Kenya idag. Mars 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kenya idag. Mars 2014"

Transkript

1 Mars 2014 Mutomo News kommer ut med en regelbunden oregelbundhet. Senaste numret kom i oktober Nästa nummer kommer någon gång i sommar. Om det bara blir 3 istället för fyra nummer/år så beror det ej på materialbrist - utan på tidsbrist! Kenya idag Det har nu gått knappt ett år sedan Kenya valde Uhuru Kenyatta till president. Hans parti har nu etablerat sig på viktiga poster och trots löften om decentralisering av makten så går livet vidare som vanligt - i Mutomo distriktet. Presidenten lovade guld och gröna skogar efter tillträdet. Bl.a. utlovades att alla barn som börjar klass 1 skall få en egen dator. Ett utsiktslöst löfte. Om hälften av befolkningen ej har tillgång till elektricitet - vad skall de då göra med en dator? Jag har inte sett en enda dator skänkt av presidenten i Mutomo Distriktet och det kommer säkert ej heller att ske. Istället börjar nu hårdare lagar för indrivning av pengar till staten att införas. Varenda skola som vill examinera barn måste betala en registreringsavgift till staten på 3000 kronor. Det blir mycket klirr i kassan. Trots det vägrade staten under 2013 att betala ut lagstadgade ersättningar för skolor i t.ex. Mutomo området. Detta ledde till stort missnöje bland lärare som ej fick sina löner. Vidare har en rotation av arbetsplats för statligt anställda tjänstemän intensifierats. Det innebär att entusiasmen för sitt arbete har minskat och många sitter bara och väntar på nästa förflyttning. Detta leder till en inaktivitet och ineffektivitet inom statsapparaten. I den internationella brottmålsdomstolen i Haag väntar man på att Kenyatta skall inställas för brott mot mänskliga räätigheter efter våldsutbrottet i samband med förra valet Genom politiskt taktikspel försöker man nu i Kenya skjuta skulden på vicepresidenten. Detta kanske blir ett nytt Berlusconi- fall?mutomo distriktets nya MP (Member of Parlament) Rachel Nyamai är vårt enda hopp till förbättring. Nu har hon äntligen fått sin del av CDFpengar (Constituency Development Fund) som hon kan använda som hon önskar. Vi har etablerat nära vänskapsband med henne så nu är det bara att se om hon går från ord till handling. Sten i samtal med MP Rachel Nyamai parlament i Nairobi tillsammans med hennes säkerhetsvakt.

2 Trots allt snabbar mobiltelefonin på utvecklingen - då speciellt nykolonialismen. Tack vare Kina. Det är dags för staten att ställa krav på Kinas investeringar i Kenya. Å andra sidan måste staten ge tillbaka lite av de skatteintäkter som den ökande medelklassen ger ifrån sig med förväntan om förbättrad sjukvård och omsorg. Annars kan det sluta i kaos. Uhuru Kenyatta svär presidenteden och får den av förre presidenten Kibaki. Barnfonden Det har under senaste halvåret vuxit fram ett önskemål att få fadderbarn ifrån Mutomodistriktet genom oss. Vi har nu startat verksamheten och ett 10-tal faddrar stödjer redan denna verksamhet. Kriterierna är enkla. antingen stödjer man Barnfonden generellt med ett önskat belopp stödjer man ett enskilt barn med 200 kr/månad (autogiro) alt 2400kr som engångsbelopp Målsättningen med barnfonden att vi skall ge så många barn som möjligt chansen till skolgång. I första hand med inriktning på föräldralösa barn. Intresserad? kontakta Katarina Schoning för närmare info: Tel eller info@ mutomo.se Du känner väl till de nya skattereglerna? 25% skattereduktion på gåvor till Mutomo Projektet mellan 2000kr och 6000kr under Mutomo Projektets nya ambassadör Lill-Babs signerar en CD-skiva till sitt nyblivna fadderbarn Judith.

3 Januari Mutomo resa En oförglömlig resa med massor av upplevelser, intryck och händelser. Lill-Babs show inför 1500 personer på torget samt besöket på en skola för döva barn var några av höjdpunkterna. På bilden har Lill-Babs tagit upp vår projektledare Lauryn och distiktets MP (member of parlament) på scenen. Så var det dags för en kombinationsresa där grundprogrammet utgick från besök i Mutomo. Sol och bad i Mombasa, golf i Nairobi och safari i Masai Mara var alternativ som erbjöds som alternativ efter Mutomobesöket. Förutom besök på skolor, mikrokreditverksamhet, vattenanläggningar, sjukhus fick deltagarna en bra inblick i hur våra 7 projektledare arbetar för att förbättra livsvillkoren. Det gällde såväl familjeplanering, användning av solcellslampor Februari Mutomo resa och den täta kontakt vi har med grupper och myndigheter samt nödställda privatpersoner som söker vår hjälp. Ett av de starkaste intrycken gjorde besöket på Dövskolan i Mutomo. Vi delade vid januaribesöket ut hörselförstärkande apparater till barn som hade ett litet spår av hörsel. Genom idog träning under en månad visade de att de kunde både höra och tala (om än hjälpligt). De behövde ej använda teckenspråket. En stark upplevelse för oss alla. Denna flicka kan höra och säga några ord efter träning med sin nya hörselförstärkare. Besök på Yrkesskolan. Lill-Babs fadderbarn, den föräldralösa Judith, känner sig nu hemma här.

4 Media Innan Artistgalan lyckades vi få en hel del medial uppmärksamhet för Mutomo Projektet. Såväl i radio (P4 Uppland) och tidningar. Mest tacksamma är vi för den Bilaga som UNT producerade för oss som gav ringar på vattnet i form av nya sponsorintäkter och flera nya medlemmar. Tack UNT! En välfylld Artistgala 2 februari 2014 i Uppsala För andra gången arrangerade vi en Artistgala med ett välspäckat artistuppbåd och mer än fullsatt Missionskyrka. 525 åhörare fick se och höra en kavalkad av musik för många smarkriktningar. Bilder nedan av fotograf Karin Kronvall. Konferencier Boa Eriksson med projektledare Sten Kvarfordh. Trio X, Per Harling och den härliga Vokalensemblen Uppslaget. Vad vore en Artistgala för Mutomo utan Ulf Werre Johanssons Kvartett? Bengan Jansson in action

5 En nöjd Bertil Abersten som vann budgivningen Lina Börjessons Tuppen Ture målad av Lill-Babs. Vilken publikkontakt! Ett proffs som varit 60år i branschen. Dom har inte bara en vinnarskalle - klubben har ett stort hjärta också!!! Storvreta innebandyklubb - bäst i Sverige! Ordförande Magnus Elfwendal tar tacksamt emot checken på kr från Storvreta Innebandyklubb. Sten Kvarfordh lovar introducera Innebandy i Kenya! Fredagen den 11/ MUTOMO CHARITY på Öregrunds GK För femte året i rad arrangeras Mutomo Charity på Öregrunds golfbana. Förra årets deltagarrekord är svårt att slå (180 personer). Det var max. antal vi kunde ta emot. Tävlingsformen är Greensome mixed och anmälan kan göras direkt till Öregrunds golfklubb eller via Min Golf. Vi vill även i år förgylla tillvaron för deltagarna med ett fint prisbord - därför ber vi dig som har möjlighet att skänka priser till prisbordet att höra av sig till Sten Kvarfordh.

6 Ett skepp kommer lastat - med massor av material till Mutomo Genom Erikshjälpen och Human Bridge i HolsbyBrunn har vi lyckat få iväg massor av eftertraktade produkter till Mutomo i en container. Dessa beräknas anlända Mombasa i början av april. Vad sägs om 6 datorer, bildskärmar, 240 hörselförstärkare till döva barn, skrivare, T-shirts, skolväskor, kepsar,, 20st svarta tavlor, röntgenutrustning, ultraljudsapparater m.m. Stort tack för ert stöd. Tack även till Akademiska Sjukhuset Uppsala och Dr. PG Lindgren som lyckades få fram önskade apparater till Mutomo Mission Hospital. Packningscentral på Maskin & Verktyg, Uppsala Efterlängtad Op.- lampa på väg till Mutomo Ultraljud- och röntgenapparater packas på Akademiska Sjukhuset.

7 Premiär för Innebandy i Afrika Undertecknad höll sitt löfte till Storvreta IBK genom att introducera Floor Ball (=innebandy) i Mutomo. Tack vare en stark insamlingskampanj av Storvreta IBK kunde vi introducera denna sport för såväl pojkar som flickor. En av våra projektledare hade samlat många av Mutomos sportintresserade till en informationskväll där klubbor, bollar, skor visades och via CD fick de lära sig spelets grunder. Inför hela svenskgruppen och många andra intresserade spelades den första matchen på stadens fotbollsplan. Mycket skratt och engagemang. De lärde sig mycket snabbt spelreglerna och nu har träningen påbörjats till en Floor Ball turnering som skall hållas vid årsskiftet. Intresserad av att besöka Mutomo? Redan nu har vi ett 15-tal intressenter till nästa resa till Mutomo januari Vi kommer att kunna erbjuda olika intressanta tilläggsalternativ. Preliminär anmälan nu - bindande anmälan i september. Vid intresse kontakta Sten Kvarfordh.

8 Inkomstgenererande verksamhet i Mutomo Vår tanke Hjälp Till Självhjälp har nu fått genomslag på olika sätt genom att vi så sakteliga lyckats övertyga våra projektledare och andra att detta är vägen till självförsörjning. Här några exempel gällande Yrkesskolan: Tomatodling i nya växthuset Tillverkning och försäljning av skolbänkar Tillverkning och försäljning av bordsben i metall Snickarlärlingarna skär till bordsskivor i önskade former, samt bokhyllor. Frisörelever tar in kunder från stan Sömmerske-elever syr beställningsjobb från skolor och privatpersoner Bageriet skall utöka brödtillverkningen och finna fasta kunder i Mutomo med omnejd. Metall- lärlingar skall erbjuda sina tjänster betr. svetsning m.m. Johan Fredrikson, Öregrund visar hur man tillverkar hyllstöd. Janet kör ut en order med Sweden-Bread I egen regi till tillverkar vi s.k. interlocking bricks som är en nyhet i Mutomo. Det krävs minimalt med cement och tegelstenarna är självlåsande. Tillverkningskostn. c:a 15 Kes och försäljningspris Kes. Dessutom har vi Mikrokreditgrupper som får sin inkomst genom att krossa stora stenar till småsten som vi och andra använder som förstärkning i husgrunder. En skottkärra småsten betalar vi 80 Kes för och säljer för 100 Kes.

9 Hjärtligt välkommen att delta i föreningens Mutomoprojektet årsmöte. När: Torsdagen 13 mars, klockan Var: Grand Hotell Hörnan, Bangårdsgatan 1, Uppsala. Tel: Man går från stationen rakt upp på Bangårdsgatan, korsningen med Östra Ågatan Förtäring: Lättare förtäring, kaffe/the samt smörgås finns till försäljning till subventionerat pris (50 kr). Anmälan: Anmäl gärna via länken om du tänker komma och om du önskar förtäring. Det går även att anmäla sig genom mail: mutomoprojektet@gmail.com Under årsmötet kommer vi bland annat att välja 4 styrelsemedlemmar, bestämma om medlemsavgifter och behandla medlemsförslag. Se föredragningslistan nedan. STEN RYLANDER AFRIKA VÄNDER EN KONTINENT I FÖRÄNDRING Mötet inleds med att författaren och förre ambassadören och medlaren i Sudan/ Darfur, Sten Rylander berättar om sina erfarenheter. Sten Rylander har lång och gedigen erfarenhet av den Afrikanska kontinenten från sina tjänster för UD och SIDA. Med avstamp ur sin nya bok; Afrika vänder - En kontinent i förändring, berättar Sten om det nya utgångsläget framkallat av den höga ekonomiska tillväxten. Nya aktörer och samarbetspartners till Afrika har dykt upp på världsarenan och de erbjuder nya spännande alternativ till det tidigare kravfyllda biståndet från väst.

10 Dagordning 1. Val av ordförande och sekreterare för mötet 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Val av ordförande och sekreterare för mötet 4. Val av två protokolljusterare, tillika rösträknare 5. Fråga om mötets behöriga utlysande 6. Fastställande av dagordning 7. Styrelsens verksamhetsberättelse och balans- och resultaträkning för senaste verksamhetsåret 8. Revisionsberättelse för verksamhetsåret 9. Fastställande av vinst eller förlust samt beslut om dess överföring i ny räkning 10. Frågan om ansvarsfrihet för styrelsen 11. Fastställande av medlemsavgifter 12. Fastställande av verksamhetsplan och behandling av budget för kommande verksamhetsåret 13. Val av ordförande och sekreterare i föreningen för en tid av 2 år 14. Val av vice ordförande och kassör för 2 år, dock vid föreningens första verksamhetsår endast 1 år 15. Val av 3-5 ordinarie övriga styrelseledamöter för 2 år, dock vid föreningens första verksamhetsår endast 1 år för 1-2 av ledamöterna 16. Val av två revisorer med en ersättare 17. Val av valberedning 18. Behandling av de förslag från styrelse och medlemmar vilka inlämnats senast 3 veckor före mötet 19. Övriga frågor Kom ihåg: anmälan om förtäring helst via länken eller mail: mutomoprojektet@gmail.com Senast måndag 10 mars. Telefon till sekreteraren: Folke Bengtsson, Sekreterare Mutomoprojektet

11 Mer info? / Föredrag för små eller stora grupper Vi är ett Info-team som gärna ställer upp och besöker företag, föreningar och intresserade. Det kan gälla såväl dig som är sponsor, medlem eller allmänt intresserad att få veta mer om Mutomo projektet. Kontakta Sten för mer info. Mutomo News utkommer varje kvartal och speglar aktuell information från Mutomo projektets verksamhet. Mutomo News är ämnad för medlemmar, sponsrande företag, Rotaryklubbar och organisationer som stödjer vår verksamhet. Mutomo News är öppet för annonsering via företag som på så sätt bidrar till vår verksamhet. För info om annonskostnader. Kontakta Sten Kvarfordh.

Stadgar för föreningen Mutomoprojektet

Stadgar för föreningen Mutomoprojektet Stadgar för föreningen Mutomoprojektet Stadgarna har antagits vid konstituerande möte i föreningen Mutomoprojektet Antagna vid möte den xxxx xxxx 2018 och medlemsmöte den xxxx xxxx 2018 1 Föreningens namn

Läs mer

KENYA HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP

KENYA HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP KENYA HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP Vatten Området lider av extrem svår torka periodvis. Brist på vatten förorsakar stort lidande. Regnvatten lagras för användning under torrperioderna. Därför byggs många vattentankar.

Läs mer

Kenya idag. Oktober 2013 MUTOMO Charity

Kenya idag. Oktober 2013 MUTOMO Charity Oktober 2013 MUTOMO Charity Vi börjar detta nummer med ett härligt minne från den gångna fantastiska sommaren. En årligen återkommande golftävling i Öregrund som i år lockade 188 deltagare i solsken. Nytt

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 19 februari 2012 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma 2013. Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se 08-872460. 168 55 Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2013 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, AL och Ledarutbildningen Scout... 4 Motion 2, Låset i Östergården... 4 Valberedningens

Läs mer

LITE ATT KOMMA IHÅG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! LICENSKURS Licenskurs i Rally kontakta Danne 016-140957 073-5844814 Licenskurs i Folkrace kommer att. meddelas via hemsidan. Kontakta Anita 070-6504532 eller

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR LINKÖPINGS FRITEATER 2012 FÖRSLAG TILL DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Godkännande av dagordning 3. Val av presidium a/ Årsmötets ordförande b/ Årsmötets sekreterare c/ Justerare

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening

Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening. 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening Förslag på stadgar för Bastuträsk by Byaförening 1 Föreningens namn Föreningen benämns Bastuträsk by Byaförening 2 Säte Föreningens säte är Bastuträsk by, Norsjö kommun. 3 Ändamål Föreningen är ideell,

Läs mer

Årsmöteshandlingar 2015

Årsmöteshandlingar 2015 Trollhättans Brukshundklubb Årsmöteshandlingar 2015 Nätbilaga Dokument: Dagordning Preliminärt årsprogram Verksamhetsplan Valberedningens förslag Budgetförslag Dagordning Trollhättans brukshundklubb 2015

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Ingrid Tapper hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping

Årsmöte 2015. Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping Årsmöte 2015 Lokalavdelningen Norrköping/Söderköping DAGORDNING 1. Val av mötesordförande, sekreterare och justerare för mötet 2. Godkännande av kallelsen 3. Godkännande av dagordningen 4. Styrelsens kassa-

Läs mer

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året.

UNGDOMSSEKTIONEN Där behöver vi hjälp att komma igång. Kom gärna med förslag vad vi skall göra under året. TÄVLINGAR 2012 24 Mars Våffelracet 15 April RS och FRS Sprintcupen 17 Maj Torsdagsrally Sprintcupen 21 Juli Midnattssolsrallyt 3 Aug. Kvällsrally 18 Aug Kräftracet 1 Sept Rally EMK Kannan 20 Okt Sprintcupen

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte

Protokoll från styrelsemöte Protokoll från styrelsemöte Torsdagen den 5 augusti 2004 Plats: Galtsjön i Ronneby, kl 18:30 Närvarande: Ledamöter: Rauno Lakso, Petra Lakso, Irene Nilsson, Christina Henriksson, Gerry Kjellsson och Oddvar

Läs mer

DHR Ängelholm NR

DHR Ängelholm NR DHR Ängelholm NR. 1. 2017 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se DHR Ängelholm Åsbogatan 40 26251 Ängelholm.

Läs mer

www.sjofartskultur.org

www.sjofartskultur.org Protokoll årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap 2014 Årsmöte i Sjöfartens Kultursällskap DATUM & TID: Torsdag den 8 maj klockan 15.00 PLATS: Katarina Sjöfartsklubb Stockholm Närvarande: Berit Blomqvist Emma

Läs mer

1 Fastställande av röstlängd för mötet Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes. Närvaron skrevs upp. Bilaga 1.

1 Fastställande av röstlängd för mötet Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes. Närvaron skrevs upp. Bilaga 1. Protokoll fört vid årsmöte för Peña Malaguista de Suecia lördagen den 15 mars 2014 kl. 14.00 i Stockholm 1 Fastställande av röstlängd för mötet Mötet öppnades av Robert Johansson och röstlängden godkändes.

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet

Protokoll fört vid Årsmöte SBK Skaraborgsdistriktet Datum: 2016-03-12 Tid: Klockan 12:00 Plats: Björkhaga hotell Mullsjö Närvarande: 41 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd. 3. Val av mötesordförande. 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Norra Norrlands Judoförbund

Norra Norrlands Judoförbund Norra Norrlands Judoförbund Årsmöte 2013 - Protokoll 2013-11- 30 Närvarande Lea Alhonen, IKSU Judo Matilda Hylander, Star SC Judo Elina Bergvall, Star SC Judo Mirbek Niyazaliev, Star SC Judo Ingemar Lundberg,

Läs mer

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat. Bilaga 1: Stadgar Stadgar för UP esport. 1 Namn och föreningsform Lokalavdelningens namn är UP esport. Lokalavdelningen är en ideell förening. Lokalavdelningen är ansluten till Ungdomsförbundet Ung Pirat.

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm.

Föreningens namn är Riksorganisationen GAPF Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. FÖRENINGSSTADGAR 1. 1 Namn och säte Föreningens namn är Glöm Aldrig Pela och Fadime. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Syfte och målsättning Riksorganisationen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF)

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba

Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen i Storvreten, Tumba Protokoll från årsmöte den 1 mars 2015 Storvretsvägen 17-19 i Storvreten, Tumba 1. MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Nödvändiga handlingar för mötet fanns

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 20 februari 2011 klockan 12:00 till 16.30 (cirka) Plats: Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal Ring: Ragnar

Läs mer

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping

Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Årsmöte 2015-04-11 12:00 Alviksgatan 4, Söderköping Efter Årsmötet sker prisutdelning Årets Katt 2014 samt Hedersmedlem i Maine Coon-Katten ÅRSMÖTESHANDLINGAR Dagordning årsmöte... s. 2 Verksamhetsberättelse

Läs mer

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE

Svenska IF-båtförbundet Swedish IF-boat Association KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE KALLELSE TILL SVENSKA IF-BÅTFÖRBUNDETS ÅRSMÖTE Tid: Söndagen den 18 januari 2015 klockan 12:30 till 16.30 (cirka) Plats: Klubbhuset, Segelsällskapet Gäddviken i Nacka Ring: Lars Gradén 0705-454694 eller

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Att starta förening hur gör man det?

Att starta förening hur gör man det? Att starta förening hur gör man det? Läs hjälpredan med liten ordlista Kultur - och fritidsförvaltningen en del av Hultsfreds kommun Finns det ingen förening som passar dig? Vill du starta en egen? Då

Läs mer

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte

Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Östersund den 11 februari 2018 Till medlemmar i SeniorNet Östersund Kallelse till årsmöte Härmed kallas alla medlemmar till SeniorNet Östersunds årsmöte Dag och tid: onsdagen den 14 mars 2018, kl 13.00

Läs mer

Johan Mattsson

Johan Mattsson VETERANERNA UPPLAND Årsmöte 2019 Förslag på dagordning samt beslutsunderlag Johan Mattsson 2019-03-17 Innehåll Förslag dagordning... 3 Bilagor... 4 5. Val av ordförande för mötet... 4 8. Verksamhetsberättelse...

Läs mer

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2010/2011

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2010/2011 BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2010/2011 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1/7 2010 30/6 2011 BAS in Swedens styrelsen har under året bestått av ordförande Maria Leiner, kassör Per

Läs mer

Protokoll Årsmöte 2013

Protokoll Årsmöte 2013 Protokoll Årsmöte 2013 www.sporren.info Datum: 2013-02-25 Plats: Stadshuset/Ryttmästaren Tid: 17.00-18.00 Närvarande: Helene Hopfgarten, Birgitta Lilja, Catharina Hedlund-Östman, Tordleif Hansson, Monica

Läs mer

Svenska Ju-jutsuförbundet

Svenska Ju-jutsuförbundet 2015-02-07 Förbundsstyrelsens förslag till förbundsårsmötet 2015 Proposition Den nuvarande medlemsavgiften är 70 kr/medlem och år. Svenska Ju-jutsuförbundets styrelse föreslår förbundsårsmötet 2015 att

Läs mer

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011)

PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Tid: 17 mars 2012 kl 10.30 PROTOKOLL ALBIN 25 KLUBBENS ÅRSMÖTE 2012 (VERKSAMHETSÅRET 2011) Plats: Svenska Kryssarklubben, Nacka Strand Närvarande: Carl-Olov Filipsson (ordförande) Tommy Malmgren (vice

Läs mer

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00

Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari :00 Plats: Folkets Hus, Kungshamn Datum: Onsdagen den 27 februari 2019 15:00 På mötet kommer bland annat att behandlas frågan om ett samgående med SPF Seniorerna Sotenärbygden. Efter förhandlingarna bjuder

Läs mer

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27

GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Verksamhetsberättelse 2007 2 GOTLANDS IDROTTSHISTORISKA FÖRENING 2008-03-27 Gotlands Idrottshistoriska Förenings medlemmar inbjudes härmed till årsmöte torsdag 27 mars 2008 kl 18.30 i Polishuset i Visby.

Läs mer

Stadgar för Uppsala BridgeAllians

Stadgar för Uppsala BridgeAllians Stadgar för Uppsala BridgeAllians Antagna vid årsmöte 2012-01-28 Gällande från 2012-01-28 Alliansen bildad 1994-04- 1 Målsättning Uppsala BridgeAllians (nedan kallad Alliansen) skall främja bridgen i Uppsala

Läs mer

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1).

2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden till 18 st. röstberättigade medlemmar närvarande (Bilaga 1). 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Linnéa Lundberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1.

1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet röstlängden till 14 st. delegater med 25 röster. Bilaga 1. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg

S T A D G A R för. FÖRENINGEN ANHÖRIGA TILL SEXUELLT UTNYTTJADE BARN OCH UNGDOMAR/Göteborg ATSUB/Göteborg, Anhöriga Till Sexuellt Utnyttjade Barn Och Ungdomar Prästgårdsängen 21 BV 412 71 GÖTEBORG Telefon: 031 20 99 49 eller 23 30 43 Kvällstid: 020 21 53 50 E-post: info@atsubgbg.nu Hemsida:

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Dansförening kallelse

Dansförening kallelse Dansförening kallelse 170531 Välkommen på årsmöte och start av en social dansförening 170613 kl 19-21! Vi startar igång föreningen med dagordningen på nästa sida. Vi fikar sedan och diskuterar i de arbetsgrupper

Läs mer

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1.

välja till justerare vid årsmötet. välja till rösträknare. Röstlängden med namnen på alla medlemmar som får rösta finns med som bilaga 1. ÅRSMÖTESPROTOKOLL För Svenska Kyrkans Unga Datum, år och plats: MÖTETS ÖPPNANDE öppnade mötet. MÖTETS BEHÖRIGA UTLYSANDE Kallelsen till årsmötet fanns tillgänglig den årsmötet var behörigt utlyst. VAL

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Malin Grönberg hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte DAGORDNING

Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte DAGORDNING Kallelse till Svenska IF-båtförbundets årsmöte Tid: Lördagen den 13 februari 2010 klockan 10:00 till 14 (cirka) Plats: Stockholm, Fridhemsgatan 16, in på gården, bostadsrättsföreningens samlingslokal.

Läs mer

STADGAR för LiTHe Syra

STADGAR för LiTHe Syra STADGAR för LiTHe Syra Senast reviderad 2012-10-17 Tidigare versioner: 2012-05-07 2008-08-25 2009-07-15 2010-03-20 2011-05-17 1 LiTHe Syra LiTHe Syra är en politiskt oberoende sammanslutning för studenter,

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse

Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Ljungskogens Strandbads Bouleförening till Prins Bertils åminnelse Årsmöte nr 5, 2014-06-28 vid Boulebanan 1 Styrelsens ordförande Lars Danielsson hälsade de 27 närvarande medlemmarna välkomna till Bouleföreningens

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Eva Rud hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SPF Seniorerna Svartbäcken Uppsala Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 12 februari 2015 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande 55 medlemmar.

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad

Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Datum: 2015-03-14 Tid: Klockan 14.30 Plats: Statshotellet, Mariestad Närvarande: 45 st enligt närvarolista. Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av mötesordförande 4. Distriktsstyrelsens

Läs mer

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012

BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 BAS in Sweden Ideell förening Årsredovisning 2011/2012 Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 1/7 2011 30/6 2012 BAS in Swedens styrelsen har under året bestått av ordförande Maria Leiner, kassör Per

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte för Lemondogs Spelförening

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte för Lemondogs Spelförening Protokoll fört vid ordinarie årsmöte för Lemondogs Spelförening 2015-02-21 Dagordning: 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Val av mötets ordförande 4. Val av mötets sekreterare 5. Val av två personer

Läs mer

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK.

SSG Årsmöte Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. SSG Årsmöte 2012 Onsdagen 12 december kl. 19:00 på Albatross GK. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Fråga om årsmötets behöriga utlysande 4. Fastställande av dagordning 5.

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Flygvapenfrivilliga region väst överlämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-01-01 tom. 2014-12-31 1 Organisation 2014-01-01 2014-12-31 Regionsordförande

Läs mer

Protokoll årsmöte

Protokoll årsmöte Protokoll fört vid Ringamåla Fiber Ekonomisk Förenings årsmöte 2018-05-03. Plats: Bygdegården Högaböke Närvarande: ca 20 medlemmar. 0 Mötets öppnande Ordförande Jens Svensson hälsade alla välkomna och

Läs mer

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs]

2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i [namnet på kommunen där verksamheten i huvudsak bedrivs] Stadgar för föreningen [namnet på er förening] Antagna på årsmötet [ÅÅÅÅ-MM-DD] 1 Namn på förening Föreningens namn är [namnet på er förening] KOMMENTAR: Namnet är till för att bekräfta för andra parter

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21

Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Stadgar Noaks Ark lokalförening Antagna av föreningsmöte 2013 03-21 Namn och organisation 1 1. Föreningens namn är Noaks Ark Syd 2. Föreningen är lokalförening inom Riksförbundet Noaks Ark. Ändamål och

Läs mer

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE

INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Till samtliga medlemmar i Saab Aktiv INBJUDAN TILL SAAB AKTIV ÅRSMÖTE Saab AKTIV inbjuder härmed till årsmöte lördagen den 13 april 2013, kl. 15:00 på Vikingterminalen, Stockholm. Eventuella motioner till

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

En information om hur det går till att bilda en förening.

En information om hur det går till att bilda en förening. Bilda förening En information om hur det går till att bilda en förening. Att bilda en förening I Sverige finns det ingen lag som kräver att ideella föreningar ska registreras eller godkännas. Det innebär

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf

Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland. Sekreterare: Ulf Jönsson. Ordförande: Ulf Almlöf Protokoll fört vid årsmöte med Villaägarna på Gotland Tid 2015-04-16 kl 18.30 21.00 1-24 Plats: Restaurang Visborg, Visby Sekreterare: Ulf Jönsson Ordförande: Ulf Almlöf Justerare: Ebbe Sundberg 1 Mötets

Läs mer

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland

Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland Byrån mot diskriminering i Östergötland Stadgar för Byrån mot diskriminering i Östergötland, ideell förening. 1 FÖRENINGENS NAMN Byrån mot diskriminering

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved.

Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. Kallelse till ILCO:s årsmöte 2010 Söndagen den 21 mars håller vi årsmötesförhandlingar på Hotell Nissastigen i Gislaved. 10.30 Kaffe och fralla 11.00 Sedvanliga årsmötesförhandlingar 12.30 Lunch 13.30

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december.

5 SRS verksamhetsår omfattar tiden mellan den 1 januari och den 31 december. Studentradion i Sverige - Stadgar SENAST ÄNDRADE 2014-10-12 Firma 1 Föreningens firma är Studentradion i Sverige, och förkortas SRS. Föreningens firma tecknas av ordförande och kassör var och en för sig.

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening.

Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Reviderade Stadgar för MPSK Luleå, Miljöpartister i Svenska kyrkan Luleå stift, ideell förening. Antagna vid årsmöte den..org. Nr: 802473-9081 1 Föreningens namn. Föreningens namn är Miljöpartister i Svenska

Läs mer

ÅRSMÖTE 2017 Föreningen Klimatkommunernas årsmötesdagar mars 2017 i Jönköping

ÅRSMÖTE 2017 Föreningen Klimatkommunernas årsmötesdagar mars 2017 i Jönköping KALLELSE OCH DAGORDNING ÅRSMÖTE 2017 Föreningen Klimatkommunernas årsmötesdagar 30-31 mars 2017 i Jönköping Jönköping ljuset vid Vättern och den forna tändsticksstaden 1 Välkomna till Klimatkommunernas

Läs mer

KLUBBNYTT. Sammanfattning av I det här numret. Brukar du tippa ibland och använder tipskortet?

KLUBBNYTT. Sammanfattning av I det här numret. Brukar du tippa ibland och använder tipskortet? KLUBBNYTT Klubbnytt från Ängsö Golfklubb Januari 2019 Sammanfattning av 2018 Säsongen 2018 kommer vi nog att minnas som den varmaste och torraste sommaren i mannaminne. I princip alla banor i södra och

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Nästan lika lätt som att räkna till tre.

Nästan lika lätt som att räkna till tre. Nästan lika lätt som att räkna till tre. 1 Håll ett första årsmöte. Meddela din kör två veckor i förväg att ni ska ha ett årsmöte där ni bildar förening, ett så kallat konstituerande möte. UNGiKÖR kan

Läs mer

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se Bromma

Handlingar. Mälarscouternas kårstämma Mälarscouterna Karsviks Hage malarscouterna.se Bromma Handlingar Mälarscouternas kårstämma 2014 Innehållsförteckning Förslag till dagordning... 3 Motioner... 4 Motion 1, Motion om hållbarhetspolicy för Mälarscouterna... 4 Valberedningens förslag... 6 Bilaga

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

Sveriges Hundfrisörer

Sveriges Hundfrisörer Sid 1(6) Välkomna till Sveriges Hundfrisörers årsmöte 2008 Årsmöteshandlingar Sid 2(6) Innehåll: 3 Förslag till dagordning 4 Berättelse 5 Verksamhetsplan 5 Förslag avgift 6 Stadgar Sid 3(6) Förslag till

Läs mer

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening

Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Stadgar Lunds universitets Politiska och Ekonomiska Förening Dessa stadgar ersätter 2012 års stadgar. Fastställdes i samband med höstmötet 2013. Denna version av stadgan är författad i Lund av Richard

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING Stadgarna fastställda 2007-05-09 STADGAR FÖR FÖRÄLDRAFÖRENINGEN YRSA EKONOMISK FÖRENING 1 FIRMA OCH ÄNDAMÅL Föreningens firma är Föräldraföreningen

Läs mer

Att bilda en förening

Att bilda en förening Att bilda en förening Här hittar du information om hur man startar en förening och om vilka uppgifter styrelsen och styrelsens ledamöter har. Förberedelser För att kunna bilda en förening måste det finnas

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer