SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden"

Transkript

1 Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00-16:06 Eva Johansson (C), ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande Andreas Lindström (M) Cenneth Quick (M) Kent- Inge Henrixon (M) Jonatan Rundqvist (MP) Magnus Stenbenke (L) Ricardo Chavez (KD) Cecilia Lundin Danielsson (S) Marko Kosonen (S) Michael Sjöö (S) Håkan Frizén (V) Ellen Franzén (SD) punkt 2, 96 punkt Göran Danielsson (S), ersätter Rose- Marie Holmqvist (S) vice ordförande Alije Kera (S), ersätter Pontus Samuelsson (S) Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Margareta Freijd-Merbom (M) Magnus Folcker (MP) Ann-Margreth Willebrand (L) Einar Håkansson (C) Maria Alvarez Serrano (S) 96 punkt Tjänstepersoner Anna-Karin Axelsson, Tf. förvaltningschef, bibliotekschef Nedim Ramic, förvaltningssekreterare Jessica Råhlin, fritidschef Anneli Welin, kultursekreterare Anette Fransson, verksamhetsutvecklare Fredrik Sandblad, verksamhetsutvecklare 96 punkt (22)

2 Justering Justerare Cecilia Lundin Danielsson (S) Plats och tid Kultur- och fritidsförvaltningen, Västergatan 15 Växjö, den 2 november 2016 klockan 11:30 Justerade paragrafer Ajournering 15: (22)

3 Underskrifter Sekreterare Nedim Ramic Ordförande Eva Johansson (C) Justerare Cecilia Lundin Danielsson (S) 3 (22)

4 Bevis om anslag av protokoll kultur- och fritidsnämndens protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kultur- och fritidsförvaltningen, Västergatan 15 Växjö Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Nedim Ramic 4 (22)

5 Förteckning över kultur- och fritidsnämnden ärenden den 26 oktober Dnr 60 Val av justeringsperson Dnr 65 Allmänhetens frågestund Dnr Informationsärenden Dnr Information om Tommy Svensson pristagare Dnr Meddelanden och rapporter Dnr Redovisning av delegeringsbeslut Dnr Ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter t o m september Dnr Krishanteringsplan för Dnr Samråd: Detaljplan för kv. Torparen 1, Teleborg i Växjö Kommun Dnr Offentlig konst på betydelsefulla platser i Växjö kommun Dnr Nytt konserthusavtal. Tillägg till avtal om hyra av Christina Nilssonsalen Dnr 17 Övrigt (22)

6 94 Dnr 60 Val av justeringsperson s beslut Cecilia Lundin Danielsson (S) utses att justera dagens protokoll. 6 (22)

7 95 Dnr 65 Allmänhetens frågestund s beslut Allmänheten ställer inga frågor. anser frågestunden vara genomförd. 7 (22)

8 96 Dnr Informationsärenden kultur- och fritidsnämndens beslut noterar följande information till protokollet: 1. Information från kultur- och konstavdelningen Kultursekreteraren Anneli Welin informerar om konstverket Pissed Elin. Invigningen har blivit uppskjuten. Släktingar till Elin Wägner har haft invändningar mot konstverket. Kultursekreteraren informerar om att konsthallen välkomnar kultur- och fritidsnämnden till Vernissage för Joakim Forsgrens utställning andra svepningen onsdagen den 26 oktober. Det kommer även vara en utställning av Jenny Kalliokulju & Magnus Petersson den 11 november. Kultursekreteraren delar ut broschyrer och informerar om kulturfestivalen Kultursekreteraren informerar om aktiviteterna i det fria ordets hus. Den 10 november kommer det vara ett evenemang med namnet konst och poesi i klimathotets tid, den 15 november är det dags för fängslade författares dag. Kultursekreteraren delar ut broschyrer och informerar om jämställdhetens dag för kulturföreningar och kulturinstitutioner. 2. Information från bibliotekschefen Bibliotekschefen informerar om barnens dag den 12 november och Kronobergs bokmässa den 19 november. Bibliotekschefen informerar om slutrapporten för framtidens bibliotek. Projektet har verkat i linje med visionen om en biblioteksverksamhet som når alla medborgare i Växjö Kommun. I arbetet med framtidens bibliotek har det ingått en styrgrupp och en fokusgrupp. Det kom in drygt 30 projektansökningar, 20 av projekten genomfördes. De 20 projekten har varit allt ifrån workshops till föreläsningar. Projektet Framtidens bibliotek har lett till att personalen har stärkt självförtroendet och ökat kunskapen. Det finns en större öppenhet för nya utvecklingsområden och en tryggare arbetsgrupp. Biblioteket har även insett att de måste göra en omorganisation. 8 (22)

9 3. Information från fritidschefen Fritidschefen informerar om den framtida inriktningen för Araby Park Arena. Verksamheten kommer formeras om. Tanken är att Arbete och Välfärd tar över mötesplatsen medan kultur- och fritidsförvaltningen håller i aktiviteterna. Fritidschefen informerar om naturistbadet. Förvaltningen håller på med en utvärdering. Naturisterna har kommit med förslag om ny placering. Fritidschefen informerar om Räppevallen. Det har gjorts en utredning kring ny placering. Räppe GoIF vill inte flytta sin verksamhet till någon av de alternativ som har erbjudits. Fritidschefen informerar om förvaltningens och presidiets möte med Smålandsidrotten. De lyfte fram arbetet med värdegrundsfrågor inom idrottsföreningar och hur det går att förbättra. Fritidschefen informerar om diskussionen kring gräsunderlaget på Myresjöhus Arena. Det finns skilda åsikter. Vissa menar att underlaget är bra, andra inte. Östers IF har fått i uppdrag att komma in med olika alternativ. 4. Förvaltningschefens information Ingen information från Tf. förvaltningschefen. 5. Ordförandens information s ordförande informerar om sammanträdestider för kultur- och fritidsnämnden under s ordförande informerar om den kommande fristadskonferansen i Uppsala. 9 (22)

10 97 Dnr Information om Tommy Svensson pristagare s beslut noterar följande information till protokollet: Bakgrund Årets Tommy Svensson pris tilldelas Kevin Petersson Livingstone (Team Toigye Panthers) och Stephanie Thour (Ready Play och BK Värend). Tommy Svensson-priset utgörs av kronor till vardera mottagaren och delas årligen ut till en ung kvinna och ung man som uppmuntran och stöd i deras fortsatta idrottskarriär. Kevin Petersson Livingstone har sedan 2008 vunnit sju SM-guld i taekwondo. Han har även haft stora framgångar på internationell nivå från EM 2013 där han tog brons. I november kommer Kevin vara med i VM i Kanada och försvara de blågula färgerna. Han drömmer om att komma till OS Stephanie Thour har lyckats med att kombinera en satsning på två individuella idrotter. Hon tog under augusti guld i junior- SM i tennis och har sedan tidigare guld i junior- SM i boxing samt junior-vm silver och junior-em brons i boxing. 10 (22)

11 98 Dnr Meddelanden och rapporter s beslut lägger samtliga meddelanden och rapporter till handlingarna. Bakgrund Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelse den 20 oktober inkomna meddelanden och rapporter. Beslutsunderlag Meddelanden och rapporter. 11 (22)

12 99 Dnr Redovisning av delegeringsbeslut s beslut godkänner redovisningen av följande delegeringsbeslut: KFO KFO KF KFAC KFN 72-73, 75-78, (kultur) Bakgrund har överlåtit sin beslutanderätt i vissa ärenden till ordföranden, vice ordföranden och tjänstemän enligt en av kultur- och fritidsnämnden antagen delegationsordning. Beslut som fattas av delegat ska redovisas på kultur- och fritidsnämndens närmaste efterföljande sammanträde. Beslutsunderlag Kultur- och fritidsförvaltningen redovisar i skrivelsen den 20 oktober att delegeringsbeslut är fattade i följande ärenden: Yttrande över programhandlingar Beslut i brådskande ärenden Personalärenden Utbetalning av bidrag 12 (22)

13 100 Dnr Ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter t o m september 2016 s beslut lägger den ekonomiska rapporten för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med september 2016 till handlingarna. Bakgrund s redovisar i skrivelse den 20 oktober ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med september Beslutsunderlag Ekonomisk rapport för kultur- och fritidsnämndens verksamheter till och med september (22)

14 101 Dnr Krishanteringsplan för s beslut Nämnden antar krishanteringsplan kultur- och fritidsnämnden. Bakgrund Kommunfullmäktige gav i samtliga nämnder och styrelser i uppdrag att anta en krishanteringsplan utifrån direktiv från kommunstyrelsen. En krishanteringsplan ska säkerhetsställa att kultur- och fritidsnämnden är förberedd och bemannad med utbildade nyckelpersoner och att det finns nödvändiga rutiner för att en kris ska kunna hanteras på ett tillfredsställande sätt. Beslutsunderlag s arbetsutskott Krishanteringsplan för kultur- och fritidsnämnden Beslutet skickas till För kännedom Kommunstyrelsen 14 (22)

15 102 Dnr Samråd: Detaljplan för kv. Torparen 1, Teleborg i Växjö Kommun s beslut bifaller detaljplan för kv. Torparen 1, Teleborg men med följande synpunkter: Nämnden vill påtala att vid ny-, till och ombyggnad av lokal för kommunal verksamhet gäller kommunstyrelsens beslut 40/2014 om riktlinjer för konstnärlig utsmyckning. I närområdet finns flera fornlämningar. Om dylika påträffas vid en eventuell exploatering av marken ska arbetet avbrytas omedelbart och Länsstyrelsen meddelas utan dröjsmål. Nämnden anser att det är positivt att den idrottsyta som kommer tas i anspråk för skolans tillbyggnad ersätts inom planområdet. Detta innebär att riktlinjerna för tillgång till spontanidrott följs. Bakgrund För Kv. Torparen finns idag en gällande stadsplan, fastställd , som medger en markanvändning för allmänt ändamål i en våning med en begränsad byggrätt mot angränsande fastigheter på 9 meter. Användningen allmänt ändamål är en gammal planbestämmelse som tillåter markanvändning för offentligverksamhet i kommunal och statlig regi, exempelvis skola. Planen medger ett område för transformation med en högsta tillåtna byggnadshöjd på 3,5 meter. Den nya detaljplanens syfte är att ge större byggrätt för skolan. Planförslaget möjliggör en tillbyggnad av befintlig skola i två våningar, som skall användas till kök, matsal och samlingssalar. Ytan där tillbyggnaden planeras är idag en grönyta som används för idrott och för att kunna ersätta den kommer befintliga parkeringar inom området att flyttas till angränsande fastighet. Beslutsunderlag s arbetsutskott Detaljplan för kv. Torparen 1, Teleborg i Växjö Kommun 15 (22)

16 Beslutet skickas till För åtgärd Byggnadsnämnden 16 (22)

17 103 Dnr Offentlig konst på betydelsefulla platser i Växjö kommun s beslut Kommunstyrelsen har beslutat att uppdra till kommunchefen att i samråd med kultur- och fritidsnämnden ta fram förslag på en arbetsprocess och finansiering av offentlig konst på betydelsefulla platser. Här följer kulturoch fritidsnämndens uppfattning. Finansiering föreslår att offentliga konstverk på betydelsefulla platser ingår i kultur- och fritidsnämndens budgetprocess. Arbetsprocessen föreslår följande arbetsprocess: Inför start av olika typer av förvaltningsövergripande projekt sker information och diskussion i den förvaltningsövergripande samordningsgruppen för stadsutveckling, där kultur- och fritidsförvaltningen ingår. Kultur- och fritidsförvaltningens representant är genom sin medverkan i samordningsgruppen välinformerad om vilka projekt som är på gång och kan tillsammans med konstansvarig på kultur- och fritidsförvaltningen avgöra vilka som är betydelsefulla platser lämpliga för offentlig konst. Bakgrund Enligt Växjö kommuns Riktlinjer för konstnärlig utsmyckning vid ny-, till och ombyggnad av lokal för kommunal verksamhet går 1 % av beslutade investeringsutgifter till konstnärlig utsmyckning ( 1 %-regeln ). Regeln tillämpas vid ny-, till och ombyggnation av lokaler där Växjö kommun är hyresgäst och där investeringen överstiger 10 mkr. I många fall av nybyggnation eller regenerering är dock inte 1 %-regeln möjlig att tillämpa eftersom byggnationer ofta sker i privat regi. Omgivande ytor planeras av kommunen. När kultur- och fritidsnämnden uppvaktas för konstnärligt projekt på platsen sker det ofta sent i processen, och beslut behöver tas inom innevarande budgetår, varför det ofta saknas utrymme i kultur- och fritidsnämndens budget. 17 (22)

18 Begrepp Definition av konstnärlig utsmyckning A. En fast konstnärlig utsmyckning definieras som: Konstnärlig utsmyckning som integreras i, eller monteras i, golv, väggar eller tak i byggnader. Konstnärlig utsmyckning som integreras i, eller monteras på, marken på offentliga platser utomhus. Exempel är skulpturer och objekt, väggmålningar, konstnärliga ljusinstallationer, keramik- och mosaikinläggningar. Den fasta konstnärliga utsmyckningen kan ha en byggnadsteknisk påverkan i större eller mindre grad. B. En lös konstnärlig utsmyckning definieras som: Konstnärlig utsmyckning som hängs upp eller placeras i byggnaden helt utan byggteknisk påverkan. Exempel är målningar, fotografier, textila bilder, mindre skulpturer och objekt. C. En temporär konstnärlig utsmyckning definieras som A och B ovan med skillnaden att den inte är permanent eller som en tillfällig social/interaktiv intervention i det offentliga rummet. När man tillämpar begreppet konstnärlig utsmyckning ska det utföras av en verksam konstnär. Konsten har i första hand som funktion att vara just konst. Definition av betydelsefulla platser Med betydelsefull plats avses platser som har särskild betydelse för stadens attraktivitet och identitet. Det gäller t.ex.: Exponerade och signifikanta infarter till orter och stadsdelar Symboliskt värdefulla och centrala delar av orter och stadsdelar Vitala mötesplatser och stråk med flöden av människor Platser med markant stadshistorisk eller idémässig lyskraft Platser som av t.ex. särskilda sociala skäl behöver höjas i status. Det kan förslagsvis handla om torg, parker, kommunikationssträckningar, knutpunkter för transporter av människor, platser som står i stark förbindelse 18 (22)

19 med Växjö kommuns målsättningar (t.ex. konceptet Europas grönaste stad ), motionsstråk och områden som är socialt utsatta. Beslutsunderlag s arbetsutskott Kommunstyrelsens beslut Beslutet skickas till För åtgärd Kommunstyrelsen 19 (22)

20 104 Dnr Nytt konserthusavtal. Tillägg till avtal om hyra av Christina Nilsson-salen. s beslut godkänner avtalet Tillägg till avtal om hyra av Christina Nilsson-salen. Bakgrund Parterna tecknade 1992 ett hyresavtal avseende uthyrning av den så kallade Christina Nilsson-salen i fastigheten Badhuset 1 Växjö med tillhörande utrymmen. Avtalet ger kommunen rätt att nyttja Christina Nilsson-salen m.m. under högst 65 dagar per kalenderår. Utöver nämnda dagar hyr Växjö hotell och kulturfastigheter ut salen till Elite Hotell som är hyresgäst i Växjö Legenden 1 och Badhuset 1. Kommunen bokar sina 65 dagar genom kontakter med Elite Hotell. Kommunen har dock framfört synpunkter på hur bokningsförfarandet har fungerat. Parterna har därför kommit överens om nedanstående förändringar i avtalet. Samtidigt med detta tilläggsavtal har Växjö hotell- och kulturfastigheter och Elite Hotell ingått separat avtal med motsvarande bestämmelser. Utöver vad som reglerats i tilläggsavtalet ska ordinarie avtal gälla oförändrat. Bedömning Tilläggsavtalet har utarbetats gemensamt med alla tre berörda parter. Synpunkter har även inhämtats från de olika aktörer som ofta nyttjar lokalerna t.ex. Växjö kommuns näringslivskontor och Musik i Syd. Kommunens jurist har granskat avtalet och dennes synpunkter och förslag på ändringar har beaktats. Det nya avtalet har utarbetats för att skapa bättre förutsättningar för samverkan mellan parterna. Avtalet är viktigt för att konserthuset ska fortsätta vara en aktiv mötesplats för musik och andra kulturformer, samt även kunna husera andra arrangemang såsom konferenser och event. 20 (22)

21 Den nya avtalstiden är förkortad i jämförelse med det föregående avtalet för att inte binda upp sig i en allt för lång period men samtidigt kunna skapa en kontinuitet. Beslutsunderlag s arbetsutskott Tillägg till avtal om hyra av Christina Nilsson-salen. Beslutet skickas till För kännedom Kommunfullmäktige 21 (22)

22 105 Dnr 17 Övrigt Marko Kosonen (S) undrar hur arbetet med sporthallen i Lammhult fortgår. Förvaltningschefen och ordförande svarar. Cenneth Quick (M) och Glenn Nilsson (M) informerar om Lammhult invånarnas tankar kring sporthallen. Ordförande och fritidschefen svarar. Håkan Frizén (V) frågar om värdegrunderna inom idrottsföreningar. Ordförande och 2: vice ordförande svarar. Magnus Stenbenke (L) delger information om värdegrunderna inom idrottsföreningar. 22 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö, klockan 14.00-16.00 Eva Johansson

Läs mer

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S)

Anders Jeppsson (M) Glenn Nilsson (M) Ann-Margreth Willebrand (L) Mari Hrdina Friberg (C) Ellen Sjömålen (S) Alije Kera (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommun klockan 14:00 15:00 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Växjö Boule Arena, Bollgatan, Växjö, klockan 14:00 15:07 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Araby Park Arena, Blackboxen, Höstvägen 5A, klockan 14:00 15:00 Beslutande Ledamöter Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Kronobergsrummet, Växjö Kommun, Västra Esplanaden 18 Växjö klockan 14:00 16:29 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 14.00-15.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare

Läs mer

Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Ida Ström (M) Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Svartberg (V) Christer Svensson (SD)

Övriga närvarande Ersättare Anders Jeppsson (M) Ida Ström (M) Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Svartberg (V) Christer Svensson (SD) Tid och plats Beslutande Ledamöter Storskogen, Vida Arena, Storgatan 86, Växjö klockan 14:26 16:50 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-08-28. Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Plats Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7, Växjö Tid Kl. 13.30-17.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Lena Wibroe

Läs mer

Glenn Nilsson (M) Magnus Folcker (MP) Maria Alvarez Serrano (S) Maria Palm (SD)

Glenn Nilsson (M) Magnus Folcker (MP) Maria Alvarez Serrano (S) Maria Palm (SD) Tid och plats A-salen, Växjö kommunhus, Västra Esplanaden 18 klockan 14:00 16:05 Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

Övriga närvarande Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Alvarez Serrano (S)

Övriga närvarande Mari Hrdina Friberg (C) Alije Kera (S) Maria Alvarez Serrano (S) Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 15:36 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2013-11-20. B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Plats B-salen, Kommunhuset, Västra Esplanaden 18, plan 5, Växjö Tid Kl. 14.00-16.45 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia Bogatic (V), vice ordförande Ann Albertsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 16:05 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 16:15 Eva Johansson (C), Ordförande Andreas Lindström (M) Cenneth Quick (M) Kent- Inge

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-18

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-11-18 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.30 Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18 Växjö klockan 14.00-15.10 Eva Johansson (C), ordförande Rose- Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:a vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 16:00 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Samlingssalen Galaxen, Växjö Stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 klockan 14:00 15:55 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Beslutande ersättare Övriga närvarande Ersättare A-salen, Västra Esplanaden 18, Växjö kommunhus klockan 14:00 16:50 Eva Johansson (C), ordförande Rose-Marie Holmqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 11.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-10-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-10-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.30 Eva Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L)

Maria Svensson (C) tjänstgörande för Lill Karin Gustavsson (C) Ingegerd Kull Hanses (M) tjänstgörande för Björn Kruse (L) Kultur- och fritidsnämnden 2015-05-26 1 (9) Plats och tid Dala-Floda Värdshus Dala-Floda, kl. 09.00-10.10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Det fria ordets hus, Kungsgatan 29 C, klockan 14:00 15:41 Eva Johansson (C), Ordförande Rose-Marie Holmqvist (S), vice ordförande Lena Wibroe (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Miljö- och hälsoskyddsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 15:00 Beslutande Ledamöter Tobias Adersjö (MP), Ordförande Ann-Kristin Lindquist (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Rosén (M) Mikael Virdelo (M) Jure Bogatic (M) Hans Falk (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Emelie Öberg (S) 28 31 Ulla Svensson (M) Nils-Erik Carlström (L) Tobias Adersjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Onsdagen den 16 december, KÖK11 i konferenslokal Malajen, Honnörsgatan 15, Växjö, klockan 14.00-16.25 Eva Johansson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats C-salen, kl. 08.30 11.40 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Lars Edqvist (MP) Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Sture Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2012-02-15. Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kulturnämnden 2012-02-15. Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö Plats Araby Park Arena, Höstvägen 5 A, Växjö Tid Kl. 13.30-15.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justering Justerare Plats och tid Lena Wibroe (M), ordförande Wirginia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.10 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström (L)

Läs mer

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

~G;y. ~~(!{_~/~ Justerande Eva Nilsson (M) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(12) 0 ASTORP KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Björnekullasalen, Kommunhuset 18.00-19:50 Mötet ajourneras 19:00-19:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30-11:05 Beslutande Ledamöter Örjan Mossberg (V), Ordförande Nils Fransson (L), 1:e vice ordförande Valon Rama (S) Lars Edqvist (MP) Bahtije Breznica (S) Kennerth Sjögren

Läs mer

Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom Rudolv, kulturchef Saranda Vejseli, ekonom Lena Persson, förvaltningssekreterare.

Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom Rudolv, kulturchef Saranda Vejseli, ekonom Lena Persson, förvaltningssekreterare. Datum Plats och tid Kultur o Utbildning, Piparegränd 3, Ystad 08:30 16:30 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Christer Olofsson, förvaltningschef Charlotta Blom Rudolv, kulturchef Saranda Vejseli,

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 09:

Kommunkontoret Djurås , kl. 09: Kultur- och fritidsnämnden 2018-02-08 1 (19) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-16:00 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ann Målare (S) Ola Granath (KOSA) Tomas Neijbert

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige Tid och plats Utvandrarnas Hus, Atriumsalen kl. 14.00-14.40 Beslutande Ledamöter Anna Tenje (M) Oliver Rosengren (M) Ulf Hedin (M) Catharina Winberg (M) Sofia Stynsberg (M) Pernilla Tornéus (M) Bo Frank

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid kl. 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Nils-Erik Carlström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.15 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l""""''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS

Förvaltningskontoret ,lc;-n I _. Paragrafer Sekreterare \.l'\~~'-a..l''''-'~ illa Wall ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDES PROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret 16.00-18.20 Beslutande Anette Lantz (M) ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westeriund (S), ledamot Rose-Marie Jönsson (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-25. Klockan 14.00-16.10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-02-25. Klockan 14.00-16.10 Plats Tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. Klockan 14.00-16.10 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 16:

Kommunkontoret Djurås , kl. 16: Kultur- och fritidsnämnden 2019-02-14 1 (13) Plats och tid Adelborgmuseet Gagnef, kl. 15:00-15:45 Beslutande Ledamöter Anette Kotilainen (C), ordförande Mathias Bengtsson (KD) Ingegerd Kull Hanses (KOSA)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stadshuset, rum 214 kl. 17:30-18:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Pernilla Övermark (S) (ordförande) Ingvar Paulsson (M) (vice ordförande)

Läs mer

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl

Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl sid 1 (16) Tid och plats Onsdag den 20 mars 2013 kl. 08.30-11.05 Kronoparkssalen, Bibliotekshuset Sammanträdet ajourneras för gruppmöten kl. 10.25-10.50 Ledamöter Ersättare Per-Inge Lidén (MP) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Kalix Folkets Hus, Likskär, torsdagen den 10 januari 2019 kl 13:00 16.00 Beslutande Ledamöter Britt-Inger Nordström, ordförande (S) Hanna Johnselius, vice ordförande (S) Håkan Nyman

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 08:

Kommunkontoret Djurås , kl. 08: Kultur- och fritidsnämnden 2018-03-22 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14:00-15:05, ajournering kl. 14.25-14.35 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S), ordförande Ola Granath (KOSA) Tomas

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8

Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8 KALLELSE Kultur- och fritidsnämnden 2018-05-17 Kultur- och fritidsnämnden kallas till sammanträde för att behandla ärenden enligt bilagda förteckning, ärende 1 8 Tid och plats Onsdagen den 23 maj i Växjö

Läs mer

Underskrifter Sekreterare

Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-11-09 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:50 Utses att justera Alma Nilsson Justeringens plats och tid Kommunhuset, Skärhamn 2015-11-10

Läs mer

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta

Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 18:00 tisdagen den 19 februari 2019, Biblioteket, Bålsta Per Widén (C), Ordförande Pyry Niemi (S), 1:e vice ordförande Jan Sundling (M) Shiva

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00 10.00 Beslutande Ledamöter Benny Johansson (M), Ordförande 48-54 Bengt-Göran Sandell (S) Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C) Emelie Öberg (S) Ulla Svensson (M) 45-47

Läs mer

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2

Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00. Beslutande Enligt närvarolista, sid 2. Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 2006-11.27 1(17) Plats Vänersborgs Bibliotek Tid Måndagen 2006 kl 13.00 15.00 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Ärendelista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Tid och plats B-salen, kl. 08:30 12.00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstepersoner Carl-Olof Bengtsson (S), ordförande Carl Geijer (M) Magnus Jisborg (M) Marita Bengtsson (MP) Eva Ericsson (L)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2015-06-16. Åsa Karlsson Björkmarker Tid och plats Utvandrarnas hus, Växjö, kl. 15.30-15.40 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), Ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Eva Johansson (C) Anna Tenje (M) Catharina Winberg (M) Oliver Rosengren

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:42 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Bengt-Göran Sandell (S) Ibrahim Buh Gelle (S) Tid och plats H-salen klockan 13.30 13.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M) Ordförande Bert Sundström (S) 1:e vice ordförande Hannington Lubwama (M) Eva Kjellberg (S) Nils-Erik Carlström (FP) Övriga

Läs mer

Pia Galia Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Gunilla Wall. Justerare Pia Galia Rose-Marie Jönsson ANSLAG/BEVIS

Pia Galia Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Gunilla Wall. Justerare Pia Galia Rose-Marie Jönsson ANSLAG/BEVIS 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret 17.00-19.40 Beslutande Anette Lantz (M), ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (C), ledamot Pia Galia (SD), ledamot Anders Westerlund

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunens revisorer Magnus Jisborg. Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Tid och plats C-salen, kl. 08:30 Beslutande Ledamöter Kennerth Sjögren (S) Magnus Jisborg (M) Carl Geijer (M) Eva Ericsson (L) Bertil Olsson (KD) Jonas Wanér (V) Övriga närvarande Tjänstepersoner Sofie

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Sida 1 (10) Plats och tid Kultur & fritid, måndagen den 7 januari 2019 kl 17:00-18:30, ajournering 17:35-17:45 inför val enligt 3-7. ande Jörgen Strende (S), Ordförande Peter Eclund (KD), 1:e vice ordförande

Läs mer

Datum. IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande

Datum. IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) IP-paviljongen Västeråsvägen Köping kl. 15.00 15.38 ande Övriga närvarande Jonny Clefberg (S) ordf. Mats Landqvist (S) vice ordf. Karl-Ivan Wiklund (S) Kjell Persson (S) för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09.00-09.55 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S) Ulla Svensson (M) Yvonne Ekaremål (C) Eva Kjellberg (S) Tjänstepersoner Justering Justerare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Kommunalhuset, Ljungarummet, Sävsjö, onsdagen den 26 september 2018 kl. 14.00-17.00 Mötet ajourneras 15.20-15.30. Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-05-30, kl. 08:00-10:48 Sammanträdesdatum s. 1 (7) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2015-03-16 20-25 Kultur- fritidsnämnden 20-25 Kulturfritidsnämnden 2 20 Information överläggningar...5 21 Delegering av arbetsmiljöuppgifter...6 22 Meddelande 2015...7 23 Delegation 2015...8 24 Informationsuppdrag till

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Sävsjö stadsbibliotek, onsdagen den 8 november klockan 14.00 16.30 Beslutande Ordinarie ledamöter: Susanne Sjögren (S) ordförande, Fredrik Håkansson (KD) förste vice ordförande, Maini Karlsson

Läs mer

/~~ ~Q/ Ordförande ~. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

/~~ ~Q/ Ordförande ~. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1(9) ÅSTORP KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.00-18:20 Beslutande Gun Friberg (S), ordförande Ann-Louise Ekberg (C) Maria Gottschalk (SD) Tore

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma. ordförande Emma Köster (M) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott 2011-08-15 Plats Sammanträdesrum Önnerup, kommunhuset Lomma Tid måndagen den 15 augusti 2011, kl. 15 00-16 05 Beslutande Carin Hansson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kultur- och fritidsnämnden 2010-08-23 1 Plats och tid Stora Tjörnsalen, kommunhuset, Skärhamn, kl 17:00 18:16 ande Övriga närvarande Utses att justera Benita Nilsson (Folkpartiet), ordf Hans Strandberg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2015-09-21 1 (13) Plats och tid Sammanträdesrum 3, den 21 september, kl 15.30-17.00 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Maria Brihall (VF), ordförande Petra Brannestam (VF) Carina G Hördegård

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Ulf Hedin (M), ordförande. Bert Sundström Plats C-salen Tid Kl. 13.30 14.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordförande Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD)

ANSLAGSBEVIS. David Sharp (M) Jacqueline Adolfsson (M) Eva Leonardsson (FP) Karolina Glogowska (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) ande Yttrande gällande Kungörelse om granskning (Ny förskola vid Ringvägen) Detaljplan för del av Skogsborg Övriga deltagande 1:1 M.M. (ny förskola vid Ringvägen) ställs ut

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

Thomas Lindqvist Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Agneta Henriksson. Anette Lantz ANSLAG/BEVIS

Thomas Lindqvist Rose-Marie Jönsson. Förvaltningskontoret Agneta Henriksson. Anette Lantz ANSLAG/BEVIS 1 (8) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Övriga deltagande Anette Lantz (M), ordförande Thomas Lindqvist (PF), vice ordförande Anders Westerlund (S), ledamot Per Lindau Zackrisson (S),

Läs mer

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl

Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och sammanträdestid Beslutande ledamöter Djursdalarummet, Stadshuset Vimmerby, fredag den 5 februari 2016, kl. 10.30-12.00 Peter Högberg (S), ordförande Daniel Nestor (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden C-salen, Växjö kommun Plats C-salen, Växjö kommun Tid Kl. 13.30 14.25 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Bert Sundström (S), ordförande Yvonne Ekaremål (C) Nils-Erik Carlström

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Kommunkontoret Djurås, kl Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M) Kultur- och fritidsnämnden 2016-11-17 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl.14.00-15.25 Beslutande Ledamöter Christina Walles (S) ordförande Ann Målare (S) Tomas Neijbert (KOSA) Jan Wiklund (M)

Läs mer

Sammanträdesdatum 2012-06-0S

Sammanträdesdatum 2012-06-0S I "" SALA KOMMUN Plats och tid Beslutande Ledamöter SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2012-06-0S Blå salen, Sala stadsbibliotek kl. 14.00-16.0S Eric Fylkeson (S), ordförande Eva Törnblom (S), vice ordförande Tage

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10:00 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26

ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Kultur- och fritidsnämnden 2008-11-26 ESLÖVS KOMMUN PROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Stadsbiblioteket, Eslöv kl 19.00 20.20 Beslutande Khalid El-Haj (s) ordförande Karin Reinisch (m) Stig-Åke Grönvall (s) Lena Åkesson (c) Margaretha Holmquist

Läs mer

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande

ordförande tj ers. för K El-Haj (S) vice ordförande Sammanträdesprotokoll Sida 1 (11) Plats och tid Eslövs stadsbibliotek 19.00 19.50 ande Karin Reinisch (M) Stig-Åke Grönvall(S) Ann-Christin Waldén (FP) Karl-Erik Malmgren (S) Rebecka Barjosef (S) Jeanette

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden 2012-04-19. C-salen, kommunhuset. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C) Therese Lindroth (S) Holger Petersson (KD) Plats C-salen, kommunhuset Tid Kl. 13:30 13:55 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Ulf Hedin (M), ordf. Bert Sundström (S) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat Sida 1 av 7 Plats och tid Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande ersättare Sjuntorpsrummet, Stadshuset kl 16.30 18.15 Carina Lorentzon (S) ordförande Christer Bohm (V) 1:e vice ordförande

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Kultur- och fritidsnämnden : Plats och tid Kommunhuset i Tomelilla, den, kl. 13.00-16.25 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kultur- och fritidschef Marina Hansson, enhetschef Kristin Svensson, Enhetschef Ros-Marie Stjernfeldt,

Läs mer

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare

Omedelbar justering paragrafer 17, 19, 20. Underskrifter Sekreterare TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-03-16 Kultur- och fritidsnämnden Plats och tid Stora Tjörnsalen kl 17:00 19:00 Utses att justera Ulf Mellin Justeringens plats och tid Kommunhuset 2015-03-18 16:00

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Stora Sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Måndag den 23 januari 2017 kl. 19.04 20.36 Beslutande Carin Hansson (M) Emma Köster (M) Karl-Gustav Nilsson (S) Janina Pettersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens organisations- och personalutskott 2015-02-10 Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän 15.10-16.30, C-salen Per Schöldberg (C), ordförande Tony Lundstedt (S) Lars Edqvist (MP) Catharina Winberg (M) Malin Lauber (S)

Läs mer

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S)

KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Eva Nilsson (M) Tore Håkansson (S) 1(10) KUL TUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Bjömekullasalen, Kommunhuset 17.05-18:50 Ajournering 18:20-18:40 Beslutande Gun Friberg (S) Britt Inger Lanner (KD) Ann-Louise Ekberg

Läs mer

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S)

Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande Rose-Marie Holmqvist (S) Lennart Adell Kind (FP) Ulf Hedin (M) Martin Edberg (S) Tid och plats Sammanträdesrum VKAB, kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C), ordförande Lars Edqvist (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnden Tid och plats B-salen, kl. 09:00 10.10 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Benny Johansson (M), ordförande Bengt-Göran Sandell (S), vice ordförande Hannington Lubwama (M) Yvonne Ekaremål (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Omsorgsförvaltningens stora konferensrum, kl. 15:10-15:25 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL LULEÅ KOMMUN BEVIS/ANSLAG 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15. LULEÅ KOMMUN Fritidsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 2014-06-11 1(12) Plats och tid Fritidsförvaltningens sammanträdesrum Bävern, kl. 14.00-15.30 Beslutande Enligt närvarolista Övriga

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2018-12-20 2018-12-20 Plats och tid Kommunhuset i Älmhult klockan 14:00 16:50 Paragrafer 85 92 Utses att justera Predrag Jankovic Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2018-12-21 Underskrifter

Läs mer

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c)

Bengt Svensson (s) Annika Kuparinen Larsson (s) Martin Johansson (s) Hagart Valtersson (c) 20d-26 Monica Knutsson (c) NÄMNDEN FÖR INDIVID- OCH FAMILJEOMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-06-11 1(12) Plats och tid: Kontoret för arbete och lärande, Parkg. 6, lokal K1, kl. 13.15 16.40 Ajournering 14.25-14.45 Beslutande Siv

Läs mer