11 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 6 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "11 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 6 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista."

Transkript

1 Kommunstyrelsen Plats och tid Hjernet, kl Beslutande 11 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 6 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Richard Linder, chef bidlningsförvaltningen, Per Granlund, stadsarkitekt, BMB, 146 Gustav Björeman, fysisk planerare BMB, 146 Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 148 Inger Multanen, socialchef, 152 Ulf Wiman, alkoholhandläggare, 152 Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Utses att justera Tom Rymoen (M) Justeringens plats och tid Under- skrifter Sekreterare... Paragrafer Eva R Stensson Ordförande... Svenerik Nykvist (S) Justerande... Tom Rymoen ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Underskrift...:. Svenerik Nykvist, ordförande

2 Kommunstyrelsen Ks 144 dnr 347/2009 Barn- och utbildningsnämndens förslag till revidering av barnomsorgens taxa och riktlinjer. Bildningsförvaltningen har upprättat förslag till taxa och riktlinjer för barnomsorgen. De största förändringarna är att barnens vistelsetid på förskolan erbjuds i den omfattning som behövs med hänsyn till förälders/vårdnadshavares arbete eller studier. Allmän förskola, som erbjuds alla 3- till 5-åringar, begränsas och kommer att erbjudas under skolans läsår. Kommunfullmäktige behandlade ärendet , 9, och beslutade att återremittera ärendet till barn- och utbildningsnämnden för att komplettera riktlinjerna för barnomsorgen med gällande regler för barnomsorgspeng. Barn- och utbildningsnämnden har åter behandlat ärendet , 39. Det upprättade förslaget innehåller information om stängningsveckor och nu även information om barnomsorgspeng, flerfamiljssystem och vårdnadsbidrag. Barn- och utbildningsnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till taxa och riktlinjer för barnomsorgen i Nora kommun. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Margaretha Eriksson (V) på återremiss av ärendet till barn- och utbildningsnämnden för att ta fram konsekvensbeskrivning för utökad ramtid. Bertil Nilsson (S) föreslår ytterligare en att-sats i beslutet enligt följande: att utökad tidsram beaktas i budgetarbetet. Ordföranden ställer proposition på återremissyrkandet och finner att detsamma avslås. Därefter ställer ordföranden proposition på barn- och utbildningsnämndens förslag med Bertil Nilssons tilläggsyrkande och finner att detsamma bifalls. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta upprättat förslag till taxa och riktlinjer för barnomsorgen i Nora kommun samt att utökad tidsram beaktas i budgetarbetet.

3 Kommunstyrelsen Ks 145 dnr 253/2010 Barn- och utbildningsnämndens förslag att upphäva kommunal samverkan mellan kommunerna i norra Örebro län vad gäller val av barnomsorg och skola. Kommunfullmäktige beslutade , 85, om ett gemensamt samverkansområde för barnomsorg och skola i kommunerna i norra Örebro län. Beslutet innebär att föräldrar som är boende i dessa kommuner kan välja skola och barnomsorg i någon av kommunerna och i mån av plats tas barnen emot där. Hemkommunen debiteras efter en schabloniserad prislista där endast de rörliga kostnaderna inräknas. Utgångspunkterna för prislistan har varit Lindesbergs kommuns kostnader. Riksdagen beslutade i april månad 2009 om nya bestämmelser inom barnomsorgsområdet. Lagändringen, skollagen 2a kap 12a, innebär att det införs motsvarande regler för mottagande i annan kommuns förskoleverksamhet och skolbarnsomsorg som finns för grundskolan. Den nya bestämmelsen innehåller också regler för interkommunal ersättning som även de motsvarar bestämmelserna som finns för grundskolan. Frågan om plats i annan kommuns verksamhet regleras numera i lag varför det föreslås att den kommunala överenskommelsen om ett gemensamt samverkansområde för barnomsorg och skola upphävs. Barn- och utbildningsnämnden har behandlat ärendet , 42. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att upphäva beslut , 85, om ett gemensamt samverkansområde för barnomsorg och skola i kommunerna i norra Örebro län. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att upphäva beslut , 85, om ett gemensamt samverkansområde för barnomsorg och skola i kommunerna i norra Örebro län.

4 Kommunstyrelsen Ks 146 dnr 221/2010 Samrådsyttande över förslag till detaljplan för Väghyveln 1 m fl. fastigheter. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning har på uppdrag av Development Partner AB upprättat förslag till detaljplan för kvarteret Väghyveln, nuvarande Svevia AB:s fastighet vid södra infarten till Nora, m fl fastigheter. Syftet med planen är att ge möjlighet för handel och småindustri inom planområdet samt att göra möjligt för ny infart till området från Pershyttevägen i söder. Bakgrunden är att Svevias verksamhet i Nora ska upphöra och fastigheten ska säljas. Trafiken till det nya handelsområdet kommer troligen att öka kraftigt utifrån de förhållanden som gäller i dag. Det är därför viktigt att från början planera för trafiksäkerhetshöjande åtgärder vid den befintliga infarten till området från Lv 762. Kommunstyrelsen beslutar att tillstyrka planen dock med förändringarna att trafiksäkerhetshöjande åtgärder vidtas vid den befintliga infarten till området samt att medge eventuell framtida etablering av bensinstation.

5 Kommunstyrelsen Ks 147 dnr 252/2010 Fortsatt arbete med eventuell förändring av nämnd- och förvaltningsorganisation. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Under våren 2009 och hösten 2010 har det förts diskussioner inom ramen för kommunstyrelsens tema-au om förändring av den politiska organisationen och av förvaltningsorganisationen. Det man diskuterat är om kommunen ska införa sk BUF-organisation vilket innebär en politisk organisation med beredningar under kommunfullmäktige och med kommunstyrelsen som enda verksamhetsdrivande nämnd. Man har också diskuterat att anpassa förvaltningsorganisationen till en sådan förändring vilket innebär att all verksamhet inom kommunen samlas i en förvaltning. Kommunchefen anser att man först måste bestämma hur den politiska organisationen ska se ut innan man förändrar förvaltningsorganisationen. Intresset för ett införande av BUF-organisation har under diskussionerna varit positiv. Nora kommun ska rekrytera ny socialchef och man bör därför överväga att föra samman socialförvaltningen med kommunförvaltningen innan anställning av ny socialchef görs. Därmed kommer kommunen att ha två förvaltningar, bildningsförvaltningen och kommunförvaltningen. Detta gäller dock under förutsättning att man i ett senare skede är beredd att förändra även den politiska organisationen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet föreslår ordföranden att arbetet med eventuellt förändrad nämnd- och förvaltningsorganisation ska fortsätta och att Nora kommun därmed rekryterar en socialchef som tillika är förvaltningschef för socialförvaltningen. Tom Rymoen (M) och Helena Vilhelmsson (C) yrkar bifall till ordförandens förlag. Kommunstyrelsen beslutar att arbetet med eventuellt förändrad nämnd- och förvaltningsorganisation fortsätter samt att Nora kommun därmed rekryterar en socialchef som tillika är förvaltningschef för socialförvaltningen.

6 Kommunstyrelsen Ks 148 dnr 136/2010 Svar på motion 10/2010 om samhällsekonomisk studie/anlays av kulturens ekonomiska värden. Gabrielle Peteri (FP), Helena Vilhelmsson (C), Ewa Turesson (M) och Bert Parsmo (KD) överlämnade rubricerad motion på kommunfullmäktige , 75. Motionärerna föreslog: att Nora kommun tar initiativ till att det i KNÖL-samverkan genomförs en samhällsekonomisk studie/analys av kulturens ekonomiska värden för regionen samt att Regionförbundet uppvaktas i avsikt att regionala medel ställs till förfog- ande för att delfinansiera utredningen. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna motionen till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 117, att överlämna motionen till kultur- och fritidsnämnden för beredning. Kultur- och fritidschefen samt kultursekreteraren har överlämnat ett förslag till svar på motionen. Svaret beskriver hur motionärernas förslag ska kunna genomföras, utredningens syfte och förväntade resultat, en tidplan samt kostnaderna för genomförandet. Utredningen beräknas ske under Den totala kostnaden beräknas till ca kronor varav kronor ska sökas från Regionförbundet. Resterande kronor fördelas mellan de fyra kommunerna som samverkar inom KNÖL och fördelas efter fördelningsnyckel. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet , 41. Nämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att motionen därmed är besvarad. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Thomas Jansson (S) bifall till motionen. Gabrielle Peteri, Birgitta Borg (båda FP), John Sundell (KD), Tom Rymoen, Ewa Turesson (båda M), Helena Vilhelmsson och Eva Stenqvist (båda C) yrkar bifall till Thomas Janssons yrkande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att bifalla motionen.

7 Kommunstyrelsen Ks 149 dnr 268/2009 Svar på medborgarförslag 11/2009 om placering av bussterminal och angöring för pendeltågtrafiken. Hans Eliasson överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 107. Förslagsställaren föreslog: att station och bussterminal ska läggas omedelbart söder om cykelbron i Skolgatans förlängning. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 16, att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett förslag till svar på medborgarförslaget. Förslagsställaren menar att det framtagna förslaget till placering av nytt resecentrum vid godsmagasinet är olämpligt. Han hävdar att det riskerar att förstöra kulturmiljön vid stationsområdet och att det är brist på parkeringsplatser i området. Enligt kommunchefen har tjänstemän från länstrafiken och Bergslagens Kommunalteknik samt representanter för Nora köpmannaförening m fl under lång tid arbetat med frågan om placering för resecentrum. Samtliga är överens om att en placering vid fd godsmagasinet vid Nora station är den lämpligaste platsen. Kommunchefen föreslår därför kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget.

8 Kommunstyrelsen Ks 150 dnr 12/2009 Svar på medborgarförslag 5/2009 om alternativt förslag till planerat resecentrum i Nora. Jan Rylander överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 6. Förslagsställaren föreslog: att alternativt förslag till planerat Resecentrum i Nora. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 54, att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen har överlämnat ett svar på medborgarförslaget. Förslagsställaren föreslår att resecentrum placeras vid Martinvallen för att på så sätt sänka investeringskostnaderna och minska störningar från busstrafik i centrala Nora. Enligt kommunchefen har tjänstemän från länstrafiken och Bergslagens Kommunalteknik samt representanter för Nora köpmannaförening m fl under lång tid arbetat med frågan om placering för resecentrum. Samtliga är överens om att en placering vid fd godsmagasinet vid Nora station är den lämpligaste platsen. Kommunchefen föreslår därför kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå medborgarförslaget.

9 Kommunstyrelsen Ks 151 dnr 4/2008 Svar på medborgarförslag 1/2008 om ombyggnad av parkeringsplats på Storgatan._ Hans Eliasson överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 6. Förslagsställaren föreslog: att parkeringsplatsen vid Storgatan utanför Systembolaget och Nora Glass byggs om så att man kör in på slingan och parkering sker med bilfronten mot norr. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 51, att överlämna medborgarförslaget till kommunchefen för beredning. Kommunchefen överlämnade ett förslag till svar på medborgarförslaget. Förslagsställaren menar att den parkeringsplats som idag finns vid Storgatan i höjd med hotellfastigheten är trafikfarlig och bör byggas om. Han föreslår att parkeringsplatsen byggs om så att man kör in på slingan och parkerar med fronten åt norr alternativt att parkeringsplatserna görs snedställda mot Storgatan. Tjänstemän inom Bergslagen Miljö- och Byggförvaltning samt Bergslagens Kommunalteknik hade då gjort en översyn av hela miljön vid Storgatan och det sk Glasstorget inom kvarteret Lejonet inklusive ovan nämnda parkeringsyta och föreslog en förändring av denna. Kommunstyrelsen beslutade , 18, att ge Bergslagens Kommunalteknik i uppdrag att närmare utreda detaljerna kring utformandet av parkeringsplatsen. Kommunchefen har utifrån denna utredning överlämnat en skrivelse. Bergslagens Kommunalteknik har i möten träffat fastighetsägare, affärsinnehavare samt representanter för Nora köpmannaförening. Där har konstaterats att frågan om resecentrums placering kommer att påverka möjligheterna att förnya Glasstorget. När nu planerna för resecentrum börjar klarna kan arbetet med utformningen av Glasstorget slutföras. Kommunchefen föreslår kommunfullmäktige besluta följande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att beakta frågan vid utformningen av Glasstorget samt att beakta finansieringen av Glasstorgets förnyelse i budgetberedningen för 2011 års budget.

10 Kommunstyrelsen Ks 152 dnr 182/2010 Avgift för tillsyn av handel med vissa receptfria läkemedel i butik. Den nya lagen (2009:730) om handel med vissa receptfria läkemedel trädde i kraft Samtidigt upphävdes lagen (2007:1455) om detaljhandel med nikotinläkemedel. Bestämmelserna i den gamla lagen ingår nu i den nya lagen. Enligt lagens 20 ska den kommun där detaljhandel bedrivs kontrollera efterlevnaden av lagen och de föreskrifter som meddelas med stöd av lagen. Kommunerna får ta ut en avgift för sin kontroll av den som bedriver handel med vissa receptfria läkemedel. Socialnämnden har behandlat ärendet på sammanträde , 39. Nämnden föreslog kommunfullmäktige besluta att fastställa en årlig tillsynsavgift på kronor för handel av vissa receptfria läkemedel att gälla fr o m Under kommunfullmäktiges behandling av ärendet diskuterades bl a vad som ingår i taxan för tillsynen av vissa receptfria läkemedel. Kommunfullmäktige beslutade att återremittera ärendet till socialnämnden för att bl a klarlägga vad taxan innebär. Socialnämnden har åter behandlat ärendet , 45. Enligt förslaget ska kommunfullmäktige fastställa en årlig tillsynsavgift på kronor för handel av vissa receptfria läkemedel. Tillsynen beräknas till ca tre timmar per handlare och år. Tillsynen av receptfria läkemedel är mer omfattande än tobaks- och folkölstillsynen. I tillsynsavgiften ingår det årliga besöket och administration kring detta. Dessutom ingår eventuella kostnader för det merarbete som uppstår då en butiksinnehavare inte följer gällande regler och riktlinjer. Sveriges Kommuner och Landsting rekommenderar en fast årsavgift vid regelbundet återkommande kontroller vilket är utgångspunkten för Nora kommuns tillsynsarbete. Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa en årlig tillsynsavgift på kronor för handel av vissa receptfria läkemedel samt att detta ska gälla fr o m år Under kommunstyrelsens behandling av ärendet yrkar Helena Vilhelmsson (C) på att man tar ut ett självkostnadspris för att fastställa tillsynsavgift. Margaretha Eriksson (V) yrkar bifall till socialnämndens förslag.

11 Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen ajourneras under tio minuter. Efter avslutad ajournering upptas förhandlingarna. Ordföranden yrkar bifall till socialnämndens förslag. Ordföranden ställer proposition på socialnämndens förslag och finner att detsamma bifalls. Därefter ställer ordföranden proposition på Helena Vilhelmsson yrkande och finner att detsamma avslås. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa en årlig tillsynsavgift på kronor för handel av vissa receptfria läkemedel samt att detta ska gälla fr o m år Ewa Turesson, Tom Rymoen (båda M), Helena Vilhelmsson, Eva Stenqvist (båda C), Gabrielle Peteri, Birgitta Borg (båda FP) och John Sundell (KD) reserverar sig till förmån för Helena Vilhelmssons yrkande.

12 Kommunstyrelsen Ks 153 dnr 261/2010 Beslut om kommunal borgen, Norabostäder AB. Ekonomichefen har överlämnat en skrivelser om rubricerat ärende. För att Kommuninvest ska få en enhetlig dokumentation kring beslutsformuleringar om medlemmarnas borgensåtaganden gentemot aktiebolag föreslår Kommuninvest att kommunfullmäktige beslutar enligt nedanstående upp till ett totalt högsta belopp. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att såsom egen skuld ingå borgen för Norabostäder AB:s låneförpliktelser upp till ett högsta lånebelopp om kronor jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala lånebeloppet ska beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga lånebelopp.

13 Kommunstyrelsen Ks 154 dnr 276/2010 Beslut om kommunal borgen, Nora Utveckling AB. Ekonomichefen har överlämnat en skrivelser om rubricerat ärende. För att Kommuninvest ska få en enhetlig dokumentation kring beslutsformuleringar om medlemmarnas borgensåtaganden gentemot aktiebolag föreslår Kommuninvest att kommunfullmäktige beslutar enligt nedanstående upp till ett totalt högsta belopp. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att såsom egen skuld ingå borgen för Nora Utveckling AB:s låneförpliktelser upp till ett högsta lånebelopp om kronor jämte därpå löpande ränta och kostnader. Det totala lånebeloppet ska beräknas på skuldebrevens respektive ursprungliga lånebelopp.

14 Kommunstyrelsen Ks 155 dnr 262/2010 Kommunchefens yttrande angående förfrågan om förvärv av mark för etablering av handelsträdgård. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Nora kommun har fått en förfrågan om att sälja mark för etablering av handelsträdgård samt familjebostad. Marken ligger vid Villa Sindoro, fd Turistgården, i norra änden av kommunens fastighet Stensnäs 1:1. Om kommunstyrelsen beslutar att ställa sig positiv till försäljning av marken, ca 2-3 Ha, är stadsarkitekten vid Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning beredd att pröva ärendet som en förhandsförfrågan. Enligt stadsarkitekten medför lokaliseringen inte krav på detaljplan utan kan prövas som bygglov. Enligt gällande översiktsplan är Stensnäsområdet avsett för framtida bostadsbebyggelse men denna del ligger mellan privatägda bostadstomter och är därför inte självklar att exploatera för samlad bebyggelse. Kommunchefen förslår kommunstyrelsen besluta att ställa sig positiv till försäljning av mark för etablering av handelsträdgård på den föreslagna platsen med undantag för en remsa närmast strandlinjen. Kommunstyrelsen beslutar att ställa sig positiv till försäljning av mark för etablering av handelsträdgård på den föreslagna platsen med undantag för en remsa närmast strandlinjen.

15 Kommunstyrelsen Ks 156 dnr 179/2008 Förslag till fortsatt arbete med ungdomsdialogen. Kommunstyrelsen beslutade , 128, att Nora kommun ska delta i Sveriges Kommuner och Landstings, SKL, projekt Ungdomsdialog samt att kommunchefen fick i uppdrag att utse styrgrupp och projektledare samt att i samverkan med dessa utforma en första idéskiss/handlingsplan för det egna utvecklingsprojektet. Projektledare är folkhälsostrategen och styrgrupp är kommunens ledningsgrupp samt kommunstyrelsen. Från länsdelen deltar även kommunerna Hällefors och Lindesberg. Vid kommunstyrelsens sammanträde , 39, redovisade folkhälsostrategen och utredaren förslag till fortsatt inriktning för projektet. Kommunstyrelsen beslutade att skicka ärendet på remiss till kommunstyrelsen, barn- och utbildningsnämnden, socialnämnden samt kultur- och fritidsnämnden för yttrande över förslaget. Kultur- och fritidsnämnden har behandlat ärendet , 24, socialnämnden , 31 och barn- och utbildningsnämnden , 40. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse i ärendet bl a utifrån nämndernas yttrande. Enligt de styrdokument som finns för socialtjänst och skola ska enskilda och grupper ges möjlighet att vara delaktiga i arbetet med att utveckla och säkra kvaliteten i verksamheten. Detta framgår av förordning om kvalitetsredovisning inom skolväsendet (1997:702) och Socialstyrelsens föreskrifter om Ledningssystem för kvalitet i verksamhet enligt SoL, LVU, LVM och LSS (SOSFS 2006:11) Kommunchefen anser att ovanstående leder till slutsatsen att det inte behövs någon särskild utarbetad plan inom barn- och utbildningsnämndens samt socialnämndens verksamhetsområden. Arbetet med delaktighet och inflytande kan ur ett brukarperspektiv inlemmas i det ordinarie ledningssystemet för kvalitet. För kommunstyrelsens och kultur- och fritidsnämndens verksamheter finns dock inte motsvarande styrdokument. Det är däremot av största vikt att kommunen arbetar med medborgardialog på ett systematiskt sätt. Detta bör ske inom ramen för ett kommungemensamt ledningssystem. Kommunchefen anser också att de erfarenheter som finns inom projektet Ungdomsdialog bör tas tillvara i det arbete som redan pågår med delaktighet och inflytande i kommunen. Detta kan säkerställas genom att projektledarna för projektet Ungdomsdialog inbjuds till kommunens ledningsgrupper för att informera om vad som gjorts och vilka möjligheter som finns.

16 Kommunstyrelsen Kommunchefen föreslår kommunstyrelsen besluta enligt nedan. Kommunstyrelsen beslutar att uppdra till kommunchefen att initiera ett arbete som syftar till införande av ett gemensamt ledningssystem för kommunen i vilket medborgardialog/ ungdomsdialog ska ingå som en del när det gäller väsentliga förändringar i kommunens verksamhet att arbetet har sin utgångspunkt i den av kommunfullmäktige beslutade strategin att värna alla människors lika värde, där mångfald berikar och du är betydelsefull för vår utveckling att arbetet ska genomföras under samt att projektledarna för projekt Ungdomsdialog ska inbjudas till kommunens ledningsgrupper för att informera om projektet och vilka verktyg som finns att tillgå för medborgardialog.

17 Kommunstyrelsen Ks 157 dnr 416/2007 Medborgarförslag 13/2007 om introduktionskvällar för nyinflyttade. Anita M Karlsson överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 107. Förslagsställaren föreslog: att Nora kommun anordnar introduktionskvällar för nyinflyttade med information om kommunens historia, rundtur, kommunal service, företagande och föreningsliv. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 174, att överlämna medborgarförslaget till näringslivschefen för beredning. Näringslivschefen har slutat sin anställning i Nora kommun och i samband med detta har bl a näringslivs- och marknadsföringsfrågor övergått till Nora Utveckling AB. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna medborgarförslaget till Nora Utveckling AB för beredning.

18 Kommunstyrelsen Ks 158 dnr 7/2009 Medborgarförslag 5/2009 om utökad information till nyinflyttade. Annika Reuter överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 5. Förslagsställaren föreslog: att en utökad information till nyinflyttade sänds ut i samma utskick som erbjudandet från olika affärer. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 53, att överlämna medborgarförslaget till näringslivschefen för beredning. Näringslivschefen har slutat sin anställning i Nora kommun och i samband med detta har bl a näringslivs- och marknadsföringsfrågor övergått till Nora Utveckling AB. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna medborgarförslaget till Nora Utveckling AB för beredning.

19 Kommunstyrelsen Ks 159 dnr 102/2009 Medborgarförslag 8/2009 om att kommunfullmäktiges ledamöter genomför företagsbesök tillsammans med kommunens tjänstemän. Stefan Bååth överlämnade rubricerat medborgarförslag på kommunfullmäktige , 22. Förslagsställaren föreslog: att kommunfullmäktiges ledamöter, var och en, tillsammans med någon av kommunens tjänstemän, inklusive BMB och BKT, genomför ett företagsbesök i månaden under tiden fram till nuvarande mandatperiods slut i syfte att lära känna Noras företagare och dess verksamhet och villkor samt att man två gånger om året, vår och höst, diskuterar resultatet/erfarenheterna på ett kvällsseminarium som avslutas med handlingsplaner för hur man tillsammans ska utveckla Nora. Kommunfullmäktige beslutade att överlämna medborgarförslaget till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen beslutade , 94, att överlämna medborgarförslaget till näringslivschefen för beredning. Näringslivschefen har slutat sin anställning i Nora kommun och i samband med detta har bl a näringslivs- och marknadsföringsfrågor övergått till Nora Utveckling AB. Kommunstyrelsen beslutar att överlämna medborgarförslaget till Nora Utveckling AB för beredning.

20 Kommunstyrelsen Ks 160 dnr 259/2010 Ekonomiavdelningens förslag till anvisningar och tidplan inför 2010 års bokslut._ Ekonomiavdelningen har upprättat ett förslag till anvisningar och tidplan inför arbetet med 2010 års bokslut. Revisorerna anser att kommunstyrelsen bör fatta beslut om anvisningar och tidplan för bokslutsarbetet och att detta blir känt inom kommunens verksamheter samt Norabostäder AB, Nora Utveckling AB och Bergslagens Kommunalteknik. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upprättat förslag till anvisningar och tidplan inför 2010 års bokslut.

21 Kommunstyrelsen Ks 161 dnr 205/2010 Yttrande över remiss om Utredning om utveckling, styrning, ägande och finansiering av länstrafiken i Örebro län. Örebro läns landsting har överlämnat en utredning om utveckling, styrning, ägande och finansiering av länstrafiken i Örebro län till länets kommuner samt till landstinget för synpunkter och kommentarer. Kommuncheferna i Nora, Ljusnarsberg och Hällefors har gett Lindesbergs kommunchef i uppdrag att lämna förslag till svar på remissen. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet informerar kommunchefen om förslaget till remissvar. Kommunstyrelsen beslutar att ställa sig bakom Lindesbergs kommunchefs yttrande.

22 Kommunstyrelsen Ks 162 dnr 255/2010 Bergslagens Miljö- och Byggnämnds förslag till rekryteringsprocess av ny förvaltningschef. Förvaltningschefen för Bergslagens Miljö- och Byggförvaltning slutar sin anställning vid årsskiftet 2010/2011. Med anledning av detta ska ny förvaltningschef rekryteras. Bergslagens Miljö- och Byggnämnd har behandlat ärendet , 88. Nämnden anser att rekryteringen bör ske skyndsamt för att ny chef ska finnas på plats vid årsskiftet. Det har förekommit oklarheter om vem som är anställningsmyndighet för ny förvaltningschef, kommunstyrelsen i Lindesberg eller Bergslagens Miljö- och Byggnämnd och nämnden har därför varit i kontakt med juridisk expertissom anser nämnden är anställningsmyndighet. Anledningen till den bedömningen är dels skrivningen i nämndens reglemente och dels att inget i det gällande samverkansavtalet motsäger det som står i reglementet. Nämnden beslutade att beredningsorgan för tillsättande av ny förvaltningschef ska vara Bergslagens Miljö- och Byggnämnds arbetsutskott som kompletteras med kommuncheferna i de fyra samverkanskommunerna vid intervjuer av sökande. Arbetsutskottets förslag till förvaltningschef ska behandlas på nämndens sammanträde den 8 december Nämnden uppdrar också till nuvarande förvaltningschef att ta fram förslag till platsannons som ska skickas ut tidigast efter nämndens sammanträde den 12 oktober Nämnden beslutar också att skicka beslutet till kommunstyrelsen i de fyra kommunerna för kommunikation. Kommuncheferna har vid möte den 24 september kommit överens om att föreslå respektive kommunstyrelse besluta enligt följande. Lindesbergs kommun är anställningsmyndighet och ansvarar för rekryteringsprocessen. Det är olämpligt att påbörja rekryteringsprocessen innan utvärderingen av Bergslagens Miljö- och Byggnämnd är presenterad och respektive kommun tagit ställning till utvärderingen. Kommunstyrelsen beslutar att Lindesbergs kommun är anställningsmyndighet och ansvarar för rekryteringsprocessen. Det är olämpligt att påbörja rekryteringsprocessen innan utvärderingen av Bergslagens Miljö- och Byggnämnd är presenterad och respektive kommun tagit ställning till utvärderingen.

23 Kommunstyrelsen Ks 163 dnr 277/2010 Förvaltning av kommunens webb På kommunfullmäktiges sammanträde , 147, behandlade fullmäktige ett ärende om Nora Utveckling AB:s hemställan om att överta ägande och förvaltning av anläggningar. Nora Utveckling AB hemställde bland annat om att även överta förvaltningen av kommunens hemsida exklusive den tekniska förvaltningen. Kommunfullmäktige beslutade att ge kommunchefen i uppdrag att utreda förslaget till övertagande av hemsidan. Under kommunstyrelsens behandling av ärendet diskuteras frågan och kommunstyrelsen enas om att återremittera ärendet till kommunchefen för ytterligare utredning. Kommunstyrelsen beslutar att återremittera ärendet till kommunchefen för ytterligare utredning.

24 Kommunstyrelsen Ks 164 dnr 278/2010 Avsiktsförklaring angående mottagande av ensamkommande barn och ungdomar i Örebro län. Regionförbundet har fått i uppdrag att, med stöd från Länsstyrelsen, samordna kommunerna i dialog med staten angående utvecklingsarbete kring mottagande av ensamkommande barn och ungdomar och i samråd med andra berörda aktörer erbjuda erfarenhetsutbyte, informations- och utvecklingsseminarier samt kompetenshöjande insatser för berörd personal. Regionförbundets nätvek för kommunchefer/direktörer samt Länsstyrelsens integrationsråd utgör två arenor för samverkan kring mottagande av ensamkommande barn och ungdomar. Ovanstående aktörer vill med hänsyn till barnens bästa via en regional avsiktsförklaring avge löfte om att skapa bättre förutsättningar för alla kommuner i länet avseende mottagande av ensamkommande barn och ungdomar och att sträva mot hög kvalitet i mottagandet. Avsikten är att kommunerna i Örebro län under perioden november 2010 till juni 2011 ska genoföra överläggningar med Migrationsverket om mottagande av ensamkommande barn och ungdomar. Ambitionen är att skapa totalt 90 platser i Örebro län för mottagande av ensamkommande barn och ungdomar. Kommunstyrelsen beslutar att ställa sig bakom avsiktsförklaringen.

25 Kommunstyrelsen Ks 165 dnr 279/2010 Utvärdering av elektroniskt utskick av kommunfullmäktiges handlingar. Kommunfullmäktige beslutade , 158, som ett svar på en motion från Pia-Maria Johansson (C), att på prov under 2010 skicka ut kommunfullmäktiges handlingar via . Samtliga ledamöter och ersättare har fått en personlig e-postadress som är knuten till Nora kommun och som nås via Internet och Webbmail. De ledamöter och ersättare som inte har en egen dator har fått handlingarna som tidigare, dvs via posten. För att alla ska ha möjlighet att få handlingarna elektroniskt bör kommunen tillhandahålla bärbara datorer till samtliga ledamöter och ersättare. Kommunsekreteraren informerar om att några har hört av sig angående lösenord men för övrigt har det inte varit några större problem. Frågan om bärbara datorer till samtliga ledamöter och ersättare i fullmäktige bör diskuteras vid arbetet med nästa års budget. Ordföranden tackar för informationen.

26 Kommunstyrelsen Ks 166 dnr 268/2010 Tillfälligt ekonomiskt stöd för kanalisation på landsbygden. Kommunchefen har överlämnat en skrivelse om rubricerat ärende. Kommunstyrelsen har tidigare behandlat ett ärende om tillfälligt ekonomiskt stöd för kanalisation avsett för fiberkabel till Järnboås bygdegårdsförening. Kommunstyrelsen föreslog kommunfullmäktige att bevilja stödet för att möjliggöra kanalisation som beviljats 100 % statligt bidrag. Inom Nora kommun finns möjlighet för föreningar att söka bidrag för kanalisation av fiberkabel även för andra delar av landsbygden. För att möjliggöra genomförande av eventuella sådana projekt behövs ett generellt ställningstagande från kommunens sida. Kommunchefen föreslår kommunfullmäktige besluta enligt nedan. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att, förutsatt att finansieringen ej kan lösas på annat sätt, bevilja föreningar som driver kanalisationsprojekt på landsbygden med 100 % statligt bidrag, tillfälligt lån som stöd för projektet samt att lånen ska återbetalas så snart föreningarna erhåller utbetalning av statliga medel.

27 Kommunstyrelsen Ks 167 Delgivningar Protokoll från Bergslagens Kommunaltekniks sammanträde Protokoll från Nerikes Brandkårs sammanträde Protokoll från Arbogaåns vattenförbunds ordinarie bolagsstämma Bergslagens Kommunalteknik Delårsbokslut Kommunstyrelsen beslutar att lägga delgivningsärendena till handlingarna.

28 Kommunstyrelsen Ks 168 Delegationsbeslut , 29. Kommunstyrelsens ordförande Investeringskalkyler, bildningsförvaltningen, socialförvaltningen och Bergslagens Kommunalteknik. (dnr 345/2009) , 29. Kommunstyrelsens ordförande Återbesättningsprövningar. (dnr 13/2010) Fastighetscontrollern Ansökningar om upplåtelse av allmän platsmark. (17/2010) Kommunstyrelsen beslutar att lägga delegationsärendena till handlingarna. _

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Jan Norlund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare Kommunfullmäktige 2009-05-27 65 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-05-27 kl 19.00-19.30 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2010-06-14 126 Plats och tid Räddningscentralen, 2010-06-14 kl 08.00-09.50 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 20 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 27 april 2010, kl 08.30-09.30. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Svenerik Nykvist (S) Kjell Söderlund (S) Sami Hoikkala (S) tj ers för Pia Ahlström (S)

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2013-05-15 61 Plats och tid Nora Stadshotell, 2013-05-15 kl 18.00-20.20 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jan Forsberg, vice ordförande, Norabostäder AB, Nora

Läs mer

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-06-29 104 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-29 kl 18.00-19.30 Beslutande 26 ordinarie ledamöter jämte 8 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2013-04-17 57 Plats och tid Hjernet, 2013-04-17 kl 8.30-11.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 52, 60 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-11-27 259 Plats och tid Hjernet, 2012-11-27 kl 13.00-15.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Jeanette Berggren, VD Norabostäder AB och Nora Utveckling AB, 221

Läs mer

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Jan Rylander (NP) och Enar Moberg (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-05-04 43 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-05-04 kl 18.00-19.55 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rickard Simonsson, tf direktör Örebro läns landsting,

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-24 230 Plats och tid Hjernet, 2010-11-24 kl 08.30-12.00 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Rolf Nielsen, kultur- och fritidschef, 173, 175 Lars-Göran Gawelin,

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-11-24 205 Plats och tid Nora Stadshotell 2010-11-24 kl 18.00-19.00 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 8 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdag den 7 september 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Sami Hoikkala (S) Eleonore Karlsson (S) Lars Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum Tingshuset kl

Sammanträdesdatum Tingshuset kl Sammanträdesdatum 2015-04-08 31 Plats och tid Beslutande Tingshuset 2015-04-08 kl 8.30-10.30 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Anders Bro, Stiftelsen Cesam Mona Hedfeldt, Region Örebro län

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11

Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Barn- och utbildningsnämnden 2009-03-24 11 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 24 mars 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Kjell Söderlund (s) Sami Hoikkala

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2009-06-10 121 Plats och tid Hjernet, 2009-06-10 kl 08.30-10.20 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Ceder, turistchef, 108 Linnéa Hedkvist, folkhälsostrateg,

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-05-06 75 Plats och tid Hjernet, 2009-05-06 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Kerstin Folkesson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-05 55 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2009-10-05, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-11-10 197 Plats och tid Hjernet, 2010-11-10 kl 08.30-09.45 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Gunnar Berglund, BKT, 171-172 Karl-Holger Sjöberg, förslagsställare,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2013-05-21 11 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2013-05-21 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Birgitta Wahlund, SRF Bertil Nilsson,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 62 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 7 december 2010, kl 08.30-10.00. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kerstin Grek (S) tj ers för Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Ulf Carlsson (S) tj

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-05-17 37 Plats och tid Hjernet, 2011-05-17 kl 13.00-13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret

Kommunkontoret, Kopparberg Tid: Beslutande. Kommunkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 14.00 15.20 16.00 16.30 Beslutande Gert Stark (S), Ljusnarsbergs kommun, ordförande Helena Magnusson-Svensson (S), Lindesbergs

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 30 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 15 juni 2010, kl 10.30-11.15. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eleonore Karlsson (S) tj ers för Pia Ahlström (S) Eva Overgaard (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 47 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-11-01, kl 13.15-16.15 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande, jäv 45 Irene Gustavsson (S) ordf 45 Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist

Läs mer

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Se bifogad närvarolista. Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2015-02-16 1(11 ) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, Skoghall, kl 18.30-18:55 Beslutande Se bifogad närvarolista Övriga närvarande Margareta Persson, kommunsekreterare Caroline

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-06-17 80 Plats och tid Stadshotellet, 2009-06-17 kl 19.00-20.00 Beslutande 27 ordinarie ledamöter jämte 7 tjänstgörande ersättare samt 1 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-04-06 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15. 2010-04-06 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Tisdag 6 april 2010, klockan 13.00 15.00 Britt-Inger Fröberg (S) Ordförande Tobias Nordlander (S) Leif Carlberg (S) Christina

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Sammanträdesdatum Socialnämnden TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 7 Plats och tid Kommunhuset, Torsås, kl 18.00-19.00 Beslutande Henrik Nilsson-Bokor, S, ordförande Ewy Svensson, M Bernt Nyqvist, S Anita Eriksson, C Lennart

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Kommunstyrelsen (9)

Kommunstyrelsen (9) Sammanträdesdatum Sida Kommunstyrelsen 2007-05-08 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, 09 00 14 15 Beslutande Bert-Rune Dahlberg (S) ordförande, del av 69 Christer Hedman (Åp) vice ordförande, del av 69,

Läs mer

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Lars Eriksson (V) och Mats Björk (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2010-02-17 1 Plats och tid Stora Hotellet, 2010-02-17 kl 17.00-20:00 Beslutande Enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Andreas Ericsson, IT-chef, 8 Jan Norlund, kommunchef Eva

Läs mer

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson

Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson 1 (6) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl. 13.00 13.15 Beslutande Ledamöter Se bilagd förteckning Övriga närvarande Se bilagd förteckning Justerare Ulrika Mellkvist och Birger Antonsson Justeringens

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2011-03-30 17 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-03-30 kl 18.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 7 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-04-12 28 Plats och tid Hjernet, 2011-04-12 kl 13:00-14:00 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Bengt Nilsson (FP), tj

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Kristina Nordström, enhetschef Inger Adolfsson, förvaltningschef Inger Multanen, utvecklingsstrateg Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2009-06-09 47 Plats och tid Hjernet, 2009-06-09 kl: 13.30 13.55 Beslutande Monica Anderssson (s), ordförande Mosad Saker (s) Elis Karlsson (s), tj ers för Maritha Söderlund (s) Kent Nilsson

Läs mer

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5

Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4. Val av ledamot i socialnämndens arbetsutskott 5 Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sid Tillsyn och kontroll av ny lag om detaljhandel med nikotinläkemedel 3 Justering av tillsynsavgifter beträffande försäljning av folköl och tobak 4 Val av

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2011-10-05 185 Plats och tid Hjernet, 2011-10-05 kl 08.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Thomas Jansson, controller, 154 Håkan Kangert, Gyttorps Ridklubb,

Läs mer

Direktionen

Direktionen 2004-02-27 1 Plats och tid Kommunhuset, Kopparberg kl: 13.30-16.05 Beslutande Benny Jansson (s) Ingvar Johansson (s) Ingegerd Lööv (s) Tord Westin (s) Svante Fägerås (s) Hans Hedborg (c) Karl-Arne Löthgren

Läs mer

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2009-02-04 1 Plats och tid Hjernet, 2009-02-04 kl 09.00-11.30 Beslutande 12 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2010-12-14 71 Plats och tid Hjernet, 2010-12-14 kl 13.00-13.25 Beslutande Monica Anderssson (S), ordförande Mosad Saker (S) Maritha Söderlund (S) Kent Nilsson (S) Elis Karlsson (S), tj ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2012-04-18 52 Plats och tid Hjernet, 2012-04-18 kl 8.30-11.15 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Lars-Göran Gawelin, ekonomichef, 47 Thomas Johansson, controller,

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden

Sammanträdesdatum Socialnämnden fe? Malung Salens kommun A 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 13.15-16.00 Beslutande Carina Albertsson (S), ordförande Jörgen Norén (S) Birgitta Örjas (S) Lena Aune (S) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-12-05 1

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2006-12-05 1 2006-12-05 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-15.35 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 41 Plats och tid Hjernet, tisdagen 10 maj 2011, kl 08.30-09.30. Beslutande Anna Magnusson (KD), ordförande Rabie Hadad (FP) tj ers för Gabrielle Peteri (FP) Henk Burgering (M) Eva Stenqvist (C) Karin Anderberg

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2013-06-18 54 Plats och tid Hjernet, 2013-06-18 kl 14.00-16.15 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Elisabeth Hoikkala (S) Kent Nilsson (S) Ulla Karlsson (S), 43-50, 52-53 Håkan Boman (S)

Läs mer

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare

Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta Lagerlöf (M), tjänstgörande ersättare ÖVERFÖRMYNDARNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Kopparberg Tid: 13.00 16.00 ande Lena Vinnerås (S), ordförande Siv Sander (S) Jerry Elvin (S) Bertil Jansson (M) Margareta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Samlingssalen, Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid 18.30-20.05 Beslutande Enligt bilaga. Övriga deltagande Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, tillförordnad

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 22 maj 2012 kl. 8:30-9:20 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 64-66 Beslutande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anette Lingmerth (S) Anna Thore (MP)

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-11-25 156 Plats och tid Nora Stadshotell, 2009-11-25 kl 19.00-20.45 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 4 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet

...~. Å. /~-~~ ~ C mp Andersson La,sson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum. NaRA KOMMUN. Barn- och ungdomsutskottet NaRA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Tingshuset, 2015-02-03 kl. 08.30-11.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Håkan Gibson, ekonom, 1 Helena Vilhelmsson, oppositionsråd,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG

Göran Lidström, Sekr. Gunnel Karlsson Personalchef Lars Ekbäck Ekonomichef 198. Rickard Norberg BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(11) Plats och tid Förvaltningshuset, Onsdagen den 7 september 2011, kl. 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.15 1 (13) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Utses justera Justeringens

Läs mer

Sida (10)

Sida (10) 2008-06-04 1 (10) Plats och tid Rådhuset, kl 08.00-12.00 Beslutande Christer Akej (m), ordförande Karl-Erik Olsson (s) Margareta Nilsson (c) Egon Carlsson (sjvp) Pia Ingvarsson (s) Övriga närvarande Hanna-Karin

Läs mer

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Bengt Nilsson (FP) och David Stansvik (S) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunfullmäktige 2011-06-15 81 Plats och tid Nora Stadshotell, 2011-06-15 kl 18.00-20.30 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Ulf Gejhammar, Gejhammar Management AB, 87 Jan Norlund,

Läs mer

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare

Sammanträdesdatum Nora Stadshotell, kl Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson, kommunsekreterare NORA KOMMUN SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2016-10-12 90 Plats och tid Beslutande Nora Stadshotell, 2016-10-12 kl 14.20-15.10 enligt bifogad närvarolista. Ovriga deltagande Jan Noriund, kommunchef Eva R Stensson,

Läs mer

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden. Datum för anslag Överklagandetiden går ut. Kommunledningskontoret, Vallentuna SID 1/1 Organ Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden Sammanträdesdatum 2018-09-11 Paragrafer 121-123 Datum för anslag 2018-09-18 Överklagandetiden går ut 2018-10-10 Förvaringsplats

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2009-12-02 Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2009-12-02, klockan 17:00-17:15 Beslutande Lennart Eriksson (S) Torbjörn Ahlin (C) Katarina Hansson (S) Linda Axäng (FP) Björn Eriksson (S) Maria Haglund

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp)

Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta Borg (Fp) Bengt Nilsson (Fp) 28 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-05-31, kl 13.15-16.30 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) Weikko Niskanen (S) Lars Eriksson (V) Christer Häggqvist (M) Birgitta

Läs mer

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2010-04-28 68 Plats och tid Nora Stadshotell, 2010-04-28 kl 17.00-19.20 Beslutande 25 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2010-04-12 16 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2010-04-12, kl 13.15-16.25. Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Irene Gustavsson (S) 15-20, 24, Bert Parsmo (Kd)

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2014-12-15 116 Plats och tid Hjernet, 2014-12-15 kl. 8.30-10.45 Beslutande Per Andreasson (S) ordförande Gary Dybeck (M) tj ers för Katrin Winarve (M) Eleonore Karlsson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 arbetsutskott 2011-04-13 1 (13) Plats och tid Osby, onsdagen den 13 april 2011 kl 08.30-12.05 ande Anders Pettersson, ordförande (c) Karl-Gösta Bengtsson (tjänstgör för Erland Nilsson (s) Dag Ivarsson

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 224 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl 17.00-18.00 Beslutande Hans-Ingvar Jönsson (c), ordförande Gull-Britt Svensson (s) Mats Kroon (m) Gunilla Karlsson (s) Ronny Sandberg (s) Lennart

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-08-23 53 Plats och tid Hjernet, 2011-08-23 kl 13.00 14.25 Beslutande Övriga deltagande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Mats Björck (M) Nils Holmberg (KD) Britt

Läs mer

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V)

Tingshuset, kl Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare. Camilla Andersson Larsson (V) SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 2018-04-11 32 Plats och tid Beslutande Tingshuset, 2018-04-11 kl 8.30-12.10 enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Isabell Landström, kommundirektör Eva Stensson, kommunsekreterare

Läs mer

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset

Kommunstyrelsens kansli, Tingshuset Kommunstyrelsen 2010-05-26 107 Plats och tid Hjernet, 2010-05-26 kl 08.00-10.40 Beslutande enligt bifogad närvarolista. Övriga deltagande Pelle Granlund, stadsarkitekt BMB, 93 Göran Oldén, akritekt BMB,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-19 1 () Plats och tid KS-salen, Kommunhuset, klockan 15.00 15.40 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Hanna Lostelius (C) ordf Owe Nilsson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2009-02-10 1 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 10 februari 2009, kl 08.30-09.30. Beslutande Svenerik Nykvist (s), ordförande Solveig Oskarsson (s) Stefan Bergkvist (s) tj

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer