Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 25 november 2009 Plats och tid Ledamöter Ersättare Sammanträdesrum Kopplingen, kl 14:00 OBS tid och plats Ordförande Göran Landerdahl (FP) 1:e vice ordförande Arne Nordberg (KD) 2:e vice ordförande Britt Sandström (S) Stefan Lindh (M) Evert Jonsson (C) Mats Pettersson (S) Anders Barkensjö (S) Olle Bröms (M) Rickard Lindberg (M) Åke Wahlsten (FP) Marja Ramsin (MP) Thomas Karlsson (S) Erik Wiklander (S) Anna Grön (S)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (7) 1. Föredragningslista Fastighetsnämnden beslutar att den offentliga delen omfattar ärenden 1-9. Fastställande av föredragningslista med beslut om öppen och sluten del. 2. Protokollsjustering 3. Dnr: 2009/742-FN Firmateckning vid friköp av småhustomträtter Fastighetsnämnden beslutar att Ingvor Fredriksson och Solbritt Holmberg äger rätt att i förening underteckna handlingar och avtal avseende friköp av småhustomträtter. Kommunfullmäktige har genom särskilt beslut angett hur friköpspriset för småhustomträtter skall beräknas. Fastighetskontoret har att verkställa friköp av småhustomträtter i enlighet med kommunfullmäktiges beslut. I samband med detta skrivs bland annat köpekontrakt och köpebrev. Antalet friköp av småhustomträtter uppgår för närvarande till ca stycken per tertial. Mot bakgrund av detta underlättas hanteringen av friköpsärenden genom att handläggarna av tomträttsärenden, Ingvor Fredriksson och Solbritt Holmberg, i förening kan underteckna handlingar avseende friköp av småhustomträtter. 4. Dnr: 2009/744-FN Markanvisning - Lillåudden kv. G Fastighetsnämnden beslutar att 1. anvisa byggrätter för hyresrättsbyggande inom kvarteret Sjömärket, Lillåudden, till ByggVesta AB, 2. ge fastighetskontoret i uppdrag att upprätta ram- och tomträttsavtal med ByggVesta AB.

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (7) För närvarande pågår utbyggnad av Lillåudden, etapp 2, i enligt med detaljplan, dp Gator, kajer och parkområden iordningställs i takt med att nya bostäder produceras. Staden har ett kvarter kvar att anvisa. Fastighetskontoret har i skrivelse 12 november 2009 yttrat sig i ärendet. 5. Dnr: 2009/745-FN Lokalanpassning av Fridhemsskolan Fastighetsnämnden beslutar att anpassning av lokaler för särskolan i Fridhemsskolan får genomföras. Omställningen av skolorna på Bäckby har medfört att lokaler i Fridhemsskolan har tomtställts. Fastighetskontoret har tillsammans med proaros utarbetat ett förslag till anpassning av de tomtställda lokalerna för särskolans behov. Investeringen är inte upptagen i fastighetsnämndens investeringsbudget för 2010 eftersom den inte var känd när budgeten lades. Utrymme finns dock i investeringsplanen eftersom den planerade investeringen i Gideonsbergsskolans kök inte blir av. proaros styrelse har godkänt offererad preliminär hyreskostnad. Fastighetskontoret har i skrivelse 12 november 2009 redovisat ärendet. 6. Dnr: 2009/743-FN Upprustning av byggnad på Färjekajen Fastighetsnämnden beslutar ge fastighetskontoret i uppgift att starta projektering för byggnad samt utreda bunkringsanläggning och tankställe. I projekteringen skall fastighetskontoret ta hänsyn till Naturummets placering på piren. I samband med rustning av Färjekajens kaj har fastighetskontoret även tittat på att lösa yrkestrafikens bränslepåfyllning och sophantering, upprustning av byggnad på Färjekajen samt att lösa bränslehanteringen för småbåtar. Fastighetskontoret har i skrivelse 9 november 2009 redovisat planerna.

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (7) 7. Dnr: 2009/674-FN Samarbetsavtal - JM Fastighetsnämnden godkänner föreliggande förslag till samarbetsavtal mellan JM AB och Staden för del av Ullvi 3:1, söder om Stockholmsvägen. Ett samarbetsavtal mellan JM AB och staden har upprättats för del av Ullvi 3:1, som ägs av JM AB. Syftet med avtalet är att parterna gemensamt skall klargöra inriktningen för planeringen av markområdet samt ange principerna för detaljplan och dess genomförande. Samarbetsavtalet skall följas av ett exploateringsavtal som tecknas mellan parterna innan detaljplanen antas. Fastighetskontoret har i skrivelse daterad 3 november 2009 lagt fram förslag till beslut att fastighetsnämnden godkänner föreliggande förslag till avtal. 8. Anmälan av delegerade ärenden 1. Fastighetsdelegationens protokoll , Ordförandebeslut Beslut att avstå från förköp vid försäljning av fastigheten Täby 5:4 mot en köpeskilling om kronor. 3. Fastighetsdirektören Beslut att anta Peab Bostad AB, Västerås, som entreprenör för nybyggnad av campingstugor. Beslut att anta Andersson Company Byggnads AB, Stockholm, som entreprenör för nybyggnad av Bjurhovda Östra förskola. 9. Anmälan av inkomna skrivelser 1. Kommunfullmäktige Beslut att anta detaljplan för Västra Erikslund II, Dp Beslut om avtal för köp av mark samt exploatering mellan Västerås Stad, IKEA och IKANO med anledning av ny detaljplan för Västra Erikslund II.

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (7) 2. Kommunstyrelsen Beslut om nya preliminära budgetramar. 3. Byggnadsnämnden Beslut att anta detaljplanen för del av Gotö 3:1 m.fl, Barkarö, Dp Lagakraftbeslut avseende detaljplan för RO/RO-läge och park, del av Västerås 1:146, Östra Hamnen, Dp Lagakraftbeslut avseende detaljplan för del av Västerås 3:59, Brandthovda industriområde, Dp Kultur-, idrotts- och fritidsnämnden Beslut att uppdra åt staben att i samverkan med proaros och fastighetskontoret utreda frågan om stadsbibliotekets framtida lokalbehov. 10. Dnr: 2009/651-FN Detaljplan för område kring Bjärby golfbana, Västerås, Dp 1699 Fastighetsnämnden beslutar att anta fastighetskontorets yttrande som eget och tillstyrker detaljplaneförslaget för område kring Bjärby Golfbana, Västerås, Dp 1699 daterad , med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. Stadsbyggnadskontoret har för yttrande översänt förslag till detaljplan för område kring Bjärby Golfbana, Västerås, daterad Syftet med detaljplanen är att i området kring Bjärby golfbana ge förutsättningar för nybyggnad av ca 60 småhus, parhus och radhus inom sex olika fastigheter som angränsar till varandra. Fastighetskontoret har i skrivelse 28 oktober 2009 yttrat sig i ärendet. 11. Dnr: 2009/717-FN Detaljplan för kv. Krankroken 6 m.fl., Erikslund, Västerås, Dp 1660 Fastighetsnämnden beslutar tillstyrka förslaget till detaljplan med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. Stadsbyggnadskontoret har för yttrande översänt förslag till detaljplan för Krankroken 6 m.fl., Västerås daterad Detaljplanen handläggs med normalt planförfarande.

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (7) Planen syftar till att utöka ytan för fastigheterna Krankroken 6 och del av Västerås 4:85 som idag tillåter kontor, industri och handel med skrymmande varor, dock ej livsmedel. Fastighetskontoret har i skrivelse 17 november 2009 yttrat sig i ärendet. 12. Dnr: 2009/632-FN Remiss - Vattenskyddsområden med tillhörande skyddsföreskrifter i Västerås kommun Fastighetsnämnden antar fastighetskontorets yttrande som eget och överlämnar detsamma till kommunstyrelsen. Mälarenergi ansöker om en inrättelse av vattenskyddsområde med tillhörande skyddsföreskrifter i Västerås Stad. Ansökan ska beslutas av Länsstyrelsen. Vatten är en av våra viktigaste naturresurser och en direkt förutsättning för samhällets existens. Det innebär att dess kvalitet och kvantitet måste skyddas och bevaras för de boende och för kommande generationer. För att skydda befintliga eller framtida vattentäkter från föroreningar som kan försämra vattenkvaliteten skapas vattenskyddsområden med tillhörande skyddsföreskrifter. I ett vattenskyddsområde kan vissa verksamheter begränsas och strängare krav införas. Det innebär att samhället har större möjligheter att kontrollera och styra miljöstörande verksamheter. Flertalet föreskrifter gäller delvis redan genom befintliga lagar och förordningar, men med skyddsföreskrifter kan de antingen göras tydligare eller skärpas. Genom skyddsföreskrifterna informeras de boende, företag och andra verksamma i området om riskerna för yt- eller grundvattnet. För dem fungerar skyddsföreskrifterna som en ledning för de försiktighetsmått som bör användas. Samma försiktighet ska naturligtvis iakttas av nya verksamheter som startas inom skyddsområdet och som inte har tagits upp i bedömningen. Fastighetskontoret har i skrivelse 17 november 2009 yttrat sig i ärendet.

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (7) 13. Dnr: 2009/730-FN Revisionsgranskning - Kartläggning av skyddet mot oegentligheter med fokus på muta och bestickning Fastighetsnämnden antar fastighetskontorets yttrande som sitt eget och överlämnar detsamma till kommunrevisionen. Revisorerna i Västerås har beställt en kartläggning av kommunens skydd mot oegentligheter. Kartläggningen har genomförts av Ernst och Young. Kartläggningen omfattar fem förvaltningar varav fastighetskontoret är en av dem. Fastighetsnämnden har fått rapporten för synpunkter. Fastighetskontoret har i skrivelse 16 november 2009 yttrat sig i ärendet. 14. Information 1. Skolomställning 2. Utbildningsdag 21 januari Övriga frågor

Kallelse- och föredragningslista

Kallelse- och föredragningslista 2009-02-12 Kallelse- och föredragningslista Sammanträde med Enligt uppdrag av Fastighetsnämnden Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum Torsdagen den 19 februari 2009 Plats och tid Sammanträdesrum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 18 februari 2010 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 20 augusti 2009 Plats och tid I samband med studieresa, kl 17:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 21 januari 2010 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunstyrelsens sammanträdesrum,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 november 2006 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 augusti 2011 Plats och tid I samband med studieresa, kl 10:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 168-181

Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträde med Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum Torsdagen den 13 november 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14:00 Närvarande ledamöter Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 augusti 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 april 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 56 68

Sammanträdesprotokoll 56 68 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 april 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 14.00 17.15 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Onsdagen den 13 december 2006 Plats och tid Sammanträdesrum A 491 kl. 09.00 11.15 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp) 161 169,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 18 32

Sammanträdesprotokoll 18 32 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 21 februari 2008 Plats och tid Sammanträdesrummet Kopplingen, kl. 14.00 17.30 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 21 33

Sammanträdesprotokoll 21 33 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 15 mars 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 18 oktober 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Onsdagen den 12 december 2007 Plats och tid Ånghammargatan 6 8, kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 21 mars 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 17

Sammanträdesprotokoll 1 17 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 januari 2008 Plats och tid Sammanträdesrum A 491, kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 april 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 november 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 24 augusti 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 december 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 105 121

Sammanträdesprotokoll 105 121 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 20 september 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 17.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-08 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 mars 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 18 september 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 38 59

Sammanträdesprotokoll 38 59 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 19 april 2007 Plats och tid Sammanträdesrum A 491 kl. 14.00 17.30 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e vice

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63 78

Sammanträdesprotokoll 63 78 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 maj 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 17.50 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 november 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 15 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 33 52

Sammanträdesprotokoll 33 52 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 27 mars 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 13.00 17.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31 1 (5) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 25 mars 2014 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2018-11-01 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Lars Kallsäby Sammanträdesdatum 8 november 2018 Plats och tid s sessionssal, klockan 16:00 Som första aktivitet under

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 22 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 10:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 augusti 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:00 Ledamöter

Läs mer

Begäran om uppdrag till kontoret att sälja fastigheten Göteborg Gamlestaden 80:4 för hotelländamål.

Begäran om uppdrag till kontoret att sälja fastigheten Göteborg Gamlestaden 80:4 för hotelländamål. Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-09-25 diarienummer 3703/17 Strategiska avdelningen Eva Vågfelt telefon 368 11 72 e-post: eva.vagfelt@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 49-60

Sammanträdesprotokoll 49-60 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) 2018-05-08 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 49-60 Sammanträdesdatum 8 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:30 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00 1 (6) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 24 mars 2009 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T 3, kl 15.30-17.00 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Andreas Porswald (MP),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-09-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 september 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-08-21 Byggnadsnämnden 2019-08-27 Diarienummer 0545/19 Handläggare Frida Kjäll/Disa Pettersson Telefon: 031-368 19 98 E-post: frida.kjall@sbk.goteborg.se

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/3 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Förslag till

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Marie Stahl, stabs chef Johan Ejbe, fastighetschef Christina Eriksson, nämndsekreterare 1(9) Plats och tid Restaurang Kevinge, Stockholms Golfklubb, Danderyd kl. 18.00 18.37 Paragrafer 64-71 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Maria Mandahl (C), 1:a vice ordförande Sivert Svärling

Läs mer

Utlåtande 2018: RI (Dnr /2017)

Utlåtande 2018: RI (Dnr /2017) Utlåtande 2018: RI (Dnr 123-1802/2017) Tilläggsavtal till Överenskommelse om exploatering med överlåtelse av mark i Norra Djurgårdsstaden, Östermalm inom fastigheten Jackproppen 1:1 med Byggnadsfirma Erik

Läs mer

/ / /18. Val av justerare Hampus Magnusson (M) Godkännande av dagordning Godkänns efter ändring VERKSAMHETSSTYRNING

/ / /18. Val av justerare Hampus Magnusson (M) Godkännande av dagordning Godkänns efter ändring VERKSAMHETSSTYRNING 129 Val av justerare Hampus Magnusson (M) 130 Godkännande av dagordning efter ändring VERKSAMHETSSTYRNING 131 1760/18 Yttrande över revisionsredogörelse 2017 Tillstyrks 132 0008/18 Ekonomisk lägesrapport

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2017-10-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 26 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Anneli Hulthén Malin Hagenklev

Anneli Hulthén Malin Hagenklev Handling 2015 nr 32 Bemyndigande till fastighetsnämnden om köp av fastigheten Backa 75:20 från Rysåsen Fastighets AB m.m. Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter)

ALLMÄNHETENS FRÅGESTUND (max 15 minuter) 1 (6) Individ- och familjenämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ann-Louise Molin Östling Sammanträdesdatum 29 januari 2015 Plats och tid Stadshuset, A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen PROTOKOLLSUTDRAG 12:1 Kommunstyrelsen KS 222 2018-10-31 1/3 Dnr KS/2012:77-254 Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl :30 (M)

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl :30 (M) 1 (5) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 26 januari 2016 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15:30 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Anna Kölfeldt, miljöchef Sofia Lindström, sekreterare Susanné Westin, miljöinspektör Rolf Elamsson, revisor Håkan Olsson, revisor

Anna Kölfeldt, miljöchef Sofia Lindström, sekreterare Susanné Westin, miljöinspektör Rolf Elamsson, revisor Håkan Olsson, revisor 1(9) Miljönämnden Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 16:30-18:30 Beslutande Ledamöter Ann-Christine Tornebjer Torslid (S), Ordförande Jan-Ove Berntsson (S), 1:e vice ordförande Angelica Lundgren Bielinski

Läs mer

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum:

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 1 (9) upf21.13, Plats och tid: Bergius, Stationsgatan 12, Uppsala ldockan 13:15 15:25 ande: Övriga deltagare: Erik Pelling (S), Ordförande Fredrik Ahlstedt (M), 2:e vice ordförande Hanna Mörck (V) 18-24,

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr

Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut. Nr Ärende Dnr 1(5) Kommunstyrelsen 2016-04-04 Kommunstyrelsens arbetsutskotts förslag till beslut Beredningssammanträde: KSAU den 21 mars 2016 Beslutssammanträde: KS den 4 april 2016 Nr Ärende Dnr 1 Förslag till beslut

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-01-31 Miljö- och byggnadsnämnden Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-01-31, klockan 17:00-17:50 Beslutande Andreas Brorson (S), 3, 5-6, Sven-Inge Carlsson (S), 4, 7 8-15 Christer Thörner (S),

Läs mer

1 (4) Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Sammanträdesprotokoll 67, 72 Sammanträdesdatum 23 mars 2016 Plats och tid Stadshuset, rum E454, kl 09:00-12:34 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Tjänsteutlåtande - Samrådsremiss, Detaljplan för Västerås resecentrum, Dp 1811

Tjänsteutlåtande - Samrådsremiss, Detaljplan för Västerås resecentrum, Dp 1811 TJÄNSTEUTLÅTANDE Datum 2018-11-27 Sida 1 (2) Diarienr FN 2018/00474-1.7.1 Teknik- och fastighetsförvaltningen Sanna Edling Epost: sanna.edling@vasteras.se Kopia till Byggnadsnämnden Fastighetsnämnden Tjänsteutlåtande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 augusti 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2017-04-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 Sammanträdesdatum 4 april 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-16:35 Ajournerades kl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

PROTOKOLL. Sammanträdesdatum STENUNGSUNDS KOMMUN KOMMUNSTYRELSENS PERSONAL- OCH EKONOMIUTSKOTT Tid 9:00: - 11:00 Plats Kommunhuset, Skeppet Ledamöter Sofia Westergren (M) ordförande Bo Pettersson (S) vice ordförande Lisbeth Svensson

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Hönsfodret 1 inom Södermalm till Folksam ömsesidig sakförsäkring 00266 2012-02-20 DNR E2012-513- Christina Winberg Avdelningen för projektutveckling Telefon: 08-508 262 66 christina.winberg@stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2012-03-15 Markanvisning för bostäder

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30- (FP) (MP)

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30- (FP) (MP) 1 (6) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 28 januari 2014 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30- Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden, arbetsutskottet Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 augusti 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15 Ledamöter

Läs mer

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00.

Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Plats och tid Nymansgatan 23, rum Galgberget, 26 oktober 2016 kl. 13:00-15:00. Beslutande Ledamöter Carl-Johan Berthilsson (M), Ordförande Carin Söderberg (S), Vice ordförande Ola Johnsson (M) Kent Gustafsson

Läs mer

kl Boverkets utbildning om plan- och bygglagen - avsnitt 5: Lovoch byggprocessen

kl Boverkets utbildning om plan- och bygglagen - avsnitt 5: Lovoch byggprocessen MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-04-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 19 april 2016, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Granskning av exploateringsavtal underlag och beslut

Granskning av exploateringsavtal underlag och beslut www.pwc.se Revisionsrapport Annika Hansson, certifierad kommunal revisor, Himn Dagemir Granskning av exploateringsavtal underlag och beslut Katrineholms kommun Granskning av exploateringsavtal underlag

Läs mer

Utlåtande 2010:8 RI (Dnr /2009)

Utlåtande 2010:8 RI (Dnr /2009) Utlåtande 2010:8 RI (Dnr 302-1360/2009) Försäljning av fastigheten Svärdfisken 13, Norrmalm, till Fastighetsbolaget Svärdfisken HB Hemställan från exploateringsnämnden Villkorat av kommunfullmäktiges godkännande

Läs mer

Tid Onsdagen den 3 februari 2010 kl. 14.00 16.00. Plats Lokal: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus 2, Tomtagatan 9, Örebro

Tid Onsdagen den 3 februari 2010 kl. 14.00 16.00. Plats Lokal: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus 2, Tomtagatan 9, Örebro Tid Onsdagen den 3 februari 2010 kl. 14.00 16.00. Plats Lokal: Sessionssalen, Stadsbyggnadshus 2, Tomtagatan 9, Örebro Närvarande ledamöter Hannah Ljung (M), ordförande Mats Einestam (FP), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl Mötet ajournerades mellan Liyanage (S), Heléne Groth (M) Magnus Edman (M)

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl Mötet ajournerades mellan Liyanage (S), Heléne Groth (M) Magnus Edman (M) 1 (6) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 20 januari 2015 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-16.35 Mötet ajournerades mellan 15.55-16.10 Närvarande ledamöter Marléne

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 16 juni 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 60 Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Markanvisningsavtal Skväkran 1

Markanvisningsavtal Skväkran 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:93-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-11-23 1/4 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal Skväkran 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Veronica Sjöberg, nämndsekreterare Sarah Skogqvist, registrator

Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Veronica Sjöberg, nämndsekreterare Sarah Skogqvist, registrator 1(8) Plats och tid Tranholmen, kl. 18:30-19:38 Paragrafer 19-24 Beslutande Övriga deltagare Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP) 1:e vice ordförande Carolin Robson (MP), tjg ers Jan

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2018-03-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 22 mars 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2005-10-18 1 Organ Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 08.00-16.15 Beslutande Övriga närvarande Christer Gustafsson (kd), ordförande Bertil Nilsson (m) Inga-Lill Andersson

Läs mer

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds.

Ärende Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag om att möjligheten att anställa en EU-lots utreds. Protokoll KOmmunfullmäktige 28 augusti 2000 Kf 85 Dnr KS00/249 140 Motion - tillsättande av en EU-lots - Lissbritt Aurvind (v) Lissbritt Aurvind har lämnat in en motion daterad den 25 april 2000 med förslag

Läs mer

Ulla-Britt Brandin (KD) ej tjänstgörande ersättare. Anders Ottosson ekonomichef 117. Byggnadskontoret ANSLAG/BEVIS

Ulla-Britt Brandin (KD) ej tjänstgörande ersättare. Anders Ottosson ekonomichef 117. Byggnadskontoret ANSLAG/BEVIS 1 (12).Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen kl 14.00 15.30 Beslutande Hans Stifors (PF) ordförande Patrik Ströbeck (M) ledamot Nils-Börje Jönsson (C) ledamot Boel Rosdahl (S) ledamot

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (5) 2017-08-22 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Thunell Sammanträdesdatum 29 augusti 2017 Plats och tid Port-Anders gata 3, T3, 14:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

116 diarienr 2930/17 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2017 Antecknas

116 diarienr 2930/17 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2017 Antecknas 113 Val av justerare Hampus Magnusson (M) 114 Godkännande av dagordning RAPPORTER OCH UPPDRAG 115 diarienr 0011/17 Fastighetsdirektörens rapport Antecknas 116 diarienr 2930/17 Bostadsbyggandet i Göteborg.

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BILDNINGSNÄMNDEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BILDNINGSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) BILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdestid: 2008-09-02 kl 16.00 18.25 Lokal: Beslutande Ledamöter: Mats Karlsson (m), ordf Marita Fermell-Lagrell (m), paragraf 75-78 Carina Granat (c)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-11-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 november 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer