Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Jazmin Pettersson (S) 1:e vice ordförande Linn Wegemo (V) 2:e vice ordförande Göran Landerdahl (FP) Anders Teljebäck (S) Åke Wahlsten (MP) Elisabeth Unell (M) Evert Jonsson (C) Tony Lundin (S) Inger Rodin (S) Erik Wiklander (S) Lars Lithammer (V) Olle Bröms (M) Jesper Brandberg (FP) Andreas Hultin (KD)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (8) 1. Beslut om offentliga ärenden Fastighetsnämnden beslutar att den offentliga delen omfattar ärenden Protokollsjustering Fastighetsnämnden uppdrar till... att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 3. Dnr: 2014/86-FN Markanvisning för Hulte 3 Fastighetsnämnden beslutar att anvisa mark, fastigheten Hulte 3, till Bostads AB Mimer. Staden äger och förvaltar fastigheten Hulte 3, som idag används till allmän markparkering för ca 89 bilar. Mimer äger och förvaltar fastigheten Högne 2, som idag används för boendeparkering i ett tvåplans parkeringsdäck, med plats för 162 bilar. Idén är att parterna tillsammans utvecklar de båda fastigheterna för bostadsändamål och parkering. Exploateringens omfattning och utformning ska anpassas till stadsbilden. Det finns två huvudalternativ för exploateringen av Högne 2, med eller utan bostäder på den fastigheten. Alternativen kommer att studeras i parallella uppdrag. Ett överenskommet förslag till markanvisningsavtal mellan parterna finns. 4. Anmälan av delegerade ärenden 1. Fastighetsdelegationens protokoll , Fastighetsdirektören Tilldelningsbeslut att tilldela Väg- och VA-ingenjörerna i Sverige AB uppdraget att projektera Gäddeholmsvägen etapp 2. Tilldelningsbeslut att tilldela Fastighetsstrategi AB och Forum Fastighetsekonomi AB uppdraget som leverantör av värdering av fastigheter.

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (8) Tilldelningsbeslut att anta Svenska Besiktningar AB som leverantör avseende OVK-besiktning. Tilldelningsbeslut att anta ALcontrol AB, Eurofins Environment Testing Sweden, ALS Scandinavia AB som leverantörer i ramavtal avseende laboratorieanalys i mark, vatten och sediment. Tilldelningsbeslut att anta Bennströms Solskyddsgruppen AB som leverantör avseende leverans av solskydd. 5. Anmälan av inkomna skrivelser Kommunstyrelsen Beslut Handlingsplan för klimatanpassning i Västerås Beslut Förslag från miljö- och konsumentnämnden att utreda möjligheten att minska bullret vid Erikslundsområdet. Byggnadsnämnden Lagakraftbeslut för detaljplan för Skerike-Tibble 3:10, Dp Dnr: 2012/195-FN Samrådsremiss Detaljplan för Alvesta 3:4 mfl, Hökåsen, Dp 1791 Fastighetsnämnden beslutar att tillstyrka planförslaget med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet och lämnar fastighetskontorets yttrande som sitt. ge fastighetskontoret i uppdrag fullfölja optionsavtalet genom att teckna ett köpe- och exploateringsavtal med Eksjöhus Efter att Eksjöhus kom med en förfrågan om att uppföra småhus inom det aktuella området begärde fastighetsnämnden under våren 2012 detaljplan för området och tecknande samtidigt ett optionsavtal med Eksjöhus. Eksjöhus AB har aktivt deltagit i detaljplanearbetet och staden står för kostnader för framtagande av detaljplan. Förutom kvartersmark utgörs planområdet av allmän platsmark, så som lokalgata, gc-väg och natur mark. Inom planområdet kommer det att inrymmas ca 17 st tomter. Eksjöhus AB skall förmedla hälften av tomterna via Stadens Tomt- och småhuskö.

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (8) Innan detaljplanen antas skall optionsavtalet fullföljas genom tecknande av ett köpe- och exploateringsavtal. Genom avtalet kommer Staden att överlåta kvartersmarken till Eksjöhus AB och reglera Eksjöhus AB åtaganden inom hela planområdet. Eksjöhus AB bekostar all utbyggnad inom hela planområdet, så som utbyggnad av gator, gång- och cykelvägar och ev åtgärder på naturmark. Anläggningarna skall följa kommunens standard. Området ligger intill en tidigare grustäkt. Utredningen visar att det inte föreligger stabiliseringsproblem i slänten mot grustäkten. För att bibehålla/säkerställa rådande stabiliseringsförhållanden är det viktigt att även avtala att växtligheten i slänten bibehålls och att det anläggs ett dike för att säkerställa att dagvatten från högre belägen terräng inte påverkar jordlagren inom området. 7. Dnr: 2014/87-FN Anskaffningsbeslut Om-och tillbyggnad av Irstaskolans sporthall Fastighetsnämnden beslutar att godkänna investeringen. Ärendet gäller om- och tillbyggnad av sporthallen på Irstaskolan, fastigheten Irsta kyrkby 7:2. Irsta skolan är byggd på 1960-talet, sedan ombyggd- och tillbyggd under årens lopp. Idrottshallen är idag mycket sliten och omodern. Behov finns av en ändamålsenlig, användarvänlig och modern idrottshall som ska finnas tillgänglig för uthyrning utanför skoltid. Det planeras för en ny teorisal och mindre danssal samt nya omklädningsrum i en ny, påbyggd våning. Barn- och utbildningsförvaltningen samt Kultur- Idrott och fritidsförvaltningen är överens om att om- och tillbyggnad bör genomföras. Finansiering Kostnaden för projektet är enligt Kalkyl 0 i lokalprogrammet ca 31,7 Mkr. varav 7,7 Mkr underhåll. Investeringen är enligt Kalkyl 0 i lokalprogrammet ca 24 Mkr för investering/verksamhetsanpassning. Fördelat: BUF 16,5Mkr KIFF 7,5Mkr Anskaffningsbeslutet gäller under förutsättning att Barn- och utbildningsförvaltningen samt Kultur- idrott och fritidsförvaltningen godkänner hyresoffert beräknad utifrån investeringsnivån. Investeringen ryms inom Fastighetskontorets investeringsbudget.

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (8) 8. Dnr: 2014/88-FN Anskaffningsbeslut- Nybyggnad gruppbostad på Hammarby backe Fastighetsnämnden beslutar att godkänna anskaffning av gruppbostad på Hammarby backe. Nämnden för funktionshindrade beslutade att det finns behov att färdigställa en gruppbostad med 5 lägenheter för personer med beslut inom LSS. Gruppbostaden ska uppföras på fastigheten Hammarby backe och ska vara färdigställd Finansiering Kostnaden för projektet är beräknad till 15 Mkr och anskaffningsbeslutet gäller under förutsättning att SNF godkänner hyresoffert beräknad på denna investeringsnivå. Om gruppbostaden inte kommer till stånd kommer kostnaden för projekteringen att tas av SNF. Investeringen ryms i stadens investeringsram. 9. Dnr: 2014/89-FN Anskaffningsbeslut- Trygghetslarm inom Särskilt boende Fastighetsnämnden beslutar att godkänna anskaffning av trygghetslarm tilldelades fastighetsnämnden 30 Mkr för extra investeringar inom äldreomsorgen. Nya boendeplatser skulle tas fram samtidigt som tekniska lösningar skulle utvecklas. 10,5 Mkr av investeringsmedlen är överflyttade till 2014 och av dessa vill SNF använda ca 9 Mkr till att modernisera trygghetslarmen på äldreboendena som är en viktig del i den tekniska utvecklingen. Moderniseringen omfattar utbyte av ca 17 anläggningar som är av äldre modell och som behöver bytas inom en snar framtid. Det innebär också att systemen kommer att uppgraderas till den nya generationens trygghetslarm där trafiken går över boendets WIFI-nätverk. Helt nya funktioner som exempelvis övervakning av systemet i real-tid blir då möjliga. Finansiering Investeringskostnaden är beräknad till 9 Mkr, utrymme finns i investeringsbudget Anskaffningsbeslutet gäller under förutsättning att SNF accepterar en hyresoffert beräknad utifrån denna investeringsnivå.

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (8) 10. Dnr: 2012/606-FN Förnyat anskaffningsbeslut- Mötesplats Oxbackens servicehus Fastighetsnämnden beslutar att godkänna investeringen. SNF har beslutat att förbättra och profilera mötesplatsen- och anhörigcentrum på Oxbackens servicehus. Syftet med ombyggnationen är att omdisponera ytor för ett effektivare lokalutnyttjande, göra mötesplatsen mer tillgänglig och attraktiv samt förbättra kommunikationen till anhörigcentrum. I projektet ingår också att göra utemiljön mer tillgänglig och attraktiv för de boende och för de som besöker mötesplatsen. Fastighetsdelegationen fattade beslut om att investera 3 Mkr i mötesplatsen. Ombyggnation av utemiljön ingick inte i den planerade investeringen men ingår nu. Finansiering Kostnad för ombyggnationen är beräknad till 5,3 Mkr och investeringsbeslutet gäller under förutsättning att SNF accepterar en hyresnivå beräknad utifrån denna investeringsnivå. Investeringen ryms i stadens investeringsram. 11. Dnr: 2013/480-FN Anskaffningsbeslut Ventilationsarbete Fastighetsnämnden beslutar att upphandling och tecknande av ramavtal ska genomföras för ventilationsarbete. Fastighetskontorets ramavtal för ventilationsarbete upphör att gälla. Behov föreligger att teckna nytt avtal med en entreprenör med en avtalstid på två år med option på ytterligare år. 12. Dnr: 2013/689-FN Remiss Motion från (M) om att erbjuda MBR att köpa Vallby brandstation Fastighetsnämnden beslutar att anta Fastighetskontorets yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har remitterat rubricerad motion till fastighetsnämnden. I motionen yrkas att kommunfullmäktige beslutar att ge Fastighetskontoret i uppdrag att:

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (8) * Utreda möjligheten till en fastighetsdelning av brandstationen Vallby * Utreda förutsättningarna för att MBR ska kunna köpa brandstationen på Vallby av Västerås stad Fastighetskontorets yttrande Vallby brandstation ägs av staden och har två hyresgäster, MBR och SOS Alarm Sverige AB samt anläggningsarrende för antenner med Telia Mobile AB och Krisberedskapen, MSB. Fastigheten ligger strategiskt vid E18. Om försäljning av fastigheten övervägs behöver stadens strategiska intresse av fastigheten belysas samt möjligheten att dela fastigheten utredas. 13. Dnr: 2013/754-FN Remiss Motion från (FP) Låt Mimer bygga trygghetsboenden Fastighetsnämnden beslutar att anta Fastighetskontorets yttrande som sitt eget och överlämna det till kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har remitterat rubricerad motion till fastighetsnämnden. I motionen yrkas att kommunfullmäktige beslutar att ge Bostads AB Mimer i uppdrag att bygga trygghetsboenden. Fastighetskontoret har i skrivelse den 7 februari 2014 lämnat förslag till yttrande. 14. Dnr: 2013/642-FN Remiss - Granskning av stadens upphandling i ett koncernperspektiv Fastighetsnämnden beslutar att anta fastighetskontorets yttrande som sitt eget. Ernst & Young (E&Y) har på uppdrag av stadens revisorer genomfört en granskning av stadens upphandling i ett koncernperspektiv. Granskningen rör i huvudsak stadens ansvar inom två huvudområden, styrning och uppföljning samt förvaltning av avtal. Fastighetskontoret är berört genom den beskrivning av hur upphandlingen är organiserad med sikte på respektive roll.

8 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 8 (8) Fastighetskontorets synpunkter på granskningen Vi konstaterar att det finns ett flertal förbättringsområden vilket även framgår av revisionsrapporten. Exempel på förbättringsområden är uppföljning av att leverantörerna följer upprättade avtal och levererar det som fastighetskontoret beställt och betalar för. Uppföljning sker redan idag och ett flertal leverantörer har under året varit föremål för granskning vilket lett till vite och hävning i några fall. Regelbundna uppföljningsmöten hålls med ramavtalsleverantörer men periodisiteten behöver ökas för att uppnå en bättre styrning. Systematiken kring uppföljning och återrapportering kan också förbättras och utvecklas. Fastighetskontoret har en fastställd plan för upphandling och en handlingsplan för budgetåret. Handlingsplanen har dock behandlats på tjänstemannanivå hittills och det finns anledning att besluta detta dokument i nämnden som föreslås i rapporten. Sammanfattningsvis är vår bedömning att fastighetskontoret arbetat målinriktat mot verkställande och utveckling av en central upphandlingsfunktion samt lagt grunden för att uppnå stadens mål. 15. Information - Tidplan Truckstop 16. Information - Uppföljning bostadsbyggandet Information - Slutlig tidplan för det nya äldreboendet på väster 18. Information - Verksamhetsberättelse 19. Information - Bokslut 20. Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 april 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 21 mars 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 november 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 18 februari 2010 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 december 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 augusti 2011 Plats och tid I samband med studieresa, kl 10:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse- och föredragningslista

Kallelse- och föredragningslista 2009-02-12 Kallelse- och föredragningslista Sammanträde med Enligt uppdrag av Fastighetsnämnden Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum Torsdagen den 19 februari 2009 Plats och tid Sammanträdesrum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 18 september 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 april 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 15 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 24 augusti 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 21 januari 2010 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunstyrelsens sammanträdesrum,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 20 augusti 2009 Plats och tid I samband med studieresa, kl 17:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 25 november 2009 Plats och tid Ledamöter Ersättare Sammanträdesrum Kopplingen, kl 14:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 februari 2016 Plats och tid Kopplingen, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-08 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 mars 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 18 32

Sammanträdesprotokoll 18 32 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 21 februari 2008 Plats och tid Sammanträdesrummet Kopplingen, kl. 14.00 17.30 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 168-181

Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträde med Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum Torsdagen den 13 november 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14:00 Närvarande ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 november 2006 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2017-10-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 26 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-09-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 september 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 21 33

Sammanträdesprotokoll 21 33 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 15 mars 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum Onsdag 4 juni 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Onsdagen den 12 december 2007 Plats och tid Ånghammargatan 6 8, kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 17

Sammanträdesprotokoll 1 17 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 januari 2008 Plats och tid Sammanträdesrum A 491, kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e

Läs mer

Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388

Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 268 Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 augusti 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:00 Ledamöter

Läs mer

Anneli Hulthén Malin Hagenklev

Anneli Hulthén Malin Hagenklev Handling 2015 nr 32 Bemyndigande till fastighetsnämnden om köp av fastigheten Backa 75:20 från Rysåsen Fastighets AB m.m. Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-10-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 oktober 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2017-04-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 Sammanträdesdatum 4 april 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-16:35 Ajournerades kl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 7 februari 2017 Plats och tid Ledamöter Stadshuset A394, 13:00 (Obs, ändrad tid)

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Diarienr 2015/000864-FN nternati Riktlinjer för 2016-10-10 Beslutade av kommunfullmäktige den 2 februari 2017 program policy handlingsplan riktlinje program policy handlingsplan riktlinje uttrycker värdegrunder

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 november 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (18) 2019-01-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 22 januari 2019 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Fastighetsnämnden. Delegationsordning

Fastighetsnämnden. Delegationsordning Fastighetsnämnden Delegationsordning Ärende Delegat 1. Allmän förvaltning 1.1 Brådskande ärenden Beslut i ärende som är så brådskande att nämndens avgörande inte kan avvaktas Tjänstgörande ordförande 1.2

Läs mer

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal. Antagen av Kommunfullmäktige POLICY. Datum

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal. Antagen av Kommunfullmäktige POLICY. Datum Kommunledningskontoret, samhällsbyggnadsenheten POLICY Antagen av Kommunfullmäktige 1(6) Diarienummer 251 Foto: Marcus Reidevall Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagen av Kommunfullmäktige

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-11-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 november 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 56 68

Sammanträdesprotokoll 56 68 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 april 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 14.00 17.15 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 79-82

Sammanträdesprotokoll 79-82 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 2018-07-02 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 79-82 Sammanträdesdatum 2 juli 2018 Plats och tid Stadshuset, C 331, kl 16:00 16:40 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik

Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2009-09-21 NORMALT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Rönnäng 1:267 Bostäder i Kårevik Tjörns Kommun, Västra Götaland 2/5 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING SAMRÅDSHANDLING Upprättad

Läs mer

Förlängning av markanvisning till HSB Göteborg, Bostads AB Poseidon samt Göteborgs Egnahems AB avseende bostäder vid Torpagatan i Härlanda

Förlängning av markanvisning till HSB Göteborg, Bostads AB Poseidon samt Göteborgs Egnahems AB avseende bostäder vid Torpagatan i Härlanda Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2013-05-27 Diarienummer 0860/05 Exploateringsavdelningen Sanna Gavel Telefon 031-368 11 68 E-post: sanna.gavel@fastighet.goteborg.se Förlängning av markanvisning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-2, 4-13

Sammanträdesprotokoll 1-2, 4-13 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1-2, 4-13 Sammanträdesdatum 12 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15-11:15 Ajournerades 09:20-09:35 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande

Läs mer

Utökning av investeringsbudget för VA-utbyggnad på Åkerbruket, etapp 2

Utökning av investeringsbudget för VA-utbyggnad på Åkerbruket, etapp 2 1(2) Anne-Marie Pedersen tel. 040-626 8057 Annemarie.pedersen@svedala.se Alf Rasmussen tel. 040-626 8223 alf.rasmussen@svedala.se Tjänsteskrivelse 2017-05-09 Dnr: 2017-000127 Utökning av investeringsbudget

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 167 Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS 2011-287 KF Beslut

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-06-02 3B2B1B0BTekniska nämnden, arbetsutskottet Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2017 Plats och tid Stadshuset A394,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 18 oktober 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen

Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen 2007-10-22 Handläggare Kristina Bodin Tel: 031-792 12 62 UTSTÄLLNINGSHANDLING Diarienummer KS/2007:09 Detaljplan för Bostäder vid Kvarnfallsvägen/Kvarnstensvägen Partille kommun Västra Götalands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 26 augusti 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (14) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 8 maj 2014 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 65-78

Sammanträdesprotokoll 65-78 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) 2018-06-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 65-78 Sammanträdesdatum 4 juni 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:15 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum:

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 1 (9) upf21.13, Plats och tid: Bergius, Stationsgatan 12, Uppsala ldockan 13:15 15:25 ande: Övriga deltagare: Erik Pelling (S), Ordförande Fredrik Ahlstedt (M), 2:e vice ordförande Hanna Mörck (V) 18-24,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2018-03-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 22 mars 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 28 maj 2019 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 14:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 augusti 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Sida 1/10 Beslutad av: Kommunfullmäktige, 2018-03-06 Ansvarig förvaltning: Samhällsbyggnadskontoret, Kommunstyrelsens förvaltning Kontakt: Kungsbacka

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 2202/17

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 2202/17 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-04-24 diarienummer 2202/17 Strategiska avdelningen Anders Stenlund / Fortesa Bytyqi telefon 368 12 18 e-post: anders.stenlund@fastighet.goteborg.se Begäran

Läs mer

Svedala Kommuns 1:46 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 1:46 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Riktlinjer för kommunala markanvisningar och exploateringsavtal antagen av kommunfullmäktige 2017-04-19, 55 Gäller från 2017-05-01 Den långsiktiga utvecklingen av Svedala kommun

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-04-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 23 april 2019 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Upplands Väsby kommun RAMAVTAL bilaga A 1 Bakgrund och syfte bilaga B 2 Giltighet 3 Detaljplan

Upplands Väsby kommun RAMAVTAL bilaga A 1 Bakgrund och syfte bilaga B 2 Giltighet 3 Detaljplan Mellan Upplands Väsby kommun, org.nr 212000-0019, nedan kallad Kommunen och Rörabhuset AB, org.nr 556478-5953, nedan kallad Bolaget, har träffats följande RAMAVTAL avseende detaljplaneändring inom ett

Läs mer

Tekniska nämnden 2012-04-26 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, kl 13.30-16.05

Tekniska nämnden 2012-04-26 1 (16) Stadshuset, sessionssalen, kl 13.30-16.05 Tekniska nämnden 2012-04-26 1 (16) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, kl 13.30-16.05 Paragrafer 34-46 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Lennart Rehn (S) ordförande Helena Qvick (S)

Läs mer

Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M)

Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M) Plats och tid Eriksövägen 27, kl. 15.00-15.20 Beslutande Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M) Katherine Angelo Lindqvist (S) Anette Dahlgren (S) Ersättare

Läs mer

1/5 ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006.

1/5 ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län. Dnr 2006. 1/5 ANTAGANDEHANDLING Detaljplan för Frölunda 8:6 m fl fastigheter i Gällstad Ulricehamns kommun Västra Götalands län Dnr 2006.0534 GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2007-11-22 1. INLEDNING En genomförandebeskrivning

Läs mer

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten

Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten TENNISTOMTEN GENOMFÖRANDEBESKRIVNING 2010-03-29 ENKELT PLANFÖRFARANDE (SAMRÅDSHANDLING) Detaljplan för Kroksdal 1:170 Tennistomten Tjörns Kommun, Västra Götaland 1. INLEDNING Genomförandebeskrivningen

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31 1 (5) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 25 mars 2014 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-03-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 19 mars 2019 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Avtal om samverkan vid exploatering berörande Lindås 1:3 och 1:133 vid Valebergsvägen i Lindås

Avtal om samverkan vid exploatering berörande Lindås 1:3 och 1:133 vid Valebergsvägen i Lindås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-05-18 Diarienummer 2094/98 Avdelningen för strategisk planering Lars Johansson Telefon 031-368 10 55 E-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Avtal om samverkan

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr Beslutsförslag 2014-05-12 Kommunstyrelseförvaltningen Stadsbyggnadskontoret Marie-Louise Svensson Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr 2011-287

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-06-14 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 21 juni 2016 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Onsdagen den 13 december 2006 Plats och tid Sammanträdesrum A 491 kl. 09.00 11.15 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp) 161 169,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 27-35

Sammanträdesprotokoll 27-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-03-07 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 27-35 Sammanträdesdatum 7 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-17:00 Ajournerades kl 15:15-15:35

Läs mer

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län 1/5 Planområd G E N O M F Ö R A N D E B E S K R I V N I N G Antagandehandling 2010-08-16, reviderad 2011-03-25 DETALJPLAN FÖR BOSTÄDER I KÅREVIK Rönnäng 1:267 m fl, Tjörns kommun, Västra Götalands län

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll och 35

Sammanträdesprotokoll och 35 1 (7) Sammanträdesprotokoll 25 33 och 35 Sammanträdesdatum 8 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 13:00-16:00 Sammanträdet ajournerades kl 14:20-14:30 Tjänstgörande ledamöter Adjungerad från

Läs mer

KS 16 9 APRIL Exploateringsavtal, Södra Gunsta (etapp 1) Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta

KS 16 9 APRIL Exploateringsavtal, Södra Gunsta (etapp 1) Kommunstyrelsen. Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslås besluta KS 16 9 APRIL 2014 KOMMUNSTYRELSEN Handläggare Germund Landqvist Datum 2014-02-25 Diarienummer KSN-2014-0067 Kommunstyrelsen Exploateringsavtal, Södra Gunsta (etapp 1) Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 5 februari 2015 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionsal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD KALLELSE

Läs mer

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag.

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag. Dnr: E2007-511-01434 Lars Svensson Ytterstad Telefon: 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-09-20 Detaljplan för kv. Hekla mm i Kista. Remiss. Exploateringsavtal

Läs mer

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun.

avseende planläggning och exploatering av fastigheten Älta 37:19 i Nacka kommun. 1 (5) Mellan Nacka kommun, org nr 212000-0167, nedan kallad Kommunen, och Nisseshus nr 1 HB, org nr 916587-3424, helägt dotterbolag till Vasakronan AB, nedan kallad Bolaget har träffats följande RAMAVTAL

Läs mer