Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (11) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 oktober 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus Edström (MP) 1:e vice ordförande Carin Lidman (S) 2:e vice ordförande Eleonore Lundkvist (M) Yngve Wernersson (S) Monica Stolpe Nordin (C) Elisabeth Unell (M) Jesper Brandberg (L) Anders Barkensjö (S) Antonia Lundin (S) Caroline Närhi (MP) Joakim Widell (KD) Terese Pransjö (M) Roosa Porthén (M) Andreas Akterhag (L) Allmänhetens frågestund (max 15 minuter)

2 (11) 1 Dnr FN Val av justerare samt beslut om tid för protokollets justering uppdrar åt Yngve Wernersson (S) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Protokolljustering äger rum senast tisdagen den 25 oktober. 2 Dnr FN Fastställande av föredragningslista och beslut om offentliga ärenden 1. Föredragningslistan fastställs. 2. Den offentliga delen omfattar ärenden enligt punkt Dnr FN Anmälan av delegeringsbeslut Anmälda delegeringsbeslut läggs till handlingarna. 1. Fastighetsdelegationens protokoll från och Fastighetsdirektören Tilldelningsbeslut att anta KONE AB som leverantör avseende service av hissar och maskindrivna portar, dnr 2016/334-FN. Beslut att avbryta upphandlingen avseende miljötekniska undersökningar, dnr 2016/279-FN. Beslut att avbryta upphandlingen avseende iordningställande av lokalytor samt övrig skadedjursbekämpning, dnr 2016/203-FN. Beslut , dnr FN 2016/00591, att avslå begäran om utlämnande av inkomna intresseanmälningar i ärende om markanvisning för Stomnätet. 4 Dnr FN Anmälan av handlingar 1. Redovisad postlista godkänns. 2. Redovisning av inkomna remisser och anmälningsärenden godkänns.

3 (11) Handlingar som inkommit till fastighetsnämnden under perioden som gått sedan utskick till föregående nämndsammanträde redovisas i form av en postlista. Externt inkomna remisser och remisser från kommunstyrelsen, samt anmälningsärenden, redovisas på separat lista. 5 Dnr FN 2016/ Nämndinitiativ från (M) - kom igång med Attefallshus till nya västeråsare Initiativet behandlas inom ramen för redan pågående ärende. (M) inkom den 22 september 2016 med nämndinitiativ med rubriken "Initiativ kom igång med Attefallshus till nya västeråsare". Ärendet behandlades på fastighetsdelegationens sammanträde den 11 oktober. Initiativet behandlas inom ramen för redan pågående ärende. 6 Dnr FN 2016/ Nämndinitiativ från (M) - de centrala västra delarna i Västerås är i behov av en skola år F-6 (M) inkom den 22 september 2016 med nämndinitiativ med rubriken "De centrala västra delarna i Västerås är i behov av en skola år F-6". Ärendet behandlades på fastighetsdelegationens sammanträde den 11 oktober. Som underlag för nämndens beslut i ärendet har fastighetskontoret sammanställt en bakgrund. 7 Dnr FN 2016/ Remiss - översyn av samhällsbyggnadsförvaltningarnas organisation 1. tillstyrker stadsledningskontorets förslag att slå samman tekniska kontoret och fastighetskontoret enligt alternativ 1a. 2. ställer sig bakom fastighetskontorets synpunkter.

4 (11) Kommunstyrelsen har remitterat förslag till sammanslagning av tekniska kontoret och fastighetskontoret enligt alternativ 1 med tilläggsförslag a enligt en utredning som arbetats fram av ett projekt under ledning av stadsdirektören. Fastighetskontoret tillstyrker stadsledningskontorets förslag 1a med motiveringar som utvecklas i tjänsteutlåtande. 1. tillstyrker stadsledningskontorets förslag att slå samman tekniska kontoret och fastighetskontoret enligt alternativ 1a. 2. ställer sig bakom fastighetskontorets synpunkter. 8 Dnr FN 2016/ Komplettering av årsplan 2017 Förslag till komplettering av årsplan 2017 översänds till kommunstyrelsen för vidare behandling. Fastighetskontoret har upprättat förslag till komplettering av årsplan Förslag till komplettering av årsplan 2017 översänds till kommunstyrelsen för vidare behandling. 9 Dnr FN 2016/ Internkontrollplan 2017 Förslag till internkontrollplan 2017 godkänns och översänds till kommunstyrelsen. Fastighetskontoret har upprättat förslag till internkontrollplan för Förslag till internkontrollplan 2017 godkänns och översänds till kommunstyrelsen.

5 (11) 10 Dnr FN 2015/ Markanvisningspolicy tillstyrker kommunfullmäktige godkänna förslag till markanvisningspolicy daterad Genom en ny lag (2014:899) om riktlinjer för kommunala markanvisningar finns krav på att kommuner som genomför markanvisningar ska anta riktlinjer för dessa. Den nya lagen tar sikte på markanvisningar generellt och eftersom nuvarande markanvisningspolicy endast avser bostadsmark, har policyn uppdaterats för att gälla markanvisningar för bostäder och verksamheter. Förslaget till ny markanvisningspolicy ska ersätta den tidigare som antogs av beslutade den 25 augusti att återremittera ärendet med motiveringen att bättre fånga upp fastighetsägarnas synpunkter i markanvisningspolicyn, samt att ett utförligare beslutsunderlag ska skickas till nämnden. Ärendet återkommer nu för beslut. tillstyrker kommunfullmäktige godkänna förslag till markanvisningspolicy daterad Dnr FN 2015/ Riktlinjer för exploateringsavtal tillstyrker kommunfullmäktige godkänna förslag till riktlinjer för exploateringsavtal daterad Enligt plan- och bygglagen (PBL) 6:39 ska kommuner som avser att ingå exploateringsavtal anta riktlinjer som anger utgångspunkter och mål för exploateringsavtal. Riktlinjerna ska ange grundläggande principer för fördelning av kostnader och intäkter för genomförandet av detaljplaner samt andra förhållanden som kan ha betydelse för bedömningen av konsekvenserna av ett ingå exploateringsavtal. Fastighetskontoret har tagit fram ett förslag till riktlinjer för exploateringsavtal. beslutade den 25 augusti att återremittera ärendet med motiveringen om ett förtydligande av begreppet exploateringsavtal i tjänsteutlåtandet, samt att ett utförligare beslutsunderlag ska skickas till nämnden. Ärendet återkommer nu för beslut. tillstyrker kommunfullmäktige godkänna förslag till riktlinjer för exploateringsavtal daterad

6 (11) 12 Dnr FN 2016/ Markanvisning av del av Västerås 3:25 samt del av Västerås 3:28, Skiljebo Genom ett jämförelseförfarande markanvisa byggrätter för bostadsändamål på del av fastigheterna Västerås 3:25 och Västerås 3:28, Skiljebo. Del av fastigheterna Västerås 3:25 och Västerås 3:28 i Skiljebo är i planprogram utpekade som lämpliga för bostadsbyggande. Fastighetskontoret vill genom markanvisning bjuda in byggherrar att komma in med bebyggelseförslag som kommer utvärderas genom jämförelseförfarande. Genom ett jämförelseförfarande markanvisa byggrätter för bostadsändamål på del av fastigheterna Västerås 3:25 och Västerås 3:28, Skiljebo. 13 Dnr FN 2015/ Markanvisningsavtal för del av Västerås 2:70, Stallhagen Markanvisningsavtal för del av Västerås 2:70, tecknat med Fridnäs 2:1 AB, godkänns. Området ligger på Stallhagen och har sedan lång tid tillbaka utnyttjats för tennisverksamhet. Större delen av området ägs av Fridnäs 2:1 AB, som nyligen förvärvat marken av ABB. Bolaget önskar bygga bostäder på marken för tennisbanorna och har vänt sig till staden för en diskussion om framtida exploatering av området samt med önskemål om en gemensam planbegäran och förvärv av intilliggande tennisbanor på stadens mark. beslutade den 20 augusti 2015 att tillsammans med Fridnäs 2:1 AB ansöka hos byggnadsnämnden om ändring av detaljplan för Västerås 2:1 och del av Västerås 2:70. Nämnden beslutade även att innan markanvisningsavtal tecknas med Fridnäs 2:1 AB ska kontoret förhandla om att få in hyresrätter i markanvisningsavtalet, alternativt avtala om köp av bostadsrätter för bostadssociala ändamål. Fastighetskontoret har upprättat förslag till markanvisningsavtal. Markanvisningsavtal för del av Västerås 2:70, tecknat med Fridnäs 2:1 AB, godkänns.

7 (11) 14 Dnr FN 2016/ Återrapportering av uppdrag om att förhandla om att få in hyresrätter i markanvisningsavtalet för del av Västerås 2:70, Stallhagen, alternativt avtala om köp av bostadsrätter för bostadssociala ändamål. Återrapporteringen godkänns och uppdraget avslutas. beslutade den 20 augusti 2015 att ge fastighetskontoret i uppdrag att förhandla om att få in hyresrätter i markanvisningsavtalet för del av Västerås 2:70, Stallhagen, alternativt avtala om köp av bostadsrätter för bostadssociala ändamål. Nämnden föreslås den 20 oktober 2016 besluta att godkänna nytt förslag till markanvisningsavtal. I det fall nämnden beslutar enligt liggande förslag till beslut anses uppdraget som slutfört. Återrapporteringen godkänns och uppdraget avslutas. 15 Dnr FN 2016/ Remiss - detaljplan för Kungsängen 1 m.fl., Ängsgärdet, Västerås Dp Detaljplan för Kungsängen 1 m.fl., Ängsgärdet, tillstyrks med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. 2. Förslag till yttrande godkänns och överlämnas till byggnadsnämnden. uppmärksammar byggnadsnämnden på att detaljplanen inte antas innan exploateringsavtal har tecknats. Stadsbyggnadsförvaltningen har för yttrande översänt förslag till detaljplan för Kungsängen 1 m.fl. Ängsgärdet, Västerås, daterad , Samrådstiden för planförslaget är 29 september till den 28 oktober Planens syfte är att göra det möjligt att uppföra bebyggelse för bostäder, centrum- och skoländamål samt ge Pilgatan en ny utformning. Planen bidrar till intentionerna i Västerås översiktsplan 2026 genom att ge möjligheter att uppföra cirka 550 bostäder i området.

8 (11) 1. Detaljplan för Kungsängen 1 m.fl., Ängsgärdet, tillstyrks med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. 2. Förslag till yttrande godkänns och överlämnas till byggnadsnämnden. uppmärksammar byggnadsnämnden på att detaljplanen inte antas innan exploateringsavtal har tecknats. 16 Dnr FN 2016/ Anskaffningsbeslut - Västerås hamn, dagvattenanläggning, östra delen (del 3) Sedan flera år tillbaka finns föreläggande med bl.a. nya gränsvärden från Länsstyrelsen om rening av dagvatten i Västerås Hamn, och sen några månader även en dom från Mark- och Miljödomstolen (MMD) som kräver att verksamheten måste åtgärda detta inom beslutade datum, eller sätta restriktioner för användningen av hamnen som gör att delar av hamnen måste stängas för verksamhet. Hamnen har delats in i 4 olika delområden, avvattningsytor, beroende på höjdsättning och geografi. Staden har genom upphandlad projekteringsgrupp tagit fram förslag och bygghandlingar på reningsanläggningar i samråd med Länsstyrelsen. Tredje delområdet, som detta anskaffningsbeslut gäller, omfattar området i öster, från oljekajen fram emot Containerplan och 50-talskajen och upp mot Sjöhagsvägen. Det är till ytan ett av de två större områdena. Projektet omfattar nya ledningar och brunnar samt en reningsdamm, placerat intill Kapellbäcken på norra sidan Sjöhagsvägen. Områdets dagvatten renas genom denna anläggning och släpps sedan ut i Kapellbäcken. Anläggningen måste, enligt MMD:s dom, vara klar och i drift till den 31 december Dnr FN 2016/ Anskaffningsbeslut - paviljong till Romfartuna kyrkskola Ärendet gäller etablering av paviljong till Romfartuna kyrkskola, fastigheten Romfartuna Klockarbol 1:2. Romfartuna kyrkskola består idag av en

9 (11) huvudbyggnad. Då antalet barn och elever har ökat de senaste åren finns behov av utökade lokaler. Under perioder har det varit möjligt att hyra Svenska kyrkans lokaler i Klockargården belägna intill skolan, dock inte med full dispositionsrätt. Behov finns av mer ändamålsenliga lokaler för förskola och skola. 18 Dnr FN 2016/ Anskaffningsbeslut - paviljonger till Fridnässkolan Ärendet avser omplacering av förskolepaviljong från fastigheten Sjövreten 1 till fastigheten Västerås 2:70, intill Fridnässkolan. Ärendet innefattar också nyetablering av skolpaviljonger i två plan på fastigheten Sjövreten 1 där den tidigare förskolan var placerad, för att därigenom nyttja den redan existerande utemiljön. 19 Dnr FN 2016/ Anskaffningsbeslut - om- och nybyggnation av Skogsbackens förskola, Barkarö Förskoleverksamheten är i dag belägen i två äldre byggnader. Ingen av byggnaderna har i dag ett fungerande mottagnings- eller tillagningskök, och byggnadernas planlösningar fungerar dåligt både ur arbetsmiljö- och verksamhetssynpunkt. Rivning av de befintliga byggnaderna har bedömts inte vara ett altenativ då husen har kulturella värden för samhället. Förslaget som utarbetats i samråd med stadsarkitekten innebär att husen byggs samman med en ny byggnad som bl.a. inrymmer ett nytt kök, samt att en våning byggs på den gamla skolbyggnaden. I övrigt anpassas planlösningarna i befintliga byggnader för förskoleverksamheten, som då kommer att inrymma 4 avdelningar.

10 (11) 20 Dnr FN 2015/ Förnyat anskaffningsbeslut - upprättande av HVB-hem, Skultuna Prästgård 1:56 beslutade i ett ordförandebeslut den 17 december 2015 att förvärva moduler för iordningställande till HVB- hem för ensamkommande flyktingbarn. Sociala nämndernas förvaltning uppdrog till fastighetskontoret att så snabbt som möjligt ta fram platser för HVB- hem, och modulerna löste den akuta situationen. Då modulerna behövde anpassas i större utsträckning än beräknat, främst genom en tillbyggnad, anpassning av ventilation och brandskydd för denna, samt att man i det ursprungliga anskaffningsbeslutet inte tog hänsyn till moms och utemiljö, behöver ett nytt anskaffningsbeslut fattas. 21 Dnr FN 2016/ Överläggning - verksamhetsplan för fastighetsnämnden Dnr FN 2014/ Information - bostadsutveckling samt försäljningsprocessen, södra Källtorp 23 Dnr FN Information - hur kan fastighetsnämnden och fastighetskontoret använda ungdomsdialog? Maria Reisten kommer och informerar nämnden om projektet med ungdomsdialog.

11 (11) 24 Dnr FN 2016/ Information - nytt samverkansavtal för bostadssociala frågor samt principer kring inköp av lägenheter för sociala ändamål 25 Dnr FN Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 24 augusti 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-08 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 mars 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2017-10-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 26 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-09-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 september 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 april 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 februari 2016 Plats och tid Kopplingen, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 15 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-06-09 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 juni 2016 Plats och tid Stadshuset Kommunstyrelsens sessionssal A287, 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 november 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-11-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 november 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 augusti 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2018-03-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 22 mars 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse- och föredragningslista

Kallelse- och föredragningslista 2009-02-12 Kallelse- och föredragningslista Sammanträde med Enligt uppdrag av Fastighetsnämnden Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum Torsdagen den 19 februari 2009 Plats och tid Sammanträdesrum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2017-05-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 maj 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 18 september 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 april 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-04-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 23 april 2019 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 augusti 2011 Plats och tid I samband med studieresa, kl 10:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 augusti 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 18 februari 2010 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Förlängning av markanvisning till HSB Göteborg, Bostads AB Poseidon samt Göteborgs Egnahems AB avseende bostäder vid Torpagatan i Härlanda

Förlängning av markanvisning till HSB Göteborg, Bostads AB Poseidon samt Göteborgs Egnahems AB avseende bostäder vid Torpagatan i Härlanda Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2013-05-27 Diarienummer 0860/05 Exploateringsavdelningen Sanna Gavel Telefon 031-368 11 68 E-post: sanna.gavel@fastighet.goteborg.se Förlängning av markanvisning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 21 januari 2010 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunstyrelsens sammanträdesrum,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 20 augusti 2009 Plats och tid I samband med studieresa, kl 17:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 november 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31 1 (5) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 25 mars 2014 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-03-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 19 mars 2019 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 december 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 16-18 2 av 2 Innehåll 16 Justering och fastställande och föredragningslista 3 17 Godkänna samt teckna upprättat förslag till köp- och 4-5 18 genomförandeavtal för Norrberget, Dp 410, Lägerhöjden

Läs mer

Detaljplan för del av Västerås 2:70 och Västerås 2:1, Stallhagen, Västerås

Detaljplan för del av Västerås 2:70 och Västerås 2:1, Stallhagen, Västerås 2019-03-12 Dnr 2018/00665 BN Viktor Ståhl Tel 021-39 00 34 Byggnadsnämnden Detaljplan för del av Västerås 2:70 och Västerås 2:1, Stallhagen, Västerås PLANUPPDRAG Ansökan I mars år 2016 togs ett beslut

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-09-25 diarienummer 5060/16 Strategiska avdelningen Karin Darj telefon 368 11 99 e-post: karin.darj@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (18) 2019-01-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 22 januari 2019 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) 2018-11-20 Fastighetsnämnden Sammanträdesprotokoll 219-232 Sammanträdesdatum 20 november 2018 Ajournering Plats och tid Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare 226

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (18) 2018-06-07 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-10-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 9 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av fastigheten Sabbatsberg 16 i Vasastaden till Folkhem.

Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av fastigheten Sabbatsberg 16 i Vasastaden till Folkhem. ff TJÄNSTEUTLÅTANDE Kontaktperson Christina Winberg Innerstad Telefon: 08-508 26266 christina.winberg@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-12-15 Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 25 november 2009 Plats och tid Ledamöter Ersättare Sammanträdesrum Kopplingen, kl 14:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 28 maj 2019 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 14:00

Läs mer

Tjänsteutlåtande Till fastighetsnämnden Diarienummer 0417/08

Tjänsteutlåtande Till fastighetsnämnden Diarienummer 0417/08 Tjänsteutlåtande Till fastighetsnämnden 2015-03-16 Diarienummer 0417/08 Exploateringsavdelningen Jeanette Strandelin Telefon 031-368 10 64 E-post: jeanette.strandelin@fastighet.goteborg.se Förlängning

Läs mer

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 0703/09

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 0703/09 Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-06-12 Diarienummer 0703/09 Exploateringsavdelningen Sanna Gavel Telefon 031-368 11 68 E-post: sanna.gavel@fastighet.goteborg.se Förlängning samt förändring

Läs mer

Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden

Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden Utlåtande 2008: RI (Dnr 302-1715/2008) Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 4940/15 Strategisk planering Kristin Cadier telefon 031-368 10 66 e-post: kristin.cadier@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 21 mars 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-01-18 diarienummer 1487/07 Avdelningen för strategisk planering Lars Johansson telefon 368 10 55 e-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Markanvisning

Läs mer

Behov av bostäder i Danderyds kommun för bostadssociala ändamål och för flyktingar

Behov av bostäder i Danderyds kommun för bostadssociala ändamål och för flyktingar 1(5) Behov av bostäder i Danderyds kommun för bostadssociala ändamål och för flyktingar Ärendet Danderyds kommun har ett övergripande ansvar för de invånare i kommunen som av olika skäl inte klarar sin

Läs mer

Anneli Hulthén Malin Hagenklev

Anneli Hulthén Malin Hagenklev Handling 2015 nr 32 Bemyndigande till fastighetsnämnden om köp av fastigheten Backa 75:20 från Rysåsen Fastighets AB m.m. Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl Mötet ajournerades mellan Liyanage (S), Heléne Groth (M) Magnus Edman (M)

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl Mötet ajournerades mellan Liyanage (S), Heléne Groth (M) Magnus Edman (M) 1 (6) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 20 januari 2015 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-16.35 Mötet ajournerades mellan 15.55-16.10 Närvarande ledamöter Marléne

Läs mer

kl Boverkets utbildning om plan- och bygglagen - avsnitt 5: Lovoch byggprocessen

kl Boverkets utbildning om plan- och bygglagen - avsnitt 5: Lovoch byggprocessen MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 19 april 2016, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Wallenstam AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till Wallenstam AB. Karl Gylje Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 264 82 karl.gylje@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2014-03-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Västberga 1:1 i Solberga till

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl

Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl 1(5) Detaljplan Östra Eneby torg, Snödroppen 8 m.fl Ärendet Arcona har kontaktat kommunen med förfrågan om att upprätta ny detaljplan för att utreda förutsättningarna för att omvandla även östra sidan

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 9 maj 2019 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 2019-05-02 2 (11) 1 Dnr KS 1810761-

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-08-22 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Thunell Sammanträdesdatum 29 augusti 2017 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, 14:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 16 december 2015 Plats och tid A287, kl 09:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Agneta Luttropp (MP) 1:e vice

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2016-12-21 Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 113-119 Sammanträdesdatum 21 december 2016 Plats och tid Tjänstgörande ledamöter Stadshuset A 402, kl.13:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-06-09 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 20 juni 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (12) Plats och tid Gruesalen, onsdagen den 30 augusti 2017 kl 09:00-11:00 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Niklas Svalö (S) Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Tjänsteutlåtande - Samrådsremiss, Detaljplan för Västerås resecentrum, Dp 1811

Tjänsteutlåtande - Samrådsremiss, Detaljplan för Västerås resecentrum, Dp 1811 TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-11-27 Sida 1 (2) Diarienr FN 2018/00474-1.7.1 Teknik- och fastighetsförvaltningen Sanna Edling Epost: sanna.edling@vasteras.se Kopia till Byggnadsnämnden Fastighetsnämnden Tjänsteutlåtande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Byggnadsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Byggnadsnämnden Sammanträdesdag 2015-04-15 Innehåll 22 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 29 23 Redovisning av delegationsbeslut... 30 24 Delgivningar... 31 25 Månadsuppföljning

Läs mer

Riktlinjer i handboken Stockholm en stad för alla. Skrivelse till kommunstyrelsen. Svar på remiss

Riktlinjer i handboken Stockholm en stad för alla. Skrivelse till kommunstyrelsen. Svar på remiss Lennart Klaesson Trafikplanering 08-508 260 12 lennart.klaesson@tk.stockholm.se Till Trafik- och renhållningsnämnden 2010-02-08 Riktlinjer i handboken Stockholm en stad för alla. Skrivelse till kommunstyrelsen.

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB DNR 2013-513-01600 Sida 1 (6) 2013-10-22 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2013-11-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till

Läs mer

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast

Förskolan skall vara inflyttningsklar senast 1(3) Micael Holm tel. 040-626 8412 Micael.Holm@svedala.se Tjänsteskrivelse 2018-03-22 Dnr: 2017-000197 Förslag till beslut om tilldelning av projekt, efter upphandling och tecknande av två hyresavtal samt

Läs mer

Att bygga 2000 modulbostäder till stockholmarna Motion (2016:112) av Martin Westmont (SD)

Att bygga 2000 modulbostäder till stockholmarna Motion (2016:112) av Martin Westmont (SD) Utlåtande 2017:204 RII (Dnr 106-1599/2016) Att bygga 2000 modulbostäder till stockholmarna Motion (2016:112) av Martin Westmont (SD) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motionen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 21 33

Sammanträdesprotokoll 21 33 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 15 mars 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum:

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 1 (9) upf21.13, Plats och tid: Bergius, Stationsgatan 12, Uppsala ldockan 13:15 15:25 ande: Övriga deltagare: Erik Pelling (S), Ordförande Fredrik Ahlstedt (M), 2:e vice ordförande Hanna Mörck (V) 18-24,

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl :30 (M)

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl :30 (M) 1 (5) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 26 januari 2016 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15:30 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till BTH Projektutveckling 6 AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till BTH Projektutveckling 6 AB Dnr Sida 1 (7) 2018-05-30 Handläggare Anna-Greta Holmbom Björkman 08-508 267 77 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till BTH Projektutveckling

Läs mer

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder.

Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska bostäder. Dnr Sida 1 (7) 2014-03-07 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2014-04-03 Markanvisning för tillfälliga bostäder inom fastigheten Grimsta 1:5 i Norra Ängby till AB Svenska

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2017-04-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 Sammanträdesdatum 4 april 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-16:35 Ajournerades kl

Läs mer

Tid: Tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 13:15-14:40

Tid: Tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 13:15-14:40 2013- Kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott Tid: Tisdagen den 1 oktober 2013 kl. 13:15-14:40 Plats: Stigbygeln Beslutande: Lennart Holmlund (S), ordförande Anders Ågren (M), vice ordförande

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-06-11 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Markanvisning för skol- och idrottsändamål inom fastigheten Medaljongen 3, Långbro 13:1 och Solberga

Läs mer