Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 april 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Jazmin Pettersson (S) 1:e vice ordförande Linn Wegemo (V) 2:e vice ordförande Göran Landerdahl (FP) Thomas Karlsson (S) Åke Wahlsten (MP) Elisabeth Unell (M) Evert Jonsson (C) Tony Lundin (S) Inger Rodin (S) Erik Wiklander (S) Lars Lithammer (V) Olle Bröms (M) Jesper Brandberg (FP) Andreas Hultin (KD)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (8) 1. Beslut om offentliga ärenden Fastighetsnämnden beslutar att den offentliga delen omfattar ärenden Protokollsjustering Fastighetsnämnden uppdrar till... att jämte ordföranden justera dagens protokoll. 3. Dnr: 2012/181-FN Reglering av tomträttsavgälder för småhus Fastighetsnämnden beslutar att - Avgäldsunderlaget utgör 75 % av marktaxeringsvärdet Avgäldsräntan är 3,25 % för tioåriga avgäldsperioder. - 5 % rabatt ges på avgäldsunderlaget om tomträtten ingår i en gemensamhetsanläggning. - En spärregel som infördes och som gäller 10-åriga avtal blir kvar. Spärregeln innebär att höjningen av avgälden sker successivt. - Avgälden höjs med 150 % år 1, 200 % år 3 och fullt ut år 4. För de avgälder där rabatten är mindre än 250 kronor per kvartal utgår ingen rabatt. Under 2012 finns möjlighet att ompröva avgäldens storlek för ca 478 tomträtter för småhus. Avtal om ny avgäld ska vara träffat med respektive tomträttshavare senast den 30 september 2012 för de avgälder som ska gälla fr.o.m. 1 oktober Alla tomträtter som ska prövas har en avgäldsperiod om 10 år. Fastighetskontoret har i skrivelse den 5 april 2012 lagt fram förslag till beslut. 4. Dnr: 2012/183-FN Friköp av Rönnby 4, 5 och 13 Fastighetsnämnden beslutar att överlåta och försälja fastigheterna Rönnby 4, Rönnby 5 och Rönnby 13 till Brf Rönnby för en köpeskilling av

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (8) kronor vardera, totalt kronor och på villkor i övrigt enligt av Brf Rönnby godkänt köpekontrakt. Rönnby 4, Rönnby 5 och Rönnby 13 är tre fastigheter som ägs av Västerås Kommun och är upplåtna med tomträtt till Brf Rönnby. Tomträttsavgälden är kr/år vardera och ska omregleras Ägaren till flerbostadshusen önskar friköpa fastigheterna. Friköpspriset har beräknats med 1200 kr/bta vilket ligger inom ramen för riktpriser på bostadsmark som fastighetsnämnden beslutat. 5. Dnr: 2012/128-FN Frånträda avtal med Färdig Betong och dra tillbaka planbegäran Fastighetsnämnden beslutar att frånträda ramavtalet i sin helhet ingånget med Färdig Betong och hos byggnadsnämnden dra tillbaka planbegäran. I juni 2010 tecknade Staden ramavtal med Färdig Betong avseende Stadens köp av fastigheten Gasugnen 2 samt Färdig Betongs flytt till ett arrende inom Västra hamnen. Det har visat sig att det varit svårare än planerat att få till stånd marksanering av området vilket föranleder att Fastighetskontoret vill frånträda avtalet. Fastighetskontoret har i skrivelse den 10 april 2012 redovisat ärendet. 6. Dnr: 2012/195-FN Begäran om detaljplan och uppdrag att teckna optionsavtal för småhus för Alvesta 3:4, 3:5 och del av 3:270 (Hökåsen) Fastighetsnämnden beslutar att hos byggnadsnämnden begära att detaljplan upprättas och att ge Fastighetskontoret i uppdrag att teckna optionsavtal med Eksjöhus. Eksjöhus har inkommit med en förfrågan om att förvärva mark för uppförande av småhus på fastigheterna Alvesta 3:4, 3:5 och del av 3:270 (Hökåsen). Optionsavtalet ger Eksjöhus möjlighet att under vissa villkor köpa det aktuella markområdet och uppföra småhus. Fastighetskontoret har i skrivelse den 10 april 2012 redovisat ärendet.

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (8) 7. Dnr: 2011/573-FN Köpe- och exploateringsavtal för del av Västerås 2:113, vid Missionskyrkan, Pettersberg Fastighetsnämnden godkänner föreliggande köpe- och exploateringsavtal varigenom Staden överlåter del av Västerås 2:113 till Ansgarsförsamlingen i Västerås mot en köpeskilling om 5,1 miljoner kronor. Fastighetskontoret har i skrivelse den 5 april 2012 redovisat förslag till köpe- och exploateringsavtal varigenom Staden överlåter del av Västerås 2:113 till Ansgarsförsamlingen för 5,1 miljoner kronor. I avtalsförslaget regleras också flytten av den befintliga gc-vägen. 8. Anmälan av delegerade ärenden Fastighetsdelegationens protokoll , , Anmälan av inkomna skrivelser 1. Byggnadsnämnden Beslut att återremittera ärendet Ändring av verksamhet till kommunalteknik, entreprenörskola och science center på fastigheten Oden 1 för att pröva möjligheten att förbättra tillgängligheten m.m. Lagakraftbeslut för detaljplan för kv. Nella, Vasastaden, Dp Lagakraftbeslut för detaljplan för Brukskassören 1, Bäckby, Dp Styrelsen för proaros Beslut att godkänna ytterligare etablering av förskola i fastigheten Olympia 4, Skepparbacken Miljö- och konsumentnämnden Beslut om föreläggande att undersöka förorenat område, genomföra riskbedömning, åtgärdsutredning samt att inkomma med en provtagningsplan, Gasugnen Skultuna kommundelsnämnd Beslut angående ökade möjligheter att erbjuda tomter för privat boende i Skultuna.

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (8) 10. Dnr: 2012/194-FN Samrådsremiss - Detaljplan för del av kv. Skalden m.fl. Karlsdal, Dp 1767 Fastighetsnämnden tillstyrker planförslaget med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet och antar Fastighetskontorets yttrande som sitt eget. Ikano fastigheter har ansökt om detaljplaneläggning för fastigheterna Engelbrekt 2, 3, Gude 9, Skalden 9 och 13. Stadsbyggnadskontoret har för yttrande översänt samrådshandlingar daterade för Dp Ingen del av stadens mark tas i anspråk för ny bebyggelse. Däremot föreslår detaljplanen att åtgärder vidtas så att trafiksäkerheten över Norra Ringvägen förbättras för gående. Syftet med detaljplanen är att pröva komplettering i kv. Engelbrekt och Skalden samt en påbyggnad av parkeringshuset på Gude 9. Fastighetskontoret har i skrivelse den 5 april 2012 yttrat sig i ärendet. 11. Dnr: 2012/91-FN Remiss - Djurskyddsutredningens betänkande - Ny djurskyddslag (SOU 2011:75) Fastighetsnämnden beslutar att anta Fastighetskontorets yttrande som sitt eget. Miljö- och konsumentnämnden har till fastighetsnämnden för yttrande översänt Djurskyddsutredningens betänkande - Ny djurskyddslag (SOU 211:75). Utredarens uppdrag har varit att göra en bred översyn av den samlade djurskyddslagstiftningen. Fastighetskontoret har i skrivelse den 12 mars 2012 yttrat sig i ärendet. 12. Dnr: 2011/658-FN Anskaffningsbeslut- Utökad entreprenad vid ombyggnad SOS Alarm Fastighetsnämnden beslutar att ombyggnationen för etapp två får utföras till ny beräknad kostnad.

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (8) Fastighetsnämnden bestlutade om utökad entreprenad vid SOS Alarm till en beräknad kostnad av 6,5 Mkr. Efter beslutet har ytterligare åtgärder tillkommit. Fastighetskontoret har i skrivelse den 22 mars 2012 redovisat ärendet och lagt fram förslag till beslut. 13. Dnr: 2009/801-FN Genomförandebeslut - småbåtshamn etapp 1 och badplats Gäddeholm Fastighetsnämnden beslutar att genomföra utbyggnaden av Gäddeholms småbåtshamn enligt etapp 1 samt anlägga badplats. Detaljplanen, Dp 1625, för småbåtshamn och badplats vann laga kraft Ansökan till Miljödomstolen om Vattendom genomfördes under 2011 och vann laga kraft i december För att fullfölja intentionerna i översiktsplanen och detaljplanen med att bygga Gäddeholms småbåtshamn och badplats behövs ett genomförandebeslut. Fastighetskontoret har i skrivelse den 12 april 2012 redovisat ärendet och lagt fram förslag till beslut. 14. Dnr: 2012/162-FN Arrendeavtal - Bistro Stadsparken Fastighetsnämnden godkänner föreliggande avtalsförslag varigenom staden upplåter del av Västerås 1:201 för en upplåtelsetid om 20 år mot en årlig avgift om kronor per år. År 1996 antogs en detaljplan med en mindre byggrätt som medger byggande av en restaurang. Byggrätten ligger i Stadsparken i direkt anslutning mot Stora gatan. För att förverkliga idén om att bygga en mindre restaurang på nämnda byggrätt slöts 2007 ett arrendeavtal med en byggherre. Avtalet fullföljdes dock inte. Fastighetskontoret har i skrivelse den 11 april 2012 redovisat förslag till arrendeavtal mellan Staden och GSV Lundgren Fastigheter AB, som ägs av Göran Lundgren.

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (8) 15. Dnr: 2012/146-FN Anskaffningsbeslut - Ramavtal avseende byggarbeten Fastighetsnämnden beslutar att upphandling och tecknande av ramavtal ska genomföras avseende entreprenörer för byggarbeten. Fastighetskontorets ramavtal gällande byggarbeten upphör att gälla. Befintligt ramavtal tecknades med 3 entreprenörer. Fastighetskontoret har i skrivelse den 12 april 2012 föreslagit en ny upphandling som omfattar en avtalstid på två år med option på ytterligare 1+1 år. 16. Dnr: 2012/29-FN Anskaffningsbeslut - Ramavtal avseende VS-arbeten Fastighetsnämnden beslutar att upphandling och tecknande av ramavtal ska genomföras avseende entreprenörer för VS-arbeten. Fastighetskontorets ramavtal gällande VS-arbeten upphör att gälla. Befintligt ramavtal tecknades med 2 entreprenörer. Fastighetskontoret har i skrivelse den 12 april 2012 föreslagit en ny upphandling som omfattar en avtalstid på två år med option på ytterligare 1+1 år samt att ramavtal tecknas med 3 entreprenörer. 17. Dnr: 2011/672-FN Anskaffningsbeslut - Ramavtal avseende ventilationsfilter Fastighetsnämnden beslutar att upphandling och tecknande av ramavtal ska genomföras avseende leverantör för leverans av ventilationsfilter. Fastighetskontorets ramavtal gällande leverans av ventilationsfilter upphör att gälla. Befintligt ramavtal tecknades med 1 leverantör. Fastighetskontoret har i skrivelse den 12 april 2012 föreslagit en ny upphandling som omfattar en avtalstid på två år med option på ytterligare 1+1 år.

8 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 8 (8) 18. Dnr: 2012/147-FN Anskaffningsbeslut - Ramavtal avseende drift och underhåll, Hissar m.m. Fastighetsnämnden beslutar att upphandling och tecknande av ramavtal ska genomföras avseende service av hissar, portar och automatiska dörrar. Fastighetskontorets ramavtal gällande service av hissar, portar och automatiska dörrar upphör att gälla. Befintligt ramavtal tecknades med 1 entreprenör. Fastighetskontoret har i skrivelse den 12 april 2012 föreslagit en ny upphandling som omfattar en avtalstid på två år med option på ytterligare 1+1 år. 19. Information - Wenströmska skolan 20. Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 18 februari 2010 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 21 mars 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 augusti 2011 Plats och tid I samband med studieresa, kl 10:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 november 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 21 januari 2010 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunstyrelsens sammanträdesrum,

Läs mer

Kallelse- och föredragningslista

Kallelse- och föredragningslista 2009-02-12 Kallelse- och föredragningslista Sammanträde med Enligt uppdrag av Fastighetsnämnden Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum Torsdagen den 19 februari 2009 Plats och tid Sammanträdesrum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 20 augusti 2009 Plats och tid I samband med studieresa, kl 17:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 december 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 april 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 24 augusti 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 18 september 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 november 2006 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 25 november 2009 Plats och tid Ledamöter Ersättare Sammanträdesrum Kopplingen, kl 14:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-09-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 september 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 18 32

Sammanträdesprotokoll 18 32 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 21 februari 2008 Plats och tid Sammanträdesrummet Kopplingen, kl. 14.00 17.30 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Onsdagen den 13 december 2006 Plats och tid Sammanträdesrum A 491 kl. 09.00 11.15 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp) 161 169,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-08 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 mars 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 21 33

Sammanträdesprotokoll 21 33 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 15 mars 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 15 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2018-03-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 22 mars 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 augusti 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 168-181

Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträde med Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum Torsdagen den 13 november 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14:00 Närvarande ledamöter Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2017-10-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 26 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 18 oktober 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 56 68

Sammanträdesprotokoll 56 68 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 april 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 14.00 17.15 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2017-05-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 maj 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63 78

Sammanträdesprotokoll 63 78 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 maj 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 17.50 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 februari 2016 Plats och tid Kopplingen, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Optionsavtal för bostadsbebyggelse avseende fastigheterna Skolbänken 21-24, i Mölnbo

Optionsavtal för bostadsbebyggelse avseende fastigheterna Skolbänken 21-24, i Mölnbo 2015-05-06 Tjänsteskrivelse Dnr VM 15/25 Dnr TN-2015-00290-251 Kontor Samhällsbyggnadskontoret Handläggare Martin Ivarsson martin.ivarsson@sodertalje.se Tekniska nämnden Optionsavtal för bostadsbebyggelse

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-04-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 23 april 2019 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 augusti 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 november 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Onsdagen den 12 december 2007 Plats och tid Ånghammargatan 6 8, kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 38 59

Sammanträdesprotokoll 38 59 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 19 april 2007 Plats och tid Sammanträdesrum A 491 kl. 14.00 17.30 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e vice

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31 1 (5) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 25 mars 2014 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-11-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 november 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 augusti 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (18) 2019-01-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 22 januari 2019 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-10-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 oktober 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-03-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 19 mars 2019 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 65-78

Sammanträdesprotokoll 65-78 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) 2018-06-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 65-78 Sammanträdesdatum 4 juni 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:15 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

134 diarienr 2481/16 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2016 Antecknas

134 diarienr 2481/16 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2016 Antecknas 130 Val av justerare Hampus Magnusson (M) 131 Godkännande av dagordning efter ändring 132 Fråga om ledamots eventuella jäv RAPPORTER OCH UPPDRAG 133 diarienr 0011/16 Fastighetsdirektörens rapport 134 diarienr

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 33 52

Sammanträdesprotokoll 33 52 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 27 mars 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 13.00 17.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2018-11-01 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 8 november 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 Som första aktivitet under

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 7 februari 2017 Plats och tid Ledamöter Stadshuset A394, 13:00 (Obs, ändrad tid)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 17

Sammanträdesprotokoll 1 17 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 januari 2008 Plats och tid Sammanträdesrum A 491, kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2017-04-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 Sammanträdesdatum 4 april 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-16:35 Ajournerades kl

Läs mer

2. Nämnden godkänner överenskommelse om exploatering mellan Exploateringsnämnden och Stockholms Stads Parkerings AB.

2. Nämnden godkänner överenskommelse om exploatering mellan Exploateringsnämnden och Stockholms Stads Parkerings AB. Cecilia Olsson Ytterstad Telefon: 08-508 264 37 cecilia.olsson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-08-23 Detaljplan för kvarteret Kopisten i Råcksta. Remiss. Överenskommelse om exploatering

Läs mer

Utlåtande 2018: RI (Dnr /2017)

Utlåtande 2018: RI (Dnr /2017) Utlåtande 2018: RI (Dnr 123-1802/2017) Tilläggsavtal till Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark i Norra Djurgårdsstaden, Östermalm inom fastigheten Jackproppen 1:1 med Byggnadsfirma Erik

Läs mer

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB

Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal för del av Strängnäs 3:1 Sthlm 08 Entreprenad AB Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6

Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6 1 (7) 2017-02-21 TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2016/541 Kommunstyrelsen Försäljning av fastigheterna Sicklaön 78:1, 78:2 och 78:6, samt beslut om omreglering av tomträttsavgälder för Sicklaön 78:1 och 78:6 Förslag

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 28 maj 2019 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 14:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2016-11-29 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 6 december 2016 Plats och tid Stadshuset A394, 08:15 Ledamöter Ordförande Jazmin

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-06-02 3B2B1B0BTekniska nämnden, arbetsutskottet Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2017 Plats och tid Stadshuset A394,

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 20 juni 2017 kl. 10:00-11:15 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 32-39 ande Mattias Adolfson (S) Jonas Lövgren (M) Johan Persson (S) Ingemar Einarsson (C)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-10-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 9 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Tekniska nämnden TN 2017/ Se nästa sida. Kerstin Andersson.

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Diarienummer Tekniska nämnden TN 2017/ Se nästa sida. Kerstin Andersson. Protokoll 1 1 (10) Diarienummer TN 2017/0002-200 Tekniska nämnden Plats och tid Sammanträdesrum Tjurpannan, Tedacthuset, Tanumshede, kl 08.30 09.20 Ledamöter Övriga närvarande Se nästa sida. Justeringens

Läs mer

83:4 83:3. Tomträtter för bostäder i Gävle. Snabba svar på de vanligaste frågorna gällande din tomträtt

83:4 83:3. Tomträtter för bostäder i Gävle. Snabba svar på de vanligaste frågorna gällande din tomträtt 83:4 83:3 Tomträtter för bostäder i Gävle Snabba svar på de vanligaste frågorna gällande din tomträtt Drömmen om ett egnahem Historien om tomträtter börjar för över hundra år sedan. Bostadsbristen var

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 2202/17

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 2202/17 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-04-24 diarienummer 2202/17 Strategiska avdelningen Anders Stenlund / Fortesa Bytyqi telefon 368 12 18 e-post: anders.stenlund@fastighet.goteborg.se Begäran

Läs mer

Försäljning av mark i Botkyrka till Botkyrka kommun

Försäljning av mark i Botkyrka till Botkyrka kommun Sida 1 (8) 2016-11-22 Handläggare Tomas Shaw 08-508 265 22 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Försäljning av mark i Botkyrka till Botkyrka kommun Förslag till beslut 1. Exploateringsnämnden godkänner

Läs mer

Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av fastigheten Sabbatsberg 16 i Vasastaden till Folkhem.

Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av fastigheten Sabbatsberg 16 i Vasastaden till Folkhem. ff TJÄNSTEUTLÅTANDE Kontaktperson Christina Winberg Innerstad Telefon: 08-508 26266 christina.winberg@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-12-15 Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0791/17. Stadsutveckling Bo Carlryd Telefon E-post:

Tjänsteutlåtande Utfärdat Diarienummer 0791/17. Stadsutveckling Bo Carlryd Telefon E-post: Tjänsteutlåtande Utfärdat 2017-05-08 Diarienummer 0791/17 Stadsutveckling Bo Carlryd Telefon 031-368 03 29 E-post: bo.carlryd@stadshuset.goteborg.se Upplåtelse med arrende av del av fastigheten Sannegården

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 167 Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS 2011-287 KF Beslut

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm.

Övriga deltagare Niclas Simonsson, Sara Jakobsson, samhällsbyggnadschef Mattias Rossköld och sekreterare Ulrica Holm. Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott 2018-05-29 Halmstad Plats och tid Lokal Oskarström, 29 maj 2018 kl 08:30 Beslutande Ledamöter Jenny Axelsson (C), Ordförande Lars Puss (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-2, 4-13

Sammanträdesprotokoll 1-2, 4-13 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1-2, 4-13 Sammanträdesdatum 12 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15-11:15 Ajournerades 09:20-09:35 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande

Läs mer

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 5725/14

Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden diarienummer 5725/14 Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-03-20 diarienummer 5725/14 Fastighetsavdelningen Eric Hall telefon 368 11 47 e-post: eric.hall@fastighet.goteborg.se Upplåtelse med arrende av del av fastigheterna

Läs mer

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag

1. Upprop och val av justerare. 2. Anmälan om delegationsbeslut. 3. Kommundirektören informerar. 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag Kommunstyrelsen 3 (9) Ärendelista 1 juli 2016 1. Upprop och val av justerare 2. Anmälan om delegationsbeslut 3. Kommundirektören informerar 4. Säkerhetsbälte till barn i bussar svar på uppdrag 5. Försäljning

Läs mer

Anneli Hulthén Malin Hagenklev

Anneli Hulthén Malin Hagenklev Handling 2015 nr 32 Bemyndigande till fastighetsnämnden om köp av fastigheten Backa 75:20 från Rysåsen Fastighets AB m.m. Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag.

1. Exploateringskontoret överlämnar och åberopar detta tjänsteutlåtande som remissvar på rubricerade detaljplaneförslag. Dnr: E2007-511-01434 Lars Svensson Ytterstad Telefon: 08-508 287 36 lars.svensson@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-09-20 Detaljplan för kv. Hekla mm i Kista. Remiss. Exploateringsavtal

Läs mer

Friköp tomträtt -Björnö

Friköp tomträtt -Björnö Friköp tomträtt -Björnö Styrelsen i Brf Björnö har under det senaste året undersökt möjligheten att friköpa tomträtten dvs marken som våra hus står på. Beslutet att friköpa tomträtten kräver ett stämmobeslut

Läs mer

Göran Björklund

Göran Björklund KALLELSE 1 ( 6) 2012-10-12 OBS! dagen och tiden Kommunstyrelsens ledamöter och ersättare kallas härmed till sammanträde i Kommunstyrelsens sessionssal i Stadshuset, onsdagen den 24 oktober 2012 kl 09.30.

Läs mer

116 diarienr 2930/17 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2017 Antecknas

116 diarienr 2930/17 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2017 Antecknas 113 Val av justerare Hampus Magnusson (M) 114 Godkännande av dagordning RAPPORTER OCH UPPDRAG 115 diarienr 0011/17 Fastighetsdirektörens rapport Antecknas 116 diarienr 2930/17 Bostadsbyggandet i Göteborg.

Läs mer

Bilaga 1: Skiss på gångtunneln med trappor och hiss 1 (6)

Bilaga 1: Skiss på gångtunneln med trappor och hiss 1 (6) GATU- OCH FASTIGHETSKONTORET TJÄNSTEUTLÅTANDE GFN 2001-02-20 Handläggare: Monica Almquist Region Innerstad Markbyrån Tel: 508 262 52 monica.almquist@gfk.stockholm.se 2001-02-05 Till Gatu- och fastighetsnämnden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 27-35

Sammanträdesprotokoll 27-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-03-07 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 27-35 Sammanträdesdatum 7 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-17:00 Ajournerades kl 15:15-15:35

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (18) 2018-06-07 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 5948/13

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 5948/13 Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 272 Diarienummer 5948 Exploateringsavdelningen Emma Holm Telefon 8 8 Epost: emmaholm@fastighetgoteborgse Yttrande över förslag till detaljplan för förskola vid Kullegatan,

Läs mer

Genomförandebeslut samt köpe- och genomförandeavtal avseende del av fastigheten Västerås 2:70, vid Käringbacken i Västerås

Genomförandebeslut samt köpe- och genomförandeavtal avseende del av fastigheten Västerås 2:70, vid Käringbacken i Västerås Teknik- och fastighetsförvaltningen Sofia Uppsäll Epost: sofia.uppsall@vasteras.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-04-12 Fastighetsnämnden 1 (5) Genomförandebeslut samt köpe- och genomförandeavtal avseende del av

Läs mer