STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND"

Transkript

1 Årsmöte 2013 Lördagen den 2 februari 2013 kl: 15:00 Östermalms föreningsråd, Valhallavägen 148, Stockholm Årsmöteshandlingar Förslag till dagordning för årsmötet Verksamhets- och förvaltningsberättelse för 2012 (se hemsida) Resultat- och balansräkning (se hemsida) Revisionsberättelse (se hemsida) Förslag till verksamhetsplan med ekonomisk plan för 2013 (se hemsida) Förslag till dagordning för årsmötet 1. Mötets öppnande 2. Upprop av närvarande klubbar och fastställande av röstlängd 3. Fastställande av föredragningslista för mötet 4. Fråga om mötets behöriga utlysande 5. Val av ordförande att leda årsmötesförhandlingarna 6. Val av sekreterare att föra årsmötesprotokoll 7. Val av två justeringsmän, tillika rösträknare, att jämte ordförande justera årsmötets protokoll 8. Behandling av styrelsens verksamhets- och förvaltningsberättelse 9. Revisorernas berättelse 10. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsens förvaltning 11. Behandling av inkomna och styrelsens motioner/förslag 12. Val av styrelseordförande för en tid av ett år 13. Val av tre styrelseledamöter för en tid av två år 14. Val av revisor och revisorssuppleant för en tid av ett år 15. Val av ordförande och en ledamot att ingå i valberedningen för en tid av ett år 16. Val av ombud med ersättare till Svenska Cykelförbundets årsmöte 17. Val av ombud med ersättare till Stockholms Idrottsförbunds årsmöte 18. Behandling av förslag till verksamhetsplan med ekonomisk plan samt fastställande av årsavgift, för (f.n. 750 kr/aktiv och 250 kr/vilande) 19. Årsmötets avslutning STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND Tel: Pg: (9)

2 VERKSAMHETS- och FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE för Stockholms Cykelförbund för tiden 1 januari 31 december 2012 Styrelsen har haft följande sammansättning: Ordförande Tell Hermanson, Fredrikshofs IF CK Johan Grepe, MTB Täby Anders Olsson, Fredrikshofs IF CK Tommy Pollák, Fredrikshofs IF CK Mats Alheim, Spårvägen CF vakant vakant vald 2012 för 2 år vald 2012 för 2 år vald 2012 för 2 år Adjungerade ledamöter, utsedda av styrelsen under året: Ray Thomenius, Vallentuna CK Revisorer Revisor Revisorssuppleant Valberedning Ordförande Ledamot Torbjörn Troell, CK ECI Champion Friedrich Eltester, CK Valhall Klas Öberg, MTB Täby Lina Skoglund, Spårvägen Under verksamhetsåret har totalt 6 (03-19, 05-07, 08-28, 11-06, 12-11, 01-15) styrelsemöten hållits. Förbundet har även mottagit ett flertal förfrågningar från allmänheten rörande tävling, försäkring, ungdomsträning, utrustning, banor och olika cykelgrenar. Den av Riksidrottsförbundet tillhandahållna hemsidan, har fortlöpande uppdaterats. Representation från Stockholmsdistriktet Tommy Pollák i Svealandskommittén Kommissarieverksamhet Följande kommissarier boende i distriktet har varit verksamma: Landsväg Claes Arnheim, Tell Hermanson, Ray Thomenius. Merit Veltbach, Thönis Veltbach STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND Tel: Pg: (9)

3 MTB Clas Arnheim, Jonas Frodin, Merit Veltbach, Thönis Veltbach. Cyclo-cross Clas Arnheim, Jonas Frodin, Tell Hermanson, Ray Thomenius. Kommissarier har tillsatts till tävlingarna Hofvettempot, Falkenloppet, DM LVG, Lida Loop (MTB) och Hammarby Hill XC (MTB). Licenser totalt mer än info saknas info saknas För 2011 tillkommer 5 motionslicenser och 16 övriga licenser. För 2012 tillkommer 37 övriga licenser. För en detaljerad hänvisning se bilaga 1. Klubbar anslutna till Stockholms Cykelförbund 35 klubbar, se bilaga 1. Ekonomi Året visar ett överskott på kronor. Förbundet har därmed ett återstående eget kapital på kr. Budgeten som antogs på årsmötet 2012 räknade dock med ett underskott på kronor. De aktiviteter som bekostats har framför allt varit tävlingsverksamhet (ESDUU) och ungdomsläger (MTB Bogesund). Varför förbundet visade bättre resultat än budget i år, trots att och tävlingsverksamheten i stort höll sin budget, beror främst på att rekryteringsarrangemanget Stockholm Summer Games valdes bort och att tävlingsbidragspotten blev svagt nyttjad samtidigt som någon logotyp inte togs fram. Då på detta sätt utrymme gavs ökades i stället satsningen på ungdomsläger. Förbundet budgeterar dock med minus nästa år igen med anledning av tidigare årsmötens diskussioner och synpunkter från klubbarna att använda kapitalet till verksamhet i distriktet. STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND Tel: Pg: (9)

4 Förbundet bör rimligen minst ha ett eget kapital på kronor och sett utifrån detta kan satsningen på tävling, ungdom, rekrytering fortsätta även i en större omfattning än så som skett under senare år. Nedan följer en budgetuppföljning. För detaljerad information av årets ekonomiska resultat i Stockholms CF, utförlig resultat- och balansräkning. Intäkter: Budget Utfall Medlemsavgifter Stockholms Idrottsförbund Svenska Cykelförbundet Startavgifter, Lvg 0 0 Summa Utgifter: Budget Utfall Lvg-tävling 0 0 Ungdomsläger Övrig ungdomsverksamhet Tävlingsbidrag Stipendier Tävlingsverksamhet, ESDUU Tävlingsverksamhet, DM Tävlingsverksamhet Möten (Årsmöte, Cykelting, SCF, Svealand) Möteskostnader Övriga föreningskostnader Summa Resultat Verksamhet 2012 Stockholm CF:s arbete har som mål att öka cyklingen i distriktet. Kärnan i verksamheten är de förpliktelser som förbundet har, som distriktsförbund i Svenska Cykelförbundet och medlem i Svealandskommittén, bland annat koordination av aktiviteter mellan klubbarna i distriktet. Inom ramen för verksamheten har Stockholms CF arbetat inom grundläggande arbetsområden: sekretariat, hemsida, utbildning och ekonomi. Styrelsen var drivande i att söka kommissarier för tävlingar, söka arrangörsklubbar för DM och representation av klubbar i Svealandskommittén och vid SCF:s årsmöte. Dessutom försöker StoCF koordinera distriktstävlingsserier såsom ESDUU och KEPS Cup samt stödjer ungdomsläger. Stockholmsdistriktet har ett antal välorganiserade motionsarrangemang på landsväg, vilket kan vara en del av förklaringen till varför denna gren ökar och mest för senior och veterancyklister. På ungdomssidan på landsväg har vi sett en uppåtgående trend tack vare engagerade ledare. STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND Tel: Pg: (9)

5 MTB med Downhill och Dirt verkar ha ett ökande intresse bland ungdomar, men klubbarna har i dagsläget problem att ställa upp med tillräckligt antal ledare och organisera träningar. Men det är svårare att öka antalet föreningsmedlemmar i dessa grenar (särskilt Dirt och Freeride) då de uppfattas mer som en livsstil än tävlingsgren. Ungdomsverksamhet Distriktet deltog 2012 inte i ungdomsevenemangen Stockholm Winter Games och Stockholm Summer Games trots att vårt deltagande tidigare år var populärt och drog en hel del besökare, men det resulterade tyvärr inte i fler ungdomsmedlemmar i klubbarna. Att få in ungdomar till cykelsporten är viktigt och vår målsättning är att öka antalet medlemmar till klubbar i Stockholm. MTB och BMX är bra instegsgrenar och passar ungdomar i ett startskede. Vi fortsätter därför att leta forum där vi kan vara med och låta ungdomar prova på. Svealandskommittén StoCF har deltagit vid Svealandskommitténs styrelsemöten. Mötena hölls i Västerås. Stockholms Idrottsförbund StoCF har deltagit med ombud vid Stockholms Idrottsförbunds årsmöte. Svenska Cykelförbundet StoCF har deltagit med ombud vid Svenska Cykelförbundets årsmöte och vid ett möte med förbundets ordförande och generalsekreterare i Svealandskommitténs regi. Distriktstävlingar StoCF vill här tacka stockholmsklubbarna för att de arrangerat distriktstävlingar, vilket givit succérika serier med närtävlingar som Keps Cup och ESDUU. Som vi upplever det, så spelar sådana närtävlingar en viktig roll när det gäller rekrytering och ungdomscykel, då de är billiga och anspråkslösa i sin form. Dessutom är de populära också hos elit- och veterancyklister. Keps Cup (MTB) I årets Keps Cup ingick 4 deltävlingar, då den sista av de fem planerade blev inställd på grund av för mycket snö och is. Kepsen är en av Sveriges äldsta MTB-tävlingsserier och arrangeras på enklast tänkbara sätt där flera av distriktets klubbar samarbetar. På distriktets webbplats finns all information. Arrangörsklubbar 2012 var MTB Täby, Spårvägen CF, Järfälla CK och Tullinge SK. Värmdö CK var den klubb som fick ställa in sin deltävling. ESDUU Cup (landsväg) STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND Tel: Pg: (9)

6 ESDUU Cup genomfördes som vanligt på våren, men endast två av tre planerade deltävlingar kunde av olika skäl genomföras. De genomförda tävlingarna arrangerades av Vallentuna CK och Spårvägen CF. Kostnader för läns- och polistillstånd betalades av förbundet. Arrangemanget är populärt med ett deltagarantal mellan per deltävling uppdelat i fyra klasser. Utbildning Medlemmar i distriktet har deltagit i SCF:s olika kurser. Ungdomsläger MTB Årets MTB-vårläger genomfördes under våren som sedvanligt i samarbete med MTB Täby och var förlagt till Bogesund. 13 ungdomar från 3 stockholmsklubbar tränade tillsammans under två dagar med 7 ledare. Helgen var fullspäckad av cykelpass varvade med teknikövningar, cykelvård och en och annan tävling. Lägret blev en succé med härlig gemenskap. Stämningen var på topp. Lägret var förlagt till Bogesundsgården vid Röskär, så som på senare år, där det serverade god mat och fint logi med ett mycket trevligt bemötande. Alla deltagare skötte sig väl, var vänliga och tackade för maten. Distriktsmästerskap Bana (velodrom) Efter förra årets dåliga intresse för distriktsmästerskap på bana, försökte vi inte att arrangera distriktsmästerskap på bana LVG Cykelklubbarna i distriktet önskar ha DM som en särskild tävling. Men ingen klubb åtog sig att arrangera en särskild DM-tävling på landsväg. Distriktet kom därför överens med Fredrikshof att deras KM i tempo också skulle gälla som DM. Tillräckligt antal deltagare för få status som distriktsmästerskap fanns i seniorklasserna både för damer och herrar. LVG Tempo 30 km Herrar Damer Guld Anders Olsson, CK Cykelcity.se Josefine Östfeldt, Fredrikshofs IF CK Silver Johan Bernås, Fredrikshofs IF CK Angelica Ek, Fredrikshofs IF CK Brons Alf Jergefalk, Fredrikshofs IF CK Hanna Bodin, Spårvägen CF MTB Svealandsmästerskapet i MTB XC, som förtjänstfullt arrangerades av MTB Täby gällde också som distriktsmästerskap. I tre herrklasser (senior, H30, H40) och två ungdomsklasser (P10-12, P15-16) STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND Tel: Pg: (9)

7 uppfylldes deltagandet (minst 3 deltagare från minst 2 klubbar) för att tävlingen ska kunna gälla som DM. MTB XC Guld Silver Brons Senior, herrar, 22,2 km Calle Friberg, Järfälla CK H30, 18,5 km Per Strömblad, CK Valhall Lars Bleckur, Föreningen Cykloteket RT Per Kumlin, Föreningen Cykloteket RT H40, 14,8 km Peter Spetz, MTB Täby Patrik Rowinski, MTB Täby P15-16, 11,1 km Herman Larsson, Spårvägen CF Jonatan Östlund, Tullinge SK Fredrik Edin, Föreningen Cykloteket RT Jonny Kock, Föreningen Team Corratec Sweden Peter Örn, Tullinge SK Anton Wiggberg, Spårvägen CF Cyclo-cross Något distriktsmästerskap i Cyclo-cross arrangerades inte För övriga resultat hänvisar vi till klicka på DM (Ban, BMX, CX, LVG, MTB). Motion Under året har ett antal motionslopp arrangerats i Stockholmsområdet. På landsväg blev Roslagsvåren, som Fredrikshof arrangerade, störst med mer nästan deltagare. Roslagshösten samlade över 500 deltagare. Båda loppen satte nytt rekord i deltagarantal, vilket visar att motionslopp behövs och ökar. För andra gången kördes Falkenrundan på Södertörn, tyvärr i dåligt väder vilket minskade deltagarantalet. Motionsloppet Carrera Vårklassiker på Färingsö genomfördes för fjärde gången i strålande solsken och samlade över 100 deltagare. Klassikern Mälaren Runt var i år en del av jubileumsfirandet kring Stockholmsolympiaden 1912 och samlade rekordantalet 143 fullföljande deltagare. Lida Loop med över 600 deltagare i motionsklasserna och Hammarby Hill XC var de två MTBmotionslopp som 2012 arrangerades i distriktet. Med tanke på att det finns så många (motions-)cyklister, som till exempel åker Vätternrundan och behöver träna före (och gärna efter), är det egentligen ont om motionslopp i Stockholmsområdet. Transport Med glädje ser vi att cykling som transportsätt har fortsätter att öka. Lånecyklarna har också blivit fler och används mer. Kommunernas förståelse för cykling ökar, vilket vi tacksamt noterat. STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND Tel: Pg: (9)

8 Förslag till verksamhetsplan för 2013 Distriktet ska Utse arrangörer av DM i de olika grenarna. Koordinera och sponsra distriktstävlingar: Keps Cup och ESDUU. Försöka utöka lägeraktiviteterna för unga cyklister (mtb, lvg, bmx, velodrom). Utse kommissarier till nationella tävlingar i distriktet. Stödja föreningsutveckling i klubbarna. Ungdomsverksamhet Vi vill få in ungdomar till cykelsporten och vår målsättning är att öka antalet medlemmar i klubbarna i Stockholm. Klubbarna har dock sällan de resurser som behövs för att ta hand om och utveckla ungdomar. Därför kommer StoCF försöka bidra med resurser direkt till klubbarna. Det kan innebära att ge klubbar möjlighet att sätta in extra tränare, inspirera ungdomar att få åka och träna på t.ex. velodromen och koordinera så att ungdomar i olika klubbar på uppgående kan träna tillsammans under ledning av en specialtränare. Ungdomsläger Styrelsen har således planerat och budgeterat för läger för MTB och landsväg samt ett gemensamt vinterläger på velodromen i Falun. Lägren kommer att genomföras av klubbar eller andra organisationer. Distriktstävlingar Också 2013 ska SCF koordinera och sponsra distriktsserier om 4-6 deltävlingar på våren Keps Cup i MTB ESDUU på LVG. DM Utse arrangörer och samordna distriktsmästerskap i grenarna Cyclo-cross LVG MTB XC som en serie tävlingar enligt Keps cup-modell under hösten. Motion Följa den positiva utvecklingen av motionslopp och aktiviteter i distriktet. STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND Tel: Pg: (9)

9 IT och hemsidor Under 2013 fortsätta att hålla webbplatsen uppdaterad så att den är fönstret för kommunikation med Cykelstockholm. Styrelsens förslag till ekonomisk plan för 2013 Intäkter: Budget Medlemsavgifter Stockholms Idrottsförbund Svenska Cykelförbundet Summa Utgifter: Budget Ungdomsläger (LVG, MTB, BMX, Bana) Tävlingsbidrag Stipendier ESDUU DM Tävlingsverksamhet Möten (Årsmöte, Cykelting, SCF, Svealand) Möteskostnader Övriga föreningskostnader Summa Resultat Stockholm den / Tell Hermansson Tommy Pollák Johan Grepe Anders Olsson Mats Alheim STOCKHOLMS CYKELFÖRBUND Tel: Pg: (9)

HCF. HÄLSINGLANDS CYKELFÖRBUNDs VERKSAMHETSBERÄTTELSE

HCF. HÄLSINGLANDS CYKELFÖRBUNDs VERKSAMHETSBERÄTTELSE HCF HÄLSINGLANDS CYKELFÖRBUNDs VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 FÖREDRAGNINGSLISTA Vid HÄLSINGLANDS CYKELFÖRBUNDS ÅRSMÖTE 2009. Söndagen den 21 februari 2010 kl.12.00 Utdelningar av utmärkelser Höghammarhallen,

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019

Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Vä sterä s Cykelklubb (VCK) Verksämhetsplän 2019 Övergripande mål Öka medlemsantalet Öka deltagandet i olika arrangemang och då i synnerhet tävlingar Förbättra tävlingsresultat, från fler medlemmar Sprida

Läs mer

Årsmöte Strandtorp GK

Årsmöte Strandtorp GK Årsmöte Strandtorp GK 2019-02-26 Plats:IF Metallhuset Älesvägen 2 Datum 2019-02-26 Tid Mötesstart 18:00 Dagordning 1 Mötets öppnande 2 Fastställande av röstlängd för mötet 3 Fråga om mötet utlysts korrekt

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 Styrelsen för Västmanlands Cykelförbund (VCF) lämnar här sin redogörelse för verksamhetsåret 2017 Uppdragen inom förbundet har fördelats enligt följande Ordförande Bengt Johansson

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer

ÅRSRAPPORT Västerbottens Bowlingförbund

ÅRSRAPPORT Västerbottens Bowlingförbund 1 ÅRSRAPPORT 2015-05-01 2016-04-30 Västerbottens Bowlingförbund 2 FÖREDRAGNINGSLISTA s årsmöte 2016-05-31 Skellefteå Bowlinghall 1. Årsmötets öppnande 2. Upprop och godkännande av fullmakter samt fastställande

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0 Östsvenska Volleybollförbundet Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar Version 2,0 Revisionshistorik Datum Version Beskrivning Uppdaterad av 2008-02-18 0,9 Dokument skapat baserat på Upplands Volleybollförbunds

Läs mer

Försvarets Sportklubb Sid 1(6) Sekreteraren

Försvarets Sportklubb Sid 1(6) Sekreteraren Försvarets Sportklubb 2017-01-24 Sid 1(6) Årsmöteshandlingar till Försvarets sportklubbs årsmöte för 2017, tisdag 2017-02-07 kl. 18.00 20.00 i Restaurang Vingen på KHV/Tre Vapen, Banérgatan 62 i Stockholm

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Årsmöte Onsdag , 18.30

Årsmöte Onsdag , 18.30 Årsmöte Onsdag 2016-04-27, 18.30 Stjärnholms Slott Årsmöteshandlingar Version 1.0 Innehåll FÖRSLAG TILL DAGORDNING... 2 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015... 3 REVISIONSBERÄTTELSE... 4 ÅRSREDOVISNING FÖR 2015...

Läs mer

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010

Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan, Gibraltargatan 1a Tid: kl 18.30, 24 februari 2010 1 Göteborgs Klätterklubb Göteborgs Klätterklubb Plusgiro: 72 61 69-6 info@gbgkk.nu Box 11076 Org-nr: 855100-5864 www.gbgkk.nu 404 22 Göteborg Protokoll från årsmöte Göteborgs Klätterklubb 2010 Plats: Chalmersvillan,

Läs mer

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00.

DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 2013 klockan 11.00. Kallelse DMBK kallar medlemmar till årsmöte lördag den 16 mars 213 klockan 11.. Plats: Lilla Västanbergsvägen 24 Dagordning 1. Upprop och fastställande av röstlängd för mötet. 2. Fråga om mötet har utlysts

Läs mer

1 Namn och verksamhetsområde Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund omfattar samma gränser som Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund.

1 Namn och verksamhetsområde Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund omfattar samma gränser som Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund. Stadgar för Jämtland-Härjedalens Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte den 24 april 2010. Förklaringar: Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) Specialdistriktsförbund (SDF) = Jämtland-Härjedalens

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 16 mars 2016 Kl. 18:00 i Björlandagårdens matsal Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka

Läs mer

Hovgården fiber Ekonomisk förening

Hovgården fiber Ekonomisk förening Hovgården fiber Ekonomisk förening Kallelse till årsmöte Onsdagen den 18 mars 2015 Kl. 18:15 i Björlandagårdens Café Varmt välkomna!! Eventuella Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 1 vecka innan

Läs mer

Östergötlands Skyttesportförbund (ÖSF) omfattar samma gränser som Östergötlands Idrottsförbund.

Östergötlands Skyttesportförbund (ÖSF) omfattar samma gränser som Östergötlands Idrottsförbund. Stadgar för Östergötlands Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte den 8 mars 2017. Förklaringar: Riksidrottsförbundet (RF) Svenska Skyttesportförbundet (SvSF) Förbundsmöte (FM) Förbundsstyrelse

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2014-01-30 0.1 Styrelsemöte 14:01 Datum 2014-01-30 18.00-19.00 Plats Närvarande Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Peder Gidlund Johan Niemi-Tjäder Delges Medlemmarna

Läs mer

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost

Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Stadgar för Gymnastikförbundet Sydost Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Gymnastikförbundet Sydost skall, enligt dessa stadgar och Svenska Gymnastikförbundets stadgar, såsom Svenska Gymnastikförbundets

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Stockholms Roddförening

Kallelse till årsmöte i Stockholms Roddförening 2014-11-10 Stockholms Roddförening stiftad 8 april 1880 Kallelse till årsmöte i Stockholms Roddförening Tid: Torsdagen den 27 november 2014 kl. 19.00 Plats: Föreningens båthus, Lidovägen 22 Dagordning

Läs mer

1 Årsmötets öppnande samt godkännande av dagordning (eventuella fullmakter lämnas in)

1 Årsmötets öppnande samt godkännande av dagordning (eventuella fullmakter lämnas in) ÅRSMÖTE PROTOKOLL 2017 Möte 2017-10-25 Distriktet Sportfiskarna - Stockholm 1 Årsmötets öppnande samt godkännande av dagordning (eventuella fullmakter lämnas in) Leif Andersson hälsade samtliga närvarande

Läs mer

STOCKHOLMS BROTTNINGSFÖRENING FÖR TRÄNINGS- OCH TÄVLINGSVERKSAMHET

STOCKHOLMS BROTTNINGSFÖRENING FÖR TRÄNINGS- OCH TÄVLINGSVERKSAMHET STOCKHOLMS BROTTNINGSFÖRENING FÖR TRÄNINGS- OCH TÄVLINGSVERKSAMHET VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE 2008 samt ÅRSMÖTESHANDLINGAR inför ÅRSMÖTET 12 februari 2009 Sidan 1 av 12 STOCKHOLMS BROTTNINGSFÖRENING

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB.

FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. Årsmöte 2014-02-02 FÖREDRAGNINGSLISTA STRANDS GOLFKLUBB. 1. Val av ordförande för mötet. Till ordförande valdes Torbjörn Cairén. 2. Val av sekreterare. Till sekreterare valdes Ulla Omberg. 3. Godkännande

Läs mer

REFERAT från Svenska Cykelförbundets 113:e förbundsmöte lördagen den 19 mars 2016 kl på Svenska Mässan i Älvsjö.

REFERAT från Svenska Cykelförbundets 113:e förbundsmöte lördagen den 19 mars 2016 kl på Svenska Mässan i Älvsjö. REFERAT från Svenska Cykelförbundets 113:e förbundsmöte lördagen den 19 mars 2016 kl. 10.00 16.45. på Svenska Mässan i Älvsjö. PARENTATION för de ledare o funktionärer som lämnat oss under året. Mötets

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2013-01-24 0.1 Styrelsemöte 13:01 Datum 2013-01-24 18.00-19.25 Plats Närvarande Kiruna, Softcenter Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Anna Wester Pia Kyrö Peder

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

VÄSTERBOTTENS BOWLINGFÖRBUND

VÄSTERBOTTENS BOWLINGFÖRBUND ÅRSRAPPORT 2012-05-01 --- 2013-04-30 VÄSTERBOTTENS BOWLINGFÖRBUND 2 FÖREDRAGNINGSLISTA Västerbottens Bowlingförbunds årsmöte 2013-06-06 1. Årsmötets öppnande 2. Upprop och godkännande av fullmakter 3.

Läs mer

nummer 1»2013«årgång 34

nummer 1»2013«årgång 34 nummer 1»2013«årgång 34 =====================Ledare======================== God fortsättning på det nya året! Jag hoppas att ni alla har haft en skön ledighet under helgerna som varit. Årets första ON

Läs mer

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund

SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund SVENSKA BÅGSKYTTEFÖRBUNDETS normalstadgar för specialidrottsdistriktsförbund STADGAR för ÖSTERGÖTLANDS BÅGSKYTTEFÖRBUND Antagna av styrelsen Den 4 mars 1992 Fastställda av årsmötet Den 4 mars 1992 Godkända

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2015

Verksamhetsberättelse 2015 Verksamhetsberättelse 2015 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Mikael Schander Ann Berglund Birgitta Dignell Björn Johansson (vice ordf.)

Läs mer

1. Mötets öppnande. Rolf Cabander, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat.

1. Mötets öppnande. Rolf Cabander, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. Protokoll för årsmöte i Svealands Dartförbund 2016-06-05 1. Mötets öppnande. Rolf Cabander, hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd. Birjer Jarl DK, 3 röster.

Läs mer

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område.

Förbundet omfattar de föreningar som är medlemmar i SAFF, och som har hemvist inom distriktets geografiska område. Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Södra Svenska Amerikansk FotbollsFörbund. nedan benämnt förbundet, skall, enligt dessa stadgar och Svenska Amerikansk Fotbollförbundets (SAFF) stadgar, såsom SAFFs

Läs mer

Stadgar för Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund

Stadgar för Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund Stadgar för Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Uppgift Värmland-Örebro Läns Volleybollförbund ska, enligt dessa stadgar och Svenska Volleybollförbundets stadgar, såsom

Läs mer

STADGAR FÖR Nordöstra Svealands Bordtennisförbund Med hemort i Uppsala Kommun Bildat 2015

STADGAR FÖR Nordöstra Svealands Bordtennisförbund Med hemort i Uppsala Kommun Bildat 2015 STADGAR FÖR Nordöstra Svealands Bordtennisförbund Med hemort i Uppsala Kommun Bildat 2015 Bild på nya loggan KAPITEL 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Nordöstra Svealands Bordtennisförbund (SDF) skall

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 STYRELSE OCH ANDRA UPPDRAG Ordförande: Vice Ordförande: Kassör: Sekreterare: Ledamot: Suppleanter: Ungdomsledare/ansvarig: Utbildningsledare: Tävlingsansvarig LVG Tävlingsansvarig

Läs mer

Tostan Sverige Stadgar

Tostan Sverige Stadgar Tostan Sverige Stadgar 1. Namn Föreningens namn är Tostan Sverige. 2. Ändamål Tostan Sverige är en ideell förening vars syfte är att stödja den verksamhet som moderorganisationen Tostan bedriver. 3. Verksamhet

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

PROTOKOLL Styrelsemöte

PROTOKOLL Styrelsemöte PROTOKOLL Styrelsemöte 1 (4) Datum Version 2014-03-11 0.1 Styrelsemöte 14:03 Datum 2014-03-11 18.00-18.40 Plats Närvarande Jonny Siikavaara Peter Fjällborg Peder Gidlund Delges Medlemmarna Johan Niemi-Tjäder

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet. Preliminär dagordning för J/70 förbundets årsmöte 28 november 2014

Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet. Preliminär dagordning för J/70 förbundets årsmöte 28 november 2014 Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet Plats: Tid: Pantaenius kontor, Hamngatan 25, Marstrand 20:00 (vi börjar med glögg 19:30 för de som vill ha) Preliminär dagordning för J/70 förbundets

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm Stockholm 2015-04-19 PROTOKOLL 2/2015 Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, vice ordförande (AB) Ella Lindgren, ledamot (EL)

Läs mer

STADGAR. för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND

STADGAR. för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND STADGAR för GÖTEBORGS JUDOFÖRBUND Fastställda av årsmötet den 7 september 1993 Godkända av Svenska Judoförbundet 1993 Reviderade av GJF 2006 I dessa stadgar har följande förkortningar använts: RF Riksidrottsförbundet

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte i Prioritet Serneke Arena, Kviberg

Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte i Prioritet Serneke Arena, Kviberg Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte 2017-03-12 i Prioritet Serneke Arena, Kviberg 1. Mötets öppnande GBBF:s vice ordförande Bert Nilsson hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade mötet

Läs mer

Kapitel 1 Allmänna Bestämmelser

Kapitel 1 Allmänna Bestämmelser VÄSTERBOTTENS HANDBOLLFÖRBUNDS STADGAR, ANTAGNA VID FÖRBUNDETS ÅRSMÖTE, 9 juni 2016 Organisationsnummer; 894001-7125. Kapitel 1 Allmänna Bestämmelser 1 Förbundets uppgift Förbundets uppgift Västerbottens

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Cykelförbundets förbundsmöte söndagen den 10 mars 2019, kl. 10:00 13:30 i Arken/PostNord, Solna.

Protokoll fört vid Svenska Cykelförbundets förbundsmöte söndagen den 10 mars 2019, kl. 10:00 13:30 i Arken/PostNord, Solna. Protokoll fört vid s förbundsmöte söndagen den 10 mars 2019, kl. 10:00 13:30 i Arken/PostNord, Solna. Mötets öppnande Förbundsordförande Stefhan Klang hälsade samtliga mötesdeltagare välkomna till Svenska

Läs mer

Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010.

Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010. 1 (7) Stadgar för Västerbottens Skyttesportförbund Fastställda vid ordinarie SDF-möte 2017-mm-dd. Ersätter revisionen 2013-03-23 av gällande stadgar fastställda den 1 mars 2010. OBS. Detta är ett förslag

Läs mer

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013

BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 BJÄRE GOLFKLUBB ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2013 Protokoll fört vid Bjäre Golfklubbs Årsmöte lördagen den 5 januari 2013 I Båstad Kommuns sessionssal Mötets öppnande Björn Johnsson inledde mötet med att hälsa alla

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 Årsmöte Idrottens Hus Västerås Årsmötes förhandlingar 26 mars 2014 kl. 14.00 Vid årsmötet skall följande ärenden förekomma; 1. Mötets

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Årsmöte & Verksamhetskonferens

Årsmöte & Verksamhetskonferens Årsmöte & Verksamhetskonferens Program 17.30 18.15 Registrering, mingel och mat 18.15 18.20 Välkomsthälsningar 18.20 19.00 Årsmöte Skånes Handbollförbund 19.00 19.30 Info från kontoret och EM 2020 19.30

Läs mer

Årsmöte VMK sida 1(6)

Årsmöte VMK sida 1(6) Årsmöte VMK 2014-03-09 sida 1(6) Dagordning VMK årsmöte 2014 1. Fråga om mötets behöriga utlysande 2. Val av a) Ordförande b) sekreterare för mötet 3. Val av två justeringsmän att jämte ordförande justera

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND

STADGAR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND STADGAR FÖR STOCKHOLMS KONSTÅKNINGSFÖRBUND Specialidrottsdistriktsförbund Konståkning Stockholms region KAPITEL 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 - UPPGIFT Stockholms Konståkningsförbund skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Stadgar för Gotlands Bowlingförbund Org.nr:

Stadgar för Gotlands Bowlingförbund Org.nr: Stadgar för Gotlands Bowlingförbund Org.nr: 834000-7874 Ändringen av stadgarna är beslutade på årsmötet 2015-05-28 KAP 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Gotlands Bowlingförbund skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10

Årsmöte West Coast Jitterbugs. Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.10 Årsmöte West Coast Jitterbugs 19 oktober 212 Mötets öppnande Föreningens ordförande Elisabeth Axelsson öppnade årsmötet kl. 19.1 1 Fastställande av röstlängd Medlemmar som betalat medlemsavgiften prickas

Läs mer

Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/ i IF Rigors klubbstuga.

Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/ i IF Rigors klubbstuga. Protokoll från Hallands Orienteringsförbunds Årsmöte Onsdagen den 24/2 2016 i IF Rigors klubbstuga. Närvarande: HOF: Sven-Erik Dahlberg Frida Andersson Anders Larsson Fredrik Böregård Peter Badenfelt Tomas

Läs mer

ÅRSMÖTE. Gotlands Islandshästförbund

ÅRSMÖTE. Gotlands Islandshästförbund ÅRSMÖTE Gotlands Islandshästförbund 16 februari 2019 Sida 1 av 5 Årsmöte Gotlands Islandshästförbund 16 februari 2018 i Bro Bygdegård mötet hålls direkt efter Austurs avslutade årsmöte Förslag till dagordning

Läs mer

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor

Tid Lördagen den 29 mars kl Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor Årsmötet 2008 Protokoll Tid Lördagen den 29 mars kl. 13.00 16.00 Plats Kvibergs idrottscenter, Göteborg Närvarande Röstberättigade 12 ombud Omfattning 1 20 Bilagor 1 Mötets öppnande Förbundsordförande

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BOWLINGFÖRBUND KAP 1: ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Västergötlands Bowlingförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Bowlingförbundets stadgar, såsom Svenska Bowlingförbundets (SvBF) regionala organ arbeta

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND

STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND STADGAR FÖR VÄSTERGÖTLANDS BADMINTONFÖRBUND Godkänd av Svenska Badmintonförbundet _15_/ 8_ 1996. KAP. 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 UPPGIFTER Västergötlands Badmintonförbund (SDF) skall, enligt dessa stadgar

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm

SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm SPF Seniorerna Norrmalm Stockholm Årsmöteshandlingar 21 februari 2019 Innehållsförteckning sid Dagordning årsstämma 2019 2 Årsredovisning 2018 - Förvaltningsberättelse 3 - Resultat- och balansräkning 4

Läs mer

STADGAR GOTLANDS ISHOCKEYFÖRRBUND

STADGAR GOTLANDS ISHOCKEYFÖRRBUND STADGAR GOTLANDS ISHOCKEYFÖRRBUND Kap 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1:1 ÄNDAMÅL Gotlands Ishockeyförbund skall, enligt dessa stadgar och Svenska Ishockeyförbundets stadga, såsom Svenska Ishockeyförbundets regionala

Läs mer

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna

Stadgar för IOD Fleet Sweden Antagna Kapitel 1 Allmänna bestämmelser Organisations 1 Tillhörighet IOD Fleet Sweden företräder Svenska IOD klassen. Säte: Tjörn Mål 2 Svenska IOD-Förbundet har till mål att: a) svara för klassens administration

Läs mer

GULDKLUBBEN

GULDKLUBBEN GULDKLUBBEN 2008-03-15 Guldklubbens medlemmar inbjudes härmed till årsmöte lördag 15 mars 2008 kl 10.00 i Hansa Utbildnings lokaler, Bredgatan 4, Visby. PROGRAM 10.00-10.15 Samling, kaffe och bulle 10.20

Läs mer

Årsmötet 2009 beslutar att fastställa röstlängden till 19 röstberättigade ombud. att anse röstlängden justerad.

Årsmötet 2009 beslutar att fastställa röstlängden till 19 röstberättigade ombud. att anse röstlängden justerad. Svenska Frisbeesportförbundet Årsmötesprotokoll 2009 Tid Lördagen den 28 mars 2009 kl. 13.00 17.00 Plats Scandic Continental, Stockholm Närvarande 35 personer Röstberättigade 19 ombud Omfning 1 15 Bilagor

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Torsdagen den 22/9-2016 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsar alla medlemmar välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 19 medlemmar deltar på

Läs mer

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18

Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Västerås Idrottsallians Årsmöte 2014-03-18 Föredragningslista Västerås Idrottsallians årsmöte 2014-03-18 1. Mötets öppnande 2. Upprop av ombud och godkännande av fullmakter 3. Fastställande av föredragningslista

Läs mer

Stadgar Bilaga 1. Normalstadgar för Distriktsseglarförbund

Stadgar Bilaga 1. Normalstadgar för Distriktsseglarförbund Stadgar Bilaga 1 Normalstadgar för Distriktsseglarförbund 0 NORMALSTADGAR FÖR DISTRIKTSSEGLARFÖRBUND (DSF) KAPITEL - OCH PARAGRAFREGISTER Sid KAPITEL 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift... 15 2 Sammansättning...

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND

SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Stadgar för SÖDRA GÖTALANDS TYNGDLYFTNINGSFORBUND Antagna vid årsmötet 2011-03-19 Revisionshistoria 1998-02-07 Första utgåvan antagna vid årsmötet 1998-02-07. 2011-03-19 Uppdaterad enligt beslut på årsmöte

Läs mer

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben

Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Årsmöte, arbetsformer och organisation i klubben Organisation är en förutsättning för att en verksamhet ska fungera. En bra organisation är nödvändig för att nå bra resultat. I bland fungerar organisationen

Läs mer

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3

Innehåll Föreningens namn Målsättning Säte Beslutande organ Firmateckning... 3 Stadgar INNEHÅLL Innehåll... 2 1 Föreningens namn... 3 2 Målsättning... 3 3 Säte... 3 4 Beslutande organ... 3 5 Firmateckning... 3 6 Verksamhets- och räkenskapsår... 3 7 Stadgeändring... 3 8 Upplösning

Läs mer

Stadgar Göteborg Lacrosse

Stadgar Göteborg Lacrosse Stadgar Göteborg Lacrosse 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Göteborg lacrosse med smeknamnet Seadrakes. Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun. 2 Syfte Föreningens syfte är att främja

Läs mer

3 Verksamhetsområde NDSF verksamhet utövas inom ett distrikt, som enligt IV kap, 36 SSF stadgar omfattar Norrbottens län

3 Verksamhetsområde NDSF verksamhet utövas inom ett distrikt, som enligt IV kap, 36 SSF stadgar omfattar Norrbottens län Sid 1/7 STADGAR FÖR ORRBOTTE S DISTRIKTS SEGLARFÖRBU D ( DSF) FÖRKORT I GAR NDSF Norrbottens Seglarförbund SSF Svenska Seglarförbundet RF Riksidrottsförbundet NIF Norrbottens Idrottsförbund KAP 1. ALLMÄ

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018

STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK. Bildad 2018 STADGAR FÖR FÖRENINGEN VALFRI MJÖLK Bildad 2018 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet relaterad till utveckling av kunskap och forskning kring mjölk,

Läs mer

Stadgar för Södermanlands Innebandyförbund

Stadgar för Södermanlands Innebandyförbund 1 Stadgar för Södermanlands Innebandyförbund 1. KAP. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Uppgift Södermanlands Innebandyförbund (SÖIBF) skall, enligt dessa stadgar och Svenska Innebandyförbundets (SIBF) stadgar, såsom

Läs mer

Förbundsstyrelsens förslag till Förbundsmötet 2012

Förbundsstyrelsens förslag till Förbundsmötet 2012 Revidering av Gymnastikförbundets stadgar 1 Kap. Grundläggande bestämmelser 1 Ändamål Svenska Gymnastikförbundet (SvGF), i dessa stadgar benämnt Gymnastikförbundet, har till uppgift att utveckla och stödja

Läs mer

Röstlängd. Följande föreningar i distriktet har erlagt medlemsavgiften till Svenska Styrkelyftförbundet i tid

Röstlängd. Följande föreningar i distriktet har erlagt medlemsavgiften till Svenska Styrkelyftförbundet i tid Verksamhetsplan, budget samt föredragningslista för Södra Norrlands Styrkelyftförbunds årsmöte 2017 Föredragningslista 1. upprop och fullmaktsgranskning samt fastställande av röstlängd för mötet på grundval

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2013 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Onsdagen den 24 april 2013 Tid: 18.30 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga om

Läs mer

Årsmötesprotokoll från årsmötet i Svealands Dartförbund

Årsmötesprotokoll från årsmötet i Svealands Dartförbund Årsmötesprotokoll från årsmötet i Svealands Dartförbund 2015-05-24 1. Mötets öppnande Ordförande Dick Köldahl hälsade ombuden välkomna till årsmötet och förklarade det öppnat. 2. Godkännande av dagordningen.

Läs mer

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1

ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 ÅRSMÖTESHANDLINGAR 2012 1 Kallelse till Årsmöte Datum: Torsdagen den 26 april 2012 Tid: 18.00 Plats: Åsundsholm Förslag till dagordning 1. Mötet öppnas 2. Fastställande av röstlängd för mötet 3. Fråga

Läs mer

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data

SeniorNet Järfälla. Utseende av ombud till SeniorNet Sweden s stämma. Klubben för seniorer som vill lära IT och data SeniorNet Järfälla Klubben för seniorer som vill lära IT och data Kallelse till SeniorNet Järfällas stadgeenliga årsmöte fredag den 15 april 2016 kl. 10.00 i ABF:s stora samlingslokal, Riddarplatsen 36,

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Årsmöteshandlingar. Hälla GK

Årsmöteshandlingar. Hälla GK Årsmöteshandlingar Hälla GK till årsmöte den 31 mars 2009 Innehåll Verksamhetsberättelse 2009 Händelser under året Årsredovisning med förvaltnings- och revisionsberättelse Verksamhetsplan 2010 Budgetförslag

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014

PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 PROTOKOLL FÖRT VID PARKINSON STOCKHOLMS ORDINARIE ÅRSMÖTE 19 februari 2014 Plats: Bygdegården, Anna Whitlock, Eriksbergsgatan 8B, Stockholm Tid: 17:30-19:00 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Föreningens ordförande,

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol

Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol Svenska Pokerförbundets årsmöte 21 februari 2016, Casino Cosmopol 1. Mötets öppnande Ordförande Ulf hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2. Kontroll av närvarande och röstberättigade medlemmar Alla närvarande

Läs mer

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC

BÅGSKYTTEFÖRBUNDET MEMBER OF SVERIGES RIKSIDROTTSFÖRBUND AND FÉDERATION INTERNATIONALE DE TIR A L ARC Svenska Bågskytteförbundet Protokoll Fört vid Svenska Bågskytteförbundets förbundsstämma. Tid 2009-04-19 Plats Hotell Scandic, Södertälje Förbundsstämmans öppnande Förbundsordföranden, Berryl Arvehell,

Läs mer

Celiakiföreningen i Västerbottens län

Celiakiföreningen i Västerbottens län Sida 1 / 9 ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten Söndag 25 febrauri, HSO i Umeå ÅRSMÖTESHANDLINGARNA INNEHÅLLER: ÅRSMÖTE FÖR CELIAKIFÖRENINGEN i Västerbotten... 1 1 REGLER OCH RUTINER VID ÅRSMÖTET...

Läs mer

Information Årsmötet 2015

Information Årsmötet 2015 Information Inför Årsmötet 2015 PROGRAM VID VSF:s ÅRSMÖTE PÅ NYA KURHOTLLET, ULRICEHAMN DEN 6 OKTOBER 2015 19.00 Årsmötet öppnas av ordförande Åke Larsson 19.05 Information av Svenska Skidförbundets representant

Läs mer

UPPLANDSISHOCKEYFÖRBUND

UPPLANDSISHOCKEYFÖRBUND STADGAR FÖR UPPLANDSISHOCKEYFÖRBUND Kap 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1:1 Ändamål 1:2 Sammansättning 1:3 Verksamhetsområde 1:4 Beslutandeorgan 1:5 Verksamhets-räkenskapsoch arbetsår 1:6 Avgifter 1:7 Arbetstagaresvalbarhet

Läs mer

Årsmöte 29 augusti 2017 Jarlabergs Bordtennisklubb

Årsmöte 29 augusti 2017 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 29 augusti 217 Jarlabergs Bordtennisklubb Årsmöte 29 augusti 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Val av protokolljusterare och rösträknare.

Läs mer

Sundsvallscyklisterna hemsida Bågevägen 92 e-post Sundsvall Sid.

Sundsvallscyklisterna hemsida  Bågevägen 92 e-post Sundsvall Sid. Verksamhetsberättelse för Sundsvallscyklisterna verksamhetsåret 2014 856 52 Sundsvall Sid. 1 Sundsvallscyklisternas årsmöte 2015-02-22, kl 17.00 i klubblokalen på medborgargatan 26 Dagordning 1 Årsmötets

Läs mer