Verksamhetsplan med budget Allmänna utskottet (Stöd & process)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsplan med budget Allmänna utskottet (Stöd & process)"

Transkript

1 Verksamhetsplan med budget - Allmänna utskottet (Stöd & process)

2 1 Sammanfattning Inför år och framåt har stöd & process utökat antalet nyckeltal gällande kunder. Förutom tidigare mätningar av Väsby Direkt ingår nu också mätningar av medborgardialoger och digitala kanaler. Vidare genomförs årligen, från och med år, en kundenkät för att internt följa upp kundnöjdhet. Tillsammans med Väsby Direkt planeras också att ta fram en bemötandehandbok för att bättre möta både våra interna och externa kunder. På stöd & process har vi valt att arbeta med jämnställdhetsfrågor med fokus på medarbetarna. Däri ingår både löneöversyn och arbete med policyfrågor på enhetsnivå. Kontoret kommer också aktivt att arbeta med att säkerställa kompetensutveckling på både organisations-, grupp-, och individnivå. För att säkerställa detta har nya nyckeltal införts. Stöd & process arbetar för ett resultat i balans, men också med att skapa ett utrymme för möjligheten att arbeta med kvalitetsutveckling och för att möta upp oförutsedda händelser. Stöd & process arbetar strategiskt med att kompetensutveckla sin personal för att kunna leverera ett proaktivt och konsultativt stöd till kunderna. Av vikt är också att skapa goda ledare för att ge förutsättningar för en attraktiv arbetsplats. Därför genomgår chefer kommunens ledarprogram. Som framåtblickande och viktiga områden för kontoret ses utökat samarbete med processägarna och det konsultativa förhållningssättet. et är att stöd & process alla tjänster ska genomsyras av ett professionellt, tydligt och proaktivt förhållningssätt. För att ytterligare höja kvaliteten behöver vi också omvärldsbevaka branschspecifikt utanför kommunen. Kontinuerlig uppföljning av kontorets resultat ska ske på alla enheter med fokus på prognoser och utvecklingsområden. 2 Ansvarsområde Stöd & process svarar för kommungemensamma stödprocesser och system och arbetar på uppdrag av kommunledningen och övriga verksamheter enligt följande: uppdragen är efterfråge- och intäktsstyrda och avropas som tjänst uppdragen bygger på långsiktig relation och överenskommelser med kund Stöd & process ska främja en ökad helhetssyn, effektivitet, professionalitet och kvalitet avseende kommungemensamma stödprocesser och system. 3 och nyckeltal Huvuddelen av verksamhetsplanen omfattar mål, nyckeltal och handlingsplaner utifrån strukturen i kommunens ledningssystem. en sorteras in i fyra perspektiv - kund, samhälle & miljö, medarbetare samt ekonomi. och nyckeltal sorteras in i fyra perspektiv - kund, samhälle & miljö, medarbe-tare samt ekonomi - utifrån strukturen i kommunens ledningssystem. Perspektiv: 3.1 Kund Kommunens kundkontaktcenter, Väsby Direkt, nås via olika kanaler och är, för många, den första kontakten för medborgare och övriga kunder som kontaktar kommunen. Allmänna utskottet (Stöd & process), Verksamhetsplan med budget - 2(10)

3 3.1.1 Kunden i fokus Nyckeltalet kring medborgardialog är nytt och börjat mätas under. Därför saknas historik. Detsamma gäller för mätningen av kundnöjdhet internt. Väsby Direkts utveckling förutsätter att utrymme och resurser finns för vidare kompetens- och metodutveckling. För fortsatt gott resultat vad gäller tillgänglihet och kundnöjdhet, behöver det goda samarbetet med kommunens övriga kontor bestå. Samtliga medarbetare inom stöd & process ska vara budbärare av och kunna ge information om gemensamma projekt som sker inom kommunal regi, till exempel skolprojektet. Cheferna säkerställer att samtliga medarbetare får denna information. De sociala medierna och utökandet av olika sätt att kontakta kommunen är en förbättring i tillgängligheten för kommunens invånare men leder också till ett allt högre bemanningsbehov för stöd & process. Kunderna väljer i allt större utsträck-ning att använda sig av kommunens digitala kanaler för att söka information och använda kommunens e-tjänster. Det sätter större krav på vår webborganistation där varje kontor har ett viktigt uppdrag att aktivt arbeta med sin egen information. Medborgardialog används i allt större utsträckning. Kommunikationsenheten ansvarar för uppföljning på helheten och för metodutveckling. För att medborgardialog ska fortsätta att vara en bra och effektiv metod måste information spridas till övriga kontor inom kommunen. För att säkerställa att kontoret har medarbetare som är trygga och kompetenta i bemötande och kundkommunikation planeras en bemötandeutbildning och en bemötandehandbok att tas fram. Nämndmål Kunderna får snabb återkoppling Elektronisk felanmälan ska användas av kunderna när det är möjligt Kunderna upplever god service och gott bemötande i kommunens externt riktade kanaler. Våra interna kunder ska få en god, professionell, och tydlig service Väsby ska vara i framkant i arbetet medborgardialog och arbeta för att skapa dialogmöjligheter för Väsbyborna. Medarbetare som är kompetenta i bemötande och kundkommunikation. Nyckeltal Kunden ska få återkoppling inom åtta timmar inom kontorstid via någon av våra digitala kanaler Servicegrad på telefon (andel inkommande samtal som besvaras inom 120 sek) Felanmälan via e-tjänst och app Andelen nöjda kunder till Väsby Direkt. SKL webbmätning "Information för alla" Länssnitt 98% 94% 94% 95% 95% 88% 88% 88% 85% 85% 85% 84% 85% 85% 84% 85% 85% 86% NKI 85% 87% 90% Minst 50 % av de som deltar i medborgardialoger ska känna att deras deltagande gör skillnad. 50% 60% Bemötandeutbildning 85% 90% Allmänna utskottet (Stöd & process), Verksamhetsplan med budget - 3(10)

4 Handlingsplan Felanmälan skall helst ske via elektronisk självbetjäning Kundvägledarna uppmuntrar kunderna att använda elektronisk felanmälan genom att upplysa om möjligheten och aktivt hjälpa kunderna. Stöd & process ska arbeta för att skapa en hög tillgänglighet av användandet av e-tjänst och app. Nöjda kunder till Väsby Direkt Kundnöjdheten mäts och följs upp. Kunddialogen utvecklas fortlöpande genom det verktyg som medarbetarna fått i utbildningen "professionellt kundbemötande". Kommunikationsenheten tar fram enkätfrågor för att mäta medborgarnas möjlighet att påverka. Framtagande av Bemötandehandbok Kunskap och lärande Kommunens satsning på skolprojektet finns med i stöd & process planering av verksamheten. Skolprojektet medvetandegörs för medarbetarna genom arbetsplatsträffar och i arbetet planeras och prioriteras för att kunna möta behovet ute i verksamheterna kopplat till projektet. Ett konkret deltagande finns bland annat genom nämndsekreterarstöd i den politiska styrgruppen. Kommunikationsenheten har en resurs som står till projektets förfogande och specialistenheten har en miljö- och kvalitetscontroller som stöttar projektet. I kontorets ledningsgrupp finns alltid skolprojektet med på agendan Trygghet och hälsa Stöd & process arbetar med lika möjligheter och rättigheter. Detta ligger under rubriken Medarbetarperspektivet i styrkortet. Anledningen till detta är att stöd & process har en mycket liten möjlighet att påverka dessa frågor gentemot kommu-nens medborgare. Perspektiv: 3.2 Samhälle och miljö Miljö och klimat Stöd & process består av åtta enheter som har olika miljöpåverkan i sina uppdrag. IT-enheten arbetar med grön IT för att minska hela kommunens miljöpåverkan.upphandlingen inom specialistenheten har stor möjlighet att minska kommunens miljöpåverkan eftersom kommunen vid upphandling ställer miljökrav. Även sociala och ekonomiska aspekter av hållbarhetsbegreppet kan styras vid upphandling av varor och tjänster. Den miljöstrategiska funktionen inom samma enhet har uppdraget att säkerställa att miljöledningssystemet utvecklas och vidmakthålls enligt kraven i SS- EN ISO samt samarbeta med näringslivet och den ide-ella sektorn för att sprida miljöarbetet i kommunen. Under och har skett och sker en del större förändringar som minskar miljöpåverkan. Bland annat ingår här kanslienhetens arbete med elektroniska dokument, IT-enhetens arbete med byte av skrivare och löneenhetens arbete med e-lönespecifikationer och digitalisering av personak- Allmänna utskottet (Stöd & process), Verksamhetsplan med budget - 4(10)

5 ter. Därför blir stöd & process arbete från och framåt inriktad på att arbeta med resultatet av den analys av kontorets miljöpåverkan som gjordes under. Där identifierades tre betydande aspekter för att minska miljöpåverkan. Dessa var inköp, införande av hårdvara, resor i tjänsten (korta) och att upprätthålla och utveckla miljöledningssystemet. Varje enhet kommer att arbeta med dessa frågor under ett antal arbetsplatsträffar under året. Nämndmål Vara en toppkommun inom miljöområdet Nyckeltal Varje enhet ska två gånger per år arbeta med medarbetarnas medvetenhet kring hur de kan bidra till kommunens övergripande miljömål. Minska pappersanvändningen genom införande av e-lönespecar. Länssnitt 2 2 Handlingsplan Betydande miljöaspekt Stöd & process kommer under att fokusera på att arbeta med de under för kontoret identifierade betydande miljöaspekterna: * Inköp * införande av hårdvara * resor i tjänsten (korta) * upprätthålla och utveckla miljöledningssystemet. Den sista har positiv miljöpåverkan. Detta kommer resultera i att kontoret minskar sin negativa miljöpåverkan och fortsätter att utveckla miljöledningssystemet. Perspektiv: 3.3 Medarbetare Stöd & process ska arbeta strategiskt med att kompetensutveckla sin personal för att kunna leverera ett proaktivt och konsultativt stöd till kunderna. Individuella utvecklingsplaner upprättas med samtliga medarbetare. Gemensam kompetensutveckling behövs inom områden som rör kundrelationer och kundkommunikation. Medarbetarinflytande sker på tre nivåer. På individnivå genom medarbetarsamtal samt uppföljningssamtal. På enhetsnivå genom arbetsplatsträffar och på kontorsnivå genom samverkansgrupp. Framöver kommer stöd & process både på övergripande och på enhetsnivå arbeta med alla medarbetares lika möjligheter och rättigheter. Kontoret kommer också aktivt att arbeta med att säkerställa kompetensutveckling på både organisations-, grupp-, och individnivå. För att säkerställa detta har nya nyckeltal införts Stolta medarbetare Lönekartläggningen kommer att ligga till grund för att ta fram ytterligare nyckeltal för kommande Allmänna utskottet (Stöd & process), Verksamhetsplan med budget - 5(10)

6 år. Den nya policyn för lika möjligheter och rättigheter kommer också att arbetas aktivt med. Nämndmål Nöjda och stolta medarbetare Lika rättigheter och möjligheter för kommunens medarbetare Kompetensutveckling Nyckeltal Hållbart medarbetarindex (HME) Nöjd medarbetarindex (NMI) Länssnitt 77% 80% 81% 82% 81% 82% 82% Lönekartläggning 1 Policy för lika möjligheter och rättigheter. Kompetensutvecklingsplan per enhet % 100 % Handlingsplan Tillgängliga chefer Chefer inom stöd & process ska arbeta för att vara mer tillgängliga och närvarande. Vidare ska alla chefer i ledningsgruppen genomgått Växthuset för att bättre svara upp mot medarbetarnas förväntningar. Handlingsplaner utifrån resultat av lönekartläggning Utifrån lönekartläggning ser vi över vilka grupper av individer som eventuellt ligger fel i lön och sätter därefter enskilda handlingsplaner för att dessa ska hamna på rätt nivå. Kompetensplaneringsdagar Kompetensplaneringsdagar per enhet Kompetensplaneringsdagar Kompetensplaneringsdag på övergripande stöd & process-nivå Perspektiv: 3.4 Ekonomi Verksamheten förväntas ha hög intäkts- och kostnadsmedvetenhet som möjliggör goda och effektiva prioriteringar, som gynnar såväl stöd & process som kunder. Kontinuerlig uppföljning av kontorets resultat sker på alla resultatenheter. Stöd & process chefer arbetar aktivt med att följa upp ekonomin och skapa möjligheter för utrymme till utveckling Ekonomiskt resultat Nämndmål Nyckeltal Länssnitt i balans i balans 0,3 0 0, Handlingsplan i balans med utrymme för kvalitetsberedskap Varje enhet identifierar sitt behov av verksamhetsutveckling och för in detta i budget. planering klar 30/6 Alla enheter ska ha sin budgetplanering klar för nästkommande år till den sista juni. Allmänna utskottet (Stöd & process), Verksamhetsplan med budget - 6(10)

7 Ekonomisk översikt Volymer och kostnadsnyckeltal Volym/mått Bokslut budget Intäkter/kostnader (belopp i mkr) INTÄKTER (+) Bokslut Progn Kommunersättning Täckningsbidrag 1,7 1,9 1,9 0,8 0,8 0,8 Försäljning och avgifter 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 Hyror och arrenden 13,4 12,5 12,9 12,7 12,7 12,7 Bidrag 0,6 0,4 0,4 0,4 0,4 0,4 Försäljn verksamhet/entreprenad 84,9 91,3 91,3 86,5 86,5 86,5 Summa intäkter 100,8 106,3 106,7 100,6 100,6 100,6 KOSTNADER (-) Buffert 0-0, Bidrag -0, Entreprenad/köp av verksamhet -0,6-0,1-0,1-0,7-0,7-0,7 Övrigt material och tjänster -29,7-28,2-29,1-25,1-25,1-25,1 Personalkostnader -62,6-69,7-69,2-67,6-67,6-67,6 Lokal- och markhyror -5,7-5,9-5,9-6,4-6,4-6,4 Övriga fastighetskostnader -0, Avskrivningar Intern ränta Täckningsbidrag -1,7-1,9-1,9-0,8-0,8-0,8 Summa kostnader -100,5-106,3-106,2-100,6-100,6-100,6 0,3 0,0 0,5 0,0 0,0 0,0 I budgeten är lönerna uppräknade med 2,63%, vilket motsvarar 3,5% på helår. Övriga kostnader exklusive hyror har räknats upp med 2%. Stöd- och process minskar i storlek i och med att Specialistenheten upplöses och tjänster som upphandling, säkerhet, jurist, statistik mm flyttar över till kommunledningen. Bufferten som fanns med i budget har tagits bort. per verksamhet Verksamhet 13 Övrig politisk verksamhet Kom ers Intäkter Förs av Övr int verks S:a Köp verks Kostnader Övr kostn S:a 0,0 1,4 0,0 1,4 0,0-1,4-1,4 0,0 Allmänna utskottet (Stöd & process), Verksamhetsplan med budget - 7(10)

8 14 Allmän kommunadministration 15 Central ekonomiadministration 16 Central personaladministration 18 Övriga kom gem verksamheter 22 Näringsl fr åtg o konsum o ene 26 Miljö o hälsa samt alkoholpröv Summa verksamheter Intäkter Kostnader 0,0 29,5 0,0 29,5 0,0-29,5-29,5 0,0 0,0 14,0 0,2 14,2 0,0-14,2-14,2 0,0 0,0 8,9 0,0 8,9 0,0-8,9-8,9 0,0 0,0 28,6 13,4 42,0 0,0-42,0-42,0 0,0 0,0 0,2 0,0 0,2-0,1-0,1-0,2 0,0 0,0 4,4 0,0 4,4 0,0-4,4-4,4 0,0 0,0 87,0 13,6 100,6-0,1-100,5-100,6 0,0 Löneökningar på 1,7mkr är utfördelade på alla verksamheter men påverkar till största delen allmän kommunadministration och övriga kommungemensamma verksamheter. Övriga kostnader på 0,6mkr berör främst övriga kommungemensamma verksamheter. Med anledning av att specialistenheten upplöses och tjänster som upphandling, säkerhet, jurist, statistik mm flyttar över till kommunledningen, försvinner verksamhet för fysisk och teknisk planering och bostadsförbättring, och räddningstjänst samt totalförsvar och samhällsskydd -. Även central ekonomiadministration påverkas av detta. Bufferten som fanns med i budget har tagits bort. Investeringar Känslighetsanalys Kvalitet och effektivitet Under genomförs den första enkätundersökningen om nöjd kund. et kommer att ligga till grund för de nyckeltal som vi kommer att följa upp årligen. Nämndmål Leverans av konkurrenskraftiga tjänster Tydliga kundöverenskommelser och uppföljning Antalet ärenden som avslutas i Väsby Direkt Nyckeltal Andelen kunder som är nöjda med kvaliteten Andel kunder som är uppfattar stöd & process som professionella Andel kunder som är nöjda med återkopplingen från stöd & process Påskrivna överenskommelser Andel ärenden som avslutas i Väsby Direkt Länssnitt 70% 75% 75% 100 % 75% 72% 72% Allmänna utskottet (Stöd & process), Verksamhetsplan med budget - 8(10)

9 Handlingsplan Mätning av kundnöjdhet S&P tar, under, fram en gemensam modell för att mäta nöjda (och lyfta fram missnöjda) kunder på ett bra sätt. För att uppnå detta genomförs en kundenkät under året vars resultat blir underlag för eventuella nya nyckeltal. Tydliggöra tjänsteutbudet Mer och bättre uppföljning av kunder Skapa riktlinjer för vad vi gör när tjänsteleverans inte fungerar Tydlig struktur och uppföljning på ledningsgruppsnivå Gemensamma överenskommelser Minst 72% av ärendena ska avslutas i Väsby Direkt Mätning görs kontinuerligt. Avvikelser analyseras och åtgärder vidtas. Dialog förs med huvudprocessansvariga på övriga kontor. 4 Uppdrag och ägardirektiv Stöd & process svarar för kommunens gemensamma stödprocesser och system och arbetar på uppdrag av kommunledningen och övriga verksamheter enligt följande: uppdragen är efterfråge- och intäktsstyrda och avropas som tjänst uppdragen bygger på långsiktig relation och överenskommelser med kund prissättning av uppdragen bygger på självkostnadskalkyl, inklusive kostnader för säkrande av långsiktig kompetensutveckling (kvalitetsberedskap) ägarens krav på effektivitet och kvalitet följs upp i styrkort och budgetförutsättningar inom ramen för ledningssystemets struktur Stöd & process ska främja en ökad helhetssyn, effektivitet, professionalitet och kvalitet avseende kommungemensamma stödprocesser och system. Uppdrag Genomföra åtgärder för ökad kundnöjdhet Tidsperiod löpande Utveckla ökad koncernnytta inom stödprocesserna 5 Risk och kontrollplan 5.1 Ekonomi Process Risk Kontrollmoment Följs upp i: Åtgärder Inköp och avtal Mutor och bestickning Stickprov T1, T2, Inköp görs utanför utanför gällande avtal. Att avtal inte tecknas i enlighet med upphandlingsriktlinjerna. Stickprov T1, T2, Stickprov T1, T2, Leverantören levererar Kontrollera leveranser Förebyggande information till berörd personal Förebyggande information till berörd personal Allmänna utskottet (Stöd & process), Verksamhetsplan med budget - 9(10)

10 Process Risk Kontrollmoment inte enligt avtal. Följs upp i: Fakturahantering Stickprov T1, T2, Åtgärder Förebyggande information berörd personal 5.2 Kund Process Risk Kontrollmoment Följs upp i: Åtgärder Informationshantering Information hanteras inte på rätt sätt, det vill säga följer ej aktuell hanteringsanvisning. Följa informationshantering Förebyggande information till berörd personal 5.3 Medarbetare Process Risk Kontrollmoment Följs upp i: Åtgärder NMI Missnöjda medarbetare och sämre kvalitet i leverans till kund. Följa nyckeltalet NMI 5.4 Samhälle och miljö Process Risk Kontrollmoment Följs upp i: Åtgärder Kris och beredskap Krisplanen är ej känd bland medarbetarna. Information från chefer Information till alla chefer 6 Omvärldsanalys och framåtblick Stöd & process affärsidé lyder: Stöd & process säkerställer leverans av konkurrenskraftiga tjänster så att kommunens verksamheter kan vara framgångsrika i sina uppdrag. För att kunna leva upp till detta ser vi ett ökat behov av kvalificerad omvärldsbevakning, både i vår närmaste omgivning som i ett större perspektiv. För att fortsätta utveckla kvaliteten i tjänsterna, kommer vi att omvärldsbevaka mer både branschspecifikt och utanför kommunsfären. Också arbetet med det konsultativa förhållningssättet kommer att vara i fokus för arbetet framåt. Det konsultativa förhållningssättet definierar vi som tydlighet, professionalitet, och proaktivitet. et är att detta ska genomsyra alla tjänster inom stöd & process. Allmänna utskottet (Stöd & process), Verksamhetsplan med budget - 10(10)

Verksamhetsplan med budget Stöd & process

Verksamhetsplan med budget Stöd & process Verksamhetsplan med budget - Stöd & process 1 Sammanfattning Stöd & process arbetar kontinuerligt med att främja en ökad helhetssyn och kvalitet i alla kommungemensamma stödprocesser och system som kontoret

Läs mer

Delårsrapport Stöd & process

Delårsrapport Stöd & process Delårsrapport 2 Stöd & process 1 Sammanfattning Stöd och process andra delårsrapport för visar på ett fortsatt arbete med att förbättra bemötandet gentemot våra kunder. Under första delåret skickades en

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2014-2016. Stöd & process

Verksamhetsplan med budget 2014-2016. Stöd & process Verksamhetsplan med budget - Stöd & process Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Ansvarsområde... 3 3 och nyckeltal... 4 3.1 Kund - nöjd väsbybo... 4 3.2 Samhälle och miljö - hållbart Väsby...

Läs mer

Delårsrapport 1 2014. Stöd & process

Delårsrapport 1 2014. Stöd & process Delårsrapport 1 Stöd & process Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Ansvarsområde... 3 3 Uppföljning av målen... 4 3.1 Kund - nöjd väsbybo... 4 3.2 Samhälle och miljö - hållbart Väsby... 6 3.3

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare:

Sammanträdesprotokoll. Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1. Ersättare: Kommunstyrelsens allmänna utskott 2014-04-09 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, Dragonvägen 86 Onsdagen den 9 april 2014, klockan 08:30-09:30 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP), ordförande

Läs mer

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018

Verksamhetsplan. Kommunstyrelse 2018 Verksamhetsplan Kommunstyrelse 2018 Innehållsförteckning Nybro kommuns vision & mål...3 Verksamhetsidé... 4 Budget... 6 Organisation... 7 Mål... 8 Prioriterade områden & strategiska åtgärder... 9 2 Nybro

Läs mer

CSR. Hållbarhet på WH Bolagen

CSR. Hållbarhet på WH Bolagen CSR Hållbarhet på WH Bolagen Miljöansvar Vi utbildar medarbetare i vårt miljöansvar. Detta gör vi för att kunna bedriva ett framgångsrikt miljöarbete. Vi skapar på så sätt medvetenhet, sprider kunskap

Läs mer

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service

Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Till Landstingsdirektören CIRKULÄR E1213 Budget 2014 Verksamhetsstöd och service Vision För ett bra liv i ett attraktivt län Verksamhetsidé: Vår verksamhetsidé är att genom samverkan tillgänglighet och

Läs mer

Verksamhetsplan med budget Musikskolan

Verksamhetsplan med budget Musikskolan Verksamhetsplan med budget - Musikskolan 1 Sammanfattning Musikskolans uppdrag är att, med utgångspunkt i Vision 2040, möjliggöra för ett attraktivt kulturoch fritidsutbud för kommuninvånare, med fokus

Läs mer

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf

Personalpolicy. Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf Antagen av Kommunfullmäktige den 18 november 2015, Kf 129 www.upplands-bro.se Vårt gemensamma uppdrag Vår personalpolicy beskriver våra grundläggande värderingar och samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare.

Läs mer

HR-strategi. HR-strategi

HR-strategi. HR-strategi HR-strategi HR-strategi 2017-2020 1 Dokumenttyp Dokumentnamn Fastställd Giltighetstid Strategi HR-strategi 2016 2020 Dokumentansvarig Senast reviderad Beslutsinstans Dokument gäller för Personalchef 2016-11-11

Läs mer

Förstklassig välfärd för alla Väsbybor

Förstklassig välfärd för alla Väsbybor Förstklassig välfärd för alla Väsbybor Det sägs att tiden förändrar saker, men man måste faktiskt ändra dem själv. Andy Warhol INNEHÅLL Den här skriften beskriver hur Upplands Väsby kommun leds och styrs

Läs mer

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål

HR-strategi. Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål HR-strategi Personalstrategi för arbetet med medarbetare och organisation för att nå verksamhetens mål Policy, riktlinjer och HR-processer För att förtydliga och förenkla arbetet för chefer, medarbetare

Läs mer

Delårsrapport 2 2015. Familjerättsnämnden FRN/2015:14

Delårsrapport 2 2015. Familjerättsnämnden FRN/2015:14 Delårsrapport 2 Familjerättsnämnden FRN/:14 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Ansvarsområde... 3 3 Uppföljning av målen... 3 3.1 Kund - nöjd väsbybo... 3 3.2 Samhälle och miljö - hållbart Väsby...

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen

Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen Verksamhetsplan 2017 Kommunstyrelseförvaltningen 2 (9) Beskrivning av verksamheten Inledning Kommunstyrelseförvaltningen är en av kommunstyrelsens två förvaltningar. Den andra är den Tekniska förvaltningen.

Läs mer

5. Stimulanspaket för elever och pedagoger i grundskolan

5. Stimulanspaket för elever och pedagoger i grundskolan Förslag till beslut Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 21-5-2 Ärende Beteckning 1. Informations- och frågestund BUN/21:4 Eftersom det saknades sidor i revisionsrapporten Skydd mot mutor och

Läs mer

Styrkort för Tallholma, Märstadal och Söderbrinkens förskolor 2011.

Styrkort för Tallholma, Märstadal och Söderbrinkens förskolor 2011. SIG300, v2.0, 2010-02-26 1 (7) Styrkort för Tallholma, Märstadal och Söderbrinkens förskolor 2011. Perspektivmålen i styrkortet beslutades i kommunalfullmäktige 2010-11-25 Barn och ungdomsförvaltningen

Läs mer

Vision och styrkort 2015. Länsstyrelsen för Norrbottens bästa - 1

Vision och styrkort 2015. Länsstyrelsen för Norrbottens bästa - 1 Länsstyrelsen för Norrbottens bästa Vision och styrkort 2015 Länsstyrelsen för Norrbottens bästa - 1 Länsstyrelsen för Norrbottens bästa Länsstyrelsen och länet står inför stora utmaningar. Vi måste vara

Läs mer

FN 2018/303. Verksamhetsplan Fastighetsnämnd

FN 2018/303. Verksamhetsplan Fastighetsnämnd FN 2018/303 Verksamhetsplan 2019 Fastighetsnämnd Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Nämndens ansvar och uppgifter...3 3 Nämndens utvecklingsområden...4 4 Mål...5 4.1 Hög kvalitet...5 4.2 Hög effektivitet...5

Läs mer

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Per-Erik Kanström (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2015-03-04 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Love Almqvist torg 1. Lokal: Lundström. Onsdagen den 4 mars, klockan 8:30-10.00 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordf. Mathias

Läs mer

EN AV SVERIGES BÄSTA FASTIGHETSFÖRVALTARE 2020

EN AV SVERIGES BÄSTA FASTIGHETSFÖRVALTARE 2020 Affärsplan EN AV SVERIGES BÄSTA FASTIGHETSFÖRVALTARE 2020 Locum AB ägs av Stockholms läns landsting (SLL) och är en av Sveriges större fastighetsförvaltare med ett fastighetsbestånd på cirka två miljoner

Läs mer

Miljöledningssystem FURNITURE CONSULTING AB

Miljöledningssystem FURNITURE CONSULTING AB Miljöledningssystem FURNITURE CONSULTING AB 2008-01-01, reviderad 2011-08-01 Miljöledningssystem FC. AB Organisation och ansvar Ledningsgrupp Verkställande direktör Dan-Henrik Eriksson Ekonomi/ administration

Läs mer

Grundläggande granskning 2017

Grundläggande granskning 2017 Grundläggande granskning 2017 Barn- och utbildningsnämnden Vård- och omsorgsnämnden Socialnämnden Kommunstyrelsen Revisionsrapport 2017-11-21 Sammanfattning I rapporten sammanfattas resultat från granskning

Läs mer

1 RIKTLINJER FÖR STYRNING OCH LEDNING

1 RIKTLINJER FÖR STYRNING OCH LEDNING Blad 1 RIKTLINJER FÖR STYRNING OCH LEDNING Antagna av kommunfullmäktige den 12 april 2006, 89 med ändring och tillägg den 13 december 2006, 351 och 352, 13 februari 2008, 34, 18 juni 2008, 215, 10 september

Läs mer

Verksamhetsberättelse resultatenheter Väsby skola

Verksamhetsberättelse resultatenheter Väsby skola Verksamhetsberättelse resultatenheter 2011 Väsby skola Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 4 2 Ansvarsområde... 4 3 Viktiga händelser under året (ur ett verksamhetsperspektiv)... 4 4 Uppföljning av

Läs mer

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott

Ann-Christin Frickner (C) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens allmänna utskott Kommunstyrelsens allmänna utskott 2016-04-13 1 Plats och tid Beslutande Messingen, Ragnvald Onsdagen den 13 april 2016, klockan 08:30-10:08 Ledamöter: Anders Rosén (V), ordförande Mathias Bohman (S) Lars

Läs mer

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S)

Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande Magda Ayoub (KD) Kjell Söderqvist (S) Kommunstyrelsens stöd- och processutskott 2010-05-18 1 Plats och tid Väsbyrummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Tisdagen den 18 maj, klockan 17.30-18.20 Beslutande Ledamöter: Eila Bromme (FP), ordförande

Läs mer

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun

Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING 2016:13-020 Policy för personalpolitik i Flens kommun - tillsammans är vi Flens kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2016-06-16 91 2 Inledning Det arbete som görs i verksamheterna

Läs mer

Med Tyresöborna i centrum

Med Tyresöborna i centrum Med Tyresöborna i centrum 2 Innehåll Vår arbetsgivare 4 Personalpolicyn 5 Delaktighet och samverkan 6 Hälsa och arbetsmiljö 7 Jämställdhet och mångfald 8 Förbättring och utveckling 9 Lön, lönebildning

Läs mer

Kvalitetspolicy. Antagen av kommunfullmäktige 2012-10-29

Kvalitetspolicy. Antagen av kommunfullmäktige 2012-10-29 Kvalitetspolicy Antagen av kommunfullmäktige 2012-10-29 Kvalitetspolicy för Köpings kommun Kvalitetspolicyn ingår i kommunens styrmodell inom ramen för kommunfullmäktiges policy för verksamhets- och ekonomistyrning.

Läs mer

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi

Verksamhetsplan Vård och omsorg i egen regi Verksamhetsplan 2019 Vård och omsorg i egen regi Innehållsförteckning 1 Inledning...3 2 Verksamhetens ansvar och uppgifter...3 3 Verksamhetens utvecklingsområden...4 4 Mål...4 4.1 Hög kvalitet...4 4.2

Läs mer

E-strategi för Strömstads kommun

E-strategi för Strömstads kommun E-strategi för Strömstads kommun Antagen 2016-11-24 KF 134 1. Sammanfattning 3 2. Förutsättningar 3 3. Syfte 3 4. Vision och övergripande mål 3 5. Områden med avgörande betydelse för kommunens mål 4 6.

Läs mer

Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad

Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policy och riktlinjer för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policy för användning av informationsteknik inom Göteborgs Stad Policyn visar stadens förhållningssätt till informationsteknik

Läs mer

PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN

PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN PERSONAL- POLICY FÖR HÖGANÄS KOMMUN Det här är en policy för dig som arbetar i Höganäs kommun eller som funderar på att söka arbete i Höganäs kommun. Den är en vägledning i vad vi står för och vad vi vill

Läs mer

Internbudget 2013 och verksamhetsplan 2013-2015 för Samhällsbyggnadsförvaltningen

Internbudget 2013 och verksamhetsplan 2013-2015 för Samhällsbyggnadsförvaltningen Handläggare Direkt telefon Vår beteckning Er beteckning Datum Ann-Christin Östbergh, Hans Juhlin 0455-303611, 303267 DIA 2012.3907 2012-11-19 Internbudget 2013 och verksamhetsplan 2013-2015 för Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

KVALITETS- OCH MILJÖLEDNINGSSYSTEM ÖVERSIKT

KVALITETS- OCH MILJÖLEDNINGSSYSTEM ÖVERSIKT Tritech_presentation_mall, 14-08-15 KVALITETS- OCH MILJÖLEDNINGSSYSTEM ÖVERSIKT Av: Förnamn Efternamn Datum: 20ÅÅ-MM-DD SYFTE MED UTBILDNINGEN Sida 2 En introduktion i ISO på Tritech Hur Tritech jobbar

Läs mer

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se

Personalpolicy för Sollentuna kommun. www.sollentuna.se Personalpolicy för Sollentuna kommun www.sollentuna.se Vårt gemensamma uppdrag Sollentuna kommun växer och utvecklas. De som bor i vår kommun vill bygga bostäder, resa, idrotta, handla, låna böcker, cykla

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT SKAPAR VI EN BRA ARBETSMILJÖ OCH GER SAMHÄLLSSERVICE MED HÖG KVALITET. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137

Balanserat styrkort Regionstyrelsen. Fastställt i Regionstyrelsen Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Fastställt i Regionstyrelsen 2019-08-29 Dnr 18RS2137 Balanserat styrkort Regionstyrelsen Regionstyrelsen är Region Västernorrlands ledande politiska förvaltningsorgan.

Läs mer

Förutsättningar till Flerårsplan 2015-2017

Förutsättningar till Flerårsplan 2015-2017 Förutsättningar till Flerårsplan - FRN/:5 Familjerättsnämnden Kundvalskontorets uppdrag är att säkerställa Väsbybornas tillgång till kommunalt finansierade välfärdstjänster, svara för finansiering, utöva

Läs mer

Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice

Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice Östersunds kommuns kvalitetspris Återföringsrapport 2008-10-03 Enhetens namn: Östersunds Städ och Hemservice Sammanfattande bedömning Östersunds Städ och Hemservice arbetar med kundorienterad verksamhetsutveckling

Läs mer

Styrkort för Sätuna förskolor, 2011

Styrkort för Sätuna förskolor, 2011 SIG300, v2.0, 2010-02-26 1 (7) Anki Lysén 085 912 64 71, 070 608 78 09 anki.lysen@sigtuna.se 2011-04-27 Styrkort för Sätuna förskolor, 2011 Perspektivmålen i styrkortet beslutades i kommunfullmäktige 2010-11-25.

Läs mer

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY

MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY MED GEMENSAM KRAFT LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY Med gemensam kraft SKAPAR vi en BRA arbetsmiljö OCH GER samhällsservice med hög kvalitet. VARFÖR EN LEDAR- OCH MEDARBETARPOLICY? Alla vi som arbetar i koncernen

Läs mer

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen

Gemensamma värden för att nå våra mål och sträva mot visionen Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställnings taganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksam heten. Personal politiken är ett medel för att uppnå

Läs mer

Kinda kommun Styrning och Kvalitet

Kinda kommun Styrning och Kvalitet Kinda kommun Styrning och Kvalitet Diarienummer: Publiceringsdatum: Publicerad: Hemsida, Kindanätet (inom snar framtid) Beslutsfattare: Ledningsgrupp Beslutsdatum: Giltighetstid: Tills vidare Uppföljning:

Läs mer

Vision. Övergripande mål. Kund / medborgare

Vision. Övergripande mål. Kund / medborgare Vision Övergripande mål Kund / medborgare Ekonomi Medarbetare Verksamhet Miljö Omsorgsnämndens vision Omsorgsförvaltningen ska ge det bästa individuella stödet för att skapa den största tryggheten för

Läs mer

Kommunfullmäktiges mål

Kommunfullmäktiges mål Bilaga 1 Kommunfullmäktiges mål Kunden i fokus Väsbyborna ska uppleva att kommunen och de tjänster kommunen finansierar har god kvalitet Väsbybon ska uppleva att kommunen och de tjänster kommunen finansierar

Läs mer

Bilaga B Satsningar Framtidsvision - Fastighet

Bilaga B Satsningar Framtidsvision - Fastighet Fastighetsnämnden Error! Reference source not found.sida 1 (5) Bilaga B Satsningar 2017-2019 Framtidsvision - Fastighet Kvalitetssäkra energieffektiviseringsarbetet I stadens miljöprogram för perioden

Läs mer

LEDNINGSSYSTEM FÖR MILJÖ. Norbergstrappan AB:s Miljöledningssystem enligt EN ISO 14001:2004 MILJÖPOLICY

LEDNINGSSYSTEM FÖR MILJÖ. Norbergstrappan AB:s Miljöledningssystem enligt EN ISO 14001:2004 MILJÖPOLICY LEDNINGSSYSTEM FÖR MILJÖ Norbergstrappan AB:s Miljöledningssystem enligt EN ISO 14001:2004 MILJÖPOLICY NORBERGSTRAPPAN AB 2 Företagsfakta Företagsnamn: Norbergstrappan AB Företagsadress: Svarvargatan 22,

Läs mer

Framtidsplanen Styrelsen för Locum AB. Vad vi gör. Strategiska investeringar. Affärsplan

Framtidsplanen Styrelsen för Locum AB. Vad vi gör. Strategiska investeringar. Affärsplan 2016-11-24 Styrelsen för Locum AB Affärsplan 2017 1 Locums uppdrag Locum AB är en serviceenhet inom Stockholms läns landsting (SLL). Locum har specifika ägardirektiv fastställda i landstingsfullmäktige,

Läs mer

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.

AFFÄRSPLAN. AB Stora Tunabyggen. 1 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013 Tunabyggen Affärsplan 2010 2013. Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen. 2010 AFFÄRSPLAN 2013 AB Stora Tunabyggen Box 308 781 24 Borlänge www.tunabyggen.se BESÖK Vasagatan 27 TEL 0243-733 00 FAX 0243-733 70 E-POST info@tunabyggen.se BANKGIRO 465-2566 POSTGIRO 46 26 58-6 ORG

Läs mer

Förutsättningar till Flerårsplan 2016-2018

Förutsättningar till Flerårsplan 2016-2018 Förutsättningar till Flerårsplan - Familjerättsnämnden FRN/:13 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Ansvarsområde... 4 3 och nyckeltal... 4 3.1 Kund - nöjd väsbybo... 4 3.2 Samhälle och miljö -

Läs mer

Plan för. miljöarbetet. Rehabiliteringspolicy. med riktlinjer och handlingsplan BESLUTAT AV KOMMUNFULLMÄKTIGE

Plan för. miljöarbetet. Rehabiliteringspolicy. med riktlinjer och handlingsplan BESLUTAT AV KOMMUNFULLMÄKTIGE Plan för Rehabiliteringspolicy miljöarbetet med riktlinjer och handlingsplan BESLUTAT AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2010-09-13 1 2 OMSLAGSFOTO: PAUL SUNDELIN. INFORMATIONSAVDELNINGEN NOVEMBER 2010. Plan för miljöarbetet

Läs mer

Nacka kommun - medarbetarenkät. Resultatrapport - Oktober 2012

Nacka kommun - medarbetarenkät. Resultatrapport - Oktober 2012 Nacka kommun - medarbetarenkät rapport - Oktober 2012 Antal svar på Modersmålet 2012: 34 av 39 (87%) Antal svar på Modersmålet 2011: 21 Antal svar på Vilans skola och förskola 2012: 78 av 92 (85%) Antal

Läs mer

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge

Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge Personal- och kompetensstrategi för Landstinget Blekinge 2014-09-29 1. Syfte och mål... 3 2. Styrkor och utmaningar inom personal- och kompetensområdet... 4 3. Stödfunktionen personal... 4 4. Kompetensförsörjning...

Läs mer

Internbudget 2019 med plan Kommunens revisorer

Internbudget 2019 med plan Kommunens revisorer Internbudget med plan 2020-2022 Kommunens revisorer Linköpings kommun linkoping.se Innehåll Kommunens revisorers internbudget med plan för 2020-2022... 3 Inledning... 3 Nämndens uppdrag och prioriteringar...

Läs mer

Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet

Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet Engagerade Medarbetare är tungan på vågen för lönsamhet Syftet med att arbeta med Engagerade Medarbetare är att förtydliga mål hela vägen från organisationens ledning, via grupperna och slutligen individens

Läs mer

Övergripande och nämndspecifika mål

Övergripande och nämndspecifika mål SOCIALFÖRVALTNINGEN VERKSAMHETSPLAN Stöd och boende 2014 Övergripande och nämndspecifika EKONOMI Kils kommun ska ha god ekonomisk hushållning. Detta åstadkommer vi genom att: det årliga överskottet är

Läs mer

Miljöledningssystem Sammanfattande punkter

Miljöledningssystem Sammanfattande punkter Miljöledningssystem Sammanfattande punkter 2017-06-12 Naturvårdsverket Swedish Environmental Protection Agency 2017-06-12 1 1. Miljöutredning Definiera och beskriv verksamhetens omfattning med hänsyn till

Läs mer

Verksamhetsplan 2014-2017 för nämnd och bolag

Verksamhetsplan 2014-2017 för nämnd och bolag Bilaga 4 Verksamhetsplan - för nämnd och bolag Omvårdnadsnämnd 1 Mål inom respektive perspektiv 1.1 Medborgare och kunder Omvårdnadsnämnden har nöjda kunder som erbjuds god service och möjlighet till inflytande,

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling

Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling Verksamhetsplan 2018 HR & Digital utveckling Innehållsförteckning 1 Verksamhetsområdets mål 3 2 Förutsättningar 4 3 Nulägesanalys 4 4 Verksamhetsmål, uppföljning och övergripande prioriteringar 7 4.1 Här

Läs mer

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1

Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler. Borås Stads. Personalpolitiskt program. Personalpolitiskt program 1 Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för Borås

Läs mer

LEDNINGSSYSTEM FÖR MILJÖ. Norbergstrappan AB:s Miljöledningssystem enligt EN ISO 14001:2994 MILJÖPOLICY

LEDNINGSSYSTEM FÖR MILJÖ. Norbergstrappan AB:s Miljöledningssystem enligt EN ISO 14001:2994 MILJÖPOLICY LEDNINGSSYSTEM FÖR MILJÖ Norbergstrappan AB:s Miljöledningssystem enligt EN ISO 14001:2994 MILJÖPOLICY NORBERGSTRAPPAN AB 2 Företagsfakta Företagsnamn: Norbergstrappan AB Företagsadress: Svarvargatan 22,

Läs mer

Vision Arvika kommun

Vision Arvika kommun Vision Arvika kommun Arvika - en attraktivare kommun Vision Arvika en attraktivare kommun Visionen beskriver kommunens långsiktiga inriktning och politiska vilja. Den konkretiseras i strategiska mål och

Läs mer

1. Öppet klimat mellan politiker, tjänstemän och företagen

1. Öppet klimat mellan politiker, tjänstemän och företagen 1 (8) 2018-02-02 Utdelningsadress Besöksadress Webb Telefon E-post Bankgiro 821 80 Bollnäs Stadshustorget www.bollnas.se 0278-250 00 bollnas@bollnas.se 594-2636 2 (8) 4 (8) 1. Öppet klimat mellan politiker,

Läs mer

LÖNEPOLICY FÖR MÖLNDALS STAD

LÖNEPOLICY FÖR MÖLNDALS STAD M Ö L N D A L S S T A D LÖNEPOLICY FÖR MÖLNDALS STAD Utarbetad i samverkan och godkänd av kommunstyrelsen den 1 februari 2006 PERSONALKONTORET 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. INLEDNING 3 2. POLICY 3 2.1 Grundläggande

Läs mer

Hållbarhetspolicy. Norrenergi

Hållbarhetspolicy. Norrenergi Hållbarhetspolicy Norrenergi Hållbarhetspolicy Vår verksamhet består i att producera och leverera miljömärkt fjärrvärme och fjärrkyla med tillhörande energitjänster i Solna, Sundbyberg och angränsande

Läs mer

En effektiv och kunskapsbaserad myndighet för genomförande av funktionshinderspolitiken en plan för utvecklingsarbete

En effektiv och kunskapsbaserad myndighet för genomförande av funktionshinderspolitiken en plan för utvecklingsarbete Datum: Dokumenttyp: 2016-08-31 Skrivelse Diarienr: Handläggare: 2016/0180 Tarja Birkoff 1 (5) Regeringen Socialdepartementet 103 33 Stockholm En effektiv och kunskapsbaserad myndighet för genomförande

Läs mer

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy

Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Sid 1 (6) 2018-03-20 Så gör vi Gävle Gävle kommunkoncerns medarbetarpolicy Gävle kommun Kommunledningskontoret 801 84 Gävle Besök Drottninggatan 22 Kundtjänst 026-17 80 00 Fax 026-12 54 56 gavle.kommun@gavle.se

Läs mer

Intraservice. Kundupplevelsestrategi information till nämnden Odette Escobar

Intraservice. Kundupplevelsestrategi information till nämnden Odette Escobar Intraservice Kundupplevelsestrategi information till nämnden 2017-03-22 Odette Escobar Kundupplevelse En aktivitet i förändringsprogrammet Styrande för Intraservice Information i Nämnden 2017-03-22 Beslut

Läs mer

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör...

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör... VISION och strategisk plan grunden till varför vi gör det vi gör... VISION Tranemo kommun är vårt naturskön naturliga val av bostadsort. Här bor vi i en kommun i storstadens närhet. Här finns ett boende

Läs mer

Lokal digital agenda för Bräcke kommun

Lokal digital agenda för Bräcke kommun 2019-09-27 Lokal digital agenda för Bräcke kommun 2019-2023 Fastställt av: Bengt Flykt Diarienr: KSK 2018/115 Dokumentet gäller för: Kommunens samtliga nämnder och avdelningar Dokumentet gäller t.o.m.:

Läs mer

e-policy för Västerås stad

e-policy för Västerås stad nternati e-policy för Västerås stad Antagen av Kommunfullmäktige 2012-04-12 program policy handlingsplan riktlinje program uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Inledning Det kommunala uppdraget formas genom att politiken gör en tolkning av medborgarnas behov och omsätter sin tolkning till prioriteringar i mål- och budgetprocessen. Beslut

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse Familjerättsnämnden FRN/2015:8 Innehållsförteckning 1 Sammanfattning... 3 2 Ansvarsområde... 4 2.1 Ansvariga... 4 3 Uppföljning av målen... 4 3.1 Kund - nöjd väsbybo... 4 3.2 Samhälle

Läs mer

Personalpolitiskt program Antagen av Kumla kommunfullmäktige

Personalpolitiskt program Antagen av Kumla kommunfullmäktige Tillsammans lyfter vi Kumla kommun! Personalpolitiskt program Antagen av Kumla kommunfullmäktige 2014-06-18 Du och jag är Kumla kommun! Kumla kommun har en vision med målet att bli 25 000 invånare år 2025!

Läs mer

Besökare på kommunens hemsida skall öka. kulturavd.

Besökare på kommunens hemsida skall öka. kulturavd. Medborgare/Kund Ovanåkers kommun ska arbeta för en god folkhälsa och ge medborgarna stora möjligheter att vara delaktiga i kommunens utveckling samt få dem att känna ett gemensamt ansvarstagande för hela

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73)

65 Digitaliseringsstrategi för Gagnefs kommun (KS/2019:73) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2019-05-21 1 (1) 65 Digitaliseringsstrategi för (KS/2019:73) Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige 1. Anta Digitaliseringsstrategi för. Ärendebeskrivning

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program Personalpolitiskt program Kalix kommun 2018 2020 Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Personalpolitiskt program Program 2018-06-18, 93 Kommunfullmäktige Inledning Det kommunala

Läs mer

Verksamhetsplan 2016-2018 Grants and Innovation Office

Verksamhetsplan 2016-2018 Grants and Innovation Office Chef Grants and Innovation Office Annika Bergman Verksamhetsplan -2018 Grants and Innovation Office Bakgrund Verksamhetsplan för Grants and innovation office -2018 baseras på verksamhetsplan för Högskolan

Läs mer

Styrning och ledning för öppenhet och mångfald Slutrapport och utblick

Styrning och ledning för öppenhet och mångfald Slutrapport och utblick 2016-12-12 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/577 Kommunstyrelsen Styrning och ledning för öppenhet och mångfald Slutrapport 2012-2016 och utblick 2017-2018 Förslag till beslut Kommunstyrelsen noterar informationen

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (7)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (7) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (7) Q. 1 VERKSAMHETSPLAN FÖR KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2017 1 Inledning Från respektive nämnd i organisationen erhåller förvaltningschefen ett uppdrag i form av en nämndsplan. Planen

Läs mer

IT-strategi. Krokoms kommun

IT-strategi. Krokoms kommun IT-strategi Krokoms kommun Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter, tidsram och ansvar POLICY Krokoms

Läs mer

Dnr KK12/384 POLICY. Personalpolicy. för Nyköpings kommun. Antagen av Kommunfullmäktige 2012 12 11

Dnr KK12/384 POLICY. Personalpolicy. för Nyköpings kommun. Antagen av Kommunfullmäktige 2012 12 11 Dnr KK12/384 POLICY Personalpolicy för Nyköpings kommun Antagen av Kommunfullmäktige 2012 12 11 Dnr KK12/384 2/6 Personalpolitisk viljeinriktning Nyköpings kommun är en attraktiv arbetsgivare som behåller

Läs mer

Visioner och kommunövergripande mål

Visioner och kommunövergripande mål Kommunchef Ann Willsund ann.willsund@morbylanga.se Beslutande Kommunfullmäktige 114-08-29 1(5) Dnr /000686-010 Visioner och kommunövergripande mål 2020 Vision Mörbylånga kommun har en vision om framtiden.

Läs mer

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR SERVICEFÖRVALTNINGEN Inledning SERVICEFÖRVALTNINGEN

KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR SERVICEFÖRVALTNINGEN Inledning SERVICEFÖRVALTNINGEN SERVICEFÖRVALTNINGEN ADMINISTRATIVA AVDEL NINGEN KOMMUNIKATIONSPLAN 2012 DNR 005-281/2011 SID 1 (8) 2012-01-16 KOMMUNIKATIONSPLAN FÖR SERVICEFÖRVALTNINGEN 2012 Kommunikationsplanen fastställs av förvaltningsledningen.

Läs mer

PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern

PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern PERSONALPOLICY för Gävle kommunkoncern Vårt olika, gemensamma uppdrag Den här policyn beskriver samspelet mellan arbetsgivare och medarbetare. Detta samspel måste fungera för att vi ska nå våra mål och

Läs mer

Inledning. Falköping, hösten Mia Lindquist, Personalchef

Inledning. Falköping, hösten Mia Lindquist, Personalchef Personalstrategi 2008-2011 Inledning Det goda livet är visionen för Falköpings kommun som har höga ambitioner inför framtiden. Den goda boendemiljön är en konkurrensfördel och det finns stora möjligheter

Läs mer

Strategi. Digitaliseringsstrategi för Herrljunga kommun. Ett Hållbart Digitaliserat Herrljunga Kommun

Strategi. Digitaliseringsstrategi för Herrljunga kommun. Ett Hållbart Digitaliserat Herrljunga Kommun DIARIENUMMER: KS 158/2018 FASTSTÄLLD: KF 13/2019-02-12 VERSION: 1 SENAS T REVIDERAD: -- GILTIG TILL: DOKUMENTANSVAR: Tillsvidare Kommundirektör Strategi Digitaliseringsstrategi för Herrljunga kommun Ett

Läs mer

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan

Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan Kommunstyrelsens allmänna utskott 2012-04-18 1 Plats och tid Vilundarummet, plan 8, kommunhuset, Dragonvägen 86 Onsdag den 18 april 2012, klockan 8.30-10.50 Beslutande Ledamöter: Kristina Klempt (FP),

Läs mer

Policy. Policy för inköp och upphandling i Tranemo kommun

Policy. Policy för inköp och upphandling i Tranemo kommun Policy Policy för inköp och upphandling i Tranemo kommun 1 Styrdokument Handlingstyp: Policy för inköp och upphandling i Tranemo kommun Diarienummer: KS/2017:251 Beslutas av: Kommunfullmäktige Fastställelsedatum:

Läs mer

Medarbetarenkät Oktober Bild 1

Medarbetarenkät Oktober Bild 1 Medarbetarenkät Oktober 2012 Bild 1 Sammanfattning Goda områden Engagerade medarbetare Attraktiv arbetsgivare Tydliga mål Gott ledarskap Utvecklingsområden Utveckling i arbetet Arbetsförutsättningar Bild

Läs mer

2012-09-14 [1] 12UAN42 Dokumentnr147044. Målindikator 2013. Indikator 1 Utfall 2011 Målindikator 2012. Målindikator 2014 84,2. år 2012.

2012-09-14 [1] 12UAN42 Dokumentnr147044. Målindikator 2013. Indikator 1 Utfall 2011 Målindikator 2012. Målindikator 2014 84,2. år 2012. 2012-09-14 [1] 12UAN42 Dokumentnr147044 Verksamhetsplan för utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Det övergripande strategiska et för Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Gävle är att medverka till

Läs mer

2019 Strategisk plan

2019 Strategisk plan 2019 Strategisk plan Styrmodell Styrmodellen beskriver övergripande hur den kommunala verksamheten i kommunen ska styras, följas upp och utvärderas. Syftet är att vi skall nå de mål som kommunfullmäktige

Läs mer

Program Strategi Policy Riktlinje. Digitaliseringsstrategi

Program Strategi Policy Riktlinje. Digitaliseringsstrategi Program Strategi Policy Riktlinje Digitaliseringsstrategi 2018 2022 S i d a 2 Dokumentnamn: Digitaliseringsstrategi 2018 2022 Berörd verksamhet: Östersunds kommun Fastställd av: Kommunfullmäktige 2019-03-28,

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program FÖRFATTNINGSSAMLING Personalpolitiskt program Antagen av kommunfullmäktige 2009-12-14, 274 1 Personalpolitiskt program Norrtälje kommun 2012-12-18 2 Personalpolitiken Det kommunala uppdraget formas genom

Läs mer

Sammanfattning till årsredovisning 2017

Sammanfattning till årsredovisning 2017 2018-02-19 Dnr: 17ON394 Sammanfattning till årsredovisning 2017 Omvårdnadsnämnd Innehållsförteckning 1 Ordförande och förvaltningschef... 3 2 Resultat och investeringar... 3 3 Målanalys... 3 3.1 Medborgare

Läs mer

Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden

Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden Personalpolicy Huddinge kommuns personal policy beskriver de personalpolitiska ställningstaganden och värderingar som ska prägla arbetet i verksamheten. Personalpolitiken är ett medel för att uppnå Huddinge

Läs mer

Åtgärder för kommunens förbättringsområden och svagheter

Åtgärder för kommunens förbättringsområden och svagheter Åtgärder för kommunens förbättringsområden och svagheter BILAGA Offentlighet och demokrati - 76 poäng Förbättringsmöjligheter Kommentar Åtgärd/aktivitet Start Klart Ansvarig Tillgängligheten till nämndernas

Läs mer