2. Nomineringar till styrgrupp och arbetsgrupper i Open Access-programmet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2. Nomineringar till styrgrupp och arbetsgrupper i Open Access-programmet"

Transkript

1 Sveriges universitets- och högskoleförbund, SUHF Forum för bibliotekschefer Styrgruppen Plats: Södertörns högskolebibliotek Närvarande: Annika Annemark, Blekinge Tekniska högskola Karin Grönvall, Södertörns högskola Jette Guldborg, Malmö Högskola, vice ordförande Marianne Hällgren, Linköpings universitet Tomas Lundén, Högskolan i Skövde (protokollförare) Annika Sverrung, Chalmers tekniska högskola Johan Sterte, Luleå Tekniska Universitet, Ordförande Förhinder: Christer Björklund, Karolinska institutet Kjell Jonsson, Umeå universitet Lotta Wogensen, Malmö högskola, sekreterare 1. Dagordningen Dagordningen godkändes. En övrig punkt lades till, SUHF-remissvar på fjärrlåneutredningen. Eftersom ordinarie sekreterare anmält förhinder, valdes Tomas Lundén till sekreterare för mötet, med Jette som justerare. 2. Nomineringar till styrgrupp och arbetsgrupper i Open Access-programmet Styrgrupp: de nominerade var Jette Guldborg, Malmö högskola, Annika Sverrung, Chalmers och Agneta Olsson, Göteborgs UB. Två bibliotekschefer ska väljas till styrgruppen. Diskussion: Diskuterades vilka olika kopplingar som var bra att ha till olika andra grupperingar. En koppling till styrgruppen för Nationella licenser för e-resurser framhölls som viktig, liksom en koppling till den tidigare styrgruppen för OpenAccess.se. Även en geografisk spridning sågs som önskvärd. Beslut: Utifrån diskussionen valdes Jette Guldborg, Malmö högskola och Agneta Olsson, Göteborgs UB, till SUHFs representanter i styrgruppen för det nya Open Access-programmet. Jette Guldborg och Annika Sverrung deltog inte i beslutet.

2 Arbetsgrupp för information och rådgivning: Styrgruppen ska välja tre medlemmar till denna arbetsgrupp. Utifrån diskussioner kring kompetens, erfarenhet, geografisk spridning, samt även inriktning på lärosätenas vetenskaps- och ämnesområden, beslutades att följande tre ska ingå i denna arbetsgrupp: Sofia Arvidsson, Göteborgs universitet. Sara Kjellberg, Lunds universitet. Aina Svensson, Uppsala universitet. Arbetsgrupp för infrastruktur och användartjänster: Styrgruppen ska välja fyra personer till denna arbetsgrupp. Det slutade på fem, eftersom behovet av kompetens och spridningen på olika publiceringssystem ansågs som mycket viktig. Följande fem beslutades att ingå i arbetsgruppen: Jörgen Eriksson, Lunds universitet egenutvecklat system. Urban Eriksson, SLU Eprints. Jonas Gilbert, Göteborgs universitet egenutvecklat + Dspace. Peter Hansson, Chalmers egenutvecklat. Greta Linder, Södertörns högskola DiVA. Alla namn ovan har efter mötet skickats till SUHF, och SUHF:s presidium har den 15 juni 2010 beslutat att följa Forums styrgrupps rekommendationer. 3. Databrunnar - uppföljning av Forums aprilmöte. Seminarium om nationell infrastruktur 26-27/8 Utskick till seminariet har gått ut via mejl till alla Forum-bibliotekschefer. Alla lärosäten har två platser var. Framhölls vikten av att många deltar i detta viktiga seminarium, och tillsammans med systemansvariga på respektive lärosäte få till bra diskussioner. Diskussionsgrupperna på seminariet bör vara blandade, med små och stora lärosäten i samma grupper. Diskuterades hur vi går vidare efter seminariet. Vad ska seminariet leda till? En viktig sak är att KB behöver få en fingervisning om vad lärosätesbiblioteken vill i fråga om databrunn. Frågan är komplicerad och det blir förmodligen svårt att uppnå ren konsensus, eftersom det bl.a. handlar om tid och pengar. Beslutades att Forums arbetsgrupp för gemensamma tjänster får samla ihop diskussionerna från seminariet på sitt möte den 2/9, och till nästa styrgruppsmöte den 8/9 ge förslag på vägval eller scenarior för SUHF-biblioteken. Frågan återkommer på höstens styrgruppsmöten och vid behov även på

3 Forums höstmöte. I slutet av november ska KB ta beslut om man ska fortsätta med Fujitsu (Samsök), och databrunnsfrågan kommer därför även att lyftas på nästa möte med Nationella referensgruppen den 18/11. Diskuterades även om vem som ska leda seminariet, ordförande eller vice ordförande. 4. KB:s utvidgade uppdrag Diskuterades om SUHF bör gå ut med ett offentligt svar på KBs plan och uttrycka hur vi ser på de potentiella problemen framöver, eller om det räcker att ha en intern dialog med Gunilla Herdenberg på KB? KB har försäkrat att samma fokus finns kvar på forskningsbiblioteken, men flera i styrgruppen menade att det är svårt att förutse konsekvenserna när KB ska sätta igång med sitt nya uppdrag och det av naturliga skäl kommer ta resurser i anspråk. Poängterades att forskningsbiblioteken inte bara vill ha business as usual från KB, utan att vi också står inför stora infrastrukturella frågor och val inom den nära framtiden, som ställer krav på resurser, prioriteringar och engagemang hos KB. Beslutades att styrgruppen skickar ett brev till Gunilla Herdenberg, där vi formulerar våra synpunkter. Jette skriver ett utkast. Övriga i styrgruppen skickar tankar och synpunkter till Jette före midsommar, senast tor 24/6. Därefter skriver Jette ett utkast som skickas till styrgruppen för kommentarer. 5. Ersättare i Forums arbetsgrupp för gemensamma tjänster Per Funke har slutat i arbetsgruppen. Diskuterades om någon ersättare ska utses. Beslut: ingen ersättare utses. Gruppen har nio medlemmar, efter totalt tre avhopp, vilket får anses som en stor arbetsgrupp. Allmänt om adjungering: Ordförande lyfte frågan om adjungering i arbetsgrupperna. Vi ska vara återhållsamma med adjungering, och ständig adjungering bör inte finnas alls. Finns behov bör i stället gruppen utökas permanent. Arbetsgruppen ska då lyfta frågan till styrgruppen. För enskilda frågor kan adjungering behövas och vara rimligt. Det kan arbetsgrupperna göra. 6. Medlemskap i COAR? (The Confederation of Open Access Repositories) Frågan har ställts av Jan Hagerlid på KB, ifall SUHF vill vara synligt som medlem i denna federation. Diskuterades vilken roll SUHF kontra KB bör spela i detta sammanhang. Vilken är nyttan med medlemskapet? Vad kan vi vinna, som lärosäten på att vara medlemmar? Framhölls att COAR ännu är väldigt nytt och att det är rimligt att avvakta och se hur federationen utvecklas.

4 Beslut: Frågan hänskjuts till den kommande styrgruppen för det nya OA-programmet. 7. Rapporter Forums Arbetsgrupp för bibliometri: Marianne rapporterade från Metricsmötet i maj i Uppsala. Det handlade om humaniora och kritik mot bibliometrisk utvärdering. Arbetsgruppen har skapat en bloggsida för att förbättra informationsspridningen om gruppens arbete. I uppdraget ligger samverkan med lärosätesledningar, och därför har gruppen beslutat att till nästa Metricsmöte bjuda in ledningsrepresentanter för landets lärosäten. Ang tillgång till rådata från Vetenskapsrådet, så förefaller frågan ha låg prioritet hos VR. Inget har hänt trots att VR och SUHF kommit överens om att VR ska ta fram en testversion av en databas. Dessutom har en bibliometriker på VR slutat och inte ersatts, vilket bekymrade Arbetsgruppen, samt även styrgruppen. Johan Sterte kontaktar VR igen, för att aktualisera frågan och påpeka dess vikt för SUHF. Ang SUHFs rankinggrupp: gruppen tycks ha problem, de har inte haft några möten än, vilket framkom av bibliometrigruppens representant Tore Lund. Johan Sterte kontaktar sammankallande i rankinggruppen. Forums Arbetsgrupp för Kvalitetssäkring av publikationsdatabaser Gruppen har skickat ut sin rapport för remiss, svar ska inkomma senast 15/6. Styrgruppen diskuterade vad som ska hända sedan, när definitiv version av rapporten finns. Eftersom kvalitetssäkring av publikationsdatabaser ingår i uppdraget för Forum, bör rapporten utmynna i rekommendationer som antas av SUHFs förbundsförsamling i höst. Ordförande påpekade att det behövs goda argument för att få igenom rekommendationer på förbundsförsamlingen. Diskuterades även vem rekommendationerna ges till. Det finns en koppling till KB och arbetet med SwePub. Beslutades att styrgruppen tar upp den slutgiltiga rapporten på nästa möte för att fastslå hur vi går vidare. Styrgruppen för Nationella licenser för e-resurser - KB Annika S. rapporterade. Licensgruppen vill ha en tydligare koppling till Open Access i licensarbetet, och vill ha ett möte med den nya styrgruppen för OA för att diskutera detta. Nytt avtal med Elsevier och Springer håller på och förhandlas. Viktigt här är tillgång till metadata Bibsam bör inte ta beslut om köp av data. Elsevier kommer vilja ha betalt för metadata. Även Libris expertgrupp vill ha möte med licensgruppen, kring metadatafrågor.

5 Springer har ställt sig positivt till samarbete och hybridmodell kring OA via licensavtal. Kan kanske tas med i Bibsam-avtal för 2011? Elsevier är inte lika positiva, utan har en hårdare inställning. Diskuterades kring Springer My Copy. Det är en print-on-demand-tjänst för Springers e-böcker. Enbart enskilda användare kan beställa en kopia, men inte bibliotek. Är det något som kommer mer och är det acceptabelt för biblioteken? Blir bibliotekets e-bokstillgång en reklamservice för förlaget att sälja boken en gång till som print-on-demand-kopia? Prisstatistik : biblioteken får pengar tillbaka eftersom Elsevier-fakturan betalades under Greklandskrisen. Bör betalas ut i år. Fullmakt/avtal med KB fungerar även för stiftelsehögskolor som Chalmers och Jönköping. Diskuterades att fullmakt generellt bör förankras i ledningen, eftersom summorna kan överstiga attesteringsrätten. 8. Övrigt SUHF centralt har ombetts svara på fjärrlåneutredningen Lätt att hitta - lätt att låna. En utredning om bibliotekens fjärrlån. Bengt Karlsson på SUHF vill ha hjälp med svaret. Beslutades att Karin Grönvall bistår Bengt i frågor där vi rimligen kan anta att det finns konsensus inom sektorn. Övriga styrgruppen hjälper Karin genom att bolla frågorna inom gruppen före midsommar. 9. Nästa möte Nästa styrgruppsmöte äger rum den 8 september kl 9-12, på SUHFs kansli i Stockholm.

Redovisning från de bibliometriska arbetsgrupperna

Redovisning från de bibliometriska arbetsgrupperna Redovisning från de bibliometriska arbetsgrupperna Håkan Carlsson Göteborgs universitetsbibliotek Bibliometrigruppen Håkan Carlsson, GUB, sammankallande Per Ahlgren, SUB Peter Linde, BTHB Tore Lund, Chalmers

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 15 september 2006 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för 15 september 2006 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Lars Björnshauge, Lunds universitet, vice ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 1 november 2007

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 1 november 2007 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 1 november 2007 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Lars Björnshauge,

Läs mer

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF)

Slutrapport. Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering. Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Slutrapport Till Forum för bibliotekschefer, Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) Arbetsgruppen för Högskolans e-publicering Deltagare: Hans Danelid, Högskolan Dalarna Jörgen Eriksson, Lunds

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen på KIB, Stockholm

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen på KIB, Stockholm 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen 2008-02-13 på KIB, Stockholm Närvarande: Annika Annemark, BTH Christer Björklund, tf ordförande Annacarin Börjeson, Högskolan Väst Marie-Louise Fendin, Handelshögskolan

Läs mer

SwePub - en del av den nationella infrastrukturen

SwePub - en del av den nationella infrastrukturen SwePub - en del av den nationella infrastrukturen Projekt Vidareutveckling av SwePub Marja Haapalainen, projektledare Nationella referensgruppen 2014-02-26 SwePub samlad ingång för forskningspublikationer

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 18 mars 2009

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 18 mars 2009 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för 18 mars 2009 Plats: SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande: Johan Sterte, Växjö universitet, ordförande Lars Björnshauge, Lunds universitet, vice ordförande

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Gruppen för SwePub

Minnesanteckningar från möte i Gruppen för SwePub 2017-05-02 Dnr/Ref.no. 6.4-2016-337 Minnesanteckningar från möte i Gruppen för SwePub Datum & tid: tisdagen 2 maj 15:00-17:00 Plats: KB, Humlegården, Klemmingrummet, plan 6 Närvarande: Anmält förhinder:

Läs mer

Nationella riktlinjer för öppen tillgång till vetenskaplig information

Nationella riktlinjer för öppen tillgång till vetenskaplig information Nationella riktlinjer för öppen tillgång till vetenskaplig information Ulf Kronman Samordnare för programmet OpenAccess.se Kungliga biblioteket Mötesplats Open Access 2013, Göteborgs universitet 2013-04-18

Läs mer

Open access vid svenska lärosäten

Open access vid svenska lärosäten Open access vid svenska lärosäten Open access-krav dialog mellan forskningsfinansiärer och lärosäten, 12 oktober 2011 Aina Svensson Kungliga biblioteket och Uppsala universitetsbibliotek Arbetsgruppen

Läs mer

Gemensamt möte mellan styrgruppen för OpenAccess.se och styrgruppen för Nationella licenser för e-resurser Måndag den 17 okt, 2011, kl.

Gemensamt möte mellan styrgruppen för OpenAccess.se och styrgruppen för Nationella licenser för e-resurser Måndag den 17 okt, 2011, kl. ANTAL SIDOR 1(7) Gemensamt möte mellan styrgruppen för OpenAccess.se och styrgruppen för Nationella licenser för e-resurser Måndag den 17 okt, 2011, kl. 14-16 Deltagare: Ordförande: Gunilla Herdenberg,

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 7 mars 2007

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 7 mars 2007 Sveriges universitets- och högskoleförbund SUHF Forum för bibliotekschefer Styrgruppen 2007-03-07 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 7 mars 2007 Plats: SUHF:s

Läs mer

Nationella referensgruppen 18 november 2010

Nationella referensgruppen 18 november 2010 Nationella referensgruppen 18 november 2010 Närvarande, referensgruppen: Lars Björnshauge, Margaretha Eriksson, Jette Guldborg Petersen, Kjell Jonsson, Gunnar Lager, Gunilla Lilie Bauer, Kerstin Norén,

Läs mer

Open access ett nationellt perspektiv

Open access ett nationellt perspektiv Open access ett nationellt perspektiv SFIS Höstkonferens, Borås 8 november 2012 Aina Svensson, OpenAccess.se, Kungliga biblioteket och Uppsala universitetsbibliotek Vad är open access? Fri tillgång till

Läs mer

Minnesanteckningar från mötet 25 april 2013

Minnesanteckningar från mötet 25 april 2013 ANTAL SIDOR 1(5) Styrgruppen för Libris Minnesanteckningar från mötet 25 april 2013 Närvarande: Ordförande: Morgan Palmqvist Jette Guldborg Petersen Lisbeth Byström Linda Lindström Gunilla Lilie Bauer

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte

Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte Sveriges universitets- 2014-05-21 & högskoleförbund Protokoll 2014:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 8 maj 2014, datormöte Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande Helen Dannetun Ann Fust Lena

Läs mer

Styrgruppsmöte 22/4 2015

Styrgruppsmöte 22/4 2015 Styrgruppsmöte 22/4 2015 Närvarande: Linda, Morgan, Karin, Mikael, Gunilla, Jenny (via Connect), Catta punkt 3 (via Connect), Björn (från och med punkt 9), Margareta Frånvarande: Wilhelm, Mats Plats: SUHF:s

Läs mer

Minnesanteckningar från möte i Gruppen för SwePub

Minnesanteckningar från möte i Gruppen för SwePub MINNESANTECKNINGAR: 2017-02-15 Dnr/Ref.no. 6.4-2016-337 Minnesanteckningar från möte i Gruppen för SwePub Datum och tid: onsdagen 15 februari 8:15-11:00 Plats: KB, Humlegården, Klemmingrummet, plan 6 Närvarande:

Läs mer

Aktivitetsrapport från Arbetsgruppen för Bibliometri

Aktivitetsrapport från Arbetsgruppen för Bibliometri RAPPORT 1 2007-05-10 Lunds universitets bibliotek Biblioteksdirektionen Håkan Carlsson SUHF Forum för Bibliotekschefer, kansliet Berit Nilsson Biblioteksdirektionen Box 134 221 00 LUND Aktivitetsrapport

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 28 maj 2008

Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 28 maj 2008 Sveriges universitets- och högskoleförbund SUHF Forum för bibliotekschefer 2008-05-28 Styrgruppen 1 Minnesanteckningar från möte med styrgruppen för Forum för bibliotekschefer 28 maj 2008 Plats: Sv Biblioteksförening,

Läs mer

Forskningsbiblioteken som aktörer i publiceringsfrågor

Forskningsbiblioteken som aktörer i publiceringsfrågor Forskningsbiblioteken som aktörer i publiceringsfrågor Helena Francke UH bibliotekkonferansen 2015 Bergen, 18 juni 2015 helena.francke@hb.se Bakgrund och perspektiv 1 Publicera! (2013) Belysa bakgrunden

Läs mer

Sveriges universitets- och högskoleförbund SUHF Forum för bibliotekschefer

Sveriges universitets- och högskoleförbund SUHF Forum för bibliotekschefer 1 Minnesanteckningar från möte med 25 oktober 2006 Plats: Handelshögskolan, Stockholm Närvarande: Göran Sandberg, Umeå universitet, ordförande Annika Annemark, Blekinge tekniska högskola Lars Björnshauge,

Läs mer

Inventering av bibliometrisk verksamhet vid svenska lärosäten

Inventering av bibliometrisk verksamhet vid svenska lärosäten Håkan Carlsson 2008-09-23 Rapport Sida: 1 (4) Dnr: 61/08 J Inventering av bibliometrisk verksamhet vid svenska lärosäten Håkan Carlsson Universitetsbiblioteket, Göteborgs universitet Marianne Hällgren

Läs mer

Open APC Sweden. Nationell öppen databas över publicerings- kostnader för öppet tillgängliga artiklar

Open APC Sweden. Nationell öppen databas över publicerings- kostnader för öppet tillgängliga artiklar Open APC Sweden Nationell öppen databas över publicerings- kostnader för öppet tillgängliga artiklar En pilotstudie i samarbete mellan Kungliga biblioteket och svenska lärosäten Open APC Sweden Nationell

Läs mer

Minnesanteckningar från mötet 5-6 november 2012

Minnesanteckningar från mötet 5-6 november 2012 ANTAL SIDOR 1(5) Styrgruppen för Libris Minnesanteckningar från mötet 5-6 november 2012 Närvarande: Ordförande: Morgan Palmqvist Lisbeth Byström Linda Lindström Gunilla Lilie Bauer Peter Nilén Anna Petrén-Kihlström

Läs mer

Kungl. bibliotekets nationella referensgrupp 10 februari 2010

Kungl. bibliotekets nationella referensgrupp 10 februari 2010 ANTAL SIDOR 1(10) Kungl. bibliotekets nationella referensgrupp 10 februari 2010 Närvarande, referensgruppen: Martin Bjersby, Lars Björnshauge, Margaretha Eriksson, Jette Guldborg Petersen, Kjell Jonsson,

Läs mer

SwePub. Framtid. Funktio ner. Bakgrund

SwePub. Framtid. Funktio ner. Bakgrund SwePub Bakgrund Funktio ner Framtid Presentation för Gruppen för SwePub 2017-09-20 Miriam Björkhem & Tuija Drake, Avdelningen för Informationssystem, Enheten för metadata och systemstöd, KB för Bakgrund

Läs mer

Minnesanteckningar från mötet 7 februari 2013

Minnesanteckningar från mötet 7 februari 2013 ANTAL SIDOR 1(5) Styrgruppen för Libris Minnesanteckningar från mötet 7 februari 2013 Närvarande: Ordförande: Morgan Palmqvist Jette Guldborg Petersen Lisbeth Byström Linda Lindström Gunilla Lilie Bauer

Läs mer

Minnesanteckningar från mötet 4 september 2014

Minnesanteckningar från mötet 4 september 2014 ANTAL SIDOR 1(7) Minnesanteckningar från mötet 4 september 2014 Närvarande: Ordförande: Morgan Palmqvist Lisbeth Byström Ulrika Domellöf Mattsson Jette Guldborg Petersen Åsa Hansen Tommy Johansson Linda

Läs mer

Kungl. Biblioteket Sveriges nationalbibliotek Sidnummer 1

Kungl. Biblioteket Sveriges nationalbibliotek Sidnummer 1 Kungl. Biblioteket Sveriges nationalbibliotek Sidnummer 1 Kunskap för evigheten Lag om pliktleverans av tryckt material 1661 Lag om pliktleverans av radio och TV - 1979 Lag om pliktleverans av e-material

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 16 september 2015

Protokoll fört vid styrelsemöte den 16 september 2015 Sveriges universitets- 2015-11-05 & högskoleförbund Protokoll 2015:6 Protokoll fört vid styrelsemöte den 16 september 2015 Närvarande ledamöter Helen Dannetun, ordförande Karin Röding ( 1-8) Anders Söderholm

Läs mer

Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling

Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling Handläggare Carina Heurlin Fernold Nationell bibliotekssamverkan Publik verksamhet Datum 2015-09-30 Dnr Dnr 6.7 2015-923 Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling Del 2 grupper (bilaga 2 till

Läs mer

HANDBOK. KB:s inflytandestruktur för nationell bibliotekssamverkan

HANDBOK. KB:s inflytandestruktur för nationell bibliotekssamverkan HANDBOK KB:s inflytandestruktur för nationell bibliotekssamverkan 2012 2014 Uppdaterad 2013 Innehåll Varför har KB en inflytandestruktur? 3 Strukturen 3 Vad är nationella referensgruppen? 4 Vad är en styr-

Läs mer

Nationella referensgruppen 23 november 2011

Nationella referensgruppen 23 november 2011 ANTAL SIDOR 1(7) Nationella referensgruppen 23 november 2011 Närvarande: Åsa Berglund, Informations- och lånecentralen, Malmö stadsbibliotek Roland Esaiasson, Talboks- och punktskriftsbiblioteket Lisbeth

Läs mer

Transformativa avtal - svårigheter och möjligheter

Transformativa avtal - svårigheter och möjligheter Transformativa avtal - svårigheter och möjligheter Betalningsströmmar Betalningsströmmarna 2017? mnkr? mnkr 285 mnkr 23 mnkr? mnkr 0 mnkr 3 mnkr 32 mnkr? mnkr ~ 40 % ÖT 253 mnkr 123 mnkr Enough money in

Läs mer

Open Access i Sverige

Open Access i Sverige Open Access i Sverige Jan Hagerlid Avdelningen för Nationell samverkan, KB Samordnare för programmet OpenAccess.se SUB den 5 oktober 1 Vem gör vad? Policy för Open Access Utveckling av öppna fulltextarkiv

Läs mer

Presentationer från arbetsgruppernas redovisningar:

Presentationer från arbetsgruppernas redovisningar: SUHF Forum för bibliotekschefer Stockholm 2008-01-16 Presentationer från arbetsgruppernas redovisningar: Högskolans elektroniska publicering Kvalitetsfrågor och utvärdering av bibliotekens verksamhet Bibliotekets

Läs mer

OpenAccess.se aktuella frågor

OpenAccess.se aktuella frågor OpenAccess.se aktuella frågor Mötesplats OA, 14-15 mars 2012, Norrköping Jan Hagerlid, Kungliga biblioteket, samordnare för OpenAccess.se 1 OpenAccess.se nystart 2010 Nystart efter internationell utvärdering

Läs mer

Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling

Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling Handläggare Datum Dnr Carina Heurlin Fernold Nationell bibliotekssamverkan Publik verksamhet 2017-09-26 Uppdaterad Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling Del 2 grupper (uppdaterad bilaga

Läs mer

Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling

Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling Handläggare Datum Dnr Carina Heurlin Fernold Nationell bibliotekssamverkan Publik verksamhet 2018-05-29 Uppdaterad Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling Del 2 grupper (uppdaterad bilaga

Läs mer

Sveriges universitets och högskoleförbund

Sveriges universitets och högskoleförbund Sveriges universitets- 2013-12-19 och högskoleförbund Minnesanteckningar Expertgruppen för studieadministrativa frågor Tid: Onsdagen den 11 december 2013, kl. 12:00 Plats: UHR, Stockholm Närvarande: Yasmine

Läs mer

Gruppen för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer. Kallelse och dagordning för möte

Gruppen för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer. Kallelse och dagordning för möte Datum/Date Dnr/Ref.no. 2018-01-30 6.3-2018-237 Gruppen för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer. Kallelse och dagordning för möte 2018-01-30 Tid: Tisdagen den 30 januari 2018, kl. 13.30-16.30

Läs mer

SURF Sveriges Universitets- & Högskoleförbund

SURF Sveriges Universitets- & Högskoleförbund SURF Sveriges Universitets- & Högskoleförbund 2010-06-17 Protokoll 2010:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 16 juni 2010, SUHF:s kansli Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande, fr o m 4, på telefon

Läs mer

Mötesplats Open Access 2010

Mötesplats Open Access 2010 Mötesplats Open Access 2010 24-25 november Lokal: Universitetshusets aula i Lund Lunch och middag på Tegnérs matsalar, Sandgatan 2 http://www.tegners.com/ Onsdag 24 november 10.00 17.00 Moderator: Lars

Läs mer

SVERIGES UNIVERSITETS- OCH HÖGSKOLEFÖRBUND STADGAR MEDLEMSFÖRTECKNING

SVERIGES UNIVERSITETS- OCH HÖGSKOLEFÖRBUND STADGAR MEDLEMSFÖRTECKNING OCH HÖGSKOLEFÖRBUND MEDLEMSFÖRTECKNING Kompletterad 1995-08 Reviderad 5 Förbundsförsamlingen 1996-12-11 Reviderad 8 Förbundsförsamlingen 1998-10-28 Omarbetad Förbundsförsamlingen 2002-03-20 Ny medlem 2004-01-01

Läs mer

Kungliga bibliotekets plan för nationell biblioteksutveckling. samverkan

Kungliga bibliotekets plan för nationell biblioteksutveckling. samverkan Kungliga bibliotekets plan för nationell biblioteksutveckling & samverkan Uppdrag: Nationell bibliotekssamverkan Kungliga biblioteket (KB) har av regeringen fått ett samordningsuppdrag för biblioteksväsendet.

Läs mer

Presentationen i korthet

Presentationen i korthet Presentationen i korthet SwePub i forskningsinformationens ekosystem Samarbete med OpenAccess.se Openapc-se repositorium på Github Pilot med svenska lärosäten 2016 Erfarenheter och resultat från första

Läs mer

DP1 och DP2. Stefan Andersson, Eva Müller Enheten för digital publicering, Uppsala universitetsbibliotek. http://publications.uu.

DP1 och DP2. Stefan Andersson, Eva Müller Enheten för digital publicering, Uppsala universitetsbibliotek. http://publications.uu. DP1 och DP2 Stefan Andersson, Eva Müller Enheten för digital publicering, Uppsala universitetsbibliotek http://publications.uu.se/ DP1 och DP2 De olika delprojekten: DP1: Interoperabilitet. Harmonisering

Läs mer

Open access.se underlag för styrgrupp den 16 september

Open access.se underlag för styrgrupp den 16 september Open access.se underlag för styrgrupp den 16 september Jan Hagerlid, Kungliga biblioteket, samordnare för OpenAccess.se Sidnummer 1 Mål och prioriteringar På kort sikt: Vad ska stå på webbplatsen nu? Ta

Läs mer

Expertgruppen för informationsförsörjning och resursdelning Verksamhetsberättelse 2012

Expertgruppen för informationsförsörjning och resursdelning Verksamhetsberättelse 2012 Expertgruppen för informationsförsörjning och resursdelning Verksamhetsberättelse 2012 Expertgruppen för informationsförsörjning och resursdelning bildades 2012. Sammanlagt fyra expertgruppsmöten har ägt

Läs mer

Eva Åkesson. Ordförande expertgruppen för internationalisering

Eva Åkesson. Ordförande expertgruppen för internationalisering Eva Åkesson Ordförande expertgruppen för internationalisering SUHF:s expertgrupp för internationaliseringsfrågor Eva Åkesson, rektor, Uppsala universitet, ordförande Per Nilsson, internationell strateg,

Läs mer

Kungl. bibliotekets nationella referensgrupp 19 november 2009

Kungl. bibliotekets nationella referensgrupp 19 november 2009 ANTAL SIDOR 1(7) Kungl. bibliotekets nationella referensgrupp 19 november 2009 Närvarande, referensgruppen: Martin Bjersby, Lars Björnshauge, Eva Hesselgren Mortensen, Kjell Jonsson, Gunnar Lager, Gunilla

Läs mer

KB på nytt uppdrag. Välkommen till bibliotekschefsmöte 21-22 nov 2012

KB på nytt uppdrag. Välkommen till bibliotekschefsmöte 21-22 nov 2012 Datum/Date Dnr/Ref.no 2012-10-19 239-KB 756-2012 KB på nytt uppdrag samordning och utveckling inom bibliotekssfären Välkommen till bibliotekschefsmöte 21-22 nov 2012 Möt Elsebeth Tank, som har en lång

Läs mer

Högskolans e-publicering från projekt till etablerad verksamhet

Högskolans e-publicering från projekt till etablerad verksamhet Högskolans e-publicering från projekt till etablerad verksamhet av Aina Svensson Aina Svensson är projektledare för open accessprojektet vid Enheten för digital publicering, Uppsala universitetsbibliotek.

Läs mer

Nationella referensgruppen 16 mars 2011

Nationella referensgruppen 16 mars 2011 ANTAL SIDOR 1(9) Nationella referensgruppen 16 mars 2011 Närvarande: Åsa Berglund, Informations- och lånecentralen, Malmö stadsbibliotek Lisbeth Forslund, Gävle stadsbibliotek Jette Guldborg Petersen,

Läs mer

Front 2014 ett taktfast projekt

Front 2014 ett taktfast projekt Front 2014 ett taktfast projekt [242] Ett projekt för att formulera en strategi för hur vi vill att vår informationsförsörjning och systeminfrastruktur ska fungera 2014 2015. [Daniel Forsman] [Whitecode]

Läs mer

Gemensamt möte mellan styrgruppen för BIBSAM-konsortiet och styrgruppen för OpenAccess.se Onsdagen den 3 december, kl

Gemensamt möte mellan styrgruppen för BIBSAM-konsortiet och styrgruppen för OpenAccess.se Onsdagen den 3 december, kl ANTAL SIDOR 1(6) Gemensamt möte mellan styrgruppen för BIBSAM-konsortiet och styrgruppen för OpenAccess.se Onsdagen den 3 december, kl. 13.00-14.30 Deltagare: Ordförande: Christina Jönsson Adrial, KB,

Läs mer

Prenumerera och publicera två sidor av samma mynt?

Prenumerera och publicera två sidor av samma mynt? Prenumerera och publicera två sidor av samma mynt? Ulf Kronman, samordnare för programmet OpenAccess.se Anna Lundén, samordnare BIBSAM-konsortiet Kungliga biblioteket Mötesplats Open Access, Göteborg 2013-04-17

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 17 juni 2009, SUHF:s kansli, Stockholm

Protokoll fört vid styrelsemöte den 17 juni 2009, SUHF:s kansli, Stockholm SURF Sveriges Universitets- & Högskoleförbund 2009-06-22 protokoll 2009:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 17 juni 2009, SUHF:s kansli, Stockholm Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande Agneta

Läs mer

Lärosätenas indirekta kostnader SUHF-statistiken 2018

Lärosätenas indirekta kostnader SUHF-statistiken 2018 Sveriges universitets- och högskoleförbund The Association of Swedish Higher Education Institutions Lärosätenas indirekta kostnader SUHF-statistiken 2018 SUHF-statistiken 2018 1 SUHF-statistik Statistik

Läs mer

Högskoleämbetets omdömen av specialistsjuksköterske- och omvårdnadsutbildningar per universitet och högskola 2014:

Högskoleämbetets omdömen av specialistsjuksköterske- och omvårdnadsutbildningar per universitet och högskola 2014: Högskoleämbetets omdömen av specialistsjuksköterske- och omvårdnadsutbildningar per universitet och högskola 2014: Högskola och utbildning Blekinge tekniska högskola Ersta Sköndal högskola Göteborgs universitet

Läs mer

Gruppen för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer. Mötesanteckningar

Gruppen för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer. Mötesanteckningar Datum/Date Dnr/Ref.no. 2017-09-06 6.3-2017-264 Gruppen för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer. Mötesanteckningar 2017-09-06 Tid: Onsdagen den 6 september 2017, kl. 14.00-16.00 Plats: Närvarande:

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 10 maj 2017, datormöte

Protokoll fört vid styrelsemöte den 10 maj 2017, datormöte Sveriges universitets- 2017-06-05 & högskoleförbund Protokoll 2017:3 Protokoll fört vid styrelsemöte den 10 maj 2017, datormöte Närvarande ledamöter Helen Dannetun, ordförande Stefan Bengtsson ( 1-8, 10-14)

Läs mer

Öppen tillgång till forskningsdata Forskarsamhället i förändring

Öppen tillgång till forskningsdata Forskarsamhället i förändring Öppen tillgång till forskningsdata Forskarsamhället i förändring Elisabeth Strandhagen, bitr föreståndare, Svensk nationell datatjänst Göteborgs universitet - Karolinska institutet - Lunds universitet

Läs mer

KB:s expertgrupp för biblioteksstatistik

KB:s expertgrupp för biblioteksstatistik KB:s expertgrupp för biblioteksstatistik Tid: 18 februari 2009 kl. 10.00-16.00 Plats: Nationell samverkan, KB, Stockholm Minnesanteckningar Närvarande: Tore Torngren, ordf., Biblioteksdirektionen, Lunds

Läs mer

Minnesanteckningar från mötet 5 september 2014

Minnesanteckningar från mötet 5 september 2014 ANTAL SIDOR 1(7) Minnesanteckningar från mötet 5 september 2014 Närvarande: Ordförande: Morgan Palmqvist Vice ordförande Ulrika Domellöf Mattsson Lisbeth Byström Jette Guldborg Petersen (via Skype) Linda

Läs mer

Minnesanteckningar - Expertgruppen för digitalisering, 2013-02-13

Minnesanteckningar - Expertgruppen för digitalisering, 2013-02-13 Minnesanteckningar Möte 1 Göran Konstenius Avdelningen för nationell samverkan 010 +46 10 709 32 00 goran.konstenius@kb.se Mötesdatum 2013-02-13 Minnesanteckningar - Expertgruppen för digitalisering, 2013-02-13

Läs mer

KB:s samordningsuppdrag för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer Sidnummer 1

KB:s samordningsuppdrag för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer Sidnummer 1 KB:s samordningsuppdrag för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer Sidnummer 1 KB:s regleringsbrev 2017 Samordning av arbete kring öppen tillgång Kungl. biblioteket ska samordna arbetet med införande

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 21 juni 2017 på SUHF:s kansli

Protokoll fört vid styrelsemöte den 21 juni 2017 på SUHF:s kansli Sveriges universitets- 2017-08-15 & högskoleförbund Protokoll 2017:4 Protokoll fört vid styrelsemöte den 21 juni 2017 på SUHF:s kansli Närvarande ledamöter Helen Dannetun, ordförande Stefan Bengtsson (

Läs mer

Svensk Nationell Datatjänst

Svensk Nationell Datatjänst Göteborgs universitet Karolinska institutet Lunds universitet Stockholms universitet Sveriges lantbruksuniversitet Umeå universitet Uppsala universitet Svensk Nationell Datatjänst Polarforum 2018 Sara

Läs mer

Ledamöter dekanus, naturvetenskapliga fakulteten, ordförande. prodekan, humanistiska och teologiska fakulteterna professor, medicinska fakulteten

Ledamöter dekanus, naturvetenskapliga fakulteten, ordförande. prodekan, humanistiska och teologiska fakulteterna professor, medicinska fakulteten PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-05-26 Biblioteksstyrelsen Närvarande Ledamöter Olov Sterner dekanus, naturvetenskapliga fakulteten, ordförande Björn Bergenståhl professor, Lunds Tekniska Högskola Samuel

Läs mer

3. Gunilla Herdenberg berättar om KB:s inflytandestruktur

3. Gunilla Herdenberg berättar om KB:s inflytandestruktur Minnesanteckningar Möte 1 Mötesdatum 2012-03-16 Minnesanteckningar - Expertgruppen för digitalisering, 2012-03-16 Närvarande: Erik Siira, Göteborgs universitetsbibliotek (ordförande) Göran Konstenius Kungl

Läs mer

Open Science. Hur arbetar vi nationellt och på SU med dessa frågor?

Open Science. Hur arbetar vi nationellt och på SU med dessa frågor? Open Science Hur arbetar vi nationellt och på SU med dessa frågor? Min roll Överbibliotekarie Stockholms universitet Vice ordförande i Bibsams styrgrupp Ordförande Open Access och publiceringsfrågor Styrelsemedlem

Läs mer

SUHF Dialogseminarium

SUHF Dialogseminarium SUHF Dialogseminarium 2013-01-18 Sweden ScienceNets(SweCRIS) roll i det digitala ekosystemet för forskningsinformation Torulf Lind, Vetenskapsrådet Vad är Sweden ScienceNet? Vad är Sweden ScienceNet? Sweden

Läs mer

Minnesanteckningar från workshop med Forum för bibliotekschefer 26 januari 2009

Minnesanteckningar från workshop med Forum för bibliotekschefer 26 januari 2009 Sveriges universitets- och högskoleförbund Minnesanteckningar SUHF Forum för bibliotekschefer 2009-01-26 1 Minnesanteckningar från workshop med Forum för bibliotekschefer 26 januari 2009 Plats: Försvarshögskolan,

Läs mer

Open access och innovation

Open access och innovation Open access och innovation Innovation by Collaboration 180918 Jonas Gilbert, bibliotekschef Södertörns högskola jonas.gilbert@sh.se Upplägg Några milstolpar kring utvecklingen av open access. (En intressant

Läs mer

Protokoll rört vid styrelsemöte den 27 augusti 2009, datorkonferens

Protokoll rört vid styrelsemöte den 27 augusti 2009, datorkonferens SURF SverigesUniversitets- & Högskoleförbund 2009-08-28 protokoll 2009:5 Protokoll rört vid styrelsemöte den 27 augusti 2009, datorkonferens Närvarande ledamöter Pam Fredman, ordförande Agneta Stark, vice

Läs mer

Inledning Information om styrgruppens arbete Lars Björnshauge, vice ordförande i Forum:

Inledning Information om styrgruppens arbete Lars Björnshauge, vice ordförande i Forum: Sveriges universitets- och högskoleförbund Minnesanteckningar SUHF Forum för bibliotekschefer 2009-10-20 1 Minnesanteckningar från Forum för bibliotekschefer 20 oktober 2009 Plats: Klara Strand Konferens,

Läs mer

Rationell kommunikations- och beslutsprocess för nationell katalogisering. Processanalys och förslag till nytt avtal mellan KB och Librisbiblioteken.

Rationell kommunikations- och beslutsprocess för nationell katalogisering. Processanalys och förslag till nytt avtal mellan KB och Librisbiblioteken. beslutsprocess för nationell katalogisering Processanalys och förslag till nytt avtal mellan KB och Librisbiblioteken. Delstudie 2 i Kungl bibliotekets katalogiseringsutredning 2006 Innehåll Bakgrund...

Läs mer

SwePub som källa för bibliometriska analyser

SwePub som källa för bibliometriska analyser SwePub som källa för bibliometriska analyser Ulf Kronman Avdelningen för forskningspolitisk analys Vetenskapsrådet Mötesplats Open Access 2009 Uppsala universitet 2009-11-26 Vetenskapsrådet Myndighet med

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden, Rolf Hedquist, hälsar de närvarande välkomna till mötet.

1. Mötets öppnande Ordföranden, Rolf Hedquist, hälsar de närvarande välkomna till mötet. LÄRARUTBILDNINGS- KONVENTET PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2003-09-23 Tid: Tisdagen den 23 september 2003 kl 10.00 16.00 Lokal: Arlandia, Stockholm Närvarande ledamöter: Laila Mattsson Högskolan Dalarna,

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte den 15 december 2015

Protokoll fört vid styrelsemöte den 15 december 2015 Sveriges universitets- 2016-01-11 & högskoleförbund Protokoll 2015:8 REV1 Protokoll fört vid styrelsemöte den 15 december 2015 Närvarande ledamöter Helen Dannetun, ordförande Karin Röding Anders Söderholm

Läs mer

Minnesanteckningar från möte med SUHF:s Expertgrupp för studieadministrativa frågor den 8 april 2011 på SUHF:s kansli

Minnesanteckningar från möte med SUHF:s Expertgrupp för studieadministrativa frågor den 8 april 2011 på SUHF:s kansli Sveriges Universitets- 2011-04-26 & Högskoleförbund Minnesanteckningar från möte med SUHF:s Expertgrupp för studieadministrativa frågor den 8 april 2011 på SUHF:s kansli Deltagare: Yasmine Lindström, ordförande

Läs mer

Expertgruppen för kompetensfrågor Fredag den 11 september, 2009

Expertgruppen för kompetensfrågor Fredag den 11 september, 2009 ANTAL SIDOR 1(5) Expertgruppen för kompetensfrågor Fredag den 11 september, 2009 Närvarande: ordförande: Catharina Isberg Annelie Ekberg Andersson Christina Jönsson Adrial Catrin Sundel Inger Thomas Sundin

Läs mer

Remiss av rapporten "Metoder och kriterier för bedömning av. prestation och kvalitet i lärosätenas samverkan med omgivande samhälle"

Remiss av rapporten Metoder och kriterier för bedömning av. prestation och kvalitet i lärosätenas samverkan med omgivande samhälle Regeringskansliet Remiss 2017-01-31 N2017/00055/IFK Näringsdepartementet Enheten för innovation, forskning och kapitalförsörjning Michael Jacob Remiss av rapporten "Metoder och kriterier för bedömning

Läs mer

SwePub. Samlad ingång till och redovisning av svensk vetenskaplig publicering

SwePub. Samlad ingång till och redovisning av svensk vetenskaplig publicering SwePub Samlad ingång till och redovisning av svensk vetenskaplig publicering 1 Projekt inom OpenAccess.se Deltagare Uppsala sbibliotek Lunds s bibliotek Göteborgs sbibliotek Linköpings sbibliotek Avedas

Läs mer

Nationella referensgruppen 24 april 2012

Nationella referensgruppen 24 april 2012 ANTAL SIDOR 1(8) Nationella referensgruppen 24 april 2012 Närvarande: Stefan Bengtsson, Malmö högskola Åsa Berglund, Informations- och lånecentralen, Malmö stadsbibliotek Roland Esaiasson, Talboks- och

Läs mer

DiVA systemägarmöte. Stefan Andersson & Aina Svensson Uppsala 14 november 2013

DiVA systemägarmöte. Stefan Andersson & Aina Svensson Uppsala 14 november 2013 DiVA systemägarmöte Stefan Andersson & Aina Svensson Uppsala 14 november 2013 Dagordning 10.30-11.00: Kaffe finns i Linnérummet 11.00-11.15: Mötet börjar, inledning Lars 11.15-12.30: Utveckling i DiVA

Läs mer

Gruppen Metadata Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling. Minnesanteckningar från möte

Gruppen Metadata Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling. Minnesanteckningar från möte Handläggare Stina Degerstedt Datum 2017-09-21 Dnr 6.3-2017-95 Gruppen Metadata Forum för nationell bibliotekssamverkan och utveckling. Minnesanteckningar från möte 2017-09-21 Plats: MTM, Johanneshov, Stockholm

Läs mer

Nationella referensgruppens möte

Nationella referensgruppens möte Nationella referensgruppens möte 20140226 Klemmingrummet, Kungl. biblioteket, Humlegården Närvaro: Gunilla Herdenberg, Riksbibliotekarie, KB (ordförande) Louise Andersson, Sveriges kommuner och landsting,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

Open access vid svenska lärosäten - en enkätundersökning. Aina Svensson, OpenAccess.se Nationell samverkan, Kungliga biblioteket

Open access vid svenska lärosäten - en enkätundersökning. Aina Svensson, OpenAccess.se Nationell samverkan, Kungliga biblioteket Open access vid svenska lärosäten - en enkätundersökning Aina Svensson, OpenAccess.se Nationell samverkan, Kungliga biblioteket September 2011 Följande rapport är en sammanställning av resultat från en

Läs mer

Gruppen för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer. Anteckningar

Gruppen för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer. Anteckningar Datum/Date Dnr/Ref.no. 2018-03-21 6.3-2018-237 Gruppen för öppen tillgång till vetenskapliga publikationer. Anteckningar Tid: Onsdagen den 14 mars 2018, kl. 13.30-16.30 Plats: Kallade: Anmält förhinder:

Läs mer

Välkommen till dialogmöte 11 november 2016

Välkommen till dialogmöte 11 november 2016 Välkommen till dialogmöte 11 november 2016 UKÄs arbetssätt Hela UKÄs verksamhet. Tillsyn, officiell statistik (genomströmning, etablering) m.m. En sammanvägd bedömning av underlagen. Delning av bedömargruppens

Läs mer

Kungliga bibliotekets inflytandestruktur

Kungliga bibliotekets inflytandestruktur Diarienummer: 230-1123-2010 (Dokumentet uppdateras löpande, senast reviderat 2011-03-07) Kungliga bibliotekets inflytandestruktur KB har från och med 2011 ett utvidgat uppdrag som gäller alla offentligt

Läs mer

Minnesanteckningar från det sista mötet i Expertgruppen för Libris samkatalog Onsdagen den 11 november 2009

Minnesanteckningar från det sista mötet i Expertgruppen för Libris samkatalog Onsdagen den 11 november 2009 Minnesanteckningar från det sista mötet i Expertgruppen för Libris samkatalog Onsdagen den 11 november 2009 Närvarande: Harriet Aagaard, Jonas Barck, Pia Bodå, Anders Cato, Bodil Gustavsson, Karin Grönvall

Läs mer

HANDBOK KB:s inflytandestruktur för nationell bibliotekssamverkan

HANDBOK KB:s inflytandestruktur för nationell bibliotekssamverkan HANDBOK KB:s inflytandestruktur för nationell bibliotekssamverkan 2012 2014 Innehåll Varför har KB en inflytandestruktur? 4 Strukturen 4 Vad är Nationella referensgruppen? 5 Vad är en styr- respektive

Läs mer

Årlig revision Hfr möte 5-6 maj 2011 Tylösand Carin Rytoft Drangel

Årlig revision Hfr möte 5-6 maj 2011 Tylösand Carin Rytoft Drangel Årlig revision 2010 Hfr möte 5-6 maj 2011 Tylösand Carin Rytoft Drangel 1 Innehåll Ny ansvarig revisor Uppdaterad revisionsmetodik 2010 Iakttagelser från granskningen 2010 2 Ansvariga för revisionen av

Läs mer

Nationella referensgruppen 14 september 2011

Nationella referensgruppen 14 september 2011 ANTAL SIDOR 1(9) Nationella referensgruppen 14 september 2011 Närvarande: Åsa Berglund, Informations- och lånecentralen, Malmö stadsbibliotek Margaretha Eriksson, Regionbibliotek Skåne Roland Esaiasson,

Läs mer

Verksamhetsberättelse för OpenAccess.se år 2012

Verksamhetsberättelse för OpenAccess.se år 2012 Ulf Kronman, Aina Svensson Verksamhetsberättelse för OpenAccess.se år 2012 2013-02-06 Version 1.1 Aktiviteterna avrapporteras i förhållande till verksamhetsplanen för 2012, som finns på adress http://www.kb.se/dokument/om/projekt/open_access/2012/vp%202012%20openaccess%20

Läs mer