Kallelse och föredragningslista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kallelse och föredragningslista"

Transkript

1 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 21 januari 2010 Plats och tid Ledamöter Ersättare Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 09:00 OBS tid! Ordförande Göran Landerdahl (FP) 1:e vice ordförande Arne Nordberg (KD) 2:e vice ordförande Britt Sandström (S) Stefan Lindh (M) Evert Jonsson (C) Mats Pettersson (S) Anders Barkensjö (S) Olle Bröms (M) Rickard Lindberg (M) Åke Wahlsten (FP) Marja Ramsin (MP) Thomas Karlsson (S) Erik Wiklander (S) Anna Grön (S)

2 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 2 (8) 1. Föredragningslista Fastighetsnämnden beslutar att den offentliga delen omfattar ärenden 1-9. Fastställande av föredragningslista med beslut om öppen och sluten del. 2. Protokollsjustering 3. Dnr: 2010/17-FN Gallring av handlingar gällande bostadsanpassningsbidrag och bostadslån Fastighetsnämnden beslutar att gallring och bevarande av handlingar, rörande bostadslån och bostadsanpassningsbidrag skall ske enligt fastighetskontorets förslag. Fastighetskontoret har i samarbete med Stadsarkivet inventerat stora mängder av gamla handlingar som inte förvaras på ett tillfredsställande sätt. De äldsta handlingarna är från 1940-talet. Handlingarna avser verksamhetsområdena bostadslån och bostadsanpassningsbidrag. Kontoret har i samråd med Stadsarkivet upprättat följande förslag till hantering av handlingarna. 4. Dnr: 2009/824-FN Handlingsplan för Näringslivets Markförsörjning i Västerås Fastighetsnämnden beslutar att anta Handlingsplan för Näringslivets Markförsörjning i Västerås. På uppdrag av fastighetsnämnden har fastighetskontoret tagit fram en Handlingsplan för Näringslivets Markförsörjning i Västerås (HNM). Fastighetskontoret har i skrivelse den 13 januari 2010 lagt fram förslag till beslut.

3 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 3 (8) 5. Dnr: 2010/33-FN Riktpriser bostadsmark för flerbostadshus 2010 Fastighetsnämnden beslutar att föreslagna riktpriser för bostadsmark för flerbostadshus skall gälla för Enligt av fastighetsnämnden antagen markanvisningspolicy (080520) ska riktpriser fastställas årligen avseende mark för flerbostadshus. Fastighetskontoret har i skrivelse den 12 januari 2010 föreslagit att beslutet skall omfatta det område som utgörs av Västerås tätort och att tätorten delas in i tre zoner med olika prisintervall. 6. Dnr: 2010/16-FN Försäljning av Bergsgrottan 3 Fastighetsnämnden godkänner föreliggande förslag till köpe- och exploateringsavtal genom vilket Staden överlåter fastigheten Bergsgrottan 3 till Bostads AB Mimer i Västerås mot en köpeskilling om 3, 4 miljoner kronor. Förnyelse av stadsdelen Pettersberg påbörjades 2003 med demokratiprojektet Pettersberg-S:t Ilian. Fokus i projektarbetet lades både på mjuka och hårda frågor i stadsdelen. En del i projektet var att ta fram ett planprogram med förslag på fysiska åtgärder som stärker stadsdelens attraktivitet. En föreslagen åtgärd var att pröva ny bebyggelse inom Bergsgrottan 3. I samband med detaljplanearbetet för Bergsgrottan 3, tecknade Staden år 2008 ett optionsavtal för området med Mimer. I avtalet bestämdes priset till kronor per tomt. Med anledning av att detaljplanen medger betydligt fler byggrätter, 20 radhus, mot de 14 som planerades vid avtalets tecknande har priset justerats till kronor för de 6 tillkommande tomterna. I syfte att fullgöra markanvisningen har ett förslag till köpe- och exploateringsavtal, genom vilket Staden överlåter fastigheten Bergsgrottan 3 till Bostads AB Mimer i Västerås för 3,4 miljoner kronor, upprättats.

4 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 4 (8) 7. Dnr: 2010/34-FN Begäran om planutredning för området vid Svartåns mynning Fastighetsnämnden beslutar att hos byggnadsnämnden begära utredning för område kring Svartåns mynning i syfte att klargöra områdets användning såsom för naturum, placering av bunkringsanläggning m.m. Västerås stad är i färd med att hos Naturvårdsverket ansöka om att få ett naturum lokaliserat till kommunen. Ett lämpligt ställe att placera ett naturum är vid eller i närheten av Svartåns utlopp i Mälaren. För att klara ut denna fråga och andra frågor behöver en planutredning utföras. Andra frågor är placering av nytt tankställe och ny bunkringsanläggning för den yrkesmässiga båttrafiken, ny infart till området väster om ån och tullhusets användning. Även andra frågor behöver belysas som till exempel fastläggning av läge för befintligt färjekajshus. Till ärendet finns en områdesavgränsande karta. Fastighetskontoret har i skrivelse den 12 januari 2010 lagt fram förslag till beslut. 8. Anmälan av delegerade ärenden 1. Fastighetsdelegationens protokoll , Fastighetsdirektören Beslut att avbryta upphandlingen av rivning av panncentral inom Sigurd 4. Beslut att anta Dalkia Energy & Building Services att utföra fastighetsdriften för de lokaler som Västerås stad äger genom fastighetskontoret. Beslut att ge jurist Åsa Olsson, eller den hon sätter i sitt ställe, rätt att företräda fastighetsnämnden som ombud vid domstol och myndigheter. 9. Anmälan av inkomna skrivelser m.m. 1. Kommunfullmäktige Beslut avseende budgetavstämning Beslut att anta detaljplan för Slottsträdgården 3 m.m,

5 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 5 (8) Stallhagen, Dp Beslut att anta detaljplan för Bjurhovda 17 m.m, Dp Beslut att sälja fastigheterna Klövern 1, 2 och Kommunstyrelsen Beslut avseende återrapportering av uppdrag - Västerås bostadsstrategiska program Beslut att förskjuta budgetprocessen 2010 med budgetbeslut i kommunfullmäktige under november Beslut att underteckna det av Europeiska kommissionen lanserade Borgmästaravtalet. 3. Byggnadsnämnden Beslut att anta detaljplan för Allmogekulturen 2 och 5, Vallby, Dp Beslut att anta detaljplan för del av Västerås 4:85, Södra Erikslund, Dp Beslut att anta detaljplan för Verksamhetsområdet Långängarna, Dp Lagakraftbeslut för detaljplan för Västra Erikslund II, Dp Lagakraftbeslut för detaljplan för del av Dingtuna Prästgård 1:1, Lospånga, Dp Lagakraftbeslut för detaljplan för del av Freden 7, Blåsbo, ÄDp Lagakraftbeslut för detaljplan för del av Västerås 4:85, Erikslund, Dp Lagakraftbeslut för detaljplan för verksamhetsområdet Långängarna, Dp Styrelsen för proaros Beslut att godkänna ombyggnad av socialkontor vuxens lokaler på Västra Ringvägen 14. Beslut att godkänna flytten av Mälarstrandskolans verksamhet till nya lokaler i Lövhagsskolan, Råby.

6 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 6 (8) 10. Dnr: 2009/807-FN Översiktsplan för Badelundaåsen och ridanläggning, Öp 62 Fastighetsnämnden antar och tillstyrker fastighetskontorets yttrande som sitt eget och tillstyrker planförslaget med en placering av ridcenter enligt alternativ mitt och då med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. Stadsbyggnadskontoret har för yttrande översänt förslag till översiktsplan för Badelundaåsen och Ridanläggning, ÖP62, daterat november Fastighetskontoret har i skrivelse den 13 januari 2010 yttrat sig i ärendet. 11. Dnr: 2010/6-FN Samrådsremiss - detaljplan för Öster Mälarstrand, etapp 2, Dp 1718 Fastighetsnämnden beslutar att anta fastighetskontorets yttrande som sitt eget och tillstyrker detaljplaneförslaget, Dp1718, Öster Mälarstrand, med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. Utvecklingen på Öster Mälarstrand fortsätter. Stadsbyggnadskontoret har översänt samrådsförslag avseende detaljplan 1718, den andra i ordningen inom etapp 2, för yttrande. Fastighetskontoret har i skrivelse den 12 januari 2010 yttrat sig i ärendet. 12. Dnr: 2009/716-FN Detaljplan för Hubbo-Mälby 1:13 och 1:27, Tillberga, Dp 1717 Fastighetsnämnden beslutar att anta fastighetskontorets yttrande som sitt eget och under förutsättning av att exploateringsavtal träffas mellan ägaren till Hubbo-Mälby 1:13 och staden före planens antagande inte ha något i övrigt att erinra emot detaljplaneförslaget för Hubbo-Mälby 1:13 och 1:27. Stadsbyggnadskontoret har för yttrande översänt förslag till detaljplan för Hubbo-Mälby 1:13 och 1:27, Tillberga. Det är ägaren till 1:13, Thomas Borg, som begärt upprättandet av detaljplanen. Fastighetskontoret har i skrivelse den 11 januari 2010 yttrat sig i ärendet.

7 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 7 (8) 13. Dnr: 2009/801-FN Detaljplan för småbåtshamn och badplats, Gäddeholm, med tillhörande miljökonsekvensbeskrivning, Dp 1625 Fastighetsnämnden beslutar att anta fastighetskontorets yttrande som sitt eget och tillstyrker detaljplaneförslaget för småbåtshamn och badplats Gäddeholm, Västerås, dp 1625, daterat , med de mindre ändringar som kan föranledas av samrådet. Stadsbyggnadskontoret har för yttrande översänt förslag till detaljplan för småbåtshamn och badplats, Gäddeholm. Fastighetskontoret har i skrivelse den 13 januari 2010 yttrat sig i ärendet. Fastighetskontoret ser positivt på att det tillskapas en badplats och en småbåtshamn inom Gäddeholm. Detaljplanen överensstämmer med intentionerna i översiktsplanen för Gäddeholm (ÖP 60). Gäddeholms första bostadsetapp, Herrgårdsängen och kommande bostadsetapper kommer att ha mycket stor attraktionskraft i och med badplatsen och småbåtshamnen. Detaljplaneförslaget ger förutsättningarna för utvecklingen av Mälarstranden utan att komma i konflikt med bestämmelser och intentioner för Kulturreservatet och de riksintressen som finns. 14. Dnr: 2010/35-FN Redovisning av kommunfullmäktiges uppdrag om effektiviteten i stadens lokalanvändning Fastighetsnämnden ställer sig bakom fastighetskontorets rapport. Fastighetskontoret fick i samband med budgetbehandlingen i juni-09 i uppdrag att redovisa effektiviteten i stadens lokalanvändning och ge förslag på åtgärder som kan öka effektiviteten. Möjligheterna att öka lokaleffektiviteten i stadshuset skulle särskilt belysas. Fastighetskontoret har redovisat uppdraget i en rapport.

8 VÄSTERÅS STAD KALLELSE 8 (8) 15. Dnr: 2009/808-FN Upphandling - Avtal el- och teleinstallationer Fastighetsnämnden beslutar att upphandling och tecknande av ramavtal för el-teletekniska installationer ska genomföras. Stadens avtal gällande elektriska installationer upphör Idag har staden avtal med två entreprenörer. Fastighetskontoret har i skrivelse den 11 januari 2010 lagt fram förslag till beslut. 16. Information 1. Redovisning av extra underhållsåtgärder 2. Preliminärt bokslut Gamla rådhuset 17. Övriga frågor

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 18 februari 2010 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 11 juni 2009 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse- och föredragningslista

Kallelse- och föredragningslista 2009-02-12 Kallelse- och föredragningslista Sammanträde med Enligt uppdrag av Fastighetsnämnden Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum Torsdagen den 19 februari 2009 Plats och tid Sammanträdesrum

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 14 november 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 januari 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 20 augusti 2009 Plats och tid I samband med studieresa, kl 17:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 april 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 augusti 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Göran Landerdahl Sammanträdesdatum 25 november 2009 Plats och tid Ledamöter Ersättare Sammanträdesrum Kopplingen, kl 14:00

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 22 maj 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 december 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 14:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 juni 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 oktober 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 november 2006 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 augusti 2011 Plats och tid I samband med studieresa, kl 10:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 21 33

Sammanträdesprotokoll 21 33 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 15 mars 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 18 32

Sammanträdesprotokoll 18 32 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 21 februari 2008 Plats och tid Sammanträdesrummet Kopplingen, kl. 14.00 17.30 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 168-181

Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträdesprotokoll 168-181 Sammanträde med Fastighetsnämnden Sammanträdesdatum Torsdagen den 13 november 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14:00 Närvarande ledamöter Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Onsdagen den 12 december 2007 Plats och tid Ånghammargatan 6 8, kl. 14.00 16.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 december 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 15 november 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 18 oktober 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 12 december 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 17

Sammanträdesprotokoll 1 17 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 januari 2008 Plats och tid Sammanträdesrum A 491, kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Onsdagen den 13 december 2006 Plats och tid Sammanträdesrum A 491 kl. 09.00 11.15 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp) 161 169,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (8) 2017-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 24 augusti 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 mars 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 105 121

Sammanträdesprotokoll 105 121 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 20 september 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 17.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 september 2012 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 april 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 16 augusti 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 16.45 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 21 mars 2013 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl. 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 56 68

Sammanträdesprotokoll 56 68 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 april 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 14.00 17.15 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 63 78

Sammanträdesprotokoll 63 78 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 24 maj 2007 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00 17.50 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2015 Plats och tid Schenströmska Herrgården, kl 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 12 november 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2017-03-08 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 16 mars 2017 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (9) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 28 januari 2016 Plats och tid Aros Congress Center, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 18 september 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50

Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (18) 2017-04-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 36-44, 46-50 Sammanträdesdatum 4 april 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-16:35 Ajournerades kl

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 65-78

Sammanträdesprotokoll 65-78 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) 2018-06-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 65-78 Sammanträdesdatum 4 juni 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:15 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-09-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 21 september 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 08:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45. Maximez (MP) t o m 31 1 (5) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 25 mars 2014 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-15.45 Närvarande ledamöter Frånvarande ledamot Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 augusti 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 08:00 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 11 juni 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 38 59

Sammanträdesprotokoll 38 59 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 19 april 2007 Plats och tid Sammanträdesrum A 491 kl. 14.00 17.30 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp), 1:e vice

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 15 oktober 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (10) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 september 2015 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 januari 2017 Plats och tid Stadshuset A287, 13:30 Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2016-10-13 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 20 oktober 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 13:30

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2017-09-05 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 19 september 2017 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset A287,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 20 februari 2014 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-01-30 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 7 februari 2017 Plats och tid Ledamöter Stadshuset A394, 13:00 (Obs, ändrad tid)

Läs mer

Förlängning av markanvisning till HSB Göteborg, Bostads AB Poseidon samt Göteborgs Egnahems AB avseende bostäder vid Torpagatan i Härlanda

Förlängning av markanvisning till HSB Göteborg, Bostads AB Poseidon samt Göteborgs Egnahems AB avseende bostäder vid Torpagatan i Härlanda Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2013-05-27 Diarienummer 0860/05 Exploateringsavdelningen Sanna Gavel Telefon 031-368 11 68 E-post: sanna.gavel@fastighet.goteborg.se Förlängning av markanvisning

Läs mer

Anneli Hulthén Malin Hagenklev

Anneli Hulthén Malin Hagenklev Handling 2015 nr 32 Bemyndigande till fastighetsnämnden om köp av fastigheten Backa 75:20 från Rysåsen Fastighets AB m.m. Till Göteborgs kommunfullmäktige Kommunstyrelsens förslag Kommunstyrelsen tillstyrker

Läs mer

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten.

MARKANVISNINGSAVTAL. Avsikten är att Exploatören, när Staden antar blivande detaljplan, av Staden förvärvar Fastigheten. 1(5) Mellan Sundbybergs kommun, nedan kallad Staden, org nr 212000-0175, och JM AB, nedan kallad Exploatören, org nr 556045-2103 har denna dag träffats följande MARKANVISNINGSAVTAL Bakgrund I januari 2015

Läs mer

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum:

upf21.13, TNRAA,A SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 1 (9) upf21.13, Plats och tid: Bergius, Stationsgatan 12, Uppsala ldockan 13:15 15:25 ande: Övriga deltagare: Erik Pelling (S), Ordförande Fredrik Ahlstedt (M), 2:e vice ordförande Hanna Mörck (V) 18-24,

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (13) 2017-10-19 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 26 oktober 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (7) 2016-11-29 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 6 december 2016 Plats och tid Stadshuset A394, 08:15 Ledamöter Ordförande Jazmin

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (10) 2016-11-10 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 17 november 2016 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2017-06-02 3B2B1B0BTekniska nämnden, arbetsutskottet Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 13 juni 2017 Plats och tid Stadshuset A394,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 33 52

Sammanträdesprotokoll 33 52 Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Fastighetsnämnden 1 Torsdagen den 27 mars 2008 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl. 13.00 17.00 Närvarande ledamöter Ordföranden Göran Landerdahl (fp),

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (9) 2017-11-15 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 november 2017 Plats och tid Stadshuset Kopplingen, 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande

Läs mer

Byggnadsnämnden

Byggnadsnämnden Hans Larsson Tel 021-39 12 54 2013-08-12 Byggnadsnämnden Dnr 2013/14-BN Detaljplan för Husbåtar i Kraftverkshamnen, Västerås PLANUPPDRAG Syfte Pröva möjligheten attt förlägga 5-10 husbåtar i Kraftverkshamnen.

Läs mer

2013-08-13. Iordningställande av Batterivägen kopplat till genomförandet av detaljplaneföreslag för Bilen m fl. (AU 215) Dnr KS 2013-240

2013-08-13. Iordningställande av Batterivägen kopplat till genomförandet av detaljplaneföreslag för Bilen m fl. (AU 215) Dnr KS 2013-240 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg FALKENBERG 2013-08-13 167 Iordningställande av Batterivägen kopplat till genomförandet av detaljplaneföreslag för Bilen m fl. (AU

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 27-35

Sammanträdesprotokoll 27-35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2017-03-07 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 27-35 Sammanträdesdatum 7 mars 2017 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:00-17:00 Ajournerades kl 15:15-15:35

Läs mer

Begäran om uppdrag till kontoret att sälja fastigheten Göteborg Gamlestaden 80:4 för hotelländamål.

Begäran om uppdrag till kontoret att sälja fastigheten Göteborg Gamlestaden 80:4 för hotelländamål. Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2017-09-25 diarienummer 3703/17 Strategiska avdelningen Eva Vågfelt telefon 368 11 72 e-post: eva.vagfelt@fastighet.goteborg.se Begäran om uppdrag till kontoret

Läs mer

134 diarienr 2481/16 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2016 Antecknas

134 diarienr 2481/16 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2016 Antecknas 130 Val av justerare Hampus Magnusson (M) 131 Godkännande av dagordning efter ändring 132 Fråga om ledamots eventuella jäv RAPPORTER OCH UPPDRAG 133 diarienr 0011/16 Fastighetsdirektörens rapport 134 diarienr

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 28-32

Sammanträdesprotokoll 28-32 1 (5) Sammanträdesprotokoll 28-32 Sammanträdesdatum 12 april 2016 Plats och tid A 402, kl 08:30-11:55 Tjänstgörande ledamöter Ordförande Lars Kallsäby (C) 2:e vice ordförande Claes Kugelberg (M) Anny Bustos

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (8) Fastighetsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 18 februari 2016 Plats och tid Kopplingen, kl 13:30 Ledamöter Ersättare Ordförande Magnus

Läs mer

Avtal om samverkan vid exploatering berörande Lindås 1:3 och 1:133 vid Valebergsvägen i Lindås

Avtal om samverkan vid exploatering berörande Lindås 1:3 och 1:133 vid Valebergsvägen i Lindås Tjänsteutlåtande Till Fastighetsnämnden 2015-05-18 Diarienummer 2094/98 Avdelningen för strategisk planering Lars Johansson Telefon 031-368 10 55 E-post: lars.johansson@fastighet.goteborg.se Avtal om samverkan

Läs mer

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB.

Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby till Veidekke Bostad AB. Lizett Durgé Ytterstad Telefon: 08-508 264 18 lizett.durge@expl.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-11-15 Markanvisning för bostäder inom fastigheten Stureby 1:1, vid kv Björkfaneret i Stureby

Läs mer

Bilagor 1. Översiktlig karta över området. 2. Fastighetsnämndens beslut om markanvisning till Västtrafik,

Bilagor 1. Översiktlig karta över området. 2. Fastighetsnämndens beslut om markanvisning till Västtrafik, Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2013-10-28 diarienummer 5097/11 Exploateringavdelningen Maria Brandt telefon 368 10 67 e-post: maria.brandt@fastighet.goteborg.se Återtagande av Västtrafiks markanvisning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (6) Nämnden för idrott och friluftsliv Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 31 mars 2015 Plats och tid Stadshuset, F180, kl 14:00 Ledamöter Ersättare

Läs mer

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl Mötet ajournerades mellan Liyanage (S), Heléne Groth (M) Magnus Edman (M)

Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl Mötet ajournerades mellan Liyanage (S), Heléne Groth (M) Magnus Edman (M) 1 (6) Sammanträde med Miljö- och konsumentnämnden Sammanträdesdatum 20 januari 2015 Plats och tid Port Anders gata 3, ing T3, kl 14.30-16.35 Mötet ajournerades mellan 15.55-16.10 Närvarande ledamöter Marléne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 49-60

Sammanträdesprotokoll 49-60 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) 2018-05-08 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 49-60 Sammanträdesdatum 8 maj 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:30 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10)

Planbestämmelser och. planbeskrivning ANTAGANDEHANDLING 1(10) Planbestämmelser och planbeskrivning 1(10) tillhörande tillägg till detaljplan för Manhem 2:1 MM i Dagsbergs socken Norrköpings kommun, upphävande av del av detaljplan den 18 oktober 2016 ANTAGANDEHANDLING

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista 1 av 21 Tomelilla kommun Kommunstyrelsen Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 31 mars 2014 kl. 18.15 Plats: Brösarps skola Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Ändringar i föredragningslistan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1-2, 4-13

Sammanträdesprotokoll 1-2, 4-13 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1-2, 4-13 Sammanträdesdatum 12 januari 2016 Plats och tid Stadshuset, rum A 394, kl 08:15-11:15 Ajournerades 09:20-09:35 Tjänstgörande ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande

Läs mer

Markanvisningspolicy. för bostadsmark

Markanvisningspolicy. för bostadsmark Markanvisningspolicy för bostadsmark INNEHÅLLSFÖRTECKNING Planering för dagens och morgondagens västeråsare 3 Vad innebär markanvisning? 4 Hur gör jag för att få en markanvisning? 5 Ansökan om markanvisning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (5) Tekniska nämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Jazmin Pettersson Sammanträdesdatum 17 november 2015 Plats och tid Partigruppsmöten Ledamöter Ersättare Stadshuset, rum

Läs mer

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby

Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av småhus på obebyggda tomter i Utby Tjänsteutlåtande Utfärdat 2016-09-26 Diarienummer 0760/16 Stadsutveckling Hedwig Andrén Telefon 031-368 02 33 E-post: hedwig.andren@stadshuset.goteborg.se Motion av Björn Tidland (SD) om uppförande av

Läs mer

redovisad som kommer att planeras i fortsatt samverkan mellan parterna.

redovisad som kommer att planeras i fortsatt samverkan mellan parterna. Mellan Bollebygds kommun (org. nr. 212000-2973) nedan kallad Kommunen och Stefan Söderkvist Fastighets AB (org. nr. 556521-6107) med dess konsult Göran Mellberg Invest AB, har träffats följande Samverkansavtal

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (11) Kommunfullmäktige Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Britt Sandström Sammanträdesdatum 10 november 2011 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, kl 16:00 VÄSTERÅS STAD

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: KF , Dnr: Ks 2015/225 Sid: 1 Rev: KF Dnr: Ks 2016/154

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: KF , Dnr: Ks 2015/225 Sid: 1 Rev: KF Dnr: Ks 2016/154 Beslut: KF 2015-08-31 138, Dnr: Ks 2015/225 Sid: 1 REGLEMENTE FÖR BYGGNADSNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. BYGGNADSNÄMNDENS ANSVARSOMRÅDE

Läs mer

Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning för komplementbyggnad inom Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem.

Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning för komplementbyggnad inom Farsta 2:1 i Hökarängen till AB Stockholmshem. Kontaktperson Josefine Idbrant Ytterstad Telefon: 08-508 27146 josefine.idbrant@mk.stockholm.se Till Exploateringsnämnden 2007-01-25 Detaljplan för kvarteret Aftonen i Hökarängen. Remiss. Markanvisning

Läs mer

Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av fastigheten Sabbatsberg 16 i Vasastaden till Folkhem.

Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av fastigheten Sabbatsberg 16 i Vasastaden till Folkhem. ff TJÄNSTEUTLÅTANDE Kontaktperson Christina Winberg Innerstad Telefon: 08-508 26266 christina.winberg@mk.stockholm.se Till Marknämnden 2005-12-15 Markanvisning för kultur- och bostadsändamål inom del av

Läs mer

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen

Markanvisning för bostäder i östra Gårdsten del av Jubileumssatsningen Tjänsteutlåtande till Fastighetsnämnden 2015-10-19 diarienummer 4940/15 Strategisk planering Kristin Cadier telefon 031-368 10 66 e-post: kristin.cadier@fastighet.goteborg.se Markanvisning för bostäder

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 1 (11) Plats och tid Stadshuset Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Bohman, ordf. (S), Dan Ljungström

Läs mer

116 diarienr 2930/17 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2017 Antecknas

116 diarienr 2930/17 Bostadsbyggandet i Göteborg. Första kvartalet 2017 Antecknas 113 Val av justerare Hampus Magnusson (M) 114 Godkännande av dagordning RAPPORTER OCH UPPDRAG 115 diarienr 0011/17 Fastighetsdirektörens rapport Antecknas 116 diarienr 2930/17 Bostadsbyggandet i Göteborg.

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef

Exploateringskontoret Avdelningen för Projektutveckling. Handläggare Caroline Svärd Förslag till beslut. Håkan Falk Förvaltningschef Dnr Sida 1 (7) 2016-10-07 Handläggare Caroline Svärd 08-508 266 22 Till Exploateringsnämnden 2016-11-10 Överenskommelse om exploatering med försäljning, för bostäder inom fastigheterna Mariehäll 1:10 och

Läs mer

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden

Uppdrag för detaljplan för verksamheter och kategoribostäder vid Smålandsgatan inom stadsdelen Heden Stadsbyggnadskontoret Tjänsteutlåtande Utfärdat 2019-08-21 Byggnadsnämnden 2019-08-27 Diarienummer 0545/19 Handläggare Frida Kjäll/Disa Pettersson Telefon: 031-368 19 98 E-post: frida.kjall@sbk.goteborg.se

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (11) 2018-08-16 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Magnus Edström Sammanträdesdatum 23 augusti 2018 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal (Stadshuset rum A287), 08:30

Läs mer

Datum Dnr 2014/320

Datum Dnr 2014/320 1(6) Detaljplan för TALLEN 1 Sölvesborg, Sölvesborgs kommun SAMRÅDSREDOGÖRELSE HUR SAMRÅDET BEDRIVITS Ärendet handläggs med enkelt planförfarande enligt plan- och bygglagens 5 kap 6. Tillfälle att ta del

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista KALLELSE 1 (6) 2018-10-02 Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Hans Stergel Sammanträdesdatum 9 oktober 2018 Plats och tid Stadshuset F180, 14:00 Ledamöter Ersättare Ordförande Hans

Läs mer