Kvalitetsrapport - Mjöbäcks skola och fritidshem. Pirkko Ahnberg, rektor

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsrapport - Mjöbäcks skola och fritidshem. Pirkko Ahnberg, rektor"

Transkript

1 Kvalitetsrapport - Pirkko Ahnberg, rektor

2 Innehåll Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete Syfte och mål Ett kvalitetsarbete som leder mot målen Sammanfattning av resultat läsåret 2015/2016 och plan för läsåret 2016/ Sammanfattande analys av läsåret 2015/ Sammanfattande mål med plan för åtgärder 2016/ Verksamhetens förutsättningar: kompetens, behörighet, organisation... 6 Behörighet och komptens... 6 Organisation och lokaler Läsårets prioriterade mål, resultat och analys Höjd måluppfyllelse för alla barn, elever och studerande Öka likvärdighet och samverkan Förbättrad integration och utbildning för våra nyanlända Fritidshemmets/skolans mål... Fel! Bokmärket är inte definierat. 5. Plan för utvecklingsarbetet läsåret 2016/ Höjd måluppfyllelse Ökad likvärdighet och samverkan Förbättrad integration och utbildning av våra nyanlända Fritidshemmets/skolans mål... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2 (16)

3 1. Systematiskt kvalitetsarbete Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt och kontinuerligt följer upp verksamheten, analyserar resultaten i förhållande till de nationella målen och utifrån det planerar och utvecklar utbildningen Syfte och mål Det systematiska kvalitetsarbetet ska inriktas mot att uppfylla de nationella målen för utbildningen och skapa delaktighet och dialog om måluppfyllelsen och om orsakerna till eventuella brister med betoning på vad som kan göras för att förbättra kvalitén på enhets- respektive huvudmannanivå. Målet är att erbjuda alla elever en likvärdig utbildning av hög kvalitet samt att leva upp till målen för verksamhetens genomförande och till målen för barns och elevers lärande och utveckling Ett kvalitetsarbete som leder mot målen Huvudmannen har ett övergripande ansvar och är ytterst ansvarig för genomförandet av utbildningen och den som ska se till att det finns förutsättningar att bedriva ett kvalitetsarbete som säkerställer kvalitet och likvärdighet. Förskolechef och rektor är ansvarig för enhetens kvalitetsarbete. På förskole- och skolnivå ska kvalitetsarbetet genomföras under medverkan av lärare, förskollärare, övrig personal och elever. Barn i förskolan, deras vårdnadshavare och elevernas vårdnadshavare ska ges möjlighet att delta i arbetet. Dokumentationen ingår i kvalitetsarbetets olika faser och ligger till grund för analys och beslut. Dokumentationen visar vad som behöver utvecklas, varför och på vilket sätt. Dokumentationen är en förutsättning för att kunna kartlägga verksamheten och identifiera områden som är särskilt angelägna att utveckla för att uppnå målen. Planera Analysera/ Åtgärda Genomföra Kvalitetssäkring Följa upp 3 (16)

4 2. Sammanfattning av resultat läsåret 2015/2016 och plan för läsåret 2016/ Sammanfattande analys av läsåret 2015/2016 Fritidshem Fritidshemmet skall komplettera skolan och erbjuda andra aktiviteter och skapa mångsidighet. Personalen har fokuserat på barnens medverkan i i planeringen av aktiviteter. Personalen försöker fånga det som väcker intresse. Mjöbäcks fritidshem utnyttjar närheten till naturen på ett medvetet sätt och barnen är mycket utomhus. Personalen berättar sagor för barnen, barnen ritar och tillverkar många saker själva. De bygger efter mönster och lär sig matematik på ett lekfullt sätt. Det finns även möjlighet att få läsa läxor på fritids. Det finns gemensamma regler. Fritidshemmet har samverat med andra fritidshem på rektorsområdet och haft gemensamma aktiviteter och lekar under en dag. Föräldrarna är mycket nöjda med verksamheten på fritids. Grundskola Måluppfyllelsen i åk 1-2 på Mjöbäcks skola är relativt hög. Alla elever i åk 1 har nått målen utom en i ämnet svenska. Denna har extra anpassningar och ska utredas under höstterminen. I åk 2 har alla elever utom två nått målen i svenska och fyra elever har inte nått målen i matematik. De elever som inte nått målen har extra anpassningar eller åtgärdsprogram. Eleverna som läser SvA har nått målen utefter de mål som satts upp. De har kommit igång bra men behöver mer undervisning av svenska språket för att själva kunna läsa, skriva och förstå. Skolan och fritidshemmet har ett nära samarbete. Eleverna har deltagit i temat Vatten Lärarna arbetar på fritidshemmet med vissa öppningar och stängningar så att fritispersonalen, som är mycket kunnig i Naturorienterande ämnen och Äventyrspedagogik, skall kunna delta i temat under dagtid. Fritidshemmets personal samarbetar även med förskolan. Alla barn i förskolan, fritidshemmet och skolan har samma skolgård i Mjöbäck. Skolan har under läsåret arbetat med temat vatten. Eleverna har genom praktiska, konkreta och teoretiska lektioner fått en varierad undervisning getts möjlighet att utifrån sina förmågor och inlärnings sätt tillgodogöra sig undervisningen. 4 (16)

5 2.2. Sammanfattande mål med plan för åtgärder 2016/2017 Fritidshem Planera in fler sammankomster med Mjöbäck och Överlida fritidshem. Bidra till självtillit genom att skapa bra kamratgrupper med bra värderingar. Ge barnen möjlighet att ha bra samvaro med andra barn. Grundskola Bemöta eleverna utifrån deras förutsättningar. Utveckla elevernas förmågor i läsning och matematik. Fortsätta med matematiklyftet på halvfart nästa läsår. Utveckla den sociala biten kring deltagande och aktivt lyssnande som avspeglas i flera ämnen och hos flera av eleverna. Utveckla arbetet med de pedagogiska planeringarna. 5 (16)

6 3. Verksamhetens förutsättningar: kompetens, behörighet, organisation Läsåret 2015/2016 Skolan Svenljunga Riket kommun Andel elever med utländsk bakgrund (SIRIS) 20% 21 % 23 % Andel elever med föräldrar med eftergymnasial 29 % 56 % utbildning (SIRIS) Andel flickor åk 1-9, (SIRIS) 48 % 48 % Lärare med pedagogisk högskoleexamen, 2 84,7 % 84,8 % heltidstjänster (SIRIS) Andel tjänstgörande lärare med 2 78,7 % 79 % lärarlegitimation och behörighet i ämnet åk 1-9 (SIRIS) Antal tjänster fritidshem (egen uppgift) Antal tjänster förskoleklass (egen uppgift) Antal tjänster 1-6 (egen uppgift) Antal tjänster ledning och administration (egen uppgift) 1.4 hela Högvads ro -. Behörighet och komptens Alla lärare har behörighet och lärarlegitimation. Av fritidhemmets personal har en person förskollärarutbildning och en person har utbildning i friluftspedagogik. På skolan arbetar även 2 assistenter Organisation och lokaler Läsåret 2015/2016 Alla Flickor Pojkar Förskoleklass 12 Åk Ak Fritidshem Klasserna är organiserade i åk F-klass, åk 1 och åk 2. Under läsåret har elevantalet ökat. Innemiljön på skolan är tillfredställande. Mjöbäcks skola har en bra skolgård och närhet till skog och sjöar. Skolan arbetar med Skolan och fritidshemmet har ett nära samarbete. Eleverna har deltagit i temat Vatten Lärarna arbetar på fritidshemmet med vissa öppningar och stängningar så att fritispersonalen, som är mycket kunnig i Naturorienterande ämnen och Äventyrspedagogik, skall kunna delta i temat under dagtid. Fritidshemmets personal samarbetar även med förskolan. Alla barn i förskolan, fritidshemmet och skolan har samma skolgård i Mjöbäck. Skolan har under läsåret arbetat med temat vatten. Eleverna har genom praktiska, konkreta och teoretiska lektioner fått en varierad undervisning getts möjlighet att utifrån sina förmågor och inlärnings sätt tillgodogöra sig undervisningen. Ledorden hos 6 (16)

7 pedagoger har till stor del varit learning by doing vilket kan ha bidragit till elevernas befästning av kunskaperna. Arbetet har bedrivits i åldersintegrerade faddergrupper där de äldre eleverna har fått en fadderledarroll som inneburit mer ansvar för de yngre eleverna. Arbetet har tagit utgångspunkt i elevernas förkunskap och förförståelse för arbetsområdet. Elevernas intresse och frågeställningar har varit styrt riktningen för det fortsatta arbetet. Eleverna har visat de kunskaper och förmågor de tillgodogjort sig genom dokumentation i form av en tidning, temabladet, och en utställning för familj och närstående. Den tematiska undervisningen har krävt att pedagoger inom förskola, f-klass, fritidshem och grundskola har samverkat i Mjöbäck samt gentemot Överlida skola för att eleverna ska fortsätta utvecklas vid den fortsatta skolgången. 4. Läsårets prioriterade mål, resultat och analys 4.1. Höjd måluppfyllelse för alla barn, elever och studerande I detta område följs läroplansmålen kunskaper, utveckling och lärande samt normen och värden upp. Uppsatta mål för läsåret Fritidshem Utveckla samhörigheten genom att göra saker tillsammans. Detta leder till en bra lärmiljö och en trygg skola. Inplanerade tillsammansaktiviteter som utvärderas efter varje tillfälle. Samarbeta med andra fritidshem Grundskola F-6 Se över hur fler nyanlända elever kan nå upp till kunskapsmålen Arbeta långsiktigt att fler elever får möjlighet att nå målen och att gå ut med godkända betyg i åk 9. Utveckla den sociala biten hos eleverna så att de lättare kan deltaga i undervisningen och aktivt lyssnande Träna det Svenska språket hos de nyanlända eleverna. Rektors beskrivning av resultat Kunskaper och lärande. Var är vi? Nulägesanalys Pedagogerna i åk 1-2 har gått matematiklyftet och det har genomsyrat undervisningen i matematik. Områden som berörts är tal och tals användning och problemlösning. Under läsåret har skolan arbetat med temat vatten. Eleverna har genom praktiska, konkreta och teoretiska lektioner fått en varierad undervisning getts möjlighet att utifrån sina förmågor och inlärnings sätt tillgodogöra sig undervisningen. Ledorden hos oss pedagoger har till stor del varit learning by doing vilket kan ha bidragit till elevernas befästning av kunskaperna. Arbetet har bedrivits i åldersintegrerade faddergrupper där de äldre eleverna har fått en fadderledarroll som inneburit att ta ansvar för de yngre eleverna. Arbetet har tagit utgångspunkt i elevernas förkunskap och förförståelse för arbetsområdet. Elevernas intresse och frågeställningar har styrt riktningen för det fortsatta arbetet. 7 (16)

8 Eleverna har visat de kunskaper och förmågor de tillgodogjort sig genom dokumentation i form av en tidning; Temabladet och en utställning för familj och närstående, där eleverna själva varit pedagoger för besökarna. Vart ska vi? Utvecklingsområden Vi planerar att fortstätta arbeta tematiskt eftersom det ger eleverna möjlighet att använda olika sinnen som kan bidra till en hög måluppfyllelse. Under kommande läsår fortsätter matematiklyftet på halvfart, vilket gör att pedagogerna får mer underlag för undervisningen. Målarbetet med eleverna fortgår där vi bland annat ska utveckla pedagogiska planeringar. Överlämningar mellan förskola och mellanstadiet fortsätter för att eleverna ska få bra start på de nya skolorna. Den röda tråden ska följa eleverna hela skogången. Hur gör vi? Utvecklingsplan Arbetet med tema fortsätter nästa läsår. Önskan är att arbetet med faddergrupper ska utveckla elevers kunskaper genom ämnesövergripande och åldersintegrerat arbete. De äldre eleverna ska ta det största ansvaret och fördela arbetet i gruppen. Utifrån matematiklyftet, som pedagogerna kommer delta i, planerar vi att genomföra ytterligare utveckling av matematikundervisningen där vi kommer arbeta praktiskt och laborativt utifrån de kollegiala samtalen. I praktiken innebär detta att vi inte kommer använda oss av matematikböcker utan vi kommer själva utforma våra egna matematikböcker med utgångspunkt i elevernas förförståelse. Pedagogerna fortsätter arbeta utifrån kunskapskraven och målen i Lgr11 och ser till elevers olika förmågor och förkunskaper. Eleverna ska göras uppmärksamma på målen, vad de ska lära sig, samt hur de ska nå dit och sedan fördjupa sina kunskaper. De kommer fortsätta med överlämningar mellan förskolan, Mjöbäck och Överlida skolor för att eleverna ska få en röd tråd igenom sin utbildning. De elever som inte når målen följs upp för att se så de följer sin egen förväntade utvecklingskurva för att längre fram nå kunskapskraven. De fortsätter arbeta med individanpassat undervisningsmaterial för elever i behöv av särskilt stöd. Eventuella utredningar kommer att göras av specialpedagog. Nationella ämnesprov Mjöbäcks skola har elever i åk F-klass - åk 2 Nått kunskapskraven i respektive ämne 8 (16)

9 Redovisning av måluppfyllelse för alla ämnen i årskurs 1 Antal elever Andel (%) elever som bedöms uppnå kunskapsmålen Bd Hk Id Mu Sl Sv En Ma So No Tk Moder smål Socialt Pojkar Flickor Totalt Analys av resultaten: I klass 1 går 12 pojkar och 2 flickor. I svenska har en elev inte nått målen. Denna elev ska utredas under hösten av regionhabiliteringen i Region Väst. Därefter kommer ett åtgärdsprogram upprättas utifrån dessa resultat (med hjälp av eventuella tester) av elevvårdsteamet. Anledningen att han nått målen i de andra ämnena är att lärarna arbetat mycket praktiskt och sett film för att förtydliga budskap i lärandet. Eleverna som läser SvA har nått målen utefter de mål som satts upp. De har kommit igång bra men behöver mer undervisning av svenska språket för att själva kunna läsa, skriva och förstå. Utvecklingsområden: Att kunna ge de nyanlända mer undervisning i svenska språket så de lättare kommer in i arbetet. Under hösten ska vi försöka ha en grupp en lektion/vecka då vi bara undervisar dessa elever med hjälp av en arabisktalande praktikant. Redovisning av måluppfyllelse för alla ämnen i årskurs 2 Antal elever Andel (%) elever som bedöms uppnå kunskapsmålen Bd Hk Id Mu Sl Sv En Ma So No Tk Moder smål Socialt Pojkar Flickor Totalt Analys av resultaten: 9 (16)

10 I klass 2 går 8 pojkar och 4 flickor. De elever som inte nått målen i svenska och matematik har extra anpassningar eller åtgärdsprogram. En elev ska kartläggas under hösten för eventuella extra anpassningar eller åtgärdsprogram. Utvecklingsområden: Klass 2 kommer till hösten att byta skola då överlämning sker. Möten gällande elever med extra anpassningar eller åtgärdsprogram sker mellan gammal-, ny- och specialpedagog innan terminsstart. Utvecklingsområden sätts då upp. Rektors analys av resultatet Grundskola F-6 Måluppfyllelsen i åk 1-2 på Mjöbäcks skola är relativt hög. Alla elever i åk 1 har nått målen utom en i ämnet svenska. Denna har extra anpassningar och ska utredas under höstterminen. I åk 2 har alla elever utom två nått målen i svenska och fyra elever har inte nått målen i matematik. De elever som inte nått målen har extra anpassningar eller åtgärdsprogram. Eleverna som läser SvA har nått målen utefter de mål som satts upp. De har kommit igång bra men behöver mer undervisning av svenska språket för att själva kunna läsa, skriva och förstå. Den elev som inte uppnått de sociala målen har ett åtgärdsprogram. Kontinuerliga kontakter med elevhälsan har upprättats. 10 (16)

11 4.2. Öka likvärdighet och samverkan I detta område följs läroplansmålen samerkan; inflytande och ansvar; skolan och omvärlden samt skolan och hemmet upp. Uppsatta mål för läsåret Fritidshem Fortsätta att samverka mellan fritidshem och skola och förskola Grundskola F-6 Fortsätta att samverka mellan fritidshem och skola och förskola Rektors beskrivning av resultat Var är vi? Nulägesanalys Undervisningen som bedrivs på skolan visar att pedagoger inom förskola, f-klass, fritidshem och grundskola har samverkat i Mjöbäck samt gentemot Överlida skola för att eleverna ska fullfölja utvecklingen vid den fortsatta skolgången. Överlämningen till Överlida skola har blivit bättre men behöver utvecklas mer. Överlämningar mellan förskola och skola sker i den utsträckning det ska före skolstart. Pedagogerna har flertalet gemensamma aktiviteter som morgonsamlingar, springrunda och fruktstund m.m. Även samverkan mellan förskola och skola med gemensamma raster och besök vid t.ex. utställningar och redovisningar. Vart ska vi? Utvecklingsområden Samverkan mellan fritids och förskola sker ofta då lokalerna finns på skolans område. När pedagogerna arbetar med tema görs även viss uppföljning på fritids, då vidare arbete görs. Samverkan mellan Mjöbäck och Överlida skola behöver fortsätta för att få en röd tråd i elevernas kunskapsutveckling. När klass 1-2 har arbetat t.ex. med forntiden ska undervisningen fortsätta där de slutade så att eleverna får en förståelse för sambanden och utvecklingen i detta fall i ämnet historia. Hur gör vi? Utvecklingsplan Pedagogerna kommer fortsätta med överlämningar mellan Mjöbäck och Överlida skolor för att eleverna ska få en röd tråd igenom sin utbildning. Möten vid skolstart där vi går igenom vad undervisningen innehållit måste införas. De elever som inte når målen följs upp för att se så de följer sin egen förväntade utvecklingskurva för att längre fram nå kunskapskraven. Arbetet fortsätter med individanpassat undervisningsmaterial för elever i behöv av särskilt stöd. Eventuella utredningar kommer att göras av specialpedagog. 11 (16)

12 Elever i behov av särskilt stöd När man gör organisationen för nästa läsår tas hänsyn till elever i behov av särskilt stöd. Det görs en liten pedagogisk utredning är en pedagog befarar att en elev inte kommer att uppnå målen. Utifrån det avgörs om extra anpassningar som redan gjorts ger resultat eller om det behövs andra resurser. Diskussioner om former av stöd görs regelbundet med elevhälsoteamet. Om extra anpassningar inte ger tillräckliga resultat upprättas ett åtgärdsprogram. Rektors analys av resultatet Grundskola F-6 Att samverka mellan F-klass, åk 1 och åk 2 fungerar på ett bra sätt där elevernas olika förmågor kompletterar varandra på ett framåtdrivande och utvecklande sätt. Även samverkan mellan skola och fritidshem fungerar bra eftersom det är samma personal som arbetar i skolans verksamhet, fritidshemet i Mjöbäck bygger även vidare på skolans temaarbete. 12 (16)

13 4.3. Förbättrad integration och utbildning för våra nyanlända I detta område följs läroplanens mål kunskaper, utveckling och lärande samt skolan och omvärlden upp. Uppsatta mål för läsåret Fritidshem Att alla barn skall integreras och känna sig delaktiga Grundskola F-6 Att nyanlända elever i åk f-2 skall integreras i sin klass och få lära sig det svenska språket Rektors beskrivning av resultat Indikatorer Indikator Lå 14/15 Lå 15/16 Lå 15/16 Utfall Utfall Målvärde Andel elever med utländsk bakgrund Modersmålsundervisning, andel berättigade elever som deltar Det har kommit många nyanlända elever till Mjöbäcks skola under läsåret. Nyanlända elever i åk f-2 har tagits emot direkt till klasserna. En språkstödjare i arabiska har anställts. Hon är på skolan en dag i veckan. En modermålslärare har arbetstränat i Överlida där modermålsundervisningen har bedrivits. Rektors analys av resultatet Grundskola F-6 De nyanlända eleverna som har kommit till våra verksamheter har integreras på bästa sätt. Till nästa läsår behöver man organisera Sva undervisningen med hjälp av språkstödjare så att de nyanlända eleverna får möjligheten att lära sig svenska fortare. Det är viktigt att det finns språkstödjare på skolan för att ge eleverna bästa möjlighet att komma in i verksamheten snabbt. Det behövs anställa en modersmålslärare i arabiska. Under vårterminen har vi haft språkstödjare vilket har gett bra resultat. 13 (16)

14 5. Plan för utvecklingsarbetet läsåret 2016/ Höjd måluppfyllelse I detta område ingår läroplansmålen kunskaper, utveckling och lärande samt normen och värden. Fritidshemmets/skolans målbild Bidra till att barnen/eleverna utvecklar en tillit till sig själva och sin egen förmåga Alla ska känna en trygghet och förstå varandra. Konkretisering av målbilden. Kriterier. Alla elever måste kunna samarbeta med och visa empati för andra människor i ord och handling. Nuläge hur set det ut just nu i förhållande till målbilden? Alla elever mår inte bra i nuläget och en del känner sig otrygga. Hur kommer ni arbeta under läsåret för att nå målbilden? Åtgärd/aktivitet Metoder När? Ansvar Samarbetsövningar Drama/massage/lek Dagligen All personal Uppföljning hur ska arbetet följas upp? (löpande, systematiskt) Två ggr per termin Utvärdering och analys. Hur går utvärdering och analys till? Diskussioner i personalgruppen 14 (16)

15 5.2. Ökad likvärdighet och samverkan I detta område ingår läroplansmålen samerkan; inflytande och ansvar; skolan och omvärlden samt skolan och hemmet. Fritidshemmets/skolans målbild Samarbete skola och hem Konkretisering av målbilden. Kriterier. Nöjda föräldrar och glada barn Nuläge hur set det ut just nu i förhållande till målbilden? Samarbetet behöver utvecklas Hur kommer ni arbeta under läsåret för att nå målbilden? Åtgärd/aktivitet Metoder När? Ansvar Förbättra relationer mellan hem och skola Möten, delaktighet, ordna föreläsningar Under läsåret All personal och rektor Uppföljning På personalkonferenser Utvärdering och analys. Hur går utvärdering och analys till? Diskussioner i arbetslaget. 15 (16)

16 5.3. Förbättrad integration och utbildning av våra nyanlända I detta område ingår läroplansmålen kunskaper, utveckling och lärande samt skolan och omvärlden. Fritidshemmets/skolans målbild Alla barn/elever integreras och känner sig delaktiga Konkretisering av målbilden. Kriterier. De nyanlända eleverna har undervisning i SvA i en liten grupp för att de skall snabbare lära sig svenska. Nuläge hur set det ut just nu i förhållande till målbilden? Nyanlända barn i åk F-3 kommer direkt till klasserna Hur kommer ni arbeta under läsåret för att nå målbilden? Åtgärd/aktivitet Metoder (hur?) När? Ansvar Organisera SvA Liten grupp Under läsåret Rektor och personalen Uppföljning hur ska arbetet följas upp? (löpande, systematiskt) Löpande utvärdering Utvärdering och analys. Hur går utvärdering och analys till? Genom samtal i personalgruppen 16 (16)

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda skola och fritidshem

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda skola och fritidshem Kvalitetsrapport - Tiina Aavik, rektor 1 (17) Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx skola och fritidshem...

Läs mer

Kvalitetsrapport - Mjöbäcks förskola. Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016

Kvalitetsrapport - Mjöbäcks förskola. Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016 Kvalitetsrapport - Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016 Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx förskola...

Läs mer

Kvalitetsrapport - Landboskolan inkl. fritidshem

Kvalitetsrapport - Landboskolan inkl. fritidshem Kvalitetsrapport - Camilla Andersson, rektor Juni 2016 1 (18) Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4

Läs mer

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda förskola. Tiina Aavik förskolechef

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda förskola. Tiina Aavik förskolechef Kvalitetsrapport - Tiina Aavik förskolechef Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx förskola... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Kvalitetsrapport - Björnbergets förskola. Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016

Kvalitetsrapport - Björnbergets förskola. Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016 Kvalitetsrapport - Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016 Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Kvalitetsrapport - Mårdaklevs skola och fritidshem

Kvalitetsrapport - Mårdaklevs skola och fritidshem Kvalitetsrapport - Tiina Aavik, rektor 1 (17) Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx skola och fritidshem...

Läs mer

Kvalitetsrapport - Hillareds förskola Juni Malin Berndtsson förskolechef

Kvalitetsrapport - Hillareds förskola Juni Malin Berndtsson förskolechef Kvalitetsrapport - Juni 2016 Malin Berndtsson förskolechef Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4 2.

Läs mer

Kvalitetsrapport - Mårdaklevs förskola. Tiina Aavik, förskolechef

Kvalitetsrapport - Mårdaklevs förskola. Tiina Aavik, förskolechef Kvalitetsrapport - Tiina Aavik, förskolechef Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx förskola... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Kvalitetsrapport - Holsljunga förskola. Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016

Kvalitetsrapport - Holsljunga förskola. Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016 Kvalitetsrapport - Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016 Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 214-21 Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsrapport - Sexdrega skola och fritidshem

Kvalitetsrapport - Sexdrega skola och fritidshem Kvalitetsrapport - Astrid Ekelund/ rektor 1 (14) Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan

Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan Systematiskt Kvalitetsarbete Mörtviksskolan 2017-2018 Systematiskt kvalitetsarbete Skola Våra elever är morgondagens världsmedborgare och vi utvecklar därför elevernas kommunikativa förmåga, kreativitet

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Datum 150904 1 (9) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2014/15 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem

Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem Beslut 2013-06-14 Lunaskolan Rektorn vid Lunaskolan Beslut för grundskola, grundsärskola och fritidshem efter tillsyn av Lunaskolan i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress:

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 -

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - 1 Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - Systematiskt kvalitetsarbete och inflytande behandlas i ett gemensamt kapitel, kap 4, i skollagen (2010:800). Bestämmelserna gäller för samtliga skolformer

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst

Arbetsplan 2013/2014. Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Arbetsplan 2013/2014 Vintrosa skola och fritidshem Skolnämnd sydväst Innehållsförteckning 1. Inledning 2. Förutsättningar 3. Läroplansmål Normer och värden 4. Läroplansmål Kunskaper 5. Läroplansmål Elevernas

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen Beslut 2014-04-30 Bilingual Montessori School of Lund Rektorn vid Bilingual Montessori School of Lund Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Bilingual Montessori School of

Läs mer

Resultatprofil. Läsåret Thunmanskolan

Resultatprofil. Läsåret Thunmanskolan Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Thunmanskolan Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation... 4 2. Kontinuitet av elever...

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6

Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 151013 Arbetsplan för Ödenäs skola F-6 Läsåret 2015/2016, Barn- och ungdomsförvaltningen, Utvecklingsenheten Telefon: 0322-61 60 00 Fax: 0322-61 63 40 E-post: barn.ungdom@alingsas.se Barn- och ungdomsförvaltningens

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut Skolinspektionen 2015-01-26 Pysslingen Förskolor och Skolor AB Rektorn vid Alfaskolan Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Alfaskolan i Solna kommun Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:4627 Göteborgs kommun angered@angered.goteborg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Rannebergsskolan F-3 i Göteborgs kommun 2 (9) Tillsyn i Rannebergsskolan F-3 har genomfört

Läs mer

Kvalitetsanalys. Tranängskolans f-klass/fritidshem

Kvalitetsanalys. Tranängskolans f-klass/fritidshem Kvalitetsanalys Tranängskolans f-klass/fritidshem Innehållsförteckning et av årets verksamhet... 3 Normer och värden... 3 Verksamhetens resultat... 4 Inflytande/delaktighet... 5 Arbete i verksamheten...

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14

Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Datum 140826 1 (8) Kvalitetsanalys för Boo Gårds skola läsåret 2013/14 Varje skola har enligt skollagen ansvar för att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Denna

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Fågelås skola i Gate Läsåret 2015/2016 2(5) Vad framkom vid analysen av verksamhetens resultat förra läsåret? Den lässatsning vi startade gav en större

Läs mer

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15

ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 ARBETSPLAN FÖR RÄVLYANS fritidsverksamhet läsåret 2014-15 Innehållsförteckning Sid 3 Presentation av arbetssätt Sid 4 utifrån LGR 11 Sid 4 Normer och värden Kunskaper Sid 6 Elevers ansvar och inflytande

Läs mer

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden ...

plan modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden ... plan för systematiskt kvalitetsarbete barn- och utbildningsnämnden modell policy program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Barn- och utbildningsnämnden Beslutandedatum:

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014)

Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) Kvalitetsdokument 2014, Vasaskolan (läå 2013/2014) 1 Vasaskolan 1.1 Inledande frågor 1.1.1 Utvecklingsområden på skolan Skolans främsta utvecklingsområden under läsåret 2013/2014 I vår verksamhetsplan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola (f - : \ Skolinspektionen 2013-12 ~ 19 Ludvika kommun social.utbudning@ludvika.se Rektorn vid Vasaskolan sara.lindell@ludvika.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Vasaskolan i Ludvika

Läs mer

Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning

Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning Norrsätra Grundsärskolas kvalitetsredovisning 2015 2016 1. Organisation Grundsärskolan åk 1-6 och fritidshemmet är lokalintegrerade i Norrsätra grundskola. Åk 1-3 i L-huset och åk 4-6 i M-huset. En lärare

Läs mer

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret

Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 0 Kvalitetsrapport för Fredriksbergsskolan läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I förskoleklass grundskola åk 1-9 fritidshem Ansvarig rektor Kristin Hägglund 1 2 Innehåll Styrkort 2015-2016... 1

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet

Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet Hammarnskolan Läsåret 2014/2015 2(6) Rektors reflektioner (analys av kunskapsresultaten) Fritidshem Under lå 14/15 fortsatte Fritids med sitt Utvecklingsområdet

Läs mer

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola

Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018. Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola Utvecklings-/Arbetsplan läsåret 2017/2018 Skola: Sandarne skola I er Utvecklings-/Arbetsplan beskriver ni hur ni kommer att arbeta med BUN/förvaltningens

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Kopperskolan är en F-6:skola som h ar ca 320 elever och 45 personal. Skolans organisation har fyra F-1:or och tvåparellelligt från år 2-6. Det finns fyra fritidsavdelningar och

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2016:11365 Kastellskolan Org.nr. 888000-8365 för förskoleklass och grundskola efter tillsyn av Kastellskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20

Läs mer

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et

Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et Verksamhetsrapport för Mjälgamontessori läsår et 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2.2. Organisation...

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete

Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Datum 17.10.03 Huvudmannens plan för systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass Skolans namn: Grevåkerskolan Hammerdal 1. Normer och värden 1.1 En sammanställning av resultaten för förskoleklassens arbete

Läs mer

Kvalitetsarbete i fritidshem

Kvalitetsarbete i fritidshem Kvalitetsarbete i fritidshem Gäller för verksamhetsåret: 2015-2016 Enhet: Grevåkerskolans fritidshem Fritidshem Grevåkerskolans fritids- Baronen och Greven Ort Hammerdal Ansvarig rektor Birgitta K Lindberg

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-08-13 Löa skola margareta@bergslagen.com Rektorn vid Löa skola richard.linder@loaskola.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Löa skola i Lindesbergs kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Rönnen period 2 (okt dec), 2013-2014

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Rönnen period 2 (okt dec), 2013-2014 Kvalitetsarbete för fritidshemmet Rönnen period 2 (okt dec), 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys

Verksamhetens systematiska kvalitetsarbete - om grundskolans arbete med systematisk uppföljning och analys Information om skolenheten Stenungskolan har inför läsåret 17/18 ca 390 elever. Personalen består av både pedagoger och resurspersonal och är totalt 46 stycken. Stenungskolan är en 7-9 skola med tre åldershomogena

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

Kvalitetsrapport - Mogaskolan 7-9. Sofia Björklund, rektor Juni 2016

Kvalitetsrapport - Mogaskolan 7-9. Sofia Björklund, rektor Juni 2016 Kvalitetsrapport - Sofia Björklund, rektor Juni 2016 Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014

Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 1 Årsredovisning Skolområde VÄST 2014 2 Årsberättelse 2014 SKOLOMRÅDE VÄST Beskriv kortfattat vilken typ av verksamhet och service ni har till kommuninnevånarna Skolområde VÄST bedriver verksamhet i Rumskulla.

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmen Galaxen och Kometen period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för fritidshemmen Galaxen och Kometen period 1 (juli-sept), läsåret Kvalitetsarbete för fritidshemmen Galaxen och Kometen period 1 (juli-sept), läsåret 2014-2015 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

1. Inledning Förutsättningar... 3

1. Inledning Förutsättningar... 3 Verksamhetsrapport för skolan läsåret 2015-2016 Innehållsförteckning 1. Inledning... 3 2. Förutsättningar... 3 2.1. Styrning och ledning... Fel! Bokmärket är inte definierat. 2.2. Organisation... Fel!

Läs mer

Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014

Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014 Kvalitetsrapport kring måluppfyllelse 2013/2014 Verksamhet: Brukets skola Betyg och bedömning, skola ÅR 1 Eleverna i år 1 har detta läsår nått ungefär samma måluppfyllelse som tidigare. ÅR 3 Vi tror att

Läs mer

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8

Innehållsförteckning. Inledning 3. Riktlinjer 4. Kvalitetssäkring 5. Verksamhetsbeskrivning 6. Normer och värden 7. Kunskaper 8 Skolplan Innehållsförteckning Inledning 3 Riktlinjer 4 Kvalitetssäkring 5 Verksamhetsbeskrivning 6 Normer och värden 7 Kunskaper 8 Elevens ansvar och inflytande 11 Skola och hem 12 Övergång och samverkan

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Beslut Finspångs kommun kommun@finspang.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter riktad tillsyn i Hällestad skola i Finspångs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Segrande Liv Grundskola Org.nr. 843001-7593 Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Segrande Liv Grundskola belägen i Höörs kommun Skolinspektionen. Postadress: Box

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans. fritidshem

Kvalitetsrapport. Ramshyttans. fritidshem Kvalitetsrapport Ramshyttans fritidshem Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Skola och hem... 4 3. Enhetens prioriterade mål... 5 4. Fritidshemmet... 6 5. Rektors

Läs mer

Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014.

Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014. Kvalitetsarbete för Vikmanshyttans skola period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Vittraskoloma AB Rektorn vid Vittra Luma Park Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Vittra Luma Park i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS

2016/2017. Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS 2016/2017 Mariebergsskolan HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS SKOLANS LEDORD HÄLSA LÄRANDE TILLSAMMANS VISION Mariebergsskolans vision är att alla ska känna glädje och trygghet i en demokratisk lärandemiljö. All

Läs mer

Kvalitetsrapport Hagabackens skola

Kvalitetsrapport Hagabackens skola 2016-06-02 Kvalitetsrapport 2015-2016 Hagabackens skola 1 1. GRUNDFAKTA 2 2. RESULTAT 2.1 Normer och värden Påstående: Årets res. Årets res. Förra året Förra året inte alls/ ganska dåligt % ganska bra/

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10888 Härnösands kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i grundskolan i Härnösands kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN

LOKAL ARBETSPLAN LOKAL ARBETSPLAN 2015-2016 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

KVALITETSRAPPORT. Mariaskolans fritidshem. Läsåret 2015/2016

KVALITETSRAPPORT. Mariaskolans fritidshem. Läsåret 2015/2016 KVALITETSRAPPORT Mariaskolans fritidshem Läsåret 2015/2016 1 1. Inledning 1.1 Organisation Mariaskolan leds av en heltidsanställd rektor. Ansvarsområdet omfattar grundskolan årskurs 1-6, förskoleklass

Läs mer

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

Augusti Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem Augusti 2016 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Verksamhetsidé sid. 2 2. Förutsättningar sid. 2 3. Enhetens årshjul sid. 3 4. Utvecklingsarbete sid. 4 1. Läroplansmål

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013

Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Enhetsplan för Nödingeskolan 2012-2013 Gemensamma mål för hela enheten Gemensam för såväl grundskola som förskoleklass och fritidshemmet ligger som grund för våra mål? Skolinspektionens rapport Vilka mål

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Skolinspektionen 2014-01-29 Uppsala kommun Rektorn vid Nya Stordammen gabriella.ekstrom@uppsala.se Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn i Nya Stordammen i Uppsala kommun Skolinspektionen,

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Arbetsplan för Ödenäs fritidshem Läsåret 2017/2018

Arbetsplan för Ödenäs fritidshem Läsåret 2017/2018 Arbetsplan för Ödenäs fritidshem Läsåret 2017/2018 Barn- och ungdomsförvaltningens vision: Barn och ungdomsförvaltningens målsättning är att visionen ska genomsyra alla verksamheter och vara verklig för

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolans fritidshem period 2 (okt dec), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Kvalitetsrapport 2017/2018. Grundsärskolan & Gymnasiesärskolan

Kvalitetsrapport 2017/2018. Grundsärskolan & Gymnasiesärskolan Kvalitetsrapport 2017/2018 Grundsärskolan & Gymnasiesärskolan Köpings kommun Rapporten skriven av: Anette Höjlin, 2018-09-0 Rapporten finns även att läsa och ladda ner på www.koping.se. Inledning Innehåll

Läs mer

Stöcksjö skola. Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16

Stöcksjö skola. Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16 Stöcksjö skola Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2015/16 Sammanfattning I början av läsåret har undertecknat tillträtt som rektor för Stöcksjö skola vilket inneburit att jag har lärt känna en ny skola

Läs mer

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/

Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Förskolan/Fritids Myrstacken Kvalitet och måluppfyllelse läsåret 2011/ Innehåll: Inledning Beskrivning av verksamheten och utfall av insatser Slutord. Dokumenttyp Redovisning Dokumentägare Förkolans namn

Läs mer

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem

September Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem September 2017 Verksamhetsplan Hardemo skola och fritidshem 2017-2018 1 Innehållsförteckning 1. Förutsättningar sid. 3 2. Verksamhetsidé sid. 3 3. Enhetens årsklocka sid. 4 4. Utvecklingsarbete sid. 5

Läs mer

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola

Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola Ab Skolinspektionen Dnr 43-2016:10935 Luleå kommun Huvudmannabeslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Luleå kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Skolinspektionen

Läs mer

Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14.

Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14. Kvalitetsarbete för Stureskolans fritidshem period 3 (jan-mars), läsåret 13/14. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fritidshemmet Piraten period 1 (juli-sept), läsåret 2013/2014

Kvalitetsarbete för Fritidshemmet Piraten period 1 (juli-sept), läsåret 2013/2014 Kvalitetsarbete för Fritidshemmet Piraten period 1 (juli-sept), läsåret 2013/2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017

Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Verksamhetsplan Ekeby skola och fritidshem 2016/2017 Innehållsförteckning Verksamhetsidé-vision sid. 2 Förutsättningar sid. 2 Ekeby skolas årshjul sid. 4 1. Läroplansmål Normer och värden sid. 5 2. Läroplansmål

Läs mer