Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Adobe Acrobat 7.0. Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument"

Transkript

1 Adobe Acrobat 7.0 Få jobbet gjort med kraftfulla intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Professional Adobe Acrobat 7.0 Standard Adobe Acrobat Elements

2 Adobe Acrobat 7.0 Programmen i Adobe Acrobat-familjen ger användare inom affärsliv, formgivning och teknik möjlighet att jobba med dokument på ett intelligent sätt. Skapa och skicka dokument, samla in och granska kommentarer, anpassa dokumentskyddet och skicka tillförlitliga och prydliga Adobe PDF-dokument. Gör som miljontals andra I över tio år har företag och myndigheter världen över använt Adobe Acrobat och Adobe PDF för tillförlitligt elektroniskt utbyte av viktiga dokument. Med Adobe Acrobat kan man utbyta säkra, tillförlitliga Adobe PDF-filer med kollegor, kunder, affärspartners och allmänhet. Adobe PDF-filer kan läsas med Adobe Reader som hittills har distribuerats till över 500 miljoner användare i hela världen. Säkrare och tillförlitligare dokumentutbyte Adobe Acrobat ger alla vanliga program ytterligare en dimension verksamheter av olika slag kan göra Adobe PDF till standardformat för sin dokumentdistribution. Skapa Adobe PDF-filer från de flesta program, inklusive Microsoft Office, och skydda dessa med 128-bitars kryptering eller lösenord. Förenkla arbetet Adobe Acrobat förenklar arbetet genom att man kan hantera och organisera viktig information i dokumenten. Skapa säkrare originaltrogna Adobe PDF-dokument. Konvertera e-breven från Microsoft Outlook till Adobe PDF i stället för att skriva ut dem och förvara dem i pärmar. Kombinera dokument från olika källor i ett enda kompakt Adobe PDF-dokument. Utnyttja välbekanta verktyg för att elektroniskt granska och kommentera dokument. Sammanställ kommentarer från olika granskare i en och samma Adobe PDF-fil. Specialuppgifter Med programmen i Adobe Acrobat-familjen kan användare verksamma inom affärsliv, formgivning och teknik skicka säkrare elektroniska dokument. Godkänn dokumenten elektroniskt. Och med Acrobat 7.0 Professional kan man skapa dokument som mottagaren kan kommentera i med hjälp av Adobe Reader 7.0.

3 Adobe Acrobat 7.0 Professional Sammanställ, producera och utbyt intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Professional är det avancerade sättet att skapa, styra upp och leverera säkrare och högklassiga Adobe PDF-dokument. Samla ihop filer eller utskrifter även webbplatser, ritningar och e-post i tillförlitliga PDF-dokument som är enkla att utväxla med andra tack vara kostnadsfria Adobe Reader 7.0. Skapa och utbyt dokument med komplext innehåll på ett tillförlitligt sätt Med Adobe Acrobat 7.0 Professional kan användare inom affärsliv, formgivning och teknisk verksamhet konvertera elektroniska dokument eller dokument i pappersform även webbplatser, komplexa ritningar och e-post till Adobe PDF-filer som exakt motsvarar originalet. Adobe PDFdokumenten kan öppnas av alla som har kostnadsfria Adobe Reader 7.0. Sammanställ olika filer i ett och samma prydliga dokument Kombinera och organisera textfiler, diagram, kalkylblad, ritningar, PDF-dokument, e-brev med mera i ett och samma kompakta paket med avancerad säkehet, och som håller ihop även när det öppnas. Skicka ett prydligt dokument som alla kan öppna med kostnadsfria Adobe Reader 7.0. Bättre kommentarsfunktioner Remissrundorna går snabbt och enkelt med Adobe Acrobat 7.0 Professional. Granskarna har verktyg som notislappar och pennor av olika slag med mera för att markera inte bara i texten utan även i kalkylblad och diagram. Granskarna kan nu kommentera i dokument med kostnadsfria Adobe Reader 7.0. Avancerade funktioner för dokumentåtkomst och -säkerhet Skydda informationen i elektroniska dokument. Adobe Acrobat 7.0 Professional ger avancerad dokumentsäkerhet och - kontroll externt och internt, online och offline. Begränsa dokumentåtkomsten med lösenord och använd digitala signaturer för att säkerställa att dokumenten inte har ändrats med eller utan avsikt. Bestäm om dokumenten ska få skrivas ut, kopieras eller ändras. Lägg på dokumentskydd Lägg in digitala signaturer och lösenord för att begränsa åtkomsten till dokumenten. Alla kan kommentera dokument Alla som använder kostnadsfria Adobe Reader 7.0 kan aktivt delta i granskningar.

4 Adobe Acrobat 7.0 Standard Gör om PDF-filer till intelligenta dokument Adobe Acrobat 7.0 Standard är det enkla sättet att skapa och utbyta säkrare och tillförlitligare Adobe PDF-dokument. Generera Adobe PDF-filer som exakt motsvarar originalen och som också innehåller effektiva verktyg för informationsutbyte och granskning. Skapa och utbyt dokument snabbt och enkelt Med Adobe Acrobat 7.0 kan användare inom affärsliv, formgivning och teknisk verksamhet konvertera elektroniska dokument eller dokument i pappersform till Adobe PDF-filer som exakt motsvarar originalet. Adobe PDF-dokumenten kan öppnas av alla som har kostnadsfria Adobe Reader 7.0. Kombinera olika slags filer och skapa ett strukturerat dokument Kombinera filer från olika program i ett komprimerat paket som alltid öppnas som en och samma fil. Slå ihop textfiler, diagram, kalkylblad, ritningar med mera. Leverera proffsiga dokument som alla kan öppna med kostnadsfria Adobe Reader 7.0. Använd välbekanta verktyg för granskning och kommentarer Ge granskarna verktyg som notisar och pennor av olika slag för att markera inte bara i texten utan även i kalkylblad och diagram. Sortera och filtrera sedan kommentarerna från de olika granskarna i en och samma Adobe PDF-fil. Skydda dokumentets innehåll för att bevara dess integritet I Adobe Acrobat 7.0 Standard kan du begränsa dokumentåtkomsten med hjälp av lösenord. Med digitala signaturer kan man säkerställa att dokumenten inte ändras i förfalskningssyfte. Slå ihop dokument Kombinera olika dokumenttyper till ett komprimerat Adobe PDF-paket. Skapa och skydda Adobe PDF-dokument Lägg enkelt in fördefinierade skydd i Adobe PDFdokumenten.

5 Adobe Acrobat Elements Säkrare och tillförlitligare dokumentdistribution i hela företaget Med Adobe Acrobat Elements kan ni skapa, hålla ordning på och leverera tillförlitliga dokument i hela verksamheten i Adobe PDF-format, de facto-standarden för tillförlitligt elektroniskt dokumentutbyte. Acrobat Elements finns endast för Windows och säljs genom volymlicensiering via Adobe Licensing Center. Skapa och utbyt dokument på ett tillförlitligt sätt Med Acrobat Elements kan man enkelt konvertera Microsoft Office-dokument till högklassiga och tillförlitliga Adobe PDFfiler. Adobe PDF, en standard för dokumentdistribution, bevarar utseendet på text, bilder och layout i originalen så att alla kan öppna och skriva ut filerna med kostnadsfria Adobe Reader. Lägg in lösenord eller kryptering för att ytterligare skydda känslig information i delade dokument. Utnyttja Microsoft Office bättre Med Acrobat Elements kan företaget utnyttja sina investeringar i Microsoft Office det är en flexibel lösning för dokumentdistribution. Acrobat Elements är enkelt att installera med ett smidigt installationsverktyg. Användarna kommer snabbt igång och kan skapa Adobe PDF-filer i Microsoft Office med en enkel musklickning. Och eftersom Acrobat Elements ingår i Adobe Acrobat-familjen är det enkelt att integrera andra Acrobatprodukter i takt med att behoven växer. Snabbare dokumentdistribution Med Acrobat Elements går det snabbare att distribuera slutdokument eftersom programmet ger alla inom verksamheten möjlighet att tillförlitigt skicka dokumenten elektroniskt. Presentationer, ekonomirapporter, kontrakt med mera kan enkelt konverteras till Adobe PDF-filer och sedan skickas med e-post till kollegor, kunder och leverantörer man slipper traditionella pappersutskick. Standardisera dokumentdistributionen Med Acrobat Elements kan användarna distribuera tillförlitliga Adobe PDF-filer till kollegor, kunder och partner.

6 Välj rätt Adobe Acrobat-produkt Med Adobe Acrobat-familjen hanterar ni hela jobbet, internt eller externt. Med Adobe Acrobat kan man utbyta information på det sätt man vill, med dem man vill. Adobe Acrobat-familjen underlättar arbetet och gör kommunikationen säkrare med Adobe PDF, en standard som används av företag och myndigheter världen över. Funktioner Adobe Reader 7.0 Adobe Acrobat Elements Adobe Acrobat 7.0 Standard Adobe Acrobat 7.0 Professional Öppna, skriv ut och sök i PDF-filer Skapa PDF-dokument i alla program som har utskriftsfunktioner och med en enkel musklickning i Microsoft Word, Excel och PowerPoint Lägg in 128-bitars kryptering och lösenord Skapa Adobe PDF-dokument i Microsoft Outlook, Internet Explorer, Access och Publisher med en enkel musklickning (endast Windows) Kombinera dokument från olika program i ett enda Adobe PDF-dokument Använd välbekanta verktyg för kommentering: överstrykning, notislappar, pennor med mera Låt användare av Adobe Reader 7.0 delta i granskningsrundorna Skapa Adobe PDF-dokument i AutoCAD, Microsoft Visio och Microsoft Project med en enkel musklickning (endast Windows) Bevara lagren i tekniska dokument i Visio och AutoCAD, samt objektdata i Visio (endast Windows) Skapa proffsiga PDF-blanketter med Adobe LiveCycle Designer (endast Windows) MER INFORMATION Mer information om Adobe Acrobat finns på Adobe Systems Nordic AB Box Kista Sverige Adobe, Adobes logotyp, Acrobat, Adobe LiveCycle, Adobe PDF-logotypen och Reader är antingen registrerade varumärken eller varumärken som tillhör Adobe Systems Incorporated i USA och/eller andra länder. AutoCAD är antingen ett registrerat varumärke eller ett varumärke som tillhör Autodesk, Inc. i USA och/eller andra länder. Windows är antingen ett registrerat varumärke eller ett varumärke som tillhör Microsoft Corporation i USA och/eller andra länder. Övriga varumärken tillhör respektive ägare. Samtliga referenser till Custom Communications, Inc och dess logotyp och produkter är avsedda som exempel och åsyftar inte något verkligt företag Adobe Systems Incorporated. Med ensamrätt. Printed in Sweden /04

Förbättra samarbetet med hjälp av Adobe Acrobat X, Microsoft SharePoint och Microsoft Office

Förbättra samarbetet med hjälp av Adobe Acrobat X, Microsoft SharePoint och Microsoft Office Förbättra samarbetet med hjälp av Adobe Acrobat X, Microsoft SharePoint och Microsoft Office Snabba upp granskningarundorna genom att integrera PDF-baserade arbetsflöden i SharePoint- och Office-plattformen

Läs mer

Skapa, optimera och distribuera PDF-dokument. Läsa, skriva ut och söka i PDF-filer, inklusive PDF-portfolior och PDF-kartor

Skapa, optimera och distribuera PDF-dokument. Läsa, skriva ut och söka i PDF-filer, inklusive PDF-portfolior och PDF-kartor ADOBE ACROBAT 9 FAMILY Med kan du kommunicera på det sätt du alltid önskat via PDF, standarden för elektroniskt dokumentutbyte. I den här jämförelsen ser du vilken version av som passar just dig. PRODUKTJÄMFÖRELSE

Läs mer

Projektadministratör/ -informatör

Projektadministratör/ -informatör Utbildning för Projektadministratör/ -informatör "Projektledarens högra hand" Med modern IT-teknik kan projektarbetet göras mycket effektivare. Denna utbildning lär ut hur modern IT-teknik kan utnyttjas

Läs mer

Installationshandbok för Pyramid PDF Pyramid Business Studio

Installationshandbok för Pyramid PDF Pyramid Business Studio Installationshandbok för Pyramid PDF Pyramid Business Studio Gäller version 3.37 Denna dokumentation, liksom den programvara som den beskriver, tillhandahålls under licens och får endast kopieras eller

Läs mer

Axalon Office Connector

Axalon Office Connector Axalon Office Connector Produkten åtgärdar Brister i integrationen mellan Office och SharePoint. Använda samma dokumentmallar i Office som i SharePoint. Att finna lagringsplats för dokument bland SharePoints

Läs mer

IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015

IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015 IT-kurser Office IT-Partner Våren 2015 Office datautbildningar Innehåll Anmälan, avbokning och garanti... 3 IT-kurser våren 2015... 4 Microsoft Word grund... 5 Microsoft PowerPoint... 5 SharePoint 2013

Läs mer

Guide för PDF/A Författare Avd Telefon Datum Version Sid Göran Lindqvist 0921-573 00 2006-08-16 1.1 1 (9)

Guide för PDF/A Författare Avd Telefon Datum Version Sid Göran Lindqvist 0921-573 00 2006-08-16 1.1 1 (9) Göran Lindqvist 0921-573 00 2006-08-16 1.1 1 (9) Inledning Detta dokument är framtaget för att ge generell hjälp med att skapa ett PDF/A-dokument av ett Microsoft Word-dokument. Även hur man ställer in

Läs mer

Acrobat 9. Adobe. Grundkurs

Acrobat 9. Adobe. Grundkurs Acrobat 9 Adobe Grundkurs Innehållsförteckning 1 Vad är Acrobat 9?...5 Kort om programmet... 5 Användningsområden... 6 Vad är PDF lite teori... 7 Starta och stänga Acrobat 9... 8 Starta programmet... 8

Läs mer

STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET

STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET STÖRST I NORDEN PÅ WEBBASERADE UTBILDNINGAR I OFFICE-PAKETET SÅ HÄR FUNGERAR DET: Vi ger era medarbetare ett enkelt och effektivt verktyg för att lära sig och vässa sina kunskaper i Windows och Office-programmen.

Läs mer

Utskrift till PDF och e-post

Utskrift till PDF och e-post Utskrift till PDF och e-post Pyramid Business Studio, version 3.39A (060426) Handbok för hantering av utskrift till PDF och e-post i Pyramid Business Studio för användning med Microsoft Windows. Anvisningarna

Läs mer

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN

SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN Epson EB-1400Wi-serien SPAR TID OCH PENGAR MED INTERAKTIVA MÖTEN projicera upp till: flera användare kan anteckna skriv ut, spara och dela UTVECKLAD FÖR FÖRETAG INTEGRERAT SYSTEM FÖR INTERAKTIVA MÖTESRUM

Läs mer

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning

Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Sharpdesk Sharpdesk Dokumenthanteringslösning Fungerande affärsinformation Hantera arbetsflödet Att hämta, organisera och dela affärsinformation Sharpdesk är ett av branschens mest populära dokumenthanteringssystem.

Läs mer

Produktbilaga. Fördelar med LärSjälv. Tjänsterna

Produktbilaga. Fördelar med LärSjälv. Tjänsterna Produktbilaga Fördelar med LärSjälv Undervisningen sker i ditt eget tempo när du har tid, lust och behov Du får intressant och inspirerande utbildning Förtesten säkerställer att du bara behöver lära dig

Läs mer

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering

Office 365. www.koneo.se. Du har tillgång till Office överallt. Verktyg för professionella. Verktyg för samarbete. Enkel installation och hantering 1 (5) Office 365 Du har tillgång till Office överallt Oavsett om du arbetar på ditt kontor eller är ute på uppdrag, har du tillgång till en uppsättning välbekanta, professionella produktivitetsverktyg.

Läs mer

Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter

Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter Wise Business Support Ms Office Kursinnehåll För nybörjare och därefter Mohammad Honarbakhsh 2013 01 11 073 784 22 74 mo.honar@wisebs.com www.wisebs.com Ms Office Ms Word, Ms Outlook, Ms PowerPoint, Ms

Läs mer

Skapa en pdf-fil med hög kvalitet, lämpad för tryckning Skapa pdf-filen i en PC med Windows Skapa pdf-filen i en Mac

Skapa en pdf-fil med hög kvalitet, lämpad för tryckning Skapa pdf-filen i en PC med Windows Skapa pdf-filen i en Mac Senast uppdaterad 2016-06-01 Biblioteket Skapa och redigera pdf-filer Vid elektronisk publicering av avhandlingar och studentarbeten (examensarbeten) ska du använda filformatet PDF (Portable Document Format).

Läs mer

Pyramid SMS. Pyramid Business Studio version 3.40A (070724)

Pyramid SMS. Pyramid Business Studio version 3.40A (070724) Pyramid SMS Pyramid Business Studio version 3.40A (070724) Manual för SMS-hantering i version 3.40A, för Pyramid Business Studio för användning med Microsoft Windows. För senare förändringar eller tillägg,

Läs mer

Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien

Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien Här är några tips om hur du kommer igång med vanliga uppgifter. Komma igång -serien 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 och Microsoft Dynamics CRM Online hösten 2013 Först ska du välja rätt arbetsområde försäljning,

Läs mer

Program för intranät

Program för intranät Program för intranät Innehåll Applikation som tjänst Program för intranät 3 Allmänt om tjänsten 3 Leverans av tjänsten 3 Planer 3 Easy-SharePoint 4 Easy-Intranet 4 Easy-Documents 4 Easy-Projects 5 Easy-HR

Läs mer

Enkel. Kraftfull. Enastående.

Enkel. Kraftfull. Enastående. Enkel. Kraftfull. Enastående. Windows Vista Home Basic Ett säkrare och enklare Windows operativsystem för dina grundläggande behov på din hemdator. Från att titta på foton till att skriva e-post och surfa

Läs mer

Anvisning Drift- & Underhållinstruktioner

Anvisning Drift- & Underhållinstruktioner Anvisning Drift- & Underhållinstruktioner Innehållsförteckning 1 Grundtanke 2 Arbetsschema 3 Skapa PDF-filer 4 PDF-filer på internet 5 Namngivning 6 Leverans 7 Skanna dokument 8 Inkludera dokument Instruktion

Läs mer

Pyramid SMS. Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden. Version 3.39A

Pyramid SMS. Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden. Version 3.39A Pyramid SMS Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden Version 3.39A Ett utdrag ur andra upplagan av Användarguiden, version 3.39A, för Pyramid Business Studio för användning med Microsoft Windows.

Läs mer

Använda Office 365 på en Android-telefon

Använda Office 365 på en Android-telefon Använda Office 365 på en Android-telefon Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Android-telefon så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var

Läs mer

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren

SENIORER SENIORER. Grundläggande IT för. Windows 7. Grundläggande IT för. Windows 7. Eva Ansell Marianne Ahlgren. Eva Ansell Marianne Ahlgren 600 IT för seniorer Windows 7.qxp 2011-06-0 10:27 Sida 1 Eva Ansell Marianne Ahlgren Eva Ansell Marianne Ahlgren Grundläggande IT för SENIORER Windows 7 Det här är en bok för dig som behöver grundläggande

Läs mer

Adobe Creative Suite 5 Design Standard

Adobe Creative Suite 5 Design Standard Adobe Creative Suite 5 Design Standard Channel Copy Adobe Creative Suite 5 Design Standard Följande texter kan användas i reklam, kataloger och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Creative Suite CS5

Läs mer

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad

Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Använda Office 365 på en iphone eller en ipad Snabbstartsguide Kontrollera e-post Konfigurera din iphone eller ipad så att du kan skicka och ta emot e-post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender

Läs mer

Introduktion Office 365

Introduktion Office 365 Denna lathund ger dig en allmän introduktion till Office 365 för att få förståelse för tjänsten. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar för att komma igång. Praktiska övningar

Läs mer

Snabbguiden innehåller skärmbilder som skapats i Windows XP. Det kan hända att de ser annorlunda ut i andra operativsystem.

Snabbguiden innehåller skärmbilder som skapats i Windows XP. Det kan hända att de ser annorlunda ut i andra operativsystem. Snabbguide 2 Snabbguiden innehåller skärmbilder som skapats i Windows XP. Det kan hända att de ser annorlunda ut i andra operativsystem. Varför är PDF-filer så populära? PDF (Portable Document Format)

Läs mer

skriva ut för alla Enkelt att

skriva ut för alla Enkelt att Om eleverna/studenterna vet hur det går till att skicka e-post eller ta sig till en webbsida då kan de också göra sina utskrifter via EveryonePrint Enkelt att skriva ut för alla EveryonePrint är det perfekta

Läs mer

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund

KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN. Office 365. Lathund KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT-AVDELNINGEN Office 365 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga in i Office 365-portalen

Läs mer

Använda Office 365 på en Windows Phone

Använda Office 365 på en Windows Phone Använda Office 365 på en Windows Phone Snabbstartsguide Kontrollera e-post Ställ in din Windows Phone så att du kan skicka och ta emot e- post från ditt Office 365-konto. Kontrollera din kalender var du

Läs mer

SLU Säkerhets instruktioner avseende kryptering av filer

SLU Säkerhets instruktioner avseende kryptering av filer 1 1 SLU Säkerhet Christian Nähl SLU Säkerhets instruktioner avseende kryptering av filer Nedanstående instruktioner kan tillämpas vid behov av att kryptera informationstillgångar i samband med exempelvis

Läs mer

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok

Molnplattform. Version 1.0. Användarhandbok Molnplattform Version 1.0 Användarhandbok September 2017 www.lexmark.com Innehåll 2 Innehåll Ändringshistorik...3 Översikt... 4 Komma igång...5 Systemkrav... 5 Öppna molnplattformen...5 Öppna Print Management-webbportalen...

Läs mer

Kundverifiering av SPs digitala signaturer

Kundverifiering av SPs digitala signaturer 2014-08-28 Utgåva 8.0 1 (12) Kundverifiering av SPs digitala signaturer SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut SP IT 2014-08-28 Utgåva 8.0 2 (12) Versionshistorik Författare Utgåva Datum Kommentar Fredrik

Läs mer

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5)

Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (5) 2011-02-22 VERSION 0.1 Guide ÖVERBLICK LIVE@EDU Live@edu är samlingsnamnet på ett antal molntjänster. Tjänsterna handlar till stor del om att man på ett enkelt sätt hittar

Läs mer

Användning av pdf Vägledningen 24-timmarswebben

Användning av pdf Vägledningen 24-timmarswebben 1 (7) Användning av pdf Version 1.1 Uppdaterad: 2007-07-03 Användning av pdf I den här checklistan får du veta hur du skapar tillgängliga pdf-dokument. Checklistan är ett extramaterial till 1. Använd gärna

Läs mer

Version Starter Home Basic Home Premium Professional Ultimate Processor 1 GHz 32- eller 64- bitars. 1 GHz 32- eller 64- bitars

Version Starter Home Basic Home Premium Professional Ultimate Processor 1 GHz 32- eller 64- bitars. 1 GHz 32- eller 64- bitars Version Starter Home Basic Home Premium Professional Ultimate Processor 1 GHz 32- eller 64- bitars 1 GHz 32- eller 64- bitars 1 GHz 32- eller 64- bitars 1 GHz 32- eller 64- bitars 1 GHz 32- eller 64- bitars

Läs mer

Enkät- och analysverktyg

Enkät- och analysverktyg Enkät- och analysverktyg Be the first to know Skapa undersökningar, anmälningar och blanketter Kombinera webb-, mobil-, pekskärms- och pappersenkäter Analysera och bearbeta enkäter Enkät- och analysverktyg

Läs mer

Applikation som tjänst Program för Intranät

Applikation som tjänst Program för Intranät Applikation som tjänst Program för Intranät Innehåll Applikation som tjänst Program för intranät 3 Allmänt om tjänsten 3 Planer 3 Easy-SharePoint 3 Easy-Intranet 3 Easy-Documents 4 Easy-Projects 4 Easy-HR

Läs mer

LEOGICS digitalt ritbord. Snabbinstallationsguide

LEOGICS digitalt ritbord. Snabbinstallationsguide LEOGICS digitalt ritbord Snabbinstallationsguide Välkommen Tack för ditt köp av LEOGICS PT-1001 digitala ritbord. Du kommer att upptäcka hur enkelt det är att kontrollera datorn med en digital penna i

Läs mer

Adobe Fireworks CS6. Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6.

Adobe Fireworks CS6. Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6. Adobe Fireworks CS6 Marketing Copy för Channel Partners Adobe Fireworks CS6 Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Adobe Fireworks CS6. HUR

Läs mer

Gör en traditionell släktbok med Disgen

Gör en traditionell släktbok med Disgen Gör en traditionell släktbok med Disgen När du väl registrerat släktingar kan Disgen skriva ut flera typer av släktböcker. Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: bengt@kj2.se Traditionell släktbok

Läs mer

Lathund för Elektronisk signatur digitalt ID

Lathund för Elektronisk signatur digitalt ID Sida 1 Lathund för Elektronisk signatur digitalt ID Installation av program Adobe Acrobat DC 2 Tillverka elektronisk signatur första gången 3-12 Signera med sparad elektroniskt signatur 13-21 Sida 2 Installation

Läs mer

EQ Plan - Installation

EQ Plan - Installation EQ Plan - Installation Gäller EQ Plan version 3.6 (Version 1.0. 081009) Anvisning för installationsförfarandet vid kopplingen mellan EQ Plan 3.6 och MPS i Pyramid Business Studio för användning med Microsoft

Läs mer

Pyramid Print och Watcher - Installationsanvisning

Pyramid Print och Watcher - Installationsanvisning Pyramid Print och Watcher - Installationsanvisning Gäller Pyramid Business Studio version 3.42A och PBS Webb Version 1.0 - (141014) Installationshandbok för moduler i Pyramid Business Studio för användning

Läs mer

Sun Fire TM E2900 Komma igång

Sun Fire TM E2900 Komma igång Sun Fire TM E2900 Komma igång Få tillgång till Sun Fire E2900-dokumentationsfiler Fullständig dokumentation för Sun Fire E2900-system finns på dokumentations-cd-skivan. 1. Sätt in dokumentations-cd-skivan

Läs mer

SKAPA TRYCKFILER FRÅN MICROSOFT POWERPOINT 2007

SKAPA TRYCKFILER FRÅN MICROSOFT POWERPOINT 2007 SKAPA TRYCKFILER FRÅN MICROSOFT POWERPOINT 2007 Dessa instruktioner garanterar inte korrekt skapande av dina tryckfiler. Snarare bör de betraktas som ett stöd. Om du inte är väl förtrogen med hur man skapar

Läs mer

SIMPLIFYSCAN. För intelligent scanning

SIMPLIFYSCAN. För intelligent scanning SIMPLIFYSCAN För intelligent scanning SIMPLIFYSCAN: FÖR INTELLIGENT SCANNING Med SimplifyScan kan användarna enkelt scanna in och och distribuera dokument vart som helst i nätverket, direkt från ett Sharp

Läs mer

Skydda dina virtuella system i tre steg

Skydda dina virtuella system i tre steg SOLUTION BRIEF: SKYDDA DINA VIRTUELLA SYSTEM I TRE STEG........................................ Skydda dina virtuella system i tre steg Who should read this paper Företag som vill ha hjälp med att hitta

Läs mer

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format?

1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som är i PDF-format? PDF-tips Vill du veta mer eller har problem med att ladda ner eller att öppna PDF-filer på polisen.se? Här får du några tips. 1. Hur öppnar jag Polisens blanketter / formulär, trycksaker och annat som

Läs mer

Office 365 Windows 10

Office 365 Windows 10 KOMMUNLEDNINGSKONTORET / IT- OCH UTVECKLINGSAVDELNINGEN Office 365 Windows 10 Lathund 1 Innehåll Inledning 2 Vad är Office 365? 2 Innehållet i denna lathund 2 Mer information 2 Office 365-portalen 3 Logga

Läs mer

SkanRead hjälp. SkanRead 2.0. Elevdata AB

SkanRead hjälp. SkanRead 2.0. Elevdata AB SkanRead hjälp SkanRead 2.0 Elevdata AB SkanRead hjälp: SkanRead 2.0 Elevdata AB Copyright 2011 Elevdata AB Innehållsförteckning Inledning... v 1. Så här gör du!... 1 2. SkanRead i CD-ORD och programmenyn...

Läs mer

Kom igång med Disgen 6

Kom igång med Disgen 6 Kom igång med Disgen 6 Gör en antavla med bilder. Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: bengt@kj2.se www.kj2.se/dskimd Läs mer om 10. Antavla med foton 11. Säkerhetskopiering Kontrollera Disgens uppgifter

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Version F SWE Definitioner av anmärkningar Nedanstående ikon används i den här bruksanvisningen: Obs-anmärkningarna ger dig information om

Läs mer

Excel Online Version 1.0 Skolkontoret

Excel Online Version 1.0 Skolkontoret Excel Online Version 1.0 Skolkontoret 1 Innehåll Vad är Excel?... 3 Arbeta i Excel Online... 4 Logga in... 4 Skapa en Excel-fil via OneDrive... 4 Öppna en redan skapad Excel-fil i Excel Online... 4 Byt

Läs mer

Lathund för att arbeta med pdf

Lathund för att arbeta med pdf Lathund för att arbeta med pdf Till Riksstämman 2016 är alla handlingar digitala, närmare bestämt i PDF-format. I den här lathunden får du som använder en PC/Mac tips och råd om hur du lättast går tillväga

Läs mer

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab

SELLOUT. Version 2.5. eyescream information ab SELLOUT Version 2.5 av eyescream information ab Detta verk är skyddat av upphovsrättslagen och får ej helt eller delvis mångfaldigas! Sigurdsgatan 6 721 30 VÄSTERÅS 021-14 62 00 Artikelnummer: 5XXX PA9

Läs mer

Juridik. Professional Dictation Systems. Juridik

Juridik. Professional Dictation Systems. Juridik Juridik Professional Dictation Systems Juridik 2 3 Den traditionella dikteringen måste utvecklas så att juridiskt yrkesverks amma kan arbeta snabbare och mer effektivt. Olympus förstår. Olympus har hjälpt

Läs mer

Lathund Office online

Lathund Office online Denna lathund lär dig det du behöver veta för att komma igång med Office online. Innehållet uppdateras löpande. I slutet av lathunden finner du övningar som hjälper dig att komma igång. Introduktion till

Läs mer

Epsons möteslösningar SAMMANFÖR MÄNNISKOR, PLATSER OCH INFORMATION

Epsons möteslösningar SAMMANFÖR MÄNNISKOR, PLATSER OCH INFORMATION Epsons möteslösningar SAMMANFÖR MÄNNISKOR, PLATSER OCH INFORMATION FÖRVANDLA PRESENTATIONER TILL SAMTAL, IDÉER TILL SKAPELSER OCH EFFEKTIVITET TILL PRODUKTIVITET SKAPA, SAMARBETA OCH DELA Folk minns mindre

Läs mer

Hämta hem 2005 års installationspaket från Skatteverkets hemsida: www.skatteverket.se

Hämta hem 2005 års installationspaket från Skatteverkets hemsida: www.skatteverket.se Om MacElda Classic Denna version av Elda finns kvar av historiska skäl. Om du använder operativsystemet OSX, rekommenderas du att använda OSX-versionen av MacElda, EldaX. Skillnaderna mellan MacElda Classic

Läs mer

Det svåra är att komma fram till idén

Det svåra är att komma fram till idén Det svåra är att komma fram till idén En bra idé kan väcka dig när som helst. Skriv ner den och hoppas den är lika bra i morgon bitti. Förverkliga dina idéer Bakom varje riktigt bra idé ligger några ögonblick

Läs mer

Kom igång-guide: Spara tusenlappar med Libreoffice - IDG.se

Kom igång-guide: Spara tusenlappar med Libreoffice - IDG.se 1 av 6 2013-03-10 09:03 DETTA ÄR EN UTSKRIFT FRÅN PC FÖR ALLA Artikelns webbadress: http://www.idg.se/2.1085/1.495243 /kom-igang-guide--spara-tusenlappar-med-libreoffice 2013-03-10 08:33 - PC för Alla:

Läs mer

Lathund ClaroRead Plus v6

Lathund ClaroRead Plus v6 Lathund ClaroRead Plus v6 sid 2. sid 3. sid 4. sid 5. sid 6. sid 7. sid 8. sid 9. sid 10. Starta ClaroRead Plus. Inställningar för verktygsraden. Välja röst och språk. Läsa upp text. Inställningar för

Läs mer

SKAPA TRYCKFILER FRÅN MICROSOFT WORD 2007

SKAPA TRYCKFILER FRÅN MICROSOFT WORD 2007 SKAPA TRYCKFILER FRÅN MICROSOFT WORD 2007 Dessa instruktioner garanterar inte korrekt skapande av dina tryckfiler. Snarare bör de betraktas som ett stöd. Om du inte är väl förtrogen med hur man skapar

Läs mer

Välkommen till Tech Pubs On-Line CD

Välkommen till Tech Pubs On-Line CD Välkommen till Tech Pubs On-Line CD Hur man använder CD:n Se manualer Er feedback Beställa manualer Hur man använder CD:n Se filer: Filerna på CD:n är i Adobes PDF-format (Portable Document Format). De

Läs mer

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8).

Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Beskrivning av nya Aquila 3 Nya Aquila använder senaste versionen av våra verktyg: UniPaaS 1.9 (tidigare Magic), samt Crystal Reports version 12 (idag kör ni på version 8). Aquila 3 är helt kompatibel

Läs mer

Så får du Microsofts Office-paket gratis

Så får du Microsofts Office-paket gratis Så får du Microsofts Office-paket gratis 7 Kör Word, Excel, Powerpoint och Onenote i webbläsaren 7 Dela dina dokument 7 För dator, mobil och platta. Kom igång med Microsoft Skydrive och Office Web Apps

Läs mer

Gör en antavla med bilder

Gör en antavla med bilder Gör en antavla med bilder Gör en antavla med bilder. Distanskurs med Bengt Kjöllerström E-post: bengt@kj2.se Kurs.dis.se Kom igång med Disgen 1 Bengt Kjöllerström 2015-09-05 Modul 8 Gör en antavla med

Läs mer

Outlook 2016 Tips och råd

Outlook 2016 Tips och råd Outlook 2016 Tips och råd Kortkommandon och genvägar för dina favoritprogram för e-post och kalender Gäller i Outlook 2016 för Windows 1. Gå till inkorgen snabbt Har du just startat datorn och vill se

Läs mer

Google Apps till Office 365 för företag

Google Apps till Office 365 för företag Google Apps till Office 365 för företag Uppgradera Office 365 för företag ser annorlunda ut än Google Apps, så när du loggar in visas den här vyn som hjälper dig att komma igång. Efter de första veckorna

Läs mer

Introduktion av Quality Works 3.0

Introduktion av Quality Works 3.0 Introduktion av Quality Works 3.0 Den här introduktionen vägleder dig igenom de vanligaste funktionerna i Quality Works och hur man kan använda sig av programmet för att skapa en enkel manual för sitt

Läs mer

Introduktion av Quality Works 2.4

Introduktion av Quality Works 2.4 Introduktion av Quality Works 2.4 Den här introduktionen vägleder dig igenom de vanligaste funktionerna i Quality Works och hur man kan använda sig av programmet för att skapa en enkel manual för sitt

Läs mer

SRG Company Tools SKALL

SRG Company Tools SKALL SRG Company Tools Robert Bengtsson augusti 2015 Det här dokumentet beskriver vilka programvaror och/eller webbtjänster skall eller bör finnas i din dator och din telefon. Vi berättar också vad du bör kunna

Läs mer

Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines

Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines Europe a n Com m ission Youth in Action E-form 2012 Guidelines ecdc. eu I. Inledning Sedan september 2011 används onlineansökningsformulär inom programmet Ung och Aktiv i Europa. Den projektansvarige som

Läs mer

Snabbstart för Novell Vibe Mobile

Snabbstart för Novell Vibe Mobile Snabbstart för Novell Vibe Mobile Mars 2015 Komma igång Mobil tillgång till Novell Vibe-webbplatsen kan inaktiveras av din Vibe-administratör. Om du inte kan använda Vibemobilgränssnittet enligt beskrivningen

Läs mer

SystemQ affärssystem. Grundkurs

SystemQ affärssystem. Grundkurs SystemQ affärssystem Grundkurs Lära oss att hitta Snabbkommandon Knep Nyttiga funktioner Handboken: www.cyberstore.se/handbok Komma in i SystemQ-tänket Affärsprocesser Order registrering Utleveranser Fakturering

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Windows Phone )

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Windows Phone ) Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan (Windows Phone ) Innan du använder din Brother-maskin Definitioner av anmärkningar Följande symboler och principer används i den här bruksanvisningen:

Läs mer

Kursutbud. Yrkesmästaren

Kursutbud. Yrkesmästaren Kursutbud Yrkesmästaren Vi ser utbildning som en pågående process genom yrkeslivet. Arbetsuppgifter förändras kontinuerligt vilket medför att lärande är nödvändigt för att effektivisera det dagliga arbetet.

Läs mer

Lathund för Svenskt Näringsliv

Lathund för Svenskt Näringsliv Lathund för Svenskt Näringsliv OneDrive OneDrive... 3 Vad är fördelarna med OneDrive för dig som användare?... 3 Skapa OneDrive-konto... 4 Kom åt OneDrive på olika enheter... 6 Via appar på datorn... 6

Läs mer

Snabbhjälp. SkanRead 3.1

Snabbhjälp. SkanRead 3.1 Snabbhjälp SkanRead 3.1 Snabbhjälp i SkanRead Snabbhjälp i SkanRead 3 Innehållsförteckning Snabbhjälp i SkanRead 3 Om SkanRead 6 Så här gör du! 7 När du vill skanna in en text 7 När du omvandlar bild/pdf

Läs mer

Office 365. Vad är det?

Office 365. Vad är det? Office 365 Vad är det? Vad är Office 365? Om du sparar i Office 365 kommer du kunna fortsätta med ditt arbete var du än är så länge du har tillgång till en dator, en smartphone eller en surfplatta och

Läs mer

Preliminärt utbildningsinnehåll

Preliminärt utbildningsinnehåll 2009-01-29 1 (6) Preliminärt utbildningsinnehåll MS Windows XP Pro Grunderna för hur Windows fungerar Begrepp Skrivbordet Aktivitetsfältet Startmenyn Fönsterhantering, menyval och dialogrutor Växla mellan

Läs mer

360 emeetings. Papperslösa möten på ipad eller iphone

360 emeetings. Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings ver. 1.0-2014 360 emeetings för Apple ios Papperslösa möten på ipad eller iphone 360 emeetings hjälper dig och din verksamhet att minska

Läs mer

Novell Vibe Add-In 1.0.1

Novell Vibe Add-In 1.0.1 Novell Vibe Add-In 1.0.1 1 juli 2013 Novell Snabbintroduktion Med Novell Vibe Add-In för Microsoft Office kan du arbeta med dokument på Vibe-webbplatsen utan att lämna Microsoft Office. Du kan enkelt bläddra

Läs mer

Sun Fire V1280/Netra 1280 System Komma igång

Sun Fire V1280/Netra 1280 System Komma igång Sun Fire V1280/Netra 1280 System Komma igång Få tillgång till Sun Fire V1280/Netra 1280 dokumentationsfiler Fullständig dokumentation för Sun Fire V1280/Netra 1280 system finns på dokumentations-cd:n (dok-cd).

Läs mer

Visio och SharePoint 2010 Better together. Staffan Söderholm Specialist MS Visio Train IT Stockholm AB

Visio och SharePoint 2010 Better together. Staffan Söderholm Specialist MS Visio Train IT Stockholm AB Visio och SharePoint 2010 Better together Staffan Söderholm Specialist MS Visio Train IT Stockholm AB Introduktion Staffan Söderholm Specialist MS Visio (sedan 1998) och AutoCAD (sedan 1991) Skriver utbildningsmaterial

Läs mer

1 Installationsinstruktioner

1 Installationsinstruktioner 1 Installationsinstruktioner 1.1 Förbereda installationen Kontrollera systemkraven. Försäkra dig om att din dators hårdvara uppfyller de systemkrav som är specificerade. Vid installering av Engineering

Läs mer

P r i s u p p g i f t e r

P r i s u p p g i f t e r P r i s u p p g i f t e r Grafisk produktion -datum enligt hemsida eller överrenskommelse Uppdatering AdobeCS, 1dag InDesign grund, 2dgr InDesign steg2, 1dag InDesign automatisera, spara tid 1dag InDesign

Läs mer

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan

Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Guide för mobil utskrift och skanning för Brother iprint&scan Version I SWE Definitioner av anmärkningar Vi använder obs-anmärkningar på följande sätt i den här bruksanvisningen: anger krav på driftmiljön,

Läs mer

Adobe Flash Professional CS6

Adobe Flash Professional CS6 Adobe Flash Professional CS6 Marketing Copy för Channel Partners Adobe Flash Professional CS6 Följande text kan användas på webbplatser, i kataloger, annonser och annat marknadsföringsmaterial för Flash

Läs mer

Lumia med Windows Phone

Lumia med Windows Phone Lumia med Windows Phone microsoft.com/sv-se/mobile/business/lumia-for-business/lumia/ 103328+103329_Lumia-Brochure+10reasons_swe.indd 1 26.11.2014 10.34 Office 365 i telefonen Ge dina anställda tillgång

Läs mer

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE)

HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN SID 1 (11) 2011-03-01 VERSION 0.1 Guide HANTERA DOKUMENT I OFFICE FÖR LIVE@EDU (SKYDRIVE) I Live@edu kan du i Internetläsaren med Microsoft Webb Apps skapa, redigera och dela dokument

Läs mer

START FINNS DET EN LÖSNING FÖR MIN VERKSAMHET HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEM? Behöver du ett enda system för tidsregistrering?

START FINNS DET EN LÖSNING FÖR MIN VERKSAMHET HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEM? Behöver du ett enda system för tidsregistrering? FINNS DET EN LÖSNING FÖR MIN VERKSAMHET HOS HANS TØRSLEFF MANAGEMENT SYSTEM? START Behöver du ett enda system för tidsregistrering? Är det extremt viktigt att skydda dina data? Har du behov av att hålla

Läs mer

Windows 10 Utforskaren

Windows 10 Utforskaren Windows 10 Svenskspråkigt material, svenskspråkiga dialogrutor Windows 10 2 Innehållsförteckning Filnamn... 3 Filnamnstillägget... 4... 5 Sortera filer i förteckningen... 5 Val av visningssätt... 5 Sökväg...

Läs mer

Tfn Telephone. Kontr Checked. Skapa PDF-filer i Windows

Tfn Telephone. Kontr Checked. Skapa PDF-filer i Windows Skapa PDF-filer i Windows 1(6) isionshistoria ision history Namn Name Ändring Change Började skriva detta dokument Innehåll 2(6) 1 Inledning 3 2 Varför pdf 3 2.1 Läsbarhet................................

Läs mer

Nyheter och förändringar i advantum release 3.0

Nyheter och förändringar i advantum release 3.0 1(5) Fastighetsavdelning 2007-04-03 Nyheter och förändringar i advantum release 3.0 Nedan följer en mer detaljerad förteckning över de nyheter och förändringar som genomförts i den nya releasen av advantum.

Läs mer