SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-10-21"

Transkript

1 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist (S), vice ordförande Andreas Lindström (M) Cenneth Quick (M) Kent- Inge Henrixon (M) Jonatan Rundqvist (MP) Gunilla Seltén (FP) Ricardo Chavez (KD) Pontus Samuelsson (S) Cecilia Lundin Danielsson (S) Marko Kosonen (S) Margita Björkenklint (S) Håkan Frizén (V) Ellen Franzén (SD) Anders Jeppson (M), ersättare för Lena Wibroe (M) 2:a vice ordförande Göran Danielsson (S) Glenn Nilsson (M) Andreas Wilsson (M) Ann- Margreth Willebrand (FP) Einar Håkansson (C) Michael Sjöö (S) Maria Alvarez- Serrano (S) Erica Månsson, förvaltningschef Hanna Östrand, förvaltningssekreterare Ulrika Örnström, administrativ chef Nicolas Hansson, kultur- och konstchef Jessica Råhlin, avdelningschef fritid Justering Justerare Rose- Marie Holmqvist (S) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningen, Västergatan 15 Växjö. Onsdagen den 28 oktober klockan (29)

2 Justerade paragrafer Ajournering Underskrifter Sekreterare Hanna Östrand Ordförande Eva Johansson (C) Justerare Rose- Marie Holmqvist (S) 2(29)

3 Bevis om anslag av protokoll kultur- och fritidsnämndens protokoll från sammanträdet är justerat Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen, Västergatan 15 Växjö Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Hanna Östrand 3(29)

4 Förteckning över kultur- och fritidsnämndens ärenden den 21 oktober Dnr 60 Val av justeringsperson Dnr 65 Allmänhetens frågestund Dnr Informationsärenden Dnr Information om Tommy Svensson-pristagare Dnr Meddelanden och rapporter Dnr Redovisning av delegeringsbeslut Dnr Ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter t. o. m september Dnr Offentlig konst vid stationsområdet Dnr Offentlig konst på betydelsefulla platser i Växjö kommun Dnr Remiss av motion om avgiftsfri simskola i Växjö - Håkan Frizén (V) och Carin Högstedt (V) Dnr Remiss av förslag till Växjö kommuns mångfaldsprogram Dnr Miljöpolicy Dnr Ny Simhall i Växjö Dnr Braås campingplats: begäran om kommunal anslutning av avlopp från servicebyggnad Dnr Driftsbidrag för Växjö innebandyarena AB (29)

5 126 Dnr Lokalkostnadsbidrag till vissa föreningar år 2016 för år 2015 års verksamhet - bidragstak Dnr 17 Övrigt (29)

6 111 Dnr 60 Val av justeringsperson s beslut Rose- Marie Holmqvist (S) utses att justera dagens protokoll. 6(29)

7 112 Dnr 65 Allmänhetens frågestund s beslut Inga frågor ställs från allmänheten. anser frågestunden vara genomförd. 7(29)

8 113 Dnr Informationsärenden s beslut noterar informationen till protokollet: 1. Information från kultur- och konstavdelningen Kultur- och konstchefen informerar om det pågående arbetet med Art Site 6 med temat det litterära Växjö. Kultur- och konstchefen informerar om de tre konstnärer som gått vidare till den kommande omröstningen om Art Site 6. Det kommer finnas möjlighet att rösta både digitalt och fysiskt. informeras om kulturavdelningens pågående arbete med kommande arrangemang. Under höstlovet finns det ett stort utbud av kulturaktiviteter. Kultur- och konstchefen informerar om möjligheten för politiska partier att ha arrangemang under kulturnatten som i vanlig ordning äger rum i slutet av januari. 2. Information från fritidsavdelningen Fritidschefen informerar om presidiets och förvaltningens deltagande på ridsportförbundets stallfrukost den 23 september Fritidschefen informerar om ridsportföreningarnas nuvarande situation. Årets Tommy Svensson- pristagare är utsedda och prisutdelningen äger rum i samband med matchen mellan VDFF och IFK Kalmar på Myresjöhusarena den 28 oktober. 8(29)

9 3. Förvaltningschefens information Förvaltningschefen informerar om sitt deltagande på SKLs kulturkonferens med temat yttrandefrihet och säkerhet. Årets medarbetarenkät är genomförd och resultatet redovisas i november. Kultur- och fritidsförvaltningen har högt deltagande i enkäten. Förvaltningschefen informerar om den pågående dialogen med bowlingföreningarna i samband med den framtida avvecklingen av den kommunala bowlinghallen. Avvecklingen sker under förutsättning att det finns likvärdiga förutsättningar för sportbowlingen i framtiden. 4. Ordförandens information Ordförande informerar om presidiets och representanter från förvaltningens besök i City of Asylum i Pittsburgh. Studieresan grundas i en inbjudan från Henry Reese, representant för City of Asylum. Ordförande delger kultur- och fritidsnämnden vilka verksamheter de besökt. Studieresan började med ett besök på den gamla Pfizer fabriken i New York som i dagsläget hyser ett stort antal småföretag. Ordföranden och förvaltningschefen poängterar att Pfizer fabriken är en bra inspirationskälla för arbetet med Ringsberg/Kristineberg och informerar vidare om kreativa lösningar med exempelvis grönytor i stadsmiljö. Ordförande informerar om uppförandet av City of Asylum och de verksamheter som finns i området. City of Asylum skapades i samband med att Pittsburgh hade sin första fristadsförfattare i området. Ordförande informerar om besök på Office of public art, urban redevelopment authority och Heinz endowments. Ordförande berättar om hur Pittsburgh återuppbyggts och utvecklats med kulturen som drivkraft och om hur stadsutvecklingen främjats av privata aktörer samt dialog med medborgarna. Ordförande berättar om ett stort engagemang i arbetet med barn och unga. Kulturanläggningar används i professionella sammanhang likväl som i arbete med barn och unga, vilket är något att ha i åtanke i vid utveckling av kulturanläggningar i Växjö kommun. 9(29)

10 114 Dnr Information om Tommy Svensson-pristagare 2015 s beslut Kultur- fritidsnämnden noterar informationen till protokollet. Bakgrund Årets Tommy Svensson pris tilldelades Noah Olsson (BTK Frej) och Cecilia Larsson (IFK Växjö). Tommy Svensson-priset utgörs av kronor till vardera mottagaren och delas årligen ut till en ung kvinna och en ung man som uppmuntran och stöd i deras fortsatta idrottskarriär. Cecilia Larsson är bäst i Småland och tillhör Sveriges bästa släggkastare och rankas etta/tvåa i sin åldersklass. Hon är 16 år men tävlar i F17. Cecilia är en ambitiös tjej med det där lilla extra och förutspås fina framtidsutsikter. Hon bor i Berg och måste ta sig till träning i Växjö vilket ytterligare visar på ett driv och en vilja att satsa på sitt idrottande. Noah Olsson är rankad trea i Sverige för ungdomar upp till 15 år. Före honom är två spelare med mindre funktionsnedsättning. I somras blev han för första gången uttagen att representera Sverige i en internationell tävling. Noah är en kille med ambitioner att ta sig till Paralympics Han är en god förebild för andra funktionsnedsatta i föreningen och även de yngre i "friskpingisen" ser upp till honom. Utöver sitt utövande har Noah också en tränar/ledarroll i föreningen. 10(29)

11 115 Dnr Meddelanden och rapporter s beslut lägger samtliga meddelanden och rapporter till handlingarna. Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelse den 15 oktober 2015 inkomna meddelanden och rapporter. 11(29)

12 116 Dnr Redovisning av delegeringsbeslut s beslut godkänner redovisningen av följande delegeringsbeslut: KF KFPA KFB KFAC KFN del Bakgrund har överlåtit sin beslutanderätt i vissa ärenden till ordföranden, vice ordföranden och tjänstemän enligt en av kultur- och fritidsnämnden antagen delegationsordning. Beslut som fattas av delegat ska redovisas på kultur- och fritidsnämndens närmast efterföljande sammanträde. Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelse den 15 oktober 2015 att delegationsbeslut är fattade i följande ärenden: Personalärenden Utbetalning av bidrag 12(29)

13 117 Dnr Ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter t. o. m september 2015 s beslut lägger den ekonomiska rapporten till och med september 2015 till handlingarna. Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelse den 21 oktober 2015 ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med september Beslutsunderlag Ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med september (29)

14 118 Dnr Offentlig konst vid stationsområdet s beslut ger kultur- och fritidsförvaltningen i uppdrag att arbeta fram ett konstprogram för Paul Bobergs plats (södra angöringen av det nya stationsområdet) i Växjö med tillhörande tidplan och budget. Rekommendation Rose- Marie Holmqvist (S) rekommenderar att kontakt tas med Region Kronoberg i samband med framtagandet av konstprogram för Paul Bobergs plats. Bakgrund Växjö växer med nya mötesplatser och stadsdelar i det offentliga rummet. Paul Bobergs plats kommer att ha ett strategiskt läge mellan World Trade center Kulturparken och Lasarettet och därmed utgöra ett viktigt skyltfönster utåt för boende, besökare och näringsliv. Projektet omfattas inte av 1 % regeln då uppförandet av World Trade Center görs i privat regi. Omgivande ytor är dock kommunala och kommer att utgöra en viktig knutpunkt och mötesplats i det offentliga rummet. Planeringskontoret vill samverka med kultur- och fritidsförvaltningen i ärendet. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Beslutet skickas till För kännedom Planeringskontoret 14(29)

15 119 Dnr Offentlig konst på betydelsefulla platser i Växjö kommun s beslut hemställer till kommunstyrelsen att få i uppdrag att ta fram förslag på en arbetsprocess och finansiering av offentlig konst på betydelsefulla platser som anses ha särskild betydelse för stadens attraktivitet. Bakgrund Växjö växer med nya mötesplatser och stadsdelar i det offentliga rummet. Somliga platser utgör med sitt strategiska läge och sin storlek ett viktigt skyltfönster utåt. Arenastaden är ett sådant exempel liksom nya stationsområdet. En väl gestaltad offentlig miljö med utmärkande konstverk som uttrycker stadens identitet och strävanden är viktiga för stadens identitet och varumärke. Det skapar en attraktion för besökare och näringsliv. Byggnationerna sker ofta i privat regi varför de inte omfattas av 1 % regeln (som syftar till att stärka byggnader genom byggnadsanknuten konst genom att 1 % av byggnationens budget går till konstnärliga ändamål). Omgivande kommunala ytor planeras av kommunens planeringskontor som vid behov uppvaktar kultur- och fritidsnämnden att initiera konstnärligt projekt på aktuellt område. Uppvaktning sker ofta sent i processen och beslut behöver tas inom innevarande budgetår, varför det ofta saknas utrymme i kultur- och fritidsnämndens budget. Beslutsunderlag s arbetsutskott förslag till beslut Beslutet skickas till För åtgärd Kommunstyrelsen 15(29)

16 120 Dnr Remiss av motion om avgiftsfri simskola i Växjö - Håkan Frizén (V) och Carin Högstedt (V) s beslut föreslår att kommunfullmäktige avslår motionen med anledning av att det inte ryms i budgeten i dagsläget. Bakgrund Håkan Frizén (V) och Carin Högstedt (V) har inkommit med motion till kommunstyrelsen med förslag om att uppdra åt kultur- och fritidsnämnden att ta fram förslag på hur en avgiftsfri simskola för barn och ungdomar kan organiseras i Växjö. I uppdraget ingår också att beräkna kostnaderna för en fullt ut skattefinansierad simundervisning. Förslagsställarna hänvisar till de tydliga och oroande signalerna från fler av landets kommuner om att simkunnigheten bland barn och ungdomar sjunker. Färre barn klara kunskapskraven som ställs i skolans läroplan där eleven ska klara simma minst 200 meter varav 50 meter på rygg. Simkunnighet lyfter förslagsställarna som en billig livförsäkring och nämner idéer om intensivkurser på loven, riktade erbjudande till målgrupper med låg simkunnighet, avgiftsfri entré till simhallen och Lammhultsbadet för ungdomar upp till 16 år. Vidare framhåller förslagsställarna att erfarenhet från kommuner som redan infört avgiftsfri simskola visar på att simkunnigheten bland barn/ungdomar med invandrarbakgrund ökat högst påtagligt. Ärendet Kultur- och fritidsförvaltningen ser positivt på att utreda möjligheten till avgiftsfri simundervisning. Under två veckor sommaren 2015 genomfördes en riktad satsning med avgiftsfri simundervisning i Lammhultsbadet för nysvenska ungdomar som inte tidigare lärt sig simma. Satsningen genomfördes inom ramen för projektet idrott och demokratiska rättigheter. Bedömningen är att det finns behov av fler insatser för att öka simkunnigheten för barn och ungdomar. 16(29)

17 Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Motion om avgiftsfri simskola i Växjö Håkan Frizén (V) och Carin Högstedt (V) Yrkanden Håkan Frizén (V) med instämmande av Rose- Marie Holmqvist (S) yrkar på att kultur- och fritidsnämnden föreslår att kommunfullmäktige bifaller motionen. Eva Johansson (C) med instämmande av Ricardo Chavez (KD), Anders Jeppsson (M), Andreas Lindström (M) och Kent- Inge Henrixon (M) yrkar bifall på liggande förslag till beslut. Beslutsordning Ordförande ställer yrkanden mot varandra och konstaterar att kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med förslag till beslut. Beslutet skickas till För åtgärd Kommunfullmäktige 17(29)

18 121 Dnr Remiss av förslag till Växjö kommuns mångfaldsprogram s beslut lämnar följande synpunkter: Det är viktigt att låta mångfaldsprogrammet omfatta alla diskrimineringsgrunderna enligt svensk lagstiftning. Därutöver kan man fundera över om till exempel geografisk spridning avseende samhällsservice utanför tätorten och hänsynstagande till socioekonomiska behov ska innefattas som kommunala insatser inom verksamhetsområdet och samhällsperspektivet. Nämnden efterfrågar tydligare och modigare ställningstaganden i mångfaldsprogrammet, inte minst vad gäller kommunövergripande frågor. Nämnden anser att kommunens ställningstaganden utifrån mångfald behöver finnas med tydligt redan i översiktsplanen, där större fokus skulle kunna ges även de mänskliga värdena och låta kommunens vilja till ökad mångfald lysa igenom. anser att det är viktigt att verktyg tas fram på central nivå för att underlätta för respektive nämnd/förvaltning att kunna ta fram verksamhetsspecifika mål. Vidare anser nämnden att det i mångfaldsprogrammet ska stå med att större kommunala investeringar och satsningar bör föregås av konsekvensanalyser, inte minst för att synliggöra och medvetandegöra vilka en specifik satsning i huvudsak är menad för och vilka som lämnas utanför en sådan. En mall/verktyg för detta behöver tas fram, där förslagsvis frågor av följande karaktär bör tas upp: Vilka planeras det för? Vad blir konsekvenserna? Vilka samrådsformer eller stadsbyggnadsprocesser bör beaktas för att få både kvinnor och män att yttra sig? Medför ett planarbete att barns eller ungdomars intressen berörs eller att miljöer där de vistas påverkas på något väsentligt sätt? 18(29)

19 Bakgrund Kommunstyrelsen har för yttrande den 15 september 2015 skickat ett förslag till mångfaldsprogram, Ett sammanhållet Växjö! Växjö kommuns mångfaldsprogram Förslaget har arbetats fram tillsammans med KS integration-och mångfaldsberedning, bestående av Lars Edqvist (MP), Oliver Rosengren (M) och Malin Lauber (S) och tjänstepersoner från olika förvaltningar och bolag. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Förslag till Växjö kommuns mångfaldsprogram Beslutet skickas till För åtgärd Kommunstyrelsen För kännedom Suzana Mocevic 19(29)

20 122 Dnr Miljöpolicy s beslut beslutar att anta föreliggande miljöpolicy. Bakgrund Förvaltningarnas miljödiplomering är en viktig del i Växjö kommuns miljöarbete och ingår också som en del i kommunernas miljöranking. Miljödiplomeringen är baserad på Svensk Miljöbas kravstandard för verksamheter och General Criteria i Nordic Environment Network. Som ett led i detta arbete krävs att varje förvaltning har en miljöpolicy som antagits av respektive nämnd. Miljöpolicyn ska vara relevant för förvaltningens verksamhet och de visioner och riktlinjer som beskrivs i policyn ska ha en tydlig koppling till förvaltningens miljöpåverkan. Policyn ska vara väl känd av de anställda och tillgänglig för allmänheten på kommunens hemsida. Ärendet Ett förslag till miljöpolicy har tagits fram av kultur- och fritidsförvaltningen i samråd med förvaltningens chefer. Förslaget har också kontrollerats av godkänd miljörevisor som anser att det uppfyller samtliga kriterier som ingår i de krav som ställs. Förvaltningens bedömning är därför att förslaget kan antas som miljöpolicy för kultur- och fritidsförvaltningen. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Miljödiplomeringskrav från svensk miljöbas Miljöpolicy för kultur- och fritidsnämnden 20(29)

21 123 Dnr Ny Simhall i Växjö s beslut 1. Kultur-och fritidsnämnden beslutar att uppdra åt förvaltningen att i samarbete med Växjö fastighetsförvaltning AB (VöFAB) och lokalförsörjningsgruppen genomföra fortsatt projektering samt återkomma med förslag till beslut inför anbudsförfrågan av en ny simarena. 2. För att kunna gå vidare i planeringen anhåller kultur- och fritidsnämnden om att få kommunstyrelsens uppdrag att ta fram ett förslag till placering av en ny simarena. Uppdraget utförs i samarbete med stadsbyggnadskontoret och planeringskontoret. 3. föreslår att kommunstyrelsen ger kommunchefen i uppdrag att undersöka möjligheten att försälja hela eller delar av fastigheten Simhallen 2 (gamla simhallstomten). 4. beslutar att översända beslutet till kommunstyrelsens arbetsutskott för godkännande. Bakgrund Fritidsnämndens presidium uppdrog under 2012 förvaltningschefen att genomföra en förstudie om nuvarande simhallens verksamhet gällande driftsform, ekonomi samt nödvändiga underhållsåtgärder för att säkra framtida drift. Om och tillbyggnation ska ställas mot nybyggnation. Konsultfirman Ernst & Young tog fram en förstudie där man bl.a. konstaterar att nybyggnation är att föredra framför om- och tillbyggnation. Fritidsnämnden beslutade FN/2013:43 att godkänna förstudien som underlag för Växjö kommuns framtida utbyggnadsbehov av simhallsytor. Vidare att uppdra åt förvaltningen att i samråd med berörda intressenter arbeta fram en projektplan. 21(29)

22 Anna Lindbergs genomförde en utredning i oktober 2014 på uppdrag av kultur- och fritidsförvaltningen. Utredningen pekar på Växjös möjlighet att skapa Sveriges bästa simarena för de fyra simsporterna simning, simhopp, konstsim och vattenpolo med kopplingar till HPC och Linnéuniversitetet. En medborgarundersökning med över 900 personer genomfördes i januari Den visar tydligt att olika åldersgrupper har olika behov, de yngre önskar sig äventyrsbad medan de äldre fokuserar på relaxmöjligheter. De tre högst prioriterade områdena är: Simskoleverksamhet Simträning Simidrott Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Preliminär tidsplan för simarena. Yrkanden Vänsterpartiet, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Folkpartiet, Krisdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna yrkar bifall på liggande förslag till beslut. Beslutsordning Ordförande frågar om yrkandet kan antas och konstaterar att kultur- och fritidsnämnden beslutar i enlighet med liggande förslag. Beslutet skickas till För åtgärd Kommunstyrelsen 22(29)

23 124 Dnr Braås campingplats: begäran om kommunal anslutning av avlopp från servicebyggnad. s beslut beslutar att ansluta servicebyggnadens avlopp till det kommunala avloppsnätet under förutsättning att Braås samhällsföreningen betalar en årlig hyra om kr. Bakgrund Braås samhällsförening har i skrivelse begärt att kultur- och fritidsnämnden ansluter servicebyggnadens avlopp till det kommunala avloppsnätet. Byggnaden innehåller duschar, toaletter och utslagsback för husvagnarnas toaletter. Servicebyggnadens toaletter nyttjas också av badplatsens besökare bekostade fritidsnämnden en renovering av servicebyggnaden för ca : - kronor då även en plats för utslagsback installerades. Servicebyggnadens avlopp på Braås camping är idag anslutet till en äldre, sluten avloppstank som måste tömmas regelbundet. De senaste fem åren har Samhällsföreningen i Braås också satsat på utbyggnad av campingen med campingstugor och elanslutning för husvagnar. Det har i sin tur lett till ökad beläggning av turister som i sin tur lett till ökad belastning på systemet med täta tanktömningar, stopp i avloppsledning och ökade kostnader för föreningen. Ärendet Den nuvarande avloppsbrunnen bedöms vara år gammal och anpassad efter en mindre belastningsgrad och är i behov av byte. Förvaltningen gör därför bedömningen att en ny ändamålsenlig avloppsanläggning bör installeras till servicebyggnaden för anslutning till det kommunala avloppsnätet. Kostnaden för installation av ny brunn med ledningsdragning till närmsta kommunal avloppsledning har av tekniska förvaltningen beräknats till kronor. 23(29)

24 Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Begäran om kommunal anslutning av avlopp från servicebyggnad Fakturaförfrågan Braås samhällsförenings svar angående renovering av Braås camping Beslutet skickas till För kännedom Braås samhällsförening 24(29)

25 125 Dnr Driftsbidrag för Växjö innebandyarena AB s beslut beslutar att betala ut ett driftsbidrag på kr för verksamhetsåret Bakgrund Växjö Innebandyarena AB:s ekonomi är ansträngd och för räkenskapsår beviljas bolaget ett driftsbidrag på kr. En långsiktig lösning för Växjö Innebandyarena AB kommer att arbetas fram under Intentionen är att den ska börja gälla Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Beslutet skickas till För kännedom Växjö innebandyarena AB 25(29)

26 126 Dnr Lokalkostnadsbidrag till vissa föreningar år 2016 för år 2015 års verksamhet - bidragstak s beslut beviljar lokalkostnadsbidrag för 2015 års verksamhet enligt följande. Förening Bidrag kr maximalt Dansklubben Swing Tak tas bort Jivers Dancing Club :- SMU i Växjö :- Växjöortens Fältrittkubb :- Växjö Ridklubb :- Lammhults Ridklubb :- Braås Ponny- och Ridklubb :- Växjö Golfklubb :- Glasrikets Golfklubb :- Korpen Växjö Motionsidrottsförbund :- Söraby Skytteförening separat beslut 2016 Theleborgs Ryttarsällskap :- Sedokan Växjö IF Tak tas bort Ulriksbergskyrkan :- Friskis & Svettis Separat beslut 2016 Växjö Handbollförening Tak tas bort Pengarna tas från verksamhet 3212, Lokalkostnadsbidrag (29)

27 Bakgrund Enligt gällande regler för Stöd till fritidsverksamhet, som antogs av fritidsnämnden i 19/2014, utgår lokalkostnadsbidrag med högst 55 % av godkända lokalkostnader för egen anläggning. För hyrd lokal utgår bidrag med högst 45 % av godkända lokalkostnader. För de föreningar som har höga lokalkostnader i förhållande till den verksamhet föreningen bedriver fastställer fritidsnämnden årligen ett tak eller maxbelopp för lokalkostnadsbidraget. Föreningarna Dansklubben Swing och Theleborgs Ryttarsällskap har inkommit med en skrivelse om begäran om höjt bidragstak. Beslutsunderlag s arbetsutskotts förslag till beslut Förslag på stödnivå för lokal- och anläggningsstöd 2016 Dansklubbens Swings ansökan om höjt lokalbidrag för Swinghallen Theleborgs ryttarsällskaps ansökan om ökat takbidrag Beslutet skickas till För kännedom Berörda föreningar 27(29)

28 127 Dnr 17 Övrigt Pontus Samuelsson (S) undrar hur arbetet med sporthallen i Lammhult går. Ordförande svarar. Glenn Nilsson (M) informerar om Lammhults samhällsförening förslag till placering av sporthallen i Lammhult. Ordförande informerar om att frågan kommer att lyftas i samband med kommande presidieöverläggning med utbildningsnämndens presidium. Ordförande informerar om den pågående dialogen med Lammhults samhällsförening. Cecilia Lundin Danielsson (S) frågar hur match och träningstider fördelas mellan fotbollsföreningar på kommunala anläggningar. Fritidschefen svarar. Margita Björkenklint (S) undrar vilka badplatser som kommunen svarar för och hur det ser ut med exempelvis badstegar vid dem. Fritidschefen besvarar frågan och berättar om möjligheten att göra en felanmälan om en kommunal badplats saknar något som bör finnas. Cenneth Quick (M) delger kultur- och fritidsnämnden om besök på en ridsporttävling på Lammhults ridklubb. Rose- Marie Holmqvist (S) frågar ordförande om ledbelysning och befintligt underlag på leder i Fyllerydskogen. Ordförande svarar. 28(29)

29 Marko Kosonen (S) informerar kultur- och fritidsnämnden om sitt deltagande på Öster IFs nattfotboll och frågar om projektet kommer fortgå. Förvaltningschefen och fritidschefen svarar. Glenn Nilsson (M) frågar om den nya filmen om Växjö kommun. Ordförande svarar. Andreas Lindström (M) informerar kultur- och fritidsnämnden om besök hos Växjö BK. Pontus Samuelsson (S) undrar hur bassängtider fördelas mellan simidrottsföreningar. Fritidschefen svarar. Ordförande informerar kultur- och fritidsnämnden om kommande verksamhetsbesök på kultur- och fritidsförvaltningens anläggningar under våren (29)

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö, klockan 14.00-16.00 Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-18 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.30 Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-25. Klockan 14.00-16.10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-25. Klockan 14.00-16.10 Plats Tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. Klockan 14.00-16.10 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30

Utbildningsnämndens protokoll 2012-08-30 Datum: Torsdag den 30 augusti 2012 Tid: 16.00-18.40 Plats: Östra roten, kommunhuset Älvkullen Paragrafer: 42-51 Utses att justera: Lars Ivarsbo (c) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare Julia

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Hotell Nordevik, Skärhamn, kl 17:00-19:00

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. Plats och tid Hotell Nordevik, Skärhamn, kl 17:00-19:00 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kultur- och fritidsnämnden 2013-12-16 1 [17] Plats och tid Hotell Nordevik, Skärhamn, kl 17:00-19:00 Utses att justera Leif Göbel (Socialdemokraterna) Justeringens

Läs mer

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP)

Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell Kind (C) Nils Fransson (FP) Plats A-salen Tid Kl. 10:00 11:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Malin Adell

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Henry Larsson (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-10-26 (10) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400

Martin Edberg (S), vice ordf. skol- och barnomsorgsnämnden 400 Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 9:00 11:15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

Kommunfullmäktige protokoll 2016-05-25

Kommunfullmäktige protokoll 2016-05-25 1 (21) Kommunfullmäktige protokoll 2016-05-25 Plats och tid Medborgarsalen, Rödtornet, klockan 18:30 Beslutande Magnus Gustafsson (S), ordförande Therese Granberg (K), ersättare för Fredrik Almcrantz (K)

Läs mer

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD)

Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Protokoll 2013-04-24 Sida 1 (av 16) Tid 2013-04-24, kl 19.00-21:30 Plats Almliden, Blosset Beslutande Ledamöter Bo Hallqvist (S) Kenneth Bolinder (S) 29-38 Bo-Göran Börjesson (S) Gert Fridh (SD) Tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2016-04-19 Datum: Tisdagen den 19 april 2016 Tid: 17.30 18.40 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Måndagen den 25 april, klockan 16.00 Paragrafer: 19-26 Utses att justera: Christian Samuelsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasienämnden. Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Gymnasienämnden. Nya Rådhuset, Österportstorg, Ystad Datum Plats och tid Österportskolan, Gränssnittet, Surbrunnsvägen 1, Ystad 09:00 10:00, 10:25 11:15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Sara Chermiti (M) ersättare Christer Olofsson förvaltningschef

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations och personalutskott 2014-12-09 Tid och plats C-salen klockan 13.30-14.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S), 103, 108, 114, 104, 115 Ann-Christin Eriksson (V), 105-107, 109-113 Ulf Hedin (M) Oliver

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Rådhuset, Köping, kl 14.00 15.50 ande Elizabeth Salomonsson (S), ordf Roger Eklund (S) Lena Vilhelmsson (S) Börje Eriksson (S) Inger Lindström (S) Carl-Inge Westberg

Läs mer

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa 22 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2014-05-21 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdage den 21 maj, 2014 klockan 19.00 20.30 Beslutande Närvarande 17 ordinarie ledamöter och 5 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid. 1 av 14 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 18.00-20.45 Beslutande Tommy Andersson, s, ordf. Anna Östergaard, fp, tjänstg. ersättare Jörgen Osbäck,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-05-21 Kultur- och fritidsnämnden

Sammanträdesprotokoll 2015-05-21 Kultur- och fritidsnämnden 1(7) Tid och plats 2015-05-21 - Kommunhuset klockan 10:30-11:35 Beslutande Övriga deltagande Björn Zorec (FP) - ordförande Kenny Lärkevie (C) - förste vice ordförande Arne Silfvergren (S) - ledamot Gunilla

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden

TOMELILLA KOMMUN Familjenämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0-11.30 Beslutande Anders Throbäck (S), ordförande Sara Anheden (S) Carola Lindgren (M) Lars-Ove Hägerroth (M), ersättare för Daniel Persson (M) Eva Olsson

Läs mer

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S)

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommun klockan 14:00 15:00 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21

KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Sida 2009-06-17 1-21 2009-06-17 1-21 Plats och Tid Stadshuset 18.30-19.35 Beslutande Enl bilagd förteckning, sid 2 Övriga deltagande Kommunsekreterare Irene Larsson Kommunutredare Ida Rådman Utses att justera Justeringens

Läs mer

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109

Mats Oscarsson (S) för Eric Böwes (MP) Tjänstemän Kommundirektör Göran Wigert Administrativ chef Andriette Ivarsson. Underskrifter Paragrafer 104-109 1(1) Plats och tid Kommunhuset, kl. 13:00-15.15 Beslutande Ledamöter Ulrika Liljeberg (C), ordförande Anne-Lie Stenberg (M), 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S), 2:e vice ordförande Kenneth Dahlström

Läs mer

Sammanträdesdatum 2014-10-08

Sammanträdesdatum 2014-10-08 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Bjurbäcksgården matsal, kl. 08:30 11:00 Beslutande Övriga deltagande Per Sigvardsson, (S) ordförande Annchristin Rosell, (S) Stig Skruvik, (S) Anders Fransson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:30. Beslutande Anders Svensson (S) Sven Nilsson (C) Niclas Nilsson (SD) Pierre Månsson (FP) Peter Johansson (M) Tjänstgörande ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Annette Ohlsson

Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45. Patrik Hjalmarsson. Ordförande Cecilia Vilhelmsson. Justerande Annette Ohlsson Kommunstyrelsen 2015-08-12 1 (12) Plats och tid Kommunstyrelsesalen, kl 09:30-11:45 Beslutande Cecilia Vilhelmsson, S ordförande, Kjell Gustafsson, S, (ersättare för Thony Andersson, S), Monika Gideskog,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden

Sollefteå kommun Vård- och äldrenämnden 1(11) Datum Tid 13.00 14.00 Plats Beslutande Övriga närvarande Justerare A-salen, kommunhuset Sollefteå Enligt bifogad närvaro-/tjänstgöringslista Gert Persson, förvaltningschef Ulf Jonasson, ekonom Jerry

Läs mer

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S)

Annie Karlsson (S) Eva Olofsson (C) 7 delar av 14 Anders Nilsson (SD) 8-14 Anneli Persson (S) Sida 1/13 Plats och tid Lokal Strået, kommunhuset i Svalöv, kl 13.30 16.25 Ajournering: 15.23 15.35 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Fredrik Jönsson (C) vice ordförande Linda Lindberg

Läs mer

Onsdagen den 11 februari 2009 i Sammanträdesrum Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.00

Onsdagen den 11 februari 2009 i Sammanträdesrum Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.00 Sammanträdesprotokoll 1 (21) Plats och tid Beslutande Onsdagen den 11 februari 2009 i Sammanträdesrum Möckeln, Skrantahöjdsvägen 35, klockan 13.00-16.00 Gustavsson, Christina (S), ordförande Rasko, Jeannette

Läs mer

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund

Datum. Ersättare Leif Ove Ehn (S) Annika Duan (S) Christina Wihman (MP) Anna-Lena Jansson (C) Tommy Svanborg (FP) Harriet Holst-Eklund SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Kolsva bibliotek, samlingssalen kl 18.00-19.05 ande Övriga deltagare Börje Eriksson (S), ordf Tina Linder (S), vice ordf Else-Marie Jonsson (S), ersättare Ingeborg

Läs mer

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP)

Honore Lulendo (S) 18-29 Lisbeth Larsson (S) Thomas Lundberg (MP) KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Kompetenscentrum/ Klockan 17:00-20:30 ande Övriga närvarande Ledamöter Ulrika Landergren (L),

Läs mer

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19

Lars Rönnlund, kommunchef 18, 20 Britt Idensjö, sekreterare Mikael Pettersson 13 Hans Andersson 19 Plats och tid Sessionssalen kommunhuset i Hultsfred 26 januari 2016 kl. 08.30-11.45 Beslutande Åke Nilsson, KD Gunilla Aronsson, C Åke Bergh, M Lena Hasting, S Tommy Rälg, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand

77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation av idrottshall i Mellbystrand Servicenämnden Sammanträdesdatum 2014-08-27 Ärendelista 75 Ekonomisk månadsuppföljning 76 Svar på motion om ekologisk mat 77 Slutredovisning av om- och tillbyggnad av Mellbystrandsskolan och nybyggnation

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.10 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer

PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED FRITIDSNÄMNDEN. Plats och tid: Årydssalen i Rådhuset 08:15 10:45, ajournering 09:15 09:35

PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED FRITIDSNÄMNDEN. Plats och tid: Årydssalen i Rådhuset 08:15 10:45, ajournering 09:15 09:35 KARLSHAMNS KOMMUN PROTOKOLL 182 (198) PROTOKOLL FRÅN SAMMANTRÄDE MED FRITIDSNÄMNDEN Plats och tid: Årydssalen i Rådhuset 08:15 10:45, ajournering 09:15 09:35 Deltagande: Närvarande ledamot och ersättare

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Sekreterare Paragrafer 22-27 ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Sekreterare Paragrafer 22-27 ANSLAG/BEVIS - Plats och tid Sammanträdesrummet i Barn- och utbildningsförvaltningens lokaler, Centralgatan kl 09:00 Beslutande Torbjörn Ivarsson (LP), ordförande Sören Johansson (KD), 1:e vice ordförande Carola Eriksson

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Vård- och omsorgsnämnden 2010-05-19 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadshuset, kl. 17.30 19.30 Beslutande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Elo Larsen (S) Lena Munther (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik Björklund

Läs mer

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS

Lennart Ohlsson (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-04-22 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid 2015-04-27 Familjecentralens sammanträdesrum Kl. 13:00-14:00 Maria Hedin (S) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2014-02-20 1 ( ) Plats och tid KS-salen, Kommunhuset klockan 14.15 17.25 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag. Beslutande Thure Andersen (S), ordförande

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-08-22

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kultur- och fritidsnämnden 2012-08-22 1(6) Plats och tid MunktellArenan, rum Rossvik, klockan 15:00-16:50 Beslutande Ersättare Mona Kanaan (S), ordförande Anette Stavehaug (V) Alexandra Karjel (MP) Göran Tillenius (M) Henry Aldrin (KD) Kerstin

Läs mer

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, Växjö kommun. Åsa Karlsson Björkmarker. Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, Växjö kommun Tid Kl. 10.00 10.45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson

Ej tjänstgörande ersättare: Erling Persson (GPKS) Britta Aasvold (M) Underskrifter Sekreterare Paragrafer 131-137 Eva Nilsson 1(9) Plats och tid Näringslivscenter i Osby klockan 13.00-14.25 Beslutande Mats Ernstsson (C), ordförande Ingmar Bernthsson (S), vice ordförande Pontus Plantman (M) Susanne Colldin (S) ersätter Monica

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Araby Park Arena, Blackboxen, Höstvägen 5A, klockan 14:00 15:00 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

C-salen, Växjö kommun. Beslutande Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13:30 15.45 Beslutande Ledamöter Per Schöldberg (C), ordförande Charlotta Svanberg (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-02-19

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Sammanträdesdatum Utbildningsutskottet 2007-02-19 SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 Närvarolista utbildningsutskottet, 2007-02-19, klockan 18.00-19.50 Beslutande Parti Namn s Kenneth Hovold, ordförande s Jesper Sennertoft s Anne Strömberg m Linda

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-02 1 (16) Rum 128, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. Gunnar Lidell (M) ANSLAG/BEVIS. Plats

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-02 1 (16) Rum 128, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg. Gunnar Lidell (M) ANSLAG/BEVIS. Plats 2015-11-02 1 (16) Plats Rum 128, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Måndagen den 2 november 2015, kl 13.00-13.50. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige

M U L L S J Ö K O M M U N Kommunfullmäktige 1 Plats och tid s sessionssal kl. 18.30-19.15 ande Enligt till protokollet bilagd uppropslista Övriga närvarande Tage Dalteg, kommunchef och sekreterare Utses att justera Justeringens plats och tid Anders

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Pierre

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

Ordförande... Pierre Månsson 421-431, 433-436 Fredrik Axelsson 432. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-23 1 (20) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.30 Beslutande Fredrik Axelsson (M)

Läs mer

Isabell Korn (M) 28-33, 35-37 Natalya Raad (S)

Isabell Korn (M) 28-33, 35-37 Natalya Raad (S) 1(14) Plats och tid: Barnkammaren, kommunhuset Alafors kl 09.00 12.00 Beslutande Jan Skog, ordf (M) Lennart Dahl (C) 28-33, 35-37 och tjänstgörande ersättare Monica Samuelsson (S) Rikard Paulin (S) Isabell

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2009-09-24

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Vård- och omsorgsnämnden 2009-09-24 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Medborgarhuset, kl. 17.30 18.15 ande Övriga närvarande Bernt Nilsson (S) Lesley Holmberg (FP) Agneta Nilsson (S) Elo Larsen (S) Kerstin Ekoxe (S) Lars-Erik

Läs mer

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge

Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge 2015-01-13 1 (25) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-01-21 Plats Sundsgymnasiet - Lärcentrat BR 8, Vellinge Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Underskrifter Sekreterare Paragrafer 198-206 Jytte Grundberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-09-08 1. Blad Plats och tid Beslutande Brandstationen, Kållekärr Eva Bertilsson-Styvén (s) ordförande Benny Andersson (s) Hans Kristensson (fp)

Läs mer

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15

SJÖBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 116 Kommunstyrelsen 2012-08-15 Plats och tid Kommunhuset i Sjöbo onsdagen den 15 augusti 2012 kl. 13.30-16.00. Beslutande Ledamöter Stefan Lundgren, ordförande Kent Ivan Andersson Wiggo Wrangborg Cecilia Rosenqvist Perry Ulrika Axelsson

Läs mer

Rebecka Barjosef (S) Kamal Hathamuna Blyborg (S) Hans Johansson (M) Gustavo Dahlman (M) Margaretha Holmquist (FP)

Rebecka Barjosef (S) Kamal Hathamuna Blyborg (S) Hans Johansson (M) Gustavo Dahlman (M) Margaretha Holmquist (FP) Sammanträdesprotokoll Sida 1 (22) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek, 19.00 21.30. ande Christine Melinder (M) Khalid El Haj (S) Håkan Larsson (MP) Tobias Olsson (SD) Malin Kauranen (S) Rolf Eberyd (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-01-21 Blad 1 (19)

Sammanträdesdatum 2015-01-21 Blad 1 (19) Barn-, kultur- och utbildningsnämnden 2015-01-21 Blad 1 (19) Plats och tid Folkets Hus Strömsund, sammanträdesrum Grelsgård kl 8.30-14.00 Beslutande Lena Johansson (s), ordförande Ragnar Lif (c) Maud Fortuna

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36

Kultur- och fritidsnämnden 2012-09-03 36 36 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-09-03, kl 13.15-16.40 Beslutande Enar Moberg (S), ordförande Monica Sundberg (S) Tommy Botström (S) Gunilla Österberg (M) Kenneth Eriksson (C) Birgitta

Läs mer

Protokoll 2011-11-02

Protokoll 2011-11-02 2011-11-02 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum, Kumla, 2011-11-02, klockan 17:00 Beslutande Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Stefan Svensson (S)

Läs mer

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande

SVEDALA KOMMUN NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET. Beslutande 2 NÄRVAROLISTA UTVECKLINGSUTSKOTTET Beslutande Parti s s s s m m m sd sd bp fp fyp c Namn Björn Jönsson Jan-Göran Petersson Kerstin Persson Gull-Britt Jönsson Gunilla Nordgren, ordförande Per Mattsson

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) (&)[18] Sammanträdesdatum 2014-09-01. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 19:08

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) (&)[18] Sammanträdesdatum 2014-09-01. Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 19:08 TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) (&)[18] 2014-09-01 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn kl 17:00 19:08 Utses att justera Leif Göbel (S) Justeringens

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 1. Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Nr 1 Kommunstyrelsen 2016-01-13 1(19) Tid och plats Onsdagen den 13 januari 2016, klockan 08.30 12.30, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Tommy W Johansson (S) Christine Andersson (S) Marianne Sand

Läs mer

Plats och tid Hemlingbystugan, HackstenHacksten, onsdagen 2014-12-17 kl. 13.30 - 1. Mötets öppnande, upprop, tjänstgöringsordning

Plats och tid Hemlingbystugan, HackstenHacksten, onsdagen 2014-12-17 kl. 13.30 - 1. Mötets öppnande, upprop, tjänstgöringsordning Kallelse Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde 2014-12-17 Plats och tid Hemlingbystugan, HackstenHacksten, onsdagen 2014-12-17 kl. 13.30 - Gruppmöte Kl. 12.30 13.30 Majoriteten Hacksten Opposition

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum Blå, 2010-10-19 kl 13:15 15:20, ajournering kl 14:00 14:20 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) ordförande Carin Olsson (C) Mikael von Krassow (S) Christian Juntunen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Kronobergsrummet, Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18 Växjö klockan 14:00 16:29 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Information har skett genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, kl. 10:00-11:10. Beslutande Pierre Månsson (FP) Kalle Heise (MP) Anders Svensson (S) Fredrik Axelsson (M) Heléne Fritzon (S) Niclas Nilsson (SD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Samhällsbyggnadsnämnden. Sammanträdesdatum 2013-09-10. Lars Wingerup (S) Berth Karlsson (S) Hans Glawing (M) Plats och tid Oskarshamnssalen, kl. 9:00-12:15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Beslutande Mathias R Karlsson (S) Ordförande Gunilla C Johansson (M) 1:e vice ordförande Matti Wahlström (V) 2:e vice ordförande

Läs mer

HANDIKAPPRÅDET. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2016-05-13. 1 Omsorgsförvaltningen. Klockan 13:00-16:00

HANDIKAPPRÅDET. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2016-05-13. 1 Omsorgsförvaltningen. Klockan 13:00-16:00 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Plats och tid: Bergius, Stationsgatan 12 Klockan 13:00-16:00 Beslutande: Ilona Szatmári Waldau (V) KS ordf. Eva Christiernin (S) OSN Lars Tufvesson (M) PBN Mikael

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2007-05-28 1 (26) Plats och tid Folkets Hus, Askersund, 2007-05-28 kl. 19.00-20.40. Beslutande Ordinarie ledamöter Bo Trygg (s) Siv Ahlstrand (s) Per Eriksson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2015-10-01 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(20) Tid Torsdag 1 oktober 2015, kl. 13.15 17.00, ajournering 14.50 15.15 Plats Svansjörummet Beslutande MBP Ylva Höglund FP Niklas Herneryd MP Lo Göthberg Larsson S Thord Harrysson

Läs mer

Kommunhuset - Kolabacken

Kommunhuset - Kolabacken 2014-09-15 1 (20) Jönsson, Christoffer Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2014-09-23 Plats Kommunhuset - Kolabacken Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Närvarorätt Anna Mannfalk (M), Ordförande Kristina Fredin

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-01-07 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Lilla sessionssalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 18.00 19.00 Katja Larsson (S), ordförande Carl-Olof Landgren

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Best Western Hotel Årjäng måndagen den 6 februari 2012 kl 16.30-18.30 Beslutande Lars Jonehög, ordf FP Kjell-Arne Ottosson C Erik Ulriksson C Henrik

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-18 1(10) Plats och tid Öckerösalen, kommunhuset Öckerö, klockan 16.30 19.55 Beslutande Ledamöter Kerstin Torsede (FP), ordförande Mia Thylander (M), Lars

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Justeringen har tillkännagivits genom anslag. sid 1 (26) BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN Protokoll 2012-03-21 sid 1 (26) Tid och plats Onsdag den 21 mars 2012 kl 15.00-16.25 Bildsalen Frödingskolan, Kronoparken Posthornsgatan 6 Ajournering kl 15.50-15.55 Ledamöter Niklas Wikström (FP) ordförande Anna Dahlén Gauffin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 3. Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Nr 3 Kommunstyrelsen 2005-03-09 1(16) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 mars 2005, klockan 08.30-12.05 Beslutande Robert Svensson (c) Johnny Stücken (s) Gunnar Karlsson (c) Stig Larsson

Läs mer

Förskola & Grundskola arbetsutskott. Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane Andersson (S)

Förskola & Grundskola arbetsutskott. Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane Andersson (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Löftadalsrummet Klockan 08:30-11.30 Beslutande Ledamöter Anders Ekström (M) Ordförande Jan Eric Knutas (FP) Maj-Britt Rane-Andersson (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2.

Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. KALLELSE Kommunstyrelsen 2016-06-07 Kommunstyrelsen kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 2. Tid och plats tisdagen den 14 juni 2016 kl. 10.30 i Utvandrarnas

Läs mer

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning

ANSLAG / BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Yrkeshögskolan Kungsbacka Klockan 16:30-19.40 ande Ledamöter Ulrika Landergren (FP), ordförande Marianne Pleijel (M), förste vice

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Nämnden för Service. ajournering 08:35 09:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Klockan 08:30 11.35

Nämnden för Service. ajournering 08:35 09:00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Klockan 08:30 11.35 Nämnden för Service SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Klockan 08:30 11.35 ajournering 08:35 09:00 Beslutande Övriga närvarande Ledamöter Peter Söderberg (M), ordförande Monica Neptun (FP), vice ordförande

Läs mer

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund

Maria Rundahl, Lärarnas Riksförbund KUNGSBACKA KOMMUN Nämnden för Gymnasie & Vuxenutbildning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum Plats och tid sammanträde /Yrkeshögskolan/ Klockan 17:00-17:45, 18:00-19:30 ande Ledamöter Ulrika Landergren (L), ordförande

Läs mer

Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10

Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10 2014-10-22 1 (14) Plats och tid Svenska fönster Arena, onsdag 22 oktober 2014 klockan 09:00 11:10 Beslutande Ledamöter Mikael Jonsson, (M) Lena Voxberg, (S) Ingemar Ehn, (FP) Claes Häggblom, (KD) Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden 2011-06-09. Tero Ruohonen (S) 37-44 Charlotta Krusell

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Kultur- och fritidsnämnden 2011-06-09. Tero Ruohonen (S) 37-44 Charlotta Krusell Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Skärgårdsmuséet kl 13:00 Villa Bergsund kl 14.00-17.00 Beslutande Lotta Johnsson Fornarve (V) Malin Björgum (S) Ulf Melén (M) Tero Ruohonen (S) 37-44 Charlotta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-03-20 1

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Tekniska nämnden 2012-03-20 1 Tekniska nämnden 2012-03-20 1 Innehållsförteckning Motion om att åtgärda påfarten på väg 49 från Östra leden... 3 Hyresförhandling för kommunens bostäder... 4 Boendestrategiskt program för Skövde kommun

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2015-08-24 Sida 1 (5) Plats och tid Beslutande Stora sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.30 18.00 Katja Larsson (S), ordf. Kent Wollmér (S) Lars Johnson (M) Hans-Åke

Läs mer

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

A-salen, kommunhuset. Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V) Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:45 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Bo Frank (M) Charlotta Svanberg (S) Per Schöldberg (C)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 20. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Nr 20 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-09-25 1(23) Plats och tid Melleruds kommunkontor, tisdagen den 25 september 2007, klockan 08.30-12.00, 13.00 16.00 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-05-11

Sammanträdesdatum 2011-05-11 Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Blå salen, Sala stadsbibliotek. 14.00-17.20 Eric Fylkeson (S)

Läs mer

Byggnation/projektering av inomhusbad i Nossebro

Byggnation/projektering av inomhusbad i Nossebro Sida 5 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-03-04 Kommunstyrelsen 2013-03-18 Kommunfullmäktige 2013-04-08 Au 38 2013.0052 Ks 28 Kf 14 Byggnation/projektering av inomhusbad i Nossebro Au 130304 Ärendebeskrivning

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(24) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2015-06-02 - Kommunhuset klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Helena Lordhem (KD) - tjänstgörande ersättare Patric

Läs mer

Tommy Nordkvist Anders Westerlund. Förvaltningskontoret 2015-08-27. Agneta Henriksson. Justerare Tommy Nordkvist Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS

Tommy Nordkvist Anders Westerlund. Förvaltningskontoret 2015-08-27. Agneta Henriksson. Justerare Tommy Nordkvist Anders Westerlund ANSLAG/BEVIS 1 (15) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.20 Beslutande Anette Lantz (M), ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande (t o m 42) Anders Westerlund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C), ledamot

Läs mer

A-salen, kommunhuset

A-salen, kommunhuset Plats A-salen, kommunhuset Tid Kl. 10:00 11:15 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M) 194-199, 201-214 Charlotta Svanberg (S) 194-211, 213-214 Per Schöldberg (C) 194-198, 200-214 Anna Tenje (M) 194-197, 199-214

Läs mer

Kommunhuset - Kolabacken

Kommunhuset - Kolabacken 2015-03-18 1 (28) Christoffer Jönsson Nämndsekreterare Sammanträdesdatum 2015-03-26 Plats Kommunhuset - Kolabacken Tid 17:00 Ledamöter Ersättare Anna Mannfalk (M), Ordförande Carina Gerthel (M), 1:e vice

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25

Kultur- och fritidsnämndens protokoll 2014-02-25 Datum: Tisdagen den 25 februari 2014 Tid: 18.00 19.25 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 11-21 Utses att justera: Anna-Lee Alenmalm (M) Underskrifter: Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson

Barn- och utbildningsnämnden 2013-05-13 1. Annikki Oscarsson (KD) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Håkan Johansson. Justerande/Annikki Oscarsson 2013-05-13 1 Plats och tid Sammanträde i Carl August-rummet, kommunkontoret, Ödeshög, måndagen den 13 maj 2013, klockan 09:00-10:25 Beslutande Håkan Johansson (M), ordförande Annicki Oscarsson (KD), 1:e

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 02. Kultur- och utbildningsnämnden 2014-02-26 1(12)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 02. Kultur- och utbildningsnämnden 2014-02-26 1(12) Nr 02 Kultur- och utbildningsnämnden 2014-02-26 1(12) Tid och plats onsdagen den 26 februari 2014, klockan 08.30 16.00, i Dalslandsrummet och Bolstadsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-14. Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2016-04-14. Kommunstyrelsens tekniska utskott. Innehåll Innehåll 41 Godkännande av ärendelista... 56 42 Anmälan av delegationsbeslut... 57 43 Delgivningar... 59 44 Lägesbeskrivning per programområde... 60 45 Statusrapport för tekniska utskottets pågående ärenden...

Läs mer