MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag"

Transkript

1 Kommunstyrelsen Sammanträdesdag Innehåll 242 Godkännande av ärendelista Information om E-sport Delgivningar Anmälan av delegationsbeslut Anmälan av utskottsprotokoll Utskottsordförandena informerar Eventuellt inköp av Sjörydsvillan AB Statusrapport Budget 2016 för Mullsjö kommun Budgetmål för 2016 för Mullsjö kommun Checkkredit 2016 för Mullsjö kommun Investeringsram 2016 för Mullsjö kommun Fastställande av låneram 2016 för Mullsjö kommun Månadsuppföljning september Delårsbokslut Mullsjö kommun Delegering av mark och fastighetsaffärer Taxor för myndighetsutövning inom räddningstjänstens område Markförsäljning i anslutning till fastigheten Bosebygd 1: Upplåtelseavtal av mark för ingående anläggningar med Mullsjö Energi & Miljö AB Försäljning av Stråkenvägen 3 och 7 i Sandhem Betänkandet Myndighetsdatalag Handlingsplan för folkhälsa Motion om att utreda förutsättningarna att införa förmånsportal Motion om att integrera förskola/äldreboende Finansiering av Klimatrådet för Jönköpings län GreenCharge fas Sammanträdesdagar 2016 för kommunstyrelsen

2 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl ande Linda Danielsson, ordförande (S) Henrik Jansson (M) Annika Carlsson (M) Tomas Elf (S) Kent Oskarsson (S) deltog inte i 261 på grund av jäv Jens Mattsson (MP) Eva Götbrink (MP) Thore Thorstensson (FP) Staffan Bäckelid (KD) Joseph Tornell (KD) ersätt. för Berith Abrahamsson (KD) till kl Leif Andersson (MF) deltog inte i 261 på grund av jäv Johnny Nilsen (MF) Mikael Johansson (V) Gun Nilsson (C) ersättare för Leif Andersson i 261 Liza Oswald (S) ersättare för Kent Oskarsson i 261 Jimmie Larsson (M) ersättare för Joseph Tornell (KD) från kl Övriga närvarande Christer Rube (S) till kl Katarina Karlsson (S) till kl Adam Bergqvist (V) till kl Gun Nilsson (C) Jimmie Larsson (M) från kl Margareta Levin, sekreterare Lennie Johansson, kommunchef Jan Österberg, ekonomichef/it-chef Dejan Nedic, IT-strateg 243 Utses att justera Eva Götbrink (MP) och Staffan Bäckelid (KD) Justeringsplats och tid Kommunalrådets tjänsterum den 17 november Paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande Margareta Levin Linda Danielsson Eva Götbrink Staffan Bäckelid Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Datum för anslags nedtagande Kommunkontoret Mullsjö Margareta Levin

3 Godkännande av ärendelista Kommunstyrelsen beslutar efter nedanstående ändringar att godkänna ärendelistan. Med anledning av att en ledamot måste avvika från sammanträdet flyttas ärende 19 till efter punkt 10. Punkt 5- Näringslivsrapporter utgår.

4 Dnr 2015/1230 Information om E-sport IT-strateg Dejan Nedic informerar om E-sport. Det finns ett projektdirektiv för E-sport som är på väg till E-rådet och Region Jönköpings län för att utveckla bättre stöd till ungas och vuxnas organisering kring dataspelande, där idrottsrörelsen står som modell. Projektet ska leda till konkreta förslag hos de 8 kommuner som har visat ett intresse (Eksjö, Nässjö, Tranås, Sävsjö, Mullsjö, Habo, Värnamo och Jönköping) för den fysiska platsen. Det ska leda till ett tillvägagångssätt för varje intresserad kommun att etablera en egen e-sportarena, där en kartläggning ska beskriva de komponenter som krävs för att definiera en plats som kan fungera som en e-sportarena, med till exempel teknisk utrustning, bidragande verksamheter med kompetens, kultur, företagande och utbildning. Målet är att hälften av kommunerna som ingår i projektet har en etablerad fysisk digital möteplats inom 2 år. Ordförande tackar för informationen och kommunstyrelsen ska se över om man ska ta upp ärendet på nästa möte.

5 Delgivningar Kommunstyrelsen beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna. Delgivningar kopieras inte i kallelsen om inte särskilt beslut fattas om det, men kopieras/mejlas på begäran före eller efter sammanträdet. Övriga delgivningsärenden se i protokoll från respektive utskott. Följande handlingar har kommit in till kommunstyrelsen: a) Mullsjö Bostäder AB. Budget för b) Mullsjö Energi & Miljö AB. Protokoll från den 26 oktober 2015 c) Länsstyrelsen i Jönköpings län. Yttrande till Näringsdepartementet över Bostadsplaneringskommitténs betänkande (SOU 2015:59) d) Vattenfall. Information inför ombyggnad av elnätet. e) Sveriges kommuner och landsting, SKL. Driftigt underhåll på entreprenad. f) Sveriges kommuner och landsting, SKL. Ekonomirapporten. Kommunstyrelsens beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

6 Anmälan av delegationsbeslut Kommunstyrelsens beslutar att lägga delegationsbesluten till handlingarna. Kommunstyrelsens ordförande Linda Danielsson (S) har med stöd av delegation beviljat tillstånd till upplåtelse av mark och flaggning för Lions Club Mullsjös julmarknad den 13 december Kommunstyrelsens beslutar att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

7 Anmälan av utskottsprotokoll Kommunstyrelsens beslutar att lägga utskottsprotokollen till handlingarna. Följande utskottsprotokoll anmäls: Allmänna utskottet Kultur- och fritidsutskottet var inställt Personalutskottet Tekniska utskottet Protokollen finns utlagda på kommunens intranät dit ledamöter och ersättare har åtkomst genom tilldelat lösenord. Kommunstyrelsens beslutar att lägga utskottsprotokollen till handlingarna.

8 Dnr 2015/1011 Utskottsordförandena informerar Tekniska utskottet Kent Oskarsson (S) - Kronängskolans renovering flyter på. Beräknas vara klart till nyår. Inflyttning sker på sportlovet. - Trollehöjdskolans takrenovering är upphandlingen klar. - Slyröjning utförs på Torestorpsområdet. - På Ruders-Hagar är 2 stycken tomter sålda. På området där det var tänkt att bygga en förskola har man styckat av till 3-4 stycken något mindre tomter. Personalutskottet Tomas Elf (S) - Man tittar över regler och policys. - Personalchefen har fått i uppdrag att se över organisationen för feriepraktik. Kultur- och fritidsutskottet Jens Mattsson (MP) - Sammanträdet var inställt. - Kultur- och fritidsplanen ska upp på mötet imorgon den 12 november. - Man har haft samtal med Ryfors golfklubb angående röjning av siktgatorna på Ryforsområdet. Medel är sökta från Länsstyrelsen i Jönköpings län, där det blev avslag. Socialnämnden Christer Rube (S) - En första rapport angående mätning av sjuktalet har presenterats. Det har visat sig att sjuktalet har minskat på Margaretas Park. Trolig anledning kan vara den ökade grundbemanningen. - Flyktingmottagningen tar mycket tid nu. Ingen långsiktig lösning finns angående boende. Man ska försöka ta fram en plan som bär över tid. Förra veckan kom det 27 personer från Malmö, så kallat akutboende. Totalt finns det 42 ensamkommande barn i Mullsjö. 14 externt placerade och 28 internt i kommunen. 21 nyanlända under ramen av vårt avtal. Barn- och utbildningsnämnden Katarina Karlsson (S) - Man har haft en utbildningsdag för hela nämnden med Axel Danielsson tillsammans med rektorer. Mycket bra dag. Handlade om vad man ska jobba med och inte. - Nämndsmöte i måndags den 9 november. Rektorerna var på besök som redovisade från sitt kvalitetsarbete, samverkan mellan bland annat olika stadier och föräldrar. Hillevi redovisade hur man jobbar med avslutningssamtal.

9 forts. Byggnadsnämnden Pernilla Jovanovic (S) - Man har fått utöka bemanningen och är nu 3 tjänstemän. - Mullsjö Bostäder AB jobbar hårt för planeringen att bygga fler lägenheter i kommunen. Allmänna utskottet Linda Danielsson (S) - Idag den 11 november har kommunstyrelsens ordförande, kommunchefen och enhetschefen för integration och nyanlända varit på Länsstyrelsen i Jönköpings län för att höra om avtal om flyktingar och tala om fördelningstal. Finns avtalen i grunden finns en viss beredning ute i kommunerna. Uppskattning som gjordes för 2015 blev inte alls överensstämmande med verkligheten. Innan december kommer fördelningstalen för 2016 från länsstyrelsen. Migrationsverket deltog också under dagen. - Plan- och byggchefen har meddelat att vid utgrävningarna på Ruders-Hagar har länsstyrelsen hittat ett långhus.

10 Dnr 2015/1313 Eventuellt inköp av Sjörydsvillan AB Kommunstyrelsen beslutar att en utredning ska göras till kommunfullmäktiges sammanträde om möjligheterna att göra ett rent fastighetsköp av fastigheterna Sjöryd 1:98 och 1:113, kommunstyrelsen beslutar också föreslå kommunfullmäktige att om inte ett rent fastighetsköp är möjligt ska Sjörydsvillan AB köpas in. Kommunchefen fick på allmänna utskottets sammanträde den 28 oktober 2015 i uppdrag att ta fram en tjänsteskrivelse som underlag för beslut till kommunstyrelsen. sunderlag Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 213 Tjänsteskrivelse från kommunchefen den 4 november 2015 med bilagor Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att köpa in Sjörydsvillan AB (Sjöryd 1:98 och 1:113). på sammanträdet Moderaterna föreslår att en utredning ska göras till kommunfullmäktiges sammanträde om möjligheterna att göra ett rent fastighetsköp. Ordförande finner att det finns två förslag. Ajournering begärs i 5 minuter. sgång Ordförande ställer frågan om köp eller inte köp av Sjörydsvillan AB och finner att en majoritet stödjer detta. Förslag 1: Kommunstyrelsens förslag att köpa in Sjörydsvillan AB Förslag 2: Moderaternas tilläggsförslag att en utredning ska göras till kommunfullmäktiges sammanträde om möjligheterna att göra ett rent fastighetsköp av fastigheterna Sjöryd 1:98 och 1:113. et skickas till Kommunfullmäktige

11 Statusrapport Kommunstyrelsen beslutar att lägga statusrapporten till handlingarna. Statusrapport för pågående ärenden i kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att lägga statusrapporten till handlingarna.

12 Dnr 2015/1186 Budget 2016 för Mullsjö kommun Kommunstyrelsen beslutar att små redaktionella ändringar ska göras innan förslaget skickas ut till kommunfullmäktige och att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna budgetberedningens förslag. Budgetberedningens förslag till ramar för 2016 Allmänna utskottet, tkr Ramförändring jämfört med vårbudgeten. Ramökning: Upphandlare 500 tkr IT tekniker 50 %, samordnas med socialnämnden 300 tkr Ramminskning: Besparingar 889 tkr Telefonväxel 130 tkr Tekniska utskottet, tkr Ramförändring jämfört med vårbudgeten Ramökning: Införande av kostprogram 200 tkr, ettårigt Ramminskning: Uppstyrning av inköp 100 tkr. Omdisponering av tjänster 100 tkr Underhåll överförs till komponentavskrivning 500 tkr Nytt elavtal 350 tkr Enskild belysning landsbygden 100 tkr Skogsavverkning 200 tkr Kultur- och fritidsutskottet, tkr Ramförändring jämfört med vårbudgeten. Ramökning: Ramminskning: Taxehöjning idrottshallar 20 tkr Ökad självfinansiering simhallen 100 tkr Reducerat stimulansstöd evenemang 40 tkr Ökad självfinansiering kulturskolan 40 tkr Projektbidrag hembygdsföreningar upphör 15 tkr

13 forts. Barn- och utbildningsnämnden, tkr Ramförändring jämfört med vårbudgeten. Ramökning: Ramminskning: Förbrukningsinventarier 80 tkr Vikariepool 100 tkr Läromedel 206 tkr. Tillsättning utvecklingschef 106 tkr Kompetensutveckling 100 tkr Komvux 100 tkr Lägre antal gymnasieelever 695tkr Socialnämnden, tkr Ramförändring jämfört med innevarande år Ramökning: Systemförvaltare 50 % samordnas med IT 300 tkr Samverkansprojekt 150 tkr Ramminskning: Riktat statsbidrag för bemanning IFO 175 tkr Tekniska hjälpmedel 300 tkr Läkemedel 200 tkr Chef ÄO 700 tkr Taxor hemsjukvård 400 tkr Hyreshöjningar servicehuset MP 20 tkr Ökade taxor trygghetslarm 75 tkr Minskade SÄBO-platser tkr FO 30 % minskad bemanning 6 månader 100 tkr Byggnadsnämnden, tkr Ramförändring jämfört med vårbudgeten Ramökning: Ramminskning: Besparingar 49 tkr Miljönämnden, tkr Ramökning Mindre ramförändring jämfört med innevarande år Finansförvaltningen, tkr Ramförändring jämfört med vårbudgeten Ramökning: Flitpeng 250 tkr Familjecentral 500 tkr - uppstart

14 forts. 4. Budgetmål Målsättningen är ett resultat som är 0 % av skatter och bidrag för Detta är ett ettårigt mål. Kommunen har som mål att amortera i nivå med avskrivningarna under Målet avser amortering på nuvarande lån och är inte kopplat till eventuell nyupplåning. 5. Finansiering Checkkrediten ska vara 50 mkr Kommunen har en låneram för nyupptagna lån på 38 mkr Investeringsram Investeringsramen för 2015 föreslås till tkr och fördelas enligt följande: Tekniska utskottet tkr Allmänna utskottet tkr Kultur- och fritid tkr Socialnämnden 750 tkr Barn- och utbildningsnämnden tkr sunderlag Protokoll från budgetberedningen den 12 oktober 2015 samt budgetdokument Budget 2016 för Mullsjö kommun Tjänsteskrivelse från ekonomichefen den 20 oktober 2015 Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 207 Skrivelse från Lärarförbundet den 26 oktober 2015 Skrivelse från Kommunal den 2 november 2015 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta enligt budgetberedningens förslag. et skickas till Kommunfullmäktige

15 Dnr 2015/1186 Budgetmål för 2016 för Mullsjö kommun Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att målsättningen är ett resultat som är 0 % av skatter och bidrag för Målsättningen är ett resultat som är 0 % av skatter och bidrag för Detta är ett ettårigt mål. Kommunen har som mål att amortera i nivå med avskrivningarna under Målet avser amortering på nuvarande lån och är inte kopplat till eventuell nyupplåning. et skickas till Kommunfullmäktige

16 Dnr 2015/1186 Checkkredit 2016 för Mullsjö kommun Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna att checkkrediten ska vara 50 mkr Budgetberedningen har lagt förslag att checkkrediten ska vara 50 mkr et skickas till Kommunfullmäktige

17 Dnr 2015/1186 Investeringsram 2016 för Mullsjö kommun Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att investeringsramen för 2016 ska vara tkr. Reservation Henrik Jansson (M) reserverar sig mot beslutet. Budgetberedningen föreslår att investeringsramen för 2016 ska vara tkr och fördelas enligt följande: Tekniska utskottet tkr Allmänna utskottet tkr Kultur- och fritid tkr Socialnämnden 750 tkr Barn- och utbildningsnämnden tkr på sammanträdet Henrik Jansson (M) föreslår att investeringsramen för tekniska utskottet ändras till tkr. En gång- och cykelväg (med en beräknad kostnad av tkr) på Kärleksudden var planerad att anläggas 2017 men Henrik föreslår att detta tidigareläggs till Kent Oskarsson (S) och Johnny Nilsen (MF) föreslår enligt budgetberedningens förslag. Ordförande finner att det finns två förslag. sgång Ordförande ställer de båda förslagen mot varandra och finner att budgetberedningens förslag vinner. et skickas till Kommunfullmäktige

18 Dnr 2015/1186 Fastställande av låneram 2016 för Mullsjö kommun Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att fastställa låneramen för Mullsjö kommun för nyupptagna lån till 38 mkr för Budgetberedningen har föreslagit en låneram för Mullsjö kommun för nyupptagna lån på 38 mkr för et skickas till Kommunfullmäktige

19 Dnr 2015/1147 Månadsuppföljning september 2015 Kommunstyrelsen beslutar att godkänna och lägga den ekonomiska uppföljningen till handlingarna samt att som delgivning överlämna den till kommunfullmäktige för kännedom. Ekonomiavdelningen redovisar en sammanställning över verksamheternas samlade bedömning av den ekonomiska utvecklingen för helåret baserat på de 9 första månadernas verksamhet. Av sammanställningen framgår att det prognostiserade helårsutfallet bedöms hamna på ca -5,1 mkr, vilket ska jämföras med det budgeterade resultatet som angetts till 3,1 mkr. sunderlag Prognos för september 2015 Kommunstyrelsen beslutar att godkänna och lägga den ekonomiska uppföljningen till handlingarna samt att som delgivning överlämna den till kommunfullmäktige för kännedom. et skickas till Kommunfullmäktige för delgivning

20 Dnr 2015/1147 Delårsbokslut Mullsjö kommun Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna föreliggande delårsbokslut med helårsprognos per för Mullsjö kommun. En sammanställning har gjorts med prognos och årsbokslut för hela kommunen. Delårsbokslutet visar ett positiv resultat om plus tkr och helårsprognosen pekar mot ett negativt resultat tkr. Ärendet har varit hos kommunfullmäktige för beslut men blev återremitterat till kommunstyrelsen för korrigering av felaktiga siffror. Delårsbokslutet har korrigerats och sunderlag Delårsbokslut Mullsjö kommun, version 2. Protokoll från kommunstyrelsen den 7 oktober 2015, 237 Revisorernas bedömning avseende delårsrapport 2015 den 8 oktober 2015 Protokoll från kommunfullmäktige den 27 oktober 2015, 149 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna föreliggande delårsbokslut med helårsprognos per för Mullsjö kommun. et skickas till Kommunfullmäktige

21 Dnr 2015/1297 Delegering av mark och fastighetsaffärer Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att inrätta ett investeringskonto på 5 mkr för fastighetsaffärer att disponeras av kommunstyrelsen, där försäljning och köp kan kvittas mot varandra, att kommunstyrelsen kan genomföra affärer med enskilt belopp upp till 3 mkr och att köp och försäljning ska redovisas som delegationsbeslut till kommunfullmäktige. Kommunstyrelsen är kommunens organ för markförsörjning men har med dagens regelverk mycket begränsade möjligheter att ta detta ansvar. Kommunens regelverk är föråldrat och behöver anpassas till dagens verklighet och marknadens förutsättningar för att bli en effektiv aktör. Kommunstyrelsen behöver ges delegation att genomföra mindre affärer upp till 3 mkr. sunderlag Tjänsteskrivelse från kommunchefen den 5 oktober 2015 Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 214 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att inrätta ett investeringskonto på 5 mkr för fastighetsaffärer att disponeras av kommunstyrelsen, där försäljning och köp kan kvittas mot varandra, att kommunstyrelsen kan genomföra affärer med enskilt belopp upp till 3 mkr och att köp och försäljning ska redovisas som delegationsbeslut till kommunfullmäktige. et skickas till Kommunfullmäktige

22 Dnr 2015/1291 Taxor för myndighetsutövning inom räddningstjänstens område Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna förslaget till taxor för myndighetsutövning inom räddningstjänstens område. Räddningschef Bengt Martinsson har tagit fram dokumentet Taxor för myndighetsutövning inom räddningstjänstens område till kommunstyrelsen. sunderlag Taxor för myndighetsutövning inom räddningstjänstens område Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 215 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna förslaget till taxor för myndighetsutövning inom räddningstjänstens område. på sammanträdet Henrik Jansson (M) och Jens Mattsson (MP) föreslår att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget. et skickas till Kommunfullmäktige

23 Dnr 2015/1102 Markförsäljning i anslutning till fastigheten Bosebygd 1:34 Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att sälja marken i anslutning till fastigheten Bosebygd 1:34 om 2260 m 2. Ägaren av fastigheten Bosebygd 1:34 är intresserad av att förvärva mark i anslutning till sin fastighet. Totalt handlar det om cirka m 2 till ett pris av 15 kr/m 2. Markområdet är inte detaljplanelagt. Kommunen erbjöds hösten 2014 att förvärva en fastighet i nära anslutning till aktuell mark. Det rörde sig om fastigheten Havstenshult 1:26 med 26 ha mark till ett pris av tkr (4,2 kr/m 2 ). Kommunen tackade nej. Enligt markförsäljningspolicyn är ej planlagd mark normalt inte till salu. Översiktsplanen anger ingen speciell inriktning för markområdet. Fastighetsägaren har meddelat att syftet med ett markköp är att säkerställa så inga nybyggnationer blir för nära och även vid en framtida försäljning ha en större målgrupp, vilket också kan öka värdet då tomten idag är ganska liten och begränsad. Allmänna utskottet beslutade den 17 juni 2015 att säga nej till liggande förslag och överlämna ärendet till tekniska utskottet för diskussion med fastighetsägaren om eventuell ändring av markstorleken till en mindre tomtareal. Efter kontakt med ägaren av fastigheten Bosebygd 1:34 finns det ett nytt förslag till köpekontrakt framtaget, där ytan är minskad till ca 2260 m 2. sunderlag Tjänsteskrivelse, förslag till kontrakt samt kartbilaga från enhetschefen för teknisk service den 15 september 2015 Protokoll från allmänna utskottet den 17 juni 2015, 141 Protokoll från tekniska utskottet den 27 augusti 2015, 114 Protokoll från tekniska utskottet den 24 september 2015, 139 Köptekontrakt daterat den 19 oktober 2015 Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 216 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att sälja marken i anslutning till fastigheten Bosebygd 1:34 om 2260 m 2. et skickas till Kommunfullmäktige

24 Dnr 2015/1298 Upplåtelseavtal av mark för ingående anläggningar med Mullsjö Energi & Miljö AB Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upplåtelseavtalet. Ekonomichef Jan Österberg har tagit fram ett upplåtelseavtal för Mullsjö Energi & Miljö AB sunderlag Upplåtelseavtal Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 217 Kommunstyrelsen beslutar att godkänna upplåtelseavtalet. et skickas till Mullsjö Energi & Miljö AB Ekonomichefen

25 Dnr 2015/1023 Försäljning av Stråkenvägen 3 och 7 i Sandhem Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att sälja fastigheterna Stråkenvägen 3 och 7 för en summa av 8 mkr. Jäv Kent Oskarsson (S) och Leif Andersson (MF) lämnar sammanträdesrummet och deltar inte i handläggning och beslut av ärendet. Gun Nilsson (C) ersätter Leif Andersson (MF) i handläggning och beslut. Liza Oswald (S) ersätter Kent Oskarsson (S) i handläggning och beslut. Mullsjö kommun förvaltar genom fastighetsenheten två bostadsfastigheter i Sandhem. De ligger i anslutning till varandra och kallas för 3:an och 7:an. 3:an ligger på adressen Stråkenvägen 3 och består av två byggnader. 7:an ligger på adressen Stråkenvägen 7 och består av en byggnad. Under flera år har diskussioner förts att sälja fastigheterna till Mullsjö Bostäder. Som huvudskäl har anförts strukturaffär det vill säga fastighetsenheten inom kommunen skall arbeta med lokaler och Mullsjö Bostäder med bostäder i huvudsak. Skälet till varför det inte blev en affär 2011 berodde på att man inom politiken inte kom överens om vilken procentsats som skulle gälla för en utställd revers. Mullsjö Bostäder har återkommit i ärendet där man i ett brev är bredda att förvärva fastigheterna. Kommunen har investerat cirka 1mkr i bergvärmeanläggning samt renoveringar av lägenheter. Mullsjö Bostäder AB har vid sitt sammanträde den 28 oktober beslutat att köpa Stråkenvägen 3 och 7 i Sandhem. Tekniska utskottet har vid sitt sammanträde den 29 oktober beslutat föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige besluta att sälja fastigheterna på Stråkenvägen 3 och 7 i Sandhem. sunderlag Skrivelse från Mullsjö Bostäder AB den 14 januari 2015 Tjänsteskrivelse daterad den 21 januari 2015 Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 218 Tjänsteskrivelse från teknisk chef den 20 oktober 2015 Köpekontrakt Vimla 1:56, Stråkenvägen 3 med karta Köptekontrakt Vimla 1:12, Stråkenvägen 7 med karta

26 forts. Protokoll från tekniska utskottet den 29 oktober 2015, 154 Protokoll från Mullsjö Bostäder ABs styrelsen den 28 oktober 2015, 71 Allmänna utskottet beslutar föreslå kommunstyrelsen besluta att sälja fastigheterna under förutsättning att Mullsjö Bostäders styrelse godkänner köp av Stråkenvägen 3 och 7 och att avvakta tekniska utskottets beslut från den 29 oktober om försäljning av fastigheterna att efter delgivning av ovanstående båda beslut, ta upp ärendet i kommande kommunstyrelse. på sammanträdet Henrik Jansson (M), Thore Thortensson (FP) och Liza Oswald (S) föreslår att kommunstyrelsen beslutat enligt förslaget. et skickas till Kommunfullmäktige

27 Dnr 2015/1218 Betänkandet Myndighetsdatalag Kommunstyrelsen beslutar att inget ha att invända gällande Betänkandet Myndighetsdatalag. Justitiedepartementet har kommit in med remiss Betänkandet Myndighetsdatalag (SOU 2015:39). Mullsjö kommun är remissinstans vilket här innebär att remissen är en inbjudan att lämna synpunkter. Dessa ska vara inlämnade senast den 20 november Allmänna utskottet beslutade i augusti att ge i uppdrag till kommunchefen tillsammans med kommunstyrelsens ordförande att göra en bedömning av hur man bör göra med att lämna synpunkter. sunderlag Remissunderlag Betänkandet Myndighetsdatalag (finns att låna på administrativa avdelningen för intresserade) Protokoll från allmänna utskottet den 26 augusti 2015, 170 Tjänsteskrivelse från kommunchefen den 20 oktober 2015 Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 219 Kommunstyrelsen beslutar att inget ha att invända gällande Betänkandet Myndighetsdatalag. på sammanträdet Jens Mattsson (MP) föreslår att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget. et skickas till Justitiedepartementet

28 Dnr 2015/1309 Handlingsplan för folkhälsa Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att anta handlingsplanen för folkhälsa En Handlingsplan för folkhälsa är antagen av folkhälsorådet den 14 oktober sunderlag Handlingsplan för folkhälsa Protokoll från folkhälsorådet, brottsförebyggande rådet den 14 oktober 2015, 14 Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 220 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta handlingsplanen för folkhälsa på sammanträdet Staffan Bäckelid (KD) föreslår att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget. et skickas till Kommunfullmäktige

29 Dnr 2015/1221 Motion om att utreda förutsättningarna att införa förmånsportal Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige att anta tjänsteskrivelsen som sitt svar och förklara motionen besvarad. Alliansen kom in med en motion den 11 juni om att utreda förutsättningarna att införa en förmånsportal. Syftet är att höja Mullsjö kommuns attraktionskraft som arbetsgivare genom att ge likvärdiga förmåner till kvinnor och män, ett förmånsutbud via en förmånsportal. Alliansen pekar vidare på att förmåner av den här typen är vanliga i näringslivet och att även offentliga arbetsgivare fått upp ögonen för den här typen av förmånslösningar. Vi bör också titta på om detta är en möjlighet att stärka det lokala näringslivet. sunderlag Motion om att utreda förutsättningarna att införa förmånsportal Protokoll från kommunfullmäktige den 23 juni 2015, 109 Protokoll från kommunfullmäktige den 25 augusti 2015, 126 Protokoll från kommunstyrelsen den 9 september 2015, 106 Tjänsteskrivelse från kommunchefen den 5 oktober 2015 Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 221 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta tjänsteskrivelsen som sitt svar och förklara motionen besvarad. et skickas till Kommunfullmäktige

30 Dnr 2015/1239 Motion om att integrera förskola/äldreboende Kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att anta tjänsteskrivelsen som sitt svar och anse motionen besvarad. Förvaltningen delar intentionerna i motionen och ställer sig positiv till att utreda och eventuellt genomföra förslaget beroende på förutsättningarna när det blir aktuellt. I nuläget har vi inga byggnationer eller verksamhetsförändringar där detta kan genomföras. Förskolan Skogsgläntan har kommit för långt i projekteringsskede för att nu förändra inriktningen. När det gäller befintliga äldreboenden Björkgården och Margaretas Park så finns det i alla fall teoretiskt utrymme att bygga i närheten och därigenom uppnå någon form av integration. Inför framtiden diskuteras byggnation av trygghetsboende och där kanske integrationstanken passar ännu bättre. I dag finns inga färdiga planer på någon mer förskola utan integrationstanken bör finnas med när detta aktualiseras! Det bör nog också övervägas vid framtida byggnationer eller verksamhetsförändringar om det inte finns fler verksamheter inom kommunen som kan/bör integreras. Eftersom det i dagsläget inte finns några planer på om/nybyggnation föreslår förvaltningen att vi även väntar med studiebesök intill dess att planeringsfasen inleds. sunderlag Motion om att integrera förskola/äldreboende Protokoll från kommunfullmäktige den 25 augusti 2015, 127 Protokoll från kommunstyrelsen den 9 september 2015, 207 Tjänsteskrivelse från kommunchefen den 5 oktober 2015 Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 222 Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta tjänsteskrivelsen som sitt svar och anse motionen besvarad. på sammanträdet Staffan Bäckelid (KD) föreslår att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget.

31 forts. et skickas till Kommunfullmäktige

32 Dnr 2015/1052 Finansiering av Klimatrådet för Jönköpings län 2016 Kommunstyrelsen beslutar att godkänna klimatrådets begäran om utökad budget med 4500 kronor per år och att medlen tas ur miljönämndens strategbudget. Klimatrådet kom den 12 januari 2015 in med en begäran om utökad budget för åren Allmänna utskottet beslutade den 29 januari 2015, 21 att avvakta med beslut och att förvaltningen skulle kontrollera om medel för ändamålet fanns i miljönämndens budget. Den 17 april 2015 fick förvaltningen bekräftat att det fanns medel avsatta i miljönämndens budget för ändamålet. Miljönämnden vill ändå att kommunstyrelsen tar ställning till om kommunen ska bevilja begäran om utökad budget. sunderlag Skrivelse från Länsstyrelsen i Jönköpings län den 16 januari 2015 Protokoll från allmänna utskottet den 28 januari 2015, 21 Tjänsteskrivelse från kommunchefen den 20 oktober Protokoll från allmänna utskottet den 28 oktober 2015, 223 Kommunstyrelsen beslutar att godkänna klimatrådets begäran om utökad budget med 4500 kronor per år och att medlen tas ur miljönämndens strategbudget. på sammanträdet Jens Mattsson (MP) föreslår att kommunstyrelsen beslutar enligt förslaget. et skickas till Länsstyrelsen i Jönköpings län Miljönämnden

33 Dnr 2015/1323 GreenCharge fas 2 Kommunstyrelsen beslutar att delta i GreenCharge fas 2 och att pengarna tas från kontot medlemsavgifter. Det har till kommunen kommit en inbjudan att delta i fortsatt engagemang. Unik samverkan som skapar drivkraft för nya affärslösningar och arbetstillfällen samt en omställning till en mer energieffektiv och fossilfri fordonsflotta i sydostregionen Medverkande kommuner medfinansierar projektet med kr per år under För första året (förlängt) är insatsen 25000kr. Insatsen är per kommun och är möjlig att fördela mellan kommun/kommunbolag/energibolag. sunderlag Inbjudan från GreenCharge, fas 2 med avsiktsförklaring på sammanträdet Jens Mattsson (MP) föreslår att Mullsjö kommun ska delta i GreenCharge fas 2. Henrik Jansson (M) yttrar att som en mindre kommun kan det finnas svårighet att uppnå alla mål. et skickas till Miljöstrategen Ekonomiavdelningen

34 Dnr 2015/1306 Sammanträdesdagar 2016 för kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att fastställa förslag till sammanträdesdagar med eventuell ändring om sammanträdesdag kan komma att infalla samtidigt som Region Jönköpings län har sitt sammanträde. Förslag till sammanträdesdagar för kommunens styrelser, utskott och nämnder har tagits fram. Varje nämnd, styrelse och utskott beslutar själva om sina respektive sammanträdesdagar. Förslag till sammanträdesdagar för kommunstyrelsen onsdagar 13 januari, 10 februari, 9 mars, 13 april, 11 maj, 8 juni, 17 augusti, 14 september, 12 oktober, 16 november och 7 december Region Jönköpings län har ännu inte delgett sina sammanträdesdagar, vilket kan innebära eventuella justeringar för kommunstyrelsens möten. Kommunstyrelsen beslutar att fastställa förslag till sammanträdesdagar med eventuell ändring om sammanträdesdag kan komma att infalla samtidigt som Region Jönköpings län har sitt sammanträde. et skickas till Kommunstyrelsen Administrativa avdelningen

MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunfullmäktige Sammanträdesdag 2015-11-24 Innehåll 159 Godkännande av föredragningslistan... 227 160 Budget 2016 för Mullsjö kommun... 228 161 Budgetmål för 2016 för Mullsjö kommun... 232 162 Checkkredit

Läs mer

Innehåll. 52 Godkännande av ärendelista Förvärv av fastighet till funktionshinderomsorgen... 83

Innehåll. 52 Godkännande av ärendelista Förvärv av fastighet till funktionshinderomsorgen... 83 Innehåll 52 Godkännande av ärendelista... 82 53 Förvärv av fastighet till funktionshinderomsorgen... 83 80 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 16.00-16.25 Beslutande Linda Danielsson (S), ordförande

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott Sammanträdesdag 2015-10-28 Innehåll 200 Godkännande av ärendelista... 226 201 Delgivningar... 227 202 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet... 228 203

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 49 Godkännande av ärendelista 90 50 Årsredovisning, revisionsberättelse för år 2015 samt hemställan om ansvarsfrihet, avseende Kommunalförbundet Mediacenter önköpings län 91 51 Köp av socialjour

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdag 2015-07-02 Innehåll 171 Godkännande av föredragningslista... 219 172 Begäran om investeringspengar till Skogsgläntan för nybyggnad av förskola, Torestorp 1:103... 220 173

Läs mer

33MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige. Innehåll 2015-03-24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

33MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige. Innehåll 2015-03-24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 33MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige Sammanträdesdag 2015-03-24 Innehåll 24 Godkännande av föredragningslista... 35 25 Medborgarförslag Nytt centrum i Mullsjö - svar... 36 26 Motion Stoppa barnfattigdomen

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 70 Godkännande av ärendelista 112 71 Medborgarförslag Gör-det själv-tvätthall 113 72 Medborgarförslag Utökade öppettider och resurser för fritidsgården 114 73 Medborgarförslag Mer polisnärvaro

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll Innehåll 108 Godkännande av ärendelista... 130 109 Delgivningar... 131 110 Anmälan av delegationsbeslut... 132 111 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet... 133 112 Information om verksamheten

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 1 Studiebesök på Kronängskolan... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Lägesbeskrivning per programområde... 6 5 Statusrapport för tekniska utskottets pågående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 121 Godkännande av ärendelista... 150 122 Anmälan av delegationsbeslut... 151 123 Vårdsamordning, Trygg och säker hemgång information... 152 124 Rapport från socialjouren... 153 125 Månatlig rapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunfullmäktige Sammanträdesdag 2015-12-15 Innehåll 180 Godkännande av föredragningslistan... 259 181 Justering av VA- taa och renhållningstaa för Mullsjö kommun. 260 182 Personalpolitiskt program, översyn...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdag 2015-06-10 Innehåll 154 Tillkommande/utgående ärende och godkännande av ärendelista.. 198 155 Delgivningar... 199 156 Anmälan av utskottsprotokoll... 200 157 Utskottsordförandena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet. Innehåll Innehåll 57 Godkännande av ärendelista... 74 58 Motion om vikariehanteringssystem - svar... 75 59 Delårsbokslut per 31 augusti 2017... 77 60 Klämdagar 2018... 78 61 Skyddskommittén i Mullsjö kommun...

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 56 Godkännande av ärendelista 91 57 Månadsuppföljning 2017 för Mullsjö kommun 92 58 Förvärv av aktier i Inera AB 94 59 Årsredovisning, revisionsberättelse för år 2016 samt hemställan om ansvarsfrihet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 47 Godkännande av ärendelista... 61 48 Dialog med kommunens fritidsledare och fältsekreterare... 62 49 Anmälan av delegationsbeslut... 63 50 Begäran från Sandhems IF om kommunal borgen... 64 51

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 97 Godkännande av ärendelista... 138 98 Delgivningar... 139 99 Anmälan av delegationsbeslut... 140 100 Anmälan av utskottsprotokoll... 141 101 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdag 2015-09-09 Innehåll 199 Tillkommande/utgående ärende och godkännande av ärendelista.. 253 200 Näringslivsrapport... 254 201 Delgivningar... 256 202 Anmälan av delegationsbeslut...

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete; Kunskaper och lärande, resultatredovisning

Systematiskt kvalitetsarbete; Kunskaper och lärande, resultatredovisning Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-09-07 Innehåll 126 Systematiskt kvalitetsarbete; Kunskaper och lärande, resultatredovisning... 149 127 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-05-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-05-28 Innehåll 70 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 71 Anmälan av delegationsbeslut... 82 72 Delgivningar...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 75 Godkännande av ärendelista... 111 76 Näringslivsrapporter... 112 77 Delgivningar... 113 78 Anmälan av utskottsprotokoll... 114 79 Ordförandenas rapport... 115 80 Socialt naturvårdsavtal Gyljeryd

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 108 Godkännande av ärendelista 188 109 Budgetmål 2017 för Mullsjö kommun 189 110 Budget 2017 för Mullsjö kommun 191 111 Checkkredit 2017 för Mullsjö kommun 195 112 Investeringsram 2017 för Mullsjö

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 182 Godkännande av ärendelista... 250 183 Översiktsplan 2016, Mullsjö kommun om utställning av reviderat förslag... 251 184 Delgivningar... 253 185 Anmälan av delegationsbeslut... 254 186 Anmälan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Bidragsbelopp 2017... 4 3 Ansökan om verksamhetsbidrag 2017 Habo Mullsjö Musikkår... 5 4 om investeringsbidrag 2017... 6 5 Åldersgräns vid fritidsgården...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-04-20 Innehåll 23 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 29 24 Delegationsbeslut... 30 25 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Skrivelse från gode män i Mullsjö... 4 3 Enheten för integration och nyanlända - information... 5 4 Riktlinje för handläggning och dokumentation för äldreomsorg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 38 Godkännande av ärendelista... 49 39 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 50 40 Delgivningar... 51 41 Sjukfrånvarostatistik... 52 42 Statistik inom personalområdet... 53

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 19 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 20 Personalärende 2018/1093 5 21 Statusrapport personalutskottet 2017/1334 6 22 Statistik inom personalområdet

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-04-22. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-04-22 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 66 60 Anmälan av delegationsbeslut... 67 61 Lägesbeskrivning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Lönerevision 2016... 36 29 Utökad förmån till anställda... 37 30 Sjukfrånvarostatistik... 38 31 Statistik inom personalområdet... 40 32 Riktlinjer för resor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 120 Godkännande av ärendelista... 167 121 Delgivningar... 168 122 Anmälan av delegationsbeslut... 169 123 Anmälan av utskottsprotokoll... 170 124 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-11-10 Innehåll 150 Godkännande av ärendelista... 177 151 Redovisning av delegationsbeslut... 178 152 Anmälan av utskottsprotokoll... 179 153 Delgivningar... 180 154 Statusrapport...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 38 Godkännande av ärendelista... 50 39 Anmälan av delegationsbeslut... 51 40 Ansökan om anläggningsbidrag beslut efter särskild prövning... 52 41 Överenskommelse mellan Mullsjö kommun och SISU

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 49 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 50 Renovering av bro vid vandringsled, Mullsjö 2018/1253 5 kommun (Noabron) 51 Inköp av utrustning,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 119 Godkännande av ärendelista... 168 120 Skogsbruksplan 2017-2026... 169 121 Delgivningar... 171 122 Anmälan av delegationsbeslut... 172 123 Anmälan av utskottsprotokoll... 173 124 Statusrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 58 Godkännande av ärendelista... 73 59 Klämdagar 2017 och del 2018... 74 60 Eliminering av delade turer inom äldreomsorgen... 75 61 Förlängt avtal Pensionsadministration 2017-01-01... 76 62 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll Innehåll 24 Godkännande av ärendelista... 33 25 Delgivningar... 34 26 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet... 35 27 Ordförandens rapport... 36 28 Information om verksamhet inom kommunstyrelsen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Statusrapport Sjukfrånvarostatistik...

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Statusrapport Sjukfrånvarostatistik... Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-10-26 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 72 60 Statusrapport... 73 61 Sjukfrånvarostatistik... 74

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 13 Godkännande av ärendelista 17 14 Anmälan av delegationsbeslut 18 15 Anmälan av utskottsprotokoll 19 16 Delgivningar 20 17 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden 21 18 Anpassad

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 168 Godkännande av ärendelista... 210 169 Anmälan av delegationsbeslut... 211 170 Anmälan av utskottsprotokoll... 212 171 Delgivningar... 213 172 Enheten för integration och nyanlända information...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 36 28 Anmälan av delegationsbeslut... 37 29 Delgivningar... 38 30 Lägesbeskrivning per programområde... 39 31 Statusrapport för tekniska utskottets pågående ärenden...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08. Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-12-08 Sammanträdesdag Innehåll 96 Godkännande av ärendelista... 113 97 Bidrag till Valborgsmässofirande... 114 98 Ytterligare beslut om fördelning av investeringsbidrag...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 69 55 Information om familjecentralen... 70 56 Delgivningar... 71 57 Anmälan av delegationsbeslut... 72 58 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet...

Läs mer

88 Delgivningar 2018/ Utredning om palliativ vård 2018/ Äldreomsorg, budget /8029 8

88 Delgivningar 2018/ Utredning om palliativ vård 2018/ Äldreomsorg, budget /8029 8 1 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Statusrapport över pågående ärenden i 2018/8021 5 socialnämnden 88 Delgivningar 2018/8020 6 89

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott 2015-08-20 Sammanträdesdag Innehåll 68 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 81 69 Anmälan av delegationsbeslut... 82 70 om

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-10-06 Innehåll 133 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 158 134 Redovisning av delegationsbeslut... 159 135 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista 5 2 Motion angående asylinvandringen och boende 6 3 Rapportering av ej verkställda beslut enligt LSS och SoL 8 4 Taxa för hemsjukvård 9 5 Revisionsrapport Granskning

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 34 Godkännande av ärendelista... 44 35 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 45 36 Statistik från personalområdet... 46 37 Regler för leasing- och arbetsfordon... 47 38 Avgångsenkäter...

Läs mer

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning /

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning / Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Vårdsamordning 2018/8069 5 88 Riskbedömning för hälso- och sjukvården 2018/8081 6 89 Betalningsansvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 134 Godkännande av ärendelista... 170 135 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 171 136 Riktlinje Skydds- och begränsningsåtgärder revidering... 172 137 Ledningssystem för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 11 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 12 Delgivningar 2018/1003 5 13 Statistik inom personalområdet 2018/1005 6 14 Sjukfrånvarostatistik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 101 Godkännande av ärendelista... 138 102 Skolskjutsupphandling... 139 103 Delgivningar... 141 104 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden 142 105 Detaljplan för Sjöryd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 114 91 Delgivningar... 115 92 Anmälan av delegationsbeslut... 116 93 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet... 117 94 Ordföranden informerar...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 74 Godkännande av ärendelista... 100 75 Principer om kultur- och fritidsutskottets stipendier... 101 76 Bemanning vid kvällsöppet på biblioteket i Mullsjö... 103 77 Ansökan om verksamhetsbidrag,

Läs mer

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Delgivningar Statusrapport...

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Delgivningar Statusrapport... Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-08-24 Innehåll 48 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 59 49 Delgivningar... 60 50 Statusrapport... 61 51 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

18 Kvalitet i särskilt boende - rekommendation 2018/ för arbete med ökad kvalitet nattetid i särskilt boende 19 Remiss: Kunskapsstöd med

18 Kvalitet i särskilt boende - rekommendation 2018/ för arbete med ökad kvalitet nattetid i särskilt boende 19 Remiss: Kunskapsstöd med Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 14 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 15 Socialnämndens budget 2018 2018/8028 5-6 16 Socialnämndens budget 2019 2018/8029 7 17 Enheten för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 56 Godkännande av ärendelista... 74 57 Kultur på recept - dialog... 75 58 Budget 2017 för kultur- och fritidsutskottets verksamhet... 76 59 Framtida stipendier inom kultur- och fritidsutskottets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet Innehåll 77 Godkännande av ärendelista... 101 78 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 102 79 Statistik inom personalområdet... 103 80 Lönekartläggning 2018... 104 81 Löneöversyn 2018...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 26 Godkännande av ärendelista... 34 27 Delgivningar... 35 28 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 36 29 Sjukfrånvarostatistik... 37 30 Statistik från personalområdet... 38

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 161 Godkännande av ärendelista... 222 162 Delprogram Krisberedskap Mullsjö kommun... 223 163 Delgivningar... 225 164 Anmälan av delegationsbeslut... 226 165 Anmälan av utskottsprotokoll... 227

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015- Innehåll 81 Godkännande av ärendelista... 98 82 Statusrapport... 99 83 Sjukfrånvaro... 100 84 Riktlinjer för en trafiksäker arbetsmiljö inom Mullsjö

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Valberedningen. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Valberedningen. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Valberedningen Sammanträdesdag 2015-05-18 Innehåll 7 Mötets öppnande och godkännande av dagordningen... 10 8 Val av 3 ledamöter till fullmäktigeberedning för beredning av revisorernas revisionberättelse

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll 97 Godkännande av ärendelista... 126 98 Delgivningar... 127 99 Anmälan av delegationsbeslut... 128 100 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 129 101 Månadsuppföljning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 165 Godkännande av ärendelista... 232 166 Delgivningar... 233 167 Anmälan av delegationsbeslut... 234 168 Anmälan av utskottsprotokoll... 235 169 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 151 Godkännande av ärendelista... 188 152 Månadsuppföljning 2016... 189 153 Framtida behov inom äldreomsorgen Björkgården... 190 154 Anmälan av delegationsbeslut... 191 155 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 201 Godkännande av ärendelista... 279 202 Delgivningar... 280 203 Anmälan av delegationsbeslut... 281 204 Anmälan av utskottsprotokoll... 282 205 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 33 28 Anmälan av delegationsbeslut... 34 29 Anmälan av utskottsprotokoll... 35 30 Delgivningar... 36 31 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll Innehåll 210 Godkännande av ärendelista... 255 211 Delgivningar... 256 212 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet... 257 213 Ordföranden informerar... 258 214 IT-frågor... 259 215 Ekonomifrågor...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 41 Godkännande av ärendelista... 62 42 Delgivningar... 63 43 Anmälan av utskottsprotokoll... 64 44 Ordförandenas rapport... 65 45 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen... 68 46

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Godkännande av föredragningslistan Inköp av fastigheten Sjöryd 1:

Godkännande av föredragningslistan Inköp av fastigheten Sjöryd 1: Kommunfullmäktige Sammanträdesdag 2015-10-27 Innehåll 140 Godkännande av föredragningslistan... 201 141 Inköp av fastigheten Sjöryd 1:93... 202 142 Bredbandsutbyggnad (fiber) i Mullsjö kommun... 204 143

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll 84 Godkännande av ärendelista... 109 85 Delgivningar... 110 86 Anmälan av delegationsbeslut... 111 87 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 112 88 Motion angående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 52 Godkännande av ärendelista... 80 53 Näringslivsrapporter... 81 54 Delgivningar... 82 55 Anmälan av delegationsbeslut... 83 56 Anmälan av utskottsprotokoll... 84 57 Ordförandenas rapport...

Läs mer

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 47 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 48 Ansökan om förenings-/verksamhetsbidrag 2018/8003 5-6 för år 2018 49 Begäran om dispens från inköpsstopp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-14. Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-14. Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 41 Godkännande av ärendelista... 56 42 Anmälan av delegationsbeslut... 57 43 Delgivningar... 59 44 Lägesbeskrivning per programområde... 60 45 Statusrapport för tekniska utskottets pågående ärenden...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll 2015-03-26. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-03-26 Innehåll 42 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 47 43 Redovisning av delegationsbeslut... 48 44 Delgivningar...

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2007-10-09 271 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30 20.00 Beslutande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Bertil Engström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 70 Godkännande av ärendelistan 2018/1035 4 71 Begäran om dispens från anställningsstopp 2018/1081 5-6 72 Begäran om dispens från anställningsstopp

Läs mer