SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden klockan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden klockan"

Transkript

1 Plats Tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. klockan Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande Andreas Lindström (M) Cenneth Quick (M) Jonatan Rundqvist (MP) Ricardo Chavez (KD) Cecilia Lundin Danielsson (S) Marko Kosonen (S) Margita Björkenklint (S) Håkan Frizén (V) Ellen Franzén (SD) Glenn Nilsson (M), ersättare för Kent-Inge Henrixon (M) Ann-Margreth Willebrand (FP), ersättare för Gunilla Seltén (FP) Göran Danielsson (S), ersättare för Pontus Samuelsson (S) Anders Jeppsson (M) Maria Alvarez- Serrano (S) Helén Moggia (V) Erica Månsson, förvaltningschef Hanna Östrand, förvaltningssekreterare Ulrika Örnström, administrativ chef Nicolas Hansson, konst- och kulturchef Jessica Råhlin, avdelningschef fritid Justering Justerare Rose-Marie Holmqvist (S) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningen den 30 mars klockan Justerade paragrafer (27)

2 Ajournering Underskrifter Sekreterare Hanna Östrand Ordförande Eva Johansson (C) Justerare Rose-Marie Holmqvist (S) 2(27)

3 Bevis om anslag av protokoll kultur- och fritidsnämndens protokoll från sammanträdet är justerat Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen, Västergatan 15 Växjö. Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Hanna Östrand 3(27)

4 Förteckning över kultur- och fritidsnämnden ärenden den 25 mars Dnr 60 Val av justeringsperson Dnr 65 Allmänhetens frågestund Dnr Informationsärenden Dnr Meddelanden och rapporter Dnr Redovisning av delegeringsbeslut Dnr Ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter t.o.m februari Dnr Remiss av medborgarförslag om att anlägga aktivitetslokal vid allaktivitetshall för boule, kubbspel och hästskokastning samt använda grusplan för samma aktivitet Dnr Remiss av medborgarförslag att göra översyn av bibliotekets kopieringsservice Dnr KF-uppdrag om att utreda ridsportens behov och utmaningar i Växjö kommun Dnr Investeringsbidrag år Dnr Ansökan om kartbidrag för år Dnr Kommunövergripande friluftsplan Dnr Revidering av biblioteksplan för Växjö kommun Dnr Trummen Land Art Arena Dnr Policytillägg för direktservice för konst- och kulturavdelningen (27)

5 52 Dnr Ramjustering kulturparken Småland AB Dnr 17 Övrigt (27)

6 37 Dnr 60 Val av justeringsperson s beslut utser Rose- Marie Holmqvist (S) att justera dagens protokoll. 6(27)

7 38 Dnr 65 Allmänhetens frågestund s beslut noterar följande frågor till protokollet: Ingmar Olehag som inkommit med medborgarförslag om att anlägga aktivitetslokal vid allaktivitetshall för boule, kubbspel och hästskokastning samt använda grusplan för samma aktivitet frågar kultur- och fritidsnämnden hur stort intresset för att anlägga en allaktivitetshall på angiven plats är. Ingmar Olehag presenterar sitt medborgarförslag. Avdelningschefen för fritid informerar om det föreslagna området och ordförande delger förslagsställaren att ärendet kommer behandlas i 43 i dagordningen. 7(27)

8 39 Dnr Informationsärenden s beslut noterar följande information till protokollet: 1. Information från biblioteksavdelningen Ingen information framförs från biblioteksavdelningen. 2. Information från fritidsavdelningen Avdelningschefen för fritid informerar om mindre omorganisering på Araby Park Arena. Rekrytering av verksamhetsutvecklare för kultur och fritidsverksamhet pågår. Öppettiderna för allmänheten kommer minska med syftet att skapa ett lugnare klimat på arenan. Öppettiderna är på prov fram till sommaren. Ordförande frågar avdelningschefen hur öppettiderna och bemanningen på arenan kommer se ut i sommar samt hur eventuella ökningar påverkar budgeten. Kultur- och fritidsförvaltningen har sökt pengar från den urbana utvecklingsfonden. Schemaändringar och nerskärningar i timpersonalen har gjorts. Avdelningschefen för fritid informerar om att konstgräsplanen i Fagrabäck besiktigas den första april och Växjö Lakers framställan om ny ishall och curlinghall. Växjö handbollsförening önskar att själva bygga ny arena innefattande två träningsytor samt en matchplan vid Kungsmadskolan. Arenan ska vara anpassad för funktionsnedsatta. s informeras om arbetet med idrottshusetmultisportarena. 8(27)

9 3. Information från konst- och kulturavdelningen Konst- och kulturchefen informerar om art site 5 och delger kulturoch fritidsnämnden det vinnande bidraget. Konst- och kulturchefen informerar om uppförandet av offentligt konstverk av Jennifer Forsberg i Braås. Konstverket invigs den 25 april. På konsthallen pågår projektet jordmånad med fokus på hållbarhet i samband med earthweek. Konst- och kulturchefen informerar om arbetet med sommarens satsning scensommar. Rekrytering av samordnare för projektet pågår. Parallellt med utvecklingen av Ringsberg/Kristineberg presenterar konst- och kulturchefen visionen om kulturella mötesplatser. Tilltänkta profilerade kulturområden delas in i deltagarkultur, kulturarv och upplevelsekultur. 4. Förvaltningschefens information Förvaltningschefen informerar kultur- och fritidsnämnden om visionen om att bygga ett nytt scenkonsthus. Förvaltningschefen informerar om kultur- och fritidsnämndens målområden uppleva och göra. Övergripande målområden presenteras på kultur respektive fritidsområdet. Förvaltningschefen understryker vikten att undersöka befintliga behov. Förvaltningschefen informerar om utvecklingsområden där det finns stort behov av nya idrottsytor. 5. Ordförandens information Ordförande informerar om hennes deltagande på simsällskapets årsmöte och delger kultur- och fritidsnämnden simsällskapets krav och förhoppningar på en ny simhall. Ordförande informerar simsällskapets önskemål om hopptorn och höj och sänkbara golv. Simhallsfrågan är svår gällande omfattning likväl som placering. 9(27)

10 40 Dnr Meddelanden och rapporter s beslut lägger samtliga meddelanden och rapporter till handlingarna. Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelse den 19 mars inkomna meddelanden och rapporter. 10(27)

11 41 Dnr Redovisning av delegeringsbeslut s beslut godkänner redovisningen av följande delegeringsbeslut: KFAC KFH KFPA KFN del.12-19, KFN del KFO KFH Bakgrund har överlåtit sin beslutanderätt i vissa ärenden till ordföranden, vice ordföranden och tjänstemän enligt en av kultur- och fritidsnämnden antagen delegationsordning. Beslut som fattas av delegat ska redovisas på kultur- och fritidsnämndens närmast efterföljande sammanträde. Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelse den 19 mars 2015 att delegeringsbeslut är fattade i följande ärenden: Utbetalning av bidrag Personalärenden Brådskande ärenden 11(27)

12 42 Dnr Ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med februari 2015 s beslut lägger den ekonomiska rapporten för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med februari 2015 till handlingarna. Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar den 25 mars 2015 ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med februari Beslutsunderlag Ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med februari (27)

13 43 Dnr Remiss av medborgarförslag om att anlägga aktivitetslokal vid allaktivitetshall för boule, kubbspel och hästskokastning samt använda grusplan för samma aktivitet s beslut lämnar följande yttrande: De anlagda ytorna kring Araby Park Arena är idag väl preparerade för de aktiviteter som nämns i medborgarförslaget och några ytterligare åtgärder i området anses därför inte behövas. Bakgrund Förslaget är att kommunen bygger planer för hästskokastning, boule och kubbspel norr och söder om konstgräsplanen i Araby. Förslagsställaren nämner också aktivitetslokal söder om konstgräsplanen där det i nuläget finns anlagda löparbanor, längdhoppsbanor samt klippta gräsytor. Ärendet Eftersom gällande detaljplan inte medger byggnation på den föreslagna platsen så utgår förvaltningen ifrån att förslagsställaren menar anläggande av lämpliga ytor för den här typen av fritidsaktiviteter. Inom det nya aktivitetsområdet som byggdes vid Araby Park Arena 2013 anlades bland annat en boulebana. Området söder om konstgräsplanen finns klippta gräsytor med möjlighet att spela kubb och hästskokastning. I parkområdet norr om konstgräsplanen finns också stora möjligheter till spontanspel på såväl gräs som grusytorna. Förvaltningen gör därför bedömningen att området är väl tillgodosett för den typen av spel och aktiviteter som förslagställaren nämner. 13(27)

14 Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till yttrande Ingmar Olehags medborgarförslag om att anläggaktivitetslokal vid allaktivitetshall för boule, kubbspel och hästskokastning samt använda grusplan för samma aktivitet. Beslutet skickas till För kännedom Kommunfullmäktige Förslagsställaren 14(27)

15 44 Dnr Remiss av medborgarförslag att göra översyn av bibliotekets kopieringsservice s beslut Biblioteket fortsätter att erbjuda kopieringsservice i samma utsträckning som tidigare. Bakgrund Biblioteken i Växjö erbjuder som en tilläggstjänst möjlighet att kopiera samt möjlighet att göra utskrifter från dator. Detta är en del i bibliotekets demokratiuppdrag och en viktig service för medborgarna. Men att erbjuda kopiering är inte bibliotekens huvuduppdrag och därför finns det inte något behov av att utveckla denna service. Enligt vår bedömning är befintlig kopieringsservice fullt tillräcklig och priserna är i nivå med standarden på vad som erbjuds. Enligt bibliotekslagen 9 har biblioteken rätt att ta ut ersättning för fotokopiering och andra liknande tjänster. Enlig kommunallagen 8 kap 3c ska prissättningen följa självkostnadsprincipen, det vill säga kommunen får inte ta ut högra avgifter än vad som svarar mot de tjänster och nyttigheter som tillhandahålls. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Rolf Rasks medborgarförslag om att göra en översyn av bibliotekets kopieringsservice. Beslutet skickas till För kännedom Kommunfullmäktige Förslagsställaren 15(27)

16 45 Dnr KF-uppdrag om att utreda ridsportens behov och utmaningar i Växjö kommun s beslut 1. antar WSP statusrapport Växjö kommuns ridskoleanläggningar samt den kompletterande rapporten Budgetunderlag Växjö ridanläggningar. 2. ger förvaltningen i uppdrag att genomföra en kompletterande utredning kring Växjö ridklubbs behov. Denna del saknas i det nuvarande underlaget kr avsätts till utredningen. Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen har av nämnden fått i uppdrag att utreda ridsportens behov och utmaningar i Växjö kommun. Uppdraget grundar sig Ann-Kristin Lindquists (S) motion från den 6 januari 2014, där hon föreslagit att fritidsnämnden i samråd med kommunens ridklubbar får i uppdrag att utreda frågan om en centralt belägen arena för ridsport i Växjö. Fritidsnämnden har i yttrat sig positivt över motionen. Nämnden håller med om att en utredning kring ridsporten i Växjö bör göras. En sådan utredning bör dock enligt nämnden belysa vilka behov och utmaningar som finns för ridsporten i Växjö. 16(27)

17 Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Rapport, Växjö kommuns ridskoleanläggningar en statusrapport Budgetunderlag Växjö ridanläggningar Bilaga 1: Budgetunderlag Växjö ridanläggningar Bilaga 2: Budgetunderlag Växjö ridanläggningar Beslutet skickas till För kännedom Kommunstyrelsen 17(27)

18 46 Dnr Investeringsbidrag år 2015 s beslut 1. beviljar investeringsbidrag till föreningar enligt följande: Förening Ändamål Bidrag kronor Friluftsfrämjandet Braås Airfloor Söraby Skytteförening Komplettering till nybyggnation av skyttehall Åryds IK Ny fotbollsplan + utrustning Bergs Scoutkår Förrådsbyggnad Summa använder resterande del av investeringsbudgeten till anläggningsstöd för ridsporten. Bakgrund I fritidsnämndens budget finns för miljon kronor upptaget på verksamhet 3213, investeringsbidrag till föreningar. Med anledning av nytt regelverk för föreningsstöd tas ett extra beslut om investeringsbidrag för innevarande år, Ansökningar om investeringar avseende budgetår 2016 beslutas efter 1/ Följande föreningar har ansökt om investeringsbidrag hos kultur- och fritidsförvaltningen innan det nya regelverket trädde i kraft Förening Ändamål Investeringskostnad kr Växjö Pistolklubb Byggande av målbod Friluftsfrämjandet Braås Airfloor Friluftsfrämjandet Braås Rullvagnar 4 st Åby/Tjureda IF Utegym Söraby Skytteförening Komplettering till nygyggnation av skyttehall Åryds IK Ny fotbollsplan + utrustning Bergs Scoutkår Förrådsbyggnad Dänningelanda BTK Förbättring av befintlig avloppsanläggning Dansklubben Swing Förändring av Swinghallen Summa (27)

19 I den statusrapport, daterad , från WSP framgår det att större delen av ridanläggningarna är i stort behov av anläggningsförbättringar. Ridsporten är också något som kommunen framhållit som en stor och viktig verksamhet i budget Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Motivering till investeringsbidrag extra fördelning år Ansökningar om investeringsbidrag år Beslutet skickas till För kännedom Berörda föreningar 19(27)

20 47 Dnr Ansökan om kartbidrag för år 2015 s beslut ger Växjö OL Allians ett bidrag på kronor för finansiering av orienteringskartor under Bidraget betalas ut efter det att föreningarna har redovisat sina kostnader för kartorna och kostnaderna belastar verksamhet 3212, Lokalkostnadsbidrag. Bakgrund Växjö OL-allians består av samtliga orienteringsföreningar i Växjö kommun. Växjö OL-allians tar varje år fram en kartplan för 5 år framåt. Inför varje nytt år revideras kartplanen för att se över behovet av nya orienteringskartor. Kostnaden för att ta fram nya orienteringskartor för 2015 kommer att uppgå till kronor. Kostnaderna för de olika orienteringsföreningarna är fördelade enligt följande: Värend GN OK Norrvirdarna Växjö AIS Växjö OK kronor kronor 5780 kronor kronor Ärendet I enlighet med det regelverk som är beslutat för föreningsstöd, fritidsnämndens REGLER för föreningsstöd, ska ett separat beslut tas för framtagning av kartor. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Ansökning om kartbidrag för år Beslutet skickas till För kännedom Berörda föreningar 20(27)

21 48 Dnr Kommunövergripande friluftsplan s beslut tillskriver kommunstyrelsen om att få i uppdrag att leda en kommunövergripande arbetsgrupp med representanter från stadsbyggnadskontoret, kommunledningsförvaltningen, tekniska förvaltningen, utbildningsförvaltningen i syfta att ta fram en kommungemensam friluftsplan. Bakgrund I Växjö kommun finns flera gröna arenor för det rörliga friluftslivet. De är välbesökta för motion och friluftsliv av olika slag, både på spontant initiativ och knutet till föreningar. De gröna arenorna för friluftslivet är en tillgång med stora upplevelsevärden som har en stor utvecklingspotential. För att vidareutveckla friluftslivet krävs ett mer strategiskt och långsiktigt förvaltningsövergripande arbete än tidigare. Här krävs insatser på bred front rörande friluftsliv, allt från information, tillgänglighet till skötsel, drift och aktiviteter. För att de kommunala insatserna i friluftslivet ska bli mest resurseffektivt och få störts genomslagskraft är det viktigt att alla insatser samordnas inom kommunkoncernen. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Beslutet skickas till För åtgärd Kommunstyrelsen 21(27)

22 49 Dnr Revidering av biblioteksplan för Växjö kommun s beslut ger förvaltningen i uppdrag att tillsammans med utbildningsförvaltningen revidera Växjö kommuns biblioteksplan. En arbetsgrupp tillsätts under våren 2015 för att arbeta fram en ny bibliotekplan som kan presenteras vid årsskiftet 2015/2016 för beslut i berörda nämnder. Bakgrund I bibliotekslagen SFS 2013:801 står det att kommuner och landsting ska anta biblioteksplaner för sin verksamhet på biblioteksområdet. Ansvarande myndighet ska följa upp hur de biblioteksplaner som antagits har utformats och hur de används. På uppdrag av kulturnämnden arbetade kultur- och fritidsförvaltningen i samråd med barn-och omsorgsförvaltningen och gymnasieförvaltningen fram en samlad biblioteksplan för Växjö kommunfullmäktige. Planen antogs av kommunfullmäktige Under 2012 reviderades planen och ny plan antogs av kulturnämnden Syftet med Växjö kommuns biblioteksplan är att, mot bakgrund av bibliotekslagen och skollagen, utveckla en samsyn på kommunens samlade biblioteksresurser för att ge en god biblioteksservice till alla kommuninvånare. Planen syftar även till att utveckla en sammanhållen biblioteksverksamhet som kan tillgodose medborgarnas behov under livets alla faser. Särskild uppmärksamhet ägnas åt barn och ungdomar under både skoltid och fritid. Personer med funktionshinder samt personer med annan etnisk bakgrund utgör prioriterade målgrupper. 22(27)

23 Ärendet Växjö kommuns biblioteksplan med revidering 2012 gäller till dess ny bibliotekslag är fastställd. Ny bibliotekslag trädde i kraft den 1 januari 2014 och därmed är det dags att arbeta fram en ny biblioteksplan för Växjö kommun. Under 2014 pågick förberedelser för att skapa en gemensam utbildningsförvaltning i kommunen genom att slå samman skol- och barnomsorgsförvaltningen och gymnasieförvaltningen vilket innebar att arbetet med biblioteksplan fick skjutas fram något. Nu när den nya utbildningsförvaltningen är på plats är det möjligt att starta upp gemensamma arbetet med att revidera Växjö kommuns biblioteksplan. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Beslutet skickas till För åtgärd Utbildningsnämnden 23(27)

24 50 Dnr Trummen Land Art Arena s beslut fastställer att uppdraget att utföra den konstnärliga gestaltningen Konstpaviljongen inom Land Art Trummen tilldelas Leo Pettersson för förslaget Vattnets röst. Bakgrund Land Art Trummen ingår i Växjö kommuns Vision Trummen (KS ) som är en satsning på konst, natur och friluftsliv runt sjön Trummen. och dess förvaltning samverkar med Tekniska nämnden och dess förvaltning vid genomförandet. Inom projektet ryms ett antal konstnärliga gestaltningar som enligt lagen om offentlig upphandling ska upphandlas. Upphandlingen av Konstpaviljongen inleddes under Inlämnade skissförslag bedömdes av en utvärderingsgrupp bestående av Nicolas Hansson, kultur- och konstchef Växjö kommun, Anna-Karin Arvidsson, konstnär och lektor i design, Linnéuniversitetet, Elna Svenle, Chef Vandalorum, centrum för konst och design, Henrik Wibroe, stadsarkitekt Växjö kommun och Marielle Almqvist, landskapsarkitekt Växjö kommun. Uppdraget tilldelades Leo Pettersson för förslaget Vattnets röst. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut (27)

25 51 Dnr Policytillägg för direktservice för konst- och kulturavdelningen s beslut beslutar om kompletterande förändringar i regelverket för stödet Direktservice. Stöd beviljas ej till arrangemang/verksamhet som stödjer eller ingår i partipolitisk eller religiös verksamhet. Stöd beviljas ej till stödgalor eller andra arrangemang för välgörande ändamål. Stöd beviljas ej till skolprojekt. Bakgrund Med anledning av att det förekommer ansökningar som kan relateras till partipolitiska partier och organisationer föreslår Kultur- & fritidsförvaltningen tillägg i regelverket för att kunna söka stödet Direktservice. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Policy för direktservice. 25(27)

26 52 Dnr Ramjustering kulturparken Småland AB s beslut beslutar att från och med 2015 omdisponera anslag på kr. Beloppet flyttas från kultur- och fritidsnämndens budget till kommunstyrelsens Bakgrund Vöfab har tagit över fastigheten Muséet 4, Smålandsmuseum mm, från Kulturparken Småland AB. Kommunen hyr fastigheten av Vöfab och upplåter den vederlagsfritt till Kulturparken Småland AB. Upplåtelsen anses som medeltillskott från kommunen och därför minskas kontantbidraget till Kulturparken Småland AB i motsvarande mån. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Beslutet skickas till För åtgärd Håkan Pettersson, budgetchef För kännedom Kommunstyrelsen 26(27)

27 53 Dnr 17 Övrigt Glenn Nilsson (M) frågar förvaltningen om Lammhults IFKs begäran om kommunalt lån till konstgräsplan. Avdelningschefen för fritid informerar om utredningen av pilotprojektet med lånefinansiering. Lena Wibroe (M) frågar förvaltningen när kultur- och fritidsnämnden kommer att kunna hantera handlingar till sammanträden enbart digitalt med Ipad och serviceportal. Kultur- och fritidsförvaltningen informerar om den nuvarande situationen och framtida hantering av digitala handlingar. Håkan Frizén (V) deltog vid tennissällskapets årsmöte och informerar kulturoch fritidsnämnden att tennissällskapets ordförande avsagt sig sitt uppdrag efter 51 år. Håkan Frizén (V) frågar kultur- och fritidsförvaltningen hur funktionsnedsattas möjligheter att delta i sport och fritidsaktiviteter ser ut. Avdelningschefen för fritid informerar kortfattat om den nuvarande situationen. Marko Kosonen (S) frågar kultur- och fritidsförvaltningen om utskickad inbjudan till kommande kulturkonferens. delges information om konferensen. Håkan Frizén (V) med instämmande av ordförande talar för vikten av återrapportering till nämnden efter deltagande vid exempelvis konferenser. Förvaltningschefen informerar om den nuvarande situationen kring fristadsförfattare. Ordförande vill bjuda till konferens om yttrandefrihet för att främja samarbete med andra som ingår i ICORN i Sverige. Håkan Frizén (V) undrar när caféverksamheten på stadsbiblioteket är igång igen. Kultur- och fritidsförvaltningen återkommer med besked längre fram. 27(27)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö, klockan 14.00-16.00 Eva Johansson

Läs mer

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S)

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommun klockan 14:00 15:00 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Kronobergsrummet, Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18 Växjö klockan 14:00 16:29 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Plats B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Tid Kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia Bogatic (V), vice ordförande Ann Albertsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Växjö Boule Arena, Bollgatan, Växjö, klockan 14:00 15:07 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Araby Park Arena, Blackboxen, Höstvägen 5A, klockan 14:00 15:00 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-18 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.30 Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 14.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18 Växjö klockan 14.00-15.10 Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:a vice ordförande

Läs mer

Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Ida Ström (M) Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Svartberg (V) Christer Svensson (SD)

Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Ida Ström (M) Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Svartberg (V) Christer Svensson (SD) Tid och plats Beslutande Ledamöter Storskogen, Vida Arena, Storgatan 86, Växjö klockan 14:26 16:50 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Övriga närvarande Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Alvarez Serrano (S)

Övriga närvarande Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Alvarez Serrano (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 15:36 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden A-salen, Västra Esplanaden 18 Växjö Kl. 14:

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden A-salen, Västra Esplanaden 18 Växjö Kl. 14: Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18 Växjö Kl. 14:00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:a vice ordförande 1-7

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 16:05 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-10-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-10-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.30 Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv

Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson (C) Jan Wiklund (M) ej 23, 25 på grund av jäv Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17.30-18.30 Beslutande Ledamöter Ola Granath (KOSA) ordförande Ann Målare (S) Thomas Neijbert (KOSA) Lill Karin Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Onsdagen den 16 december, KÖK11 i konferenslokal Malajen, Honnörsgatan 15, Växjö, klockan 14.00-16.25 Eva Johansson (C),

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] Sammanträdesdatum 2014-12-15 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) (&)[16] 2014-12-15 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Hörsalen, Nordiska Akvarellmuseet, Skärhamn kl 17:00 18:42 Utses att justera Tina Baudino (S) Justeringens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-25. Klockan 14.00-16.10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-25. Klockan 14.00-16.10 Plats Tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. Klockan 14.00-16.10 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

Glenn Nilsson (M) Magnus Folcker (MP) Maria Alvarez Serrano (S) Maria Palm (SD)

Glenn Nilsson (M) Magnus Folcker (MP) Maria Alvarez Serrano (S) Maria Palm (SD) Tid och plats A-salen, Växjö kommunhus, Västra Esplanaden 18 klockan 14:00 16:05 Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 16:00 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (16) Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl. 08.30-11.05 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 10.25-10.50 Ledamöter Ersättare Per-Inge Lidén (MP) ordförande

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 25 augusti, kl 16.30-18.30 (ajourn. kl 17.15-17.30) Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, ordf, FP Mats Andersson, C Kristina Kristiansson, S Mårten Karlsson,

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-01 2018-03-01 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 15.45 Paragrafer 12-19 Utses att justera Gusten Mårtensson Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-03-08 Underskrifter

Läs mer

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11.

Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh (MP) Salima Fahad (V) Kommunkontoret, tisdag 13 januari, kl 11. - KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN - SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 09.00 11.00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Pär Jansson (C) Carola Eriksson (S) Joel Lindh

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare

Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare Inge Digrell (S), ersättare 1 (12) Plats och tid Hämnäs Bygdegård,, kl. 15.00 16.25 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Mårten Karlsson (S) Erik Ulriksson (C) Anette Eriksson (C) Urban Johansson (L), ersättare

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sida 1 Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum PROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2017-11-06 Plats och tid Sammanträdesrum Landsort, kommunhus A, 2017-11-06 kl. 16:00-17:30 Beslutande Linda Walkeby (S) Ordförande Kerstin Danielsson (S) Bengt Löfberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-20 2018-12-20 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 16:50 Paragrafer 85 92 Utses att justera Predrag Jankovic Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-12-21 Underskrifter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) GIFs friluftsgård Prästängen Västra Skedvi kl. 15.03 16.05 ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Övriga deltagande Detaljplan för del av

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00-16:06 Eva Johansson (C), ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Stadshuset, rum 214 kl. 17:30-20:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Plats Tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. Klockan 14:00-16.20 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom

Sammanträdesdatum Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott Kristine Brosjö, förvaltningschef Lars Nyquist, ekonom r^> O Malung-Sälens kommun Kultur-och fritidsnämndens arbetsutskott 1 Plats och tid Lilla studierummet, biblioteket, kl. 09:00 Beslutande Åsa Hedlöf (S), ordförande GunByttner (M), ledamot Övriga deltagande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Kultur- och fritidsnämnden Alice Nordlander Regina Fröberg Pär Mathiasson. Anita Rydberg BEVIS Sammanträdesprotokoll Blad 1 (13) Plats och tid Koordinaten, Stora mötet kl 13.30-16.30 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Ingemar Urborn (M) Alice Nordlander (M) Regina Fröberg (FP) Pär Mathiasson

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2010-06-22 58-62 Kultur- och fritidsnämnden sammanträde 2010-06-22 Information och överläggningar 58.Ekonomisk uppföljning månadsvis 59. Policy för politisk information

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Övriga närvarande Ersättare A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 16:50 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden

TJÖRNS KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2009-02-02 Blad. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2009-02-02 Blad Kultur- och fritidsnämnden 1 Plats och tid Beslutande Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00-19:20 Benita Nilsson (fp), ordf Ewa-Lena Svensson

Läs mer

Kommunstyrelsen protokoll

Kommunstyrelsen protokoll Datum: Torsdag 16 maj 2019 Tid: 16:30-16.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset, Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 16 maj 2019 Paragrafer: 99-101 Utses att justera: Annette Fransson (S) Underskrifter:

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP)

Protokoll 1 (17) Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie. Martin Kalén. Göran Pettersson (MP) Protokoll 1 (17) Plats och tid Biblioteket i Rydsgård, 2015-02-10, kl. 17.30 19.20 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Maria Christensen, Bibliotekschef Louise Persson, Bibliotekarie Justerade

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet, stadshuset Klockan 08:30-12:05 ajournering 10-10:15 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Kultur och Fritidsnämndens kontor

Kultur och Fritidsnämndens kontor 1(11) Plats och tid Nordiska Travmuseet, den 3 december kl 17.00-18.00 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, FP Bert Sahlin, FP Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Björn Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna

Ann Ohlsson, Folkpartiet Liberalerna Plats och tid Sammanträdesrummet Mästaren, kl 14.00-17.20 ande Rolf Eriksson, Socialdemokraterna, ordf Susanna Johansson, Socialdemokraterna, ersätter Daniel Blomqvist (S) Améle Jaiem, Socialdemokraterna

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1 Nummer: 30:1 Blad: (1) Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1 A Kultur- och fritidsnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Nämnden är kommunens verkställande organ i frågor om kultur- och fritidsverksamhet

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(14) från Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid: Sammanträdesrummet 2:a vån, Ale gymnasium, Nödinge kl 09:00-12:00 Beslutande Isabell Korn, ordförande (M) Lennart Dahl (C) och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott

Sammanträdesprotokoll Utbildningsnämndens kultur- och fritidsutskott Sammanträdesprotokoll Tid och plats Beslutande Övriga deltagande 2013-01-17, Kommunhuset, Sk Fagerhultsrummet Kl. 15.00-16.35 Björn Zorec (FP) - ordförande Arne Silfvergren (S) - andre vice ordförande

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 9 mars 2017, klockan 13.15 15.30 Plats Runnabönninga, Rydals konferenscenter M C MBP L MP S S S S V SD Jannicke Wichne Eva Åberg Andersson Ylva Höglund Niklas

Läs mer

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Tekniska nämndens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Sessionssalen, Byggmästaregatan 4, Lund, kl 16.30 18.25 Ordförande: Wallström Christer (FP) 2:e vice ordförande: Svensson Smith Karin (MP) Ledamöter: Hansson Börje

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Tid Torsdag 8 Mars 2018, klockan 13.15 16.00, paus klockan 14.45-15.00 Plats Kinnaborgssalen, Kommunhuset Beslutande M Tomas Ekberg C Eva Åberg Andersson C Linda Axelsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kulturnämndens sammanträde. Anmälan av övriga ärenden 2019-04-11 KULTURNÄMNDEN Kulturnämndens sammanträde Anmälan av övriga ärenden 51 Verksamhetsinformation Folkets Hus... 3 52 Budgetuppföljning mars 2019... 4 53 Budget 2020... 5 54 Nämndplan 2020-2023...

Läs mer

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg (M) Martin Edberg (S) Tid och plats VKABs sammanträdesrum, kl. 13.30 16.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S),

Läs mer

Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom, kulturchef Saranda Vejseli, ekonom Lena Persson, förvaltningssekreterare. Sekreterare.

Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom, kulturchef Saranda Vejseli, ekonom Lena Persson, förvaltningssekreterare. Sekreterare. Datum Plats och tid Kultur o Utbildning 14:00 16.15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom, kulturchef Saranda Vejseli, ekonom Lena Persson, förvaltningssekreterare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Sekreterare Maria Blomberg. Ordförande Ingemar Lindaräng (FP) Justerare Erik Lundin (M) ANSLAG/BEVIS

Sekreterare Maria Blomberg. Ordförande Ingemar Lindaräng (FP) Justerare Erik Lundin (M) ANSLAG/BEVIS 1 Plats och tid Vävaren i Kommunhuset, klockan 10.00-12.00 Beslutande Ingemar Lindaräng (FP), ordförande Gunilla Sjösten (KD), vice ordförande Lennart Ärenman (KD) ersättare för Gun Jansson (C) Erik Lundin

Läs mer

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S)

Ajournering 8, kl. 11:15-11:30. Britt Wall (S) Vivianne Gustafsson (S) Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, 2019-01-23 kl 08.30-12.00 Ajournering 8, kl. 11:15-11:30 Beslutande Närvarande ersättare Robert Yngve (KD) ordförande Gunilla Ohlin (L) Klaes Mattsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 15:00 Beslutande Ledamöter Tobias Adersjö (MP), Ordförande Ann-Kristin Lindquist (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Rosén (M) Mikael Virdelo (M) Jure Bogatic (M) Hans Falk (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stadshuset, rum 214 kl. 17:30-18:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice ordförande)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2012-02-15. Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2012-02-15. Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö Plats Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö Tid Kl. 13.30-15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Tid Fredag 19 februari 2016, kl. 09.00 12.30, ajournering 10.00 10.15 Plats Svansjörummet Beslutande M Jannicke Wichne tjänstgör för Ylva Höglund (MBP) L Niklas Herneryd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M) Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kultur- och fritidsnämnden Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, 15.00 17.15 Beslutande Övriga närvarande Lennart Nilsson, Ordförande (KD) Kristina Kristiansson, V Ordförande (S) Magnus Andreasson (L) Robin Olsson (M) Mårten

Läs mer

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum

Barn- och skolnämnd Lunds stad Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Stiftsgården Åkersberg, Höör, kl 16:00-16:45 Ordförande: Hansson Lars (FP) Vice ordförande: Axelsson Karl Axel (M) Ledamöter: Alfredsson Bo (M) Gribel Laila (M) Wallström

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2011-02-15 Sid: 1 Instans Allmänna utskottet Plats och tid Kommunhuset, Gnosjö, kl 13.00-16.50 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Nicklas Huuva (KD) ordförande Bengt-Göran

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Lessebo kommunkontor, tisdagen den 7 maj 2013, kl. 15.00 15.45 ande Monica Widnemark, (s) ordf. Evert Nilsson (s), 2:e vice ordf. Göran Borg (s) Jan O Eriksson (s) Annette Severinsson-Åstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-05-19 Sida 1 (10) Plats och tid Kulturhuset, Askersund kl. 14.00-16.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv

Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog ej i 33 pga jäv SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1[6] Plats och tid Kommunhuset, plan 2, Munkhättevägen 45, Tumba, kl 19:00 ande Robert Aslan (S), ordförande, deltog ej i 33 pga jäv Yusuf Aydin (KD), andre vice ordförande, deltog

Läs mer

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S)

Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Fritids- och kulturnämndens arbetsutskott 2014-11-04 Plats och tid Fritidsenhetens kansli 13.15 Beslutande Lena Träff (S) Marianne Samuelsson (FP) Jan-Erik Jansson (S) Övriga deltagare Annica Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Teknik- och servicenämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Tid Kl 13.30 14.35 Plats Vävsalen, Kinnaström Beslutande M Pär-Erik Johansson L Paul Brusk, tjänstgör för Kent Persson (C) MP Jessica Pettersson, tjänstgör för Henry Sandahl

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2015-08-18. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15. Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30-15.05 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), Ordförande Tony Lundstedt (S), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Catharina Winberg

Läs mer

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S

Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian Hansson, S Payman Garmiani, S 1(10) Plats och tid Hagavallen, Töcksfors, den 3 december kl 17.00-18.45 Beslutande Ledamöter Lars Jonehög, Fp, ordförande Bert Sahlin, Fp Erik Ulriksson, C Robin Olsson, M Mårten Karlsson, S Chriztian

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1(14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Sammanträdesdatum Sida 1(14) Plats och tid 24 september 2015, kl. 17.30 20.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(14) Beslutande Karin Vedlin (S) ordförande Estelle Hwatz (S) Kristina Körnung (MP) Jessica Wetterling (V) Anders Karlsson (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommun klockan 14:00 15:20 Jon Malmqvist (KD), Ordförande Lena Wibroe (M), 1:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), 2:e vice

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 09. Kultur- och utbildningsnämnden (14) Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan Nr 09 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-10-24 1(14) Tid och plats Dalslandsrummet Onsdagen den 24 oktober 2018, klockan 08.30 12.00, i Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Helena Hultman-Karlsson

Läs mer