Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, Thomas Johansson, controler, 29 Håkan Gibson, ekonom, 29 Mona Forsberg, socialchef, Kjell Lund, tf bildningschef, 29 Kerstin Folkesson, personalchef, 33 Per Björkengren, BKT, 39 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Solveig Oscarsson (S) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Helena Vilhelmsson (C) Justerande... Solveig Oscarsson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Helena Vilhelmsson, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 26 dnr 300/2011 Förslag till förändrad beloppsgräns för direktupphandling Nora kommuns upphandlare har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunfullmäktige beslutade , 90, att revidera kommunens upphandlingspolicy vad gäller belopp för direktupphandling. Beloppsgränsen fastställdes till fem prisbasbelopp vilket motsvarar kronor. Lagen (2007:109) om offentlig upphandling, LOU, ändrades år 2010 genom att en fast gräns infördes för när direktupphandling får ske. Gränsen bestämdes till högst 15 % av det tröskelvärde som gäller för kommuner och landsting vid upphandling av varor och tjänster vilket i dag är euro, d.v.s kronor. Upphandling med beräknat kontraktsvärde upp till kronor får alltså ske som dirketupphandling. Flertalet kommuner, bland annat våra kranskommuner, har numera övergått till att ange beloppsgränsen som 15 % av vid varje tidpunkt gällande tröskelvärde. Med syfte att minska byråkratin vid upphandlingar för mindre belopp och för att harmonisera beloppsgränserna mellan kranskommunerna är det fördelaktigt att även justera Nora kommuns beloppsgräns. Upphandlaren föreslår därför att Nora kommuns upphandlingspolicy revideras så att beloppsgränsen vid direktupphandling höjs till 15 % av det tröskelvärde som gäller för kommuner och landsting vid upphandling av varor och tjänster. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att revidera Nora kommuns upphandlingspolicy enligt ovanstående förslag.

3 Kommunstyrelsen Ks 27 dnr 54/2012 Kultur- och fritidsnämndens förslag till taxor för uthyrning av idrottslokaler och anläggningar Kultur- och fritidsavdelningen har upprättat ett förslag till avgifter för föreningarna för hyra av kommunens idrottshallar och anläggningar. Alla föreningar har hittills avgiftsfritt fått disponera kommunens idrottshallar och fotbollsplaner. Nuvarande bokningar gäller t.o.m. vårterminen Samtliga föreningar har informerats om att en avgift kommer att tas ut från hösten Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 4. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa avgifter för hyra av kommunens idrottsanläggningar enligt upprättat förslag. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att kommunstyrelsen beslutar att uppdra till övriga nämnder att se över avgifterna för de lokaler som finns inom respektive nämnds ansvarsområde. Avgifterna ska gälla från halvårsskiftet Svenerik Nykvist (S) yrkar på att det också ska finnas en analys för vilka konsekvenser avgifterna innebär för föreningarna. att uppdra till nämnderna att se över avgifterna för de lokaler som finns inom respektive nämnds ansvarsområde att en konsekvensanalys tas fram för vad avgifterna innebär för föreningarna samt att avgifterna ska gälla från halvårsskiftet 2012.

4 Kommunstyrelsen Ks 28 dnr 54/2011 Svar på motion 4/2011 om ökad nattbemanning på Tullbackagården samt ökad bemanning av larmpersonal Elisabeth Hoikkala (S) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 19. Motionären föreslog: att nattbemanningen på Tullbackagården ökas samt att bemanningen av larmpersonal ökas. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 77, att överlämna motionen till socialnämnden för beredning. Socialchefen har överlämnat ett svar på motionen. Enligt socialchefen arbetar det nattetid på Tullbackagården två personer med 65 brukare. Från har Tullbackagården nattetid en förstärkning motsvarande en person, stationerad på demensavdelningen. Socialförvaltningen begär inför budget 2012 en utökning av nattpersonal på Tullbackagården med 1,96 årsarbeten. Förvaltningen har omfördelat personalen för att detta ska bli möjligt. Enligt socialchefen är antalet larmpersonal tillräckligt för att de ska kunna utföra sina sysslor tryggt och säkert och det är därför inte aktuellt med någon förändring. Socialnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 5. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Elisabeth Hoikkala (S) på att motionens första att-sats ska bifallas. Elisabeth Hoikkala yrkar dessutom på att svaret på andra att-satsen återremitteras till socialnämnden för ytterligare beredning. Ordföranden yrkar på att hela motionssvaret återremitteras till socialnämnden för ytterligare beredning. Ordföranden ställer proposition på sitt återremissyrkande och finner att detsamma bifalls. att återremittera ärendet till socialnämnden för ytterligare beredning.

5 Kommunstyrelsen Ks 29 dnr 104/2012 Information om bokslut för Nora kommun för år 2011 Ekonomiavdelningen har ställt samman bokslut för Nora kommun för år Bokslut för Nora kommun och koncernredovisning för år 2011 behandlas på kommunstyrelsens nästa sammanträde den 18 april. att lägga informationen till handlingarna

6 Kommunstyrelsen Kf 30 dnr 67/2012 Tilläggsanslag med anledning av 2011 års bokslut Ekonomichefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Vid genomgång av bokslut för 2011 har förslag till ombudgeteringar i 2012 års budget framförts. Merparten av de föreslagna ombudgeteringarna är investeringar som inte blivit färdigställda under 2011 och tidigareläggande av investeringar som budgeterats för Trafikverket har i februari 2012 beviljat Nora kommun statlig medfinansiering med 50 procent för gång- och cykelväg vid Hagbyån samt hållplats vid Järntorgsskolan. Medel för dessa investeringar finns inte budgeterade för år 2012 men finns upptagna i investeringsplanen för år För att få ta emot dessa bidrag måste beslut fattas senast den 27 april Ekonomichefen föreslår därför att investeringsmedel för Glasstorget 2012 disponeras om till dessa objekt kronor har ännu inte använts för att införa nytt ärendehanteringssystem. Bedömningen är att ytterligare kronor behövs för att genomföra projektet. De föreslagna ombudgeteringarna, omdisponeringarna och tilläggsanslagen innebär att nettoinvesteringarna för år 2012 kommer att budgeteras till kronor vilket är detsamma som den investeringsram som kommunfullmäktige tog beslut om i december Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna upprättat förslag till ombudgetering, omdisponering och tilläggsanslag med anledning av 2011 års bokslut.

7 Kommunstyrelsen Ks 31 dnr 82/2012 Förslag till förvärv av fastigheten Gamla Pershyttan 2:8, sligdammen Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Diskussioner har förts med Sveaskog om förvärv av del av fastigheten Gamla Pershyttan 2:8, ca 4,5 ha, för samhällsbyggnadsändmål. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att förvärva del av fastigheten Gamla Pershyttan 2:8, sligdammen, till ett pris av kronor jämte fastighetsbildningskostnader samt att finansiering sker ut kommunens rörelsekapital.

8 Kommunstyrelsen Ks 32 dnr 82/2012 Förslag till försäljning av fastigheten Gamla Pershyttan 2:8, sligdammen Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Nora MK har under ca. 10 år bedrivit verksamhet med motorcross för ungdomar i det aktuella området. Verksamheten har övertagits av en ny förening, Nora MX. Föreningen har försökt teckna avtal med Sveaskog. Sveaskog har meddelat att man inte avser att teckna ett sådant avtal men kan tänka sig att sälja markområdet till Nora kommun. För att göra det möjligt för föreningen att driva verksamheten förslår kommunchefen att markområdet säljs till föreningen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att sälja del av fastigheten Gamla Pershyttan 2:8, sligdammen, till Nora MX för ett pris av kronor jämte fastighetsbildningskostnader.

9 Kommunstyrelsen Ks 33 dnr 80/2012 Förslag till höjning av friskvårdspeng för kommunens personal Personalchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. I Nora kommun finns idag en friskvårdpeng på 600 kronor/ medarbetare och år. Under åren har kommunens medarbetare även haft möjlighet till en friskvårdtimma per vecka. I budgeten för 2012 tog kommunfullmäktige beslut om att personalförmånen friskvårdstimme på arbetstid skulle upphöra att gälla från år En bidragande orsak till att friskvårdstimman togs bort är att inte alla anställda hade möjlighet att använda sig av denna personalförmån. Inom vissa av kommunens verksamheter, exempelvis inom äldreomsorgen, har det ofta varit svårt för personalen att kunna frigöra tid för friskvård. Enligt Skatteverkets regler för personalförmåner får man som arbetsgivare inte erbjuda en skattefri förmån som bara vissa av de anställda kan nyttja. Som skattefri personalvårdsförmån räknas bland annat enklare slag av motion och annan friskvård som exempelvis gymnastik, styrketräning, simning, yoga och motionsdans. En förutsättning för skattefrihet är att kostnaden är av mindre värde och att förmånen riktar sig till alla anställda. Regeringsrätten har i rättsfall behandlat frågan om vad som avses med förmån av mindre värde. Av domskälen framgår att ett årskort på en gymnastikanläggning värt kronor utgjorde en förmån av ringa värde. Som arbetsgivare vet vi också att friskvård bidrar till ökad arbetsprestation och minskad sjukfrånvaro. att höja friskvårdspengen till kommunens anställda från 600 kronor per år till kronor per år samt att finansiering sker genom omprioritering i personalavdelningens budget för företagshälsovård.

10 Kommunstyrelsen Ks 34 dnr 58/2012 Begäran från Länsstyrelsen Örebro län om ställningstagande om projektet Vätternvatten Länsstyrelsen Örebro län har överlämnat ett förslag till ställningstagande i projektet om regional vattenförsörjning från Vättern - Vättervattenprojektet. Länsstyrelsen föreslår att kommunerna fattar beslut om att, i avvaktan på ställningstagande från kommunerna i Västra Mälardalen, gå vidare, med vattenförsörjningsutredningar genom att fortsätta utreda Vättern med fokus på två huvudalternativ. Dels försörjning från Vättern med ledningssystem och nytt vattenverk vilket är alternativ 1 i den förstudie som genomförts. Dels försörjning från Vättern med tunnel och nytt vattenverk enligt alternativ 4 i förstudien samt tillägg till alternativ 4 med försörjning från Vättern med tunnel i nuvarande vattenverk. En kostnadsvärdering ska göras av de två alternativen utifrån en ekonomisk analys. att ställa sig bakom Länsstyrelsen i Örebro läns förslag.

11 Kommunstyrelsen Ks 35 dnr 101/2012 Undertecknande av borgensförbindelser att utse kommunstyreslens ordförande Tom Rymoen (M), vice ordförande Helena Vilhelmsson (C) eller barn- och utbildningsnämndens ordförande Gabrielle Peteri (FP) samt kommunchef Jan Norlund och ekonomichef Lars-Göran Gawelin att, två i förening förtroendevald och tjänsteman, på kommunens vägnar underteckna borgensförbindelser.

12 Kommunstyrelsen Ks 36 dnr 102/2012 Firmatecknare att utse kommunstyrelsen ordförande Tom Rymoen (M) och vid förfall för honom kommunstyrelsens vice ordförande Helena Vilhelmsson (C) eller barn- och utbildningsnämndens ordförande Gabrielle Peteri (FP) samt kommunchef Jan Norlund och vid förfall för honom ekonomichef Lars-Göran Gawelin eller socialchef Mona Forsberg, att två i förening, teckna kommunens firma.

13 Kommunstyrelsen Ks 37 dnr 55/2012 Kultur- och fritidsnämndens förslag angående Järnboås Bygdegårdsförenings anhållan om investeringsbidrag Järnboås Byggdegårdsförening har överlämnat en ansökan om bidrag med kronor för att tillgänglighetsanpassa kök och andra utrymmen i föreningens lokaler. Bidraget kan fördelas med kronor per år för åren Föreningen kan via Boverket få bidrag med ytterligare kronor om kommunen beviljar ansökta bidrag. Den totala kostnaden för ombyggnaden är beräknad till kronor. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet , 5. Nämnden beslutade överlämnar ärendet till kommunstyrelsen för beslut. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att kommunstyrelsen avslår Järnboås Byggdegårdsförenings anhållan om investeringsbidrag. att avslår Järnboås Byggdegårdsförenings anhållan om investeringsbidrag.

14 Kommunstyrelsen Ks 38 dnr 52/2012 Utredning om hur vänortsarbetet ska organiseras i framtiden Kommunfullmäktige beslutade , 213, om budget för år 2012 vilket bland annat innebär att vänortskommittén har avveckats. Ordföranden i den före detta vänortskommittén har dock i skrivelse till Nora kommun hemställt om att medel ska avsättas till vänortssamarbete. Ordföranden föreslår att kommunchefen får i uppdrag att lämna förslag på hur befintligt vänortsarbete ska organiseras i framtiden. att ge kommunchefen i uppdrag att lämna förslag på hur befintligt vänortsarbete ska organiseras i framtiden.

15 Kommunstyrelsen Ks 39 dnr 90/2012 Bergslagens Kommunaltekniks förslag om fortsatt utredning av Hagbydammen Bergslagens Kommunalteknik har överlämat en skrivelse om rubricerat ärende. En förstudie har genomförts av konsultföretaget WSP om dammsäkerhetshöjande åtgärder vid Hagbydammen. Enligt rapporten råder det osäkerhet om både dammens konstruktion och framtida vattenflöden. WSP har tvingats till kvalificerade antaganden eftersom nödvändig dokumentation saknas. Utifrån dessa antagna förutsättningar kan man konstatera att Hagbydammen inte uppfyller de krav som ställs enligt RIDAS, kraftföretagens riktlinjer för dammsäkerhet. Bergslagens Kommunalteknik har fått i uppdrag av kommunen att ge förslag på hur man går vidare med ärendet. att Bergslagens Kommunaltekik får fortsätta utredningen om sänkning av dämningsgränsen i Hagbydammen samt att en åtgärdsplan, konsekvensanalys och kostnadskalkyl tas fram.

16 Kommunstyrelsen Ks 40 dnr 16/2012 Nominering av ledamöter till Intresseföreningen Bergslagets styrelse för år 2012 På Intresseföreningen Bergslagens årsmöte i april 2012 ska styrelse och revisorer väljas. De väljs för ett år i taget. För att bredda nomineringsunderlaget till den nya styrelsen vill intresseföreningens valberedning att föreningens medlemmar lämnar förslag på ledamöter. Valberedningens ambition är att styrelsen bör ha en så jämn könsfördelning som möjligt. Styrelsen ska också representera medlemmarna i samtliga fem län som är med i föreningen. Dessutom ska den spegla den samlade politiska kartbilden hos medlemmarna. Intresseföreningen ger därför samtliga medlemmar möjlighet att nominera ledamöter till föreningens styrelse och som revisorer. Svar ska lämnas senast den 19 mars Under kommunstyrelsens behandling av ärendet , 2, yrkade Solveig Oscarsson (S) på att ärendet tas upp vid kommunstyrelsens nästa sammanträde för att Socialdemokraterna ska ha möjlighet att genomföra en nomineringsprocess. Kommunstyrelsen beslutade därför att åter ta upp ärendet på sammanträde den 14 mars Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår ordföranden att Gabrielle Peteri (FP) och Helena Vilhelmsson (C) nomineras till ledamöter i Intresseföreningen Bergslagets styrelse. att nominera Gabrielle Peteri (FP), Västmannagatan 5, Nora och Helena Vilhelmsson (C), Bäcketorp Viker, Gyttorp som ledamöter i Intresseföreningen Bergslagets styrelse för år 2012.

17 Kommunstyrelsen Ks 41 dnr 103/2012 Överförmyndarnämndens förslag om förändring av finansiering av kurser och konferenser Överförmyndarnämndens antal ärenden har under åren 2009 till 2011 ökat med 15 procent. För att kunna finansiera en personalförstärkning som motsvarar arbetsmängdens ökning föreslås att anslaget i budget 2012 för kurser och konferenser reduceras med kronor och att respektive kommun, d.v.s. Ljusnarsberg, Lindesberg, Hällefors och Nora bekostar de egna ledamöternas och ersättarnas kurser och konferenser. Överförmyndarnämnden har , 75, behandlat rubricerat ärende. Nämnden överlämnar förslaget till respektive kommunstyrelse. att ställa sig bakom överförmyndarnämndens förslag om förändringar av finansiering av kurser och konferenser för ledamöter i nämnden.

18 Kommunstyrelsen Ks 42 dnr 83/2012 Revidering av kommunstyrelsens delegationslista Statistiska Centralbyrån, SCB, erbjuder kommunerna olika typer av statistik. Men för att kommunen ska få statistik utöver den övergripande befolkningsförändingen måste det finnas en statistikansvarig kontaktperson som arbetar inom en avgränsad statistikverksamhet och därmed har statistiksekretess. Inom Nora kommun är kommunstrategen denna kontaktperson. Detta ska framgå av kommunstyrelsens delegationslista. Med anledning av ovanstående föreslås en revidering av kommunstyrelsen delegationslista under rubriken Kansliavdelningen. att godkänna upprättat förslag till revidering av kommunstyrelsens delegationslista.

19 Kommunstyrelsen Ks 43 dnr 16/2012 Fyllnadsval: ny ledamot och ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott t.o.m Anna Magnusson (KD) har avsagt sig sitt uppdrag i kommunstyrelsens arbetsutskott. att godkänna avsägelsen samt att som ny ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott välja Gabrielle Peteri (FP), Västmannagatan 5, Nora samt att som ny ersättare efter Gabrielle Peteri välja Anna Magnusson.

20 Kommunstyrelsen Ks 44 dnr 7/2012 Remiss från Regionförbundet Örebro om Regionalt program för social välfärd Regionförbundets direktör har haft i uppdrag att ta fram ett förslag till regionalt program för social välfärd. Arbetet har genomförts under ledning av en projektgrupp med personal inom enheten Social välfärd. En programgrupp bestående av representanter för kommunerna, landstinget, offentliga aktörer och frivilligorganisationer har bistått projektgruppen. Under arbetets gång har tre dialogmöten genomförts med hundratal deltagande från offentliga och frivilliga organisationer. Remissförslaget har skickats till landstinget och kommunstyrelsen/ socialnämnden eller motsvarande i länets kommuner. Synpunkter ska vara inlämnade till Regionförbundet senast den 28 mars att uppdra till socialnämnden att överlämna svar på remissen till Regionförbundet Örebro.

21 Kommunstyrelsen Ks 45 Delgivningar Polismyndigheten i Örebro län Uppföljning av samverkansavtalet. (dnr 122/2010) Ekonomiavdelningen Efterkalkyl, socialförvaltningen. (dnr 15/2011) Trafikverket Slutrapport och samrådsredogörelse förstudie Nora-Örebro. (dnr 170/2011) För kännedom: Beslut från Energimarknadsinspektionen till Fortum Distribution AB om ansökan om förlängning av nätkoncession. (dnr 62/2012) Karlskoga kommun Utställning av tematiskt tillägg - vindkraft. (dnr 93/2012) Protokoll och protokollsutdrag, 26 och 30, från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde Protokoll samt protokollsutdrag, 1, från Överförmyndarnämndens sammanträde Vad är teater? Redovisning av samarbetsprojekt mellan kommunerna Ljusnarsberg, Lindesberg, Nora och Hällefors under september till och med december För kännedom Beslut från Länsstyrelsen till Eon Elnät Sverige AB om tillstånd till ingrepp inom del av fornlämning RAÄ 10 och Arbetsförmedlingen Missiv om informations- och prognosbrev Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

22 Kommunstyrelsen Ks 46 Delegationsbeslut Kommunchefen Attestant för Villagatan och BRO. (dnr 15/2012) Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyl från socialförvaltningen. (dnr 19/2012) , Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsprövningar, socialförvaltningen. (dnr 26/2012) , , Kommunstrategen Ansökan om allmän platsmark. (dnr 60/2012) att lägga delegationsärendena till handlingarna.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2016-03-09 7 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2016-03-09 kl 13.00-14.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Bram Corthals,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-02-15 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-15 kl 8.30-12.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Joakim Skoglund, näringslivschef, 4 Håkan Ceder, turistchef, 12 Lars-Göran

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

... &-,..,.,.,.,.::...,.

... &-,..,.,.,.,.::...,. Sammantrådesdatum 2017-12-20 240 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2017-12-20 kl 13.00-13.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2011-08-22 Anslags nedtagande: 2011-09-12 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-08-15 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret Kisa 2011-08-15 kl. 08.00-12.00 Beslutande: Anders Ljung (C), ordförande Åke Almqvist (M) Markus Hall (MP) Roger Rydström (S)

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14. Kommunstyrelsen 2014 10 06 1 (9) Plats och tid: Kommunkontoret i Kisa måndagen den 6 oktober 2014 klockan 13.00 14.50 Beslutande: Pia Tingvall (C), ordförande Björn Hoflund (M) Göran Lindgren (M) Claes

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-02-02 1 Plats och tid Räddningscentralen, 2011-02-02 kl 08.30-11.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17, 20, 28 Jan Norlund,

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens budgetutskott 2014-03-04 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-10.30, 11.00-11.20. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande 14-21 Christin Löfstrand (V) vice ordförande Pär

Läs mer

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S)

Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund (SIV) Gunnar Eriksson (S) Sida PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Sessionssalen, Nämndhuset, kl 8:30-11:45 Beslutande Ledamöter Åke Thörnesjö (M) ordf. Bosse Pettersson (C) 1:e vice ordf. Eva WennStröm (S) 2:e vice ordf. Sonja Höglund

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2017-03-08 22 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-03-08 kl 8.30-11.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Peter Warman, ekonomichef, 22-23 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 (15) Socialnämnden 1 (15) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 20 september 2006 kl 9.00-11.45 Beslutande Lennart Andersson (s), i Leif Petersons ställe Wivi-Anne Hoffman (s) Siv Ahlstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl

Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunhuset, kommunsalen, Orsa onsdagen den 1september 2010, kl 13.00 15.15 ande Övriga Deltagande Utses att justera Hans Sternbro (s), ordförande Anne-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-04-11 31 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-04-11 kl 18.00-19.05 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Inger Multanen, kommunstrateg

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-05-17 37 Plats och tid Hjernet, 2011-05-17 kl 13.00-13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2007-12-19 135 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie Nyberg

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Beslutande: Se närvarolista Övriga deltagande: Tommy Aarna, 105 Majlis Johansson, kommunsekreterare Utses

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare 12 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Hällefors Benny Jansson (s) ordförande Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Hans Hedborg (c) John Sundell (kd) Svante Fägerås (s) Lars-Göran Zetterlund (c) Pär-Ove

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl Sammantrådesdatum 2015-03-04 17 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2015-03-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17,18,24 Thomas Johansson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 1(6) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.30 Beslutande: Övriga deltagande: Ingalill Jonsson, (m) ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Torsten Palbom (c) Eva-Lena Wrethén

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-11 Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-10:41 Beslutande, ordf. Bengt Storbacka (S), ersättare för Irja Gustavsson (S) Arnold Bengtsson (S) Margaretha

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-25 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.10 ande Kjell Jansson (M), ordförande Mats Hultin (M) Berit Jansson (C) Elisabeth Björk (S) Kerstin Bergström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2009-01-27 Sid: 1 Instans Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera LarsÅke Magnusson (kd), ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2004-05-25 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-14.05 Beslutande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson Hjelm (s) Myrna

Läs mer

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V)

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2018-04-11 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2018-04-11 kl 8.30-12.10 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll. Socialnämnden 2017-03-28 1 (10) Plats och tid Sammanträdesrum 1, biblioteket, kl 13.00-14.30 Beslutande Övriga deltagare ersättare Övriga deltagare tjänstemän Utses att justera Hans Toll (S) ordförande Elisabeth Arvidsson

Läs mer