Minnesanteckningar för samrådsmöte med sakägare som berörs av ombyggnad av E14, Stigningsfält Hållandsbacken i Åre kommun, Jämtlands län.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar för samrådsmöte med sakägare som berörs av ombyggnad av E14, Stigningsfält Hållandsbacken i Åre kommun, Jämtlands län."

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR 1 (10) Hjortsberg, Peter, Sweco Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn TRV 2015/ Väg E14, Hållandsbacken Dokumenttitel Minnesanteckningar för samrådsmöte Minnesanteckningar för samrådsmöte med sakägare som berörs av ombyggnad av E14, Stigningsfält Hållandsbacken i Åre kommun, Jämtlands län. Datum för mötet: Tid för mötet: kl. 18:00 Lokal för mötet: Åredalens Folkhögskola Mötet öppnas Ordföranden hälsade välkommen. Dagordningen visades och syftet med mötet klargjordes. Dagordning 1. Presentation 2. Närvarolista 3. Kort om projektets bakgrund 4. Tidplan 5. Redogörelse för planeringsprocessen 6. Presentation av vägförslaget 7. Information om ersättningsfrågor och marklösenförhandlingar 8. Allmänna synpunkter 9. Paus/fika 10. Enskild genomgång för de som önskar 1 Presentation av medverkande Dagordningen visades och Majid Nasrollah (MN) berättade att punkt nr 9 kan flyttas till när det passar att ta fika. MN presenterade sig själv samt deltagarna från Trafikverket och Sweco. Majid Nasrollah (MN), ordförande Therese Svedberg (TS) Kjell-Arne Blom (KB) Peter Hjortsberg (PH) Christer Andersson (CA) Trafikverket, projektledare Trafikverket, markförhandlare Trafikverket, planering Sweco, uppdragsledare Sweco, vägprojektör Synpunktsformulär finns, där synpunkter och upplysningar kan skrivas ned. Dessa kan lämnas i slutet av mötet eller skickas in under samrådstiden.

2 MINNESANTECKNINGAR 2 (10) 2 Närvarolista MN skickade runt närvarolista som de närvarande noterade sig på. 56 st. närvarande enl. räkning av deltagare, varav 47 st. uppskrivna på närvarolistan. Närvarolista redovisas i bilaga 1. 3 Kort om projektets bakgrund MN visade projektets geografiska omfattning och att detta projekt ingår i ett EU-projekt som kallas funktionella mittstråket. Bakgrunden till funktionella mittstråket redovisades. Finansiering och ingående projekt visades. Kjell-Arne Blom (KB) berättade att två plankorsningar i närområdet ingår i EU-projektet och är aktuella för att få helbomslösningar. Dels gäller de vid Åkroken som ligger inom området för Hållandsbacken och dels en plankorsning i Björnänge längs väg 659. Stängsling kan bli aktuellt längs järnvägen från Vik och västerut genom Åre för att minimera spårspring. Två tunnlar under järnvägen kan bli aktuella. Den ena vid produkthuset i Åre och den andra är ej bestämd. Beläggningsarbete på E14 från Järpen till Staa samt Skalstugevägen görs prel Ca 6 st. hastighetskameror (ATK) ska sättas upp. Stolparna är redan uppsatta. 4 Tidplan Tidplanen för projektet visades med hålltider för vägplanen. 5 Redogörelse för planeringsprocessen Therese Svedberg (TS) visade en film om planeringsprocessen och berättade även om hur planering av väg- och järnvägsprojekt sker. Hur samrådet går till visades och innehåll och syfte med samrådsunderlag, samrådshandling och granskningshandling redogjordes. Länsstyrelsens roll beskrevs och för detta projekt är samrådsunderlaget klart och länsstyrelsen har tagit beslut om att projektet inte innebär betydande miljöpåverkan. Miljöbeskrivning upprättas och integreras i planbeskrivningen. Samrådstiden för just detta möte är fram till , men samrådet fortlöper hela processen. Det vi genomför i kväll kallas samråd på orten. Vi har haft andra samrådsmöten och kommer fortsätta genomföra samrådsmöten vid behov. TS berättade om trafikverkets direktiv om likabehandling.

3 MINNESANTECKNINGAR 3 (10) De synpunkter som inkommer under samrådet ska beaktas och bemötas. Genomförda samråd beskrivs i samrådsredogörelsen. TS berättade att granskningshandlingen kommer att finnas tillgänglig i Trafikverkets lokaler i Östersund, i lokal på orten om sådan finns, Åre kommun samt att delar av planen läggs ut på Trafikverkets hemsida. TS frågade om förslag på lokal där granskningshandlingen kan ställas ut: - Kommunbiblioteket på folkhögskolan är ett bra alternativ. TS informerade om möjligheten att lämna synpunkter och klagomål under hela planprocessen. Synpunkter i tidigt skede är bra. Synpunkterna kan påverka förslag till åtgärder. 6 Presentation av vägförslaget Peter Hjortsberg (PH) och Christer Andersson (CA) presenterade sig och berättade lite om förutsättningarna samt de mål vi har med projektet. Vägsträckan gicks igenom i stora drag och projektets identifierade utmaningar visades. Projektets förslag innebär att det ska anläggas ett stigningsfält mellan Nyland och Romo längs väg E14 på en sträcka av ca 3,2km. Det är mycket bra att informera oss om saker vi kan ha förbisett, eller information som det är svårt att få fram. Ex privata ledningar, brunnar m.m. Typsektionen visades. Ny belagd bredd blir 11m. Hur breddning genomförs med antingen enkelsidig eller dubbelsidig breddning visades. Planritningarna gicks igenom och 3D-vyer på delsträckorna visades. Många anslutningsvägar påverkas och de är inte färdigprojekterade i detta skede. Förenklat kan vi beskriva följande åtgärder: Generellt: Stigningsfält från fotbollsplanen till folkhögskolan. Kanaliserade korsningar från folkhögskolan och förbi Ristafallets anslutning. Stigningsfält strax efter bef bro/trumma och upp över backen. Anslutningar ses över på hela sträckan. (Ej ännu helt klart) Genomgång anslutande vägar: Avsvängningsfält i riktning från Östersund mot Åre: o Högersvängfält vid Slagsåvägen o Ögla mot Hedmans och Englagård. o Miniögla upp mot krönet. o Vänstersvängfält mot Ristafallet

4 MINNESANTECKNINGAR 4 (10) Avsvängningsfält i riktning från Åre mot Östersund: o Högersvängsfält Hedmans o Högersvängfält mot Ristafallet o Högersvängsfält vid plankorsningen av järnvägen mot Åkroken o Vänstersvängfält mot Slagsåvägen o Vänstersväng enskilda anslutningar mitt emot Ristafallet o Vänstersvängsfält Folkhögskolan. Stängning anslutningar: Den östra infarten upp mot folkhögskolan (Använd inte i dag) Slalomvägens utfart mot E14 Några ytterligare enskilda anslutningar har föreslagits och visades. Ex på trånga passager och alternativa utformningar för slänter och diken visades. PH berättade om miljöfrågor om buller. TS frågade om synpunkter för att eventuellt sätta upp mitträcke om att styra upp trafiken kunde vara en tänkbar lösning. Inga entydiga svar inkom. Många synpunkter inkom under presentationen och dessa redovisas nedan under rubriken 8. Allmänna synpunkter. TS föreslog att ett möte kunde genomföras för att visa ett uppdaterat förslag efter det att inkomna synpunkter hunnit gås igenom och eventuella justeringar gjorts. Detta skulle kunna presenteras genom öppet hus på folkhögskolan längre fram. 7 Information om ersättningsfrågor och marklösenförhandlingar TS presenterade sig själv och visade kontaktuppgifter för marklösenfrågor. Film om ersättningsfrågor spelades upp. TS berättade om förberedelse/projektering och rätten för tillträde till fastighet för exempelvis förberedande åtgärder som exempelvis mätning och geoteknik. Vad vägrätten innebär visades och begrepp som vägområde och nyttjanderätter förklarades. Trafikverket får inte ta mer mark i anspråk än vad som behövs, vilket innebär att en väprojektering måste göras för att identifiera det område som behövs för vägåtgärderna. Vägplanen ger sedan rätt till markåtkomsten. Exempel på hur en plankarta kan se ut visades. Skillnader i olika typer av vägar som allmän väg och enskild väg förklarades.

5 MINNESANTECKNINGAR 5 (10) Enskilda vägar beslutas av lantmäteriet, men i vägplanen måste vi visa att lösningarna är tekniskt genomförbara. Vem som kan får ersättning och hur och vad som ersätts och hur intrånget regleras redogjordes Hur skatt och moms hanteras förklarades. För ytterligare information har skatteverket en folder. Om Trafikverket inte kan komma överens med fastighetsägaren om ersättningen kan ersättningsfrågan prövas i domstol. Förfarandet med rättegångskostnader gicks igenom. 9 Paus tillfälle att studera förslaget Trafikverket bjöd på fika och därmed fanns det även möjlighet att studera vägförslaget på ritningar. 8 Allmänna synpunkter på förslaget Kommer det att få plats väntande fordon vid järnvägsövergången vid Åkroken om bommarna är stängda? Svar: Det är trångt men vi har föreslagit ett högersvängfält där det ryms några bilar så att de svängande bilarna inte stoppar upp E14 samt en ögla där man kan stå och vänta. Är det uteslutet att bygga en tunnel vid Åkroken? Svar: Ingen tunnel kommer att utföras enl. gällande förslag. Stämmer det att hela vägen ska beläggas nu och sedan en gång till i samband med att detta projekt byggs? Svar: Ja. Det ingår i funktionella mittstråket. Buller är stort problem. Vid ett beläggningsarbete som utförts tidigare ökade bullret. Har trafikverket tittat över alternativ på beläggning? Svar: Angående buller så ska vi göra beräkningar på buller och utifrån resultatet titta på eventuella skyddsåtgärder. Exakt vilken beläggningstyp som kommer att föreslås i detta projekt är inte bestämt. Vi tar med synpunkten. Kommer trafikkameror att sätta upp? Svar: Inga ATK-kameror på denna sträcka, men sex ska sättas upp längs E14 mellan Björnänge och Järpen. Stolparna är redan uppsatta. Är 20 dagar lämplig samrådstid? Känns som väldigt kort tid att lämna synpunkter. Svar: Samråd sker under hela planprocessen. Synpunkter rörande dagens möte ska lämnas senast 27/4.

6 MINNESANTECKNINGAR 6 (10) Vad har länsstyrelsen fått för material? Samrådsunderlaget är väldigt tunt och länsstyrelsen borde inte kunna fatta beslut utifrån detta underlag. Svar: Ett samrådsunderlag har tagits fram i tidigt skede. Där beskriver vi kortfattat vad som ska göras. Inga detaljprojekteringar har gjorts vid tillfället för samrådsunderlaget. Underlaget beskriver lite grovt projektets omfattning och hur det kan påverka miljön mm. Detta ligger till grund för länsstyrelsens beslut om betydande miljöpåverkan och är avgörande för fortsatt arbete. I detta projekt har vi besked om att det inte medför betydande miljöpåverkan. I samrådsunderlaget finns det inte med öglor och alla anslutande vägar så alla miljökonsekvenser går inte att bedöma för länsstyrelsen. Borde de inte haft bättre beslutsunderlag? Svar: Vi kommer att göra en miljöbeskrivning som skrivs ihop med planbeskrivningen. Där beskriver vi mer i detalj. Vi kommer bl.a. att göra en naturvärdesinventering. Länsstyrelsen ska godkänna vägplanen innan den kan fastställas. De senaste 20 åren har det pratats om cykelväg. Blir det ingen cykelväg på denna sträcka? Svar: Ingen cykelväg är planerad för detta projekt. Kommunen har gjort prioriteringar till en Länstransportplan fram till 2025 där det finns ca 146milj kr till cykelvägar. Gång- och cykelväg på denna sträcka finns inte med i Länsplanen under den perioden. Samordning? Pratar aldrig trafikverk och kommun ihop sig inför projekt. Svar: Kommunen är med och prioriterar i Länsplanen. Får man cykla och gå längs sträckan om det blir stigningsfält? Svar: Ja. Som förslaget ser ut idag. Hur breda ytor blir det vid sidan av vägen? Svar: Varje körbana har föreslagits bli 3,5m. Ytan utanför kallas vägren och blir i normalfallet 25 cm bred. Utanför vägrenen finns en stödremsa av grus som blir 25 cm. Detta i enlighet med den typsektion som visats. Kommer det vara 80km/h? Svar: Vi projekterar för nuvarande hastighet på 80 km/h De trafikflödesvärden som ni visar stämmer inte. Det är mycket mer trafik än vad ni säger. Även mycket mer lastbilar. Svar: Detta noteras och vi kommer att titta på detta. De trafiksiffror vi redovisat idag är från Hur tänker ni att man höjer trafiksäkerheten då hasigheten ökar genom att framkomligheten blir bättre? Svar: Inga hastighetsökningar planeras i detta projekt. Framkomligheten ökas genom att minska eventuella stop i backen för tung trafik, och att det går att passera långsamtgående fordon i backen.

7 MINNESANTECKNINGAR 7 (10) Är det gjord någon åtgärdsvalsstudie? Svar: Inte något speciell gör detta projekt, men en översiktlig för funktionella mittstråket har gjorts. Det står i samrådsunderlaget att det inte finns någon tidigare utredning. Stämmer det mot det ni säger nu? Att ni har gjort en översiktlig studie? Svar: Ingen tidigare studie för enbart detta projekt finns. Trafikverket följer något som kallas fyrstegsprincipen. I detta projekt har vi kommit fram till att nivån enl. den principen blir att bygga om befintlig väg. Trafikverket har ansett att ett stigningsfält var det alternativ som vi skulle undersöka lite närmare. Hur har ni tänkt högersväng mot jvg vid Åkroken. Svar: Det är planerat ett högersvängsfält enl. presentationen. Hur löser ni vänstersväng mot fotbollsplanen. Svar: Tanken är att det ska fungera som idag. Stigningsfältet har inte påbörjats där, utan börjar direkt efter. Ni måste visa trafiksituationen och flöden bättre som man kan förstå hur ni menar. Just nu är det obegripligt. Svar: De planerna vi visar idag är att betrakta som utkast och inga detaljritningar. Vi har valt att inte redovisa allt i detalj med vägmarkering och pilar då vi under detta möte vill få in synpunkter på visat förslag. Alla lösningar inte är färdiga. Vi tar åt oss synpunkter och försöker redovisa detta tydligare i fortsättningen. Ni verkar strunta i att ta hänsynen till trafiken från Åre mot Järpen. Ni har inte med det i bilden på trafikfarliga situationer. Svar: Bilden visade som vi nämnde exempel och var inte komplett med alla situationer som skulle kunna uppstå. Vi kommer att kolla på alla trafiksituationer mer i detalj. Hur är svängarna tänkt? Ni måste beskriva detta. Svar: Vi ska försöka tydliggöra detta. Det vi får ta med oss är att kolla igenom alla avsvängningar mer i detalj. Ni har missat de flesta avsvängningar för östgående trafik. Svar: Vi med oss synpunkten till vidare projektering. Varför ingen kanalisering för vänstersväng mot Hållandsgården. Svar: Svårt att kombinera stigningsfältet med ytterligare ett körfält eller ögla, men vi ska titta på den närmare. Varför ska ni inte höja trafiksäkerheten? Trafiksäkerheten står sist i presentationen under mål för projektet. Ni verkar inte beaktat gångtrafik. Svar: Att det står framkomlighet före trafiksäkerhet är en slump av ordval och har inget med prioriteringen att göra.

8 MINNESANTECKNINGAR 8 (10) Trafiksäkerheten höjs genom att vi försöker göra säkrare av- och påfarter. Vi förändrar inget i övrigt för de oskyddade trafikanterna längs vägen. Synpunkten noteras angående oskyddade trafikanter. Varför ska ni stänga Slagsåvägen? Det blir mycket längre väg för boenden vid Slagsåvägens västra del och Slalomvägen när de stängs? Svar: Slagsåvägen stängs inte enl. detta förslag. Det är Slalomvägen vi föreslår stänga enligt presenterat förslag. Tempot kommer att höjas vilket gör att det inte kommer kännas säkert att gå längs E14. Det är inte heller säkert att korsa E14. Det är flera permanentboende på Hedmans stugby. Svar: Vi tar med oss synpunkterna. Det bör vara en gångtunnel där Slagsåvägen kommer ut mot E14 för säker passage och för bättre nyttjande av friluftslivet. Svar: Synpunkten noterad. Kan man skylta omkörningsförbud för att slippa vissa obehagliga situationer Svar: I vägplanen har vi inte tittat i detalj på skyltningen. Synpunkten noterad. Det fungerar dåligt med sandning backen och det utlovade statsbidraget för snöröjning enskild väg har inte fungerat? Svar: Sandningen är en drift och underhållsfråga och det antecknas till minnesanteckningarna. Hur styrs trafiken vintertid? Kommer målningen att fungera? Svar: Det är alltid svårt vintertid då man inte ser målning, men med en bra skyltning och markeringar som ex reflexstolpar bör det fungera. Ni bör tänka mer på oskyddade trafikanter. Många går längs vägen. Även om det är en europaväg är användandet som en lokalgata. Svar: Vi är medveten om att det inte är en angenäm trafiksituation. Vi tar med oss funderingen. Trafikverket skulle gärna se att Slagsåvägen används istället för att gå längs E14 om möjligt. TRV: Skulle det fungera rent utfartsmässigt att ta bort vissa utfarter och använda Slagsåvägen istället - Kanske vissa. Slagsåvägen är dålig. Den presentation ni visar nu är mer komplett än den som ligger på hemsidan? Svar: Finns önskemål kan vi undersöka möjligheten att lägga ut dagens bildspel. Hur funkar det med skatt? Vad händer om man inte är överens? Svar: Bästa informationen hittar man hos skatteverket. I övrigt enl. presentationen. När man inte är överens kan man gå till domstol och vid första instansen täcker trafikverket sina egna kostnader samt skäliga arvodekostander.

9 MINNESANTECKNINGAR 9 (10) Vad ingår i vad om man stänger en enskild väg och gör en ersättningsväg? Svar: Öglor ingår i allmän väg. Ny ersättningsväg/parallellväg blir enskild väg vilket man under vissa förutsättningar på vägens längd m.m. kan få statlig medfinansiering för underhållet. Vad händer om trafikverket bygger en ersättningsväg och att den visar sig inte hålla. Vem har ansvaret? Svar: TS önskar arbetsgrupp för detta, så återkom till TS efter presentationen. Kommer dagens p-fickor att vara kvar? Svar: P-fickor vid Ristafallet anses inte behövas när kanalisering föreslås. P-ficka vid Folkhögskolan är tänkt vara kvar, men inte kollad i detalj. I övriga har vi inte undersökt alla i detalj utan tar med oss funderingen. Ang. siktröjning. Får man siktröja själv utanför sin tomtgräns? Svar: Gäller det längs allmän väg så får vi ta med frågan och kolla upp detta. Trafikverket brukar röja vägområdet. Angående synpunktsformulär? Kommer de med anteckningarna? Svar: De diarieförs och kommer inte i detalj med i anteckningarna. Blir busshållplatser vid folkhögskolan kvar? Svar: Vi har inte undersökt detta i detalj utan tar med oss funderingen. Samråd med Länstrafik görs. Tänk på att det är skotertrafik vis Slalomvägen som korsar E14 Svar: Synpunkten noteras. Mötet avslutas Sammanfattning Många synpunkter på redovisat förslag har framkommit och ett nästa steg skulle kunna vara att vi sammanställer synpunkter, skissar vidare på förslag och presenterar det på nytt i form av öppet hus. Kan detta vara ett förslag hur vi går vidare? - Ja Hur ser ni på ett alternativ med mitträcke där man kan styra trafiken på annat sätt. - Både för och nackdelar.

10 MINNESANTECKNINGAR 10 (10) Ordföranden uppmanade de som önskar enskilt samtal att stanna kvar och de som antecknat på synpunktsformulär att lämna in dem alternativt skicka till angiven adress och tackade för visat intresse. Minnesanteckningar av: Peter Hjortsberg Justeras av: Majid Nasrollah, ordförande

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte E14, Hålland Åre kommun Samrådsmöte 2016-11-22 Presentation av medverkande Trafikverket: Majid Nasrollah Jörgen Näslund Stjärne Therese Svedberg Projektledare Projektingenjör Markförhandlare Sweco: Peter

Läs mer

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte

E14, Hålland Åre kommun. Samrådsmöte E14, Hålland Åre kommun Samrådsmöte 2016-04-06 Presentation Majid Nasrollah, Projektledare, Trafikverket 010-123 73 87 Therese Svedberg Markförhandlare, Trafikverket 010-123 24 49 Peter Hjortsberg uppdragsledare,

Läs mer

Väg 829, Lövberga -Alanäs, Strömsunds kommun. Samrådsmöte

Väg 829, Lövberga -Alanäs, Strömsunds kommun. Samrådsmöte Väg 829, Lövberga -Alanäs, Strömsunds kommun Samrådsmöte 2018-12-11 Presentation Björn Wedin, Projektledare, Trafikverket 010-124 28 23 David Ring, Markförhandlare, Trafikverket 010-123 43 36 Niklas Dahlström,

Läs mer

Väg 321 Gång- och cykelväg Gärdsta Åre kommun, Jämtlands län. Samrådsmöte

Väg 321 Gång- och cykelväg Gärdsta Åre kommun, Jämtlands län. Samrådsmöte Väg 321 Gång- och cykelväg Gärdsta Åre kommun, Jämtlands län Samrådsmöte 2015-11-10 Presentation Jimmy Dahlbom, Projektledare, Trafikverket 010-123 31 09 Bertil Jansson, Markförhandlare, Trafikverket 010-123

Läs mer

Väg 592, gång- och cykelväg Fillsta-Målsta, Östersunds kommun. Samrådsmöte

Väg 592, gång- och cykelväg Fillsta-Målsta, Östersunds kommun. Samrådsmöte Väg 592, gång- och cykelväg Fillsta-Målsta, Östersunds kommun Samrådsmöte 2015-03-24 Presentation Björn Wedin, Projektledare, Trafikverket 010-124 28 23 Kerstin Holmgren, Trafikverket Bertil Jansson Markförhandlare,

Läs mer

Väg 593, gång- och cykelväg genom Hackås, Bergs kommun. Samrådsmöte

Väg 593, gång- och cykelväg genom Hackås, Bergs kommun. Samrådsmöte Väg 593, gång- och cykelväg genom Hackås, Bergs kommun Samrådsmöte 2016-03-01 Presentation Björn Wedin, Projektledare, Trafikverket 010-124 28 23 Bertil Jansson Markförhandlare, Trafikverket 010-123 73

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E14 Hålland. Etapp 1 Åre Kommun, Jämtlands Län. Vägplan, Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E14 Hålland. Etapp 1 Åre Kommun, Jämtlands Län. Vägplan, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE E14 Hålland Etapp 1 Åre Kommun, Jämtlands Län Vägplan, 2017-03-24 Projektnummer: 150208 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse v3.0 Trafikverket Postadress: Nattviksgatan 8, Härnösand E-post:

Läs mer

Väg 638 Ullån - Duved. Samrådsmöte 23 November 2015

Väg 638 Ullån - Duved. Samrådsmöte 23 November 2015 Väg 638 Ullån - Duved Samrådsmöte 23 November 2015 DAGORDNING: 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen 4. Tidplan 5. Presentation av upprättat vägförslag 6. Redogörelse för

Läs mer

Väg 592, gång- och cykelväg genom Hara, Östersunds kommun. Samrådsmöte 2015-02-25

Väg 592, gång- och cykelväg genom Hara, Östersunds kommun. Samrådsmöte 2015-02-25 Väg 592, gång- och cykelväg genom Hara, Östersunds kommun Samrådsmöte 2015-02-25 Presentation Kerstin Holmgren, Projektledare, Trafikverket 010-123 73 92 Björn Wedin, Projektingenjör, Trafikverket 010-124

Läs mer

E45 Rengsjön - Älvros, Härjedalens kommun. Samrådsmöte

E45 Rengsjön - Älvros, Härjedalens kommun. Samrådsmöte E45 Rengsjön - Älvros, Härjedalens kommun Samrådsmöte 2019-01-23 Presentation Björn Wedin, Projektledare, Trafikverket Annika Krylén, Markförhandlare, Trafikverket Jan Vallin, Uppdragsledare, WSP Bo Eskebaek,

Läs mer

Väg 659 Såå-Vik. Samrådsmöte 24 November 2015

Väg 659 Såå-Vik. Samrådsmöte 24 November 2015 Väg 659 Såå-Vik Samrådsmöte 24 November 2015 DAGORDNING: 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen 4. Tidplan 5. Presentation av upprättat vägförslag 6. Redogörelse för innehållet

Läs mer

Väg E14 Vik-Frönäset Gång- och cykelväg

Väg E14 Vik-Frönäset Gång- och cykelväg Väg E14 Vik-Frönäset Gång- och cykelväg Väg E14 Vik-Frönäset Gång- och cykelväg SAMRÅDSMÖTE Syfte? För Trafikverket är det att tidigt informera vad som händer och berätta om bl.a. processen och möjligheter

Läs mer

Väg 345 gång- och cykelväg Strömsund Ulriksfors, Strömsunds kommun. Samrådsmöte

Väg 345 gång- och cykelväg Strömsund Ulriksfors, Strömsunds kommun. Samrådsmöte Väg 345 gång- och cykelväg Strömsund Ulriksfors, Strömsunds kommun. Samrådsmöte 2015-09-21 Presentation Marie Svahn, Projektledare Trafikverket Bertil Jansson, Markförhandlare, Trafikverket Oskar Haggren

Läs mer

Samråd på orten 24 augusti Cirkulationsplats E45 /Svedjärnsvägen/ Malungsvägen. Välkommen!

Samråd på orten 24 augusti Cirkulationsplats E45 /Svedjärnsvägen/ Malungsvägen. Välkommen! Samråd på orten 24 augusti 2015 Cirkulationsplats E45 /Svedjärnsvägen/ Malungsvägen Välkommen! Agenda 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen 4. Redogörelse för innehållet i

Läs mer

Samråd på orten. 16 oktober Väg E16, Genomfart Hofors. Vägplan och Detaljplan

Samråd på orten. 16 oktober Väg E16, Genomfart Hofors. Vägplan och Detaljplan Samråd på orten 16 oktober 2014 Väg E16, Genomfart Hofors Vägplan och Detaljplan 1. Sammanträdet öppnas 2. Kontaktpersoner, presentation 3. Närvarolista 4. Trafikverkets och kommunens planeringsprocess

Läs mer

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0

TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 1 TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 Dagordning Mötet öppnas Presentation av medverkande Närvarolista Redogörelse för vägplanens prövning Presentation av det upprättade förslaget inklusive hur

Läs mer

Väg 557 Vekerum- Stilleryd, ny gc-väg delen väg 554-väg 558, Karlshamns kommun. Samråd Planutformning

Väg 557 Vekerum- Stilleryd, ny gc-väg delen väg 554-väg 558, Karlshamns kommun. Samråd Planutformning Väg 557 Vekerum- Stilleryd, ny gc-väg delen väg 554-väg 558, Karlshamns kommun Samråd Planutformning 2017-07-06 Dagordning 1 Mötet öppnas 2 Presentation av medverkande 3 Närvarolista 5 Redogörelse för

Läs mer

Stigningsfält Hållandsbacken

Stigningsfält Hållandsbacken SAMRÅDSREDOGÖRELSE Stigningsfält Hållandsbacken Åre kommun, Jämtlands län Vägplan, 2016-01-18 Projektnummer: 150208 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Trafikverket, Ärendemottagningen

Läs mer

Väg 321, Svenstavik- Månsåsen delen Svenstavik-Kövra. Samrådsmöte

Väg 321, Svenstavik- Månsåsen delen Svenstavik-Kövra. Samrådsmöte Väg 321, Svenstavik- Månsåsen delen Svenstavik-Kövra Samrådsmöte 2015-01-14 Presentation Kerstin Holmgren, Projektledare, Trafikverket 010-123 73 92 Bertil Jansson, Markförhandlare, Trafikverket 010-123

Läs mer

Väg 321, Svenstavik- Månsåsen delen Kövra-Månsåsen. Samrådsmöte

Väg 321, Svenstavik- Månsåsen delen Kövra-Månsåsen. Samrådsmöte Väg 321, Svenstavik- Månsåsen delen Kövra-Månsåsen Samrådsmöte 2015-01-15 Presentation Kerstin Holmgren, Projektledare, Trafikverket 010-123 73 92 Bertil Jansson, Markförhandlare, Trafikverket 010-123

Läs mer

Väg 133 Gränna-Tranås, Gång- och cykelväg i Gripenberg

Väg 133 Gränna-Tranås, Gång- och cykelväg i Gripenberg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 133 Gränna-Tranås, Gång- och cykelväg i Gripenberg Tranås kommun, Jönköpings län Vägplan, Granskningshandling, 2018-06-08 Projektnummer: 158 023 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte med sakägare som berörs av E6.20 Söder-Västerleden, Sisjömotet i Göteborgs stad och Mölndals stad, Västra Götalands län.

Protokoll från samrådsmöte med sakägare som berörs av E6.20 Söder-Västerleden, Sisjömotet i Göteborgs stad och Mölndals stad, Västra Götalands län. PROTOKOLL 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn TRV 2015/310 139060 E6.20 Söder-Västerleden, Sisjömotet Dokumenttitel Protokoll från samrådsmöte Protokoll från samrådsmöte med sakägare som

Läs mer

E10 Avvakko Lappeasuando

E10 Avvakko Lappeasuando SAMRÅDSREDOGÖRELSE E10 Avvakko Lappeasuando Gällivare kommun, Norrbottens län Vägplan 2016-08-29 Projektnummer: 880950 Trafikverket Postadress: Box 809, 971 25 LULEÅ E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Väg 56 Vägplan X-länsgräns - Hedesunda. Samrådsmöte

Väg 56 Vägplan X-länsgräns - Hedesunda. Samrådsmöte Väg 56 Vägplan X-länsgräns - Hedesunda Samrådsmöte 2016-04-26 DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Planläggningsprocessen 5. Presentation av förslaget till vägplan

Läs mer

Välkommen till samrådsmöte. Väg 942, Mariedal vänstersvängfält

Välkommen till samrådsmöte. Väg 942, Mariedal vänstersvängfält Välkommen till samrådsmöte Väg 942, Mariedal vänstersvängfält 2013-11-28 Dagordning 1 Mötet öppnas 2 Presentation av medverkande 3 Närvarolista 4 Redogörelse för vägplanens prövning 5 Presentation av det

Läs mer

Protokoll från samrådsmöte

Protokoll från samrådsmöte PROTOKOLL 1 (5) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version Lindhult Sara, IVsy4 2016-11-30 0.4 Ev. dokumentid Ev. ärendenummer Ev. projektnummer [DokumentID] TRV 2016/103723 150879 Fastställt

Läs mer

Samråd på orten 14 juni Väg 50 Nykyrka- Brattebrobacke. Välkommen!

Samråd på orten 14 juni Väg 50 Nykyrka- Brattebrobacke. Välkommen! Samråd på orten 14 juni 2016 Väg 50 Nykyrka- Brattebrobacke Välkommen! Agenda 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen 4. Redogörelse för innehållet i en Vägplan 5. Presentation

Läs mer

Protokoll Tidigt samråd, Väg 49 delen Axvall-Varnhem

Protokoll Tidigt samråd, Väg 49 delen Axvall-Varnhem PROTOKOLL 1 (6) Protokoll Tidigt samråd, Väg 49 delen Axvall-Varnhem Tid: 18:30 ca 21:00 Datum: 2016-05-31 Plats: Varnhemsgården, Varnhem Föredragande deltagare: Trafikverket Mikael Rintala, Projektledare

Läs mer

VÄGPLAN Väg 63 Förbi Hjulsjö. Möte på orten. 2 juni 2015

VÄGPLAN Väg 63 Förbi Hjulsjö. Möte på orten. 2 juni 2015 VÄGPLAN Väg 63 Förbi Hjulsjö Möte på orten 2 juni 2015 Presentation Mattias Broberg Projektledare Trafikverket Fredrik Sunnhed Biträdande projektledare Trafikverket Eric Westerlund Markförhandlare Trafikverket

Läs mer

E20 Götene Mariestad. Planläggningsbeskrivning

E20 Götene Mariestad. Planläggningsbeskrivning Planläggningsbeskrivning 2019-04-10 E20 Götene Mariestad Med hjälp av denna planläggningsbeskrivning får du information om hur projektet kommer att planläggas, när du kan påverka samt vilka beslut som

Läs mer

Väg 86, Bergsåker Kovland, delen förbi Kovland. Samrådsmöte på orten Samrådshandling i vägplan

Väg 86, Bergsåker Kovland, delen förbi Kovland. Samrådsmöte på orten Samrådshandling i vägplan Väg 86, Bergsåker Kovland, delen förbi Kovland Samrådsmöte på orten Samrådshandling i vägplan 2016-09-13 Presentation Trafikverket Investering Mitt: Annica Boström, Projektledare, 070-211 55 64 Margareta

Läs mer

Samråd om ny gång- och cykelbana sträckan Arvika Västra sund. Hörsalen, ANC i Arvika 17 mars 2015

Samråd om ny gång- och cykelbana sträckan Arvika Västra sund. Hörsalen, ANC i Arvika 17 mars 2015 Samråd om ny gång- och cykelbana sträckan Arvika Västra sund Hörsalen, ANC i Arvika 17 mars 2015 Dagordning Inledning och presentaion av deltagare Bakgrund Ill projektet Redogörelse av planeringsprocessen

Läs mer

Vägplan E4 Trafikplats Hortlax

Vägplan E4 Trafikplats Hortlax SAMRÅDSREDOGÖRELSE Vägplan E4 Trafikplats Hortlax Piteå Kommun, Norrbottens län Objekt: 880954 TRV 2015/31547 Datum: 2016-01-25 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Dokumenttitel: Samrådsredogörelse

Läs mer

Samråd Vägplan. Väg 174 Norra Bovallstrand, ny gång- och cykelväg TMALL 0141 Presentation v 1.0

Samråd Vägplan. Väg 174 Norra Bovallstrand, ny gång- och cykelväg TMALL 0141 Presentation v 1.0 TMALL 0141 Presentation v 1.0 Samråd Vägplan Väg 174 Norra Bovallstrand, ny gång- och cykelväg 2017-10-03 Välkomna till samrådsmöte angående ny gång- och cykelväg utmed väg 174 i norra Bovallstrand! Folkets

Läs mer

VÄG 829 Lövberga-Alanäs

VÄG 829 Lövberga-Alanäs VÄG 829 Lövberga-Alanäs Organisation 5 Vägplaner Åre/Strömsund Ombud Fredrik Wallner BAS-P Niklas Wikman Kalkyl Pär-Erik Sånnemark Datasamordning, VR-modell Tomas Wettersten Uppdragsledare Peter Hjortsberg

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E14, Rännberg. Åre Kommun, Jämtlands Län. Datum: Projektnummer: (Tidigare ) Granskningshandling

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E14, Rännberg. Åre Kommun, Jämtlands Län. Datum: Projektnummer: (Tidigare ) Granskningshandling SAMRÅDSREDOGÖRELSE E14, Rännberg Åre Kommun, Jämtlands Län Datum: 2016-11-15 Projektnummer: 155061 (Tidigare 150208) Granskningshandling TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket Postadress:

Läs mer

Väg 84 Hede gång- och cykelväg

Väg 84 Hede gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 84 Hede gång- och cykelväg Härjedalens kommun, Jämtlands län Vägplan 2015-08-28 Projektnummer: 145074 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Box 186, 871

Läs mer

Samrådsmöte, Vägplan, GC-väg Örtagården- Västerås

Samrådsmöte, Vägplan, GC-väg Örtagården- Västerås Samrådsmöte, Vägplan, GC-väg Örtagården- Västerås Kvällens upplägg (enligt dagordning) 1 Mötet öppnas 2 Presentation av medverkande 3 Närvarolista 4 Val av justeringsmän 5 Redogörelse för vägplanens prövning

Läs mer

Väg 132 Huskvarna Lekeryd, gång- och cykelväg

Väg 132 Huskvarna Lekeryd, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 132 Huskvarna Lekeryd, gång- och cykelväg Jönköpings kommun, Jönköpings Län Vägplan, 2016-08-16 Yta för bild Ett samarbete med: Trafikverket 551 91 Jönköping E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E 18 Tullstation Hån. Årjängs kommun, Värmlands län. Vägplan,

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E 18 Tullstation Hån. Årjängs kommun, Värmlands län. Vägplan, SAMRÅDSREDOGÖRELSE E 18 Tullstation Hån Årjängs kommun, Värmlands län Vägplan, 2016-09-30 Trafikverket Postadress: Box 1051, 651 15 Karlstad E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon: 0771-921 921 Samrådsredogörelse

Läs mer

Öppet hus 6:e november E14/E45 förbi Brunflo. Välkommen

Öppet hus 6:e november E14/E45 förbi Brunflo. Välkommen Öppet hus 6:e november 2017 E14/E45 förbi Brunflo Välkommen Hållpunkter för kvällen 16:00-16:30 Möjlighet att titta på samrådsmaterialet samt att få och ge information. Kaffe och fika finns. 16:30-17:00

Läs mer

Öppet hus 18 september 2014. E16 Dala Järna - Vansbro. Välkommen!

Öppet hus 18 september 2014. E16 Dala Järna - Vansbro. Välkommen! Öppet hus 18 september 2014 E16 Dala Järna - Vansbro Välkommen! 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen 4. Redogörelse för innehållet i en Vägplan 5. Presentation av vägförslag

Läs mer

Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna

Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna SAMRÅDSHANDLING Vägplan för anslutning av Hjalmar Lundbohmsvägen till ny E10, Kiruna Kiruna kommun, Norrbottens län 2016-03-09 TRV 2015/18806 1 Trafikverket Postadress: Trafikverket, Box 809, 971 25 Luleå

Läs mer

Samrådsmöte. Vägplan. Väg 2879 Gång- och cykelväg Högaliden-Hjo. Hjo kommun Västra Götalands län. 3 september 2013

Samrådsmöte. Vägplan. Väg 2879 Gång- och cykelväg Högaliden-Hjo. Hjo kommun Västra Götalands län. 3 september 2013 Samrådsmöte Vägplan Väg 2879 Gång- och cykelväg Högaliden-Hjo Hjo kommun Västra Götalands län 3 september 2013 Medverkande Trafikverket Marita Karlsson, projektledare Vectura Pär-Anders Emanuelsson, ansvarig

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Väg E14 Vik Frönäset. Åre kommun, Jämtlands län. Vägplan, Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Väg E14 Vik Frönäset. Åre kommun, Jämtlands län. Vägplan, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg E14 Vik Frönäset Åre kommun, Jämtlands län Vägplan, 2017-02-10 Projektnummer: 101587 1 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Postadress: Trafikverket, Box 388, 831

Läs mer

Väg 51 delen Kvarntorp - Almbro

Väg 51 delen Kvarntorp - Almbro SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 51 delen Kvarntorp - Almbro Örebro och Kumla Kommuner, i Örebro Län Granskningshandling, 2017-10-19 Projektnummer: 146953 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket Postadress:

Läs mer

Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås. Informationsmöte Gimsbärke 13 september 2018

Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås. Informationsmöte Gimsbärke 13 september 2018 TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås Informationsmöte Gimsbärke 13 september 2018 Presentation TRAFIKVERKET Åsa Bergqvist,

Läs mer

Samrådsmöte 22 september Väg 56, Kvicksund- Västjädra

Samrådsmöte 22 september Väg 56, Kvicksund- Västjädra Samrådsmöte 22 september 2016 Väg 56, Kvicksund- Västjädra Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Redogörelse för dagordningen 3. Information formell handläggning 4. Allmänna frågor 5. Översiktlig presentation

Läs mer

DAGORDNING 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn

DAGORDNING 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn DAGORDNING 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn TRV 2014/39377 139007 Väg 27/1681, ny anslutning av väg 1681 samt gång- och cykelport vid Lockryd Dokumenttitel Protokoll från samrådsmöte

Läs mer

Samrådsmöte. Vägplan(er) Väg 2578 Gång- och cykelväg, Gamla Läckövägen- Alvetorp. Väg 2578 Gång- och cykelväg, Alvetorp - Kyrkhagen

Samrådsmöte. Vägplan(er) Väg 2578 Gång- och cykelväg, Gamla Läckövägen- Alvetorp. Väg 2578 Gång- och cykelväg, Alvetorp - Kyrkhagen Samrådsmöte Vägplan(er) Väg 2578 Gång- och cykelväg, Gamla Läckövägen- Alvetorp Väg 2578 Gång- och cykelväg, Alvetorp - Kyrkhagen Lidköpings Kommun Västra Götalands län 17 Februari 2014 2 2014-02-12 Dagordning

Läs mer

E22 förbi Söderköping, inkl. väg 210 Skärgårdslänken. Indragning av väg 801 och 844. Samrådshandling

E22 förbi Söderköping, inkl. väg 210 Skärgårdslänken. Indragning av väg 801 och 844. Samrådshandling E22 förbi Söderköping, inkl. väg 210 Skärgårdslänken Indragning av väg 801 och 844 Samrådshandling 2016-11-28 Presentation Jonas Danielsson, Projektledare Trafikverket Gabriella Strand, Projektingenjör

Läs mer

TMALL 0141 Presentation v 1.0. Samrådsmöte 4 april Väg 635 delen Koppslahyttan- Halvarsgårdarna

TMALL 0141 Presentation v 1.0. Samrådsmöte 4 april Väg 635 delen Koppslahyttan- Halvarsgårdarna TMALL 0141 Presentation v 1.0 Samrådsmöte 4 april 2016 Väg 635 delen Koppslahyttan- Halvarsgårdarna Presentation Trafikverket Kristina Wilander Lindström Projektledare Anna Stenvard Markförhandlare Sweco

Läs mer

Vägplan Samråd. Väg 1559/ 1534 Gång- och cykelväg i Mårdaklev, Svenljunga kommun

Vägplan Samråd. Väg 1559/ 1534 Gång- och cykelväg i Mårdaklev, Svenljunga kommun Vägplan Samråd Väg 1559/ 1534 Gång- och cykelväg i Mårdaklev, Svenljunga kommun 1 2014-04-01 1 2014-04-01 10 mil gång- och cykelväg 70 delprojekt - fyra områden Samverkansprojekt Västra Götalandsregionen,

Läs mer

Välkomna till samråd! Rastplats Strömsund Tisdag 25/

Välkomna till samråd! Rastplats Strömsund Tisdag 25/ Välkomna till samråd! Rastplats Strömsund Tisdag 25/8 18.00 Vilka är vi? Trafikverket Sven-Olof Bergqvist, Projektledare Therese Svedberg, Markförhandlare Konsult: WSP Samhällsbyggnad Karin Ingemansson,

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E18 Ekebykorset. Karlskoga Kommun, Örebro Län. Samrådsunderlag, ,rev Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E18 Ekebykorset. Karlskoga Kommun, Örebro Län. Samrådsunderlag, ,rev Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE E18 Ekebykorset Karlskoga Kommun, Örebro Län Samrådsunderlag, 2017-11-06,rev 180216 Projektnummer: 152644 Trafikverket Postadress: Box 1333, 701 13 Örebro E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

Samrådsmöte MaKS projektet. Väg E45 Viltstängsel och faunabro Jinchun Song/ Anders Lindmark Projektledare

Samrådsmöte MaKS projektet. Väg E45 Viltstängsel och faunabro Jinchun Song/ Anders Lindmark Projektledare Samrådsmöte MaKS projektet Väg E45 Viltstängsel och faunabro 2014-09-25 Jinchun Song/ Anders Lindmark Projektledare Dagordning Mötets öppnande Presentation av deltagarna Godkännande av dagordning Upprop

Läs mer

Informationsmöte 28 maj E45/70 genom Mora. Välkommen!

Informationsmöte 28 maj E45/70 genom Mora. Välkommen! Informationsmöte 28 maj 2015 E45/70 genom Mora Välkommen! Agenda 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen 4. Redogörelse för innehållet i en Vägplan 5. Presentation av projektet

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Väg 370 Nölviken. Malå kommun, Västerbottens län. Vägplan Projektnummer: ,TRV 2015/101450

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Väg 370 Nölviken. Malå kommun, Västerbottens län. Vägplan Projektnummer: ,TRV 2015/101450 SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 370 Nölviken Malå kommun, Västerbottens län Vägplan 2016-03-03 Projektnummer: 137580,TRV 2015/101450 1 Trafikverket Postadress: 972 42, Luleå, Besöksadress: Sundsbacken 2-4, 972

Läs mer

Samrådsmöte v 632 Riskreducerande åtgärder Baggböle

Samrådsmöte v 632 Riskreducerande åtgärder Baggböle Samrådsmöte v 632 Riskreducerande åtgärder Baggböle Innehåll Presentation: Presentation av deltagarna Syftet med mötet Geologiska och geotekniska förutsättningar Planläggningsprocessen Markåtkomst och

Läs mer

E18 Norrtälje Kapellskär. Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd

E18 Norrtälje Kapellskär. Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd E8 Granskning av vägplan Information om större förändringar efter samråd E8 Trafikverket planerar för att bygga om E8 mellan och. Sträckan är cirka km lång, mycket olycksdrabbad och brister i såväl framkomlighet

Läs mer

Väg 27 Viltstängsel Tranemo och Svenljunga kommun. Samrådsmöte

Väg 27 Viltstängsel Tranemo och Svenljunga kommun. Samrådsmöte Väg 27 Viltstängsel Tranemo och Svenljunga kommun Samrådsmöte Välkomna till samrådsmöte angående Väg 27, viltstängsel, Tranemo och Svenljunga kommun Västra Götalands län 2015-06-16 2 2015-06-10 2 2015-06-10

Läs mer

Samrådsmöte 5 och 6 mars E18 Köping-Västjädra

Samrådsmöte 5 och 6 mars E18 Köping-Västjädra Samrådsmöte 5 och 6 mars 2019 E18 Köping-Västjädra Dagordning 1. Inledning 2. Information formell handläggning 3. Presentation av projektet och förändringar 4. Allmänna frågor 5. Fika 6. Stationssystem

Läs mer

2. Planeringsprocessen syfte med gång- och cykelvägen

2. Planeringsprocessen syfte med gång- och cykelvägen 1 (5) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn TRV 2014/80087 144321 Väg 955, gång- och cykelväg utmed Östra Särövägen Dokumenttitel Mötesanteckningar Mötesanteckningar från samrådsmöte på orten

Läs mer

Väg 132 Huskvarna Lekeryd, gång- och cykelväg

Väg 132 Huskvarna Lekeryd, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 132 Huskvarna Lekeryd, gång- och cykelväg Jönköpings kommun, Jönköpings Län Vägplan, 2016-01-26 Yta för bild Ett samarbete med: Trafikverket 551 91 Jönköping E-post: trafikverket@trafikverket.se

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E10, Kulleribacken. Kiruna kommun, Norrbottens län. Vägplan, Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E10, Kulleribacken. Kiruna kommun, Norrbottens län. Vägplan, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE E10, Kulleribacken Kiruna kommun, Norrbottens län Vägplan, 2015-11-12 Projektnummer: 139633 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket Postadress: Box 809, 971 25 Luleå E-post:

Läs mer

Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås. Samrådsmöte. 29 maj TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.

Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås. Samrådsmöte. 29 maj TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1. Väg E16 Borlänge Djurås Etapp 2 & 3 Norr Amsberg Sifferbo och Sifferbo Djurås Samrådsmöte TMALL 0794 Presentation bilder sommar v 1.0 29 maj 2019 Presentation TRAFIKVERKET Patrick Svärd, projektledare

Läs mer

Samråd väg 562 Nolby- Resecentrum samt Information Dubbelspår Dingersjö- Sundsvall. november 2016

Samråd väg 562 Nolby- Resecentrum samt Information Dubbelspår Dingersjö- Sundsvall. november 2016 Samråd väg 562 Nolby- Resecentrum samt Information Dubbelspår Dingersjö- Sundsvall november 2016 Dagordning 1. Inledning 2. Presentation av medverkande 3. Redogörelse för vägplanens och järnvägsplanens

Läs mer

Väg 47 Gång- och cykelväg, delen Grästorp Tre Älgar

Väg 47 Gång- och cykelväg, delen Grästorp Tre Älgar SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 47 Gång- och cykelväg, delen Grästorp Tre Älgar Grästorps kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2015-12-15 Projektnummer: 139143 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket

Läs mer

Samrådsmöte väg 136, Ottenby - Borgholm delen korsning vid Ekerum. 29 april 2015

Samrådsmöte väg 136, Ottenby - Borgholm delen korsning vid Ekerum. 29 april 2015 Samrådsmöte väg 136, Ottenby - Borgholm delen korsning vid Ekerum 29 april 2015 Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Val av justeringsmän 5. Information om den

Läs mer

Öppet hus 23 Mars E45 Vattnäs Trunna. Välkommen!

Öppet hus 23 Mars E45 Vattnäs Trunna. Välkommen! Öppet hus 23 Mars 2016 E45 Vattnäs Trunna Välkommen! Station 1. Samhällsplanering och åtgärdsbeställning Samhällsplanerare: Christina Hjorth Åtgärdsbeställare: Anna-Maria Montell Kontakta oss om frågor

Läs mer

Samrådshandling E20 förbi Mariestad

Samrådshandling E20 förbi Mariestad Samrådshandling E20 förbi Mariestad Samrådsmöte för väg 2968, 2970 och enskilda vägar Lyrestads församlingshem 2018-06-18 Välkomna till samrådsmöte avseende väg 2968, 2970 och enskilda vägar för pågående

Läs mer

PM Ändrad utformning. E14 Hållandsbacken. Åre kommun, Jämtlands län. Vägplan, Projektnummer:

PM Ändrad utformning. E14 Hållandsbacken. Åre kommun, Jämtlands län. Vägplan, Projektnummer: PM Ändrad utformning E14 Hållandsbacken Åre kommun, Jämtlands län Vägplan, 2016-11-09 Projektnummer: 150208 Trafikverket Postadress: Trafikverket, Ärendemottagningen Region Mitt Investering, Box 810, 781

Läs mer

Väg 850/862, korsning Östborn

Väg 850/862, korsning Östborn VÄGPLAN - SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 850/862, korsning Östborn Falu kommun, Dalarnas län Granskningshandling 2014-04-22 Projektnummer: 130851 Dokumenttitel: Väg 850/862, korsningen Östborn Skapat av: Mikael

Läs mer

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby

Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 23 och väg 119, vid Hässleholm Kollektivtrafikåtgärd vid Stoby Hässleholms kommun, Skåne län Plan- och miljöbeskrivning, 2017-03-24 Trafikverket Postadress: Box 543, 291 25 Skåne

Läs mer

Samrådsmöte, Vägplan, GC-väg Strömsholm- Kolbäck

Samrådsmöte, Vägplan, GC-väg Strömsholm- Kolbäck Samrådsmöte, Vägplan, GC-väg Strömsholm- Kolbäck Kvällens upplägg (enligt dagordning) 1 Mötet öppnas 2 Presentation av medverkande 3 Närvarolista 4 Val av justeringsmän 5 Redogörelse för vägplanens prövning

Läs mer

Väg 1606 Södra Mellby Stenshuvud, förbifart Svabesholm

Väg 1606 Södra Mellby Stenshuvud, förbifart Svabesholm Väg 1606 Södra Mellby Stenshuvud, förbifart Svabesholm Simrishamns kommun, Skåne län Samrådsredogörelse, 2015-06-03 Projektnummer: 8850521 1 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 1.0 Trafikverket Box 543

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E10, Kulleribacken. Kiruna kommun, Norrbottens län. Vägplan, Projektnummer:

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. E10, Kulleribacken. Kiruna kommun, Norrbottens län. Vägplan, Projektnummer: SAMRÅDSREDOGÖRELSE E10, Kulleribacken Kiruna kommun, Norrbottens län Vägplan, 2016-04-25 Projektnummer: 139633 1 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev 2.0 Trafikverket Postadress: Box 809, 971 25 Luleå E-post:

Läs mer

Samrådsmöte på orten Väg 84 delen Älvros - Hunnilsjön

Samrådsmöte på orten Väg 84 delen Älvros - Hunnilsjön Samrådsmöte på orten 20160323 Väg 84 delen Älvros - Hunnilsjön DAGORDNING FÖR SAMRÅDSMÖTE 1. Mötet öppnas 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Redogörelse för vägplanens formella handläggning

Läs mer

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län

E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län SAMRÅDSREDOGÖRELSE E20 Vårgårda-Norr Mariestad, etapp Förbi Skara, delen Dalaån-Ledsjö Götene kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2017-01-12 Projektnummer: 150308 Trafikverket Postadress: Box 110, 541

Läs mer

Öppet hus 15:a mars E14/E45 Förbifart och genomfart Brunflo. Välkommen

Öppet hus 15:a mars E14/E45 Förbifart och genomfart Brunflo. Välkommen Öppet hus 15:a mars 2017 E14/E45 Förbifart och genomfart Brunflo Välkommen Medverkande: Trafikverket: Ulrika Sundgren, projektledare Per-Olof Pehrsson, biträdande projektledare Sara Gidlund, projektingenjör

Läs mer

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30

VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE. Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 VÄLKOMNA TILL INFORMATIONSMÖTE Gång- och cykelväg utmed Valldavägen Iseråsskolan 2013-09-30 kl 18.30 MEDVERKANDE Kungsbacka kommun Charlotta Ljungkull, Projektledare Roland Nyman, Byggledare Christer Adlerborn,

Läs mer

E45 genom Dorotea. - gång- och cykelväg - upprustning av E45. - Förslag på utformning av torget i Dorotea. Informationsmöte

E45 genom Dorotea. - gång- och cykelväg - upprustning av E45. - Förslag på utformning av torget i Dorotea. Informationsmöte E45 genom Dorotea - gång- och cykelväg - upprustning av E45 - Förslag på utformning av torget i Dorotea TMALL 0141 Presentation v 1.0 Informationsmöte Informationsmöte 2016-02-11 1. Inledning 2. Allmänt

Läs mer

Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping

Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 210, Evertsholm E22 Söderköping Söderköpings kommun, Östergötlands län Vägplan, 2018-02-09 Projektnummer: 155209 Yta för bild TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelse v3.0 Trafikverket

Läs mer

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg

Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 13, Ystad Ängelholm, delen Hedeskoga Sövestad, gång- och cykelväg Ystad kommun, Skåne län Vägplan 2016-05-24 Projektnummer: 144882 Trafikverket Postadress: Björkhemsvägen 17, 291

Läs mer

Samrådsmöte på orten 9 november Väg 56, Bie- Alberga (St. Sundby)

Samrådsmöte på orten 9 november Väg 56, Bie- Alberga (St. Sundby) Samrådsmöte på orten 9 november 2016 Väg 56, Bie- Alberga (St. Sundby) Dagordning 1. Mötets öppnande 2. Val av 2 justeringspersoner 3. Redogörelse för dagordningen 4. Information formell handläggning 5.

Läs mer

Informationsmöte. 16 december GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge

Informationsmöte. 16 december GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge Informationsmöte 16 december 2014 GC-väg Uppsala- Lövstalöt- Björklinge Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Redogörelse för vägplanens prövning 5. Presentation

Läs mer

Tätortsupprustning Pajala

Tätortsupprustning Pajala SAMRÅDSREDOGÖRELSE Tätortsupprustning Pajala Pajala, Norrbottens län projektnummer 881028 Yta för bild eller mönster Trafikverket Postadress: Bo 809, 971 25 Luleå E-post: trafikverket@trafikverket.se Telefon:

Läs mer

Väg 40, Delen Nässjö - Eksjö. Samrådsmöte Träcentrum, Nässjö,

Väg 40, Delen Nässjö - Eksjö. Samrådsmöte Träcentrum, Nässjö, Väg 40, Delen Nässjö - Eksjö Samrådsmöte Träcentrum, Nässjö, 2016-05-10 Välkomna till samråd! Väg 40, Delen Nässjö Eksjö Träcentrum, 2016-05-10 2 2016-05-11 Information vid samråd 3 Samråd öppen kommunikation

Läs mer

Väg 791 Krångfors, riskreducerande åtgärder. Samrådsmöte Val av lokaliseringsalternativ

Väg 791 Krångfors, riskreducerande åtgärder. Samrådsmöte Val av lokaliseringsalternativ Väg 791 Krångfors, riskreducerande åtgärder Samrådsmöte Val av lokaliseringsalternativ 2018-04-09 2 2018-04-11 Presentation Trafikverket: Fredrik Olofsson projektledare Jim Sundqvist markförhandlare Annika

Läs mer

Samrådsmöte. 12 maj E18 Köping-Västjädra. Vägplan

Samrådsmöte. 12 maj E18 Köping-Västjädra. Vägplan Samrådsmöte 12 maj 2016 E18 Köping-Västjädra Vägplan Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Presentation av medverkande 3. Närvarolista 4. Val av justeringspersoner 5. Redogörelse för vägplanens prövning Trafikplats

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version. Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn

PROTOKOLL 1 (6) Skapat av (Efternamn, Förnamn, org) Dokumentdatum Version. Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn PROTOKOLL 1 (6) Ev. ärendenummer Ev. projektnummer Projektnamn TRV 2016/1467, TRV 2016/1468 108036 E6.20 Hisingsleden, södra delen inkl. Halvors länk Dokumenttitel Protokoll från samrådsmöte E6.20 Hisingsleden,

Läs mer

Cirkulationsplats Gäddvik. Vägplan. Samrådsmöte Malin Fahller projektledare

Cirkulationsplats Gäddvik. Vägplan. Samrådsmöte Malin Fahller projektledare Cirkulationsplats Gäddvik Vägplan Samrådsmöte 2016-10-12 Malin Fahller projektledare Dagordning Inledning Presentation av medverkande Bakgrund och målsättning Planläggningsprocessen Förslag till ny vägplan

Läs mer

Samråd på Folkets hus 18: Väg 174, nya gångoch cykelvägar vid Hunnebostrand och Bovallstrand

Samråd på Folkets hus 18: Väg 174, nya gångoch cykelvägar vid Hunnebostrand och Bovallstrand Samråd på Folkets hus 18:00 2015-03-24 Väg 174, nya gångoch cykelvägar vid Hunnebostrand och Bovallstrand Välkomna till samrådsmöte angående nya gång- och cykelvägar utmed väg 174 på delarna Bovallstrand

Läs mer

Väg 1750, gång- och cykelväg mellan Ingared och Västra Bodarna

Väg 1750, gång- och cykelväg mellan Ingared och Västra Bodarna SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 1750, gång- och cykelväg mellan Ingared och Västra Bodarna Alingsås kommun, Västra Götalands län Vägplan, 2017-08-23 Projektnummer: 106595 Trafikverket Postadress: Trafikverket,

Läs mer

Samråd på orten Ny mötesstation Ombenning. 4 oktober 2017 Kl och vi avrundar vid Välkommen!

Samråd på orten Ny mötesstation Ombenning. 4 oktober 2017 Kl och vi avrundar vid Välkommen! Samråd på orten Ny mötesstation Ombenning 4 oktober 2017 Kl. 18.00 och vi avrundar vid 19.30. Välkommen! Presentation Mathias Johansson, Projektledare Trafikverket Thomas Johansson, Bitr. projektledare

Läs mer

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg

Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg SAMRÅDSREDOGÖRELSE Väg 560, Årsta havsbad, gång- och cykelväg Haninge kommun, Stockholms län Vägplan, 2015-09-30 Uppdragsnummer: 137860 Diarienummer: TRV 2015/50829 TMALL 0096 Mall Samrådsredogörelsev

Läs mer

Samrådsmöte MaKS projektet. Väg 395 Junosuando Gun-Marie Mårtensson Projektledare

Samrådsmöte MaKS projektet. Väg 395 Junosuando Gun-Marie Mårtensson Projektledare Samrådsmöte MaKS projektet Väg 395 Junosuando 2014-04-10 Gun-Marie Mårtensson Projektledare Dagordning Mötets öppnande Godkännande av dagordning Presentation av deltagarna Upprop och anteckning av övriga

Läs mer

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg

Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg PM TRAFIK OCH VÄGUTFORMNING Väg 919, Vadstena-Motala Gång- och cykelväg Vadstena och Motala kommun, Östergötlands län Vägplan, 2018-01-29 GRANSKNINGSHANDLING Innehåll Beslutsunderlag för val av övergripande

Läs mer

Väg E16/70, Borlänge Djurås, Etapp 1 Mellsta - Väg 293/Norr Amsberg Samrådsmöte Norr Amsberg

Väg E16/70, Borlänge Djurås, Etapp 1 Mellsta - Väg 293/Norr Amsberg Samrådsmöte Norr Amsberg TMALL 0141 Presentation v 1.0 Väg E16/70, Borlänge Djurås, Etapp 1 Mellsta - Väg 293/Norr Amsberg Samrådsmöte Norr Amsberg 2015-03-31 Agenda 1. Mötets öppnande 2. Presentation 3. Redogörelse för planprocessen

Läs mer

Gång- och cykelväg väg 939, Torpav.- Torkelstorpsv.

Gång- och cykelväg väg 939, Torpav.- Torkelstorpsv. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Gång- och cykelväg väg 939, Torpav.- Torkelstorpsv. Kungsbacka kommun, Hallands län Vägplan 2015-09-21 Projektnummer:138959 Trafikverket Postadress: Kruthusgatan 17, 405 33 Göteborg,

Läs mer