Kenya idag. Oktober 2013 MUTOMO Charity

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kenya idag. Oktober 2013 MUTOMO Charity"

Transkript

1 Oktober 2013 MUTOMO Charity Vi börjar detta nummer med ett härligt minne från den gångna fantastiska sommaren. En årligen återkommande golftävling i Öregrund som i år lockade 188 deltagare i solsken. Nytt rekord. Tack vare stor frikostighet från Öregrunds Golfklubb och dess krögare blev nettoöverskottet c:a 36000kr. Kenya idag Nyss hemkommen från Mutomo tillsammans med några medlemmar i styrelsen. En resa som varit intressant och full av intryck och nya lärdomar. Detta nummer kommer att spegla en hel del av det som blev resultatet av denna resa. Tyvärr förmörkades bilden av Kenya genom attentatet mot Westgate (ett lyxigt varuhus i Nairobis västra del). Ett dåd av al-shabaab som krävde 67 liv och massor av skadegörelse. Tyvärr så ger detta internationell bad-will för Kenya och turister kanske undviker Kenya som mål för sin rekreation. Kvarteret där Westgate låg var avspärrat. Jag anlände tidigare än övriga och tillbringade några dagar i Nairobi för att träffa bl.a. leverantörer och såg inget som tydde på ökad säkerhetsnivå eller rädsla för nya attentat.

2 Årets julklapp Trots att det är långt till jul så kommer här tips på nyttiga, roliga och givande förslag: 1. Konsertbiljett till kommande artistgala med bl.a. Lill-Babs, Bengan Jansson och Ulf Werre Johansson. Pris 250 kr/styck. Konserten äger rum söndagen den 2/ i Missionskyrkan Uppsala. Biljetter kan nu köpas direkt av Sten Kvarfordh (tel eller via mail: sten.kvarfordh@gmail.com) eller senare via UNT-biljettkassa (förköpsavg. tillkommer då). 2. Gåvobrev. Ge bort en get (400kr), en höna (50 kr), eller varför inte satsa på att stödja ett föräldralöst barn med ett års skolgång (2400kr). På vår hemsida kan du klicka dig fram och hitta massor av andra förslag. Fint gåvobrev skickas till givaren. Kontakta Sten Kvarfordh om du vill ge en gåva. Hemsidan En solig sommardag på landet avsattes till korrektur av vår hemsida. Här tillsammans med min mentor när det gäller datorarbete - Lars Olde. Ett arbete som pågår ständigt.

3 I samband med att jag och några ur styrelsen för Mutomo projektet besökte Mutomo i oktober så vill jag gärna komma med ett axplock ur allt som hänt senaste tiden. Detta år har präglats av en avsevärd arbetsbelastning för vår inhemska projektgrupp i Mutomo och de har gjort ett strålande jobb. Utan prioritering följer här lite info om vad som hände under vår tid i Mutomo: Besök på företaget Ubbink i Navasha De har en sammansättningsfabrik för solpaneler med 80 anställda varav c:a 55st fått internutbildning. Ungdomar som tidigare varit arbetslösa har nu fast anställning. I samband med besöket beställde solpaneler till 2 skolor. Senaste Nytt - från Mutomo African Beekeepers Ltd, Nairobi Genom en gåva från Rotary startar vi nu upp ett biodlingsprojekt för fem familjer som skall ligga till grund för fortsatt spridning i Mutomo-distriktet via våra mikrokredit-grupper. Här gäller det att välja rätt partner - en som kan ge både utbildning och bra produkter samt hjälp med försäljning av honung. Kändes helt rätt när vi träffade företagsledningen. Bilden visar hans sekreterare och vår man David från vår lokala projektgrupp. Kentank, Nairobi Chloride Cooperation, Nairobi Här köpte vi converters, batterier och annan utrustning till solpaneler. Här, som överallt i Kenya, gäller det att pruta och visa att man vill satsa på långsiktigt samarbete. Ett företag som tillverkar vattentankar i plast. Vi informerade oss också om deras övriga produktsortiment som stäckte sig från Eco-toaletter i plast, biogasanläggningar, olika typer av septic-tankar m.m. Här lyckades vi pruta bort leveranskostnad till Mutomo när vi beställde plasttank.

4 Möte med MP Rachel Nyamai Rachel är nyvald folkvald parlamentsledamot för Mutomo-området. Glädjande nog visade det sig att hon har såväl vatten som skolor på sitt politiska manifest och vi fann väldigt många beröringspunkter. En kvinna med pondus som gillar vad vi gör och vi tror att det skall leda till samarbete inom många framtida projekt. Familjeplaneringsprogram i Kanziko En av de viktigaste projekten långsiktigt är att reducera barnaskaran i familjerna. Idag är genomsnittet c:a 7 barn/ familj i det fattiga Mutomo-distriktet och föräldrarna har ingen möjlighet att ge så många barn en vettig utbildning. Detta leder till fortsatt misär. Vårt program är brett och handlar om barnbegränsning via 3mån.-5-års hormonstavar, information, sterilisation, enkla mens-skydd och framöver räknar vi med att arbeta för att stärka kvinnas ställning mot mannen. dammanläggning i Kaseva, 6 km utanför Mutomo. den snart färdiga cementväggen som skall hjälpa till att lagra c:a 250 kbm vatten efter regnperioder (från Radiohjälpen).

5 Sweden Day En heldagskonferens som vi anordnade för andra gången. Här bjöds Mutomos viktigare personer (från ministeriet och lokalförvaltningen, andra välgörenhets- under en dag få information om vad vi höra deras tankar om Mutomos framtid. C.a 45 personer hörsammade kallelsen. Flera konkreta förslag till samarbete öppnades för oss denna dag. Bilden visar Lauryn Mwende som leder arbetet med vår mikrokreditverksamhet. Avsaltare i Kilisa Vi har installerat en avsaltare som ger 750 liter rent vatten/timme! Detta är en överkapacitet då denna kommun endast beräknas göra av med liter/dag i hushållen. Men intilliggande skola och åkrar väntar på pipe-lines. Sedan kan konstbevattning ge detta område ett rejält lyft beträffande odling av olika jordbruksprodukter. Hjälp till självhjälp - tack vare Radiohjälpen. Skolbesök, skolbesök, skolbesök Mängder av färdiga, pågående och just påbörjade skolprojekt besöktes. Alla Fritidsresor - till stor glädje. Bilden till vänster visar också en av de 20 tavlor som levererats från företaget Lintex i Småland.

6 Besök på Mutomo Mission Hospital Ett ständigt återkommande besöksmål. Matron Mary visade oss runt och behovet av en permanent vattenlösning står överst på deras önskelista. Bilder från förlossningsavdelningen visar en nallebjörn från Haninge RK som tilldelats ett nyfött tvillingpar samt babykläder levererade av Leif Ekblom. Roligt att se att de två syrgasgeneratorer vi skänkte sjukhuset 2005 fortfarande används. MP Rachel Nyamai I samband med sista måltiden i Nairobi före avfärden var vår MP Rachel Nyamai mycket angelägen att få träffa oss - igen. Hon verkligen gillade oss. Undrar hur denna vänskap skall utvecklas? Här i intensivt samtal med vår ordförande Magnus Elfwendahl.

7 Styrelsepresentation Här fortsätter presentationen av styrelsemedlemmarna i Mutomo Projektet. Denna gång Leif Ekblom. Född: 5 maj 1940 Bostad: Björnbärsvägen 38 Upplands Väsby, (Villa i Bollstanäs) Gift med Berith barn) Medlem i Rotary Upplands Väsby, sedan 1997, president Startade upp Mutomo Projektet i klubben under mottot från vin till vatten Vinlotteriet vid fredagsluncherna har i snitt givit ett netto på drygt :- / år Har fortfarande ett brinnande intresse för Mutomo Projektet, senast besök i Mutomo under okt Är i dag en aktiv pensionär, med tidigare bakgrund som dataförsäljning, bl.a. Philips, Nokia, Statskonsult, Min Dator AB och därefter egen företagare från Till 2005, ägare och VD för Bromma Kontorshotell. Övriga intressen: Golf, Tennis, Lånfärdskridsko, skidåkning. Kommande Mutomoresor Den 9 januari går nästa resa till Mutomo. Fulltecknat. Vår ambassadör Lill-Babs följer med på den resan. som är intresserad att följa med. Denna gång kan man tillbringa 4 dagar i Mutomo och 3 dagar i Nairobi och spela golf. Alternativt vara 7 dagar i Mutomo. Följ med på en annorlunda resa. Intresserad? Hör av dig till Sten Kvarfordh för närmare info.

8 Aktuellt i vimlet... Intresset för Mutomo Projektet var stort vid Rotarys Distriktskonferens i Uppsala den 26/10. Åtta Rotaryklubbar önskade få besök för information och deltagande i vårt projekt. Ryktet sprider sig. Här fr.v. Sten Kvarfordh (Projektledare), Anders Wejryd (Uppsala Södra RK), Ann- Marie Pernulf (Uppsala Glunten RK), Britta Wallgren (Stockholm-Gamla Stan RK) Vad händer framöver i år? Förutom besök på 8 Rotaryklubbar som vill ha besök och deltagande i vår verksamhet så kommer vi att lägga projektplan för första halvåret 2014 i samarbete med våra sponsorer. Vilka projekt skall vi välja ut bland de 40-tal projekt vi har att välja ifrån. En svår uppgift. Den stora vattendammen i Kaseva skall slutföras innan regnperioden börjar i november. Ombyggnation av vårt nya kontor i Mutomo där alla kan arbeta på samma ställe. Ett lyft för våra projektledare i Mutomo. Planering av program inför resorna till Mutomo i januari och februari pågår. På hemmaplan fortsätter planeringen för att skaffa annonsörer till UNT-bilagan innan kommande Artistgala. 6/1-14 kommer vi att ha ett samarbetsprogram med Storvreta Innebandyklubb. En gratismatch mellan Storvreta och Mullsjö i Fyrishof i Uppsala kommer att äga rum. Kostnadstäckning via sponsorer. Vi och Storvreta IBK delar på vinsten. Tack Storvreta för den möjligheten!

9 Lill-Babs signerade Tuppen Ture skänker hönor till Mutomo. Jag är formgivare med hjärta som klappar för traditioner. I Svensk Tradition har jag uppdaterat några av våra gamla traditionsbärare. tet kände jag genast att jag ville göra något. Jag läste om att man kunde skänka levande hönor till familjer i Mutomo. Där och då bestämde jag mig för att koppla min påsktupp Tuppen Ture till det projektet. För varje såld Tuppen Ture skänker jag nu en levande höna till Mutomo. Påsken 2012 signerade Lasse Åberg en Tuppen Ture. Den såldes via budgivning med slutbudet kronor. Det blev 160 hönor till Mutomo! 2014 års Tuppen Ture dekoreras och signeras av Lill-Babs. Den kommer ställas ut på oväntade platser i Uppsala under hela januari (då budgivningen sker) och överlämnas till sin nya ägare under Mutomokonserten där bl.a. Lill-Babs uppträder i Missionskyrkan den 2 februari, till den som lagt det högsta budet. Slutsumman går oavkortat till Mutomoprojektet, och omvandlas till levande hönor. Budgivning sker under hela januari 2014 på Lina Börjesson - Svensk Tradition Formgivare och traditionsbärare

10 Mutomo News utkommer varje kvartal och speglar aktuell information från Mutomo projektets verksamhet. Mutomo News är ämnad för medlemmar, sponsrande företag, Rotaryklubbar och organisationer som stödjer vår verksamhet. Mutomo News är öppet för annonsering via företag som på så sätt bidrar till vår verksamhet. För info om annonskostnader. Kontakta Sten Kvarfordh.

KENYA HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP

KENYA HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP KENYA HJÄLP TILL SJÄLVHJÄLP Vatten Området lider av extrem svår torka periodvis. Brist på vatten förorsakar stort lidande. Regnvatten lagras för användning under torrperioderna. Därför byggs många vattentankar.

Läs mer

Kenya idag. Mars 2014

Kenya idag. Mars 2014 Mars 2014 Mutomo News kommer ut med en regelbunden oregelbundhet. Senaste numret kom i oktober 2013. Nästa nummer kommer någon gång i sommar. Om det bara blir 3 istället för fyra nummer/år så beror det

Läs mer

Glädje efter valet i mars

Glädje efter valet i mars Juli 2013 Glädje efter valet i mars Viss turbulens uppstod efter valet då de två huvudkandidaterna Uhuru Kenyatta förklarade sig som vinnare av valet och Raila Odinga ej accepterade det p.g.a. valfusk.

Läs mer

Dessutom erbjöd sig 8 Rotarymedlemmar att bidra med mellan 500 och 1.500 SEK vardera, vilket blev summa 6.000 SEK.

Dessutom erbjöd sig 8 Rotarymedlemmar att bidra med mellan 500 och 1.500 SEK vardera, vilket blev summa 6.000 SEK. Välgörenhetskonserten i Mariefreds Kyrka med saxofonisten Johan Stengård och Magnus Ludwigsson vid flygeln, som den 2 juni 2014 arrangerades av Mariefred Rotaryklubb och Mariefreds Församling, inbringade

Läs mer

WORLD WATER DAY (http://www.unwater.org/worldwaterday/)

WORLD WATER DAY (http://www.unwater.org/worldwaterday/) Maj 2012 WORLD WATER DAY (http://www.unwater.org/worldwaterday/) Torsdagen den 22/3 firades World Water Day över hela världen. Syftet är att påvisa den gigantiska bristen på vatten som c:a 1 miljard människor

Läs mer

Önskelista Bg PG SWISH:

Önskelista Bg PG SWISH: Nedanstående önskelista är ej i prioriteringsordning och exemplifierar förslag på gåvor. Ett bidrag behöver inte motsvara ett helt projekt. Flera små bidrag tillsammans bildar också projekt. Icke öronmärkta

Läs mer

Föreningens ändamål Information om verksamheten Medlemskap

Föreningens ändamål Information om verksamheten Medlemskap Mutomoprojektet Verksamhetsberättelse 2016 Föreningens ändamål Föreningen har som ändamål att på ideell grund stödja en hållbar utveckling med förbättrade levnadsvillkor för befolkningen i sydöstra Kenya

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Innehåll. Tillbakablick. Juli 2014

Innehåll. Tillbakablick. Juli 2014 Juli 2014 Innehåll Sid.1 Tillbakablick Sid.2 Sten Rylanders Krönika Sid.3 Frivilliga hjältar och ambassadörer Sid.4 Resor till Mutomo Sid.5 Mutomo Charity - Golf Projekt - några exempel Sid.6 Tragedi i

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 (draft final) Föreningens ändamål Föreningen har som ändamål att på idéell grund stödja en hållbar utveckling med förbättrade levnadsvillkor för befolkningen i sydöstra Kenya

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2018

Årsredovisning för räkenskapsåret 2018 1(16) Årsredovisning för räkenskapsåret 2018 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 13 - balansräkning 14 - noter 15 Om inte annat särskilt

Läs mer

M U T O M O N E W S. Nr Farväl Barbro - Allas vår Lill- Babs

M U T O M O N E W S. Nr Farväl Barbro - Allas vår Lill- Babs Nr 02-18 2017 I detta nummer: - Sid.2 Projekt- ej alltid som man tänkt sig - Sid.4 Vad händer i Mutomo? - Sid.8 Tygkasseprojektet - Sid.10 Save the date Mutomoprojektet PG 90 0245-2 BG 900-2452 SWISH 1239002452

Läs mer

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT

OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT Nyhetsbrev nr 5, 2014 OKTOBER 2014 SÅ ENKELT MEN ÄNDÅ SÅ SVÅRT - När jag tänker på hur enkelt det är att bara vara till, lyssna på kunderna, att höra vad de säger och att hjälpa dem med det som de behöver

Läs mer

M U T O M O N E W S. Nr Kenya vaknar ur ett vacuum

M U T O M O N E W S. Nr Kenya vaknar ur ett vacuum Nr 01-18 2017 I detta nummer: - Eric - en solskenshistoria - Nya medarbetare - Stens januaribesök - Överraskning - Årsmöte 18 april Mutomoprojektet PG 90 0245-2 BG 900-2452 SWISH 1239002452 M U T O M O

Läs mer

2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser.

2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser. ett år senare! 2004 Mäklarsamfundets rekommendation om prissättning för att motverka lockpriser. 2011 "Av säljaren accepterat pris - en frivillig överenskommelse mellan fastighetsmäklarna i Stockholms

Läs mer

Vad kan vi i Mutomo Projektet då vänta oss av 2012? Massor!!!

Vad kan vi i Mutomo Projektet då vänta oss av 2012? Massor!!! Feb. 2012 ------------------------------------------------------------------------------------- Denna informationsskrift är tänkt att utkomma varannan månad till medlemmar och sponsorer och spegla aktuella

Läs mer

Diskussionsfrågor: Distriktssamrådet

Diskussionsfrågor: Distriktssamrådet Diskussionsfrågor: Distriktssamrådet Överväg följande diskussionsfrågor innan du deltar i distriktssamrådet. Studiepass om att hålla föredrag Hur förbereder du dig inför en presentation? Vilka tips kan

Läs mer

September 2012 MånadensTema: Korruption och vatten

September 2012 MånadensTema: Korruption och vatten September 2012 MånadensTema: Korruption och vatten Korruption och vattenbrist är två stora problem som håller tillbaka utvecklingen i Mutomo området. Korruptionen kan vi ej göra så mycket åt. Endast inta

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

M U T O M O NEWS. Nr Utvalt i detta nummer: - Auktion - MMGA - Mutomoresan Januari - Rotarybesök

M U T O M O NEWS. Nr Utvalt i detta nummer: - Auktion - MMGA - Mutomoresan Januari - Rotarybesök Nr.1-2019 Utvalt i detta nummer: - Auktion - MMGA - Mutomoresan Januari - Rotarybesök Mutomoprojektet Swish 1239002452 BG 900-2452 www.mutomo.se M U T O M O NEWS AUKTION Vår Mutomo-vän och konstnär Bibbi

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2017

Årsredovisning för räkenskapsåret 2017 1(16) Föreningen Mutomoprojektet Årsredovisning för räkenskapsåret 2017 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 13 - balansräkning 14 - noter

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Verksamhetsberättelse Chalmers Börssällskap

Verksamhetsberättelse Chalmers Börssällskap Verksamhetsberättelse Chalmers Börssällskap Läsåret 2014-2015 Föregående årsmöte Föregående årsmöte hölls i Göteborg 2014-05- 07 Verksamheten i stort Under året har styrelsen haft som mål att fortsätta

Läs mer

Skulle du? sponsra en 50 åring med hcp 10 som spelar 5 rundor om året och säger att han vill satsa på golfen?

Skulle du? sponsra en 50 åring med hcp 10 som spelar 5 rundor om året och säger att han vill satsa på golfen? Skulle du? sponsra en 50 åring med hcp 10 som spelar 5 rundor om året och säger att han vill satsa på golfen? men om det inte rör sig om hans eget spel, utan om att bygga upp Världens roligaste golftävling?

Läs mer

Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg Köp och ladda ner den kompletta e-boken Tjäna pengar på din blogg Den kompletta e-boken är på 65 sidor, fullmatade med inspiration, konkreta tips, förslag och idéer. Boken kostar 179 kr, men håll utkik

Läs mer

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013

Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Sammanställning av Pinschersektionens telefonenkät 2013 Under 2013 har 50 telefonintervjuer med medlemmar i Pinschersektionen utförts(ps). Syftet med enkäten har varit att undersöka hur våra medlemmar

Läs mer

Mitt förslag är därför att föreningen köper in några mätare för utlåning.

Mitt förslag är därför att föreningen köper in några mätare för utlåning. Högdalen 2013-01-20 Elmätning Av någon outgrundlig anledning så har elmätarna placerats nere i ett låst rum i källaren. Ur miljösynpunkt är detta ingen bra placering då vi boende inte kan på ett lätt sätt

Läs mer

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst

Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken. Ägarombud. medlemmarnas röst Annika Hentila med dottern Ellie ägarombud Coop Konsum Brickebacken Ägarombud medlemmarnas röst Den första kooperativa butiken öppnade i Gävle redan 1898 Det hela började redan i slutet av 1800-talet.

Läs mer

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät.

PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. PIM-examinatorer ger sina synpunkter via en enkät. I mitten på höstterminen 2011 svarade PIM-examinatorerna på några frågor om hur de upplevt PIM-arbetet hitintills på sin skola. Det var frågor riktade

Läs mer

Bestridan mot förslag till beslut om slutgiltigt bostadsbidrag för 2005 med hänvisning till särskilda skäl. Lukas Johansson 831018-2475

Bestridan mot förslag till beslut om slutgiltigt bostadsbidrag för 2005 med hänvisning till särskilda skäl. Lukas Johansson 831018-2475 Till: Försäkringskassan Box 1137 172 23 Sundbyberg Bestridan mot förslag till beslut om slutgiltigt bostadsbidrag för 2005 med hänvisning till särskilda skäl Lukas Johansson 831018-2475 Solna 19 februari

Läs mer

snabbt att sälja, lätt att tjäna. Tvättmedel, något alla behöver!

snabbt att sälja, lätt att tjäna. Tvättmedel, något alla behöver! snabbt att sälja, lätt att tjäna. Tvättmedel, något alla behöver! varför tvättmedel? Handen på hjärtat; hur många gånger har vi köpt eller sålt sådant som vi egentligen inte behöver för att stödja föreningen

Läs mer

örmånspaket för Menigos kunder Menigo Partner

örmånspaket för Menigos kunder Menigo Partner ETT erbjudande från Menigo Foodservice örmånspaket för Menigos kunder Menigo Partner Låt oss förenkla din vardag Har du det mest prisvärda elavtalet? Hur utbildar du din personal? Vad kostar egentligen

Läs mer

Företagarens vardag i Stockholm 2014

Företagarens vardag i Stockholm 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag i Stockholm 2014 www.pwc.se/sma-medelstora-foretag SammanfattningResultat av den nationella undersökningen:

Läs mer

Firandet inleddes med välkomstdrink samt mingelmusik av elever från Upplands Väsby kommunala musikskola

Firandet inleddes med välkomstdrink samt mingelmusik av elever från Upplands Väsby kommunala musikskola 1 Rotary Upplands Väsby Bredden Jubileumsfirande 20 år, åren 1995-2015 Kvällen den 19 maj 2015 Penthouse Scandic Infra City. President Thomas Murray hälsade samtliga gäster hjärtligt välkomna till jubileumsfirandet,

Läs mer

Sponsorarbetet i klubben

Sponsorarbetet i klubben Sponsorarbetet i klubben Offensiv orientering Vägval till glädje och framgång sponsorarbete i klubben. v2.indd1 1 2009-02-05 14:16:24 Sponsorarbetet i klubben Det är nog de flesta klubbars mål att hitta

Läs mer

MUTOMONEWS. Nov Mutomonews Mars I detta nummer: Mutomoprojektet BG BG

MUTOMONEWS. Nov Mutomonews Mars I detta nummer: Mutomoprojektet BG BG #003 #001 Mutomonews Mars 2016 Nov 2016 I detta nummer: - Konsekvensanalys Tankar om Afrika - Reparation Vänskapsvecka & i underhåll Lidingö - Stakeholders Rubrik om något meeting mer Mutomoprojektet BG

Läs mer

MUTOMONEWS # Ögonklinik på Mutomosjukhuset = SANT

MUTOMONEWS # Ögonklinik på Mutomosjukhuset = SANT #01-2017 I detta nummer: - Resa till Mutomo 2017 - Ögonklinik - Julgåvor NCC och DAB - Årsmöte 23 mars Mutomoprojektet PG 90 0245-2 BG 900-2452 www.mutomo.se MUTOMONEWS Ögonklinik på Mutomosjukhuset =

Läs mer

- The Basecamp project, Masai Mara, Kenya -

- The Basecamp project, Masai Mara, Kenya - - The Basecamp project, Masai Mara, Kenya - BaseCamp Foundation Masai Mara Masai Mara i Kenya är en mycket speciell plats, med en vild och vacker natur, ett oerhört rikt djurliv och lokalbor som strålar

Läs mer

Dags att se Mutomo med egna ögon? Häng med 7-15 januari En upplevelse Du aldrig glömmer!

Dags att se Mutomo med egna ögon? Häng med 7-15 januari En upplevelse Du aldrig glömmer! Nr 03-17 I detta nummer: - Resa till Mutomo 2018-2017 Skolor - 2017 Vatten - 20 okt. LillBabs/Ronny Eriksson Mutomoprojektet PG 90 0245-2 BG 900-2452 SWISH 1239002452 www.mutomo.se MUTOMONEWS Dags att

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

Stadgar för föreningen Mutomoprojektet

Stadgar för föreningen Mutomoprojektet Stadgar för föreningen Mutomoprojektet Stadgarna har antagits vid konstituerande möte i föreningen Mutomoprojektet Antagna vid möte den xxxx xxxx 2018 och medlemsmöte den xxxx xxxx 2018 1 Föreningens namn

Läs mer

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014

Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Utvärderingar från deltagande företag (17 av 19 företag har svarat) April-November 2014 Fråga 1: Varför sökte du till programmet? Vad hoppades du på och vad behövde du? Blev rekommenderad av turistbyrån.

Läs mer

Företagarens vardag i Karlstad 2014

Företagarens vardag i Karlstad 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag i Karlstad 2014 www.pwc.se/sma-medelstora-foretag Sammanfattning Resultat av den nationella undersökningen:

Läs mer

Tänker du ibland på livet som äldre?

Tänker du ibland på livet som äldre? Tänker du ibland på livet som äldre? Testa dig själv redan i dag! Jag vill bo med min livskamrat. Jag vill känna mig ekonomiskt trygg och kunna leva på min pension. Jag vill ha tid över för min familj,

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Sten Rylanders Krönika

Sten Rylanders Krönika November 2014 Sten Rylanders Krönika Först av allt en mycket rolig händelse, som jag tror att alla läsare av Mutomo News redan känner till. Den 24 oktober fick vår eldsjäl Sten Kvarfordh mottaga Uppsala

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

Utvalt i detta nummer: - Paneldebatt - Women for Education - Reportage från Mutomo - Mutomogalan -Julkalppstips M U T O M O NEWS

Utvalt i detta nummer: - Paneldebatt - Women for Education - Reportage från Mutomo - Mutomogalan -Julkalppstips M U T O M O NEWS Nr.3-2018 Utvalt i detta nummer: - Paneldebatt - Women for Education - Reportage från Mutomo - Mutomogalan -Julkalppstips Mutomoprojektet Swish 1239002452 BG 900-2452 www.mutomo.se M U T O M O NEWS Glädje

Läs mer

Industribyggnader i Borås AB

Industribyggnader i Borås AB Välkommen till IBAB:s Nyhetsbrev i april. I detta nummer läser vi om organisationsförändringar i ledningsfunktionen i IBAB. Bolagets årsberättelse är klar och det intressanta arbetet med att öka tillgänglighet

Läs mer

KALLELSE ÅRSMÖTE 2015

KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 KALLELSE ÅRSMÖTE 2015 Medlemmar i Blåsippans samfällighetsförening kallas härmed till årsmöte. Onsdagen den 18 mars kl 19:00 i Furubergsskolans matsal. Dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Godkännande av

Läs mer

... ... Produkt & Idé

... ... Produkt & Idé ... Produkt & Idé Företaget styrs av enbart en medlem Tillverkar ljusyktor i marin stil gjorda av glasburkar, rep, snäckor, stenar, dekaler m.m. Glasburkar & snäckor köps från lopptorg om möjligt (ekologiskt

Läs mer

RAOUL 2015 SKOLMATERIAL

RAOUL 2015 SKOLMATERIAL RAOUL 2015 SKOLMATERIAL Den 27 augusti är Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för medmänsklighet, civilkurage och alla människors lika värde. Inför denna dag erbjuder vi på Raoul Wallenberg

Läs mer

MARY KAY MARKNADSPLAN!

MARY KAY MARKNADSPLAN! MARY KAY MARKNADSPLAN! Hur vi tianar våra pengar: (hur vi jobbar) Klasser Facialsl makeup Kundvård /Mer-köp Ledarskap 0-2999kr exkl.moms. = 30% 3000-4999kr -/l- = 40% 5000-& tlppåt -/l- = 50% Klass snitt

Läs mer

Acceleration i företagen på Leia Accelerator

Acceleration i företagen på Leia Accelerator Acceleration i företagen på Leia Accelerator Baserat på enkäter genomförda bland de företag som hyr kontor på Leia Accelerator Sammanställningen är gjord av av Malin Lindberg, Luleå tekniska universitet

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

Agda Clara Vernissage 31 mars 2012

Agda Clara Vernissage 31 mars 2012 Agda Clara Vernissage 31 mars 2012 Äntligen var det dags för den efterlängtade visningen av Agda Clara Anderssons tavlor. Jag har i nästan två års tid letat tavlor. Med hjälp av tips från Tåbybor och även

Läs mer

Företagarens vardag i Malmö 2014

Företagarens vardag i Malmö 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag i Malmö 2014 www.pwc.se/sma-medelstora-foretag SammanfattningResultat av den nationella undersökningen:

Läs mer

Följ med på en spännande resa!

Följ med på en spännande resa! Följ med på en spännande resa! » Idag är vi en av Sveriges största teknikkonsulter inom el- och säkerhetsområdet. En utveckling som inte hade varit möjlig utan våra engagerade och kompetenta medarbetare.

Läs mer

Kartlägg mångfalden. Att skapa en enkät

Kartlägg mångfalden. Att skapa en enkät Kartlägg mångfalden Vem är den typiske volontären hos er? Finns det en överrepresentation av personer i en viss ålder, utbildningsbakgrund eller sysselsättning? Varför tror ni att dessa personer har valt

Läs mer

Roligt och intensivt år Volontärer Willefonden letar aktivt efter barn med okända hjärnsjukdomar

Roligt och intensivt år Volontärer Willefonden letar aktivt efter barn med okända hjärnsjukdomar Roligt och intensivt år 2010 har varit ett roligt och framgångsrikt år för, mycket tror vi att det beror på reportaget som Malou von Sivers gjorde för Eftertio i TV4, länk finns på www.willefondens.se.

Läs mer

Anna & David 12 augusti 2006. Gästbok

Anna & David 12 augusti 2006. Gästbok Anna & David 12 augusti 2006 Gästbok Roligt minne av Anna & David: Roligt minne av Anna & David: Roligt minne av Anna & David: Roligt minne av Anna & David: Roligt minne av Anna & David: Roligt minne

Läs mer

2012 VILL DU VARA MED?

2012 VILL DU VARA MED? 2012 VILL DU VARA MED? Vad är Väsby Melodifestival? Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Festivalen arrangeras av Upplands Väsby kommun,

Läs mer

Företagarens vardag 2014

Företagarens vardag 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag 2014 3 av 10 Många företagare tycker att det har blivit svårare att driva företag under de senaste fyra

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning.

I kaos ser man sig naturligt om efter ledning. Finn din kärna Allt fler styr med självledarskap. Självkännedom och förmågan att kunna leda dig själv gör det lättare att kunna se klart och att leda andra som chef. Självledarskap handlar om att behärska

Läs mer

Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång

Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång Emilie Wass Jag heter Emilie och fyller 25 år i sommar. Jag har ridit sedan jag var 9 år gammal och när jag var 11 år började jag på UPK. Det kändes på en gång att det var en extremt bra ridskola på alla

Läs mer

Målgrupper. Med målgrupper menar vi. Syfte. Målgrupperna. Vad händer inom fallskärmsvärlden?

Målgrupper. Med målgrupper menar vi. Syfte. Målgrupperna. Vad händer inom fallskärmsvärlden? Målgrupper Med målgrupper menar vi - Ett behovs- eller beteendemönster - i relation till fallskärmsförbundets kommunikation - som är relevant för vårt syfte Syfte - Transparens och insyn ger delaktighet,

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige.

Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Hur det är att vara arbetslös i fina Sverige. Är det inte meningen att samhället ska hjälpa de som har det mindre bra? Är det inte meningen att man ska få stöd till ett bättre mående och leverne? Är det

Läs mer

Kundutvärdering (Björn Hörvallius)

Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Kundutvärdering (Björn Hörvallius) Avresedatum: 2016 05 22 Destination: Portugal, Constancia Uteritter och lektioner, vecka Hur många deltagare var ni i gruppen? Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur

Läs mer

Kungälvs Brukshundklubb

Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb Kungälvs Brukshundklubb består av ca 300 hundintresserade medlemmar i olika åldrar. Klubben är till för dig som vill vara aktiv med din hund, träna, tävla eller lära dig och din

Läs mer

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas.

Professionellt har det gett nya kontakter och framförallt kunskaper i de ämnen som avhandlas. Dags att nätverka Svensk Byggtjänst har tagit fram ett program med nätverksträffar med syfte att hjälpa unga (under 30 år) talanger till en bra start i yrkeslivet. Idén är att erbjuda den senaste kunskapen

Läs mer

Nyhetsbrev december 2011

Nyhetsbrev december 2011 Nyhetsbrev december 2011 2011 - fokusering och tillväxt i en turbulent omvärld Då Tord Schultz skrev VD-ordet i vårt nyhetsbrev i december 2010 anade ingen att 2011 skulle bli ett år med den dramatiska

Läs mer

Hur du säljer till moderna kunder -hemligheterna som gör dig till en professionell säljare

Hur du säljer till moderna kunder -hemligheterna som gör dig till en professionell säljare Hur du säljer till moderna kunder -hemligheterna som gör dig till en professionell säljare av Mattias Hillestrand 2 Hur du säljer till moderna kunder Copyright 2013, Mattias Hillestrand Ansvarig utgivare:

Läs mer

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014

Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljen höstprogram 2014 Trädgårdsföreningen Liljekonvaljens höstprogram 2014 Hej! Liljekonvaljen fyller 15 år i höst och det vill vi fira under årets skördemarknad. Under hösten

Läs mer

Sammanställning regionala projektledare

Sammanställning regionala projektledare Bilaga 1 till Tre år med Mångfald på slätten (OVR306) Sammanställning regionala projektledare 1. Hur nöjd är du med att arbeta i projektet? Samtliga var nöjda med att ha jobbat i projektet och tycker att

Läs mer

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR

VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR 11:ans medlemsblad Brf Stockholmshus nr 11 Gubbängen www.stockholmshus11.se Nummer 1 Våren 2013 VARGAVINTER JOJO SNÖN DEN FINNS FORTFARANDE KVAR MEN DET FINNS ÄNDÅ DE SOM TROR ATT DET BLIR EN VÅR Snön

Läs mer

Företagarens vardag i Luleå 2014

Företagarens vardag i Luleå 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag i Luleå 2014 www.pwc.se/sma-medelstora-foretag SammanfattningResultat av den nationella undersökningen:

Läs mer

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan Spanska för nöjets skull UF Affärsplan 2005-2006 Magdalena Andersson Soltorgsgymnasiet Borlänge Innehållsförteckning 1. Spanska för nöjets skull UF 1.1 Affärsidé 1.2 Bakgrund 1.3 Tjänsten 2. Företaget

Läs mer

AFTER WORK. 18.10-19.00 Avslutande mingel med dryck och tilltugg

AFTER WORK. 18.10-19.00 Avslutande mingel med dryck och tilltugg AFTER WORK 16.30 Mingel med musikunderhållning från låtskrivarduon LA- Linnea Widell, Amanda Hård med backup av Håkan Stahre och Magnus Lundin. 17.10 Landshövdingen Kristina Alsér och Ulrika Fransson,

Läs mer

DITT AVTRYCK I VÄRLDEN. Om att testamentera till Hoppets Stjärna

DITT AVTRYCK I VÄRLDEN. Om att testamentera till Hoppets Stjärna DITT AVTRYCK I VÄRLDEN Om att testamentera till Hoppets Stjärna Ditt avtryck i världen Det vi gör i våra liv lämnar ett avtryck. För de flesta av oss handlar det kanske inte om historiska saker som nobelpris

Läs mer

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb

Byagruppen. Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb Byagruppen Ett hållbart framtidskoncept som skapar gemensam uthållighet inom Piteå Snöskoterklubb 1 Innehållsförteckning Innehållsförteckning sid 2 Bakgrund sid 3 Varför pratar vi så mycket om begreppet

Läs mer

TEATEROMBUD. Så funkar det! Manual och regler

TEATEROMBUD. Så funkar det! Manual och regler TEATEROMBUD Så funkar det! Manual och regler Innehållsförteckning REGLER 3 GULDOMBUD 4 LOGGA IN SOM TEATEROMBUD 4 PÅMINNELSE OM KUNDUPPGIFTER 5 BOKA BILJETTER 6 HÄMTA/SKRIV UT/SKICKA/BETALA BILJETTER 7

Läs mer

Projektplan/bidragsansökan

Projektplan/bidragsansökan Kultur- och fritidsnämnden Datum Kultur- och fritidsförvaltningen Eskilstuna Sara Norman, 016-710 77 83 1 (7) Projektplan/bidragsansökan Jag som är ansvarig för projektet heter:.. Mina kontaktuppgifter

Läs mer

Cumulusklubben E-info 1-2009 E-info 090220 - Rapport från Medlems- / seglarträffar från Albin Marin Samverkande segelklubbar AMK

Cumulusklubben E-info 1-2009 E-info 090220 - Rapport från Medlems- / seglarträffar från Albin Marin Samverkande segelklubbar AMK Cumulusklubben E-info 1-2009 E-info 090220 - Rapport från Medlems- / seglarträffar från Albin Marin Samverkande segelklubbar AMK Cumulusklubben Albin 78 klubben Stratusklubben Albin Marin-klubb Verksamheter

Läs mer

Nyhetsbrev nr 4-2015

Nyhetsbrev nr 4-2015 Nyhetsbrev nr 4-2015 Det har väl inte undgått någon att HTK numera har en färsk WTA-segrarinna i klubben? Johanna Larsson gjorde återigen succé i Båstad och denna gång fick hon med sig båda titlarna hem

Läs mer

Låt kunderna göra jobbet!

Låt kunderna göra jobbet! Låt kunderna göra jobbet! Innehållsförteckning Inledning...4 Vad är referensprogrammet?...6 250 gånger 250-regeln...8 ABC-listan...10 Ha mig i åtanke...12 Bevara kontakten!...14 - Årsplan för utskick...16

Läs mer

Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic

Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic Praktikfall 6 Starta eget av flera skäl: Lingon & Blåbär, Alpnaering och Madame Chic Anna Carlsson Käck Anledningarna till att man väljer att starta eget är säkert lika många som det finns egenföretagare.

Läs mer

Kvinnligt företagande i Ydre

Kvinnligt företagande i Ydre Kvinnligt företagande i Ydre Mötesplatser är en viktig pusselbit för att nytänkande och positiv energi ska skapas. Det är ju trots allt i mötet som det händer, en tanke läggs ihop med en annan och blir

Läs mer

God Jul och Gott Nytt År Önskar Vi alla Bråvikare

God Jul och Gott Nytt År Önskar Vi alla Bråvikare God Jul och Gott Nytt År Önskar Vi alla Bråvikare Månadsbrev november- januari 2013/2014 för Bråvikens GK Nu börjar det lacka mot jul och vår bana har gått i vinteride. Nästa månadsbrev kommer i februari

Läs mer

Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsår 2013

Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsår 2013 Verksamhetsberättelse med Årsredovisning för verksamhetsår 2013 Slow Food Västerås Convivium Vasteras lämnar härmed sin redovisning av verksamheten under 2013. Styrelsens sammansättning Elias Bouvin Inga-Lena

Läs mer

BARNANPASSAD ÅTERGIVNING AV PSYKOLOGUTREDNING

BARNANPASSAD ÅTERGIVNING AV PSYKOLOGUTREDNING BARNANPASSAD ÅTERGIVNING AV PSYKOLOGUTREDNING Habiliteringen Mora 2012 Barn 6 12 år Diagnos: Adhd, autismspektrum, lindrig och måttlig utvecklingsstörning, Cp samt EDS Psykologutredning Remiss med frågeställning

Läs mer

2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING. Move it Bag UF

2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING. Move it Bag UF 2015/16 Företags ID: 84235 Emil Lund Sjövägen 3, Upplands Väsby Sollentuna, Stockholms län ÅRSREDOVISNING Move it Bag UF Innehållsförteckning: 1. VD har ordet..sid 1 2. Förvaltningsberättelse.sid 2 3.

Läs mer

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener.

PAY N PLAY 18-HÅL KROG WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU. Banan har. Med Norrlands bästa greener. Banan har 18-HÅL Med Norrlands bästa greener. PAY N PLAY Där alla oavsett golfbakgrund är välkomna! EN KROG Med dagens lunch och fullständiga rättigheter. WWW.SBGK.NU - 063-77 93 90 - KANSLI@SBGK.NU Kort

Läs mer

Företagarens vardag i Umeå 2014

Företagarens vardag i Umeå 2014 En rapport om de viktigaste frågorna för svenska företagare nu och framöver. Företagarens vardag i Umeå 2014 www.pwc.se/sma-medelstora-foretag SammanfattningResultat av den nationella undersökningen: Valåret

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014

Nytt från. Steg för Steg VÅR 2014 Nytt från Steg för Steg VÅR 2014 Ordförandens ruta Hej alla, hur har ni det? Bra hoppas jag, själv har jag det bra, fullt upp som alltid! Ett nytt år har igen börjat, det betyder att mitt sista år som

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer