FÖRENING- Online. Framtidens förening som har ägandeskap av sin kunskap och utveckling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "FÖRENING- Online. Framtidens förening som har ägandeskap av sin kunskap och utveckling"

Transkript

1 FÖRENING- Online Framtidens förening som har ägandeskap av sin kunskap och utveckling

2 Innehållsförteckning Föreningens utmaningar 2016 och framåt Vad är FÖRENING- Online Vad ingår i FÖRENING- Online Kundlöften Prismodell Strukturerad implementeringsprocess Kontakt för nästa steg

3 Föreningens utmaningar 2016 och framåt Har vi säkerställt att föreningens verksamhet dokumenteras och sparas så att vi som förening kan återanvända kunskap när nya ledare börjar? Har vi säkerställt att den investering vi gör i tränare betalas tillbaka i dokumentation som alla våra tränare har tillgång till? Har vi en arbetsmiljö med enkla och moderna verktyg som hjälper våra ledare att leverera trots att tiden är knapp? Är vi en modern förening som tydligt kan marknadsföra sig som en attraktiv förening där vi tar ansvar för kvalitet och utveckling av våra spelare? Kan vi enkelt dela och hitta information utan att vara beroende av enskilda individer? Vad säger våra kunder, ställer dom krav på att vi utvecklas?

4 Vad är FÖRENING- Online FÖRENING- Online är en webbaserad samarbetsportal som skapar förutsättningar att enkelt och strukturerat dela dokumentation och information mellan alla ledare/funktioner i en förening. Detta innebär: Det blir tydligt att ni som förening har ägandeskap av all dokumentation och att ni följer upp och säkerställer att föreningen utvecklas på det sätt ni önskar. Det blir enklare och mer tidseffektivt att samarbeta och dela information. Detta skapar förutsättningar att erbjuda en mer attraktiv arbetsmiljö som ideell ledare i föreningen. Ni skapar en roligare och mer utvecklande arbetsplats för tränarna i föreningen. Detta kommer skapa drivkraft att utvecklas och förenkla rekryteringen av nya tränare. Ni stärker profilen på er förening och kan marknadsföra er som en modern förening för att rekrytera och behålla spelare. Tjänsten är baserad på Microsoft Office 365 vilket tryggar er i att plattformen är en långsiktig lösning från en marknadsledande aktör.

5 Vad ingår i FÖRENING- Online FÖRENING- Online Samarbetsyta COACH- Online FYS- Online UTVECKLING- Online I Samarbetsytan ingår alla delar för att dokumentera och dela resurser såsom: Styrelserum - för dokumentation av styrelsearbetet. Tränarrum - för dokumentation av den sportsliga verksamheten. Allmänna föreningsdokument - för att dela publika dokument tillgängliga för alla. Resursbokning kalender för att boka delade resurser såsom konferensrum, skottramp etc. I COACH- Online ingår Hockeyfabrikens kunskapsbank för tränare såsom: Övningsbank Övningsbank med färdiga övningar för alla åldrar. Träningsbank Träningsbank med färdiga träningar för alla åldrar. Videobank is- instruktionsfilmer för era tränare avseende isträning. Mallar Mallar för den sportsliga verksamheten, både för träning och match. I FYS- Online ingår Hockeyfabrikens kunskapsbank för tränare såsom: Övningsbank Övningsbank med färdiga fysövningar för alla åldrar. Träningsbank Träningsbank med färdiga fysträningar för alla åldrar. Videobank fys- instruktionsfilmer för era tränare avseende fysträning. I UTVECKLING- Online ingår Hockeyfabrikens testdatabank för tränare såsom: Databank tester Databank med data för alla genomförda tester per spelare. Testvärden kan jämföras med snittvärden för andra spelare i motsvarande ålder. Utvecklingsgraf Grafer för analys av utveckling av varje individ.

6 Samarbetsyta :Styrelserummet Filyta för att dokumentera styrelsearbetet, ex. protokoll, avtal, budget etc. Drag and drop från lokal dator för att ladda upp fil. Redigera lokalt i dator eller via online (Excel, Powerpoint och Word). Automatisk versionshantering samt stämpel vem som reviderade dokumentet. Automatisk avisering via E-post när förändring sker i dokumentation. Tränarrummet: Filyta för att dokumentera tränararbetet, ex. säsongsplanering, utvecklingssamtal, tester etc. Automatisk hantering och revidering av istidschema. Drag and drop från lokal dator för att ladda upp fil. Redigera lokalt i dator eller via online (Excel, Powerpoint och Word). Automatisk versionshantering samt stämpel vem som reviderade dokumentet. Automatisk avisering via E-post när förändring sker i dokumentation. Resursbokning: Kalender för bokning av olika typer av resurser, ex konferensrum, skottramp etc. Automatisk avisering när ny bokning läggs upp. Alla kan enkelt och överskådligt se bokningar som är lagda.

7 COACH- Online :Övningsbank Mer än 150 övningar i olika kategorier, station, halvplan, helplan och individuell skicklighet. Alla övningar med skriftlig beskrivning och ritning där du som tränare enkelt förstår hur övningen går till samt vad syftet med övningen är. Enkelt att filtrera och söka efter en viss typ av övning, oavsett om det är ålder eller typ av träning. Övningar kan enkelt skrivas ut för att ha fysiskt med sig till träningar. Träningsbank Mer än 140 färdiga träningar i olika kategorier, stationer, halvplan eller helplan. Alla träningar innefattar tidsschema, översiktsbild samt beskrivning av varje enskild övning. Enkelt att filtrera och söka efter en viss typ av träning, oavsett om det är ålder, antal spelare, antal tränare eller typ av träning. Träningar kan enkelt skrivas ut för att ha med sig fysiskt till träningar. Videobank is Mer än 120 instruktionsfilmer avseende skridsko, klubb- samt passningsteknik. Alla instruktionsfilmer visar i detalj hur du som tränare genomför ett specifikt moment. Enkelt att filtrera och söka efter en viss typ av instruktionsfilm. Filtrera på kategorier eller delmoment i en kategori. Instruktionsfilmer kan ses på dator, mobil eller padda.

8 FYS- Online :Övningsbank Mer än 195 övningar i olika kategorier, styrka, explosivitet, teknik, snabbhet, uthållighet etc.. Alla övningar med skriftlig beskrivning och bild där du som tränare enkelt förstår hur övningen går till samt vad syftet med övningen är. Enkelt att filtrera och söka efter en viss typ av övning, oavsett om det är ålder eller typ av träning. Övningar kan enkelt skrivas ut för att ha fysiskt med sig till träningar. Träningsbank Mer än 455 färdiga träningar i olika kategorier, 60 min 90 min, styrka, snabbhet, uthållighet etc. Alla träningar innefattar tidsschema, översiktsbild samt beskrivning av varje enskild övning. Enkelt att filtrera och söka efter en viss typ av träning, oavsett om det är ålder, typ av träning, längd på träning etc. Träningar kan enkelt skrivas ut för att ha med sig fysiskt till träningar. Videobank fys Mer än 120 instruktionsfilmer avseende styrketräning, explosivitet, rörlighet etc. Alla instruktionsfilmer visar i detalj hur du som tränare genomför ett specifikt moment. Enkelt att filtrera och söka efter en viss typ av instruktionsfilm. Filtrera på kategorier eller delmoment i en kategori. Instruktionsfilmer kan ses på dator, mobil eller padda.

9 UTVECKLING- Online :Dokumentation av testresultat i siffror och grafer Alla testresultat läggs in i databasen och finns tillgängliga för alla tränare, både i form av faktiska siffror samt i graf. Filtrera för att se spelare i olika grupper. Genom att markera två spelare läggs graferna på båda spelarna bredvid varandra och du kan enkelt jämföra testresultat mellan olika individer. Filtrera på enskild individ, en eller flera typer av tester, allt beroende på vad du vill se. Jämför en enskild spelare med snittet i din grupp. Du får också tillgång till snittresultat i olika kategorier som du kan jämföra med dina egna spelare. Exempel på snitt du får tillgång till är: Snitt i ditt lag Snitt i din region Snitt i Sverige

10 Kundlöften FÖRENING- Online Ni skapar en rolig och effektiv arbetsmiljö som skapar förutsättningar för att kombinera arbete, familj och det ideella ledarskapet. Samarbetet mellan funktioner och ledare fungerar automatiskt och ni får en miljö där alla känner sig delaktiga och vill bidra. Ni höjer kvaliteten på föreningens kärnverksamhet, dvs. att utveckla ishockeyspelare genom att erbjuda tränarna ny kunskap i ett enkelt och modernt verktyg. Ni skapar en mer attraktiv förening och kan marknadsföra hur ni med moderna verktyg varje dag tar ansvar för dokumentation och uppföljning av verksamheten. Ni förenklar rekrytering av ledare, såväl administrativa såväl som sportsliga genom att skapa en arbetsmiljö där kunskap hela tiden återvinns. Effekten ska bli att ni som förening kan öka era intäkter genom att ni är en modern och attraktiv förening som lockar till sig fler kunder.

11 Prismodell Prismodellen och mervärdet som skapas för föreningens medlemmar skapar en möjlighet för föreningen att ta en liten summa pengar per spelare och månad som både finansierar tjänsten samt stärker föreningens ekonomi. Exempel på prismodell (100 spelare): Kostnad för FÖRENING- Online per månad Kostnad för förening per spelare per månad SEK/mån /100 = 14,90/spelare/mån Totalt kostnad per år Exempelkostnad att ta ut av spelare/mån * + 20 SEK/spelare/mån ( 240 per år) Total intäkt förening + (240*100) = Överskott Förening + ( ) = 6 220

12 Enkelt och strukturerat att komma igång 1. Behovsanalys 2. Lösningsförslag 3. Konfigurering 4. Implementering och utbildning Vi genomför ett möte där Hockeyfabrikens kundansvarige visar hur funktionerna är uppsatta i FÖRENING- Online. I mötet går vi igenom Hockeyfabrikens behovsanalys och genom dessa frågor så beslutar vi om en gemensam plan för implementering av FÖRENING- Online i er förening. Hockeyfabrikens kundansvarige tar fram ett detaljerat lösningsförslag utifrån den gemensamma behovsanalys som genomförs i steg 1. Lösningsförslag inkluderar process för implementering samt kostnadsförslag. Efter accepterat lösningsförslag sätter Hockeyfabriken upp FÖRENING- Online för er förening. Uppsättning görs alltid på en egen virtuell miljö som är separerad från alla andra kunder. Hockeyfabrikens kundansvarige stöttar er hela vägen till dess att FÖRENING- Online är implementerad och ni har en adminansvarig som internt inom föreningen kan hantera enklare ärenden samt förfrågningar. Om ni önskar så kan Hockeyfabriken ta ett helhetsåtagande även för administrationen av FÖRENING- Online.

13 Kontakt för nästa steg För presentation och ett unikt lösningsförslag för din förening, kontakta: Kundansvarig Thomas Eriksson Läs och se filmen om FÖRENING- online

COACH- Online. En modern och enkel kunskapsbank för Coacher som vill utveckla sig själv och sina spelare

COACH- Online. En modern och enkel kunskapsbank för Coacher som vill utveckla sig själv och sina spelare COACH- Online En modern och enkel kunskapsbank för Coacher som vill utveckla sig själv och sina spelare Innehållsförteckning Vad är COACH- Online Vad ingår i COACH- Online Kundlöften Prismodell Vad är

Läs mer

MODELLEN. Dokumentation Individ Struktur - Kunskap. Copyright Hockeyfabriken talangutveckling med ambition

MODELLEN. Dokumentation Individ Struktur - Kunskap. Copyright Hockeyfabriken talangutveckling med ambition DISK MODELLEN Dokumentation Individ Struktur - Kunskap 1 Hockeyfabriken - Talangutveckling med ambition INNEHÅLL DISK - Komponenterna Vad blir slutprodukten? Hur dokumenterar vi i ett enkelt verktyg? Hur

Läs mer

Inbjudningar skickas till din Microsoftadress inkorg

Inbjudningar skickas till din Microsoftadress inkorg Manual FYS- Online Innehållsförteckning 1. Generella tips 2. Inloggning första gången 3. Skapa favorit 4. Bibliotek (Träning, Övning och Video) 5. Expandera ett bibliotek 6. Filtrering i ett bibliotek

Läs mer

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet.

Under Kurser visas dina kurser som kort och om där finns nya uppgifter eller anslag visas antalet i kurskortet. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

PLAYERS BOOK NEXT GENERATION OF TRAINING

PLAYERS BOOK NEXT GENERATION OF TRAINING PLAYERS BOOK NEXT GENERATION OF TRAINING VIDEO MODUL CAMP MODUL Händelse taggning Höjdpunkter spelare Rita och kommentera Skicka direkt till App COACH MODUL Video feedback Tester & matcher Video utmaningar

Läs mer

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter.

För dig som lärare har vi placerat nya inkomna svar från elever under Följ upp uppgifter medan elev på samma ställer ser alla sina aktiva Uppgifter. En kort introduktion till Fronter 19 Välkommen till en ny Fronter-upplevelse. Den här guiden kommer att ta upp skillnader mellan den nuvarande Fronter-plattformen och Fronter 19, och de förändrade arbetsprocesserna.

Läs mer

Excel Online Version 1.0 Skolkontoret

Excel Online Version 1.0 Skolkontoret Excel Online Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Excel?... 3 Arbeta i Excel Online... 4 Logga in... 4 Skapa en Excel-fil via OneDrive... 4 Öppna en redan skapad Excel-fil i Excel Online... 4 Byt

Läs mer

Word Online Version 1.0 Skolkontoret

Word Online Version 1.0 Skolkontoret Word Online Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Word Online?... 3 Arbeta i Word Online... 4 Logga in... 4 Skapa ett Worddokument via OneDrive... 4 Öppna ett redan skapat Worddokument i Word Online...

Läs mer

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30

Snabbguide. Välkommen! Metod 1. Snabbguide 1/13 2012-01-30 Snabbguide 1/13 Snabbguide Välkommen! Web Apps är en nyhet i Microsoft SharePoint Online, som ingår i Microsoft Office 365. Web Apps är bantade versioner av Microsoft Office Word, PowerPoint, Excel och

Läs mer

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com

Office365 for educations Snabbguide. https://portal.micorosft.com Office365 for educations Snabbguide https://portal.micorosft.com Innehåll 1. Logga in:... 4 1. Outlook- E-post... 5 2.1 E-post inställningar... 6 2.1.1 Signatur... 6 2.1.2 Dolda kopior... 6 2.1.3 Bilagor...

Läs mer

OBS! Lägg till planeringsområde

OBS! Lägg till planeringsområde Planering Fronter 19 har en ny planeringsfunktion som gör det enklare för lärare att organisera sin undervisning. Det är enkelt att lägga till valfritt material, oavsett om det ligger på datorn eller på

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Introduktion Office 365

Introduktion Office 365 Denna lathund ger dig en allmän introduktion till Office 365 för att få förståelse för tjänsten. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar för att komma igång. Praktiska övningar

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

med Office 365 i Dynamics NAV 2015

med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Arbeta Arbeta med med Office 365 i Dynamics NAV 2015 Office 365 i Dynamics NAV 2015. - En guide för att enkelt komma igång Innehåll Kom igång med Office 365 i Dynamics NAV 2015... 1 Använd Word i Dynamics

Läs mer

Dokumentation IL-träff oktober 2014

Dokumentation IL-träff oktober 2014 Dokumentation IL-träff oktober 2014 Vad idag främjar att IL stärker barn- och ungdomsverksamheten? Subventionera Utbildning Utveckling av idrotten Våga att pröva nytt Kommersiell konkurrens Tilltalande

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

IKTeket. Tommy Hallgren Susanne Jörgensen Ulrik Brandt Heedman

IKTeket. Tommy Hallgren Susanne Jörgensen Ulrik Brandt Heedman Teamsutbildning IKTeket Tommy Hallgren Susanne Jörgensen Ulrik Brandt Heedman Utbildningens innehåll Utbildningens innehåll Presentation av IKTeket Sökfunktionen OneNote Vad är Teams? Basutbud Uppgiftsverktyget

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Enkelt och effektivt styrelsearbete - en snabbguide till Boardeaser

Enkelt och effektivt styrelsearbete - en snabbguide till Boardeaser Enkelt och effektivt styrelsearbete - en snabbguide till Boardeaser Huvudmeny och översikt Välkommen till Boardeaser! Denna vy möts du av så snart du loggat in. I huvudmenyn kan du navigera mellan din

Läs mer

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument

Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Professional Adobe Acrobat 7.0 Standard Adobe Acrobat Elements Adobe Acrobat 7.0 Programmen i Adobe Acrobat-familjen

Läs mer

Axalon Office Connector

Axalon Office Connector Axalon Office Connector Produkten åtgärdar Brister i integrationen mellan Office och SharePoint. Använda samma dokumentmallar i Office som i SharePoint. Att finna lagringsplats för dokument bland SharePoints

Läs mer

Lathund och manual fo r registrering och hantering av informationsfo rteckning och informationsbeskrivning

Lathund och manual fo r registrering och hantering av informationsfo rteckning och informationsbeskrivning SLU ID: SLU.ua.2015.2.1.1.IÄ-5 Ledningskansliet/ Jurist- och dokumentationsenheten 2015-07-07 Lathund och manual fo r registrering och hantering av informationsfo rteckning och informationsbeskrivning

Läs mer

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5)

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2011-02-22 VERSION 0.1 Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU Live@edu är samlingsnamnet på ett antal molntjänster. Tjänsterna handlar till stor del om att man på ett enkelt sätt hittar

Läs mer

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3

ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2. Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 OneDrive 1 Innehåll ONEDRIVE ÖVERBLICK... 2 Vad är OneDrive?... 2 Molnet?... 2 Två typer av OneDrive... 2 Hitta sin OneDrive för företag... 3 HANTERA DOKUMENT OCH FILER PÅ ONEDRIVE... 4 Skapa mapp... 4

Läs mer

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt:

Säsongsplanering. Gemensamt för alla ungdomslagen Sportsligt: Värnamo Hockey/Värnamo GIK Säsongsplanering Ledare för ungdomslag i Värnamo Hockey skall i god tid planera sitt lags verksamhet inför en ny säsong. Denna planering sammanställs och utdelas till spelare

Läs mer

Chaos desktop Leveransformat/metoder.

Chaos desktop Leveransformat/metoder. Chaos desktop Leveransformat/metoder. Översikt IDA(Projectwise) Inbyggt stöd I Chaos desktop för att skapa en den Excelmall, som behövs för import till IDA. Mha ärenden i Chaos desktop, så kan IDA s mappstruktur

Läs mer

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje

Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Delaktighet Gemenskap Respekt Glädje Detta dokument är en del av Skara FC:s värdegrundsarbete som gäller alla ungdomsspelare, ledare och föräldrar. Dokumentet finns på Skara FC:s hemsida https://www.laget.se/skarafc/

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint

Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint 1 (7) INSTALLATIONSANVISNING MS Word 2011 - Macintosh 2011-07-08 Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Wordmallar?... 2 Är du

Läs mer

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE)

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (11) 2011-03-01 VERSION 0.1 Guide HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) I Live@edu kan du i Internetläsaren med Microsoft Webb Apps skapa, redigera och dela dokument

Läs mer

Svenska Brukshundklubben. Rikstudiedagar-NaturBruksgymnasium v44, oktober 2018 Åsa Almgren

Svenska Brukshundklubben. Rikstudiedagar-NaturBruksgymnasium v44, oktober 2018 Åsa Almgren Boktips! Svenska Brukshundklubben Rikstudiedagar-NaturBruksgymnasium v44, 29-30 oktober 2018 Åsa Almgren Information från SBK 1. SBK Certifierad utbildare? - Information 2. Allmänlydnadsinstruktör och

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint

Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint 1 (13) INSTALLATIONSANVISNING MS Office 2007 - Windows 2011-07-06 Installationsanvisning för Su Officemallar 2007 För PC Word och PowerPoint Innehållsförteckning Var hittar jag Su Officemallar?... 2 Är

Läs mer

O365 Program via portal.office.com

O365 Program via portal.office.com O365 Program via portal.office.com 1 2 Program: E-post Funktion: hantera e-post i O365 Bra att veta: Här kan du skapa och hantera alternativt medverka i arbetsgrupper som du är inbjuden till i O365 (SLS,

Läs mer

Hockeyfabriken bjuder in till 1:a året av Attack vs. Defend.

Hockeyfabriken bjuder in till 1:a året av Attack vs. Defend. Hockeyfabriken bjuder in till 1:a året av Attack vs. Defend. Under 3 dagar erbjuds ett begränsat antal spelare fokuserad tematräning för forwards och backar med dedicerade coacher för alla moment. På denna

Läs mer

Office 365. Vad är det?

Office 365. Vad är det? Office 365 Vad är det? Vad är Office 365? Om du sparar i Office 365 kommer du kunna fortsätta med ditt arbete var du än är så länge du har tillgång till en dator, en smartphone eller en surfplatta och

Läs mer

Talent Recruiter. Rekryteringsverktyget för offentlig sektor

Talent Recruiter. Rekryteringsverktyget för offentlig sektor Talent Recruiter Rekryteringsverktyget för offentlig sektor Rekrytering är inte bara administration Det är spännande att hitta nya medarbetare och processen fram till anställning kan vara rolig. Men att

Läs mer

edwise på ipad ur ett lärarperspektiv 2014-10-24

edwise på ipad ur ett lärarperspektiv 2014-10-24 ur ett lärarperspektiv Sida 2/20 Innehållsförteckning edwise på ipad... 3 1 Min Sida... 3 2 Informera... 3 2.1 Information... 3 2.2 Översikt information... 4 3 Planera... 5 3.1 Kalender... 5 3.2 Schema...

Läs mer

Använda Office 365 på en Android-telefon

Använda Office 365 på en Android-telefon Använda Office 365 på en Android-telefon Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Android-telefon så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var

Läs mer

Etablering av Lean inom logistik / distribution

Etablering av Lean inom logistik / distribution Etablering av Lean inom logistik / distribution Stefan Johansson Lean-coach Axstores Mjölby, 13 april 2011 Version 1.0 Ägs av Axel Johnson AB Omsätter ca 6,7 miljarder 389 varuhus och butiker i Sverige,

Läs mer

Hockeyfabriken bjuder in till 1:a året av Goals vs. Goalies.

Hockeyfabriken bjuder in till 1:a året av Goals vs. Goalies. Hockeyfabriken bjuder in till 1:a året av Goals vs. Goalies. Under 2 dagar erbjuds ett begränsat antal spelare fokuserad tematräning för målvakter och utespelare med dedicerade coacher för alla moment.

Läs mer

STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET

STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET SÅ HÄR FUNGERAR DET: Vi ger era medarbetare ett enkelt och effektivt verktyg för att lära sig och vässa sina kunskaper i Windows och Office-programmen.

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun

Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun Elisabeth Bejefalk IT-Assistent Avesta kommun Du ska nu få lära dig hur du enkelt kan göra ett bildspel i PowerPoint. Utifrån det du snart har lärt dig kan du sen göra mer avancerade bildspel genom att

Läs mer

PowerPoint Online Versi on 1.0 Skolkontoret

PowerPoint Online Versi on 1.0 Skolkontoret PowerPoint Online Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Powerpoint Online?... 3 Manual steg för steg i Powerpoint Online... 4 Logga in... 4 Skapa en presentation... 4 Lägga till och formatera text...

Läs mer

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion

Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Arbetshäfte Office 365 en första introduktion Innehåll En introduktion för att bekanta sig med O365... 2 Skapa din profil... 2 Övning:... 3 2. Kontakter... 4 Lägg till kontakt och grupp... 4 Övning:...

Läs mer

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll

ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll ekontrakt 9. Dokument, mallar och rapporter Innehåll Hur hanterar jag dokument i ekontrakt?... 1 Dokument... 2 Arbetsdokument... 2 Fastställd handling... 3 Skapa dokument utifrån mallar... 4 Vilka mallar

Läs mer

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO

ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO ÄNDRAD INRIKTNING FÖR SVENSK VATTENPOLO Syfte Att åter göra vattenpolo till en etablerad idrott i Sverige genom att flytta fokus och resurser från landslagsverksamhet till breddutveckling. Bakgrund och

Läs mer

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB

FÖRÄLDRAPROFIL JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB JÄRFÄLLA HOCKEY CLUB TEL. 08-580 347 11 EPOST KANSLI@JARFALLAHOCKEY.COM 1 VÄRDEGRUND VÅR VISION Stockholms bästa plantskola - för alla VÅR STRATEGI Järfälla HC fostrar duktiga ledare, ishockeyspelare och

Läs mer

En introduktion till Community i Mediakatalogen

En introduktion till Community i Mediakatalogen En introduktion till Community i Mediakatalogen Välkommen till Community! Om Community Community är ett verktyg i Mediakatalogen som kan liknas vid ett Facebook för skolan. Det som skrivs och skapas i

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint

Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Word 2011 - Macintosh 2015-06-01 Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint Innehållsförteckning För Mac Word och PowerPoint... 1 Var hittar

Läs mer

Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter

Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter Mohammad Honarbakhsh 2013 01 11 073 784 22 74 mo.honar@wisebs.com www.wisebs.com Ms Office Ms Word, Ms Outlook, Ms PowerPoint, Ms

Läs mer

Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2018

Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2018 Verksamhetsberättelse Örgryte Handbollssällskap 2018 Örgryte Handbollssällskap summerar nu sin tredje säsong. En säsong som resulterade i blandade resultat men framförallt ett glädjande avancemang för

Läs mer

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet

Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Instruktioner plattformen entreprenörsenhet Välkomna till vår digitala plattform! Plattformen är optimerad för att användas via webbläsaren Google Chrome. Om ni behöver ladda ner Chrome, så kan ni göra

Läs mer

Introduktion av Quality Works 2.4

Introduktion av Quality Works 2.4 Introduktion av Quality Works 2.4 Den här introduktionen vägleder dig igenom de vanligaste funktionerna i Quality Works och hur man kan använda sig av programmet för att skapa en enkel manual för sitt

Läs mer

Medlemsföreningens styrelse

Medlemsföreningens styrelse Medlemsföreningens styrelse På ett medlemsföreningsårsmöte (läs dokumentet Medlemsföreningsårsmöte ) beslutar medlemmarna vilka som ska sitta i medlemsföreningens styrelse under ett år framåt. Det måste

Läs mer

Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning

Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning Badminton Carlskrona Verksamhetsinriktning 2017-2018 Badminton Carlskrona 2020 Tre intentioner har definierats som ska genomsyra allt arbete som görs inom BKC. Dessa intentioner är: Utveckling: Genom mod

Läs mer

Frontermanual för Rektorsprogrammet

Frontermanual för Rektorsprogrammet Frontermanual för Rektorsprogrammet Denna manual beskriver övergripande vad Fronter är och hur det kan användas. Skapad: 2010-04-27 Version: 1.0 1 Innehållsförteckning Vad är Fronter?... 3 Vilka behörigheter

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSPLAN OCH. Fastställd av årsmötet /11 VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2016 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

Manual Invånaradministratör

Manual Invånaradministratör Manual Invånaradministratör Stöd och Behandling release 1.7 Stockholm, 2016-05-25 Innehåll 1. Inledning... 4 1.1. Stöd och behandling... 4 1.2. Roller och Behörigheter... 4 1.3. Förutsättning för att kunna

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN. Sollentuna FK 2015

VERKSAMHETSPLAN. Sollentuna FK 2015 VERKSAMHETSPLAN Sollentuna FK 2015 VISION En fotbollsklubb som tar ansvar för alla barn, ungdomar och ledare i kommunen som vill utöva fotboll, oavse8 deras kunskap, färdighet eller ambi;onsnivå och som

Läs mer

Introduktion av SportAdmin/Hemsidan

Introduktion av SportAdmin/Hemsidan Introduktion av SportAdmin/Hemsidan Detta är en introduktion till hur man använder SportAdmin som tränare och lagledare. Läs mer om SportAdmin på www.sportadmin.se Lagledare och tränare har rättigheter

Läs mer

Snabbstartsguide. Anpassa utseende och design Ge ritningen ett enhetligt utseende med teman och matchande färger. Du hittar dem på fliken Design.

Snabbstartsguide. Anpassa utseende och design Ge ritningen ett enhetligt utseende med teman och matchande färger. Du hittar dem på fliken Design. Snabbstartsguide Microsoft Visio 2013 ser annorlunda ut jämfört med tidigare versioner, så vi har skapat den här guiden så att du så snabbt som möjligt ska komma igång. Uppdaterade mallar Mallar hjälper

Läs mer

Beskrivning av CADSAFE CLOUD

Beskrivning av CADSAFE CLOUD Beskrivning av CADSAFE CLOUD System Beskrivning Cadsafe Cloud services är ett webbaserat dokument och filhantering system. Systemet ska och kan användas för att dokumentera Systematisk brandskyddsarbete,

Läs mer

Office 365 Windows 10

Office 365 Windows 10 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga

Läs mer

360 Avtalshantering. Överblick, enkelhet och effektivitet i avtalshanteringen

360 Avtalshantering. Överblick, enkelhet och effektivitet i avtalshanteringen Överblick, enkelhet och effektivitet i avtalshanteringen 360 Avtalshantering håller organisationen uppdaterad och utgör beslutsunderlag när avtal ska ingås, övervakas eller omförhandlas. Utmaningarna är

Läs mer

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths

1: Inloggning. 1:1: Användarnamn och lösenord. 1:2: Bank-ID. 1.3 Siths Steg för steg-guide Visiba Care Office Detta är verktyget för vårdgivaren en läkare, psykolog, sjuksköterska, sjukgymnast, terapeut eller liknande. Från verktyget finns möjlighet att bjuda in till ebesök

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint

Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint 1 (9) INSTALLATIONSANVISNING MS Word 2011 - Macintosh 2011-07-08 Installationsanvisning för Su Officemallar 2011 För Mac Word och PowerPoint Innehållsförteckning För Mac Word och PowerPoint... 1 Var hittar

Läs mer

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte

Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte Innehåll Applikation som tjänst Grupp-program för meddelande, kommunikation och dokumentutbyte 3 Allmänt om tjänsten 3 Leverans av tjänsten

Läs mer

Webforum. Nya funktioner i version Senast uppdaterad:

Webforum. Nya funktioner i version Senast uppdaterad: Webforum Nya funktioner i version 16.2 Senast uppdaterad: 2016-05-31 Innehåll Om detta dokument... 3 Översikt... 4 Startsida... 5 Ny projektlista... 5 Dokument... 6 Support för Microsoft Office Online...

Läs mer

Kom igång-guide: Spara tusenlappar med Libreoffice - IDG.se

Kom igång-guide: Spara tusenlappar med Libreoffice - IDG.se 1 av 6 2013-03-10 09:03 DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN PC FÖR ALLA Artikelns webbadress: http://www.idg.se/2.1085/1.495243 /kom-igang-guide--spara-tusenlappar-med-libreoffice 2013-03-10 08:33 - PC för Alla:

Läs mer

Användarhandbok för MOA Processen basala hygienrutiner och klädregler

Användarhandbok för MOA Processen basala hygienrutiner och klädregler 1 Skapad 2011-10-21 Reviderad 2013-10-02 Användarhandbok för MOA Processen basala hygienrutiner och klädregler Innehållsförteckning 1 REGISTRERA 1.1 Användarkonto 3 1.2 Öppna MOA 3 1.3 Välj rätt process

Läs mer

FÖRETAGETS GRAFISKA PROFIL

FÖRETAGETS GRAFISKA PROFIL FÖRETAGETS GRAFISKA PROFIL och Microsoft Office 1 Innehållsförteckning Förord... 2 Företagets grafiska profil... 2 Färger... 2 Fonter (teckensnitt)... 2 Var börjar man? - PowerPoint... 2 Börja med att

Läs mer

Interaktiv utbildning i Lync

Interaktiv utbildning i Lync Lexicons Lync e-learning är effektiv och lättillgänglig Målet med Lexicons interaktiva Lync-utbildning är att lära dig snabbt förstå och använda Microsoft Lync 2013 för att kommunicera och mötas, samt

Läs mer

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01

Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning 2015 AIK Innebandy P01 Sommarträning väldigt viktigt Sommarträning är inget tvång men det är bra om du försöker träna under sommaren. Hinner och kan du köra 2-3 pass i veckan löpande under

Läs mer

UTBILDNINGSGUIDE FÖR FRAMGÅNGSRIK INLÄRNING

UTBILDNINGSGUIDE FÖR FRAMGÅNGSRIK INLÄRNING Silver Sidekicks Projekt UTBILDNINGSGUIDE FÖR FRAMGÅNGSRIK INLÄRNING Handbok för studerande 0. INNEHÅLL 0. Innehåll... 1 1. Introduktion... 2 2. Utbildnings utformning... 3 2.1. Övergripande målsättning...

Läs mer

The power of simplicity

The power of simplicity The power of simplicity FACTSHEET - 1 - Vertex GRC är ett molnbaserat verktyg som är utvecklat med användaren i fokus det ska vara lätt och intuitivt att implementera, administrera och använda! Verktyget

Läs mer

Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata

Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata PM 1(17) Geodataportalen - Metadata -Webbformulär för redigering av metadata PM 2(17) 1 Innehållsförteckning 1 Innehållsförteckning... 2 2 Inledning... 3 3 Webbformulär för metadata... 3 3.1 Översikt...

Läs mer

Projektarbete 2: Interaktiv prototyp

Projektarbete 2: Interaktiv prototyp Projektarbete 2: Interaktiv prototyp Jonatan Hilmarch (Grupp 13) 880427-5595 hilmarch@skip.chalmers.se Kurs: Människa-Datorinteraktion TIG061 HT 2010 Projekt 1 - en tillbakablick Enligt projektets systemdefinition

Läs mer

Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde

Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde Ritningshantering med hjälp av aktiv mapp med arbetsflöde Joint Collaboration AS Isafjordsgatan 15 164 40 Kista Telefon +46 (0)8-28 20 30 www.interaxo.se interaxo@joint.se Org. nr. 556565-2590 Dokumentet

Läs mer

-vår väg mot framtiden

-vår väg mot framtiden -vår väg mot framtiden Östersunds Curlingklubb en nationell förebild som möjligheternas klubb i en levande arena 2013-03-27 2 Östersunds Curlingklubb erbjuder: Curling som motion och tävlingsverksamhet

Läs mer

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA

Lathund: 24. Redigera ett eventtillfälle i EPiserver Sida 1 av 14. Rev: PA Sida 1 av 14 Jag har loggat in som en webbredaktör i Degerfors föreningen. Så här ser det ut när jag loggar in i EPiserver. 1. Klicka först på CMS 2. Sedan klicka på Redigera Sida 2 av 14 3. Nu öppnas

Läs mer

VERKSAMHETSINRIKTNING

VERKSAMHETSINRIKTNING VERKSAMHETSINRIKTNING OCH VERKSAMHETSPLAN Fastställd av årsmötet 2018 1/11 Verksamhetsidé SkBBF representerar och tar tillvara distriktets föreningars intressen. SkBBF samverkar med SBBF och stödjer föreningarna

Läs mer

webb.uu.se @emiloberg emil.oberg@uadm.uu.se

webb.uu.se @emiloberg emil.oberg@uadm.uu.se webb.uu.se @emiloberg emil.oberg@uadm.uu.se Behovsanalys rätt och fel Uppsala universitet 100+ fristående institutioner/motsv Självstyrt Svårstyrt 6500 anställda + 5000 medarbetare Projektet behövde kickstartas

Läs mer

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll

Blåvita tråden. Barn & ungdomsplan. Överkalix IF Fotboll Blåvita tråden Barn & ungdomsplan Överkalix IF Fotboll Målsättning med Överkalix IF: s fotbollsverksamhet: Att erbjuda så många barn och ungdomar som möjligt fotbollsspel. Att fostra spelarna till ansvarskännande

Läs mer

Matriks Doc 3 Importera dokument. Navision / Microsoft Dynamics NAV

Matriks Doc 3 Importera dokument. Navision / Microsoft Dynamics NAV Matriks Doc 3 Importera dokument Navision / Microsoft Dynamics NAV Hur du importerar filer som tex word, excel, pdf, jpg mfl. till kund, artikel, leverantör, offert, order mm. Joakim Hansson 2009-08-19

Läs mer

INNOVATION CAMP. 9-10 november 2010, Campus Norrköping. Koncept, praktiska detaljer program

INNOVATION CAMP. 9-10 november 2010, Campus Norrköping. Koncept, praktiska detaljer program INNOVATION CAMP 9-10 november 2010, Campus Norrköping Koncept, praktiska detaljer program & Innovation Camp BAKGRUND Innovation Camp är ett koncept som riktar sig till gymnasieungdomar. Under 24 timmar

Läs mer

Verksamhetsplan och budget 18/19

Verksamhetsplan och budget 18/19 Verksamhetsplan och budget 18/19 Under budgetprocessen har enhetliga mallar för ettåriga verksamhetsplaner och budgetar för styrelsen, anläggningskommittén och grenkommittéerna alpint, backe och längd

Läs mer

En introduktion till Community i Mediekatalogen SLI

En introduktion till Community i Mediekatalogen SLI En introduktion till Community i Mediekatalogen SLI Bekanta dig med Community Händelser När du klickar på Community kommer du till Händelser. Här ser du aktiviteter i de grupper du är medlem i och vad

Läs mer

Guide till MSB:s externa samarbetsytor i SharePoint

Guide till MSB:s externa samarbetsytor i SharePoint Guide 1 (5) Guide till MSB:s externa samarbetsytor i SharePoint Välkommen att delta i MSB:s samarbetsytor! Här finns funktioner som Dokumenthantering - Versionshantering, arbetsflöden för granskning och

Läs mer

ATT LÄGGA TILL KONTROLLPUNKTER I DIN KONTROLLPLAN! Klicka på Kontrollplans knappen.

ATT LÄGGA TILL KONTROLLPUNKTER I DIN KONTROLLPLAN! Klicka på Kontrollplans knappen. LATHUND Nr.2 Att anpassa och arbeta i kontrollplanen Lägga upp Organisationen Överblicka ditt projekt Möten Bjud in/skicka protokoll Skriv ut Kontrollplanen Att ladda upp egna mallar Att anpassa och arbeta

Läs mer

INNEHÅLL ALLMÄNT... 2

INNEHÅLL ALLMÄNT... 2 INNEHÅLL ALLMÄNT... 2 POWERPOINT... 2 KOMMA IGÅNG MED POWERPOINT... 3 SKAPA EN PRESENTATION... 4 INFOGA... 5 Kopiera kalkylbladsceller från Microsoft Excel till en presentation...5 Dela information mellan

Läs mer

Lag säsongen 2016 Säsongsplanering

Lag säsongen 2016 Säsongsplanering Lag säsongen 2016 Säsongsplanering g Fotboll mycket, länge! Vision Det här står vi för något att bara med sig och föra vidare till spelarna, hela tiden Mycket fotboll, länge Värdegrund vi vill varandras

Läs mer

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 :

Handledning. Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden. Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : Handledning Biträdessidan - E-tjänst för offentliga biträden Handledning till Biträdessidan, 2017 version 1.4 : 2017-06-13 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Logga in/ut på biträdessidan... 3 2.1 Logga in på

Läs mer

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna

Verksamhetsplan Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Verksamhetsplan 2017 Östergötlands Idrottsförbund SISU Idrottsutbildarna Östergötlands Idrottsförbund/SISU Idrottsutbildarna Januari 2017 3 Den svenska idrottsrörelsen samlas i en gemensam verksamhetsidé,

Läs mer

Dokumenthantering för RA-dokument

Dokumenthantering för RA-dokument Dokumenthantering för RA-dokument 1 (23) Innehåll 1. Syfte... 3 2. Övergripande RA-, TKA- och GBP-info... 3 2.1 RA... 3 2.2 TKA... 3 2.3 GBP... 3 3. Uppdateringsfrekvens för RA-dokument... 3 4. Dokumenthantering

Läs mer