27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista."

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid Stadshotellet, kl Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Hjelmqvist, vd Norabostädet, Lars-Göran Gawelin, 72 Richard Linder, bitr kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Gunn Carlsson (s) och Bert Parsmo (kd) Justeringens plats och tid Tingshuset, kl Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Per Andreasson Justerande... Gunn Carlsson Bert Parsmo ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Per Andreasson, ordförande

2 Kommunfullmäktige Kf 66 dnr 185/2009 Motion 5/2009 om att göra Nora till en Fairtrade City. Peter Zetterman (s) och Margaretha Eriksson (v) överlämnar rubricerad motion. Motionärerna föreslår: att Nora kommun ska arbeta för att kommunen ska bli en diplomerad Fairtrade City att Nora kommun antar en målsättning för att öka andelen etiska märkta varor i sin konsumtion samt att Nora kommun initierar en bred samhällig styrgrupp för att tillsammans säkerställa att kommunen också fortsättningsvis uppfyller kriterierna för Fairtrade City. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

3 Kommunfullmäktige Kf 67 Ks 80 dnr 270/2008 Förslag till utvecklingsorganisation för Nora kommun. Kommunchefen och Norabostäder AB:s vd har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunstyrelsen beslutade , 141, att uppdra till kommunchefen att i samråd med bl a Norabostäder AB:s vd utreda förutsättningarna för en samlad organisation vad gäller näringslivsservice, marknadsföring, turistservice, exploateringsverksamhet och förvaltning av kommersiella fastigheter. Syftet med en ny utvecklingsorganisation är att skapa en organisation som på ett kraftfullt sätt bidrar till att öka besöksnäringen i Nora men också inflyttningen av nya invånare och samtidigt stödja såväl redan etablerade företag i kommunen som människor som vill etablera företag här på det sätt som efterfrågas. Utredarna har träffat representanter för de samarbetspartners som kommunen har idag, dvs bl a Företagarn, Köpmannaföreningen, Regionförbundet, Kulturarbetare i Nora och Bergs- och Järnvägshistoriskt Centrum. Utredarna har också deltagit i partimöten med socialdemokraterna samt den borgerliga alliansen. Reaktionerna har varit positiva på det principiella upplägget för organisationen. Flera parter har dock framfört synpunkter på att den nya organisationen måste arbeta efter principen en väg in, dvs att om en fråga inte formellt hanteras inom organisationen ska dock frågan kunna tas emot och hanteras där. En framgångsfaktor bedöms dock vara att den föreslagna organisationen förvaltar lokaler och tomtmark för näringslivets behov. Dessutom har det framhållits att det är viktigt att företagare i olika konstallationer regelbundet har möjlighet att möte den nya organisationen och att organisationen aktivt söker upp företagare. Avsikten med organisationen är att den ska vara liten men start fokuserad på utveckling enligt ovanstående syfte. Näringslivsenheten och turistbyrån föreslås ingå i organisationen. Nuvarande vd för Norabostäder AB förslås bli chef och ansvarig för verksamheten och Norabostäder AB:s marknadschef föreslås arbeta deltid i organisationen. Alla fastigheter som inte är bostadsfastigheter föreslås föras över till den nya organisationen så också kommunens exploateringsmark. I organisationens uppdrag ska också ingå att samordna olika evenemang som vänder sig till allmänheten och marknadsföring av dessa.

4 Kommunfullmäktige Näringslivsenhetens anslag på kronor samt turistverksamhetens anslag på kronor i 2009 års budget förs över till organisationen samt investeringsanslag med totalt kronor. Fastigheter och exploateringsmark överförs från Norabostäder AB samt Nora kommun till bokfört värde. Utredarna föreslår vidare att verksamheten organiseras i ett av kommunen helägt aktiebolag men ska även fortsättningsvis vara en del av Nora kommuns verksamhet. Trots det kan bolaget skapa en egen profil och utifrån den representera Nora kommun. För att förändra och öka kommunikationsvägarna mellan Nora kommun och intresseorganisationerna föreslås bl a att det inrättas referensgrupper till bolaget som kontinuerligt informeras och får möjlighet att lämna synpunkter på arbetets inriktning och utveckling. Referensgrupperna ska bestå av representanter från de olika intresseorganisationerna som bolagets verksamhet berör. Merparten av de verksamheter som överförs till bolaget är utförandetjänster där ägandet av realkapital är begränsat förutom de fastigheter som föreslås att överföras till bolaget. Då syftet med fastighetsöverföring till sin helhet är av organisatoriska skäl tillåter lagstiftningen att de överförs genom sk fastighetsreglering som innebär att ingen stämpelskatt utgår. Den kostnad som uppstår är endast den Lantmäteriet tar ut för fastighetsregleringen. Utredarna föreslår att den personal som finns i berörda verksamheter erbjuds anställning med oförändrade anställningsvillkor i bolaget. Bolagets verkställande ledning föreslås få i uppdrag att arbeta fram förslag på namn på bolaget, intern organisation samt lokalisering. Ledningen för bolaget bör bestå av en styrelse med stark anknytning till kommunstyrelsen. Dessutom bör kommunchefen ingå i styrelsen och Norabostäder AB:s vd bör utses till vd för bolaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bolagets verksamhet ska starta att som ägardirektiv till Norabostäder AB uttala att alla fastigheter som ej är bostadsfastigheter ska överlåtas till Nya Nora Turism AB att anta upprättat förslag till förändrad bolagsordning för Nya Nora Turism AB att Nora kommun säljer all exploateringsmark till Nya Nora Turism AB att fastighetsöverlåtelser ska ske per att alla överlåtelser ska ske till bokfört värde per

5 Kommunfullmäktige att uppdra till kommunstyrelsen att teckna hyresavtal med Nya Nora Turism AB avseende verksamhetslokaler att samtlig personal anställd inom Nora kommuns näringslivsverksamhet och turistbyrå, genom sk verksamhetsövergång, erbjuds anställning hos Nya Nora Turism AB att Nora kommun tecknar borgen för lån avseende de fastigheter som överförs till Nya Nora Turism AB att styrelse för Nya Nora Turism AB utses genom val av kommunfullmäktige att styrelsen består av sju ledamöter varav fyra från majoriteten och tre från oppositionen samt kommunchefen att Norabostäder AB:s vd ska vara vd för Nya Nora Turism AB samt att delegera till kommunstyrelsen att fatta erfordeliga följdbeslut med anledning av ovanstående förändring. _ Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Helena Vilhelmsson (c) på ett tillägg i bolagsordningen, 5: Samtliga förvärv eller försäljning av mark och fastigheter skall beslutas i kommunfullmäktige. Svenerik Nykvist, Gunn Carlsson (båda s), John Sundell (kd) och Tom Rymoen (m) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Birgitta Borg (fp) och Pia-Maria Johansson (c) yttrar sig utan att framställa några egna yrkanden. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Helena Vilhelmssons tilläggsyrkande och finner att detsamma bifalls. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag med Helena Vilhelmssons tilläggsyrkande.

6 Kommunfullmäktige Kf 68 dnr 60/2009 Val av styrelse till Nya Nora Turism AB. Kommunfullmäktige beslutade , 67, om ny utvecklingsorganisation för Nora kommun, Nya Nora Turism AB. Beslutet innebär bl a att kommunfullmäktige ska utse styrelse bestående av fyra ledamöter från majoriteten och tre ledamöter från opositionen samt kommunchefen. Svenerik Nykvist (s) föreslår att socialdemokraternas ledamöter i kommunstyrelsens arbetsutskott även väljs som ledamöter i styrelsen, dvs Monica Andersson och Svenerik Nykvist. På kommunstyrelsens sammanträde kommer val av ledamot i arbetsutskottet att ske efter Håkan Blomberg (s) som avsagt sig sitt uppdrag. Svenerik Nykvist föreslår att denna ledamot då också ska ingå i styrelsen för Nya Nora Turism AB. Dessutom föreslår Svenerik Nykvist att Margaretha Eriksson (v) väljs som ledamot i styrelsen för Nya Nora Turism AB. Leif Lindahl (fp) föreslår att Tom Rymoen (m), Gabrielle Peteri (fp) och Helena Vilhelmsson (c) väljs som ledamöter i styrelsen. Kommunfullmäktige beslutar att som ledamöter i styrelsen för Nya Nora Turism AB välja Monica Andersson, Svenerik Nykvist (båda s), Margaretha Eriksson (v) samt ledamot i kommunstyrelsens arbetsutskott enligt ovan, Tom Rymoen (m), Gabrielle Peteri (fp) och Helena Vilhelmsson (c) samt att kommunchefen ingår i styrelsen för Nya Nora Turism AB.

7 Kommunfullmäktige Kf 69 Ks 81 dnr 5/2009 Svar på medborgarförslag 2/2009 om att göra Nora till föredöme för lättillgänglighet för funktionshindrade. Annika Reuter överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 3. Förslagsställaren föreslog: att Nora ska vara ett föredöme när det gäller lättillgänglighet för funktionshindrade. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 51, att överlämna medborgarförslaget till Bergslagens Kommunalteknik, BKT, för beredning. BKT har överlämnat ett svar på medborgarförslaget där man hänvisar till de av FN antagna 22 standardregler för delaktighet och jämställdhet samt i övrig gällande lagstiftning. Särskilda föreskrifter om lättillgänglighet kan meddelas i samband med att allmänna platser ställs i ordning. Sådana krav kan också ställas på befintliga gator och andra allmänna platser när det gäller sk enkelt avhjälpta hinder mot tillgängligheten och användbarheten för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga. Målsättningen är att alla hinder som kan upplevas som enkelt avhjälpta bör vara undanröjda senat till utgången av år Vad som kan anses vara enkelt avhjälpta åtgärder ligger inom ramen för kommunens syn på kulturvärdena i centrala Nora samt hänsyn tagen till kommunens finansiella möjlighet är helt avgörande för de möjligheter som står till buds för att göra Nora till ett föredöme för tillgänglighet för funktionshindrade. Kommunen har en strategi att förändra och göra den allmänna platsmarken tillgänglig i den utsträckning där så är möjligt. En inventering är framtagen av åtgärdsbehovet i centrala Nora på den allmänna platsmarken och åtgärder kommer att genomföras efter denna. Dock medger inte kulturvärdena och de topografiska förutsättningarna eller de finansiella möjligheterna att Nora kommun har möjlighet eller förutsättning i dagsläget att vara ett föredöme för tillgänglighet för funktionshindrade i alla lägen på den allmänna platsmarken. Bergslagens Kommunalteknik har fått medel ur Nora kommuns investeringsbudget som ska användas för anpassning för funktionshindrade. Dessa medel är i första hand avsatta för anpassning av gångöverfarter och övergångsställen. Medlen kommer att användas i enlighet med den inventering som tidigare utförts i kommunen.

8 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att med Bergslagens Kommunaltekniks svar anse medborgarförslaget besvarat. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Petra Käller (mp) på att man vid årsskiftet 2010/2011 gör en utvärdering på de åtgärder som gjorts och att man gör en kartläggning av ytterligare behov. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Petra Källers tilläggsyrkande och finner att detsamma bifalls. Kommunfullmäktige har således beslutat att man vid årsskiftet 2010/2011 gör en utvärdering på de åtgärder som gjorts och att en kartläggning görs av ytterligare behov samt att med Bergslagens Kommunaltekniks svar anse medborgarförslaget besvarat.

9 Kommunfullmäktige Kf 70 Ks 82 dnr 131/2009 Bokslut för Bergslagens Kommunalteknik för år Bergslagens Kommunalteknik har upprättat ett förslag till bokslut för kommunalförbundet för år 2008 års verksamhet. Resultatet uppgår till kronor. Balansomslutningen uppgår till kronor. Direktionen för Bergslagens Kommunalteknik har behandlat ärendet på sammanträde , 27. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna bokslut för Bergslagens Kommunalteknik för 2008 års verksamhet. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

10 Kommunfullmäktige Kf 71 Ks 83 dnr 131/2009 Revisionsberättelse för Bergslagens Kommunalteknik för år Revisorerna har granskat verksamheterna för år Granskningen har utförts enligt kommunallagen, god redovisningssed i kommunal verksamhet samt förbundets revisionsreglemente. Revisorerna har löpande tagit del av direktionens verksamhet via protokoll och andra beslutsunderlag samt genom samtal med förtroendevalda och tjänstemän. Fördjupade granskningar har genomförts inom ett antal verksamhetsområden. Vidare har räkenskaperna samt den interna kontrollen granskats. Vid revisionen har KPMG biträtt revisorerna. Resultatet och omfattningen av den genomförda granskningen finns i dokumentet Revisorernas redogörelse. Kommunstyrelsen beslutar att ge Nora kommuns ekonomichef i uppdrag att, tillsammans med övriga ekonomiansvariga inom Bergslagens Kommunalteknik och berörda kommuner, reda ut hur taxekollektivets verksamheter ska redovisas i innevarande samt framtida års bokslut. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna revisionsberättelsen och lägga den till handlingarna samt att bevilja förbundsdirektionen för Bergslagens Kommunalteknik ansvarsfrihet för år Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. John Sundell (kd) och Bertil Nilsson (s) deltar ej i handläggning och beslut på grund av jäv.

11 Kommunfullmäktige Kf 72 Ks 84 dnr 168/2009 Direktiv för arbetet med budget för åren Ekonomiavdelningen har upprättat förslag till ekonomisk plan för den ekonomiska utvecklingen för åren samt tidplan för budgetarbetet för åren Utgångspunkten för redovisningen av den ekonomiska utvecklingen är budget för åren 2009 som antogs av kommunfullmäktige , 119. Beräkningarna för åren grundar sig i huvudsak på de justeringar som kommunens ledningsgrupp presenterade vid möte med budgetsamordningsgruppen Vid beräkningarna av skatteintäkter för åren har första kvartalets befolkningsuppgifter används för planperioden, dvs invånare. Skatter och generella statsbidrag är beräknade enligt Sveriges Kommuner och Landstings senaste prognos och med en beräknad folkmängd, invånare samt oförändrad skattesats på 22,12 kronor för hela planperioden. Kostnads- och LSS-utjämning för åren har budgeterats enligt preliminära uppgifter från Sveriges Kommuner och Landsting. I de generella statsbidragen och utjämningar under planperioden kompenseras kommunen för skyldigheten att ge bidrag till pedagogisk omsorg samt införande av allmän förskola för treåringar. För barnomsorgspeng utgår 24 kronor per invånare fr o m år 2010 och för allmän förskola för treåringar 24 kronor per invånare för år 2010 och 48 kronor per invånare för åren därefter. Motsvarande kostnad har tillförts barn- och utbildningsnämndens budgetram. Socialnämnden har i ramberäkningarna tillförts ytterligare medel för försörjningsstöd med 2,5 mnkr per år. Kommunstyrelsens ekonomiska ram har tillförts ytterligare kronor per år för bidrag till Länstrafiken i Örebro AB för kollektivtrafik. Pris- och löneökningar för planperioden beräknas enligt följande per år och tillförs respektive nämnds och styrelses ekonomiska ram. externa intäkter, 0,0% personalkostnader, 2,5% externa kostnader 1,0% för år 2010, 2,0% för år interna poster, 1,0% för år 2010, 2,0% för år

12 Kommunfullmäktige Internräntan har satts till 4,0% för år 2010 vilket stämmer överens med Sveriges Kommuner och Landstings prognos över den långa statsobligationsräntan för år Pensionskostnader och pensionsskuldens förändringar beräknats enligt blandmodellen och med ledning av KPA:s beräkningar per I beräkningarna har intjänade pensionsrättigheter för respektive år avsatts som individuell del enligt kommunfullmäktiges beslut. I den ekonomiska planen för åren har inga avsättningar gjorts för framtida pensionsåtaganden. Nettoinvesteringarna för planeringsåren har satts till 10 mnkr per år och överensstämmer med målsättningen att investeringar skall finansieras med egna medel. Ekonomiavdelningen har även tagit fram ytterligare alternativ med hänsyn taget framför allt till olika bedömningar av personalkostnadsutvecklingen. Leif Lindahl (fp) yrkar på alternativet som innebär en något lägre personalkostnadsutveckling, dvs 0,5% för år 2010 och 1,5% för år Ordföranden yrkar på alternativet som innebär en personalkostnadsutveckling på 1,0% för år 2010 och 2,0% för år Ordföranden ställer proposition på sitt yrkande mot Leif Lindahl (fp) yrkande och finner att budgetberedningen föreslår kommunstyrelsen besluta enligt ordförandens förslag. Budgetberedningen förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att anta ovanstående direktiv för arbetet med budget för åren med ordförandens förslag samt att godkänna förslag till tidplan för budgetarbetet för åren Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Leif Lindahl (fp) på alternativet som innebär en något lägre personalkostnadsutveckling, dvs 0,5% för år 2010 och 1,5% för år Ordföranden yrkar bifall till budgetberedningens förslag.

13 Kommunfullmäktige Ordföranden ställer proposition på budgetberedningens förslag mot Leif Lindahls yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt budgetberedningens förslag. Kommunstyrelsen förslår således kommunfullmäktige besluta att anta ovanstående direktiv för arbetet med budget för åren med ordförandens förslag samt att godkänna förslag till tidplan för budgetarbetet för åren Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Svenerik Nykvist (s) och Helena Vilhelmsson (c) bifall till kommunstyrelsens förslag. Leif Lindahl, Birgitta Borg (båda fp), Tom Rymoen (m), Bert Parsmo (kd) yttrar sig utan att framställa några egna yrkanden. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

14 Kommunfullmäktige Kf 73 Ks 99 dnr 271/2008 Svar på motion 12/2008 om politiska kontaktpersoner/faddrar. Gabrielle Peteri (fp) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 98. Motionären föreslog: att socialnämndens ledamöter ges möjlighet att vara kontaktpersoner i socialförvaltningens verksamheter enligt samma modell som barn- och utbildningsnämndens ledamöter har i bildningsförvaltningens verksamheter samt att Resursen, var verksamhet ligger inom barn- och utbildningsnämnden, inbegreps i modellen med kontaktpolitiker för att där skapa möjligheter för verksamheten att få tillgång till politiska faddrar. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelse för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 172, att överlämna motionen till socialnämnden samt barn- och utbildningsnämnden för beredning. Socialnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 16. Inom socialförvaltningen pågår redan arbete som stämmer överens med motionen. Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta bifalla motionen med undantag av formuleringen att göra det enligt samma modell som barn- och utbildningsnämnden. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 21. I skolor och förskolor har sedan lång tid ledamöter inom barn- och utbildningsnämnden funnit kontaktpersoner till verksamheterna. Att vara kontaktperson till verksamheten Resursen för barn, ungdom och familj innebär att vara länk mellan verksamheten och nämnden. Man inhämtar synpunkter och skaffar sig kunskap inom verksamhetsområdet. Arbetet ingår i uppdraget som nämndledamot/ersättare och ersättning utgår i enlighet med förtroendemannareglementet. Barn- och utbildningsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att bifall motionen. Ordföranden yrkar bifall till socialnämndens förslag. Ordföranden ställer proposition på sitt yrkande mot barn- och utbildningsnämndens förslag och finner att kommunstyrelsen beslutar enligt socialnämndens förslag.

15 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionen med undantag av formuleringen att göra det enligt samma modell som barn- och utbildningsnämnden. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

16 Kommunfullmäktige Kf 74 Ks 101 dnr 223/2008 Svar på medborgarförslag 5/2008 om att göra Nora till en bättre cykelstad. Bissie Sjöberg överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 82. Förslagsställaren föreslog: att en översyn görs av framkomligheten och tryggheten i centrala staden för cyklister. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 155, att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har varit i kontakt med Bergslagens Kommunalteknik för yttrande i frågan. Bergslagens Kommunalteknik konstaterar att det är förenat med stora svårigheter att påverka den fysiska gatumiljön på det sätt förslagsställaren avser utifrån kommunens ambition att slå vakt om kulturmiljön. Kommunchefen har också varit i kontakt med Bergslagens Miljö- och Byggnämnd för yttrande. Trafikingenjören anser att ett sätt att förbättra framkomligheten är att öppna Prästgatan för cykeltrafik under sommaren och ett annat sätt är att förbättra skyltningen. Kommunchefen föreslår kommunstyrelsen besluta att ge Bergslagens Miljöoch Byggförvaltning att överväga att öppna Prästgatan för cykeltrafik sommartid samt att föreslå hur skyltningen för cyklister kan förbättras. Kommunchefen föreslår därmed kommunfullmäktige besluta att anse medborgarförslaget besvarat. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning att överväga att öppna Prästgatan för cykeltrafik sommartid samt att lämna förslag på hur skyltningen för cyklister kan förbättras.

17 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att därmed anse medborgarförslaget besvarat. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

18 Kommunfullmäktige Kf 75 Delgivningar Revisionsberättelse för SOFINT för år (dnr 152/2009) Kommunfullmäktige beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

19 Kommunfullmäktige Kf 76 Sommarhälsning. Ordföranden önskar alla en trevlig och skön midsommar och sommar. Förste vice ordförande önskar ordförande detsamma. _

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-05-27 90 Plats och tid Hjernet, 2009-05-27 kl 13.00-15.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Hjelmqvist, vd Norabostäder AB, 80 Anders Hansson, ekonomichef

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82

Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Kommunfullmäktige 2013-06-12 82 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-06-12 kl 18.00-19.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg, ordföranden i revisionen, 77 Jan Norlund,

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-05-26 107 Plats och tid Hjernet, 2010-05-26 kl 08.00-10.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Pelle Granlund, stadsarkitekt BMB, 93 Göran Oldén, akritekt BMB,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-02 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 2 april 2012 kl 13:00-14:50 Magnus Oscarsson (KD), ordförande Roger Silfver (C), ersättare för Arne

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Kommunfullmäktigesalen 09:00 11:45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 17 Anna Lena Carlsson (C), ordförande Britt-Marie Winberg (MP), 1:e vice ordförande Leif

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kommunkontoret Charlottenberg kl 13.00-16.30 Beslutande Johanna Söderberg (C) ordförande Leif Johansson (C) Kathy Överby Nilsson (S) Lasse Sjöberg (S) Bertil Börjesson

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (5)

PROTOKOLL 1 (5) PROTOKOLL 1 (5) 2016-09-13 Kommunstyrelsen Plats och tid Forumsalen, Campus Skellefteå, kl. 09.45 09.55 Beslutande Lorents Burman (S), ordförande Agneta Hansson (V) Andreas Löwenhöök (M), ej 404 Andreas

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Socialkontoret, kl.15.00-16.30

Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2015-01-02 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista.

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 20 Plats och tid Tingshuset, 2015-03-03 kl. 08.30-11 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 15-20 Anna Gästrin, 1:e socialsekreterare,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Barn- och utbildningsnämnden 2008-05-14 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa onsdag 14 maj 2008, kl 09.30-11.45 Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Torbjörn Mellgren (s) Lars Carlsson (fp) Kerstin

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-04-28 68 Plats och tid Nora Stadshotell, 2010-04-28 kl 17.00-19.20 Beslutande 25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2017-03-13 Tid och plats 13 mars 2017, 18:30-20:30 Sessionssalen Ajournering 19:35-19:45 KF 19 Beslutande Se bilaga 1. Övriga närvarande Caroline Depui, kommunchef Lotta Strömbäck, kommunikationschef

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2011-04-26 2 KF 25 Allmänhetens frågestund Under allmänhetens frågestund har närvarande åhörare möjlighet att ställa frågor till kommunfullmäktiges ledamöter och tjänstgörande ersättare.

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 17.30-18.05 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kanslichef Christian Björkqvist Tf kommunchef/personalchef Maria Wihlborg Utses att justera Torgny

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering

Sammanträdesdatum Val av två protokolljusterare och tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-01-29 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 29 januari 2015, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1. Upprop 2 Val av två protokolljusterare och tid och plats

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober (3) PFILIPSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott Budgetberedningen 5 oktober 2015 1 (3) Plats och tid: Bröderna Ericssonrummet kl 09.00-12.30 Ajournering kl. 10.28-10.47, 12.00-12.05 Beslutande: Observatörer:

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2010-02-17 1 Plats och tid Stora Hotellet, 2010-02-17 kl 17.00-20:00 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Andreas Ericsson, IT-chef, 8 Jan Norlund, kommunchef Eva

Läs mer

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44

Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt, ekonomichef, Susan Elmlund, sekreterare. Helena Holmgren, miljöchef Söderåsens miljöförbund, 44 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 9.00-10.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Stefan Svalö (S), ordf Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Alf Nilsson (S) Bert Roos (S) Kjell-Åke Johnsson

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Kommunstyrelsens sessionssal 09:00 13:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 20 Anna Lena Carlsson (C), ordförande

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C)

Ronny Löfquist (S) ordförande Marie-Louice Lindström (S) Henrik Erlingson (C) Johan Edenholm (KV) Bengt-Åke Torhall (FP) Henrik Erlingson (C) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-06-02 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kl. 08:30-11:40. Ajournering 09:05-09:45 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Ronny Löfquist

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sammanträdesprotokoll Kommunstyrelsens arbetsutskott 1(6) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2017-03-29 - Kommunhuset klockan 16.45-17.05. Beslutande Carina Zachau (M) - ordförande Gunnar Edvardsson (KD) - förste vice ordförande Bjarne Daa(S) - tjänstgörande

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Ånge kommunkontor, måndag den 25 juni 2007. Ulf Stecksen. Sten-Ove Danielsson. Kommunstyrelsen. Ånge kommunkontor

Ånge kommunkontor, måndag den 25 juni 2007. Ulf Stecksen. Sten-Ove Danielsson. Kommunstyrelsen. Ånge kommunkontor 1 (6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ånge kommunkontor, rum Flataklocken, måndag den 25 juni 2007, kl. 11.30 12.30. Sten-Ove Danielsson, s, ordförande Stiven Wiklund, s, vice ordförande Åke

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Gunn Carlsson (s) och Jan-Erik Bratt (m) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunn Carlsson (s) och Jan-Erik Bratt (m) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2009-04-29 27 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-04-29 kl 19.00-21.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Christina Westerlund, Intresseföreningen Bergslaget,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 21. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Nr 21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-10-11 1(21) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 11 oktober 2005, klockan 08.30-12.15, 13.00 16.45 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-11-25 156 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-11-25 kl 19.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

... &-,..,.,.,.,.::...,.

... &-,..,.,.,.,.::...,. Sammantrådesdatum 2017-12-20 240 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2017-12-20 kl 13.00-13.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M)

Gunilla Aurusell (S) och Niklas Magnusson (M) Kommunstyrelsen 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, måndagen den 21 juni 2010, klockan 17.00-17.30. Beslutande Per Strengbom (S), ordförande, Margareta Johansson (S), Rolf Lindgren (S), Sergio

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-27 1. Charles Eriksson. Kommunkontoret, Ödeshög. Ordförande/Magnus Oscarsson. Justerande/Charles Eriksson 1 Plats och tid Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög måndagen den 27 februari 2012 kl 9:00-10:00 Beslutande Magnus Oscarsson (KD), ordförande Anders Rydberg (KD), ersättare för Arne Arvidsson (KD)

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 18.30 19.15 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Utses

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer