SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll"

Transkript

1 Innehåll 52 Godkännande av ärendelista Näringslivsrapporter Delgivningar Anmälan av delegationsbeslut Anmälan av utskottsprotokoll Ordförandenas rapport Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen Årsredovisning 2015 för Mullsjö kommun Överföring av investeringsbudget från 2015 till Motion om utredning och införande av tvålärarsystem - svar Avgifter inom förskola och fritidshem Riktlinjer för resor i tjänsten, översyn Avgiftssystem med tillämpningsanvisningar för äldreomsorgen i Mullsjö kommun samt förslag till avgifter år Organisationsförändring gällande enheten för integration och nyanlända Rapportering av ej verkställda beslut enligt LSS och SoL Delprogram Brottsförebyggande, Delprogram till Handlingsprogram trygghet och säkerhet Revisionsrapport Beredningsprocessen av ärenden till kommunfullmäktige Mullsjö kommun - svar Val av stämmoombud i Mullsjö Omsorgsbostäder Valärende Ändring av detaljplan för Sjöryd 1:223 m.fl. (Västangårdsområdet) Mullsjö tätort, Mullsjö kommun beslut om godkännande

2 78 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl ande Linda Danielsson (S), ordförande Henrik Jansson (M) Tomas Elf (S) Kent Oskarsson (S) till kl deltog inte i 71 på grund av jäv Katarina Karlsson (S) ersättare för Kent Oskarsson i 71 Jens Mattsson (MP) Eva Götbrink (MP) Mikael Johansson (V) Staffan Bäckelid (KD) Berit Abrahamsson (KD) Thore Thorstensson (L) Annika Carlsson (M) Johnny Nilsen (MF) Joachim Stenberg (MF) ersättare för Leif Andersson (MF) till kl deltog inte i 71 på grund av jäv Övriga närvarande Christer Rube (S) Katarina Karlsson (S) Gun Nilsson (C) Margareta Levin, sekreterare Lennie Johansson, kommunchef Jan Österberg, ekonomichef/it-chef från kl Justeringsplats och tid samt utses att justera Kommunstyrelseordförandens tjänsterum Paragrafer Margareta Levin, sekreterare Linda Danielsson, ordförande Eva Götbrink (MP) Johnny Nilsen (MF)

3 79 ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Datum då anslaget sätts upp Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret Mullsjö Datum då anslaget tas ned Underskrift Margareta Levin

4 80 52 Godkännande av ärendelista beslutar att godkänna ärendelistan.

5 81 Dnr 2016/ Näringslivsrapporter Mikael Ohlson från Södra Vätterbygdens Teknikcollege tillsammans med Daniel Johansson och Jan Blom från Kongsberg Automotive informerar om Teknikcollege. Teknikcollege är ett koncept där företag samverkar med kommuner och utbildningsanordnare kring tekniskt och industriellt inriktade utbildningar på gymnasial- och eftergymnasial nivå.

6 82 54 Delgivningar beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna. Följande handlingar har kommit in till kommunstyrelsen: a) Räddningschef Bengt Martinsson. Uppsägning av entreprenadavtal för rengöring/sotning, GÖSAB (Dnr 2015/1363) b) Jönköpings läns museum. Arkeologisk rapport 2015:36. Riksväg 26/47 mellan Mullsjö och Månseryd (Dnr 2014/1101) c) Lantmäteriet. Upphävande av servitut för plankorsningar på Jönköpingsbanan, Sandhem och Gyljeryd d) Länsstyrelsen i Jönköpings län. Överklagande av kommuns beslut enligt miljöbalken, angående föreläggande om bullerreducerande åtgärder, Mullsjö kommun e) Tidans vattenförbund. Årsrapport för samordnad recipientkontroll i Tidans avrinningsområde beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna Delgivningsärenden kopieras inte i kallelsen om inte särskilt beslut tagits om detta, men kan kopieras på begäran före eller efter sammanträdet.

7 83 55 Anmälan av delegationsbeslut beslutar att lägga delegationsbesluten till handlingarna. Dnr 2016/1002 s ordförande Linda Danielsson (S) har med stöd av delegation lämnat yttrande till Polisen gällande upplåtelse av allmän plats för: Frilutfsfrämjandet, Naturskyddsföreningen och kommunen i samband med Earth hour i Mullsjö den 19 mars 2016 Lions Club Mullsjö för vårmarknad den 28 maj 2016 Idrottsarrangemang vid Kylleparken i Sandhem den 10 september 2016 Cirkus Olympia Bengtsson Entertainment AB för cirkus vid MSOK-stugan i Mullsjö den 29 augusti 2016 sunderlag Delagationsbeslut beslutar att lägga delegationsbesluten till handlingarna.

8 84 56 Anmälan av utskottsprotokoll beslutar att lägga utskottsprotokollen till handlingarna. Följande utskottsprotokoll anmäls: Allmänna utskottet Kultur- och fritidsutskottet var inget Personalutskottet Tekniska utskottet Protokollen finns utlagda på kommunens webbplats. beslutar att lägga utskottsprotokollen till handlingarna.

9 85 Dnr 2016/ 57 Ordförandenas rapport Tekniska utskottet Kent Oskarsson (S) Har beslutat om markupplåtelse till ICA för att förbättra parkeringssituationen. 300 tkr har beviljats till gång- och cykelväg på Skolgatan, delen mellan Tidaholmsvägen och Gunnarsboskolan. Renoveringen på Kronängskolan pågår. Trollehöjdskolans ventilationsbyte är påbörjat och taket är bytt. Arbetet med förskole bygget på Skogsgläntan pågår. Trafiksituationen på Västra Industriområdet. Det finns ett förslag på lösning med i budgetarbetet till Det ska vara en träff med företagen den 14 april Gatusopningen är i stort sett klar. Det är endast industriområdena kvar. Personalutskottet Tomas Elf (S) Sammanträdet i april var inställt. Man jobbar vidare med policys och rutiner. Kultur- och fritidsutskottet Jens Mattsson (MP) Har beslutat att upplåta Kyllemohallen avgiftsfritt för daglediga kommuninnevånare på vardagar mellan 08-17, vid tider då salen inte används av skolan. Diskussion har förts angående synpunkter och klagomål i simhallen om renligheten och personer som inte sköter sin hygien. Det finns bland annat ingen tvål att tillgå. Tvål kommer att finnas fortsättningsvis när elever har undervisning där. Diskussioner med Folkhögskolan ska inledas angående en fast teaterscen. Det finns önskemål om detta från Mullsjö teaterförening. Kommunen har fått LONA- bidrag till handikapptoaletter och röjning av siktgator på Ryfors och digitalkartor på vandringslederna i kommunen.

10 86 57 forts. Allmänna utskottet Linda Danielsson (S) De har varit på ett möte angående avfallssamverkan. Mullsjö kommun är den kommun som har enklast för en samverkan. Diskussioner fortsätter. Kommuninvest håller föreningsstämma i Stockholm nästa vecka. Linda Danielsson (S), Henrik Jansson (M) och Jan Österberg, ekonomichef deltar. Den 16 maj mellan kl i kommunfullmäktigesalen kommer Ensolution och informerar om hur äldreomsorgen kostnadsmässigt ser ut. Det har varit klagomål på överförmyndarenheten. Därefter har stora förändringar skett och man har svarat på klagomålet. Kärleksudden Skogsstyrelsen kommer till kommunstyrelsen nästa gång. Deras representant vill ha frågor innan mötet. Skickas till Lennie för vidarebefordran till henne innan mötet. Socialnämnden Christer Rube (S) Inflödet av ensamkommande pojkar har lugnat ner sig betydligt. Ingen har kommit sedan i januari. Det är fortfarande en stor belastning på barnhandläggare. Det är svårt att hitta utbildade socionomer. Man undersöker om man kan göra förändringar med arbetsuppgifter inom avdelningarna. En interpellation ställd till socialnämndens ordförande ska svaras på till kommunfullmäktige i april. Det har funnits en politikerjour i många år. Man undersöker om man kan köpa tjänsten från Jönköpings kommun för att få en mer professionell jour. Förslag kommer på socialnämnden i nästa vecka. För denna organisation behövs det mer pengar, beslut som måste tas i kommunfullmäktige.

11 87 57 forts. Barn- och utbildningsnämnden - Katarina Karlsson (S) Ny vice ordförande har valts, Annika Carlsson (M). Internkontroll och kvalitetsarbete redovisas från rektorerna inom de olika områdena. Det är mycket budgetarbete just nu. Legitimerad och olegitimerad personal diskuteras. Kostpolicyn har varit ett ärende i nämnden. Byggnadsnämnden - Pernilla Jovanovic (S) Ordföranden var inte närvarande vid dagens sammanträde. Rivningslov och bygglov har inkommit på Kyrkvägen 3 och 5. Det har ansökts om bygglov för nybyggnation i Sandhem. Godkännande från Lantmäteriet om avstyckningen på Ruder 1:7.

12 88 58 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen beslutar att lägga statusrapporten till handlingarna. Statusrapport för pågående ärenden i kommunstyrelsen. sunderlag Statusrapport beslutar att lägga statusrapporten till handlingarna.

13 89 Dnr 2015/ Årsredovisning 2015 för Mullsjö kommun beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att fastställa kommunens årsredovisning för Kommunens årsredovisning för 2015 ska fastställas av kommunfullmäktige enligt plan i april. Årsredovisning 2015 för Mullsjö kommun är framtagen och visar ett resultat på 3737 tkr, vilket är en avvikelse mot budget på plus 637 tkr. Årets resultat medger ingen avsättning till Resultatutjämningsreserv, RUR. sunderlag Årsredovisning för Mullsjö kommun för 2015 Tjänsteskrivelse från ekonomichefen den 11 mars Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 69 beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att fastställa kommunens årsredovisning för et skickas till Kommunfullmäktige

14 90 Dnr 2015/ Överföring av investeringsbudget från 2015 till 2016 beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att bevilja överföring av investeringsmedel från 2015 till 2016 enligt sammanställning av verksamheternas begäran och allmänna utskottets ändringar. Begäran om överföring av investeringsmedel kommer från verksamheterna via bokslutsberedningen. I samband med att årsredovisningen fastställs tas beslut om vilken ej förbrukad investeringsbudget från föregående år som får överföras till innevarande år. På allmänna utskottets sammanträde beslutades om del strykningar enligt lista som fastställdes. Detta är justerat av ekonomichefen till kommunstyrelsens sammanträde. sunderlag Tjänsteskrivelse från ekonomichefen den 11 mars 2016 Ny framtagen lista med sammanställning av verksamheternas begäran om att överföra ej förbrukade investeringsmedel. Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 70 beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att bevilja överföring av investeringsmedel från 2015 till 2016 enligt sammanställning av verksamheternas begäran och allmänna utskottets ändringar. et skickas till Kommunfullmäktige

15 91 Dnr 2015/ Motion om utredning och införande av tvålärarsystem - svar beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att anta barn- och utbildningsnämndens utredning som sitt svar, att motionen skickas till budgetberedningen för att om möjligt anslå medel i kommande budgetarbete till en testperiod i något eller några lärarlag enligt tjänsteskrivelsen och att därmed anse att motionen är besvarad. Moderaterna i Mullsjö genom Fredrik Samuelsson har lämnat in en motion om utredning och införande av tvålärarsystem. Modellen går ut på att två lärare planerar, genomför och följer upp undervisningen tillsammans. Syftet är att öka måluppfyllelsen genom att undervisningen blir mer flexibel och bättre anpassad till elevernas olika behov och förutsättningar. Undervisningen blir mer inkluderande och främjar lärandet för de som har det lite svårare samtidigt som de som har det lätt för sig får en chans att nå längre. Moderaterna vill att man utreder möjligheterna och sedan införandet av ett tvålärarsystem på våra skolor, med fokus i första hand på ämnena svenska, engelska och matematik. Kommunfullmäktige beslutade vid sitt sammanträde i augusti 2015 att överlämna motionen för utredning till barn- och utbildningsnämnden. En utredning har utförts av barn- och utbildningschefen och en tjänsteskrivelse har tagits fram. sunderlag Motion om utredning och införande av tvålärarsystem den 9 juni 2015 Protokoll från kommunfullmäktige den 23 juni 2015, 108 Protokoll från kommunfullmäktige den 25 augusti 2015, 125 Tjänsteskrivelse från barn- och utbildningschefen den 24 januari 2016

16 92 61 forts. Protokoll från barn- och utbildningsnämnden den 15 februari 2016, 20 Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 58 beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att överlämna barn- och utbildningsnämndens utredning till kommunfullmäktige, att motionen skickas till budgetberedningen för att om möjligt anslå medel i kommande budgetarbete till en testperiod i något eller några lärarlag enligt tjänsteskrivelsen och att därmed anse att motionen är besvarad. under sammanträdet Henrik Jansson (M) föreslår att kommunstyrelsen beslutar enligt förslag. et skickas till Kommunfullmäktige

17 93 Dnr 2016/ Avgifter inom förskola och fritidshem beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att fastställa föräldraavgifterna i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg till nivån i de regler för maxtaxa som gäller från och med 1 januari 2016, att förändringen av föräldraavgifterna ska börja gälla från och med 1 juli 2016 och att fortsättningsvis ska föräldraavgifterna anpassas till det indexreglerade inkomsttaket som meddelas från Skolverket. Barn- och utbildningsnämnden har beslutat om förändring av avgifter inom förskola och fritidshem. Avgiften för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg räknas utifrån hushållets avgiftsgrundande inkomst. Från och med 1 januari 2016 gäller nya avgiftsnivåer. De har höjts i jämförelse med Höjningen beror på att inkomsttaket indexerats till kronor per månad. sunderlag Tjänsteskrivelse från barn- och utbildningschefen den 4 februari 2016 Protokoll från barn- och utbildningsnämnden den 15 februari 2016, 23 Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 59 beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att fastställa föräldraavgifterna i förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg till nivån i de regler för maxtaxa som gäller från och med 1 januari 2016, att förändringen av föräldraavgifterna ska börja gälla från och med 1 juli 2016 och att fortsättningsvis ska föräldraavgifterna anpassas till det indexreglerade inkomsttaket som meddelas från Skolverket. et skickas till Kommunfullmäktige

18 94 Dnr 2014/ Riktlinjer för resor i tjänsten, översyn beslutar att återremittera ärendet till personalutskottet för att se över texterna under mål, syfte och strategi. Inom personalområdet finns ett antal dokument som ska ses över i samband med ny mandatperiod. Ett förslag till revidering av dokumentet Riktlinjer för resor i tjänsten har tagits fram. I Miljöprogrammet för Habo och Mullsjö kommuner står angivet att en översyn av dokumentet ska göras och därför har även miljöstrategen hjälpt till vid upprättandet av förslaget. sunderlag Förslag till revidering av Riktlinjer för resor i tjänsten Protokoll från personalutskottet den 7 mars 2016, 22 Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 60 beslutar att godkänna förslaget till revidering av Riktlinjer för resor i tjänsten. under sammanträdet Henrik Jansson (M) föreslår att namnet på Miljöprogrammet för Habo och Mullsjö kommuner ändras till Miljöprogrammet för Mullsjö och Habo kommuner och för övrigt att kommunstyrelsen beslutar enligt förslag. Staffan Bäckelid (KD) föreslår att kommunstyrelsen återremitterar ärendet till personalutskottet. et skickas till Personalchefen Personalutskottet

19 95 Dnr 2016/ Avgiftssystem med tillämpningsanvisningar för äldreomsorgen i Mullsjö kommun samt förslag till avgifter år 2016 beslutar att ärendet återremitteras till socialnämnden för att delas upp och göras till två separata ärenden. Ett för Avgiftssystem med tillämpningsanvisningar för äldreomsorgen i Mullsjö kommun och ett för Förslag till avgifter år 2016, att kommunstyrelsen har ett extrainsatt sammanträde före kommunfullmäktige den 26 april kl för att fatta beslut i ärendet. Ett avgiftssystem innebär att tillämpning hur avgifter tas ut förklaras i text. Avgiftssystemet är svårt att förstå och förklara för den enskilde och syftet med denna är att det ska lättare förstås för den enskilde. Det har inte funnits i Mullsjö kommun tidigare, där av har det tagits fram. Nytt förslag till avgifter som ska gälla från 1 mars ligger i avgiftssystemet. Allmänna utskottet beslutade vid sitt sammanträde den 23 mars 2016 att till dagens sammanträde med kommunstyrelsen ta bort i förslaget om avgifterna för hemsjukvård, enstaka hembesök i hemsjukvård och utskrivning av intyg av arbetsterapeut eller fysioterapeut som redan är tagna i kommunfullmäktige och att socialchefen bjuds in för att redogöra ärendet. s presidium konstaterar att det är två ärenden som bör separeras och bör återremitteras till socialnämnden. Socialchef Lena Svenningsson föredrar ärendet på kommunstyrelsen. sunderlag Tjänsteskrivelse från socialchefen den 5 februari 2016 samt Avgiftssystem med tillämpningsanvisningar för äldreomsorgen Mullsjö kommun Protokoll från socialnämnden den 17 februari 2016, 30 Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 71

20 96 64 forts. s presidium föreslår att ärendet återremitteras och separeras till två ärenden. under sammanträdet Staffan Bäckelid (KD) föreslår att ärendet återremitteras till socialnämnden för att delas upp och göra två separata ärenden. Ett för Avgiftssystem med tillämpningsanvisningar för äldreomsorgen i Mullsjö kommun och ett för Förslag till avgifter år 2016, att kommunstyrelsen har ett extrainsatt sammanträde före kommunfullmäktige den 26 april kl för att fatta beslut i ärendet. et skickas till Socialnämnden Socialchefen

21 97 Dnr 2016/ Organisationsförändring gällande enheten för integration och nyanlända beslutar att ärendet ska återremitteras till socialnämnden för förtydliganden och kostnadsberäkning. Integration och nyanlända ligger idag organisatoriskt direkt under socialchefen. Området har utökats väldigt snabbt och därför behövs en organisationsförändring. I tjänsteskrivelse den 25 januari 2016 beskriver socialchefen behovet av en organisationsförändring och vad den innebär. Utökning ryms i befintlig budget. sunderlag Tjänsteskrivelse från socialchefen den 25 januari 2016 med bilagor Protokoll från socialnämndens arbetsutskott den 3 februari 2016, 13 Protokoll från socialnämnden den 17 februari 2016, 29 Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 67 beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att godkänna organisationsförändringen så enheten för integration och nyanlända blir ett eget programområde. under sammanträdet Joachim Stenberg (MF) och Thore Thorstensson (L) föreslår att ärendet återremitteras till socialnämnden för förtydliganden och kostnadsberäkning. sgång Ordförande finner att det finns två förslag och ställer dessa mot varandra. Ett enat beslut om att ärendet ska återremitteras till socialnämnden. et skickas till Socialnämnden och socialchefen

22 98 Dnr 2015/ Rapportering av ej verkställda beslut enligt LSS och SoL beslutar att överlämna rapporten om att inga verkställda beslut finns att rapportera till kommunfullmäktige. Statistik över ej verkställda beslut enligt LSS och SoL för fjärde kvartalet Enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) 28 h och Socialtjänstlagen (SoL) 16 kap 6 h ska socialnämnden till fullmäktige lämna en statistikrapport över hur många av nämndens gynnande beslut enligt ovanstående lagar som inte har verkställts inom tre månader från dagen för respektive beslut. Nämnden ska vidare ange vilka typer av bistånd dessa beslut gäller samt hur lång tid som har förflutit från dagen för respektive beslut. Nämnden ska till fullmäktige även lämna en statistikrapport över hur många av nämndens gynnande beslut enligt ovanstående lagar som inte har verkställts på nytt inom tre månader från den dag då verkställigheten avbröts. sunderlag Protokoll från socialnämnden den 17 februari 2016, 35 Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 72 beslutar att överlämna rapporten om att inga verkställda beslut finns att rapportera till kommunfullmäktige. et skickas till Kommunfullmäktige

23 99 Dnr 2015/ Delprogram Brottsförebyggande, Delprogram till Handlingsprogram trygghet och säkerhet beslutar att fastställa Delprogram Brottsförebyggande. Räddningschef Bengt Martinsson har tagit fram en tjänsteskrivelse angående underliggande delprogrammet Brottsförebyggande. Delprogrammet har tagits fram i samverkan mellan kommunen och Polisen och bygger till stor del på den framtagna Gemensamma Lägesbilden. Delprogrammet kommer att användas för styrning och ledning av den operativa polisresursen. sunderlag Tjänsteskrivelse från räddningschefen den 19 februari 2016 Delprogram Brottförebyggande Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 73 beslutar att fastställa Delprogram Brottsförebyggande. et skickas till Räddningschef Stf. räddningschef

24 100 Dnr 2016/ Revisionsrapport Beredningsprocessen av ärenden till kommunfullmäktige Mullsjö kommun - svar beslutar att anta tjänsteskrivelsen som sitt svar till kommunrevisionen och kommunfullmäktige. Kommunens revisorer har kommit med en revisionsrapport Beredningsprocessen av ärenden till kommunfullmäktige i Mullsjö kommun. Skriftligt svar på rapportens innehåll och bedömningar ska ha kommit kommunrevisionen till del senast den 25 april Kommunchefen har på uppdrag från allmänna utskottet tagit fram ett förslag till svar till revisionen. sunderlag Revisionsrapport Beredningsprocessen av ärenden till kommunfullmäktige i Mullsjö kommun Protokoll från allmänna utskottet den 25 februari 2016, 43 Tjänsteskrivelse från kommunchefen den 10 mars 2016 Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 74 beslutar att anta tjänsteskrivelsen som sitt svar till kommunrevisionen. under sammanträdet Henrik Jansson (M) föreslår att kommunstyrelsen beslutar enligt förslag. et skickas till Kommunrevisorerna Kommunfullmäktige

25 101 Dnr 2016/ Val av stämmoombud i Mullsjö Omsorgsbostäder beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta att utse Thore Thorstensson (L) till stämmoombud i föreningsstämmorna rörande Mullsjö Omsorgsbostäder under perioden Mullsjö kommun är medlem i Mullsjö Omsorgsbostäder sedan föreningen startade. För att delta i och besluta i föreningsstämman måste kommunen utse ett stämmoombud. sunderlag Tjänsteskrivelse från ekonomichefen den 21 mars 2016 Protokoll från allmänna utskottet den 23 mars 2016, 86 beslutar att utse Thore Thorstensson (L) till stämmoombud i föreningsstämmorna rörande Mullsjö Omsorgsbostäder under perioden under sammanträdet Staffan Bäckelid (KD) föreslår att kommunstyrelsen beslutar föreslå kommunfullmäktige besluta enligt förslag. et skickas till Kommunfullmäktige

26 102 Dnr 2016/ Valärende beslutar att godkänna avsägelse från Ingemar Davidsson (MP) som ledamot i personalutskottet och som ersättare i allmänna utskottet, att godkänna avsägelse från Jens Mattsson (MP) som ersättare i personalutskottet, att utse Eva Götbrink som ersättare i allmänna utskottet, att utse Adam Bergqvist som ledamot i personalutskottet och att utse Mikael Johansson som ersättare i personalutskottet. Ingemar Davidsson (MP) har kommit in med avsägelse från uppdrag som ledamot i personalutskottet och som ersättare i allmänna utskottet. Till dagens sammanträde har Jens Mattsson (MP) kommit in med avsägelse från uppdrag som ersättare i personalutskottet. sunderlag Avsägelse från uppdrag från Ingemar Davidsson (MP) Avsägelse från uppdrag från Jens Mattsson (MP) under sammanträdet Miljöpartiet föreslår Eva Götbrink som ersättare i allmänna utskottet Adam Bergqvist som ordinarie ledamot i personalutskottet Mikael Johansson som ersättare i personalutskottet et skickas till Ingemar Davidsson Jens Mattsson Eva Götbrink Adam Bergqvist Mikael Johansson Administrativa avdelningen Personalavdelningen

27 103 Dnr 2015/ Ändring av detaljplan för Sjöryd 1:223 m.fl. (Västangårdsområdet) Mullsjö tätort, Mullsjö kommun beslut om godkännande beslutar föreslå kommunfullmäktige att anta ändring av detaljplan för Sjöryd 1:223 m.fl. (Västangårdsområdet) Mullsjö tätort. Planförslaget har varit föremål för granskning under tiden 18 februari till 4 mars 2016 enligt reglerna för standardförfarande. Under granskningen inkomna synpunkter redovisas i ett granskningsutlåtande med plan- och byggavdelningens kommentarer. Synpunkter framförda under granskningen föranleder inga förändringar av förslaget. Detaljplaneförslaget anses vara förenligt med gällande översiktsplan och med hushållningsbestämmelserna i miljöbalken. sunderlag Tjänsteskrivelse från plan- och byggchefen den 21 mars 2016 Granskningsutlåtande den 21 mars 2016 Samrådsredogörelse den 9 september 2015 Antagandehandling Protokoll från byggnadsnämnden den 30 mars 2016, 19 Protokoll från kommunstyrelsen den 13 april 2016, 89 beslutar föreslå kommunfullmäktige att anta ändring av detaljplan för Sjöryd 1:223 m.fl. et skickas till Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 49 Godkännande av ärendelista 90 50 Årsredovisning, revisionsberättelse för år 2015 samt hemställan om ansvarsfrihet, avseende Kommunalförbundet Mediacenter önköpings län 91 51 Köp av socialjour

Läs mer

Innehåll. 52 Godkännande av ärendelista Förvärv av fastighet till funktionshinderomsorgen... 83

Innehåll. 52 Godkännande av ärendelista Förvärv av fastighet till funktionshinderomsorgen... 83 Innehåll 52 Godkännande av ärendelista... 82 53 Förvärv av fastighet till funktionshinderomsorgen... 83 80 Plats och tid Kommunfullmäktigesalen kl. 16.00-16.25 Beslutande Linda Danielsson (S), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista 5 2 Motion angående asylinvandringen och boende 6 3 Rapportering av ej verkställda beslut enligt LSS och SoL 8 4 Taxa för hemsjukvård 9 5 Revisionsrapport Granskning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-11-10 Innehåll 150 Godkännande av ärendelista... 177 151 Redovisning av delegationsbeslut... 178 152 Anmälan av utskottsprotokoll... 179 153 Delgivningar... 180 154 Statusrapport...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 13 Godkännande av ärendelista 17 14 Anmälan av delegationsbeslut 18 15 Anmälan av utskottsprotokoll 19 16 Delgivningar 20 17 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden 21 18 Anpassad

Läs mer

33MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige. Innehåll 2015-03-24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

33MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige. Innehåll 2015-03-24. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag 33MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige Sammanträdesdag 2015-03-24 Innehåll 24 Godkännande av föredragningslista... 35 25 Medborgarförslag Nytt centrum i Mullsjö - svar... 36 26 Motion Stoppa barnfattigdomen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 4 3 Organisation av förskola och skola i Mullsjö kommun... 5 4 Motion om utredning och

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 38 Godkännande av ärendelista... 49 39 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 50 40 Delgivningar... 51 41 Sjukfrånvarostatistik... 52 42 Statistik inom personalområdet... 53

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2015-11-19 Innehåll 159 Godkännande av ärendelista... 178 160 Anmälan av delegationsbeslut... 179 161 Delgivningar... 180 162 Lägesbeskrivning per programområde...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Anmälan av delegationsbeslut... 4 3 Anmälan av utskottsprotokoll... 5 4 Delgivningar... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 8 6 Sammanträdesdagar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 120 Godkännande av ärendelista... 167 121 Delgivningar... 168 122 Anmälan av delegationsbeslut... 169 123 Anmälan av utskottsprotokoll... 170 124 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Lönerevision 2016... 36 29 Utökad förmån till anställda... 37 30 Sjukfrånvarostatistik... 38 31 Statistik inom personalområdet... 40 32 Riktlinjer för resor

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-10-05 Innehåll 137 Studiebesök... 164 138 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 165 139 Månadsuppföljning/delårsbokslut

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 56 Godkännande av ärendelista 91 57 Månadsuppföljning 2017 för Mullsjö kommun 92 58 Förvärv av aktier i Inera AB 94 59 Årsredovisning, revisionsberättelse för år 2016 samt hemställan om ansvarsfrihet,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 75 55 Delgivningar... 76 56 Anmälan av delegationsbeslut... 77 57 Rapporter... 78 58 Månadsuppföljning per30 april 2016... 79 59 Statusrapport över pågående ärenden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 75 Godkännande av ärendelista... 111 76 Näringslivsrapporter... 112 77 Delgivningar... 113 78 Anmälan av utskottsprotokoll... 114 79 Ordförandenas rapport... 115 80 Socialt naturvårdsavtal Gyljeryd

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 70 Godkännande av ärendelista 112 71 Medborgarförslag Gör-det själv-tvätthall 113 72 Medborgarförslag Utökade öppettider och resurser för fritidsgården 114 73 Medborgarförslag Mer polisnärvaro

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 52 Godkännande av ärendelista... 78 53 Aktuell information/besök... 79 54 Delgivningar... 80 55 Anmälan av delegationsbeslut... 81 56 Anmälan av utskottsprotokoll... 82 57 Statusrapport över pågående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 121 Godkännande av ärendelista... 150 122 Anmälan av delegationsbeslut... 151 123 Vårdsamordning, Trygg och säker hemgång information... 152 124 Rapport från socialjouren... 153 125 Månatlig rapport

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-09-08 Innehåll 118 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 142 119 Redovisning av delegationsbeslut... 143 120 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunfullmäktige. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunfullmäktige Sammanträdesdag 2015-12-15 Innehåll 180 Godkännande av föredragningslistan... 259 181 Justering av VA- taa och renhållningstaa för Mullsjö kommun. 260 182 Personalpolitiskt program, översyn...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 34 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 35 Delgivningar 2018/4005 5 36 Statusrapport 2018/4006 6 37 Patientsäkerhetsberättelse 2018/4037 7

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 41 Godkännande av ärendelista... 62 42 Delgivningar... 63 43 Anmälan av utskottsprotokoll... 64 44 Ordförandenas rapport... 65 45 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen... 68 46

Läs mer

88 Delgivningar 2018/ Utredning om palliativ vård 2018/ Äldreomsorg, budget /8029 8

88 Delgivningar 2018/ Utredning om palliativ vård 2018/ Äldreomsorg, budget /8029 8 1 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Statusrapport över pågående ärenden i 2018/8021 5 socialnämnden 88 Delgivningar 2018/8020 6 89

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 6 5 Budget 2017... 7 6 Skolmatslyftet...

Läs mer

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

25 Anmälan om bisyssla 2018/ Ung drive 2018/ Övrig information 2018/ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 19 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 20 Personalärende 2018/1093 5 21 Statusrapport personalutskottet 2017/1334 6 22 Statistik inom personalområdet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 11 Godkännande av ärendelista... 16 12 Ensamkommande flyktingbarn, budget och organisation... 17 13 Budget 2017... 18 14 Delgivningar... 19 15 Anmälan av delegationsbeslut... 20 16 Statusrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll Innehåll 108 Godkännande av ärendelista... 130 109 Delgivningar... 131 110 Anmälan av delegationsbeslut... 132 111 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet... 133 112 Information om verksamheten

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete; Kunskaper och lärande, resultatredovisning

Systematiskt kvalitetsarbete; Kunskaper och lärande, resultatredovisning Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdag 2015-09-07 Innehåll 126 Systematiskt kvalitetsarbete; Kunskaper och lärande, resultatredovisning... 149 127 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 97 Godkännande av ärendelista... 138 98 Delgivningar... 139 99 Anmälan av delegationsbeslut... 140 100 Anmälan av utskottsprotokoll... 141 101 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdag 2015-07-02 Innehåll 171 Godkännande av föredragningslista... 219 172 Begäran om investeringspengar till Skogsgläntan för nybyggnad av förskola, Torestorp 1:103... 220 173

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 108 Godkännande av ärendelista 188 109 Budgetmål 2017 för Mullsjö kommun 189 110 Budget 2017 för Mullsjö kommun 191 111 Checkkredit 2017 för Mullsjö kommun 195 112 Investeringsram 2017 för Mullsjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 36 28 Anmälan av delegationsbeslut... 37 29 Delgivningar... 38 30 Lägesbeskrivning per programområde... 39 31 Statusrapport för tekniska utskottets pågående ärenden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 168 Godkännande av ärendelista... 210 169 Anmälan av delegationsbeslut... 211 170 Anmälan av utskottsprotokoll... 212 171 Delgivningar... 213 172 Enheten för integration och nyanlända information...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 13 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 14 Delgivningar 2018/4005 5 15 Statusrapport 2018/4006 6 16 Systematiskt kvalitetsarbete 2017/4023

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 38 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 39 Patientnämndens årsrapport 2017 2018/8034 5 40 Delgivningar 2018/8020 6 41 Begäran om komplettering

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 151 Godkännande av ärendelista... 188 152 Månadsuppföljning 2016... 189 153 Framtida behov inom äldreomsorgen Björkgården... 190 154 Anmälan av delegationsbeslut... 191 155 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 58 Godkännande av ärendelista... 73 59 Klämdagar 2017 och del 2018... 74 60 Eliminering av delade turer inom äldreomsorgen... 75 61 Förlängt avtal Pensionsadministration 2017-01-01... 76 62 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott Innehåll 70 Godkännande av ärendelista... 92 71 Delegationsbeslut... 93 72 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 94 73 Statistik från personalområdet... 95 74 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 24 Godkännande av ärendelista 2018/4007 4 25 Delgivningar 2018/4005 5 26 Statusrapport 2018/4006 6 27 Systematiskt kvalitetsarbete 2018/4018

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning /

99 Mullsjömodellen - information 2018/ Socialnämndens delegationsförteckning / Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 86 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 87 Vårdsamordning 2018/8069 5 88 Riskbedömning för hälso- och sjukvården 2018/8081 6 89 Betalningsansvar

Läs mer

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Statusrapport Sjukfrånvarostatistik...

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Statusrapport Sjukfrånvarostatistik... Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-10-26 Innehåll 59 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 72 60 Statusrapport... 73 61 Sjukfrånvarostatistik... 74

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Skrivelse från gode män i Mullsjö... 4 3 Enheten för integration och nyanlända - information... 5 4 Riktlinje för handläggning och dokumentation för äldreomsorg

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdag 2015-09-09 Innehåll 199 Tillkommande/utgående ärende och godkännande av ärendelista.. 253 200 Näringslivsrapport... 254 201 Delgivningar... 256 202 Anmälan av delegationsbeslut...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-04-20 Innehåll 23 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 29 24 Delegationsbeslut... 30 25 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015- Innehåll 81 Godkännande av ärendelista... 98 82 Statusrapport... 99 83 Sjukfrånvaro... 100 84 Riktlinjer för en trafiksäker arbetsmiljö inom Mullsjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Enheten för integration och nyanlända - information... 6 5 Redovisning av volymökningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 18 Godkännande av ärendelista... 27 19 Information o kommunstyrelsens roll som krisledningsnämnd... 28 20 Aktuell information/besök... 29 21 Delgivningar... 30 22 Anmälan av delegationsbeslut...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-12-14 Innehåll 181 Godkännande av ärendelista... 211 182 Aktuell sjukfrånvaro Margaretas Park... 212 183 Avgifter gällande hemsjukvård från och med den 1 mars 2016...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 1 Studiebesök på Kronängskolan... 3 2 Godkännande av ärendelista... 4 3 Anmälan av delegationsbeslut... 5 4 Lägesbeskrivning per programområde... 6 5 Statusrapport för tekniska utskottets pågående

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen

MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Sammanträdesdag 2015-06-10 Innehåll 154 Tillkommande/utgående ärende och godkännande av ärendelista.. 198 155 Delgivningar... 199 156 Anmälan av utskottsprotokoll... 200 157 Utskottsordförandena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 34 Godkännande av ärendelista... 44 35 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 45 36 Statistik från personalområdet... 46 37 Regler för leasing- och arbetsfordon... 47 38 Avgångsenkäter...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 134 Godkännande av ärendelista... 170 135 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 171 136 Riktlinje Skydds- och begränsningsåtgärder revidering... 172 137 Ledningssystem för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum 2016-03-23. Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum 2016-03-23. Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll Innehåll 53 Godkännande av ärendelista... 66 54 Delgivningar... 67 55 Anmälan av delegationsbeslut... 68 56 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet... 69 57 Ordföranden informerar... 70

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 161 Godkännande av ärendelista... 222 162 Delprogram Krisberedskap Mullsjö kommun... 223 163 Delgivningar... 225 164 Anmälan av delegationsbeslut... 226 165 Anmälan av utskottsprotokoll... 227

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 119 Godkännande av ärendelista... 168 120 Skogsbruksplan 2017-2026... 169 121 Delgivningar... 171 122 Anmälan av delegationsbeslut... 172 123 Anmälan av utskottsprotokoll... 173 124 Statusrapport

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 165 Godkännande av ärendelista... 232 166 Delgivningar... 233 167 Anmälan av delegationsbeslut... 234 168 Anmälan av utskottsprotokoll... 235 169 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 33 28 Anmälan av delegationsbeslut... 34 29 Anmälan av utskottsprotokoll... 35 30 Delgivningar... 36 31 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 26 Godkännande av ärendelista... 34 27 Delgivningar... 35 28 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 36 29 Sjukfrånvarostatistik... 37 30 Statistik från personalområdet... 38

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 201 Godkännande av ärendelista... 279 202 Delgivningar... 280 203 Anmälan av delegationsbeslut... 281 204 Anmälan av utskottsprotokoll... 282 205 Statusrapport över pågående ärenden i kommunstyrelsen...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Innehåll 63 Godkännande av ärendelista... 84 64 Delgivningar... 85 65 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 86 66 Månadsuppföljning per 30 september 2017... 87 67 Skolinspektionens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott. Innehåll Innehåll 46 Godkännande av ärendelista... 60 47 Anmälan av delegationsbeslut... 61 48 Remiss Regional kulturplan Jönköpings län 2018-2020... 62 49 Begäran om omprövning av anläggningsbidrag Ryfors golfklubb...

Läs mer

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9

49 Begäran om dispens från inköpsstopp 2018/ Enheten för integration och nyanlända /8015 9 Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 47 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 48 Ansökan om förenings-/verksamhetsbidrag 2018/8003 5-6 för år 2018 49 Begäran om dispens från inköpsstopp

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 1 Studiebesök... 3 2 Godkännande av ärendelistan... 4 3 Delgivningar... 5 4 Anmälan av delegationsbeslut... 6 5 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 7 6 Ledningssystem

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 194 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.00 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Christer Rube och Birger Svensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Personalutskottet Innehåll 77 Godkännande av ärendelista... 101 78 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 102 79 Statistik inom personalområdet... 103 80 Lönekartläggning 2018... 104 81 Löneöversyn 2018...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 70 Godkännande av ärendelistan 2018/1035 4 71 Begäran om dispens från anställningsstopp 2018/1081 5-6 72 Begäran om dispens från anställningsstopp

Läs mer

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll

SAMMANTRÄDEPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige. Innehåll Innehåll 17 Godkännande av ärendelista 36 18 Information från barn- och utbildningsnämnden 37 19 Anställningsstopp revidering av regler 38 20 Motion, kunskap är makt - svar 39 21 Avgifter för kopiering,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll 97 Godkännande av ärendelista... 126 98 Delgivningar... 127 99 Anmälan av delegationsbeslut... 128 100 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 129 101 Månadsuppföljning

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 2013-02-26 7 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-20.45 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Ulf Fransson, sekreterare i regionbildningskommittén, 19.00-20.10 David Svenn

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-02-11 Innehåll 14 Föregående mötes protokoll... 16 15 Tillkommande/utgående ärenden... 17 16 Anmälan av delegationsbeslut... 18 17 Anmälan av utskottsprotokoll... 19 18 Revisionsrapport gällande granskning

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott. Innehåll Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Statusrapport över pågående ärenden i personalutskottet... 4 3 Statistik från personalområdet... 5 4 Anmälan av bisyssla... 6 5 Protokoll från skyddskommittén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden Innehåll 84 Godkännande av ärendelista... 109 85 Delgivningar... 110 86 Anmälan av delegationsbeslut... 111 87 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 112 88 Motion angående

Läs mer

3 Arbetsmarknadsenhet/integration / information

3 Arbetsmarknadsenhet/integration / information Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 1 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 2 Enheten för integration och nyanlända - 2018/8015 5 information 3 Arbetsmarknadsenhet/integration

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 114 91 Delgivningar... 115 92 Anmälan av delegationsbeslut... 116 93 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet... 117 94 Ordföranden informerar...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 66 51 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 67 52 Information om barn- och utbildningsverksamhetens ekonomi... 68 53 Ung Företagsamhet

Läs mer

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Delgivningar Statusrapport...

Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista Delgivningar Statusrapport... Kommunstyrelsens personalutskott Sammanträdesdag 2015-08-24 Innehåll 48 Tillkommande/utgående ärenden samt godkännande av föredragningslista... 59 49 Delgivningar... 60 50 Statusrapport... 61 51 Sjukfrånvarostatistik...

Läs mer

119 Anmälan av delegationsbeslut 2018/ Månatlig rapport - ledningssystem 2018/ Granskning av intern utförare av

119 Anmälan av delegationsbeslut 2018/ Månatlig rapport - ledningssystem 2018/ Granskning av intern utförare av Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 117 Godkännande av ärendelista 2018/8014 5 118 Verksamhetssystem för socialtjänsten - 2018/8056 6 information 119 Anmälan av delegationsbeslut

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen. Innehåll Innehåll 182 Godkännande av ärendelista... 250 183 Översiktsplan 2016, Mullsjö kommun om utställning av reviderat förslag... 251 184 Delgivningar... 253 185 Anmälan av delegationsbeslut... 254 186 Anmälan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 101 Godkännande av ärendelista... 138 102 Skolskjutsupphandling... 139 103 Delgivningar... 141 104 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden 142 105 Detaljplan för Sjöryd

Läs mer

2018/ Arbetsmarknadsenhet/integration - information

2018/ Arbetsmarknadsenhet/integration - information Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 51 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 52 Månadsuppföljning 2018 2018/8049 5 53 Mullsjömodellen - information 2018/8016 6 54 Enheten för integration

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll Innehåll 210 Godkännande av ärendelista... 255 211 Delgivningar... 256 212 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet... 257 213 Ordföranden informerar... 258 214 IT-frågor... 259 215 Ekonomifrågor...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-18. Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll Innehåll 38 Studiebesök... 54 39 Godkännande av ärendelista... 55 40 Delgivningar... 56 41 Anmälan av delegationsbeslut... 57 42 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 58

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad...

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdag. MULLSJÖ KOMMUN Kommunstyrelsens tekniska utskott 2014-08-15. Innehåll. 101 Antagande av städentreprenad... Kommunstyrelsens tekniska utskott Sammanträdesdag 2014-08-15 Innehåll 101 Antagande av städentreprenad... 136 2014-08-15 135 Plats och tid Bjurbäcksrummet kl. 09.00-09.25 ande Thore Thorstensson, ordf.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens allmänna utskott. Innehåll Innehåll 54 Godkännande av ärendelista... 69 55 Information om familjecentralen... 70 56 Delgivningar... 71 57 Anmälan av delegationsbeslut... 72 58 Statusrapport över pågående ärenden i allmänna utskottet...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-06-09 Innehåll 85 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 101 86 Redovisning av delegationsbeslut... 102 87 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-10-06 Innehåll 133 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 158 134 Redovisning av delegationsbeslut... 159 135 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens personalutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 11 Godkännande av ärendelista 2018/1002 4 12 Delgivningar 2018/1003 5 13 Statistik inom personalområdet 2018/1005 6 14 Sjukfrånvarostatistik

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens kultur- och fritidsutskott Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 41 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 42 Månadsuppföljning januari - april 2018 2018/1165 5 43 Ansökan om investeringsbidrag 2018 2018/1117

Läs mer

2018/ samhällsförening 22 Ansökan om bidrag. Föreningen Företagarna 2018/ Ansökan om bidrag, Synskadades

2018/ samhällsförening 22 Ansökan om bidrag. Föreningen Företagarna 2018/ Ansökan om bidrag, Synskadades Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 19 Godkännande av ärendelista 2018/1045 4 20 Ansökan om investeringsbidrag, Mullsjö 2018/1117 5 Dykarklubb Gurami 21 Ansökan om bidrag, Sandhems

Läs mer