Protokoll fört vid styrelsemöte den 16 september 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll fört vid styrelsemöte den 16 september 2015"

Transkript

1 Sveriges universitets & högskoleförbund Protokoll 2015:6 Protokoll fört vid styrelsemöte den 16 september 2015 Närvarande ledamöter Helen Dannetun, ordförande Karin Röding ( 1-8) Anders Söderholm Björn Brorström Astrid Söderbergh Widding Susanne Kristensson Maria Lantz Frånvarande ledamöter Johan Sterte Kansli Marianne Granfelt Lars Alberius Linda Gerén, sekreterare Övriga deltagare Gunnar Enequist deltog under 9 Ann Fust, Bente Björk och Magnus Ödman deltog under Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2 Utseende av justeringsperson Maria Lantz utsågs att jämte ordförande justera protokollet. 3 Fastställande av ärendelistan Dagordningen fastställdes enligt förslag. Följande övriga punkter anmäldes: a. Svar på Vetenskapsrådets debattartikel (Helen Dannetun) Punkterna behandlades i följande ordning: 1-5, 9, 6, 10, 7-8, 11-16, 18-19, 17, Protokoll från sammanträde den 25 augusti 2015 Styrelsen beslutade att lägga protokollet från den 25 augusti 2015 till handlingarna. 5 Inspel från SUHF till regeringen inför den kommande forskningspolitiska propositionen (dnr ) Marianne Granfelt presenterade de samlade synpunkterna på det dokument som skickats ut till lärosätena. 21 lärosäten har lämnat synpunkter på förslaget till inspel. Maria Lantz 1 (5)

2 påpekade att de konstnärliga högskolorna står bakom SUHF:s inspel men att de utöver detta också kommer att lämna in synpunkter ur ett konstnärligt perspektiv. Styrelsen diskuterade underlaget och föreslog vissa justeringar. Styrelsen beslutade att förslaget till inspel, reviderat enligt diskussionen, ska skickas ut till förbundsförsamlingen i god tid inför förbundsförsamlingens möte den 21 oktober. 6 Arbetsgruppen SUHF Myh Björn Brorström återrapporterade från arbetsgruppen för samarbete mellan SUHF och Myndigheten för yrkeshögskolan. Styrelsen diskuterade arbetsgruppens rapport som bland annat innehåller förslag till fokusområden för den fortsatta dialogen. Styrelsen beslutade att lägga fram rapporten för förbundsförsamlingens efter vissa mindre justeringar enligt diskussionen. Styrelsen gav arbetsgruppen i uppdrag att ta fram ett förslag till remissvar på Ds 2015:41 En stärkt yrkeshögskola - ett lyft för kunskap. 7 Jubileumskonferensen Karin Röding meddelade att programmet för jubileumskonferensen är klart. Texterna till jubileumsantologin är i stort sett klara. Under konferensen kommer en timme att avsättas för reflektioner med utgångspunkt från antologin. Johannes Hylander kommer att vara moderator under konferensen. 8 Remissvar på Lars Haikolas utredning Högre utbildning under tjugo år (dnr ) Styrelsen beslutade att SUHF ska besvara remissen av utredningen Högre utbildning under tjugo år, SOU 2015:70. Styrelsen gav Anders Söderholm och Björn Brorström i uppdrag att skriva ett utkast till remissvar. Förslaget ska presenteras för förbundsförsamlingen den 21 oktober. 9 Internationellt nyhetsbrev, fortsättning under 2016 (dnr 14/074) Gunnar Enequist presenterade nyhetsbrevet och hur det redaktionella arbetet är upplagt. Arbetet innebär en redaktionell omarbetning av artiklar samt översättning till svenska. En utvärdering av nyhetsbrevet genomförs just nu i enkätform och de 100 första svaren är mycket positiva. Styrelsen diskuterade möjligheten att fortsätta ge ut nyhetsbrevet under Vikten av att utvärdera värdet av nyhetsbrevet och sätta detta i relation till kostnaden togs upp. En eventuell koppling till expertgruppen för internationalisering diskuterades. Styrelsen var enig om att nyhetsbrevet behöver marknadsföras ytterligare. Styrelsen beslutade att föreslå förbundsförsamlingen att SUHF ska fortsätta publicera nyhetsbrevet Internationellt om högskolan under Möjligheten att koppla nyhetsbrevet till expertgruppen för internationalisering ska undersökas och ekonomin följas upp. 10 Utredning om karriärvägar Ann Fust, förvaltningschef för Vetenskapsrådet och av regeringen utsedd utredare, presenterade sitt uppdrag Trygga villkor och attraktiva karriärvägar för unga forskare. Utredningen arbetar nu med att samla in synpunkter från berörda, bland annat genom att anordna ett seminarium den 7 oktober. En hearing kommer att genomföras vid ett senare tillfälle. En expertgrupp och en referensgrupp kommer att utses. Uppdraget ska redovisas 2 (5)

3 senast den 31 mars Styrelsen tog del av informationen och lämnade synpunkter och inspel till utredaren. 11 Kriterier för antagning till HeLP Marianne Granfelt redogjorde för sin diskussion med styrgruppen för ledarprogrammen, HeLP, efter styrelsens diskussion på mötet den 25 augusti. Styrgruppen vill att förbundsförsamlingen får information om vikten av att nominera rätt personer till HeLP. Styrelsen beslutade att bjuda in någon från styrgruppen för HeLP till förbundsförsamlingen för att presentera frågan om kriterier för antagning till HeLP. 12 Stipendiefinansierad utbildning på forskarnivå (dnr 14/077) Styrelsen tog del av Kerstin Thams reviderade rapport från uppdraget att kartlägga vissa omständigheter kring doktorander med stipendier som försörjning. Rapporten innehåller förslag till rekommendationer. Styrelsen diskuterade den reviderade rapporten. En synpunkt som framkom under diskussionen var att det kan vara problematiskt att SUHF antar rekommendationer som gäller relationer som lärosätet sällan känner till, dvs. relationen mellan doktoranden och stipendiegivaren. Samtidigt påpekades vikten av att sträva efter att ha kännedom om eventuella återbetalningskrav och i dessa fall inte anta doktoranden. Styrelsen beslutade att ta upp rekommendationerna på förbundsförsamlingen den 21 oktober. Kerstin Tham ska bjudas in. 13 Almedalen 2016 Styrelsen diskuterade Almedalsveckan Styrelsen konstaterade att SUHF:s program i Almedalen 2015 riktades mot en sektorsintern målgrupp. Man bedömde möjligheten att nå en stor extern målgrupp som relativt liten och betonade vikten av att sektorn får möjlighet att träffas och diskutera aktuella frågor. Några förslag på ämnen som diskuterades var den kommande forskningspolitiska propositionen, lärarutbildning, internationalisering och breddad rekrytering. På lärosätena finns det sannolikt fler förslag på ämnen för diskussion i Almedalen. Styrelsen beslutade att ta upp frågan på förbundsförsamlingen den 21 oktober och bjuda in deltagarna att komma med förslag på ämnen. 14 Steningevik 2016 Marianne Granfelt berättade att styrelsen tidigare år tagit fram förslag på ämnesområden inför mötet med utbildningsministern i Steningevik. Ämnena har stämts av med förbundsförsamlingen före mötet. Styrelsen diskuterade möjliga ämnesområden för mötet i Steningevik Följande förslag framkom: - Den kommande forskningspolitiska propositionen - Ledningsutredningen - Internationalisering - Oredlighetsfrågorna återkopplig efter SUHF:s skrivelse till regeringen - Kvalitetssystemet om det inte är för sent i januari Styrelsen beslutade att lägga fram förslagen för förbundsförsamlingen den 21 oktober och be om kommentarer och fler förslag. 3 (5)

4 15 Rapporter till förbundsförsamlingen Marianne Granfelt redogjorde för de rapporter som har föreslagits till förbundsförsamlingen från arbetsgruppen för framtidens lärandemiljöer, arbetsgruppen för betygsfrågor och expertgruppen för kvalitetsfrågor. Styrelsen beslutade att uppdra åt de tre arbetsgrupperna att avrapportera vid förbundsförsamlingen den 21 oktober. 16 Förbundsförsamling Marianne Granfelt presenterade förslaget till föredragningslista för förbundsförsamlingens möte den 21 oktober. Marianne Granfelt presenterade utkastet till verksamhetsplan för SUHF Styrelsen diskuterade verksamhetsplanen och lämnade kommentarer. Marianne Granfelt redogjorde också kort för SUHF:s ekonomi och menade att det inte finns anledning att höja medlemsavgiften för Björn Brorström redogjorde för det förslag till rekommendation avseende SwePub som kommit från SwePubs styrgrupp. Styrelsen diskuterade möjligheten att be Stefan Bengtsson lämna en kort rapport om Sunet på förbundsförsamlingen. Styrelsen beslutade om föredragningslistan för förbundsförsamlingen. Styrelsen beslutade att lägga fram verksamhetsplanen för 2016, efter justeringar enligt diskussionen, samt förslag till rekommendation avseende SwePub. Presidiet fick i uppdrag att be Stefan Bengtsson avrapportera från Sunet. 17 Talesperson för SUHF-modellen för full kostnadstäckning Lena Gustafsson, rektor Umeå universitet, som sedan 2013 varit SUHF:s talesperson för SUHFmodellen för full kostnadstäckning delade med sig av sina tankar om uppdraget. Styrelsen tog del av informationen. En ny talesperson bör utses vid styrelsemötet den 15 december. 18 Förlängning av HEP-gruppens mandatperiod (dnr 14/049) Linda Gerén berättade att arbetsgruppen för översyn av rekommendation om mål för högskolepedagogisk utbildning har fått i uppdrag att också anordna konferensen Det akademiska lärarskapet den 4 december. Vid konferensen kommer förslaget till reviderad rekommendation att tas upp. Arbetsgruppen behöver en utökad mandatperiod för att slutföra sina uppdrag. Styrelsen beslutade att förlänga mandatperioden för arbetsgruppen fram till den 30 juni Presidiet rapporterar Marianne Granfelt rapporterade att universitet och högskolor ska utse personer till löntagarfondsstiftelsernas styrelser. Förra gången detta gjordes fick Kåre Bremer mandat att vara förslagsställare för universitet och högskolor och att i samverkan med övriga förslagsställare (akademier och finansiärer) lämna ett slutligt förslag. Styrelsen lämnade förslag på några personer att tillfråga om det nu aktuella uppdraget att hitta personer till styrelserna. De stiftelser det handlar om är de som finansierar forskning och som bildades vid mitten av 1990-talet med kapital från de tidigare löntagarfonderna. Stiftelserna är Stiftelsen för 4 (5)

5 strategisk forskning (SSF), Stiftelsen för miljöstrategisk forskning (Mistra), Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen), Stiftelsen för forskning inom områden med anknytning till Östersjöregionen och Östeuropa (Östersjöstiftelsen), Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT) och Stiftelsen för Internationella institutet för industriell miljöekonomi vid Lunds universitet (IIIEE). 20 Rapporter från olika grupper/styrelser/nätverk där styrelseledamot deltar Anders Söderholm rapporterade från möte i samverkansgruppen SUHF UHR den 14 september. UHR meddelade vid mötet att man har kunnat sänka lärosätenas avgifter för antagningssystemen tack vare billigare upphandling. Stockholms universitet har genomfört en analys av högskoleprovet ur ett säkerhetsperspektiv. Brasilien har meddelat att stipendieprogrammet Science without borders kommer att upphöra vilket UHR kommer att meddela lärosätena inom kort. Björn Brorström rapporterade att styrgruppen för Forum för bibliotekschefer har arbetat fram ett inspel till den forskningspolitiska propositionen. Styrgruppen vill gärna att styrelsen tar del av inspelet. Forum för bibliotekschefer har tagit fram ett 4- punktsprogram för sitt arbete framåt. Man diskuterar just nu att ta fram etiska riktlinjer för hur bibliometri bör användas, liknande riktlinjer finns i det så kallade Leiden-manifestet. Björn Brorström redogjorde för en diskussion som förts inom styrgruppen när Erik Fichtelius deltog som anlitad av KB för den nationella biblioteksstrategin. Diskussionen rörde pliktleveranserna. 21 Rapport från förvaltningschefernas nätverk Susanne Kristensson rapporterade att ett möte med det brittiska förvaltningschefsnätverket ägde rum den 9 12 september i Nottingham. Vid mötet rapporterades vad som är på gång i de olika länderna, dvs. i England, Skottland och Sverige. Några aktuella frågor är roller i förändring, förbättring och effektivisering av administration, studentinflytande och alternativa utbildningsanordnare. 22 Övriga frågor a. Svar på Vetenskapsrådets debattartikel Helen Dannetun tog upp Vetenskapsrådets debattartikel, Bättre villkor för forskarna är avgörande för framgång, som publicerades på DN Debatt den 15 september. Styrelsen diskuterade möjligheten att skriva en replik. Styrelsen gav presidiet i uppdrag att titta på frågan. 23 Mötets avslutande Ordförande förklarade mötet avslutat. Vid protokollet Linda Gerén Justeras: Helen Dannetun Maria Lantz 5 (5)

Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte

Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte Sveriges universitets- 2014-05-21 & högskoleförbund Protokoll 2014:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande Helen Dannetun Ann Fust Lena

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 15 december 2015

Protokoll fört vid styrelsemöte den 15 december 2015 Sveriges universitets- 2016-01-11 & högskoleförbund Protokoll 2015:8 REV1 Protokoll fört vid styrelsemöte den 15 december 2015 Närvarande ledamöter Helen Dannetun, ordförande Karin Röding Anders Söderholm

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 14 december 2016

Protokoll fört vid styrelsemöte den 14 december 2016 Sveriges universitets- 2017-01-24 & högskoleförbund Protokoll 2016:8 Protokoll fört vid styrelsemöte den 14 december 2016 Närvarande ledamöter Helen Dannetun, ordförande Anders Söderholm Björn Brorström

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 10 maj 2017, datormöte

Protokoll fört vid styrelsemöte den 10 maj 2017, datormöte Sveriges universitets- 2017-06-05 & högskoleförbund Protokoll 2017:3 Protokoll fört vid styrelsemöte den 10 maj 2017, datormöte Närvarande ledamöter Helen Dannetun, ordförande Stefan Bengtsson ( 1-8, 10-14)

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 21 juni 2017 på SUHF:s kansli

Protokoll fört vid styrelsemöte den 21 juni 2017 på SUHF:s kansli Sveriges universitets- 2017-08-15 & högskoleförbund Protokoll 2017:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 21 juni 2017 på SUHF:s kansli Närvarande ledamöter Helen Dannetun, ordförande Stefan Bengtsson (

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 14 juni 2016

Protokoll fört vid styrelsemöte den 14 juni 2016 Sveriges universitets- 2016-06-28 & högskoleförbund Protokoll 2016:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 14 juni 2016 Närvarande ledamöter Helen Dannetun, ordförande Anders Söderholm, via adobe connect

Läs mer

Sveriges universitets och högskoleförbund

Sveriges universitets och högskoleförbund Sveriges universitets- 2013-12-19 och högskoleförbund Minnesanteckningar Expertgruppen för studieadministrativa frågor Tid: Onsdagen den 11 december 2013, kl. 12:00 Plats: UHR, Stockholm Närvarande: Yasmine

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa Sveriges Universitets- 2017-11-15 och högskoleförbund Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa frågor Mötet ägde rum den 5 september 2017 på SUHF:s kansli, Stockholm.

Läs mer

Verksamhetsplan för SUHF 2016

Verksamhetsplan för SUHF 2016 Sveriges universitets- 2015-11-16 och högskoleförbund Dnr 0055-15 Verksamhetsplan för SUHF 2016 Inledning SUHF tillvaratar universitetens och högskolornas intressen utåt och verkar inåt i frågor där samordning

Läs mer

Protokoll rört vid styrelsemöte den 27 augusti 2009, datorkonferens

Protokoll rört vid styrelsemöte den 27 augusti 2009, datorkonferens SURF SverigesUniversitets- & Högskoleförbund 2009-08-28 protokoll 2009:5 Protokoll rört vid styrelsemöte den 27 augusti 2009, datorkonferens Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande Agneta Stark, vice

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa frågor

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa frågor Sveriges Universitets- 2014-12-19 och högskoleförbund Linda Gerén Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa frågor Mötet ägde rum den 4 december 2014 på SUHF:s kansli,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för 15 september 2006 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Lars Björnshauge, Lunds universitet, vice ordförande

Läs mer

Protokoll fort vid styrelsemöte den 31 maj, SUHF:s kansli, Stockholm

Protokoll fort vid styrelsemöte den 31 maj, SUHF:s kansli, Stockholm SURF Sveriges Universitets- & Högskoleförbund 2006-06-01 protokoll 2006:4 Protokoll fort vid styrelsemöte den 31 maj, SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande Bo Sundqvist, ordförande 4-5, 7-15 Agneta Bladh,

Läs mer

Verksamhetsplan för SUHF 2018

Verksamhetsplan för SUHF 2018 Sveriges universitets- 2017-11-08 och högskoleförbund Dnr. 0070-17 Verksamhetsplan för SUHF 2018 Inledning SUHF tillvaratar universitetens och högskolornas intressen utåt och verkar inåt i frågor där samordning

Läs mer

Verksamhetsplan för SUHF 2019

Verksamhetsplan för SUHF 2019 Sveriges universitets- 2018-10-24 och högskoleförbund Dnr. 0041-18 Verksamhetsplan för SUHF 2019 Inledning SUHF tillvaratar universitetens och högskolornas intressen utåt och verkar inåt i frågor där samordning

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 1 november 2007

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 1 november 2007 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 1 november 2007 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Lars Björnshauge,

Läs mer

Högre utbildning i Sverige

Högre utbildning i Sverige Högre utbildning i Sverige Totalt 48 anordnare av högre utbildning, varav 31 statliga Inga avgifter för studenter från EU/EES Inkomst för utbildning och forskning ca 70 miljarder Av dessa 70 miljarder

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa Sveriges Universitets- 2017-09-05 och högskoleförbund Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa frågor Mötet ägde rum den 23 maj 2017 på SUHF:s kansli, Stockholm. Närvarande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018

Protokoll styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018 1 styrelsemöte för Ladokkonsortiet 5 september 2018 Närvarande: Per Brolin, Karin Cardell, Anders Lundgren, Roger Pettersson, Susanne Kristensson, Susanne Wallmark, Frånvarande: Caroline Sjöberg, Matts

Läs mer

Eva Åkesson. Ordförande expertgruppen för internationalisering

Eva Åkesson. Ordförande expertgruppen för internationalisering Eva Åkesson Ordförande expertgruppen för internationalisering SUHF:s expertgrupp för internationaliseringsfrågor Eva Åkesson, rektor, Uppsala universitet, ordförande Per Nilsson, internationell strateg,

Läs mer

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO

Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL. Ordförande. Saco-S. OFR (ST) OFR (Lf) SEKO CENTRALA SAMVERKANSGRUPPEN Sammanträdesdatum 11 november 2011 Dnr Mahr 10-2011/656 Lokal: Rum 3010 PROTOKOLL Närvarande ledamöter Arbetsgivarföreträdare: Stefan Bengtsson Kjell Gunnarsson Anna-Lena Bengmark

Läs mer

SURF SverigesUniversitets- & Högskoleförbund

SURF SverigesUniversitets- & Högskoleförbund SURF SverigesUniversitets- & Högskoleförbund 2010-04-27 protokoll 20lO:3 Protokoll rört vid styrelsemöte den 20 april 2010, Arlanda Conference Center Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande Agneta

Läs mer

SURF. Protokoll rört vid styrelsemöte den 25 februari 2011, datormöte. Sveriges Universitets- & Högskoleförbund Protokoll 2011 :2

SURF. Protokoll rört vid styrelsemöte den 25 februari 2011, datormöte. Sveriges Universitets- & Högskoleförbund Protokoll 2011 :2 SURF Sveriges Universitets- & Högskoleförbund 2011-02-28 Protokoll 2011 :2 Protokoll rört vid styrelsemöte den 25 februari 2011, datormöte Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande, t o m 9 Marita Hilliges,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa Sveriges Universitets- 2016-12-09 och högskoleförbund Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa frågor Mötet ägde rum den 6 december 2016 på SUHF:s kansli, Stockholm. Närvarande

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, C 728

Plats: Högskolan i Borås, C 728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(8) Tid: Kl 08.30-14.30 Plats: Högskolan i Borås, C 728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande Andersson, Roland 5-21 Bergquist,

Läs mer

Tid: , kl. 10:00 14:30. A716, Högskolan i Borås

Tid: , kl. 10:00 14:30. A716, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Linda Ringhage PROTOKOLL 1(6) Tid:, kl. 10:00 14:30 Plats: A716, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor 1-6,

Läs mer

PROTOKOLL. KMH:s styrelse 2014:01 Sammanträdesdag den 14 februari 2014. Serie A1A. Ordföranden öppnade sammanträdet och hälsade alla välkomna.

PROTOKOLL. KMH:s styrelse 2014:01 Sammanträdesdag den 14 februari 2014. Serie A1A. Ordföranden öppnade sammanträdet och hälsade alla välkomna. PROTOKOLL Serie A1A KMH:s styrelse 2014:01 Sammanträdesdag den 14 februari 2014 Närvarande styrelseledamöter: Anmält förhinder: Övriga närvarande: Sture Carlsson, ordförande Cecilia Rydinger Alin, rektor

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2015/1 1(5) Tid: kl

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2015/1 1(5) Tid: kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare 1(5) Tid: kl 12.30-16.45 Plats: C728 Närvarande ledamöter: Erikson, Martin G., ordförande Bäckström Sehlman, Elisabeth 1-11

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 17 juni 2009, SUHF:s kansli, Stockholm

Protokoll fört vid styrelsemöte den 17 juni 2009, SUHF:s kansli, Stockholm SURF Sveriges Universitets- & Högskoleförbund 2009-06-22 protokoll 2009:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 17 juni 2009, SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande Agneta

Läs mer

Protokoll från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 12 februari 2016

Protokoll från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 12 februari 2016 (dnr LED 1.1-2016/77) 1 (av 6) Malmö högskola, Styrelse, Jenny Wendle, Stabschef från sammanträde med Malmö högskolas styrelse den 12 februari 2016 Närvarande: Ledamöter Gun-Britt Fransson, forsknings-

Läs mer

Tid: Kl 08.30-11.00, 13.00-16.00. Plats: Högskolan i Borås, C 728

Tid: Kl 08.30-11.00, 13.00-16.00. Plats: Högskolan i Borås, C 728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(7) Tid: Kl 08.30-11.00, 13.00-16.00 Plats: Högskolan i Borås, C 728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande Andersson, Jonas

Läs mer

Styrgruppsmöte 22/4 2015

Styrgruppsmöte 22/4 2015 Styrgruppsmöte 22/4 2015 Närvarande: Linda, Morgan, Karin, Mikael, Gunilla, Jenny (via Connect), Catta punkt 3 (via Connect), Björn (från och med punkt 9), Margareta Frånvarande: Wilhelm, Mats Plats: SUHF:s

Läs mer

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning

Fakultetsnämnden, utskottet för forskning Föredragningslista Nr 4:2012 Omfning 24-34 Datum och tid: Fredagen den 31 augusti 2012 kl 9.15-15.00. Plats: Rum L370 (Stora konferensrummet IDT, Verktyget), Mälardalens högskola, Eskilstuna Ledamöter:

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, Falun Datum och tid tisdag den 9 november, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Högbo Brukshotell torsdag den 30 september Peter Samuelsson, styrelseordförande

Läs mer

Tid: Kl Plats: Högskolan i Borås, C 728

Tid: Kl Plats: Högskolan i Borås, C 728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(7) Tid: Kl 09.00-14.30 Plats: Högskolan i Borås, C 728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande del av 5 och 13-20 Andersson,

Läs mer

2. Nomineringar till styrgrupp och arbetsgrupper i Open Access-programmet

2. Nomineringar till styrgrupp och arbetsgrupper i Open Access-programmet Sveriges universitets- och högskoleförbund, SUHF Forum för bibliotekschefer Styrgruppen 2010-06-09 Plats: Södertörns högskolebibliotek Närvarande: Annika Annemark, Blekinge Tekniska högskola Karin Grönvall,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa Sveriges Universitets- 2019-02-06 och högskoleförbund Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa frågor Mötet ägde rum den 5 december i SUHF:s lokaler på Riddarholmen, Stockholm.

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa Sveriges Universitets- 2017-02-28 och högskoleförbund REV1 Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa frågor Mötet ägde rum den 27 januari 2017 på SUHF:s kansli, Stockholm.

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Lugnet, Falun Datum och tid torsdagen den 18 december, kl 09.30 14.15 Närvarande ledamöter Övriga närvarande Peter Samuelsson,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Falun Datum och tid tisdagen den 20 juni, kl 10.45 15.00 Närvarande ledamöter Christina Bellander, ordförande Marie Klingberg

Läs mer

Ärende Beslut/åtgärd. 1. Sammanträdet öppnas Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat

Ärende Beslut/åtgärd. 1. Sammanträdet öppnas Ordföranden förklarar sammanträdet öppnat GÖTEBORGS UNIVERSITET PROTOKOLL nr5/09 PROTOKOLL fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden måndagen den 15 juni 2009 i rum A1 136, kl 13.00-15.15 Närvarande ledamöter: Jonas Ivarsson, Rolf Lander,

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Evelina Lindén

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Evelina Lindén 1(5) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter: Eva Östling Ollén VD Visita, ordförande Stefan Bengtsson Rektor, professor Katarina Erlingson Regionråd, vice ordförande Gun-Britt Fransson VD Jan Nilsson Anders Rubin

Läs mer

Tid: kl kl Hjortviken Konferens, Hindås

Tid: kl kl Hjortviken Konferens, Hindås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(6) Tid: 2009-04-22 kl 13.00-21.00 2009-04-23 kl 08.30-12.00 Plats: Hjortviken Konferens, Hindås Närvarande ledamöter: Leissner, Maria

Läs mer

Tid: Kl 10.00 15.00. Högskolan i Borås, C728

Tid: Kl 10.00 15.00. Högskolan i Borås, C728 HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Marie Wennberg PROTOKOLL 1(7) Tid: Kl 10.00 15.00 Plats: Högskolan i Borås, C728 Närvarande ledamöter: Leissner, Maria ordförande Andersson, Jonas Andersson, Roland

Läs mer

Tid: kl kl

Tid: kl kl HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lisbeth Sandblom PROTOKOLL 1(5) Tid: 2011-04-14 kl 13.00-19.00 2011-04-15 kl 08.30-12.00 Plats: Campus Varberg Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte

Protokoll Styrelsemöte Protokoll Styrelsemöte Tid: Måndagen den 27 januari 2014 kl. 09.00-12.00 Plats: Riverside, Uddevalla Beslutande Hans Henriksson, Eva Lind Johansson, Boel Lanne, Elin Ruist, Gunilla Magnusson, Karl-Erik

Läs mer

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF)

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Slutrapport Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering Deltagare: Hans Danelid, Högskolan Dalarna Jörgen Eriksson, Lunds

Läs mer

Verksamhetsplan för SUHF 2015

Verksamhetsplan för SUHF 2015 Sveriges universitets- 2014-11-21 och högskoleförbund Dnr 14/067 Verksamhetsplan för SUHF 2015 Inledning SUHF tillvaratar universitetens och högskolornas intressen utåt och verkar inåt i frågor där samordning

Läs mer

Dagordning för Förbundsförsamlingen förslag

Dagordning för Förbundsförsamlingen förslag f3 Dagordning för Förbundsförsamlingen förslag Tid: Torsdagen den 27 mars 2014 kl 08:30 15:00 Plats: Blekinge tekniska högskola, Karlskrona Ärende / Föredragande Åtgärd Bilagor 1. Mötets öppnande Justering

Läs mer

Protokoll 19 juni 2013

Protokoll 19 juni 2013 Protokoll 19 juni 2013 Styrelsens sammanträde nr 6/13 Tid och plats Onsdagen den 19 juni klockan 09,30 till 14,00 på Svenska Orienteringsförbundets kansli, Stockholm. Närvarande ledamöter Lena Larsson,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010

Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010 Protokoll fört vid styrelsesammanträdet den 2 december 2010 Närvarande ledamöter: Karin Bengtsson (från punkt 4) Johanna Berg Joel Brandell Gun Djerf (från punkt 5) Dan Henningson Johnny Nilsson (via telefon)

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Falun Datum och tid torsdagen den 10 april, kl 09.00 17.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Peter

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa Sveriges Universitets- 2017-11-24 och högskoleförbund Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa frågor Mötet ägde rum den 15 november 2017 på SUHF:s kansli, Stockholm.

Läs mer

SUHF SverigesUniversitets- & Högskoleförbund

SUHF SverigesUniversitets- & Högskoleförbund SUHF SverigesUniversitets- & Högskoleförbund 2009-12-03 protokoll 2009:8 Protokoll fört vid styrelsemöte den 3 december 2009, datorkonferens Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande Kåre Bremer Peter

Läs mer

Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl Universitetsklubben, Campus Valla

Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl Universitetsklubben, Campus Valla 1(6) Tid: Onsdagen den 6 december 2017 kl. 9.30 12.00 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla Närvarande: Ledamöter: Lena Sommestad Helen Dannetun Kristina Alsér Jonas Bjelfvenstam Jan-Håkan Hansson Dan

Läs mer

Tid: Kl

Tid: Kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 1(5) Tid: Kl. 12.30-15.15 Plats: A716 Närvarande ledamöter: Cronholm, Stefan ordförande Bengtsson, Natalie 1-6,

Läs mer

, kl , Södertörns högskola

, kl , Södertörns högskola Högskolestyrelsen Protokoll Protokollnr: 5/2018 Datum, tid och lokal: 2018-12-20, kl. 10.00 14.30, Södertörns högskola Närvarande ledamöter: Minoo Akhtarzand, ordförande Gustav Amberg Lars Burstedt Maria

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa

Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa Sveriges Universitets- 2016-10-07 och högskoleförbund Minnesanteckningar från möte i SUHF:s expertgrupp för studieadministrativa frågor Mötet ägde rum den 31 augusti 2016 på SUHF:s kansli, Stockholm. Närvarande

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Datum och tid Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Sekreterare Sammanträdesrum Selma, Falun torsdagen den 19 april, kl 10.30 15.oo

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 18 mars 2009

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 18 mars 2009 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för 18 mars 2009 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Johan Sterte, Växjö universitet, ordförande Lars Björnshauge, Lunds universitet, vice ordförande

Läs mer

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12

Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430. Paragrafer: 1-12 1 (6) Tid: Kl 10.15-13.45 med avbrott för lunch kl 12.10-12.50 Plats: Högskolan i Borås, Balder, rum C 430 Närvarande ledamöter: Dahlström, Mats Gunnarsson Lorentzen, David Harrysson, Julia Johannisson,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018

Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018 Fakulteten för skogsvetenskap Nämnden för forskarutbildning PROTOKOLL 41-52/2018 2018 09 07 SLU.sfak.2018.3.2.1-314 Protokoll fört vid sammanträde med forskarutbildningsnämnden den 7 september 2018 Innehållsförteckning

Läs mer

SURF Sveriges Universitets- & Högskoleförbund

SURF Sveriges Universitets- & Högskoleförbund SURF Sveriges Universitets- & Högskoleförbund 2010-06-17 Protokoll 2010:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 16 juni 2010, SUHF:s kansli Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande, fr o m 4, på telefon

Läs mer

Caroline Taube jurist, p 61

Caroline Taube jurist, p 61 1(6) Tid: Fredagen den 20 oktober 2017 kl. 9.00 15.00 Lokal: Universitetsklubben, Campus Valla Närvarande: Ledamöter: Lena Sommestad Helen Dannetun Kristina Alsér Jan-Håkan Hansson Kjell Åke Hansson Dan

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED FÖRBUNDSSTYRELSEN

PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED FÖRBUNDSSTYRELSEN PROTOKOLL FÖRT VID SAMMANTRÄDE MED FÖRBUNDSSTYRELSEN 2016-06-09--10 Närvarande: Förbundsstyrelsen: Anders Wahlberg (ordförande) Kerstin Twedmark (1:e vice ordförande) Ulrika Sharifi (2:e vice ordförande)

Läs mer

Styrelsemöte för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling

Styrelsemöte för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling KKS6000 v3.1 2012-01-13 Sammanträdesdatum Protokoll nr 2019-04-10 20190048 Styrelsemöte för Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Peter Gustafsson

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt. Peter Gustafsson 1(5) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter Eva Östling Ollén Regionchef Skåne, ordförande Kent Andersson Kommunalråd, vice ordförande Sigrid Combüchen Författare Katarina Erlingson Regionråd Henric Kahlmeter

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med expertgruppen för internationaliseringsfrågor

Minnesanteckningar från möte med expertgruppen för internationaliseringsfrågor 1 Minnesanteckningar från möte med expertgruppen för internationaliseringsfrågor 2017-09-20 Tid: 12.00-17.00 Plats: SUHF:s kansli Närvarande ledamöter Eva Åkesson, UU, ordförande Per A. Nilsson, verkställande

Läs mer

Utredningen om trygga villkor och attraktiva karriärvägar för unga forskare (U2015:05)

Utredningen om trygga villkor och attraktiva karriärvägar för unga forskare (U2015:05) Utredningen om trygga villkor och attraktiva karriärvägar för unga forskare (U2015:05) - Ann Fust Sekretariat: Bente Björk och Magnus Ödman Uppdraget Syftet är att säkra återväxten av framstående unga

Läs mer

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2014/10 1(5) Tid: kl

HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare FOU 2014/10 1(5) Tid: kl HÖGSKOLAN I BORÅS Forsknings- och utbildningsnämnden Ulrika Bernlo, sekreterare PROTOKOLL 1(5) Tid: kl 12.30-15.30 Plats: C728 Närvarande ledamöter: Erikson, Martin G., ordförande Eriksson, Anita Frenander,

Läs mer

Tid: 2012-04-26, kl. 13.00-17.05 2012-04-27, kl. 09.00-11.35. First Hotel Grand

Tid: 2012-04-26, kl. 13.00-17.05 2012-04-27, kl. 09.00-11.35. First Hotel Grand HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Linda Ringhage PROTOKOLL 1(6) Tid: 2012-04-26, kl. 13.00-17.05 2012-04-27, kl. 09.00-11.35 Plats: First Hotel Grand Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande

Läs mer

KB:s samordningsuppdrag för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer Sidnummer 1

KB:s samordningsuppdrag för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer Sidnummer 1 KB:s samordningsuppdrag för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer Sidnummer 1 KB:s regleringsbrev 2017 Samordning av arbete kring öppen tillgång Kungl. biblioteket ska samordna arbetet med införande

Läs mer

Protokoll Stämma Val av stämmoordförande Till stämmoordförande valdes Ann Cederberg, förvaltningschef Mälardalens högskola.

Protokoll Stämma Val av stämmoordförande Till stämmoordförande valdes Ann Cederberg, förvaltningschef Mälardalens högskola. Protokoll Ladokstämma 1 Mötet öppnas Styrelsens ordförande, Per Brolin, hälsade välkommen och öppnade stämman. 2 Val av stämmoordförande Till stämmoordförande valdes Ann Cederberg, förvaltningschef Mälardalens

Läs mer

Tid: , kl. 10:00 15:00. A716, Högskolan i Borås

Tid: , kl. 10:00 15:00. A716, Högskolan i Borås HÖGSKOLAN I BORÅS Styrelsen Sekreterare Lovisa Ekwall PROTOKOLL 1(7) Tid:, kl. 10:00 15:00 Plats: A716, Högskolan i Borås Närvarande ledamöter: Andersson, Roland ordförande Brorström, Björn rektor Ahlvar,

Läs mer

STYRELSEN PROTOKOLL 2010/2011:9 1 (5)

STYRELSEN PROTOKOLL 2010/2011:9 1 (5) 1 (5) Närvarande styrelseledamöter: Ella Brodin Johan Gärdebo Michael Jonsson Niclas Karlsson (t o m 6) Lukas Klingsbo Eric Lennerth Pontus Sandström Frånvarande: Karin Nordlund Presidiet: Gabriel Ledung

Läs mer

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 2, den 28 mars 2017

Fakultetsnämnden, Utskottet för forskning möte 2, den 28 mars 2017 Föredragningslista Nr 2:2017 möte 2, den 28 mars 2017 Omfattning 1 10 Datum och tid: 28 mars, kl 13:1515:00 Plats: Rektors konferensrum, Magnificus, Eskilstuna Ledamöter: Magnus Wiktorsson Ordförande,

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Eva Ekeblad, campus Borlänge Datum och tid måndagen den 28 augusti, kl 10.30 13.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2017 Dnr HS 2017/100. Kanslihuset, plan 3, Högskolan i Skövde

Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2017 Dnr HS 2017/100. Kanslihuset, plan 3, Högskolan i Skövde HÖGSKOLAN I SKÖVDE Fakultetsnämnden PROTOKOLL 2/2017 Dnr HS 2017/100 PROTOKOLL FRÅN MÖTE MED FAKULTETSNÄMNDEN VID HÖGSKOLAN I SKÖVDE Tid Plats 15 mars 2017, kl. 10.00-15.30 Kanslihuset, plan 3, Högskolan

Läs mer

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt

MAH / Styrelsen. Lärarrepresentanter. Studeranderepresentant. Personalföreträdare med närvaro- och yttranderätt 1(6) PROTOKOLL Närvarande Ledamöter: Eva Östling Ollén VD Visita, ordförande Stefan Bengtsson Rektor, professor Katarina Erlingson Regionråd, vice ordförande Gun-Britt Fransson VD Henric Kahlmeter Barn-

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Åkerblads hotell och gästgiveri, Tällberg Datum och tid torsdagen den 19 september, kl 08.30-11.30 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande

Läs mer

Tid: torsdag 25 april 2019 Plats: Sigtuna Stadshotell

Tid: torsdag 25 april 2019 Plats: Sigtuna Stadshotell 1(6) Tid: torsdag Plats: Sigtuna Stadshotell Närvarande ledamöter: Gudmund Hernes, ordf. Ulla Achrén förvaltningsdirektör, ej 33-36, 41 Henrik Berggren författare, ej 31-36, 41 Lisa Ekselius Uli Hacksell

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, Smedjan, campus Falun Datum och tid torsdagen den 11 juni, kl 10.45 16.00 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Peter Samuelsson,

Läs mer

Protokoll fört vid sammanträde med universitetsstyrelsen

Protokoll fört vid sammanträde med universitetsstyrelsen Styrelsen - PROTOKOLL 26-40/2018 2018-04-25 Protokoll fört vid sammanträde med universitetsstyrelsen Innehållsförteckning 26/18 Sammanträdets öppnande... 2 27/18 Utseende av justeringsperson... 2 28/18

Läs mer

Protokoll Ladokstämma

Protokoll Ladokstämma 1 Protokoll Ladokstämma 1 Mötet öppnas Styrelseordföranden, Per Brolin, Linnéuniversitetet, hälsade välkommen. 2 Val av stämmoordförande Eino Örnfeldt, universitetsdirektör Stockholms universitet, valdes

Läs mer

Tid: fredag 14 december 2018 Plats: Nya konsistorierummet. Närvarande ledamöter: Gudmund Hernes, ordf. professor

Tid: fredag 14 december 2018 Plats: Nya konsistorierummet. Närvarande ledamöter: Gudmund Hernes, ordf. professor 1(6) Tid: fredag Plats: Nya konsistorierummet Närvarande ledamöter: Gudmund Hernes, ordf. Ulla Achrén förvaltningsdirektör Elisabeth Dahlin barnombudsman, t.o.m. 78 Lisa Ekselius Uli Hacksell Roland Roberts

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) och teologi kl Arbetsutskottet

LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) och teologi kl Arbetsutskottet LUNDS UNIVERSITET PROTOKOLL 1(6) kl.9.15 12.15 Närvarande Ledamöter: Fredrik Lindström professor, prodekan Magnus Roslund studerande Marianne Thormählen professor, prodekan Eva Wiberg docent, prodekan

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (6) Lunds Tekniska Högskola. Övriga närvarande: utbildningskoordinator, protokollförare

LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (6) Lunds Tekniska Högskola. Övriga närvarande: utbildningskoordinator, protokollförare LUNDS UNIVERSITET Protokoll 1 (6) Närvarande ledamöter: Klas Malmqvist professor, ordförande Jonas Borell doktorand S. Olof Hägerstedt doktorand Ann-Sofi Jönsson professor Caroline Karlsson doktorand Björn

Läs mer

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet

Göteborgs universitet IT-universitetets fakultetsnämnd Sammanträde 2008: Kl Java på IT-universitetet Göteborgs universitet Tid och plats Närvarande ledamöter Frånvarande Kl. 11.30 13.00 Java på IT-universitetet Ylva Hambraeus Björling, Sun Microsystems, ordförande Anna Börjesson, Ericsson Mats Johansson,

Läs mer

Sveriges universitets- och högskoleförbund The Association of Swedish Higher Education. Aktuellt i högskolepolitiken

Sveriges universitets- och högskoleförbund The Association of Swedish Higher Education. Aktuellt i högskolepolitiken Sveriges universitets- och högskoleförbund The Association of Swedish Higher Education Aktuellt i högskolepolitiken Högskolepolitiken några aktuella områden effektivitet kvalitet/utvärdering styrning och

Läs mer

Sveriges universitets- 22 mars 2017 och högskoleförbund Dnr Verksamhetsberättelse

Sveriges universitets- 22 mars 2017 och högskoleförbund Dnr Verksamhetsberättelse Sveriges universitets- 22 mars 2017 och högskoleförbund Dnr 0020-17 Verksamhetsberättelse för år 2016 Innehåll 1. Inledning 2. Förbundets arbetsformer 3. Förbundets ekonomi 4. Framtidens utmaningar 5.

Läs mer

, kl , Södertörns högskola. Joakim Rosengren Ebba Östlin

, kl , Södertörns högskola. Joakim Rosengren Ebba Östlin Högskolestyrelsen Protokoll Protokollnr: 1/2019 Datum, tid och lokal: 2019-02-19, kl. 10.00 15.00, Södertörns högskola Närvarande ledamöter: Minoo Akhtarzand, ordförande Gustav Amberg Lars Burstedt Sari

Läs mer

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS

Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande. Ove Grape Ungdomstorget, 24 Jens Ineland Ungdomstorget, 24 BEVIS PROTOKOLL Sammanträdesdatum Samordningsförbundet Umeå 2012-06-27 Plats och tid Arbetsförmedlingen klockan 13.00-17.00 Beslutande Christer Lindvall Umeå kommun, ordförande Linda Lund Försäkringskassan Ulf

Läs mer

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten

Anmält förhinder: Karin Helander, prodekanus, humanistiska fakulteten; Marie Sandström, prodekanus, juridiska fakulteten 1 (5) PROTOKOLL 2014-05-27 STOCKHOLMS UNIVERSITETSBIBLIOTEK Biblioteksstyrelsen Protokoll fört vid sammanträde med biblioteksstyrelsen 2014-05-27 Dnr SU 525 1.3.1 2014-2 Växthuset, kl. 9.30 12.00 Närvarande:

Läs mer

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna

Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Sammanträde med styrelsen för Högskolan Dalarna Plats Sammanträdesrum Selma, campus Falun Datum och tid torsdagen den 27 april, kl 12.30 16.30 Närvarande ledamöter Anmält förhinder Övriga närvarande Sekreterare

Läs mer

Kl. 13.00-16.30. Karin Helander. Mats Wallenius. Ursula Forner

Kl. 13.00-16.30. Karin Helander. Mats Wallenius. Ursula Forner Styrelsen Datum Onsdagen den 6 november 2013 Tid Kl. 13.00-16.30 Plats Kulturrådet, Styrelserummet Deltagare Kerstin Brunnberg, ordförande Martin Borgs Benny Fredriksson Karin Helander Kennet Johansson,

Läs mer

Regeringens proposition 2009/10:136

Regeringens proposition 2009/10:136 Regeringens proposition 2009/10:136 Ökad frihet för vissa stiftelser som finansierar forskning Prop. 2009/10:136 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 4 mars 2010 Fredrik

Läs mer

Högskola yrkeshögskola. Arbetsgrupp för samarbete mellan SUHF och Myndigheten för yrkeshögskolan

Högskola yrkeshögskola. Arbetsgrupp för samarbete mellan SUHF och Myndigheten för yrkeshögskolan MYH/SUHF 2015-09-17 Dnr (MYH) 2014/3999, (SUHF) 14/052 Rapport (REV) Högskola yrkeshögskola. Arbetsgrupp för samarbete mellan SUHF och Myndigheten för yrkeshögskolan Uppdraget SUHF:s presidium och Myndigheten

Läs mer

PROTOKOLL. KKS - Styrelse. Sammanträdesdatum KK-stiftelsen. Plats

PROTOKOLL. KKS - Styrelse. Sammanträdesdatum KK-stiftelsen. Plats Sammanträdesdatum 2015-12-07 PROTOKOLL KKS - Styrelse Plats Deltagande styrelseledamöter Närvarande från kansliet KK-stiftelsen Kerstin Eliasson, ordförande Ola Asplund Eva Cederbalk Lars Ekedahl Kajsa

Läs mer

SVERIGES UNIVERSITETS- OCH HÖGSKOLEFÖRBUND STADGAR MEDLEMSFÖRTECKNING

SVERIGES UNIVERSITETS- OCH HÖGSKOLEFÖRBUND STADGAR MEDLEMSFÖRTECKNING OCH HÖGSKOLEFÖRBUND MEDLEMSFÖRTECKNING Kompletterad 1995-08 Reviderad 5 Förbundsförsamlingen 1996-12-11 Reviderad 8 Förbundsförsamlingen 1998-10-28 Omarbetad Förbundsförsamlingen 2002-03-20 Ny medlem 2004-01-01

Läs mer