Kommunstyrelsen (1-26) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl Se bilagd närvarolista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2009-01-19 1 (1-26) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-12.15. Se bilagd närvarolista"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (1-26) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl Se bilagd närvarolista Ulla Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Maine Westin, plantekniker, 2 Mats Rudert, socialsekreterare, 3-5 Christina Eriksson, folkhälsostrateg, 3-5 Anna-Kari Woxberg, Samhällsmedicin Gävleborg, 4-5 Lotta Östlund, Samhällsmedicin Gävleborg, 4-5 Jörgen Blomkvist, Region Gävleborg, 6 Börje Sjöberg, utredare, 6 och 10 Marcus Wallin, Hoforshus AB, 8 Tommy Nielsen, information/turism, 17 Ziita Eriksson Kommunkansliet, Ulla Sjöberg Marie-Louise Dangardt Ziita Eriksson Kommunstyrelsen i Hofors kommun Kommunkansliet Ulla Sjöberg

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sid 1 Föredragningslistan 2 2 Detaljplan för del av Skolgatan södra parkeringen, utställning 3 3 Taxa för tillsyn över försäljning av nikotinläkemedel 4 4 CAN-undersökning, rapport. 5 5 Projekt TUPP 10 tobaksuppdraget 6 6 Regionalt utvecklingsprogram RUP, information 7 7 Kommunstyrelsens internbudget och beslutsattestanter Hoforshus AB, kommunal borgen fastighetsprojekt Städuppdrag hos DTU i Hofors AB Tjänstebil som löneförmån Utredning om framtida uppdrag för Gästrike Räddningstjänst Motion om poliser i Hofors kommun, besvarande Motion om instegsjobb vid tillsättning av tjänster. besvarande Motion om uppsnyggning av Torsåkers samhälle, besvarande Medborgarförslag med åtgärder för att minska nedskräpning i skog och mark, besvarande utgår Medfinansiering i projektet Finnskogarna Meddelanden Delegeringsbeslut 26

3 Kommunstyrelsen Ks 1 FÖREDRAGNINGSLISTAN Ordföranden föreslår följande förändring av föredragningslistan. Tillägg: Medfinansiering av EU-projekt Finnskogarna. Utgår: Medborgarförslag om byggande av Pensionärernas Hus, besvarande. Kommunstyrelsen beslutar enligt förslag.

4 Kommunstyrelsen Ks 2 Dnr DETALJPLAN FÖR DEL AV FASTIGHETEN HOFORS 13:161, SAMT HOFORS 6:81, 6:35, 6:78 M FL DEL AV SKOLGATAN SÖDRA PARKERINGEN, UNDERRÄTTELSE OM UTSTÄLLNING Miljö- och byggnadsnämnden avser att upprätta en ny detaljplan för del av Skolgatan samt f d Palladiumfastigheten. Förslaget till detaljplan ger möjlighet att skapa en del av förutsättningarna för den beslutade förnyelsen och upprustningen av Hofors centrum. Som en del i förändringen behöver Palladiumfastigheten, som idag ligger på kvartersmark med byggrätt, omvandlas till parkering. Den västra delen av fastigheten Hofors 6:35, Lottas Klipperia, tas i anspråk för parkering. Syftet är att Skolgatan, mellan Teaterplan och Centralgatan, skall återgå till att bli entrésida för butikerna. Skolgatan blir också på den aktuella delen öppen för biltrafik på de gåendes villkor. Genomförandetiden har valts till 5 år, då ett genomförande av detaljplanen kommer att ske inom en snar framtid. Detaljplanen prövas enligt reglerna för normalt planförfarande. Detaljplanen har varit föremål för samråd. Miljö- och byggnadsnämnden har godkänt samrådsredogörelse och upprättade planhandlingar som utställningshandlingar. Plantekniker Maine Westin redovisar planförslaget. Förslaget finns utställt tiden 18 december 2008 t o m 23 januari Kommunstyrelsen har under den tiden möjlighet att inlämna synpunkter på förslaget. sunderlag Miljö- och byggnadsnämnden, underrättelse om utställning. Utställningshandlingar. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna föreliggande utställningshandlingar.

5 Kommunstyrelsen Ks 3 Dnr /703 TAXA FÖR TILLSYN ÖVER FÖRSÄLJNING AV NIKOTINLÄKEMEDEL Den 1 mars 2008 trädde en ny lag (2007:1455) om detaljhandel med nikotinläkemedel i kraft. Genom lagen blir det tillåtet för även andra näringsidkare än Apoteket att sälja nikotinläkemedel enligt samma princip som idag gäller för detaljandel med tobak och folköl. Kommunen måste dock ta beslut om vilken nämnd som ska ha tillsynsansvaret samt att det finns delegation. En kommun får om den så vill, ta ut en avgift för anmälan och tillsyn. Kommunfullmäktige har , 95, bl a beslutat att ansvaret för tillsyn över försäljning av nikotinläkemedel tillfaller socialnämnden, samt att uppdra åt socialnämnden att föreslå eventuell taxa för tillstånd att försälja nikotinläkemedel. Socialnämnden har föreslagit kommunfullmäktige anta taxa för handel av nikotinläkemedel enligt följande: Anmälan: Handläggning av anmälan enligt 3 1 x timavgift Tillsyn: Tillsyn över näringsidkare som säljer nikotinläkemedel 1 x timavgift Med timavgift avses fastställd taxa för prövning och tillsyn inom miljöbalkens område m m. Timtaxan är för närvarande 620 kronor. sunderlag Socialnämnden, protokollsutdrag , 92. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta taxa för handel av nikotinläkemedel handläggning av anmälan enligt 3 1 x timavgift tillsyn över näringsidkare som säljer nikotinläkemedel 1 x timavgift per år enligt fastställd timtaxa för prövning och tillsyn inom miljöbalkens område m m.

6 Kommunstyrelsen Ks 4 CAN-UNDERSÖKNING, RAPPORT Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning CAN har under 2008 för femte gången genomfört en alkohol- och drogundersökning i länet. Samtliga elever i årskurs 9 i länet omfattas av undersökningen och den görs också i riket, vilket innebär att det finns ett nationellt jämförelsetal. Resultatet från undersökningen sprids och används i det alkohol- och drogförebyggande arbetet i länets kommuner samt som planeringsunderlag för folkhälsoinsatser inom landstinget, länsstyrelsen, frivilligorganisationer m fl. Socialsekreterare Mats Rudert redovisar resultatet av enkätundersökningen. Undersökningen visar resultatet i länet samt i kommunerna, där bl a varje grundskola finns representerad. För Hofors del är det Petreskolan och Hagaskolan som deltagit. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna informationen.

7 Kommunstyrelsen Ks 5 Dnr TUPP 10 TOBAKSUPPDRAGET 2010 Tobaksuppdraget är ett regeringsuppdrag till Statens folkhälsoinstitut om att genomföra åtgärder inom området tobaksprevention. Landets kommuner och landsting har inbjudits att söka projektmedel. Länsfolkhälsorådet Gävleborg har ansökt och beviljats projektmedel om kronor för år 2009 med möjlighet till förlängning under Målet för projektet är att minska tobaksbruket bland ungdomar i Gävleborgs län. Anna-Kari Woxberg, Samhällsmedicin Gävleborg, redovisar projektet, bl a genomförande, organisation, finansiering och utvärdering. Kommunens medverkan i projekt TUPP 10 ska ske inom ramen för ordinarie verksamhet och omfatta att en lokal samordnare och lokala arbetsgrupper utses, att utifrån behov och förutsättningar implementera valda kunskapsbaserade metoder, och att verka för att lokala kommunala aktörer och arenor medverkar i projektet. Kommunstyrelsen beslutar att tacka för lämnad information, att medverka i projektet och att det lokala folkhälsorådet får utgöra kommunens referensgrupp.

8 Kommunstyrelsen Ks 6 Dnr REGIONALT UTVECKLINGSPROGRAM RUP , INFORMATION SAMT REMISSVAR Ett regionalt utvecklingsprogram RUP håller på att utarbetas i Gävleborg och skall innan politiskt beslut föregås av en bred remissomgång i länet. Programmet ska vara en bärare av ambitionen för det regionala utvecklingsarbetet i Gävleborg och visa på hur hela Gävleborg kan utvecklas i en mera hållbar riktning. Programmet berör hela länet och därför är också åsikter från länet viktiga att beakta innan politiskt beslut kan fastställa programmet. Region Gävleborg är ansvariga för framtagandet av utvecklingsprogrammet som visar på vilka ambitioner som finns för länets utveckling. Remissversionen har utskickats till stora länsaktörer, utvalda företag, aktörer som bidragit under RUP-processen, samt läggs tillgängligt för allmänheten via Region Gävleborgs och länets biblioteks hemsidor. Jörgen Blomkvist, RUP-samordnare, redovisar arbetet med utarbetandet av förslaget. Programmet har utarbetats under 2007 och 2008 i ett försök till bred dialog i Gävleborgs län. Programmet ska vid sitt färdigställande visa vilka prioriteringar som är de viktigaste för en hållbar utveckling i länet. Tyngdpunkten i programmet läggs på ett övergripande och mätbart mål, nämligen, att länets befolkning år 2013 skall öka till invånare. Därtill prioriteras sex åtgärdsstrategier och flertalet fördjupningsteman. Kommunen har utarbetat ett remissvar över utvecklingsprogrammet. Börje Sjöberg, utredare, kommenterar kommunens förslag och påpekar vikten av det övergripande målet om en befolkningsökning i länet samt en regional samverkan. sunderlag Regionalt utvecklingsprogram , remissvar.

9 Kommunstyrelsen forts Kommunstyrelsen beslutar att tacka för lämnad information, att till Region Gävleborg överlämna remissvar över regionalt utvecklingsprogram.

10 Kommunstyrelsen Ks KOMMUNSTYRELSENS INTERNBUDGET OCH BESLUTSATTESTANTER 2009 Kommunfullmäktige har i december fastställt budget för år 2009 och plan som är en plan över de kommande årens verksamhet och ekonomi. Nämnder och styrelse ska fastställa sin internbudget och besluta om beslutsattestanter. Föreligger verksamhetsplan 2009 för kommunstyrelsens verksamhetsområden samt kommunstyrelsens internbudget med budgetansvariga, tillika beslutsattestanter och ersättare för respektive objekt. Kommunstyrelsens budgetram för år 2009 är 46,5 miljoner kronor. Ekonom Carin Homann redovisar kommunstyrelsens verksamhetskostnader med förändringar. sunderlag Ekonomikontoret, skrivelse Attestförteckning för kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att fastställa budgetramen för budgetansvariga, att godkänna beslutsattestanter per objekt, att uppdra åt kommunchefen att besluta om investeringar upp till kronor förutsatt att kapitaltjänstkostnaden ryms i budgetramen.

11 Kommunstyrelsen Ks 8 Dnr HOFORSHUS AB, FASTIGHETSUTVECKLINGSPROJEKT SAMT KOMMUNAL BORGEN Hoforshus AB har hemställt om kommunens godkännande av fastighetsutvecklingsprojekt innebärande energisparåtgärder samt om utökning av kommunal borgen med kronor. Hoforshus AB har under våren 2008 upphandlat en fastighetsutvecklingsentreprenad. Fastighetsutvecklingsentreprenaden går ut på att hitta åtgärder och att göra investeringar för att spara energi och på samma gång genomföra de lagstadgade energideklarationerna. I projektet ingår också ett utbildningspaket med fokus på att skapa ett energimedvetande hos Hoforshus anställda och att utbilda specialister inom framför allt driftorganisationen. Hoforshus har valt att dela upp entreprenaden i två delar, kommersiella och kommunala lokaler i en del och bostäder i den andra. Analysen för lokalerna har genomförts under sommaren och hösten 2008 och resultatet har lämnats till Hoforshus i november Resultatet av analysen är att Hoforshus kan göra energibesparingar motsvarande kronor, (värme, vatten och el), varav den garanterade värmebesparingen uppgår till kronor. Besparingen är beräknad efter dagens kostnader för olika energislag. Hoforshus kommer att bidra med en minskad klimatpåverkan om projektet genomförs. Energibesparingarna uppnås genom en investeringsvolym på kronor. Den årliga kostnaden för att genomföra fastighetsutvecklingspaketet blir med en avskrivningstid om 25 år och en kalkylränta om 5 % kronor per år. Personal- och ekonomiutskottet har behandlat ärendet och föreslagit att Hoforshus AB medges genomföra projektet samt att utökad borgensram beviljas. sunderlag Hoforshus AB, skrivelser och Personal- och ekonomiutskottet, protokollsutdrag , 6.

12 Kommunstyrelsen forts Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna genomförande av fastighetsutvecklingsprojektet, att utöka kommunal borgen till Hoforshus AB med kronor.

13 Kommunstyrelsen Ks 9 Dnr STÄDUPPDRAG HOS DTU I HOFORS AB Kommunstyrelsen har beslutat att skapa en sammanhållen kost- och städorganisation fr o m DTU i Hofors AB utför sedan 2001 förvaltningsstädning åt Hofors kommun. Kommunchefen föreslår att uppdraget till DTU i Hofors AB om förvaltningsstädning upphör och samordnas med verksamheten inom kommunstyrelsens verksamhetsområde. sunderlag E Källgren, skrivelse Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att uppdraget till DTU i Hofors AB rörande förvaltningsstädning upphör , att kommunstyrelsen snarast upptar förhandling kring överföring av berörd personal från Hoforshus AB till Hofors kommun.

14 Kommunstyrelsen Ks 10 Dnr TJÄNSTEBIL SOM LÖNEFÖRMÅN Länsrätten i Gävleborgs län har i dom upphävt ett beslut om tjänstebil för stabschef Ulf Back, eftersom det anses fattat av kommunstyrelsens ordförande och kommunchefen gemensamt, vilket strider mot kommunallagen. Kommunen är därför skyldig att rätta beslutet. Som rättelse föreslås att kommunstyrelsen fattar beslut om tjänstebil. Det föreslagna beslutet får retroaktiv verkan, vilket är tillåtet om det är gynnande för den enskilde. Personal- och ekonomiutskottet har behandlat ärendet och föreslagit att Ulf Back beviljas löneförmån i form av tjänstebil. Rolf Ekström (kd) och Kent Olsson (fht) yrkar på avslag. sunderlag E Källgren, skrivelse Personal- och ekonomiutskottet, protokollsutdrag , 4. Yrkanden Personal- och ekonomiutskottets förslag. Rolf Ekström (kd) m fl yrkande om avslag. Proposition Ordföranden föreslår att proposition ställs på personal- och ekonomiutskottets förslag om bifall respektive Rolf Ekströms (kd) yrkande om avslag. Propositionsordningen godkänns. Ziita Eriksson (m) och Alf Persson (m) tar ej ställning i frågan. Efter ställda propositioner finner ordföranden bifall till personal- och ekonomiutskottets förslag.

15 Kommunstyrelsen forts Kommunstyrelsen beslutar att från januari 2008 bevilja Ulf Back löneförmån i form av tjänstebil, att det av Riksskatteverket fastställda förmånsvärdet av tjänstebil beaktas vid kommande lönerevisioner, att beslut om tjänstebil undantas från delegering av beslut om löneförmån. Reservation Mot beslutet reserverar sig Kent Olsson (fht).

16 Kommunstyrelsen Ks 11 Dnr UTREDNING OM FRAMTIDA UPPDRAG FÖR GÄSTRIKE RÄDDNINGSTJÄNST Räddningstjänsten är samordnat som ett kommunalförbund, Gästrike Räddningstjänst, med Gävle, Sandviken, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby kommuner som medlemmar. I förbundsordningen finns bl a förbundets syfte angivet, viss precisering av vad förbundet förväntas utföra åt medlemskommunerna, organisation och kostnadsfördelning angivet. Förbundsordningen har förändrats ett antal gånger under åren främst beroende på förändrad lagstiftning. Senaste ändringen är från december Sedan lagen om skydd mot olyckor trätt i kraft har därutöver såväl räddningstjänstförbundet som de enskilda kommunerna antagit handlingsplaner där ansvarsförhållandet mellan räddningstjänstförbundet och kommunen beskrivs ytterligare. Under senaste åren har frågan om det finns behov av ytterligare samordning inom räddningstjänstområdet väckts. Finns det anledning att ytterligare förstärka helhetssynen inom området säkerhet, trygghet och skydd. Det kan finnas ett behov av att fastställa en vision för räddningstjänstens uppdrag, en precisering av uppdraget samt en tydlig koppling mellan uppdrag, verksamhet och tillskjutna medel. Yttersta syftet måste givetvis vara att räddningstjänstens verksamhet ska bedrivas på det mest effektiva sättet både ur ett verksamhetsoch ett kostnadsperspektiv. Gästrikerådet har i september 2008 beslutat att rekommendera kommunerna att initiera en utredning om räddningstjänstens framtida uppdrag samt anslå sin andel av beräknade utredningskostnader på totalt kronor. Den närmare preciseringen av utredningsuppdraget kommer att formuleras i samråd mellan kommunledningskontoret, räddningstjänsten och Inköp Gävleborg. Resultatet av uppdraget kan komma att föranleda förändringar av förbundsordningen och kan precis som idag - resultera i att uppdraget för räddningstjänsten varierar mellan kommunerna. Som styrgrupp för projektet kommer berörda kommunchefer samt räddningschefen att fungera. Förslag till eventuella förändringar kommer att föreläggas respektive kommunfullmäktige för beslut, med ikraftträdande tidigast fr o m verksamhetsåret 2010.

17 Kommunstyrelsen forts Kommunchefen föreslår att en utredning om räddningstjänstförbundets framtida uppdrag genomförs med övriga medlemskommuner. sunderlag E Källgren, skrivelse. Kommunstyrelsen beslutar att tillsammans med övriga kommuner ingående i Gästrike Räddningstjänstförbund genomföra en utredning om förbundets framtida uppdrag, att av beräknade utredningskostnader om kronor ska Hofors kommun svara för kronor enligt kostnadstäckningsmodell i förbundsordningen.

18 Kommunstyrelsen Ks 12 Dnr MOTION ANGÅENDE POLISER I HOFORS KOMMUN, BESVARANDE Kent Olsson (fht) har inlämnat en motion med yrkandet att fullmäktige beslutar att hos polismyndigheten kräva en organisation så att polisen finns i Hofors och syns i samhället, att polisen vid några tillfällen varje termin har lektioner i skolan om trafikkunskap, drogmissbruk, allmän lagkunskap och polisarbete. Ledningskontoret, gm kommunchef Eira Källgren, har föreslagit att avslå motionen, då ett sådant krav inte kan ställas från kommunen till annan myndighet. De polisiära frågorna är inte formellt en kommunal angelägenhet. När det gäller polisens insatser i skolan, så bör ett sådant samarbete ske med annat initiativ än genom krav. De polisiära frågorna är väldigt viktiga och har betydelse för upplevelsen av trygghet i samhället. Kommunen har vid alla tillfällen påtalat detta för polismyndigheten. Polismyndigheten genomför nu förändringar i området som beräknas få positiva effekter även för Hofors. sunderlag K Olsson (fht), motion E Källgren, förslag till besvarande Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att avslå motionen. Reservation Mot beslutet reserverar sig Kent Olsson (fht).

19 Kommunstyrelsen Ks 13 Dnr MOTION OM INSTEGSJOBB VID TILLSÄTTNING AV TJÄNSTER, BESVARANDE Hans Backman (fp) har inlämnat en motion med förslag att kommunstyrelsen tar fram en handlingsplan för att kommunen som arbetsgivare fullt ut ska beakta möjligheten med instegsjobb vid tillsättning av tjänster. Ledningskontoret, gm personalchef Ulf Back, har lämnat förslag till besvarande av motionen. Kommunledningen anser i grunden att det är viktigt att nyttja instegsjobb eller andra åtgärder för att på ett effektivt och rationellt sätt integrera våra invandrare i samhället. Redovisning av personalläget i Hofors kommun. Kompetens bland invandrare: De invandrare som har kommit till Hofors har i huvudsak liten eller ingen utbildning inom något/några områden där vi kan ha behov. Möjligheterna där vi genom instegsjobb och en god handledning kan erbjuda anställningar är de arbeten som inte kräver gymnasiekompetens såsom städpersonal, vårdbiträden och måltidsbiträden. Även i viss mån personliga assistenter och elevassistenter kan komma ifråga. Anställningsläget inom kommunen: Inom de yrkesgrupper som våra invandrare skulle kunna få en anställning pågår rationaliseringar och kvalitetsutveckling mot högre kompetenser. Detta kan komma att innebära personalminskningar genom uppsägning p g a arbetsbrist, vilket i sin tur kommer att innebära att den uppsagda personalen kommer att ha företräde till återanställning. Förslag till handlingsplan Socialnämnden genom Centrum för arbete och den personal som arbetar med integrering gör en kompetensinventering bland invandrare som uppfyller kravet för instegsjobb. Centrum för arbete genomför marknadsföring av de som fyller kraven vid de personalplaneringsmöten som genomförs inom kommunen (ca ett/mån) för att se möjligheter till rekrytering. Om rekrytering sker så avdelas personal för att inledningsvis handleda instegsjobbarna. Inom vissa verksamheter finns redan uttagna handledare. Centrum för arbete deltar även i Entré Hofors möten för att marknadsföra verksamheten även inom det privata näringslivet.

20 Kommunstyrelsen forts sunderlag Hans Backman (fp), motion U Back. förslag till besvarande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att motionen anses besvarad.

21 Kommunstyrelsen Ks 14 Dnr MOTION OM UPPSNYGGNING AV TORSÅKERS SAMHÄLLE, BESVARANDE Från Carina Larsson (fht) har inkommit motion med förslag att kommunfullmäktige beslutar att genast starta en uppsnyggning av det som är trasigt, snett osv på kommunens gator, parker och fastigheter i Torsåker. Genom att starta en uppsnyggning av kommunens gator, parker och fastigheter i Torsåker kan en bättre samhörighet skapas mellan de båda kommundelarna Hofors och Torsåker. I Hofors har miljoner satsats på att göra centrum trevligt och vackert. Christer Ekendahl, vd DTU i Hofors AB, har yttrat sig med anledning av den inkomna motionen. Inom den pågående planverksamheten sker ett arbete med att upprätta ett förslag till revidering av gällande planer för Torsåkers centrum. Förslag kommer även att tas fram till förnyelse av Torsåkers centrum. Underhåll av fastigheter, gator, vägar, parker och GCM-vägar sker inom ramen för den budget som är fastställd. Kommunen kan endast påverka de markområden och fastigheter som ägs av kommunen eller Hoforshus. Med hänvisning till inkommet yttrande föreslår kommunchef Eira Källgren att motionen får anses besvarad. Kent Olsson (fht) och Alf Persson (m) yrkar på bifall till motionen. Torbjörn Jansson (s) yrkar på bifall till kommunchefens förslag att motionen får anses besvarad. sunderlag C Larsson (fht), motion E Källgren, förslag till besvarande

22 Kommunstyrelsen forts Yrkanden Torbjörn Janssons (s) yrkande om bifall till kommunchefens förslag. Kent Olsson (fht) m fl yrkande om bifall till motionen. Proposition Ordföranden föreslår att proposition ställs på respektive yrkanden. Propositionsordningen godkänns. Efter ställda propositioner finner ordföranden bifall till Torbjörn Janssons (s) yrkande. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att motionen anses besvarad.

23 Kommunstyrelsen Ks 15 Dnr MEDBORGARFÖRSLAG MED ÅTGÄRDER FÖR ATT MINSKA NEDSKRÄPNING I SKOG OCH MARK, BESVARANDE Från Arne Evertsson föreligger medborgarförslag med åtgärder för att minska nedskräpning i skog och mark. Föreslås bl a att soptippen borde ha utökade öppettider samt att undersöka möjligheten att låta returmagasinet ta över ansvaret vid kommunens tipp. Kommunstyrelsens utskott för teknisk försörjning har lämnat yttrande över det inkomna medborgarförslaget. Personal från DTU städar kontinuerligt såväl våra tätorter som skog och mark samt reparerar efter vandalisering och klotter. Det är Gästrike Återvinnare som ansvarar för våra återvinningscentraler. Kommunen har nyligen startat upp Magasinet, en verksamhet som ska syssla med återanvändning och försäljning av varor som privata och andra verksamheter vill avyttra. Offentligt skyddade arbeten, OSA, samt Utegruppen ska ha sin hemvist med start och avslut på arbetsdagen i Magasinets lokaler. Frågan om att ta emot och demontera gamla hjul kan ställas till nya Magasinet, men att inga övriga åtgärder enligt medborgarförslaget kan vidtas. Med hänvisning till yttrande från utskottet för teknisk försörjning föreslår kommunchef Eira Källgren att medborgarförslaget får anses besvarat. sunderlag A Evertsson, medborgarförslag. E Källgren, förslag till besvarande Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att medborgarförslaget anses besvarat.

24 Kommunstyrelsen Ks 16 Dnr MEDBORGARFÖRSLAG OM BYGGANDE AV PENSIONÄRERNAS HUS, BESVARANDE t utgår.

25 Kommunstyrelsen Ks 17 Dnr MEDFINANSIERING AV EU-PROJEKT FINNSKOGARNA Ludvika kommun har hemställt om medfinansiering i projekt Finnskogarna. Med anledning av 200-årsminnet av Sveriges och Finlands delning 1809 finns skäl att påminna om historien och samhörigheten mellan de båda länderna. En förstudie har under år 2008 undersökt möjligheterna att utveckla en områdesövergripande turism baserad på finnskogskulturen där ideella och kommersiella aktörer samverkar. Förstudien har tagit fram de kommuner som har utvecklingsbara finnskogsturistiska besöksmål och bland dessa finns Hofors. Projektägare är Ludvika kommun och projektet är kostnadsberäknat till 17,9 miljoner kronor och bygger på finansiering från berörda kommuner, regioner och statliga organ. Medfinansiering från Hofors kommun har begärts för projekttiden med kronor för år 2009, kronor för år 2010, kronor för år 2011 och kronor för år sunderlag Ludvika kommun, skrivelse Projektbeskrivning Finnskogarna.com, Kommunstyrelsen beslutar att bevilja medfinansiering i projektet under år 2009 med kronor samt därutöver möjlig tidsmedverkan, att kostnaden belastar verksamheten turism objekt

26 Kommunstyrelsen Ks 18 MEDDELANDEN PRO Hofors-Torsåkers Samrådsgrupp, skrivelse om de äldres behov i Hofors kommun. Landstinget Gävleborg, kollektivtrafikberedningen, protokoll Brottsförebyggande Rådet, protokoll Kommunala Rådet för Funktionshindrade, protokoll

27 Kommunstyrelsen Ks 19 DELEGERINGSBESLUT Personal- och ekonomiutskottet, protokoll Kommunchef Eira Källgren: Yttrande till Regeringskansliet avseende ansökan om tillstånd till förköp av fastigheten Hofors 13:147, Faluvägen/Storgatan. Lönebeslut för Gunn-Britt Grohp tiden om förlängt chefsförordnande för Nils Lindqvist som näringslivschef t o m Trafiksamordnare Ulla Sahlström: enligt delegeringsordning p 6.1, 6.5 och 6.6 färdtjänst och riksfärdtjänst november 2008,

Se bilagd närvarolista

Se bilagd närvarolista Kommunfullmäktige 2009-02-16 17 (17-39) Hofors Folkets Hus, sal Valhall, kl 17.30-21.30 Se bilagd närvarolista Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Charlotte Humling, chef för Arbetsförmedlingen,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-08-30 1. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-10.55

Kommunstyrelsen 2010-08-30 1. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-10.55 Kommunstyrelsen 2010-08-30 1 (1-15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-10.55 ande se sidan 2 Övriga närvarande se sidan 2 Kent Olsson (FHT) Justeringens plats och tid Kommunkontoret,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2008-11-24 212 (212-218) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.30. Se bilagd närvarolista

Kommunstyrelsen 2008-11-24 212 (212-218) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.30. Se bilagd närvarolista Kommunstyrelsen 2008-11-24 212 (212-218) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.30 Se bilagd närvarolista Ulla Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Christer Ekendahl, ekonomichef,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-11-12 219 (219-226) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.15. Se bilagd närvarolista

Kommunstyrelsen 2007-11-12 219 (219-226) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.15. Se bilagd närvarolista Kommunstyrelsen 2007-11-12 219 (219-226) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.15 Se bilagd närvarolista Ulla Sjöberg, sekreterare Ulf Back, t f kommunchef Elsa Andréasson, ekonom Carin Homann,

Läs mer

Kommunfullmäktige 2010-09-20 1 (1-11) Justerare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kommunfullmäktige 2010-09-20 1 (1-11) Justerare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunfullmäktige 2010-09-20 1 (1-11) Plats och tid Torsåkers Bygdegård, kl 17.30-18.00 ande se sidan 2-3 Övriga närvarande se sidan 3 Diana Blomgren (S), Hans Backman (FP) Justeringens plats och tid Kommunkontoret,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2008-01-28 1 (1-30) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-13.20. Se bilagd närvarolista

Kommunstyrelsen 2008-01-28 1 (1-30) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-13.20. Se bilagd närvarolista Kommunstyrelsen 2008-01-28 1 (1-30) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-13.20 Se bilagd närvarolista Ulla Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Anders Brenander, lekmannarevisor Britt

Läs mer

Hofors Folkets Hus, sal Valhall, kl 17.30-21.00. Se bilagd närvarolista. Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef

Hofors Folkets Hus, sal Valhall, kl 17.30-21.00. Se bilagd närvarolista. Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Kommunfullmäktige 2008-01-21 1 (1-19) Hofors Folkets Hus, sal Valhall, kl 17.30-21.00 Se bilagd närvarolista Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Torbjörn Jansson och Lennart Elfström Kommunkansliet,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Datum Tid kl 08:15-10:00 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Hans Larsson Justeringens plats och tid 2012-02-06 Justerade paragrafer 1 -- 15 Sekreterare

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Datum Tid kl 08.15--12.00 Plats Kommunhuset, Stollen Närvarande Se sidan 2 Barbro Johansson (S) Justeringens plats och tid Kommunhuset torsdagen den 3 februari Justerade paragrafer

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

Se bilagd närvarolista

Se bilagd närvarolista Kommunfullmäktige 2009-01-12 1 (1-16) Hofors Folkets Hus, sal Valhall, kl 17.30-21.45 Se bilagd närvarolista Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Olle Borg, Brottsofferjouren Västra Gästrikland,

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 3. Samarbetsavtal Bokningscentralen i Hälsingland.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 3. Samarbetsavtal Bokningscentralen i Hälsingland. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunstyrelsen KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Tid: Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 11 december 2008 kl. 13:00. 1. Val av justerare. 2. Ekonomirapport.

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 3 juni 1998, kl 17.00-17.55 Beslutande Dan-Åke Moberg Sven-Inge Carlsson, tj ers 62-63 Marianne Arvidsson Sofia Lindstrand, tj ers Annica Eriksson Rolf

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40

Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1992-04-22 Plats och tid Husaren, Kumla Folkets hus onsdagen den 22 april 1992, kl 17.00-17.40 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-10-27 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-10-27 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15. 2008-10-27 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 27 oktober 2008, klockan 13.00 15.25 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 4 mars 1998, klockan 17.00-17.50 Beslutande Annica Eriksson, ordf Carl-Gustav Thunström Marianne Arvidsson Anette Larsson, tjg ers Åke Sundeqvist, tjg ers Torbjörn

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(14)

Sammanträdesprotokoll 1(14) Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Kommunhusets sessionssal klockan 09:00-10:48 ande Ordförande Kent Persson (V) Johanna Odö (S) Christer Wallin (S) Lisa Bäckman (V) Olle Rahm (S) Johanna Odö (S)

Läs mer

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen

HAMMARÖ KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum ANSLAG/BEVIS. Sida (10 ) Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2017-01-16 1(10 ) Plats och tid Beslutande Nämndrummet, Kommunhuset, Skoghall, kl 13:30 16.10 med ajournering kl 15.10-15.20 Per Aspengren (S), ordförande Sara Asp (S), v ordförande Alexander

Läs mer

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 25 maj, klockan

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Kommunkontoret, Surahammar Måndag 25 maj, klockan Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndag 25 maj, klockan 13.00-14.45 Tobias Nordlander (S) ordförande Kennet Hedlund (S) Christina Waster Jansson (S) Erkki Visti (C) Eva Björk (C) Urban

Läs mer

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden

KF 8 Föreningsbidrag för kultur- och fritidsnämnden 9 Kvalitetsredovisning 2003, utbildningsnämnden KOMMUNSTYRELSEN 2004-04-21 Godkännande av dagordningen Beslutsärenden KS 1 Projekt Utväg Södra Älvsborg 2 Kommunens arbete med övergripande risk- och sårbarhetsanalys 3 Fördelning av arbetsmiljöarbetsuppgifter

Läs mer

Underskrifter Sekreterare. Anders Wernesten (FP)

Underskrifter Sekreterare. Anders Wernesten (FP) TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-09-11 Kommunstyrelsens säker- och tryggutskott Plats och tid Skärhamns brandstation kl 09:00 12.00 Utses att justera Justeringens plats och tid Leif Göbel (S) Kommunhuset

Läs mer

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S)

Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki Dåderman (S) 1(13) Plats och tid Kommunledningskontoret, kl 08.30 09.30 Beslutande Ledamöter Fredrik Ollén (M), ordförande Joanna Stridh (C), ersättare för Annette Riesbeck (C) Linda Viklund (C) Jan Dahlquist (S) Anki

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25

onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1993-12-15 Plats och tid Beslutande Ej tjg ers Stadshuset, Storrummet onsdagen den 15 december 1993, kl 17.00-17.25 Sven-Ove Cederstrand,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-05-24 1. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15- Göran Östlund

Kommunstyrelsen 2010-05-24 1. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15- Göran Östlund Kommunstyrelsen 2010-05-24 1 (1-26) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15- ande se sidan 2 Övriga närvarande se sidan 2 Göran Östlund (FP) Justeringens plats och tid Kommunkontoret,

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.05 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 11 maj 2009 kl. 10:00 12:00. Lena Linné Samordnare/sekreterare. Stig Jonsson. Kommunkontoret

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 11 maj 2009 kl. 10:00 12:00. Lena Linné Samordnare/sekreterare. Stig Jonsson. Kommunkontoret NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 11 maj 2009 kl. 10:00 12:00 ande Per-Åke Kardell (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson(c)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Stig Eng (c) ordf Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter juli 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter juli 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-25 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 25 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Storrummet, onsdagen den 11 september 1996 klockan 17.00-17.40 Beslutande Annica Eriksson, ordf Björn Eriksson, tjg ers Marianne Arvidsson Sofia Jonsson, tjg ers Sven-Ove Cederstrand

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-09-24 2 Allmänhetens frågestund Ingen fråga ställs under allmänhetens frågestund. Information om Kalmar kommuns Kina-satsning Näringslivschef Thomas Davidsson, Kalmar kommun, informerar

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Datum Tid Kl 08:15-11:30 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 Kent Olsson (FHT) Justeringens plats och tid Kommunhuset, 2014-02-07 Justerade paragrafer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017

Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott Kommunstyrelsens finans- och näringslivsutskott 26 september 2017 Sid Justering... 2 69 Information om socialnämndens konkreta handlingsplan... 3 70 Information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9 2013-01-08 Sida 1-9 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-01-08, kl. 08.15-11.40. Beslutande Bengt-Åke Rehn, S Anna Hed, C Lennart Sohlberg, S Peter Helander, C Malin Höglund, M Övriga deltagare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A

Kommunfullmäktige Enligt sammanträdeslista, bilaga A Sammanträdesdatum 18 Plats och tid Björnekullaskolan, Åstorp kl 19.00-20.30 Beslutande Enligt sammanträdeslista, bilaga A Övriga deltagare Yngve Olsson, ersättare Kjell Malmgren, ersättare Bertil Göransson,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09 Ks 1 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 en årsprognos baserad på utfall till och med november månad 2007 och som i väsenligt överensstämmer med prognosen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (11) Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, Ljungarummet, tisdagen den 7 februari 2017 klockan 13.15 14.45 ande Ordinarie ledamöter: Stefan Gustafsson (KD), ordförande Christer Sjögren

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) 2005-01-19 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.35 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) Kommunchef Per Hildingson Utvecklingschef/bitr

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden

KOMMUNSTYRELSEN. Beslutsärenden KOMMUNSTYRELSEN Beslutsärenden KS 1 Preliminär verksamhetsplan 2004-2006 2 Regionalt renhållningssamarbete 3 Handlingsplan, trafiknätsanalys 4 Upphandling av IT-infrastruktur med bredbandskapacitet 5 Delegation

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m)

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag HOFORS KOMMUN. Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Daniel Nyström (m) Socialnämnden 2008-01-31 1 (1 12) Tid och plats Kommunhuset Stollen kl 08.15 12.00 ande Diana Blomgren (s) ordförande Magnus Andersson (s) Maria Pärssinen (s) Binita Paues (s) 1-4, 6-12 Birgit Winges (v)

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45

Sammanträdesdatum. Kommunstyrelsen 1995-09-07. Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 1 KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 1995-09-07 Plats och tid Stadshuset, Storrummet torsdagen den 7 september 1995, kl 17.00-17.45 Beslutande Sven-Ove Cederstrand, ordf

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2012-01-11. Kommunkansliet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10. Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) 2012-01-10 Plats och tid Kommunhuset Hallsberg, kl 08.30-10.00 Beslutande Övriga deltagande Siw Lunander Gunnel Hedström Magnus Andersson Inga-Britt Ritzman Andreas Svahn Anne

Läs mer

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition 2 Ks 48 Dnr 02/KS1 042 Verksamhetsredovisning per 2002-03-31 Nämnder och kontor har till kommunstyrelsen överlämnat verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition Peter Carpelan (m), Leif

Läs mer

Kollektivtrafiknämnden

Kollektivtrafiknämnden Sida 1 (22) Plats och tid Svarvaren, tisdagen den 24 april 2018 kl 14:00-15:50 ande Rolf Eriksson (S), Ordförande Peter Lindroth (S) Catrin Hulmarker (M) Alda Danial (L) Kjell Sjölund (C) Ej tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Ks 132 Dnr 06/

Ks 132 Dnr 06/ 2 Ks 132 Dnr 06/303 114 Yttrande - Laglighetsprövning enligt kommunallagen, tillsättning av obehörig lärare, Mål nr:22008-06 Förslag till Ekerö kommunens yttrande till Länsrätten i mål nr 22008-6 godkänns.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C)

Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl Anders Westerlund (S) 93, 96 Ledamot ( ) Nils-Börje Jönsson (C) 1( 6) Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Karpen kl. 13.30 17.00 Beslutande Ulla-Britt Brandin (KD) Hans Stifors (PF) Ordförande Vice ordförande Elisabeth Holmer (S) Tjänstgörande ersättare Anders

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare

Thomas Johansson, controller Inger Multanen, t.f. socialchef Monica Fyrhammar, nämndsekreterare Socialnämnden 2010-06-08 44 Plats och tid Hjernet, 2010-06-08 kl 13.00-13.30 Beslutande Monica Andersson (S), ordförande Mosad Saker (S) Birgitta Brandt (S), tj ersättare för Maritha Söderlund (S) Kent

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292

Sammanträdesdatum 2015-08-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 15/6. 2 Bolagisering av kommunens VA-verksamhet och fastigheter KS 15/292 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens Arbetsutskott 2011-10-03. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 3 oktober 2011, klockan 08.00 09.

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens Arbetsutskott 2011-10-03. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 3 oktober 2011, klockan 08.00 09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 3 oktober 2011, klockan 08.00 09.00 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Göran Strandlund (V) Övriga deltagande Frank

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-09-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 september 2018, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information om månadsrapporten

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Datum Tid 8.15-10.00 Plats Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen Närvarande Se sidan 2 amuel Gonzalez Westling (V) Justeringens plats och tid Kommunkontoret, Direktjustering

Läs mer

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26

~:~~k... ... :... :?:~~:'J4~~.. >~.) H. HJO KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott. SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-03-26 SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 Plats och tid Deltagande Stadshuset, kl 13.00 15.15 Beslutande Catrin Hulmarker (m), ordförande Tore Nolberger (m) Petter Jönsson (fp) Eva-Lott Gram (kd) Pierre R yden ( s) Tina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (26) Datum Tid kl 08:15-12:20 Plats Granvägen 2 Närvarande Se sidan 2 Ziita Eriksson (M) Justeringens plats och tid 2010-12-06 Justerade paragrafer 138 -- 158 Sekreterare Kristina

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund

Sammanträdesdatum 2014-11-04. 1 Information till kommunstyrelsen KS 14/6. 2 Begäran om uppsägning av arrende för betesmark på gården Kilslund KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2014-11-04 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 4 november 2014, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Information

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21

Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Kommunstyrelsens arbetsutskott 19 december 2011 1 (9) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl 13.30-14.21 Beslutande: Per Gruvberger, ordf Torbjörn Parling Britt-Marie Wall Ulf Söhrman Peter

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Se bilagd närvarolista. Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Kerstin Oremark, Region Gävleborg, 67 Bengt Gill, Region Gävleborg, 67

Se bilagd närvarolista. Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Kerstin Oremark, Region Gävleborg, 67 Bengt Gill, Region Gävleborg, 67 Kommunfullmäktige 2007-06-18 88 (88-111) Torsåkers Bygdegård, kl 17.30-19.30 Se bilagd närvarolista Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Kerstin Oremark, Region Gävleborg, 67 Bengt Gill,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-05-05 1 (26) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-9.35. ande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson (S) Hanna Stymne

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2006-06-20 2 Plats och tid Folkets Hus i Säter, kl 17.30 18.00 Beslutande Sven-Gunnar Håkansson, ordförande (c) Tommy Alvik (s) Ulla Högberg (s) Sixten Carlsson (s) Jan-Erik Steen (s) Rodrigo

Läs mer

Förslag till ansvarig nämnd för stöd till sociala kooperativ

Förslag till ansvarig nämnd för stöd till sociala kooperativ Kommunfullmäktige 2008-05-26 120 269 Kommunstyrelsen 2008-05-12 110 288 Arbets- och personalutskottet 2008-04-14 89 225 Dnr 08.265-701 majkf10 Förslag till ansvarig nämnd för stöd till sociala kooperativ

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Datum Tid kl 08:15-11:20 Plats Kommunhuset, Stollen Närvarande Se sidan 2 Bojan Petrovic Justeringens plats och tid 2011-12-19 Justerade paragrafer 190 -- 206 Sekreterare Kristina

Läs mer

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (5) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan

Kommunfullmäktige Sammanträdesdatum (5) Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag , klockan 2008-04-21 1 (5) Plats och tid Sessionssalen, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 2008-04-21, klockan 18.00 19.00 Beslutande Christina W Janssson (S) ) ordförande BrittInger Fröberg (S Anders Tollin (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2008-09-29 1 (12) Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14. 2008-09-29 1 (12) Plats och tid Beslutande Vita rummet, Kommunkontoret, Surahammar Måndag 29 september 2008, klockan 13.00 14.35 Anders Tollin (S) Ordförande Leif Carlberg (S) Christina Waster Jansson

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(13) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-28, kl 1300-1430 ande Britta Tervaniemi, V Maria Lindmark Törmä, S Övriga deltagande Elin Niemi, Personalchef Utses

Läs mer

Protokoll. Förbundsdirektionen 2011-06-10 15-21

Protokoll. Förbundsdirektionen 2011-06-10 15-21 Förbundsdirektionen 15-21 Förbundsdirektionen sammanträde 15. Godkännande av dagordning 16. Utseende av justeringsperson 17. Ramar och finansiella mål 2012-2014 18. Säkerhetssamordning ny uppgift för Räddningstjänstförbundet

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00

Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 Socialnämnden 2013-06-26 1 (14) Plats och tid: Miljökontoret, onsdagen den 26 juni 2013, kl 13.00 15.00 ande: Övriga: Hans Sternbro (S), ordförande Bernt Westerhagen (C), ersättare för Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2018-09-17, kl. 18:34-19.27 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Alf Michelsen (M) Lennart Månsson (M) Rune Netterlid (S) Monica Thomhave

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 230 Projekt Inlandsbanan,Destination Vemdalen, medfinansiering Kommunstyrelsen 2012-11-28 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 228 Projekt Samordnade servicelösningar, information 229 Hemsändningsbidrag 230 Projekt Inlandsbanan,Destination

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 28 april 2015, 15.00 16.05 ANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström (S)

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14:00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Teddy Nilsson (SD) Olof Röstin (M) Torbjörn Ekelund

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 09.00-11.45 Beslutande Susanne Stenlund, s, ordf Katarina Hansson, s Per Holm, kd Jenny Steen, s, tjg ers Erling Johansson, kd, tjg ers Solveig Samuelsson, s Björn

Läs mer