25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista."

Transkript

1 Kommunfullmäktige Plats och tid Nora Stadshotell, kl Beslutande 25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Henrik Blaszczyk, projektet Vision 244 Innovativ Samverkan, 61 Peter Trunkenbrod, projektet Vision 244 Innovativ Samverkan, 61 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Monica Andersson (S) och Christer Häggkvist (M) Justeringens plats och tid Tingshuset, kl Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Per Andreasson Justerande... Monica Andersson Christer Häggkvist ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunfullmäktige Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Per Andreasson, ordförande

2 Kommunfullmäktige Kf 56 dnr 12/2010 Meddelande från Länsstyrelsen om ny ledamot och nya ersättare i kommunfullmäktige t o m Länsstyrelsen har utsett Kjell Söderlund (S) som ny ledamot efter Peter Zetterman (S) som avsagt sig sitt uppdrag. Fredrik Norén (S) utses som ersättare efter Kjell Söderlund. Länsstyrelsen har också utsett Berit Elgström (S) som ny ersättare efter Stefan Bergkvist (S) som avsagt sig sitt uppdrag. Ordföranden hälsar alla välkomna.

3 Kommunfullmäktige Kf 57 dnr 89/2010 Motion 8/2010 om att äldre par ska få leva tillsammans. Gabrielle Peteri, Birgitta Borg och Bengt Nilsson (samtliga FP) överlämnar rubricerad motion. Motionärerna föreslår: att socialnämnden får i uppdrag att ta fram ändrade riktlinjer för äldreomsorgen som innebär en parboendegaranti, dvs att äldre par får bo tillsammans i särskilt boende även då den ena parten inte har eget omsorgsboende att socialnämnden får i uppdrag att inom ramen för de äldreboenden som finns i kommunen inventera vilka lägenheter som är eller kan göras lämpliga för parboende samt att ge socialnämnden i uppdrag att i den långsiktiga planeringen för äldreboende i kommunen beakta behovet av parboende. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

4 Kommunfullmäktige Kf 58 dnr 114/2010 Motion 9/2010 om att komplettera Banverkets förstudien med studie om industrispår till Pershyttans industriområde. Bert Parsmo och John Sundell (båda KD) överlämnar rubricerad motion. Motionärerna föreslår: att Nora kommun hos Banverket begär att förstudien om upprustning av järnvägen till Nora kompletteras med studie om industrispår till Pershyttans industriområde. Kommunfullmäktige beslutar att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning.

5 Kommunfullmäktige Kf 59 dnr 100/2010 Interpellation om program och strategi för Kulturen i vården. Bert Parsmo och John Sundell (båda KD) ställer följande frågor till socialnämndens ordförande. Hur långt har socialförvaltningen kommit med att få fram ett program för kultursatsningar inom äldrevården? Hur ser strategin för kulturen som friskfaktor och behandlingsfaktor ut för det här året? Enligt bifogade handlingar har kultur- och fritidsnämnden också behandlat ärendet och kultur- och fritidschefen gav ett svar med förslag till åtgärder. Har dessa förslag beaktats och fått utrymme i den kommande strategin? Ordförande meddelar att socialnämndens ordförande besvarar interpellationen vid kommunfullmäktiges sammanträde

6 Kommunfullmäktige Kf 60 dnr 117/2010 Interpellation om arbetet med att utse Nora-ambassadörer. Gabrielle Peteri (FP) ställer följande fråga till kommunstyrelsens ordförande. Då motionen om att utse Nora-ambassadörer mottogs positivt tycker jag det skulle vara trevligt att få en presentation av hur man från majoritetens sida har jobbat med detta och gärna också vilka som tills idag har utsetts till hedersuppdraget Nora-ambassadör för att uppmärksamma både dem och Nora i en positiv anda. Ordföranden meddelar att kommunstyrelsens ordförande besvarar interpellationen vid kommunfullmäktiges sammanträde

7 Kommunfullmäktige Kf 61 dnr 130/2010 Information om projektet Vision 244 Innovativ Samverkan Projektet är ett konstnärsinitierat tvärsektionellt initiativ utformad i två etapper med mål att främja regional utveckling genom tillämpning av metodik som regelmässigt används vid konstutövning, forskning och teknikinnovation. Projektets syfte är att bryta invanda mönster och utveckla strukturer och incitament som stödjer processer för förnyelse, entreprenörskap och livslångt lärande. Verksamheten ska uppmuntra åldersmässiga, etniska och yrkesdiciplinära kulturkrockar vilket utvecklar nya idéer och genererar nya verksamhetsstrukturer i skärningspunkten mellan olika etablerade tankemönster och discipliner. Projektets långsiktiga mål är att generera kraftfull kultur- och kunskapsbildningsplattform som ökar samverkan och erfarenhetsutbyte mellan regionens företag, organisationer, intressegrupperingar samt enskilda aktörer. Verksamheten kommer att skapa incitament för ett mer diversifierat näringsliv och för regional utveckling. Plattformen kommer också att fungera som en katalysator för att skapa fler attraktioner både för de boende inom regionen och för besökare. Samarbetspartners i projektet är bl a kommunerna Nora och Hällefors och Greksåsars byalag. Samtal pågår med övriga byalag inom regionen, regionala företag, Stiftelsen Framtidens Kultur samt Vägverket och Länstrafiken. Ordföranden tackar för informationen.

8 Kommunfullmäktige Kf 62 dnr 90/2010 Svar på interpellation om stimulansmedel till kommuner och landsting för att utveckla äldreomsorgen. John Sundell (KD) ställde följande fråga till socialnämndens ordförande vid kommunfullmäktige , 34. Inom vilket område eller vilka insatser planerar Nora kommun att använda regeringens extra bidrag? Socialnämndens ordförande meddelade att hon skulle besvara interpellationen på kommunfullmäktige Socialnämndens ordföranden har överlämnat ett svar på interpellationen. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att för år 2010 fördela 680 mkr för att höja kvaliteten i vården och omsorgen om äldre personer. Kommunen har med start år 2006 ansökt och beviljats stimulansmedel för de av regeringen prioriterade områdena; förebyggande hembesök, demensvård, rehabilitering, kost/nutrition samt sociala innehållet. Under år 2010 kommer arbetet med att förhöja kvaliteten i vården och omsorgen av äldre att fortsätta och socialnämnden har ansökt om stimulansmedel för insatser inom demensvård, rehabilitering samt socialt innehåll. Bert Parsmo (KD) tackar för svaret.

9 Kommunfullmäktige Kf 63 Ks 56 dnr 164/2009 Svar på motion 3/2009 om marknadsföring av Nora kommun. William Grönlund (MP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 55. Motionären föreslog: att Nora kommun utarbetar riktlinjer för marknadsföringen av kommunen. Dessa riktlinjer ska syfta till att lyfta fram så många befolkningskategorier i kommunens marknadsföring som möjligt. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 126, att överlämna motionen till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett svar på motionen. Kommunchefen anser att motionären har rätt när han konstaterar att kommunen hittills presenterat en mycket homogen bild av de människor som bor och verkar i kommunen, framför allt vad gäller frågan om etnicitet. En framgångsfaktor för kommunen och regionen är att attrahera invandrare att bo och verka i kommunen vilket innebär att marknadsföringen av kommunen bör ta fasta på detta. Kommunchefen anser däremot inte att det är verkningsfullt att utarbeta detaljerade riktlinjer om hur marknadsföringen ska se ut. Ansvaret för kommunens samlade marknadsföring finns numera i Nora Utveckling AB. Kommunchefen anser därför att det räcker med ett direktiv till bolaget att ta hänsyn till de synpunkter som förts fram i motionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att som direktiv till Nora Utveckling AB uttala att i bolagets marknadsföring spegla mångfalden i kommunen samt att därmed anse motionen besvarad. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar William Grönlund (MP) på att styrelsen för Nora Utveckling AB, i bolagets årsredovisning, beskriver på vilket sätt bolaget arbetat för att lyfta fram fler befolkningskategorier i marknadsföringen av Nora kommun.

10 Kommunfullmäktige Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på William Grönlunds tilläggsyrkande och finner att detsamma bifalls. Kommunfullmäktige har således beslutat att som direktiv till Nora Utveckling AB uttala att i bolagets marknadsföring spegla mångfalden i kommunen att styrelsen för Nora Utveckling AB, i bolagets årsredovisning, beskriver på vilket sätt bolaget arbetat för att lyfta fram fler befolkningskategorier i marknadsföringen av Nora kommun att därmed anse motionen besvarad.

11 Kommunfullmäktige Kf 64 Ks 57 dnr 63/2010 Bergslagens Miljö- och Byggnämnds förslag till differentierade avgifter för felparkering. Avgiften för felparkering är densamma i samtliga fyra kommuner inom Bergslagens Miljö- och Byggnämnds samverkansområde, dvs 400 kronor för alla trafikförseelser. Det innebär att felparkerade trafikanter får betala lika mycket om de står trafikfarligt, använder sig felaktigt av handikapparkering, parkerar för länge eller glömt parkeringsskiva. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd anser att det ska kosta mer att stå där det är förbud att parkera och att, utan tillstånd, stå på handikapparkering och mindre för övriga förseelser. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd föreslår följande differentierade avgifter: Glömt parkeringsskiva eller motsvarande Parkerat för länge eller på förbud att parkera Parkerat på förbud att stanna eller på handikapparkering, utan tillstånd 200 kr 400 kr 600 kr Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna Bergslagens Miljö- och Byggnämnds förslag till differentierade avgifter för felparkering. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Jan-Erik Bratt (M) på att avgiften för att parkera på handikapparkering utan tillstånd ska vara kronor. Svenerik Nykvist (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Jan-Erik Bratts yrkande och finner att detsamma avslås. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Jan-Erik Bratt, Hanne Alvner, Ewa Turesson, Christer Häggqvist (samtliga M) och William Grönlund (MP) reserverar sig till förmån för Jan-Erik Bratts yrkande.

12 Kommunfullmäktige Kf 65 Ks 58 dnr 75/2010 Förslag till arvode till vigselförrättare. Kommunsekreteraren har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Borgerlig vigsel är ett alternativ för den som vill gifta sig/ingå partnerskap utan religiösa inslag. Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare för kommunerna efter förslag från kommunstyrelsen. Det har i Nora kommun under många år funnits två borgerliga vigselförrättare. Vid årsskiftet 2009/ 2010 avsade sig den ena vigselförrättaren sitt uppdrag och därmed finns för närvarande endast en borgerlig vigselförrättare. Trots försöka att rekrytera ny vigselförrättare har det inte lyckats. Under de tre senaste åren har det i genomsnitt varit ca 20 vigslar per år. Flera av dessa har ägt rum på Tingshuset i Nora men brudparet kan välja annan plats vilket ofta förekommer. Många av vigslarna sker under sommaren och ofta på helger. Länsstyrelsen betalar ett arvode per vigsel som för närvarande är 110 kronor. En orsak till att det är svårt att rekrytera ny vigselförrättare kan vara det låga arvodet vilket ska täcka eventuella resekostnader mm. Flera av landets kommuner har därför infört ett kommunalt arvode på ca 500 kronor upp till kronor per vigsel. Kommunsekreteraren föreslår med anledning av ovanstående kommunfullmäktige beslutar om arvode till borgerlig vigselförrättare med 700 kronor per vigsel samt att reglementet för ersättning till kommunala förtroendevalda revideras enligt detsamma. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att införa arvode till borgerlig vigselförrättare med 700 kronor per vigsel samt att revidera reglementet för ersättning till kommunala förtroendevalda. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

13 Kommunfullmäktige Kf 66 Ks 59 dnr 165/2009 Svar på motion 4/2009 om spårbilars betydelse för Nora. William Grönlund (MP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 56. Motionären föreslog: att Nora kommun utreder vilken betydelse utvecklingen av spårbilar skulle kunna ha för kommunen att Nora kommun undersöker vilket intresse som finns för spårbilslösningen regionalt hos de olika kommunerna i länet och vilka möjligheter som finns för samverkan mellan dessa samt att Nora kommun ansöker om medlemskap i nätverket KOMPASS. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 127, att överlämna motionen till Bergslagens Kommunalteknik för beredning. Därefter har kommunchefen överlämnat ett svar på motionen. Regeringens utredare i frågan har pekat ut ett antal kommunprojekt som lämpliga för en första pilotbana. De utpekade kommuner är Umeå, Uppsala, Södertälje, Eskilstuna, Trollhättan/Uddevalla samt Via Academica, ett spårbilssystem, där Akademiska Hus har en projektidé för att knyta ihop KTH med universitetet Frescati i Stockholm. Kommunchefen anser att regeringen därmed gjort bedömningen att spårbilar i första hand kan vara intressant i större och medelstora kommuner och att det skulle kunna vara ett alternativ i Örebro kommun som en förbindelse mellan universitetet och resecentrum. Nora kommun har i många sammanhang påpekat att det är mycket viktigt för pendlare från Nora att lokaltrafiken i Örebro fungerar på ett optimalt sätt så att restiden från bostaden till arbetsplatsen respektive universitetet och skolor minimeras. Kommunchefen anser att frågan om alternativet spårbilar ska tas upp inom ramen för den infrastrukturplanering som regionförbundet svarar för. Även frågan om medlemskap i nätverket KOMPASS bör tas upp i regionförbundet.

14 Kommunfullmäktige Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att de förtroendevalda i regionförbundet bör driva frågan om att regionförbundet ska söka medlemskap i nätverket KOMPASS. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att aktualisera frågan inom ramen för regionförbundets infrastrukturplanering att för kommunens del avstå från medlemskap i nätverket KOMPASS att kommunens förtroendevalda i regionförbundet ska driva frågan om att regionförbundet ska söka medlemskap i nätverket KOMPASS samt att därmed anse motionen besvarad. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar William Grönlund (MP) bifall till kommunstyrelsens förslag. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

15 Kommunfullmäktige Kf 67 Ks 60 dnr 267/2009 Förslag till Naturvårdsprogram för Nora kommun Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning har överlämnat ett förslag till reviderat naturvårdsprogram för Nora kommun. Kommunfullmäktige beslutade , 152, bl a att under första kvartalet 2010 revidera naturvårdsprogrammet genom att inhämta remissyrkanden, att kostnadsbedöma åtgärdsförslagen samt att se över grundläggande principer och ståndpunkter. Vid möte med tema-au preciserades beslutet. Detta medförde att de lokal miljömålen och kartan över tätortsnära natur togs bort. Programmet skickade på remiss till medlemsorganisationerna i Natur- och miljörådet och lades också ut på hemsidan igen. Ett remissvar, från Centerpartiet, har kommit in. Bergslagens Miljö- och Byggförvaltningen har därefter reviderat programmet med beaktande av remissvaret. Finansiering av åtgärdsförslaget behandlas som ett separat ärende. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar Helena Vilhelmsson (C) om att Centerpartiet arbetat om förslaget till Naturvårdsprogram som bl a innebär att vissa delar tagits bort och andra delar slagits ihop. Helena Vilhelmsson yrkar bifall till det egna förslaget till Naturvårdsprogram. Ordföranden yrkar bifall till Bergslagens Miljö- och Byggförvaltnings förslag till Naturvårdsprogram. Gabrielle Peteri (FP) yrkar på ajournering. Kommunstyrelsen ajourneras under 20 minuter. Efter avslutad ajournering upptas förhandlingarna. Gabrielle Peteri, Ulf Wilder (båda FP), Ture Österberg, Ewa Turesson (båda M), Anna Magnusson och John Sundell (båda KD) yrkar bifall till Helena Vilhelmssons yrkande. Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige anta Bergslagens Miljö- och Byggförvaltnings förslag till Naturvårdsprogram.

16 Kommunfullmäktige Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta Bergslagens Miljö- och Byggförvaltnings förslag till Naturvårdsprogam för Nora kommun. Gabrielle Peteri, Ulf Wilder (båda FP), Ture Österberg, Ewa Turesson (båda M), Helena Vilhelmsson (C), Anna Magnusson och John Sundell (båda KD) reserverar sig till förmån för eget yrkande. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Helena Vilhelmsson (C) bifall till Centerpartiet förslag till Naturvårdsprogram. Svenerik Nykvist (S) yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Gabrielle Peteri (FP) yrkar bifall till Helena Vilhelmssons yrkande. Gunn Carlsson (S) yrkar på ajournering. Kommunfullmäktige ajourneras 10 minuter. Efter avslutad ajournering upptas förhandlingarna. William Grönlund (MP) yrkar bifall till Helena Vilhelmssons yrkande. Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Helena Vilhelmsson yrkande och finner att detsamma avslås. Votering är begärd och ska verkställas. Ordföranden ställer följande voteringsproposition vilken godkänns. Den som bifaller kommunstyrelsens förslag röstar ja och den som bifaller Helena Vilhelmsson yrkande röstar nej. Efter avslutad votering meddelar ordföranden att kommunfullmäktige avgivit 18 ja-röster och 12 nej-röster. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Christer Häggqvist, Hanne Alvner, Jan-Erik Bratt, Ralph Arenrud, Ewa Turesson (samtliga M), Helena Vilhelmsson, Titti Hansson (båda C), Bert Parsmo, Klas Engholm (båda KD), Gabrielle Peteri, Bengt Nilsson (båda FP) och William Grönlund (MP) reserverar sig till förmån för Helena Vilhelmsson förslag.

17 Kommunfullmäktige Kf 68 Ks 61 dnr 79/2010 Barn- och utbildningsnämndens förslag till överenskommelse med Järnboås friskola, ekonomisk förening. Järnboås friskola, ekonomisk förening, har inkommit med ett förslag till överenskommelse mellan friskoleföreningen och Nora kommun. Överenskommelsen handlar om att Nora kommun ska ställa sig positiv till en framtida ansökan från friskoleföreningen om start av friskola samt att friskoleföreningen garanteras hyra eller köpa skolfastigheten i Järnboås. Bildningsförvaltningens chef har överlämnat en tjänsteskrivelse i ärendet. Nora kommun kan inte ta ställning till en ansökan förrän ett reellt ansökningsförfarande skett. Yttrande till Skolinspektionen sker utifrån den beskrivning som ges hur skolverksamheten är tänkt att bedrivas vid varje enskild ansökan. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 14. Vid nämndens sammanträde presenterades ett förslag till överenskommelse med friskoleföreningen enligt följande: Om Nora kommun i framtiden inte bedriver skolverksamhet i Järnboås skola är kommunen öppen för att föra en diskussion om skollokalerna med Järnboås friskoleförening. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå friskoleföreningens förslag till överenskommelse. Nämnden föreslår kommunfullmäktige i stället besluta enligt barn- och utbildningsnämndens förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå friskoleföreningens förslag till överenskommelse samt att godkänna barn- och utbildningsnämndens förslag till överenskommelse. Gabrielle Peteri, Ulf Wilder (båda FP), Ture Österberg, Ewa Turesson (båda M), Helena Vilhelmsson (C), Anna Magnusson och John Sundell (båda KD) deltar ej i beslutet. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar William Grönlund (MP) på att överenskommelsen ska ha följande lydelse; att under förutsättning att Järnboås friskoleförening beviljas rätten av Skolverket att driva friskola och att kommunen inte tänker fortsätta driva skolverksamhet i Järnboås skola ska Nora kommun vara friskoleföreningen behjälplig i sökande efter skollokaler.

18 Kommunfullmäktige Ordföranden ställer proposition på kommunstyrelsens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på William Grönlunds förslag och finner att detsamma avslås. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag. Christer Häggqvist, Hanne Alvner, Jan-Erik Bratt, Ralph Arenrud, Ewa Turesson (samtliga M), Helena Vilhelmsson, Titti Hansson (båda C), Bert Parsmo, Klas Engholm (båda KD), Gabrielle Peteri och Bengt Nilsson (båda FP) deltar inte i beslutet.

19 Kommunfullmäktige Kf 69 Ks 62 dnr 99/2010 Förslag att till Nora Utveckling AB sälja industritomt vid Pershyttans industriområde. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Nora Utveckling AB önskar förvärva en ca m 2 stor industritomt vid Pershyttans industriområde för att där uppföra en lokal för uthyrning till Gyttorp Cartridge AB. Kommunchefen föreslår kommunfullmäktige besluta att till Nora Utveckling AB sälja en industrifastighet på ca m 2 vid Pershyttans industriområdet för 10 kronor per m 2. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att till Nora Utveckling AB sälja en industrifastighet om ca m 2 vid Pershyttans industriområde för 10 kronor per m 2 Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

20 Kommunfullmäktige Kf 70 Ks 63 dnr 107/2010 Norabostäder AB:s anhållan om yttrande över försäljning av fastigheten Bergsäng 3:3. Norabostäder AB har för avsikt att sälja fastigheten Bergsäng 3:3 och önskar därför ett yttrande från kommunfullmäktige i frågan. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna att Norabostäder AB säljer fastigheten Bergsäng 3:3. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

21 Kommunfullmäktige Kf 71 Ks 64 dnr 101/2010 Bokslut för Nora kommun och koncernredovisning för år Ekonomiavdelningen har upprättat ett förslag till bokslut för kommunen och koncernredovisning för 2009 års verksamhet. Resultatet för koncernen uppgår till 0,0 mkr och för kommunen till 4,6 mkr. Balansomslutningen uppgår till 637,6 mkr för koncernen och 276,4 mkr för kommunen. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna bokslut för kommunen och koncernredovisning för 2009 års verksamhet till revisionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna bokslut för kommunen och koncernredovisningen för 2009 års bokslut. Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet yrkar Svenerik Nykvist (S) bifall till kommunstyrelsens förslag. William Grönlund (MP) yttrar sig utan att framställa något eget yrkande. Kommunfullmäktige beslutar enligt kommunstyrelsens förslag.

22 Kommunfullmäktige Kf 72 dnr 101/2010 Revisionsberättelse för Nora kommun, verksamhetsåret Revisorerna har granskat verksamheterna och räkenskaperna för år Dessutom har utsedd lekmannarevisor i Norabostäder AB granskat bolagets verksamhet för år Granskningen har utförts enligt kommunallagen, god redovisningssed i kommunal verksamhet samt fastställt revisionsreglemente. Revisorerna tillstyrker att årsredovisningen för år 2009 godkänns. Dessutom tillstyrker de att styrelsen, övriga nämnder, den gemensamma Bergslagens Miljö- och Byggnämnd samt de enskilda förtroendevalda ska beviljas ansvarsfrihet för år Kommunfullmäktige beslutar att godkänna revisionsberättelsen och lägga den till handlingarna samt att kommunstyrelsen, styrelser och nämnder samt de förtroendevalda i dessa organ beviljas ansvarsfrihet för år 2009.

23 Kommunfullmäktige Kf 73 Vb 15 dnr 12/2010 Godkännande av avsägelse som ledamot i barn- och utbildningsnämnden. Svenerik Nykvist (S) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i barn- och utbildningsnämnden. Valberedningen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna avsägelsen. Kommunfullmäktige beslutar enligt valberedningens förslag.

24 Kommunfullmäktige Kf 74 Delgivningar Revisorernas granskning av årsredovisning och förvaltning (dnr 108/2010) Kommunfullmäktige beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-04-14 65 Plats och tid Hjernet, 2010-04-14 kl 08.30-12.00 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2009-06-01 33 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-06-01, kl 13.15-15.20 Beslutande Enar Moberg (s), ordförande Berit Elgström (s) ers Irene Gustavsson (s) Kjell-Olof

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2010-02-17 1 Plats och tid Stora Hotellet, 2010-02-17 kl 17.00-20:00 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Andreas Ericsson, IT-chef, 8 Jan Norlund, kommunchef Eva

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-11-25 156 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-11-25 kl 19.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp)

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp) 28 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-05-31, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1

Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Kommunfullmäktige 2013-03-13 1 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-03-13 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsmark, Omställning Sverige Hela Sverige ska leva

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(13) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Christer Broman (V) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Tjänstgörande ersättare Kay

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.10, 19.25-20.20. 1 (9) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson,

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer Josefin Karlsson. Ann Ohlsson (L) ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 (14) Plats och tid Inredia, måndagen den 20 maj 2019 kl 18:00-19:10 Beslutande Se närvarolista på sida 2 Övriga deltagande Josefin Karlsson, kommunsekreterare Jan Malmgren, förbundsdirektör Skaraborgs

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammantradesdalum NORAKOMMUN Sammantradesdalum 2015-09-17 186 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2015-09-17 kl 15.00-17.20 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan NorIund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018

Kommunchef Håkan Bergsten Kommunfullmäktiges ordförande Stefan Zunko (S) Emma Dahlin Aktivitetshuset skjortan den 27 september 2018 Plats och tid Aktivitetshuset skjortan Kl 16:30-17:50 Beslutande Anders Berglöv (S), ordförande Emma Dahlin (M), 1:e vice ordförande Karina Bundgaard Krogh (C), 2:e vice ordförande Terese Larsson (S) Torbjörn

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-06-17 80 Plats och tid Stadshotellet, 2009-06-17 kl 19.00-20.00 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7

Kommunfullmäktige 2010-02-18 1. Se bifogad närvarolista! Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 1-7 Kommunfullmäktige 2010-02-18 1 Plats och tid Forum, Hyltebruk, kl 18.30-20.30 Beslutande Se bifogad närvarolista! Övriga deltagande Per Borg, kommunchef Gun Nilsson, sekreterare Utses att justera Bengt

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-05-26 107 Plats och tid Hjernet, 2010-05-26 kl 08.00-10.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Pelle Granlund, stadsarkitekt BMB, 93 Göran Oldén, akritekt BMB,

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Gunn Carlsson (s) och Jan-Erik Bratt (m) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Gunn Carlsson (s) och Jan-Erik Bratt (m) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2009-04-29 27 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-04-29 kl 19.00-21.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Christina Westerlund, Intresseföreningen Bergslaget,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Bert Parsmo (KD) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Bert Parsmo (KD) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2009-09-30 99 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-09-30 kl 19.00-20.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Liz Hultgren, Regionförbundet, styrgrupp, 83 Fredrik

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kommunfullmäktige 2018-12-12 227 Plats och tid Förvaltningsbyggnaden Arvidsjaur klockan 19.00-20.20. Beslutande Samtliga kommunfullmäktigeledamöter med undantag av: Samuel Wigenstam, Kristina Taimi, Marcus

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef

Susanne Kurtson, kultur- och fritidschef Jan Noriund, kommunchef SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 84 Plats och tid Beslutande Hjernet, kl 0.002.00 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Susanne Kurtson, kultur och fritidschef Jan Noriund, kommunchef Utses

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Marie-Louise Bäckman (KD)

Marie-Louise Bäckman (KD) 2016-10-19 1 (6) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Onsdagen den 19 oktober 2016, kl 16.30-18.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 14:

Kommunkontoret Djurås , kl. 14: Kommunstyrelsen 2018-11-08 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-13:30 Beslutande Ledamöter Fredrik Jarl (C), ordförande Kerstin Stenquist (C) Erik Warg (C) Irene Homman (S) Tomas Fredén

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantra.desdatum 2014-06-04 126 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2014-06-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 41 Kommunfullmäktige 2011-05-25

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 41 Kommunfullmäktige 2011-05-25 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo, onsdagen den 25 maj 2011 kl. 19.00-19.40, ajournering kl. 19.10-19.25 för utdelning av utmärkelsen Årets ambassadör. Beslutande Thomas Quist, ordförande Roger Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson, upphandlingsansvarig Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-10-20 1() Plats och tid Kommunhuset måndag 2014-10-20 kl 18.30-19.30 med ajournering 18.45-18.50 Beslutande Se bilaga 1 Övriga närvarande Margareta Persson, sekreterare Marie Johansson,

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström

Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anneli Johansson Göran Lundström PROTOKOLL 1(13) Tid: Kl 13:00-14:50 Plats: Forsen Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Magnus Nordström, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2018-12-17 Paragrafer:

Läs mer

Kommunfullmäktige 2012-06-13 110

Kommunfullmäktige 2012-06-13 110 Kommunfullmäktige 2012-06-13 110 Plats och tid Nora Stadshotell, 2012-06-13 kl 18.00-21.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Kommunkansliet kl 15.00

Kommunkansliet kl 15.00 1(28) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson, kommunchef Anders Kronfelt,

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 18.30 19.15 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Utses

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum Stadshuset, kl , ajournering kl t1hjo SAMMANTRÄDES PROTOKOLL l Plats och tid Stadshuset, kl 16.00-17.20, ajournering kl 16.40-17.00 Beslulande Ledamöter Catrin HuImarker (M), ordförande Tore Nolberger (M) Ewa F Thorstenson (M) Britt-Marie

Läs mer

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson

PROTOKOLL 1(15) 2008-02-11. Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare. Justerare: Anita Backman Eilert Isaksson PROTOKOLL 1(15) Tid: Kl 13:00-13:40 Plats: Forsen (A-Salen) Ledamöter: Se närvarolista Övriga: Ralph Forsberg, kommunchef, föredragande Lilian Johansson, kommunsekreterare Justeringsdag: 2008-02-18 Paragrafer:

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15

Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Kommunfullmäktige 2012-09-24 1 (10) Plats och tid: Folkets Hus, Kisa 2012-09-24 klockan 18.00 19.15 Beslutande: Se närvarolista Övriga deltagande: Tommy Aarna, 105 Majlis Johansson, kommunsekreterare Utses

Läs mer

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling

Underskrifter: Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer Ordförande Per Gruvberger Ordförande del av 6, 7,8 Torbjörn Parling Kommunstyrelsen 20 januari 2016 1(13) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-16.17 Ajournering kl.13.40-14.00, 15.00-15.45, 16.01-16.04 Beslutande: Per Gruvberger (S) ordf Christer Olsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2011-12-06 101 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 6 december 2011, kl 08.30-09.00. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Gabrielle Peteri (FP)

Läs mer

2010-04-22. Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 27 april 2010

2010-04-22. Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00. Socialkontoret, Baldersgatan 17, Norrtälje, tisdagen den 27 april 2010 NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2010-04-22 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 08.30-09.35, 10.15-12.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, socialchef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25

Christina Johansson och Allan Myrtenkvist. Kommunsekreterarens rum måndag 2008-06-25 Kommunstyrelsen 2008-06-23 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, Hällefors, kl. 13.00 15.15 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer