10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista."

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Peter Grönlund, avdelningschef BMB, 57 Margareta Lindkvist, kommunbiolog BMB, 60, 65 Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 64, 71 Thomas Johansson, controller, 64 Per Granlund, stadsarkitekt/avdelningschef BMB, 72 Peter Ljungné, stadsarkitekt, BMB, 72 Per Axelsson, fysisk planerare BMB, 72 Claes Dyst, chef Hjernet, 73 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Ewa Turesson (M) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Svenerik Nykvist (S) Justerande... Ewa Turesson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Svenerik Nykvist, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 56 dnr 164/2009 Svar på motion 3/2009 om marknadsföring av Nora kommun. William Grönlund (MP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 55. Motionären föreslog: att Nora kommun utarbetar riktlinjer för marknadsföringen av kommunen. Dessa riktlinjer ska syfta till att lyfta fram så många befolkningskategorier i kommunens marknadsföring som möjligt. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 126, att överlämna motionen till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett svar på motionen. Kommunchefen anser att motionären har rätt när han konstaterar att kommunen hittills presenterat en mycket homogen bild av de människor som bor och verkar i kommunen, framför allt vad gäller frågan om etnicitet. En framgångsfaktor för kommunen och regionen är att attrahera invandrare att bo och verka i kommunen vilket innebär att marknadsföringen av kommunen bör ta fasta på detta. Kommunchefen anser däremot inte att det är verkningsfullt att utarbeta detaljerade riktlinjer om hur marknadsföringen ska se ut. Ansvaret för kommunens samlade marknadsföring finns numera i Nora Utveckling AB. Kommunchefen anser därför att det räcker med ett direktiv till bolaget att ta hänsyn till de synpunkter som förts fram i motionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att som direktiv till Nora Utveckling AB uttala att i bolagets marknadsföring spegla mångfalden i kommunen samt att därmed anse motionen besvarad.

3 Kommunstyrelsen Ks 57 dnr 63/2010 Bergslagens Miljö- och Byggnämnds förslag till diffrensierad avgifter för felparkering. Avgiften för felparkering är densamma i samtliga fyra kommuner inom Bergslagens Miljö- och Byggnämnds samverkansområde, dvs 400 kronor för alla trafikförseelser. Det innebär att felparkerade trafikanter får betala lika mycket om de står trafikfarligt, använder sig felaktigt av handikapparkering, parkerar för länge eller glömt parkeringsskiva. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd anser att det ska kosta mer att stå där det är förbud att parkera och att, utan tillstånd, stå på handikapparkering och mindre för övriga förseelser. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd föreslår följande diffrensierade avgifter: Glömt parkeringsskiva eller motsvarande 200 kr Parkerat för länge eller på förbud att parkera 400 kr Parkerat på förbud att stanna eller på handikapparkering, utan tillstånd600 kr Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna Bergslagens Miljö- och Byggnämnds förslag till diffrensierade avgifter för felparkering.

4 Kommunstyrelsen Ks 58 dnr 75/2010 Förslag till arvode till vigselförrättare. Kommunsekreteraren har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Borgerlig vigsel är ett alternativ för den som vill gifta sig/ingå partnerskap utan religiösa inslag. Länsstyrelsen utser borgerliga vigselförrättare för kommunerna efter förslag från kommunstyrelsen. Det har i Nora kommun under många år funnits två borgerliga vigselförrättare. Vid årsskiftet 2009/ 2010 avsade sig den ena vigselförrättaren sitt uppdrag och därmed finns för närvarande endast en borgerlig vigselförrättare. Trots försöka att rekrytera ny vigselförrättare har det inte lyckats. Under de tre senaste åren har det i genomsnitt varit ca 20 vigslar per år. Flera av dessa har ägt rum på Tingshuset i Nora men brudparet kan välja annan plats vilket ofta förekommer. Många av vigslarna sker under sommaren och ofta på helger. Länsstyrelsen betalar ett arvode per vigsel som för närvarande är 110 kronor. En orsak till att det är svårt att rekrytera ny vigselförrättare kan vara det låga arvodet vilket ska täcka eventuella resekostnader mm. Flera av landets kommuner har därför infört ett kommunalt arvode på ca 500 kronor upp till kronor per vigsel. Kommunsekreteraren föreslår med anledning av ovanstående kommunfullmäktige beslutar om arvode till borgerlig vigselförrättare med 700 kronor per vigsel samt att reglementet för ersättning till kommunala förtroendevalda revideras enligt detsamma. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att införa arvode till borgerlig vigselförrättare med 700 kronor per vigsel samt att revidera reglementet för ersättning till kommunala förtroendevalda.

5 Kommunstyrelsen Ks 59 dnr 165/2009 Svar på motion 4/2009 om spårbilars betydelse för Nora. William Grönlund (MP) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 56. Motionären föreslog: att Nora kommun utreder vilken betydelse utvecklingen av spårbilar skulle kunna ha för kommunen att Nora kommun undersöker vilket intresse som finns för spårbilslösningen regionalt hos de olika kommunerna i länet och vilka möjligheter som finns för samverkan mellan dessa samt att Nora kommun ansöker om medlemskap i nätverket KOMPASS. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 127, att överlämna motionen till Bergslagens Kommunalteknik för beredning. Därefter har kommunchefen överlämnat ett svar på motionen. Regeringens utredare i frågan har pekat ut ett antal kommunprojekt som lämpliga för en första pilotbana. De utpekade kommuner är Umeå, Uppsala, Södertälje, Eskilstuna, Trollhättan/Uddevalla samt Via Academica, ett spårbilssystem, där Akademiska Hus har en projektidé för att knyta ihop KTH med universitetet Frescati i Stockholm. Kommunchefen anser att regeringen därmed gjort bedömningen att spårbilar i första hand kan vara intressant i större och medelstora kommuner och att det skulle kunna vara ett alternativ i Örebro kommun som en förbindelse mellan universitetet och resecentrum. Nora kommun har i många sammanhang påpekat att det är mycket viktigt för pendlare från Nora att lokaltrafiken i Örebro fungerar på ett optimalt sätt så att restiden från bostaden till arbetsplatsen respektive universitetet och skolor minimeras. Kommunchefen anser att frågan om alternativet spårbilar ska tas upp inom ramen för den infrastrukturplanering som regionförbundet svarar för. Även frågan om medlemskap i nätverket KOMPASS bör tas upp i regionförbundet. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar ordföranden på att de förtroendevalda i regionförbundet bör driva frågan om att regionförbundet ska söka medlemskap i nätverket KOMPASS.

6 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att aktualisera frågan inom ramen för regionförbundets infrastrukturplanering att för kommunens del avstå från medlemskap i nätverket KOMPASS att kommunens förtroendevalda i regionförbundet ska driva frågan om att regionförbundet ska söka medlemskap i nätverket KOMPASS samt att därmed anse motionen besvarad.

7 Kommunstyrelsen Ks 60 dnr 267/2009 Förslag till Naturvårdsprogram för Nora kommun Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning har överlämnat ett förslag till reviderat naturvårdsprogram för Nora kommun. Kommunfullmäktige beslutade , 152, bl a att under första kvartalet 2010 revidera naturvårdsprogrammet genom att inhämta remissyrkanden, att kostnadsbedöma åtgärdsförslagen samt att se över grundläggande principer och ståndpunkter. Vid möte med tema-au preciserades beslutet. Detta medförde att de lokal miljömålen och kartan över tätortsnära natur togs bort. Programmet skickade på remiss till medlemsorganisationerna i Natur- och miljörådet och lades också ut på hemsidan igen. Ett remissvar, från Centerpartiet, har kommit in. Bergslagens Miljö- och Byggförvaltningen har därefter reviderat programmet med beaktande av remissvaret. Finansiering av åtgärdsförslaget behandlas som ett separat ärende. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar Helena Vilhelmsson (C) om att Centerpartiet arbetat om förslaget till Naturvårdsprogram som bl a innebär att vissa delar tagits bort och andra delar slagits ihop. Helena Vilhelmsson yrkar bifall till det egna förslaget till Naturvårdsprogram. Ordföranden yrkar bifall till Bergslagens Miljö- och Byggförvaltnings förslag till Naturvårdsprogram. Gabrielle Peteri (FP) yrkar på ajournering. Kommunstyrelsen ajourneras under 20 minuter. Efter avslutad ajournering upptas förhandlingarna. Gabrielle Peteri, Ulf Wilder (båda FP), Ture Österberg, Ewa Turesson (båda M), Anna Magnusson och John Sundell (båda KD) yrkar bifall till Helena Vilhelmssons yrkande. Ordföranden ställer proposition på de båda yrkandena och finner att kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige anta Bergslagens Miljö- och Byggförvaltnings förslag till Naturvårdsprogram.

8 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta Bergslagens Miljö- och Byggförvaltnings förslag till Naturvårdsprogam för Nora kommun. Gabrielle Peteri, Ulf Wilder (båda FP), Ture Österberg, Ewa Turesson (båda M), Helena Vilhelmsson (C), Anna Magnusson och John Sundell (båda KD) reserverar sig till förmån för eget yrkande.

9 Kommunstyrelsen Ks 61 dnr 79/2010 Barn- och utbildningsnämndens förslag till överenskommelse med Järnboås friskola, ekonomisk förening. Järnboås friskola, ekonomisk förening, har inkommit med ett förslag till överenskommelse mellan friskoleföreningen och Nora kommun. Överenskommelsen handlar om att Nora kommun ska ställa sig positiv till en framtida ansökan från friskoleföreningen om start av friskola samt att friskoleföreningen garanteras hyra eller köpa skolfastigheten i Järnboås. Bildningsförvaltningens chef har överlämnat en tjänsteskrivelse i ärendet. Nora kommun kan inte ta ställning till en ansökan förrän ett reellt ansökningsförfarande skett. Yttrande till Skolinspektionen sker utifrån den beskrivning som ges hur skolverksamheten är tänkt att bedrivas vid varje enskild ansökan. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 14. Vid nämndens sammanträde presenterades ett förslag till överenskommelse med friskoleföreningen enligt följande: Om Nora kommun i framtiden inte bedriver skolverksamhet i Järnboås skola är kommunen öppen för att föra en diskussion om skollokalerna med Järnboås friskoleförening. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå friskoleföreningens förslag till överenskommelse. Nämnden föreslår kommunfullmäktige i stället besluta enligt barn- och utbildningsnämndens förslag. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå friskioleföreningens förslag till överenskommelse samt att godkänna barn- och utbildningsnämndens förslag till överenskommelse. Gabrielle Peteri, Ulf Wilder (båda FP), Ture Österberg, Ewa Turesson (båda M), Helena Vilhelmsson (C), Anna Magnusson och John Sundell (båda KD) deltar ej i beslutet.

10 Kommunstyrelsen Ks 62 dnr 99/2010 Förslag att till Nora Utveckling AB sälja industritomt vid Pershyttans industriområde. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Nora Utveckling AB önskar förvärva en ca m 2 stor industritomt vid Pershyttans industriområde för att där uppföra en lokal för uthyrning till Gyttorp Cartridge AB. Kommunchefen föreslår kommunfullmäktige besluta att till Nora Utveckling AB sälja en industrifastighet på ca m 2 vid Pershyttans industriområdet för 10 kronor per m 2. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att till Nora Utveckling AB sälja en industrifastighet om ca m 2 vid Pershyttans industriområde för 10 kronor per m 2

11 Kommunstyrelsen Ks 63 dnr 107/2010 Norabostäder AB:s anhållan om yttrande över försäljning av fastigheten Bergsäng 3:3. Norabostäder AB har för avsikt att sälja fastigheten Bergsäng 3:3 och önskar därför ett yttrande från kommunfullmäktige i frågan. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna att Norabostäder AB säljer fastigheten Bergsäng 3:3.

12 Kommunstyrelsen Ks 64 dnr 101/2010 Bokslut för Nora kommun och koncernredovisning för år Ekonomiavdelningen har upprättat ett förslag till bokslut för kommunen och koncernredovisning för 2009 års verksamhet. Resultatet för koncernen uppgår till 0,0 mkr och för kommunen till 4,6 mkr. Balansomslutningen uppgår till 637,6 mkr för koncernen och 276,4 mkr för kommunen. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna bokslut för kommunen och koncernredovisning för 2009 års verksamhet till revisionen. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna bokslut för kommunen och koncernredovisningen för 2009 års bokslut.

13 Kommunstyrelsen Ks 65 dnr 102/2010 Förslag till finansiering av åtgärder i naturvårdsprogrammet. Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunfullmäktige beslutade , 152, bl a att kostnadsbedöma åtgärdsförslagen i naturvårdsprogrammet. Den största delen av kostnaden är arbetstid för tjänsteman på Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning samt Bergslagens Kommunalteknik och man har valt att bedöma kostnader där extra medel behövs Det finns inga medel avsatta för naturvård utöver kostnaden för kalkning av sjöar och vattendrag, del i en ekologtjänst och vissa skötselmedel för naturreservaten. Alla övriga konkreta naturvårdsåtgärder delfinansieras genom sökta bidrag vilket också innebär någon form av medfinansiering. Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning föreslår att kronor avsätts i 2011 års budget för föreslagna åtgärder i naturvårdsprogrammet. Kommunstyrelsen beslutar att föra ärendet till arbetet med 2011 års budget.

14 Kommunstyrelsen Ks 66 dnr 12/2010 Godkännande av avsägelse som ledamot i styrelsen för Tursam i Bergslagen, ekonomisk förening. Peter Zetterman (S) har avsagt sig sitt uppdrag som ledamot i styrelsen. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna avsägelsen.

15 Kommunstyrelsen Ks 67 dnr 224/2009 Bergslagens civilförsvarsförenings ansökan om bidrag. Beredskapssamordnaren har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Bergslagens civilförsvarsförening har överlämnat en ansökan om bidrag för år 2010 med 1 kr per invånare, dvs kronor. Civilförsvarsföreningen arbetar inom området skydd, säkerhet, trygghet och överlevnad. De lär ut kunskap till allmänheten genom korta kurser om hur man klarar t ex längre elavbrott, förorenat dricksvatten eller en längre tids isolering vid kraftigt snöfall. Syftet är att öka människors förmåga att kunna ta ansvar för sig själva i alla situationer. Arbetet sker på ideell basis. Föreningen har under 2009 ökat sin verksamhet i Nora. De har haft utbildningar inom självskydd och energi. Totalt har 318 personer deltagit i utbildningarna och deltagarna har varit både vuxna och ungdomar. Under 2009 påbörjades också en utbildning för alla spelare i Nora ishockeyklubb i hjärt- och lungräddning. Utbildningen pågår under hela våren och är kostnadsfri för föreningen. Utbildningen kan också ges till andra föreningar i kommunen. FN har utropat den första oktober varje år till internationell äldredag. Föreningen kommer, tillsammans med hyresgästföreningen i Nora, att arbeta med projektet Säkra seniorer. Föreningen är villig att hjälpa kommunen med information mm om kommunen vill starta ett projekt inför den internationella äldredagen. Bergslagens civilförsvarsföreningen har också sökt bidrag av Hällefors och Lindesbergs kommuner. Hällefors kommun har beviljat bidrag men Lindesbergs kommun har ännu inte tagit beslut i ärendet. Beredskapssamordnaren föreslår kommunstyrelsen besluta att bevilja Bergslagens civilförsvarsförening ett bidrag för år 2010 med kronor och att medlen anslås från kontot Krisberedskap. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Thomas Jansson (S) på att om Bergslagens civilförsvarsförening söker bidrag i framtiden ska verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse bifogas ansökan. Ordföranden ställer proposition på tilläggsyrkandet och finner att detsamma bifalls.

16 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att bevilja Bergslagens civilförsvarsförening ett bidrag med kronor för år 2010 att medlen anslås från kontot Krisberedskap samt att om Bergslagens civilförsvarsförening söker bidrag i framtiden ska ansökan även innehålla verksamhetsberättelse och ekonomisk berättelse.

17 Kommunstyrelsen Ks 68 dnr 74/2010 Länsstyrelsens begäran om ställningstagande till förstudie och regional vattenförsörjning från Vättern. Länsstyrelsen har på uppdrag av kommunerna Askersund, Hallsberg, Kumla, Laxå, Lekeberg, Nora och Örebro inhämtat anbud på genomförande av det avslutande steget i en förstudie för regional vattenförsörjning från Vättern. Innan tilldelningsbeslut i upphandlingen kan tas krävs deltagande kommuners ställningstagande till anbuden och godkännande av förslag till kostnadsfördelning. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna att Länsstyrelsen antar anbud och deltar i finansiering enligt förslag.

18 Kommunstyrelsen Ks 69 dnr 76/2010 Förslag till uppdrag till Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning att arbeta fram en gemensam översiktsplan för de fyra sk KNÖL-kommunerna. Chefen för Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, BMB, har inkommit med en skrivelse om rubricerat ärende. Ledamöter och kommunchefer m fl från de fyra kommunerna i norra länsdelen; Hällefors, Ljusnarsberg, Lindesberg och Nora träffades i Bredsjö i mars månad. Vid detta tillfälle presenterade representanter för BMB ett förslag till gemensamt arbete med översiktsplan för de fyra kommunerna. Presentationen handlade om ett effektivt och modernt arbetssätt för att möjliggöra en parallell och samtida planprocess. Målsättningen är att för var och en av kommunerna ta fram en aktuell översiktsplan, ÖP, med de fördjupningar som respektive kommun behöver eller önskar. Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning föreslår kommunstyrelsen besluta att uppdra till förvaltningen att påbörja arbetet enligt de riktlinjer som tagits fram. Därefter tar Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning fram en detaljerad uppdragsbekräftelse som sedan processas i kommunernas kommunchefsgrupp. I uppdragsbekräftelsen ska framgå de ekonomiska villkoren för genomförandet, en grov tidsplan samt hur arbetet ska fortskrida. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår ordföranden att kommunstyrelsen ställer sig positiv till genomförandet av gemensam översiktsplan för de fyra kommunerna i norra länsdelen under förutsättning att det inte innebär några ytterligare kostnader för Nora kommun än de som kommunen redan har enligt det samverkansavtal som gäller mellan de fyra kommunerna. Gabrielle Peteri (FP) yrkar bifall till ordförandens förslag. Kommunstyrelsen beslutar att ställa sig positiv till genomförandet av gemensam översiktsplan för de fyra kommunerna i norra länsdelen under förutsättning att det inte innebär några ytterligare kostnader för Nora kommun än de som kommunen har enligt det samverkansavtal som gäller mellan de fyra kommunerna.

19 Kommunstyrelsen Ks 70 dnr 105/2010 Bergslagens Miljö- och Byggnämnds anhållan om yttrande om uppförande av bostadshus. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd har överlämnat rubricerat ärende. Ägarna till en fastighet vid Östra Sund har ansökt om att få uppföra två bostadshus på del av Vagnskjulsberget som är beläget på fastigheten. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd beslutade , 39, att be Nora kommun yttra sig om den del av Vagnskjuleberget där de föreslagna nya tomtplatserna är belägna borde detaljplaneläggas innan ytterligare bebyggelse kan tillåtas där. Kommunstyrelsen beslutar att Vagnskjuleberget inte behöver vara utsatt för detaljplaneläggning.

20 Kommunstyrelsen Ks 71 dnr 106/2010 Ekonomisk rapport, mars månad. Ekonomichefen redovisar den ekonomiska rapporten för mars månad. Kommunstyrelsen beslutar att lägga rapporten till handlingarna.

21 Kommunstyrelsen Ks 72 dnr 103/2010 Information om viljeinriktning för Noras södra stadskärna och Ängarna. Representanter från stadsarkitektkontoret, Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning, plankontoret, informerar om rubricerat ärende. Arbete med översiktsplanen beräknas pågå under ca tre år. I planen ingår olika projekt såsom Resecentrum, parkering, trafik, bostäder/handel, skolområden, Torget/Storgatan, återvinningscentralen. Tanken är att ta fram en handlingsplan för projekten. Ordföranden tackar för informationen.

22 Kommunstyrelsen Ks 73 dnr 104/2010 Information om kommunens integrationsarbete. Chefen för Hjernet informerar om rubricerat ärende. Nora kommun har avtal med Migrationsverket att ta emot 50 flyktingar per år. Avtalet gäller flyktingar som har uppehållstillstånd. För detta får kommunen ett schablonbidrag på kronor/år från Migrationsverket. Under 2009 tog kommunen emot ca 30 flyktingar. Kommunen satser i första hand på att ta emot barnfamiljer. Flyktingmottagningen på Hjernet ansvarar för en två år lång introduktion för flyktingarna då de erhåller introduktionsersättning. Varje flykting får ett personligt schema som innehåller bl a praktik och undervisning i svenska. Praktikplatserna finnas såväl inom som utanför kommunen. Dessutom ingår samtal om framtiden och personliga mål. Personalgrupperna inom flyktingmottagningen och socialförvaltningens försörjningsstöd samarbetar för att göra det bästa möjliga för de olika personerna. Dessutom samarbetar man med olika föreningar inom kommunen. Tidningen Fokus gör varje år en integrationsrankning där man mäter antal utrikesfödda, flyktingmottagande, absolut sysselsättning och relativ sysselsättning. Nora kommun hamnade vid årets mätning på totalt 28 plats. Från och med 1 december 2010 övergår flyktingmottagandet till staten och de avtal som kommunen tecknat med Migrationsverket upphör att gälla. Vid samma tidpunkt tar arbetsförmedlingen över ansvaret för introduktionen och ska arbeta med etableringslotsar och etableringsplaner för personer mellan år. Detta innebär att kommunen även fortsättningsvis kommer att ha ansvaret för barn t o m 17 år, bosättning mm. Ordföranden tackar för informationen.

23 Kommunstyrelsen Ks 74 Delgivningar Regionförbundet Örebro Verksamhetsrapport för Energikontoret Regionförbundet Örebro. (dnr 92/2010) Ekonomiavdelningen Efterkalkyl, bildningsförvaltningen. (dnr 345/2009) Protokoll från möte med direktionen för Nerikes Brandkår Protokoll från sammanträde med Bergslagens Miljö- och Byggnämnd För kännedom. Beslut till Kopparberg Mineral AB och Kopparberg Mining Exploration AB från Bergsstaten om medgivande enligt minerallagen om tillstånd att överlåta undersökningstillstånd inom kommunerna Hällefors, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora Kallelse till Länstrafiken i Örebro AB:s årsstämma Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde Skrivelse till regeringen/statsrådsberedningen för kännedom till länets kommuner om vindkraftverk. Kommunstyrelsen beslutar att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

24 Kommunstyrelsen Ks 75 Delegationsbeslut Kommunstyrelsens ordförande Beslut i brådskande ärende. (dnr 277/2009) , Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyler. (dnr 345/2009) Kommunchefen Förköpsärenden där kommunal förköpsrätt inte hävdats. (dnr 7/2010) , 23. Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsprövningar. (13/2010) , Fastighetscontroller Bifall till upplåtelse av allmän platsmark; löpartävlingar, båttävling. (dnr 17/2010) Kommunchefen Attestanter och ersättare (dnr 69/2010) Kommunstyrelsen beslutar att lägga delegationsärendena till handlingarna.

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-04-28 68 Plats och tid Nora Stadshotell, 2010-04-28 kl 17.00-19.20 Beslutande 25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-05-04 78 Plats och tid Hjernet, 2011-05-04 kl 08.30-11.50 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 74, 81 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden Plats och tid Brandstationen Lindesberg, kl. 15:00-17:10 ande Jonas Kleber (C), ordf. Gert Rydelius (C), ersättare för Agneta Nilsdotter (-) Farhan Kadir (C) Gunnar Nilsson (M) Jan Marne (M) Göran Gustavsson

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-05-26 107 Plats och tid Hjernet, 2010-05-26 kl 08.00-10.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Pelle Granlund, stadsarkitekt BMB, 93 Göran Oldén, akritekt BMB,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare

Ulf Anagrius (LOK) Bo Örtegren, förbundschef och sekreterare Anders Hansson, administrativ samordnare 12 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Hällefors Benny Jansson (s) ordförande Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Hans Hedborg (c) John Sundell (kd) Svante Fägerås (s) Lars-Göran Zetterlund (c) Pär-Ove

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum 2017-04-05 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2017-04-05 kl 8.30-11.45 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Sara Norberg, PA-specialist 31 Peter Warman, ekonomichef, 29-30,

Läs mer

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret Anders Andersson. ... Kitty Strandberg. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.35 Beslutande Övriga deltagande Kitty Strandberg (S), Ljusnarsberg, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun Raimo

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015 06 24 1 av 7 Plats och tid: Beslutande: Övriga närvarande: Kommunkontoret i Båstad, onsdagen den 24 juni, kl. 17.00 17.35 i Astrakanen. Bo Wendt (BP), Ordförande Gösta Gebauer (C), 1:e vice ordförande

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C)

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Sida Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-01-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset den 14 januari 2014 kl. 08.00 14.45 ande Övriga närvarande Roland Åkesson (C), ordförande Ann Petersson (C) Curt-Rune Roos

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-02-15 1 Plats och tid Hjernet, 2012-02-15 kl 8.30-12.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Joakim Skoglund, näringslivschef, 4 Håkan Ceder, turistchef, 12 Lars-Göran

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-10-16 144 Plats och tid Hjernet, 2013-10-16 kl 8.30-12.25 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 131, 145 Jukka Tekonen, projektledare,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret

Anders Andersson, sekreterare. Gert Stark (S) och Hans Hedborg (C) Denise Ljungström (S) Kommunkontoret LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 18.30 19.15 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Utses

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-02-02 1 Plats och tid Räddningscentralen, 2011-02-02 kl 08.30-11.10 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 17, 20, 28 Jan Norlund,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2014-12-03 1 Innehållsförteckning Ärende 118 Godkännande av dagordning... 3 119 Individärende... 4 120 Individärende... 5 121 Uppsökande verksamhet... 6 122 Ekonomi... 7 123 Avdelningschefstjänst inom

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.10, 19.25-20.20. 1 (9) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.45 15.20 Beslutande Övriga deltagande Pirjo Nilsson (S), Ljusnarsberg, ordförande Lars-Erik Larsson (NP), Nora, tjänstgörande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Jerry Elvin (S), Lindesberg Bertil Jansson (M), Lindesberg

Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Jerry Elvin (S), Lindesberg Bertil Jansson (M), Lindesberg ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.20 15.00 ande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Jerry Elvin (S), Lindesberg

Läs mer

Kommunstyrelsen. Protokoll 2015-05-12. Tid Starttid 13:00 Sluttid:15:30 Plats Sammanträdesrummet Multen

Kommunstyrelsen. Protokoll 2015-05-12. Tid Starttid 13:00 Sluttid:15:30 Plats Sammanträdesrummet Multen Kommunstyrelsen Tid Starttid 13:00 Sluttid:15:30 Plats Sammanträdesrummet Multen ande ledamöter Wendla Thorstensson (C), ordförande Håkan Söderman (M), vice ordförande Kjell Edlund (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54)

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.55 1 (12) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 5 november 2018 klockan 18.30 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Anders Griph (KD), Isabelle Tiderblom (KD), Ludwig

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV)

Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister Mattsson (S) Bengt Mård (M) Tommy Edenholm (KV) 7HYLTE KOMMUN Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-04-13 1 (7) Plats och tid Räddningsstationen, Hyltebruk kl 08.30 12.00 Beslutande Lennart Ohlsson (C ) ordförande Micael Arnström (S) vice ordförande Krister

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2006-11-13 1 Plats och tid Måndag 13 november 2006 kl 19.00-19.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (8) 2008-01-31 1 (8) Plats och tid Onsdag den 31 januari kl. 08.30 09.00 Plats ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Kunskapen, Regionförbundet, P G Vejdes väg 15, Växjö Marie-Louise Hilmersson (c) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Direktionen

Direktionen Direktionen 2003-10-10 1 Plats och tid Beslutande BKT:s kansli Nora Benny Jansson (s) Svante Fägerås (s) Eino Kirjonen (hob) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren (c) Ingegerd Lööv (s) Ulla Karlsson (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Förbundsstyrelsen Sammanträdesdatum (6) 2011-06-20 1 (6) Tid Måndagen den 20 juni kl.16.00 16.30 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Sunnerbo, Regionförbundet södra Småland, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée, (m) ordförande

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

11 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 6 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

11 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 6 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-10-06 166 Plats och tid Hjernet, 2010-10-06 kl 08.30-12.15 Beslutande 11 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 6 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Hjernet, kl Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB, 104 Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammantra.desdatum 2014-06-04 126 Plats och tid Beslutande Hjernet, 2014-06-04 kl 8.30-11.50 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB,

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.20 15.50 Beslutande Övriga deltagande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Siv Sander (S), Hällefors kommun, vice

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Kommunkontoret, Heby omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 148-150 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 148-150 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Heby brandstation, Heby kl 09:00-15:10 Beslutande Marie Wilen(C) ordf. David Olsson (M) Carina Schön (S) Anders Pettersson (S) Jan Andersson (S) 148-149 Anne-Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Tekniska nämnden 2007-06-18 1 (15) Plats och tid Konferensrummet, Västergården, Askersund, 2007-06-18 kl. 15.00 17.00. Beslutande Torbjörn Karlsson (s), ordförande Kurt Andersson

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdagen 10 maj 2011, kl 08.30-09.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-06-17 80 Plats och tid Stadshotellet, 2009-06-17 kl 19.00-20.00 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunkontoret 2012-09-25. ... Thomas Abrahamson. ... Lena Vinnerås. ... Bertil Jansson

Kommunkontoret 2012-09-25. ... Thomas Abrahamson. ... Lena Vinnerås. ... Bertil Jansson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), Nora, ordförande Siv Sander (S), Hällefors Jerry Elvin (S), Lindesberg Bertil Jansson (M),

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00

Kommunstyrelsens kansli måndag kl 15.00 1(13) Plats och tid Gruesalen, Bjuv kl 09.00-10.40 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anders Månsson (S), ordf Christer Landin (S) Niklas Svalö (S) Martin Fridehjelm (S) Ulrika Thulin (S) Bert

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer