08 22 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-03-08 kl 8.30-11.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Peter Warman, ekonomichef, 22-23 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V)

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2018-04-11 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2018-04-11 kl 8.30-12.10 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2011-02-22 1 Plats och tid Hjernet, 2011-02-22 kl 9.00-10.45 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-03-14 30 Plats och tid Hjernet, 2012-03-14 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, 29-30 Thomas Johansson, controler, 29 Håkan Gibson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl 2015-02-03 5 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-02-03 kl. 13.00-16.30 enligt bifogad närvarolista. ( Övriga deltagande Thomas Johansson, controller, 4 Veronica Wester, utvecklingsstrateg, 5-6 Elisabeth

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-05-17 37 Plats och tid Hjernet, 2011-05-17 kl 13.00-13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-04-11 31 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-04-11 kl 18.00-19.05 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Inger Multanen, kommunstrateg

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantra.desdatum 2014-06-04 126 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2014-06-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB,

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA)

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Kommunstyrelsen 2016-12-12 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 08.00-09.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Irene Homman (S) ordförande Tomas

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-12-12 258 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-12-12 kl 15.00-20.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Sammanträdesdatum Biblioteket, kl

Sammanträdesdatum Biblioteket, kl NORA KOMMUN 2016-12-14 254 Plats och tid Beslutande Biblioteket, 2016-12-14 kl 9.30-12.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kristina Grape, KLARA arkitekter, 177 Tommy Henningsson, socialchef,

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2012-03-27 1 Plats och tid Hjernet, 2012-03-27 kl. 10.00-12.00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson,

Läs mer

Valfrihet inom hemtjänsten 3

Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Valfrihet inom hemtjänsten 3 Sammanträdesdatum Sida 2 Plats och tid: Almdalen, Krokom torsdag den 25 februari 2010, kl 16.00-17.00 Beslutande: Cristine

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2016-04-06 11 Plats och tid Tingshuset, 2016-04-06 kl 13.00-15.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Ulf Smedberg, Nerikes brandkår,

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet Kommunala pensionärsrådet 2013-09-17 14 Plats och tid Hjernet, 2013-09-17 kl. 10.00-11.40 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Bertil Nilsson, PRO Enar Moberg, PRO Ulf Eklund, PRO Siv Gustavsson, PRO

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl Sammantrådesdatum 2015-03-04 17 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2015-03-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17,18,24 Thomas Johansson,

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 17.00 18.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41

Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41 Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41 Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 april 2012, kl 08.30-11.25. Beslutande Gabrielle Peteri, ordförande Birgitta Borg (FP) tj ers för William Grönlund (MP) Henk

Läs mer

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-15 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret Kisa 2011-08-15 kl. 08.00-12.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Markus Hall (MP) Roger Rydström (S)

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-10-24 170 Plats och tid Hjernet, 2012-10-24 kl 8.30-12.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Christina Hellström, bibliekarie, 145 Kerstin Folkesson, personalchef,

Läs mer

Tingshuset, , kl

Tingshuset, , kl NORAKOMMUN Sammantradesdatum 7 Plats och tid Beslutande Tingshuset,, kl. 8.30-11.00 ordinarie ledamöter jämte tjänstgörande ersättare samt icke tjänstgörade ersättare enligt bifogad närvarolista. övriga

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Barn- och ungdomsutskottet SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 33 Plats och tid Tingshuset, 2015-04-07 kl. 08.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 26-29

Läs mer