Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 KALLELSE 1 (9) Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 november 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus Edström (MP) 1:e vice ordförande Carin Lidman (S) 2:e vice ordförande Eleonore Lundkvist (M) Yngve Wernersson (S) Monica Stolpe Nordin (C) Elisabeth Unell (M) Jesper Brandberg (L) Anders Barkensjö (S) Sandra Zanabria (S) Caroline Närhi (MP) Joakim Widell (KD) Terese Pransjö (M) Emil Ytter (M) Pia Heldesjö (L) Allmänhetens frågestund (max 15 minuter)

2 (9) 1 Dnr FN Val av justerare samt beslut om tid för protokollets justering uppdrar åt Eleonore Lundkvist (M) att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll. Protokolljustering äger rum senast tisdagen den 28 november. 2 Dnr FN Fastställande av föredragningslista och beslut om offentliga ärenden 1. Föredragningslistan fastställs. 2. Den offentliga delen omfattar ärenden enligt punkt Dnr FN 2016/ Redovisning av delegeringsbeslut Redovisningarna läggs till handlingarna. Delegeringsbeslut registrerade under perioden som gått sedan utskick till föregående sammanträde redovisas för nämnden i form av listor. 4 Dnr FN 2017/ Anmälan av handlingar 1. Redovisad postlista läggs till handlingarna. 2. Redovisning av inkomna remisser och anmälningsärenden läggs till handlingarna. Inkomna och utgående handlingar som har registrerats hos fastighetsnämnden under perioden som har gått sedan utskick till föregående sammanträde redovisas för nämnden i form av en postlista. Externt inkomna remisser och remisser från kommunstyrelsen, samt anmälningsärenden, redovisas på en separat lista.

3 (9) 5 Dnr FN 2017/ Försäljning av tomträtten Stenbrytaren 10, Jakobsberg säljer tomträtten Stenbrytaren 10 till HSB Brf Viktorsberg, mot en köpeskilling om kronor och på villkor enligt av Brf Viktorsberg godkänt köpeavtal. Fastigheten Stenbrytaren 10, belägen i stadsdelen Jakobsberg, ägs av Västerås kommun och är upplåtna med tomträtt avseende flerbostadsändamål till Brf Viktorsberg. Tomträtten är bebyggd med fem bostadshus i två våningar, vissa byggnader ligger i souterrängplan. På tomten finns även fyra garagelängor. Brf Viktorsberg önskar friköpa tomträtten. säljer tomträtten Stenbrytaren 10 till HSB Brf Viktorsberg, mot en köpeskilling om kronor och på villkor enligt av Brf Viktorsberg godkänt köpeavtal. 6 Dnr FN 2017/ Försäljning av del av fastigheten Ullvi 3:640, Irsta Förslag till köpeavtal avseende del av fastigheten Ullvi 3:640 godkänns. Seva Racing AB(Köparen) har för avsikt att uppföra en byggnad om minst 200 kvm BTA på fastigheten Ullvi 3:640. Förslag till köpeavtal har därför upprättats. Förslag till köpeavtal avseende del av fastigheten Ullvi 3:640 godkänns. 7 Dnr FN 2017/ Nyttjanderättsavtal för BSL-kajen Nyttjanderättsavtalet avseende upplåtelse av kaj och vattenområde, inom fastigheten Västerås 1:203, till båthusföreningarna verksamma inom Lillåudden godkänns.

4 (9) Ett nyttjanderättsavtal för den så kallade BSL-kajen tecknades 2013 med de fyra båthusföreningarna samt Båtklubbarnas varv som alla arrenderar mark av Staden inom Lillåudden. Avtalet innebär rätt för föreningarna att nyttja kajen för sjösättning och upptagning av båtar samt att bibehålla brygga, blötläggningsplatser, mastkran och vägbom som föreningarna anlagt. delegerade, den 8 december 2016, till fastighetsdirektören att säga upp befintligt avtal och återkomma till nämnden med förslag på nytt avtal. Förvaltningen har nu förhandlat fram ett nytt avtal med båthusföreningarna och Båtklubbarnas varv. Nyttjanderättsavtalet avseende upplåtelse av kaj och vattenområde, inom fastigheten Västerås 1:203, till båthusföreningarna verksamma inom Lillåudden godkänns. 8 Dnr FN 2016/ Försäljning av fastigheten Proban 9, Borgmästargården Förslag till köpeavtal avseende fastigheten Proban 9 godkänns. Fastigheten Proban 9, Borgmästargården, är centralt belägen på Östra Kyrkogatan intill Stora torget, idag uthyrt till en extern hyresgäst (Studieförbundet Vuxenskolan). Fastighetsdelegationen beslutade den 25 oktober 2016, 123, att Västerås stad ska sälja fastigheten. Delegationen beslutade även att i första hand erbjuda nuvarande hyresgäst att köpa fastigheten. I andra hand ska fastigheten läggas ut till försäljning på den öppna marknaden. Förslag till köpeavtal avseende fastigheten Proban 9 godkänns. 9 Dnr FN 2017/ Samrådsremiss - planprogram för Barkarö-Skogen, Pp 36 Förslaget till yttrande godkänns och överlämnas till byggnadsnämnden. Byggnadsnämnden har för yttrande översänt förslag till planprogram för Barkarö-Skogen, Pp 36. Det är fyra (4) stycken fastighetsägare som gett uppdrag till Sweco Architects AB att driva planprocessen. Området omfattar

5 (9) ca 37 ha jordbruks- och skogsbruksmark och i planprogrammet föreslås ca 400 nya bostäder. Teknik- och fastighetsförvaltningen har i skrivelse daterad den 9 november yttrat sig i ärendet. Förslaget till yttrande godkänns och överlämnas till byggnadsnämnden. 10 Dnr FN 2017/ Begäran om planläggning för näringslivsändamål på del av fastigheterna Västerås 4:84, Lycksta 1:4, Alvesta 3:270 m. fl., norr om Tunbytorp begär hos byggnadsnämnden planläggning för näringslivsändamål för del av fastigheterna Västerås 4:84, Lycksta 1:4, Alvesta 3:270 samt del av samfälligheterna Alvesta s:1 och Gryta s:4. Det råder stor efterfrågan på planlagd mark för näringslivsändamål och den mark som Staden har planlagd för industri och handel minskar kraftigt. Mark- och exploateringsenheten på Teknik- och fastighetsförvaltningen ser därför ett stort behov av att tillskapa ytterligare ytor för verksamheter för att tillgodose det behov av näringslivsytor som uppkommer i en stad med växande befolkning. begär hos byggnadsnämnden planläggning för näringslivsändamål för del av fastigheterna Västerås 4:84, Lycksta 1:4, Alvesta 3:270 samt del av samfälligheterna Alvesta s:1 och Gryta s:4. 11 Dnr FN 2017/ Begäran om planläggning för näringslivsändamål på del av fastigheterna Västerås 4:46, 4:74 och 4:84 i Tunbytorp begär hos byggnadsnämnden planläggning för näringslivsändamål för del av fastigheterna Västerås 4:46, 4:74 och 4:84. Det råder stor efterfrågan på planlagd mark för näringslivsändamål i Västerås och den mark som Staden har planlagd för industri och handel minskar i snabb takt när företag köper mark för att nyetablera eller

6 (9) vidareutveckla sina verksamheter. Mark- och exploateringsenheten på Teknik- och fastighetsförvaltningen ser därför ett stort behov av att tillskapa ytterligare ytor för näringslivet för att tillgodose det behov av verksamhetsytor som uppkommer i takt med att Västerås befolkning växer. begär hos byggnadsnämnden planläggning för näringslivsändamål för del av fastigheterna Västerås 4:46, 4:74 och 4: Dnr FN 2014/ Markanvisningsavtal berörande del av Västerås 4:91, Kv. Lodjuret, Skallberget Förslag till markanvisningsavtal för del av fastigheten Västerås 4:91 godkänns. Aroseken Mark AB har presenterat ett bebyggelseförslag för bostäder på Lodjuret 4 samt på del av fastigheten Västerås 4:91 som ägs av staden. Efter att bebyggelseförslaget har varit ute på remiss till berörda förvaltningar, myndigheter och Mälarenergi, har beredningsgruppen bedömt det som lämpligt att gå vidare med förslaget. Förslag till markanvisningsavtal har upprättats mellan staden och byggherren. Förslag till markanvisningsavtal för del av fastigheten Västerås 4:91 godkänns. 13 Dnr FN 2016/ Markanvisning Öster Mälarstrand dp 1842, Parkstaden (Dp4), och dp 1876 (skoltomten) Inom Öster Mälarstrand har staden genom fastighetsnämnden markanvisningsrätt för hälften av byggrätterna. För dp 1842 Parkstaden innebär detta cirka 300 lägenheter av den totala volymen som bedöms till ca lägenheter. Återstående lägenheter kommer att byggas av JM och Peab. Alla stadens byggrätter inom Parkstaden anvisas i detta beslut. För Skoltomten, dp 1876, bedöms ca 50 bostäder markanvisas. Skoltomten benämndes tidigare dp 1820, men denna detaljplan har upphävds av Markoch miljödomstolen. Ny detaljplan, dp 1876, är under framtaganden med beräknat samråd i januari 2018.

7 (9) beslutade i mars 2017 att genomföra markanvisningen efter intresseanmälan och att urval av byggherrar skulle ske utifrån en sammanvägning av presenterade fokusområden, erfarenhet att hantera förslagna fokusområden och referensobjekt. 14 Dnr FN 2017/ Ramavtal avseende demonstrationsanläggning på Finnslätten, Västerås Handlingar skickas senare. 15 Dnr FN 2017/ Anskaffningsbeslut - modernisering, ombyggnad och tillbyggnad av Irstaskolan Irstaskolan är belägen i Irsta strax öster om Västerås. Irstaskolan inrymmer verksamhet för F-9. Skolan är i stort behov av en modernisering, ombyggnation och tillbyggnation. En del av den totala moderniseringen av Irstaskolan var renoveringen av idrottshallen, vilken färdigställdes under Ärendet återremitterades av fastighetsnämnden den 26 oktober med motiveringen att grundskolenämnden först måste ta ställning i frågan. 16 Dnr FN 2016/ Förnyat anskaffningsbeslut - Nybyggnation av konceptförskola på Blåsbo Vid fastighetsnämndens sammanträde den 19 januari 2017, 20, beslutade nämnden om investering för bland annat en konceptförskola med åtta avdelningar på Blåsbo. Sedan beslutet har nya önskemål inkommit, varför ett förnyat anskaffningsbeslut behöver fattas.

8 (9) 17 Dnr FN 2017/ Anskaffningsbeslut - nybyggnation av konceptförskola/skola, Malmen, Gäddeholm En konceptförskola/skola ska byggas i det nyexploaterade området Malmen i Gäddeholm. Byggnaden kommer att ha fyra avdelningar förskola samt tre skolklasser. I ett senare skede planeras en ny skola att byggas intill området Malmen. När denna är färdig kommer konceptförskolan att ställas om till enbart förskola. Byggnaden är uppbyggd som konceptförskola med mindre förändringar för skola. Detta gör det enkelt att i framtiden ställa om till att enbart bedriva förskoleverksamhet i byggnaden. 18 Dnr FN 2017/ Information - uppföljning praktikplatser Caroline Närhi (MP) har efterlyst en uppföljning om hur nämnden arbetar kring praktikanter inom de ramavtal och upphandlingskontrakt som nämnden har. På begäran av nämnden har uppföljning av praktikplatser satts upp som en återkommande punkt på nämndens ärendelista. 19 Dnr FN 2015/ Information - fastighetsförvärv, Torp 2:1 Förvaltningen fick den 12 november 2015 i uppdrag av nämnden att förvärva fastigheten Torp 2:1 för maximalt 10 mnkr. Information i ärendet lämnas.

9 (9) 20 Dnr FN 2017/ Information - förvärvstillstånd för Västerås Lycksta 5:1 Dom från förvaltningsrätten i Jönköping har inkommit gällande Västerås stads överklagande av Jordbruksverkets beslut att inte bevilja förvärvstillstånd för kommunens köp av fastigheten Lycksta 5:1. Information i ärendet lämnas. 21 Dnr FN Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 24 augusti 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-08 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 mars 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-09-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 september 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 april 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2017-10-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 26 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 februari 2016 Plats och tid Kopplingen, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-11-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 november 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2018-03-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 22 mars 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 15 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (14) 2017-05-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 maj 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-10-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 oktober 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse- och föredragningslista

Kallelse- och föredragningslista 2009-02-12 Kallelse- och föredragningslista Sammanträde med Enligt uppdrag av Fastighetsnämnden Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum Torsdagen den 19 februari 2009 Plats och tid Sammanträdesrum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 augusti 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 augusti 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 20 augusti 2009 Plats och tid I samband med studieresa, kl 17:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2016-06-09 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 juni 2016 Plats och tid Stadshuset Kommunstyrelsens sessionssal A287, 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 april 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 18 februari 2010 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-05-21 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 28 maj 2019 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 14:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (18) 2018-06-07 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 14 juni 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2018-11-01 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 8 november 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 Som första aktivitet under

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 augusti 2011 Plats och tid I samband med studieresa, kl 10:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (13) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 april 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2019-04-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 23 april 2019 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (18) 2019-01-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 22 januari 2019 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 25 november 2009 Plats och tid Ledamöter Ersättare Sammanträdesrum Kopplingen, kl 14:00

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2017-04-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 Sammanträdesdatum 4 april 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-16:35 Ajournerades kl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 21 januari 2010 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunstyrelsens sammanträdesrum,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 65-78

Sammanträdesprotokoll 65-78 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) 2018-06-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 65-78 Sammanträdesdatum 4 juni 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:15 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 november 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 18 september 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 21 33

Sammanträdesprotokoll 21 33 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 15 mars 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 november 2006 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 augusti 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Tjänsteutlåtande Till fastighetsnämnden Diarienummer 0417/08

Tjänsteutlåtande Till fastighetsnämnden Diarienummer 0417/08 Tjänsteutlåtande Till fastighetsnämnden 2015-03-16 Diarienummer 0417/08 Exploateringsavdelningen Jeanette Strandelin Telefon 031-368 10 64 E-post: jeanette.strandelin@fastighet.goteborg.se Förlängning

Läs mer

Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden

Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden Utlåtande 2008: RI (Dnr 302-1715/2008) Försäljning av fastigheten Kontorsskylten 8 i Vällingby till AB Svenska Bostäder Hemställan från exploateringsnämnden Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) 2016-11-15 Byggnadsnämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 99-105 Sammanträdesdatum 15 november 2016 Plats och tid Tjänstgörande ledamöter Stadshuset A587, kl:08:30-12:00

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (L) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, Stadshuset Klockan 08.30 10.20 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Karl Gylje Förslag till beslut. Krister Schultz Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2014-06-11 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-08-28 Markanvisning för skol- och idrottsändamål inom fastigheten Medaljongen 3, Långbro 13:1 och Solberga

Läs mer

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder vid Övre Hallegatan del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2016-01-18 diarienummer 1487/07 Avdelningen för strategisk planering Lars Johansson telefon 368 10 55 e-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Markanvisning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 21 mars 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31 1 (5) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 25 mars 2014 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden till HSB Bostad AB Christopher Pleym Avdelningen för Projektutveckling Telefon: 08-508 265 06 christopher.pleym@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2013-02-07 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åstorp 2 i Hammarbyhöjden

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) 2018-11-20 Fastighetsnämnden Sammanträdesprotokoll 219-232 Sammanträdesdatum 20 november 2018 Ajournering Plats och tid Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare 226

Läs mer

Yttrande över Älvstranden Utveckling AB:s förslag om markanvisning av Lindholmen 40:1 ("Restaurangtomten") inom stadsdelen Lindholmen

Yttrande över Älvstranden Utveckling AB:s förslag om markanvisning av Lindholmen 40:1 (Restaurangtomten) inom stadsdelen Lindholmen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-05-22 2017-06-16 diarienummer 3330/17 Strategiska avdelningen Elisabeth Strandh telefon 368 12 13 e-post: elisabeth.strandh@fastighet.goteborg.se Yttrande över

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 december 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Dialog med byggherrar angående förkortade ledtider

Dialog med byggherrar angående förkortade ledtider Dialog med byggherrar angående förkortade ledtider Teknik- och fastighetsförvaltningen 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Lundin, Isabelle 021-391277 isabelle.lundin@vasteras.se Innehållsförteckning

Läs mer

Genomförandebeslut samt köpe- och genomförandeavtal avseende del av fastigheten Västerås 2:70, vid Käringbacken i Västerås

Genomförandebeslut samt köpe- och genomförandeavtal avseende del av fastigheten Västerås 2:70, vid Käringbacken i Västerås Teknik- och fastighetsförvaltningen Sofia Uppsäll Epost: sofia.uppsall@vasteras.se TJÄNSTEUTLÅTANDE 2018-04-12 Fastighetsnämnden 1 (5) Genomförandebeslut samt köpe- och genomförandeavtal avseende del av

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring 00266 2012-02-20 DNR E2012-513- Christina Winberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 262 66 christina.winberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-03-15 Markanvisning för bostäder

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 18 32

Sammanträdesprotokoll 18 32 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 21 februari 2008 Plats och tid Sammanträdesrummet Kopplingen, kl. 14.00 17.30 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

upp{kaluf, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

upp{kaluf, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL upp{kaluf, 1(16) Plats och tid: Bergius, Stationsgatan 12, 13:15 15:50 Beslutande: Erik Pelling (S), ordförande Ersättare: Ulrik Wämsberg (S), tjg 44-52 Fredrik Ahlstedt (M), Stefan Hanna (C), tjg 53-58

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 49-60

Sammanträdesprotokoll 49-60 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) 2018-05-08 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 49-60 Sammanträdesdatum 8 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:30 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman Erik Wallin AB.

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman Erik Wallin AB. Maria Tingström Ytterstad Telefon: 08-508 265 74 maria.tingstrom@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Älvsjö 1:1 i Hagsätra till Byggnadsfirman

Läs mer

Beslutsärende Markanvisning Lindholmen 40:1 Restaurangtomten

Beslutsärende Markanvisning Lindholmen 40:1 Restaurangtomten Beslutsärende Markanvisning Lindholmen 40:1 Restaurangtomten Förslag till beslut Styrelsen beslutar att Norra Älvstranden Utveckling tecknar ett markanvisningsavtal med Serneke Fastigheter AB via direktanvisning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2019-03-12 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jesper Brandberg Sammanträdesdatum 19 mars 2019 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Ändrad markanvisning för bostäder inom fastigheten Limkakan 3 mm i Gubbängen till AB Familjebostäder och Besqab Projekt och Fastigheter AB.

Ändrad markanvisning för bostäder inom fastigheten Limkakan 3 mm i Gubbängen till AB Familjebostäder och Besqab Projekt och Fastigheter AB. Per Olof Jägbeck Ytterstad Telefon: 08-508 275 95 peo.jagbeck@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-12-13 Ändrad markanvisning för bostäder inom fastigheten Limkakan 3 mm i Gubbängen till AB

Läs mer

Ansökan om planbesked för bostäder och verksamheter, byggnaden LP17 i Lillhagsparken, inom stadsdelen Skogome

Ansökan om planbesked för bostäder och verksamheter, byggnaden LP17 i Lillhagsparken, inom stadsdelen Skogome Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-02-06 diarienummer 2782/16 Strategiska avdelningen Åsa Hüffmeier telefon 031-368 10 66 e-post: asa.huffmeier@fastighet.goteborg.se Ansökan om planbesked för

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 168-181

Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträde med Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum Torsdagen den 13 november 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14:00 Närvarande ledamöter Ordförande

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Helena Lombrink Förslag till beslut Exploateringskontoret Tjänsteutlåtande Sida 1 (6) Dnr E2018-03826 2019-02-22 Handläggare Helena Lombrink 08-508 266 11 Till Exploateringsnämnden 2019-03-07 Markanvisning för bostäder till Wästbygg Projektutveckling

Läs mer

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut

Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen 1 i Solberga till AB Familjebostäder. Inriktningsbeslut Tjänsteutlåtande Dnr Dnr E2013-513-01155 Sida 1 (6) 2014-10-20 Handläggare Karl Gylje 08-508 264 82 Till Exploateringsnämnden 2014-11-13 Markanvisning för studentbostäder inom fastigheten Prästgårdshagen

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-08-22 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Thunell Sammanträdesdatum 29 augusti 2017 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, 14:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till BTH Projektutveckling 6 AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till BTH Projektutveckling 6 AB Dnr Sida 1 (7) 2018-05-30 Handläggare Anna-Greta Holmbom Björkman 08-508 267 77 Till Exploateringsnämnden 2018-06-14 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Kälvesta 1:3 m.fl. i Kälvesta till BTH Projektutveckling

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer

Kommunstyrelsens planutskott

Kommunstyrelsens planutskott Kommunstyrelsens planutskott Tid Tisdagen den 23 februari 2016 kl. 10:00-11:05 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 11-19 ande Mattias Adolfson (S) Ingemar Einarsson (C) Dzenita Abaza (S) Anders Andersson

Läs mer

kl Boverkets utbildning om plan- och bygglagen - avsnitt 5: Lovoch byggprocessen

kl Boverkets utbildning om plan- och bygglagen - avsnitt 5: Lovoch byggprocessen MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 19 april 2016, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Förlängning av markanvisning till HSB Göteborg, Bostads AB Poseidon samt Göteborgs Egnahems AB avseende bostäder vid Torpagatan i Härlanda

Förlängning av markanvisning till HSB Göteborg, Bostads AB Poseidon samt Göteborgs Egnahems AB avseende bostäder vid Torpagatan i Härlanda Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2013-05-27 Diarienummer 0860/05 Exploateringsavdelningen Sanna Gavel Telefon 031-368 11 68 E-post: sanna.gavel@fastighet.goteborg.se Förlängning av markanvisning

Läs mer

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler

Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler 1 (5) Datum 2015-03-20 Västerås Stad Fastighetskontoret Stadshuset 721 87 Västerås www.vasteras.se Bjurhovda Markanvisning avseende bostäder och lokaler VÄSTERÅS STAD 2 (5) 1. Inbjudan Västerås stad bjuder

Läs mer

Markanvisning till Wallenstam AB avseende område vid Carlandersplatsen

Markanvisning till Wallenstam AB avseende område vid Carlandersplatsen Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2010-06-14 Diarienummer 0417/08 Exploateringsavdelningen Christian Schiötz Telefon 031-368 10 60 E-post: christian.schiotz@fastighet.goteborg.se Markanvisning till

Läs mer

Markanvisning för bostäder/lokaler inom fastigheterna Sabbatsberg 16 och 18 i Vasastaden till Stockholm Vatten AB

Markanvisning för bostäder/lokaler inom fastigheterna Sabbatsberg 16 och 18 i Vasastaden till Stockholm Vatten AB Dnr Sida 1 (7) 2016-12-01 Handläggare Christina Winberg 08-508 262 66 Till Exploateringsnämnden 2016-12-15 Markanvisning för bostäder/lokaler inom fastigheterna Sabbatsberg 16 och 18 i Vasastaden till

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista 1 av 21 Tomelilla kommun Kommunstyrelsen Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 31 mars 2014 kl. 18.15 Plats: Brösarps skola Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Ändringar i föredragningslistan

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Dnr Sida 1 (7) 2016-05-10 Handläggare Sofia Iderheim 08-508 264 90 Till Exploateringsnämnden 2016-06-09 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Åkeshov 1:1 i Åkeslund till AB Stockholmshem. Förslag

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 28-32

Sammanträdesprotokoll 28-32 1 (5) Sammanträdesprotokoll 28-32 Sammanträdesdatum 12 april 2016 Plats och tid A 402, kl 08:30-11:55 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Lars Kallsäby (C) 2:e vice ordförande Claes Kugelberg (M) Anny Bustos

Läs mer

Anneli Hulthén Malin Hagenklev

Anneli Hulthén Malin Hagenklev Handling 2015 nr 32 Bemyndigande till fastighetsnämnden om köp av fastigheten Backa 75:20 från Rysåsen Fastighets AB m.m. Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 0860/05

Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden Diarienummer 0860/05 Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-12-14 Diarienummer 0860/05 Exploateringsavdelningen Sanna Gavel Telefon 368 11 68 E-post: sanna.gavel@fastighet.goteborg.se Genomförandeavtal med HSB Göteborg

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Vårholmen 4 i Vårberg till Vårberg Förvaltning AB

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Vårholmen 4 i Vårberg till Vårberg Förvaltning AB Sida 1 (6) 2014-05-20 Handläggare Maria Jansson 08-508 265 16 Till Exploateringsnämnden 2014-06-12 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Vårholmen 4 i Vårberg till Vårberg Förvaltning AB Förslag

Läs mer

Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder av delar av fastigheten Lustgården 6 på Kungsholmen

Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder av delar av fastigheten Lustgården 6 på Kungsholmen Monica Almquist Innerstad Telefon: 08-508 262 52 monica.almquist@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2008-01-24 Överenskommelse med JM AB om köp respektive upplåtelse med tomträtt för bostäder

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2016-10-07 Handläggare Caroline Svärd 08-508 266 22 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom fastigheterna Mariehäll 1:10 och

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB

Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till Vindpropellern AB DNR 2013-513-01600 Sida 1 (6) 2013-10-22 Handläggare Margareta Catasús 08-508 260 62 Till Exploateringsnämnden 2013-11-14 Markanvisning för bostäder inom del av fastigheten Farsta 2:1 i Hökarängen till

Läs mer