Kommunfullmäktige

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunfullmäktige 2013-06-12 82"

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid Nora Stadshotell, kl Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg, ordföranden i revisionen, 77 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Tom Rymoen (M) och Nils-Olov Johansson (C) Justeringens plats och tid Tingshuset, kl 9.00 Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Ture Österberg (M) Justerande... Tom Rymoen Nils-Olov Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Ture Österberg, ordförande

2 Kommunfullmäktige Kf 72 dnr 186/2013 Motion 9/2013 om landsbygdssäkring för hållbar utveckling i både stad och landsbygd Helena Vilhelmsson och Nils-Olov Johansson (båda C) överlämnar rubricerad motion. Motionärerna föreslår: att alla beslut som tas i Nora kommun ska landsbygdssäkras samt att metoder för landsbygdssäkring arbetas fram. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

3 Kommunfullmäktige Kf 73 dnr 164/2013 Medborgarförslag 2/2013 om banvallen mellan Nora och Klacka Lerberg Hreidar Gestsson överlämnar rubricerat medborgarförslag. Förslagsställaren föreslår: att gamla banvallen mellan Nora och Klacka Lerberg görs i ordning till motionsspår. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning.

4 Kommunfullmäktige Kf 74 dnr 178/2013 Frågor om parkeringssituationen i Nora under sommaren Jan Rylander (NP) anhåller om att få ställa frågor till kommunstyrelsens ordföranden vilket godkänns. Frågorna lyder som följer: Vad gör kommunstyrelsens ordförande för våra turister som kommer och möts av tillåten parkering två timmar på gatumark? Vad händer med de turister som vill åka till Alntorps Ö med två timmars parkering? Eller kommer parkeringsreglerna tillfälligt att upphöra och kommer parkeringsvakterna att hemförlovas under perioden juni-augusti? Kommunstyrelsens ordförande besvarar frågorna enligt följande. Vår förhoppning är att Nora ska få fler turister till sommaren och gärna under hela året efter att Maria Langs filmer har visats på tv. Enligt turistchefen så tror man att det kommer att bli ännu fler besökare till nästa sommar då de övriga filmerna med vyer från Nora visas i vinter. Att fler turister väljer att besöka Nora sätter sina spår på den turistiska infrastrukturen där tillgång till parkeringsplatser är en viktig ingrediens. Idag finns det flera områden där det är tillåten parkering i 24 timmars. Bland annat vid Skojarbacken, Karlsängskolan, Resecentrum och Järntorgsskolan. På torget får man parkera i sex timmar mellan klockan 9.00 och på vardagar och längre på helgerna. Det är inte så lätt för besökare att hitta till 24-timmarsparkeringarna. För att underlätta för besökare att hitta dessa parkeringar ska skyltar sättas upp med hänvisning till parkeringarna. Skyltarna är beställda och ska snarast sättas upp av Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning. Dessutom finns information om långtidsparkering på kommunens hemsida. Diskussion pågår också om att flytta handeln på torget till den del som inte är parkering för att på så sätt få fler parkeringsplatser. Jan Rylander tackar för svaret.

5 Kommunfullmäktige Kf 75 dnr 179/2013 Frågor om hanteringen av motion gällande Hemvärnsgården i Nora Jan Rylander (NP) anhåller om att få ställa frågor till socialnämndens ordföranden vilket godkänns. Frågan lyder som följer: Det har gått sex månader sedan motionen lämnades och den har ännu inte besvarats, hur tänker du agera i denna fråga för att få en lösning? Eftersom du var positivt medveten om frågeställningen från tidigare tillfällen avser du att påverka dina allierade till denna utveckling? Socialnämndens ordförande besvarar frågorna enligt följande. Jan Rylander hänvisar till en motion som skall vara inlämnad i fullmäktige Motionen är dock daterad Kommunstyrelsen har därefter gett kommunchefen i uppdrag att bereda motionen vilket gör att jag inte idag kan svara på vilken hantering kommunchefen avser att föra kring ärendet eftersom vi i kommunstyrelsen inte fått någon presentation av förslag till motionssvar. Jag äger inte ens frågan i min roll som ordförande i socialnämnden. Vi har från kommunalrådens sida dock undersökt lite informellt om förutsättningarna för Hemvärnsgården som alternativ och också blandat in Norabostäder samt vaktmästare för en okulär besiktning av fastigheten. Den bedöms vara i ett dugligt skick utan större skador. Däremot bör nämnas att den är begränsad i sin isolering samt beskaffad med direktverkande el vilket gör att den troliga driftskostnaden blir väldigt hög under vintermånaderna. Det bästa alternativet är givetvis om vi kan hitta lokaler som vi redan äger för detta ändamål istället för att införskaffa nya. Vi har därför bett Norabostäder att se över andra alternativ till möjliga lokaler och därmed lokaliserat källarlokal på Rådstugugatan samt en lokal i en fastighet vid övre infarten till bryggeriområdet. Efter att Norabostäder undersökt dessa alternativ så har det visat sig att båda alternativen faller då lokalen på Rådstugugatan inom kort kommer att rotrenoveras med eventuella stambyten vilket gör att man inte kan nyttja lokalen under den perioden samt att den tomma lokalen vid bryggeriinfarten innehas av en hyresgäst som fortfarande innehar hyreskontrakt. Vidare utredningar pågår.

6 Kommunfullmäktige Att jag tidigare gav uttryck för en viss optimism var just det faktum att vi hade lokaliserat dessa tre alternativ. Vi har under senare tid konstaterat att behovet av aktiviteter för den här åldersgruppen ökar då bland annat missbruket i kommunen ökar bland våra unga. Vi har därför beslutat att starta upp en missbruksenhet som skall samordna olika funktioner i samhället kring detta växande problem. Civilsamhället/ föreningslivet är en av samhällsfunktionerna förutom sociala myndigheter, polis, vårdcentral och skola som man kommer att samverka med.i det sammanhanget kan därför denna fråga mycket väl kunna ingå. Till sist så kan jag bara hålla med om att det brådskar därav den mycket snabba hanteringen av bildandet av missbruksenhet. Jan Rylander tackar för svaret.

7 Kommunfullmäktige Kf 76 Ks 66 dnr 111/2013 Årsredovisning 2012 för Bergslagens Kommunalteknik Bergslagens Kommunalteknik har upprättat ett förslag till årsredovisning för år Direktionen har behandlat ärendet på sammanträde den 22 mars 2013, 10. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna årsredovisning 2012 för Bergslagens Kommunalteknik. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

8 Kommunfullmäktige Kf 77 Ks 67 dnr 111/2013 Revisionsberättelse för Bergslagens Kommunalteknik för år 2012 Revisionerna har granskat verksamheten för år Granskningen har genomförts enligt kommunallagen, god redovisningssed i kommunal verksamhet samt förbundets revisionsreglemente. Revisorera har löpande tagit del av direktionens verksamhet via protokoll och andra beslutsunderlag samt genom samtal med förtroendevalda och tjänstemän. Fördjupad granskning har genomförts inom ett antal verksamhetsområden. Vidare har räkenskaperna samt den interna kontrollen granskats. Vid revisionen har KPMG biträtt revisorerna. Resultatet och omfattningen av den genomförda granskningen finns i dokumentet Revisorernas redogörelse. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna revisionsberättelsen och lägga den till handlingarna samt att bevilja förbundsdirektionen för Bergslagens Kommunalteknik ansvarsfrihet för år Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yttrar sig ordföranden i revisionen. Dessutom yttrar sig Johan Lundqvist (NP) samt Solveig Oscarsson (S) utan att framföra några egna yrkanden. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

9 Kommunfullmäktige Kf 78 Ks 68 dnr 330/2013 Svar på motion 16/2012 om att bastandvård ska ingå i försörjningsstöd Svenerik Nykvist (S) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige den 21 november 2012, 170. Motionären föreslog: att vanlig bastandvård ska ingå i försörjningsstöd. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade därefter att överlämna motionen till socialnämnden för beredning. Socialnämnden har behandlat ärendet på sammanträde den 11 april 2013, 28. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att anse motionen besvarad då motionens förslag redan efterföljs vid bedömning av rätt till ekonomiskt bistånd till bastandvård. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Svenerik Nykvist (S) på att motionen ska bifallas. Ordföranden ställer proposition på socialnämndens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Svenerik Nykvists yrkande och finner att detsamma avslås. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att motionen ska anses besvarad med anledning av att motionens förslag redan efterföljs vid bedömning av rätt till ekonomiskt bistånd till bastandvård. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

10 Kommunfullmäktige Kf 79 Ks 69 dnr 373/2012 Förslag till kommunfullmäktiges styrmått i anslutning till övergripande mål Kommunfullmäktige beslutade den 12 december 2012, 254, att fastställa vision och övergripande mål för Nora kommun. Kommunchefen fick i uppdrag av kommunstyrelsen att presentera förslag till styrmått i anslutning till målen. Kommunfullmäktige beslutade den 13 mars 2013, 13 att återremittera ärendet, genom sk minoritetsåterremiss, till kommunstyrelsen för att bereda styrmåtten ytterligare för att bli mer tydliga. Ärendet har därefter beretts i möten med kommunstyrelsens tema-au. Avsikten är att styrmåtten ska vägleda nämnderna att arbeta i riktning mot kommunens mål och vision. Det står nämnderna fritt att därutöver fastställa egna styrmått som har bäring på kommunens mål. I anslutning till årsredovisning för år 2013 och framåt ska dock nämnderna redovisa vilka resultat som uppnåtts utifrån styrtalen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar ordföranden om att vid möte med tema-au den 15 maj lämnades förslag på ytterligare fyra styrmått. Ordföranden ställer proposition på framtagna förslag till styrmått vilket godkänns. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa förslag till styrmått för Nora kommun samt att uppdra till nämnder och styrelser att arbeta utifrån dessa styrmått. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Solveig Oscarsson, David Stansvik (båda S), Monika Aune (MP), Birgitta Borg (FP) och Helena Vilhelmsson (C) bifall till kommunstyrelsens förslag. Johan Lundqvist (NP) yrkar avslag på kommunstyrelsens förslag. Tom Rymoen (M) yttrar sig utan att framföra något eget yrkande.

11 Kommunfullmäktige Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på avslagsyrkandet och finner att detsamma avslås. Kommunfullmäktige beslutar att fastställa förslag till styrmått för Nora kommun samt att uppdra till nämnder och styrelser att arbeta utifrån dessa styrmått. Johan Lundqvist, Karl-Holger Sjöberg, Jan Rylander, Rutger Ahlbeck och Lars-Erik Larsson (samtliga NP) reserverar sig till förmån för avslagsyrkandet.

12 Kommunfullmäktige Kf 80 Ks 70 dnr 373/2012 Förslag till målnivåer för kommunfullmäktiges styrmått Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. För att ange vilken ambitionsnivå kommunen ska ha inom ramen för de övergripande mål och styrmått som kommunfullmäktige angett bör målnivåer fastställas för perioden Kommunstyrelsens tema-au har arbetat med att ta fram förslag till målnivåer. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar ordföranden om att tema-au den 15maj fortsatt arbetet med målnivåer. Tema-au har också föreslagit fyra nya styrmått och målnivåer för dessa. Ordföranden yrkar på att målnivå 2014 för styrmåttet 1.3 Kommunens finansiella resultatmål sänks från 1,5 procent till 0,5 procent. Ordföranden ställer proposition styrmått och målnivåer samt sitt eget yrkande och finner att desamma bifalls. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa målnivåer för perioden enligt upprättat förslag. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Solveig Oscarsson (S) och Tom Rymoen (M) bifall till kommunstyrelsens förslag. Helena Vilhelmsson (C) yrkar på att det finansiella resultatmålet ska vara 2 procent och inte 0,5 procent. David Stansvik (S) och Monika Aune (MP) yttrar sig utan att framföra några egna yrkanden. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Helena Vilhelmssons yrkande och finner att detsamma avslås. Omröstning är begärd och ska verkställas.

13 Kommunfullmäktige Ordföranden ställer följande omröstningsproposition vilken godkänns. Den som bifaller kommunstyrelsens förslag röstar ja och den som bifaller Helena Vilhelmssons yrkande röstar nej. Efter avslutad omröstning meddelar ordföranden att kommunfullmäktige avgivit 26 ja-röster och 8 nej-röster. Kommunfullmäktige har således beslutat att fastställa målnivåer för perioden enligt upprättat förslag.

14 Kommunfullmäktige Kf 81 Ks 71 dnr 147/2013 Förslag till ny gräns och skötselplan för naturreservatet Stadsskogen Bergslagens Miljö- och Byggförvaltningen, BMB, har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. BMB föreslår ny gräns och skötselplan för det kommunala naturreservatet Stadsskogen vilket bildades Naturreservatet är ett uppskattat närströvområde. De nya gränserna innebär en mindre utökning av reservatet i nordost. När reservatet bildades undantogs en liten del av skogen där ett gammalt fritidshus med uthus låg. Kommunens avsikt var att sälja den delen man ingen köpare var intresserad. Husen vandaliserades och revs därför. Området är väl lämpligt att ingå i naturreservatet eftersom en mycket besökt stig passerar där husen stod. Gränsen i öster justeras så att den går kant i kant med befintlig väg. I skötselplanen föreslås att flera befintliga stigar ska underhållas i fortsättningen. Önskemål finns från föreningar att ha löp- respektive cykelspår genom Stadsskogen ut till omgivande skog. Förslag till nya eldplatser finns också. Samråd har skett med Länsstyrelsen och Skogsstyrelsen. Länsstyrelsen har inga anmärkningar mot förslaget. Skogsstyrelsen har lämnat synpunkter blanda annat vad gäller ved. Ärendet har remitterats till Bergslagens Kommunalteknik, Naturskyddsföreningen och Nora biologiska förening. Inga synpunkter har lämnats från dem. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att med stöd av 7 kap 4 miljöbalken (1998:808) förklara det område som utgör del av fastigheten Nora 1:1 som naturreservat. Området ska ingå i det befintliga naturreservatet Stadsskogen med syfte och föreskrifter enligt kommunfullmäktiges beslut den 30 mars 2005 samt att med stöd av 3 förordningen (1998:1252) om områdesskydd enligt miljöbalken mm fastställa den till beslutet hörande skötselplanen. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

15 Kommunfullmäktige Kf 82 Ks 72 dnr 151/2013 Förslag till riktlinjer för investeringar i Nora kommun Ekonomichefen har den 8 maj 2013 överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Under hösten 2012 har kommunerna i norra Örebro län arbetat med att gemensamt se över regler, rutiner och riktlinjer för investeringar. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till riktlinjer för investeringar i Nora kommun. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Jan Rylander (NP) på ett tillägg i riktlinjernas avsnitt 4.4 Avslut av investering som innebär att en kopia av Starts- och avslutsrapporten med ekonomiavdelningens kommentar delges kommunfullmäktige. Solveig Oscarsson (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på tilläggsyrkandet och finner att detsamma bifalls. Kommunfullmäktige har således beslutat att anta upprättat förslag till riktlinjer för investeringar i Nora kommun med ovanstående tillägg.

16 Kommunfullmäktige Kf 83 Ks 87 dnr 56/2012 Svar på medborgarförslag 1/2012 om studentbostäder i Nora Erik Borg överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige den 29 februari 2012, 6. Förslagsställaren föreslog: att det skapas studentlägenheter i Nora. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade att överlämna förslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Enligt förslagsställaren blir bristen på studentlägenheter allt mer akut ju mer Örebro Universitet expanderar. Samtidigt har kommunerna i Örebro närhet brist på unga vuxna i åldrarna mellan 20 till 30 år. Förslagsställaren bedömer att studentlägenheter skulle kunna bli attraktiva för studenter vid Örebro Universitet. Kommunchefen anser att bristen på bostäder i flerbostadshus är betydande i Nora såväl som i Örebro och andra orter i länet. Den hittills diskuterade strategin i kommunen har varit att erbjuda äldre Norabor tillgängliga bostäder för att på så sätt skapa flyttkedjor så att unga barnfamiljer kan flytta in i villor som de äldre lämnar. Om det finns efterfrågan på studentlägenheter i Nora från studenter vid Örebro universitet är en fråga som inte är enkel att bevara. Svaret beror sannolikt på den enskilde studentens sociala situation i kombination med vilka bostäder som går att erbjuda. Dock bör frågan diskuteras i det pågående arbetet med ny översiktsplan för Nora kommun. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att ta hänsyn till frågan i det pågående arbetet med ny översiktsplan för Nora kommun samt att därmed anse motionen besvarad. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

17 Kommunfullmäktige Kf 84 Ks 92 dnr 153/2013 Direktiv och tidplan för arbetet med budget för åren Ett förslag till ekonomisk plan för den ekonomiska utvecklingen för åren samt tidplan för det fortsatta budgetarbetet har upprättats. Utgångspunkten för redovisningen av den ekonomiska utvecklingen är budgeten för år Tillägg för val 2014 har gjorts med kronor. Vid beräkningarna av skatteintäkter för åren har första kvartalets befolkningsuppgifter för planperioden används, dvs invånare. Skatter och generella statsbidrag är beräknade enligt Sveriges Kommuner och Landstings senaste prognos och med beräknad folkmängd, invånare samt oförändrad skattesats på 21,78 kronor för hela planperioden. LSS-utjämningen för åren har budgeterats enligt preliminära uppgifter från Sveriges Kommuner och Landsting. Pris- och löneökningar för planperioden beräknas enligt följande per år och tillförs respektive nämnd och styrelses ekonomiska ram. externa intäkter, 0,0% personalkostnader, 2,5% för år 2014, 2,8% för år 2015, 3,4% för år 2016 externa kostnader, 1,8% för år 2014, 2,1% för år 2015, 2,5% för år 2016 interna poster, 1,8% för år 2014, 2,1% för år 2015, 2,5% för år 2016 Internräntan har satts till 2,5% för år 2014 och överensstämmer med Sveriges Kommuner och Landstings prognos över den långa statsobligationsräntan för år Pensionskostnader och pensionsskuldens förändring beräknas enligt blandmodellen och med ledning av KPA:s beräkning per den 6 maj I beräkningarna har intjänade pensionsrättigheter för respektive år avsatts som individuell del enligt kommunfullmäktiges beslut. I den ekonomiska planen för åren har inga avsättningar gjorts för framtida pensionsavgångar. Nettoinvesteringarna har för planperioden satts enligt kommunfullmäktiges beslut den 12 december 2012, 241.

18 Kommunfullmäktige Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar ekonomichefen om att regeringens förslag till nytt utjämningssystem påverkar kommunens ekonomi och planeringsförutsättningar i mycket hög grad enligt de beräkningar som Sveriges Kommuner och Landsting presenterat. Riksdagen har ännu inte fattat något beslut om utjämningssystemet och förväntas göra det i december månad. Ekonomiavdelningen har upprättat förslag till två alternativ till resultatbudget utifrån eventuella beslut om förslag till nytt utjämningssystem. Ett förslag till reviderad tidplan för budgetarbetet som innebär att kommunfullmäktige fattar beslut om budget i december 2013 har också upprättats. Ordföranden yrkar på att resultatmålet för år 2014 reduceras till 0,5% av skatter och generella bidrag. Ordföranden yrkar vidare på att nämnder och styrelser får i uppdrag att presentera två alternativa budgetförslag utifrån eventuellt beslut om utjämningssystemet. I det ena budgetförslaget ska nettokostnaderna rymmas inom totalt 535,4 miljoner kronor och det andra förslaget ska rymmas inom totalt 528,0 miljoner kronor. Ordföranden yrkar också på att nämnder och styrelser ska redovisa verksamhetsförändringar separat. Ordföranden ställer proposition på sina yrkanden och finner att dessa bifalls. Kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige besluta att reducera tidigare resultatmål till 0,5% av skatter och generella bidrag för år 2014 att uppdra till nämnder och styrelser att presentera alternativa budgetförslag där nettokostnaderna i det ena fallet ryms inom totalt 535,4 miljoner kronor och det andra fallet ryms inom totalt 528,0 miljoner kronor med fördelning enligt upprättat förslag att nämnder och styrelser ska redovisa verksamhetsförändringar separat att anta ovanstående direktiv för arbetet med budget för åren samt att godkänna förslag till reviderad tidplan för budgetarbetet för åren

19 Kommunfullmäktige Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Monika Aune (MP) bifall till kommunstyrelsens förslag. Monika Aune yrkar också på ett tillägg i tredje att-satsen som innebär att beslutet blir enligt följande: att nämnder och styrelser ska redovisa verksamhetsförändringar separat och att de är kopplade till kommunfullmäktiges mål. Rutger Ahlbeck (NP) yrkar på att man med anledning av beslut om finansiella resultatmål på 0,5 procent ger direktiv till nämnder och styrelser att budgeten arbetas fram endast med den lägre kostnadsnivån på 528,0 miljoner kronor. Rutger Ahlbeck yrkar också på att tidplanen för arbetet med budgeten antas enligt ursprungsförslaget vilket innebär att budgeten ska beslutas i fullmäktige i november månad. Tom Rymoen (M), David Stansvik, Solveig Oscarsson (båda S) och Nils Holmberg (KD) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag samt Monika Aunes tilläggsyrkande. Helena Vilhelmsson (C) och Johan Lundqvist (NP) yrkar bifall till Monika Aunes tilläggsyrkande och Rutger Ahlbecks ändringsyrkande. Birgitta Borg och Gabrielle Peteri (båda FP) yrkar bifall till Monika Aunes tilläggsyrkande. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Monika Aunes tilläggsyrkande och finner att detsamma bifalls. Ordföranden ställer därefter proposition på Rutger Ahlbecks ändringsyrkande och finner att detsamma avslås. Ordföranden ställer också proposition på Rutger Ahlbecks yrkande angående tidplan för budgetarbetet och finner att detsamma avslås. Kommunfullmäktige har således beslutat att reducera tidigare resultatmål till 0,5% av skatter och generella bidrag för år 2014 att uppdra till nämnder och styrelser att presentera alternativa budgetförslag där nettokostnaderna i det ena fallet ryms inom totalt 535,4 miljoner kronor och det andra fallet ryms inom totalt 528,0 miljoner kronor med fördelning enligt upprättat förslag att nämnder och styrelser ska redovisa verksamhetsförändringar separat och att de är kopplade till kommunfullmäktiges mål.

20 Kommunfullmäktige att anta ovanstående direktiv för arbetet med budget för åren samt att godkänna förslag till reviderad tidplan för budgetarbetet för åren

21 Kommunfullmäktige Kf 85 Vb 26 dnr 7/2013 Fyllnadsval: ny revisor för nämndernas verksamheter och eventuell fullmäktigeberedning t.o.m Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att som ny revisor för nämndernas verksamheter och eventuell fullmäktigeberedning välja Stig Teodorsson (opol), Rådstugugatan 3, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

22 Kommunfullmäktige Kf 86 Vb 27 dnr 7/2013 Fyllnadsval: ny nämndeman t.o.m Valberedningen föreslå kommunfullmäktige besluta att som ny nämndeman välja Ewa Turesson (M), Hagavägen 6, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

23 Kommunfullmäktige Kf 87 Vb 28 dnr 7/2013 Fyllnadsval: ny ledamot och ny ordförande i styrelsen för Nora Rådhus AB t.o.m Håkan Kangert (M) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot och ordförande i styrelsen för Nora Rådhus AB. Valberedningen föreselår kommunfullmäktige besluta att godkänna avsägelsen att som ny ledamot i styrelsen för Nora Rådhus AB välja Christer Häggqvist (M), Villagatan 15, Nora samt att som ny ordföranden i styrelsen för Nora Rådhus AB välja Gary Dybeck (M), Borns Gård 205, Nora. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

24 Kommunfullmäktige Kf 88 dnr 7/2013 Godkännande av avsägelse som ersättare i kommunstyrelsen Therese Hoikkala (V) har avsagt sig sitt uppdrag. Kommunfullmäktige beslutar att godkänna avsägelsen.

25 Kommunfullmäktige Kf 89 Delgivningar Revisionsberättelse för år 2012 för Samordningsförbundet i Norra Örebro län, SOFINT. (dnr 145/2013) Socialnämnden Rapportering av ej verkställda beslut, SoL och LSS. (dnr 165/2013) Skrivelse om den nationella situationen inom skolan. (dnr 173/2013) Kommunfullmäktige beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

26 Kommunfullmäktige Kf 90 Sommarhälsning Ordföranden önskar alla ledamöter och ersättare en skön sommar. Förste vice ordföranden önskar ordföranden detsamma.

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-06-17 80 Plats och tid Stadshotellet, 2009-06-17 kl 19.00-20.00 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-13 110

Kommunfullmäktige 2012-06-13 110 Kommunfullmäktige 2012-06-13 110 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-06-13 kl 18.00-21.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar

Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar RÅDSMÖTE Datum Mötesdatum 2018-05-03 2018-05-18 1 (1) Punkt 7c på dagordningen Bilaga 3 Hällefors kommun och Nora kommun nya medlemmar Hällefors kommun och Nora kommun har beslutat att ansöka om medlemskap

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-04-11 31 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-04-11 kl 18.00-19.05 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Inger Multanen, kommunstrateg

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2010-02-17 1 Plats och tid Stora Hotellet, 2010-02-17 kl 17.00-20:00 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Andreas Ericsson, IT-chef, 8 Jan Norlund, kommunchef Eva

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(5) Plats och tid Sammanträdesrum Bengtsfors, Utvecklingscentrum+ i Bengtsfors, klockan 14.00 14.30 Beslutande Ledamöter Per Jonsson (c) ordförande Besnik Dautaj (s) Lena Grönlund (s) tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-05-22 73 Plats och tid Hjernet, 2013-05-22 kl 8.30-14.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Hansson, kanslichef, BKT, 66 Margareta Lindkvist, kommunekolog,

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45

Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45 Samhällsbyggnadsutskottet 2015-05-06 45 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-05-0613.00-16.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Linnea Hedkvist, folkhälsostrateg, 40-41 Eva Jonsson, förbundschef

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (18) Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare. Cornelia Englén. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (18) Plats och tid Politikerrummet, 2017-11-14, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Cornelia Englén, sekreterare Justerade paragrafer 48-57 Justeringens plats och tid Sekreterare

Läs mer

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20

Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 Kommunfullmäktige 2011-11-30 203 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2011-11-30 kl 18.00-19.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Mona Forsberg, socialchef, 168 Jan Norlund, kommunchef

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantra.desdatum 2014-06-04 126 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2014-06-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S)

Datum Anna Engström, kommunchef. Gunnie Davidsson (C) och Annie Fredriksen (S) 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Lokal: Gnosjösalen, kl. 18.30-19.40 Beslutande Ledamöter Sture Jonsson (M), ordf Lizbeth Johansson (C), 1:e vice ordf Stig Axelsson (S), 2:e vice ordf Ingmar Johansson

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-11-13 162 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-11-13 kl 18.00-20.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Björn Hagberg (opol), ordförande revisionen Jan Norlund,

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00

Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Kommunkansliet kl 15.00 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-20.50 Beslutande Ledamöter 29 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-01-18 1 Plats och tid Hjernet, 2011-01-18 kl 13.00-15.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

Kommunal ag (2017:725) 12 kap. Revision 12

Kommunal ag (2017:725) 12 kap. Revision 12 Kommunallag (2017:725) 12 kap. Revision 12 Revisorerna ska varje år till fullmäktige lämna en berättelse med redogörelse för resultatet av den revision som avser verksamheten under det föregående budgetåret.

Läs mer

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-04-28 68 Plats och tid Nora Stadshotell, 2010-04-28 kl 17.00-19.20 Beslutande 25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl

Sammanträdesdatum Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2017-03-08 22 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-03-08 kl 8.30-11.00 enligt bifogad närvarolista Övriga deltagande Peter Warman, ekonomichef, 22-23 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista

Protokoll 1. Se bilagd uppropslista Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-18.20 Protokoll 1 Beslutande Övriga närvarande Se bilagd uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Yvonne Westerlund, ekonomichef Sten Ekström, revisionens ordförande

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Revisorerna 1(12)

PROTOKOLL Revisorerna 1(12) PROTOKOLL Revisorerna 1(12) Plats och tid: Alerummet, kl 08:30-10:35 Närvarande ledamöter Irene Hellekant (S) ordf Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson(C) Uno Claesson (S) Leif Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Eva Engström Sekreterare. Åke Bertils (S) och Carina Omsorgsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 oktober 2015 kl. 13:00-16:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson Ulf

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-12-12 258 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-12-12 kl 15.00-20.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering.

Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. 1. Upprop, val av justerare/rösträknare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige OBS! Lokal KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kulturhuset Bergsjögården i Bergsjö. Tid: Måndag 3 november 2014 kl. 18:00. 1. Upprop, val av

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00

PROTOKOLL 1(15) Revisionen Sammanträdesdatum: Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Alerummet, kl 08:30-12:00 Närvarande ledamöter Iréne Hellekant (S), ordförande Kjell Stensson (S) Birgit Hansson (KD) Daniel Höglund (FP) Leif Andersson (C) Uno Claesson (S)

Läs mer

Tommy Henningsson kommunchef Jessica Jansson ekonomichef Malin Bergkvist nämnd- och utredningssekreterare. Kommunkontoret tisdag 5/ kl.08.

Tommy Henningsson kommunchef Jessica Jansson ekonomichef Malin Bergkvist nämnd- och utredningssekreterare. Kommunkontoret tisdag 5/ kl.08. 1(12) Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Rektangeln, kl. 09.00-09.40 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Ersättare, ej tjänstgörande Johan Stolpen (V) Övriga närvarande Tommy Henningsson

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum KOMMUNFULLMÄK TIGES REVISORER SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 15.00 17.10 Beslutande Leif Nilsson (S), ordföran de Ulf Fahlstad (LP) Anders Eriksson (C) Stig Johansson

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C)

Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) 1(7) Plats och tid KS-rummet 08:30 10:40 Beslutande Annette Riesbeck (C), ordförande Fredrik Ollén (M) Ann-Christin Dåderman (S) Jan Dahlquist (S) Joanna Stridh (C ), ersättare för Linda Viklund (C) Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v)

BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson (s) Ingvar Eriksson (v) Kommunfullmäktige 2008-05-26 Sida 1 av 14 Plats och tid: Folkets Hus, kl. 18.30 19.40 BESLUTANDE Ledamöter: Robert Mörk (s) Eric Arvidsson (c) Roland Halvarsson (v) Yvonne Karlsson (s) Annika Engelbrektsson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis

Protokoll 1 (19) Se nästa sida. Bengt Nilsson. Lena Axelsson (S) Sylve Qvillberg (S) Anslag/bevis Protokoll 1 (19) Plats och tid Politikerrummet, 2018-01-18, kl. 13.00 16.10 Beslutande Se nästa sida. Övriga närvarande Annika Jansson, Kommunsekreterare, del av 4, 6 Gun Andersson, Administratör, del

Läs mer

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista.

X:Shb,H. /~{{tlvl('({j~h. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. Barn- och ungdomsutskottet. enligt bifogad närvarolista. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 20 Plats och tid Tingshuset, 2015-03-03 kl. 08.30-11 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Helena Vilhelmsson, oppositionsråd, 15-20 Anna Gästrin, 1:e socialsekreterare,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Tingshuset, kl

Tingshuset, kl SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2016-03-09 7 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2016-03-09 kl 13.00-14.15 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Bram Corthals,

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2012-02-29 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-02-29 kl 18.00-22.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer