LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Ljungbergmuseet, Strandgatan 5, Ljungby, kl Anders Bondeson (M) ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande Sven-Olov Stenqvist (S) 2:e vice ordförande Ann-Kristin Petersson (M) Ove Trulsson (C) Irene Olofsson (C) Gun Oscarson (S) ersättare för Ulla-Britt Storck (S) Harriet Kristensson (S) Per Åberg (S) Magnus Årenäs (MP) Linda Tranquist (KB) Björn Gullander (V), ej tjänstgörande ersättare Ing-Marie Byström, kultur- och fritidschef Ann-Kristin Gunnarsson, administrativ handläggare Karin Hermansson, kultursekreterare Jan-Inge Roubert, kultur- och fritidsintendent Per Månsson, fritidsgårdsföreståndare Bernt Gudmundsson, vikarierande anläggningschef Annica Ljungdahl, musikledare Lina Holmér, bibliotekschef Ann-Kristin Petersson Kultur- och fritidsförvaltningen onsdag 26 juni kl Sekreterare Ann-Kristin Gunnarsson Paragrafer Ordförande Anders Bondeson Justerande Ann-Kristin Petersson ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag på Ljungby kommuns anslagstavla. Nämnd Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 19 juni 2013 Anslaget under tiden Dag för anslags nedtagande 19 juli 2013 Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen Underskrift Ann-Kristin Gunnarsson

2 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 2(14) KoF 59 Godkännande av dagordning Kultur- och fritidsnämnden godkänner dagordningen. Dagordningen till sammanträdet fastställs och inga ändringar behöver göras.

3 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 3(14) KoF 60 Föregående protokoll Protokollet läggs till handlingarna. Genomgång av föregående mötes protokoll.

4 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 4(14) KoF 61 Ekonomisk rapport Kultur- och fritidsnämnden godkänner redogörelsen av den ekonomiska rapporten till och med maj Förvaltningschefen redogör för den ekonomiska rapporten till och med maj 2013.

5 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 5(14) KoF / Plansamråd över detaljplan Ljungby 7:184 Musikskolan ligger utmed Skånegatan. Musikskolan har över 800 inskrivna elever. En stor del av dessa barn är inskrivna på musikskolan i Ljungby och cyklar till och från musikskolans lokaler måndag till fredag. En del föräldrar kör sina barn till och från musikskolan. Enligt planprogrammet kommer Skånegatan att kopplas samman med Hammarrondellen och bli huvudgata och vara nya stråket mellan västra och östra delarna av Ljungby centrum. Detaljplanen berör en del av Skånegatan och med dess planering av butiker, kontor med mera är det högst troligt att biltrafiken ökar. I sig är det positivt att området bebyggs, men ur ett barnperspektiv vill vi betona att många barn går eller cyklar till och från musikskolan och deras säkerhet måste säkerställs Ett planprogram är framtaget för järnvägsområdet i sin helhet och har antagits utav miljö- och byggnämnden 1 februari Syftet med detaljplanen är att omvandla västra delen av Ljungby stads före detta järnvägsområde till centrumändamål och parkering. Centrumändamål innefattar butiker, kontor, föreningslokaler och dylikt Reflektioner från kultur- och fritidsförvaltningen: Musikskolan ligger utmed Skånegatan. Musikskolan har över 800 inskrivna elever. En stor del av dessa barn är inskrivna på musikskolan i Ljungby och cyklar till och från musikskolans lokaler måndag till fredag. En del föräldrar kör sina barn till och från musikskolan. Enligt planprogrammet kommer Skånegatan att kopplas samman med Hammarrondellen och bli huvudgata och vara nya stråket mellan västra och östra delarna av Ljungby centrum. Detaljplanen berör en del av Skånegatan och med dess planering av butiker, kontor med mera är det högst troligt att biltrafiken ökar. I sig är det positivt att området bebyggs, men ur ett barnperspektiv vill vi betona att många barn går eller cyklar till och från musikskolan och deras säkerhet måste säkerställs. Förvaltningschefens förslag till beslut: Kultur- och fritidsnämnden förslås besluta att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget. Beredning Arbetsutskott föreslår kultur- och fritidsnämnden att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget.

6 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 6(14) KoF / Planprogram Kvarteret Sågverket m m De närliggande friluftsområdena Kronoskogen och Ljungsjön är natursköna områden och erbjuder rekreation för hälsa och välbefinnande. Strax intill ligger också skidanläggningen. Ur ett barnperspektiv och också tillgänglighetsperspektiv skulle dessa områden kunna knytas ihop med gång- och cykelleder som inte korsas av biltrafik. För oss alla innebär en aktiv fritid i kombination med avkoppling till ett friskare och hälsosammare liv. Det är viktigt i ett tidigt planeringsskede att tänka in dessa värden och säkerställa säkerheten för barn så långt det är möjligt. Planområdet ligger i den norra delen av Ljungby stad och utgörs av det tidigare sågverket med omkringliggande trädkrans. Området avgränsas av Märta Ljungbergsvägen, Norrleden, Ljungsjövägen och Bredemadsvägen. Vida AB har begärt att markanvändningen för Sågverket i Ljungby stad ändras från industri till bostäder. Avsikten med det aktuella området är att skapa en stadsdel med småskalig, sammanhängande bebyggelse där gränsen mot omgivningen är så tydlig att området framstår som en sammanhållen enhet. Området ska utformas med traditionella gator, torg och platser, måttlig täthet, bebyggelse i två, högst trevåningar, husplacering nära gatulivet med grunda förgårdar samt trädgårdar till alla hus. Förvaltningens synpunkter: De närliggande friluftsområdena Kronoskogen och Ljungsjön är natursköna områden och erbjuder rekreation för hälsa och välbefinnande. Strax intill ligger också skidanläggningen. Ur ett barnperspektiv och också tillgänglighetsperspektiv skulle dessa områden kunna knytas ihop med gång- och cykelleder som inte korsas av biltrafik. För oss alla innebär en aktiv fritid i kombination med avkoppling till ett friskare och hälsosammare liv. Det är viktigt i ett tidigt planeringsskede att tänka in dessa värden och säkerställa säkerheten för barn så långt det är möjligt. Förvaltningschefens förslag till beslut: Kultur- och fritidsnämnden föreslås besluta att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget. Beredning Arbetsutskottet föreslår kultur- och fritidsnämnden att anta förvaltningens förslag till yttrande som sitt eget.

7 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 7(14) KoF / Lokal kulturplan Kultur- och fritidsnämnden ger förvaltningschefen i uppdrag att påbörja arbetet med att ta fram en lokal kulturplan för Ljungby kommun. Planen ska röra verksamheterna bibliotek, musikskola och allmän kultur. Planen ska gälla från 1 januari 2015 och ska uppdateras minst en gång varje mandatperiod. Ljungby kommun har idag ingen samlad kulturplan för verksamheterna som ansvarar för kulturell verksamhet inom kultur- och fritidsförvaltningen. Biblioteksverksamheten har en biblioteksplan som behöver uppdateras. Någon plan för musikskolan eller för allmänkulturen finns inte. Av denna anledning lämnar kultursekreteraren följande förslag till beslut: Kultur- och fritidsnämnden ger förvaltningschefen i uppdrag att påbörja arbetet med att ta fram en lokal kulturplan för Ljungby kommun. Planen ska röra verksamheterna bibliotek, musikskola och allmän kultur. Beredning Arbetsutskottet föreslår kultur- och fritidsnämnden att ge förvaltningschefen i uppdrag att påbörja arbetet med att ta fram en lokal kulturplan för Ljungby kommun. Planen ska röra verksamheterna bibliotek, musikskola och allmän kultur. Arbetsutskottet beslutar att en tidplan ska presenteras på nämndens sammanträde i juni.

8 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 8(14) KoF / Medborgarförslag - Mjälens badplats Kultur- och fritidsnämnden godkänner förvaltningens föreslagna förbättringsåtgärder vid Mjälens badplats och anser med detta att medborgarförslaget är besvarat. Den 5 april 2013 inkom ett medborgarförslag om Superfin badplats Mjälen med följande förslag till förbättringar: Renovera klubbhus Försäljning av dricka, glass med mera Gallring av träd Toaletten bör ses över Lekplatsen förbättras Livräddningsredskap I sin tjänsteskrivelse lämnar förvaltningschefen och tf. anläggningschef Bernt Gudmundsson följande synpunkter och åtgärder: Toaletterna har fått en ny grund och målningen kommer att ske under sommaren. Vid förvaltningens inspektion finns i nuläget ingen anledning till att riva den f.d. klubbstugan. Det finns ett visst renoveringsbehov, men är inte prioriterat i årets budget. Skulle det visa sig att det finns ett privat intresse av att bedriva kioskverksamhet i denna byggnad, får frågan behandlas på nytt. Idag finns inte tillgång till vatten och avlopp. Indragning av detta innebär relativt höga kostnader och denna ska då ställas mot några veckors försäljning av glass och dricka. I början av juni i år grävdes strandlinjen om och förlängdes. Albuskar och annan växlighet har under flera år intagit stranden och gjort det svårare att nyttja den. Gräsklippning sker minst en gång i veckan. Lekplatsens nuvarande gungor kommer att bytas ut och beställning är gjord. Handikappbryggan är på plats vecka 23. När det gäller gallring av sly och borttagande av gamla träd, har denna fråga överlämnats till tekniska förvaltningen och Per Mårtensson. Varje år ses livräddningsredskapen över på samtliga kommunala badstränder. Beredning Arbetsutskottet föreslår kultur- och fritidsnämnden att godkänna förvaltningens föreslagna förbättringsåtgärder vid Mjälens badplats och anser med detta att medborgarförslaget är besvarat. Justerandes sign

9 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 9(14) KoF / Omfördelning av investeringsbudget Kultur- och fritidsnämnden äskar om att få använda medel som återstår i projektet friidrottsanläggning till andra investeringsbehov på kultur- och fritidsförvaltningen, bland annat säkerhetsutrustning bowlinghall, växlare ishall och gungor till Mjälens badplats. I dagsläget finns tkr kvar i investeringsprojektet friidrottsanläggning. Vissa saker återstår att färdigställa och detta beräknas kosta cirka 350 tkr. Arbetsmiljöverket har ålagt kultur- och fritidsförvaltningen att montera säkerhetsutrustning i bowlinghallen för att få fortsätta med denna verksamhet. Installationen beräknas kosta 320 tkr och kommer att ske i sommar. Under sommaren behöver även en ny växlare installeras i ishallen. Denna beräknas kosta cirka 300 tkr. I ett medborgarförslag föreslås förbättringar vid Mjälens badplats. Vid förvaltningens inspektion beslutades att nya gungor behöver köpas in. Dessa beräknas kosta 40 tkr. I och med ovanstående investeringsbehov föreslår förvaltningen att kultur- och fritidsnämnden skriver till kommunstyrelsen och äskar om att få använda friidrottsanläggningens återstående medel till dessa investeringsbehov. Förvaltningens förslag till beslut: Kultur- och fritidsnämnden äskar om att få använda medel som återstår i projektet friidrottsanläggning till följande investeringsbehov: säkerhetsutrustning bowlinghall, växlare ishall och gungor till Mjälens badplats. Beredning Arbetsutskottet förslår att kultur- och fritidsnämnden äskar om att få använda medel som återstår i projektet friidrottsanläggning till andra investeringsbehov på kultur- och fritidsförvaltningen, bland annat, säkerhetsutrustning bowlinghall, växlare ishall och gungor till Mjälens badplats. Justerandes sign

10 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 10(14) KoF / Avtal bowling Kultur- och fritidsnämnden beslutar att säga upp hyresavtalet gällande bowlinghallen med Mathias Wester och Thomas Nilsson samt att ge upphandlingsavdelningen i uppdrag att ta fram ett förfrågningsunderlag för drift av bowlingverksamhet. År 2007 skrevs nuvarande hyresavtal med Ljungby Bowling, Mathias Wester och Thomas Nilsson. Enligt avtalet omfattar hyrestiden 1 juni-31 maj 2009 och uppsägning av kontraktet skall ske minst 9 månader före hyrestidens utgång, i annat fall är kontraktet förlängt med ett år för varje gång. Mathias Wester och Thomas Nilsson driver bowlingen, men har ett annat bolag som numera heter Sunnerbobowling AB. Förvaltningens synpunkter Ljungby kommun har tecknat ett avtal med Ljungby Bowling som numera inte existerar. Ett nytt avtal ska därför upprättas. Förvaltningen har i samband med utredningen om kvarteret Fritiden intervjuat aktiva utövare av bowlingen. Det framkommer att 190 personer tränar i bowlinghallen veckokvällar, fyra lag i seriespel och tävlingar under helger. Behovet är stort av fler banor, vilket har påtalats under flertalet år tillbaka. I Ljungby tar varje match 3 timmar och 20 minuter, vid bortamatch och spel på åtta banor tar tiden 1 timme och 40 minuter. På grund av för få banor är det även svårt för allmänheten att få tid och för föreningarna att utöka verksamheten. Ett flertal personer åker till Värnamo eller Växjö för att spela. Inom en snar framtid kommer det att beslutas om prioritetsordning för renovering av kvarteret Fritidens anläggningar. Bowlinghallen kan mycket väl komma att prioriteras bland de första anläggningarna som renoveras/ombyggs. Ur denna aspekt är det också motiverat att ett nytt avtal upprättas som föregås av en upphandling. Förvaltningschefens förslag till beslut: Kultur- och fritidsnämnden föreslås besluta att säga upp hyresavtalet gällande bowlinghallen med Mathias Wester och Thomas Nilsson samt att ge upphandlingsavdelningen i uppdrag att ta fram ett förfrågningsunderlag för drift av bowlingverksamhet. Beredning Kultur- och fritidsnämnden föreslås besluta att säga upp hyresavtalet gällande bowlinghallen med Mathias Wester och Thomas Nilsson samt att ge upphandlingsavdelningen i uppdrag att ta fram ett förfrågningsunderlag för drift av bowlingverksamhet. Justerandes sign

11 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 11(14) KoF / Ljungby ridklubbs önskemål ombyggnation av privatstall Ordförande tackar för informationen. Ljungby ridklubb har i en skrivelse inkommit med önskemål om att bygga ett privatstall. Man säger att det är många ungdomar som har önskemål om att kunna hyra stallplats. I tidigare skrivelser och bidragsansökningar från Ljungby ridklubb har man påtalat att ridbanan utomhus behöver dräneras samt att stallet behöver byggas om från spiltor till boxar. En dialog förs mellan kultur- och fritidsförvaltningen, tekniska förvaltningen och respektive nämndsordföranden samt Ljungby ridklubb. Kommunfullmäktige tog beslutat att 4 Mkr i 2014 års budget ska gå till ridanläggningens upprustning. Justerandes sign

12 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 12(14) KoF 69 Övertid och sjukstatistik Ordföranden tackar för informationen. Förvaltningen redogör för statistik över förvaltningens övertid och sjukstatistik. Justerandes sign

13 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 13(14) KoF 70 De kommunala badplatserna Ordföranden tackar för informationen. Tf anläggningschef informerar om inventeringen som är gjord av alla kommunala badplatser. Justerandes sign

14 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 14(14) KoF 71 Meddelanden Förvaltningschefen informerar om planerna för en nya upprustning av hockeyarenan som ska göras i samarbete med näringslivet. Kultursekreteraren informerar om 2013 års artister som uppträder på Sommar i parken. För att förbättra pengahanteringen på Sunnerbohallen har ett säkerhetsskåp köpts in. Detta skåp töms av ett säkerhetsföretag. Inbjudan från LIF till en sponsorfotboll i 31 augusti. Rapport för synpunktshanteringen. Musikskolan bjuder in alla till Ljungbydagarna måndagens konsert. Ungdomsrådet och däribland nämndens representanter har varit på ett studiebesök i Skövde och informerar från detta besök. Ordföranden och vice ordföranden informerar från sin träff med studieförbunden. Justerandes sign

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.30 ande Övriga deltagande Anders Bondesson (m) ordförande Sven Olov Stenqvist (s) vice ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-23

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-23 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl.13.15 14.55 Beslutande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.00 ande Anders Bondesson (M) ordförande Sven-Olov Stenqvist (S) vice ordförande Ingalill Henningsson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl.13.15 15.45 ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

23 november 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

23 november 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(14) Tid och plats ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Åhörare Justerare Justeringens tid och plats 23 november 2016, kl.08.15-11.35. Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Marcus Walldén

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl. 08.15 11.15. ande Övriga deltagare Politiker Tjänstemän Utses att justera Marcus Walldén (M) ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Kultur- och fritidsnämnden Vuxenläsrummet Biblioteket, Ljungby kl

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Kultur- och fritidsnämnden Vuxenläsrummet Biblioteket, Ljungby kl LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid Vuxenläsrummet Biblioteket, Ljungby kl. 13.15-16.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Anders Bondesson (m) ordförande Sven-Olov Stenqvist

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Biblioteket, Fogdegatan, Ljungby, kl.13.15 15.05 ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Anders Bondeson (M) ordförande Maryana

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Biblioteket, Fogdegatan, Ljungby, kl.13.15 14.45. ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Anders Bondeson (M) ordförande Maryana

Läs mer

21 november 2018, kl Konferensrummet, Ljungby Arena, Fritidsvägen 5, Ljungby

21 november 2018, kl Konferensrummet, Ljungby Arena, Fritidsvägen 5, Ljungby 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande 21 november 2018, kl.08.15-12.40. Konferensrummet, Ljungby Arena, Fritidsvägen 5, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, kl.13.15-15.25. Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Beslutsprotokoll 1(9) Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, klockan 8.

LJUNGBY KOMMUN Beslutsprotokoll 1(9) Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, klockan 8. LJUNGBY KOMMUN sprotokoll 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, klockan 8.00- ande Carina Bengtsson (C), ordförande Conny Simonsson (S) Krister Lundin (M) Thomas Jeppsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden 2009-04-22. Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden 2009-04-22. Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15. LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Anders Bondesson (M) ordförande Sven-Olov Stenqvist

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.30 ande Övriga deltagande Anders Bondesson (M) ordförande Sven-Olov Stenqvist (S) v ordförande

Läs mer

Pia Galia Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Gunilla Wall. Justerare Pia Galia Rose-Marie Jönsson ANSLAG/BEVIS

Pia Galia Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Gunilla Wall. Justerare Pia Galia Rose-Marie Jönsson ANSLAG/BEVIS 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret 17.00-19.40 Beslutande Anette Lantz (M), ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), ledamot Pia Galia (SD), ledamot Anders Westerlund

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Sävsjö Camping och Kommunalhuset, onsdag den 26 augusti kl.14.00 18.00 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson

Läs mer

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003

Fritidsintendent Lars Lundkvist Förvaltningssekreterare Marie-Louise Bornholm. Fritidskontoret, Vallentuna, den 17 januari 2003 Fritidsnämndens arbetsutskott 14 januari 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Mörbyrummet, Fritidskontoret, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 14 januari 2003 kl 08.00-09.50 Jörgen Hellberg

Läs mer

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret Annica Sankilampi. Justerare Luis Miguel Caneo Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Robert Lövdahl (M), ledamot Luis Miguel Caneo (S), ledamot ( 29-34)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande

Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl Beslutande 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Bjuv, kl 11.00-11.15 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S), på telefonförbindelse Sven Yngve Persson (M), på telefonförbindelse

Läs mer

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M)

Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson (C), Jan-Erik Wik (C), Hans Carlsson (M) och Yvonne Ericsson (M) Kultur- och fritidsnämnden 1 (5) Plats och tid Hellqvistsalen, kommunhuset, Kungsör den 16 november 2010, klockan 18.00 18.45 ande Gunilla A. Aurusell (S) ordförande, Barbro Jansson (S), Siewert Carlsson

Läs mer

Kommunledningskontoret, måndagen den 15 november kl Göran Lundberg. Janewert Johansson

Kommunledningskontoret, måndagen den 15 november kl Göran Lundberg. Janewert Johansson Kommunfullmäktige 2010-11-09 1 Plats och tid Garvaren, Strålforssalen, Ljungby, tisdagen den 9 november 2010, kl. 17.30 18.00 Beslutande Ledamöter Anne Karlsson (S) Stefan Fredriksson (S) Ann-Charlotte

Läs mer

Magnus Dimberg (M) ledamot Björn Nilsson (S) ledamot. Gunnar Bohlin (M) ersättare

Magnus Dimberg (M) ledamot Björn Nilsson (S) ledamot. Gunnar Bohlin (M) ersättare Sammanträdesdatum Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Vänersalen kl. 16.30 17.00 Beslutande Ulf Andersson (S) ordförande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) 1:e vice ordförande Evert

Läs mer

23 januari 2019, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby

23 januari 2019, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby 1(17) Tid och plats ande Övriga deltagande 23 januari 2019, kl.08.15-11.15. Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby Ulla Hansson (M), ordförande Rut Björkström (C) 1:e vice ordförande Matija Rafaj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kultur- och fritidsnämnden. Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande 1 (10) Plats och tid Blosset, onsdagen den 15 juni 2016 kl. 18:30-19:40 Beslutande Ersättare Bo Hallqvist (S), Ordförande Inga Bakken (S), 1:e vice ordförande Ann-Britt Lord (KD) tjänstgörande för Lisbeth

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Bonaren, måndagen den 11 december 2017 kl 16:00-19:15 ande Per Gren (S), Ordförande Thomas Carlsson (S) Ewa Jägevall (L) Kenneth Grad (C) Peter Eclund (KD) Hampus Borg (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2008-12-17 88 Plats och tid Tidaholms museum kl 17.00-18.30 Beslutande Sture Tidqvist (s) Bengt Karlsson (s) Mona Nilsson (s) Gösta Fransson (s) Ulla Brissman (s) Håkan Joelsson

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2009-01-29 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 29 januari 2009, kl. 14.30-17.05 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt FP Rolf Hallberg S S S Pelle Pellby, kl 13.30-16.45,

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

21 mars 2018, kl Åsiktens konferensrum, Axel Ångbagares gata 1A, Ljungby

21 mars 2018, kl Åsiktens konferensrum, Axel Ångbagares gata 1A, Ljungby 1(13) Tid och plats ande Övriga deltagande 21 mars 2018, kl.08.15-11.10. Åsiktens konferensrum, Axel Ångbagares gata 1A, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-21

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-21 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 20.00. Ledamöter: Gösta John Bredberg (FP), ordförande Louise Nygren (M), vice ordförande Claes Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-06-04 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(13) Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Örestensrummet, kommunset, Kinna klockan 13.30-17.20 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt, kl 13.30-17.00 108-115

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11.

Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander (FP) Kommunkontoret, onsdag 19 november, kl 11. FRITIDSFRÅGOR - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, Heby kl 09.00 11.30 Beslutande Ingela Wikander (KD), ordförande Jessica Kumlin (M) Carola Eriksson (S) Pär Jansson (C) Ann Zander

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(18) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl.13.15 15.40. ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Vetlanda Museum, den 20 december 2012, kl. 15.30 17.20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Börje Wilsborn Rolf Axelsson Margonia

Läs mer

Kultur och fritidsnämndens protokoll

Kultur och fritidsnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 26 mars 2013 Tid: 18.00-19.30 Plats: Östra Roten, Kommunhuset Lilla Edet Paragrafer: 12-17 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (m) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 21.10. Ledamöter: Gösta John Bredberg (fp), ordförande Claes Göran Jönsson (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

Kommunkontoret torsdag 2 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret torsdag 2 juni kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 13.00 16.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordförande Ulf Fahlstad (LP) Maire Lautakoski (S) Pär Rickman (S) Sven Erik Eriksson (KD) Jan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 65-78

Sammanträdesprotokoll 65-78 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) 2018-06-04 Tekniska nämnden, arbetsutskottet Sammanträdesprotokoll 65-78 Sammanträdesdatum 4 juni 2018 Plats och tid Stadshuset A394, kl 15:30 17:15 Tjänstgörande ledamöter

Läs mer

30 augusti 2017, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby

30 augusti 2017, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby 1(17) Tid och plats ande Övriga deltagande Tjänstemän 30 augusti 2017, kl.08.15-12.10. Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande

Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30. Helena Edenborg, nämndsekreterare. Arne Karlsson, ordförande Teknik- och servicenämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-06-07 Plats och tid: Trosa kommunhus, kl. 09:00-09:30 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Arne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(9)

Sammanträdesprotokoll 1(9) Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Bergslagens medeltidsmuseum, onsdagen den 9 september 2015, klockan 18.00 20:00 ande Övriga närvarande Elizabeth Pettersson (s), ordförande, Åke Andersson (v),

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Aktivitetshuset, måndagen den 11 juni 2018 kl 16:20-18:30 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Orvar Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-10-17, kl. 08:00-12:00 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Jerry Ahlström (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden

Protokoll. Barn- och ungdomsnämnden 1 s sammanträde 2010-11-09 1 Val av ordförande, vice ordförande, ledamöter och ersättare till BUN:s arbetsutskott för mandatperioden 2011-2014 Plats och tid Barn- och ungdomskontoret, Alingsås, den 11

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1(7) ÅSTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 17.00-18: 10 Ajournering Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Göran Andersson, förvaltningschef Ulrika Sundin, nämndsekreterare Birgitta Parling Andersson Stefan Andersson

Göran Andersson, förvaltningschef Ulrika Sundin, nämndsekreterare Birgitta Parling Andersson Stefan Andersson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid Stora Orren, vån 7, Folkets Hus Ludvika, kl. 14.00-16.35 Beslutande ledamöter Åsa Wikberg (MP) Sören Grandelius (S) Jesper Gustavsson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

20 december 2017, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 10, Ljungby

20 december 2017, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 10, Ljungby 1(20) Tid och plats ande Övriga deltagande tjänstemän 20 december 2017, kl.08.15-12.40. Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 10, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

Thomas Lindqvist Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Agneta Henriksson. Anette Lantz ANSLAG/BEVIS

Thomas Lindqvist Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Agneta Henriksson. Anette Lantz ANSLAG/BEVIS 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagande Anette Lantz (M), ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westerlund (S), ledamot Per Lindau Zackrisson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-09-02 1 (5) Plats och tid Storbrunn, Östhammar 8:30-13:00 Beslutande Jonas Lennström (S) Lisa Norén (S) Hans Lagenius (S) Katarina Ståhlbrand (C) Ann Söderberg Jansson (C) Mats Olsson

Läs mer

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl

Sida 1(10) PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 1(10) Plats och tid Gruesalen, Bjuv, kl 09.00-11.00 Beslutande Ledamöter Stefan Svalö (S), ordförande Anders Månsson (S) Christer Landin (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) 2011-08-16. Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 (8) r arbetsutskott Plats och tid Kommunhuset tjänsterum, Tisdagen den 16 augusti 2011 kl 10.00-12-00 Beslutande Övriga deltagande Tomas Nilsson (s) ordförande Laila Furskog

Läs mer

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.00

Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.00 1 (16) Plats och tid Kulturhuset Valfisken, Simrishamn kl 17.00-20.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Organ Karin Fellström-Arnoldsson (m) Göran

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6)

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1(6) 2010-09-14 ARBETSUTSKOTT Paragrafer 38-42 ( 41 har justerats omedelbart) Plats och tid Städet, Gillbergarummet kl. 10.30 11.40 ande Erik Blakstad (m) ordf Ralph Widing (c)

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl

Kultur- och fritidsnämnden (10) Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-11 1(10) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Möckeln, Älmhults kommunhus. Onsdagen den 11 november 2015 kl 16.00-18.25 Anton V Härder (S), ordförande Eva Ballovarre

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Servicenämnden (9)

Servicenämnden (9) Servicenämnden 2014-09-17 1(9) Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum kl. 13.00-15.25 Beslutande Lennart Lämgren (FP), ordförande Bertil Jonasson (C) Marianne Carlsson (KD) Birgitta Kahn (MP) Thomas

Läs mer

Protokoll Sida 1 (av 20) Kultur- och fritidsnämnden. Tid , kl Almliden, Bjuv. Plats. Beslutande Ledamöter

Protokoll Sida 1 (av 20) Kultur- och fritidsnämnden. Tid , kl Almliden, Bjuv. Plats. Beslutande Ledamöter Protokoll 2014-01-22 Sida 1 (av 20) Tid 2014-01-22, kl 19.00-20.10 Plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Almliden, Bjuv Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) Bo-Göran Börjesson (S) Lisbeth

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (8) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 18 mars 2019 kl 15:00-18:00 ande Jörgen Strende (S), Ordförande Stefan Grad (C) Torbjörn Andersson (L) Hans Dahm (S) Mathias Kyller (M) Annika Singleton

Läs mer

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1.

Sven-Inge Eriksson. Ewa Sallova. Tekniska nämndens arbetsutskott. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset Mariestad, lokal Djurö, 30 november 2016 kl. 9.00 10.30 Beslutande Suzanne Michaelsen Gunnarsson (S) Ordförande Sven-Inge Eriksson (KD) 1:e vice ordförande

Läs mer

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD)

Christer Söderberg (S) Louise Hamilton (MP) Marie-Louise Hamretz Maxstad (KD) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-16.50 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen Einarsson (S) Ingrid-Märta Grönlie

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl

Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 1(8) Plats och tid Facklan kommunhuset, Bjuv, kl 17.00-18.30 Beslutande Ledamöter Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S) /Sed Niklas Svalö (S) Ninnie Lindell (M) Sven Yngve Persson (M) Tjänstgörande

Läs mer

Annika Holmstrand (C), tjänstgörande ersättare Ulla-Britt Svensson (S), tjänstgörande ersättare Mårten Karlsson (S), tjänstgörande ersättare

Annika Holmstrand (C), tjänstgörande ersättare Ulla-Britt Svensson (S), tjänstgörande ersättare Mårten Karlsson (S), tjänstgörande ersättare 1(7) Plats och tid Kommunkontoret Silen, kl 16.00-16.20 Beslutande Ledamöter Katarina Johannesson (C) ordförande Anna-Lena Knutsson (FP) Lars Gustafsson (FP) Esbjörn Andersson (M) Kjell-Anders Dahlström

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Majvor Smedberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sjuntorpsrummet, kl. 16:00 Beslutande Ledamöter Carina Lorentzon (S), Ordförande Christer Bohm (V), 1:e vice ordförande Jolanta Walkow (S) Robert Ottosson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 49 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 50 Renovering av bro vid vandringsled, Mullsjö 2018/1253 5 kommun (Noabron) 51 Inköp av utrustning,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Flädie Tid 2019-05-14, kl. 09:00-12:21 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Beslutande Övriga deltagare Fredrik Axelsson (M) Lena Wahlgren (M) Malin Taggu (M) Gun Larsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(7) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna klockan 08.30-15.40 Paus 12.00 13.00 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg

Läs mer

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Jenny Delén (M), ledamot Patrik Dahlin (MP), tjänstgörande ersättare

Thomas Lindqvist (PF), ordförande Jenny Delén (M), ledamot Patrik Dahlin (MP), tjänstgörande ersättare 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret 16.20-17.40 Beslutande Övriga deltagande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Jenny Delén (M), ledamot Patrik Dahlin (MP), tjänstgörande ersättare Åke Svensson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 74 Godkännande av ärendelista... 100 75 Principer om kultur- och fritidsutskottets stipendier... 101 76 Bemanning vid kvällsöppet på biblioteket i Mullsjö... 103 77 Ansökan om verksamhetsbidrag,

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1

Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kultur- och fritidsnämnden 2010-02-18 1 Plats och tid Beslutande 18 feb kl 19.00 20.00 Kommunalhuset rum Bergaholm Anders Forsberg (M) Björn Möllersten (Fp) Tj ej vid

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-10-18 103. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45

Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Blad 2011-10-18 103. Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45 2011-10-18 103 Plats och tid Backasalen, Södergatan 28, Höör kl 18.30-21.45 Beslutande Axel Paulsson (C) tjg ordförande Jill Andersson (S) 2:e vice ordförande Mikael Sparrhult (FP) Anja Edén (MP) Simon

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDES- PROTOKOLL Plats och tid Rådhus Skåne, Kristianstad, kl. 09.00-12.00 rum 101 1 (1) Beslutande Sven-Gunnar Linné, ordförande Göran Sevebrant Gunilla Björk Bill Nilsson Sven-Ove Reimers Fredrik

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice Payman Garmiani (S), ej tjänstgörande ersättare 1 (16) Plats och tid TR:S Western Adventures, 17.00 18.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Mårten Karlsson (S)

Läs mer

Emelie Dockenfelt Anders Westerlund. Förvaltningskontoret Anneli Eskilandersson ANSLAG/BEVIS

Emelie Dockenfelt Anders Westerlund. Förvaltningskontoret Anneli Eskilandersson ANSLAG/BEVIS 1 (20) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-19.30 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (c), ledamot Jenny

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid ande Övriga deltagande Utses att justera Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 5 mars 2015 kl. 13.30-15.40 Anne Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer