30 augusti 2017, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "30 augusti 2017, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby"

Transkript

1 1(17) Tid och plats ande Övriga deltagande Tjänstemän 30 augusti 2017, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande Matija Rafaj (S) 2:e vice ordförande Ann-Kristin Petersson (M) Marie Karlsson (C) Susann Diesner (L) Pia Johansson (S) Gun Oscarson (S) Björn Gullander(V) ersättare för Ulla-Britt Storck (S) Dick Andersson (SD) Maida Dzanic (ALT) Ing-Marie Byström, kultur- och fritidschef Ann-Kristin Gunnarsson, administrativ handläggare Emelie Olsson, kultursekreterare Michaela Rogal, turistinformatör Karin Eriksson, fritidskonsulent Catharina Lundgren, samordnare Sunnerboskoj Carin Salomonsson, fritidsledare Lina Holmér, bibliotekschef Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Susann Diesner (L) Kultur- och fritidsförvaltningen onsdag 6 september 2017 kl Paragrafer Sekreterare Ann-Kristin Gunnarsson Ordförande Marcus Walldén Justerare Susann Diesner (L)

2 2(17) ANSLAG/BEVIS Protokollet är nu justerat. Justeringen har offentliggjorts på Ljungby kommuns anslagstavla Nämnd/styrelse Sammanträdesdatum 30 augusti 2017 Överklagningstid 7 27 september 2017 Anslaget nedtaget 28 september 2017 Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen, Olofsgatan 10, Ljungby Underskrift Ann-Kristin Gunnarsson

3 3(17) KoF 59 Handlingsplan mot våldsbejakande extremism tackar för informationen. Under 2016 tog den Nationella samordnaren fram en strategi för att värna demokratin mot våldsbejakande extremism i Sverige. I strategin utgår Nationella samordnaren från att varje kommun tar fram en lokal lägesbild och utifrån den en handlingsplan mot våldsbejakande extremism. Utifrån de riktlinjer som den Nationella samordnaren tagit fram har Ljungby kommun under 2016 och 2017 arbetat förvaltningsövergripande med att ta fram lägesbild och handlingsplan. Forskning visar att jämlika levnadsvillkor är en grundförutsättning för att personer inte ska dras till våldsbejakande extremistmiljöer. I handlingsplanen konstaterar vi därför att det är viktigt att det förebyggande arbetet sker brett och med fokus på att alla barn och unga ska få en bra uppväxt, förutsättningar till bra resultat i skolan, god fritid och senare i livet vidareutbildning och sysselsättning. Det handlar om att skapa tillit och delaktighet med fokus på demokratiutveckling och mänskliga rättigheter. Ljungby kommuns Handlingsplan mot våldsbejakande extremism ska utgöra ett stöd i arbetet med att förebygga och förhindra uppkomst av våldsbejakande extremism och i arbetet med att värna demokratin. Säkerhetssamordnare Carina Karlund informerar om den av kommunledningsgruppen fastställda handlingsplanen mot våldsbejakande extremism. Arbetet mot våldsbejakande extremism ska integreras i den ordinarie verksamheten.

4 4(17) KoF 60 Ekonomiuppföljning till och med juli 2017 godkänner den ekonomiska rapporten till och med juli Förvaltningen redogör för den ekonomiska rapporten till och med juli 2017.

5 5(17) KoF 61 Synpunktsstatistik kvartal godkänner att redovisningen. Förvaltningen redogör för statistiken för inkomna synpunkter under kvartal Detaljerad information kommer att läggas på extranätet.

6 6(17) KoF 62 Allmänkulturens verksamhet, mål och verksamhetsplan tackar för redovisningen. Kultursekreterare Emelie Olsson redovisar allmänkulturens verksamhet, mål och aktivitetsplan.

7 7(17) KoF 63 Ljungby Tourist Centers verksamhet, mål och aktvitetsplan tackar för redovisningen. Turistinformatör Michaela Rogal redovisar Ljungby Tourist Centers verksamhet, mål och aktivitetsplan.

8 8(17) KoF 64 Sommaren 2017 tackar för redovisningen. Fritidskonsulent Karin Eriksson och fritidsledare Carin Salomonsson informerar om hur sommarsäsongen har fungerat i verksamheter. Bland annat så har fritidsgården har under sommaren för första gången arrangerat en "Miljöhajk" för barn- och ungdomar vid Ljungsjön. Sunnerboskoj har arrangerats för tredje gången både i Ljungby stad och i landsorterna. Denna sommar har både ute- och innebadet hålls öppet i Ljungby. Det har fungerat mycket bra och varit uppskattat av besökarna.

9 9(17) KoF 65 Sunnerboskoj 2017 tackar för redovisningen. Catharina Lundgren som denna sommar har varit samordnare för Sunnerboskoj informerar om hur sommarens arrangemang har fungerat. Aktiviteter har ordnats både runt och i Sunnerbohallen i Ljungby och i på orterna Agunnaryd, Angelstad, Lagan, Lidhult, Ryssby, Södra Ljunga och Vittaryd.

10 10(17) KoF / Yttrande gällande remissutgåvan av regional kulturplan för Kronobergs län lämnar förvaltningens förslag på yttrande till Region Kronoberg inklusive tillägget som kom upp på sammanträdet. Ljungby kommun vill vara en aktiv part i regionens kulturplan och kunna ta del av satsningar, utveckling och samarbeten i länet. Nedan följer Ljungby kommuns svar på de frågor som ställs till remissutgåvan. Fungerar kulturplanen som ett bra underlag för ert utvecklingsarbete? För gemensam dialog och samverkan? Kulturplanen kan vara till hjälp för vårt lokala utvecklingsarbete. Två utpekade regionala utvecklingsområden som är intressanta för Ljungby kommuns del är utvecklingsarbetet med bild och formområdet och arbetet med det muntliga berättandet. Är utmaningar och prioriterade utvecklingsområden relevanta? Lyfts rätt frågor fram? Vad saknas? Utvecklingsområdena är relevanta. Det som saknas under kapitlet Den kulturella infrastrukturen i Kronoberg är Kulturskolan. Där finns utbildade pedagoger som möter många kulturaktiva barn och unga. Kulturskolan borde lyftas fram bättre i den regionala kulturplanen. Öka möjligheten för regionens yrkesverksamma konstnärer att ställa ut på Kronobergs läns bildkonstmuseum. Under remissperioden efterfrågas särskilt kommunernas inspel kring om det prioriterade utvecklingsområdet bidrar till några specifika mål på kommunal nivå. Vi har tre målområden i Ljungby kommun som är kopplade till kulturområdet. Dessa kan vi koppla ihop med de prioriterade utvecklingsområdena i den regionala kulturplanen. Tillväxt: Minst 50% av alla aktiviteter och arrangemang genomförs i samarbete med andra aktörer. Kunskap: Vi förbättrar nöjd-medborgar-index vad gäller kultur (utställnings- och konstverksamheter, teaterföreställningar och konserter). Livskvalitet: Fler barn och unga deltar i våra aktiviter och arrangemang. Förvaltningens förslag till beslut: godkänner att lämna förvaltningens förslag på yttrande till Region Kronoberg.

11 11(17) sunderlag Förvaltningens tjänsteskrivelse Arbetsutskottets protokoll , 41. Yrkanden Björn Gullander (V) yrkar för följande tillägg under punkt två: Öka möjligheten för regionens yrkesverksamma konstnärer att ställa ut på Kronobergs läns bildkonstmuseum. Skickas till Region Kronoberg

12 12(17) KoF / Remissutgåva av verksamhetsplan för kultur i Ljungby kommun godkänner remissutgåvan efter ändringar som gjordes på sammanträdet. Remisstiden för verksamhetsplanen kommer att vara fram till och med 30 oktober kommer att ta beslut om verksamhetsplanen vid sammanträdet den 20 december Kultursekreteraren har tagit fram ett förslag till verksamhetsplan för kultur Ljungby kommun. Detta är den andra verksamhetsplanen för kultur i Ljungby kommun och gäller för åren Ljungby kommuns verksamhetsplan för kultur är ett styrdokument för det kulturpolitiska området och ska beskriva vilka områden som ska utvecklas framöver. Planen för Ljungby kommun är tydligt kopplad till Kulturplan Kronoberg, kulturpolitikens styrdokument på regional nivå, som även den har genomförandeperiod i Ljungby har ansvar för genomförande och uppföljning av Ljungby kommuns verksamhetsplan för kultur som ska vara ett levande dokument som följs upp och rapporteras till kultur- och fritidsnämnden i november varje år. sunderlag Förvaltningens förslag till remissutgåva av verksamhetsplan för kultur i Ljungby kommun Arbetsutskottets protokoll , 42. Förvaltningens tjänsteskrivelse Yrkanden Björn Gullander (V) yrkar bifall till förvaltningens förslag till verksamhetsplan för kultur i Ljungby kommun.

13 13(17) KoF / Motion - Utred möjligheterna till en kulturarvsfond föreslår kommunstyrelsen att avslå motionen om att utreda möjligheterna till en kultur-arvsfond, samt avslå förslaget om att inrätta en kulturarvsfond. Sverigedemokraterna har i en motion till kommunfullmäktige föreslagit att ge i uppdrag till kultur- och fritidsnämnden att utreda möjligheterna till en kommunal kulturarvsfond, och att vid gynnsamma förhållanden inrätta en kulturarvsfond. Sverigedemokraterna skriver att genom inrättandet av en kulturarvsfond skulle man ge föreningar och organisationer både möjlighet och incitament att tillgängliggöra och stärka intresset och kunskapen om svensk och lokal kultur, samt slå vakt om de djupa värden som det kulturella arvet innehåller. Kultur- och fritidsförvaltningen anser att en särskild kulturarvsfond för svensk och lokal kultur inte är nödvändig eftersom kommunen redan idag ger bidrag till ett flertal föreningar vilkas verksamheter är kulturarvsbevarande, exempelvis hembygdsförening, folkdansförening, körer, bygdegårdsförening och blåsorkester. Dessa bidrag söks årligen och bör ses som ett stöd för kulturarvets bevarande i olika bemärkelser. Värt att nämna är att Ljungby kommun har en unik berättartradition och där Berättarnätet Kronoberg är en part i det nationella arbetet med att tillämpa Unescos konvention om tryggande av det immateriella kulturarvet. Under 2017 har Sverige ansökt om att Kronobergs muntliga berättartradition, med Berättarnätet Kronoberg och Sagobygden i spetsen, ska bli landets första goda exempel i UNESCO:s register för tryggandet av det immateriella kulturarvet. Förvaltningens förslag till beslut: föreslår kommunstyrelsen att avslå motionen om att utreda möjligheterna till en kulturarvsfond, samt avslå förslaget om att inrätta en kulturarvsfond. sunderlag Arbetsutskottets protokoll , 43. Förvaltningens tjänsteskrivelse

14 14(17) Yrkanden Dick Andersson (SD) yrkar bifall till motionen. Björn Gullander (V), Pia Johansson (S) och Maryana Frisk-Holst (C) yrkar bifall till förvaltningens förslag. sordning Ordförande ställer yrkandena mot varandra och finner att nämnden beslutar enligt förvaltningens förslag och avslår motionen.

15 15(17) KoF 69 Förändrad attesträtt beslutar att ge beslutsattesträtt enligt förvaltningens förslag. Christer Karlsson är anställd som fritidsstrateg från och med 1 september 2017 och tar därmed över ansvaret för ansvarsområde efter Jan-Inge Roubert med några undantag. Den 1 juli 2017 tog musikledare Annica Ljungdahl över ansvaret för Grands verksamhet och fastigheten Godsmagasinet. Därmed föreslås att Annica ges attesträtt för dessa verksamheter från detta datum. Budget flyttas över i detaljbudget Christer Karlsson Gemensam administration Stöd allmän fritidsverksamhet Grundbidrag Aktivitetsstöd Lokalbidrag Ledarutbildningsbidrag Bidrag till egen anläggning Investeringsbidrag samlingslokaler Arrangemangsbidrag idrott Föreningslokaler (subventioner) LSS Kultur- och fritid Bernt Gudmundsson Bidrag Lomövallen (budget flyttas till verksamhet Lomövallen) Bidrag Lagavallens tennisbanor (budget flyttas till ny verksamhet 34012) Bidrag Ringvallens tennisbanor (budget flyttas till ny verksamhet 34093) Emelie Olsson Studieförbundens grundbidrag Hembygdsparken Bidrag till muséer Kulturfastighet (budget för Sagomuséet flyttas från verksamhet till 31550) Annica Ljungdahl Grand Kultur- och fritidsförvaltningen föreslår att kultur- och fritidsnämnden beslutar att ge beslutsattesträtt enligt förvaltningens förslag.

16 16(17) sunderlag Arbetsutskottets protokoll , 44. Förvaltningens tjänsteskrivelse

17 17(17) KoF 70 Meddelande noterar informationen. Följande meddelande är redovisade till nämnden: Ljungby IF s Blue news nr Sjukstatistik Antagen handlingsplan för medborgardialog. Intern riskanalys över personalsituationen på Ljungby bibliotek sommaren SISUs aktuelltblad nr Save the date 21 september tillgäglighetsdag. Kommunstyrelsens beslut med uppdrag om att ta fram nytt kommunomfattande kulturmiljöprogram tillsammans med miljö- och byggnämnden.

23 november 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

23 november 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(14) Tid och plats ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Åhörare Justerare Justeringens tid och plats 23 november 2016, kl.08.15-11.35. Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Marcus Walldén

Läs mer

21 mars 2018, kl Åsiktens konferensrum, Axel Ångbagares gata 1A, Ljungby

21 mars 2018, kl Åsiktens konferensrum, Axel Ångbagares gata 1A, Ljungby 1(13) Tid och plats ande Övriga deltagande 21 mars 2018, kl.08.15-11.10. Åsiktens konferensrum, Axel Ångbagares gata 1A, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

21 november 2018, kl Konferensrummet, Ljungby Arena, Fritidsvägen 5, Ljungby

21 november 2018, kl Konferensrummet, Ljungby Arena, Fritidsvägen 5, Ljungby 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande 21 november 2018, kl.08.15-12.40. Konferensrummet, Ljungby Arena, Fritidsvägen 5, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

20 december 2017, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 10, Ljungby

20 december 2017, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 10, Ljungby 1(20) Tid och plats ande Övriga deltagande tjänstemän 20 december 2017, kl.08.15-12.40. Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 10, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

26 oktober 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

26 oktober 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(15) Tid och plats ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Åhörare Justerare Justeringens tid och plats 26 oktober 2016, kl.08.15-11.45. Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Marcus Walldén

Läs mer

18 oktober 2017, kl Ljungby bibliotek, Södra jöärnvägsgatan 8, Ljungby

18 oktober 2017, kl Ljungby bibliotek, Södra jöärnvägsgatan 8, Ljungby 1(15) Tid och plats ande Övriga deltagande Tjänstemän 18 oktober 2017, kl.08.15-11.45. Ljungby bibliotek, Södra jöärnvägsgatan 8, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice

Läs mer

22 november 2017, kl Teaterbiograf Grand, Olofsgatan 18, Ljungby

22 november 2017, kl Teaterbiograf Grand, Olofsgatan 18, Ljungby 1(20) Tid och plats ande Övriga deltagande tjänstemän 22 november 2017, kl.08.15-12.30. Teaterbiograf Grand, Olofsgatan 18, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl. 08.15 11.15. ande Övriga deltagare Politiker Tjänstemän Utses att justera Marcus Walldén (M) ordförande

Läs mer

21 december 2016, kl Läsrummet på Ljungby bibliotek, Södra Järnvägsgatan 8, Ljungby

21 december 2016, kl Läsrummet på Ljungby bibliotek, Södra Järnvägsgatan 8, Ljungby 1(18) Tid och plats ande Övriga deltagande Tjänstemän Åhörare Justerare Justeringens tid och plats 21 december 2016, kl.08.15-11.45. Läsrummet på Ljungby bibliotek, Södra Järnvägsgatan 8, Ljungby Marcus

Läs mer

23 januari 2019, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby

23 januari 2019, kl Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby 1(17) Tid och plats ande Övriga deltagande 23 januari 2019, kl.08.15-11.15. Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 6, Ljungby Ulla Hansson (M), ordförande Rut Björkström (C) 1:e vice ordförande Matija Rafaj

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.00 ande Anders Bondesson (M) ordförande Sven-Olov Stenqvist (S) vice ordförande Ingalill Henningsson

Läs mer

1(17) Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden

1(17) Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 1(17) Tid och plats ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän 22 juni 2016, kl.08.00-12.20. Lagavallen och sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst

Läs mer

Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, den 7 juni 2015 kl

Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, den 7 juni 2015 kl 1(5) Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, den 7 juni 2015 kl. 08.00 15.00 Magnus Gunnarsson (M), ordförande Carina Bengtsson (C) Anne Karlsson (S)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-23

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Kultur- och fritidsnämnden 2012-05-23 LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(10) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl.13.15 14.55 Beslutande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(11) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.30 ande Övriga deltagande Anders Bondesson (m) ordförande Sven Olov Stenqvist (s) vice ordförande

Läs mer

Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande Matija Rafaj (S) 2:e vice ordförande Ann-Kristin Petersson (M)

Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande Matija Rafaj (S) 2:e vice ordförande Ann-Kristin Petersson (M) 1(24) Tid och plats ande Övriga deltagande Tjänstemän 21 juni 2017, kl.08.00-12.25. Märtasalen, Mötesplats Godsmagasinet och LIF s klubbstuga, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 1(17) Tid och plats 27 mars 2019, kl.08.15-11.45. Klubbrummet Sunnerbohallen, Fritidsvägen 3, Ljungby ande Ulla Hansson (M), ordförande Rut Björkström (C) 1 :e vice ordförande Matija Rafaj (S) 2:e vice

Läs mer

Handlingsplan. mot våldsbejakande extremism. Diarienummer: Ks2016/ Gäller från:

Handlingsplan. mot våldsbejakande extremism. Diarienummer: Ks2016/ Gäller från: Diarienummer: Ks2016/0142.074 Handlingsplan mot våldsbejakande extremism Gäller från: 2017-07-01 Gäller för: Ljungby kommun Fastställd av: Kommunledningsgrupp Utarbetad av: Förvaltningsövergripande grupp

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN FÖR KULTUR LJUNGBY KOMMUN

VERKSAMHETSPLAN FÖR KULTUR LJUNGBY KOMMUN REMISSUTGÅVA VERKSAMHETSPLAN FÖR KULTUR LJUNGBY KOMMUN 2018 2020 LJUNGBY KOMMUN 2017 Antagen av kultur- och fritidsnämnden 2017-XX-XX 1 FÖRORD Text skrivs av kultur- och fritidsnämndens ordförande. En

Läs mer

Kommunledningskontoret, måndagen den 15 november kl Göran Lundberg. Janewert Johansson

Kommunledningskontoret, måndagen den 15 november kl Göran Lundberg. Janewert Johansson Kommunfullmäktige 2010-11-09 1 Plats och tid Garvaren, Strålforssalen, Ljungby, tisdagen den 9 november 2010, kl. 17.30 18.00 Beslutande Ledamöter Anne Karlsson (S) Stefan Fredriksson (S) Ann-Charlotte

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(16) Plats och tid Biblioteket, Fogdegatan, Ljungby, kl.13.15 15.05 ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Anders Bondeson (M) ordförande Maryana

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Socialnämnden. Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande Kommunhuset, Olofsgatan 9 i Ljungby onsdagen den 17 februari 2016 kl. 8.00-12.30 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M) Anneli Ahlqvist (C) Ulf Bergner

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden 2009-04-22. Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden 2009-04-22. Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15. LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.00 ande Övriga deltagande Utses att justera Anders Bondesson (M) ordförande Sven-Olov Stenqvist

Läs mer

Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby

Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby 1(14) Tid och plats Tisdagen den 7 februari 2017 kl. 8.00-12.00 Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby ande Övriga deltagande Magnus Gunnarsson (M), ordförande Carina Bengtsson (C) Anne Karlsson

Läs mer

Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby

Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby 1(15) Tid och plats Tisdagen den 10 maj 2016 kl. 8.00 11.00 Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby ande Övriga deltagande Magnus Gunnarsson (M), ordförande Carina Bengtsson (C) Anne Karlsson (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5)

Sammanträdesdatum Blad Kommunstyrelsens kultur- och föreningsutskott 3 oktober (5) föreningsutskott 3 oktober 2017 1 (5) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 14.00-15.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Christel Iversen (V) Christer Olsson (M) Övriga

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby, kl.13.15 15.45 ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

Torsdagen den 14 mars 2019 kl , i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Torsdagen den 14 mars 2019 kl , i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(11) Tid och plats ande Torsdagen den 14 mars 2019 kl 8.30-12.00, i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Cecilia Löf (M), ordförande Ulla-Britt Storck (S), ledamot Tommy Andersson (M), vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (12) Kommunala Pensionärsrådet. november 2016 kl 1(12) Tid och plats Ljungsätra samlingssalen, Hångersvägen 2 i Ljungby, måndagen den 14 november 2016 kl. 13.30-15.40 ande Magnus Gunnarsson (M) ordförande Håkan Bengtsson (S) Tuula Johansson, Ljungby

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

27 februari 2019, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

27 februari 2019, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(21) Tid och plats ande Övriga deltagande 27 februari 2019, kl.08.15-13.20 Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Ulla Hansson (M), ordförande Rut Björkström (C) 1:e vice ordförande Matija Rafaj

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-21

LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Kultur- och fritidsnämnden 2009-10-21 LUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshusets sessionssal, Kyrkogatan 11, kl. 17.30 20.00. Ledamöter: Gösta John Bredberg (FP), ordförande Louise Nygren (M), vice ordförande Claes Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2019-03-25 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Högby, klockan 13:30-15:15 ande Kristin Kellander (L),ordförande Rainer Fredriksson (S) Jenni Bäck (M) Kent Kärrlander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2016-10-03 1 (11) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Appuna, klockan 09:00-11:15 Ajournering klockan 10:10-10:30 Beslutande Elisabeth Moborg, S,ordförande Anneli Sjöstrand,

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Beslutsprotokoll 1(9) Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, klockan 8.

LJUNGBY KOMMUN Beslutsprotokoll 1(9) Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, klockan 8. LJUNGBY KOMMUN sprotokoll 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby, klockan 8.00- ande Carina Bengtsson (C), ordförande Conny Simonsson (S) Krister Lundin (M) Thomas Jeppsson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (9) Socialnämnden. Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl

Sammanträdesprotokoll (9) Socialnämnden. Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl 1(9) Tid och plats ande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 juni 2018 kl. 8.00 12.00 Bo Ederström (M) ordförande Lars Nordqvist (M) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45

Folkhälsoberedningen. Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö. Ordförande. Justerare. Datum: Tid: 09:00-11:45 Folkhälsoberedningen Datum: 2017-11-09 Tid: 09:00-11:45 Plats: Åsnen, Region Kronoberg, Nygatan 20, Växjö Ledamöter Michael Öberg (MP) (ordförande) Pernilla Tornéus (M) (2:e vice ordförande) Eva Ballovare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(19)

Sammanträdesprotokoll 1(19) Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, sessionssalen, onsdagen den 26 november 2014, 09.00-11.15. ande Övriga närvarande Kent Persson (V), ordförande, Åsa Eriksson (S), vice ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (10) Socialnämnden. Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl

Sammanträdesprotokoll (10) Socialnämnden. Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl 1(10) Tid och plats ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Kommunhuset Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 20 april 2016 kl. 8.00 12.40 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

1(10) Sammanträdesprotokoll Socialnämnden. februari 2019 kl

1(10) Sammanträdesprotokoll Socialnämnden. februari 2019 kl 1(10) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 20 februari 2019 kl. 8.00 17.30 ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Bo Ederström (M) ordförande Lars Nordqvist

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 7 december kl. 14.00-16.00 ande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2017-06-12 1 (6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Högby, klockan 09:30-10:50 ande Elisabeth Moborg (S),ordförande Anneli Sjöstrand (C) Lindhia Petersson (M) Albert Lindell

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Kommunala handikapprådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(5) Plats och tid ande Övriga deltagande Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 3 mars 2011 kl. 13.30-15.30 Anne Karlsson (S) ordförande

Läs mer

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(13) Tid och plats Den 26 augusti 2015, klockan 13.15-14.40 Sammanträdesrummet Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby ande Övriga deltagande Stefan Willforss (C), ordförande Magnus Carlsson (S) Jennie Lundgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid ande Övriga deltagande Utses att justera Ljungby Arena, Fritidsvägen 5 i Ljungby, torsdagen den 17 mars 2015 kl. 13.30-15.30 Lars-Åke Långh ordförande

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 2 mars 2016 kl. 14.00-16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S), ordförande Fredrik Håkansson (KD), 1:e vice ordf. Maini Karlsson (C),

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Biblioteket, Fogdegatan, Ljungby, kl.13.15 14.45. ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Anders Bondeson (M) ordförande Maryana

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Kultur- och fritidsnämnden

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Kultur- och fritidsnämnden LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(14) Plats och tid ande Övriga deltagande Politiker Tjänstemän Utses att justera Justeringens plats och tid Ljungbergmuseet, Strandgatan 5, Ljungby, kl.13.15-15.15.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-17 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 17 november, kl 15.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 24 januari 2018 kl 14.00-17.00 Beslutande Övriga deltagare Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste

Läs mer

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice

Mathilda Ahlin, Nämndsekreterare Owe Lindström, Verksamhetschef medborgarservice 1 (7) Plats och tid Håns Byalags lokal, 15.00 16.00 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Robin Olsson (M) Mårten Karlsson (S) Anette Eriksson

Läs mer

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld

Behandlade ärenden. 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening. 75 Handlingsplan för åtgärder mot hot och våld 1 Behandlade ärenden 70 Bidrags- och stödsystem 71 Ansökan om bidrag för SM-arrangemang, Vinslövs Ryttarförening 72 Budgetuppföljning per 2007-08-31 73 Budgetuppföljning per 2007-09-30 74 Delårsbokslut

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (9) Socialnämnden. september 2017 kl

Sammanträdesprotokoll (9) Socialnämnden. september 2017 kl 1(9) Tid och plats Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 27 september 2017 kl. 8.00 16.00 ande Övriga deltagande Bo Ederström (M) ordförande Anneli Ahlqvist (C) Marie Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL

Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden PROTOKOLL 2016-08-23 KFN 66 Region Gotland kulturplan 2017-2020 Bilaga KFN 67 Övrigt ärende. Rapport från förvaltningschef PROTOKOLL Sammanträdesdag Kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerare

Tid och plats Beslutande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerare 1(12) Tid och plats ande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Storgatan 6 i Ljungby (Märtasalen), onsdagen den 15 juni 2016 kl. 8.00 14.50 Bo Ederström (M) ordförande Marie Karlsson (C) för Thomas Ragnarsson

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2014-08-27 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, onsdag den 27 augusti 2014 kl. 14.00-16.45 ande Ordinarie ledamöter: Lars-Ejert Steifeldt (M), ordförande Ing-Marie Arwidsson (KD), 1:e vice ordf. Susanne Sjögren

Läs mer

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma

Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (11) KULTUR OCH FRITIDSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 2016-08-15 Plats Sammanträdesrum Fjelie, kommunhuset i Lomma Tid Måndagen den 15 augusti 2016, kl. 15.00 16.50 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M)

Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell (M) 1 (11) Plats och tid Kommunalrådets arbetsrum, onsdagen den 7 december 2016 kl 09:00-10:40 Beslutande Anders Månsson (S), ordförande Christer Landin (S), vice ordförande Stig Lundblad (C) Ninnie Lindell

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-26 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 26 augusti 2010, kl. 14.00 15.35 ande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl , ajoumering kl

Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl , ajoumering kl TT 1(10) Tid och plats ande Övriga deltagande Kommunhuset, Olofsgatan 9, Ljungby onsdagen den 23 september 2015 kl. 8.00-15.00, ajoumering kl. 9.00-9.10 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Kultur- och fritidsnämnden Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(13) Plats och tid Bolmenrummet, Olofsgatan 9, Ljungby kl. 13.15 15.30 ande Övriga deltagande Anders Bondesson (M) ordförande Sven-Olov Stenqvist (S) v ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare

Sammanträdesdatum Sida Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Jerker Carlsson, förvaltningschef Annelie Sandén, förvaltningssekreterare Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-25 1 (7) Plats och tid: Beslutande: Kisa Bibliotek 25 maj 2010 kl.13.00 Lena Käcker Johansson (kd), ordförande Bengt Nordin (m) Pia Tingvall (c) Conny Forsberg (s) Karin

Läs mer

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden

Birgitta Schmidt, Nämndsekreterare Owe Lindström, Chef Kultur- och fritid Lars-Eric Johanson, 1:e bibliotekarie. Kultur- och fritidsnämnden 1 (11) Plats och tid Biblioteket, Årjäng den 27 oktober, kl 15.00 16.30 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (FP) Robin

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby.

Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby. 1(6) Tid och plats Tisdagen den 18 februari kl. 08.00 08.32. Sammanträdesrum Märtasalen, Storgatan 8, Ljungby. Beslutande Tilda Ragnarsson (M), tjänstgörande ersättare för Magnus Gunnarsson (M) Lars-Ove

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, rum 214 kl. 17:30-20:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice ordförande)

Läs mer

18 april 2018, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

18 april 2018, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(22) Tid och plats ande Övriga deltagande Åhörare Justerare Justeringens tid och plats 18 april 2018, kl.08.15-12.05. Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana

Läs mer

27 april 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

27 april 2016, kl Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(24) Tid och plats ande 27 april 2016, kl.08.15-13.15. Sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Marcus Walldén (M), ordförande Maryana Frisk-Holst (C) 1:e vice ordförande Matija Rafaj (S) 2:e vice

Läs mer

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman

Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00. Aimo Konttinen Peter Bökman Kultur- och Fritidsnämnden 2004-08-23 1 (10) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15-17.00 Beslutande Olle Berg Aimo Konttinen Peter Bökman Hans Molin Birgitta Ringshagen Solveig Mäkinen Charlotte

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(15)

Sammanträdesprotokoll 1(15) Sammanträdesprotokoll 1(15) Plats och tid Öjersbo konferens, 13.00 14.25 ande Övriga närvarande Annika Hedberg Roth (S), ordförande Christer Wallin (S), 1:e vice ordförande Fredrik Johansson (V) 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Fjelie Tid 2019-01-21, kl. 15:00-16:28 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Beslutande Carin Hansson (M) Oscar Magnusson (M) Marc Schildt (M) Peppe Pollack (L) Sebastian Merlöv

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 2018-03-22 Plats och tid Spångs möbelfabrik klockan 09:30 10.30 Blohméhuset klockan 10:45 11:30 Kommunhuset i Älmhult, klockan 13:00 15:40 Paragrafer 20-33 Utses att justera Anders Mårtensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Travmuseet, Biblioteket, den 8 december kl. 16.30 18.10 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S), Deltar ej 82, jäv Magnus

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-02 1 Plats och tid Dölgården, Malung, kl. 13:00-16:30 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande Gun Byttner (M) Anne-Marie Helmersson (V) Martina Elfström (FP) Karin Ek-Lissbol

Läs mer

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag

16 Föregående mötes protokoll. 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete. 23 Ansökan från Korpen om extra ledarutbildningsbidrag 16 Föregående mötes protokoll 17 Bokslut för år 2011 18 Investeringsuppföljning 2011 19 Redovisning av arbetsmiljöarbete och jämställdhetsarbete 20 Plan för intern kontroll 2012 21 Hälsoplan för kultur-

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Robin Olsson (M) Mårten

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult. Onsdagen den 6 november 2013 kl

Kultur- och fritidsnämnden (9) Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult. Onsdagen den 6 november 2013 kl Kultur- och fritidsnämnden 2013-11-06 1(9) Plats och tid Beslutande Sammanträdesrummet Femlingen, kommunhuset, Älmhult. Onsdagen den 6 november 2013 kl 14.30 15.45 Stefan Ferm (M), ordförande Anders Mårtensson

Läs mer

Kommunkansliet, måndagen den 6 februari 2017, kl

Kommunkansliet, måndagen den 6 februari 2017, kl 1(18) Tid och plats ande Övriga deltagande Konferenslokalen i Ljungby Arena, Ljungby, måndagen den 30 januari 2017, kl. 17.30-19.10 Anne Karlsson (S) Magnus Gunnarsson (M) Conny Simonsson (S) Carina Bengtsson

Läs mer

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl

Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl S ammanträdespro to ko 11 1(10) Plats och tid ande Kommunhuset, sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9 i Ljungby, onsdagen den 27 maj 2015 kl. 8.00-12.00 Bo Ederström (M) ordförande Thomas Ragnarsson (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(11) Sammanträdesdatum Plats och tid Ronnebysalen, kl. 10:00-12.00 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Kranislav

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2010-10-28 1 Plats och tid Kommunalhuset, Sävsjö, torsdag den 28 oktober 2010, kl. 14.00 15.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Sten-Åke Claesson, ordförande (c) Elisabeth Jonasson, 1:e vice ordf. (kd) Susanne Sjögren,

Läs mer

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet

LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Tillgänglighetsrådet LJUNGBY KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid ande Övriga deltagande Utses att justera Samlingssalen Ljungsätra, Hångersvägen 2 i Ljungby, torsdagen den 5 mars 2015 kl. 13.30-15.40 Anne Karlsson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-08-22 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 15.30-17.40 Sammanträdet ajourneras 16.35-16.50 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande

Läs mer

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37

Charlotte Gustafsson (KD) ej 37 1(17) Plats och tid Carl August-rummet, tisdagen den 25 augusti 2015 kl 09:00 10.25 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Birgitta Widén Blomberg (KD) Ordförande Marianne Bremer (C) Elisabeth

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2012-10-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den.15 oktober 2012, kl. 15 45-17 00 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 74 Godkännande av ärendelista... 100 75 Principer om kultur- och fritidsutskottets stipendier... 101 76 Bemanning vid kvällsöppet på biblioteket i Mullsjö... 103 77 Ansökan om verksamhetsbidrag,

Läs mer