Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2012:8

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2012:8"

Transkript

1 Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2012:8 Plats: Klubblokalen, Styrsjöbo Tid: 7 oktober 2012, klockan Sändlista Närvarande: Per-Erik Ingels per-erik.ingels@telia.com Jörgen Bond jorgen.bond@changeagent.se Michelle Schwabe, US representant michelleschwabe@hotmail.com Fredrika Thor, VC fredrika@leksandsrk.org (ridklubben) Eva Grotander eva.grotander@folkbildning.net Inga Westlund i.c.w@telia.com Lotta Svensson lotta.p.svensson@gmail.com Björn Modén bjorn.moden@telia.com Annika Sund annika.sund@leksandsbrod.se För kännedom: Frida Ingels, US suppleant frida.ingels@telia.com Katrinne Bylund katrinne@live.se Ted Danielsson ted@dalanet.com Ulf Tegelmark, Revisor uffetegelmark@telia.com AnnMarie Brus, Revisor annmarie@leksands.net Publiceras på LRK hemsida Publiceras på LRK anslagstavla Sida 1(11)

2 Formalia 1) Mötets öppnande Per-Erik Ingels hälsade alla närvarande välkomna och förklarade styrelsemötet öppnat. 2) Val av protokollsjusterare utse Annika Sund till protokollsjusterare 3) Fastställande av dagordning samt anmälan av övriga frågor Lägga till punkterna: - inköp av hindervagn och bygge av tak över denna - frukostmöte 6 november samt att därefter fastställa förslaget till dagordning. Informationsärenden 4) Rapport från US Michelle rapporterar att: - US för närvarande arbetar med att planera följande aktiviteter o spökvandring o orientering på häst o julshow o gala i december med tre rätters middag på Moskogen - US deltar i ett samarbete med Friends; Trygg i stallet. Michelle och Ellen ska gå på trygg i stallet kurs. - Louise och Isabell kommer att gå ULK-kurs Sida 2(11)

3 - US har gjort i ordning ett rum med bl a klädskåp. Vi diskuterade behovet att ha ett lås till rummet och enades om att behovet av lås på dörren inte finns. tacka för rapporten och lägga rapporten till handlingarna 5) Rapport från verksamhetschefen Fredrika lämnar följande rapport: Verksamheten Vi har ett mindre antal nya ryttare under perioden och en del som rider på uppsägningen av olika anledningar. Alla skolorna är igång med ridning och teoripass. Åkeröskolans mellanstadie med elevens val kommer på måndagar. De ska ha sammanlagt fyra teoripass och fyra ridpass samt en avslutning. Sammilsdalsskolans högstadie kommer på tisdagar och där har vi kö för att få vara med. Det är redan idag svårt att få kvalitet på ridundervisningen på grund av tidsbrist, och det finns fler elever än de vi kan bereda plats för. Vi kan idag ta emot 12 elever på ridpassen, och våra ordinarie lektioner startar Om man skulle flytta fram våra ridlektioner 30 minuter sker det på bekostnad av våra privatryttare som inte får någon fri ridtid. Det vore inte en bra lösning. Flexibla gruppen som är vår handikappverksamhet är igång. Som mest har vi haft fem elever en vecka. Vi har fått möjlighet att omvandla ett bidrag för att fylla upp kostnaden för verksamheten. Hoppträningen med Uffe är det en mindre kö till. Fälttävlansträning har det varit en del tryck på, men vi har inte haft någon tränare som kunnat hålla i den sista månaden på grund av annan arbetsbelastning. Löshoppning har vi fått en del förfrågan om och det ska anordnas. Frågan är om aktiviteten blir för dyr om den ska vara instruktörsledd, men vi får se. Prislappen hamnar på 150 kr/ekipage, då ridhuset måste bokas för aktiviteten. Ska bereda plats så fort någon kan ta på sig aktiviteten. Varje vecka har vi haft Hästis, vilket är en mycket omtyckt och lyckosam verksamhet. Tveksamt dock om det genererar så många nya ryttare, då merparten är redan ridande i Sida 3(11)

4 verksamheten. Men någon enstaka har hört sig för om ridplats. Aktiviteten är gratis, och vi har fått bidrag för den. Vi har en del privatlektioner, men just nu har intresset varit svagt för det mesta utom blåbärshoppningen och lingondressyren. Därför ligger två nya inplanerade snart för att bereda möjligheter för medlemmarna att delta i det som de vill. Planering inför teorivecka och jul pågår. Personal Alla är numera på plats och det känns bra. Laura hoppade av under september, men har blivit ersatt av Michelle Schwabe, Ellen Ottosson och Helena Bjelvenmark. De har teoripassen ons/torsdag och är engagerade i Hästis på fredagar. Maya har funnit sig väl till rätta och har fått mycket positiv kritik. Personalgruppen fungerar i övrigt bra, och jag uppfattar det som att alla trivs och känner en bra gemenskap. Conny tar ut en hel del övertid som han har samlat på sig. Min förhoppning är att den ska tas ut i sin helhet innan han går i pension. Jag anser att det absolut är möjligt. Planer pågår inför förändringar inom vissa personalförändringar, vilket tas upp i under en annan punkt på mötet. Hästar Vi har en del nytillskott i verksamheten, som ser verkligt bra ut. Tyvärr går två i sjukhage just nu pga mindre skador. US har köpt en B-ponny som kommer bli super. Vi saknar ännu en vagn för att kunna köra henne. Kajsa har vi sagt upp kontraktet på, och vi letar en ny familj. Vi har svårt med ryttare till Kajsa och upplever som besvären med hennes eksem som för svåra för ridskoleverksamheten. Calle har vi fortfarande på prov, och jag har idag ännu inte fattat något beslut. Han behöver lite tid, men är en underbar häst som trivs jättebra. Plutten och Cilla ska gå i pension till sommaren är planen. I övrigt ser situationen bra ut numera med lite yngre hästar som kan ta över grovarbetet så småningom. Vi har blivit erbjuden två C- ponnies för Parada, men klarar just nu inte av att gå ner i storlek. Parada ska fortfarande säljas och är nu igång. Ska filmas och läggas ut på annons. Rykten går om intresserade, men jag har inte fått någon seriös förfrågan. Sida 4(11)

5 Vissa hästar skulle behöva lite mer tillridning eller arbete på lina, vi ska se hur vi kan lösa det med tid. Känns viktigt för att behålla hästarna friska och att utbilda de som behöver en extra knuff. Framtiden Jag vill att vi utarbetar riklinjer för vad som förväntas av våra medlemmar. Jag ska börja skriva ett förslag. Detta för att till viss del tydliggöra vissa oklarheter, och att engagera de medlemmar som idag kanske inte vill eller vågar göra det som förväntas. Funktionär och stalljour. Även för nya medlemmars skull, så de vet vad de ger sig in på, att det inte bara är att komma och rida en gång per vecka. Jag önskar också att vi tar tag i att ta reda på vad medlemmarna vill! Men det ska väl medlemsmötet förhoppningsvis råda bot på. Förutom Fredrikas rapport så togs nedanstående ämnen upp under denna punkt. - vi konstaterar att det slarvas med mockningen i ridhuset - önskan finns om sladdning av ridhuset varje dag - dörren in till klubbhuset smäller - föräldrar önskar mer info runt säkerheten i hanteringen av klubbens hästar - Fredrika kollar om de är möjligt att få ridhuset sladdat varje dag - Fredrika går ut med en kampanj, mocka ridhuset, på hemsidan och lappar i ridhuset - en dörrstopp skall åtgärda den hårt igensmällande dörren - tacka för rapporten och lägga den till handlingarna 6) Ekonomisk rapport Eva rapporterar att: - driftskostnaderna har inte dragit iväg - Carina och Conny har mycket övertid och innestående semester - ökade lönekostnader pga semesterersättningar som skall betalas ut Sida 5(11)

6 - prognosen för resultatet 2012 är +/- 0 kr vilket är kr sämre resultat än budget 2012 Bokföringen av bidraget på kr från kommunen diskuterades. - Eva återkommer innan nästa möte med ett förslag till redovisning av det extra bidraget från kommunen - tacka för rapporten och lägga rapporten till handlingarna 7) Klubbens försäkringar Fredrika skrev i sin förra rapport: Jag skulle vilja ha bättre koll på våra försäkringar så de gäller om olyckan är framme. Omyndiga, lösa hundar, fönster o.s.v. I vårt styrdokument om Organisation och ansvarsfördelning framgår att kassören det ingår i kassörens uppdrag att bevaka att erforderliga försäkringar är tecknade. Bordlägga ärendet till nästa möte 8) Rapport Ridhusprojektet Annika rapporterar att: Ett omtag är gjort när det gäller det nya ridhuset, offerten med långsidesläktare var för dyr. Annika tittar vidare på ett förslag med kortsidesläktare. Tacka för rapporten och lägga rapporten till handlingarna. 9) Frukostmöte Leksands kommuns fritidsförvaltning bjuder tillsammans med SISU Dalarna in idrottsföreningarna i kommunen till ett frukostmöte den 6 november kl på St Persgården. Inga representerar ridklubben. Sida 6(11)

7 Diskussionsärenden 10) Diskussion gällande anläggningsfrågor Per-Erik rapporterar att: - Den nya jordvärmeanläggningen är installerad och igång. Allt gick enligt planerna. - NCC kommer att genomföra dränering och byte av ytlager på stallplanen vecka Byte av belysning i ridhuset kommer att ske under vecka 44 genom Långs els försorg. På söndagen den 28 oktober ska vi i egen regi riva befintlig belysning. - Dala Vatten och avfall har meddelat att de när Styrsjöbo ansluts till deras VA-nät inte kommer att gå med ledningarna förbi vår anläggning utan via Heden. Därmed är det oklart om vår anläggning hamnar inom verksamhetsområdet. Om vi hamnar inom verksamhetsområdet ansluts vi till det kommunala VA-nätet, vilket är vår önskan. I annat fall behöver vi en ny egen VA-lösning. Vi behöver fortsätta dialogen med kommunen gällande vår VA-lösning innan vi vidtar åtgärd. Lotta rapporterar att: - Målning av väggar och sarg i ridhuset kommer att ske under vecka 44 genom Flügger färgs försorg. Förberedelser bland annat i form av dammsugning och tvättning av väggar och sarg ska ske i klubbens regi lördag 27 oktober. Vi diskuterade hindermaterialet som ligger utanför hinderförrådet vid hoppbanan. Lotta tittar på vad en hindervagn kostar och tak över den. Vi diskuterade vidare huruvida vi behöver ha en alternativ handlingsplan för vidareutvecklingen av vår ridanläggning i det fall det skulle visa sig att den nuvarande huvudinriktningen med nytt ridhus på parkeringen inte skulle vara genomförbar. Per-Erik gav nedanstående exempel på hur en alternativ plan skulle kunna se ut: - Vi bygger ett nytt fristående stall för 10 hästar till en kostnad av 500 tkr - Vi anlägger ytterligare hagmark till en kostnad av 100 tkr - Vi byter ytlager på dressyrbanan till en kostnad av100 tkr - Vi anordnar sprinklerbevattning på dressyr och hoppbanan till en kostnad av 100 tkr - Vi byter ventilation i ridhuset till en kostnad av 100 tkr - Vi anordnar en ny avloppslösning till en kostnad av100 tkr Summa tkr Sida 7(11)

8 Ovanstående finansieras genom ett banklån på 1 miljon kr. Banklånet finansieras i sin tur av de intäkter som uthyrningen av boxplatserna i det nya stallet ger. (Avskrivning/avbetalning på 20 år. 50 tkr/år + 5% ränta 50 tkr/år = 100 tkr/år Kallhyra 10 hästar: 120 tkr/år.) Som ett nästa steg skulle ett nytt ridhus 20*60 m (typ Borga-hall) kunna uppföras till en kostnad av 2 miljoner kronor. Även denna investering behöver lånefinansieras. Den årliga kostnaden för lånet (200 tkr) skulle kunna finansieras enligt nedan tkr/år i ökat kommunalt bidrag - 30 tkr/år i lägre uppvärmningskostnader - 50 tkr/år genom ökad verksamhet - 75 tkr/år i effektiviseringar i verksamheten Summa 200 tkr Styrelsen bör snarast undersöka om det skulle vara lönsamt för ridklubben att innan ovanstående åtgärder bilda ett fastighetsbolag som äger anläggningen och hyr ut den till klubben. Ovanstående upplägg skulle kunna genomföras av klubben oberoende av om vi får extern medfinansiering eller ej. Vid eventuell extern medfinansiering i form av bidrag, sponsring och dylikt kan endera klubbens egen insats minskas eller projektets ambitionsnivå öka. Nödvändigt underlag gällande både huvudförslaget och ett reservförslag måste finnas framme runt årsskiftet för att det ska kunna läggas fram för årsmötet för ställningstagande av fortsatt inriktning. tacka för rapporten samt att ta upp diskussionen på nytt vid nästa styrelsemöte 11) Budget och verksamhetsplanering 2013 Det planerade medlemsmötet den 15 september då tanken var att starta upp arbetet med budget och verksamhetsplanering för 2013 ställdes in pga för få anmälda. För att inhämta medlemmarnas och sektionernas åsikter om vad klubben bör bedriva för verksamhet 2013 föreslår styrelsen ett nytt försök att träffa medlemmarna och sektionerna den 4 november enligt följande schema: - Klockan 9-10 Fälttävlansektionen - Klockan Dressyrsektionen Sida 8(11)

9 - Klockan Hoppsektionen - Klockan US - Klockan Kafeteriasektionen - Klockan Anläggningssektionen - Klockan Sponsorsektionen Styrelsen arbetar därefter vidare med inkommet material enligt nedan nov styrelsemöte - 2 dec sammanställt förslag ut inför styrelsemöte - 9 dec styrelsemöte - Utskick av förslag till sammanställd verksamhetsplan och budget - 16 dec Medlemsmöte. Fastställande av budget och verksamhetsplan 2013 fastställa ovanstående plan för budget och verksamhetsplaneringsarbetet inför ) Samarbete med Arbetsmarknadsenheten Leksands kommun Leksands kommuns arbetsmarknadsenhet kan åta sig fastighetsskötsel på vår anläggning. På styrelsemöte 6 tillsattes en grupp bestående av Inga, Per-Erik och Fredrika med uppdrag att arbeta vidare med idén och återkomma till styrelsen med ett färdigarbetat förslag. Arbetsgruppen lämnar följande delrapport: - Arbetsgruppen har tagit fram en beskrivning av de arbetsuppgifter som kan bli aktuella att samarbeta kring. - Arbetsgruppen har träffat representanter för Leksands kommun arbetsmarknadsenhet och diskuterat ett upplägg. - Båda parter ser positivt på ett kommande samarbete - Arbetsgruppen återkommer på nästa styrelsemöte med ett förslag till samarbetsavtal Tacka för rapporten och lägga rapporten till handlingarna. Sida 9(11)

10 13) Styrelsens uppdrag och spelregler I samband styrelsens första och andra möte efter årsmötet genomfördes en diskussion om samt beslut gällande samsyn kring styrelsens uppdrag, mål och arbetssätt. Nu när halva verksamhetsåret gått kan det vara på sin plats att på nytt reflektera över detta. Var det rätt formuleringar som lades fast? Har vi levt efter formuleringarna? Finns det behov att se över eller komplettera formuleringarna eller efterlevnaden? Bordlägga ärendet till nästa möte 14) Interna kommunikationskanaler inom föreningen Hur fungerar och hur vill vi att den interna kommunikationen ska fungera inom föreningen. Hemsida, Facebookgrupper, automatiska mail, andra kanaler? Bordlägga ärendet till nästa möte Beslutsärenden 15) Organisation och ansvarsfördelning I samband med anställningen av ny verksamhetschefen har dokumentet som beskriver föreningens organisation och ansvarsfördelning setts över. Fastställa FD Organisation och ansvarsfördelning Revision B till att gälla från och med dagens datum. 16) Delegation till verksamhetschefen I samband med anställningen av ny verksamhetschefen har den delegation som styrelsen gör till verksamhetschefen ses över. Fastställa FD Överenskommelse mellan styrelsen och verksamhetschefen Revision B till att gälla från och med dagens datum. Sida 10(11)

11 Formalia 17) Mötets avslutande Per-Erik tackar deltagarna och förklarar mötet för avslutat. Kommande styrelsemöten Möte 9 11 November kl Möte 10 9 December kl Möte Januari kl Årsmöte: 17 Februari 2013 Sida 11(11)

Leksands ridklubb PM 2013:2

Leksands ridklubb PM 2013:2 Leksands ridklubb PM 2013:2 Sändlista Närvarande: Ledamöter Per-Erik Ingels per-erik.ingels@telia.com 130 39 070-724 57 50 Eva Grotander eva.grotander@folkbildning.net 212 15 073-999 83 43 Björn Modén

Läs mer

Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2012:10

Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2012:10 Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2012:10 Plats: Klubblokalen, Styrsjöbo Tid: 9 december 2012, klockan 17.00 19.30 Sändlista Närvarande: Per-Erik Ingels per-erik.ingels@telia.com 130 39 070-724 57 50 Michelle

Läs mer

Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2013:9

Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2013:9 Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2013:9 Plats: Klubblokalen, Styrsjöbo Tid: 8 december 2013, klockan 17.00-19.15 Sändlista Närvarande: Per-Erik Ingels per-erik.ingels@telia.com 130 39 070-724 57 50 Eva

Läs mer

Leksands ridklubb PM

Leksands ridklubb PM Leksands ridklubb PM Plats: Klubblokalen, Styrsjöbo Tid: 11 mars 2012, klockan 17.00 19.30 Sändlista Närvarande: Per-Erik Ingels per-erik.ingels@telia.com 130 39 070-719 15 10 Katrinne Bylund katrinne@live.se

Läs mer

Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2012:4

Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2012:4 Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2012:4 Plats: Klubblokalen, Styrsjöbo Tid: 6 maj 2012, klockan 17.00-19.30 Sändlista Närvarande: Per-Erik Ingels per-erik.ingels@telia.com 130 39 070-719 15 10 Ted Danielsson

Läs mer

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat.

Innehåll Fel! Bokmärket är inte definierat. Verksamhetsplan Mälaröarnas ridklubb (MäRK) 2013 Innehåll Allmänt... 3 Verksamhetsidé... 4 Mål... 4 Verksamhet 2013... 6 Ridskolan... 6 Anläggning... 6 Utevolt... 6 Parkering... 6 Ridhus... 6 Klubbhus...

Läs mer

Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2013:5

Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2013:5 Leksands ridklubb PM styrelsemöte 2013:5 Plats: Klubblokalen, Styrsjöbo Tid: 11 augusti 2013, klockan 17.00-19.30 Sändlista Närvarande: Per-Erik Ingels per-erik.ingels@telia.com 130 39 070-724 57 50 Eva

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret

VERKSAMHETSBERÄTTELSE. Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2016 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

Medlemsmöte 2014-06-15

Medlemsmöte 2014-06-15 Medlemsmöte 2014-06-15 Program Inledning Presentation av förslag till utvecklingsplan för vår ridanläggning 2014-2016 Tacobuffe Diskussion Beslut Inledning Bakgrund Syfte och mål med mötet Ordningsfrågor

Läs mer

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09 Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-05-09 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare - Kaj väljs till justerare. 3. Mötesprotokollet godkändes 4. Senaste mötesprotokollet Häst och husesyn Ansvar

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE

VERKSAMHETSBERÄTTELSE VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2014 Styrelsen för Nordmalings Ridklubb avger härmed följande verksamhetsberättelse för verksamhetsåret Nordmalings Ridklubb är en ideell förening som är ansluten till Svenska Ridsportförbundet,

Läs mer

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap

PROTOKOLL fört vid möte med styrelsen för Askrike Segelsällskap Sid 1 (8) Närvarande: Frånvarande: Ulf Haraldsson, ordförande Janne Björck, sekreterare vid protokollet Fredrik Söderholm, varvschef Lars-Erik Thorell, klubbmästare Paul-Lando Matiesen, hamnkapten Björn

Läs mer

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Protokoll fört vid SMC-Hallands styrelsemöte Datum: 2013-01-24, Tid: kl.18.30 Plats: SMC-Hallands kansli, Halmstad SMC-HALLAND 1593 MÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Magnus Carlsson hälsade alla välkomna och

Läs mer

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson.

Har du idéer, önskemål eller frågor så kontakta grenledaren så försöker vi hjälpas åt. Saknas någon utbildning så kontakta Kicki Jakobsson. Hej! Då var det vår och aktiviteterna börjar komma igång lite runt om på ön. Då är det dags för lite uppdatering på vad som är på gång i klubben också. Lite förändringar i styrelsen har det blivit så här

Läs mer

Leksands ridklubb. Att vara medlem i LRK FD Besluts-/Utgivningsdatum Bilagor - Sidor 4. Datum för revisionsändring

Leksands ridklubb. Att vara medlem i LRK FD Besluts-/Utgivningsdatum Bilagor - Sidor 4. Datum för revisionsändring FD 13-04 Utgivare Besluts-/Utgivningsdatum 2013-05-10 Bilagor - Handläggare Revision A Datum för revisionsändring 2015-01-14 Sidor 4 Sändlista Leksands ridklubb Att vara medlem i LRK 2015-01-14 INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter

Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter Till styrelsen för Lurbo Ridklubb och styrelsen för Uppsala Ridcenter Inför klubbens årsmöte 2014 så motionerade jag om tillgänglighet till RC:s ridhus och avgifter för anläggningskortet. Hur blev det

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Göteborgs Fältrittklubb 29 mars 2017 i konferensrummet, GFRK. Närvarande Anna Anderberg Anneli Fagerberg Maja Hedström Jonas Hemlin Veronika Nihlén Dana Pirooz Maria

Läs mer

Verksamhetsplan 2014

Verksamhetsplan 2014 Lomma Ridklubb Verksamhetsplan 2014 Lomma Ridklubb Lomma Ridklubb är en aktiv ideell förening som i år firar 40-årsjubileum. Föreningen bedriver en av Svenska Ridsportförbundet certifierad ridskola, för

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser

Dagordning Hus- möte. Nacka Brukshundklubb www.nackabk.com. 1. Mötets öppnande. 2. Mötessekreterare. 3. Höstens kurser Dagordning Hus- möte Datum: Tid: Plats: 8 oktober 2013 kl. 19.00 Klubbstugan 1. Mötets öppnande 2. Mötessekreterare 3. Höstens kurser 4. Allmänlydnad fortsättning idé av Ulrika 5. Information om pågående

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Ärendelista 1 2 3 Val av justeringsman Godkännande av dagordning Föregående protokoll 4 5 6 7 8 Beslutsärenden Prissättning av fastigheter till salu Beslut om teckningsrätt för hyreskontrakt och lagsökningshandlingar

Läs mer

Ej närvarande: Ungdomsektionens representant. Veronica Mohlin, Therese Nerlund, Linda Norin, Lena Fors.

Ej närvarande: Ungdomsektionens representant. Veronica Mohlin, Therese Nerlund, Linda Norin, Lena Fors. PROTOKOLL fört vid styrelsemöte i Ånge Ridklubb 2015-09-12 Sid. 1/4 Närvarande: Helene Eriksson, Anna Johansson, Anette Boström, Stiven Wiklund, Mikael Ödeen, Evelina Johansson, Camilla Norman Adjungerad

Läs mer

Ridskoledrift. Struktur för teamet & ekonomistyrning

Ridskoledrift. Struktur för teamet & ekonomistyrning Ridskoledrift Struktur för teamet & ekonomistyrning Vår verksamhetsidé och plattform Örebro Fältrittklubb erbjuder utbildning för ryttare och hästintresserade på alla nivåer. Vi hanterar hästen med kunskap

Läs mer

2017 på Karlstads Ridklubb 1

2017 på Karlstads Ridklubb 1 2017 på Karlstads Ridklubb 1 Dagridläger På ponny Lördag 17/6 kl. 09.00-16.00 Här är en aktivitet för den unga ryttaren som vill lära sig mer om hästar och ridning. Kursen vänder sig till ponnyryttare

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Göteborgs Fältrittklubb 14 december 2016 i konferensrummet, GFRK. Närvarande Anna Anderberg Caroline Bornsjö Joel Carlsson Anneli Fagerberg Johanna Maxson Veronika Nihlén

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Styrelsemöte Protokoll 2015 Nr 7 Datum: 2105-09- 22 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Bo Bergström Ordförande Paul Fältman Vice Ordförande Gunilla Ferm Kassör Elin Weiffert Sekreterare Ingvar Nilsson

Läs mer

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403

Västra Medelpads brukshundklubb Styrelseprotokoll 110403 VÄSTRA MEDELPADS BRUKSHUNDKLUBB Protokoll 1100403 Klubbstugan Västernäset Närvarande: Birgitta Forsberg, ordförande Susanne Almgren, sekreterare Ingela Jonsson, kassör Ove Wikström, ledamot Malin Savander,

Läs mer

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 4 november 2014.

PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 4 november 2014. 1(3) PROTOKOLL från IK Standards styrelsemöte den 4 november 2014. Närvarande: Barry Widelund, Neta Larsson, Anders Edlund och Marcus Holmberg 01. Mötets öppnande. Barry Widelund förklarar mötet öppnat

Läs mer

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007

Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 PFK Sida 1 (5) Protokoll Prästtomta fiskeklubbs årsmöte för 2007 Tid: 2008-02-26 klockan 18.30 19.15 Plats: Lektionssal 7 därefter Mässen Kvarn 1 Mötets öppnande Ordförande Lars-Örjan Hovbrandt hälsade

Läs mer

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb

Välkommen att stödja Väsby Ridklubb Välkommen att stödja Väsby Ridklubb RIDKLUBBEN SOM SÄTTER HÄSTEN OCH ELEVEN I CENTRUM Väsby Ridklubb erbjuder ridutbildning i naturskön miljö vid Mälaren. Vi vänder oss till alla åldrar på olika nivåer.

Läs mer

Åtvidabergs Golfklubb

Åtvidabergs Golfklubb Protokoll för styrelsemöte 3/2019 Datum: Onsdag 20 februari Tid: Kl. 18.30-20.30 Plats: Villan Närvarande: Styrelsen ÅGK Anders Visell Ordförande Hildelise Karlman Kassör Lotta Gylling Sekreterare Jan-Erik

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5 Page 1 of 5 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Solna www.sfrk.nu PROTOKOLL STYRELSEMÖTE TID PLATS 2015-11-10 18:00 20:00 Nya klubbrummet Närvarande: Katarina Henningsson Marie Roth Åsa Edquist Linnea

Läs mer

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna.

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna. Ärende Subject Protokoll styrelsemöte 1 (7) Datum: 2012-03-11 Plats: Fryele Närvarande: Kurt Sjöberg Felicia Stigsson Viktoria Bergman Gunilla Grimståhl Carina Manestam Angelika Lang Anna Skärin Marita

Läs mer

JULENS AKTIVITETER 2014

JULENS AKTIVITETER 2014 JULENS AKTIVITETER 2014 BLANDAT PONNY HÄST PRIVATLEKTION Välkommen till stallet VARJE DAG!! On 24 Juliga dagar i stallet! To 25 Fr 26 Lö 27 2 5 2 5 Barnkurs de små Julkurs för de små!! Ridning och pyssel

Läs mer

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte

Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Protokoll fört vid Karlstads ridklubbs styrelsemöte Tid: Måndagen den 21 mars 2011, kl. 17.30 Plats: Närvarande: Frånvarande: KRK Maria Andersson, ledamot Lars Boberg, ledamot Karin Johansson, ledamot

Läs mer

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-03- 10

Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-03- 10 Styrelsemöte Ridklubben Rimbo Ryttare Protokoll 2013-03- 10 1. Mötet öppnas 2. Val av justerare - Kaj väljs till justerare. 3. Mötesprotokollet godkändes 4. Senaste mötesprotokollet - Inget gjort ang låset.

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll

Centrum OK styrelsemöte 9 juni 2009. Protokoll Närvarande vid mötet: Oskar Karlin (Ordförande) Lotta Magnusson (Kassör) Mette Petersson (Ledamot) Fredrik Holmström (Ledamot) Joel Berring (Ledamot) Josefina Ekström (Sekreterare) Plats: hemma hos Lotta

Läs mer

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info

Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN. Övrig info Ditt fö retag Nyhetsbrev KÅRF SENASTE NYTT FRÅN STYRELSEN TITTA IN I STYRELSEARBETET Vi har styrelsemöte i slutet av varje månad och vill gärna ha synpunkter och idéer från er alla som vi kan ta med i

Läs mer

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb

Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Protokoll vid styrelsesammanträde / konstituerande möte i Torslanda Tennisklubb Klubbhuset, Torslanda IK Tisdagen den 27 mars 2012 Närvarande: Katarina Foxenius (ordf.), Nicolas Lopez, Elise Orderud, Thomas

Läs mer

Välkomna till Lidköpings Ridklubb

Välkomna till Lidköpings Ridklubb Välkomna till Lidköpings Ridklubb 2015 Välkomna till en av Skandinaviens finaste ridanläggningar! och en ridklubb med stor framtidstro där alla är välkomna och behövs Med stora framgångar genom åren På

Läs mer

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb

ridläger Sveriges trevligaste ridklubb ridläger 2019 Sveriges trevligaste ridklubb Välkommen på ridläger hos oss! Vår vision är att vara Sveriges trevligaste ridklubb. Vi ordnar ridläger för alla intresserade ryttare på alla nivåer på vår anläggning

Läs mer

Höstlovsaktiviteter vecka 44

Höstlovsaktiviteter vecka 44 Höstlovsaktiviteter vecka 44 Vi har höstlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla 31/10 MÅNDAG: Tvådagars ponnyhoppkurs 8st kl 08.00-11.30 Pris: 750kr 2 dagar Galoppera-mera-kurs kl 09.30-11.30

Läs mer

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till

RIDLÄGER Anmäl dig idag! Tämta Ridklubb inbjuder till Tämta Ridklubb inbjuder till RIDLÄGER 2016 Anmäl dig idag! Fantastisk upplevelse! Ridning i underbar natur! Träna hoppning och dressyr! Träffa nya hästar och kompisar! Rid och bada i sjön! Ridlägerveckor

Läs mer

Anteckningar från hästägarmöte

Anteckningar från hästägarmöte Anteckningar från hästägarmöte 130507 Närvarande För kännedom till Henrik Blom, Lotten Blom, Anna Kemi, Eva Tavér, Ulf Kauppila, Carina Kauppila, Moa Kauppila, Pia Brynefall, Inga-Maria Stoor, Elina Lindmark,

Läs mer

Hej alla medlemmar! Här kommer del 2 av höstens föreningsbrev, vi han tyvärr inte få med allt i förra brevet.

Hej alla medlemmar! Här kommer del 2 av höstens föreningsbrev, vi han tyvärr inte få med allt i förra brevet. Hej alla medlemmar! Här kommer del 2 av höstens föreningsbrev, vi han tyvärr inte få med allt i förra brevet. Tack alla medlemmar för hjälpen med att sälja Lindvalls korvlåda, vi sålde totalt 169 lådor

Läs mer

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65

GK Antilopens årsmöte 6 mars Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 1 Innehållsförteckning GK Antilopens årsmöte 6 mars 2016 Plats: Olles hus, Lexbyvägen 65 Kallelse och dagordning årsmöte Verksamhetsberättelse

Läs mer

Föreningsdokument FD Besluts-/Utgivningsdatum Revisionsläge A 27. Sändlista. Leksands ridklubb. Årsredovisning

Föreningsdokument FD Besluts-/Utgivningsdatum Revisionsläge A 27. Sändlista. Leksands ridklubb. Årsredovisning Föreningsdokument FD 13-01 Besluts-/Utgivningsdatum 2013-02-17 Bilagor Revisionsläge Sidor A 27 Sändlista Leksands ridklubb Årsredovisning 2012 Årsredovisning 2012 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 1

Läs mer

Datum: Anläggningen Behov anmält från personalen om uppfräschning av underlag i ridhuset.

Datum: Anläggningen Behov anmält från personalen om uppfräschning av underlag i ridhuset. 1. Mötets öppnande Ordförande hälsar alla välkomna 2. Föregående protokoll Inköp container som ska användas som hinder förråd. Johan och Gunilla beslutar om lämplig plats på anläggningen där den ska placeras.

Läs mer

Knivsta Brukshundklubb

Knivsta Brukshundklubb Protokoll fört vid styrelsemöte i Knivsta BK 2018-11-14 Närvarande: Peter Kullin, Marita Berg, Elisabeth Olsson, Susanne Jakobsson, Carina Rapp, Malin Karlsson, Lotta Johansson, Elsa Brahm. Ina Michael

Läs mer

Styrelsemöte 2008-03-27 ABC-lokal

Styrelsemöte 2008-03-27 ABC-lokal PROTOKOLL Nr 10 år 10 Styrelsemöte 2008-03-27 ABC-lokal Närvarande 18.00-21.00 Anders Ohlsson (ordförande, vice kassör) Stefan Sjöström (kassör) Veronika Franzén (vice sekreterare) Cheryl Sjöström (ord

Läs mer

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?!

TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! TRÄNINGSELEV VID UPK VAD INNEBÄR DET?! Följande elever har möjlighet att få förmånen att bli förberedande träningselever respektive träningselever vid Uppsala Ponnyklubb: - Elev som rider i lägst P6 men

Läs mer

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE

NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE NYHETER FRÅN NORR AMSBERGS RIDKLUBB BORLÄNGE Terminsavslutning med miniatyrhästar Juni 2013 En alv vann årets maskeradtävling! Ordförande har ordet. Nu är det sommar och våra hästar ska också få semester

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Torsdag 16/2 2017 1. Mötets öppnande - Ordförande Desirée öppnar mötet 17.34 Närvarande: Desireé Ernestad, Anna Svensson, Freja Swärdh, Clara Sege, Emelie Johansson, Atbin Motamedi,

Läs mer

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x

Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Maria Berndtsson, sekr. x Anna Gunnarsson, suppl. x Protokoll fört vid NHRKs styrelsemöte tisdagen den 18 november 2014. Namn Närv Namn Närv Lena Carlberg, ordf. x Stefan Petersson, suppl. Petra Nevrén-Lundgren, v. ordf. Denice Rask, suppl. Maria Berndtsson,

Läs mer

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten

Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Protkokoll för den 29 april 2012. För distriktsstyrelsen Sverok Västerbotten Närvarande styrelsemedlemmar: Ordförande Lenita Hellman Sekreterare Jens Lindström Ledamot Linus Råde Kassör Adam Jonsson Vice

Läs mer

Motion till TRF årsmöte 2015 angående regler för Privatryttare

Motion till TRF årsmöte 2015 angående regler för Privatryttare Tyresö 2015-01-19 Motion till TRF årsmöte 2015 angående regler för Privatryttare Bakgrund Tyresö ryttarförening hyr mark och anläggning av Tyresö kommun. Driftsavtal mellan dessa parter utgör ramverk för

Läs mer

Kristianstads Brukshundklubb

Kristianstads Brukshundklubb Kristianstads Brukshundklubb Protokoll 2010 Nr 3 Datum: 2010-02-22 Plats: Klubbstugan Gälltofta Närvarande: Anya Kräusel Vice Ordförande Annika Nilsson Sekreterare Marie-Louise Nilsson Kassör Lena Weiffert

Läs mer

Protokoll fört vid Partille Ridklubbs styrelsemöte, måndagen den 17 november, klubbhuset, Åstebo

Protokoll fört vid Partille Ridklubbs styrelsemöte, måndagen den 17 november, klubbhuset, Åstebo Protokoll fört vid Partille Ridklubbs styrelsemöte, måndagen den 17 november, klubbhuset, Åstebo Närvarande: Jens Howander, Christine Tunhall, Susanne Rasmusson, Michael Axelsson. Ulrika Hallberg, Johan

Läs mer

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Carina Svensson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Protokoll för styrelsemöte i Svenska Drillförbundet 2010-04-20 kl.20.00 22.00 Närvarande: Carina Svensson Ulla Levin Hanna Candell Håkan Olin Jasmine Bendrén Heléne Larsson Cecilia Wardström-Larsen Emma

Läs mer

Pakethoppning. Anmälan via hemsidan Gå in på fliken Anslagstavlan - jullovsaktiviteter. Du kan även maila

Pakethoppning. Anmälan via hemsidan   Gå in på fliken Anslagstavlan - jullovsaktiviteter. Du kan även maila Pakethoppning Lördag den 23 december med samling kl 10.00 klasser/höjder: o 40 cm, bed. A (endast rättuppstående hinder) o 50 cm, bed. A o 60 cm, bed. A o 70 cm, bed A häst, bed A:0+A:0 ponny o 80 cm,

Läs mer

Ledstjärnorna för LRKs värdegrund. Likabehandling Utbildning och utveckling Respekt Bra förebilder Omtanke. Lurbo Ridklubbs värdegrundsarbete

Ledstjärnorna för LRKs värdegrund. Likabehandling Utbildning och utveckling Respekt Bra förebilder Omtanke. Lurbo Ridklubbs värdegrundsarbete LURBO RIDKLUBBS LIKABEHANDLINGSPLAN Datum 20161103 1 (9) Ledstjärnorna för LRKs värdegrund Likabehandling Utbildning och utveckling Respekt Bra förebilder Omtanke Lurbo Ridklubbs värdegrundsarbete LRK

Läs mer

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt.

Nyhetsbrev. Tyresö Hundungdoms ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Tyresö Hundungdoms Nyhetsbrev ~ ~ ~ Hej alla kära medlemmar! Första snön har landat och dagarna blir allt mörkare men hos oss planeras det för fullt. Välkomna till Tyresö HU s Lussekupp! Vi kommer lördagen

Läs mer

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga)

TEMADAGAR. KOSTNAD alla temadagar ingår i ridavgiften, gå på så många du vill. (gäller även för anhöriga) TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

Välkommen till Sollentuna Ridklubb

Välkommen till Sollentuna Ridklubb Välkommen till Sollentuna Ridklubb Årsmöte 19 feb 2017 Årsmöte Information - resultat från medlemsenkät - om- och tillbyggnation av anläggningen - verksamhetsplan och budget 2017 Dagordning 1. Årsmötet

Läs mer

Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro

Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro Protokoll, Styrelsemöte Intacts Vänner 11-02-20, Anhörigcentrum, Örebro Närvarande: Britt-Marie Strandahl, Carl Alsätra, Ulla Winroth, Lena Andersson, Helli Malers, Barbro Redin, Elisabeth Solin, Emma

Läs mer

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat.

105 Mötets öppnande Pär Westling hälsade alla välkomna till dagens möte och förklarade det öppnat. Styrelsemöte SGDK HS, den 17 augusti 2011 PROTOKOLL 11/2011 Plats: Telefonmöte. Tid: Kl 19:30-22:05 Närvarande: Ordförande, Pär Westling Kassör, Pär Franzen Sekreterare/suppleant, för dagen ledamot plats,

Läs mer

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna.

1) Mötets öppnande. Mötet öppnades och Carina hälsar alla välkomna. Ärende Subject Protokoll styrelsemöte 1 (11) Datum: 2012-11-18 Plats: Sörsjö Närvarande: Kurt Sjöberg Felicia Stigsson Viktoria Bergman (#6,0 =>) Carina Manestam Anna Skärin ( => #5,4 ) Gunilla Grimståhl

Läs mer

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte

Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Protokoll fört vid Borås Fältrittklubbs årsmöte Ämne: Mötesordförande: Ordförande: Ridhus Chef: Årsmöte Borås Fältrittklubb Pia Kilbo Nanette Espinasse Sara Eriksson Datum: 2016-02-28 Plats: Borås Fältrittklubb,

Läs mer

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll

Svenska Lagotto Romagnoloklubben org. nummer: 802435 6076 Styrelseprotokoll : 2015 04 19 Möte nr 3/2015 Paragraf 37 Plats och tid: Scandic Star Hotel, Sollentuna, 10:00 Beslutande: Dan Wikström, Jonas Bygdén, Monica Hedquist, Lovisa Björkman, Carina Larsson Suppleanter: Övriga

Läs mer

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011

Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 PROTOKOLL 03/11 Nybro Brukshundklubb Mötesprotokoll - Styrelsemöte med interimsstyrelsen 23 februari 2011 Närvarande: Bo Gustavsson, Agneta Alderin, Ellen Knutsson, Liz Hasselqvist, Helen Kjellander Närvarande

Läs mer

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL

STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL 1 STADGAR FÖR ERICSSON IDROTTSFÖRENING, i GÖTEBORG/MÖLNDAL Reviderade 1974-03-14, 1975-03-05, 1982-02-25, 1994-05-09, 2004-03-04, 2005-03-15 1 BAKGRUND Ericsson Idrottsförening är en ideell idrottsförening,

Läs mer

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist

Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny Öhqvist PROTOKOLL STYRELSEMÖTE FÖR SPECIALKLUBBEN FÖR BEARDED COLLIE 2009-10-20 Närvarande: Johan Andersson, Tina Bengtsson, Gunn Hellbom, Karin Festin, Ingela Sandström, Margareta Toftevall, Marie Ullatti, Jenny

Läs mer

Hur vill ni sponsra Leksands Ridklubb?

Hur vill ni sponsra Leksands Ridklubb? Hur vill ni sponsra Leksands Ridklubb? Sponsorerbjudande från Leksands Ridklubb 2015 Vad innebär ett sponsorskap för Leksands Ridklubb? Leksands Ridklubb, LRK, har i dagsläget 242 medlemmar. Vi satsar

Läs mer

1) Mötet öppnas Mötet öppnades av ordförande

1) Mötet öppnas Mötet öppnades av ordförande Protokoll - Södra Sallerups Ryttarförening Mötesdatum: 2017-02-26 Fridentorp kl.16,00 Närvarande (markerade med X efter namn Carola Granström X Martina Nilsson X Jan Hultgren X Maria Asklund X Marianne

Läs mer

Ystads Segelsällskap. Protokoll från styrelsemöte /30

Ystads Segelsällskap. Protokoll från styrelsemöte /30 Ystads Segelsällskap Protokoll från styrelsemöte 2015-06-23/30 Närvarande: Benny Persson, Ola Tedin, Eva Milberg, Bitte Nyman, Conny Jönsson, Inge Håkansson och Allan Waktmar. Särskilt adjungerad till

Läs mer

Rapport från ridskolan 2 Wilda 2 Våra vikarier 2 Clear round-hoppning 2 Kurser & läger i sommar 2 Hyra ridskolehäst i sommar 3 Tord-träningarna 4

Rapport från ridskolan 2 Wilda 2 Våra vikarier 2 Clear round-hoppning 2 Kurser & läger i sommar 2 Hyra ridskolehäst i sommar 3 Tord-träningarna 4 INNEHÅLL Sidan Rapport från ridskolan 2 Wilda 2 Våra vikarier 2 Clear round-hoppning 2 Kurser & läger i sommar 2 Hyra ridskolehäst i sommar 3 Tord-träningarna 4 Fälttävlansektionen har ordet 4 Baccus 5

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2017-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Styrelsemöte för Sjöbo brukshundklubb

Styrelsemöte för Sjöbo brukshundklubb Styrelsemöte för Sjöbo brukshundklubb 2018-12-03 Sjöbo Brukshundklubb, Anklam, Sjöbo 1. Mötet öppnas Ordföranden hälsar alla välkomna. 2. Närvarande Lena Ytterberg Sara Eronn Margareta Wertsberg Jan Mårtensson

Läs mer

Höstlovsaktiviteter vecka 44

Höstlovsaktiviteter vecka 44 Höstlovsaktiviteter vecka 44 Vi har höstlovet fullt med roliga kurser och aktiviteter för alla 29/10 MÅNDAG: Galoppkurs galoppera mera. Kl. 08.00-11.30 Pris: 350 kr Igenridning, sth + några ponny kl 09.00

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Styrelsemöte Göteborgs Fältrittklubb 9 mars 2016 i styrelserummet, GFRK. Närvarande Anna Anderberg Caroline Bornsjö (via telefon) Joel Carlsson Anneli Fagerberg Maja Hedström Johanna

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003

PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 Nr 8/2003 PROTOKOLL LRK/ÖSTRA, STYRELSEMÖTE DEN 6 OKTOBER 2003 PLATS: Gamla Kyrkvägen 24, Danderyd NÄRVARANDE: FRÅNVARANDE: Peter Söderberg Mary-Lotte Mattsson Kristian Falk Pia Berglund Christine Chiacchiaretta

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE Page 1 of 5 Page 1 of 5 SOLNA FÄLTRITTKLUBB Järvavägen 7 170 79 Solna www.sfrk.nu Närvarande: Anne Nordgren Thomas Tonndorf Anita Söderqvist Inger Nordström Marie Tholl Claes Karlström Madeleine Westberg, del av mötet

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 26 sept 2010 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Brandstationen i Loftahammar Närvarande Svante Gustafson, ordförande Cecilia

Läs mer

TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR

TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang

Årsmöte 2012-02-22. Sekreterare Justerare Justerare. Peter Malmquist Lukas Lindroos Henry Yang Årsmöte 2012-02-22 1 Mötet öppnades. 2 Mötets behörighet: Årsmötet har utannonserats i tid (två veckor innan) via e-post. Mötet fanns behörigt. 3 Val av mötets ordförande: Robin valdes. 4 Val av mötets

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping

TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping PROTOKOLL FÖR SSBTK:S STYRELSEMÖTE TISDAG, 2015-03-28, Sittande möte, Studiefrämjandeslokaler Linköping NÄRVARANDE: JOHAN NORGREN, SUZETTE ELESTEDT, DANIEL ANDERSSON, NICKLAS NULAND,YVONNE LUNDGREN, CAROLINE

Läs mer

Gästrike-Hälsinge. Gästrike- Hälsinge golfdistrikt. Protokoll från ordinarie styrelsemöte Tönnebro Kopiemottagare: Deltagare:

Gästrike-Hälsinge. Gästrike- Hälsinge golfdistrikt. Protokoll från ordinarie styrelsemöte Tönnebro Kopiemottagare: Deltagare: Gästrike- Hälsinge golfdistrikt 2018-11-10 STYRELSEPROTOKOLL Protokoll från ordinarie styrelsemöte Tönnebro 2018-11-10 Deltagare: Kopiemottagare: Pär Lindfors, ordf Birgitta Adermark, Kajsa Sjölander,

Läs mer

TEORIVECKA V.11 MÅNDAG 12 MARS

TEORIVECKA V.11 MÅNDAG 12 MARS TEORIVECKA V.11 Den 12-18 mars ersätts all ridundervisning med teori, det är alltså ingen ridning på din ordinarie tid mellan dessa datum. Under dessa dagar finns olika pass för olika nivåer och intressen.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00

Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00 Protokoll från styrelsemöte med Loftahammars Golfklubb och Loftahammars Golf AB den 25 januari 2015 mellan kl 09.00-13.00 Plats: Klubbhuset Närvarande Svante Gustafsson, ordförande Ossian Nilsson Eva Thörngren

Läs mer

Kongahälla Ridsällskap

Kongahälla Ridsällskap Kongahälla Ridsällskap Nyhetsbrev juni 2015 Terminen närmar sig med stormsteg sitt slut. Vi vill först av allt tacka alla våra fantastiska, lojala medlemmar för denna termin som inte riktigt blev som vi

Läs mer

Mål och riktning från förbund och distrikt

Mål och riktning från förbund och distrikt SPF Seniorerna Leksand Verksamhetsplan 2019 Innehållsförteckning Mål och riktning 2018 2021 från förbund och distrikt...2 Värdegrund...2 SPF Seniorerna Leksand...3 A. t med föreningens verksamhet...3 B.

Läs mer

Ridpriser för höstterminen 2015 med arbetsrabatt (900 kr) avdragen: 100% 90% 75%

Ridpriser för höstterminen 2015 med arbetsrabatt (900 kr) avdragen: 100% 90% 75% ! FAKTURA Välkommen till höstterminen. Lektionerna börjar måndag 10 augusti och sista lektionsdagen för terminen blir söndag 20 december. Inga lektioner under höstlov då är det andra aktiviteter istället.

Läs mer

Leksands Ridklubb. Att vara medlem i LRK

Leksands Ridklubb. Att vara medlem i LRK Leksands Ridklubb Att vara medlem i LRK Innehållsförteckning 1 Inledning 1 2 Förmåner 1 2.1 Medlemstidningen Häst & Ryttare 1 2.2 Olycksfallsförsäkring 1 2.3 Delta i aktiviteter 1 2.4 Nyttja anläggningen

Läs mer

TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR

TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR RIDSKOLAN INFORMERAR TEMADAGAR - teori På Jutagårdens Ridskola vill vi inte bara prioritera och värdesätta ridning utan även teorin som vi anser är minst lika viktig för att få en värdefull utbildning.

Läs mer

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening

Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Nyhetsbrev Bälinge Ryttarförening Mars 2013 Hej alla BäRFare! Känner Ni hur solens strålar värmer lite mer? Märker ni att det inte är så mörkt på kvällen eller morgonen längre? Visst känns fötterna lite

Läs mer

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013

Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Jönköpings Fältrittklubb Verksamhetsplan 2013 Vår vision Att bli en arena för högkvalitativa tävlingar samt att erbjuda marknadens bästa ridskola. Övergripande mål 2013 Attraktiv anläggning där alla grupper

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA

PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA PROTOKOLL FÖRT VID CLUMBER SPANIELKLUBBENS STYRELSEMÖTE 3/ 2014 LÖRDAGEN DEN 29 MARS, SÖNDAGEN DEN 30 MARS I STORVRETA Närvarande: Charlott Lundberg, Anna Liss-Daniels, Kristina Lindström, Lena Andreasson,

Läs mer