Kvalitetsrapport - Sexdrega skola och fritidshem

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kvalitetsrapport - Sexdrega skola och fritidshem"

Transkript

1 Kvalitetsrapport - Astrid Ekelund/ rektor 1 (14)

2 Innehåll Innehåll Systematiskt kvalitetsarbete Syfte och mål Ett kvalitetsarbete som leder mot målen Sammanfattning av resultat läsåret 2015/2016 och plan för läsåret 2016/ Fritidshemmets/skolans mål Höjd måluppfyllelse Fritidshemmets/skolans mål Verksamhetens kompetens, behörighet, organisation... 7 Organisation och lokaler... 7 Vi har organiserat undervisningen utifrån varje klass på lågstadiet, där samverkan sker mellan f-1 och Mellanstadiet är organiserat med en 4-5:a och en 5-6:a, där lärarna arbetar med olika ämnen, utifrån elevernas olika behov, vilket gör att de kan specialisera sig mer på sitt ämne Fritids bedriver sin verksamhet med många gruppaktiviteter med mindre grupper. Exempelvis skolskogen, gympalek, slöjd, målning, drama.. Fritidshemmet skall komplettera skolan och hemmet, genom att ge eleverna en utvecklande miljö för lek och inlärning Vi har bra klassrum på hela skolan som fungerar bra, saknar dock grupprum framförallt för de äldre klasserna Vi har en fin utemiljö, med tillgång till både stor skolgård och en skolskog, och naturmiljö Vad gäller övrig pedagogisk utrustning är vi nöjda med den utrustning vi har, ser fram emot fler Itverktyg för eleverna Läsårets prioriterade mål, resultat och analys Höjd måluppfyllelse för alla barn, elever och studerande Ökad likvärdighet och samverkan Förbättrad integration och utbildning av våra nyanlända Fritidshemmets/skolans mål (14)

3 1. Systematiskt kvalitetsarbete Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt och kontinuerligt följer upp verksamheten, analyserar resultaten i förhållande till de nationella målen och utifrån det planerar och utvecklar utbildningen Syfte och mål Det systematiska kvalitetsarbetet ska inriktas mot att uppfylla de nationella målen för utbildningen och skapa delaktighet och dialog om måluppfyllelsen och om orsakerna till eventuella brister med betoning på vad som kan göras för att förbättra kvalitén på enhetsrespektive huvudmannanivå. Målet är att erbjuda alla elever en likvärdig utbildning av hög kvalitet samt att leva upp till målen för verksamhetens genomförande och till målen för barns och elevers lärande och utveckling Ett kvalitetsarbete som leder mot målen Huvudmannen har ett övergripande ansvar och är ytterst ansvarig för genomförandet av utbildningen och den som ska se till att det finns förutsättningar att bedriva ett kvalitetsarbete som säkerställer kvalitet och likvärdighet. Förskolechef och rektor är ansvarig för enhetens kvalitetsarbete. På förskole- och skolnivå ska kvalitetsarbetet genomföras under medverkan av lärare, förskollärare, övrig personal och elever. Barn i förskolan, deras vårdnadshavare och elevernas vårdnadshavare ska ges möjlighet att delta i arbetet. Dokumentationen ingår i kvalitetsarbetets olika faser och ligger till grund för analys och beslut. Dokumentationen visar vad som behöver utvecklas, varför och på vilket sätt. Dokumentationen är en förutsättning för att kunna kartlägga verksamheten och identifiera områden som är särskilt angelägna att utveckla för att uppnå målen. Planera Analysera/ Åtgärda Genomföra Kvalitetssäkring Följa upp 3 (14)

4 2. Sammanfattning av resultat läsåret 2015/2016 och plan för läsåret 2016/ Fritidshemmets/skolans mål. Utvecklingsplan för Läsåret Mål: Vi vill stärka vi-känslan på skolan/fritids genom att göra saker tillsammans. Detta leder till en trygg skola och bra lärmiljö. Hur? Inplanerade tillsammansaktiviteter som utvärderas efter varje tillfälle. Medvetandegöra för eleverna/barnen att vi gör saker ihop och varför. Elever: få förfrågan Hur ska vi bli bästa skolan? Vårdnadshavare: få samma fråga. Svaren jämförs på föräldramöten och sätts sedan upp i matsalen (blädderblock) för vidare arbete under läsåret. Enligt Skolverket och Skolinspektionen är följande effektivast: Främja - Förebygga Efterarbeta Arbete med lektionsobservationer, enligt Skolinspektionens mall. Rektor och förstelärarna på Lysjö har startat upp ett utvecklingsarbete utifrån denna mall. Frågor som rör Lektionens genomförande och planering och Läraren leder elevernas lärande framåt har arbetats med i arbetslaget. Resultat 1. Gemensamheter: Hela skolan, F 6 har umgåtts tillsammans minst en gång/månad. Vi har bl.a. fadderverksamhet, friluftsdagar, lekförmiddagar, husdjursdag mm. 4-6 har utöver ovanstående haft gemensamheter varje vecka och F-3 har haft tillsammansaktiviteter då och då. 2. Arbete med lektionsobservationer: Vi har, tillsammans med Hillareds skola, tillämpat kollegialt lärande runt dessa frågor. 4 (14)

5 2.2. Höjd måluppfyllelse I detta område ingår läroplansmålen kunskaper, utveckling och lärande samt normer och värden. Skolans målbild: Genom ökat elevinflytande vill vi få eleverna på skolan att bli mer medvetna om sitt eget lärande och sin egen kunskapsutveckling. (Att vara medveten tror vi ökar kunskapsinhämtandet.) Konkretisering av målbilden. Kriterier. Eleverna bidrar vid utformandet av den pedagogiska planeringen i de olika skolämnena. De bidrar till innehåll, arbetssätt och bedömning. Eleverna är aktiva och ledande av sitt egna utvecklingssamtal tillsammans med pedagog och vårdnadshavare. Kriterier: Delaktigheten varierar beroende på årskurs och ålder men alla bidrar på något sätt. Nuläge hur ser det ut just nu i förhållande till målbilden? Det varierar. Några elever/klasser är mer vana vid ex. elevledda/elevförberedda utvecklingssamtal andra något mindre. Detta gäller även vid utformandet av den pedagogiska planeringen. Eleverna har oftast störst inflytande på arbetssätt och bedömningsförfarande. Även här är det olika beroende på ex. elevernas ålder eller vana. Hur kommer ni arbeta under läsåret för att nå målbilden? Åtgärd/aktivitet Metoder När? Ansvar Öka elevernas delaktighet i utformandet av pedagogisk planering. Kollegialt lärande för pedagogerna. Ge varandra tips och idéer hur och på vilket sätt elevinflytandet kan ökas. Löpande under läsåret. Alla undervisande lärare. Öka elevernas delaktighet i utvecklingssamtalet. Se ovan. Löpande under läsåret men med intensifiering inför samtalsperioder. Alla undervisande lärare. Uppföljning hur ska arbetet följas upp? (löpande, systematiskt) Regelbundna kollegiala diskussioner på tisdagskonferenser. Utvärdering och analys. Hur går utvärdering och analys till? Den pedagogiska planeringen: Eleverna/pedagogerna får utvärderingsfrågor om delaktighet och elevinflytande. Efter höstens och vårens utvecklingssamtalsperioder utvärderas också utvecklingssamtalet. Initialt detta läsår av elev och lärare. Framöver även av vårdnadshavare 5 (14)

6 2.3.Fritidshemmets/skolans mål. Uppsatta mål för läsåret 1. Utvecklingsplan för Läsåret Mål: Vi vill stärka vi-känslan på skolan/fritids genom att göra saker tillsammans. Detta leder till en trygg skola och bra lärmiljö. Hur? Inplanerade tillsammansaktiviteter som utvärderas efter varje tillfälle. Medvetandegöra för eleverna/barnen att vi gör saker ihop och varför. Elever: få förfrågan Hur ska vi bli bästa skolan? Vårdnadshavare: få samma fråga. Svaren jämförs på föräldramöten och sätts sedan upp i matsalen (blädderblock) för vidare arbete under läsåret. Enligt Skolverket och Skolinspektionen är följande effektivast: Främja - Förebygga Efterarbeta 2. Arbete med lektionsobservationer, enligt Skolinspektionens mall. Rektor och förstelärarna på Lysjö har startat upp ett utvecklingsarbete utifrån denna mall. Frågor som rör Lektionens genomförande och planering och Läraren leder elevernas lärande framåt har arbetats med i arbetslaget. Resultat Utvecklingsplanen Gemensamheter: Hela skolan, F 6 har umgåtts tillsammans minst en gång/månad. Vi har bl.a. fadderverksamhet, friluftsdagar, lekförmiddagar, husdjursdag mm. 4-6 har utöver ovanstående haft gemensamheter varje vecka och F-3 har haft tillsammansaktiviteter då och då. 2. Arbete med lektionsobservationer: Vi har, tillsammans med Hillareds skola, tillämpat kollegialt lärande runt dessa frågor. 6 (14)

7 3. Verksamhetens kompetens, behörighet, organisation Läsåret 2015/2016 Skolan Svenljunga kommun Riket Andel elever med utländsk bakgrund (SIRIS) 21 % 23 % Andel elever med föräldrar med eftergymnasial utbildning (SIRIS) 29 % 56 % Andel flickor åk 1-9, (SIRIS) 48 % 48 % Lärare med pedagogisk högskoleexamen, heltidstjänster (SIRIS) 84,7 % 84,8 % Andel tjänstgörande lärare med lärarlegitimation och behörighet i ämnet åk 1-9 (SIRIS) 78,7 % 79 % Antal tjänster fritidshem (egen uppgift) 3, Antal tjänster förskoleklass (egen uppgift) 0, Antal tjänster 1-6 (egen uppgift) 5, Antal tjänster ledning och administration (egen uppgift) 0,65 - Samtliga lärare i Sexdrega är behöriga och har legitimation. Vad gäller fritids har vi en behörig fritidspedagog och en idrottspedagog, övriga är obehöriga. Organisation och lokaler Läsåret 2015/2016 Alla Flickor Pojkar Förskoleklass Åk Åk Åk Åk Åk Åk Fritidshem Vi har organiserat undervisningen utifrån varje klass på lågstadiet, där samverkan sker mellan f-1 och 2-3 Mellanstadiet är organiserat med en 4-5:a och en 5-6:a, där lärarna arbetar med olika ämnen, utifrån elevernas olika behov, vilket gör att de kan specialisera sig mer på sitt ämne. Fritids bedriver sin verksamhet med många gruppaktiviteter med mindre grupper. Exempelvis skolskogen, gympalek, slöjd, målning, drama.. Fritidshemmet skall komplettera skolan och hemmet, genom att ge eleverna en utvecklande miljö för lek och inlärning. Vi har bra klassrum på hela skolan som fungerar bra, saknar dock grupprum framförallt för de äldre klasserna. Vi har en fin utemiljö, med tillgång till både stor skolgård och en skolskog, och naturmiljö. Vad gäller övrig pedagogisk utrustning är vi nöjda med den utrustning vi har, ser fram emot fler It-verktyg för eleverna. 7 (14)

8 4. Läsårets prioriterade mål, resultat och analys 4.1. Höjd måluppfyllelse för alla barn, elever och studerande I detta område följs läroplansmålen kunskaper, utveckling och lärande samt normen och värden upp. Uppsatta mål för läsåret Mål för skolarbetet är att följa Lgr 11 s intentioner gällande bl.a. värdegrundsarbete, trygghet och trivsel (kapitel 1), normer och värden (kapitel 2.1) och kunskaper (kapitel 2.2). Sexdrega skola har under läsåret haft en utvecklingsplan som gällt ovanstående. Resultat Vi har jämfört de kommunövergripande elevenkäter som åk 3 och 5 s elever genomförde i höstas. Resultaten från enkäterna tycker vi överlag var goda. När det gäller åk 3 var det endast två frågor, som handlade om arbetsro i klassrummet och standard på toaletter, vars medelvärde hamnade under 3 (max 4). När det gäller åk 5 var alla resultat inom kunskapsutveckling, undervisning, trygghet och trivsel, hänsyn till elevernas åsikter, samverkan och delaktighet högre än kommungenomsnittet. Med enkätsvaren som underlag har vi frågat övriga elever på skolan följande frågor: 1. Vad är bra i undervisningen? Finns det något som kan bli bättre? Vad i så fall? 2. Vad tänker du på när det gäller skolans lokaler? (klassrum, korridor/kapprum, toalett, matsal, omklädningsrum och idrottshall) Anledningen till att vi frågar dessa frågor är att vi fick goda resultat på enkätsvaren gällande undervisningen, t.ex. åk 5 Lärarna i min skola hjälper mig i skolarbetet om jag behöver det Stämmer helt och hållet, 100 %. Däremot fick frågan om Toaletterna på min skola är bra sämre omdöme. Vi vill se om detta gäller för alla eleverna på hela skolan. Deras svar: Fråga 1 - Undervisningen, får bl.a. följande kommentarer: man lär sig mycket, lärarna förklarar bra, man får lära sig nya saker, det är roliga lektioner, kan koncentrera sig, lärarna är snälla (4+6) Ibland är det stökigt på lektionerna = kamrater stör, matte är kul, gillar att jobba med dator/ipad, lär sig mycket, arbetsro (1+2) Fråga 2 Lokalerna får bl.a. följande kommentarer: ofräscha toaletter, men man kan ändå gå dit, rent, Vi vill ha varmvatten i duscharna, trångt i korridorer. (4+6) I ettan är det många ledsna munnar gällande korridoren, toaletterna och omklädningsrummen i idrottshallen. I tvåan tycker man att det är högljutt i korridoren efter lunch, att toaletterna snabbt blir ofräscha under dagen och en del tycker att det är högljutt i matsalen. Eleverna fick inga frågor om Trygghet och trivsel då detta diskuterats tidigare under hösttermin och vårtermin, först i klassråd och sedan i skolråd. Elevenkäterna och skolrådsprotokoll visar att 8 (14)

9 våra elever trivs på skolan. Den utvecklingsplan som vi arbetar med detta läsår: Vi vill stärka vi-känslan ligger därför helt i fas. Att umgås över klassgränserna främjar trygghet och trivsel. Våra gemensamhetsaktiviter fortsätter och arbetet för att gynna trygghet och trivsel ligger kontinuerligt som en bas i all vår verksamhet Målkriterierna/Indikatorer: Nationella ämnesprov Andel elever (%) som bedömts nå målen i de nationella ämnesproven Lå 15/16 Totalt Flickor Pojkar Årskurs Svenska, samlad bedömning Matematik, samlad bedömning Årskurs Svenska, samlad bedömning Matematik, samlad bedömning Engelska, samlad bedömning Årskurs 3 Antal och andel elever (%) i årskurs 3 som har nått de nationella målen/kunskapskraven i respektive ämne vid läsårets slut Lå 14/15 Lå 15/16 Antal Andel Antal Andel Svenska Svenska som andraspråk Matematik Naturorienterande ämnen Samhällsorienterande ämnen Årskurs 6 Antal och andel elever (%) i årskurs 6 som har nått de nationella målen/kunskapskraven i respektive ämne vid läsårets slut Lå 14/15 Lå 15/16 Antal Andel Antal Andel Bild Biologi Engelska Fysik Geografi Hem- och konsumentkunskap Historia Idrott och hälsa Kemi Matematik (14)

10 Modersmål Musik Religionskunskap Samhällskunskap Slöjd Svenska Svenska som andraspråk Teknik Rektors analys av resultatet Grundskola F-6 Kunskaper: Måluppfyllelsen är god, oavsett kön, därför att vi har elever som är nöjda med sin undervisning och sina lärare samt trivs i skolan. En bidragande orsak till god undervisning är kollegialt lärande bl.a. genom Matematiklyftet och arbete runt Skolinspektionens lektionsobservationer. Vi har elever som inte når godtagbara kunskapskrav eller som vi befarar inte kommer att nå dem. Extra anpassningar till dessa elever sker inom ramen för den ordinarie undervisningen. Lokaler (trivsel): Vi har en skola med renoveringsbehov och vi kommer att fortsätta arbeta med elevernas egenansvar över gemensamma lokaler. 10 (14)

11 4.2..Ökad likvärdighet och samverkan I detta område följs läroplansmålen samerkan; inflytande och ansvar; skolan och omvärlden samt skolan och hemmet upp. Uppsatta mål för läsåret Fritidshem Föräldradialoger Övergångar förskola-förskoleklass-fritids Grundskola F-6 Att följa Lgr 11 intentioner Rektors beskrivning av resultat Uppsatta mål för läsåret Mål för skolarbetet är att följa Lgr 11 s intentioner. Resultat För att få insyn och inflytande och kunna ta ansvar behöver elever och vårdnadshavare känna till styrdokument, planeringar, kunskapskrav, kunskapsutveckling och vad som händer i den dagliga skolverksamheten. Genom Edwise och Lärplattformen lämnas stor del av den skriftliga informationen. Där finns olika rum där man kan läsa veckobrev, om läxor, pedagogiska planeringar, klassråd/skolråd, följa elevens kunskapsutveckling, behov och särskilda önskemål. (IUP) Eleverna uttrycker att de uppskattar att lärarna tar hänsyn till deras åsikter. Utöver den dagliga undervisningen, där eleverna får ge förslag, lämna synpunkter om arbetssätt, innehåll och planeringar, har vi även klassråd och skolråd. I samband med lektionspass, kursavslutningar och arbetet inför elevernas utvecklingssamtal får eleverna möjlighet att reflektera över och utvärdera sin egen kunskapsutveckling. Elever i behov av särskilt stöd I resursfördelningen tas hänsyn till vilka grupper som behöver särskilt stöd utifrån elevers olika behov. När en pedagog befarar att en elev inte kommer att uppnå målen, görs en liten pedagogisk utredning och utifrån den avgörs om extra anpassningar som redan har gjorts ger resultat eller om det skall till andra resurser, i form av stöd, diskussioner förs regelbundet med elevhälsoteamet. I de fall extra anpassningar visar sig vara otillräckliga upprättas ett åtgärdsprogram. Fritids har en veckoplanering som utgår med inslag av utevistelse, rörelse och skapande. För att delvis få ett elevinflytande i verksamheten har vi en önskelåda, där eleverna har möjlighet att 11 (14)

12 skriva egna önskemål. Önskemålen kan handla om allt från lekar till mellanmål. Vi tar sedan upp detta i elevgruppen för att de skall bli medvetna om att de får vara med och påverka. Fritids har regelbunden information genom Månadsblad till föräldrar och ett större informationsmöte på hösten, där vi berättar om vår verksamhet,och ger föräldrarna möjlighet att komma med förslag. Föräldraenkät har delats ut till föräldrar där de visat vad de tycker om fritids. Resultatet har varit övervägande positivt. Det finns dock elever som inte trivs på grund av stora grupper och känner sig otrygga. Rektors analys av resultatet Fritidshem Vi är duktiga på att informera om den dagliga verksamheten och om elevernas sociala utveckling, men behöver utveckla trivseln för alla elever och arbetsron för gruppen. Grundskola F-6 Vi är duktiga på att informera om den dagliga verksamheten och om elevernas kunskapsutveckling. Behov finns av att ytterligare utveckla elevernas inflytande inom t.ex. pedagogiska planeringar och utvecklingssamtal. 12 (14)

13 4.3 Förbättrad integration och utbildning av våra nyanlända I detta område ingår läroplansmålen kunskaper, utveckling och lärande samt skolan och omvärlden. Fritidshemmets/skolans målbild Vi strävar efter att alla barn har god lärmiljö och känner trygghet och trivsel under sin skol/fritidsdag. Konkretisering av målbilden. Kriterier. Nyanlända elever som kommer till Sexdrega skola möts med omtanke, förståelse och respekt. De ingår i den dagliga verksamheten men med stöttning. Vår vision i planen mot diskriminering och kränkande behandling: Vi lär av varandra Vi lär tillsammans. Nuläge hur set det ut just nu i förhållande till målbilden? Inför läsåret kommer skolan få några nyanlända asylsökande elever. I dagsläget något oklart om omfattning. Hur kommer ni arbeta under läsåret för att nå målbilden? Åtgärd/aktivitet Metoder (hur?) När? Ansvar Omtanke, förståelse och respekt. Arbete med värdegrundsfrågor samt planen mot diskriminering och kränkande behandling. Ha gemensamhets-aktiviteter för hela skolan. Kontinuerligt under läsåret. Alla pedagoger tillsammans med alla elever. God lärmiljö Undervisning i SV A. Ev. annan stöttning efter enskild elevs behov. Kontinuerligt under läsåret. Rektor och pedagogerna. 13 (14)

14 4.4.Fritidshemmets/skolans mål Fritidshemmets Skolans målbild Vi vill utveckla pedagogernas didaktiska kunnande i klassrummet. Konkretisering av målbilden. Kriterier. Pedagogerna delger varandra tankar, idéer och erfarenheter för att på så sätt utveckla sin praktik. Nuläge hur ser det ut just nu i förhållande till målbilden? Undervisande personal är legitimerad med lång pedagogisk erfarenhet och kompetens att utgå ifrån. Under läsåret 2015/2016 påbörjades ett utvecklingsarbete lett av rektor/ förstelärarna på Lysjö ro. runt Skolinspektionens protokoll från lektionsobservationer. Syftet är att pröva och utvärdera sin egen undervisning utifrån protokollets punkter: Lektionens genomförande och planering Läraren leder elevernas lärande framåt Arbetsklimat, elevinflytande och elevengagemang Hur kommer ni arbeta under läsåret för att nå målbilden? Åtgärd/aktivitet Metoder (hur?) När? Ansvar Utveckla didaktik Kollegialt lärande Lärande samtal Pedagoghandledning m.m. Löpande under läsåret Pedagoger rektor/ förstelärare 14 (14)

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda skola och fritidshem

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda skola och fritidshem Kvalitetsrapport - Tiina Aavik, rektor 1 (17) Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx skola och fritidshem...

Läs mer

Kvalitetsrapport - Landboskolan inkl. fritidshem

Kvalitetsrapport - Landboskolan inkl. fritidshem Kvalitetsrapport - Camilla Andersson, rektor Juni 2016 1 (18) Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4

Läs mer

Kvalitetsrapport - Mjöbäcks skola och fritidshem. Pirkko Ahnberg, rektor

Kvalitetsrapport - Mjöbäcks skola och fritidshem. Pirkko Ahnberg, rektor Kvalitetsrapport - Pirkko Ahnberg, rektor Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4 2. Sammanfattning av

Läs mer

Kvalitetsrapport - Mjöbäcks förskola. Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016

Kvalitetsrapport - Mjöbäcks förskola. Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016 Kvalitetsrapport - Pirkko Ahnberg, förskolechef 2016 Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx förskola...

Läs mer

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda förskola. Tiina Aavik förskolechef

Kvalitetsrapport - Östra Frölunda förskola. Tiina Aavik förskolechef Kvalitetsrapport - Tiina Aavik förskolechef Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx förskola... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Kvalitetsrapport - Hillareds förskola Juni Malin Berndtsson förskolechef

Kvalitetsrapport - Hillareds förskola Juni Malin Berndtsson förskolechef Kvalitetsrapport - Juni 2016 Malin Berndtsson förskolechef Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4 2.

Läs mer

Kvalitetsrapport - Björnbergets förskola. Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016

Kvalitetsrapport - Björnbergets förskola. Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016 Kvalitetsrapport - Susanne Nyberg, förskolechef Juni 2016 Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för Jonsboskolan period 3 (jan-mars), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6

Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Kvalitetsuppföljning grundskola 2017/2018 Hede-och Tanumskolan Förskoleklass-årskurs 6 Lärande Verksamhetens måluppfyllelse Svenska Studieresultat ämnesprov grundskolan Betyg Antal elever Antal elever

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014.

Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. Kvalitetsarbete för grundskolan (Jonsboskolan) period 4 (april juni), läsåret 2013/2014. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola

Kvalitetsrapport. Ekbackens skola Kvalitetsrapport Ekbackens skola Läsåret 2018 2019 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 Kunskaper, bedömning och betyg... 5 3.

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Stavreskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Stavreskolan F-3 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Smedby skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Kvalitetsrapport - Mårdaklevs förskola. Tiina Aavik, förskolechef

Kvalitetsrapport - Mårdaklevs förskola. Tiina Aavik, förskolechef Kvalitetsrapport - Tiina Aavik, förskolechef Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx förskola... 4 2. Sammanfattning

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Gärde skola och fritidshem Kvalitetsredovisning för Gärde skola och fritidshem 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt

Läs mer

Kvalitetsrapport - Mårdaklevs skola och fritidshem

Kvalitetsrapport - Mårdaklevs skola och fritidshem Kvalitetsrapport - Tiina Aavik, rektor 1 (17) Innehåll Innehåll... 2 1. Systematiskt kvalitetsarbete... 3 1.1. Syfte och mål... 3 1.2. Ett kvalitetsarbete som leder mot målen... 3 xx skola och fritidshem...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola f in Skolinspektionen Dnr 44-2017:5471 Montenova montessoriskola ekonomisk förening Org.nr. 769602-2248 susanne.palmgren@montenova.se för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Nova Montessoriskola

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret ÅSENSKOLAN Jan Setterberg Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2016-17 1 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.2 Måluppfyllelse... 3 1.2.1 Läsutveckling

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. Kvalitetsarbete för grundskolan, Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2012/2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2017 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret

Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret Kvalitetsarbete för grundskolan Garpenbergs skola period 4 (april juni), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå

Läs mer

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan

Färsingaskolan. Lokal arbetsplan för Färsingaskolan Färsingaskolan Lokal arbetsplan för Färsingaskolan 2013 Inledning Från och med augusti 2013 har Sandbäcksskolan åk 4-9 flyttat till Färsingaskolan som nu är en 4-9 skola med ca 400 elever. Verksamheten

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015

LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 LOKAL ARBETSPLAN 2014-2015 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet fungerar under läsåret samt beskriva hur vi

Läs mer

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Ängbyskolan. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Ängbyskolan Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Åsaka skola F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Åsaka skola F-6 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete BUN 2013-08-27 57 Systematiskt kvalitetsarbete Barn- och utbildningsförvaltningen Systematiskt kvalitetsarbete i Svenljunga kommun Skollagens krav innebär att huvudmän, förskole- och skolenheter systematiskt

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Siljansnäs skola och fritidshem Kvalitetsredovisning 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera,

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 214-21 Långhundra skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:10600 Burlövs kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Tågarpskolan i Burlövs kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2016:10600 2 (6)

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Segerstaskolan Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Parkskolan åk 1-6, Läsåret

Parkskolan åk 1-6, Läsåret Arbetsplan åk 1-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande prioriterade områden, som finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret 2018-19 Fortsatt utveckling av inkluderande arbetssätt

Läs mer

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet

Resultatprofil Läsåret Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Resultatprofil Läsåret 2013-2014 Lagga skola Årskurs 1-6 Förskoleklass Fritidshemmet Innehållsförteckning Vad är en resultatprofil... 3 Syfte... 3 Vad är innebörden i begreppet resultat?... 3 1. Presentation...

Läs mer

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13

Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Barn och utbildning Sten-Åke Eriksson Rektor Åsenskolans redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet läsåret 2012-13 Innehåll 1. Resultat och måluppfyllelse... 3 1.1 Kunskaper... 3 1.1.1 Måluppfyllelse...

Läs mer

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16

Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Datum 161001 Kvalitetsrapport avseende måluppfyllelse 2015/16 Verksamhet: Enligt anvisningarna om systematiskt kvalitetsarbete i skollagen (2010:800, 4 kap 3-8 ). Bakgrund är organisation med förskoleklass

Läs mer

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013.

Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. Kvalitetsarbete för grundskolan Vasaskolan period 1 juli-sept 2013. 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvudmannanivå systematiskt och

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 -

Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - 1 Systematiskt kvalitetsarbete Pajala kommun 2013 - Systematiskt kvalitetsarbete och inflytande behandlas i ett gemensamt kapitel, kap 4, i skollagen (2010:800). Bestämmelserna gäller för samtliga skolformer

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Kronan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Kronan F-6 2014 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING

Läs mer

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun

r'n Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen efter bastillsyn i Assaredsskolan belägen i Göteborgs kommun r'n Beslut Dnr 44-2015:4209 Assareds skolkooperativ Ek för. Org.nr. 716445-1390 jan.andersson@assaredsskolan.se styrelsen@assaredsskolan.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter bastillsyn i Assaredsskolan

Läs mer

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019

Arbetsplan Bruksskolan åk /2019 Arbetsplan Bruksskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola n Beslut Stockholms kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Eriksdalsskolan belägen i Stockholms kommun 2(6) Tillsyn i Eriksdalsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola

Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor. Brattfors skola Brattfors skola Sten-Åke Eriksson Rektor Brattfors skola Redovisning av det systematiska kvalitetsarbetet för läsåret 2013 2014 1 1. Kunskapsuppdraget 1.1 Mål Alla elever kan, senast i slutet av höstterminen

Läs mer

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6

, Mikael Johansson, Annie-Frid Johansson, Läsåret Arbetsplan åk F-6 Arbetsplan åk F-6 Utifrån verksamhetens kvalitetsrapport har rektor valt följande förbättringsområden, som tillsammans med pedagogernas förbättringsområden, finns dokumenterade i arbetsplanen för läsåret

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola

Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola Regelbunden tillsyn i Ludvika kommun Vasaskeppets skola Dnr 43-2008:438 Regelbunden tillsyn i Vasaskeppets skola Förskoleklass Grundskola 1 3 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Ludvika

Läs mer

LOKAL ARBETSPLAN

LOKAL ARBETSPLAN LOKAL ARBETSPLAN 2015-2016 GRUNDSKOLA: Drottningdals skola 1. UNDERLAG Varje skola i Sverige har i uppdrag att beskriva hur det systematiska kvalitetsarbetet (SKA) fungerar under läsåret samt beskriva

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2015/2016 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019

Arbetsplan Åtorpsskolan åk /2019 Arbetsplan Åtorpsskolan åk 1-6 2018/2019 Normer och Värden Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens krav

Läs mer

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden

Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden Arbetsplan åk 1-6 utifrån framtagna förbättringsområden 2019 2020 Månadsrapporten ska utgå från de faktorer vi kan påverka. Följande faktorer ska särskilt beaktas: Undervisningens och utbildningens innehåll

Läs mer

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Garpenbergs skola period 3 (jan mars), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016

Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 Kvalitetsplan Mellanvångsskolan läsåret 2015/2016 2015-08-14 Innehåll Kvalitetsplan... 2 Prioriterade område läsåret 2015-2016... 3 Förväntansdokument... 6 Kvalitetsuppföljning... 6 Kvalitetsplan Huvudman,

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Skolinspektionen Åstorps kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Kvidinge skola belägen i Åstorps kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan

Läs mer

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN

Astrid Lindgrens skola AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN AAstirid LIndgresn skola DOKUMENTNAMN skolan Vi vet vart vi ska. Vi utvärderar, analyserar och förändrar. Utnyttja alla våra sinnen. Lär oss på olika sätt. Är tydliga! Gör våra elever medvetna om målen.

Läs mer

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola

Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete Kingelstad Byskola skola 1 Redovisning av systematiskt kvalitetsarbete 2016 Kingelstad Byskola skola 2 1. Kortfattad beskrivning av verksamheten Kingelstad Byskola HB startade i december 2012 med förskola. Efter att ha fått tillstånd

Läs mer

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola

Kvalitetsrapport. Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat:

Utvecklingsplan. Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018. Upprättat: Upprättat: 170904 Utvecklingsplan Tingbergsskolan Förskoleklass, grundskola 1 6, fritidshem Läsåret 2017/2018 Det Systematiska Kvalitéts Arbetet (SKA) på Tingbergsskolan Ett systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret 2013-09-12 Kvalitetsarbete för Jonsbo skola period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

Kvalitetsredovisning

Kvalitetsredovisning Kvalitetsredovisning Grundskola 1-6 Läsåret 2013/2014 Hedeskoga skola Ansvarig rektor:jim Priest Inledning Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att huvudmän, förskole och skolenheter

Läs mer

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014

Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 BARN OCH UTBILDNING Verksamhetsplan för Norrtullskolan 2013/2014 Verksamhetsidé På vår skola ges alla elever möjlighet att utvecklas utifrån sina förutsättningar! Det viktiga för alla på skolan är att

Läs mer

Kvalitetsarbete för Smedby skola period 1, läsåret

Kvalitetsarbete för Smedby skola period 1, läsåret 2013-09-012 Kvalitetsarbete för Smedby skola period 1, läsåret 2013-2014 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola

Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola Regelbunden tillsyn i Sorsele kommun Blattnicksele skola Dnr 53-2008:1864 Regelbunden tillsyn i Blattnicksele skola Förskoleklass Årskurserna 1 6 Inledning har granskat verksamheten i Sorsele kommun och

Läs mer

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden

Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Arbetsplan 2016/2017 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi nått målen? Utvärdering Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska utvecklas till att uppfylla skollagens krav.

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan. Lyrfågelskolan F Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Förskoleklass / Grundskolan / Grundsärskolan Lyrfågelskolan F-3 2015 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat...

Läs mer

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017

Resultatprofil. Alsike skola. Läsåret 2016/2017 Resultatprofil Alsike skola Läsåret 2016/2017 Vad är en resultatprofil I resultatprofilen redovisas respektive skolas organisation, antal elever och pedagogisk personal, resultat som uppnåtts hos eleverna

Läs mer

Information om det systematiska kvalitetsarbetet

Information om det systematiska kvalitetsarbetet Anita Rune - P6AR01 E-post: anita.rune@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2013-09-09 Dnr: 2013/2541-BaUN- 013 Barn- och ungdomsnämnden Information om det systematiska kvalitetsarbetet Ärendebeskrivning

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan

Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Regelbunden tillsyn i Botkyrka kommun Tallidsskolan Dnr 43-SV2008:214 Regelbunden tillsyn i Tallidsskolan Förskoleklass, årskurs 1-6 Särskola årskurs 1-6 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Kronan Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Kronan 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 4 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015

Verksamhetsplan Grundsärskola/ fritidshem 2014/2015 Tillsammans når vi toppen! Tre prioriterade utvecklingsområden för skolområde ÖST Höja måluppfyllelse och resultat Nationella prov Betyg Enkätresultat Elevhälsa VÄRDEGRUNDSARBETE Förebyggande arbete Samordna

Läs mer

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET

SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET SYSTEMATISKT KVALITETSARBETE FÖR VAD SKOLA LÄSÅRET 2016-2017 TRYGGHET OCH STUDIERO -Vi kommer att fortsätta ha en hög vuxennärvaro på raster, vid bussar och vid olika aktiviteter så att eleverna känner

Läs mer

Övergripande plan för det systematiska kvalitetsarbetet i förskolor och skolor i Höörs kommun 2015-18

Övergripande plan för det systematiska kvalitetsarbetet i förskolor och skolor i Höörs kommun 2015-18 2016-06-01 1 (14) Övergripande plan för det systematiska kvalitetsarbetet i förskolor och skolor i Höörs kommun 2015-18 Inledning I skollagen beskrivs att varje huvudman systematiskt och kontinuerligt

Läs mer

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6

Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Arbetsplan 2018/19 Strömtorpsskolan åk 1-6 Mål Hur når vi målen? Genomförande Hur vet vi att vi når målen? Hur ska vi göra? Normer och Värden Skolans plan mot kränkande behandling ska uppfylla skollagens

Läs mer

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret

Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 0 Kvalitetsrapport för Knutsbo/Junibacken skolområde läsåret 2015-2016 GÄLLANDE FÖR VERKSAMHETEN I Junibackens skola förskoleklass grundskola åk 1-6 fritidshem Ansvarig rektor Åsa Strömberg 1 Innehåll

Läs mer

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017

Kvalitetsrapport grundskola. Örsjö skola Läsår 2016/2017 Kvalitetsrapport grundskola Örsjö skola Läsår 2016/2017 Jämställdhet 3 Utbildningen i åk 1-6 ska utformas så att alla elever tillförsäkras en skolmiljö som präglas av trygghet och studiero. 4 All verksamhet

Läs mer

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013

Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Kvalitetsredovisning Tällbergs skola 2012/2013 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen. Skolans mål anges i skollag,

Läs mer

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete

Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete Matteusskolan Sammanfattning måluppfyllelse 2017 Dnr: Sid 1 (7) 2018-01-29 Matteusskolans systematiska kvalitetsarbete På Matteusskolan bedrivs ett systematiskt kvalitetsarbete i syfte att ständigt utveckla

Läs mer

Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017

Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Grundskoleavdelningen Rektorsområde Trångsund Systematiskt kvalitetsarbete för perioden 2016/2017 Trångsundsskolan är en skola i utveckling. Under läsåret har vi arbetat väldigt mycket med att få en struktur

Läs mer

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4

Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 Örskolan; förskoleklass samt åk 1-4 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete

Systematiskt kvalitetsarbete Systematiskt kvalitetsarbete 2012-2013 Tranängskolan 7-9 2013-09-11 Annika Källman Jonny Axelsson 2 Innehåll 1 Redovisning av särskilda insatser och åtgärder enligt föregående kvalitetsredovisning och

Läs mer

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola

Kvalitetsrapport. Ramshyttans skola Kvalitetsrapport Ramshyttans skola Läsåret 2016-2017 Innehållsförteckning 1. Grundfakta... 3 2. Resultat... 4 2.1 Normer och värden, elevers ansvar och inflytande... 4 2.2 Kunskaper, bedömning och betyg...

Läs mer

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019

Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Arbetsplan Stora Vallaskolan 2018/2019 Prioriterade områden: 1.normer och värde (värdegrund), 2.specialpedagogiklyftet utveckla undervisningen i den ordinarie gruppen samt lärmiljön för att möta elevernas

Läs mer

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Smedby period 1 (juli-sept), läsåret

Kvalitetsarbete för fritidshemmet Smedby period 1 (juli-sept), läsåret 2013-10-18 Kvalitetsarbete för fritidshemmet Smedby period 1 (juli-sept), läsåret 2013-2014 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå

Läs mer

1. INLEDNING BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE FÖRUTSÄTTNINGAR... 4

1. INLEDNING BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 Verksamhetsrapport för Kvarnsvedens skola läsåret 2014/2015 Innehållsförteckning 1. INLEDNING... 3 2. BESKRIVNING AV ENHETENS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE... 4 3. FÖRUTSÄTTNINGAR... 4 3.1. Pedagogisk personal...

Läs mer

Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor

Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor Handlingsplan för läsårets pedagogiska dokumentation för Sundbybergs stads skolor Rektorsgruppen i Sundbybergs stad 1 Inledning och bakgrund Skollagens krav på systematiskt kvalitetsarbete innebär att

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola 4 Dnr 43-2015:8971 Linköpings kommun Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Björn kärrskolan belägen i Linköpings kommun 2 (9) Tillsyn i Björnkärrskolan har genomfört tillsyn av Linköpings

Läs mer

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Åsaka skola

Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan. Åsaka skola Dokumentation av systematiskt kvalitetsarbete Grundskolan/Grundsärskolan Åsaka skola 1-6 2013 Innehållsförteckning KVALITÉTSARBETE... 3 Redovisning av aktuella kunskapsresultat... 3 REDOVISNING AV UPPDRAG...

Läs mer

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer.

Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att ha fokus på uppdraget och att ha höga förväntningar. Genom nyfikenhet och att ta tillvara andras idéer. Genom att lyfta fram goda exempel och fira framgångar. Genom att skapa en gemensam plattform

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 44-2015:9807 AcadeMedia fria grundskolor AB Org.nr. 556932-0699 Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Växthuset belägen i Mölndals kommun 2 (8) Dnr 44-2015:9807 Tillsyn i Växthuset

Läs mer

Kvalitetsanalys 15/16. Sjötoftaskolan

Kvalitetsanalys 15/16. Sjötoftaskolan Kvalitetsanalys 15/16 Sjötoftaskolan Innehållsförteckning Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 Resultatet av årets verksamhet... 5 Verksamhetens resultat... 5 Inflytande/delaktighet... 17

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2016:4634 Varbergs kommun ks@varberg.se Beslut för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Bockstensskolan 3-5 i Varbergs kommun 2(9) Tillsyn i Bockstensskolan 3-5 har genomfört tillsyn av

Läs mer

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare

Skolutvecklingsplan. Skolans namn: Hallerna Skola Läsår: Kommun: Stenungsunds kommun. Vi utbildar världsmedborgare Skolutvecklingsplan Skolans namn: Hallerna Skola Läsår:2017-2018 Kommun: Stenungsunds kommun Vi utbildar världsmedborgare Information om skolenheten Hallerna är en nystartad enhet. Verksamheten på enheten

Läs mer

Beslut för grundskola och fritidshem

Beslut för grundskola och fritidshem Beslut 2013-04-17 Fria Maria Barnskola Rektorn vid Fria Maria Barnskola Beslut för grundskola och fritidshem efter tillsyn av Fria Maria Barnskola i Stockholms kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan

VERKSAMHETSPLAN Brobyskolan 1 VERKSAMHETSPLAN 2018-2019 Brobyskolan FÖRSKOLEKLASS, SKOLA och FRITIDSHEM 2 Innehållsförteckning Grundfakta om verksamheten 3 Sammanfattning av läsåret 2017/18 3 Prioriterade områden för kommande verksamhetsår

Läs mer

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola

Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning och verksamhetsplan för Tällbergs skola Kvalitetsredovisning 2013/2014 Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och

Läs mer

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5

Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 Duvboskolan; förskoleklass samt åk 1-5 I detta skolblad presenteras olika data i tabeller för skolan. Uppgifterna 1 är antalsoch andelsuppgifter avseende, modersmåls- undervisning, lärare, och provresultat.

Läs mer

Kvalitetsrapport Vedevågs skola

Kvalitetsrapport Vedevågs skola Kvalitetsrapport Vedevågs skola 2015-2016 1 Innehåll 1. GRUNDFAKTA... 4 2. RESULTAT... 5 2.1 Normer och värden... 5 2.2 Måluppfyllelse i arbetet med kursplanernas mål... 6 2.3 Elevinflytande och demokrati

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass.

Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Kvalitetsredovisning läsåret 2013/14 Insjöns skola och förskoleklass. Varje huvudman inom skolväsendet ska på huvudmannanivå systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp och utveckla utbildningen.

Läs mer

Kvalitetsredovisning vårterminen 2011

Kvalitetsredovisning vårterminen 2011 Barn och utbildning Kvalitetsredovisning vårterminen 2011 Brattfors skola Grundskola, Förskoleklass Fritidshem Barbro Jansson Rektor 1 Innehållsförteckning 1 Bakgrund och förutsättningar 3 2 Resultat och

Läs mer

Beslut för förskoleklass och grundskola

Beslut för förskoleklass och grundskola Dnr 43-2015:10013 Stockholms kommun för förskoleklass och grundskola efter tillsyn i Magelungsskolan belägen i Stockholms kommun 2 (8) Tillsyn i Magelungsskolan har genomfört tillsyn av Stockholms kommun

Läs mer

Sjötoftaskolan. Kvalitetsanalys 16/17

Sjötoftaskolan. Kvalitetsanalys 16/17 Sjötoftaskolan Kvalitetsanalys 16/17 Innehållsförteckning 1 Förutsättningar förskola, fritidshem och skola... 3 2 Resultatet av årets verksamhet... 5 2.1 Verksamhetens resultat... 5 2.1.1 Alla elever i

Läs mer

Kvalitetsrapport Bäsna skola 2014/2015

Kvalitetsrapport Bäsna skola 2014/2015 Kvalitetsrapport Bäsna skola 2014/2015 1 Verksamhetsredogörelse Prioriterat på Bäsna skola är natur och miljöfrågor, det innebär bland annat att utemiljön används som inlärningsmiljö en gång i veckan.

Läs mer

Grundskolan 1-6 och förskoleklass

Grundskolan 1-6 och förskoleklass Kvalitetsrapport Grundskolan 1-6 och förskoleklass Skolans namn Rektor.. Det svenska skolsystemet, förskolan, grundskolan, grundsärskolan, fritidshem, gymnasieskolan, gymnasiesärskolan och den kommunala

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan

Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan Regelbunden tillsyn i Kungsbacka kommun Hålabäcksskolan Dnr 43-2009:399 Regelbunden tillsyn i Hålabäcksskolan Grundskola årskurserna 6 9 Inledning Skolinspektionen har granskat verksamheten i Kungsbacka

Läs mer