13 ordinarie ledamöter jämte 2 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "13 ordinarie ledamöter jämte 2 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista."

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande 13 ordinarie ledamöter jämte 2 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Gunnar Björklund, projektledare BKT, 48 Stefan Lundqvist, chef BKT, 48 Kerstin Folkesson, personalchef, 52 Inger Multanen, tf socialchef, 52 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Anna Magnusson (KD) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Tom Rymoen (M) Justerande... Anna Magnusson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Tom Rymoen, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 32 dnr 39/2011 Kultur- och fritidsnämndens förslag till inköp av digital utrustning till biografen. Teknikskiftet från analoga filmkopior på cellouidfilm till digitala bildmedia går mycket snabbt. Med digital biografteknik kommer möjligheten öka för Noras biograf att visa publika händelser i realtid. Sådana händelser kan vara operaföreställningar, stora sportevenemang, konserter, konferenser mm. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 11. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att avsätta kronor senast i 2012 års budget. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att man i arbetet med budget för år 2012 beaktar finansieringen av teknikskiftet. Ordföranden ställer proposition på kultur- och fritidsnämndens förslag mot sitt eget yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt ordförandens yrkande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att beakta finansiering av teknikskiftet i budgetberedning för 2012 års budget.

3 Kommunstyrelsen Ks 33 dnr 338/2010 Svar på medborgarförslag 27/2010 om belysning på gångväg mellan Dalstavägen och Heimdalsvägen. Gunilla Nielsen överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 188. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun utreder om det finns möjlighet till belysning på gångvägen mellan Dalstavägen och Heimdalsvägen. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 13, att överlämna medborgarförslaget till Bergslagens Kommunalteknik för beredning. Avdelningschef på gata, park och idrott vid Bergslagens Kommunalteknik har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Bergslagens Kommunalteknik kommer under våren 2011 att utreda alternativ till utökad belysning på den aktuella sträckan. I utredningen ska kostnadsförslag tas fram som underlag till eventuellt framtida investeringsbeslut. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att med Bergslagens Kommunaltekniks svar anse medborgarförslaget besvarat.

4 Kommunstyrelsen Ks 34 dnr 16/2011 Revidering av arbetsordning för kommunfullmäktige. Kommunsekreteraren har arbetat fram ett förslag till revidering av kommunfullmäktiges arbetsordning. Arbetsordningens 8 är reviderad med anledning av att fullmäktige beslutat att ha sina sammanträden på Nora Stadshotell. Även 13 är reviderad då inkallande av ersättare till sammanträdena sköts av partierna själva och inte av kommunkansliet. Dessutom har hänvisningar till kommunallagens kapitel och paragrafer setts över och ändrats vid behov. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna upprättat förslag till revidering av kommunfullmäktiges arbetsordning.

5 Kommunstyrelsen Ks 35 dnr 300/2010 Svar på medborgarförslag 25/2010 om att asfaltera Stadsskogsvägen. Göran Persson med flera boende på Stadsskogsvägen i Nora överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 170. Förslagsställarna föreslog: att Stadsskogsvägen ska asfalteras. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 11, att överlämna medborgarförslaget till Bergslagens Kommunalteknik för beredning. Beläggningsansvarig vid Bergslagens Kommunalteknik har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Enligt stadsplanen finns det 3-4 obebyggda tomter efter Stadsskogsvägen. Dessa är inte försörjda med kommunalt vatten och avlopp. Om dessa byggrätter ska finnas kvar bör de förses med vatten, dagvatten och avlopp innan asfaltering. Enligt beläggningsansvarig kan asfaltering inte utföras på befintlig grusväg utan att man först gör en överbyggnad och att detta utförs i samband med att man lägger ner va-ledningar. Bergslagens Kommunalteknik återkommer med utredning och eventuell projektering av Stadsskogsvägen under andra kvartalet Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att med Bergslagens Kommunaltekniks svar anse motionen besvarad.

6 Kommunstyrelsen Ks 36 dnr 43/2011 Tilläggsanslag med anledning av 2010 års bokslut. Ekonomiavdelningen har överlämnat en sammanställning över nämndernas förslag till ombudgetering med anledning av 2010 års bokslut. Föreslagna ombudgeteringar i kommunstyrelsens investeringsbudget innebär att nettoinvesteringarna för år 2011 kommer att budgeteras till kronor. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna upprättat förslag till ombudgetering i kommunstyrelsens investeringsbudget.

7 Kommunstyrelsen Ks 37 dnr 39/2010 Svar på motion 2/2010 om att införa frivilliga drogtester på Karlsängskolan. Gabrielle Peteri (FP) och John Sundell (KD) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 2. Motionärerna föreslog: att frivilliga och slumpmässiga drogtester på kommunens 7-9 skola införs som en del av kommunens preventiva arbete. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 42, att överlämna motionen till barn- och utbildningsnämnden för beredning. Bildningsförvaltningen har överlämnat ett svar på motionen. Slumpvis och frivilliga drogtester bland skolelever som preventiv metod har kritiserats av Skolinspektionen, Utbildningsdepartementet och Statens folkhälsoinstitut bl a med argumentet att det saknas evidens för preventiv effekt. I Nora kommun använder skolan redan nu olika beprövade och evidensbaserade preventiva åtgärder för att minska droganvändandet. Drogtestning i skolan ställer också stora krav på rutinerna vid utförandet av tester då gränsdragningen i hanteringen är fin för vad som är tillåtet enligt lagen jämte vad som är grundlagsmotstridigt. Testerna kan upplevas kränkande och i strid med grundlagen. Bildningsförvaltningen bedömer att kunskaperna om insatsernas effekt vid drogtestning i skolan är oklar och hanteringen vid testning är vansklig. Gränsdragningen för vad som är lagligt och olagligt är komplicerad. Bildningsförvaltningen anser att eftersom dessutom Skolinspektionen, som är skolans tillsynsmyndighet, är mycket kritisk till drogtester bör Nora kommun i nuläget avstå från att införa drogtester i grundskolan. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet , 14. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen om att införa frivilliga drogtester på Karlsängskolan.

8 Kommunstyrelsen Ks 38 dnr 48/2010 Svar på motion 5/2010 om språkförskola. Petra Käller (MP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 5. Motionären föreslog: att Nora kommun utreder möjligheten att starta någon form av förskoleverksamhet speciellt anpassad för barn med språkstörning. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 45, att överlämna motionen till barn- och utbildningsnämnden för beredning. Bildningsförvaltningen har överlämnat ett förslag till svar på motionen. Svaret redovisar forskning inom ämnet. Den nya läroplanen och Skolverket är eniga i sina anvisningar och direktiv om att stödet till barn med behov av särskilt stöd ska ges inom ramen för den ordinarie verksamheten. Förvaltningen anser att frågan om start av språkförskola, konsekvenserna av detta samt alternativa lösningar är komplex och att det inte finns någon entydig sanning. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet , 15. Nämnden beslutade att uppdra till förvaltningschefen att tillsätta en arbetsgrupp som arbetare vidare med frågan. Nämnden förslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad.

9 Kommunstyrelsen Ks 39 dnr 45/2011 Förslag till organisationsförändringar i kommunen. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. I syfte att förbättra styrning och ledning på förvaltningsnivå har kommunchefen identifierat behov av två mindre organisationsförändringar. Kultur- och fritidsavdelningen ingår i bildningsförvaltningen. Erfarenheten har dock visat att verksamheten inom kultur- och fritidsavdelningen har mer beröringspunkter med kommunförvaltningen. Kommunchefen föreslår därför att kultur- och fritidsavdelningen fr o m flyttas från bildningsförvaltningen till kommunförvaltningen. På grund av kommunfullmäktiges beslut om strategiska mål samt lagstiftning för verksamheter inom socialförvaltningen och bildningsförvaltningen ställs det krav på systematiskt arbete med kvalitetsfrågor i kommunen. Det har också förts diskussioner om att kommunens utredningsresurser bör samlas inom kommunkansliet för att säkerställa att resurserna används så effektivt som möjligt och är tillgängliga för hela kommunen. Kommunchefen föreslår därför att anställningen som utvecklingsstrateg inom socialförvaltningen fr o m flyttas till kommunledningskansliet och tjänstebenämningen ändras till kommunstrateg. I den nya rollen ingår att planera och samordna aktiviteter i kvalitetsarbetet för kommunens förvaltningar. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att flytta kultur- och fritidsavdelningen från bildningsförvaltningen till kommunförvaltningen att tjänstebenämningen som utvecklingsstrateg ändras till kommunstrateg och att resursen flyttas från socialförvaltningen till kommunledningskansliet samt att ovanstående ska gälla fr o m

10 Kommunstyrelsen Ks 40 dnr 49/2011 Barn- och utbildningsnämndens svar angående röjning av gångstiga runt Åsbosjön. Kommunfullmäktige behandlade , 15, Bergslagens Kommunaltekniks förslag till svar på medborgarförslag om att en gångstig skulle ställas i ordning söder om Fibbetorps naturreservat utmed Åsbosjöns strand. Kommunfullmäktige beslutade att uppdra till barn- och utbildningsnämnden att undersöka möjligheten att ge arbetsmarknadsenheten i uppdrag att röja den kommunala marken. Arbetsmarknadsenheten har tittat på förslaget och bedömt att arbetet kan utföras av dem. Arbetet kan utföras, efter samråd med stadsträdgårdsmästaren, under 2011 förutsatt att det är snöfritt. Kostnaden beräknas till kronor vid första röjningen och därefter kronor vartannat år. Även bildningsförvaltningen bedömer att arbetsmarknadsenheten kan åta sig uppdraget att röja stigen på den kommunala marken runt Åsbosjön. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet , 11. Nämnden beslutade att överlämna svaret till kommunstyrelsen att barn- och utbildningsnämnden kan åta sig uppdraget att röja stigen på den kommunala marken runt Åsbosjön. Kostnaden för första röjningen uppgår till kronor, därefter är kostnaden kronor vartannat år. att uppdra till barn- och utbildningsnämnden att genomföra uppdraget.

11 Kommunstyrelsen Ks 41 dnr 38/2011 Motion 1/2011 om ungdomars möjligheter till meningsfull fritid i Nora under fredags- och lördagskvällar. Camilla Andersson (V) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 1. Motionären föreslog: att kommunen ger föreningarna medel att bedriva verksamhet för tonåringar under fredags- och lördagskvällar att kommunen informerar föreningar att medel finns att tillgå för verksamhet för ungdomar under fredags- och lördagskvällar samt att kommunen informerar föreningarna om vikten att aktiviteter bedrivs under fredags- och lördagskvällar. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna motionen till kultur- och fritidsnämnden för beredning.

12 Kommunstyrelsen Ks 42 dnr 46/2011 Motion 2/2011 om införande av medborgarkontor. Solveig Oscarsson och Svenerik Nykvist (båda S) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 2. Motionärerna föreslog: att Nora kommun inrättar ett medborgarkontor med placering i anslutning till biblioteket, dvs försäkringskassans tidigare lokaler. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna motionen till kommunchefen för beredning.

13 Kommunstyrelsen Ks 43 dnr 47/2011 Motion 3/2011 om förändringar av Nora kommuns administration. Solveig Oscarsson och Svenerik Nykvist (S) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 3. Motionärerna föreslog: att Nora kommun genomför de förändringar som föreslås i utredningen om kommunens administration. Kommunfullmäktige beslutade överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen föreslås besluta att överlämna motionen till kommunchefen för beredning. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Helena Vilhelmsson (C) på att motionen ska anses besvarad med anledning av den redovisning av administrationsprojektet som personalchefen och tf socialchefen lämnat vid dagens möte. Kommunstyrelsen ajournerar sig. Efter avslutad ajournering återupptas förhandlingarna. Ordföranden ställer proposition på Helena Vilhelmssons yrkande och finner att detsamma bifalls. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att i och med personalchefens och tf socialchefens redovisning av administrationsprojektet ska motionen anses besvarad.

14 Kommunstyrelsen Ks 44 dnr 350/2010 Medborgarförslag 28/2010 om bowlinghall. Ronald Ahlgren överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 4. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun anlägger en bowlinghall i de lokaler som blir tomma när ICA Norahallen flyttar. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

15 Kommunstyrelsen Ks 45 dnr 3/2011 Medborgarförslag 1/2011 om att utreda möjligheten att stimulera samåkning med bil. Erik Borg överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 5. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun utreder möjlighet till ett generellt samåkningssystem som sedan ska implementeras. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till Bergslagens Miljö- och Byggnämnd för beredning.

16 Kommunstyrelsen Ks 46 dnr 37/2011 Medborgarförslag 2/2011 om två förslag angående resecentrum i Nora. Rune Bergstedt överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 6. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun undersöker förslagsställarens två alternativ angående resecentrum i Nora. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Monika Aune (MP) på att kommunstyrelsen ska föreslå kommunfullmäktige att avslå medborgarförslaget då ett förslag till resecentrum tagits fram och presenterats för kommunstyrelsen vid dagens sammanträde. Ordföranden ställer proposition på avslagsyrkandet och finner att detsamma bifalls. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgförslaget.

17 Kommunstyrelsen Ks 47 dnr 40/2011 Medborgarförslag 3/2011 om gästbryggor vid Strandpromenaden och på Alntorps ö. Per Wellander överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 7. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun bygger gästbryggor runt Paviljongen vid Strandpromenaden samt vid Plaskus brygga på Alntorps ö samt att parkeringsskivan används för att undvika sk långliggare. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning.

18 Kommunstyrelsen Ks 48 dnr 82/2010 Information om Resecentrum Projektledaren för projektet Resecentrum informerar om ärendet. Projektet startade under hösten En projektgrupp bildades med representanter från i stort sett alla berörda instanser. Flera andra grupper har varit inblandade, bland annat har ungdomarna i Nora inbjudits genom projektet Ung i Nora att lämna synpunkter inför byggandet av nytt resecentrum. Nora har också varit värdkommun för konferensen Mer Koll vilken behandlade kollektivtrafikens betydelse och utbyggnad i hela Mälarregionen. Detta ses som en betydelsefull avstamp för utredning av länspendeln, den spårbundna reseförbindelsen Nora-Örebro-Laxå. Under juli-augusti 2010 provades tillfälliga trafikomläggningar av bussväg förbi Karlsängskolan via Skolgatan-Herrgårdsgatan in till blivande Resecentrum. En utvärdering har därefter gjorts av berörda parter. Projektledaren informerar också om Statens Kostråds intresse för den kulturhistoriska miljön. Konstrådet har därför beviljat bidrag för konstnärlig gestaltning av Resecentrum. Projektledaren informerar vidare om kostnader och finansiering. Resecentrum beräknas att färdigställas under att tacka för informationen och lägga dessa till handlingarna.

19 Kommunstyrelsen Ks 49 dnr 192/2010 Förslag till yttrande över Bergslagens Miljö- och Byggnämnd och dess förvaltning En utvärdering och förslag till förändringar. Ordföranden har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Rubricerad utvärdering med förslag till förändringar har remitterats till bland annat berörda kommuner för yttrande. En arbetsgrupp bestående av majoritetens representanter i Bergslagens Miljö- och Byggnämnd samt i direktionen för Bergslagens Kommunalteknik har arbetat med detta. Ordföranden har utifrån detta överlämnat ett yttrande. Ordförandens yttrande kommenterar framför allt föreslagna förändringar. Nora kommun har dessutom flera specifika förslag till förändringar. Förslagen gäller förändringar av reglemente, samverkansavtal och övriga förbättringsområden. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet överlämnar Solveig Oscarsson (S) Socialdemokraternas förslag till förändringar av avtalet. Ordföranden informerar om att arbetsgruppen kommer att träffas vid ytterligare två tillfällen och inbjuder då företrädare för oppositionen. Ordföranden föreslår att han och oppositionsföreträdaren får i uppdrag att arbeta fram en tidplan för det fortsatta arbetet med yttrandet. att uppdra till kommunstyrelsens ordförande och oppositionsföreträdaren att ta fram en tidsplan för det fortsatta arbetet.

20 Kommunstyrelsen Ks 50 dnr 8/2011 Svar på remiss avseende justerat förslag kring regional kollektivtrafikmyndighet samt ägande, styrande och finansiering av Länstrafiken. Kommunchefen har upprättat ett förslag till svar på remiss på rubricerat ärende. Nora kommun är fortfarande i princip positiv till den nya organiseringen av kollektivtrafiken i länet. Däremot innebär det justerade förslaget till skatteväxling en större belastning på kommunen och motsvarar nu tkr. Utifrån de diskussioner som förts i ärendet på regional nivå är Nora kommuns inställning att det åtminstone symboliskt vore viktigt att undanta t ex flygplatsen och annat som är lagligt att undanta från skatteväxlingen. Eftersom regionstyrelsen föreslås vara beredningsorgan för den nya kollektivtrafikmyndigheten bör ett något bättre kommunalt inflytande kunna nås genom att kommunernas kommunstyrelseordföranden adjungeras. Detta kan kompletteras med delregionala samråd som möjliggör en bredare representation från kommunerna. att överlämna yttrandet till Örebro läns landsting såsom eget yttrande.

21 Kommunstyrelsen Ks 51 dnr 14/2011 Bergslagens civilförsvarsförenings ansökan om bidrag. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Bergslagens civilförsvarsförening har inkommit med en ansökan om bidrag för verksamhetsåret Civilförsvarsföreningen ansöker om bidrag med 1 krona per innevånare vilket för Nora kommun innebär kronor. Civilförsvarsföreningen arbetar inom området skydd, säkerhet, trygghet och överlevnad. Genom korta kurser för de ut kunskap till allmänheten om hur man klarar t ex längre elavbrott, förorenat dricksvatten eller längre tids isolering vid kraftigt snöfall. Syftet är att öka människors förmåga att kunna ta ansvar för sig själv i alla situationer. att bevilja Bergslagens civilförsvarsförening ett bidrag för 2011 med kronor samt att medlen anslås från kontot 10129,dvs från det statliga bidraget kommunen erhåller från arbetet med krishantering.

22 Kommunstyrelsen Ks 52 dnr 50/2010 Redovisning av administrationsprojektet Personalchefen och tf socialchefen informerar om sitt utredningsuppdrag. Det ursprungliga uppdraget i administrationsprojektet var att öka flexibiliteten, minska sårbarheten och att öka samverkan för att bättre nyttja befintliga personalresurser i kommunens samlade administration. Uppdraget förändrades till att bli ett besparingsuppdrag på 2,5 mkr då den ekonomiska utvecklingen i kommunen och i omvärlden försämrades. Utredarna påpekade i tidigt skede att en besparing på 2,5 mkr skulle vara omöjlig att genomföra vilket också presenterades på kommunstyrelsen i mars Vid samma tillfälle presenterades dock flera förslag till förändringar inom administrationen. Kommunstyrelsen beslutade att erbjuda föreslagna pensionsavgångar, att flytta fakturahanteringen till ekonomiavdelningen, att efter kartläggning och utredning inrätta ett medborgarkontor i syfte att snabbt och effektivt ge kommuninnevånarna information, service och vägledning i kommunala ärenden. Dessutom föreslogs att flytta det övergripande ansvaret och organisering av förfarandet vid rekrytering till personalavdelningen, att centralisera vikariehanteringen till personalavdelningen, att se över folkhälsoteamets verksamhet samt att se över utvecklings- och utredningsfrågor. Kommunstyrelsen beslutade också att centralisera beredskapssamordnarens uppdrag samt att se över nämndorganisationen i samband med översyn av förvaltningsorganisationen. Personalchefen och tf socialchefen informerar också om projekt Administrativ utveckling i Örebro län som är ett samlingsprojekt för kompetensutveckling av administrativ personal. Projekttiden är Det övergripande syftet är att utveckla den administrativa personalen i kommunerna och på Örebro universitet för att kunna möta arbetsgivarens och medborgarnas krav på såväl kort som lång sikt. Projektet finansieras med medel från Europeiska Socialfonden. Projektet bör leda till förbättrad och bredare kompetens som ger bättre möjligheter för administrationen att stödja kommunens verksamheter och att möte medborgarnas behov och önskemål. Utredarna ser därför en god möjlighet att koppla samman detta projekt med del av utredningsresultatet. att godkänna utredningen samt att föra de föreslagna ekonomiska förändringarna till arbetet med budgetrevideringen som sker under våren 2011.

23 Kommunstyrelsen Ks 53 dnr 51/2011 Förslag till medfinansiering av nostalgifilm om Nora. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Under 2009 utgav Documentary Group från Hällefors den första sk nostalgifilmen vilken handlar om 40- och 50-talets Nora. Filmen medfinansierades av Nora kommun med kronor. För detta fick kommunen 250 filmer som bland annat har distribuerats till äldreboenden och getts bort i gåva. Documentary Group avser att producera ytterligare en nostalgifilm på motsvarande villkor. Den här gången om 50- och 60-talets Nora. Deras plan är att producera filmen i kopior, varav hälften är avsedd att finansieras genom företagssponsring och hälften genom försäljning till butiker. Totalkostnaden för filmen är budgeterad till ca kronor. Kommunchefen anser sig ha svårt att bedöma värdet av filmen. Kommunchefen anser dock att om ett avtal ska tecknas med Documentary Group på föreslagna villkor om produktion av nostalgifilmer om 50- och 60-talets Nora ska finansieringen ske med kronor ur kommunstyrelsens anslag för oförutsedda behov. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet framför flera ledamöter tveksamhet till nyttan av filmen. David Stansvik yrkar avslag på förslaget till medfinansiering av filmen. Ewa Turesson (M) och John Sundell (KD) yrkar bifall till David Stansviks avslagsyrkande. Ordföranden ställer proposition på kommunchefens förslag och finner att detsamma avslås. Därefter ställer ordföranden proposition på David Stansviks m fl avslagsyrkande och finner att detsamma bifalls. att avslå Documentary Groups ansökan om bidrag för medfinansiering av sk nostalgifilm över 50- och 60-talets Nora.

24 Kommunstyrelsen Ks 54 Delegationsbeslut , Fastighetscontrollern Bifall till ansökan om upplåtelse av allmän platsmark. (dnr 7/2011) Fastighetscontrollern Avslag på ansökan om upplåtelse av allmän platsmark i samband med jordgubbsförsäljning. (dnr 7/2011) Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyler, bildningsförvaltningen samt socialförvaltningen. (dnr 15/2011) , 10, Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsprövningar. (dnr 21/2011) Kommunstyrelsens ordförande Nyanställningsprövning, ekonomiavdelningen. (dnr 21/2011) att lägga delegationsärendena till handlingarna.

25 Kommunstyrelsen Ks 55 Delgivningar Avsiktsförklaring angående mottagande av ensamkommande barn och ungdomar i Örebro län. (dnr 278/2010) Revisorerna Granskning av den interna kontrollen inom försörjningsstödet. (dnr 41/2011) Protokoll från SOFINT:s konstituerande styrelsemöte Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnd Au:s sammanträde Bergsstaten För kännedom: Undersökningstillstånd för området Lövnäs nr 1 i Nora och Hällefors kommuner Protokoll samt utdrag från Bergslagens Kommunaltekniks direktionssammanträde Protokoll från Överförmyndarnämndens sammanträde Protokoll från Bergslagens Miljö- och Byggnämnds sammanträde att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2017-03-08 22 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-03-08 kl 8.30-11.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Peter Warman, ekonomichef, 22-23 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2010-02-17 1 Plats och tid Stora Hotellet, 2010-02-17 kl 17.00-20:00 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Andreas Ericsson, IT-chef, 8 Jan Norlund, kommunchef Eva

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl Sammantrådesdatum 2015-03-04 17 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2015-03-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17,18,24 Thomas Johansson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning

KROKOMS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 13 augusti Innehållsförteckning Sammanträdesdatum Innehållsförteckning Sida * Medborgarförslag angående nedläggning av Västbygdens skola och finansiering av skolans driftkostnader, 108...2-3 * Medborgarförslag angående nedläggning av

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson

Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson. Patrik Hjalmarsson. Inger Johansson Demokratigruppen 2006-06-26 1 Plats och tid Rådhuset i Säter, kl.18.00 19.00 Beslutande Sixten Carlsson, (s) ordf Margareta Arthursson Inger Johansson Övriga deltagare Patrik Hjalmarsson Utses att justera

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista) 1(12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.00 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Hans Nilsson (Hela Edas Lista)

Läs mer

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15.

Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 15. 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 10-11 Beslutande: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Inger Israelsson (v) Assar Nilsson (s), tj ers Övriga närvarande: Sune Höglander, teknisk chef, 40, 42 Arne

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.35-11.10 Beslutande Ledamöter Joanna Stridh (C), ordförande Lena Johansson (KD), vice ordförande Peter Jonsson (M) Barbro Aastrup (S) Rickard Möller (S)

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-02-02 1 Plats och tid Räddningscentralen, 2011-02-02 kl 08.30-11.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17, 20, 28 Jan Norlund,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner

Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M) Lars-Jonny Andersson (KD) Jens Robertsson och Lars Hollner Sida 1 (14) Plats och tid Kommunhuset den 8 maj 2018 kl. 13.00 15.00 ande Anders Johansson (C), ordf Jens Robertsson (C) Ann Petersson (C) Lennart Karlsson (C) Emma Magnusson (C) Britt-Marie Domeij (M)

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 18.30 19.15 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Utses

Läs mer

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 14.00-15.45 1 (18) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan

Läs mer

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2018-05-03 2018-05-18 1 (1) Punkt 7c på dagordningen Bilaga 3 Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar Hällefors kommun och Nora kommun har beslutat att ansöka om medlemskap

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare 12 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Hällefors Benny Jansson (s) ordförande Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Hans Hedborg (c) John Sundell (kd) Svante Fägerås (s) Lars-Göran Zetterlund (c) Pär-Ove

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-06-17 80 Plats och tid Stadshotellet, 2009-06-17 kl 19.00-20.00 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista.

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 20 Plats och tid Tingshuset, 2015-03-03 kl. 08.30-11 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 15-20 Anna Gästrin, 1:e socialsekreterare,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 10 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 februari 2011, kl 09.00-10.45. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg Dahlqvist

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Kommunstyrelsens kommunledningsutskott 2010-09-15 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Mottagandeservice/turistbyråverksamhet i Hede och Vemdalen 2011 138 Skötsel av hållplatser

Läs mer

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA)

Irene Homman (S) ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Kommunstyrelsen 2016-12-12 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 08.00-09.05 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering Irene Homman (S) ordförande Tomas

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-04-11 31 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-04-11 kl 18.00-19.05 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Inger Multanen, kommunstrateg

Läs mer

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C), Tony Rosendahl (V).

Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson (C), Tony Rosendahl (V). PERSONALUTSKOTTET 2017-05-10 1 Plats och tid Ateljén, Nämndhuset, kl. 13.15-15.00 Beslutande Johan Söderberg (S) ordförande, Christer Sundqvist (M) 1:e vice ordförande, Anneli Hedberg (S), Inger Fredriksson

Läs mer

PROTOKOLL Personalutskott

PROTOKOLL Personalutskott 1 (8) Paragrafer 26-31 Plats och tid Kommunhuset Klippan, sammanträdesrum 3, kl. 13.30-14.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Johan

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag

Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Datum 2018-01-02 Ärendenr 2017-348.000 Riktlinje för beredning av motioner och medborgarförslag Antagen av kommunfullmäktige 2018-02-26, 8 Tibro kommun 543 80 TIBRO www.tibro.se kommun@tibro.se Växel:

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-06-12 kl 18.00-19.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg, ordföranden i revisionen, 77 Jan Norlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Lars Svensson. Kommunkontoret 2011-06-29. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Lars Svensson ANSLAG/BEVIS

Lars Svensson. Kommunkontoret 2011-06-29. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Lars Svensson ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-16.20 1 (7) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30

Notariet, kommunhuset i Högsby 2012-05-08 kl. 8.30 Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Notariet, kommunhuset i Högsby kl. 8.30 ande Roland Waern, M Åke Nilsson, KD Gunilla Schollin Borg, MP Per-Inge Pettersson, C Ewa Engdahl, C Gunilla Abrahamsson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott

Tekniska nämndens arbetsutskott 2011-12-06 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset, Mariestad, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ulf Andersson (s) ordförande Staffan Starringer (s) 1:e vice ordförande Evert Eklind (map) 2:e vice

Läs mer

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson

Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric Berglund Björn Magnusson Personal- och organisationsutskottet 2007-04-19 1 (11) Plats och tid Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, måndag den 19 april 2007, kl 08.30-12.15 ande Stiven Wiklund ordförande (s) Jan-Eric

Läs mer