Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (10) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 mars 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus Edström (MP) 1:e vice ordförande Carin Lidman (S) 2:e vice ordförande Eleonore Lundkvist (M) Yngve Wernersson (S) Monica Stolpe Nordin (C) Elisabeth Unell (M) Jesper Brandberg (L) Anders Barkensjö (S) Antonia Lundin (S) Caroline Närhi (MP) Joakim Widell (KD) Terese Pransjö (M) Andreas Akterhag (L) Emil Ytter (M) Allmänhetens frågestund (max 15 minuter)

2 (10) 1 Dnr FN Val av justerare samt beslut om tid för protokollets justering uppdrar åt Yngve Wernersson (S) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Protokollsjustering äger rum senast tisdagen den 21 mars. 2 Dnr FN Fastställande av föredragningslista och beslut om offentliga ärenden 1. Föredragningslistan fastställs. 2. Den offentliga delen omfattar ärenden enligt punkt Dnr FN Redovisning av delegeringsbeslut Redovisningen läggs till handlingarna. Delegeringsbeslut registrerade under perioden som gått sedan utskick till föregående sammanträde redovisas för fastighetsnämnden i form av en lista. 4 Dnr FN Anmälan av handlingar 1. Redovisad postlista läggs till handlingarna. 2. Redovisning av inkomna remisser och anmälningsärenden läggs till handlingarna. Inkommande och utgående handlingar som har registrerats hos fastighetsnämnden under perioden som gått sedan utskick till föregående sammanträde redovisas för nämnden i form av en postlista. Externt inkomna remisser och remisser från kommunstyrelsen, samt anmälningsärenden, redovisas på separat lista.

3 (10) 5 Dnr FN 2017/ Nämndinitiativ från (L) angående läget på Bäckby/Råby 1. Yrkande nummer 1 och 2 i nämndinitiativet från (L) avslås. 2. Yrkande nummer 3 i nämndinitiativet från (L) hänvisas vidare till kommunstyrelsen för eventuell hantering. Jesper Brandberg (L) inkom i februari med nämndinitiativ gällande det sociala läget på Bäckby och Råby. I nämndinitiativet yrkar (L) på följande: 1. att fastighetsnämnden ger i uppdrag till fastighetskontoret att långtidsförhyra, eller köpa, de lokaler som idag står tomma i Bäckby Centrum. 2. att bindande avtal med nuvarande fastighetsägare ska träffas i enlighet med ovanstående senast innan utgången av att lokalerna därefter huvudsakligen ska upplåtas till kommunal verksamhet, på ett sådant sätt att arbetsplatser flyttas från centrala staden till Bäckby. 1. Yrkande nummer 1 och 2 i nämndinitiativet från (L) avslås. 2. Yrkande nummer 3 i nämndinitiativet från (L) hänvisas vidare till kommunstyrelsen för eventuell hantering. 6 Dnr FN 2017/ Köpe- och exploateringsavtal, försäljning av del av fastigheten Västerås 2:111, kv. Kryssmasten Köpe-och exploateringsavtalet godkänns. Mälarenergi AB har för avsikt att uppföra ett nytt kraftvärmeverk (block 7) på deras fastighet Fullriggaren 1. Anläggningens bränslehantering är planerad att ske på del av stadens fastighet Västerås 2:111 inom kvarteret Kryssmasten. Förslag till köpeavtal har därför upprättats. Köpe-och exploateringsavtalet godkänns.

4 (10) 7 Dnr FN 2016/ Efterbehandlingsåtgärder vid f.d. oljedepåerna område 31 och 32, Västerås hamn, Västerås 2:84 och 2:4 1. Västerås kommun, fastighetsnämnden, beslutas stå som huvudman för efterbehandlingsåtgärder vid f.d. oljedepåerna område 31 och 32, Västerås hamn, i enlighet med Länsstyrelsens beslut med dnr om "Bidrag till avhjälpande av föroreningsskador vid f.d. oljedepåerna område 31 och 32, Västerås hamn". 2. Fastighetsdelegationen får i delegation att fatta beslut om att ingå avtal med verksamhetsutövarna Circle K (f.d. Statoil AB) och Pol transport AB, angående den del av åtgärdskostnaden som ska bekostas av dessa. Västerås stad har ansökt om bidrag hos Naturvårdsverket för delfinansiering för efterbehandling av förorenad mark och grundvatten inom det område som påverkas av Pol transports samt Circle Ks (f.d. Statoil AB) f.d. oljedepåer inom Västerås hamnområde, arrendeområden 31 och 32. Ärendet gäller nu frågan om huvudmannaskap. 1. Västerås kommun, fastighetsnämnden, beslutas stå som huvudman för efterbehandlingsåtgärder vid f.d. oljedepåerna område 31 och 32, Västerås hamn, i enlighet med Länsstyrelsens beslut med dnr om "Bidrag till avhjälpande av föroreningsskador vid f.d. oljedepåerna område 31 och 32, Västerås hamn". 2. Fastighetsdelegationen får i delegation att fatta beslut om att ingå avtal med verksamhetsutövarna Circle K (f.d. Statoil AB) och Pol transport AB, angående den del av åtgärdskostnaden som ska bekostas av dessa. 8 Dnr FN 2013/ Återrapportering gällande anskaffningsbeslut för spontning vid Västra Hamnen (miljöåtgärder vid Djuphamnen avseende kolkajen och udden)

5 (10) 9 Dnr FN 2015/ Markanvisningsavtal samt begäran om detaljplan för Sandgärdet, del av Västerås 3:2 intill Metallen 1 1. Förslag till markanvisningsavtal för del av fastigheten Västerås 2:3 godkänns. 2. begär hos byggnadsnämnden detaljplan för del av fastigheten Västerås 2:3. Willhem AB har presenterat ett bebyggelseförslag för bostäder på delar av stadens fastighet Västerås 2:3 på Sandgärdet. Efter att bebyggelseförslaget har varit ute på remiss till berörda förvaltningar, myndigheter och ledningsägare, har beredningsgruppen bedömt det som lämpligt att gå vidare med förslaget. Förslag till markanvisningsavtal har upprättats mellan Staden och exploatören. Förvaltningen föreslår att hos byggnadsnämnden begära detaljplaneläggning av markanvisningsområdet. 1. Förslag till markanvisningsavtal för del av fastigheten Västerås 2:3 godkänns. 2. begär hos byggnadsnämnden detaljplan för del av fastigheten Västerås 2:3. 10 Dnr FN 2016/ Markanvisningsavtal samt begäran om detaljplan för Norra Billsta, Västerås 4:79 1. Förslag till markanvisningsavtal för del av fastigheten Västerås 4:79 godkänns. 2. begär hos byggnadsnämnden detaljplan för del av fastigheten Västerås 4:79. SHH Bostad AB har presenterat ett bebyggelseförslag för bostäder på delar av stadens fastighet Västerås 4:79 på Billsta. Efter att bebyggelseförslaget har varit ute på remiss till berörda förvaltningar, myndigheter och ledningsägare, har beredningsgruppen bedömt det som lämpligt att gå vidare

6 (10) med förslaget. Förslag till markanvisningsavtal har upprättats mellan staden och exploatören. Förvaltningen föreslår att hos byggnadsnämnden begära detaljplaneläggning av markanvisningsområdet. 1. Förslag till markanvisningsavtal för del av fastigheten Västerås 4:79 godkänns. 2. begär hos byggnadsnämnden detaljplan för del av fastigheten Västerås 4: Dnr FN 2015/ Markanvisningsavtal samt begäran om detaljplan för del av Västerås 1:218 och del av Västerås 1:128, Ekberga Park 1. Förslag till markanvisningsavtal för del av fastigheten Västerås 1:218 och del av Västerås 1:128 godkänns. 2. begär hos byggnadsnämnden detaljplan för del av fastigheten Västerås 1:218 och del av Västerås 1:128. Riksbyggen ekonomisk förening har presenterat ett bebyggelseförslag för bostäder på del av fastighet Västerås 1:218 och del av fastighet Västerås 1:128, vid Ekberga Park. Fastigheterna ägs av staden. Efter att bebyggelseförslaget har varit ute på remiss till berörda förvaltningar, myndigheter och Mälarenergi, har beredningsgruppen bedömt det som lämpligt att gå vidare med förslaget. Förslag till markanvisningsavtal har upprättats mellan staden och byggherren. Förvaltningen föreslår att hos byggnadsnämnden begära detaljplaneläggning av markanvisningsområdet. 1. Förslag till markanvisningsavtal för del av fastigheten Västerås 1:218 och del av Västerås 1:128 godkänns. 2. begär hos byggnadsnämnden detaljplan för del av fastigheten Västerås 1:218 och del av Västerås 1:128.

7 (10) 12 Dnr FN 2017/ Detaljplan för del av Hässlö 5:1, för nybyggnation av grundskola begär hos byggnadsnämnden om detaljplan för del av Hässlö 5:1, för att pröva möjligheten till att uppföra en ny grundskola. Östra delen av Västerås kommer inom några år behöva kompletteras med ännu en grundskola för att tillgodose kommande behov från områden såsom Lillhamra, Hamre och kommande exploatering av Hamre Ridcenter. Det tilltänkta planområdet är idag en obebyggd del av fastigheten Hässlö 5:1 som ägs av staden. begär hos byggnadsnämnden om detaljplan för del av Hässlö 5:1, för att pröva möjligheten till att uppföra en ny grundskola. 13 Dnr FN 2013/ Markanvisning för Skytten 10 beslutar att gå ut med en komplettering till pågående markanvisning för Skytten 10. Utvärderingskriterierna ska justeras på sådant sätt att markanvisningen tilldelas det anbud som på bästa sätt styr mot mål nr 5 och nr 11 i program med riktlinjer för bostadsförsörjning i Västerås Om anbuden är likvärdiga ska anbuden jämföras avseende det förslag som innehåller flest antal lägenheter, det anbud som har flest lägenheter får tilldelning. har beslutat om kriterier för markanvisning av Skytten 10 på Haga. Inkomna förslag på byggnation har utvärderats av fastighetkontoret och stadsbyggnadsförvaltningen. Utvärderingsgruppen ställer sig tveksamma till att gå vidare med de inkomna förslagen och föreslår att man begär in en komplettering av intressenterna och i samband med detta även ser över utvärderingskriterierna. beslutar att gå ut med en komplettering till pågående markanvisning för Skytten 10. Utvärderingskriterierna ska justeras på sådant sätt att markanvisningen tilldelas det anbud som på bästa sätt styr mot mål nr 5 och nr 11 i program med riktlinjer för bostadsförsörjning i Västerås Om anbuden är likvärdiga ska anbuden jämföras avseende det förslag som innehåller flest antal lägenheter, det anbud som har flest lägenheter får tilldelning.

8 (10) 14 Dnr FN 2016/ Markanvisning inom Dp 1842 (dp4) och dp 1820 (skoltomten), Öster Mälarstrand beslutar att: 1. genomföra markanvisning för del av detaljplan 1842 (dp 4) och del av detaljplan 1820 (skoltomten) Öster Mälarstrand, 2. val av byggherrar sker genom utvärdering utifrån redovisade förutsättningar och utvärderingskriterier. Inom Öster Mälarstrand har staden genom fastighetsnämnden markanvisningsrätt för dp 1842 (dp 4). Hela detaljplanen beräknas innehålla ca 550 bostäder varav Västerås stad har rätt att anvisa hälften, fördelat på 6 kvarter. För detaljplan 1820 (skoltomten) beräknas de bägge punkthusen innehålla ca 120 bostäder. Detaljplanen innehåller även en skola, Mälarparksskolan, som upphandlas i en särskild process. Hela "skoltomten" ägs av staden som har ansvaret för markanvisningen. beslutar att: 1. genomföra markanvisning för del av detaljplan 1842 (dp 4) och del av detaljplan 1820 (skoltomten) Öster Mälarstrand, 2. val av byggherrar sker genom utvärdering utifrån redovisade förutsättningar och utvärderingskriterier. 15 Dnr FN 2016/ Anskaffningsbeslut - Värdering av fastigheter Upphandling och tecknande av ramavtal avseende värdering av fastigheter ska genomföras. Teknik- och fastighetsförvaltningen har behov av stöd vid fastighetsvärderingar för försäljning och köp av fast egendom och därtill förekommande tjänster, och avser upphandla ramavtal med tre (3) leverantörer. Avtalstiden är på 2 år med option på 1+1 år. Befintligt avtal gäller fram till

9 (10) Upphandling och tecknande av ramavtal avseende värdering av fastigheter ska genomföras. 16 Dnr FN 2016/ Samrådsremiss - detaljplan för del av Västerås 3:25, Brandthovda, dp Planförslaget tillstryks med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. 2. Förslag till yttrande godkänns och överlämnas till byggnadsnämnden. Stadsbyggnadsförvaltningen har för yttrande översänt samrådshandlingar till detaljplan, dp Detaljplaneförslaget avser del av fastigheten Västerås 3:25 som ägs av Västerås stad. Planens syfte är att möjliggöra för en ny förskola på området, men medger även bostäder och vård för att skapa en större flexibilitet. Idag är området ett grönområde. Teknik- och fastighetsförvaltningen har i skrivelse den 23 februari 2017 yttrat sig i ärendet. 1. Planförslaget tillstryks med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. 2. Förslag till yttrande godkänns och överlämnas till byggnadsnämnden. 17 Dnr FN 2017/ Samrådsremiss - detaljplan för Hartassen 1 och del av Västerås 4:46, Önsta Gryta, Dp Planförslaget tillstyrks med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. 2. Förslag till yttrande godkänns och överlämnas till byggnadsnämnden. Stadsbyggnadsförvaltningen har för yttrande översänt samrådshandlingar till detaljplan för Hartassen 1 och del av Västerås 4:46, Dp Planens syfte är att göra det möjligt att uppföra bebyggelse för bostäder. Detaljplanen grundar sig på ett bebyggelseförslag från HSB Mälardalen. Förslaget omfattar fyra punkthus i 5-7 våningar som inrymmer ca lägenheter. Teknik- och fastighetsförvaltningen har i skrivelse den 23 februari 2017 yttrat sig i ärendet.

10 (10) 1. Planförslaget tillstyrks med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. 2. Förslag till yttrande godkänns och överlämnas till byggnadsnämnden. 18 Dnr FN 2017/ Information - Västerås översiktsplan 2026 med utblick mot Dnr FN 2017/ Verksamhetsberättelse 2016 för fastighetsnämnden Förslag till verksamhetsberättelse 2016 för fastighetsnämnden godkänns. Förvaltningen har tagit fram förslag till verksamhetsberättelse 2016 för fastighetsnämnden. Ärendet överlades vid nämndens sammanträde den 16 februari och återkommer nu för beslut. Förslag till verksamhetsberättelse 2016 för fastighetsnämnden godkänns. 20 Dnr FN 2017/ Överläggning - årsplan 2018, planeringsunderlag 21 Dnr FN 2015/ Återrapportering av fastighetsnämndens interna internkontrollplan Dnr FN Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 24 augusti 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-09-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 september 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 april 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 november 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2017-10-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 26 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 februari 2016 Plats och tid Kopplingen, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2018-03-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 22 mars 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-11-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 november 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 15 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-10-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 oktober 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse- och föredragningslista

Kallelse- och föredragningslista 2009-02-12 Kallelse- och föredragningslista Sammanträde med Enligt uppdrag av Fastighetsnämnden Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum Torsdagen den 19 februari 2009 Plats och tid Sammanträdesrum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2017-05-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 maj 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 augusti 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-04-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 23 april 2019 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 augusti 2011 Plats och tid I samband med studieresa, kl 10:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (18) 2019-01-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 22 januari 2019 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 21 mars 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 april 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 augusti 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 20 augusti 2009 Plats och tid I samband med studieresa, kl 17:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-06-09 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 juni 2016 Plats och tid Stadshuset Kommunstyrelsens sessionssal A287, 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (18) 2018-06-07 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 18 september 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-03-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 19 mars 2019 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 18 februari 2010 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 november 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 28 maj 2019 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 14:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 21 januari 2010 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunstyrelsens sammanträdesrum,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2017-04-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 Sammanträdesdatum 4 april 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-16:35 Ajournerades kl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-10-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 9 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 25 november 2009 Plats och tid Ledamöter Ersättare Sammanträdesrum Kopplingen, kl 14:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) 2018-11-20 Fastighetsnämnden Sammanträdesprotokoll 219-232 Sammanträdesdatum 20 november 2018 Ajournering Plats och tid Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare 226

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31 1 (5) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 25 mars 2014 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 21 33

Sammanträdesprotokoll 21 33 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 15 mars 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 december 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 november 2006 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum:

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 1 (9) upf21.13, Plats och tid: Bergius, Stationsgatan 12, Uppsala ldockan 13:15 15:25 ande: Övriga deltagare: Erik Pelling (S), Ordförande Fredrik Ahlstedt (M), 2:e vice ordförande Hanna Mörck (V) 18-24,

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl Mötet ajournerades mellan Liyanage (S), Heléne Groth (M) Magnus Edman (M)

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl Mötet ajournerades mellan Liyanage (S), Heléne Groth (M) Magnus Edman (M) 1 (6) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 20 januari 2015 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-16.35 Mötet ajournerades mellan 15.55-16.10 Närvarande ledamöter Marléne

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-08-22 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Thunell Sammanträdesdatum 29 augusti 2017 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, 14:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Teknisk Produktionsstyrelse Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Yngve Wernersson Sammanträdesdatum 30 oktober 2013 Plats och tid Tunbytorpsgatan 33, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 65-78

Sammanträdesprotokoll 65-78 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) 2018-06-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 65-78 Sammanträdesdatum 4 juni 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:15 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 39-42 2 av 2 Innehåll 39 Justering och fastställande av föredragningslista 3 40 Detaljplan för Domaren 15 och 18, Dp 416 - samråd 4 41 Detaljplan för Kulan 6, Dp 418 - samråd 5-6 42 Kompletterande

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, A 391, kl 13:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2016-09-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Carin Lidman Sammanträdesdatum 21 september 2016 Plats och tid Carlforsska gymnasiet sal E222, klockan 09:00 Förmöten

Läs mer

för markanvisningar och exploateringar

för markanvisningar och exploateringar Riktlinjer för markanvisningar och exploateringar i Vara kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2018-02-26 9 Riktlinjer för markanvisningar och exploateringar i Vara kommun XXXX-XX-XX Sidan 1 Markanvisningar

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista 1 av 21 Tomelilla kommun Kommunstyrelsen Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 31 mars 2014 kl. 18.15 Plats: Brösarps skola Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Ändringar i föredragningslistan

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten

Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan inom stadsdelen Gårdsten Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-09-25 diarienummer 5060/16 Strategiska avdelningen Karin Darj telefon 368 11 99 e-post: karin.darj@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder vid Gårdstensskolan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Onsdagen den 12 december 2007 Plats och tid Ånghammargatan 6 8, kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2018-11-01 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 8 november 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 Som första aktivitet under

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 augusti 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 44-48

Sammanträdesprotokoll 44-48 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) 2018-05-02 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 44-48 Sammanträdesdatum 2 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00 15:30 Tjänstgörande ledamöter Jazmin

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut Tjänsteutlåtande Dnr Dnr E2013-513-01155 Sida 1 (6) 2014-10-20 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-11-13 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen

Läs mer

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Kommunfullmäktige Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sid 54 Dnr KS 2015-306 Dpl 23 Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Enligt ny lagstiftning

Läs mer

Svedala Kommuns 1:46 Författningssamling 1(6)

Svedala Kommuns 1:46 Författningssamling 1(6) Författningssamling 1(6) Riktlinjer för kommunala markanvisningar och exploateringsavtal antagen av kommunfullmäktige 2017-04-19, 55 Gäller från 2017-05-01 Den långsiktiga utvecklingen av Svedala kommun

Läs mer

Markanvisningar och exploateringsavtal. Riktlinje för markanvisningar och exploateringsavtal

Markanvisningar och exploateringsavtal. Riktlinje för markanvisningar och exploateringsavtal Riktlinje för markanvisningar och exploateringsavtal Innehåll 1 Sammanfattning 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Syfte 3 1.3 Avgränsning 3 1.4 Definitioner 4 2 Markanvisningar 4 2.1 Utgångspunkter och mål 4 2.1.1 Olika

Läs mer

Markanvisningstävling för Kirurgen 6

Markanvisningstävling för Kirurgen 6 MARKANVISNING 1(10) Datum 2017-12-21 Markanvisningstävling för Kirurgen 6 1. Inbjudan till markanvisningstävling... 2 2. Markanvisningsområdet... 3 3. Markanvisningsavtalets förutsättningar... 8 4. Anbudets

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 287, kl 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter

Läs mer

1 Barnomsorgskön; redovisning BUN 16/39. 2 Verksamhetsplan BUN 16/34. 3 Bidrags- och ersättningsbelopp 2016; interkommunal ersättning, rättelse

1 Barnomsorgskön; redovisning BUN 16/39. 2 Verksamhetsplan BUN 16/34. 3 Bidrags- och ersättningsbelopp 2016; interkommunal ersättning, rättelse BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-01-27 PLATS OCH TID Kommunkontoret, lokal Mellanfryken, onsdag 27 januari 2016, 15.00 18.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00 1 (6) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 24 mars 2009 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Andreas Porswald (MP),

Läs mer

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan

Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan HALMSTADS KOMMUN Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Utdrag ur PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2012-06-05 KSU 126 KS 2012/0264 Kv. Gasen - AF Bygg Syd AB försäljning - ändring av detaljplan Beslut 1.

Läs mer

134 diarienr 2481/16 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2016 Antecknas

134 diarienr 2481/16 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2016 Antecknas 130 Val av justerare Hampus Magnusson (M) 131 Godkännande av dagordning efter ändring 132 Fråga om ledamots eventuella jäv RAPPORTER OCH UPPDRAG 133 diarienr 0011/16 Fastighetsdirektörens rapport 134 diarienr

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl :30 (M)

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl :30 (M) 1 (5) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 26 januari 2016 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15:30 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 27-35

Sammanträdesprotokoll 27-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-03-07 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 27-35 Sammanträdesdatum 7 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-17:00 Ajournerades kl 15:15-15:35

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Diarienr 2015/000864-FN nternati Riktlinjer för 2016-10-10 Beslutade av kommunfullmäktige den 2 februari 2017 program policy handlingsplan riktlinje program policy handlingsplan riktlinje uttrycker värdegrunder

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anders Teljebäck Sammanträdesdatum 4 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionsal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län.

SAMRÅDSREDOGÖRELSE. Utställningshandling. Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden. Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. SAMRÅDSREDOGÖRELSE Utställningshandling Detaljplan för ARVIDSJAUR 6:1, del av Kv Hinden Arvidsjaurs kommun Norrbottens län. DETALJPLAN Upprättat av Britta Lundgren den 2012-02-20 -----------------------------------------------------------------------------------------------------

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB Christopher Pleym Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 06 christopher.pleym@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden

Läs mer

Tjänsteutlåtande - Samrådsremiss, Detaljplan för Västerås resecentrum, Dp 1811

Tjänsteutlåtande - Samrådsremiss, Detaljplan för Västerås resecentrum, Dp 1811 TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-11-27 Sida 1 (2) Diarienr FN 2018/00474-1.7.1 Teknik- och fastighetsförvaltningen Sanna Edling Epost: sanna.edling@vasteras.se Kopia till Byggnadsnämnden Fastighetsnämnden Tjänsteutlåtande

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Tekniska nämnden TN 2017/ Se nästa sida. Kerstin Andersson.

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Tekniska nämnden TN 2017/ Se nästa sida. Kerstin Andersson. Protokoll 1 1 (10) Diarienummer TN 2017/0002-200 Tekniska nämnden Plats och tid Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede, kl 08.30 09.20 Ledamöter Övriga närvarande Se nästa sida. Justeringens

Läs mer

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal

Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Sida 1/10 Beslutad av: Kommunfullmäktige, 2018-03-06 Ansvarig förvaltning: Samhällsbyggnadskontoret, Kommunstyrelsens förvaltning Kontakt: Kungsbacka

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 16-18 2 av 2 Innehåll 16 Justering och fastställande och föredragningslista 3 17 Godkänna samt teckna upprättat förslag till köp- och 4-5 18 genomförandeavtal för Norrberget, Dp 410, Lägerhöjden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 50-63

Sammanträdesprotokoll 50-63 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2018-04-24 Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesprotokoll 50-63 Sammanträdesdatum 24 april 2018 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, kl 14:30-15:45 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-08-21 Nämnden för personer med funktionsnedsättning Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Agneta Luttropp Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Plats och tid Stadshuset

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs.

Avtalet innehåller förslag på köpeskilling samt vad som händer om projektet förändras eller ej genomförs. TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-10 Kommunstyrelsen Stefan Sköldén Mark-exploateringsingenjör Telefon 08 555 010 74 stefan.skolden@nykvarn.se kv. Kaffebryggaren KS/2017:458 Förvaltningens förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) 2018-09-25 Tekniska nämnden Sammanträdesprotokoll 133-146 Sammanträdesdatum 25 september 2018 Plats och tid Stadshuset A391, kl 13:30 17:15 Tjänstgörande ledamöter Jazmin Pettersson

Läs mer