Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Barn- och utbildningsnämnden 2012-04-25 41"

Transkript

1 Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 april 2012, kl Beslutande Gabrielle Peteri, ordförande Birgitta Borg (FP) tj ers för William Grönlund (MP) Henk Burgering (M) Titti Hansson (C ) tj ers för Eva Stenqvist (C) Gunder Löwgren (NP) tj ers för Henrik Perrin (NP) Anna Magnusson (KD) Sami Hoikkala (S) Eleonore Karlsson (S) Per Andreasson (S) Ursula Steffensen (S) Camilla Andersson (V) tj ers för Göran Filander (V) Övriga deltagande Kjell Lund, tf förvaltningschef Göran Antonsson, enhetschef, 36 Claes Dyst, vuxenutbildningschef/rektor, 36 Kicki Agrell, nämndsekreterare Utses att justera Per Andreasson Justeringens plats och tid Tingshuset, Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Kicki Agrell Ordförande... Gabrielle Peteri Justerande... Per Andreasson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Barn- och utbildningsnämnden Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Tingshuset Underskrift...:. Gabrielle Peteri, ordförande

2 Barn- och utbildningsnämnden BUN 36 dnr 73/10 Rapport avs möjligheter för mottagande av ensamkommande flyktingbarn Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 26, att ställa sig positiv till ett tecknande av avtal med Migrationsverket avs ensamkommande flyktingbarn men att frågan om boende utreds innan avtal tecknas. Bildningsförvaltningen har undersökt möjligheten till boendeform och funnit att lämpliga lokaler ej står till buds för kommunal drift varför upphandling av entreprenör för drift av ett HVB hem för ensamkommande flyktingbarn är ett alternativ. Ärendet behandlads i barn- och utbildningsnämnden i oktober 2011 och nämnden beslutade då att, på grund av den stora osäkerheten i kommunens ekonomi samt att ingen beredskap finns vad gäller gode män, avvakta med start av upphandlingsprocess och återuppta ärendet i januari Ärendet behandlades i barn- och utbildningsnämnden , 13 som beslutade att uppdra åt förvaltningschefen att starta förberedelserna för mottagande av ensamkommande flyktingbarn och att en första rapport delges barn- och utbildningsnämnden i april 2012 som beskriver hur processen fortlöpande ska genomföras samt förslag till datum när mottagandet ska kunna börja. Vid dagens sammanträde föreligger en rapport från enhetschef Göran Antonsson och vuxenutbildningchef Claes Dyst som är baserad på tillgänglig information frän Länsstyrelsen och Migrationsverket samt från kontakter med kommuner med etablerat mottagande. Rapporten innehåller fyra olika alternativ hur kommunen skulle kunna organisera sitt mottagande. Dock framstår frågan om boende som den svåraste att lösa. Nora kommun har inte i dagsläget tillgång till lokaler för att etablera ett boende. Ett mottagande med omsättning av platser förutsätter tillgång till egna boenden eller familjehem från det att man fått permanent uppehållstillstånd. Behovet av små lägenheter är i dagsläget mycket svårt att uppfylla i kommunen då lediga lägenheter finns i mycket liten omfattning. Alternativet med familjehem har också visat sig osäker där socialtjänsten redan i dag har stora svårigheter att finna familjehem i kommunen. att uppdra åt vuxenutbildningschefen att bevaka bostadtillgången och återrapportera till barn- och utbildningsnämndens att överlämna frågan om tillgång på bostäder till kommunstyrelsen och budgetberedningen.

3 Barn- och utbildningsnämnden BUN 37 dnr 117/11 Ekonomisk uppföljning Den ekonomiska uppföljningen per mars 2012 visar en prelininär positiv avvikelse mot budget med Mnkr. Prognosen för 2012 ser i nuläget ut att ge ett positivt resultat. Orsaken är framför allt ett prognostiserat överskott inom gymnasieskolan vilket främst beror på minskat antal elever höstterminen Inom förskoleverksamheten finns en negativ avvikelse där underskottet beror på minskade avgifter i förhållande till budget. Övriga verksamheter beräknas i nuläget kunna inrymmas inom given budgetram. Dock föreligger en viss osäkerhet kring avtalsrörelsen främst då lärarlönerna. I budget ligger en generell löneuppräkning med 1,5 % och vid ett högre utfall i avtalsrörelsen kommer inte prognosen att hålla. att lägga informationen till handlingarna.

4 Barn- och utbildningsnämnden BUN 38 dnr 178/11 Förslag till svar på medborgarförslag 7/2011 om att Nora kommun ska bli pilotstad för skoluniform Ingela Svenbro överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 94. Förslagsställaren föreslog: Att Nora kommun anmäler sig som pilotstad för skoluniform och därmed får statligt stöd för inköp av kläder. Kommunstyrelsen beslutade , 178, att överlämna medborgarförslaget till barn- och utbildningsnämnden för beredning. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 9 att uppdra åt förvaltningschefen att bereda medborgarförslaget. Förvaltningen har under utredningen kontaktat samtliga parter dvs. Utbildningsdepartementet, Skolverket samt Sveriges kommuner och landsting, som skulle kunna vara en möjlig part för bidragsgivande. Samtliga har dock lämnat information att något bidrag till kommunal skoluniform inte existerar. Då det inte finns något bidrag för kommunen att söka är förslaget endast genomförbart om kommunen själv helt finansierar kostanden. Enligt beräkning skulle dessa kostnader uppgå till drygt 4 Mnkr per år för inköp av kläder, därutöver tillkommer overheadkostnader för administration, distribution samt lagring. När det gäller avgifter i skolan är skollagen mycket tydlig i sin skrivning att skolan ska vara avgiftsfri men att det kan tillåtas enstaka inslag som medför obetydliga kostnader för eleverna eller deras vårdnadshavare (skollagen 10 kap ). I skollagens 1 kap 8 nämns också att alla elever oberoende av bl. a. sociala och ekonomiska förhållanden ska ha lika tillgång till utbildning. En avgift för skoluniform är en kostnad som inte alla elevers vårdnadshavare har ekonomiska förutsättningar att hantera. För närvarande finns inte forskning, utredningar eller argument bland sakkunniga som visar att fördelar med skoluniform är större än nackdelar och förvaltningen gör den bedömningen, med stöd av skollagen, att det är inte möjligt att avgiftsbelägga införande av skoluniform. Det skulle medföra stor utökning av barn- och utbildningsnämndens kostnader att införa avgiftsfri skoluniform varför förvaltningen föreslåt att medborgarförslaget avslås.

5 Barn- och utbildningsnämnden att föreslå kommunfullmäktige avslå medborgarförslag 7/2011 om att Nora kommun ska bli pilotstad för skoluniform.

6 Barn- och utbildningsnämnden BUN 39 dnr 87/10 Medborgarförslag 5/2010 om ungdomsgård, återremiss Kommunfullmäktige har behandlat rubricerat ärende , 13 och återremitterat barn- och utbildningsnämndens för att nämnden ska utvärdera den föreningsdrivna fritidsgården Mitt andra hem. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 82 att föreslår kommunfullmäktige avslå medborgarförlaget med motiveringen att Nora kommun har två fritidsgårdar, en i centrala Nora som vänder sig till ungdomar år och en i Gyttorp för barn/ungdomar år. Den kommunala fritidsgårdsverksamheten vänder sig till barn/elever mellan år vilket är ett medvetet val utifrån forskning att inte inkludera äldre ungdomar över 18 år i verksamheten då det ibland kan ha negativt inflytande på de yngre ungdomarna. Vid 18 år är dessutom ungdomarna myndiga och det innebär svårigheter att samverka med vårdnadshavare vid behov. Fritidsverksamhet för äldre än 20 år ligger inte under barn- och utbildningsnämndens ansvar. Sedan augusti 2011 finns även en föreningsdriven ungdomsgård i centrala Nora, Mitt andra hem. För närvarande drivs gården ideellt med hjälp av föreningsbidrag. Gården vänder sig till den målgrupp som förslagsställarna åsyftar. Förvaltningen föreslår att medborgarförslaget avslås med hänsyn till att verksamheten inte ryms i budget, inte är lagstadgad och inte heller ryms inom barn- och utbildningsnämndens verksamheter från och med det år ungdomen fyller 21 år. Barn- och utbildningsnämnden har ingen möjlighet att utvärdera en privat verksamhet. Barn- och utbildningsnämnden har heller inte varit delaktig i tillkomsten av den omnämnda verksamheten eller bidragit med något av ekonomisk art. därför ånyo att föreslå kommunfullmäktige avslå medborgarförslag 5/2010 om ungdomsgård.

7 Barn- och utbildningsnämnden BUN 40 dnr 77/12 Förslag till remissvar avs Kulturpolitiskt program Kultur och fritidsnämnden har beslutat , 8 att på remiss utsända förslag till kulturpolitiskt program till samtliga nämnder och styrelser. Förvaltningschefen har utarbetat förslag till remissvar i vilket kan konstateras att programmet är väldigt detaljerat och att det skulle vinna på att vara mer övergripande och att detaljerna sköts av verksamheterna. Sett i ett samhällsvetenskapligt kulturbegrepp är förskola och skola det främsta uttrycket för kultur i Nora. Remissvaret lyfter fram åtta rubriker som belyses i ett barn och ungdomsperspektiv: Omfattning och kulturbegreppet Vad är kulutr? Fem insatsområden Barn och ungdomar som utgångspunkt Konsumenter eller producenter Att upptäcka talanger Barnkonventionen Hiustoriska och kulturella smmanhang att avge remissvar i enligthet med förvaltningschefens förslag..

8 Barn- och utbildningsnämnden BUN 41 dnr 150/11 Förslag till svar på motion 6/2011 om läxhjälp och sommarskola Kjell Söderlund (S) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 52. Motionären föreslog: att en sommarskola, som en terminsförlängning på två veckor, införs för de elever som riskerar att inte uppnå Godkänt samt för de elever som vill höja sina betyg. Kommunstyrelsen beslutade , 141, att överlämna motionen till barn- och utbildningsnämnden för beredning. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 70 att uppdra åt förvaltningschefen att utarbeta ett motionssvar. Vid dagens sammanträde med barn- och utbildningsnämnden föreligger förslag till motionssvar. I skollagen fastslås bl a att barn och elever ska ges den ledning och stimulans som de behöver i sitt lärande. Vidare nämns att det särskilda stödet ges på det sätt och i den omfattning som behövs för att eleven ska ha möjlighet att nå de kunskapskrav som minst ska uppnås. Sommarskola kan vara en av vägarna att gå för att tillgodose skollagens intentioner och elevernas behov. Nora kommun genomförde sommarskola sommaren 2011 på Karlsängskolan för eleverna i årskurs 9. De 15 elever som deltog var både de som frivilligt önskade mer hjälp men även de som uppmanats av lärare att delta för att nå godkänt i olika ämnen. Kommunen erhöll ett visst bidrag från Skolverket för sommarskolan. Även kommande sommar planeras för genomförande av sommarskola under samma premisser. Läxhjälp finns redan i dag i verksamheternas samtliga stadier. Barn- och utbildningsnämnden beslutade , 28 att återremittera ärendet för redaktionella ändringar och förtydliganden. Efter ändringar och förtydliganden och med hänvisning till att insatserna redan finns inom verksamheterna föreslås att motionen anses besvarad. Barn-och utbildningsnämnden beslutar att föreslå kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad.

9 Barn- och utbildningsnämnden BUN 42 Information om lokalfrågor Förvaltningschefen informerar om det kommunövergripande uppdraget att se över samtlig lokalanvändning för kommunens verksamheter och undersöka om man på sikt kan effektivisera och minimera lokalkostnaderna. För att möta efterfrågan på barnomsorgsplatser planerade förvaltningen under hösten 2011 att starta upp två förskoleavdelningar vid Järntorgets förskola. En avdelning startade i januari och ytterligare en planeras att starta upp i maj. I och med beslut att öppna ytterligare en förskoleavdelning på Järntorgets förskola planeras att Järntorgsskolans klass 6 får sin undervisning förlagd till Karlsängskolan under läsåret 2012/13. Dagbarnvårdarlokalen i Striberg håller inte den kvalitet som som verksamheten kräver varför lokalen är uppsagd och förvaltningen arbetar med att söka ersättnigslokal. att lägga informationen till handlingarna.

10 Barn- och utbildningsnämnden BUN 43 Redovisning av delegationsbeslut 1. Adm chef Kicki Agrell: Beslut om utdelning ur B Brunnbergs skolresefond (dnr 61/12) 2. Rektor/förskolechef Ewa L Björkman: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 53/12, 47/07, 72/11, 80/12, 131/11) 3. Rektor/förskolechef Margareta Öjebo: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 69/12) 4. Förskolechef Stina Myrén: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 69/12, 72/11) 5. Rektor/förskolechef Anders Forsberg: Beslut om utökad barnomsorg (dnr 62/12, 60/12) 6. Arbetsutskottet och , Tf fc Kjell Lund: Avtal med Lindesbergs kommun om medlingsverksamhet (dnr 81/12) 8. Flyktingsekreterare: Utbetalning av intriduktionsbidrag Resursen: Beslut enl Sol, LVU och LUL Barn- och utbildnigsnämnden beslutar att ha tagit del av delegatiosbesluten.

11 Barn- och utbildningsnämnden BUN 44 Delgivning 1. Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund; Påkallande av tvisteförhandling (dnr 72/12). att ha tagit del av delgivningarna.

12 Barn- och utbildningsnämnden BUN 45 Rapport från kontaktpersonerna Henk Burgering rapporterar från besök vid Gyttorpsskolan att tacka för informationen samt att lägga den till handlingarna.

13 Barn- och utbildningsnämnden BUN 46 Övriga frågor Förvaltningschefens rutiner vad gäller inhämtande av skolornas måluppfyllelse. Arbete pågår för att på ett systematiskt sätt säkerställa kunskapen om eleverna kunskapsutveckling. Sveriges kommuner och landstings matematiksatsning. Kommunen har anmält sitt intresse men ännu inte fått besked om deltagande. Projektet säker skolväg i Hällefors. Inbjudan till utställning i Hällefors har inte kommit Nora till del, ordföranden undersöker. Rekryteringsprocessen vad gäller förvaltningschef är ännu ej avslutad. Fotbollsplan för eleverna vid Karlsängskolan kommer inom kort att vara klar. att lägga informationen tillhandlingarna.

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdagen 10 maj 2011, kl 08.30-09.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg

Läs mer

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30

2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 2011-03-29 Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdag den 29 mars 2011, kl 08.30-10.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 83 Plats och tid Hjernet, tisdag 18 oktober 2011, kl 08.30-11.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Henrik Perrin (NP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin

Läs mer

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden

2012-01-25. Barn- och utbildningsnämnden 2012-01-25 1 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 25 januari 2012, kl 08.30-12.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Titti Hansson (C) tj ers för Eva Stenqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54

Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Barn- och utbildningsnämnden 2012-05-30 54 Plats och tid Hjernet, tisdag den 30 maj 2012, kl 08.30-12.20. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Camilla Andersson (V) Henk Burgering (M) Katrin Winarve

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-03-28 18 Plats och tid Hjernet, tisdag den 28 mars 2012, kl 08.00-11.10. Beslutande Gabrielle Peteri (FP), ordförande Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) 17-20, 22-27

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 50 Plats och tid Hjernet, Tisdagen den 14 juni 2011, kl 08.30-09.05. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg Dahlqvist (NP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 62

Barn- och utbildningsnämnden 62 2011-09-06 Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdag den 6 september 2011, kl 08.30-10.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 116 Plats och tid Hjernet, 2014-12-15 kl. 8.30-10.45 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-31 101 Plats och tid Hjernet, onsdag den 31 oktober 2012, kl 10.00-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) Ulf Carlsson (S) tj ers för

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-03-18 24 Plats och tid Hjernet, 2014-03-18, kl. 8.40 12.15 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-25 87 Plats och tid Hjernet, onsdag den 25 september 2013, kl 09.30-16.15. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) 79, 81-87 Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS NORA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-21

ANSLAG/BEVIS NORA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden 2014-01-21 Plats och tid Hjernet, 2014-01-21, 9.30-11.30 Utses att justera Ulf Carlsson (S) Justeringens Ordförande Justerande Sammanträdesdatum 2014-01 -21 Förvaringsplats för protokollet Underskrift Gary Dybeck

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2010-02-16 1 Plats och tid Hjernet, tisdag den 16 februari 2010, kl 08.30-10.40. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Eleonore Karlsson (S) tj ers för Svenerik Nykvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73

Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-28 73 Plats och tid Hjernet, onsdagen den 28 augusti 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-29 59 Plats och tid Hjernet, onsdag den 29 maj 2013, kl 08.30-12.00. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Tuula Nordgren (KD) tj ers för Camilla Andersson (V) Anita

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-08-26 67 Plats och tid Hjernet, 2014-08-26 9.45- Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Anita Rundqvist (S) tj ers för Eleonore Karlsson (S) Ulf Carlsson(S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-22 35 Plats och tid Hjernet, 2014-04-22, kl. 9.00-13.15 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Barn- och ungdomsutskottet SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 33 Plats och tid Tingshuset, 2015-04-07 kl. 08.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 26-29

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdag den 7 september 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Sami Hoikkala (S) Eleonore Karlsson (S) Lars Eriksson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-09-26 88 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 26 september 2012, kl 09.00-12.30. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Camilla Andersson (V) Anita Rundqvist (S) tj ers

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

-...--:.- -.~-.~!o o.. oo.o.oo

-...--:.- -.~-.~!o o.. oo.o.oo 16 Plats och lid Hjernet, onsdag den 27 februari 2013, kl 08.30-12.30. Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Anita Rundqvist (S) tj ers för GamiIIa Andersson (V) Anna-Kay Törnqvist (S) tj ers för Sami

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2012-11-28 116 Plats och tid Järntorgsskolan, tisdag den 28 november 2012, kl 08.30-11.30. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Per Andreasson (S) ordförande Gary

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10)

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Nr Sida A5 1(10) 2012-05-23 A5 1(10) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 08.30 12.20. Beslutande Anna-Karin Dahl, M, ordförande Ingegerd Bergwall, M ersättare för Karin Ekblom, M Ann-Christin Alexius,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2012-05-30 51 (60) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 30 maj 2012, kl. 15.00-16.35 Beslutande Robert Skoglund (S) ordf Lars-Gunnar Karlsson (FP) Övriga deltagande Lena Furén, förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2011-03-02 1-13 Plats och tid: Barn- och utbildningskansliets sammanträdesrum kl 13.30-17.30 ande: Övriga närvarande: Stefan Widerberg (C) ordförande Margaretha Fransson (M)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll 2015-02-19 Utbildningsnämndens arbetsutskott 1(12) Tid och plats 2015-02-19 - i Värsjörummet klockan 09.00-12.15 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Ingela Lärkevie (C) - förste vice ordförande, 6-9 Leif Svensson (S) - andre

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2007-08-22 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.00 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Anders Hansson (c), ers f Ann-Louise Svensson (c) Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01

Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-09-01 2014-09-01 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 08:30-12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa Malm (MP) Laila Andrén (S) Klas

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c)

Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande Simon Karström, (c) 2016-03-17 1(14) Plats och tid Vindelns kommun, kommunkontoret, stora sammanträdesrummet, torsdagen den 17 mars 2016, kl 08.30-14.40, lunch kl. 11.50-13.00 Beslutande Britt-Louise Eriksson, (s), ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Sida s arbetsutskott 2008-11-21 1 (8) Plats och tid Åsele Centralskola, kl 08 30 10 45 Beslutande Maria Hakamäki (S) ordförande Brage Sundberg (Kd) vice ordförande Urban Lindström (S)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2008-04-16 1 Plats och Tid Norrtull, kl 08.00 12.20 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Ann-Louise Svensson (c), till kl 12.15 Gun-Britt Larsson (fp) Michael Karlsson (s),

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl , ajournerat 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.00, ajournerat 13.10 13.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00

Strömstad Gymnasium, Fullriggaren 2010-11-04 klockan 08:00 12.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Strömstad Gymnasium, Fullriggaren klockan 08:00 12.00 Pia Tysklind (s) Björn-Ole Adamsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Göran Johansson, KPMG Carina Wikström, enhetschef Vuxenenheten 23-26 Pia Wahltersson, enhetschef Mottagning och utredning 0-20 år 23-26

Göran Johansson, KPMG Carina Wikström, enhetschef Vuxenenheten 23-26 Pia Wahltersson, enhetschef Mottagning och utredning 0-20 år 23-26 PROTOKOLL 1(11) Plats och tid: Alerummet, kl 08:30-12:15 Närvarande ledamöter Irene Hellkant (S) ordf Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson(C) Uno Claesson (S) Leif

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-03-30 21 Plats och tid Hjernet, 2010-03-30 kl 13.00-14.00 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Elis Karlsson (S), ersättare för Mosad Saker (S) 19-22 Mosad Saker (S), 23-24 Maritha

Läs mer

arbetsutskott 2013-06-04 59 2

arbetsutskott 2013-06-04 59 2 Sammanträdesdatum: Sida: 2013-06-04 1 (12) arbetsutskott Plats och tid Snickaren, Kommunalkontoret, Skillingaryd 4 juni 2013 klockan 13.00 17.30 Beslutande Roger Ödebrink (S) ordförande Gunnel Elg (KD)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2009-04-21 25 Plats och tid Hjernet, 2009-04-21 kl. 13.30 13:45 Beslutande Monica Andersson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers Kent Nilsson (s) Annelie Lundberg (s),

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf.

Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-08-10 1 (15) Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Magnus Rasmusson (S), vice ordf. Övriga deltagare

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2015-10-01 Sida 1 (16) Plats och tid Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Skärfläckan/Betan, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18:00-21:15 Inger Borgenberg (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och skolnämndens arbetsutskott 2011-03-21 Plats och tid ande Sammanträdesrum Rimbo, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 14, Norrtälje kl 13.00-14.00 Göran Pettersson, ordförande Åsa Wennerfors (FP) 1:e

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11)

Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2009-12-07 1 (11) Tid och plats Måndagen den 7 december 2009 klockan 15.00 16.40, Hällsnäs konferens, Mölnlycke Ajournering kl.15.50-16.10 Beslutande Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD).

Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson (V), Hans Carlsson (M), Margareta Barkselius (C) och Ari Jaanus (SD). Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, onsdagen den 19 april 2017, klockan 16.00 17.50. ande Monica Lindgren (S) 16-19, Mikael Peterson (S) ordförande, Joel Petersson

Läs mer

Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott Sofia Södertröm (S), ordförande Agneta Åhs-Siversen (C) Kristina Bäckman (M)

Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott Sofia Södertröm (S), ordförande Agneta Åhs-Siversen (C) Kristina Bäckman (M) Barn-och utbildningsnämndens arbetsutskott - 1 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:00-10:30 Beslutande Övriga deltagande Sofia Södertröm (S), ordförande Agneta Åhs-Siversen (C) Kristina Bäckman

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 09.00-11.10 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, förvaltningschef

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Lärande och stöd

ARVIKA KOMMUN, Utskottet Lärande och stöd Utskottet Lärande och stöd 2008-01-09 1(10) Plats och tid Verkstaden, Fabriksgatan 5, klockan 08 30-12 00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) 1, 08 30-09 30 Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp)

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Källskolans matsal, klockan 16.00-18.50 ande Övriga närvarande Majja Neverland (V), ordförande Thommy Ukkonen (S) Frida Jansson (S) Robin Bergman (S) Ulf Olofsson

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.10 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, konferensrummet hos barn- och utbildningsförvaltningen, klockan 16.30 18.15 Ulf Olofsson (C), ordförande Thommy Ukkonen (S)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 11 Sida 1 av 11 Tid och plats Onsdagen den 18 februari kl. 18:00-21:00 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

Bildningsnämnden (12)

Bildningsnämnden (12) Bildningsnämnden 2016-05-09 1(12) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 15.20 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) Anders Englund (S) Birgitta Persson (S) ersätter Jan-Olof

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida

Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum Sida 2016-05-02 1(12) Plats och tid Tjäderns sammanträdesrum, kommunkontoret kl 09.00 14.40. Beslutande Anna-Karin Vernberg, M, ordförande Karl Dumky, M Margareta Olsson, S Per-Göran Skoog, S Eva Nilsson, S

Läs mer